Gambaran keseluruhan meter Accu Chek Performa

Glukometer telah menjadi bahagian penting dalam kehidupan penghidap diabetes. Peranti adalah pembantu dalam memantau petunjuk di rumah.

Agar rawatan berkesan dan betul, perlu memilih alat yang sesuai dengan parameter dan memaparkan gambar dengan tepat.

Teknologi terkini adalah meter glukosa darah jenama Roshe - Accu Chek Performa.

Ciri-ciri Instrumen

Accu Chek Performa - peranti moden yang menggabungkan saiz kecil, reka bentuk moden, ketepatan dan kemudahan penggunaan. Instrumen menjadikan proses pengukuran mudah, memungkinkan kawalan keadaan yang tepat. Ia digunakan secara aktif oleh kakitangan perubatan untuk mengawal kadar glukosa, dan juga digunakan secara meluas oleh pesakit di rumah..

Peranti ini bersaiz kecil dan mempunyai paparan besar yang kontras tinggi. Secara luaran, ia menyerupai gantungan kunci dari penggera, dimensinya membolehkannya masuk ke dalam beg tangan dan juga di dalam poket. Berkat jumlah besar dan lampu latar yang terang, keputusan ujian dibaca tanpa kesukaran. Parameter teknikal dan sarung berkilat yang sesuai sesuai digunakan oleh kumpulan umur yang berbeza.

Dengan menggunakan pen khas, anda dapat mengawal kedalaman tusukan - kedudukannya dijelaskan secara terperinci dalam arahan. Pilihan ini membolehkan anda mendapatkan darah dengan cepat dan tanpa rasa sakit..

Dimensinya: 6.9-4.3-2 cm, berat - 60 g. Peranti menandakan data sebelum / selepas makan. Indikator purata semua hasil yang disimpan pada bulan tersebut juga dikira: 7, 14, 30 hari.

Accu Chek Performa sangat mudah digunakan: hasilnya diperoleh tanpa menekan kekunci, ia hidup dan mati secara automatik, dan pengambilan sampel darah dilakukan dengan kaedah kapilari. Untuk menjalankan kajian, cukup memasukkan jalur ujian dengan betul, gunakan setetes darah - setelah 4 saat jawapannya sudah siap.

Putus hubungan boleh berlaku secara automatik 2 minit selepas akhir sesi. Hingga 500 indikator dengan tarikh dan waktu dapat disimpan dalam memori peranti. Semua hasil dipindahkan ke PC melalui kord. Bateri meter direka untuk kira-kira 2000 ukuran.

Meter dilengkapi dengan fungsi penggera yang mudah. Dia sendiri ingat perlunya melakukan kajian lain. Anda boleh menetapkan hingga 4 kedudukan untuk makluman. Setiap 2 minit meter akan mengulangi isyarat hingga 3 kali. Accu-Chek Performa juga memberi amaran mengenai hipoglikemia. Cukup memasukkan hasil kritikal yang disyorkan oleh doktor ke dalam alat. Dengan petunjuk ini, peranti akan segera memberi isyarat.

Peralatan standard merangkumi:

 • Accu Chek Performa
 • jalur ujian asal dengan plat kod;
 • Alat menindik Softclix AccuCheck;
 • bateri;
 • lancet;
 • kes;
 • penyelesaian kawalan (dua peringkat);
 • manual pengguna.

Cara menggunakan peranti?

Mula-mula anda perlu mengekod peranti:

 1. Matikan peranti dan hidupkan paparan.
 2. Masukkan plat kod dengan nombor dari anda ke dalam penyambung sehingga berhenti.
 3. Sekiranya peranti sudah digunakan, keluarkan plat lama dan masukkan yang baru.
 4. Ganti plat semasa menggunakan pembungkusan jalur ujian baru setiap masa.

Menjalankan pengukuran kadar gula menggunakan alat:

 1. Basuh tangan.
 2. Sediakan alat tusukan.
 3. Masukkan jalur ujian ke dalam peranti.
 4. Bandingkan petunjuk pengekodan di skrin dengan petunjuk pada tiub. Sekiranya kod tidak muncul, anda mesti mengulangi prosedur: pertama keluarkan dan kemudian masukkan jalur ujian.
 5. Untuk memproses jari dan menusuk peranti.
 6. Sentuh kawasan kuning pada jalur hingga setetes darah.
 7. Tunggu hasilnya dan keluarkan jalur ujian..

Arahan video untuk menggunakan Accu-Chek Perform:

Jalur ujian untuk peranti

Jalur ujian dibuat menggunakan teknologi unik yang menjamin pengesahan data ujian yang komprehensif..

Mereka mempunyai enam kenalan emas yang menyediakan:

 • penyesuaian terhadap turun naik tahap kelembapan;
 • penyesuaian terhadap turun naik suhu;
 • pemeriksaan pantas aktiviti jalur;
 • memeriksa jumlah darah untuk ujian;
 • pemeriksaan integriti jalur.

Ujian kawalan merangkumi penyelesaian dua tahap - dengan kepekatan glukosa rendah / tinggi. Mereka diperlukan: ketika menerima data yang dipersoalkan, setelah diganti dengan bateri baru, ketika menggunakan kemasan jalur baru.

Apa yang menjadikan Accu-Chek Performa Nano berbeza?

Accu Chek Performa Nano adalah meter yang sangat kecil dan senang dibawa dalam beg tangan atau beg tangan. Malangnya, ia dihentikan, tetapi anda masih boleh membelinya di beberapa kedai atau farmasi dalam talian.

Antara kelebihan minimodel, yang berikut dapat dibezakan:

 • reka bentuk moden;
 • paparan besar dengan gambar dan lampu latar yang jelas;
 • kekompakan dan ringan;
 • menyediakan data yang boleh dipercayai dan memenuhi semua keperluan ketepatan;
 • pengesahan hasil yang luas;
 • kefungsian: pengiraan nilai purata, penanda sebelum / selepas makan, terdapat isyarat peringatan dan amaran;
 • memori yang luas - sehingga 500 ujian dan pemindahannya ke PC;
 • hayat bateri yang panjang - sehingga 2000 ukuran;
 • ada cek.

Kekurangannya termasuk kekurangan penggunaan barang dan harga peranti yang agak tinggi. Kriteria terakhir tidak akan menjadi tolak untuk semua orang, kerana kos peranti sepenuhnya sesuai dengan kualitinya.

Pendapat pengguna

Accu Chek Performa telah mengumpulkan banyak ulasan positif dari orang yang menggunakan peranti ini untuk pemantauan di rumah. Kebolehpercayaan dan kualiti peranti, ketepatan indikator, fungsi tambahan yang senang diperhatikan. Beberapa pengguna menghargai ciri luaran - reka bentuk yang bergaya dan casing yang padat (saya sangat menyukai bahagian wanita).

Saya akan berkongsi pengalaman saya menggunakan peranti ini. Accu-Chek Perfoma mudah digunakan, mempunyai memori untuk sejumlah besar pengukuran, menunjukkan hasilnya dengan tepat (disahkan secara khusus oleh analisis klinikal, indikator berbeza dengan 0.5). Saya sangat gembira dengan pena yang menusuk - anda boleh menetapkan kedalaman tusukan sendiri (tetapkan menjadi empat). Kerana ini, prosedurnya menjadi hampir tidak menyakitkan. Fungsi penggera mengingatkan anda tentang pemantauan rutin kadar gula sepanjang hari. Sebelum membeli, saya menarik perhatian pada reka bentuk peranti - model yang sangat moden dan padat yang boleh saya bawa ke mana sahaja. Secara keseluruhan sangat gembira dengan meter.

Olga, 42 tahun, St. Petersburg

Saya menggunakan meter ini dalam latihan perubatan saya. Saya perhatikan ketepatan hasil yang tinggi baik dalam keadaan hipoglikemik dan juga gula tinggi, pelbagai ukuran. Peranti mengingati tarikh dan waktu, mempunyai memori yang luas, mengira indikator rata-rata, memenuhi syarat ketepatan - petunjuk ini penting untuk setiap doktor. Bagi pesakit untuk digunakan di rumah, fungsi peringatan dan amaran akan lebih mudah. Satu-satunya negatif adalah gangguan dalam bekalan jalur ujian.

Antsiferova L.B., ahli endokrinologi

Ibu saya menghidap diabetes dan perlu mengawal glukosa. Saya membelikannya Accu-Chek Perfoma atas nasihat ahli farmasi yang sudah biasa. Peranti kelihatan cantik, sangat padat dengan skrin besar dan lampu latar, yang penting untuk orang tua. Seperti yang dinyatakan oleh Ibu, penggunaan glukometer sangat mudah untuk mengawal gula. Anda hanya perlu memasukkan jalur, menusuk jari dan menggunakan darah. Setelah beberapa saat, hasilnya akan muncul di paparan. "Peringatan" juga mudah, yang mendorong untuk menjalankan ujian tepat pada waktunya. Bagi pesakit diabetes, alat ini akan menjadi teman sejati dalam jangka masa yang lama.

Alexey, 34 tahun, Chelyabinsk

Peranti boleh dibeli di kedai khusus, farmasi, dipesan di laman web.

Harga purata untuk aksesori dan aksesori Accu-Chek Performa:

 • Accu-Chek Perfoma - 2900 p.;
 • Penyelesaian kawalan - 1000 r.;
 • Jalur ujian 50 pcs - 1100 p., 100 pcs. - 1700 p.;
 • Bateri - 53 r.

Accu-Chek Perfoma adalah peranti generasi baru untuk ujian dalam keadaan yang berbeza. Mendapatkan hasil dengan glukometer kini cepat, senang dan senang..

Glucometer Roche Accu-Chek Performa (Accu-Chek Performa) - ulasan

Meter glukosa darah Accu-Chek Performa - ulasan terperinci, petunjuk langkah demi langkah dan harga. Kelebihan dan keburukan Accu-Chek Performa.

Saya menganggap bahawa tonometer dan glukometer adalah alat yang semestinya ada dalam setiap keluarga. Kedua instrumen ini menentukan petunjuk penting. Dan tidak perlu hipertensi atau diabetes untuk mengawalnya.

Kedua-dua perkara ini sangat penting semasa mengandung. Pada akhirnya, saya sering memahami tekanan (mencapai 170/100 mmHg), dan tahap gula tidak stabil. Dan saya lebih suka menjaga nadi saya sendiri.

Menggunakan meter di rumah sangat mudah - saya akan memberitahu anda langkah demi langkah bagaimana mengambil darah dari jari dan melakukan pengukuran.

Dan persoalan harga - meter itu sendiri tidak mahal. Harga glukometer Accu-Chek Performa di farmasi ialah 499 p. Berapakah 500 rubel untuk keupayaan menentukan kadar gula di rumah tanpa pergi ke hospital? Berdikari?

Sudah tentu, item perbelanjaan utama adalah jalur ujian untuk glukometer, yang berharga kira-kira 1,500 r (100 jalur) dan lancet untuk menindik (150 r untuk 25 buah). Walau bagaimanapun, lebih murah daripada menderma darah di mana sahaja di klinik secara berterusan atau menghabiskan masa untuk perjalanan ke klinik percuma.

Tetapi apabila anda membeli starter kit, anda akan mempunyai lancet, dan 10 jalur ujian. Cukup untuk pertama kalinya. Nah, satu set tisu alkohol - 40 r, nampaknya, bernilai.

Terdapat hanya satu ton bahan bercetak di dalam kotak - arahan untuk setiap komponen dari set, arahan terperinci dalam pelbagai bahasa, gambar rajah.

Keseluruhan set ini sesuai dengan "beg kosmetik" yang sangat mudah - anda boleh membawanya bersamanya, sangat mudah alih. Dan yang penting, terdapat tali getah yang diperbaiki, dan saya membersihkan alat penapis di poket dengan kunci:

Ciri-ciri meter Accu Chek Perform:

 • glukometer elektrokimia
 • penentukuran hasil: plasma
 • tidak memerlukan pengekodan
 • jumlah darah setiap perubahan: 0,6 μl
 • masa ujian: 5 s
 • kapasiti memori: 500 ukuran
 • berat: 59 g

Reka bentuk dan pelaksanaan meter sangat ringkas, ringkas dan mudah..

Ia sangat padat, mudah dipasang di telapak tangan anda, tidak tergelincir. Sudah lama saya mencari butang on-off, dan ia berada di sudut kanan atas:

Meter bateri berfungsi:

Bagaimana cara menggunakan meter? Arahan langkah demi langkah dengan foto

1. Siapkan alat terlebih dahulu - keluarkan dari penutupnya, sediakan lancet dan alat penindik.

2. Basuh tangan saya dengan sabun sebelum mengukur dan lap sehingga kering. Alkohol tidak perlu diproses sebelum pengukuran (setelah anda boleh, saya menggunakan tisu alkohol sekali pakai).

3. Saya menyediakan alat untuk menindik:

Saya menanggalkan penutup pelindung:

Sekarang anda mesti mengongkong pencetus pemegangnya, mendorong hingga ke bahagian atas mengklik (seperti pemegang automatik biasa)

4. Sebelum tusukan, masukkan jalur ujian ke dalam meter. Lakukan ini dengan tangan yang benar-benar kering. Jalur cip perak dimasukkan ke dalam slot sehingga berhenti, sementara meter menyala secara automatik.

5. Saya membuat tusukan, mendapat setetes darah dengan mengurut sedikit hujung jari dan memindahkan titisan ke jalur ujian.

Saya selalu mengambil ukuran gula semasa perut kosong, tetapi di meter ada peluang untuk mengatur mod "setelah makan". Tetapi saya percaya bahawa untuk kebolehpercayaan adalah lebih baik melakukan pengukuran pada waktu pagi, sebelum makan.

Dan itu tidak selalu membuat saya bahagia, kadang-kadang saya mempunyai makna yang sangat sempadan:

Bacaan meter apa yang dianggap normal?

Semasa saya lulus dari Honey Academy (7 tahun yang lalu), kami mempunyai satu norma - 3.3-5.5 mmol / l.

Sekarang had atas telah meningkat menjadi 6.1 mmol / L. Tetapi saya tidak dapat melepaskan diri dari kenyataan bahawa mereka memukul kepala saya semasa belajar, dan oleh itu, untuk norma, saya masih mengambil angka 5.5, dan semua perkara di atas yang membuat saya tegang.

+ Peluang pada bila-bila masa sepanjang hari, jika perlu, untuk mengetahui tahap gula dalam darah di rumah.

+ Maklumat Kesihatan. yang diperlukan bukan hanya untuk pesakit diabetes, tetapi juga, misalnya. mengandung. Tidak ada yang selamat dari diabetes kehamilan. Dan ia boleh berlaku secara tiba-tiba. Tahap gula yang tinggi kadang-kadang tidak simptomatik sepenuhnya, dan anda boleh mengetahuinya hanya dengan menganalisis gula darah.

+ Tidak perlu mengantri untuk rujukan, menghabiskan masa, wang, dan kadang-kadang gementar dalam barisan di makmal.

+ Jawapan segera ada di sini dan sekarang. Luangkan beberapa minit untuk keseluruhan prosedur.

+ Kemudahan prosedur - untuk mengambil darah - saya rasa semua orang boleh mengatasinya. Dan jika kali pertama tidak berjaya, maka tepat dari kedua atau ketiga.

+ Ketepatan prosedur cukup dipercayai. perkara utama adalah memantau keadaan penyimpanan jalur ujian dan tidak menggunakannya selepas tarikh luput.

- Kos komponen yang tinggi. Sekiranya lancet itu murah, maka jalur ujian yang dapat diganti dengan ketara menyentuh poket.

- Penting untuk diingat bahawa meter adalah peranti individu! Sekurang-kurangnya setiap orang harus mempunyai pen yang lebih jelas. Lagipun, peranti ini berfungsi dengan darah. Anda tidak boleh mengukur gula secara kategorinya kepada jiran, kenalan anda - hanya glukometer anda, biarkan mereka datang dengan pen-scarifier mereka sendiri.

Atau dalam kes yang melampau, anda boleh menggunakan lancet pakai buang farmasi yang biasa untuk dicucuk. Pena dijual secara berasingan - jika beberapa orang memerlukan pengukuran gula di rumah, lebih baik membeli setiap individu mereka sendiri.

Nampaknya semua nuansa penting diterangi - terdapat banyak dari mereka yang dalam satu ulasan semua kesan dan peraturan bekerja dengan meter tidak mungkin dimasukkan. Saya mengesyorkan untuk mempunyai alat sedemikian dalam keluarga walaupun untuk orang yang sihat.

Semua Tentang Accu Chek Performa Glucometer (Accu-Chek Performa)

Accu-Chek Performa adalah glukometer elektrokimia yang tepat tanpa pengekodan dari Roche (Roche), yang dikalibrasi oleh darah vena.

Sekiranya anda mencari penganalisis glukosa kos rendah dengan ralat pengukuran minimum, Performa adalah pilihan anda!

Ciri-ciri utama

Dalam model ini, pengeluar mengambil kira beberapa komen pengguna dan membuatnya semudah mungkin, tanpa lupa untuk memperluas rangkaian kemampuan peranti.

Ini menjadikan Prestasi Accu-Chek lebih mudah diakses oleh pelbagai pengguna. Bagaimanapun, kemudahan penggunaan dan kos rendah peranti paling sering memainkan peranan utama dalam memilih penganalisis di rumah.

Dengan membeli kit ini, anda mendapat:

 • ringkas, ringan, penganalisis dengan skrin besar, di bahagian badannya hanya terdapat 2 kekunci aktif
 • pena yang mudah digunakan dengan alat penapis, mengeluarkan jarum yang tidak sukar
 • sarung praktikal untuk pengangkutan yang mudah, penyimpanan peranti dan barang habisnya

Tetapi kelebihan utamanya adalah ketepatan hasil pengukuran, yang sangat dekat dengan makmal!

Dimensi peranti (LxWxT): 94x52x21 mm, dan beratnya hanya 59 g.

Peralatan

Kit ini merangkumi:

 • meter glukosa darah
 • Jalur ujian AccuChek Performa (10 pcs)
 • AccuChek Softclix Scarifier Pen (Accu-Chek Softclick)
 • Lancet AccuChek Softclix (10 pcs)
 • bateri
 • kes
 • arahan

Selain itu dibeli:

 • wayar USB
 • penyelesaian kawalan

Kelebihan dan kekurangan

Kelebihan:

 • padat
 • senang dikendalikan
 • senang
 • tiada pengekodan
 • memori yang cukup besar
 • ada kemungkinan menandakan hasil ("sebelum" dan "selepas" makanan)
 • paparan besar di mana semua watak mudah dibaca
 • keputusan ujian hampir dengan makmal
 • tidak memerlukan sejumlah besar darah
 • kelajuan pengukuran pantas
 • peralatan yang baik
 • penindik pen yang mudah
 • fungsi tambahan ada di dalamnya (peringatan dalam bentuk jam penggera, tetapan individu dari jarak glisemik sasaran)
 • jangka hayat jalur ujian tidak bergantung pada tarikh bungkusan dibuka
 • adalah mungkin untuk menyegerakkan dengan PC
 • barang habis dijual di mana-mana farmasi atau kedai khusus

Kekurangan:

 • bekalan yang mahal
 • boleh melebih-lebihkan hasilnya (terutamanya dengan hiperglikemia)
 • butang tipis pada casing (perkahwinan yang kerap berlaku apabila butang tenggelam)

Dua jenis glukometer Accu-Chek Performa tersedia dengan hasilnya ditunjukkan dalam mmol / l dan mg / dl.

Sekiranya anda terbiasa mengemudi glisemia dengan unit ukuran tertentu, maka semasa membeli, perhatikan maklumat yang tertera di lidah pembungkusan (atau di bahagian belakang peranti). Anda tidak boleh mengubah unit ukuran dalam peranti!

Arahan penggunaan

Sebelum membuat analisis, anda perlu mencuci dan mengeringkan tangan anda dengan teliti, dan juga bersiap untuk melakukan perkara berikut:

 • penganalisis darah
 • pena penambah
 • lancet
 • jalur ujian

Cara memasukkan lancet ke dalam penindik

Pena pancut Softclix membolehkan anda mendapatkan setetes darah hampir tanpa rasa sakit, tetapi hanya jika ia digunakan dengan betul.

Untuk melakukan ini, ingat beberapa peraturan:

 • lancet terpakai hanya boleh dibuang dengan penutup pelindung
 • Jangan gunakan semula jarum
 • laraskan kedalaman tusukan dengan betul

Untuk menyediakan pen anda mesti:

 • tanggalkan penutup dari pemegang
 • dapatkan lancet
 • pegang jarum dengan penutup pelindung, masukkan ke dalam penyambung pemegang sehingga terkunci
 • Tatal penutup pelindung di sekitar paksi dan lepaskan, sehingga mengeluarkan jarum
 • masukkan penutup dari pegangan
 • sesuaikan kedalaman tusukan

Kedalaman optimum adalah tahap 3.

Untuk orang tua atau orang yang mempunyai kulit kasar menunjukkan 4 - 5 tahap.

Pada ketika ini, alat menusuk kulit sudah siap. Semasa menyuntik, anda hanya perlu menekan butang yang terletak di atas pemegang, yang akan membolehkan anda membina alat penekan.

Jangan buang hujung pelindung dari jarum terpakai, ia berguna untuk membuang lancet dengan selamat.

Tutorial video untuk Accu-Chek Softclix

Jalur ujian

Sebelum bekerja, perlu mengesahkan jangka hayat jalur. Sekiranya tarikh akhir adalah normal, maka boleh digunakan dengan selamat, tidak dilupuskan.

Penyimpanan yang tidak betul dapat mengurangkan jangka hayat:

 • jalur telah rosak secara kimia atau mekanikal
 • mereka berbaring lama dalam tiub tertutup yang lemah atau longgar
 • plat uji selama beberapa jam tanpa bekas
 • tiub bersama mereka disimpan di dalam peti sejuk
 • persekitaran basah dan / atau panas merosakkan reagen aktif
 • jangan pindahkan jalur ke bekas lain, simpannya hanya di tempat yang asal

Suhu penyimpanan optimum adalah dari + 2 ° C hingga + 30 ° C, dan suhu penggunaannya dari + 8 ° C hingga + 44 ° C

Perlu diperhatikan bahawa jalur ini berbeza kerana ia cepat merosot, berada di luar tiub di mana ia disimpan.

Ini berlaku untuk mana-mana pinggan, tetapi terutama pada plat ini!

Oleh itu, semakin cepat anda menggunakannya untuk tujuan yang dimaksudkan, semakin baik.

Untuk membuat anda memahami pentingnya penyimpanan yang betul, kami perhatikan bahawa tiub itu bukan sekadar kotak plastik.

Dinding dalaman bekas dirawat dengan bahan penebat khas yang melindungi plat dari pengaruh luaran (kelembapan, cahaya matahari, oksigen, habuk, dll.). Penyelesaian aktif yang digunakan pada plat, yang bertindak balas dengan setetes darah, sangat rentan, oleh itu, ia memerlukan pengendalian yang halus.

Pengoperasian penganalisis dengan berhati-hati dan penyimpanan barang habis pakai yang betul akan memberi anda hasil glisemik paling tepat sepanjang hayat peranti!

Cara mengukur darah

Setelah membuat persediaan, sudah tiba masanya untuk menjalani ujian glukosa.

 • Tanggalkan 1 jalur ujian dari tiub, ingat untuk menutupnya dengan ketat.
 • Masukkan ke soket khas pada meter. Selepas itu, peranti akan hidup sendiri, anda akan mendengar bunyi bip.
 • Apabila simbol titisan darah muncul di layar, kemudian menusuk jari anda dengan pen dan peras setitik darah kecil.
 • Letakkan jari dengan jatuhan pada medan aktif jalur ujian (kawasan ini ditandakan dengan penanda / bendera kuning). Darah di sepanjang panduan akan ditarik ke jalur itu sendiri, dan apabila sudah cukup untuk ujian, penganalisis akan kembali membunyikan penggera dan simbol jam pasir akan dipaparkan di layar.
 • Selepas 5 saat, anda akan melihat hasilnya di skrin.

Pada tahap ini, pengukuran glukosa dalam darah sudah berakhir. Melepaskan plat terpakai, anda akan mengakhiri operasi peranti, yang selepas 5 saat tidak aktif mati secara bebas.

Menandakan / melabel hasil pengukuran

Penganalisis Accu-Chek Perform mempunyai fungsi bawaan untuk menyesuaikan hasil pengukuran dengan kriteria tertentu.

Tetapi untuk menggunakannya, anda mesti mengukur terlebih dahulu, dan setelah hasil akhir muncul (tanpa melepaskan jalur ujian), lakukan serangkaian tindakan berurutan dalam 5 saat.

tekan butang

atau

kemudian pilih item menu yang dikehendaki (menandakan).

sebelum makan

sebelum makan dengan peringatan (fungsi penggera)

selepas makan

label khas / sewenang-wenangnya (anda boleh memberikan hasil glisemia selepas bersenam atau mengambil sebarang ubat)

Setelah memilih label yang dikehendaki, keluarkan jalur ujian dari meter.

Memori peranti menyimpan hingga 500 hasil dengan tanda, tarikh, waktu, yang dapat dibandingkan antara satu sama lain dan dipaparkan di layar rata-rata glisemia untuk jangka waktu tertentu: 7, 14, 30 dan 90 hari.

Arahan video

Kemungkinan kesilapan

Sekiranya meter AccuChek Performa tidak digunakan dengan betul atau jika jalur yang telah habis digunakan, hasil pengukuran mungkin tidak betul. Peranti secara automatik menganalisis beberapa daripadanya dan memaparkan simbol yang sesuai di layar..

Tanda:

 • LO

Pekerjaan semua organ dalaman manusia pada dasarnya terganggu. Oleh kerana metabolisme karbohidrat yang tidak betul, pemusnahan tisu berlaku pada tahap sel, akibatnya sel-sel mulai mengalami "kelaparan" dan mati - proses nekrotik bermula, dan untuk proses regenerasi penuh tidak ada sumber daya yang cukup yang tidak dapat diisi ulang kerana metabolisme terganggu.

Inilah sebab utama mengapa diagnosis diabetes mellitus tipe 2 dibuat pada tahap akhir perkembangan penyakit ini, ketika sudah sangat sukar untuk menghentikan diabetes melalui diet sederhana, dan pesakit memerlukan ubat.

Berbahaya kerana kelebihan glukosa dalam darah, dan kekurangannya. Walau bagaimanapun, kekurangan glukosa jauh lebih berbahaya, kerana keadaan seseorang bertambah buruk dalam beberapa minit. Penting untuk mengetahui bagaimana berkelakuan dengan betul dalam situasi tertentu agar dapat mengambil langkah yang tepat pada waktunya.

Petunjuk glikemia puasa:

 • Kadar Gula Darah: ≤5,6 mmol / liter (100 mg / dl)
 • Prediabetes: 5,6 - 6,9 mmol / liter (100 - 125 mg / dl)
 • Diabetes mellitus: ≥7.0 mol / liter (126 mg / dl)

Ia juga perlu untuk mengurangkan jumlah karbohidrat cepat yang dikonsumsi, menggantikan kebanyakannya dengan daging dan sayur-sayuran.

Ini adalah keputusan langsung bahawa sudah tiba masanya untuk memulakan gaya hidup sihat.!

Semasa mendiagnosis sindrom ini, gangguan metabolik karbohidrat, lipid dan gangguan hormon diambil kira, yang meningkatkan risiko terkena diabetes mellitus, pelbagai penyakit kardiovaskular, dll..

Hasil akhir yang ditunjukkan oleh glukometer Accu-Chek mungkin berbeza jauh dari ujian gula darah makmal. Tetapi menurut pemerhatian kami, penganalisis ini sangat tepat dan ralatnya tidak terlalu besar (dalam keadaan hiperglikemik, perbezaannya tidak lebih dari 15%, sedangkan untuk glukometer lain mencapai 20 - 25%).

Analisis dapat dipengaruhi secara signifikan oleh keadaan darah diabetes pada masa ujian..

Jadi, sebagai contoh, hasilnya terlalu tinggi jika:

 • kepekatan galaktosa> 0,83 mmol / L (> 15 mg / dL)
 • tahap lipid (trigliserida)> 20.3 mmol / l (> 1800 mg / dl)
 • kandungan asid askorbik darah melebihi 0.17 mmol / l (> 3 mg / dl)

Tidak kurang pentingnya adalah hematokrit, yang seharusnya berada dalam julat 10 - 65%.

Kesalahan lain yang mungkin berlaku

E-1
 • Jalur ujian rosak

Plat rosak atau dimasukkan ke dalam meter dengan tidak betul.

E-3
 • Hasil pengukuran berada dalam rentang yang tidak dapat diterima untuk analisis

Kesalahan seperti itu lebih kerap muncul dengan hiperglikemia yang sangat tinggi. Sekiranya anda berasa sihat dan tidak ada tanda ketoasidosis diabetes, maka ulangi ujian darah dengan jalur ujian baru.

Anda mungkin perlu melakukan pengukuran kawalan menggunakan penyelesaian khas.

E-4
 • Tidak cukup darah untuk ujian

Darah yang tidak mencukupi digunakan pada jalur ujian atau setetes diberikan setelah permulaan pengukuran.

E-6
 • Jalur itu digunakan dengan tidak betul.

Muncul jika anda telah menggunakan darah sebelum simbol penurunan muncul di paparan..

E-7
 • Jalur ujian sudah digunakan

E7 akan muncul di layar ketika cuba menguji dengan plat terpakai atau kesalahan kritikal telah terjadi pada meter (kerosakan sistem elektronik).

E-8
 • Syarat untuk analisis tidak sah

Peranti berfungsi dalam keadaan tertentu. Sekiranya mereka berada di luar had yang dibenarkan, maka meter tidak akan berfungsi sama sekali atau akan memberikan hasil yang salah.

Perlu masuk ke dalam bilik, biarkan alat dan jalur uji hangat / sejuk selama 5 hingga 10 minit sehingga suhu menjadi sama. Tetapi jangan panaskan Accu-Chek pada alat pemanasan dan jangan menyejukkannya di dalam peti sejuk!

E-9
 • Bateri lemah

Sekiranya bateri tidak diganti tepat pada waktunya, mustahil untuk mengukur glukosa dalam darah dengan glukometer ini..

E-10
 • Masa dan tarikh tidak ditetapkan dengan betul.

Kos

Kesimpulan dan maklum balas kami

Accu Chek Performa adalah pilihan yang sangat baik untuk penderita diabetes jenis 1, kerana hasilnya dengan kadar gula darah normal sangat dekat dengan makmal.

Walau bagaimanapun, dengan hiperglikemia (sudah pada tahap di atas 7.0 mmol / liter), kesalahan mungkin lebih daripada ± 0.83 mmol / liter.

Tetapi walaupun demikian, penganalisis darah mudah alih ini adalah salah satu meter glukosa darah paling tepat yang kini terdapat di pasaran Rusia.

Ia juga penting bahawa peranti ini sangat mudah dikendalikan. Untuk menjalankan ujian, anda tidak perlu menghidupkannya terlebih dahulu, cukup masukkan jalur ke penyambung yang sesuai dan Accu-Chek akan menyala sendiri, disiapkan untuk bekerja dan, apabila digunakan dengan betul, akan cepat mengira. Setelah mengukur tidak perlu mematikannya, kerana selepas 2 minit berlaku penutupan automatik.

Dengan pertolongannya, anda dapat menyimpan buku harian kawalan diri diabetes dalam mod automatik, tanpa menggunakan entri data manual, kerana menyimpan sehingga 500 hasil, akses yang mungkin dilakukan setiap saat. Dan apabila anda menyambungkan peranti ke PC, hasil cetak rata-rata dapat dibuat dan membawanya ke temu janji dengan ahli endokrinologi.

Semua ini menjadikannya ideal bukan sahaja untuk warga tua, tetapi juga untuk generasi muda..

Walau bagaimanapun, semua bekalan tidak begitu murah. Ini adalah salah satu daripada beberapa kekurangannya yang ketara, yang dapat diukur oleh banyak orang, lebih memilih ketepatannya..

Mungkin itulah sebabnya kebanyakan ulasan di Internet mengenai AccuChek Performa umumnya positif.

Maklumat ringkas

Glucometer AccuChek Performa
 • dari 620 rubel
Jalur Ujian AccuChek Performa
 • 50 pcs dari 980 gosok.
 • 100 pcs dari tahun 1800
Pen softclix
 • dari 600 gosok.
Lancet Softclix
 • 25 biji dari 100 gosok.
 • 200 pcs dari 650 gosok.
wayar USB
Penyelesaian Kawalan AccuChek Performa
Accu-Chek Performa
Ciri-ciri utama
0.6 μl
Julat Pengukuran Sebenar
Kesalahan yang dibenarkan
± 0.83 mmol / liter
Tempoh pengukuran
5 saat
Jangka hayat bateri
kira-kira 1000 ukuran
Peranti berfungsi dari 1 bateri
Memori peranti tidak dapat menyimpan lebih dari
500 hasil glisemik dan 20 kawalan
Kaedah pengukuran
elektrokimia
Operasi normal peranti boleh dilakukan dengan turun naik suhu berikut
Operasi normal peranti mungkin dilakukan dengan kelembapan udara
Memenuhi syarat
EN ISO 15197: 2013
Syarikat
Diagnostik Roche / Jerman
Laman rasmi
www.accu-chek.com
"Talian Hotline"
Perkhidmatan jaminan (terpakai secara eksklusif untuk peranti itu sendiri)

Sekiranya anda menemui ralat, sila pilih potongan teks dan tekan Ctrl + Enter.

Jangan malu, tetapi lebih suka berkongsi maklumat dengan rakan!
Lebih banyak daripada kita, lebih baik untuk semua orang!
Terima kasih banyak kepada semua yang tidak acuh tak acuh dan berkongsi catatan.!

Adakah anda menghidap diabetes dan anda tahu resipi lazat yang membantu anda dalam memerangi diabetes? Kemudian klik pada gambar, ikuti pautan dan kongsi resipi dengan pembaca lain di laman web ini!


Kongsikan resipi dan ajar orang lain bagaimana hidup dengan baik dengan diabetes.!

Sekarang, semua anggota kumpulan kami yang dihubungi mempunyai peluang baru yang dapat diakses - untuk memuat turun artikel dari jurnal "Diabetes Mellitus", yang dibuat berkat kerja sama komuniti diabetes Rusia!

Dalam jurnal ilmiah dan praktikal ini, anda akan dapati banyak berguna dan menarik.

Ia akan berguna bukan hanya untuk pesakit diabetes dan semua orang yang mementingkan kesihatan mereka, tetapi juga untuk pengamal.

Setiap minggu kami akan menerbitkan 1 terbitan majalah dalam kumpulan kami yang dihubungi.

Jangan lepaskan!

Jika, berdasarkan hasil tes darah, suatu kepekatan tertentu dari "produk sampingan" proinsulin, C-peptida, dikesan, ini menunjukkan bahawa pankreas memiliki kemampuan untuk mensintesis insulin endogen secara bebas.

Analisis sedemikian sangat penting pada tahap pengukuhan kelenjar penderma..

Sekiranya tahap C-peptida dinormalisasi, maka operasi pemindahan boleh dianggap berjaya.

Kriteria tersebut untuk ujian darah biokimia, seperti hemoglobin glikasi (atau glikosilasi seperti biasa), menunjukkan hiperglikemia stabil.

Gula darah meningkat memberi kesan buruk kepada sebatian protein yang beredar dengan aliran darah..

Sekiranya untuk waktu yang lama mereka akan berada dalam lingkungan yang manis, maka setelah beberapa lama mereka hanya akan gula dan kehilangan sebahagian dari khasiatnya.

Ini akan menjadikan mereka tidak sesuai untuk proses sintesis dan metabolisme..

Itulah sebabnya pesakit kencing manis dengan peningkatan kepekatan glukosa akhirnya mengalami banyak komplikasi terlambat yang menghalangnya daripada menjalani kehidupan yang penuh..

Sekiranya anda mencapai sasaran glisemia dan terus menerus mengekalkannya, maka dengan yakin anda boleh membincangkan tentang kejayaan dan jangka panjang diabetes yang lebih lama.

Sebenarnya, masalah utama penyakit berbahaya ini adalah kandungan glukosa yang tinggi, yang perlahan tetapi pasti merosakkan seluruh tubuh dari dalam.!

Lebih baik diabetes dikompensasi - lebih baik untuk seluruh organisma!

Cadangan penggunaan jalur ujian Accu Chek Perform

Syarikat farmaseutikal Jerman Roche Diagnostics telah lama tidak memerlukan iklan - pengguna telah menghargai produknya selama lebih dari 120 tahun. Alat perubatan untuk diagnostik sangat diminati, khususnya glukometer untuk mengukur tahap glukosa plasma di rumah. Antara perkembangan terkini, kualiti dan keselamatannya disahkan oleh doktor dan pengguna, peranti Accu-Chek Performa dan Accu-Chek Performa Nano.

Penerangan mengenai Accu-Chek Performa

Accu-Chek Performa - peranti dengan fungsi diagnostik lanjutan.

Kelebihan peranti canggih:

 1. Kesederhanaan dan kemudahan penggunaan - hasilnya dapat diperoleh secara automatik tanpa menggunakan butang; skrin besar dan cetakan besar akan membantu masalah penglihatan; kaedah kapilari pengambilan darah memungkinkan pengukuran di rumah.
 2. Fungsi - penanda dipasang yang memperbaiki hasil pengambilan sampel darah sebelum dan selepas makan; isyarat yang didengar disediakan untuk mengawal hipoglikemia; terdapat fungsi penggera peringatan (1-4 kali sehari); Anda boleh mengira purata selama seminggu, dua atau sebulan; memproses data dengan mudah pada PC; memori mencatat hasil 500 pengukuran dengan tarikh dan masa.
 3. Keselamatan - peranti ini mempunyai jaminan tanpa had dan jangka hayat penggunaan yang stabil; hasilnya dipantau pada tahap yang berbeza.
 4. Ketepatan - teknologi inovatif struktur jalur ujian menjamin kawalan hasilnya secara menyeluruh; sistem ini mematuhi sepenuhnya standard kualiti DIN EN ISO 15 197: 2003.

Jalur ujian apa yang sesuai dengan meter Accu-Chek Perform Nano? Model ini akan berfungsi dengan sempurna hanya dengan bahan habis pakai yang sama dengan Accu-Chek Performa. Tetapi untuk ketepatan hasilnya, bukan sahaja kemampuan peralatan itu penting, tetapi juga operasinya yang kompeten.

Peranti dan prinsip operasi jalur Accu-Chek Performa

Struktur jalur adalah pelbagai lapisan, dikembangkan oleh teknologi inovatif. Lapisan pelindung dan plastik keras akan melindungi bahan habis pakai yang mahal dari kerosakan yang memutarbelitkan hasilnya. Jalur untuk analisis gula dalam siri ini sebenarnya bukan dari segmen anggaran, kerana mereka mempunyai 6 kenalan emas dalam reka bentuk mereka! Bahan inilah yang memberikan ketepatan dan kebolehpercayaan kepada sistem..

Omong-omong, adalah mungkin untuk menilai kebolehpercayaan dan tahap penyimpangan dari norma menurut grafik yang menunjukkan kebarangkalian hasil 100 pengukuran jatuh dalam julat normal (ditunjukkan oleh pembagi). Menurut EN ISO 15197, 95% bacaan mestilah dalam julat ± 0.83 mmol / L. Sekiranya gula darah pada masa analisis berada di bawah 4.2 mmol / L, dan ± 20% jika indikator berada di atas tahap yang ditentukan.

Prinsip operasi glukometer Accu-Chek Perform dan Accu-Chek Perform Nano menggunakan jalur ujian Accu-Chek Perform adalah elektrokimia. Setelah melancarkan darah, ia bersentuhan dengan glukosa dehidrogenase, enzim khas yang memastikan kemunculan dorongan elektrik akibat reaksi.

Ia melewati 6 kenalan emas ke peranti, di mana hasilnya ditukar ke format digital yang dipaparkan di paparan.

Adakah kenalan emas penting dalam jalur ujian??

 • Mereka membantu memeriksa aktiviti reagen bahan habis pakai;
 • Sesuaikan sistem dengan perubahan suhu dan kelembapan;
 • Periksa integriti kenalan;
 • Tentukan jumlah darah yang dikehendaki;
 • Sesuaikan sistem ke hematokrit.

Ciri-ciri bahan habis pakai

Dalam konfigurasi peranti baru, anda boleh menemui cip kod hitam. Ia bertujuan untuk pengekodan glukometer satu kali. Cip mesti diletakkan di slot sisi peranti. Mereka tidak pernah kembali ke prosedur ini, walaupun setelah menukar bungkusan helai. Periksa hanya tarikh luput barang habis sebelum setiap prosedur pengukuran. Adalah tidak realistik untuk melupakan pengekodan pembungkusan baru, seperti pada model sebelumnya.

Ini bermaksud bahawa setelah membuka tiub, anda hanya perlu memusatkan perhatian pada satu tarikh yang ditunjukkan pada pembungkusan kadbod dan pada balang plastik. Dengan syarat anda akan menyimpan barang habis pakai, seperti penganalisis itu sendiri, dalam keadaan yang sesuai.

Pada kotak pensel dan kotak kadbod terdapat gambar kotak hijau, yang bermaksud bahawa bahan habis pakai tidak bebas (tidak membiarkan gangguan maltosa).

Jalur kalibrasi siri ini dalam plasma darah. Anda dapat melihat hasilnya sesuai dengan norma yang disarankan oleh WHO pada tahun 1999, menurut jadual.

Tahap glukosa, mmol / lPenentukuran Darah Seluruh
BiasaDari uratDari jari
Pada perut kosong3.3 - 5.53.3 - 5.5
Dengan muatan karbohidrat (2 jam selepas makan)Keluarkan cadangan

Pada awal pengoperasian kit baru, ketika mengganti bateri atau barang habis pakai, serta jika perangkat dijatuhkan, disarankan untuk menguji kinerjanya menggunakan penyelesaian CONTROL 1 dan CONTROL 2 khusus, yang dijual secara terpisah di rangkaian farmasi.

Anda tidak perlu menyandikan kemasan jalur baru atau menekan butang mana-mana: peranti dihidupkan setelah memasukkan bahan habis pakai ke dalam penyambung, menentukurnya sendiri dan mati setelah melepaskan jalur. Sekiranya peranti tidak menerima biomaterial dalam masa tiga minit, ia akan mati secara automatik.

 1. Pastikan bahawa semua yang diperlukan untuk prosedur disediakan: alas alkohol dan kapas, glukometer dan pen piercing, tiub dengan jalur dan lancet pakai buang. Anda tidak perlu risau tentang tahap pencahayaan - hasilnya dipaparkan dalam bentuk cetak besar dengan lampu latar hijau terang di paparan, anda dapat melihat angka tanpa kacamata.
 2. Masukkan lancet sekali pakai ke dalam pen scarifier. Untuk melakukan ini, lepaskan dari bungkusan individu, lepaskan hujung dari pemegang dan tekan lancet sepanjang jalan. Setelah klik khas dengan gerakan memutar, anda boleh mengeluarkan cakera pelindung dari jarum dan mengganti penutup pemegang. Pastikan potongan pada casing sesuai dengan tanda pada penutup. Untuk tusukan pertama, cukup untuk menetapkan tahap 2, secara eksperimen anda dapat mencapai kedalaman optimum untuk ketebalan kulit anda. Oleh kerana alat ini tidak "haus darah", maka tusukan yang mendalam dan kecederaan jari yang berlebihan tidak diperlukan. Menekan butang di hujung pemegang, tekan penusuk. Anda boleh mengesahkan kesediaan alat dengan penunjuk kuning yang muncul di tetingkap.
 3. Jaga kebersihan: di rumah, lebih baik membasmi kuman tapak tusukan bukan dengan alkohol, tetapi dengan air sabun hangat. Pengeringan semula jadi (mungkin dengan pengering rambut) lebih disukai daripada tuala rawak.
 4. Ambil satu jalur ujian dari tiub dan masukkan ke soket meter, tutup balang. Tidak perlu mengesahkan kod di layar dan pada bungkusan, seperti pada model lain dari garis Accu Chek, jika peranti ini mempunyai cip hitam. Gambar penurunan yang berkelip mengesahkan bahawa peranti tersebut siap untuk pengambilan darah.
 5. Untuk tusukan, jari paling kerap digunakan (tapak tangan dan lengan bawah boleh digunakan). Tukar jari anda dengan kerap untuk mengelakkan rasa tidak selesa. Lebih mudah menusuk kulit dari sisi dengan menggunakan pegangan dengan ketat dan menekan butang mula.
 6. Sebelum ini, anda boleh mengurut jari dengan ringan untuk meningkatkan aliran darah. Tidak perlu memerah darah dengan usaha: cairan antar sel memutarbalikkan hasilnya. Atas sebab yang sama, penurunan kedua digunakan untuk analisis. Yang pertama disapu dengan swab steril..
 7. Setetes, jika anda boleh menyebutnya penurunan darah 0.6 μl lengkap, diperlukan untuk analisis oleh glukometer Accu-Chek Perform dan Accu-Chek Perform Nano (untuk perbandingan, Accu-Chek Asset memerlukan 1-2 μl darah, dan model domestik dari siri Sattelit - kesemuanya 4 µl), jangan terpakai pada jalur. Ini boleh merosakkannya tanpa putus asa. Cukup dengan membawa jari ke hujung plat uji dan alat itu sendiri menarik semula biomaterial untuk pemeriksaan di sepanjang alur kuning berbentuk corong.
 8. Buang tempat tusukan dengan kapas yang direndam dalam alkohol dan tunggu hasil pengukuran. Imej jam pasir di paparan mengesahkan bahawa peranti memproses maklumat.
 9. Peranti pintar memerlukan sedikit masa untuk berfikir: maksimum 5 saat kemudian, hasilnya akan muncul di layar yang setanding dengan ketepatannya dengan penyelidikan makmal. Sekiranya darah tidak mencukupi untuk peranti ini, isyarat dan gambar yang sesuai akan memberi anda peluang untuk mengisi kelantangannya pada jalur yang sama dalam masa 5 saat.
 10. Bahan habis pakai Glucometer boleh guna dan mesti dibuang selepas prosedur. Tanggalkan penutup dari penindik. Dengan memindahkan perumahan di bahagian tengah, lancet dapat dilemparkan secara automatik ke tong sampah. Tanggalkan jalur dari meter dan hantar ke sana..

Bagi pengguna dewasa yang terbiasa menyimpan catatan tradisional, hasilnya dapat dicatat dalam buku harian pemantauan diri. Lebih mudah bagi pengguna maju untuk memantau profil glikemik mereka di komputer, kemampuan untuk menyambungkan PC dalam model ini disediakan (port inframerah).

Peranti dapat mengira nilai rata-rata pengukuran selama seminggu, dua atau sebulan.

Ingatan glukometer Accu-Chek Performa dan Accu-Chek Performa Nano menyimpan hingga 500 pengukuran, tetapi menduplikasi hasil untuk pemantauan kendiri sangat penting. Mengandalkan ingatan anda untuk keselamatan anda adalah tidak berguna. Muat turun dengan lebih baik dengan maklumat penting dari segi strategi..

Dengan persetujuan dengan ahli endokrinologi, ada kemungkinan untuk menunjukkan dalam ingatan peranti penunjuk kritikal yang menunjukkan pendekatan keadaan hipoglikemik, dan peranti itu sendiri akan memberi amaran akan bahaya.

Tidak semua penderita diabetes dibezakan oleh disiplin diri besi dalam hal tersebut, jam penggera yang dapat mengatur hingga 4 isyarat sehari akan diingatkan tentang perlunya prosedur selanjutnya.

Keadaan penyimpanan dan operasi untuk bahan habis pakai

Tarikh pengeluaran jalur Accu-Chek Performa ditunjukkan pada bungkusan; jangka hayatnya adalah 18 bulan. Dengan syarat anda akan menyimpannya (seperti semua komponen sistem) dari ambang tingkap dan cahaya matahari yang terang, bateri pemanasan panas, peti sejuk dengan kelembapan tinggi dan mengikut arahan pengeluar:

 • Suhu penyimpanan optimum ialah + 2-30 ° C, tempat yang kering dan gelap, misalnya almari di bilik tidur, tidak dapat diakses oleh perhatian kanak-kanak. Kelembapan, wap panas di bilik mandi atau dapur boleh merosakkan bahan habis pakai.
 • Biarkan helai di bungkusan asalnya. Keluarkan pinggan lain segera sebelum digunakan dan tutup bekas pensel dengan segera.
 • Sebelum setiap prosedur, tentukan tarikh luput - jalur yang sudah habis, kotor, cacat dan bekas mesti dibuang. Instrumen ini juga mengingatkan tentang akhir hayat barang habis pakai.
 • Anda tidak boleh meletakkan setetes di piring sehingga dimasukkan ke dalam bioanalyzer, dan dia tidak memberi isyarat kesediaan untuk analisis.
 • Jangan gunakan kekuatan semasa memasang jalur. Hati-hati: ia direka sedemikian rupa sehingga dapat memasuki sarang hanya pada satu hujung dengan warna keemasan.
 • Untuk mengangkut meter dan barang habis pakai, gunakan sarung tekstil keras yang direka khusus untuk menyimpan kit..
 • Gunakan jalur ujian Accu-Chek Performa hanya untuk meter dengan nama yang sama dan analognya Accu-Chek Performa Nano.

Untuk jalur ujian untuk glukometer Accu-Chek Perform, harganya bukan dari kategori anggaran: 1000-1500 rubel. untuk 50 pcs.

Tidak kira sama ada anda pernah menggunakan penganalisis untuk mengawal glisemia, atau pertama kali menemui prosedur ini, anda harus mempelajari manual penggunaannya dengan teliti. Ini akan memaksimumkan penggunaan sistem untuk mendapatkan hasil yang tepat dan pemantauan glisemik yang mudah..

Memuatkan '.

Perkenalkan diri anda sebelum menghantar

Sekiranya anda mendaftar di salah satu perkhidmatan, log masuk melalui:

Saya menerima syarat-syarat perjanjian pengguna dan bersetuju untuk memproses data peribadi sesuai dengan polisi.

Rangkaian sosial

Laman web ini mengandungi maklumat mengenai produk yang dibuat untuk khalayak luas, dan mungkin termasuk maklumat yang dilarang untuk akses atau pengedaran orang ramai di negara anda. Kami memberi amaran kepada anda bahawa kami tidak bertanggungjawab untuk penerbitan maklumat yang tidak mematuhi undang-undang negara anda.

Terdapat kontraindikasi. Sebelum digunakan, anda mesti berjumpa doktor dan membaca arahannya.

Glucometer Accu Chek Performa

Glukometer Accu Chek Performa adalah meter glukosa canggih untuk mengukur darah kapilari. Peranti ini adalah produk syarikat farmasi Switzerland terkenal Roche. Accu-Chek Performa dihidupkan pada mesin sebaik sahaja jalur ujian dimasukkan ke dalamnya, jumlah darah yang diperlukan untuk analisis ditentukan secara bebas. Hasilnya ditunjukkan pada paparan kira-kira 5 saat selepas permulaan analisis. Secara amnya, cepat dan senang.

Arahan penggunaan

Untuk melakukan pengukuran glukosa darah yang betul, arahan berikut harus diikuti:

 1. Basuh tangan dengan sabun, lap sehingga kering.
 2. Bersama dengan model ini adalah peranti Accu-Chek Multikliks khas, fungsi utamanya adalah untuk menerima setetes darah untuk dianalisis. Pastikan Multiklix siap digunakan (semuanya steril, tidak ada yang rosak, dll.).
 3. Ambil jalur ujian dan masukkan ke dalam meter mengikut anak panah arah - selepas itu peranti akan dihidupkan.
 4. Pastikan nombor kod di skrin sepadan dengan nombor kod yang ada di tiub dengan garis-garis. Sekiranya anda terlepas kod di skrin - masukkan semula jalur ujian.
 5. Apabila semuanya teratur, ikon jalur ujian akan muncul di skrin dan ikon darah akan berkelip - peranti memerlukan biomaterial untuk analisis.
 6. Kami kembali ke Accu-Chek Multiklik - dengan itu kami membuat tusukan jari. Picit jari anda sedikit sebelum tusukan - supaya aliran darah menjadi lebih baik.
 7. Dan kemudian setitik darah muncul. Kami meletakkan jari ke penunjuk kuning jalur ujian - meter menentukan berapa banyak darah yang akan diambil (sangat sedikit). Apabila terdapat cukup darah, peranti akan memberitahu gambar di skrin. Sekiranya anda tidak memaklumkan, bawalah setetes kecil darah - sekarang semuanya pasti akan berjaya. Kami menunggu 5 saat - kami melihat hasilnya di skrin. Tidak perlu memburuk-burukkan seluruh jalur ujian dengan darah - anda hanya memerlukan titisan di pinggir jalur.
 8. Kajian selesai. Kami mengeluarkan jalur ujian dari peranti, setelah 2 minit lagi ia akan mematikannya sendiri.

Berikut adalah beberapa petua untuk menggunakan Accu-Chek Perform:

 • Hanya jalur ujian Accu-Chek Perform yang sesuai digunakan..
 • Simpan jalur ujian dalam tiub dan jangan keluarkan tanpa sebab. Sentiasa tutup tiub dengan ketat. Simpan tiub dengan jalur uji dan meter Accu Chek Performa itu sendiri di tempat kering (optimum pada suhu 5 hingga 30 ° C).
 • Apabila anda mendapat jalur ujian, gunakannya segera untuk analisis..
 • Ikuti arahan untuk bekerja dengan peranti - pertama-tama kita memasukkan jalur ujian, dan barulah kita membawa darah.
 • Periksa tarikh luput jalur ujian secara berkala. Jalur yang sudah habis boleh memutarbelitkan hasil analisis, ingat ini adalah kesihatan anda.

Spesifikasi

 • Kaedah Pengukuran - Elektrokimia.
 • Pengekodan - Automatik.
 • Hidupkan dan matikan - secara automatik.
 • Masa analisis - 5 saat.
 • Darah Diperlukan - 0,6 μl.
 • Fungsi memori - sehingga 500 ukuran.
 • Skrin - LCD.
 • Kuasa - bateri CR2032, cukup untuk 2000 ujian.
 • Fungsi tambahan - isyarat penggera mengenai kemungkinan hipoglikemia, mesej mengenai jalur ujian yang telah habis masa berlakunya, jam penggera untuk mengingatkan anda untuk melakukan analisis, port inframerah untuk komunikasi dengan PC.
 • Dimensi fizikal - 93 x 52 x 23 mm.
 • Berat - 63 gram (dengan bateri).

Peralatan

 • Glukometer itu sendiri.
 • Sarung lembut untuk menyimpan peranti.
 • 1 bateri.
 • Jalur Ujian Accu-Chek Performa.
 • Sistem Multiklix Accu-Chek.
 • Lancet - 2 gendang - masing-masing dengan 6 lancet.
 • Muncung untuk menerima darah untuk analisis dari tempat lain.
 • Manual arahan dalam bahasa Rusia.

Glukometer Accu-Chek Performa adalah perkara yang sangat diperlukan untuk pesakit diabetes. Glukosa darah diukur dengan cepat, setelah beberapa pengukuran semuanya dilakukan di mesin. Pematuhan dengan peraturan mudah untuk penggunaan dan penyimpanan meter akan memungkinkan untuk mengesan gula darah selama bertahun-tahun..

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes