Promosi diabetes

14 November 2018 (bermula jam 10.00) di Dewan Konsert Bandar di alamat: Tula, ul. Sovetskaya, 2, acara pencegahan besar-besaran yang didedikasikan untuk Hari Diabetes Sedunia akan diadakan.

Semasa melakukan tindakan itu, semua orang bukan sahaja dapat menguji pengetahuan mereka dan mengetahui lebih lanjut mengenai diabetes, tetapi juga menjalani ujian yang diperlukan untuk mengukur glukosa darah, berat badan dan indeks jisim badan, serta menerima nasihat pakar dari ahli endokrinologi. Selain itu, mereka yang ingin mendapat vaksin terhadap influenza.

Sebagai rujukan: 14 November 2018, Hari Diabetes Sedunia akan diadakan di bawah semboyan: "Keluarga dan diabetes." Tujuan utama tindakan ini adalah untuk memberi tahu orang-orang dari pelbagai peringkat umur mengenai penyakit dan langkah-langkah pencegahannya, pentingnya peranan keluarga dalam pengesanan awal penyakit ini, mengenai perawatan dan sokongan pesakit, sebagai sokongan keluarga adalah yang memberi kesan yang besar terhadap rawatan diabetes dan meningkatkan taraf kesihatan pesakit.

Menurut statistik rasmi, 4.3 juta pesakit diabetes didaftarkan di Rusia. Menurut penyelidikan yang dilakukan oleh Institusi Belanjawan Negara Persekutuan "Pusat Penyelidikan Perubatan Nasional Endokrinologi" Kementerian Kesihatan Rusia, terdapat lebih banyak pesakit diabetes di negara ini - kira-kira lapan juta dan 30 juta orang dengan prediabetes.

Di wilayah Tula, lebih daripada 61 ribu orang, termasuk 414 kanak-kanak di bawah usia 17 tahun, kini terdaftar dengan diabetes. Diabetes boleh berlaku pada usia berapa pun. Penyakit ini dicirikan oleh peningkatan glukosa darah. Membezakan antara diabetes mellitus yang bergantung kepada insulin (jenis pertama) dan diabetes mellitus yang tidak bergantung pada insulin (jenis kedua), yang menyumbang sehingga 85% dari semua kes penyakit.

Sekarang diketahui bahawa sebagai tambahan kepada kecenderungan genetik (keturunan), perkembangan diabetes dipromosikan oleh kelebihan berat badan, gaya hidup yang tidak aktif, penyalahgunaan karbohidrat, terutama dicerna: makanan yang dipanggang, gula-gula, soda, jus, termasuk yang baru diperah, merokok dan alkohol, kurang tidur kronik, tekanan yang berpanjangan. Oleh itu, acara Hari Diabetes Sedunia harus ditujukan untuk memberi maklumat kepada penduduk di pelbagai peringkat usia mengenai faktor risiko utama dan tanda-tanda penyakit ini, perlunya ujian darah berkala untuk tahap glukosa, dan keperluan untuk mematuhi peraturan asas gaya hidup sihat dalam semua usia umur.

Menurut Kementerian Kesihatan wilayah Tula

Di mana dan kapan untuk mendapatkan ujian diabetes percuma

Lulus pemeriksaan komprehensif percuma untuk kecenderungan diabetes jenis 2 yang dapat dilakukan penduduk Moscow dari 12 hingga 16 November. Aksi ini akan diadakan di pusat kesihatan di klinik dewasa dan kanak-kanak di Jabatan Kesihatan. Ia didedikasikan untuk Hari Diabetes Sedunia, yang disambut pada 14 November.

Menurut perkhidmatan akhbar jabatan itu, pemeriksaan diabetes tipe 2 termasuk mengumpulkan sejarah keluarga penyakit ini, mengira indeks jisim badan, mengukur tekanan darah dan ujian ekspres untuk menentukan tahap glukosa dalam darah. Selepas pemeriksaan, doktor memberi kesimpulan kepada pesakit mengenai keadaan kesihatan dan memberi cadangan pencegahan diabetes. Sekiranya perlu, doktor akan merujuk pesakit ke doktor umum atau pakar. Sebagai sebahagian daripada tindakan tersebut, pesakit juga dapat berunding dengan pakar endokrinologi, pakar oftalmologi, pakar kardiologi dan doktor lain.

“Pertama-tama, tindakan ini ditujukan untuk diagnosis awal diabetes mellitus tipe 2, yang menyumbang 95 persen dari jumlah pasien. Pemeriksaan yang komprehensif akan membantu mendiagnosis prediabetes - keadaan batas, biasanya penyakit sebelumnya. Sekiranya prediabetes dikesan tepat pada waktunya, maka ada kemungkinan untuk mencegah atau memperlambat peralihannya menjadi diabetes. Pemeriksaan menunjukkan kes diabetes jenis 2 yang baru dan sebelumnya tidak didiagnosis. Bahaya penyakit ini adalah pada mulanya ia tidak menampakkan diri dengan cara apa pun. Berisiko adalah orang yang berumur lebih dari 40 tahun, berat badan berlebihan atau gemuk, serta mereka yang ibu bapanya menderita penyakit ini. Pesakit seperti itu perlu menjalani ujian gula darah puasa setahun sekali, ”kata Mikhail Antsiferov, ketua endokrinologi di Jabatan Kesihatan Moscow..

Diagnostik boleh dilakukan di 43 pusat kesihatan berdasarkan poliklinik dewasa bandar dan 18 berdasarkan kanak-kanak dari jam 08:00 hingga 20:00. Anda mesti mempunyai pasport dan polisi insurans perubatan wajib bersama anda.

Pusat kesihatan mana yang layak untuk pemeriksaan diabetes secara percuma?

Untuk menjalani pemeriksaan saringan sebagai bagian dari tindakan tersebut, Anda harus menghubungi pusat kesihatan sebagai bagian dari klinik tempat Anda berada. Sekiranya tidak ada pusat sebagai sebahagian daripada pusat pesakit luar di mana pesakit diperhatikan, rujukan untuk pemeriksaan boleh dilakukan di klinik anda, di jabatan pencegahan perubatan. Mereka dibuka di semua pusat pesakit luar dan bekerja mengikut jadual klinik di mana mereka berada.

Di samping itu, dari 12 hingga 16 November, di banyak organisasi perubatan, ahli endokrinologi akan memberi kuliah dan menjawab soalan dari warganegara mengenai pendekatan moden untuk rawatan dan pencegahan diabetes dan komplikasinya. Perhatian khusus akan diberikan kepada pengenalpastian awal faktor risiko perkembangan penyakit ini. Doktor akan memberitahu anda bagaimana mengawal komplikasi diabetes dan mengurangkan kesan negatifnya..

Di mana memberi ceramah mengenai diabetes

Jabatan Kesihatan menyatakan bahawa kadar prevalensi diabetes di Moscow sesuai dengan tahap banyak negara Eropah: dua pesakit yang didiagnosis mempunyai satu dengan penyakit yang tidak didiagnosis. Rata-rata di Rusia, nisbah ini berada pada tahap 1: 1 (iaitu, 50 peratus kes tidak dikesan, dan tidak 30 persen, seperti di Moscow). Ini difasilitasi oleh organisasi sistem rawatan perubatan khusus di poliklinik dan hospital di bandar. Pesakit yang berisiko diperiksa secara kerap untuk menghidap diabetes. Sekiranya penyakit dikesan, mereka dirujuk untuk pemeriksaan dan rawatan lebih lanjut..

Daftar pesakit diabetes juga disimpan di Moscow. Dengan bantuannya, doktor mendapat maklumat yang menyeluruh mengenai prevalensi penyakit dan komplikasinya, struktur terapi, keperluan pesakit dalam ubat-ubatan dan alat perubatan tertentu..

Diagnosis awal, pemeriksaan dan pencegahan

Pusat kesihatan adalah jabatan khas poliklinik bandar di mana Muscovites dapat menjalani pemeriksaan perubatan. Doktor mengambil ujian darah untuk kolesterol dan glukosa, memeriksa kerja jantung, petunjuk utama sistem pernafasan, ketajaman penglihatan, mengukur tahap tekanan yang terkumpul. Untuk mendapatkan janji temu dengan pusat kesihatan, anda perlu membawa polisi dan pasport MHI anda.

Jabatan Kesihatan memberi perhatian khusus kepada pencegahan dan diagnosis penyakit tertentu pada masanya. Kalendar rumah terbuka telah dibuat yang disebut "Masuk, buka!" Warganegara boleh menghadiri kuliah dan perjumpaan yang diadakan oleh doktor, mendapatkan nasihat dan menjalani pemeriksaan. Projek perintis, "Pemeriksaan Kanser Payudara," dijalankan di lapan pusat poliklinik dan diagnostik bandar. Tujuannya adalah untuk mengesan barah payudara tanpa gejala pada peringkat awal. Ikuti kaji selidik ini percuma untuk wanita berusia 50 hingga 69 tahun. Projek ini akan berjalan sehingga 15 Mac 2019..

Pada bulan Mei tahun ini, sekolah untuk pencegahan serangan jantung dan strok bermula di klinik. Kelas diadakan berdasarkan jabatan pencegahan perubatan dan pusat kesihatan klinik. Latihan ini ditujukan kepada pesakit dengan penyakit kardiovaskular, pasien yang mengalami serangan jantung atau strok, serta pasien yang berisiko tinggi terkena penyakit kardiovaskular.

Dari 7 Julai hingga 22 September, tahap kedua program untuk diagnosis awal kanser "Saya memilih masa depan yang sihat!" 118 ribu orang mengambil bahagian di dalamnya. Semasa pemeriksaan, wanita menunjukkan kecenderungan terkena barah payudara dan ovari. Kira-kira dua ribu pesakit dengan kecenderungan untuk kanser didiagnosis dengan pemeriksaan komprehensif tambahan.

Lebih dari 10 ribu Muscovite menjalani pemeriksaan oncos percuma sebagai sebahagian daripada tindakan yang didedikasikan untuk Hari Antarabangsa Menentang Kanser Payudara. Dari 15 Oktober hingga 31 Oktober, wanita dapat berunding dengan pakar onkologi-mamologi, melakukan mamogram dan ultrasound kelenjar susu.

Di Moscow, acara untuk mencegah diabetes

77 pesakit dengan coronavirus mati di Moscow

Lebih daripada separuh kes di bawah umur 45 tahun

Doktor Moscow menyembuhkan lebih daripada 27 ribu orang dari coronavirus

Jabatan Kesihatan Moscow menjemput semua orang untuk menjalani pemeriksaan menyeluruh untuk mengenal pasti faktor risiko diabetes. Acara akan diadakan di Pusat Kesihatan Klinik Dewasa dan Kanak-kanak dari 12 hingga 16 November dari jam 8:00 hingga 20:00. Doktor akan melakukan hari diagnostik terbuka di mana mereka boleh menjalani pemeriksaan saringan, yang merangkumi pengiraan indeks jisim badan, mengukur tekanan darah, memeriksa fundus, ujian ekspres untuk menentukan tahap glukosa dalam darah dan tahap hemoglobin glikasi.

Anda juga boleh mendapatkan konsultasi dari ahli endokrinologi, pakar oftalmologi, pakar kardiologi dan pakar perubatan lain. Berdasarkan hasil pemeriksaan, doktor mengeluarkan pendapat mengenai keadaan kesihatan, cadangan yang diperibadikan untuk menghilangkan faktor risiko dan rancangan pemulihan. Sekiranya perlu - akan menghantar kepada pakar yang sempit.

“Pertama-tama, tindakan ini ditujukan untuk diagnosis awal diabetes mellitus tipe 2, yang menyumbang 95 persen dari jumlah pasien. Pemeriksaan yang komprehensif akan membantu mendiagnosis prediabetes - keadaan batas, biasanya penyakit sebelumnya. Sekiranya prediabetes dikesan tepat pada waktunya, maka ada kemungkinan untuk mencegah atau memperlambat peralihannya menjadi diabetes. Pemeriksaan menunjukkan kes diabetes jenis 2 yang baru dan sebelumnya tidak didiagnosis. Bahaya penyakit ini adalah pada mulanya ia tidak menampakkan diri dengan cara apa pun. Berisiko adalah orang yang berumur lebih dari 40 tahun, berat badan berlebihan atau gemuk, serta mereka yang ibu bapanya menderita penyakit ini. Pesakit seperti itu perlu menjalani ujian gula darah puasa setahun sekali, ”kata Mikhail Antsiferov, ketua endokrinologi di Jabatan Kesihatan Moscow..

Di samping itu, dari 12 hingga 17 November, Muscovites akan berpeluang menghadiri acara dan mendengar ceramah tematik oleh ahli endokrinologi mengenai pendekatan moden untuk rawatan dan pencegahan perkembangan komplikasi diabetes. Perhatian khusus akan diberikan kepada pengenalpastian awal faktor risiko diabetes. Ahli endokrinologi juga akan menjawab soalan pesakit..

Senarai Pusat Kesihatan di mana anda boleh memeriksa faktor risiko diabetes

Daerah

Organisasi perubatan

Alamat Pusat Kesihatan

TsAO

GBUZ "Poliklinik bandar № 5 DZM", nombor cawangan 3

Moscow, st. Verkhnyaya Krasnoselskaya, d.21

GBUZ "Poliklinik bandar № 46 DZM", nombor cawangan 3

Moscow, st. Vorontsovskaya, w. 14/14

GBUZ "Poliklinik bandar № 68 DZM", cawangan nombor 1

Moscow, lorong B. Tatarsky, 4, bangunan 1

GBUZ "Poliklinik Bandar Kanak-kanak № 38 DZM"

Moscow, st. 10 tahun Oktober, d. 2, hlm.1

CAO

GBUZ "Poliklinik bandar № 6 DZM", cawangan nombor 3

Moscow, Novomikhailovsky ke-3 pr, d.3A

GBUZ "Poliklinik bandar № 62 DZM", nombor cawangan 3

Moscow, st. Kuusinena, 6 B

GBUZ "Pusat perundingan dan diagnostik No. 6 DZM", cawangan GP No. 155

59 Beskudnikovsky Boulevard, Moscow

GBUZ "Poliklinik bandar kanak-kanak № 39 DZM"

Moscow, Jalan Birch Grove, 2

GBUZ "Poliklinik Bandar Kanak-kanak No. 86 DZM", cawangan No. 1

Moscow, st. Dubninskaya, rumah 40, bangunan 3

PERLU

GBUZ "Pusat diagnostik No. 5 DZM"

Moscow, st. Abramtsevskaya, 16, bangunan 1

GBUZ "Poliklinik bandar № 12 DZM"

Moscow, st. Ak. Komarova, d. 5, bangunan 1

GBUZ "Poliklinik bandar № 107 DZM"

Moscow, st. Decembrists, 24

GBUZ "Poliklinik bandar № 218 DZM"

Moscow, pr. Shokalsky, w. 8

GBUZ "Poliklinik Bandar Kanak-kanak № 11 DZM", cawangan nombor 2

Moscow, st. Pechorskaya, 10, bangunan 1

GBUZ "Poliklinik bandar kanak-kanak № 125 DZM", cawangan nombor 4

Moscow, st. Korneichuk, w. 40a

VAO

GBUZ "Poliklinik bandar № 64 DZM"

Moscow, st. Malaya Semenovskaya, d.13

GBUZ "Poliklinik bandar № 66 DZM"

Moscow, st. Saltykovskaya, 11b

GBUZ "Poliklinik bandar № 69 DZM"

Moscow, st. Vladimirskaya ke-2, d.31a, tingkat 6, pejabat 616.

Waktu operasi: dari 11/14/18 hingga 11/17/18 dari jam 9.00 hingga 15.00

GBUZ "Poliklinik bandar № 175 DZM", cawangan nombor 2

Moscow, Boulevard Lilac, 30

GBUZ "Poliklinik bandar № 191 DZM"

Moscow, st. Altai, d.13

GBUZ "Pusat perundingan dan diagnostik No. 2 DZM", cawangan No. 1

Moscow, Progonnaya St. 2, 7a

GBUZ "Poliklinik Bandar Kanak-kanak № 120 DZM"

Moscow, st. Svyatoozerskaya, d.10

GBUZ "Poliklinik bandar kanak-kanak № 52 DZM"

Moscow, st. Zverinetskaya, w. 15

SEADAR

GBUZ "Poliklinik bandar №19 DZM"

Moscow, ul.Verkhnye Polya, rumah 34, bangunan.

GBUZ "Poliklinik bandar № 9 DZM"

Moscow, Perervinsky Boulevard, bangunan 4, bangunan 2

GBUZ "Poliklinik bandar № 23 DZM"

Moscow, st. Mil Designer Mil, d.6, bangunan 1

GBUZ "Poliklinik bandar № 36 DZM", nombor cawangan 1

Moscow, Boulevard Novocherkassk, 48

GBUZ "Poliklinik bandar № 109 DZM

Moscow, st. Guryanova, bangunan 4, bangunan 3

GBUZ "Pusat diagnostik No. 3 DZM", cawangan nombor 2

Moscow, Yuryevsky Lane, w. 13

GBUZ "Poliklinik Bandar Kanak-kanak № 143 DZM", cawangan 4

Moscow, Boulevard Khvalynsky, d.10

GBUZ "Poliklinik bandar kanak-kanak № 148 DZM", cawangan 2

Moscow, Perervinsky Boulevard, bangunan 18, bangunan 1

Daerah Pentadbiran Selatan

GBUZ "Poliklinik bandar № 2 DZM"

Moscow, st. Buah, d.12

GBUZ "Poliklinik bandar № 67 DZM", nombor cawangan 1

Moscow, st. Tinggi, d. 19

GBUZ "Poliklinik bandar № 52 DZM"

Moscow, st. Medynskaya, 7, bldg. 1

GBUZ "Poliklinik bandar № 170 DZM"

Moscow, st. Kadet Podolsky, 2, bangunan 2

GBUZ "Poliklinik bandar № 210 DZM", nombor cawangan 3

Moscow, st. Koshkina, d.21

GBUZ "Poliklinik bandar № 214 DZM"

Moscow, st. Eletskaya, d.14

GBUZ "Poliklinik bandar № 166 DZM", nombor cawangan 3

Moscow, st. Domodedovo, d.29, bangunan 1

GBUZ "Poliklinik bandar kanak-kanak № 23 DZM"

Moscow, st. Koshkina, 10, bangunan 1

GBUZ "Poliklinik Bandar Kanak-kanak № 98 DZM"

Moscow, st. Dorozhnaya, wafat 26

TUKAR

GBUZ "Poliklinik bandar № 11 DZM", nombor cawangan 1

Moscow, st. Arkitek Vlasov, d.31

GBUZ "Poliklinik bandar № 22 DZM"

Moscow, st. Kedrova, 24

GBUZ "Pusat Klinikal Diagnostik No. 1 DZM"

Moscow, st. Miklukho-Maklaya, d.29, bangunan 2

GBUZ "Klinik perundingan dan diagnostik № 121 DZM", nombor cawangan 8

Moscow, st. Izyumskaya, w. 37

GBUZ "Poliklinik nombor 134", nombor cawangan 3

Moscow, st. Teply Stan, d.13, bangunan 2

GBUZ "Poliklinik bandar kanak-kanak № 81 DZM", cawangan №2

Moscow, st. Profsoyuznaya, d. 154, bangunan 6

GBUZ "Poliklinik Bandar Kanak-kanak № 42 DZM", cawangan №1

Moscow, st. Golubinskaya, rumah 21, bangunan 2

GBUZ "Poliklinik bandar № 8 DZM", cawangan nombor 3

Moscow, st. Bolshaya Ochakovskaya, 38

GBUZ "Poliklinik bandar № 209 DZM", nombor cawangan 40

Moscow, st. Kremenchug, 7, bangunan 1

GBUZ "Poliklinik bandar № 212 DZM", nombor cawangan 197

Moscow, st. Novoorlovskaya, 4

GBUZ "Poliklinik bandar № 195 DZM", nombor cawangan 1

Moscow, pos. Rublevo, st. Sovetskaya, d.2, hlm.1

GBUZ "Pusat Klinikal dan Diagnostik No. 4 DZM", cawangan No. 2

Moscow, Physical Culture Ave, d.6

GBUZ "Poliklinik bandar kanak-kanak № 130 DZM"

Moscow, st. Bukit Krylatsky, w. 5

GBUZ "Poliklinik bandar kanak-kanak № 131 DZM"

Moscow, st. Ramenki, wafat 27

SZAO

GBUZ "Poliklinik bandar № 180 DZM", nombor cawangan 3

Moscow, jalan raya Pyatnitskoe, 29, bangunan 3

GBUZ "Poliklinik bandar № 219 DZM", nombor cawangan 1

Moscow, st. Vilisa Latsisa, d.23, bangunan 2

GBUZ "Poliklinik Bandar Kanak-kanak № 58 DZM"

Moscow, st. Tvardovsky, d. 5, bangunan 4

GBUZ "Poliklinik Bandar Kanak-kanak № 94 DZM"

Moscow, st. Cherry, d. 20, bangunan 2

ZelAO

GBUZ "Poliklinik bandar № 201 DZM"

Zelenograd, bangunan 2042

GBUZ "Poliklinik bandar kanak-kanak № 105 DZM", cawangan №1

Zelenograd, bangunan 1513, hlm.1

TiNAO

GBUZ "Troitsk city hospital DZM", cawangan nombor 1

Moscow, Prospek Novovatutinsky, 12a.

Senarai organisasi di mana anda boleh mendengar ceramah mengenai pencegahan diabetes

Acara

tarikh

AO Moscow

Lokasi

Alamat

Persidangan Antara Daerah "Diabetes dan Keluarga" yang didedikasikan untuk Hari Diabetes Sedunia dan dikhaskan untuk ulang tahun ke-30 MOOI "Persatuan Diabetes Moscow dengan Pesakit Diabetes" MDA "

Bangunan Kerajaan Moscow

st. Arbat Baru, 36

Kuliah "Pencegahan diabetes jenis 2"

Daev per., D. 3, bangunan 1, bilik 427

Kuliah untuk ibu bapa "Diabetes pada kanak-kanak"

GBUZ "DGP No. 104 DZM"

Laluan Siberia, 1

Kuliah "Kepentingan perubatan dan sosial diabetes mellitus, pendekatan moden untuk rawatan".

GBUZ "SE nombor 62 DZM", cawangan nombor 3

st. Kuusinen, d.6b

Kuliah: Pemantauan berterusan glukosa darah pada kanak-kanak dengan diabetes "

Sekolah Diabetes.

Pusat Pemakanan.

GBUZ "DGP No. 39 DZM"

Petunjuk Birch Grove, 2

Sekolah Diabetes.

st. Korneichuk, d.28

Hari Terbuka "Organisasi rawatan perubatan untuk pesakit diabetes di NEAD"

GBUZ "SE nombor 107 DZM" cawangan 4

Hari terbuka

Kuliah untuk ibu bapa.

"Pemantauan diabetes sendiri adalah asas kejayaan dalam mengimbangi penyakit ini"

Acara pendidikan untuk kanak-kanak dalam format permainan

"Ketahui diabetes anda"

GBUZ "DGP 125 DZM"

GBUZ "DGP 125 DZM"

Persidangan Hari Diabetes Sedunia.

Dewan Persidangan GBUZ "KDC № 2 DZM"

Persidangan Hari Diabetes Sedunia.

GBUZ "SE nombor 175 DZM" cawangan nombor 4

Prospek Izmailovsky, 91

Hari Terbuka dan ceramah "Pencegahan diabetes pada kanak-kanak"

Dewan Persidangan GBUZ “DGP No. 7 DZM”

st. Moldagulova, d.5A

Hari Terbuka dan ceramah "Diabetes adalah cara hidup"

Kepala GBUZ "SE №191 DZM"

Jalan Altayskaya, rumah 13

Hari Terbuka dan ceramah "Cara makan sedap dengan diabetes jenis 2, resipi".

GBUZ "SE nombor 64 DZM" nombor cawangan 2

st. Ladoga, 4-6, hlm.1

Sekolah diabetes, ceramah tematik mengenai topik "Diabetes dan keluarga"

Ketua "GP No. 69 DZM" GBUZ

st. Vladimirskaya ke-2, d.31a

Kuliah "Pencegahan diabetes pada kanak-kanak"

GBUZ "DGP No. 122 DZM"

Boulevard Izmailovsky, 61

Hari Terbuka "Organisasi rawatan perubatan untuk pesakit diabetes di Okrug Pentadbiran Tenggara"

GBUZ "SE nombor 23 DZM" cawangan nombor 1

Zhulebinsky Blvd., 8

Sekolah Diabetes

st. Sormovskaya, 9

Hari Terbuka dan ceramah "Pencegahan diabetes dan komplikasinya"

Pusat Kesihatan, tingkat 5

34, Verkhnye Polya St..

Sekolah untuk pesakit diabetes

34, Verkhnye Polya St..

Kuliah: "Sindrom Dysmetobolic. Pencegahan diabetes

GBUZ "DGP No. 143 DZM" cawangan nombor 4

Khvalynsky Boulevard, d.10

Kuliah "Gaya Hidup untuk diabetes"

GBUZ “DGP No. 148 DZM”, Dewan Persidangan

st. Belorechenskaya, d. 26, bldg. 1

Kuliah: Apa itu diabetes? Toleransi glukosa terganggu.

Perervinsky Blvd., 4, bangunan 2

Hari Terbuka dan ceramah "Pencegahan diabetes"

Perervinsky Blvd., 4, bangunan 2

Kuliah "Faktor risiko diabetes jenis 2"

jawapan kepada soalan pesakit.

GBUZ "SE nombor 52 DZM"

st. Medynskaya, 7, bldg. 1

Kuliah yang dikhaskan untuk Hari Diabetes Sedunia. Jawapan kepada soalan pesakit endokrinologi daerah Soghomonyan KV

GBUZ "SE nombor 52 DZM"

st. Medynskaya, 7, bldg. 1

Kuliah "Pencegahan diabetes pada kanak-kanak"

GBUZ "DGP No. 145 DZM"

st. Kolam Borisov, d.10, bldg. 3

Kuliah "Sindrom metabolik dan diabetes, apa yang biasa"

st. Buah, d.12

Hari Diabetes Sedunia di Moscow (Persidangan Pentadbiran Barat Daya)

14 November 2018

GBUZ "SE nombor 22 DZM"

Kuliah “Faktor risiko diabetes. Kesan gaya hidup dan penyakit yang berkaitan dengan perkembangan penyakit ini ”

14 November 2018

GBUZ "PPK No. 121 DZM"

st. Yuzhnobutovskaya, d. 87

Kuliah "Peraturan pemakanan untuk diabetes jenis 2. Perubahan Gaya Hidup

11/14/2018 dari 13.00 hingga 14.00

GBUZ "DKT No. 1 DZM"

St. Miklukho-Maklaya, w. 29, bldg. 2, bldg. B, tingkat 8 - dewan persidangan.

Kuliah "Pencegahan diabetes"

No. 42 DZM "cawangan 1

Golubinskaya St., 21, bangunan 2

Kuliah tematik mengenai kepentingan perubatan dan sosial diabetes mellitus pada masa kanak-kanak, pendekatan moden untuk rawatan.

14 November 2018

GBUZ "DGP No. 10 DZM" cawangan No. 1

st. Ahli akademik Pilyugin, 26 bangunan 5

Hari pintu terbuka

GBUZ "SE nombor 8 DZM" cawangan nombor 3

st. Bolshaya Ochakovskaya, w. 38

Sekolah Pencegahan Diabetes

GBUZ "SE nombor 8 DZM" cawangan nombor 3, persidangan - dewan

st. Bolshaya Ochakovskaya, w. 38

GBUZ "GP No. 8 DZM", Jabatan Pencegahan Perubatan, tingkat 4, 406 teksi.

Michurinsky Prospekt, Olympic Village, 16, bangunan 1

Kuliah "Pemakanan yang betul adalah kunci untuk pencegahan diabetes"

GBUZ "GP No. 8 DZM", Jabatan Pencegahan Perubatan, tingkat 4, 406 teksi.

Michurinsky Prospekt, Olympic Village, 16, bangunan 1

Kuliah "Diabetes dalam soalan dan jawapan"

GBUZ "SE nombor 212 DZM" cawangan nombor 197

st. Novoorlovskaya, d.4

Kuliah "Pemakanan diabetes mellitus jenis II"

GBU "nombor SE 180 DZM" cawangan nombor 3

Uvarovsky per. 4.

Kuliah "Diabetes Jenis I pada kanak-kanak"

Dewan persidangan GBUZ DGP No. 94 DZM

st. Cherry, 20, bldg. 2

Kuliah "Pencegahan diabetes jenis 2. Pendekatan moden untuk merawat penyakit ini. "

GBUZ "SE nombor 201 DZM"

Kuliah "Diabetes dan bagaimana mengenalinya"

GBUZ "DGP No. 105 DZM" cawangan No. 1

Zelenograd
Bldg. 1513 ms 1

Kuliah
"Diabetes bukan hukuman!"

Dewan Persidangan GBUZ “DGP No. 105 DZM”

Kuliah "Pencegahan diabetes jenis 2"

GBUZ "Hospital VoronovskayaDZM"

Moscow, penyelesaian Voronovskoye, LMS, pejabat No. 1

Kuliah "Pemburukan diabetes"

GBUZ "Hospital Bandar Moscow DZM"

Moscow, Moscow, microdistrict 3, d. 7, dewan persidangan

Kuliah "Pencegahan diabetes dan gaya hidup sihat"

GBUZ "Hospital bandar Scherbinsk DZM"

Moscow, Shcherbinka, st. Teatralnaya, 15

Sekolah Kesihatan. Pelajaran terbuka untuk penghidap diabetes.

Kuliah "Pencegahan diabetes jenis 2"

Kuliah "Merumitkan diabetes"

Kuliah "Faktor risiko diabetes"

GBUZ "Trinity City Hospital DZM"

Moscow, Troitsk, Yubileinaya, 5

Kempen yang didedikasikan untuk Hari Diabetes Sedunia, dengan penyertaan kompleks bergerak diagnostik perubatan untuk orang dewasa.

GBUZ "Hospital" Belalang "DZM"

Penyelesaian Ryazanov, pos. Ostafyevo, wafat 29

Ikut serta dalam acara, acara dan promosi.

Kempen sosial "Hari Diabetes"

Acara ini dijadualkan untuk Hari Diabetes Sedunia, yang ditubuhkan pada tahun 1991 oleh Persekutuan Diabetes Antarabangsa dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia.

Untuk tahun ketiga berturut-turut, Medtronic telah menganjurkan Hari Diabetes untuk meningkatkan kesedaran mengenai penyakit ini dan menghilangkan banyak mitos yang berkaitan dengannya, dan untuk menunjukkan bahawa dengan kaedah pampasan yang betul, seseorang yang menghidap diabetes tidak berbeza dengan orang yang sihat dan dapat menjalani kehidupan normal..

Cara mencapainya, doktor dan psikologi berpengalaman, pakar Pusat Penyelidikan Perubatan Nasional untuk Endokrinologi, akan memberitahu dan mengajar:

Lyudmila Ibragimova - ahli endokrinologi
Yuri Filippov - ahli endokrinologi
Dmitry Laptev - Penyelidik Terkemuka
Irina Pashina - Jururawat Kanan
Ekaterina Voroshilova - ahli psikologi

Sebagai sebahagian daripada acara tersebut, ahli endokrinologi akan menerangkan kepada ibu bapa bagaimana untuk menyokong anak-anak dengan diabetes, mengajar anak-anak bagaimana berhubungan dengan penyakit mereka, dan membantu mereka merancang diet yang sihat. Ibu bapa masa depan yang menghidap diabetes akan diberitahu bagaimana melahirkan dan melahirkan bayi yang sihat dan menjaga kesihatan semasa kehamilan.

Untuk pengunjung yang lebih muda, program animasi disediakan..

Program ini merangkumi ceramah terbuka dan kelas induk informatif "Makan dengan Betul", "Kaedah Pentadbiran Insulin", "Diabetes dan Kehamilan", "Remaja dengan Diabetes Jenis I", "Terapi Insulin Jenis Pam", "Psikologi dan Diabetes pada Kanak-kanak".

Program terperinci acara boleh didapati di sini..

Glucometer secara percuma: bagaimana dan di mana mendapatkan alat percuma dan jalur ujian untuk pesakit diabetes

Semua orang yang didiagnosis menghidap diabetes jenis 1 atau jenis 2 memerlukan pemantauan gula darah mereka secara berkala. Di rumah, glukometer digunakan untuk ini, yang membolehkan anda melakukan ujian darah dan menentukan petunjuk glukosa pada bila-bila masa, tanpa mengira lokasi pesakit.

Namun, tidak semua orang mempunyai kemampuan kewangan untuk membeli peranti itu sendiri. Di samping itu, untuk operasi peranti, anda perlu sentiasa membeli jalur ujian dan lancet, yang pada akhirnya memerlukan jumlah yang sangat besar. Sehubungan itu, ramai yang tertanya-tanya apakah glukometer dan bekalan percuma sesuai untuk pesakit diabetes..

Pada masa ini, terdapat beberapa pilihan untuk menerima alat pengukur sebagai hadiah atau atas dasar keutamaan. Dengan diabetes, jalur ujian dan lancet dikeluarkan secara percuma. Oleh itu, dalam kes pembelian bebas penganalisis, anda perlu mengetahui terlebih dahulu barang keperluan tertentu yang ditawarkan faedahnya.

Pengukuran glukosa oleh agensi kerajaan

Hari ini, di beberapa institusi perubatan, terdapat praktik penyediaan alat ukur dan jalur ujian secara percuma, tetapi tidak semua klinik awam dapat menyediakan pesakit diabetes sepenuhnya. Malangnya, terdapat kes-kes yang sering berlaku apabila syarat-syarat keutamaan tersebut hanya tersedia untuk kanak-kanak kurang upaya dari kanak-kanak atau kenalan..

Tetapi perlu difahami bahawa alat percuma seperti itu untuk mengukur kadar gula darah biasanya tidak berkualiti dan tidak berbeza dengan fungsi yang kaya. Selalunya, pesakit diberi glukometer pengeluaran Rusia, yang tidak selalu menunjukkan hasil pengukuran darah yang tepat, oleh itu dianggap tidak boleh dipercayai.

Dalam hal ini, tidak perlu mengharapkan model penganalisis yang mahal dan berkualiti tinggi.

Lebih baik cuba mendapatkan peranti dan menguji jalurnya dengan cara lain, yang akan ditunjukkan di bawah.

Penganalisis stok dari pengeluar

Oleh itu, pesakit diabetes telah berjaya mendapatkan meter glukosa Satellite Express, Satellite Plus, Van Touch, Clover Check dan banyak lagi. Sering kali, pesakit diabetes bertanya kepada diri sendiri apa tujuan kempen ini untuk memberikan meter mahal seperti itu, menunggu beberapa muslihat.

Acara sedemikian diadakan kerana beberapa sebab, yang sangat biasa di kalangan syarikat besar yang mengeluarkan peralatan perubatan untuk pesakit diabetes..

  1. Promosi seperti itu merupakan langkah pemasaran yang sangat baik, kerana sistem penjualan dengan harga rendah atau pengedaran barang percuma menarik pelanggan baru. Jumlah yang dibelanjakan untuk hadiah untuk pesakit kencing manis terbayar dengan cepat kerana pengguna mula membeli jalur ujian, lancet, dan kaedah kawalan untuknya secara berkala.
  2. Kadang-kadang sebagai hadiah, modifikasi lama dikeluarkan, yang permintaannya rendah di pasaran produk perubatan. Oleh itu, peranti sedemikian boleh mempunyai fungsi yang minimum dan reka bentuk yang tidak moden..
  3. Dengan pengeluaran alat pengukur secara percuma, syarikat pengeluar mendapat reputasi yang sangat baik, setelah itu ia mendapat kemasyhuran yang luas. Pengguna juga menilai kerja syarikat dan ingat untuk masa yang lama bahawa ia memberikan bantuan kepada orang yang menghidap diabetes secara amal..

Semua sebab ini boleh didapati, tetapi ini adalah sistem pengembangan perniagaan yang biasa, dan setiap syarikat berminat untuk membuat keuntungan daripada pengguna..

Walau bagaimanapun, ini membantu banyak pesakit diabetes untuk mengurangkan kos kewangan, mendapatkan glukometer untuk kanak-kanak dan orang dewasa tanpa pelaburan tambahan dari dana mereka sendiri..

Penganalisis percuma tertakluk pada syarat-syarat tertentu

Sebagai tambahan kepada promosi, syarikat dapat mengatur hari ketika alat pengukur dikeluarkan secara percuma jika pembeli memenuhi syarat tertentu. Sebagai contoh, peranti diberikan sebagai hadiah apabila anda membeli dua botol jalur ujian sebanyak 50 keping dari model yang serupa.

Selama bertahun-tahun saya mengkaji masalah DIABETES. Sangat menakutkan apabila begitu banyak orang mati, dan lebih-lebih lagi menjadi orang kurang upaya kerana diabetes.

Saya bergegas untuk memberitahu berita baik - Pusat Penyelidikan Endokrinologi Akademi Sains Perubatan Rusia telah berjaya mengembangkan ubat yang dapat menyembuhkan diabetes mellitus sepenuhnya. Pada masa ini, keberkesanan ubat ini menghampiri 100%.

Satu lagi berita baik: Kementerian Kesihatan telah memastikan penggunaan program khas yang mengimbangi keseluruhan kos ubat tersebut. Di Rusia dan negara-negara CIS, pesakit diabetes boleh mendapatkan ubat sebelum 6 Julai - secara PERCUMA!

Kadang kala pelanggan ditawarkan pilihan untuk berpartisipasi dalam promosi apabila mereka perlu membagikan sebungkus iklan untuk jangka waktu tertentu. Dalam kes ini, meter adalah percuma untuk kerja yang dilakukan..

Juga, alat pengukur kadang-kadang disediakan sebagai bonus untuk pembelian barang perubatan dengan jumlah yang besar. Anda perlu memahami bahawa anda boleh mendapatkan peranti ini secara percuma dengan mengorbankan sejumlah besar wang, jadi sistem seperti itu harus digunakan sekiranya pembelian besar dirancang. Tetapi dengan cara ini anda boleh membeli peranti berkualiti tinggi, misalnya, Satellite Express.

Walaupun produk itu diperolehi sebagai hadiah, anda tidak boleh lupa untuk menguji penganalisis secara menyeluruh, dan, sekiranya berlaku kerosakan atau bacaan yang tidak tepat, gantilah dengan yang lebih baik..

Penganalisis Keutamaan

Di beberapa wilayah, adalah mungkin untuk mendapatkan meter secara percuma untuk kanak-kanak atau orang dewasa sekiranya doktor telah mendiagnosis bentuk diabetes yang teruk. Walau bagaimanapun, ini adalah kes terpencil ketika pihak berkuasa kesihatan tempatan bertanggung jawab dalam mengeluarkan alat percuma untuk ujian gula darah.

Sistem serupa dipraktikkan di banyak negara, dan biasanya kos peranti tersebut termasuk dalam insurans perubatan. Sementara itu, masalah penerimaan percuma penganalisis mahal untuk digunakan di rumah berkembang walaupun di negara maju.

Bagi bahan habis pakai, cukup mudah untuk mendapatkan jalur ujian Satelit Plus dan lain-lain; negara Rusia memberikan faedah khas untuk orang dengan diabetes jenis 1 dan jenis 2 untuk ini.

Untuk mendapatkan glukometer dan bekalan percuma, anda perlu menghubungi jabatan perlindungan sosial di tempat pendaftaran.

Di sana anda dapat menjelaskan kepada siapa faedah apa yang diberikan.

Kebaikan untuk pesakit kencing manis

Pada diabetes mellitus jenis 1, orang kurang upaya diberi dana untuk analisis gula darah, insulin dan ubat-ubatan lain yang diperlukan. Manfaat juga diberikan untuk anak dengan diabetes mellitus tipe 1. Sekiranya keadaannya serius, seorang pekerja sosial ditugaskan untuk pesakit.

Pesakit dengan diabetes mellitus jenis 2 biasanya memerlukan insulin, jadi mereka boleh menerima 30 jalur ujian percuma dari negeri ini dalam satu bulan.

Terlepas dari jenis penyakitnya, pesakit diberikan pemulihan sosial, penderita diabetes dapat mengunjungi gim atau institusi kesihatan lain. Orang kurang upaya mendapat pencen kecacatan setiap bulan. Wanita hamil dan kanak-kanak dengan diagnosis diabetes diberi glukometer dengan jalur bar dan pen jarum suntik.

Sekiranya perlu, pesakit boleh menggunakan hak untuk tinggal di sanatorium secara percuma setahun sekali dengan pembayaran untuk perjalanan ke tempat itu.

Walaupun pesakit diabetes tidak mengalami kecacatan, dia akan diberi ubat percuma dan jalur ujian untuk meter Satelit Plus dan lain-lain.

Tukar glukometer lama dengan yang baru

Oleh kerana pengeluar cepat atau lambat berhenti mengembangkan dan menyokong model individu, pesakit diabetes sering menghadapi masalah apabila sukar membeli jalur ujian untuk penganalisis. Untuk membetulkan keadaan ini, banyak syarikat menawarkan pertukaran glukometer versi lama untuk yang baru..

Oleh itu, pesakit pada masa ini dapat membawa meter glukosa darah Accu Chek Gow ke pusat perundingan dan mendapatkan balasan Accu Chek Performa. Peranti sedemikian adalah versi ringan. Tetapi ia mempunyai semua fungsi yang diperlukan untuk pesakit diabetes. Tindakan pertukaran serupa diadakan di banyak bandar di Rusia.

Begitu juga dengan pertukaran peranti usang Contour Plus, One Touch Horizon dan peranti lain yang tidak disokong oleh pengeluar.

Video dalam artikel ini membincangkan mengenai faedah bagi pesakit kencing manis.

Pengambilan terhadap pemindahan pesakit diabetes ke insulin domestik berlaku di bandar-bandar Rusia

20 Mac. PRAVMIR. Piket tunggal diadakan di beberapa wilayah di Rusia sebagai sebahagian daripada tindakan diabetes diabetes All-Russian. Pada mereka, ibu bapa kanak-kanak dengan diabetes menentang penggantian persediaan insulin asing dengan ubat domestik.

Di Saratov, serangkaian piket tunggal berlaku di dekat bangunan pentadbiran kota dan wilayah Duma, lapor Badan Berita Bebas.

Salah seorang peserta, wartawan Anna Mukhina, mengatakan bahawa mereka menuntut agar penderita diabetes diberi kesempatan untuk menerima ubat asli yang terbukti, daripada memindahkan semua secara paksa ke rakan-rakan dalam negeri..

Di Petrozavodsk, piket tunggal diadakan di dekat bangunan pemerintah republik, menulis "Ibu kota Onego.ru". Peserta diminta untuk tidak bereksperimen pada kanak-kanak dan menganjurkan pembelian insulin dengan nama dagang.

Di Ufa, ibu bapa kanak-kanak dengan diabetes keluar dengan poster ke bangunan kerajaan dan Kementerian Kesihatan, lapor ProUfu.ru. Mereka merakam pesan video kepada presiden yang meminta mereka mengubah peraturan untuk mendapatkan insulin dan melarang penggantian ubat-ubatan tersebut secara automatik tanpa petunjuk perubatan.

Di Barnaul, satu piket diadakan di ambang bangunan pemerintah Wilayah Altai. Aktivis sosial peserta Vadim Zhigulsky memberitahu Politsib.ru bahawa piket juga akan diadakan di Izhevsk, Nizhny Novgorod, Pskov, Kirov, Bryansk, Ryazan, Krasnodar, Ulyanovsk, Perm, Simferopol, Saransk, Salekhard, Nizhnevartovsk, Vologda, Omnevartov.

Sejak akhir 2019, ibu bapa kanak-kanak dengan diabetes menentang pemindahan pesakit dari ubat asing ke analog pengeluar domestik - RinLiz dan RinGlar. Sebabnya adalah tinjauan kontroversial dari mereka yang telah beralih ke insulin domestik. Pada masa yang sama, syarikat pembuatan Geropharm mengaku telah melakukan semua kajian yang diperlukan mengenai penyediaannya.

Hasil carian untuk "stock":

Dijumpai: 50. Menunjukkan hasil 1 hingga 50

Gambaran Keseluruhan Acara: Mengadakan promosi - memberi hadiah

Bersama Roche, pengeluar pam glukometer dan pam insulin Accu-Chek, kami mengadakan kempen di Perm. Kira-kira 60 orang mengambil bahagian dalam aksi itu, gambar diadakan dalam dua peringkat - pada bulan Februari dan pada bulan Mac. Kira-kira 15 orang memenangi hadiah kecil tetapi menyenangkan. Dalam pengedaran mengambil bahagian dari saringan

Berita: Kempen untuk menyokong Hari Diabetes Sedunia

Setiap tahun pada 14 November, Hari Diabetes Sedunia (WDD) disambut di seluruh dunia. Kempen diabetes dipimpin oleh Persekutuan Diabetes Antarabangsa (IDF) dan persatuan kebangsaannya. Hari Diabetes Sedunia MFD Mempengaruhi Mill

Berita: Kempen menentang diabetes diadakan di wilayah Volgograd

Menurut perkhidmatan pers pentadbiran wilayah, sebagai bagian dari tunjuk perasaan pada 19 November, semua orang di semua institusi perubatan di rantau ini akan dapat melakukan konsultasi yang diperlukan. Perlu diingat bahawa di wilayah kita, sebagai bagian dari program sasaran serantau jangka panjang "Generasi Sihat & ra

Berita: Doktor gigi Samara mengadakan kempen untuk pesakit diabetes

Pasukan bergerak, yang merangkumi doktor gigi-terapis, doktor gigi-periodontis, melakukan pemeriksaan komputer secara mendalam terhadap pesakit semasa lawatan ke Poliklinik No. 15. Peta elektronik disusun dan status periodontal yang diperiksa ditentukan. 23 pesakit diterima

Berita: Kempen Hati Sihat Akan Diadakan di Nizhny Novgorod

- Sebuah sekolah pendidikan untuk doktor akan dianjurkan pada 4 Mac; - pada 5 Mac, semua penduduk bandar yang tidak peduli dengan kesihatan mereka akan dapat menjalani ujian percuma dari pakar kardiologi profesional. Menurut Persatuan Kardiologi Ilmiah All-Russian, ancaman utama terhadap kesihatan penduduk Rusia masih ada

Berita: Kempen Pencegahan Diabetes Diadakan di Wilayah Samara

Aksi ini akan diadakan di DC "Russia" (Otradny, 28 Pervomaiskaya St.). Pusat diabetes bergerak akan membuka pintunya di alun-alun di sebelah pusat rekreasi bermula jam 9 pagi - modul mudah alih khusus di mana semua orang akan dapat menjalani ujian percuma untuk gula darah dan

Berita: Acara mengenai pengesanan diabetes pada peringkat awal diadakan di Magnitogorsk

Promosi ini akan berlangsung selama 4 hari dan akan diadakan dari 18 hingga 21 Oktober, termasuk. Pada 18 Oktober, dari jam 9:00 hingga 15:00, pemeriksaan dijalankan di Poliklinik No. 2, yang terletak di Jalan Naberezhnaya, 18. Pada 19 dan 20 Oktober, dari jam 9:00 hingga 15:00, tindakan akan dilakukan di Poliklinik No. 1, di Sovetskaya, 219.

Berita: Saham Tanaman Indar Dikembalikan kepada Hak Milik Negeri

Dalam masa 5 hari, keputusan rasmi akan dihantar kepada pihak-pihak, setelah itu sekuriti tersebut harus dikreditkan ke akaun SJSC Ukrmedprom. Dalam pertemuan itu, wakil Kementerian Kesihatan Ukraine dan SJSC Ukrmedprom menyatakan bahawa semasa pemindahan saham CJSC Indar pada tahun 2008.

Berita: Acara amal "Heart to Heart" akan diadakan di wilayah Lviv

Direktorat Utama Perawatan Kesihatan Pentadbiran Negara Wilayah diinstruksikan untuk mengatur pembukaan di daerah-daerah dan kota-kota di wilayah pusat bimbingan perubatan bergerak dengan tujuan melakukan tindakan pencegahan untuk memeriksa kadar gula darah, dan mengirim informasi di laman web resmi GUZ LOGA

Berita: Acara amal untuk menyokong kanak-kanak dengan diabetes bermula di Sevastopol

Seperti yang dikatakan oleh ketua pakar pediatrik bandar Larisa Tverdokhleb dalam wawancara dengan wartawan New Sevastopol, tindakan ini secara langsung berkaitan dengan pediatrik kota. Dia ingat bahawa sebelumnya dalam rangka tindakan ini, mereka mengumpulkan dana untuk anak-anak dengan masalah pendengaran, khususnya, mereka membeli

Berita: Tindakan untuk menyediakan jalur ujian untuk kanak-kanak dengan diabetes mellitus akan diadakan di beberapa bandar di Republik Tajikistan

Aksi ini diatur sebagai sebahagian daripada projek Republikan "Bersatu dalam memerangi diabetes" oleh Persatuan Pasien dengan Diabetes di Republik Tatarstan dan cabang Naberezhnye Chelny dari Rusia Bersatu. Aksi ini akan diadakan di Nizhnekamsk pada 6 April, Naberezhnye Chelny pada 9 April, Bugulma dan Aznakaevo

Berita: Nation's Health League mengadakan kempen diabetes

Ketua ahli endokrinologi wilayah Rostov Elena Bova dengan tepat mengatakan bahawa perlu untuk mengubah mentaliti penduduk, sikap orang terhadap kesihatan mereka. Pemikiran itu bukan perkara baru. Namun, kaitannya tidak hilang. Dan di "meja bulat" di Nizhny Novgorod lebih daripada sekali diulang. Adakah anda bergurau

Berita: Tindakan "Ketahui gula anda!" akan diadakan di klinik Almaty pada 10 Ogos

Jabatan Kesihatan Almaty mengadakan kempen "Kenali Gula Anda!" Untuk mencegah diabetes mellitus pada 10 Ogos, kata perkhidmatan akhbar jabatan itu. "Jabatan kesihatan bandar mengadakan bandar" Ketahui gula anda! "Tindakan bandar pada 10 Ogos,"

Berita: Penganjur aksi "Heart to Heart" akan membeli lebih daripada 200 pam insulin untuk kanak-kanak

"Dengan dana yang diperoleh dengan bantuan sukarelawan - terdapat 41,000 di Ukraine tahun ini - dana amal kami akan membeli 210-220 pam insulin untuk kanak-kanak dengan diabetes," kata Jerzy Konik. Pada masa yang sama, dia ingat bahawa berdasarkan hasil kempen 2011,

Tinjauan Acara: Di wilayah Amur ada aksi "Hidup, mengalahkan diabetes"

50 biji benih hijau linden, pokok Krismas, abu gunung dan pokok epal ditanam untuk menarik perhatian kepada masalah diabetes mellitus. Selain menanam pohon, segera dimungkinkan untuk menjalani pemeriksaan metabolisme karbohidrat, yaitu untuk menentukan kadar gula dalam darah. Di samping itu, le

Berita: Lebih daripada 220 orang mengambil bahagian dalam "Diabetes. Ketahui tepat pada masanya »

Hingga kini, lebih daripada 220 orang telah diperiksa sebagai bagian dari tindakan tersebut, sekitar 50 daripadanya didapati mempunyai kadar gula darah tinggi. Orang yang berusia lebih dari 40 tahun, yang mempunyai berat badan berlebihan, mengalami masalah jantung dan tekanan darah, berisiko menghidap diabetes begitu juga

Berita: Aksi "Pendidikan jasmani dan diet akan melindungi terhadap diabetes" akan diadakan di Krasnodar

Dalam program aksi tersebut, pidato ahli endokrinologi mengenai topik "Mengenai faktor risiko diabetes mellitus", konsultasi dengan ahli terapi, ahli endokrinologi, optometris. Setiap orang boleh menjalani ujian diagnostik: ultrasound, elektrokardiografi, menentukan indeks jisim badan, mengukur tekanan darah

Berita: Tula untuk menyambut Hari Diabetes Sedunia

Pada tahun 2012, ia akan diadakan pada 12 November, jam 10, di Istana Budaya Tula Arms Plant. Acara ini akan diadakan di bawah slogan: "Diabetes: melindungi masa depan kita." Tahun ini, perhatian khusus diberikan kepada pendidikan anak-anak dan remaja. Ini perlu untuk meningkatkan kesedaran kanak-kanak dan keluarga mereka

Berita: Acara amal untuk kanak-kanak dengan diabetes akan diadakan di Nizhny Novgorod

1 Disember 2012 jam 13.00 di Sekolah Wilayah Rizh Olimpik Nizhny Novgorod akan diadakan acara amal untuk kanak-kanak dan remaja yang menghidap diabetes "Penyakit cepat dan tangkas tidak akan menyusul," yang didedikasikan untuk Hari Diabetes Sedunia. Acara yang dianjurkan oleh kucing

Berita: Lebih dari seribu penduduk Murmansk mengambil bahagian dalam acara amal “Diabetes. Ketahui tepat pada masanya »

Acara amal yang dirancang untuk membolehkan orang utara pada tahap awal untuk mengetahui berapa banyak mereka berisiko menghidap diabetes, diadakan di Murmansk selama dua bulan di makmal khusus. Sebagai sebahagian daripada tindakan tersebut, 1073 orang diperiksa, di antaranya 319 orang

Berita: Kempen "Beritahu Diabetes - BERHENTI!" mengumpulkan lebih daripada 1,000 tandatangan!

Minggu lalu, sebagai tindak balas kepada Standard baru untuk pesakit diabetes, di mana cara untuk mengawal gula darah secara individu tidak ditetapkan, kempen All-Russian "Tell Diabetes - STOP!" kumpulan inisiatif "Hentikan Diabetes". Tindakan ini dirancang untuk melindungi orang sakit

Berita: “Orang Terkuat di Rusia” menyokong kempen “Tell STOP Diabetes!”

Menurut atlet atlet terkenal Elbrus Nigmatullin, pemenang kejohanan berganda "The Strongest Man in Russia", yang dapat menggerakkan kapal dan pesawat sendirian, ikut serta dalam aksi "Tell diabetes STOP!" dia dipaksa oleh pemahaman perubatan dan sosial

Berita: Panggilan Video Terbaik dari Diabetes Say - BERHENTI! akan menerima hadiah berharga

Sehingga kini, tindakan Seluruh Rusia "Beritahu Diabetes - BERHENTI!" mengumpulkan lebih daripada 1000 tandatangan orang yang menghidap diabetes dan mereka yang tidak peduli dengan nasib mereka. Sebagai tambahan, langkah kedua aksi dilancarkan - pertandingan panggilan video. Hadiah menanti pemenang peraduan ini. Peraturan pembelajaran

Berita: TINDAKAN! Jalur Ujian Accu-Chek Performa

TINDAKAN! Jalur uji Accu-chek Performa, DUA bungkusan dengan harga 890 gosok, penghantaran di Moscow secara percuma !! Tarikh luput sehingga 04/30/13. Cepat beli! Sumber: Capital Medical

Berita: Adygea menjadi tuan rumah acara amal "Anak diabetes"

Tindakan untuk kanak-kanak dengan diabetes dijalankan sebagai sebahagian daripada program republik cawangan Republikan dari Dana Anak-anak Rusia "Langkah-langkah untuk mengadakan pertemuan." 50 set meter glukosa darah bernilai 85 ribu rubel diterima di republik itu. Set itu merangkumi glukometer, sepuluh jalur ujian

Berita: Acara amal "Diabetes. Cari tepat pada waktunya" di Murmansk

Sepanjang bulan Mac dan April, anda dapat menderma darah untuk gula di makmal khusus untuk menentukan tahap glukosa dalam darah dan untuk memahami siapa dan berapa banyak yang berisiko menghidap diabetes. Menurut hasil ujian, doktor akan memberi nasihat. Penerimaan tetamu adalah dengan janji temu. Untuk kali pertama

Berita :. Di Adygea, satu tindakan diadakan untuk menolong anak-anak yang sakit?

Adakah benar bahawa tindakan diadakan di Adygea untuk membantu kanak-kanak yang sakit? Novoselova, Maykop, Komen "AiF-Adygea": Acara amal "Diabetes Kanak-kanak" disambut oleh pegawai musim bunga dari cawangan republik Parti Kanak-kanak Rusia di Adygea. Tindakan itu adalah sebahagian daripada program dana, misalnya

Berita: Lebih daripada 250 penduduk Murmansk telah mengambil bahagian dalam Diabetes. Ketahui tepat pada masanya! "

Sebagai sebahagian daripada tindakan tersebut, lebih dari 250 penduduk Murmansk yang tidak didiagnosis menderita diabetes mellitus telah diperiksa di makmal khusus; lebih dari 100 daripadanya didapati mempunyai kadar gula darah tinggi. Semua pesakit yang diperiksa mendapat maklumat glukosa bersama dengan cadangan.

Berita: Kempen "Beritahu Diabetes - BERHENTI!" Diteruskan

Pada bulan Disember 2012, kempen All-Russian "Tell Diabetes - STOP!" Kumpulan inisiatif Stop-Diabetes, yang dirancang untuk melindungi pesakit diabetes di Rusia, untuk memberi mereka sokongan perubatan berkualiti tinggi dan rawatan perubatan yang baik.

Berita: Peraduan panggilan video kempen "Tell Diabetes - STOP!" Semakin mendapat tempat

Pada bulan Disember 2012, kempen All-Russian "Tell Diabetes - STOP!" Kumpulan inisiatif Stop-Diabetes, yang dirancang untuk melindungi pesakit diabetes di Rusia, memberi mereka sokongan perubatan berkualiti tinggi dan rawatan perubatan yang baik. Sebagai sebahagian daripada ini

Berita: Kempen sosial "Hidup untuk mengatasi diabetes!" diadakan di Vladimir

Semasa tindakan itu, ahli endokrinologi dan pakar terkemuka dalam bidang rawatan diabetes bercakap mengenai langkah-langkah yang diambil untuk memerangi penyakit ini.Jumlah pesakit diabetes di wilayah Vladimir hari ini adalah sekitar 30 ribu orang. Menurut anak-anak utama

Berita: Alfa-Medica Mengumumkan Promosi Tahun Baru Istimewa

Diabetes mellitus adalah cara hidup yang istimewa apabila maklumat yang tepat sangat penting dan anda tidak dapat melakukannya tanpa beberapa alat perubatan. Alfa-Medica melancarkan siri kempen khas, yang bertujuan untuk memberi peluang kepada orang-orang dengan penyakit ini mendapatkan

Berita: "Diabetes. Kesihatan terkawal ”- Kempen di Nizhny Novgorod esok, kemasukan adalah percuma1

Liga Diabetes Nizhny Novgorod mengajak anda untuk mengambil bahagian dalam kempen perubatan dan sosial “Diabetes. Kesihatan terkawal. " Aksi ini akan berlangsung pada 15 Februari dari 10 hingga 14 jam di pusat pawagam Record di alamat: Nizhny Novgorod, ul. Piskunova, 11. Masuk kebebasan

Berita: Pada 25 Februari, acara amal hari penderma tahunan berlangsung di kilang Coca-Cola Hellenic Moscow!

Pada waktu pagi, semua orang dapat datang ke pusat derma darah bergerak, yang terletak di wilayah kilang. Kompleks bergerak dilengkapi dengan semua yang diperlukan untuk pengambilan darah yang selamat. Sebelum menjadi penderma, setiap pekerja menjalani pemeriksaan perubatan wajib, selama

Berita: Kempen pendidikan yang unik untuk semua kanak-kanak yang bergantung kepada insulin di Moscow dan wilayah Moscow

Sebagai sebahagian daripada kitaran latihan yang didedikasikan untuk benua-benua Bumi, anak-anak akan berkenalan dengan tradisi dan budaya dari berbagai negara, akan dapat mempelajari berbagai kemahiran, bahkan bahasa asing yang paling eksotik, akan belajar bagaimana memasak karya masakan masakan negara. Di samping itu, program: pr

Gambaran Keseluruhan Acara: Acara amal untuk kanak-kanak dengan diabetes diadakan di Nizhny Novgorod

Tujuan tindakan ini: untuk menarik perhatian orang ramai terhadap masalah diabetes pada kanak-kanak, serta membantu penyesuaian psikologi kanak-kanak dengan diabetes dan ibu bapa mereka, serta memberi peluang untuk berkomunikasi, membantu dalam mengungkapkan kemampuan mereka. Dalam program percutian - pameran demonstrasi

Berita: Beritahu Diabetes - STOP promosi akan mempunyai wajah baru!

Laman web kempen, yang telah ditinggalkan selama setahun, hanya mengumpulkan 50 tandatangan dalam 365 hari terakhir. Ini adalah kenyataan bahawa, berkat tindakan itu, keluarga Orel, pemenang peraduan video, menerima hadiah berharga untuk kreativiti, pekerja anak dan sumbangan yang tidak ternilai dalam perkembangan diabetes moden

Berita: Kempen "Gula anda normal?" Akan diadakan di Kostroma

Semasa melakukan tindakan, semua orang dapat mengukur gula darah mereka secara percuma, mendapatkan nasihat pakar mengenai penyakit ini, cadangan rawatan, dan belajar bagaimana menggunakan meter Accu-Chek. Aksi akan diadakan dari 13 hingga 18 jam di alamat: Kostroma, st. Sverdlova, d. 83, farmasi & l

Berita: Tindakan mengenai diagnosis awal neuropati diabetes akan diadakan di Minsk dari 10 Oktober hingga 14 November

Pesakit di klinik tersebut akan diminta untuk mengisi kuesioner, di mana perlu menunjukkan tinggi, berat badan, jenis diabetes mellitus, tahap tekanan darah, berapa lama penyakit itu berlangsung, menunjukkan kolesterol, gula darah dan parameter lain yang mempengaruhi permulaan dan perkembangan diabetes

Berita: Tindakan untuk menyokong kanak-kanak dengan diabetes akan diadakan di Bishkek

Penganjur tindakan adalah persatuan awam "Kanak-kanak tanpa diabetes" bersama dengan organisasi "Aplift" dan "Kelechek KP" dengan bantuan Dewan Bandaraya Bishkek dan jabatan troli. Jadi, pada 12 Disember, dari 10 hingga 11 jam di jalan raya ibu kota, sebuah bas troli dengan iklan sosial

Berita: Perkhidmatan Makmal Helix menjemput anda untuk mengambil bahagian dalam kempen "Kendalikan gula darah anda secara percuma"

Semakin banyak orang di negara ini menjalani gaya hidup "bandar", semakin tinggi kejadian diabetes. Kerja tidak aktif, pemakanan berkalori tinggi, kekurangan aktiviti fizikal - semua ini menyumbang kepada gangguan metabolik, yang akibatnya membawa kepada diabetes. Tanda-tanda diabetes yang pertama

Berita: Kempen Pengesanan Diabetes Diadakan di Desa Yurkino

Sebagai sebahagian daripada tindakan tersebut, para peserta yang menggunakan glukometer mengukur kadar gula darah dan memberikan penjelasan terperinci mengenai prestasi alat tersebut. Orang yang berisiko tinggi menghidap diabetes mendapat rujukan ke klinik untuk pemeriksaan yang lebih teliti. "Pencegahan penyakit

Berita: NOVO NORDISK BERBAHAGIA DENGAN TUMBUHAN SETELAH KELULUSAN UNTUK DADAH ANTI-DIABETIK

Saham Novo Nordisk hampir mencapai prestasi terbaiknya selama enam bulan terakhir, tulis Reuters. FDA meluluskan Tresiba, insulin yang bertindak panjang, pada hari Jumaat, 25 September, dua tahun selepas permohonan awal. Sekarang Novo Nordisk merancang untuk mula menjual ubat di AS di Per

Berita: Dari 23 Mei hingga 11 November di Bashkortostan, acara amal "Saya ingin hidup, bermimpi, mencipta" diadakan untuk kanak-kanak kurang upaya

Wang yang diterima semasa kempen amal akan digunakan untuk membeli pam insulin untuk 20 kanak-kanak dengan diabetes dari Kuyurgazinsky, Alsheevsky, Belokataysky, Blagovarsky, Bizhulyaksky, Baltachevsky, Chishminsky, Bakalinsky dan wilayah Aurgazinsky, serta bandar Ufa, Ishimbay, B

Berita: Acara Amal "Good Deeds 2016" - enam kanak-kanak menderita Diabetes yang bergantung kepada insulin

Kit itu termasuk, termasuk bahan pengajaran untuk anak, ibu bapa dan guru. Menyerahkan alat itu kepada anak-anak, Menteri Dasar Sosial, Angelica Meister, menyatakan perlunya membiasakan para guru dengan gejala dan rawatan penyakit ini untuk memahami ciri-ciri bekerja dengan anak-anak tersebut. Menteri

Berita: Wilayah Irkutsk menyertai kempen All-Russian "Hidup dengan diabetes!"

Untuk melakukan aksi tersebut, Irina Slutskaya, ketua Presidium Kesatuan Budaya Fizikal Sukarela, juara Eropah tujuh kali, juara dunia dua kali, juara skating tokoh Olimpik dua kali, akan tiba di Irkutsk. Perkara ini diumumkan oleh Menteri Sukan wilayah Irkutsk, Ilya Reznik. & nb

Berita: Aksi "Gaya hidup sihat dan diabetes" diadakan di Grozny

Bukan tahun pertama, pegawai jabatan sastera perubatan telah mengadakan acara serupa yang dikhaskan untuk pelbagai penyakit dan penyakit. Kali ini, tunjuk perasaan diadakan di Kolej Kemanusiaan Grozny, dengan tujuan memperkenalkan pelajar kepada penyakit "manis", dan menceritakan tentang kehidupan orang yang

Berita: Acara amal untuk pesakit diabetes - rawatan kaki diabetes menjadi lebih berpatutan

Mereka mengetahui secara langsung betapa dahsyatnya komplikasi diabetes. Penyakit ini mempunyai pelbagai kesan negatif pada tubuh. Salah satu bahagian tubuh yang paling lemah yang paling berisiko mengalami komplikasi adalah kaki. Freddy Gonzalez menderita sakit kaki dan isterinya Rachel

Berita: Sabtu ini di klinik bandar Lipetsk ke-2 - aksi "Bersama menentang diabetes!"

Juga, setiap orang dapat mengukur ketinggian dan berat badan, mengira indeks jisim badan, mengetahui tahap glukosa dalam darah, dan melakukan pemeriksaan tambahan. Platform maklumat dan pendidikan akan berfungsi, di mana penganjur akan menawarkan buku kecil mengenai pencegahan diabetes dan lain-lain

Berita: Kuban telah menyertai kempen seluruh Rusia "Hidup, menaklukkan diabetes!"

Pengerusi Presidium Kesatuan Budaya Fizikal Sukarela, juara Eropah tujuh kali, juara dunia dua kali, juara luncur tokoh Olimpik dua kali, Irina Slutskaya mengambil bahagian dalam maklumat dan tindakan pencegahan Kuban. Sebagai sebahagian daripada kempen di Kuban sudah hampir

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes