Glucometer Accu Chek Asset: peralatan, ciri dan kelebihan peranti

Bagi penghidap diabetes, anda perlu sentiasa memantau kesihatan mereka. Jika tidak, komplikasi diabetes yang tidak menyenangkan mungkin berlaku. Dengan penyakit ini, bahaya dapat timbul bukan hanya dari kelebihan glukosa dalam darah, tetapi juga kekurangannya.

Untuk dapat mengesan tahap gula, anda mesti sentiasa mempunyai peranti mudah alih khas di sebelah anda - glukometer. Dengan penggunaan dan ketepatan yang mudah, rawatan bebas dari penyakit di rumah akan bergantung.

Sebelum analisis ini, hanya beberapa pesakit yang dijalankan secara bebas. Hari ini, alat seperti itu boleh dibeli di mana-mana farmasi dengan harga yang berpatutan. Di antara banyak peranti, meter Accu Chek Active dari pengeluar Jerman sangat terkenal. Baru-baru ini, versi yang diubah suai dari peranti ini dibuat dan sudah mula dijual..

Mari lihat dengan lebih terperinci..

Glukometer dan ciri-cirinya

Produk Roche syarikat Jerman ini mempunyai banyak ulasan positif. Ia mempunyai banyak kelebihan yang jauh melebihi keburukan. Model ini disesuaikan untuk penggunaan yang kerap, serta untuk penentuan glukosa yang cepat. Untuk sesi tersebut, pesakit menghabiskan sekitar 5 saat.

Darah untuk pengambilan sampel boleh diambil bukan hanya dari jari, tetapi dari telapak tangan dan kaki. Darah diberikan pada jalur yang sudah tertanam di dalam alat, atau sebelum meletakkannya di dalamnya. Memandangkan hanya setetes darah yang diperlukan untuk analisis, menjadi jelas bahawa meter adalah alat berketepatan tinggi.

Setelah prosedur Accu Chek Asset selesai, ia mati secara bebas setelah dua minit.

Perlu diperhatikan juga bahawa semua bahan yang diperlukan, seperti komponen komponen peranti, jalur, wayar penyambung, dengan mana data dihantar ke PC, mempunyai kos yang rendah dan cukup berpatutan untuk pengguna.

Gabungan peranti mudah alih dengan komputer adalah kelebihan penting. Dengan bantuan peranti tambahan, semua data dapat dipindahkan ke komputer. Accu Chek mencatatkan 350 suntikan terakhir, jadi anda dapat menganalisis tahap gula anda dalam beberapa minggu dan bahkan sebulan.

Faedah menggunakan

Glukometer Accu Chek Asset dianggap sebagai alat berkualiti tinggi, berkat pesakit yang dapat mengetahui kandungan glukosa yang tepat pada bila-bila masa:

 • Peranti dengan parameter padat beratnya hanya 50 gram. Ia ringkas dan senang digunakan..
 • Ia berfungsi sebagai peringatan masa prosedur selepas makan. Sekiranya anda perlu mengetahui nilai purata ujian untuk beberapa hari atau bulan (hingga bulan), maka peranti akan mengira.
 • Meter dilengkapi dengan suis automatik. Sebaik sahaja jalur ujian dimasukkan ke dalam peranti, ia akan segera berlaku. Selepas ujian, peranti dimatikan untuk
 • Sekiranya jangka hayat jalur yang ada di dalam peranti telah habis, ia memberi isyarat amaran mengenai ketidaksesuaiannya.
 • Anda boleh mengambil darah untuk menentukan glukosa di dalamnya bukan hanya dari jari di tangan anda. Arahan juga menunjukkan bahagian tubuh yang lain yang boleh digunakan untuk pengambilan darah..
 • Ia dapat dilihat sebagai tambahan Accu-Chek Active, kerana ketepatan dan kemudahan penggunaannya yang tinggi. Juga, ia mempunyai reka bentuk yang asli. Juga penting bahawa jalur ujian tidak mahal..

Peralatan

Semasa membeli peranti, anda mendapat satu set lengkap:

 • meter glukosa Accu Chek Asset;
 • elemen pengecasan CR2032;
 • peranti tusukan;
 • 10 lancet dan 10 jalur ujian;
 • beg untuk membawa peranti;
 • arahan terperinci;
 • Cadangan penggunaan pen jarum suntik;
 • kad jaminan.

Glucometer Accu Chek Performa: cara memilih peranti

Sistem ini memantau fungsi yang betul semasa pengambilan sampel darah. Ini memungkinkan untuk memperoleh hasil yang lebih tepat semasa prosedur apa pun. Peranti yang mempunyai ciri khas disarankan untuk digunakan oleh pesakit diabetes di rumah..

Glukometer Accu Chek Performa dapat menganalisis dengan dua tetes darah yang digunakan pada jalur ujian. Ini memungkinkan untuk memperoleh data analisis yang lebih tepat. Sekiranya ini perlu, peranti itu sendiri memberitahu pesakit diabetes.

Sistem ini mempunyai fungsi "alarm", yang mana anda dapat menetapkan empat fasa waktu, yang dengan bantuan isyarat akan memberitahu anda mengenai prosedur selanjutnya. Sistem ini juga dilengkapi dengan unit Accu-Chek Multikliks khas untuk menerima darah.

Kelebihannya adalah bahawa ia sendiri di dunia dilengkapi dengan lancet di drum. Ini membolehkan anda dengan mudah dan tanpa rasa sakit untuk mendapatkan setetes darah. Berkat pemasangan yang betul dan lancet cepat, tusukannya mudah dan tepat.

Mana-mana meter dari garisan Accu Chek mempunyai ciri terbaik. Kesemuanya dilengkapi dengan paparan yang indah, yang menggambarkan hasil dari jarak dekat. Paparan juga menunjukkan masa dan tarikh. Namun, masing-masing berbeza kerana dapat memiliki fungsi tambahan, harga dan penampilan yang berbeza. Mari kita pertimbangkan beberapa model dari siri ini..

Accu-Chek Mobile

Ini adalah alat yang inovatif untuk orang-orang gula yang berfungsi tanpa jalur ujian. Oleh kerana sifatnya yang unik, sistem ini mempunyai permintaan yang cukup tinggi. Menurut pengeluar, peranti ini adalah satu-satunya yang mempunyai fungsi sedemikian..

Peranti ini mempunyai sistem penyatuan yang mudah di mana glukometer, kaset ujian, dan juga alat suntikan disambungkan. Laporan yang dihantar untuk dipindahkan ke PC tidak perlu anda jalankan sendiri. Fakta positif lain yang perlu diperhatikan adalah kurangnya keperluan pengekodan.

Perlu diingat bahawa kerana parameter kecil, Accu-Chek Mobile mungkin tidak sesuai untuk semua orang yang lebih tua. Walau bagaimanapun, tepatnya dimensi peranti yang paling disukai pesakit kencing manis di sepanjang jalan. Tidak digalakkan menggunakannya untuk kanak-kanak di bawah 12 tahun. Glukometer telah menjadikan dirinya sebagai alat yang boleh dipercayai dan mudah dikendalikan. Di samping itu, ia mempunyai kos yang rendah..

Accu-Chek Aktif

Kos peranti ini dari keseluruhan siri sangat dapat diterima oleh kebanyakan pengguna. Walaupun harga berpatutan, peranti ini mempunyai semua fungsi asas yang diperlukan untuk sentiasa memantau tahap glukosa dalam darah. Walau bagaimanapun, seperti inovasi tambahan seperti jam penggera, buku harian peranti tidak ada.

Tetapi jenis model lain dapat mengukur kehadiran gula dalam darah dengan ketepatan tertentu. Dia memberi isyarat apabila tarikh luput jalur berakhir. Semasa mengambil darah, meter mengawal isipadu sehingga data analisisnya betul.

Accu-Chek Performa Nano

Model ini dianggap yang terbaik di antara alat serupa yang dirancang untuk mengawal glukosa pada pesakit diabetes. Ia memberikan data yang tepat, sangat padat dan cantik. Accu-Chek Performa Nano dapat menyimpan 500 hasil dengan tarikh.

Dalam peranti ini, pengekodan adalah automatik. Pengukuran dilakukan dalam jumlah 0,6 - 33,3 mmol / l.

Untuk menyegerakkan hasil dengan peranti luaran, meter mempunyai port inframerah.

Accu-Chek Performa

Peranti ini menggunakan elektrod berlapis emas, yang secara signifikan meningkatkan ketepatan hasil analisis. Meteran Accu-Chek Perform juga merangkumi fungsi penggera. Dia akan selalu mengingatkan pesakit tentang prosedur pengambilan darah seterusnya..

Accu-Chek Go

Model ini adalah pendahulu glukometer Accu chek performa. Pada masa ini, Accu-Chek Go tidak lagi dalam pengeluaran. Oleh itu, ia boleh dibeli dengan harga yang lebih rendah..

Accu-Chek Aviva

Model glukometer ini telah lama dianggap sebagai pembantu yang boleh dipercayai bagi banyak pesakit diabetes. Peranti ini mempunyai parameter kecil, sementara dilengkapi dengan sejumlah besar fungsi yang diperlukan. Untuk kajian glukosa untuk alat ini, hanya sedikit darah (0.6 μl) yang mencukupi.

Prosedur Accu-Chek Aviva tidak menyakitkan, berkat alat suntikan Accu-Chek Multiklik yang ada. Ia dilengkapi dengan pemegang khas dengan mana anda dapat mengatur kedalaman penembusan lancet yang diinginkan.

Cara memilih glukometer Accu-Chek

Soalan ini tidak dapat dijawab dengan tegas. Hakikatnya adalah bahawa setiap orang adalah individu dan mempunyai keperluan dan citarasa sendiri. Berdasarkan tinjauan, meter glukosa garis Accu Chek telah membuktikan diri mereka dengan baik. Mereka memberikan hasilnya dalam masa 5 saat, sementara kesalahan mereka cukup rendah.

Oleh itu, peranti Accu-Chek Active mengambil tempat ketiga dalam senarai glukometer terbaik untuk penentuan glukosa. Selain itu, dua lagi model dari siri ini memasuki sepuluh peranti terbaik - ini adalah Accu-Chek Mobile (tempat ke-5) dan Accu-Chek Performa (tempat ke-6).

Accu Chek Performa Nano: arahan penggunaan

Dengan pembantu pintar ini, lebih mudah bagi pesakit untuk memantau ubat. Dalam masa 5 saat, pesakit akan mendapat hasil yang tepat. Accu Chek Performa Nano sangat sesuai untuk pesakit kumpulan 1 dan 2.

Dia mempunyai banyak sifat positif yang patut diberi perhatian..

Cara menyegerakkan meter dengan PC

Peranti ini mempunyai ciri penting seperti kemampuan untuk menyegerakkan dengan komputer. Berkat fungsi ini, di masa depan adalah mungkin untuk melakukan analisis terperinci mengenai semua hasil yang diperoleh. Untuk menyegerakkan dua peranti, kabel khas disertakan dalam kit. Ia boleh menjadi wayar USB. Kami memasukkan satu palam ke penyambung yang terletak di meter, palam kedua dimasukkan ke port yang terletak di PC.

Arahan penggunaan meter

Agar peranti berfungsi, anda harus memasukkan jalur ujian di dalamnya. Kod berangka pertama kali muncul di layar, dan kemudian ikon yang menggambarkan setetes darah. Ini bermaksud bahawa pesakit boleh memulakan prosedur.

Tusukan dilakukan menggunakan pen khas di jari tengah. Setetes darah hendaklah disapu pada hujung jalur dengan warna kuning. Apabila jalur ujian menyerap darah sepenuhnya, alat itu memulakan pemeriksaan. Selepas 5 saat, hasil analisis muncul di paparan..

Apa yang perlu dilakukan agar meter berfungsi dengan betul

Accu Chek Performa Nano memerlukan data yang tepat. Dalam kes ini, ia mesti diperiksa..

Ia dilakukan dengan menggunakan penyelesaian khas, yang boleh dibeli secara berasingan atau bersama-sama dengan jalur ujian. Komposisi larutan merangkumi glukosa tulen, yang diambil sebagai petunjuk 100% pengiraan data. Daripadanya pengiraan lebih lanjut akan dilakukan..

Memeriksa meter dilakukan dalam kes seperti:

 • setelah menggunakan semua helai adunan;
 • selepas membersihkan peranti;
 • jika peranti menghasilkan hasil yang jelas tidak betul.

Kemungkinan kesalahan dan masalah dengan meter

Tidak banyak kesalahan semasa menggunakan alat untuk menentukan gula darah, tetapi harus diketahui sehingga tidak ada masalah.

Oleh itu, sebarang kesalahan ditunjukkan pada monitor peranti:

 • E5 dengan matahari. Peranti terkena cahaya matahari. Anda perlu melangkah ke tempat teduh dan ulangi prosedur.
 • E5. Ia terkena medan elektromagnetik, jadi lebih baik menjauh dari tempat ini.
 • E1. Jalur tidak dimasukkan dengan betul. Ulangi proses pengecasan ujian sekali lagi.
 • EEE. Meter mempunyai beberapa kerosakan. Ia mesti dibawa ke kedai dengan kad jaminan dan cek.

Jalur ujian, lancet untuk Accu Chek Asset

Semua alat tambahan untuk operasi glukometer (jalur, lancet) dibeli secara berasingan. Setelah mempelajari arahannya, anda akan mengetahui peraturan penggunaannya. Kebetulan plat kod yang dimasukkan ke dalam peranti tidak bertepatan dengan kod yang terpaku pada kotak dari jalur.

Dalam kes ini, anda tidak boleh mengambil darah, kerana ujiannya tidak betul. Anda perlu membawa alat ke farmasi dan membincangkan masalah..

Ralat

Semua petunjuk yang dilakukan di rumah dianggap betul jika turun naik dalam julat ± 20% analisis makmal yang paling tepat. Kesalahan alat sedemikian dibenarkan dan tidak menjejaskan prosedur rawatan..

Glucometer Accu Chek Asset: Syarat Penggunaan

Penting bagi penderita diabetes untuk memantau kadar glukosa darah mereka secara berkala. Dengan bantuan glucometer yang tepat, anda boleh menjalankan analisis sendiri, dengan mudah dan cepat. Kesederhanaan dan ketahanan bergantung pada pilihan peranti. Ramai pesakit memilih meter glukosa Accu Chek Active (Accu Chek Active).

Ciri-ciri

Meter ini dibangunkan oleh syarikat Jerman Roche Diagnostics. Termasuk dalam barisan Accu Check. Model aset direka untuk penggunaan yang kerap..

 • berat - 60 g;
 • dimensi - 97.8 × 46.8 × 19.1 mm;
 • jumlah darah untuk analisis - 2 μl;
 • julat pengukuran - 0,6-33,3 mmol / l;
 • masa menunggu - 5 saat;
 • memori - 350 penjimatan;
 • menghidupkan - automatik setelah memasang jalur ujian, mematikan - selepas 30 atau 90 saat selepas ujian.

Peralatan

Kit ini merangkumi:

 • meter glukosa darah,
 • bateri (bateri litium CR 2032),
 • Pemegang tindikan khas Softclix,
 • set 10 lancet steril, 10 jalur ujian,
 • wayar USB,
 • kes,
 • arahan,
 • kad jaminan.

Arahan dan kad jaminan disertakan. Pengilang memberikan jaminan selama 50 tahun, yang membezakan "Accu Chek Asset" antara glukometer jenama lain.

Suhu operasi antara –20 hingga +50 о idity. Kelembapan udara optimum tidak melebihi 85%. Peranti ini berfungsi dengan baik pada ketinggian hingga 4.000 m dari permukaan laut.

Kebaikan

Accu Chek Asset mempunyai sejumlah kelebihan yang ketara..

Kekompakan

Meteran Accu Chek Active sangat padat dan ringan. Dilipat dalam sarung yang mudah, anda boleh membawanya ke tempat kerja, membawanya dalam perjalanan.

Paparan

Paparannya adalah LCD, mempunyai 96 segmen dan lampu latar. Ia sesuai untuk warga tua dan kurang upaya penglihatan. Bilangan besar dan penunjuk bateri dipaparkan pada layar besar. Ini membantu mengganti bateri tepat pada masanya. Rata-rata, bateri bertahan untuk 1,000 ukuran.

Ingatan

Selepas ujian, nota ditambahkan pada hasilnya. Di menu, anda boleh memilih tanda dari senarai yang ditentukan: sebelum / selepas makan, aktiviti fizikal atau makanan ringan. Peranti memaparkan nilai rata-rata selama 7, 14 hari, dan juga selama sebulan atau seperempat. Data yang disimpan dapat disusun. Dengan menggunakan kabel USB, hasil ujian dipindahkan ke media luaran.

Tetapan yang fleksibel

Dalam tetapan, anda boleh menetapkan masa tutup, isyarat amaran dan nilai glukosa darah kritikal. Peranti melaporkan ketidaksesuaian jalur ujian. Meteran dilengkapi dengan pengatur kedalaman tusukan khas. Ia menetapkan tahap yang diperlukan, menentukan panjang jarum. Untuk kanak-kanak, pilih tahap 1, untuk orang dewasa - 3. Ini membolehkan anda membuat pengambilan sampel darah tanpa rasa sakit yang mungkin.

Sekiranya terdapat kekurangan darah untuk kajian ini, isyarat amaran akan berbunyi. Dalam kes ini, pengambilan sampel darah berulang diperlukan. Peranti dengan tepat menentukan tahap glukosa dalam darah, yang membolehkan anda mengira dos optimum ubat penurun gula atau insulin.

keburukan

Antara kekurangan dapat dikenal pasti:

 • Purata kualiti jalur ujian. Sukar untuk menyalurkan darah ke permukaan licin mereka, ia sering mengalir dari petunjuk.
 • Peranti ini memerlukan penyelenggaraan berkala dan pembersihan kebersihan. Peranti mesti dibongkar dan dikeluarkan semua zarah kecil yang terkumpul di bawah badan. Jika tidak, meter akan menghasilkan hasil yang tidak tepat..
 • Kos operasi yang tinggi. Bateri dan barang habis pakai mahal, terutamanya bateri.

Arahan manual

Analisis dan penyediaan alat dilakukan dengan tangan yang bersih dan dicuci..

 1. Sekiranya perlu, kodkan meter. Dari pembungkusan jalur ujian, masukkan plat kod ke dalam slot yang sesuai. Periksa nombor cip pengaktifan dengan kod pada pakej. Sekiranya sesuai, pasangkan jalur ujian. Apabila disimpan dengan betul, jangka hayatnya adalah 18 bulan. Tutup botol ujian dengan rapat..
 2. Sediakan pen penindik. Masukkan lancet pakai buang dengan melepaskan penutup pelindung daripadanya dan pilih tahap tusukan yang diingini. Siapkan tempat untuk pengambilan sampel darah. Ini boleh menjadi cincin atau ibu jari, telapak tangan, bahu, paha, betis atau lengan bawah. Untuk mempercepat peredaran darah, sapu atau panaskan tempat suntikan yang dimaksudkan. Rawat kulit dengan larutan alkohol. Dengan meter di kawasan yang dipilih, tekan butang mula.
 3. Sapukan titisan darah ke jalur ujian: kawasan itu ditandai dengan warna hijau. Peranti akan memulakan kajian. Selepas 5 saat, hasil ujian muncul di skrin. Data disimpan secara automatik dalam memori peranti. Sekiranya glukosa rendah atau tinggi, amaran akan dibunyikan..

Kadang kala meter melaporkan kesilapan. Ini mungkin berlaku semasa menggunakan jalur ujian dari bungkusan baru, kerana pemasangan pita yang tidak betul atau selepas pembersihan. Sekiranya berlaku kerosakan, hubungi pusat servis atau kedai pakar.

Peningkatan atau penurunan glukosa darah berbahaya bagi kesihatan pesakit diabetes. Pemantauan secara berkala akan membantu mencegah perkembangan kemungkinan keadaan patologi. Dengan menggunakan Accu Chek Active meter, anda boleh melakukan analisis setiap hari tanpa mengira keadaan luaran..

Glukometer Aktif Accu-Chek (set)

Sberbank 5469 0200 1193 0782 Marshalkina Larisa Leonidovna

Penghantaran kurier

Penghantaran melalui kurir untuk pesanan 10,000 rubel atau lebih di bandar Barnaul adalah percuma, kecuali untuk kawasan terpencil (Yuzhny, Nauchny Gorodok, Gory, Vlasikha, Silikatny).

Kos penghantaran bergantung pada kawasan bandar Barnaul. Harga ditentukan semasa pembayaran dan mungkin berbeza bergantung pada alamat dan syarat penghantaran tertentu. Penghantaran melalui kurier pada hari pesanan atau keesokan harinya.

Penghantaran kargo dimensi - dirundingkan secara individu

Harap maklum bahawa barang mesti diperiksa di hadapan kurir. Jika tidak, syarikat kami tidak bertanggungjawab terhadap integriti pesanan..

Penghantaran oleh syarikat pengangkutan

Menghantar barang ke semua wilayah Rusia dan Kazakhstan dilakukan oleh mana-mana syarikat pengangkutan, mengikut budi bicara pelanggan. Bayaran untuk perkhidmatan syarikat pengangkutan adalah dengan perbelanjaan pembeli.

Jumlah pesanan minimum untuk dihantar oleh syarikat pengangkutan ialah 1000 rubel!

PERHATIAN! Jumlah minimum untuk pesanan pembayaran pendahuluan (jika produk mempunyai status pembelian "atas pesanan") ialah 3000 rubel.

Semasa membuat pesanan untuk jumlah yang kurang dari minimum yang ditentukan, pembeli akan diminta untuk menambah jumlah pesanan dengan memilih lebih banyak item produk sehingga pesanannya ditempatkan dan diterima oleh syarikat.

Yang utama
Negara pengeluarJerman
Masa pengukuran
5 saat. Pengekodan GlucometerCip elektronik Hasil purataSelama 7, 14, 21, 28, 60, 90 hari Tapak tusukanBahagian Badan Jari / Alternatif Bilangan sel memori500tunjukkan semua

Bagi pesakit diabetes, sangat penting untuk melakukan ujian darah setiap hari untuk petunjuk glukosa untuk memantau keadaan badan. Untuk tujuan ini, tidak perlu mengunjungi klinik setiap hari untuk ujian di makmal tahap gula darah. Selalunya, pesakit kencing manis menggunakan alat khas yang disebut glukometer.

Baru-baru ini, alat pengukur glukosa darah dari pengeluar terkenal Jerman, Rosh Diabets Kea GmbH telah mendapat populariti yang luas. Yang sangat popular di kalangan pengguna adalah meter glukosa darah Accu-Chek Asset.

Glucometer Accu-Chek Active (Accu Chek Active). Penerangan:

 • Nisbah harga / kualiti terbaik.
 • Ukur hanya dalam 5 saat.
 • Hanya 1-2 µl darah diperlukan untuk ujian ini.
 • Pengekodan automatik.
 • 10 jalur ujian, 10 lancet steril dan pen penebat automatik disertakan Accu Chek Softclix.
 • Memori untuk 500 hasil.
 • Pengiraan automatik hasil purata selama 7, 14, 30 dan 90 hari.
 • Jalur Uji Amaran Tamat Tempoh.
 • Kemungkinan memilih tapak tusukan - jari, lengan bawah, bahu, telapak tangan di ibu jari, pinggul atau betis.
 • Port USB mikro untuk komunikasi dengan komputer.
 • Paparan besar.
 • Bateri cukup untuk 1000 ukuran.
 • Kes untuk menyimpan dan membawa meter.
 • Diagnostik Roche Pengeluaran, Jerman.
 • Waranti tanpa had.

Ciri-ciri:

 • Glukometer Aktif Accu-Chek sangat mudah digunakan, ia berfungsi dengan cepat, dan sejumlah kecil darah diperlukan untuk analisis - hanya 1-2 mikroliter.
 • Paparan besar akan membolehkan orang-orang bermasalah penglihatan menggunakan peranti ini.
 • Peranti ini mempunyai fungsi penutupan automatik 1-2 minit setelah akhir penggunaan.
 • Selepas membuka jalur ujian boleh digunakan sehingga tarikh luput.
 • Glukometer Accu-Chek Aktiv mempunyai port inframerah, yang memudahkan pertukarannya
 • maklumat dengan komputer lagu.
 • Selepas membuka jalur ujian boleh digunakan sehingga tarikh luput.

Glucometer Accu-Chek Aset

Glukometer Aktif-Chek Aktif adalah salah satu perkembangan terkini dalam bidang ini. Bagi orang yang memerlukan pengukuran glukosa darah secara berkala, alat ini sangat sesuai. Agar alat dapat menunjukkan hasilnya, cukup hanya mengambil 1-2 mikroliter darah. Masa pemeteran Accu-Chek Asset tidak melebihi 5 saat.

Meteran ini dilengkapi dengan paparan LCD dengan lampu latar, yang membolehkan anda mendapatkan hasilnya walaupun pencahayaan yang buruk. Peranti ini juga mempunyai memori untuk 350 ukuran..

 • Masa pengukuran: 5 saat
 • Isipadu Darah: 1-2 μl
 • Kapasiti memori: 350
 • Pengekodan automatik
 • Pelabuhan inframerah
 • Satu bateri litium CR 2032
 • Julat ukuran 0.6-33.3 mmol / l
 • Kaedah Pengukuran: Fotometrik
 • Accu-Chek Asset meter glukosa darah dengan bateri.
 • Peranti hujung jari Accu-Chek Softclix.
 • 10 Lancet Accu-Chek Softclix.
 • 10 jalur ujian Accu-Chek Asset.
 • Kes.
 • Manual pengguna.
 • Arahan ringkas.

Waranti: Sepanjang hayat

Pengilang: Roche Diagnostics - Jerman

Glucometer Accu-Chek Activ (Accu-Chek Activ)

JenisMeter glukosa darah
Kaedah mengukurfotometrik
Masa pengukuran5 saat
Isipadu sampel1-2 μl
Julat Pengukuran0.6-33.3 mmol / L
Ingatan500 ukuran
Penentukurandalam plasma darah
Pengekodanautomatik
Sambungan komputerYa
Dimensi98 * 47 * 19 mm
Berat50 g
BateriCR2032
PengilangRoche Diabetes Kea Rus LLC, Jerman

informasi produk

 • Gambaran keseluruhan
 • Ciri-ciri
 • Ulasan

Glukometer Accu-Chek Asset adalah buku terlaris di dunia untuk alat pemantauan diri. Salah satu meter glukosa darah yang paling popular di dunia, terutama di kalangan orang-orang yang berumur. Ciri-ciri utama: paparan besar, jalur ujian besar dan mudah.

Letakkan setetes darah pada jalur ujian yang dimasukkan ke dalam peranti ketika simbol penurunan berkedip muncul di layar dan peranti memaparkan hasilnya hanya dalam 5 saat dan akan disimpan secara automatik dalam memori dengan cap tarikh dan waktu. Semasa menggunakan setetes darah di luar alat, hasilnya akan muncul setelah 8 saat. Semasa menggunakan darah, ia dibenarkan menyentuh bidang ujian warna hijau, sementara tetes itu sendiri harus mencukupi.

Peranti dikodkan secara automatik. Ia mempunyai jumlah memori yang mengagumkan dan rentang pengukuran yang baik dengan pengiraan nilai gula rata-rata selama 7, 14, 30 dan 90 hari, yang menunjukkan jumlah hasil yang terlibat dalam pengiraan. Siapkan peranti anda dan akan mengingatkan anda untuk melakukan pengukuran selepas makan.

Ciri khas meter adalah keupayaan untuk memindahkan data ke PC melalui mikro-USB. Awas: diperlukan pemasangan perisian.

 • Accu-Chek Active meter dengan bateri;
 • 10 jalur ujian aktif;
 • Peranti menindik SoftKlix;
 • 10 lancet pakai SoftKlik;
 • kes lembut;
 • arahan penggunaan; jaminan tanpa had.

Peranti menyala secara automatik apabila jalur ujian muncul dan mati setelah 30 saat atau 90 saat, bergantung pada mod operasi.

Maklumat yang lebih terperinci mengenai pengoperasian peranti ini dapat diperoleh dengan menghubungi hotline rangkaian Diabetics, kami mempunyai pakar sebenar dalam bidangnya yang berpengalaman dalam semua selok-belok kerja penganalisis mudah alih dan produk khusus lain.

JenisMeter glukosa darah
Kaedah mengukurfotometrik
Masa pengukuran5 saat
Isipadu sampel1-2 μl
Julat Pengukuran0.6-33.3 mmol / L
Ingatan500 ukuran
Penentukurandalam plasma darah
Pengekodanautomatik
Sambungan komputerYa
Dimensi98 * 47 * 19 mm
Berat50 g
BateriCR2032
PengilangRoche Diabetes Kea Rus LLC, Jerman

Penilaian Glucometer Accu-Chek Activ (Accu-Chek Activ)

Penilaian purata pelanggan: (5) 4.50 daripada 5 bintang

Glukometer Accu-Chek Aktif

Penghantaran dari gudang pusat rangkaian
Percuma untuk pesanan dari 2500 rubel

 • Anda boleh membeli Akku-Chek glucometer Asset dengan penghantaran atau di farmasi kami
 • Produk ini tersedia untuk tempahan dengan harga 600 rubel. di 62 farmasi rangkaian Dialog di Moscow dan rantau ini
 • Anda boleh mengetahui kos dan ketersediaan di farmasi yang sesuai untuk anda di sini

Negara

Negara pengeluaran mungkin berbeza bergantung pada pengiriman. Nyatakan maklumat terperinci dengan operator semasa pengesahan pesanan.

Struktur

kesan farmakologi

Ciri-ciri meter:
- kira-kira 2 μl darah (kira-kira 1 tetes) diperlukan untuk mengukur glukosa. Peranti memberitahu mengenai jumlah bahan ujian yang tidak mencukupi dengan isyarat bunyi khas, yang bermaksud perlunya pengukuran semula setelah mengganti jalur ujian,
- peranti ini membolehkan anda mengukur tahap glukosa, yang boleh berada dalam lingkungan 0,6-33,3 mmol / l,
- dalam bungkusan dengan jalur untuk meter terdapat plat kod khas yang mempunyai nombor tiga digit yang sama ditunjukkan pada label kotak. Pengukuran nilai gula pada peranti tidak mungkin dilakukan sekiranya pengekodan nombor tidak sesuai. Model yang diperbaiki tidak lagi memerlukan pengekodan, jadi ketika membeli jalur ujian, cip pengaktifan dalam bungkusan dapat dilupuskan dengan selamat,
- peranti dihidupkan secara automatik setelah memasang jalur, dengan syarat plat kod dari bungkusan baru sudah dimasukkan ke dalam meter,
- meter dilengkapi dengan paparan kristal cecair yang mempunyai 96 segmen,
- setelah setiap pengukuran, anda dapat menambahkan catatan pada hasil mengenai keadaan yang mempengaruhi nilai glukosa menggunakan fungsi khas. Untuk melakukan ini, pilih tanda yang sesuai di menu peranti, misalnya, sebelum / sesudah makan atau menunjukkan kes khas (aktiviti fizikal, makanan ringan tidak berjadual),
- syarat penyimpanan suhu tanpa bateri dari -25 hingga + 70 ° C, dan dengan bateri dari -20 hingga + 50 ° C,
- tahap kelembapan yang dibenarkan semasa operasi peranti tidak boleh melebihi 85%,
- pengukuran tidak boleh dilakukan di tempat yang melebihi ketinggian permukaan laut lebih dari 4000 meter.

Faedah:
- memori terpasang peranti mampu menyimpan hingga 500 ukuran, yang dapat disusun untuk mendapatkan nilai glukosa rata-rata selama seminggu, 14 hari, sebulan dan seperempat,
- data yang diperoleh hasil kajian glisemik dapat dipindahkan ke komputer peribadi menggunakan port USB khas. Pada model GC yang lebih lama, hanya port inframerah yang dipasang untuk tujuan ini, tidak ada penyambung USB,
- hasil kajian setelah analisis dapat dilihat pada skrin peranti setelah 5 saat,
- untuk melakukan pengukuran, anda tidak perlu menekan butang pada peranti,
- model peranti baru tidak memerlukan pengekodan,
- layar dilengkapi dengan lampu latar khas, yang memungkinkan untuk menggunakan peranti ini dengan selesa walaupun kepada orang dengan ketajaman penglihatan yang berkurang,
- penunjuk bateri dipaparkan di layar, yang memungkinkan untuk tidak melewatkan masa penggantiannya,
- meter dimatikan secara automatik selepas 30 saat jika dalam mod siap sedia,
- alat ini senang dibawa ke dalam beg kerana beratnya ringan (kira-kira 50 g).

Peranti ini cukup mudah digunakan, oleh itu ia berjaya digunakan oleh pesakit dewasa dan kanak-kanak.

Kaedah permohonan

Proses mengukur gula darah mengambil beberapa peringkat: membuat persiapan untuk kajian, mendapatkan darah, mengukur nilai gula.

Peraturan untuk mempersiapkan kajian ini:
Basuh tangan dengan sabun.
Jari harus diregangkan terlebih dahulu, membuat pergerakan urut.
Sediakan jalur pengukur terlebih dahulu untuk meter. Sekiranya peranti memerlukan pengekodan, anda perlu memeriksa korespondensi kod pada cip pengaktifan dengan nombor pada pembungkusan jalur.
Pasang lancet di peranti Accu Chek Softclix dengan melepaskan penutup pelindung.
Tetapkan kedalaman tusukan yang sesuai ke Softclix. Cukup untuk kanak-kanak menatal pengatur dengan 1 langkah, dan orang dewasa biasanya memerlukan kedalaman 3 unit.

Peraturan untuk mendapatkan darah:
Jari di tangan dari mana darah akan diambil harus dirawat dengan kapas yang dicelupkan ke dalam alkohol.
Pasang Accu Check Softclix ke jari atau cuping telinga anda dan tekan butang pencetus.
Anda perlu sedikit menekan kawasan berhampiran tusukan untuk mendapatkan darah yang mencukupi.

Peraturan untuk analisis:
Letakkan jalur ujian yang disediakan di dalam meter.
Sentuh jari / cuping telinga anda dengan setetes darah di padang hijau di jalur dan tunggu hasilnya. Sekiranya tidak cukup darah, pemberitahuan suara yang sesuai akan didengar..
Ingat nilai penunjuk glukosa yang muncul di paparan.
Sekiranya dikehendaki, anda boleh menandakan penunjuk yang diperoleh

Perlu diingat bahawa jalur pengukuran yang sudah habis tidak sesuai untuk analisis, kerana dapat memberikan hasil yang salah..

Glucometer Accu-Chek Aset

Penerangan

Menggunakan

Penggunaan setetes darah ke jalur ujian yang dimasukkan ke dalam alat

Ketika simbol penurunan berkedip muncul di layar, sapukan setetes darah ke tengah medan ujian hijau. Semasa menggunakan darah, ia dibenarkan menyentuh bidang ujian.

Keputusan

Apabila darah diberikan pada jalur ujian yang dimasukkan ke dalam perangkat, hasil analisis akan muncul di layar setelah 5 saat dan secara automatik akan disimpan dalam memori dengan cap tarikh dan waktu. Semasa menggunakan setetes darah di luar alat, hasilnya akan muncul setelah 8 saat.

Negara pembuatan: Rusia

Meter aset periksa Accu, set

produk yang disyorkan

 • Bentuk pelepasan: glucometer Bahan aktif: ->
 • Pembungkusan: pek.
 • Pengilang: Rosh Diabetes Kea GmbH
 • Kilang pembuatan: Rosh Diabets Kea GmbH (Jerman)

Arahan penggunaan set aset Glucometer Accu-Chek

Ciri

Meter yang mudah dan senang digunakan. Ukur hanya dalam 5 saat. Kapasiti memori adalah 500 nilai. Berat rendah Skrin besar. Ujian hanya memerlukan 1-2 μl darah. Pengiraan automatik hasil purata selama 7, 14 dan 30 hari.

 • Paparan besar
 • Jalur ujian yang besar dan selesa
 • Tidak memerlukan pengekodan
 • Ketepatan tinggi: pematuhan 100% dengan standard ketepatan ISO 15197: 2013
 • Menandakan hasil sebelum dan selepas makan
 • Peringatan selepas makan
 • 500 hasil memori dengan tarikh dan masa
 • Hasil purata selama 7.14.30 dan 90 hari, termasuk sebelum dan selepas makan
 • 2 cara menggunakan setetes darah: di dalam peranti dan di luar peranti
 • Jangka hayat jalur ujian tidak bergantung pada saat bungkusan dibuka
 • Titisan darah 1-2 μl

Pengukur aset Accu-check di Blagoveshchensk

Jalur ujian Assu-Chek Asset No. 100

Jalur ujian Accu-Chek untuk meter glukosa Accu-Chek Asset N100

Jalur ujian aset Accu-check D / glucometer No.50

Glucometer Accu-Chek Performa

Kontur Glukometer TS

Jalur ujian "Accu-Chek Active", 50 pcs.

Jalur ujian Accu-Chek Active (Accu-Chek Active) 100 keping

Lancet Softclix 25 (28G) untuk Accu-Chek Active dan Performa Nano ACCU-CHECK menempel lancet Softclix 25 (28G) untuk Accu-Chek Active dan Performa Nano glucometer

Accu-Chek: hidup dengan diabetes

Bagi sesiapa yang sudah menghidap diabetes dan ingin mengawalnya.
Untuk semua orang yang berusaha untuk membantu orang tersayang yang hidup dengan penyakit ini.

Di sini anda akan mendapat maklumat mengenai diabetes, pencegahan dan gaya hidupnya..
Tunjukkan penuh...

Pengisian halaman ini dan interaksi dengan pengguna dilakukan oleh LLC "RA Voskhod".

Terdapat kontraindikasi. Sebelum digunakan, berjumpa dengan pakar..
Maklumat tersebut ditujukan untuk orang yang berumur lebih dari 18 tahun..

Sekiranya anda menyedari kejadian buruk semasa menggunakan produk Accu-Chek, sila maklumkan kepada Pusat Maklumat Accu-Chek: 8 800 200 88 99 (percuma untuk semua wilayah di Rusia).

 • Semua penyertaan
 • Catatan Komuniti
 • Cari

Accu-Chek: hidup dengan diabetes

Semua orang tahu bahawa air adalah sumber kehidupan. Setiap hari, badan kita mesti menerima jumlah cecair yang diperlukan untuk memenuhi tisu dengan kelembapan dan menyokong proses metabolik. Tetapi kadang-kadang, terbawa oleh perniagaan, seseorang hanya melupakannya. Kami ingin mengingatkan anda cara minum air dengan betul dan mengapa ia penting.
Tunjukkan penuh...

1. Peraturan paling mudah adalah memulakan pagi dengan segelas air suam rebus ketika perut kosong dan bersarapan selepas 30 minit. Ini akan membantu badan bangun..
2. Pada masa yang sama, minum sambil makan tidak bermanfaat - air mencairkan jus gastrik dan mengembangkan perut. Sudah tentu, anda tidak boleh melepaskan minuman sepenuhnya - anda boleh menikmatinya dalam satu jam. Jadi makanan akan diserap dengan lebih baik.
3. Menurut cadangan, minum rata-rata 30 ml air per 1 kg berat badan. Cuba ikuti rejimen selama dua minggu untuk mengembangkan kebiasaan ketepuan kelembapan.
4. Sekiranya anda bersenam, tambahkan 500-600 ml cecair ke dalam pengambilan harian anda. Jangan lupa bahawa anda perlu minum bukan sahaja ketika anda benar-benar merasakannya - isyarat ini menunjukkan permulaan penyahhidratan. Lebih Baik Mencegah Kehausan.
5. Pastikan anda minum cukup cecair sebelum malam. Tidak digalakkan minum sebelum tidur: peredaran sistem limfa melambat pada waktu malam, cairan stagnan, dan pembengkakan muncul pada waktu pagi.
Dengarkan badan anda dan bantu sihat.

Accu-Chek: hidup dengan diabetes

Pengasingan diri bukan alasan untuk melupakan pemakanan sihat. Hari ini kami mencadangkan untuk membuat makan malam yang mudah dan sihat - bebola daging kalkun dengan lemon. Wangian pasti menarik perhatian seisi keluarga! Kami pasti hidangan yang enak dapat dimasukkan ke dalam senarai kegemaran anda. Lengkapkan diri dengan semua yang anda perlukan - dan pergi ke dapur!

Accu-Chek: hidup dengan diabetes

Mei adalah masa yang tepat untuk menjadikan ruang rumah lebih cerah dan terang. Idea ringkas dan menarik untuk hiasan pangsapuri dapat membantu dengan ini. Penyelesaian baru bukan sahaja menjadikan kehidupan lebih selesa, tetapi juga menarik untuk beberapa malam..
Tunjukkan penuh...

1. Letakkan daun kering dalam bingkai foto. Gambar ini boleh digabungkan dengan kepak kain dan hiasan yang lain. Cuba buat kedua dinding yang terbuat dari kaca - ini akan menambahkan udara pada komposisi.
2. Untuk menyelesaikan masalah penyimpanan, anda boleh menggunakan kotak kadbod sederhana, sebelum menghiasnya. Semua yang terdapat di rumah akan digunakan: kain, manik, dan kadbod warna! Beberapa kotak ini dapat menampung barang-barang kecil yang berguna dan melengkapkan reka bentuk bilik dengan sempurna..
3. Anda tidak hanya boleh menghias kotak: jika anda mengambil berkilau dan sedikit gam, maka dari kaleng yang tidak diperlukan anda akan mendapat lilin atau bekas untuk menyimpan barang-barang kecil. Cuba buat corak anda sendiri dan hias beberapa balang dengan sekali gus. Anda juga boleh menanam succulents di dalamnya.!
4. Cermin yang dihiasi tangan kelihatan menarik. Gunakan kerang laut dan manik-manik berkilat untuk mewujudkan suasana laut, atau daun tiruan dan elemen kayu kecil untuk hiasan gaya negara.
5. Dengan menenun dengan benang atau tali tebal, anda boleh menyegarkan barang-barang dalaman yang sudah biasa. Ambil benang warna yang sepadan dan hiasi kaki kerusi dan pasu atau pemegang tenunan untuk langsir. Corak corak mudah didapati di Internet..

Kami pasti: menjaga keselesaan di rumah tidak pernah membosankan!

Accu-Chek: hidup dengan diabetes

Hari Kemenangan adalah percutian hebat yang akan kekal menjadi tarikh yang tidak dapat dilupakan dalam sejarah kita. Mari bertemu hari ini dengan ucapan terima kasih kepada mereka yang membuat hidup kita bahagia dan hari kita damai..

Accu-Chek: hidup dengan diabetes

Merawat generasi tua adalah bahagian penting dalam kehidupan kita. Dalam tempoh pengasingan diri, memandangkan pandemi COVID-19, penting untuk menunjukkan lebih banyak perhatian dan sokongan terhadap orang tua. Kami telah menyediakan beberapa petua yang mungkin berguna dalam tempoh karantina..

1. Beli makanan dan ubat
Tunjukkan penuh...
Rancang terlebih dahulu set produk yang diperlukan, barang keperluan rumah tangga dan ubat-ubatan penting. Ingatlah bahawa, idealnya, kit harus mencukupi selama dua atau lebih minggu. Cuba beli makanan sihat yang kaya dengan vitamin untuk memastikan anda sihat sementara anda mempunyai akses terhad ke udara segar dan aktiviti fizikal..

2. Kebersihan
Lawati orang yang lebih tua jika anda tidak mempunyai tanda-tanda SARS, tetapi juga mengambil langkah berjaga-jaga. Jadi, untuk sementara waktu anda harus menahan diri dari pelukan, gunakan topeng dan sarung tangan, perhatikan jarak 1.5-2 meter. Langkah mudah ini akan menjadikan komunikasi lebih selamat..

3. Perhatikan penyakit kronik.
Oleh kerana lawatan berjadual ke pakar tidak digalakkan, orang dengan penyakit kronik perlu mengikuti semua preskripsi pakar dengan ketat dan mengambil ubat-ubatan yang menyokong kesihatan. Sekiranya kesihatan anda mulai merosot dengan cepat, hubungi ambulans.

4. Menjamin kehidupan yang selamat
Pastikan bahawa saudara yang sudah tua selalu mempunyai akses ke alat komunikasi yang dengannya dia dapat menghubungi atau menulis kepada anda. Pastikan tongkat atau pejalan kaki berada dalam keadaan baik, jika perlu. Ganti mentol supaya tidak terbakar, letakkan permaidani yang tidak tergelincir di lantai bilik mandi dan pastikan bahawa tidak ada masalah dengan air, gas, pendawaian di rumah.

Ingatlah bahawa risiko komplikasi untuk generasi tua jauh lebih tinggi, oleh itu, orang-orang seperti ini memerlukan pemantauan yang lebih ketat dan pematuhan ketat terhadap peraturan pengasingan diri. Jagalah orang yang tersayang dalam masa sukar ini!

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes