Coagulometer CoaguChek XS (Koaguchek)

Coagulometer mudah alih CoaguChek XS (CoaguChek XS) - alat untuk menentukan Nisbah Masa Normal Antarabangsa (INR) pada pesakit yang mengambil antikoagulan oral

dari Roche Diagnostics.

Peranti ini dapat membentangkan hasil ujian prothrombin dalam unit INR, peratus cepat atau saat.

Dalam kes ini, hasil pengukuran disimpan secara automatik dengan tarikh dan waktu dalam memori peranti, yang menyimpan 300 ukuran.

INR adalah kaedah menyajikan hasil ujian yang disyorkan untuk memantau terapi dengan antikoagulan tidak langsung oleh jawatankuasa pakar WHO, Jawatankuasa Antarabangsa untuk Kajian Trombosis dan Hemostasis, dan Jawatankuasa Antarabangsa untuk Standardisasi dalam Hematologi.

Prothrombin by Quick (%) - membantu menentukan aktiviti kompleks protrombin plasma pesakit dibandingkan dengan masa prothrombin plasma kawalan yang diukur. Tetapi pada masa yang sama, pengiraan dilakukan mengikut lekukan kebergantungan masa prothrombin pada% kandungan isi faktor kompleks protrombin, yang dibina menggunakan pencairan yang berbeza dari plasma kawalan.

Prothrombin time (sec) - mencerminkan masa pembekuan plasma setelah penambahan campuran tromboplastin-kalsium.

Ciri-ciri:

 • Reagen tidak sensitif terhadap kesan heparin, yang memungkinkan penentuan INR semasa peralihan rawatan dengan heparin ke navarfarin
 • Analisis memerlukan penurunan darah kapilari kecil (10 μl)
 • Saiz poket kecil
 • Masa analisis pendek (60 saat)
 • Jalur ujian disimpan pada suhu bilik. Tidak memerlukan penentukuran.
 • Hasil masa protrombin dilaporkan dalam unit INR, dalam beberapa saat atau Pantas
 • Tromboplastin rekombinan manusia terpakai dengan indeks kepekaan antarabangsa (MIC) = 1.0, yang memungkinkan untuk mencapai ketepatan tinggi dalam penentuan INR.
 • Hasil yang diperoleh dengan bantuan Coaguchek Ex Es setanding dengan hasil yang diperoleh di makmal pegun.
 • Julat pengukuran: * INR (INR) - dari 0,8 hingga 8,0 * Masa Prothrombin (saat) - dari 9,6 hingga 96 saat * Prothrombin mengikut Quick (%) - dari 120 hingga 5

Perakuan pendaftaran: No. РЗН 2015/3360 bertarikh 7 Disember 2015.
Sijil: РОСС.DE.PC52.Н00347 tempoh sah dari 16 Disember 2016 hingga 15 Disember 2019

KONTRAINDIKASI TERSEDIA. SEBELUM PERMOHONAN, PERLU MENGHUBUNGI DOKTOR DAN MEMBACA ARAHAN.

Coagulometer Portable Coagulometer (CoaguChek XS)

Pemantauan sendiri menggunakan sistem CoaguChek X Es membolehkan anda mengukur INR (nisbah normalisasi antarabangsa) dengan cepat dan tepat dari satu titisan darah, dalam satu minit, bila-bila masa, dan di mana sahaja. Pendekatan sedemikian akan memudahkan hidup anda, meningkatkan kualiti hidup dan membantu anda mengekalkan terapi antikoagulan yang berkesan dan selamat. Ini adalah resipi untuk kehidupan yang lebih selesa dan bebas..

PengilangNegaraJaminan
Diagnostik RocheJerman24 bulan

Pelantikan

Coagulometer Portable CoaguChek XS (CoaguChek Ex Es) adalah alat untuk menentukan indeks pembekuan (INR) pada pesakit yang menggunakan antikoagulan oral untuk pemantauan sendiri, bekerja dengan Ujian PT Coaguchek XS dan tidak memerlukan penentukuran reagen. Sepenuhnya automatik koagulometer mudah alih untuk CoaguChek XS membolehkan anda mengawal keberkesanan dan keselamatan pengambilan antikoagulan tidak langsung (warfarin, syncumar, phenyline, dll.) dan meminimumkan risiko komplikasi penyakit yang mendasari dan terapi antikoagulan secara bebas.

Di kedai dalam talian kami, anda boleh membeli koagulometer Koaguchek dengan penghantaran ke Moscow, St. Petersburg, Irkutsk, Nizhny Novgorod, Rostov-on-Don, Ramenskoye, Voronezh, Orenburg, Volgograd, Kaluga, Belgorod, Primorsk, Samara, Krasnodar, Yekaterinburg, Engels, Novosibirsk, Odintsovo, Vologda, Kazan, Tula, Kerch, Murmansk, Tver, Novocherkassk, Chelyabinsk, Ryazan, Arkhangelsk, Khanty-Mansiysk, Almetyevsk, Krasnoyarsk, Tuapse, Tambov, Balashikha, Vorkuta dan penempatan lain di Rusia. Penghantaran barang dilakukan melalui kurir (di Saratov, Engels, Volgograd, Penza), Syarikat Pos atau pengangkutan Rusia.

Peralatan

Coagulometer mudah alih CoaguChek XS1 PC.
Bateri 1.5 V (AAA)4 perkara.
Auto Puncture CoaguChek Softclix1 PC.
Lancet CoaguChek Softclix XL1 PC.
Sarung untuk penyimpanan dan pembawa1 PC.
Arahan dalam bahasa Rusia1 PC.
Kad jaminan1 PC.

Ciri-ciri

masa prothrombin dalam beberapa saat: 9.6-96 saat;

Masa prothrombin cepat: 120-5%

di atas dan di kedua-dua sisi jalur ujian, di luar peranti

suhu dari + 15 ° С hingga + 32 ° С

kelembapan relatif dari 10% hingga 85%

ketinggian hingga 4300 m.

ciri-ciri

 • tepat;
 • Ciri kawalan kualiti yang unik
 • pantas;
 • padat dan ringan (sesuai di telapak tangan anda);
 • aplikasi yang mudah dan ringkas;
 • tidak menyakitkan;
 • sejumlah besar memori.

  Coagulometer mudah alih Coagucheks X Es (Kit CoaguChek XS)

  Pinjaman tanpa bayaran lebihan (pelan ansuran) disediakan oleh Tinkoff Bank JSC, lesen CB RF No. 2673.

  Pelan ansuran diberikan kepada warganegara Rusia dan meliputi pembelian satu set untuk 43,080 rubel: koagulometer Coaguchek XS mudah alih (36,000 rubel) + 24 jalur ujian Coaguchek XS. (7 080 gosok.).

  Pelan ansuran berlaku selama 12 bulan, jumlah pembayaran bulanan adalah 3,590 rubel. (= 43080/12).

  Keputusan akhir pemberian pinjaman dibuat oleh bank setelah mengisi permohonan pinjaman di laman web bank menggunakan pautan "Beli Coaguchek XS secara ansuran".

  Coaguchek XES adalah instrumen yang boleh dipercayai dan tepat untuk mengukur INR di rumah. Ini membolehkan anda menentukan INR dengan tepat dalam beberapa minit hanya dengan menggunakan satu tetes darah yang diperoleh dari jari untuk analisis..

  Pengukuran INR berkala diperlukan untuk pesakit yang mengambil warfarin dan antikoagulan tidak langsung yang lain (fenilin, syncumar, dll.). Penggunaan Coagulix XEc mengurangkan risiko komplikasi yang berkaitan dengan penampilan pendarahan atau pembekuan darah.

  Coaguchek XS dihasilkan di Jerman oleh salah satu pengeluar peralatan diagnostik perubatan terkemuka di dunia, Roche Diagnostics.

  Di pejabat kami di Moscow dan St Petersburg terdapat koagulometer demonstrasi Koaguchek X Es dan KuLabs Electrometer dengan jalur ujian. Sehubungan dengan itu, kami mencadangkan agar anda melihat kedua-dua peranti secara peribadi, melakukan pengukuran ujian pada mereka dan membuat keputusan yang tepat mengenai pembelian koagulometer yang paling sesuai untuk pemantauan sendiri INR. Pengukuran percubaan dibayar dengan harga satu jalur ujian (masing-masing 310 dan 220 rubel). Perincian pada telefon di atas.

  Rujukan: 04625412019

  Tempoh jaminan: 5 tahun

  Negara Asal: Jerman

  Ciri khas

  Coagulometer yang sangat tepat

  Menurut ujian pensijilan yang dilakukan di Jerman, AS dan Rusia, ralat pengukuran maksimum INR menggunakan Coaguchek XS hanya 4.5% untuk darah kapilari dan 3.5% untuk darah vena.

  Perkakas yang boleh dipercayai dengan jaminan 5 tahun

  Sejak 2011, kedai dalam talian kami telah menjual beberapa ribu koagulometer Koaguchek XES di seluruh Rusia. Sebilangan besar pelanggan kami telah menjadi pelanggan tetap kami dan kami kerap menerima maklum balas daripada mereka mengenai penggunaan peranti yang dibeli dari kami. Selama bertahun-tahun, dalam ingatan kami hanya satu peranti bermasalah yang dikenal pasti, yang digantikan oleh pelanggan waranti (pada 5 Disember 2019).

  Keyakinan terhadap kebolehpercayaan peranti mereka untuk mengukur INR membolehkan pengeluar meningkatkan tempoh jaminan dari 2018 kepada 2 tahun pada tahun 2018.

  Mudah untuk digunakan

  Terima kasih kepada ergonomi yang dipikirkan dengan baik (bilangan dan butang besar, menu ringkas), koagulometer Coaguchek XES sangat mudah digunakan, yang sangat penting bagi pengguna yang sangat muda dan juga yang lebih tua.

  Dengan pengumpulan darah jari yang tidak menyakitkan

  Hanya sedikit titisan darah kapilari dari jari yang diperlukan untuk mengukur INR dengan bantuan XES Coaguli. Kit ini merangkumi alat menindik dan lancet steril sekali pakai (jarum). Oleh itu, sejurus selepas pembelian, anda boleh melupakan pengambilan sampel darah yang menyakitkan dan trauma dari urat..

  Menyediakan kawalan kualiti automatik untuk setiap pengukuran

  Peranti tidak memerlukan pengukuran kawalan yang sistematik menggunakan penyelesaian (kawalan) khas, kerana kawalan kualiti pengukuran dilakukan secara automatik dengan setiap pengukuran. Terdapat bahan kawalan khas di setiap jalur ujian Coaguchek XS PT..

  Di samping itu, sebelum setiap pengukuran, keadaan perkakasan koagulometer, tarikh luput dan suhu jalur ujian diperiksa secara automatik.

  Kawalan pelbagai kriteria seperti itu menjamin kebolehpercayaan hasilnya..

  Mempunyai log terbina dalam untuk 300 ukuran

  Coaguchek XS mempunyai memori untuk 300 hasil dengan menetapkan masa dan tarikh pengukuran. Sebagai tambahan, adalah mungkin untuk menerjemahkan hasil yang tersimpan menjadi salah satu dari tiga unit yang tersedia: INR, saat, atau Pantas.

  Arahan video rasmi untuk menggunakan koagulometer Coaguchek XS dalam bahasa Rusia

  Terdapat kontraindikasi. Sebelum digunakan, anda mesti berjumpa doktor dan membaca arahannya.

  Perakuan pendaftaran: No. РЗН 2015/3360 bertarikh 12/07/2015.

  Spesifikasi

 • Kaedah pengukuranpenentuan elektrokimia PV (masa protrombin) selepas pengaktifan pembekuan menggunakan tromboplastin rekombinan manusia
  Jenis penentukurandarah kapilari keseluruhan tanpa penambahan antikoagulan
  Jenis Contohtitisan darah dari jari
  Jarak mengukur
  Memohon penurunan
  Isipadu penurunan darah minimum10 μl.
  Masa pengukuran:60 saat.
  Ingatan300 hasil dengan tarikh dan masa
  Pemindahan datamelalui port inframerah terbina dalam dan peranti Coaguchek X Es Connect
  PemakananBateri AAA jenis 4x1.5 V (alkali-mangan atau alkali)
  Pengekodanautomatik
  Matikan automatikselepas 3 min.
  Dimensi138x78x28 mm.
  Berat127 g (tanpa bateri)
  Jenis peranti dan modelCoagulometer mudah alih automatik Coaguсhek XS
  Kaedah pengukuranBerdasarkan pengaktifan pembekuan darah menggunakan tromboplastin rekombinan manusia
  Jenis ContohDarah kapilari keseluruhan segar, darah vena keseluruhan segar tanpa antikoagulan langsung (kecuali heparin pada kepekatan hingga 1 U / ml)
  Isipadu penurunan darah minimum yang diperlukan8 μl
  Julat pengukuranINR: 0.8 hingga 8.0
  Masa prothrombin, saat: dari 9.6 hingga 96
  Masa Prothrombin,% Pantas: dari 120 hingga 5
  Kesalahan pengukuransehingga 4.5% untuk darah jari
  hingga 3.5% untuk darah dari urat
  Tempoh pengukuran maksimum60 saat
  Ingatan tidak meruap300 hasil pengukuran dengan rakaman tarikh dan masa
  BateriBateri pinky alkali 1.5 V (jenis LR03), 4 pcs..
  Hayat Baterilebih kurang 60 ukuran
  Matikan automatikselepas 3 min
  Sambungan PCInframerah melalui Coaguchek XS Connect
  Pengekodan instrumenMenggunakan cip kod
  Berat127 g (tanpa bateri)
  dimensi13.8 x 7.8 x 2.8 cm

  Kandungan penghantaran

  Perhatian! Jalur ujian tidak disertakan.

  Penganalisis Hemostasis Mudah Alih CoaguChek (CoaguChek XS)

  Perhatian! Jalur Ujian CoaguChek XS tidak termasuk; Pilihan. Anda mesti membelinya sebagai tambahan.

  Pemantauan sendiri dengan bantuan sistem CoaguCheck X Es membolehkan anda mengukur INR dengan cepat dan tepat dari satu titisan darah, dalam satu minit, bila-bila masa, dan di mana sahaja. Pendekatan ini akan memudahkan hidup anda, meningkatkan kualiti hidup dan membantu anda mengekalkan terapi antikoagulan yang berkesan dan selamat. Ini adalah resipi untuk kehidupan yang lebih selesa dan bebas.!

  Penganalisis hemostasis CoaguChek® X Es mudah alih adalah alat yang mudah digunakan dan mudah digunakan untuk pemantauan diri terhadap terapi antikoagulan di rumah. Peranti menentukan tahap INR (nisbah normalisasi antarabangsa) dari satu tetes darah, dalam satu minit - ia mudah, tepat dan boleh dipercayai. Peranti KoaguChek® X Es siap digunakan di mana sahaja, bila-bila masa. Anda boleh memeriksa tahap INR anda di rumah, di sekolah, di tempat kerja atau bercuti.

  Kelebihan:


  Hasil PV / INR yang tepat dalam satu minit, dari satu titisan darah

  Kawalan kualiti dalaman bersepadu di setiap jalur ujian

  Ketepatan dan kebolehpercayaan makmal

  Satu titisan darah dari jari sudah cukup

  Sebilangan besar pesakit lebih suka menerima hasil dari setetes darah kecil (hanya 8 μl) yang diambil dari jari daripada melakukan ujian dari urat. Setetes darah yang hampir tidak menyakitkan menggunakan pen piercing CoaguChek® XS Softclix.

  CoaguChek® X Es adalah peranti mudah alih, mudah dan senang digunakan untuk pemantauan diri terhadap terapi antikoagulan di rumah. Peranti menentukan tahap INR (nisbah dinormalisasi antarabangsa) dari satu tetes darah, dalam satu minit - mudah, tepat dan boleh dipercayai.

  Peranti KoaguChek® X Es siap digunakan di mana sahaja, bila-bila masa. Anda boleh memeriksa tahap INR anda di rumah, di sekolah, di tempat kerja atau bercuti.

  Hasil yang pantas dan boleh dipercayai.

  • Hasil PV / INR yang tepat dalam satu minit, dari satu titisan darah
  • Kawalan kualiti dalaman bersepadu di setiap jalur ujian
  • Ketepatan dan kebolehpercayaan makmal

  Satu titisan darah dari jari sudah cukup

  Sebilangan besar pesakit lebih suka menerima hasil dari setetes darah kecil (hanya 8 μl) yang diambil dari jari daripada melakukan ujian dari urat. Setetes darah yang hampir tidak menyakitkan menggunakan pen piercing CoaguChek® XS Softclix.

  Penganalisis hemostasis CoaguChek XS mudah alih (CoaguChek XS) adalah peranti mudah alih untuk menentukan masa prothrombin (INR). Direka untuk doktor yang membawa pesakit mengambil antikoagulan oral. Koaguchek Ex Es Plus adalah peranti mudah alih dengan layar sentuh, ia berfungsi pada jalur ujian "coagucc Ex ES test" (jalur yang sama seperti untuk peranti Koaguchek Ex Es). Analisis memerlukan 10 μl darah kapilari.

  Mengukur julat penganalisis hemostasis CoaguChek mudah alih (CoaguChek XS):

  untuk INR - dari 0.8 hingga 8.0; untuk masa prothrombin dalam beberapa saat - dari 9,6 hingga 96 saat, untuk masa protrombin dalam peratus dengan Pantas - dari 120 hingga 5%.
  Masa pengukuran - hingga 120 saat.
  Memori peranti boleh menyimpan hingga 500 nilai dengan waktu dan tarikh, serta data pada 60 kod kod.
  Dimensi: 185x98x42 mm, berat - 311 g.

  Ciri-ciri koagulometer Coaguchek Ex Es Plus:

  • Pengukuran amperometrik (elektrokimia) masa prothrombin (INR) selepas pengaktifan pembekuan menggunakan tromboplastin rekombinan manusia;
  • Kawalan mudah peranti menggunakan skrin sentuh;
  • Keupayaan membawa alat dan melakukan ujian di sebelah pesakit;
  • Memori yang dilanjutkan (sehingga 500 nilai dengan masa dan tarikh);
  • Sistem kawalan kualiti terbina dalam;
  • Dikuasakan oleh bateri (jenis AA), bateri boleh dicas semula, bekalan kuasa luaran;
  • Hasil perbandingan yang tinggi dengan instrumen makmal dan dengan Koaguchek Ex Es;
  • Keupayaan untuk menghantar data melalui inframerah ke komputer luaran;
  • Jalur ujian untuk Ex Es / Ex Es Plus coaguccine tidak sensitif terhadap kesan heparin, yang memungkinkan penentuan INR semasa peralihan rawatan dari heparin ke warfarin;


  Set lengkap penganalisis hemostasis CoaguChek mudah alih (CoaguChek XS):

  1. Koagulometer mudah alih "Koaguchek Ex Es Plus" - 1 pc;
  2. Auto-piercer Accu-Chek SoftKliks (Accu-Chek SoftClix);
  3. 20 lancet Accu-Chek SoftClix (Accu-Chek SoftClix);
  4. 4 Bateri (jenis AAA);
  5. Kes;
  6. Arahan bercetak dalam bahasa Rusia dengan kad jaminan;
  7. Perhatian! Jalur Ujian CoaguChek XS - Pilihan.

  Tempoh jaminan: 2 tahun

  Pengilang: Roche Diagnostics - Jerman

  Koaguchek Ex Es (COAGUCHEK XS) - penganalisis INR, Coagulometer mudah alih

  Peranti mudah alih untuk menentukan masa prothrombin (INR) di rumah. Bagi pesakit yang mengambil antikoagulan oral.

  Peranti ini dijalankan pada jalur ujian "koagulan ujian Ex ES" yang direka khas dan tidak memerlukan penentukuran reagen. Jalur ujian boleh disimpan pada suhu bilik..

  Hanya 10 μl darah kapilari yang diperlukan untuk analisis.

  Julat pengukuran: untuk INR - dari 0.8 hingga 8.0; untuk masa prothrombin dalam beberapa saat - dari 9,6 hingga 96 saat, untuk masa prothrombin dalam peratus dengan Pantas - dari 120 hingga 5%. Masa pengukuran - hingga 60 saat.

  Memori peranti boleh menyimpan hingga 100 nilai dengan masa dan tarikh.

  Dimensi Coaguchek Ex Es - 138x78x28mm

  Termasuk dalam penghantaran:

  Coagulometer mudah alih Coaguchek Ex Es (CoaguChek XS)
  Auto-piercer Accu-Chek SoftKliks (Accu-Chek SoftClix);
  20 lancet Accu-Chek SoftClix (Accu-Chek SoftClix);
  4 Bateri (jenis AAA);
  Kes;
  Arahan bercetak dalam bahasa Rusia dengan kad jaminan.
  Jalur Ujian CoaguChek XS - Pilihan.

  Demonstrasi peranti di laman web pengeluar

  Arahan penggunaan peranti:

  Mengapa dan bagaimana mengukur INR dengan betul

  INR adalah salah satu petunjuk pembekuan darah, bermaksud International Normalized Ratio (INR). INR ditentukan oleh formula khas, oleh itu kuantiti inilah yang dapat memberikan gambaran paling lengkap mengenai keadaan tubuh manusia.

  Penentuan INR diperlukan untuk mengawal pembekuan darah, kerana dengan adanya penyimpangan dari norma, kerusakan serius pada tubuh dapat disebabkan. Sekiranya darah terlalu cair, ada kemungkinan kehilangan darah yang besar walaupun dengan sedikit calar atau luka, kerana pembentukan bekuan fibrin akan berlaku dengan sangat perlahan. Jika tidak, apabila darah menjadi tebal sebaliknya, kemungkinan pembekuan darah terbentuk dan terkoyak meningkat, yang cepat atau lambat akan menyebabkan penyumbatan saluran darah dengan semua akibatnya.

  Semasa menentukan INR hari ini, terdapat banyak masalah.

  Pertama, parameter pembekuan darah di makmal yang berbeza ditentukan oleh kaedah yang berbeza, pada peralatan yang berlainan dan pada reagen yang berbeza, yang sering memberikan perbezaan yang signifikan dalam hasilnya. Di beberapa makmal, pembekuan darah dan INR masih dianggap secara manual, menghentikan waktu dengan jam randik. Dalam kajian penunjuk INR seperti itu, kesalahan dapat mencapai nilai yang signifikan, yang tidak dapat diterima. Di samping itu, diet memainkan peranan penting dalam menentukan INR, kerana beberapa makanan, seperti kubis, kafe atau teh hijau, mempunyai kesan langsung terhadapnya. Ujian INR harus dilakukan pada waktu pagi dengan perut kosong dan di makmal yang sama supaya hasilnya dapat dibandingkan..

  Sebilangan pesakit yang terpaksa mengambil ubat pengencer darah (seperti warfarin) lebih suka membeli peranti dari rumah untuk menentukan INR. Ini menghilangkan ketidaktepatan peralatan makmal dan kelalaian kakitangan perubatan. Peralatan makmal seperti itu boleh dibeli di syarikat khusus yang telah lama mempromosikan produk ini. Peranti rumah untuk menentukan INR akan menjadi alat yang sangat diperlukan untuk orang yang menderita gangguan hemostatik, dan juga bagi mereka yang mengambil antikoagulan untuk waktu yang lama. Dengan peranti ini, anda boleh memilih dos ubat yang optimum untuk diri sendiri, dengan melihat bagaimana ia berfungsi pada badan anda.

  Coagu Analyzer Check X Es

  CoaguChek X Es - alat mudah alih, mudah dan senang digunakan di rumah dalam terapi antikoagulan. Peranti menentukan tahap INR dari satu tetes darah, dalam satu minit.

  Memang, banyak yang mengambil antikoagulan, seperti warfarin, syncumar, phenylin untuk rawatan dan pencegahan trombosis dan embolisme saluran darah. Yang sangat penting dalam terapi antikoagulasi adalah pemantauan INR (International Normalized Ratio, INR), yang diperlukan untuk memilih dos antikoagulan yang akan diambil. Penting untuk diingat bahawa julat sasaran INR dan kekerapan pengukurannya adalah individu dan ditentukan oleh doktor yang hadir!

  Pengukuran INR secara tradisional dilakukan di makmal dan hanya dengan darah vena. Ini mengenakan banyak sekatan dan menyebabkan banyak kesulitan. Berkat peranti KoagUchek X Es, anda dapat memeriksa tahap INR di rumah, di sekolah, di tempat kerja atau bercuti, dari darah kapilari, hanya jari yang tertusuk. Ia tidak kalah tepatnya dengan makmal, dan prosedur pengukurannya sendiri mudah dan hanya memerlukan 1 minit.

  CoaguChek X Es membentangkan hasil ujian prothrombin dalam unit INR, saat, atau Pantas. Hasil pengukuran disimpan secara automatik dengan waktu dan tarikh dalam memori peranti, yang menyimpan hingga 100 ukuran.

  Anda boleh mengawal keberkesanan dan keselamatan pengambilan antikoagulan secara bebas dan mengurangkan risiko komplikasi penyakit yang mendasari.


  Spesifikasi:
  kaedah pengukuran: elektrokimia, pengaktifan pembekuan dilakukan menggunakan tromboplastin rekombinan manusia
  jenis penentukuran: darah keseluruhan
  jenis sampel: titisan darah dari jari (10 μl darah kapilari)
  masa pengukuran: 60 saat.
  ukuran memori: 100 ukuran dengan masa dan tarikh
  bateri: AAA - 4 pcs..
  port untuk menyambung ke PC: port IR

  Jarak mengukur:
  INR: 0.8 - 8
  masa prothrombin dalam beberapa saat: 9.6 - 96 saat.
  masa prothrombin mengikut Pantas: 120 - 5%

  Kesalahan pengukuran maksimum dalam julat nilai normal dan julat terapi:
  ± 4.5% untuk darah kapilari
  ± 3.5% untuk darah vena

  Kandungan penghantaran:
  koagulometer mudah alih
  Bateri AAA - 4 pcs..
  Pemegang tindikan Softclix
  Lancet Softclix - 20 keping..
  beg simpanan dan pembawa
  arahan
  (!) jalur ujian tidak termasuk

  Coaguchek XS

  Coagulator Analyzer XS adalah peranti yang mudah digunakan dan direka untuk memantau rawatan warfarin di rumah. Dengan coaguchek xs anda boleh melakukan analisis seperti mengukur INR (nisbah normal antarabangsa atau masa pembekuan) di rumah.
  PERHATIAN. STOK.

  UJIAN LANGKAH SKAGUCHES XS 24 PAKAI SEBAGAI HADIAH.
  jalur ujian tarikh luput 01/31/2 1

  RU bertarikh 07 Disember 2015 No. RZN 2015/3360 - Coagulometer Coaguchek XS
  RU bertarikh 03 Julai 2019 No. RZN2019 / 8572 - Jalur ujian Koaguchek No. 6

  Serta promosi lain:

  Koaguchek boleh digunakan di semua tempat yang sesuai untuk anda, seperti tempat kerja, rumah, kereta, belajar, hospital dan tempat lain. Sarung beg yang mudah digunakan membolehkan anda mengambil alat dengan selesa untuk mengukur INR dalam perjalanan, perjalanan, perjalanan perniagaan dan membolehkan anda meletakkan jalur ujian gegelung, lancet, pen untuk menerima sampel darah, secara umum semua yang perlu anda ukur dalam keadaan apa pun.

  Alat pengukur Coaguchek XS MNO adalah peluang unik untuk menjimatkan masa anda, mendapatkan hasil yang boleh dipercayai, mengelakkan makmal di mana anda harus menderma darah dari vena, menunggu hasil analisis, kerana kaedah pengukuran yang berbeza, hasil di makmal mungkin berbeza, banyak yang harus ke makmal, dan kerja atau belajar mungkin tidak selalu memberi peluang seperti itu. Coagul XS membantu anda mengelakkan banyak kesulitan.

  Coaguchek mempunyai paparan besar dengan nilai-nilai besar yang akan sangat sesuai untuk orang tua, dan reka bentuk coaguchek yang bergaya akan sesuai dengan orang muda dan aktif.

  Penganalisis Coaguchek XS mempunyai keupayaan untuk menyambung ke komputer menggunakan port inframerah khas Coaguchek Connect. Fungsi ini membolehkan anda memindahkan hasilnya secara automatik ke buku harian elektronik, yang dapat dicetak atau dikirimkan kepada doktor yang hadir, yang akan membuat keputusan operasi ketika menetapkan atau mengubah rawatan.

  Data teknikal:

  • Prinsip kaedah - Penentuan amperometrik (elektrokimia) PV (masa protrombin) setelah pengaktifan pembekuan menggunakan tromboplastin rekombinan manusia
  • Antara Muka Pengguna - Antara muka ringkas dengan simbol dan butang: Hidup / Mati-, Memori- dan Tetapan-
  • Penggunaan titisan darah - Di bahagian atas dan di kedua-dua sisi jalur ujian - di luar peranti
  • Keadaan Operasi - Suhu + 15 ° C hingga + 32 ° C (59 ° F hingga 90 ° F)
  • Julat pengukuran INR - 0,8 - 8,0
  • Memory 300 hasil dengan tarikh dan masa
  • Pemindahan data melalui port inframerah dan peranti Coaguchek X Es Connect yang terpasang
  • Kuasa bateri AAA jenis 4 x 1.5 V (alkali mangan atau alkali)
  • Bilangan ukuran setiap set bateri hingga 300 ujian atau 2 tahun
  • Dimensi 138 x 78 x 28 mm Berat 127 g (tanpa bateri)
  • Bahan sampel Jenis sampel Darah kapilari keseluruhan atau darah vena keseluruhan tanpa antikoagulan
  • Saiz sampel darah sekurang-kurangnya 8 μl
  • Kestabilan jalur ujian 21 bulan dari tarikh pengeluaran (pada suhu. Dari + 2 ° C hingga + 30 ° C)

  Kandungan penghantaran:

  • Coagulometer Mudah Alih CoaguChek XS;
  • Auto Puncture CoaguChek Softclix
  • CoaguChek Softclix XL Lancets - 20 keping..
  • Bateri 1.5 V (AAA) - 4 pcs..
  • Arahan dalam bahasa Rusia;
  • Sarung untuk peranti - 1 pc;
  • Kad jaminan.

  PERHATIAN. Jalur ujian TIDAK termasuk dalam kit koagulometer.

  Coagulometer Coagulchek XS untuk penentuan INR

  Koaguchek X Es adalah alat untuk mengawal pembekuan darah (INR, waktu protrombin) baik di makmal dan di rumah. Analisis dilakukan dengan menggunakan setetes darah dari jari. Koaguchek memproses darahnya sendiri dan menunjukkan hasil analisis dalam satu minit. Anda boleh membeli coagulometer untuk keadaan rumah, dengan harga yang murah.

  Coagulometer automatik diperlukan untuk pesakit yang mengambil antikoagulan tidak langsung (warfarin). Menggunakan koagulometer sahaja menjadikan rawatan lebih selamat dan berkesan..

  Spesifikasi:

  Diagnostik Alpha. CoaguChek, Pemeriksaan Accu

  Syarikat Alfa-Diagnostics LLC (Moscow), sejak tahun 2002, telah menyediakan sistem penganalisis dan ujian untuk melakukan penyelidikan makmal perubatan. Penjual rasmi / rakan kongsi pengeluar dunia terkemuka dalam bidang diagnostik makmal klinikal, seperti Roche Diagnostics (Switzerland / Jerman), Abaxis Inc. (USA), Sysmex (Jepun), Sekisui (USA), Stago (Perancis).

  Penganalisis dan sistem ujian pengeluar ini semestinya menikmati populariti dalam penjagaan kesihatan praktikal kami.

  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check

  Penganalisis Hemostasis Mudah Alih CoaguChek (CoaguChek XS).

  Pemantauan sendiri dengan bantuan sistem CoaguCheck X Es membolehkan anda mengukur INR dengan cepat dan tepat dari satu titisan darah, dalam satu minit, bila-bila masa, dan di mana sahaja. Pendekatan ini akan memudahkan hidup anda, meningkatkan kualiti hidup dan membantu anda mengekalkan terapi antikoagulan yang berkesan dan selamat. Ini adalah resipi untuk kehidupan yang lebih selesa dan bebas.!
  Tunjukkan penuh...

  Penganalisis hemostasis CoaguChek® X Es mudah alih adalah alat yang mudah digunakan dan mudah digunakan untuk pemantauan diri terhadap terapi antikoagulan di rumah. Peranti menentukan tahap INR (nisbah normalisasi antarabangsa) dari satu tetes darah, dalam satu minit - ia mudah, tepat dan boleh dipercayai. Peranti KoaguChek® X Es siap digunakan di mana sahaja, bila-bila masa. Anda boleh memeriksa tahap INR anda di rumah, di sekolah, di tempat kerja atau bercuti.

  Hasil PV / INR yang tepat dalam satu minit, dari satu titisan darah.

  Kawalan kualiti dalaman bersepadu di setiap jalur ujian.

  Ketepatan dan kebolehpercayaan makmal.

  Satu titisan darah dari jari sudah cukup.

  Sebilangan besar pesakit lebih suka menerima hasil dari setetes darah kecil (hanya 8 μl) yang diambil dari jari daripada melakukan ujian dari urat. Setetes darah yang hampir tidak menyakitkan menggunakan pen piercing CoaguChek® XS Softclix.

  • Semua penyertaan
  • Catatan Komuniti
  • Cari

  Elvira Salikhova Elvira membelai kucing, dan anda? Walaupun nampaknya penyakit ini tidak akan menimpa anda, tetaplah # rumah terbaik dan baca perkara utama mengenai COVID - 19 ') "> pos yang disematkan

  Unit Roti - Kalkulator Kemudahan

  Menyederhanakan kehidupan pesakit diabetes dengan ketara, membantu menentukan bilangan Unit Roti yang tepat dalam mana-mana produk!

  Aplikasi ini percuma dan tanpa iklan.!

  Alexey Ziminov menyematkan catatan
  Louise Spring Louise membelai kucing, dan anda? Walaupun nampaknya penyakit ini tidak akan menimpa anda, tetaplah # rumah terbaik dan baca perkara utama mengenai COVID - 19 ') "> pos yang disematkan
  Sevinch Raimova menyematkan catatan
  Alexander Anurov Alexander bekerja dari rumah, dan anda? Walaupun nampaknya penyakit ini tidak akan menimpa anda, tetaplah # rumah terbaik dan baca perkara utama mengenai COVID - 19 ') "> pos yang disematkan
  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check

  UJIAN COAGUCHEK XS 24.

  Jalur ujian Koaguchek Ex Es. 24 ujian - jalur setiap pek. Satu jalur ujian adalah untuk satu ujian darah untuk INR.
  http://www.alpha-diagnostics.ru/catalog/analizator-mn..
  Tunjukkan penuh...

  hlm.8 (495) 580-29-02
  Moscow, st. Landyshevaya, 12 (Stasiun metro Planernaya, wilayah Kurkino)

  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check
  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check

  Kurangnya aktiviti fizikal yang berterusan juga membunuh kewanitaan, serta kekurangan prosedur kosmetik.

  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check
  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check

  GLUKOSA AKUTREND (25 STRIPS).

  Jalur ujian untuk menentukan tahap glukosa dalam darah kapilari pada penganalisis Accutrend Plus, 25 jalur ujian setiap pek.

  hlm.8 (495) 580-29-02
  Moscow, st. Landyshevaya, 12 (Stasiun metro Planernaya, wilayah Kurkino)

  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check
  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check

  KOLESTEROL AKUTREND (25 STRIPS).

  Jalur ujian untuk menentukan kolesterol dalam darah kapilari pada penganalisis Accutrend Plus. Pakej ini mengandungi 25 jalur ujian.
  http://www.alpha-diagnostics.ru/catalog/samokontrol/a..
  Tunjukkan penuh...

  hlm.8 (495) 580-29-02
  Moscow, st. Landyshevaya, 12 (Stasiun metro Planernaya, wilayah Kurkino)

  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check
  Diagnostik Alpha. KoaguChek, pos semakan Accu-check

  Pilihan buku mengenai makanan lazat dan sihat.

  1. Colin Campbell. Kajian orang Cina.
  Buku ini telah mengubah pemikiran berjuta-juta orang. Berdasarkan hasil 700 kajian, penulis membuat kesimpulan yang menakjubkan: makanan adalah pil ajaib yang memberi kesihatan dan kesihatan kepada belia.
  Tunjukkan secara lengkap... Kanser, diabetes, penyakit jantung dan vaskular, strok dan serangan jantung dapat dicegah dan bahkan dihentikan (ini benar-benar begitu!) Terima kasih kepada diet yang mempunyai makanan nabati. Bolehkah anda bayangkan betapa mudahnya? Hujah ilmiah yang meyakinkan memberi harapan kepada orang ramai untuk menyembuhkan penyakit serius dan kesihatan selama bertahun-tahun akan datang..

  2. Lianne Campbell. Resipi "kajian Cina".
  Tidak banyak yang diketahui tentang betapa sihatnya makanan. Perlu spesifik. Buku ini mengandungi 140 resipi dari koki terbaik: burger dan sandwic yang enak dan sihat (ya, anda dengar betul), salad, sup, hidangan utama dan pencuci mulut. Pemakanan yang betul tidak boleh membosankan dan hambar - jalan menuju kesihatan dan panjang umur harus membawa kegembiraan.

  3. Thomas Campbell. Pengajian Cina dalam praktik.
  Sepuluh tahun yang lalu, doktor menganggap khayalan bahawa diet berasaskan tumbuhan membantu menyelesaikan masalah kesihatan yang serius. Kini, semakin banyak doktor mengesyorkan agar pesakit memperhatikan makanan vegetarian. Sering kali orang bertanya: “Bagaimana saya beralih ke diet seperti itu? Apa yang hendak diubah? " Soalan-soalan ini dijawab oleh buku Thomas Campbell, pengarang bersama buku terlaris China Research. Bonus: komen saintifik mengenai penemuan terpenting mengenai dietetik dan perubatan, serta resipi dari koleksi keluarga Dr. Campbell.

  4. Resipi sihat untuk Dr. Ionova.
  Mengapa diet tidak berfungsi? Tidak mungkin anda menyukai jawapannya, tetapi kedengarannya seperti ini: anda tidak boleh membahagikan kehidupan menjadi "sebelum" dan "selepas" pemakanan yang betul. Pilihan mesti dibuat: sama ada kesihatan, kecantikan dan kegembiraan dari setiap hari, atau pembaziran makanan, rasa bersalah dan rasa tidak puas hati terhadap diri sendiri. Berita baik: inti dari diet yang sihat bukan penolakan "enak", tetapi dalam pelbagai. Buku ini terdiri daripada dua bahagian: asas pemakanan yang betul dari pakar diet Lydia Ionova dan 100 resipi yang lazat.

  Penganalisis Hemostasis Mudah Alih Coaguchek (CoaguChek XS)

  Penganalisis Hemostasis Mudah Alih Coaguchek (CoaguChek XS)

  Peranti mudah alih untuk menentukan masa prothrombin (INR) bertujuan untuk doktor yang membawa pesakit mengambil antikoagulan oral. CoaguChek XS (CoaguChek XS) - peranti mudah alih dengan skrin sentuh, berjalan pada ujian - garis "ujian coagucci Es ES." Analisis memerlukan 10 μl darah kapilari.
  Julat pengukuran: untuk INR - dari 0,8 hingga 8,0; untuk masa prothrombin dalam beberapa saat - dari 9,6 hingga 96 saat, untuk masa protrombin dalam peratus dengan Pantas - dari 120 hingga 5%.
  Masa pengukuran - hingga 120 saat.
  Memori peranti boleh menyimpan hingga 500 nilai dengan waktu dan tarikh, serta data pada 60 kod kod.
  Dimensi: 185x98x42 mm, berat - 311 g.
  Ciri-ciri koagulometer Coaguchek Ex Es (CoaguChek XS):

  • Pengukuran amperometrik (elektrokimia) masa prothrombin (INR) selepas pengaktifan pembekuan menggunakan tromboplastin rekombinan manusia;
  • Kawalan mudah peranti menggunakan skrin sentuh;
  • Keupayaan membawa alat dan melakukan ujian di sebelah pesakit;
  • Memori yang dilanjutkan (sehingga 500 nilai dengan masa dan tarikh);
  • Sistem kawalan kualiti terbina dalam;
  • Dikuasakan oleh bateri (jenis AA), bateri boleh dicas semula, bekalan kuasa luaran;
  • Hasil perbandingan yang tinggi dengan instrumen makmal dan dengan Koaguchek Ex Es;
  • Keupayaan untuk menghantar data melalui inframerah ke komputer luaran;
  • Jalur ujian coaguccine CoaguChek XS (CoaguChek XS) tidak sensitif terhadap kesan heparin, yang memungkinkan penentuan INR semasa peralihan dari heparin ke warfarin;
  • Koagulometer mudah alih "Koaguchek Ex Es" - 1 pc;
  • Sumber kuasa mudah alih - 1 pc;
  • CD-ROM dengan maklumat tambahan - 1 pc;
  • Unit Pegangan Tangan (Pangkalan universal untuk kuasa dan sambungan ke komputer) - direka untuk mengecas bateri dan memindahkan data ke komputer luaran;
  • Pek Bateri Genggam (Bateri) - direka untuk penggunaan pilihan dan bukannya bateri atau sumber kuasa luaran - direka untuk menjalankan kira-kira 80 kajian;
  Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes