Kaset ujian mudah alih Accu check

Minta bilangan baki ujian

Sekiranya meter dimatikan:
Terus tekan butang Up sehingga meter dihidupkan (lebih lama dari 2 saat).

Paparan akan menunjukkan jumlah ujian yang tinggal..
Selepas beberapa ketika, meter akan mati secara automatik..

Sekiranya anda ingin mengganti kaset ujian kosong atau kaset ujian yang telah tamat tempoh, pergi ke bahagian Proses penggantian kaset ujian..

Sekiranya anda ingin mengambil kaset ujian yang telah dimulakan, di mana masih terdapat medan ujian yang tidak digunakan, maka anda perlu melakukan persiapan yang dijelaskan di bahagian Mempersiapkan untuk mengganti kaset ujian.

Sekiranya anda memasukkan semula kaset ujian yang sudah dimulakan setelah kaset ujian lain, kaset ujian yang dimulakan akan kehilangan satu medan ujian.

Bersedia untuk menggantikan kaset ujian

Persiapan untuk mengganti kaset ujian hanya perlu dilakukan sekiranya anda ingin mengeluarkan kaset ujian yang dimulakan dengan medan ujian yang tidak digunakan:

Kemudian, anda boleh memasang semula kaset yang sudah dimulakan. Sehingga itu, simpan kaset ujian di tempat yang kering dan gelap..

Menguji proses penggantian kaset

Setelah penutup petak kaset ditutup, meter secara automatik menyala dan memeriksa paparan. Kemudian paparan menunjukkan maklumat mengenai tarikh luput kaset ujian dan jumlah baki ujian.

Selepas itu, menu utama akan dipaparkan pada paparan meter.

Kaset ujian terpakai boleh dibuang bersama sampah isi rumah..

Kaset ujian mudah alih Accu check

Memasang kaset ujian pertama

Sebelum menggunakan meter baru untuk kali pertama, masukkan kaset ujian..

Kaset ujian pertama dimasukkan ke dalam meter sebelum mengeluarkan pelindung bateri dan menghidupkan meter.

 • Baca lembaran arahan untuk kaset ujian. Di sana anda akan menemui maklumat tambahan yang penting, misalnya, tentang menyimpan kaset ujian dan tentang kemungkinan sebab untuk menerima hasil pengukuran yang salah..
 • Sekiranya terdapat kerosakan pada bekas plastik atau filem pelindung, jangan gunakan kaset ujian. Dalam kes ini, hasil pengukuran mungkin tidak betul. Hasil pengukuran yang salah boleh menyebabkan cadangan rawatan yang tidak betul dan membahayakan kesihatan..
 • Buka bekas plastik sebelum memasang kaset ujian di meter. Dalam kes tertutup, kaset ujian dilindungi dari kerosakan dan kelembapan.

Pada pembungkusan kaset ujian, anda akan menemui jadual dengan hasil pengukuran kawalan yang sah (ujian kawalan glukometer menggunakan larutan kawalan yang mengandungi glukosa). Glukometer secara automatik memeriksa hasil pengukuran kawalan untuk ketepatan. Anda boleh menggunakan jadual jika anda ingin melakukan pemeriksaan tambahan sendiri. Dalam kes ini, simpan bungkusan kaset ujian. Harap maklum bahawa jadual ini hanya sah untuk kaset ujian dalam pakej ini. Jadual lain berlaku untuk kaset ujian dari bungkusan lain..

Jangka hayat
Tarikh sebelum kaset ujian dapat disimpan dalam bekas plastik yang ditutup. Anda akan mendapat tarikh luput pada bungkusan kaset ujian / filem pelindung di sebelah simbol.

Jangka hayat kaset ujian
Jangka hayat kaset ujian dibahagikan kepada jangka hayat dan jangka hayat..

Tempoh penggunaan
3 bulan - tempoh di mana kaset ujian mesti digunakan selepas pemasangan pertama.

Sekiranya salah satu syarat - tempoh penggunaan atau tarikh luput - telah tamat, maka anda tidak boleh menggunakan kaset ujian untuk mengukur glukosa darah.

Sekiranya tarikh luput telah tamat atau akan tamat dalam masa terdekat, maka pada awal pengukuran glukometer akan memberitahu anda mengenai perkara ini.
Mesej pertama muncul di paparan 10 hari sebelum tarikh luput, yang berikutnya - 5, 2 dan 1 hari sebelum tarikh luput.
Sekiranya kaset ujian sudah habis, mesej akan muncul di paparan..

Beli kaset ujian Accu-Chek Mobile di farmasi

Harga hanya berlaku semasa membuat pesanan di laman web. Harga di laman web berbeza dengan harga di farmasi dan hanya berlaku ketika membuat pesanan di laman web atau di aplikasi mudah alih. Setelah menerima pesanan di farmasi, mustahil untuk menambahkan barang dengan harga di lokasi, hanya dengan pembelian berasingan dengan harga farmasi. Harga di laman web ini bukan tawaran umum.

Kod Produk: 11741

Penghantaran dengan perbelanjaan sendiri, percuma. Tempahan berlaku selama 24 jam

Kaset ujian Accu-Chek Mobile - ketersediaan di farmasi

 • Senaraikan
 • Di peta
 • FarmasiKaedah operasiDi bawah tanahKuantitiPengilangHarga PesananUntuk memesan
 • MAKLUMAT KHAS UNTUK BARANG, KETERSEDIAAN DAN HARGA DI FARMASI

  Tujuan laman web ini adalah semata-mata maklumat dan mencari fakta, kami tidak menganjurkan atau menawarkan rawatan diri. Nyatakan harga akhir, pengeluar, pembungkus dan kuantiti barang di farmasi secara langsung di farmasi kami.

  Maklumat mengenai produk di farmasi Stolichki di laman web ini tidak muktamad, mungkin tidak sesuai dengan maklumat yang ditunjukkan di laman web, dan mungkin berubah tanpa memberitahu pengguna akhir sumber ini.

  Penampilan produk mungkin berbeza dari yang ditunjukkan dalam foto..

  Kaset ujian mudah alih Accu check

  Jadi... saya memegang kotak di tangan saya. Semua maklumat di dalamnya, kecuali nama, pengeluar dan alamat, dalam bahasa Rusia.

  Pakej asas merangkumi:

  • Glukometer Bergerak Accu-Chek;
  • 1 kaset ujian Accu-Chek Mobile dengan 50 ujian;
  • peranti untuk menusuk kulit Accu-Chek FastKliks M1;
  • 2 gendang dengan lancet Accu-Chek FastClix, masing-masing dengan 6 lancet;
  • wayar USB
  • 2 bateri AAA;
  • manual pengguna (sepenuhnya dalam bahasa Rusia, dengan ilustrasi);
  • arahan ringkas dengan ilustrasi.

  Peranti ini kelihatan padat, tetapi sedikit menakutkan, binatang itu masih belum diketahui... Bukan sedikit, tentu saja (beratnya 131 g dengan kaset ujian dan penindik), tetapi semuanya "dengannya": penindik (juga, kebetulan, hal baru untuk pengguna Rusia) dan kaset ujian sudah disepadukan ke dalam peranti.

  Mudah di telapak tangan anda; menu dalam bahasa Rusia sangat ringkas dan intuitif. Butang kawalan cukup besar, tetapi tanpa lampu latar. Menyiapkan meter dengan keperluan individu adalah mudah. Anda boleh memilih salah satu pilihan yang sesuai untuk memaparkan tarikh dan waktu (dengan hari dalam seminggu, dalam format 12 atau 24 jam, 8 format mungkin total), mengaktifkan atau mematikan isyarat bunyi, mod akustik (pemutaran suara hasil dalam bentuk isyarat bunyi pendek dan panjang ), tetapkan peringatan (hingga 7 per hari), atur tahap kelantangan (mati atau salah satu dari 4 tahap) dan kecerahan paparan (3 pilihan). Di bahagian belakang sarung terdapat pad getah yang mencegah tergelincir.

  Kaset ujian

  mengandungi 50 ujian pada pita (berat kira-kira 10 g). Tidak memerlukan pengekodan atau cip.
  Saya sangat menyarankan anda membaca manual pengguna dengan teliti sebelum menghidupkan peranti, sejak pemasangan pertama kaset mempunyai ciri tersendiri:

  Sebelum menggunakan meter baru untuk pertama kalinya, anda mesti memasukkan kaset ujian. Kaset ujian pertama dimasukkan ke dalam meter sebelum mengeluarkan pelindung bateri dan menghidupkan meter.
  Untuk membersihkan (jika perlu) kartrij yang dimulakan, anda boleh mengeluarkannya dari meter dengan pergi ke menu Alat - Mengganti meja tunai dan memasangnya semula.

  Tempoh penggunaan kaset ujian setelah memasangnya dalam meter adalah 3 bulan, anda boleh menyemak istilahnya melalui menu.
  Untuk analisis, perhatian diperlukan, dan ini adalah yang paling menyenangkan, hanya 0.3 μl darah (1 μl (mikroliter) = 1 seperseribu mililiter)!
  Masa pengukuran adalah 5 saat yang biasa. Julat pengukuran juga standard: dari 0,6 hingga 33,3 mmol / l.
  Menurut manual pengguna dan lembaran arahan untuk kaset ujian, suhu di mana kemungkinan mengukur glukosa darah dan pengukuran kawalan harus berada dalam julat dari +10 hingga +40 о С (dari +8 hingga +42 о allowed dibenarkan).
  Setiap kali anda menghidupkan dan mematikannya, paparan menunjukkan jumlah ujian yang tinggal. Sekiranya meter dimatikan, jumlah ujian yang tersisa dapat dilihat dengan menahan butang Naik lebih dari 2 saat.

  Penindik
  Accu-Chek FastClix M1

  melekat pada badan meter, tetapi boleh dikeluarkan dengan mudah jika perlu. Enam lancet diletakkan di dalam dram. Tusukan dilakukan dengan satu sentuhan butang. Cocking, seperti di Accu-Chek Multikliks, tidak diperlukan. Kedalaman tusukan mempunyai 11 pilihan dari 0.5 hingga 5.5 kenaikan 0.5. Mengubah lancet di drum - dengan hanya memutar tuas putih.

  Perubahan drum adalah sama seperti di Multiklix. Anda tidak boleh menggunakan semula drum, tetapi setiap lancet yang anda mahukan, soal kebersihan, rasa sakit dan keselamatan... Cincin pembatas dengan tanda merah tidak akan membolehkan anda mengelirukan gendang yang baru dan yang baru. Tarikh luput lancet digunakan untuk setiap drum.

  Oleh itu, dengan menu dan komponen yang sedikit difahami, anda boleh beralih ke perkara yang paling penting dan menarik - mengukur tahap glukosa dalam darah. Untuk menganalisis, anda perlu membuka penutup dengan menggesernya ke kiri, atau menghidupkan meter, menahan butang atas lebih dari 2 saat, pilih "Pengukuran" di menu dengan butang navigasi. Meter akan mengingatkan anda untuk membuka sekering, memberitahu anda tentang keperluan untuk mencuci tangan dan menggunakan sampel. Semua tindakan dan langkah ditunjukkan dengan simbol, dan juga digandakan oleh prasasti dalam bahasa Rusia.
  Setelah meter muncul di layar untuk menerapkan sampel, ada sekitar 2 minit untuk aplikasi darah. Sekiranya selama ini darah tidak digunakan, meter akan mati dan medan ujian akan hilang, tapi sayang... "Kejadian" seperti itu terjadi kepada saya kerana tidak tahu. Saya memutuskan untuk membuka penutup meter, saya tidak dapat bermain cukup dengan keajaiban baru, saya ingin melihat pita itu, dan dia segera pergi ke pengukuran, memutar balik pita ke medan ujian dan terus-menerus menawarkan untuk melakukan ujian, jika tidak, medan ujian akan hilang. Saya harus segera memeriksa glukosa darah agar tidak kehilangan medan ujian ini, kerana memutar balik pita ujian adalah mustahil.

  Semasa anda menyiapkan jari dan anda mendapat sedikit darah, sistem secara automatik menggerakkan medan ujian ke hujung kaset, suara pada masa yang sama mengingatkan anda untuk memutar balik filem pada kamera)).
  Semasa menggunakan darah ke medan ujian, anda boleh memegang meter di tangan anda atau meletakkannya di depan anda, tetapi JANGAN pegang meter dengan medan ujian ke atas! Sentuh jari dengan sedikit titisan darah ke tengah medan ujian, setitik darah diserap ke medan ujian dan pengukuran dimulakan. Lampu merah di belakang medan ujian berkelip, pesan "Analisis sedang berlangsung" dan simbol jam pasir muncul di layar. Selepas 5 saat, hasilnya dipaparkan..

  Anda boleh menandakan hasilnya dengan nota: Sebelum makan (simbol epal), Setelah makan (simbol inti epal), Lain-lain (simbol asterisk), Kawal. (simbol botol). Tanda Lain boleh digabungkan dengan simbol "Sebelum Makan" dan "Selepas Makan", yang mudah digunakan misalnya selepas hipoglikemia atau semasa sakit untuk membezakan hasil ini dari normal.

  Juga, setelah melakukan pengukuran, anda dapat segera menetapkan peringatan untuk diri sendiri, jika anda perlu memeriksa petunjuk glukosa darah di kemudian hari. Meter akan mengingatkan anda sekali tentang mengambil pengukuran setelah 1 jam, satu setengah, 2 atau 3 jam dengan menghidupkan dan memberi secara automatik (saya mengira 20) isyarat bunyi pendek. Sekiranya pengukuran tidak dijalankan, meter akan mati secara automatik.

  Di samping itu, dalam menu meter, anda boleh menetapkan indikator sasaran glukosa darah sasaran individu anda sendiri, sesuai dengan cadangan doktor yang hadir, dalam jarak antara 2,8 hingga 11,1 mmol / l (langkah 0,1 mmol / l). Sekiranya anda telah mengaktifkan julat sasaran (tetapan standard: mati), setiap hasil akan ditandai dengan simbol di atas atau di bawah nilai yang ditetapkan.

  Meter menyimpan 2000 hasil pengukuran dalam memori. Anda boleh memainkan hasilnya melalui item menu Data Saya, atau dengan menekan kekunci Bawah pada panel instrumen selama lebih dari 2 saat. Seperti model sebelumnya, ada fungsi untuk menghitung nilai rata-rata untuk jangka waktu yang dipilih (7.14.30 atau 90 hari).

  Di samping itu, membenarkan namanya, Mobile membolehkan anda menganalisis data di komputer menggunakan kabel USB yang disertakan dengan setiap peranti. Tidak memerlukan perisian tambahan atau peranti membaca. Program Accu-Chek 360 secara automatik menyusun laporan dan grafik untuk jangka masa yang dipilih. Laporan ditampilkan di monitor komputer di tetingkap penyemak imbas Internet, laporan dapat dicetak pada pencetak. Tidak diperlukan sambungan internet untuk melihat laporan.

  Harap maklum bahawa terdapat 2 jenis model ini yang diprogramkan dalam unit yang berbeza: dalam mmol / l atau mg / dl biasa. Tidak mustahil untuk mengubah unit pengukuran, penandaan unit pengukuran yang digunakan diterapkan pada kotak dan peranti itu sendiri dari belakang.

  Perlu diingat bahawa di Mobile semua mesej ralat ditunjukkan bukan sahaja oleh watak misteri E-1, E-4, dll, tetapi juga digandakan dengan kata-kata.

  Untuk meringkaskan semua perkara di atas, saya ingin mengetengahkan ciri utama glukometer Accu-Chek Mobile:

  No. p / p

  ciri-ciri

  Tanda saya

  Kebaikan dan keburukan

  1

  Dimensi 121 * 63 * 20 mm dengan alat untuk menusuk kulitSaiznya hebat.

  2

  Berat kira-kira 130 g dengan penindik, drum lancet, bateri dan kaset ujianMeter glukosa darah konvensional dengan tabung jalur uji dan penindik beratnya kira-kira 1.5 kali kurang.

  3

  Uji kaset dan bukannya jalur ujian dalam tiubAnda tidak perlu membuka tabung dengan jalur, mengambil sehelai darah dan membungkusnya dalam serbet agar tidak menakutkan orang lain dan mengotorkan diri anda (poket, beg, meja, jika tidak ada kotak suara di dekatnya...), anda boleh membuang kaset ujian terpakai dengan sampah rumah tangga biasa. Penggantian yang mudah, tanpa cip dan pengekodan.

  4

  Puncher dengan 6 lancet dalam gendang FastClixAnda tidak perlu memasukkan lancet ke dalam tusukan, mengeluarkan lancet dan memikirkan cara membuangnya agar seseorang tidak mencederakan diri sendiri, daripada menutup hujungnya... adakah itu biasa, bukan? FastClix memberikan perubahan lancet dan drum yang sangat mudah, cepat, menyenangkan dan selamat. Drum terpakai dibuang bersama dengan sampah isi rumah, dan mesti diganti 6 kali lebih sedikit daripada lancet konvensional. Sangat senang mengambil gendang yang boleh ditukar ganti dengan anda kerana kekompakannya.

  5

  Glucometer dan puncturer dalam satu kesAdalah senang dan paling penting untuk mengukur berat badan dengan cepat, di dalam pengangkutan awam, tanpa mengeluarkannya secara langsung dari beg anda, agar tidak menarik perhatian, seperti yang dijanjikan - dalam 4 langkah.

  6

  Memulakan peralatanSemua yang diperlukan untuk melakukan pengukuran dan memproses hasilnya di komputer sudah ada: kaset ujian, penusuk dengan lancet, bateri, kabel USB.

  7

  KesIa dibeli secara berasingan, tidak disediakan dalam kit, tetapi memalukan apabila menggaru peranti ketika membawanya.

  8

  Harga peranti dan barang habis pakaiTidak diketahui lagi...

  9

  BateriBateri AAA yang digunakan dalam peranti ada di mana-mana kedai (cukup untuk kira-kira 500 ukuran),
  bateri boleh dicas semula boleh digunakan, tetapi jangka hayatnya akan kurang dari 500 ukuran.

  10

  Paparan besar dan jelas dengan lampu latar yang boleh disesuaikanAnda boleh menyesuaikan kecerahan secara individu, jumlahnya besar, lampu latar membolehkan anda menggunakan meter di tempat yang redup.

  sebelas

  Butang navigasiBesar dan selesa,
  tetapi tanpa lampu latar.

  12

  MenuJelas dan ringkas.
  Tidak ada "putaran mundur" item menu, iaitu, setelah item terakhir mustahil untuk pergi langsung ke yang pertama, anda harus naik, menatal setiap item.

  tiga belas

  Saiz Sampel untuk AnalisisSetetes darah yang digunakan hanya 0.3 μl, sesuai untuk kanak-kanak, membolehkan anda menetapkan tindik ke kedalaman minimum - ia melindungi jari kita yang terseksa dengan pengukuran yang kerap.

  14

  Simbol digabungkan dengan teksSangat senang dan tidak perlu bersusah payah dengan penyahsulitan.

  lima belas

  Format tarikh dan masa tersuaiSaya sangat kagum dengan kemampuan untuk menetapkan hari dalam seminggu.

  enam belas

  Pelabelan hasil pengukuranMembantu menganalisis hasil pengukuran yang diperoleh dengan lebih lengkap dan tidak keliru.

  17

  Pengiraan hasil purataPengiraan hasil pengukuran yang diperoleh selama 7.14.30.90 hari, kemungkinan perakaunan berasingan hasil "Sebelum Makan", "Selepas Makan", atau "Semua Hasil".
  Fungsi ini berguna untuk menilai kebenaran rejimen rawatan yang dipilih oleh pesakit dan doktor..

  lapan belas

  Fungsi peringatanIa sangat mudah dan berguna sehingga pada waktu yang tepat anda jangan lupa untuk mengawal tahap glukosa setelah makan atau, katakanlah, hipoglikemia. Menyelamatkan lebih dari sekali, membolehkan anda tidak menyumbat kepala dengan pengiraan masa.

  Sembilan belas

  Mod akustikRupa-rupanya dianggap membantu orang yang cacat penglihatan, tetapi fokus pada hal itu, seperti yang dilaporkan dalam manual pengguna, harus selalu dengan sangat hati-hati. Saya tidak dapat menyesuaikan diri, sangat sukar untuk mendengar kombinasi isyarat panjang dan pendek dengan telinga. Di samping itu, menggunakan rejim ini, katakanlah, dalam mesyuarat, sangat sukar.

  dua puluh

  Julat sasaranIa akan sangat berguna untuk pemula atau anak.

  21

  Analisis hasil pengukuran pada PCPemutaran skematik dengan fungsi cetakan membolehkan anda menilai dengan lebih jelas hasil pengukuran tahap glukosa, menghilangkan keperluan untuk menyimpan buku harian.

  Kawan yang bergaya, pintar, berfungsi dan cantik sekarang tinggal di beg tangan saya. Accu-Chek selalu mengambil berat tentang kami dan meneka keinginan kami. terima kasih.

  Tasha Solnechnaya.

  Kaset ujian Accu-Chek Mobile di Blagoveshchensk

  Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
  Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

  Ciri-ciri penggunaan kaset ujian untuk meter glukosa Akkuchek mobile

  Accum mobile sebenarnya adalah peranti yang unik. Ini adalah meter glukosa darah rendah yang popular yang berfungsi tanpa jalur ujian. Bagi sesetengah orang, ini boleh menjadi kejutan yang nyata: dapat difahami, kerana lebih daripada 90% dari semua glukometer adalah penganalisis mudah alih, yang selalu harus membeli tiub dengan jalur ujian. Di Accucca, pengeluar hadir dengan sistem yang berbeza: kaset ujian 50 medan ujian digunakan.

  Apa kelebihan AccuChek Mobile

  Untuk memasukkan jalur ke dalam peranti setiap kali menyusahkan. Ya, mereka yang terbiasa melakukan ini sepanjang masa mungkin tidak menyedari, keseluruhan proses berjalan secara automatik. Tetapi jika anda menawarkan alat penganalisis tanpa jalur, anda akan cepat terbiasa dengannya, dan dengan serta-merta anda menyedari: kelebihan seperti ketiadaan keperluan untuk memasukkan jalur sepanjang masa adalah sangat ketara ketika memilih alat.

  Kelebihan Accum Mobile:

  • Peranti ini mempunyai pita khas, yang terdiri daripada lima puluh medan ujian, oleh itu, anda boleh membuat 50 ukuran tanpa mengganti pita;
  • Peranti boleh diselaraskan dengan komputer, kabel USB juga disertakan;
  • Peranti dengan paparan yang selesa dan simbol terang dan terang, yang mudah digunakan oleh orang yang mengalami masalah penglihatan;
  • Navigasi jelas dan ringkas;
  • Masa pemprosesan hasil - 5 saat;
  • Peranti ini tepat, indikatornya sedekat mungkin dengan hasil ujian makmal;
  • Harga berpatutan.

  Mudah alih tidak memerlukan pengekodan Accuchek, yang juga merupakan kelebihan yang signifikan.

  Peranti ini juga menampilkan nilai rata-rata, yang masuk akal untuk menyimpan buku harian pengukuran.

  Ciri teknikal meter

  Masa yang dihabiskan untuk keseluruhan kajian tidak lebih dari 5 minit, ini bersama dengan mencuci tangan dan mengeluarkan data ke PC. Tetapi dengan mengambil kira bahawa penganalisis memproses data selama 5 saat, semuanya dapat menjadi lebih cepat. Anda sendiri boleh menggunakan fungsi peringatan pada peranti sehingga memberitahu anda tentang keperluan untuk mengukur.

  Juga Akchek mudah alih:

  • Membolehkan pengguna menetapkan julat pengukuran;
  • Glukometer dapat memberitahu pengguna tentang kenaikan atau penurunan norma gula;
  • Penganalisis memberi amaran kepada anda mengenai tarikh luput kaset ujian dengan isyarat bunyi.

  Sudah tentu, banyak pembeli berpotensi berminat dengan bagaimana sebenarnya kartrij Akkuchek Mobile berfungsi. Kartrij pertama harus dimasukkan ke dalam penguji sebelum mengeluarkan pelindung bateri dan sebelum menghidupkan peranti itu sendiri. Harga kaset mudah alih Accu-check adalah kira-kira 1000-1100 rubel. Peranti itu sendiri boleh dibeli dengan harga 3500 rubel. Sudah tentu, ini lebih tinggi daripada harga glukometer biasa dan jalur untuknya, tetapi anda perlu membayar untuk kemudahan.

  Menggunakan kaset

  Sekiranya terdapat kerosakan pada sarung plastik atau filem pelindung, sudah tentu mustahil untuk menggunakan kartrij. Sarung plastik terbuka hanya sebelum kartrij dimasukkan ke dalam penganalisis, jadi pelindung itu akan dilindungi daripada kecederaan.

  Pada pembungkusan kaset ujian terdapat piring dengan kemungkinan hasil pengukuran kawalan. Dan anda dapat mengawal ketepatan peranti menggunakan larutan kerja yang mengandungi glukosa.

  Penguji sendiri memeriksa hasil pengukuran kawalan untuk ketepatan. Sekiranya anda sendiri ingin melakukan pemeriksaan lain, gunakan jadual pada bungkusan kaset. Tetapi ingat bahawa semua data dalam jadual hanya berlaku untuk kaset ujian ini.

  Sekiranya kartrij mudah alih accu chek telah habis, buang. Hasil penyelidikan yang dilakukan dengan pita ini tidak boleh dipercayai. Peranti selalu melaporkan bahawa kartrij habis, apalagi, ia melaporkan lebih dari sekali.

  Jangan abaikan masa ini. Malangnya, kes seperti itu tidak terpencil. Orang terus menggunakan kaset yang sudah rosak, melihat hasil yang diputarbelitkan, memusatkan perhatian kepada mereka. Mereka sendiri membatalkan rawatan, berhenti minum ubat, membuat konsesi serius dalam diet. Apa yang menyebabkannya - jelas, orang itu semakin teruk, dan keadaan yang mengancam pun boleh dilewatkan.

  Siapa yang memerlukan glukometer

  Nampaknya jawapan di permukaan adalah bahawa glukometer diperlukan untuk pesakit diabetes. Tetapi bukan hanya mereka. Oleh kerana diabetes benar-benar penyakit berbahaya yang tidak dapat disembuhkan sepenuhnya, dan kadar kejadian tidak dapat dikurangkan, bukan hanya mereka yang sudah hidup dengan diagnosis ini, mereka perlu memantau gula darah mereka sendiri.

  Kumpulan risiko untuk mengembangkan gula termasuk:

  • Orang yang mempunyai kecenderungan genetik;
  • Orang yang berlebihan berat badan;
  • Orang berumur lebih dari 45 tahun;
  • Wanita yang telah didiagnosis menghidap diabetes kehamilan;
  • Wanita dengan diagnosis ovari polikistik;
  • Orang yang bergerak sedikit menghabiskan banyak masa duduk di komputer.

  Sekiranya sekurang-kurangnya sekali ujian darah "melonjak", kemudian menunjukkan nilai normal, kemudian berlebihan (atau diremehkan), anda perlu pergi ke doktor. Mungkin ada ancaman terhadap perkembangan prediabetes - suatu keadaan ketika penyakit ini belum, tetapi prospek perkembangannya sangat tinggi. Prediabetes jarang dirawat dengan ubat-ubatan, tetapi tuntutan yang sangat besar diberikan pada kawalan diri pesakit. Dia harus mengkaji secara serius tingkah laku makannya, mengawal berat badan, bersenam. Ramai orang mengakui bahawa prediabetes telah mengubah hidup mereka..

  Sudah tentu kategori pesakit ini memerlukan glukometer. Mereka akan membantu untuk tidak melewatkan saat penyakit itu sudah tiba, yang bermaksud ia akan menjadi tidak dapat dipulihkan. Ini juga masuk akal untuk menggunakan glukometer untuk wanita hamil, kerana wanita dalam keadaan terancam dengan apa yang disebut diabetes mellitus kehamilan, jauh dari keadaan tidak berbahaya. Dan bioassay dengan kaset akan sesuai untuk kategori pengguna ini.

  Adakah penyakit ini diwarisi?

  Mengenai perkara ini, orang-orang sendiri telah mencipta banyak mitos dan pernyataan yang salah yang degil hidup dalam masyarakat. Tetapi semuanya mudah dan jelas, dan ini telah diperjelaskan oleh para saintis sejak sekian lama: diabetes jenis 1, dan juga diabetes jenis 2, disebarkan secara polygenik pada tahap yang sama. Ini bermaksud bahawa sifat diwarisi, berdasarkan bukan pada satu faktor, tetapi pada kumpulan gen yang besar. Mereka hanya dapat mempengaruhi secara tidak langsung, iaitu mempunyai sedikit kesan.

  Kecenderungan genetik adalah mekanisme halus. Contohnya, ibu yang sihat dan ayah yang sihat mempunyai bayi dengan diabetes jenis 1. Kemungkinan besar, dia "menerima" penyakit itu dari satu generasi. Telah diperhatikan bahawa kemungkinan penyakit diabetes pada garis lelaki lebih tinggi (dan jauh lebih tinggi) daripada pada wanita.

  Statistik juga mengatakan bahawa risiko terkena diabetes pada anak dengan satu ibu bapa yang sakit (yang kedua sihat) hanya 1%. Dan jika pasangan itu menghidap diabetes jenis 1, peratusan risiko terkena penyakit meningkat menjadi 21.

  Ahli endokrinologi sendiri menyebut diabetes sebagai penyakit yang diperoleh, dan ini sering dikaitkan dengan gaya hidup seseorang. Makan berlebihan, tekanan, penyakit yang diabaikan - semua ini menjadikan faktor risiko sebenar daripada risiko minimum. Dan seiring dengan diagnosis, keperluan untuk banyak berubah juga diperoleh: pemakanan, aktiviti fizikal, dan kadang-kadang berfungsi. Penyakit memerlukan wang - meter yang sama dan penyelenggaraannya memerlukan banyak kos.

  Ulasan Pengguna Accu Check Mobile

  Mengiklankan glukometer unik yang berfungsi tanpa jalur telah berjaya - orang mula aktif membeli peranti yang senang digunakan. Kesan mereka, serta nasihat kepada calon pembeli, dapat dilihat di Internet..

  Accu check adalah jenama yang tidak lagi memerlukan iklan khas. Walaupun terdapat persaingan yang memberangsangkan, peralatan ini dijual secara aktif, ditingkatkan, dan banyak glukometer dibandingkan dengan tepat dengan pemeriksaan Accu. Perlu dinyatakan bahawa pengeluar benar-benar berusaha untuk menyenangkan kategori pembeli yang berlainan, kerana terdapat beberapa model glukometer seperti itu, masing-masing mempunyai ciri tersendiri. Keanehan model dengan awalan Mudah Alih adalah ketiadaan jalur, dan untuk ini anda benar-benar perlu membayar lebih banyak.

  Accu-Chek Mobile

  Manual pengguna

  Arahan video

  akku-chek_mobayl_nastroyka_vremeni_i_daty

  akku-chek_mobayl_pravilnoe_izmerenie_dlya_tochnogo_rezultata

  akku-chek_mobayl_sravnenie

  Tidakkah anda menjumpai apa yang anda cari?

  Accu-Chek Mobile

  Glukometer pertama dan satu-satunya tanpa jalur ujian *

  Accu-Chek Mobile adalah sistem terintegrasi * pertama di dunia untuk mengukur glukosa darah dengan teknologi "tanpa jalur ujian" yang inovatif, sesuai untuk pengukuran harian untuk mengawal dan menguruskan diabetes dengan berkesan.

  * Di pasaran Rusia untuk Mei 2016

  Arahan

  Paparan lampu latar OLED

  0.3 μl

  129 g dengan bateri, kaset ujian dan alat penarik

  5 saat

  121 x 63 x 20 mm

  glukometer, kaset ujian untuk 50 ujian dan alat tindik

  Paparan lampu latar OLED

  2000 ukuran dengan masa dan tarikh

  7, 14, 30 dan 90 hari sebelum dan selepas makan

  ya (selepas 1 jam, 1.5 jam, 2 atau 3 jam)

  sehingga 7 peringatan individu setiap hari

  Menetapkan julat pengukuran sasaran individu, melaporkan hasil di atas dan di bawah julat sasaran

  3, 7, 14, 30 atau 90 hari, graf trend, hari standard, minggu standard, senarai semua hasil pengukuran mengikut urutan kronologi

  2 bateri (1.5 V, jenis AAA, LR03, AM 4 atau Mikro)

  kira-kira 500 ukuran

  • -25 ° C hingga + 70 ° C (tanpa bateri dan kaset ujian)
  • + 2 ° C hingga + 30 ° C (dengan bateri dan kaset ujian)

  sehingga 4000 m dari aras laut

  121 x 63 x 20 mm (dengan alat tindik terpasang)

  kira-kira 129 g (dengan alat menindik, bateri, kaset ujian dan drum dengan lancet)

  4 langkah mudah untuk diuji!

  1. Buka fius

  2. Dapatkan setetes darah

  3. Sapukan setetes darah

  4. Dapatkan hasilnya dan tutup fius.

  Maklumat yang lebih terperinci mengenai pengoperasian peranti boleh didapati di manual pengguna atau dalam arahan video. Sekiranya ada pertanyaan tambahan, hubungi Pusat Maklumat Accu-Chek

  Aksesori

  Kandungan dan Bekalan Kit:

  • Glukometer Accu-Chek Mobile dengan 2 bateri
  • Uji kaset untuk 50 ujian
  • Peranti menindik kulit Accu-Chek FastClick

  • Lancet Accu-Chek FastClix (6 lancet, 1 drum)
  • Manual pengguna
  • Arahan ringkas
  • Kad jaminan

  Rangkaian sosial

  Laman web ini mengandungi maklumat mengenai produk yang dibuat untuk khalayak luas, dan mungkin termasuk maklumat yang dilarang untuk akses atau pengedaran orang ramai di negara anda. Kami memberi amaran kepada anda bahawa kami tidak bertanggungjawab untuk penerbitan maklumat yang tidak mematuhi undang-undang negara anda.

  Untuk semua gambar di laman web ini: * Gambar model digunakan untuk tujuan ilustrasi sahaja..

  Pemprosesan data peribadi yang dibenarkan oleh undang-undang Persekutuan Rusia semasa, dilakukan hanya dengan persetujuan tertulis dari subjek data peribadi, dan diterima untuk memberikan sokongan, meningkatkan kualiti perkhidmatan, serta mengatur promosi khas untuk pengguna produk Accu-Chek, dilakukan oleh rakan kongsi Rosh Diabetes LLC dalam kerangka hubungan kontrak yang relevan Kea Rus ”, iaitu: Telecom-Express LLC www.te-ex.ru.
  © 2020 Rosh Diabetes Kea Rus LLC. Hak cipta terpelihara. Kemas kini terakhir: 04.24.2020

  Terdapat kontraindikasi. Sebelum digunakan, perlu berjumpa pakar dan membaca arahannya.

  Kaset uji Accu Chek Mobile No. 50

  Kaset uji Accu Chek Mobile No. 50

  Jalur ujian Accu Chek Mobile No. 50

  Dengan memilih Accu-Chek Mobile, anda akan lupa apa itu jalur ujian. Kini mengukur glukosa darah lebih mudah!

  Kartrij untuk Accu-Chek Mobile direka untuk 50 ukuran. Sekarang anda tidak perlu bimbang untuk menghamburkan secara tidak sengaja atau meninggalkan jalur ujian di suatu tempat. Yang diperlukan hanyalah memasukkan kaset ujian dan melupakannya selama 50 kajian!

  Meter mempunyai skrin yang cukup besar dengan bilangan besar dan terang. Fungsi penggera akan membantu anda untuk tidak melewatkan masa pengukuran. Anda boleh membiasakan diri dan membeli Accu-Chek Mobile di laman web kami dengan lebih terperinci.

  Kaset dengan 50 ujian, dimasukkan sekali, dan anda mengukur glukosa darah semasa dalam perjalanan!

  Yang perlu anda ukur dalam satu kumpulan.

  Kaset Uji Bergerak AKKU-CHEK dan penyelesaian kawalan untuk alat analisa ekspres (glukometer) mudah alih (Accu-Chek Mobile)

  Keadaan penyimpanan Kaset Uji Mudah Alih AKKU-CHEK dan penyelesaian kawalan untuk alat analisa ekspres (glukometer) mudah alih

  Jauhkan dari jangkauan kanak-kanak.

  Harga di farmasi di Moscow

  Nama ubatHarga untuk 1 unit.Harga sebungkus, sapu.Farmasi
  Kaset Uji Mudah Alih AKKU-CHEK dan penyelesaian kawalan untuk alat analisa ekspres (glukometer) mudah alih
  sistem ujian, 1 pc.

  menguntungkan1136.00 Di farmasi1136.00 Di farmasi1136.00 Di farmasi

  Tinggalkan komen anda

  Laman web rasmi syarikat RLS ®. Laman Utama Ensiklopedia ubat-ubatan dan pelbagai jenis ubat-ubatan Internet Rusia. Katalog ubat Rlsnet.ru memberi pengguna akses kepada petunjuk, harga dan perihalan ubat, makanan tambahan, alat perubatan, alat perubatan dan produk lain. Panduan farmakologi merangkumi maklumat mengenai komposisi dan bentuk pelepasan, tindakan farmakologi, petunjuk penggunaan, kontraindikasi, kesan sampingan, interaksi ubat, kaedah penggunaan ubat, syarikat farmaseutikal. Direktori ubat mengandungi harga ubat-ubatan dan produk farmaseutikal di Moscow dan bandar-bandar Rusia yang lain.

  Dilarang menghantar, menyalin, menyebarkan maklumat tanpa kebenaran LLC RLS-Patent.
  Semasa memetik bahan maklumat yang diterbitkan di halaman laman web www.rlsnet.ru, pautan ke sumber maklumat diperlukan.

  Banyak lagi perkara menarik

  © PENDAFTARAN Ubat-ubatan RUSIA ® RLS ®, 2000-2020.

  Hak cipta terpelihara.

  Penggunaan bahan secara komersial tidak dibenarkan..

  Maklumat tersebut ditujukan untuk profesional perubatan..

  Kaset ujian mudah alih Accu check

  Nama Jenama: Accu-chek

  Nama bukan milik antarabangsa: Tiada

  Bentuk dos: Penganalisis ekspres (glukometer) mudah alih

  Bahan aktif (Komposisi): - Peranti aktif Accu-Chek untuk mengukur glukosa darah dalam lingkungan 0,6-33,3 mmol / l;

  - peranti penebat jari Accu-Chek Softclix;

  - 10 jalur ujian Accu-Chek Asset untuk penentuan kuantitatif glukosa dalam darah;

  - 10 lancet Accu-Chek Softclix pakai steril;

  Kumpulan farmakoterapi: Ujian diagnostik

  Sifat farmakologi: Kaedah fotometrik untuk menentukan glukosa dalam darah keseluruhan.

  Petunjuk untuk digunakan: Alat Accu-Chek Asset digunakan untuk menentukan tahap glukosa darah pesakit:

  - untuk kegunaan individu;

  - di institusi perubatan dan diagnostik;

  - perkhidmatan ambulans;

  Kontraindikasi: tiada data

  Interaksi dengan ubat lain: Tidak ada data

  Dos dan pentadbiran: Pengaktifan bateri

  Sekiranya anda menggunakan peranti ini untuk pertama kalinya, anda akan melihat filem yang menonjol dari ruang bateri di bahagian atas di bahagian belakang peranti Accu-Chek Active. Tarik filem secara menegak ke atas. Tidak perlu membuka penutup bateri.

  Semasa membuka paket baru dengan jalur ujian, perlu memasukkan plat kod yang terdapat di dalam bungkusan ini dengan jalur ujian ke dalam peranti. Sebelum membuat pengekodan, peranti mesti dimatikan. Plat kod berwarna oren dengan jalur ujian mesti dimasukkan dengan teliti ke dalam slot plat kod. Pastikan plat kod dimasukkan sepenuhnya. Untuk menghidupkan peranti, masukkan jalur ujian ke dalamnya. Nombor kod yang dipaparkan di paparan mesti sepadan dengan nombor yang dicetak pada label tiub dengan jalur ujian.

  Glukosa darah

  Pemasangan jalur ujian secara automatik menghidupkan peranti dan memulakan mod pengukuran pada peranti.

  Pegang jalur uji dengan medan ujian ke atas dan anak panah di permukaan jalur uji menghadap ke arah anda, ke arah instrumen. Apabila jalur ujian dipasang dengan betul mengikut arah anak panah, sedikit klik akan berbunyi.

  Penggunaan setetes darah ke jalur ujian yang terletak di dalam alat

  Simbol penurunan darah yang berkedip di paparan menunjukkan bahawa setetes darah (1-2 µl sudah cukup) harus digunakan pada bahagian tengah medan ujian oren. Semasa menggunakan setetes darah ke medan ujian, anda boleh menyentuh.

  Memohon setetes darah di luar alat

  Setelah memasukkan jalur ujian dan simbol kapilari berkedip muncul di paparan, keluarkan jalur uji dari peranti.

  Sapukan setetes darah ke jalur ujian selama 20 saat. Masukkan semula jalur ujian ke dalam perkakas..

  Hasilnya akan muncul di paparan dan akan disimpan secara automatik dalam memori peranti bersama dengan tarikh dan waktu analisis.

  Perbandingan hasil pengukuran dengan skala warna

  Untuk kawalan tambahan yang ditunjukkan pada paparan hasil, anda dapat membandingkan warna tetingkap kawalan bulat di bahagian belakang jalur uji dengan sampel warna pada label tabung jalur uji.

  Penting bahawa pemeriksaan ini dilakukan dalam masa 30-60 saat (!) Setelah memberikan setetes darah ke jalur ujian.

  Mengambil Hasil dari Memori

  Peranti Accu-Chek Asset secara automatik menyimpan 350 hasil terakhir dalam memori peranti, termasuk waktu, tarikh dan penandaan hasil (jika diukur).

  Untuk mendapatkan hasil dari memori, tekan butang "M". Paparan menunjukkan hasil terakhir yang disimpan. Untuk mendapatkan hasil lama dari memori, tekan butang S.

  Melihat nilai rata-rata selama 7, 14, 30 hari dilakukan dengan menekan pendek berturut-turut pada butang "M" dan "S".

  Jalur Uji Aktif-Jalur Aktif Accu-Chek

  - tiub dengan 50 jalur ujian;

  Setiap jalur ujian mempunyai zon ujian yang mengandungi reagen penunjuk. Penerapan darah ke zon ujian ini menyebabkan reaksi mediator glukosa-di-oksidoreduktuktase dan, sebagai akibatnya, perubahan warna zon ujian. Peranti membaca perubahan warna dan, berdasarkan isyarat yang diterima, menentukan tahap glukosa darah.

  Cadangan penggunaan

  Jalur ujian Assu-Chek Asset untuk penentuan kuantitatif glukosa dalam:

  - darah kapilari segar;

  - darah vena yang dirawat dengan litium heparin atau ammonium heparin, atau EDTA;

  - darah arteri dan dalam darah bayi yang baru lahir (dalam neonatologi), jika darah digunakan pada jalur ujian di luar alat.

  Digunakan dengan alat Accu-Chek Asset, Accu-Chek Plus, Glukotrend dalam julat pengukuran 0.6-33.3 mmol / l.

  Anda boleh menggunakannya untuk memantau sendiri glukosa darah.

  Pengukuran glukosa darah

  Untuk menentukan tahap glukosa, 1-2 µl darah sudah cukup untuk alat ini. Sekiranya darah diberikan ke jalur ujian yang dimasukkan ke dalam alat, hasil analisis akan diperoleh dalam masa 5 saat.

  Sekiranya darah diberikan pada jalur ujian di luar alat, masa analisis akan menjadi sekitar 10 saat.

  Periksa sebelum mengambil ukuran

  Sebelum menggunakan setetes darah, warna tetingkap bulat kawalan di bahagian belakang jalur uji harus sesuai dengan sampel warna atas (0 mmol / L) pada skala warna tiub.

  Periksa selepas mengambil ukuran

  30-60 saat selepas menggunakan darah ke jalur ujian, warna tetingkap kawalan bulat di bahagian belakang jalur ujian dibandingkan dengan skala warna. Perlu untuk mengetahui tahap glukosa darah yang paling hampir dengan hasil yang ditunjukkan.

  Bacaan glukosa darah ditunjukkan di sebelah sampel warna..

  Sekiranya warnanya hampir sama, hasilnya dianggap disahkan, dan ujiannya berjaya.

  Terma dan syarat penyimpanan

  Simpan jalur uji dalam tiub tertutup asal pada suhu + 2 ° hingga + 30 ° C di tempat yang kering, terlindung dari cahaya matahari langsung. Jangan keluarkan jalur ujian dari tiub dengan tangan yang basah..

  Anda perlu menutup rapat tiub dengan jalur ujian dengan penutup asal sebaik sahaja melepaskan jalur ujian. Penutup tiub mengandungi bahan pengering yang melindungi jalur ujian daripada kelembapan. Semasa mengangkut jalur ujian, selalu berada dalam tiub tertutup.

  Gunakan jalur ujian sebelum tarikh luput. Tarikh luput ditunjukkan pada pembungkusan dan label tiub jalur ujian. Apabila disimpan dan digunakan dengan betul, jalur ujian dari tiub baru yang belum dibuka, serta jalur uji dari tiub yang sudah dibuka, dapat digunakan hingga tarikh yang tertera pada bungkusan..

  Peranti menindik jari Accu-Chek Softclix (Accu-ChekSoftclix)

  Membolehkan anda mendapatkan setitik darah hampir tanpa rasa sakit untuk pengukuran glukosa.

  Peranti ini bertujuan untuk kegunaan individu..

  Produk ini memenuhi kehendak Arahan 93/42 / EEC 14 Jun 1993 berkaitan dengan alat perubatan.

  - saiz dan reka bentuk yang sesuai dalam bentuk pen;

  - kesederhanaan dan kemudahan bekerja dengan peranti (mengongkong peranti dilakukan dengan menggunakan butang, klik yang dapat didengar ketika mengaitkan peranti dan penunjuk visual untuk mengunci peranti);

  - 11 kemungkinan kedudukan kedalaman tusukan, yang membolehkan anda menyesuaikan kedalaman tusukan sesuai dengan ketebalan kulit individu;

  - kelajuan tinggi pergerakan lancet, memberikan kelajuan dan ketepatan prosedur untuk menerima setetes darah.

  Hanya lancet Accu-Chek Softclix yang digunakan dengan peranti ini.

  Lancet Accu-Chek Softclix (Accu-ChekSoftclix)

  Hanya untuk kegunaan individu.

  Produk ini memenuhi kehendak Arahan 93/42 / EEC 14 Jun 1993 berkaitan dengan alat perubatan.

  lancet No. 25, arahan;

  lancet No. 200, arahan.

  Lancet Accu-Chek Softclix mempunyai hujung trihedral yang direka khas untuk mudah masuk ke dalam kulit. Potongan lancet yang tepat dijamin oleh kawalan kualiti yang ketat semasa proses pengeluaran. Diameter lancet ialah 0.4 mm.

  Lancet Accu-Chek Softclix hanya digunakan dengan alat menindik jari Accu-Chek Softclix.

  Arahan khas: tiada data

  Kesan sampingan: Tidak ada data

  Overdosis: Tidak ada data

  Tarikh luput: 18 bulan

  Syarat cuti farmasi: di kaunter

  Pengeluar: "Roche Diabetes Kea Rus", Switzerland (4015630065073, 4015630064236, 4015630064137, 4015630048601, 4015630063260, 4015630064762, 4015630063598, 4015630982615, 4015630981991, 4015630046041, 4015630006779, 4015630018239, 4015630882755, 4015630883103, 4015630058501, 4015630058518, 4015630065585, 4015630884421, 4015630885088, 4015630885008, 4015630006700, 4015630006724, 4015630065371, 4015630065370, 4015630046027, 4015630046034, 4015630046089, 4015630046072, 4015630018277, 4015630887965, 4015630883110, 4015630446195, 4015630446198, 5705244008502, 5705244005099, 4015630882816, 4015630049912, 4017610049905, 4015630049820, 4015630049837, 4015630884452, 4015630884469, 4015630884391, 4015630884407, 4015630884438, 4015630882946, 4015630882939)

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes