Penganalisis Accutrend Plus

Accutrend Plus adalah penganalisis biokimia mudah alih dan mudah digunakan untuk penentuan kuantitatif tahap glukosa, kolesterol, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari.

Rujukan: 05050499023

Tempoh jaminan: 5 tahun

Negara Asal: Jerman

Ciri khas

Tepat
Ketepatan pengukuran tinggi (dari ± 3% hingga ± 5% berbanding kaedah makmal).

Pelbagai fungsi
Accutrend Plus mempunyai rentang pengukuran yang luas:

 • untuk glukosa - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
 • untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
 • untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
 • untuk asid laktik - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l.

Pantas
Masa pengukuran glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat, asid laktik - hingga 60 saat.

Buku log terbina dalam untuk 400 ukuran
Accutrend Plus menyimpan hingga 100 ukuran setiap jenis, dengan tarikh dan waktu ujian.

Tidak meruap
Dikuasakan oleh 4 bateri "kecil" (1.5 V, jenis AAA).

Ringkas
Dimensi - 154 x 81 x 30 mm.

Berkesan
Bagi pesakit diabetes mellitus, dengan gangguan metabolisme lipid dan sindrom metabolik, pemantauan berkala terhadap kepekatan glukosa, kolesterol dan trigliserida darah dapat mengurangkan kekerapan komplikasi aterosklerosis - infark miokard dan strok iskemia.

Memantau tahap asid laktat (laktat) dalam darah membolehkan jurulatih, doktor sukan dan atlet mengurangkan kecederaan dan risiko kerja berlebihan, untuk memilih tahap aktiviti fizikal yang optimum ketika merancang latihan.

Arahan video

Terdapat kontraindikasi. Sebelum digunakan, anda mesti berjumpa doktor dan membaca arahannya.

Perakuan pendaftaran: No. FSZ 2008/02119 bertarikh 02.07.2008.

Accutrend plus adalah meter glukosa dan kolesterol yang popular

Pesakit kencing manis memerlukan pemantauan berterusan tahap glukosa darah. Cara yang paling pasti adalah dengan membuat analisis di klinik, tetapi anda tidak akan melakukannya setiap hari, kerana alat mudah alih, mudah dan cukup tepat membantu - glukometer.

Peranti ini memberikan penilaian mengenai terapi antidiabetes yang sedang berjalan: pesakit melihat parameter alat, menurutnya dan melihat apakah rejimen rawatan yang ditetapkan oleh doktor berfungsi. Sudah tentu, pesakit diabetes harus menumpukan pada kesejahteraan, tetapi kuantitatif yang tepat telah ditunjukkan - ini adalah penilaian yang lebih objektif.

Apa itu glukometer

Untuk membeli glukometer adalah perkara mudah. Sekiranya anda datang ke farmasi, maka anda akan ditawarkan beberapa model sekaligus, dari pengeluar, harga, ciri pekerjaan yang berbeza. Dan tidak begitu mudah bagi seorang pemula untuk memahami semua kehalusan pilihan ini. Sekiranya masalah wang menjadi serius, dan ada tugas untuk disimpan, maka anda boleh membeli mesin termudah. Tetapi jika boleh, anda harus membeli peranti yang sedikit lebih mahal: anda akan menjadi pemilik glukometer dengan sejumlah fungsi tambahan yang berguna.

Glukometer boleh:

 • Dilengkapi dengan simpanan memori - jadi, beberapa ukuran terakhir akan disimpan dalam memori peranti, dan pesakit dapat memeriksa nilai semasa dengan yang baru;
 • Diperbaiki oleh program yang mengira nilai glukosa rata-rata untuk sehari, minggu, bulan (anda sendiri menetapkan tempoh tertentu, tetapi peranti menganggapnya);
 • Dilengkapi dengan isyarat suara khas yang memberi amaran akan ancaman hiperglikemia atau hipoglikemia (ini akan berguna untuk orang yang cacat penglihatan);
 • Dilengkapi dengan fungsi selang indikator individu normal yang dapat disesuaikan (ini penting untuk menjaga tingkat tertentu, di mana peralatan akan bertindak balas dengan isyarat suara peringatan).

Pertama sekali, harganya dipengaruhi oleh fungsi peranti multikompleks, serta jenama pengeluarnya.

Glucometer Accutrend plus

Peranti ini adalah produk popular pengeluar Jerman dengan reputasi yang meyakinkan di pasaran produk perubatan. Keunikan perangkat ini adalah bahawa Accutrend Plus tidak hanya mengukur nilai glukosa dalam darah, tetapi juga menunjukkan tahap kolesterol.

Peranti ini tepat, berfungsi dengan cepat, berdasarkan kaedah pengukuran fotometrik. Anda dapat mengetahui tahap gula dalam darah dalam 12 saat selepas permulaan manipulasi. Ia memerlukan lebih banyak masa untuk mengukur kolesterol - kira-kira 180 saat. Juga, dengan bantuan alat ini, anda dapat melakukan analisis rumah yang tepat untuk trigliserida, memerlukan 174 saat untuk memproses maklumat dan mengeluarkan jawapan.

Siapa yang boleh menggunakan peranti ini?

 1. Peranti ini bagus untuk penghidap diabetes;
 2. Alat ini boleh digunakan untuk menilai keadaan orang dengan patologi kardiovaskular;
 3. Glukometer sering digunakan oleh doktor dan atlet: bekas menggunakannya semasa mengambil pesakit, yang terakhir menggunakannya semasa latihan atau sebelum pertandingan untuk memantau parameter fisiologi.

Anda juga boleh menggunakan penganalisis biokimia Accutrend plus jika anda berada dalam keadaan terkejut, setelah mengalami kecederaan - alat ini akan menunjukkan gambaran umum mengenai tanda-tanda penting mangsa pada masa pengukuran. Teknik ini dapat menyimpan hasil 100 pengukuran terakhir dalam ingatan, dan sangat penting bahawa penilaian terapi antidiabetik adalah objektif..

Sebelumnya, orang hanya menuliskan setiap pengukuran dalam buku nota: mereka menghabiskan masa, kehilangan rekod, gugup, meragui ketepatan rakaman, dll..

Jalur ujian

Agar peranti berfungsi, jalur ujian khas dibeli untuknya. Mereka perlu dibeli di farmasi atau kedai servis glukometer. Untuk menggunakan sepenuhnya peranti ini, anda mesti membeli beberapa jenis jalur seperti itu.

Jalur apa yang diperlukan untuk meter:

 • Accutrend Glucose - ini adalah jalur yang secara langsung menentukan kepekatan glukosa;
 • Accutrend Triglycerides - mereka mendedahkan nilai trigliserida darah;
 • Accutrend Cholesterol - tunjukkan nilai kolesterol dalam darah;
 • Accutrend BM-Lactate - memberi isyarat kepada jumlah asid laktik badan.

Julat kemungkinan nilai yang ditunjukkan adalah besar: untuk glukosa akan menjadi 1,1 - 33,3 mmol / L. Untuk kolesterol, julat hasilnya adalah seperti berikut: 3.8 - 7, 75 mmol / L. Julat nilai dalam mengukur tahap trigliserida akan berada dalam kisaran 0,8 - 6,8 mmol / l, dan asam laktat - 0,8 - 21,7 mmol / l (hanya dalam darah, bukan dalam plasma).

Harga penganalisis biokimia

Sudah tentu, pembeli berminat dengan Accutrend plus harga. Beli peralatan ini di kedai khas, yang profilnya khusus peralatan perubatan. Membeli di tempat lain, di pasar atau dengan tangan anda - loteri. Anda tidak dapat benar-benar yakin dengan kualiti peranti dalam kes ini.

Sehingga kini, harga pasaran purata untuk meter Accutrend Plus adalah jumlah 9.000 rubel. Bersama dengan peranti, beli jalur ujian, harganya rata-rata 1000 rubel (harganya berbeza-beza bergantung pada jenis jalur dan fungsinya).

Penentukuran peranti

Mengkalibrasi meter glukosa darah adalah suatu keharusan sebelum menggunakan alat perubatan. Peranti terlebih dahulu harus ditetapkan pada nilai yang ditentukan oleh jalur ujian (sebelum menggunakan paket baru). Ketepatan pengukuran yang akan datang bergantung pada ini. Penentukuran masih penting sekiranya nombor kod dalam memori peralatan tidak ditunjukkan. Ini berlaku semasa anda menghidupkan meter untuk pertama kalinya atau ketika tidak ada bekalan kuasa lebih dari dua minit..

Cara menentukur diri anda:

 1. Hidupkan alat, keluarkan jalur kod dari bungkusan.
 2. Pastikan penutup perkakas ditutup..
 3. Masukkan jalur kod dengan perlahan dan hati-hati ke dalam slot pada peranti, ini mesti dilakukan sepanjang arah yang ditunjukkan oleh anak panah. Pastikan bahagian depan jalur kelihatan ke atas, dan jalur hitam masuk sepenuhnya ke dalam peranti.
 4. Kemudian, setelah beberapa saat, keluarkan jalur kod dari peranti. Kod itu sendiri dibaca semasa memasukkan dan mengeluarkan jalur..
 5. Sekiranya kod dibaca dengan betul, maka teknik ini akan bertindak balas dengan isyarat suara, di layar anda akan melihat data berangka yang telah dibaca dari jalur kod itu sendiri.
 6. Alat boleh memberitahu anda tentang kesalahan penentukuran, kemudian anda membuka dan menutup cawan peranti dan dengan tenang, sesuai dengan peraturan, lakukan prosedur penentukuran lagi.

Simpan jalur kod ini sehingga semua jalur ujian dari satu casing digunakan. Tetapi simpan secara berasingan dari jalur ujian biasa: hakikatnya bahan pada struktur kod secara teori boleh merosakkan permukaan jalur ujian, dan ini akan memberi kesan negatif terhadap hasil pengukuran.

Menyiapkan instrumen untuk analisis

Seperti dalam situasi serupa yang lain, semasa memperoleh peralatan baru, anda harus membiasakan diri dengan arahannya. Ini menjelaskan secara terperinci peraturan penggunaan, ciri penyimpanan, dll. Bagaimana analisis dijalankan, anda perlu mengetahui langkah demi langkah, tidak seharusnya ada jurang dalam algoritma pengukuran.

Persediaan untuk kajian ini:

 1. Tangan harus dibasuh dengan sabun, bersih, dikeringkan dengan tuala.
 2. Keluarkan jalur ujian dengan teliti dari casing. Kemudian tutup, jika tidak, sinar ultraviolet atau kelembapan akan memberi kesan berbahaya pada helai.
 3. Tekan butang mula pada peranti.
 4. Pastikan bahawa di layar alat semua watak yang ditulis dalam helaian arahan dipaparkan, jika satu elemen tidak ada, ini boleh mempengaruhi ketepatan bacaan.

Kemudian nombor kod muncul di skrin, serta waktu dan tarikh analisis..

Pastikan kodnya sama dengan nombor pada kotak jalur ujian..

Pada beberapa model glukometer baru (seperti Aku Chek Performa Nano), proses pengekodan dilakukan di kilang, dan tidak perlu memprogramkan semula peranti untuk setiap paket jalur ujian baru.

Cara melakukan bioanalisis

Pasang jalur ujian ke dalam alat dengan penutup ditutup, tetapi peranti dihidupkan. Anda memasukkannya ke soket yang ditentukan, ia terletak di bahagian bawah objek. Pengenalan mengikuti anak panah. Jalur dimasukkan ke hujungnya. Setelah membaca kod anda akan mendengar bunyi ciri.

Buka penutup unit. Di layar, anda akan melihat simbol yang berkedip, sesuai dengan jalur yang dimasukkan ke dalam alat.

Pen penindik khas disertakan bersama peranti. Ia membolehkan anda menusuk jari anda dengan cepat dan selamat untuk mengambil darah untuk dianalisis. Titisan darah pertama yang muncul di kulit mesti dikeluarkan dengan pelapik kapas bersih. Titisan kedua digunakan pada serpihan khas jalur ujian. Dalam kes ini, ingat bahawa jumlah darah harus mencukupi. Anda tidak dapat menambahkan penurunan lain di atas yang pertama ke jalur, lebih mudah untuk dianalisis lagi. Cuba jangan menyentuh permukaan jalur dengan jari anda..

Apabila darah meresap ke dalam jalur, tutup penutup alat dengan cepat, tunggu hasil pengukuran. Kemudian peranti harus dimatikan, buka penutupnya, lepaskan jalur dan tutup penutupnya. Sekiranya anda tidak menyentuh objek, selepas satu minit ia akan mati dengan sendirinya.

Ulasan

Penganalisis mudah alih ini sangat diminati. Oleh itu, untuk mencari penambahan ulasan di Internet sama sekali tidak sukar. Setelah meneroka forum popular di mana orang berkongsi pengalaman mereka tentang menggunakan alat perubatan, adalah wajar untuk memetik beberapa ulasan.

Nasib baik, hari ini mana-mana pembeli mempunyai banyak pilihan, dan peluang untuk mencari pilihan kompromi hampir selalu ada. Bagi banyak orang, pilihan ini hanyalah penganalisis Accutrend Plus moden.

Accutrend plus penganalisis darah di Blagoveshchensk

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Penganalisis darah Accutrend Plus

Penganalisis biokimia Accutrend Plus dirancang untuk mengira glukosa darah, kolesterol, trigliserida dan laktat. Alat ini menilai keadaan pesakit semasa tekanan yang teruk, kejutan atau selepas kecederaan, mengira jumlah kolesterol dalam teras dan tahap glukosa pesakit diabetes. Peranti "Accutrend" mudah alih dan mudah digunakan. Sebelum bekerja dengan peranti, arahan harus dipelajari dengan teliti, yang mengandungi ciri dan ciri penting peranti, serta peraturan penyimpanan: faktor luaran dapat mempengaruhi ketepatan pengukuran. Pengilang - Jerman.

Ciri-ciri Accutrend Plus Meter

Peranti ini mempunyai fungsi berguna untuk menyimpan 100 pengukuran gula dan kolesterol terakhir dengan petunjuk tarikh dan waktu, yang sangat sesuai untuk dijejaki. Glukometer Accutrend Plus berfungsi dengan cepat berkat kaedah pengukuran fotometrik dan memberikan hasil yang nyata: jumlah glukosa yang tepat dalam darah hanya dalam 12 saat, kandungan kolesterol dalam 2 minit.

Kit Accutrend merangkumi alat analisis dan bateri biokimia. Jalur ujian, lancet, dan alat penindik dijual secara berasingan.

Peranti memerlukan penggunaan jalur untuk tujuan berikut:

 • pengiraan glukosa;
 • mengesan jumlah kolesterol;
 • pengukuran trigliserida;
 • tentukan jumlah laktat.

Jadual di bawah menunjukkan norma kandungan zat dalam tubuh, yang diukur oleh Accutrend Plus:

BahanKandungan yang dibenarkan, mmol / liter
Glukosa (gula)1.1–33.3
Kolesterol
Asid Laktik (Laktat)dalam darah: 0.8-21.7
dalam plasma: 0,7-26
Trigliserida0.8-6.8
Kembali ke senarai kandungan

Cara menentukur peranti?

Meter Accutrend Plus perlu dikalibrasi agar sesuai dengan jalur ujian baru, yang masing-masing mempunyai ciri tersendiri. Sekiranya meter digunakan untuk pertama kalinya, kod belum dimasukkan ke dalam ingatannya atau tidak dilengkapi dengan mekanisme bekalan kuasa, penentukuran akan bermanfaat. Penyesuaian menjamin ketepatan pengukuran. Penentukuran disertakan dengan arahan terperinci:

 1. Pertama, meter mesti dihidupkan, pastikan penutupnya ditutup, dan kemudian keluarkan jalur kod dari bungkusan.
 2. Peranti ini dilengkapi dengan lubang di mana anda perlu memasukkan kod dengan tepi hitam ke bawah sehingga benar-benar terbenam dalam slot.
 3. Anda perlu menghapusnya hampir seketika, setelah 2 saat - masa ini sudah cukup untuk membaca dan memperbaiki memori.
 4. Kod baca akan muncul di layar sebagai angka selepas isyarat.
 5. Sekiranya terdapat kesilapan penentukuran, anda perlu membuka semula dan menutup penutup penganalisis dan cuba lagi bermula dari langkah 1.
Kembali ke senarai kandungan

Arahan terperinci untuk membuat persiapan untuk analisis

Tahap kolesterol dan glukosa adalah petunjuk penting, terutama bagi wanita hamil, jadi perlu mendekati penentuan tahapnya dengan bertanggungjawab:

Penyelidikan memerlukan kebersihan tangan yang teliti.

 1. Sebelum melakukan analisis, basuh tangan anda dengan bersih dan lap hingga kering.
 2. Keluarkan jalur uji dari casing dan tutup dengan segera untuk mengelakkan kelembapan dan sinar UV memasuki casing. Dari pengaruh mereka, jalur akan merosot.
 3. Hidupkan penganalisis dengan menekan butang "sensor" yang sensitif dan pastikan semua simbol yang diperlukan ditunjukkan di skrin mengikut arahan. Ketiadaan satu pun akan menyebabkan keputusan yang tidak tepat..
 4. Tarikh dan waktu analisis akan muncul di skrin, begitu juga kodnya - semua nombor mesti sepadan dengan nilai pada jalur ujian..
Kembali ke senarai kandungan

Uji

 1. Meter harus dihidupkan dan penutup ditutup, maka anda boleh memasukkan jalur ujian ke dalam slot yang ditunjukkan oleh anak panah. Peranti akan memberitahu anda tentang isyarat membaca kod.
 2. Sekarang anda boleh membuka peranti. Tanda akan muncul di skrin, yang bertepatan dengan jalur..
 3. Kulit dicucuk dengan pen khas dengan jarum di hujungnya, kemudian titisan pertama disapu, dan yang kedua jatuh di kawasan yang ditandakan kuning di atas jalur.
 4. Hanya tinggal menutup peranti dengan cepat dan mendapatkan keputusan ujian.

Jumlah darah dapat mempengaruhi ketepatan Accutrend: jika tidak mencukupi, prestasinya mungkin diremehkan.

Anda juga boleh melakukan analisis dengan memantau perubahan warna, yang akan menunjukkan keadaan subjek. Muat turun kasino pin up versi mudah alih di android dalam kemenangan dalam jumlah yang sangat besar dengan wang sebenar dari telefon pintar anda. Jadual dengan warna dan indikator yang sesuai ditunjukkan pada kasus ini, namun hanya dapat memberikan perhitungan anggaran, tidak mencukupi untuk diagnosis dan analisis dinamika. Agar tidak mengotorkan alat ini, penutup mesti ditutup sebelum mengeluarkan jalur darah.

Penganalisis darah biokimia Accutrend Plus untuk mengukur kolesterol, glukosa, trigliserida dan asid laktik (Roche)

Alat mudah alih untuk penentuan kuantitatif glukosa, kolesterol, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari.

Penganalisis berjalan pada jalur ujian yang direka khas dengan jarak pengukuran:

"Accutrend glukosa" (untuk penentuan glukosa) - dari 1,1 hingga 33,3 mmol / L,

"Accutrend kolesterol" (untuk kolesterol) - dari 3,88 hingga 7,75 mmol / l,

"Pengambilan trigliserida" (untuk trigliserida) - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,

"Accutrend Lactate" (untuk asid laktik) - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / L.

Memori instrumen menyimpan hingga 100 nilai setiap parameter dengan waktu dan tarikh pengukuran

Penting untuk doktor:

 • Tidak perlu penentukuran reagen
 • Dengan menggunakan bahan kawalan, adalah mungkin untuk memeriksa operasi penganalisis
 • Ketepatan pengukuran tinggi (dari ± 3% hingga ± 5% berbanding kaedah makmal)
 • Kebolehulangan pengukuran yang baik
 • Direka untuk pesakit diabetes dan metabolisme lipid

Berat: 140 gr
Masa ujian:
Glukosa: 12 s.
Kolesterol: 180 s.
Trigliserida: 174s.
Laktat: 60-an.
Jarak mengukur:
untuk glukosa - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
untuk asid laktik (per laktat) - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l
Isipadu Darah: 5 μl.
Memori: 100 ukuran untuk setiap ujian
Makanan: 4 bateri AAA (pinky)
Prinsip Pengukuran: Fotometrik
Dimensi: 154 x 81 x 30 mm
Jalur ujian:
Glukosa Accutrend (glukosa)
Kolesterol Accutrend (Kolesterol)
Trigliserida Accutrend (trigliserida)
Accutrend Lactat (Asid Laktat)

Apa itu kolesterol dan bagaimana mengatasinya?

Tentunya semua orang mendengar bahawa banyak masalah dengan sistem kardiovaskular disebabkan oleh kolesterol tinggi, tetapi tidak semua orang tahu apa itu dan bagaimana mengikutinya. Kolesterol, atau kolesterol, adalah salah satu daripada banyak alkohol yang terdapat di dalam badan kita. Saya mesti mengatakan bahawa kolesterol itu sendiri mempunyai fungsi yang sangat penting - ia adalah bahagian membran sel, menjadikannya kuat dan elastik. Walau bagaimanapun, peningkatan kepekatan kolesterol dalam darah boleh menyebabkan pelbagai akibat yang tidak diingini. Dalam hal ini, ubat-ubatan diresepkan yang menyebabkan penurunan kolesterol darah. Keberkesanan ubat-ubatan ini mesti sentiasa dipantau oleh analisis makmal untuk kolesterol.

Biasanya, kolesterol diukur menggunakan ujian darah makmal standard. Walau bagaimanapun, kebanyakan makmal masih menggunakan peralatan lama, sehingga sering mengukur tahap kolesterol dapat menghasilkan kesalahan yang ketara. Sekiranya bagi pesakit yang hanya ingin mengawal tahap kolesterol dalam darah, sedikit penyimpangan tidak memainkan peranan penting, maka bagi seseorang yang dirawat, kesalahan seperti itu tidak dapat diterima.

Sebaiknya pantau komposisi darah anda dengan meter kolesterol anda sendiri. Dalam kes ini, anda akan yakin dengan kebolehoperasian dan kebolehgunaan peranti, serta ketepatan pembacaan. Meter kolesterol moden menyederhanakan tugas ini sebanyak mungkin. Untuk mendapatkan tahap kolesterol, cukup satu tetes darah, yang mesti digunakan pada jalur ujian khas. Kemudian jalur diletakkan di dalam alat untuk mengukur kolesterol, dan setelah beberapa minit semua petunjuk akan dipaparkan.

Oleh kerana negara yang berlainan telah menggunakan unit yang berbeda untuk mengukur kolesterol, lebih baik memilih alat yang dimaksudkan untuk dijual di negara kita, misalnya, Accutrend Plus.

Mengekalkan statistik pengukuran kolesterol darah, perlu mempertimbangkan variasi musimnya. Oleh itu, khususnya, pada musim sejuk meningkat berbanding dengan petunjuk musim panas. Secara umum, idealnya, tahap kolesterol tidak boleh melebihi 5.2 mmol / l, walaupun indikator ini dapat jauh lebih tinggi jika seseorang menjalani gaya hidup yang tidak aktif, banyak merokok, minum alkohol, dan mempunyai banyak lemak haiwan.

Penganalisis Biokimia Mudah Alih Accutrend® Plus

Tambah ke permintaan

Peranti mudah alih untuk analisis kuantitatif tiga faktor risiko utama penyakit kardiovaskular (CVD), dan juga laktat. Accutrend® Plus membolehkan anda menentukan tahap kolesterol, glukosa, trigliserida dan laktat total dalam darah kapilari dengan cepat dan mudah. Pengukuran dilakukan dengan analisis fotometrik cahaya yang dipantulkan dari jalur ujian, berbeza untuk setiap indikator ini. Peranti ini ditujukan untuk kegunaan profesional di institusi perubatan, dan untuk kawalan diri di rumah dan semasa bersukan.

Ketepatan setanding dengan hasil makmal

· Ketepatan tinggi di seluruh julat pengukuran (Panduan Pengguna Accutrend Plus, 2015)

· Diagnosis diri sebelum setiap pengukuran

· Terdapat plat kod untuk membaca maklumat mengenai ciri khas kumpulan ujian yang sesuai

Kesederhanaan dan kebolehgunaan

· Untuk mengukur satu parameter, satu tetes darah kapiler diperlukan (15-40 μl)

· Jalur uji boleh disimpan pada suhu bilik

Penganalisis biokimia mudah alih "Accutrend plus" (Accutrend plus) dengan aksesori, RU bertarikh 28 Disember 2015 No. FSZ 2008/02119

Julat suhu semasa pengukuran

Untuk kolesterol dan glukosa 18-35 ° C

Untuk trigliserida 18-30 ° C

Untuk laktat 15-35 ° C

Julat nilai yang diukur

Glukosa: 20 - 600 ml / dl (1,1 - 33,3 mmol / l)

Kolesterol: 150 - 300 ml / dl (3,88 - 7,76 mmol / l)

Trigliserida: 70 - 600 ml / dl (0,80 - 6,86 mmol / l)

Laktat: 0,8 - 21,7 mmol / L (dalam darah), 0,7 - 26 mmol / L (dalam plasma)

Keperluan penyimpanan dan pengangkutan

Julat suhu: -25 ° C hingga + 70 ° C

· Kelembapan relatif: 10 hingga 85% (tanpa pemeluwapan)

· Jenis Sampel: Darah Kapilari Segar

· Jumlah sampel: setetes darah bebas gantung (15-40 μl)

· 100 hasil pengukuran untuk setiap indikator, dengan tarikh dan waktu

154 x 81 x 30 mm

140 g tanpa bateri

· 4 bateri alkali-mangan, jenis AAA, 1.5 V (sekurang-kurangnya 1000 ukuran dengan bateri baru)

Produk Berkaitan

Penganalisis ESR automatik darah kapiler Roller 10 PN

Penganalisis automatik ESR darah vena dan kapilari Roller 20 PN

Uji penganalisis ESR darah vena automatik 1

Accu-Chek® Maklumkan портативный Penganalisis Pemantauan Glukosa Mudah Alih ǁ

Penganalisis Accutrend Plus

Kebaikan

Accutrend® Plus

Penganalisis kolesterol, trigliserida dan glukosa yang mudah alih dan mudah digunakan. Peranti ini mempunyai rentang pengukuran yang luas - untuk glukosa - dari 1,1 hingga 33,3 mmol / l, untuk kolesterol - dari 3,88 hingga 7,75 mmol / l, untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l.

• Bateri dikendalikan.

• Masa pengukuran glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat.

• Memori peranti menyimpan hingga 100 nilai setiap parameter dengan waktu dan tarikh pengukuran.

Peranti ini membolehkan anda memantau tahap glukosa, kolesterol dan trigliserida dalam darah secara berkala, yang mengurangkan kekerapan komplikasi aterosklerosis - infark miokard dan strok iskemia, dan juga ditunjukkan untuk penggunaan yang kerap oleh pesakit diabetes mellitus, dengan metabolisme lipid dan sindrom metabolik yang terganggu.

Peralatan

 • Penganalisis Biokimia Accutrend Plus - 1 pc..
 • Bateri AAA - 4 pcs..
 • Arahan dalam bahasa Rusia
 • Kad jaminan
 • Beg
 • Jalur ujian dan pen piercing tidak termasuk

Ciri-ciri utama

Tepat
Ketepatan pengukuran tinggi (dari ± 3% hingga ± 5% berbanding kaedah makmal).

Pengekodan automatik dan pengecaman ujian

 • Pengecaman automatik jalur ujian
 • Pengekodan automatik apabila jalur ujian pengekodan dimasukkan

Pelbagai fungsi

Accutrend Plus mempunyai rentang pengukuran yang luas:

 • untuk glukosa - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
 • untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
 • untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
 • untuk asid laktik - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l.

Pantas
Masa pengukuran glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat, asid laktik - hingga 60 saat.

Memori terbina dalam untuk 400 ukuran
Accutrend Plus menyimpan hingga 100 ukuran setiap jenis, dengan tarikh dan waktu ujian.

Mod jimat tenaga
Dikuasakan oleh 4 bateri "kecil" (1.5 V, jenis AAA), pemadaman automatik.

Ringkas
Dimensi - 154 x 81 x 30 mm.

Permohonan

Anda boleh menonton arahan video terperinci mengenai peranti ini di pautan:

Anda boleh membaca arahan terperinci pada perantimulakan di sini

Maklumat tambahan

Spesifikasi

Inframerah (untuk penggunaan dalaman sahaja)

Jenis perantiAlat untuk menentukan tahap kolesterol, glukosa, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari
ModelAccutrend plus
Kaedah pengukuranFotometrik
Jenis penentukuranDarah utuh (laktat - seluruh darah dan plasma)
Jenis ContohDarah kapilari segar
Jarak mengukur:
- Glukosa
- Kolesterol
- Trigliserida
- Laktat

1.1 - 33.3 mmol / l;
3.8 - 7.75 mmol / l;
0,80 - 6,86 mmol / l;
0,8 - 21,7 mmol / L (dalam darah), 0,7 - 26 mmol / L (dalam plasma);
Isipadu penurunan darah minimum1-2 μl
Tempoh Pengukuran:
- Glukosa
- Kolesterol
- Trigliserida
- Laktat

12 saat
180 saat
174 saat
60 saat
PaparanKristal cecair
Ingatan:
- Glukosa
- Kolesterol
- Trigliserida
- Laktat

100 ukuran
100 ukuran
100 ukuran
100 ukuran
Bateri4 bateri litium 1.5 V (AAA)
Hayat BateriLebih kurang 400 ukuran
Matikan automatikSelepas 4 min
Port PC
Pengekodan Jalur UjiAutomatik
Berat140 gr
Dimensi154 x 81 x 30 mm
Fungsi tambahan:- Kemungkinan kawalan visual tambahan setelah menerima hasil analisis glukosa

Kit Reagen dan Boleh Digunakan

Jalur ujian

 • Accutrend® Glucose No. 25
 • Kolesterol Accutrend® No. 25
 • Accutrend® Cholesterol No. 5
 • Accutrend® Trigliserida No. 25
 • Accutrend® Lactate No.25

Kawal penyelesaian

 • Penyelesaian Kawalan Glukosa Accutrend®
 • Penyelesaian Kawalan Kolesterol Accutrend®
 • Penyelesaian Kawalan Trigliserida Accutrend®
 • Penyelesaian Kawalan Laktat Accutrend®

Peranti menindik

 • Peranti sekali pakai Accu-Chek® Safe T-Pro Plus No. 200
 • Peranti Accu-Chek® Softclix dengan lancet Accu-Chek® Softclix No. 25
 • Lancets Accu-Chek® Softclix No. 25, No.50
Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes