Bayer ag - sejarah jenama

Bayer AG adalah syarikat kimia dan farmaseutikal Jerman yang berpusat di Barman (kini merupakan sebahagian daripada Wuppertal, Jerman) pada tahun 1836. Ibu pejabatnya berada di Leverkusen, North Rhine-Westphalia (Jerman).

Sejarah syarikat farmasi Bayer bermula pada tahun 1836 di Barman - sekarang menjadi salah satu daerah di Wuppertal. Pengasas syarikat itu ialah Friedrich Bayer dan Johann Friedrich Wescott.

Pada mulanya Friedr Limited Partnership. Bayer et comp., Terlibat dalam pengeluaran jenis cat baru: pewarna sintetik dari turunan tar arang batu.

Pada masa itu, industri ringan Jerman mengalami peningkatan pengeluaran dan keperluan untuk pewarna murah sangat tinggi. Cat semula jadi yang digunakan sebelumnya sangat mahal dan kuantitinya terhad..

Berkat undang-undang Jerman pada masa itu dan pertumbuhan industri pada pertengahan abad ke-19, jumlah perusahaan yang terlibat dalam penghasilan pewarna sintetik berkembang dengan sangat cepat, tetapi hanya pemain besar yang mempunyai asas penyelidikan mereka sendiri dan menggunakan kemampuan pasaran dunia yang dapat terus berada di pasaran. Salah satu inovasi syarikat adalah penghasilan pewarna sintetik merah Anizarin.

Dari tahun 1836 hingga 1881, Bayer dapat mengukuhkan kedudukannya di pasaran tempatan dengan ketara, dari Friedr. Bayer et comp. " syarikat itu diubah menjadi syarikat saham gabungan bernama Farbenfabriken vorm. Friedr. Bayer & Co. ”, asas kewangan keprihatinan masa depan diletakkan. Bilangan pekerja meningkat dari 3 hingga 300 orang..

Syarikat ini mempunyai potensi ilmiah dan banyak inovasi kepada Karl Duisberg, pencipta makmal saintifik di Wuppertal-Elberfeld. Berkat kerja makmal ini, standard baru penyelidikan industri ditetapkan, banyak pewarna inovatif diciptakan, dan dengan munculnya jabatan farmasi, banyak ubat unik pada masa itu, termasuk ubat Bayer yang paling terkenal - "aspirin".

"Ubat abad ini" - itulah yang mereka sebut "aspirin", disintesis oleh Felix Hoffman. Aspirin adalah alternatif yang sangat baik untuk salisin yang mahal dan tidak dapat diakses dan asid salisilik yang berbahaya bagi perut - ubat penahan sakit utama pada masa itu. Tetapi untuk kejayaan komersial penemuan baru, keuntungan sahaja tidak mencukupi..

Syarikat itu menerapkan langkah pemasaran yang baru untuk masa ini (kami akan memanggilnya surat terus sekarang) - tidak mengeluarkan wang untuk menerbitkan edaran 30-ribu katalog 200 halaman produknya, di mana penekanan utama diberikan pada kebaruan - "aspirin". Pada masa itu di Eropah terdapat sekitar 30 ribu doktor yang berlatih - dan Bayer mengirimkan katalog kepada mereka semua secara percuma..

Akibatnya, Bayer telah menjual sekitar 1 trilion tablet sejak Mac 1899, ketika Imperial Patent Office di Berlin mendaftarkan cap dagang, berkat pergerakan pemasaran yang kompeten dan penggunaan pasar global. Berkat pengeluaran aspirin, Bayer telah menjadi salah satu syarikat farmaseutikal terbesar di dunia..

Tetapi selain penemuan aspirin, syarikat itu dapat membuat sensasi lain dalam dunia perubatan. Pada tahun 1898, di bawah kepemimpinan Heinrich Daser, ubat dicipta yang menghilangkan rasa sakit lebih baik daripada morfin dan lebih selamat, di samping itu, pekerja makmal penyelidikan syarikat, yang menguji ubat baru pada diri mereka, menemui reaksi emosi yang kuat. Ubat baru ini telah menjadi "heroin." Pada masa itu, "heroin" dihasilkan dalam bentuk pil dan sirap dan diresepkan untuk banyak penyakit, dari selesema hingga sklerosis.

Berkat banyak penemuan dan pendapatan besar di pasaran tempatan, syarikat itu mulai berkembang ke pasaran dunia, penciptaan rangkaian penjualan di seluruh dunia adalah faktor penentu dalam perkembangan berterusan syarikat. Sejak awal, Bayer mula membekalkan pewarna dan ubat-ubatan ke pasaran di seluruh dunia..

Pada awal abad ke-20, lebih daripada 80% pendapatan syarikat berasal dari eksport produk. Pada tahun 1865, syarikat memperoleh saham di kilang asing pertama untuk pengeluaran pewarna dari produk arang batu. Salah satu syarikat asing pertama adalah kilang di New York..

Pada tahun 1876, syarikat syarikat pertama di luar Jerman dibuka di Moscow - kilang pewarna aniline Friedrich Bayer & Co..

Pada tahun 1904, logo Bayer menjadi salib yang terkenal. Oleh kerana aspirin Bayer diedarkan hanya oleh ahli farmasi dan doktor, dan syarikat tidak dapat menggunakan bungkusannya sendiri, salib dicetak pada tablet sehingga pengguna dapat mengaitkan nama syarikat dengan aspirin.

Ujian utama pertama untuk Bayer adalah Perang Dunia Pertama. Kerana konflik, kebimbangan itu kehilangan pasaran penjualan dan banyak anak syarikatnya. Di Amerika Syarikat, pihak berkuasa merampas syarikat Jerman beserta paten dan tanda dagang dan menjualnya kepada pesaing.

Pada tahun 1913, Bayer menjadi salah satu daripada tiga syarikat kimia Jerman terbesar, lebih daripada 10 ribu pekerja dan pekerja di seluruh dunia bekerja di kemudahan syarikat itu. Keprihatinan itu mempunyai lebih daripada 8 ribu paten untuk pelbagai cat, ubat-ubatan dan bahan kimia. Salah satu pencapaiannya adalah paten untuk getah sintetik..

Kerana asas saintifiknya yang kuat, pada tahun-tahun awal Perang Dunia II, pengeluaran Bayer diselaraskan oleh keperluan ketenteraan, dan bukannya aspirin, pengeluaran trinitrotoluene, bahan peledak yang kuat, dilancarkan. Selain trinitrotoluene, pengeluaran bahan toksik diatur, termasuk klorin, phosgene dan gas mustard..

Di sebalik semua pencapaian, setelah kekalahan Jerman dalam Perang Dunia I, bukan sahaja aset asing syarikat itu disita, tetapi juga semua paten dan tanda dagang, termasuk Aspirin. Di samping itu, krisis ekonomi global tahun 30-an merupakan tamparan hebat, syarikat terpaksa mengurangkan kakitangannya sebanyak 20%.

Pada tahun 1925, Bayer bergabung dengan bekas pesaingnya BASF dan Hoechst ke dalam kumpulan kimia I.G. Farbenindu-strie AG. Akibatnya, walaupun ekonomi Jerman hancur akibat perang, syarikat global terbesar keempat muncul di negara ini, yang mengekalkan kepemimpinan dalam industrinya. Tetapi persatuan itu mempunyai beberapa aspek negatif, sehingga tahun 1950-an, jenama Bayer hilang dari pasaran dunia..

Pada masa ini, syarikat itu terlibat dalam perkembangan ilmiah baru, bidang yang menjanjikan - getah sintetik dan polimer. Pada tahun 30-an, poliuretana dicipta. Tetapi syarikat itu lebih berjaya sehubungan dengan penemuan Gerhard Domagck, yang menemui kesan terapi sulfonamides. Penyelidik menerima Hadiah Nobel pada tahun 1939, dan syarikat itu mempunyai satu lagi perkembangan ilmiah yang unik..

Semasa Perang Dunia Kedua, potensi syarikat jatuh ke tangan Nazi, atas dasar perusahaan, pengeluaran gas mematikan dan bahan toksik lain diatur, di antaranya ialah Cyclone-6, yang digunakan di banyak kamp konsentrasi. Di samping itu, ubat berbahaya diuji pada tahanan, buruh hamba tahanan digunakan di kilang.

Akibatnya, pada persidangan Nuremberg pada tahun 1947, para pemimpin IG Farben yang bersatu diakui sebagai peserta dalam jenayah perang. Pada tahun 1950, IG Farben dibahagikan kepada 12 syarikat. Hasilnya, pada tahun 1951, Farbenfabriken Bayer AG muncul semula. Iaitu, syarikat yang sama memasuki pasaran industri kimia seperti sebelum penggabungan tahun 1925.

Sejurus selepas perang, masalah utama adalah pemulihan pasaran penjualan asing, walaupun syarikat itu kehilangan aset asingnya untuk kedua kalinya dalam sejarahnya, termasuk patennya yang berharga, perniagaan domestik Bayer sangat penting.

Negara yang hancur memerlukan ubat-ubatan, serta produk kimia lain dari syarikat itu, dan ekonomi negara itu memerlukan puluhan ribu pekerjaan. Pada awal 1950-an, Bayer mula membeli sekutu asing. Seperti 30 tahun yang lalu, Amerika Syarikat dan Amerika Latin adalah pasaran utama.

Di sebalik semua kesulitan pasca perang, Bayer tidak menghentikan perkembangan saintifiknya, kerana pada abad ke-19, penyelidikan inovatif membawa keuntungan besar kepada syarikat itu, pada tahun 50-an pelbagai ubat untuk rawatan penyakit kardiovaskular, agen antikulat dermatologi dan antibiotik spektrum luas diciptakan. Berbagai jenis ubat terus berkembang dan berkembang, kemudahan pengeluaran baru dibuka, dan jumlah personel semakin bertambah. Menjelang tahun 1963, syarikat ini mempunyai lebih daripada 80 ribu orang.

Jumlah syarikat subsidiari bertambah, dan untuk pengembangan lebih lanjut, diperlukan penyusunan semula syarikat yang serius. Pada tahun 1971, sebutan moden Bayer AG muncul, dan syarikat itu diubah menjadi struktur cawangan, yang menggantikan organisasi fungsional yang diperkenalkan pada tahun 1950-an.

Pada tahun 1957, Bayer mengembangkan pasaran produk minyak baru, yang dimungkinkan setelah Bayer membeli Deutsche BP dan membentuk Erdolchemie GmbH yang baru. Di samping itu, syarikat ini mempunyai kejayaan besar dalam peralatan fotografi dan pertanian.

Pada tahun 1970-an, Bayer memulakan pengembangan aktif ke pasaran AS. Pertama, syarikat itu memperoleh Cutter Laboratories Inc pada tahun 1974 dan Miles Laboratories Inc pada tahun 1976, yang membolehkannya menduduki kedudukan terkemuka di pasaran farmasi AS pada tahun 1978.

Pada tahun 1970-an, Bayer terlibat tidak hanya dalam memperluas produksi, tetapi juga secara aktif mulai menjaga lingkungan. Langkah pertama ialah pelancaran loji rawatan air industri terbesar di Eropah di Dormagen. Di samping itu, Bayer memberi perhatian besar pada propaganda perjuangan untuk alam sekitar dan meningkatkan kesedaran masyarakat mengenai masalah ini. Pada tahun 1980, Bayer Tower Biology mula bekerja di Leverkusen, yang terlibat dalam organisasi rawatan air sisa dari pencemaran biologi..

Selain propaganda, Bayer mengurangkan pengeluarannya sendiri. Jadi dari tahun 1977 hingga 1987, kandungan logam berat dalam air terpakai menurun sebanyak 85-99%, dan pelepasan gas berbahaya ke atmosfera - sebanyak 80%. Akibatnya, perjuangan untuk ekologi telah berkembang menjadi tren global, dan Bayer telah menghabiskan sekitar 5 bilion tanda Jerman untuk keselamatan alam sekitar.

Antara tahun 1970 dan 1990-an, Bayer terus berubah dalam menghadapi globalisasi yang semakin ketara dan perubahan keadaan pasaran global..

Pada akhir 1980-an, berkat perubahan politik di Eropah, syarikat ini memulakan aktiviti pengeluaran dan pemasaran aktif di Jerman timur. Pada akhir tahun 80an, sebuah kilang baru dibina di Bitterfeld, yang mengeluarkan produk untuk Eropah Timur..

Bayer tidak melemahkan pengaruhnya di pasaran Amerika; pada tahun 1990, pembelian terbesar dalam sejarah syarikat itu berlaku - syarikat Kanada Polysar Rubber Corporation, yang beribu pejabat di Toronto, telah diambil alih. Melalui transaksi ini, Bayer Group menjadi pembekal bahan mentah terbesar di dunia untuk industri getah..

Oleh kerana Bayer kehilangan peluang untuk menjual produknya di pasaran AS dengan namanya sendiri pada pertengahan abad ke-20, pengembalian jenama itu adalah tugas yang sangat penting. Ini menjadi mungkin hanya setelah pembelian syarikat, yang memiliki hak untuk cap dagang Bayer..

Syarikat ini adalah Sterling Drug, yang mengkhususkan diri dalam pembuatan ubat untuk rawatan diri. Melalui pembelian ini, Bayer sekali lagi dapat beroperasi di Amerika Syarikat dengan namanya sendiri menggunakan logo yang terkenal..

Menjelang akhir abad ke-20, Bayer memperoleh kembali peranan sebagai perhatian farmasi kimia terbesar di dunia. Berkat kejayaan syarikat itu, bandar Leverkusen telah menjadi pusat perindustrian dan saintifik yang kuat di Jerman di mana institusi penyelidikan dan perusahaan besar telah berkembang.

Salah satu tonggak utama keberhasilannya Bayer berhutang dengan "aspirin" yang terkenal, yang selalu diminati dan selalu membantu syarikat itu terus bertahan dan memperoleh keuntungan besar. Berkat penemuannya yang menguntungkan, Bayer menghabiskan sejumlah besar wang untuk mengembangkan perusahaan bukan teras, yang sering kali tidak menguntungkan.

Di samping itu, keuntungan daripada pengeluaran dan penjualan aspirin membantu syarikat itu menahan kejutan ekonomi. Tidak banyak syarikat berjaya, selalunya syarikat global meninggalkan industri yang tidak menguntungkan. Dan Bayer, walaupun hitam untuk syarikat itu pada tahun 2001, berjaya mengelakkan krisis dan penurunan pengeluaran, di samping itu, struktur korporat lebih daripada 120 ribu orang di seluruh dunia terpelihara.

Pada tahun 2001, Bayer berada di pusat skandal antarabangsa. Hasil pengambilan Lipobay, yang bertanggung jawab untuk menurunkan kolesterol darah, 52 orang mati di beberapa negara di seluruh dunia. Hasilnya, Bayer membelanjakan sekitar 800 juta euro untuk menyelesaikan hubungan dengan pelanggannya..

Pada bulan Jun 2006, Bayer AG menjual bahagian diagnostik perubatan Bayer Diagnostics kepada Siemens AG dengan harga 4.2 bilion euro. Bahagian dengan perolehan 1.43 bilion euro dan 5400 pekerja telah digabungkan sepenuhnya ke dalam Siemens AG pada suku kedua 2007.

Pengurusan syarikat itu sangat optimis pada tahun 2008, dan di sebalik keadaan ekonomi yang sukar di seluruh dunia, syarikat ini menunjukkan hasil yang baik, pada suku pertama pertumbuhan aset berjumlah lebih dari 5% berbanding dengan tempoh yang sama tahun 2007. Bayer HealthCare dan Bayer CropScience menunjukkan diri mereka lebih baik daripada yang lain - kedua bahagian ini, walaupun mengalami krisis, menunjukkan pertumbuhan penjualan yang aktif.

Pada 2 November 2010, Bayer AG menandatangani perjanjian untuk membeli syarikat veterinar Bomac Group yang terletak di Auckland. Tidak ada maklumat kewangan yang diterbitkan kerana kewajiban tidak mendedahkan.

Rusia akan menerima Bayer teknologi pertanian

Perkhidmatan Antimonopoli Persekutuan (FAS) Rusia membenarkan Bayer Jerman membeli Monsanto Amerika. Sebagai pertukaran, syarikat Jerman bersetuju untuk memindahkan ke Rusia beberapa penyelesaian digital dalam pertanian dan teknologi pembiakan benih, mengumumkan ketua FAS Igor Artemyev dan naib presiden kanan Bayer Hartmut van Lengerich.

Perjanjian antara Bayer dan Perkhidmatan Antimonopoli Persekutuan berlaku selama lima tahun; ia akan meningkatkan persaingan dalam industri pertanian Rusia. Pemindahan teknologi akan diselaraskan oleh pusat khas yang dianjurkan oleh Sekolah Tinggi Ekonomi (HSE). Dengan perintah FAS Russia, Bayer mengatakan bahawa ia akan menerima agen molekul untuk pemilihan jagung, rapeseed, gandum, kedelai dan plasma nutfah individu (koleksi bahan genetik) tanaman ini, serta sayur-sayuran - tomato, timun dan kubis. Rusia sangat bergantung pada bahan pembiakan yang diimport untuk semua tanaman ini kecuali gandum, dan syarikat gabungan itu mempunyai kedudukan terkuat dalam pilihan mereka, jelas Anna Mirochinenko, ketua jabatan kawalan agribisnis FAS. Rusia, lanjutnya, akan menerima penanda DNA ciri genetik tumbuhan tertentu, serta protokol untuk penggunaan dan skema pemilihannya untuk menghasilkan semula watak-watak ini dalam jenis dan kacukan baru. Pemindahan Germoplasma akan memberi benih ibu bapa kepada petani Rusia ketahanan terhadap pelbagai penyakit, tahan fros, dan lain-lain, berharap Mirochinenko dapat mencipta varieti dan kacukan baru.

Rusia juga akan mendapat "akses tanpa diskriminasi ke teknologi pertanian digital - aplikasi dan platform digital yang sedang diusahakan oleh Monsanto," kata Wakil Umum Bayer di Rusia dan CIS Niels Hessmann. Ini adalah pangkalan data yang sudah relevan dengan Rusia, dan yang akan dikumpulkan setelah pengkomersialan teknologi di wilayahnya, Mirochinenko menunjukkan, mereka sangat penting untuk penciptaan dan pelaksanaan oleh syarikat Rusia mengenai pengembangan IT mereka sendiri dalam pertanian ketepatan.

Bayer ag di Rusia

Bayer adalah syarikat inovatif dengan sejarah 150 tahun dan kedudukan utama dalam penjagaan kesihatan dan pertanian di seluruh dunia. Kami sedang mengembangkan molekul baru untuk produk dan cara inovatif untuk meningkatkan kesihatan orang, haiwan dan tumbuhan..

Produk dan penyelesaian Bayer membantu anda mencari jawapan kepada cabaran utama zaman kita..

Bayer menjadikan kehidupan orang lebih baik. Seiring dengan ini, kami menyumbang untuk meningkatkan kebolehpercayaan pengeluaran bahan mentah makanan, makanan dan pertanian berkualiti tinggi. Bayer adalah syarikat yang bertanggungjawab secara sosial dan mematuhi prinsip-prinsip pembangunan lestari. Bayer juga menawarkan peluang kerjaya yang hebat untuk pekerja yang bersedia mengubah hidup mereka menjadi lebih baik..

Misi Kami: Bayer: Sains Untuk Kehidupan yang Lebih Baik

Bayer adalah syarikat inovatif dengan tradisi penyelidikan dan pengembangan yang panjang. Berjaya menerapkan pencapaian saintifik terkini untuk menyelesaikan masalah global yang paling penting, kami menawarkan perkembangan inovatif yang dapat memenuhi keperluan pelanggan semasa.

Cabaran yang dihadapi masyarakat tidak berubah. Hanya skala mereka yang bertambah. Memandangkan penuaan dan pertumbuhan penduduk di planet ini, perlu meningkatkan kualiti ubat, memperluas dan meningkatkan kebolehpercayaan bekalan makanan.

Hanya inovasi dalam bidang sains kehidupan yang membolehkan kita menjawab cabaran global manusia dalam bidang kesihatan dan pertanian. Bayer memberi tumpuan kepada sains. Sebagai pakar dalam bidang kesihatan manusia, haiwan dan tumbuhan, kami bergabung dengan doktor, doktor haiwan dan petani dalam perjalanan menyelesaikan masalah global kemanusiaan. Ini adalah kelebihan daya saing kami..

Bayer Group memberi peluang kepada pekerja profesional, pelbagai, bercita-cita tinggi di seluruh dunia. Prinsip-prinsip LIFE, yang berfungsi sebagai titik rujukan yang berharga dalam aktiviti syarikat, akan tetap menjadi asas bagi semua usaha kami. Budaya korporat adalah komponen penting dalam kejayaan syarikat. Budaya ini berdasarkan Nilai berikut: Kepemimpinan, Kejujuran, Kelenturan dan Kecekapan (Kepemimpinan, Integriti, Fleksibiliti, Kecekapan - KEHIDUPAN).

Kami memberi tumpuan kepada mereka dalam pekerjaan seharian ketika kami mencari penyelesaian untuk tugas yang paling rumit pada masa ini. Pendekatan ini membolehkan kami memenuhi misi kami dengan cara yang berkualiti: Bayer: Science For A Better Life.

Struktur Bayer di Rusia disusun dengan cara yang sama seperti di negara lain.
Perniagaan ini dikendalikan oleh tiga bahagian: Farmaseutikal, Kesihatan Pengguna dan Sains Tanaman. Bayer juga merangkumi jabatan perkhidmatan - Platform Negara dan Perkhidmatan Teknologi Bayer. Pejabat Bayer terletak di 32 bandar di Rusia.

Ubat preskripsi untuk rawatan dan pencegahan penyakit dalam bidang kardiologi, onkologi, kesihatan wanita, hematologi, oftalmologi dan lain-lain.

Ubat OTC, produk penjagaan kulit, makanan tambahan.

Produk Inovatif untuk Pertanian dan Kesihatan Haiwan.

Pemimpin dunia dalam produk perlindungan tanaman dan kawalan perosak yang dimaksudkan untuk digunakan dalam pertanian, perhutanan, di tempat kediaman dan bukan kediaman. Bahagian ini memberi tumpuan kepada kajian dan penambahbaikan sifat biji dan tanaman..

Bahagian ini juga merangkumi unit perniagaan untuk melindungi kesihatan haiwan - salah satu pembekal produk veterinar berpaten yang terkemuka dan berjaya di dunia.
Tutup

Perkhidmatan perundingan dan kejuruteraan untuk bahagian Bayer dan syarikat luar.

Jabatan memberikan sokongan untuk proses perniagaan syarikat

BLOGOFORUM. Analisis asas

Maklumat terperinci mengenai syarikat dan hasil 9 bulan 2016 396

Kami memulakan siri penerbitan mengenai syarikat asing. Ulasan semasa dikhaskan untuk Bayer AG, di mana kami akan berusaha memberikan maklumat terperinci mengenai profil syarikat, serta menganalisis hasil pengeluaran dan kewangan selama beberapa tahun dan untuk tempoh pelaporan terakhir..

Bayer AG adalah syarikat yang inovatif dengan sejarah 150 tahun dan kedudukan utama dalam penjagaan kesihatan dan pertanian di seluruh dunia. Pada mulanya, syarikat ini diciptakan dengan tujuan untuk menghasilkan dan menjual pewarna sintetik. Pasar sasarannya adalah industri tekstil, yang pada waktu itu, untuk mengantisipasi perindustrian, berkembang pesat. Walaupun pengeluaran pewarna tetap menjadi bidang pengkhususan utama syarikat, bidang perniagaan baru, khususnya pengeluaran farmaseutikal, sedang berkembang secara aktif. Perlu diperhatikan bahawa syarikat itu dapat memulai hidup dengan ubat-ubatan seperti aspirin, ciprofloxacin. Dia juga memiliki kehormatan yang meragukan ketika menemui heroin, yang awalnya digunakan sebagai penekan batuk. Di bawah tanda gabungan dua bidang perniagaan teras, Bayer AG telah beroperasi sepanjang abad kedua puluh..

Abad ke-21 menambah satu lagi perkara dalam bidang perniagaan tradisional syarikat: pada tahun 2002, Bayer AG memperoleh Aventis CropScience dan menggabungkannya dengan bahagian agrokimia sendiri (Bayer Pflanzenshutz - Perlindungan Tumbuhan). Syarikat yang ditubuhkan - Bayer CropScience - telah menjadi salah satu peneraju dalam pertanian inovatif, terutama dalam pengeluaran produk perlindungan tanaman (seperti racun perosak), kawalan perosak dan bioteknologi tanaman dan biji. Selain perniagaan agrokimia tradisional, dia juga terlibat dalam kejuruteraan genetik makanan. Plant Genetic Systems, sebuah syarikat bioteknologi Belgia, menjadi sebahagian daripada Bayer CropScience melalui pemerolehan Aventis CropScience. Di samping itu, pada tahun 2002, Bayer AG memperoleh syarikat Belanda Nunhems, yang menghasilkan biji sayuran..

Strategi baru, yang baru dikembangkan oleh Bayer AG, dirancang untuk membantu mencari jawapan kepada cabaran paling serius yang dihadapi umat manusia. Menyedari sepenuhnya, syarikat pada masa yang sama berusaha untuk meningkatkan keuntungan perniagaannya. Setelah percubaan Covestro menjadi syarikat yang bebas dari segi undang-undang dan ekonomi, Bayer terus menerapkan strategi yang bertujuan untuk berjaya mengembangkan perniagaan sains hayat. Sejak 2016, perniagaan syarikat ini dikendalikan oleh tiga bahagian: farmaseutikal, ubat bebas dan produk pertanian. Bahagian Perlindungan Kesihatan Haiwan berfungsi sebagai unit perniagaan yang berasingan. Covestro adalah pengeluar bahan global terkemuka dengan ciri prestasi unik, seperti polikarbonat dan poliuretana, serta penyedia penyelesaian sistem inovatif untuk digunakan dalam pelbagai bidang kehidupan seharian. Jumlah penjualan utama bahagian ini diduduki oleh produk yang terkemuka di pasaran dunia..

Dari sudut pandang kepelbagaian geografi, struktur pendapatan syarikat kelihatan cukup seimbang: Eropah menyumbang 34% daripada jumlah pendapatan, Amerika Utara - 27,5%, Asia - 22%, wilayah lain - 16,5%.

Seterusnya, kita beralih kepada analisis petunjuk kewangan syarikat yang disatukan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Perhatikan bahawa jadual menunjukkan harga tutup hari perniagaan terakhir dalam tempoh yang sama.

Perlu diperhatikan peningkatan progresif dalam prestasi kewangan syarikat dan kenaikan nilai pasaran saham syarikat. Dengan latar belakang ini, beban hutang Bayer meningkat dari 9.5 bilion euro menjadi 19 bilion euro, yang mengakibatkan nisbah hutang kepada ekuiti 0.78. Pada masa yang sama, ROE syarikat menunjukkan pertumbuhan yang ketara - dari 12.5% ​​hingga 20%. Rata-rata, jumlah dana yang diperuntukkan oleh syarikat untuk pembayaran kepada pemegang saham sedikit melebihi 50%, dan nilai pekali P / BV berada di wilayah 3.

Bercakap mengenai hasil selama 9 bulan 2016, harus diperhatikan bahawa mereka menunjukkan dinamika positif baik dari segi pendapatan dan keuntungan bersih. Secara amnya, kami menjangkakan keputusan tahun ini lebih kuat daripada keputusan tahun 2015.

Bercakap mengenai keputusan syarikat pada masa depan, tidak mustahil penggabungan Bayer AG dengan Syarikat Monsanto, sebuah syarikat multinasional yang menduduki kedudukan terdepan dalam bidang bioteknologi tanaman. Untuk tujuan transaksi, Syarikat Monsanto bernilai $ 66 bilion, dengan Bayer telah berjaya menyelesaikan sindikasi $ 57 bilion. dana kredit. Menurut pengurusan Bayer, kedua-dua syarikat idealnya saling melengkapi dari segi barisan produk, dan perjanjian itu sendiri dijangka ditutup tahun depan.

Dalam model kami, kami meletakkan jangkaan akibat transaksi ini; mulai tahun 2018, keuntungan bersih syarikat gabungan mungkin melebihi 6 bilion euro., dan menjelang 2020 - mencapai tonggak 7 bilion euro. Akibatnya, pada tahun-tahun mendatang, syarikat tidak mungkin memberikan lebih daripada separuh keuntungan bersih kepada pemegang saham dalam bentuk dividen..

Bayer ag

Kandungan

Produk (2)


ProdukTeknologiBilangan projek
Medrad MRXperion (sistem suntikan untuk MRI)0
Roundup (Rumpai rumpai)0

Pasport IT (3)


ProjekPenyepaduProdukTeknologiTahun
NaviconNavicon Pharma TDC (Gabungan Data Perdagangan)BI, Sistem Automasi Perdagangan2019
Luxoft (Luxoft Profesional)Projek Infrastruktur IT BersepaduPenyumberan luar IT, platform pelayan2013
ExscientiaKecerdasan Buatan (AI)Robotik---

Aset

Bayer adalah perhatian antarabangsa yang mengkhususkan diri dalam bidang kesihatan, pertanian dan bahan berteknologi tinggi..

Aset

 • Bayer HealthCare - Pembangunan Produk Dadah dan Perubatan.
 • Pengetahuan tanaman Bayer

Perniagaan di Rusia dan Ukraine

 • Bayer CJSC - pejabat perwakilan di Rusia.

Cerita

Jual Beli Perniagaan Veterinar Elanco dengan harga $ 7.6 Bilion

Pada 20 Ogos 2019, Bayer mengumumkan penjualan perniagaan veterinar syarikat Amerika Elanco Animal Health, yang mengkhususkan diri dalam pembuatan persediaan haiwan, dengan harga $ 7.6 bilion. Ia dirancang untuk menutup perjanjian itu pada pertengahan 2020..

Di bawah perjanjian itu, syarikat Jerman akan menerima wang tunai $ 5.23 bilion dan saham $ 2.3 bilion pada harga $ 33.6.

Berikutan pengambilalihan Bayer, Elanco akan mendapat tempat kedua dari segi pendapatan di pasaran veterinar global dengan pangsa pasar 13%. Syarikat Amerika Zoetis, yang dipisahkan pada tahun 2012 dari syarikat farmasi Pfizer, akan kekal di kedudukan pertama..

Menurut Pengarah Eksekutif Bayer Werner Baumann, penjualan bahagian veterinar akan membolehkan syarikat memberi tumpuan kepada pengeluaran farmaseutikal, produk bebas dan pengeluaran tanaman.

Penjualan perniagaan ini disebabkan oleh keperluan untuk mengurangkan beban hutang sekitar EUR 35.5 bilion yang disebabkan oleh pemerolehan Monsanto, pengeluar benih tanaman pertanian yang diubahsuai secara genetik dari Amerika. [1]

Bayer akan membayar rekod $ 2 bilion kepada pasangan yang menghidap barah akibat Roundup

Pada pertengahan Mei 2019, sebuah mahkamah memerintahkan Bayer AG untuk membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan California, yang mendakwa bahawa mereka telah menghidap barah kerana hubungan berterusan dengan racun herba Roundup. Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan oleh mahkamah untuk ganti rugi pada tahun 2019, dan jumlah kelapan terbesar dalam keseluruhan sejarah pembayaran kerana kerosakan produk. Lebih banyak lagi di sini.

2018: Bayer akan membayar $ 289 juta kepada tukang kebun yang telah menerima penyakit mematikan daripada racun herba

Pada bulan Ogos 2018, juri di mahkamah California memerintahkan Bayer membayar $ 289 juta kepada tukang kebun Diwan Johnson, yang menghidap penyakit mematikan akibat penggunaan herbisida Roundup berbahaya (juga dikenali sebagai glyphosate) yang dihasilkan oleh Monsanto, yang sebelumnya diperoleh oleh pihak Jerman dengan harga $ 62.5 bilion. Lebih banyak lagi di sini.

Penjualan aset pertanian

Pada Oktober 2017, Bayer mengumumkan penjualan sebahagian besar aset pertaniannya kepada BASF. Nilai transaksi berjumlah 5.9 bilion euro (kira-kira $ 7 bilion) - jumlah rekod untuk BASF. Lebih banyak lagi di sini.

Serangan virus

WannaCry menjadi virus penyulitan pertama yang menyerang bukan sahaja komputer peribadi institusi perubatan, tetapi juga peralatan perubatan secara langsung.

Pada 17 Mei, Forbes menerbitkan tangkapan skrin peranti Bayer Medrad yang dijangkiti WannaCry, virus ransomware terkenal yang membunuh lebih daripada 200,000 komputer Windows di 150 negara. Lebih banyak lagi di sini.

1898: Penemuan heroin

Opium mengandungi 24 alkaloid, di antaranya morfin mendominasi. Untuk pertama kalinya, morfin tulen dari ekstrak opium opium pada tahun 1803 diasingkan oleh ahli farmasi Jerman Friedrich Wilhelm Adam Serturner. Dia menamakan kompaun yang diasingkannya sebagai morfin untuk menghormati Morpheus. Setelah penemuan itu, morfin mula digunakan secara aktif, tetapi struktur kimianya akhirnya terbentuk hanya pada tahun 1925..

Jauh sebelum struktur kimia morfin akhirnya dibentuk, para saintis membuat percubaan untuk mengubah molekul ini agar memperoleh ubat penahan sakit yang lebih berkesan yang tidak akan menimbulkan ketagihan. Pada tahun 1898, para penyelidik di syarikat farmasi Bayer German mengalami morfin kepada reaksi asetilasi..

Namun, dalam kes ini, reaksi membawa kepada akibat yang sama sekali berbeza. Pada mulanya, hasilnya kelihatan menggembirakan: diacetylmorphine terbukti menjadi analgesik yang berkesan apabila digunakan dalam dos yang sangat rendah. Penciptanya menyebutnya heroin (menyiratkan bahawa ini adalah ubat "heroik"). Tetapi ini ternyata salah satu bahan yang paling ketagihan.

Oleh kerana ternyata heroin yang dikeluarkan oleh syarikat itu tidak menyebabkan mual dan sembelit, seperti morfin, ubat ini diresepkan untuk batuk, asma, migrain, bahkan dengan tuberkulosis.

Namun, sebaik sahaja kesan sampingan bahan ini menjadi jelas, syarikat itu berhenti mengiklankannya. [2].

1894: Penemuan aspirin

Pada tahun 1894, penyelidik Bayer memperoleh aspirin melalui reaksi asetilasi dari asid salisilik..

Bayer

Bayer Crop Science LLC

107113, Moscow, 3rd Rybinskaya St., 18, bld.2

Bayer Crop Science CJSC adalah keprihatinan kimia dan farmaseutikal yang kuat, yang memiliki kedudukan utama global yang kuat dalam penjagaan kesihatan, pengeluaran dan penjualan bahan kimia perlindungan tanaman, dan teknologi bahan moden. [1]

Aktiviti syarikat

BAYER (BAYER) beroperasi mengikut prinsip pembangunan lestari. Kejayaan komersil jangka panjang produk syarikat dijamin oleh gabungan pertumbuhan ekonomi syarikat dengan tanggungjawab terhadap alam sekitar dan sosial..

Bayer CropScience adalah peneraju dunia dalam pembuatan dan penjualan produk canggih dan penemuan inovatif dalam perlindungan tanaman dan kawalan perosak.

Rangkaian produk syarikat merangkumi pelbagai jenis dan jenis tanaman ladang hibrid. [1]

Cerita

1873 - Friedrich Bayer (pedagang) dan Johann Westcott (master dyer) mengatur syarikat Friedr. Bayer et comp "menghasilkan pewarna sintetik.

1881 - syarikat "Farbenfabriken vorm. Friedr. Bayer & Co ”dengan kira-kira 300 pekerja.

1876 ​​- penganjuran perusahaan pertama pewarna azalin di Moscow. Sehingga masa itu, Bayer secara aktif mengeksport bahan pewarna tiruan ke Rusia, memenuhi permintaan sehingga 75%..

1883 - keputusan dibuat untuk memperluaskan pengeluaran di Rusia. Vladimir Stolyarov, seorang saudagar Moscow, menyewa sebuah kilang atas namanya.

1884 - V. Stolyarov membeli kilang yang sebelumnya dipajak.

1885 - V. Stolyarov mengambil hak milik industri pencelupan. Pemberi pinjaman adalah Theodor Betinger. Bergmann & vom Scheidt ditubuhkan untuk penjualan.

1897 - syarikat membuka agensi penjualan dan syarikat Friedr. Bayer & Co ».

1898 - 908 tahun - kemudahan pengeluaran berkembang. Tapak baru diperoleh untuk pembangunan tanaman.

1912 - Weier memulakan pembuatan farmaseutikal. Syarikat ini diubah menjadi syarikat saham bersama Chem. Fabrik Friedr. Bayer & Co. ". Syarikat ini menduduki tempat kedua dalam import pelbagai produk ke Rusia.

Perang Dunia I dan revolusi mengganggu hubungan perniagaan antara Bayer dan perniagaan Rusia.

1978 - Pejabat Bayer dibuka di Moscow.

90an - Bayer CJSC didaftarkan di Rusia. [2]

Cawangan

Hari ini, syarikat itu diwakili di Rusia oleh tiga bahagian: Bayer CropScience, Bayer HealthCare, Bayer MaterialScience.

Pejabat Bayer dibuka di Ukraine, Belarus, Kazakhstan, Uzbekistan.

Syarikat ini mempunyai pejabat perwakilan di 20 wilayah Persekutuan Rusia, yang merangkumi bukan sahaja wilayah Eropah, tetapi juga bahagian Asia. [2]

Pangkalan industri

Bayer CropScience beribu pejabat di Monheim (Jerman). Syarikat ini mempunyai tiga jabatan - Perlindungan Tumbuhan, Sains Biologi, Perlindungan Alam Sekitar. Interaksi rapat semua jabatan memastikan kejayaan syarikat dengan pengguna. [2]

Syarikat perkilangan syarikat terletak:

 • di Belgium: Antwerp dan Makrolon;
 • di Itali, lima perusahaan;
 • di Belanda, lapan tanaman;
 • di Filipina terdapat beberapa perusahaan untuk pengeluaran canesten, autan dan baigon. [2]

Forum promosi Bayer AG

Keuntungan Bayer meningkat dua kali ganda dalam 9 bulan menjadi 2.677 bilion euro

hari ini, 10:18
MOSCOW, 30 Oktober - PERDANA. Keuntungan bersih kimia-farmaseutikal Jerman membimbangkan Bayer AG untuk tiga suku tahun 2019 menurun setengah berbanding tempoh yang sama tahun lalu dan berjumlah 2.677 bilion euro, kata syarikat itu.

Pendapatan sesaham adalah 2.73 euro berbanding 6.06 euro pada tahun sebelumnya. Pendapatan meningkat 24.3% hingga 32.795 bilion euro.

Keuntungan bersih syarikat untuk suku ketiga adalah 1.036 bilion euro, yang 2.7 kali lebih rendah daripada tahun lalu. Pendapatan sesaham adalah € 1.05 berbanding € 2.93 pada tahun sebelumnya. Pendapatan meningkat 6.1% hingga 9.83 bilion euro.

Pendapatan bahagian farmasi Bayer untuk sembilan bulan pertama meningkat 6.6% menjadi 13.28 bilion euro, bahagian Kesihatan Pengguna (ubat OTC) - sebanyak 0.1%, menjadi 4.125 bilion euro, dan bahagian pertanian - 1.6 kali, sehingga 15.18 bilion euro.

Syarikat itu menjangkakan pendapatan untuk tahun ini sekitar 43.5 bilion euro.

Bayer AG, yang ditubuhkan pada tahun 1863, mewakili lebih dari 300 syarikat di berbagai negara, rangkaian produk merangkumi sekitar 5 ribu item dalam bidang penjagaan kesihatan, produk perlindungan tumbuhan dan bahan berteknologi tinggi. Antara jenama Bayer yang paling terkenal ialah Bayer Aspirin, Aspirin, Alka-Seltzer, dan Supradyn..
1prime.ru/Pharm_industry/20191030/830477731.html

Keuntungan bersih Bayer pada separuh I turun 1.7 kali
MOSCOW, 30 Julai - PERDANA. Keuntungan bersih kimia-farmaseutikal Jerman membimbangkan Bayer AG pada separuh pertama 2019 menurun 1.67 kali berbanding tempoh yang sama tahun lalu dan berjumlah 1.645 bilion euro, kata syarikat itu.

Pendapatan sesaham berjumlah 1.68 euro berbanding 3.05 euro pada tahun sebelumnya. Pendapatan meningkat 31.6% - sehingga 24.5 bilion euro.

Keuntungan bersih syarikat untuk suku kedua adalah 404 juta euro, penurunan hampir 2 kali ganda berbanding tahun lalu. Pendapatan sesaham berjumlah 0,41 euro berbanding 0,87 euro pada tahun sebelumnya. Pendapatan meningkat 21.1% hingga 11.485 bilion euro.

Pendapatan bahagian farmasi Bayer selama enam bulan terakhir meningkat 5.8% menjadi 8.776 bilion euro, bahagian Kesihatan Pengguna (ubat OTC) - sebanyak 0.5%, kepada 2.837 bilion euro, dan bahagian pertanian - 1.9 kali, menjadi 5.872 bilion euro.

Syarikat itu meramalkan bahawa pendapatan untuk akhir tahun 2019 akan menjadi sekitar 46 bilion euro, yang setara dengan kenaikan sekitar 4%.

Bayer AG, yang ditubuhkan pada tahun 1863, mewakili lebih dari 300 syarikat di pelbagai negara. Rangkaian produk merangkumi sekitar 5 ribu item dalam bidang penjagaan kesihatan, produk perlindungan tumbuhan dan bahan berteknologi tinggi. Antara jenama terkenal Bayer ialah Bayer Aspirin, Aspirin, Alka-Seltzer, dan Supradyn..

Pasaran
hari ini, 22:22 Perniagaan
Fitch menurunkan Bayer menjadi 'BBB +' dari 'A-'; prospek negatif

MOSCOW, 8 Julai / PERDANA /. Agensi penarafan antarabangsa Fitch menurunkan penarafan lalai penerbit jangka panjang (IDR) keprihatinan Bayer Jerman kepada "BBB +" dari "A-", tinjauan penarafannya negatif, kata agensi itu dalam satu siaran.


Pada masa yang sama, IDR jangka pendek ditegaskan di "F2"; penilaian dikeluarkan dari senarai untuk ditinjau dengan kemungkinan penurunan selanjutnya. Agensi ini juga menurunkan IDR jangka panjang Monsanto (dimiliki oleh Bayer sejak 2018) menjadi "BBB +" dari "A-", jangka pendek - ditarik balik kerana syarikat itu tidak mempunyai kertas komersial jangka pendek yang diedarkan.


"Penurunan itu mencerminkan pandangan Fitch bahawa profil risiko bahagian sains tanaman semakin buruk sejak tahun lalu kerana perdebatan mengenai glyphosate, ditambah dengan risiko lintasan pengecualian syarikat daripada pinjaman berlebihan setelah puncaknya pada tahun 2018, Pengambilalihan Monsanto mungkin ditangguhkan selepas 2020, ”kata agensi itu. Kelewatan ini mungkin disebabkan oleh kenaikan margin yang lebih kecil daripada yang dijangkakan kerana risiko yang terkandung dalam program rasionalisasi kosnya, yang berjalan selari dengan integrasi Monsanto.


Pandangan negatif mencerminkan peningkatan risiko pembayaran material yang berpotensi berkaitan dengan percubaan glyphosate. Agensi itu akan mengkaji semula prospek stabil sebaik sahaja muncul kejelasan mengenai hasil litigasi glyphosate yang sedang berlangsung, dan hasilnya seharusnya tidak memberi kesan yang signifikan terhadap profil kredit Bayer, Fitch menjelaskan.


Penarafan jangka panjang Monsanto terhadap BBB + mencerminkan kedudukan pasaran syarikat yang kukuh dan diperkuat oleh komitmen pengurusan terhadap dasar kewangan konservatif, yang menurutnya dividen untuk 2019-2022 akan dibatasi kepada sekitar 12 bilion euro, kata agensi itu dalam satu siaran..


Bayer AG, yang ditubuhkan pada tahun 1863, mewakili lebih dari 300 syarikat di berbagai negara, rangkaian produk merangkumi sekitar 5 ribu item dalam bidang penjagaan kesihatan, produk perlindungan tumbuhan dan bahan berteknologi tinggi. Monsanto Co. ditubuhkan pada tahun 1901 dan berpusat di St. Louis, Amerika Syarikat. Syarikat ini terlibat dalam pengeluaran benih GMO, dan juga racun herba Roundup yang paling meluas di dunia.

Bayer telah menangguhkan penyetempatan pengeluaran ubat antitumor di Rusia
Vedomosti 31 Mei 05:58

Farmasi Jerman yang mengadakan Bayer membekukan projek untuk melokalkan pengeluaran ubat antitumor Nexavar (sorafenib) di Rusia. Perkara ini dilaporkan oleh Kommersant dengan merujuk kepada wakil syarikat. Sebab keputusan ini adalah pelancaran analog ubat Jerman dari syarikat Rusia Nativa - asli Sorafenib - dalam tempoh perlindungan paten untuk ubat asal.

Bayer menandatangani perjanjian mengenai penyetempatan pengeluaran ubat Nexavara dengan St Petersburg Polisan pada tahun 2016, mengingatkan sumber penerbitan di pasar farmasi. Di kilangnya, pengeluar Jerman telah menghasilkan ubat antibakteria Bayer Avelox dan melokalkan ubat antitumor Stevarg. Organisasi pengeluaran kitaran penuh Nexavar sepatutnya selesai pada tahun 2019. Pembicara mencatat bahawa pihak-pihak melabur 1 bilion rubel dalam projek penyetempatan..

Nativa Rusia mendaftarkan analog ubat antikulat Jerman pada tahun 2017. Pada Januari 2018, Bayer mengemukakan tuntutan menuntut syarikat Rusia dilarang menjual ubatnya sehingga paten itu berakhir pada tahun 2026. Dalam dua keadaan, Nativa membuktikan bahawa dalam pembuatan " Sorafenib Nativa menggunakan formula proprietari sendiri. Kemudian, Mahkamah Harta Intelek menghantar kes itu untuk diperiksa semula. Sementara itu, menurut Bayer, Nativa telah menandatangani kontrak 301 negeri untuk pembekalan generiknya.

Kementerian Kesihatan dan Kementerian Perindustrian dan Perdagangan menyatakan bahawa mereka tidak mempunyai kewenangan untuk melindungi hak harta intelek. Pada masa yang sama, Kementerian Perindustrian dan Perdagangan menyedari perlunya menyelesaikan perselisihan hak paten dalam bidang farmasi dan berjanji akan membuat penyesuaian yang tepat terhadap strategi pengembangan industri farmasi di Rusia hingga 2030. Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan DSM Sergey Shulyak menyatakan bahawa keadaan ini mungkin menakutkan pelabur lain.

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes dengan glyphosate, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Nash Van Drake (Cat Skripal), jumlah tuntutan adalah semacam omong kosong!

Timofey Martynov, semuanya tidak masuk akal di Amerika. Mahkamah Illinois menghadiahkan Girkin 400 juta, walaupun hakim mengatakan bahawa dia tahu bahawa dia tidak mempunyai wang seperti itu.

Nash Van Drake (Skripal Cat), Girkin adalah siapa?
apa yang bersalah?

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes dengan glyphosate, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Nash Van Drake (Cat Skripal), jumlah tuntutan adalah semacam omong kosong!

Timofey Martynov, semuanya tidak masuk akal di Amerika. Mahkamah Illinois menghadiahkan Girkin 400 juta, walaupun hakim mengatakan bahawa dia tahu bahawa dia tidak mempunyai wang seperti itu.

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes dengan glyphosate, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Nash Van Drake (Cat Skripal), jumlah tuntutan adalah semacam omong kosong!

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes dengan glyphosate, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes dengan glyphosate, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

20 Mac 2019, 13:25
Saham Bayer AG jatuh mendadak pada hari Rabu pagi setelah perbicaraan juri di San Francisco pada hari Selasa petang menyimpulkan bahawa racun herba Monsanto yang berasaskan glyphosate adalah faktor penentu untuk kanser penggugat.

Pada masa penulisan, saham Bayer turun 12.68% kepada 60.86 euro. Sekiranya mereka gagal pulih, kejatuhan hari ini mengancam sebagai hasil harian terburuk mereka sejak Jun 2000..

Penganalisis Citi Paul Verdult percaya bahawa berdasarkan keputusan yang dikeluarkan San Francisco, stok Bayer akan bertambah buruk. Pada masa yang sama, dia menyatakan bahawa kes St. Louis yang akan datang dapat menjelaskan keadaan dengan potensi kewajiban. "Saham itu mungkin akan terus berada di bawah tekanan sehingga pengesahan muncul bahawa Bayer dapat menang dalam sekurang-kurangnya satu dari enam kes yang akan dipertimbangkan pada tahun 2019," kata penganalisis itu.

Menurut Gunter Zehmann dari Bernstein, saham Bayer akan tetap berada di bawah tekanan yang signifikan, terutama jika syarikat itu kehilangan tahap kedua percubaan, yang sangat mungkin.

Saham Bayer sejak 52 minggu yang lalu telah menurun sebanyak 34%.

"Memandangkan stok tetap tidak stabil, mereka layak dibeli sekiranya berlaku penurunan yang ketara," tambahnya.
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Bayer ag
(Xetra: BAYN)
€ 78.29 -1.91 (-1.97%)
Sehingga 12:08 PM EDT 05/09/2018
www.bloomberg.com/quote/BAYN:GR


Bayer ag
Kumpulan Bayer
Stok modal Bayer AG ditentukan pada 31 Disember 2017, kepada € 2,117 juta, dibahagikan kepada 826,947,808 saham berdaftar tanpa nilai. www.annualreport2017.bayer.com/servicepages/search.php?q=authorized+capital&pageID=34046
Modal Bayer AG pada 31 Disember 2017 berjumlah € 2.117 juta, dibahagikan kepada 826.947.808 saham tidak diperakui.
Permodalan pada 09/05/2018: € 64.742 bilion

Jumlah hutang pada 31 Disember 2016: 50.341 bilion
Jumlah hutang pada 31 Disember 2017: 38.226 bilion

Pendapatan 2016: € 34.943 bilion
Pendapatan 6 bulan 2017: € 18.394 bilion
Pendapatan 2017: € 35.015 bilion
Pendapatan 6 bulan 2018: € 18.619 bilion

Keuntungan kasar 2016: € 23.187 bilion
Keuntungan kasar 6 bulan 2017: € 12.624 bilion
Keuntungan kasar 2017: € 23.633 bilion
Keuntungan kasar 6 bulan 2018: € 12.198 bilion

05 September 2018
Bayer AG hari ini melaporkan penurunan keuntungan yang mendadak untuk suku ke-2, dan juga menyesuaikan ramalannya untuk tahun 2018, yang mencerminkan pemerolehan Monsanto.
Keuntungan bersih syarikat Jerman untuk suku ke-2 jatuh kepada 799 juta euro daripada 1.22 bilion euro tahun sebelumnya, terutamanya disebabkan oleh penyatuan Covestro AG, yang kini dilaporkan sebagai syarikat yang berasingan.
Penjualan Bayer untuk tempoh pelaporan meningkat 8.8% kepada 9.48 bilion euro dari tahap semakan 8.71 bilion euro yang dicatatkan untuk suku kedua tahun lalu.
Konglomerat Jerman telah mengeluarkan ramalan kewangan baru untuk mencerminkan pemerolehan Monsanto dan penjualan beberapa perniagaan, termasuk bahagian benih sayur.
"Oleh kerana perjanjian dengan Monsanto berakhir lebih lama dari yang dijangkakan, keuntungan Bayer untuk 2018 kemungkinan lebih rendah dari yang dijangkakan pada bulan Februari kerana sifat musiman perniagaan Monsanto," kata syarikat itu..
Seperti yang dijangkakan Bayer sekarang, perolehan asas sesaham untuk 2018 adalah 5.70–5.90 euro berbanding 6.64 euro yang disemak semula untuk 2017.
Pada masa yang sama, Bayer menaikkan ramalan penjualannya untuk tahun 2018 ke tahap melebihi 39 bilion euro dari anggaran sebelumnya di bawah 35 bilion euro. Menurut syarikat itu, sumbangan Monsanto dalam jumlah penjualan seharusnya sekitar 5 bilion euro.

Keseluruhan kebenaran mengenai Bayer. Siapa dia dan bagaimana menjadi mereka?

Bayer bukan lagi baru, tetapi masih merupakan profesion yang popular dan dicari. Adalah bergaya untuk menjadi pembeli. Pembeli berada pada awal kemunculan dan perkembangan trend. Sekiranya pereka menawarkan visi fesyennya pada musim ini, maka pembeli memilih idea komersial yang paling menarik. Adalah bergantung kepada pembeli bahawa dasar penjualan kedai dan pada akhirnya, apa yang akan dipakai oleh pembeli bergantung pada. Profesi ini dikelilingi oleh lambang ajaib, sering dikaitkan dengan kurangnya pemahaman, apa sebenarnya kerja pembeli.

Siapa pembeli?

Bayer (pembeli) - pakar dalam perolehan, salah satu profesion paling menarik dalam industri fesyen. Sebilangan syarikat Rusia juga menggunakan terjemahan "harfiah" harfiah, tetapi, pada pendapat kami, ini sedikit sebanyak mengurangkan tahap "fesyen" profesion ini.

Apa yang dilakukan oleh pembeli?

 • Melawat pameran, persembahan, pertunjukan dan bilik pameran, di mana dia memilih koleksi untuk kedai..
 • Mengawal penawaran dan harga.
 • Menganalisis penjualan musim semasa dan merancang pelbagai yang berikutnya.

Apa yang harus diketahui oleh pembeli?

 • Selera dan keinginan pelanggan anda - ini adalah perkara utama! Apa yang dia mahukan, dan yang paling penting, apa yang dia mahukan musim depan.
 • Trend fesyen.
 • Produk yang sesuai dengannya: contohnya, jika ia adalah kasut, maka diperlukan pengetahuan tentang bahan dan sifatnya, teknologi pengeluaran dan ciri operasi.

Apa yang boleh pembeli?

 • Pesan koleksi yang berjaya secara komersial dan jadikan kedai berjaya = menguntungkan. Pembelian yang baik adalah perniagaan yang baik.
 • Meningkatkan penjualan, kehilangan pelanggan dan "menolong" syarikat meninggalkan pasaran. Pembelian Buruk - Perniagaan Buruk.

Bayer. Mitos dan Realiti.

Terdapat banyak mitos mengenai pembeli..

Mitos # 1: Bayer adalah demigod, berpakaian fesyen terkini, dia melompat dari pesawat ke pesawat dari Milan ke Paris, dari Paris ke London, duduk di pertunjukan, minum sampanye di pesta selebriti dan berlari ke bilik pameran koleksi.

Realiti: Pada musim pembelian, ini adalah kerja harian 10-12 jam, rentetan perjumpaan dan rundingan, selalunya tanpa makan tengah hari, ada baiknya jika anda melemparkan sandwic. Banyak masa "di kaki saya": ketika pada hari ke-4 berjalan di sekitar pameran, saya tidak dapat bangun pagi dengan keletihan, semua mitos dan legenda terpesona oleh angin. Terdapat perjalanan perniagaan seperti itu di mana anda menghabiskan sekurang-kurangnya lapan perjumpaan setiap hari, menonton beberapa ribu sampel di pameran kasut, dan pada akhir hari semua koleksi kelihatan sama, dan anda belum memahami apa yang berlaku. Pada masa ini, perkara utama adalah berkemas dan tidak kehilangan tumpuan, kerana pelbagai dan penjualan kedai bergantung pada pilihan pembeli.

Tetapi saya akan jujur: sebahagian daripada mitos bukanlah mitos sama sekali. Perjalanan tetap ke luar negara ke pameran; kenalan baru dengan rakan sekerja dari industri fesyen, pilihan koleksi yang akan dipakai dalam setahun - semua ini menangkap dan memberikan pengalaman besar!

Mitos No. 2: Rasa baik, cinta fesyen dan pengetahuan mengenai trend fesyen = pembeli yang baik. Dengan mitos ini, pengarang baris ini, dan juga mitos pertama, terpaksa berpisah dengan masa.

Realiti: Ya, sangat penting, tetapi tidak mencukupi untuk pakar yang sebenar. Pembelian adalah hasil pengiraan yang tepat. Tanpa pengetahuan tentang ekonomi, persahabatan dengan jadual dan statistik, lebih baik tidak pergi ke pembeli.

Mitos No. 3: Dipandu oleh peraturan: "Saya suka, jadi pelanggan akan menyukainya".

Realiti: Buang peraturan ini! Pembelian "mengikut deria" akan menyebabkan keruntuhan, bergantung pada data yang tepat - untuk berjaya. Pilihan pembeli harus selalu diterapkan kepada pembeli: setiap model, jenama, warna, bahan.

Anda harus selalu membayangkan siapa yang akan memakainya dan bagaimana, adakah senang menumpang di dalam kereta atau bas, sama ada senang dijaga, di mana hendak memakainya - ke tempat kerja dan / atau di pintu keluar, betapa selesa berada di dalam bilik ini. Anda tahu lebih banyak - anda menjual lebih banyak!

Bayer. Untuk dilahirkan atau belajar?

Dalam perjalanan perniagaan, pembeli bertemu pada waktu yang berlainan dengan bakat komersial yang sangat berkembang, rasa hits dan tren selama dua musim ke depan. Mereka mempunyai banyak pengalaman dalam bidang peruncitan, yang dapat menjelaskan kekuatan super seperti itu, tetapi anggota pasukan yang lain memiliki pengalaman yang serupa dan... hadiah yang lebih sederhana untuk dilihat sepanjang masa. Pada masa yang sama, kedua-duanya berkesan.

Pendapat saya: anda boleh belajar membeli. Pengetahuan mengenai trend, produk, keupayaan untuk menganalisis statistik penjualan, memahami keperluan khalayak sasaran kedai atau jenama - kemahiran ini mudah diperoleh. Keunggulan komersial dapat dikembangkan melalui pengalaman, terutama dalam penjualan dan layanan pelanggan. Apa yang harus ada dalam darah dan yang tidak mungkin dipelajari adalah kecintaan terhadap fesyen, perkara yang indah, dedikasi, minat untuk mencari nama dan jenama baru.

Masih ada pendapat bahawa rasa yang baik adalah penting bagi pembeli (yang saya sangat setuju), dan bahawa rasa ini hanya boleh jadi semula jadi. Di sini saya bertaruh. Perkara utama bukanlah rasa, tetapi kemampuan berfikir dan keinginan untuk pembangunan. Rasa yang baik adalah kemampuan untuk melihat dan mewujudkan keharmonian, itu hanya kemahiran, dan melatih. Melalui "pengawasan", pengembangan, pengembangan cakrawala. Melalui pencarian yang baru, analisis dan penyesuaiannya, dan bukan penolakan buta - "Ini bukan titik untuk saya." Melalui kajian peraturan orang lain dan penciptaannya sendiri. Oleh itu, resipi untuk rasa yang baik adalah kemampuan berfikir, keinginan untuk belajar, menganalisis dan membuat kesimpulan.

Oleh itu, pengetahuan yang diperoleh, rasa berkembang, seterusnya?

Semua pengetahuan anda - diperoleh dan semula jadi - mesti diperiksa "di ladang" - dalam lawatan lapangan, dan lebih baik di luar negara daripada di Rusia. Pengalaman sangat penting! Mula-mula anda harus bersedia menghadapi kesilapan, tetapi ini adalah masalah masa. Saya ingat pilihan diri pertama saya setelah dua musim bekerja "di bawah sayap" dengan penyelia saya: kami berdua tiba di kilang pakaian sukan dan kasut tarian Itali, pergi ke bilik pameran dan saya mendengar: "Sekarang pilih sendiri!" - Ia bertanggungjawab, menakutkan, dan gembira pada masa yang sama. Pilihan saya kemudian diperbetulkan sebanyak 30%, tetapi ketika koleksi "saya" pertama dijual di kedai, itu lebih dari sekadar menutupi semua siksaan saya pada pembelian!

Cara menjadi pembeli: tujuh langkah untuk mencapai matlamat

Perkara utama adalah mahu dan bertindak, tidak kira seberapa dipukul. Bersikap terbuka terhadap peluang dan mengambil inisiatif. Langkah-langkah ini akan membantu anda menuju ke tujuan:

Terokai pasaran tenaga kerja, trend dan trend perkembangan industri fesyen. Tidak cukup untuk mengetahui warna dan model fesyen apa, anda perlu memahami apa yang dimaksudkan dengan dunia fesyen ini: bagaimana ia berfungsi, spesialis apa yang diminati, apakah inovasi terkini dalam industri ini. Adalah berguna untuk mengenal pasti pembeli yang paling berpengaruh dalam industri dan memahami bagaimana mereka melihat pembeli baru, kemahiran apa yang anda perlukan. Dengarkan rakan sekerja yang berpengalaman, masing-masing pernah bermula.

Dapatkan pengalaman dalam industri fesyen dan tidak semestinya dalam perolehan, pengalaman apa pun akan berguna. Hasil kerja pembeli bukan sahaja melihat koleksi baru, tetapi juga tanggungjawab untuk keseluruhan barang dari pembekal ke kedai. Ini membina hubungan dengan pengeluar, mendapatkan keadaan yang baik, kedudukan koleksi yang betul di kedai.

Dapatkan pendidikan dalam bidang fesyen, sebarang pilihan yang tersedia untuk anda: kursus atau ijazah.

Bekerja dalam industri fesyen dengan idealnya di beberapa syarikat agar mempunyai pemahaman yang lebih luas mengenai industri ini, membina hubungan dan hubungan.

Ikut magang di sebuah syarikat fesyen, pelatih dan pelatih selalu gembira. Ini adalah amalan biasa - terdapat lebih banyak pekerja asing dalam jenama asing daripada kakitangan sepenuh masa. Plus ini adalah garis besar dalam resume. Banyak kedai luar talian dan dalam talian, majalah berkilat siap mengikuti latihan pelatih. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, saya jarang mendengar dari rakan sekerja bahawa kakitangan mereka 100% kakitangan, dan mereka tidak akan mencari orang muda yang tidak sabar untuk bekerja. Isu personel dalam industri fesyen selalu serius.

Keluar dari senja! Tingkatkan kehadiran anda dalam format dalam talian dan luar talian: melanggan orang yang berguna di rangkaian sosial, menghadiri pameran dan pertunjukan, memulakan blog fesyen - semua ini akan membantu membina rangkaian kenalan dan meningkatkan peluang anda, anda akan dikenang apabila pekerjaan yang tepat muncul.

Bersedia untuk menuju ke impian anda. Walaupun anda belum mendapat pekerjaan dalam perolehan sekarang, pilihlah kekosongan lain di industri fesyen, berdekatan dengan pembelian, ini adalah langkah pasti untuk mencapai tujuan.

Tempat belajar kepada pembeli?

Bahkan 10 tahun yang lalu, peluang untuk belajar pada tahap yang serius adalah terhad. Sekarang semuanya lebih mudah. Di Rusia, ini adalah, pertama-tama, program Fashion Consulting Group - kedua-duanya dalam rangka kajian jangka panjang yang menyeluruh berdasarkan program HSE "Pengurusan dalam Industri Fesyen", serta seminar dan kelas induk mengenai pembelian dan pengurusan pelbagai.

Saya juga memperhatikan program institusi khas Barat yang menyediakan pendidikan dalam industri fesyen, terutamanya UAL: University of the Arts London. Di sana anda boleh menjalani latihan dari jarak jauh mengenai pelbagai modul yang dikhaskan untuk byking.

Benar, dalam bahasa Inggeris, tetapi bagi pembeli, pengetahuan tentang bahasa asing adalah salah satu kemahiran penting dan diperlukan.

Latihan berguna, tetapi penting untuk memahami bahawa belajar melalui kuliah tentang bagaimana perolehan dilakukan hampir tidak realistik. Pengetahuan asas mudah diperoleh, tetapi sangat sukar untuk menerapkannya tanpa pengalaman. Ini adalah profesi di mana tidak ada peraturan yang ketat, tetapi semua risiko yang ditanggung oleh pembeli harus dibenarkan, dan profesionalisme datang dengan pengalaman..

Dan yang terakhir. Sepanjang bekerja di industri fesyen, tetapi terutamanya ketika anda baru memulakan kerjaya sebagai pembeli dan belum memahami cara mendekati pilihan koleksi, sangat penting untuk menjadi penasaran, menonton, menyelami, mengingat. Lawati muzium, perhatikan sejarah seni, baca majalah, kaji sifat bahan, melancong - kelilingi diri anda dengan kecantikan! Ikuti jenama fesyen, butik dan kedai besar terbaik, dan blog bergaya. Lihat yang terbaik, ingat dan beri inspirasi!

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes