Syarikat farmasi Bayer

Bayer adalah syarikat inovatif dengan sejarah 150 tahun dan kedudukan utama dalam penjagaan kesihatan dan pertanian di seluruh dunia. Kami sedang mengembangkan molekul baru untuk produk dan cara inovatif untuk meningkatkan kesihatan orang, haiwan dan tumbuhan..

Produk dan penyelesaian Bayer membantu anda mencari jawapan kepada cabaran utama zaman kita..

Bayer menjadikan kehidupan orang lebih baik. Seiring dengan ini, kami menyumbang untuk meningkatkan kebolehpercayaan pengeluaran bahan mentah makanan, makanan dan pertanian berkualiti tinggi. Bayer adalah syarikat yang bertanggungjawab secara sosial dan mematuhi prinsip-prinsip pembangunan lestari. Bayer juga menawarkan peluang kerjaya yang hebat untuk pekerja yang bersedia mengubah hidup mereka menjadi lebih baik..

Misi Kami: Bayer: Sains Untuk Kehidupan yang Lebih Baik

Bayer adalah syarikat inovatif dengan tradisi penyelidikan dan pengembangan yang panjang. Berjaya menerapkan pencapaian saintifik terkini untuk menyelesaikan masalah global yang paling penting, kami menawarkan perkembangan inovatif yang dapat memenuhi keperluan pelanggan semasa.

Cabaran yang dihadapi masyarakat tidak berubah. Hanya skala mereka yang bertambah. Memandangkan penuaan dan pertumbuhan penduduk di planet ini, perlu meningkatkan kualiti ubat, memperluas dan meningkatkan kebolehpercayaan bekalan makanan.

Hanya inovasi dalam bidang sains kehidupan yang membolehkan kita menjawab cabaran global manusia dalam bidang kesihatan dan pertanian. Bayer memberi tumpuan kepada sains. Sebagai pakar dalam bidang kesihatan manusia, haiwan dan tumbuhan, kami bergabung dengan doktor, doktor haiwan dan petani dalam perjalanan menyelesaikan masalah global kemanusiaan. Ini adalah kelebihan daya saing kami..

Bayer Group memberi peluang kepada pekerja profesional, pelbagai, bercita-cita tinggi di seluruh dunia. Prinsip-prinsip LIFE, yang berfungsi sebagai titik rujukan yang berharga dalam aktiviti syarikat, akan tetap menjadi asas bagi semua usaha kami. Budaya korporat adalah komponen penting dalam kejayaan syarikat. Budaya ini berdasarkan Nilai berikut: Kepemimpinan, Kejujuran, Kelenturan dan Kecekapan (Kepemimpinan, Integriti, Fleksibiliti, Kecekapan - KEHIDUPAN).

Kami memberi tumpuan kepada mereka dalam pekerjaan seharian ketika kami mencari penyelesaian untuk tugas yang paling rumit pada masa ini. Pendekatan ini membolehkan kami memenuhi misi kami dengan cara yang berkualiti: Bayer: Science For A Better Life.

Struktur Bayer di Rusia disusun dengan cara yang sama seperti di negara lain.
Perniagaan ini dikendalikan oleh tiga bahagian: Farmaseutikal, Kesihatan Pengguna dan Sains Tanaman. Bayer juga merangkumi jabatan perkhidmatan - Platform Negara dan Perkhidmatan Teknologi Bayer. Pejabat Bayer terletak di 32 bandar di Rusia.

Ubat preskripsi untuk rawatan dan pencegahan penyakit dalam bidang kardiologi, onkologi, kesihatan wanita, hematologi, oftalmologi dan lain-lain.

Ubat OTC, produk penjagaan kulit, makanan tambahan.

Produk Inovatif untuk Pertanian dan Kesihatan Haiwan.

Pemimpin dunia dalam produk perlindungan tanaman dan kawalan perosak yang dimaksudkan untuk digunakan dalam pertanian, perhutanan, di tempat kediaman dan bukan kediaman. Bahagian ini memberi tumpuan kepada kajian dan penambahbaikan sifat biji dan tanaman..

Bahagian ini juga merangkumi unit perniagaan untuk melindungi kesihatan haiwan - salah satu pembekal produk veterinar berpaten yang terkemuka dan berjaya di dunia.
Tutup

Perkhidmatan perundingan dan kejuruteraan untuk bahagian Bayer dan syarikat luar.

Jabatan memberikan sokongan untuk proses perniagaan syarikat

Ilmu Tanaman Bayer Rusia

Bayer adalah salah satu pengeluar dan pembekal produk pertanian terkemuka. Portofolio produk Bayer Crop Science merangkumi benih tanaman ladang, produk perlindungan tanaman dan peralatan pemprosesan benih, serta penyelesaian pertanian lestari.
Tunjukkan penuh...

Sains Tanaman menawarkan trend jangka panjang di pasaran pertanian. Matlamat kami adalah untuk membantu membentuk masa depan agribisnis dengan bantuan produk dan penyelesaian yang membolehkan mengatur pengeluaran makanan, makanan haiwan dan bahan mentah yang dapat diperbaharui dalam jumlah yang mencukupi.

Semua ini - untuk menyediakan populasi planet yang terus bertambah walaupun kawasan yang diperuntukkan terhad untuk tanah yang dapat ditanam. Kami ingin mengambil bahagian dalam keselamatan makanan global melalui agribisnis hijau dan lestari..

Sumber:
http://www.visualcapitalist.com/future-of-food/
http://www.visualcapitalist.com/how-vertical-farming-works/ "> Pertanian menegak sangat berkesan.

Di ladang menegak, tanaman tumbuh dua kali lebih cepat dari biasa, dengan 40% lebih sedikit tenaga dan 99% lebih sedikit air yang digunakan daripada di kawasan terbuka. Dan jumlah sisa makanan 80% lebih rendah.
Walau bagaimanapun, kos untuk mewujudkan ladang tersebut masih terlalu tinggi, dan tidak jelas kapan mereka akan digunakan secara komersial..

Sumber: http://2blades.org/wp-content/uploads/2016/08/Late-blight-dark-text-2BF_7110_Infographic_4_OTC.png "> larut malam adalah masalah yang dihadapi di semua bidang penanaman kentang. Penyelesaiannya dapat meningkat hasil tanaman sebanyak sepertiga dan memberikan sumbangan yang besar terhadap keselamatan makanan planet ini.

Salah satu petunjuk kerja saintis adalah penanaman varieti kentang yang tahan terhadap penyakit akhir. Namun, dari segi kualiti pengguna, mereka masih lebih rendah daripada yang mudah diserang, jadi penggantian varieti tradisional dengan yang lestari tidak mungkin.
Hari ini, penuaian yang stabil hanya dapat dicapai dengan racun kulat..

Sumber: https://futureofag.com/5-potential-use-cases-for-blockchain-in-agriculture-c88d4d2207e8
https://news.uoguelph.ca/2017/12/canada-adopt-blockchain-technology-meet-agri-food-goals/ "> Berdasarkan blockchain, bukan sahaja Bitcoin berfungsi, tetapi juga penyelesaian dalam pelbagai sektor ekonomi, termasuk bekalan makanan: intinya adalah perakaunan lengkap aset dan transaksi, yang tidak dapat dipalsukan atau digodam kerana fakta bahawa data tersedia untuk setiap peserta dalam sistem.

Teknologi ini membolehkan anda mengesan dan mengesahkan hampir semua perkara yang dapat kita bayangkan. Pengguna akan mengetahui dengan tepat apa yang mereka makan, bagaimana dan oleh siapa produk ini dihasilkan. Pengawal selia akan dapat menyusun undang-undang untuk mempromosikan pengeluaran karbon rendah. Sumber produk dan patogen berkualiti rendah dapat ditentukan dengan segera dan tepat. Dan pengeluar akan mendapat keuntungan dari logistik yang lebih cekap dan pengembangan produk khusus untuk pasaran tertentu. Akibatnya, blockchain akan menjimatkan masa, wang dan menjaga kesihatan orang..

Sumber: http: //xn--80aplem.xn--p1ai/analytics/Dinamika-potreblenia-zernovyh-v-mire/ "> Bahagian bijirin dalam pengeluaran makanan adalah sekitar 45% di seluruh dunia, dan di beberapa negara mencapai 60%. Antara tahun 2000 dan 2017, penggunaan bijirin meningkat 1.37 kali - dari tahun 1894 hingga 2600 juta tan, dan harganya - hampir 2 kali ganda.

Di Rusia, India dan EU, gandum adalah tanaman utama; Amerika Syarikat dan Brazil adalah peneraju dunia dalam pengambilan jagung. Bijirin lain (gandum, rai, barli) juga memiliki bahagian yang besar dalam struktur penggunaan global, oleh itu pengeluarannya dapat menjanjikan bagi Rusia.

 • Catatan Komuniti
 • Cari

Bayer Crop Science Russia menyematkan catatan

Dengan mencipta teknologi inovatif, Bayer memanfaatkan idea dari dunia luar dan memperbaikinya menggunakan pencapaian saintifik terkini. Inilah cara Acleronon "dilahirkan": penyelesaian unik untuk rawatan pra-menyemai benih jagung DEKALB.
Tunjukkan penuh...

Di satu pihak, Acleron adalah gabungan perlindungan fungisida dan racun serangga yang kuat. Tandem fludioxanil dan metalaxyl-M memberikan perlindungan berkesan terhadap patogen yang berbahaya bagi anak benih. Clothianidin mengawal perosak utama jagung, termasuk cacing kawat.

Acceleron, sebaliknya, bukan hanya pelindung! Terdapat pautan lain dalam teknologi ini, yang merupakan inti pati inovasi. Ini adalah komponen biologi eksklusif B-360, yang berdasarkan molekul isyarat LHO (lipo-chitooligosaccharide). Di sebalik nama yang menarik itu terdapat penemuan yang dibuat oleh para saintis yang mengkaji ekosistem tanah yang kompleks. Pelbagai mikroorganisma hidup di dalamnya, yang mewujudkan persekitaran dinamik yang diperlukan untuk pengembangan tanaman. Dan salah satu "penghuni" tanah yang paling menarik dan berguna adalah kulat mikorizal. Fungsinya adalah untuk memasuki simbiosis dengan sistem akar tanaman, membantu mereka menyerap mineral dan kelembapan dengan lebih berkesan..

Molekul isyarat LHO, yang merupakan sebahagian daripada teknologi Acceleron, merangsang percambahan spora kulat dan membantu mikoriza memasuki sistem akar jagung. Akibatnya, jumlah dan panjang akar yang berfungsi, serta keupayaan penyerapannya, meningkat dengan ketara. Ini membolehkan anda mencapai kesan yang kompleks: terdapat pengoptimuman pemakanan mineral dan penggunaan kelembapan, yang sangat penting dalam keadaan kering. Dan hibrida jagung DEKALB, yang dilindungi pada tahap awal perkembangannya dari pelbagai jenis patogen dan perosak, dapat memanfaatkan potensinya secara maksimum.

Inovasi teknologi Acceleron telah dibuktikan oleh saintis dan pengamal dari seluruh dunia. Salah satu eksperimen perwakilan diletakkan di Jerman di makmal. Sebagai perbandingan, dua pilihan diambil: yang pertama, biji jagung dirawat dengan penyediaan racun kulat, dan pada yang kedua, komponen biologi B-360 ditambahkan pada penawar. Dua bulan selepas itu, para pakar memeriksa sistem tanah dan akar tanaman dengan dua cara. Tidak ada keraguan: penggunaan B-360 menyebabkan mikorisasi lebih tinggi daripada pada pilihan pertama.

Keberkesanan Acleron juga disahkan oleh pengalaman petani Rusia. Selama beberapa tahun terakhir, mereka telah menggunakan biji hibrida jagung DEKALB dalam pemrosesan Acleron dan mendapatkan tanaman berkualiti tinggi!

Heroin adalah jenama yang dicipta oleh syarikat farmasi Bayer AG

Tahukah anda bahawa heroin, salah satu ubat terburuk pada zaman kita, diciptakan sebagai penekan batuk dan dijual di farmasi Jerman sehingga tahun 1971. Dan mengapa dia dipanggil begitu? Tak tahu? Kemudian kami akan memberitahu anda mengenainya. Secara umum, ia seperti ini.

Pengarah Penyelidikan Bayer Heinrich Drezer memberitahu syarikat mengenai kejayaan itu. Di bawah kepimpinannya, ubat diciptakan yang menghilangkan rasa sakit lebih baik daripada morfin dan lebih selamat.

Lebih-lebih lagi, kakitangan makmal dan Heinrich Drezer sendiri, yang menguji ubat baru pada diri mereka sendiri, menemui harta tambahan - ubat itu menimbulkan reaksi emosi yang kuat, inspirasi yang hampir berani. Untuk menghormati harta tanah ini, pil yang baru lahir disebut "heroin".

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pose abad yang lalu, tuberkulosis dianggap sebagai penyakit utama umat manusia. Antibiotik belum ada, jadi satu-satunya rawatan adalah untuk menekan gejala penyakit, terutama batuk.

Dari semua ubat yang ada pada masa itu, kokain, yang dibuat khas untuk tujuan perubatan, dapat mengatasi masalah ini. Namun, segera menjadi jelas bahawa "rawatan" dengan kokain membawa kepada ketagihan akut. Pada tahun 1896, Joseph von Mehring mengembangkan ubat baru dan meyakinkan pengeluar alkaloid utama, syarikat Merch Darmstadt, untuk melancarkan Dionin, turunan morfin, ke pasar pada tahun 1898. Kejayaan komersial ubat baru ternyata begitu hebat sehingga semua syarikat farmasi memasuki perlumbaan inventif.

Pada 10 Ogos 1897, Felix Hoffman, seorang pekerja Bayer, dapat mensintesis asid asetilalisilik, mencipta ubat sintetik pertama dalam sejarah, iaitu bahan terapi yang tidak ada di alam semula jadi. Aspek penemuan ini sangat penting sejak teknologi pengeluaran besar-besaran ubat itu pertama kali muncul..

Kejayaan aspirin adalah universal dan tidak berkesudahan. Walaupun terdapat semua pencapaian dan penemuan berikutnya, hingga hari ini ia tetap menjadi ubat yang paling biasa. Menurut data terkini, pengambilan aspirin tahunan melebihi 40 bilion tablet.
Sehingga Bayer semalam menjadi syarikat farmaseutikal utama di dunia. Tetapi pemikiran saintifik, yang didorong oleh pertimbangan komersial, tidak berhenti.

Diacetylmorphine pertama kali disintesis pada tahun 1874 oleh Alder Wright, seorang ahli kimia Inggeris yang bekerja di sebuah sekolah perubatan di St. Mary's Hospital di London.
Diacetylmorphine dikembangkan sebagai ubat batuk oleh ahli kimia Jerman Felix Hoffmann dan dibebaskan oleh syarikat farmaseutikal Jerman Bayer AG pada tahun 1898 di bawah tanda dagangan "Heroin".

Ubat ini dipasarkan sebagai ubat penenang untuk batuk dan sebagai pengganti ketagihan morfin (morfin). Ini difasilitasi oleh fakta bahawa heroin menyebabkan euforia yang agak tenang dengan penyimpangan tingkah laku dan kecerdasan yang minimum (dengan syarat ia digunakan dalam waktu yang singkat). Dari tahun 1898 hingga 1910, heroin dijual sebagai pengganti morfin dan ubat batuk untuk kanak-kanak.
Pil Asma Heroin

Kejayaan novel terbaru Bayer tidak kurang hebatnya dengan kejayaan aspirin. Lebih-lebih lagi, menurut ahli farmasi, itu hampir merupakan ubat mujarab. Heroin - dalam bentuk sirap atau tablet - diresepkan oleh doktor untuk aduan selesema dan jantung, penyakit saluran gastrik dan sklerosis yang luas.

Dalam 15 tahun, 1 tan heroin tulen dihasilkan, yang, menurut anggapan penciptanya, menaklukkan dunia. Menjelang tahun 1915, Bayer menjualnya ke 22 negara, dengan Amerika Syarikat menjadi pembeli utama. Isyarat membimbangkan pertama mengenai kesan sampingan heroin muncul di luar negara, dan tidak lama lagi. Namun, tidak ada yang memperhatikan mereka. Segala kritikan terhadap ubat itu dianggap fitnah pesaing dan ancaman terhadap kemajuan sains. Berat keseluruhan produk tahunan diukur dalam banyak ton, semua negara baru dihubungkan dengan pengeluaran - pada tahun 1922, selain Jerman, heroin dibuat oleh Perancis, Itali, Swiss, Belanda, Jepun, dan Turki. Republik muda Soviet juga memainkan peranan penting dalam pengeluar "candu untuk rakyat". Tahun-tahun antara 1925 dan 1930 dapat disebut, tanpa keterlaluan, "rancangan heroin lima tahun" - pengeluaran dunia (34 tan yang dilemparkan ke pasar oleh 23 syarikat) telah mencapai puncaknya. Pada masa yang sama, dipercayai bahawa jumlahnya yang berpatutan secara perubatan tidak boleh melebihi 10 tan.

Ubat itu kehilangan kepentingannya dalam amalan perubatan sehari-hari hanya setelah Perang Dunia Kedua, namun ubat itu masih dijual di bahagian farmasi yang diresepkan. Larangan terakhir untuk heroin di Jerman hanya diperkenalkan pada tahun 1971.

Syarikat farmaseutikal BAYER

Komen Artikel
AO BAYER.
107113, Moscow, 3rd Rybinskaya St., 18, bldg.2
Tel.: (495) 231-12-00
www.bayerpharma.ru

Bahagian BAYER Rusia mewakili kepentingan semua keprihatinan syarikat: BAYER, BAYER CropScience, BAYER MaterialScience, dan juga bahagian perkhidmatan BAYER Technology Services, tidak hanya di wilayah tetapi juga di negara-negara CIS. Syarikat ini mempunyai pejabat di Rusia di semua bandar utama. Jaringan wilayah kami terdiri daripada 27 bandar.

BAYER di Rusia mengkhususkan diri dalam bidang terapi dengan permintaan tinggi terhadap ubat-ubatan, di mana, walaupun terdapat kemajuan yang besar, penyelesaian inovatif tambahan diperlukan. Syarikat memberi perhatian khusus kepada penyakit sosial yang menimbulkan bahaya terbesar bagi penduduk. Sebagai contoh, bahagian Farmaseutikal beroperasi dalam bidang seperti onkologi, hematologi, kardiologi, pengimejan diagnostik, kesihatan wanita dan kesihatan pembiakan. Di Rusia, bahagian Penjagaan Pengguna BAYER berjaya berkembang, menawarkan pelbagai jenis ubat OTC. Hari ini, Penjagaan Pengguna adalah salah satu syarikat ubat OTC terkemuka. Bahagian farmaseutikal dan penjagaan haiwan kesayangan adalah salah satu pembekal ubat veterinar yang paling berjaya. Penjagaan Diabetes dan Radiologi & Intervensi adalah antara penyedia utama pengimejan diagnostik dan alat diagnostik diabetes cepat.

Bahan yang disediakan oleh Bayer JSC. Maklumat perhubungan:
AO BAYER
107113, Moscow, 3rd Rybinskaya St., Building 18, Building 2.
Telefon: (495) 231-12-00
Faks: (495) 231-12-02

Syarikat Bayer JSC mengambil berat tentang kualiti produknya yang tinggi dan oleh itu berminat untuk menerima maklumat keselamatan mengenai produk syarikat untuk menilai dan mengurangkan risiko reaksi yang tidak diingini pada pesakit.
Sekiranya anda ingin melaporkan kejadian atau aduan yang tidak diingini mengenai kualiti produk AOBAYER, sila kirimkan maklumat tersebut kepada doktor yang hadir, kepada pihak berkuasa, atau gunakan pautan ini

Forum promosi Bayer AG

Keuntungan Bayer meningkat dua kali ganda dalam 9 bulan menjadi 2.677 bilion euro

hari ini, 10:18
MOSCOW, 30 Oktober - PERDANA. Keuntungan bersih kimia-farmaseutikal Jerman membimbangkan Bayer AG untuk tiga suku tahun 2019 menurun setengah berbanding tempoh yang sama tahun lalu dan berjumlah 2.677 bilion euro, kata syarikat itu.

Pendapatan sesaham adalah 2.73 euro berbanding 6.06 euro pada tahun sebelumnya. Pendapatan meningkat 24.3% hingga 32.795 bilion euro.

Keuntungan bersih syarikat untuk suku ketiga adalah 1.036 bilion euro, yang 2.7 kali lebih rendah daripada tahun lalu. Pendapatan sesaham adalah € 1.05 berbanding € 2.93 pada tahun sebelumnya. Pendapatan meningkat 6.1% hingga 9.83 bilion euro.

Pendapatan bahagian farmasi Bayer untuk sembilan bulan pertama meningkat 6.6% menjadi 13.28 bilion euro, bahagian Kesihatan Pengguna (ubat OTC) - sebanyak 0.1%, menjadi 4.125 bilion euro, dan bahagian pertanian - 1.6 kali, sehingga 15.18 bilion euro.

Syarikat itu menjangkakan pendapatan untuk tahun ini sekitar 43.5 bilion euro.

Bayer AG, yang ditubuhkan pada tahun 1863, mewakili lebih dari 300 syarikat di berbagai negara, rangkaian produk merangkumi sekitar 5 ribu item dalam bidang penjagaan kesihatan, produk perlindungan tumbuhan dan bahan berteknologi tinggi. Antara jenama Bayer yang paling terkenal ialah Bayer Aspirin, Aspirin, Alka-Seltzer, dan Supradyn..
1prime.ru/Pharm_industry/20191030/830477731.html

Keuntungan bersih Bayer pada separuh I turun 1.7 kali
MOSCOW, 30 Julai - PERDANA. Keuntungan bersih kimia-farmaseutikal Jerman membimbangkan Bayer AG pada separuh pertama 2019 menurun 1.67 kali berbanding tempoh yang sama tahun lalu dan berjumlah 1.645 bilion euro, kata syarikat itu.

Pendapatan sesaham berjumlah 1.68 euro berbanding 3.05 euro pada tahun sebelumnya. Pendapatan meningkat 31.6% - sehingga 24.5 bilion euro.

Keuntungan bersih syarikat untuk suku kedua adalah 404 juta euro, penurunan hampir 2 kali ganda berbanding tahun lalu. Pendapatan sesaham berjumlah 0,41 euro berbanding 0,87 euro pada tahun sebelumnya. Pendapatan meningkat 21.1% hingga 11.485 bilion euro.

Pendapatan bahagian farmasi Bayer selama enam bulan terakhir meningkat 5.8% menjadi 8.776 bilion euro, bahagian Kesihatan Pengguna (ubat OTC) - sebanyak 0.5%, kepada 2.837 bilion euro, dan bahagian pertanian - 1.9 kali, menjadi 5.872 bilion euro.

Syarikat itu meramalkan bahawa pendapatan untuk akhir tahun 2019 akan menjadi sekitar 46 bilion euro, yang setara dengan kenaikan sekitar 4%.

Bayer AG, yang ditubuhkan pada tahun 1863, mewakili lebih dari 300 syarikat di pelbagai negara. Rangkaian produk merangkumi sekitar 5 ribu item dalam bidang penjagaan kesihatan, produk perlindungan tumbuhan dan bahan berteknologi tinggi. Antara jenama terkenal Bayer ialah Bayer Aspirin, Aspirin, Alka-Seltzer, dan Supradyn..

Pasaran
hari ini, 22:22 Perniagaan
Fitch menurunkan Bayer menjadi 'BBB +' dari 'A-'; prospek negatif

MOSCOW, 8 Julai / PERDANA /. Agensi penarafan antarabangsa Fitch menurunkan penarafan lalai penerbit jangka panjang (IDR) keprihatinan Bayer Jerman kepada "BBB +" dari "A-", tinjauan penarafannya negatif, kata agensi itu dalam satu siaran.


Pada masa yang sama, IDR jangka pendek ditegaskan di "F2"; penilaian dikeluarkan dari senarai untuk ditinjau dengan kemungkinan penurunan selanjutnya. Agensi ini juga menurunkan IDR jangka panjang Monsanto (dimiliki oleh Bayer sejak 2018) menjadi "BBB +" dari "A-", jangka pendek - ditarik balik kerana syarikat itu tidak mempunyai kertas komersial jangka pendek yang diedarkan.


"Penurunan itu mencerminkan pandangan Fitch bahawa profil risiko bahagian sains tanaman semakin buruk sejak tahun lalu kerana perdebatan mengenai glyphosate, ditambah dengan risiko lintasan pengecualian syarikat daripada pinjaman berlebihan setelah puncaknya pada tahun 2018, Pengambilalihan Monsanto mungkin ditangguhkan selepas 2020, ”kata agensi itu. Kelewatan ini mungkin disebabkan oleh kenaikan margin yang lebih kecil daripada yang dijangkakan kerana risiko yang terkandung dalam program rasionalisasi kosnya, yang berjalan selari dengan integrasi Monsanto.


Pandangan negatif mencerminkan peningkatan risiko pembayaran material yang berpotensi berkaitan dengan percubaan glyphosate. Agensi itu akan mengkaji semula prospek stabil sebaik sahaja muncul kejelasan mengenai hasil litigasi glyphosate yang sedang berlangsung, dan hasilnya seharusnya tidak memberi kesan yang signifikan terhadap profil kredit Bayer, Fitch menjelaskan.


Penarafan jangka panjang Monsanto terhadap BBB + mencerminkan kedudukan pasaran syarikat yang kukuh dan diperkuat oleh komitmen pengurusan terhadap dasar kewangan konservatif, yang menurutnya dividen untuk 2019-2022 akan dibatasi kepada sekitar 12 bilion euro, kata agensi itu dalam satu siaran..


Bayer AG, yang ditubuhkan pada tahun 1863, mewakili lebih dari 300 syarikat di berbagai negara, rangkaian produk merangkumi sekitar 5 ribu item dalam bidang penjagaan kesihatan, produk perlindungan tumbuhan dan bahan berteknologi tinggi. Monsanto Co. ditubuhkan pada tahun 1901 dan berpusat di St. Louis, Amerika Syarikat. Syarikat ini terlibat dalam pengeluaran benih GMO, dan juga racun herba Roundup yang paling meluas di dunia.

Bayer telah menangguhkan penyetempatan pengeluaran ubat antitumor di Rusia
Vedomosti 31 Mei 05:58

Farmasi Jerman yang mengadakan Bayer membekukan projek untuk melokalkan pengeluaran ubat antitumor Nexavar (sorafenib) di Rusia. Perkara ini dilaporkan oleh Kommersant dengan merujuk kepada wakil syarikat. Sebab keputusan ini adalah pelancaran analog ubat Jerman dari syarikat Rusia Nativa - asli Sorafenib - dalam tempoh perlindungan paten untuk ubat asal.

Bayer menandatangani perjanjian mengenai penyetempatan pengeluaran ubat Nexavara dengan St Petersburg Polisan pada tahun 2016, mengingatkan sumber penerbitan di pasar farmasi. Di kilangnya, pengeluar Jerman telah menghasilkan ubat antibakteria Bayer Avelox dan melokalkan ubat antitumor Stevarg. Organisasi pengeluaran kitaran penuh Nexavar sepatutnya selesai pada tahun 2019. Pembicara mencatat bahawa pihak-pihak melabur 1 bilion rubel dalam projek penyetempatan..

Nativa Rusia mendaftarkan analog ubat antikulat Jerman pada tahun 2017. Pada Januari 2018, Bayer mengemukakan tuntutan menuntut syarikat Rusia dilarang menjual ubatnya sehingga paten itu berakhir pada tahun 2026. Dalam dua keadaan, Nativa membuktikan bahawa dalam pembuatan " Sorafenib Nativa menggunakan formula proprietari sendiri. Kemudian, Mahkamah Harta Intelek menghantar kes itu untuk diperiksa semula. Sementara itu, menurut Bayer, Nativa telah menandatangani kontrak 301 negeri untuk pembekalan generiknya.

Kementerian Kesihatan dan Kementerian Perindustrian dan Perdagangan menyatakan bahawa mereka tidak mempunyai kewenangan untuk melindungi hak harta intelek. Pada masa yang sama, Kementerian Perindustrian dan Perdagangan menyedari perlunya menyelesaikan perselisihan hak paten dalam bidang farmasi dan berjanji akan membuat penyesuaian yang tepat terhadap strategi pengembangan industri farmasi di Rusia hingga 2030. Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan DSM Sergey Shulyak menyatakan bahawa keadaan ini mungkin menakutkan pelabur lain.

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes glifosat, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Nash Van Drake (Cat Skripal), jumlah tuntutan adalah semacam omong kosong!

Timofey Martynov, semuanya tidak masuk akal di Amerika. Mahkamah Illinois menghadiahkan Girkin 400 juta, walaupun hakim mengatakan bahawa dia tahu bahawa dia tidak mempunyai wang seperti itu.

Nash Van Drake (Skripal Cat), Girkin adalah siapa?
apa yang bersalah?

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes dengan glyphosate, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Nash Van Drake (Cat Skripal), jumlah tuntutan adalah semacam omong kosong!

Timofey Martynov, semuanya tidak masuk akal di Amerika. Mahkamah Illinois menghadiahkan Girkin 400 juta, walaupun hakim mengatakan bahawa dia tahu bahawa dia tidak mempunyai wang seperti itu.

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes glifosat, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Nash Van Drake (Cat Skripal), jumlah tuntutan adalah semacam omong kosong!

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes glifosat, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Mahkamah di California memutuskan bahawa gergasi agrokimia Bayer harus membayar lebih dari $ 2 bilion kepada pasangan tua dalam tuntutan karsinogenik terhadap salah satu produk utamanya, herbisida glyphosate (jenama Roundup). Ini adalah jumlah terbesar yang diberikan dalam kes glifosat, tulis Reuters, tetapi kemungkinan akan menurunkan Mahkamah Agung. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10,000 tuntutan sedemikian.
Maklumat lanjut
baca lebih lanjut mengenai smartlab

20 Mac 2019, 13:25
Saham Bayer AG jatuh mendadak pada hari Rabu pagi setelah perbicaraan juri di San Francisco pada hari Selasa petang menyimpulkan bahawa racun herba Monsanto yang berasaskan glyphosate adalah faktor penentu untuk kanser penggugat.

Pada masa penulisan, saham Bayer turun 12.68% kepada 60.86 euro. Sekiranya mereka gagal pulih, kejatuhan hari ini mengancam sebagai hasil harian terburuk mereka sejak Jun 2000..

Penganalisis Citi Paul Verdult percaya bahawa berdasarkan keputusan yang dikeluarkan San Francisco, stok Bayer akan bertambah buruk. Pada masa yang sama, dia menyatakan bahawa kes St. Louis yang akan datang dapat menjelaskan keadaan dengan potensi kewajiban. "Saham itu mungkin akan terus berada di bawah tekanan sehingga pengesahan muncul bahawa Bayer dapat menang dalam sekurang-kurangnya satu dari enam kes yang akan dipertimbangkan pada tahun 2019," kata penganalisis itu.

Menurut Gunter Zehmann dari Bernstein, saham Bayer akan tetap berada di bawah tekanan yang signifikan, terutama jika syarikat itu kehilangan tahap kedua percubaan, yang sangat mungkin.

Saham Bayer sejak 52 minggu yang lalu telah menurun sebanyak 34%.

"Memandangkan stok tetap tidak stabil, mereka layak dibeli sekiranya berlaku penurunan yang ketara," tambahnya.
baca lebih lanjut mengenai smartlab

Bayer ag
(Xetra: BAYN)
€ 78.29 -1.91 (-1.97%)
Sehingga 12:08 PM EDT 05/09/2018
www.bloomberg.com/quote/BAYN:GR


Bayer ag
Kumpulan Bayer
Stok modal Bayer AG ditentukan pada 31 Disember 2017, kepada € 2,117 juta, dibahagikan kepada 826,947,808 saham berdaftar tanpa nilai. www.annualreport2017.bayer.com/servicepages/search.php?q=authorized+capital&pageID=34046
Modal Bayer AG pada 31 Disember 2017 berjumlah € 2.117 juta, dibahagikan kepada 826.947.808 saham tidak diperakui.
Permodalan pada 09/05/2018: € 64.742 bilion

Jumlah hutang pada 31 Disember 2016: 50.341 bilion
Jumlah hutang pada 31 Disember 2017: 38.226 bilion

Pendapatan 2016: € 34.943 bilion
Pendapatan 6 bulan 2017: € 18.394 bilion
Pendapatan 2017: € 35.015 bilion
Pendapatan 6 bulan 2018: € 18.619 bilion

Keuntungan kasar 2016: € 23.187 bilion
Keuntungan kasar 6 bulan 2017: € 12.624 bilion
Keuntungan kasar 2017: € 23.633 bilion
Keuntungan kasar 6 bulan 2018: € 12.198 bilion

05 September 2018
Bayer AG hari ini melaporkan penurunan keuntungan yang mendadak untuk suku ke-2, dan juga menyesuaikan ramalannya untuk tahun 2018, yang mencerminkan pemerolehan Monsanto.
Keuntungan bersih syarikat Jerman untuk suku ke-2 jatuh kepada 799 juta euro daripada 1.22 bilion euro tahun sebelumnya, terutamanya disebabkan oleh penyatuan Covestro AG, yang kini dilaporkan sebagai syarikat yang berasingan.
Penjualan Bayer untuk tempoh pelaporan meningkat 8.8% kepada 9.48 bilion euro dari tahap semakan 8.71 bilion euro yang dicatatkan untuk suku kedua tahun lalu.
Konglomerat Jerman telah mengeluarkan ramalan kewangan baru untuk mencerminkan pemerolehan Monsanto dan penjualan beberapa perniagaan, termasuk bahagian benih sayur.
"Oleh kerana perjanjian dengan Monsanto berakhir lebih lama dari yang dijangkakan, keuntungan Bayer untuk 2018 kemungkinan lebih rendah dari yang dijangkakan pada bulan Februari kerana sifat musiman perniagaan Monsanto," kata syarikat itu..
Seperti yang dijangkakan Bayer sekarang, perolehan asas sesaham untuk 2018 adalah 5.70–5.90 euro berbanding 6.64 euro yang disemak semula untuk 2017.
Pada masa yang sama, Bayer menaikkan ramalan penjualannya untuk tahun 2018 ke tahap melebihi 39 bilion euro dari anggaran sebelumnya di bawah 35 bilion euro. Menurut syarikat itu, sumbangan Monsanto dalam jumlah penjualan seharusnya sekitar 5 bilion euro.

BAYER AG (BAYGn)

Analisis teknikal

berita

Analisis

Komen Instrumen Bayer Terkini

- Saham syarikat didagangkan dalam aliran menurun; - Pada volume tinggi, mereka keluar dari tahap sokongan yang kuat (46.79) berhampiran sempadan bawah saluran; - Indeks RSI menunjukkan jalan keluar dari zon oversold. Di samping itu, syarikat farmaseutikal harus memperoleh keuntungan yang baik untuk separuh pertama tahun ini - coronavirus membuat orang memberi perhatian lebih kepada kesihatan mereka :) Saya menjangkakan stok akan berkembang ke bahagian atas saluran dalam 3-4 minggu. P.S.: Mungkin saya akan menutup perjanjian lebih awal, kerana trend menurun. Harga urus niaga: Panjang: 58.00 Ambil untung: 72.19 (24.47%) Henti rugi: 52.09 (10.19%). (Lagi)

04/07/2020 12:48 GMT · Balas

Wah siapa senang. (Lagi)

03/12/2020 09:31 GMT · 3 · Balas

malah 56 dapat :). (Lagi)

03/09/2020 12:37 GMT · Balas

Dari rangkaian

Berniaga dalam instrumen kewangan dan (atau) cryptocurrency melibatkan risiko tinggi, termasuk risiko kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan, jadi tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga cryptocurrency sangat tidak menentu dan boleh berubah kerana faktor luaran seperti berita kewangan, keputusan perundangan atau peristiwa politik. Perdagangan margin membawa kepada peningkatan risiko kewangan.
Sebelum memutuskan untuk membuat transaksi dengan instrumen kewangan atau cryptocurrency, anda harus mendapatkan maklumat lengkap mengenai risiko dan kos yang berkaitan dengan perdagangan di pasaran kewangan, menilai objektif pelaburan, pengalaman anda dan tahap risiko yang boleh diterima dengan betul, dan jika perlu, dapatkan nasihat profesional.
Fusion Media mengingatkan bahawa maklumat yang diberikan di laman web ini tidak selalu terkini atau tepat. Data dan harga di laman web mungkin tidak ditunjukkan oleh wakil rasmi pasar atau pertukaran, tetapi oleh peserta biasa. Ini bermaksud bahawa harga tidak tepat dan mungkin berbeza dari harga sebenar di pasaran yang relevan, dan oleh itu bersifat indikatif dan tidak sesuai untuk digunakan untuk tujuan perdagangan. Fusion Media dan mana-mana pembekal data yang terdapat di laman web ini tidak bertanggungjawab atas apa-apa kerugian atau kerugian yang timbul akibat daripada sebarang transaksi perdagangan yang dibuat berkaitan dengan maklumat yang diberikan..
Melainkan jika disetujui secara tertulis, Fusion Media dan / atau penyedia data dilarang menggunakan, menyimpan, memperbanyak, memaparkan, mengubah, menghantar atau menyebarkan data yang terdapat di laman web ini. Semua hak harta intelek dilindungi oleh pembekal dan (atau) pertukaran yang memberikan data yang ditentukan.
Fusion Media mungkin menerima imbuhan dari pengiklan yang disebut di laman web sekiranya anda pergi ke laman web pengiklan, hubungi dia atau sebaliknya menanggapi iklan tersebut.

Muat turun aplikasi

Lebih banyak maklumat pasaran orang dalam, lebih banyak pemberitahuan, lebih banyak cara untuk menyediakan senarai tontonan - hanya di aplikasi

Muat turun aplikasi Tidak sekarang

Investing.com lebih senang digunakan dalam aplikasi!

Lebih banyak penerbitan,
akses pantas ke petikan dan carta,
serta antara muka yang paling mudah -
dalam aplikasi sahaja.

Keseluruhan kebenaran mengenai Bayer. Siapa dia dan bagaimana menjadi mereka?

Bayer bukan lagi baru, tetapi masih merupakan profesion yang popular dan dicari. Adalah bergaya untuk menjadi pembeli. Pembeli berada pada awal kemunculan dan perkembangan trend. Sekiranya pereka menawarkan visi fesyennya pada musim ini, maka pembeli memilih idea komersial yang paling menarik. Adalah bergantung kepada pembeli bahawa dasar penjualan kedai dan pada akhirnya, apa yang akan dipakai oleh pembeli bergantung pada. Profesi ini dikelilingi oleh lambang ajaib, sering dikaitkan dengan kurangnya pemahaman, apa sebenarnya kerja pembeli.

Siapa pembeli?

Bayer (pembeli) - pakar dalam perolehan, salah satu profesion paling menarik dalam industri fesyen. Sebilangan syarikat Rusia juga menggunakan terjemahan "harfiah" harfiah, tetapi, pada pendapat kami, ini sedikit sebanyak mengurangkan tahap "fesyen" profesion ini.

Apa yang dilakukan oleh pembeli?

 • Melawat pameran, persembahan, pertunjukan dan bilik pameran, di mana dia memilih koleksi untuk kedai..
 • Mengawal penawaran dan harga.
 • Menganalisis penjualan musim semasa dan merancang pelbagai yang berikutnya.

Apa yang harus diketahui oleh pembeli?

 • Selera dan keinginan pelanggan anda - ini adalah perkara utama! Apa yang dia mahukan, dan yang paling penting, apa yang dia mahukan musim depan.
 • Trend fesyen.
 • Produk yang sesuai dengannya: contohnya, jika ia adalah kasut, maka diperlukan pengetahuan tentang bahan dan sifatnya, teknologi pengeluaran dan ciri operasi.

Apa yang boleh pembeli?

 • Pesan koleksi yang berjaya secara komersial dan jadikan kedai berjaya = menguntungkan. Pembelian yang baik adalah perniagaan yang baik.
 • Meningkatkan penjualan, kehilangan pelanggan dan "menolong" syarikat meninggalkan pasaran. Pembelian Buruk - Perniagaan Buruk.

Bayer. Mitos dan Realiti.

Terdapat banyak mitos mengenai pembeli..

Mitos # 1: Bayer adalah demigod, berpakaian fesyen terkini, dia melompat dari pesawat ke pesawat dari Milan ke Paris, dari Paris ke London, duduk di pertunjukan, minum sampanye di pesta selebriti dan berlari ke bilik pameran koleksi.

Realiti: Pada musim pembelian, ini adalah kerja harian 10-12 jam, rentetan perjumpaan dan rundingan, selalunya tanpa makan tengah hari, ada baiknya jika anda melemparkan sandwic. Banyak masa "di kaki saya": ketika pada hari ke-4 berjalan di sekitar pameran, saya tidak dapat bangun pagi dengan keletihan, semua mitos dan legenda terpesona oleh angin. Terdapat perjalanan perniagaan seperti itu di mana anda menghabiskan sekurang-kurangnya lapan perjumpaan setiap hari, menonton beberapa ribu sampel di pameran kasut, dan pada akhir hari semua koleksi kelihatan sama, dan anda belum memahami apa yang berlaku. Pada masa ini, perkara utama adalah berkemas dan tidak kehilangan tumpuan, kerana pelbagai dan penjualan kedai bergantung pada pilihan pembeli.

Tetapi saya akan jujur: sebahagian daripada mitos bukanlah mitos sama sekali. Perjalanan tetap ke luar negara ke pameran; kenalan baru dengan rakan sekerja dari industri fesyen, pilihan koleksi yang akan dipakai dalam setahun - semua ini menangkap dan memberikan pengalaman besar!

Mitos No. 2: Rasa baik, cinta fesyen dan pengetahuan mengenai trend fesyen = pembeli yang baik. Dengan mitos ini, pengarang baris ini, dan juga mitos pertama, terpaksa berpisah dengan masa.

Realiti: Ya, sangat penting, tetapi tidak mencukupi untuk pakar yang sebenar. Pembelian adalah hasil pengiraan yang tepat. Tanpa pengetahuan tentang ekonomi, persahabatan dengan jadual dan statistik, lebih baik tidak pergi ke pembeli.

Mitos No. 3: Dipandu oleh peraturan: "Saya suka, jadi pelanggan akan menyukainya".

Realiti: Buang peraturan ini! Pembelian "mengikut deria" akan menyebabkan keruntuhan, bergantung pada data yang tepat - untuk berjaya. Pilihan pembeli harus selalu diterapkan kepada pembeli: setiap model, jenama, warna, bahan.

Anda harus selalu membayangkan siapa yang akan memakainya dan bagaimana, adakah senang menumpang di dalam kereta atau bas, sama ada senang dijaga, di mana hendak memakainya - ke tempat kerja dan / atau di pintu keluar, betapa selesa berada di dalam bilik ini. Anda tahu lebih banyak - anda menjual lebih banyak!

Bayer. Untuk dilahirkan atau belajar?

Dalam perjalanan perniagaan, pembeli bertemu pada waktu yang berlainan dengan bakat komersial yang sangat berkembang, rasa hits dan tren selama dua musim ke depan. Mereka mempunyai banyak pengalaman dalam bidang peruncitan, yang dapat menjelaskan kekuatan super seperti itu, tetapi anggota pasukan yang lain memiliki pengalaman yang serupa dan... hadiah yang lebih sederhana untuk dilihat sepanjang masa. Pada masa yang sama, kedua-duanya berkesan.

Pendapat saya: anda boleh belajar membeli. Pengetahuan mengenai trend, produk, keupayaan untuk menganalisis statistik penjualan, memahami keperluan khalayak sasaran kedai atau jenama - kemahiran ini mudah diperoleh. Keunggulan komersial dapat dikembangkan melalui pengalaman, terutama dalam penjualan dan layanan pelanggan. Apa yang harus ada dalam darah dan yang tidak mungkin dipelajari adalah kecintaan terhadap fesyen, perkara yang indah, dedikasi, minat untuk mencari nama dan jenama baru.

Masih ada pendapat bahawa rasa yang baik adalah penting bagi pembeli (yang saya sangat setuju), dan bahawa rasa ini hanya boleh jadi semula jadi. Di sini saya bertaruh. Perkara utama bukanlah rasa, tetapi kemampuan berfikir dan keinginan untuk pembangunan. Rasa yang baik adalah kemampuan untuk melihat dan mewujudkan keharmonian, itu hanya kemahiran, dan melatih. Melalui "pengawasan", pengembangan, pengembangan cakrawala. Melalui pencarian yang baru, analisis dan penyesuaiannya, dan bukan penolakan buta - "Ini bukan titik untuk saya." Melalui kajian peraturan orang lain dan penciptaannya sendiri. Oleh itu, resipi untuk rasa yang baik adalah kemampuan berfikir, keinginan untuk belajar, menganalisis dan membuat kesimpulan.

Oleh itu, pengetahuan yang diperoleh, rasa berkembang, seterusnya?

Semua pengetahuan anda - diperoleh dan semula jadi - mesti diperiksa "di ladang" - dalam lawatan lapangan, dan lebih baik di luar negara daripada di Rusia. Pengalaman sangat penting! Mula-mula anda harus bersedia menghadapi kesilapan, tetapi ini adalah masalah masa. Saya ingat pilihan diri pertama saya setelah dua musim bekerja "di bawah sayap" dengan penyelia saya: kami berdua tiba di kilang pakaian sukan dan kasut tarian Itali, pergi ke bilik pameran dan saya mendengar: "Sekarang pilih sendiri!" - Ia bertanggungjawab, menakutkan, dan gembira pada masa yang sama. Pilihan saya kemudian diperbetulkan sebanyak 30%, tetapi ketika koleksi "saya" pertama dijual di kedai, itu lebih dari sekadar menutupi semua siksaan saya pada pembelian!

Cara menjadi pembeli: tujuh langkah untuk mencapai matlamat

Perkara utama adalah mahu dan bertindak, tidak kira seberapa dipukul. Bersikap terbuka terhadap peluang dan mengambil inisiatif. Langkah-langkah ini akan membantu anda menuju ke tujuan:

Terokai pasaran tenaga kerja, trend dan trend perkembangan industri fesyen. Tidak cukup untuk mengetahui warna dan model fesyen apa, anda perlu memahami apa yang dimaksudkan dengan dunia fesyen ini: bagaimana ia berfungsi, spesialis apa yang diminati, apakah inovasi terkini dalam industri ini. Adalah berguna untuk mengenal pasti pembeli yang paling berpengaruh dalam industri dan memahami bagaimana mereka melihat pembeli baru, kemahiran apa yang anda perlukan. Dengarkan rakan sekerja yang berpengalaman, masing-masing pernah bermula.

Dapatkan pengalaman dalam industri fesyen dan tidak semestinya dalam perolehan, pengalaman apa pun akan berguna. Hasil kerja pembeli bukan sahaja melihat koleksi baru, tetapi juga tanggungjawab untuk keseluruhan barang dari pembekal ke kedai. Ini membina hubungan dengan pengeluar, mendapatkan keadaan yang baik, kedudukan koleksi yang betul di kedai.

Dapatkan pendidikan dalam bidang fesyen, sebarang pilihan yang tersedia untuk anda: kursus atau ijazah.

Bekerja dalam industri fesyen dengan idealnya di beberapa syarikat agar mempunyai pemahaman yang lebih luas mengenai industri ini, membina hubungan dan hubungan.

Ikut magang di sebuah syarikat fesyen, pelatih dan pelatih selalu gembira. Ini adalah amalan biasa - terdapat lebih banyak pekerja asing dalam jenama asing daripada kakitangan sepenuh masa. Plus ini adalah garis besar dalam resume. Banyak kedai luar talian dan dalam talian, majalah berkilat siap mengikuti latihan pelatih. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, saya jarang mendengar dari rakan sekerja bahawa kakitangan mereka 100% kakitangan, dan mereka tidak akan mencari orang muda yang tidak sabar untuk bekerja. Isu personel dalam industri fesyen selalu serius.

Keluar dari senja! Tingkatkan kehadiran anda dalam format dalam talian dan luar talian: melanggan orang yang berguna di rangkaian sosial, menghadiri pameran dan pertunjukan, memulakan blog fesyen - semua ini akan membantu membina rangkaian kenalan dan meningkatkan peluang anda, anda akan dikenang apabila pekerjaan yang tepat muncul.

Bersedia untuk menuju ke impian anda. Walaupun anda belum mendapat pekerjaan dalam perolehan sekarang, pilihlah kekosongan lain di industri fesyen, berdekatan dengan pembelian, ini adalah langkah pasti untuk mencapai tujuan.

Tempat belajar kepada pembeli?

Bahkan 10 tahun yang lalu, peluang untuk belajar pada tahap yang serius adalah terhad. Sekarang semuanya lebih mudah. Di Rusia, ini adalah, pertama-tama, program Fashion Consulting Group - kedua-duanya dalam rangka kajian jangka panjang yang menyeluruh berdasarkan program HSE "Pengurusan dalam Industri Fesyen", serta seminar dan kelas induk mengenai pembelian dan pengurusan pelbagai.

Saya juga memperhatikan program institusi khas Barat yang menyediakan pendidikan dalam industri fesyen, terutamanya UAL: University of the Arts London. Di sana anda boleh menjalani latihan dari jarak jauh mengenai pelbagai modul yang dikhaskan untuk byking.

Benar, dalam bahasa Inggeris, tetapi bagi pembeli, pengetahuan tentang bahasa asing adalah salah satu kemahiran penting dan diperlukan.

Latihan berguna, tetapi penting untuk memahami bahawa belajar melalui kuliah tentang bagaimana perolehan dilakukan hampir tidak realistik. Pengetahuan asas mudah diperoleh, tetapi sangat sukar untuk menerapkannya tanpa pengalaman. Ini adalah profesi di mana tidak ada peraturan yang ketat, tetapi semua risiko yang ditanggung oleh pembeli harus dibenarkan, dan profesionalisme datang dengan pengalaman..

Dan yang terakhir. Sepanjang bekerja di industri fesyen, tetapi terutamanya ketika anda baru memulakan kerjaya sebagai pembeli dan belum memahami cara mendekati pilihan koleksi, sangat penting untuk menjadi penasaran, menonton, menyelami, mengingat. Lawati muzium, perhatikan sejarah seni, baca majalah, kaji sifat bahan, melancong - kelilingi diri anda dengan kecantikan! Ikuti jenama fesyen, butik dan kedai besar terbaik, dan blog bergaya. Lihat yang terbaik, ingat dan beri inspirasi!

Harga saham Bayer (BAYN): carta dalam talian + analisis dan ramalan

Hai pelabur yang dikasihi.

Hari ini kita akan bercakap mengenai sekuriti syarikat farmaseutikal Jerman Bayer: harga saham syarikat ini baru-baru ini sangat menarik bagi mereka yang memutuskan di mana untuk melaburkan simpanan mereka.

Saya akan memberitahu anda secara terperinci apa yang dapat anda ketahui dari perniagaan ini dan adakah bernilai menyimpan stok syarikat ini dalam portfolio anda.

Harga Stok: Carta Dalam Talian

Data Sekuriti

TickerBAYN, BAYRY
Tingkat perdagangan dan waktu perdaganganBursa Saham New York 17:30 - 00:00
TajukBayer ag
Bilangan kertas yang beredar932.551.964
Nilai muka1 euro
Dividenterdapat
Tahun penubuhan1863
Yang mengasaskanFriedrich Bayer
Ibu pejabatLeverkusen, Jerman

Dinamika kursus sepanjang masa

Pada tahun 1996, saham syarikat itu diperdagangkan pada harga 30 euro sesaham. Selepas beberapa tahun, harganya meningkat hingga 40 euro. Pada tahap ini, harga saham Bayer akan bertahan dalam tempoh 4 tahun akan datang.

Penurunan yang paling ketara dicatat pada awal tahun 2003, ketika harga saham jatuh ke 11 euro setiap satu. Sejak itu hingga tahun 2015, nilai muka sekuriti Bayer hanya bertambah. Nilai puncak dicatat pada 136 euro.

Selepas lonjakan seperti itu, kejatuhan yang agak lancar bermula, yang berterusan hingga hari ini. Kini saham diperdagangkan pada harga 60 euro.

Mengenai syarikat

Bayer AG adalah syarikat farmaseutikal dan kimia dari Jerman. Ia didirikan pada abad ke-19 di Barman. Sekarang ia adalah salah satu daerah di Wuppertal..

Jenama Bayer utama adalah aspirin dan heroin (pada awal abad ke-20 ia digunakan untuk tujuan perubatan). Produksi mereka yang membawa kemasyhuran syarikat, menjadi dasar pendapatan tinggi.

Pada masa ini, kebimbangan itu merangkumi sekitar 350 syarikat di seluruh dunia. Mereka menggaji lebih dari seratus ribu pekerja.

Pada tahun 1994, pejabat perwakilan Rusia Bayer didaftarkan.

Pengeluaran syarikat

Bayer mengeluarkan ubat, termasuk ubat veterinar. Bahan-bahan yang ditemui olehnya memainkan peranan dalam pengembangan syarikat. Antaranya:

 1. Aspirin - masih dianggap sebagai salah satu analgesik paling popular di dunia..
 2. Heroin adalah ubat ketagihan yang dilarang. Pada mulanya, ia digunakan untuk merawat batuk. Sebelum Perang Dunia I, heroin adalah jenama Bayer..
 3. Polikarbonat telah menjadi teras banyak produk plastik. Contohnya, digunakan untuk membuat CD.
 4. Ciprofloxacin adalah antibiotik yang diresepkan untuk jangkitan antraks dan saluran kencing..

Syarikat ini terlibat dalam pengeluaran racun perosak dan perosak pertanian. Pengeluaran benih dan pembiakan tanaman adalah bidang pekerjaan lain untuk Bayer..

Salah satu anak syarikat terlibat dalam penyelidikan produk perubatan untuk meningkatkan kesihatan orang dan haiwan. Bayer HealthCare pakar dalam hal ini..

Pemegang saham utama

Semua 100% saham syarikat adalah dalam bentuk percuma. Pemegang saham utama adalah pelabur swasta. Mereka kebanyakannya terletak di Jerman. Mereka menyumbang sehingga 11% saham Bayer..

Tokoh utama dan peranannya

Ketua dewan adalah Werner Wenning. Dia berumur 72 tahun, dia bergabung dengan Bayer pada tahun 1966 sebagai pelatih. Menghabiskan seluruh kerjayanya di syarikat gergasi farmasi ini, mencapai kedudukannya sekarang.

Dia diiktiraf sebagai pengurus tahun ini, menerima penghargaan untuk inovasi dalam pencalonan "Pencapaian Sepanjang Hayat".

Pengerusi Lembaga Pengawas - Manfred Schneider. Dari tahun 1992 hingga 2002, dia menjadi Ketua Dewan Bayer, menyusun semula masalah tersebut. Karyanya membawa kepada penciptaan struktur yang ada hari ini di pegangan.

Banyak perhatian diberikan kepada penyelidikan dan pengembangan di Asia dan Amerika Utara..

Syarikat gabungan

Bayer menjalani penyusunan semula besar pada awal tahun 2000an. Hasilnya adalah penciptaan pegangan penuh. Ini dilakukan untuk mengalihkan tugas operasi dan strategik dalam pengurusan. Semua syarikat yang ada yang menjadi perhatian telah berubah menjadi LLC di bawah kawalan Bayer AG.

Di antara "anak perempuan" terbesar harus diperhatikan:

 • CropScience AG;
 • HealthCare AG;
 • MaterialScience AG;
 • Pharma.

Syarikat merancang untuk masa depan

Kesepakatan itu berjumlah $ 64.5 bilion - rekod penggabungan dalam industri pertanian.

Statistik dividen

Pada tahun 2015, Bayer membayar EUR 2.25 sesaham kepada para pelaburnya. Pada tahun 2016 dan 2017, pembayaran masing-masing berjumlah 2.5 dan 2.7 euro. Pada 2018, berdasarkan dividen, pelabur berjaya memperoleh 2.76 euro sesaham.

Pada bulan April 2019, pada mesyuarat agung tahunan pemegang saham, diputuskan untuk menggunakan keuntungan bersih untuk tahun kewangan yang lalu, yang berjumlah 2.6 bilion euro, untuk pembayaran dividen. Pelabur menerima 2.8 euro sesaham.

Fakta menarik mengenai syarikat

Gergasi farmasi memiliki salah satu kelab bola sepak Jerman yang paling popular. Pasukan Bayer 04 ditubuhkan pada tahun 1904.

Sepanjang sejarahnya, pasukan ini tidak pernah berjaya menjadi juara negara. Pada masa yang sama, kelab ini memenangi pingat perak sebanyak 5 kali, sekali memenangi Piala Jerman dan Piala UEFA.

Kini pasukan ini bermain di Bundesliga. Musim lalu dia mendapat tempat ke-4.

Di mana dan bagaimana membeli / menjual saham hari ini

Saham Bayer boleh dibeli di Bursa Saham New York. Cara termudah untuk melakukan ini adalah melalui broker..

Melalui broker asing

Kaedah ini melibatkan sebilangan besar prasyarat yang mesti dipenuhi. Khususnya, ia memerlukan ambang masuk yang besar. Ia bermula pada $ 10,000.

TajukPenarafankebaikanKekurangan
Broker Interaktif8/10Mereka berbahasa RusiaBayaran langganan 10 $ bulan
Captrader8/10Tanpa bayaran bulananHanya boleh berbahasa Inggeris
Kelajuan cahaya7/10Deposit minimum yang rendahMengenakan perkhidmatan
TD Ameritrade6.5 / 10Bayaran rendahTidak semua orang membuka akaun

Melalui broker Rusia

Untuk bekerjasama dengan broker domestik untuk memperoleh saham Bayer, anda perlu mendaftar sebagai pelabur yang berkelayakan.

Untuk melakukan ini, anda mesti memiliki kepentingan dalam jumlah sekurang-kurangnya 6 juta rubel, pengalaman rasmi di bursa mestilah sekurang-kurangnya 2 tahun.

TajukPenarafankebaikanKekurangan
Finam8/10Yang paling dipercayaiKomisen
Pembukaan7/10Bayaran rendahMengenakan perkhidmatan
BCS7/10Yang paling berteknologiMengenakan perkhidmatan
Kewangan Kit6.5 / 10Bayaran rendahPerisian dan LC yang ketinggalan zaman

Melalui anak perempuan dari broker Rusia

Ini adalah alternatif bagi pelabur yang tidak mahu bekerjasama dengan syarikat Rusia..

Bertindak melalui "anak perempuan" luar pesisir, anda boleh mendapat faedah ketika membayar cukai dan lebih banyak syarat percuma untuk transaksi.

Secara langsung dalam syarikat, dengan orang persendirian atau syarikat

Untuk membeli, anda memerlukan akaun di mana anda menguruskan saham anda. Pembelian langsung tidak mungkin dilakukan di Bayer AG.

Apa yang mempengaruhi harga saham

Terdapat sebilangan faktor yang mempengaruhi perubahan harga saham Bayer. Antara yang utama adalah:

 • Kadar Euro
 • penyelidikan kesihatan;
 • perbicaraan antara syarikat dan kerajaan AS.

Prospek syarikat

Pada tahun 2019, ia dirancang untuk menerima hasil penjualan sebanyak 46 bilion euro.

Prospek langsung di pasaran baru berkaitan dengan pengambilalihan syarikat Amerika Monsanto. Eksekutif Bayer mengatakan bahawa ini akan membolehkan mereka menjadi pemimpin dalam inovasi pertanian, dan memberi peluang untuk pertumbuhan dan perkembangan profesional..

Analisis dan ramalan kertas

Tahun lalu, hasil gabungan turun 36.5%, berjumlah 1.2 bilion euro, kerana bayaran khas yang tinggi. Sebaliknya, pendapatan sesaham yang disesuaikan meningkat 13.8% kepada 2.55 euro. Ini berlaku walaupun terdapat peningkatan jumlah saham..

Hutang kewangan bersih meningkat sebanyak 3% peratus, berjumlah 36.7 bilion euro. Pendapatan pada tahun 2018 berjumlah 39.6 bilion euro. Berbanding tahun lalu, ia meningkat hampir 5 bilion.

Bayer kini berada dalam kedudukan stabil. Keadaan kewangan pegangan nampaknya agak sihat dan selamat untuk pelaburan..

Alternatif dalam industri ini

Dalam bidang farmaseutikal, Bayer harus bersaing dengan rakan senegara. Saingan utama mereka dalam industri ini adalah kebimbangan kimia BASF Societas Europaea, yang berpusat di barat daya negara ini..

Bayer adalah pesaing utama syarikat farmasi Amerika Pfizer. Dialah yang menghasilkan ubat Lipitor yang terkenal, yang digunakan untuk menurunkan kadar kolesterol darah. Ini adalah aset utamanya..

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Lipitor berjaya memperoleh lebih dari $ 100 bilion penjualan..

Kesimpulannya

Pelabur secara aktif membincangkan bahawa sekarang, saham Bayer sangat murah. Pada masa yang sama, syarikat farmasi memegang kedudukan yang kuat di pasaran, prestasi kewangannya cukup positif..

Oleh itu, ramai yang menjangkakan bahawa dalam masa terdekat, pelaburan ini dapat memberikan pulangan yang baik. Oleh itu, jika anda mempunyai simpanan percuma yang boleh anda ambil risiko, maka anda boleh memperoleh saham Bayer dengan baik.

Masa depan keprihatinan itu banyak bergantung pada proses pengadilan di Amerika. Di sana, Bayer dituduh menyebarkan ubat yang menyebabkan pesakit menghidap barah. Keputusan kehakiman yang memihak kepada plaintif menyebabkan penurunan saham sebanyak 2%. Skandal berharga kapitalisasi gergasi farmasi $ 33 bilion.

Hari ini sahaja yang ingin saya ceritakan mengenai Bayer. Langgan berita kami dan kongsi di rangkaian sosial.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes