Parameter dan kelebihan glukometer Bionheim 300

Bionime 300 (Bionime Rightest GM 300) adalah model glukometer generasi baru untuk menentukan tahap gula dalam darah. Ia menggabungkan ketepatan, kebolehpercayaan dan kemudahan penggunaan..

Glukometer Bionheim 300 dibuat dengan mengambil kira pengalaman ahli endokrinologi. Harganya 2000-2500 rubel.

Syarikat Switzerland BioNime menghasilkan beberapa peranti yang paling tepat. Sejak tahun 2003, ia telah menghasilkan produk berkualiti tinggi yang diiktiraf di seluruh dunia..

Kenalan pita untuk ujian dibuat menggunakan aloi emas. Ini memastikan ketepatan diagnostik yang tinggi, yang tidak dapat dicapai untuk glukometer tradisional.

Untuk konfigurasi, pengguna tidak perlu memasukkan kod, yang menghilangkan petunjuk yang salah kerana kesalahan pengguna. Bionime 300 dilengkapi dengan port yang boleh ditanggalkan, yang dikodkan menggunakan jalur untuk ujian.

Pita ujian itu sendiri dibuat sedemikian rupa sehingga zarah-zarah bahan asing tidak jatuh di kawasan kerja. Apabila pengguna mengambilnya dengan tangannya, kawasan yang digunakan tetap steril.

Ciri Model

 • Masa pengukuran 8 saat.
 • Untuk kajian ini, anda memerlukan 1.4 μl darah.
 • Julat paparan 0,6 hingga 33,3 mmol / L.
 • Keadaan penyimpanan: dari -10 hingga +60 darjah, kelembapan udara hingga 90%.
 • Memori untuk 300 ukuran.
 • Derivasi hasil purata selama 7, 14 atau 30 hari.
 • Kaedah penyelidikan elektrokimia.
 • Bateri direka untuk 1000 analisis.
 • Matikan automatik selepas 3 minit.

Peralatan

Skop bekalan untuk meter Bionime Rightest GM-300 meliputi:

 • Penganalisis.
 • Bateri.
 • 10 jalur ujian.
 • 10 lancet steril.
 • Penindik.
 • Kunci ujian.
 • Port pengekodan.
 • Diari perakaunan.
 • Kad perniagaan untuk rawatan kecemasan.
 • Jaminan, arahan penggunaan dan kes.

Menetapkan port pengekodan

 1. Periksa kod pada bungkusan pita uji dan nombor di port pengkodan. Sekiranya tidak sesuai, hubungi pengeluar..
 2. Keluarkan port pengekodan lama dari Bionime 300 meter, jika dipasang. Peranti mesti dimatikan.
 3. Masukkan yang baru ke dalam lubang pada meter sehingga ia mengeklik. Ia mesti dimasukkan untuk setiap bungkusan jalur ujian yang baru..

Kelebihan penggunaan glukometer Bionime gm 300

Banyak cara dan cara untuk mengawal kesihatan mereka terbuka kepada orang moden, yang membolehkan mereka tidak meninggalkan rumah mereka untuk tujuan ini. Ini merujuk kepada pengenalan aktif pelbagai alat mudah alih yang menganalisis petunjuk kesihatan biokimia penting. Peranti ini mudah didapati dijual dan menggunakan peralatan perubatan di rumah seperti itu tanpa banyak kesukaran, bahkan orang tua akan belajar.

Salah satu alat perubatan yang paling banyak dibeli untuk produk perubatan adalah glukometer. Bagi orang yang didiagnosis menghidap diabetes, alat ini adalah pembantu utama dalam memantau keadaan mereka. Kejayaan terapi yang ditetapkan harus dipantau dengan cara objektif, hanya meter yang bermaksud.

Penerangan mengenai glucometer Bionime gm 300

Peranti Bionheim adalah sebilangan model. Khususnya, peranti Bionime 100, Bionheim 300 dan Bionheim 500 adalah yang paling terkenal. Ramai pembeli berpotensi berminat untuk membeli glukometer Bionime gm 300. Model ini dilengkapi dengan port pengkodan yang boleh ditanggalkan, ia membolehkan peranti ini menjadi teknologi yang tepat dan boleh dipercayai.

Kenalan pita untuk ujian dibuat menggunakan aloi emas.

Fakta ini juga mempengaruhi ketepatan tindak balas dan jangka hayat peralatan yang panjang. Kelebihan lain dari alat ini adalah bahawa tidak perlu memasukkan kod, dan ini, seterusnya, mengurangkan risiko memaparkan petunjuk yang salah.

Kemudahan lain yang jelas dari Bionheim adalah kepantasannya. Anda dapat mengetahui kandungan glukosa dalam darah dalam 8 saat. Begitu banyak masa yang diperlukan untuk peranti memberikan jawapan yang boleh dipercayai.

Perhatikan ciri penganalisis berikut:

 • Julat nilai yang diukur adalah besar - dari minimum hingga 33.3 mmol / l;
 • Peranti mempunyai jumlah memori yang besar - anda boleh menyimpan sekurang-kurangnya 300 hasil dalam memori dalaman alat dengan selamat;
 • Peranti menyokong fungsi mengira hasil purata - selama 7, 14 dan 30 hari;
 • Peranti ini tidak takut dengan kelembapan tinggi, oleh itu, walaupun petunjuk 90% kelembapan udara tidak akan mempengaruhi kesannya.

Alat ini berfungsi menggunakan kaedah penyelidikan elektrokimia. Bateri dalam peranti direka untuk sekurang-kurangnya seribu analisis. Perlu diperhatikan bahawa peranti dapat dimatikan secara automatik setelah 3 minit setelah perangkat berhenti digunakan.

Untuk mengelakkan hasil yang salah, anda perlu membiasakan diri dengan arahan memasang port pengekodan. Setiap meter mempunyai arahannya sendiri.

Mengapa pesakit mempercayai Bionime gm 300

Walaupun terdapat persaingan yang tinggi, produk Bionheim mendapat pelanggan mereka sehingga kini. Pada tahun 2003, syarikat ini terlibat dalam pengeluaran peralatan perubatan mudah alih; dalam pembuatan peranti, penciptanya bergantung pada cadangan ahli endokrinologi.

Ngomong-ngomong, produk Swiss bukan sahaja sesuai untuk kegunaan rumah. Selalunya, glukometer ini dibeli untuk jabatan endokrinologi hospital, di mana pesakit diabetes perlu kerap memeriksa tahap glukosa mereka..

Mengapa orang lain memilih produk ini? Ia boleh didapati dari segi harga. Ia lebih murah daripada banyak analog dan, seperti yang dicatat oleh beberapa pengguna peranti, lebih mudah untuk bekerja dengannya. Persoalan logik timbul, mengapa alat ini agak murah? Ini adalah monoanalyzer: hanya mengesan tahap glukosa dalam darah, tidak mengukur, misalnya, kolesterol yang sama. Oleh itu, pilihan tambahan tidak termasuk dalam harga.

Kos meter

Ini adalah peranti yang berpatutan, ia boleh didapati dijual dalam julat harga 1500-2000 rubel. Peranti moden, ergonomik, tepat dan pantas dibeli dengan baik, kerana harga seperti itu berpatutan untuk pesara dan orang dengan gaji rendah.

Lihat juga: Harga jalur ujian untuk glukometer Contour Plus dan cadangan penggunaannya

Ramai pembeli prihatin dengan soalan: Jalur ujian Bionime 300 - berapakah harga terendah? Kos peralatan yang diperlukan bergantung pada jumlah helai dalam bungkusan.

Sekiranya anda membeli 100 keping, maka secara purata pembelian sedemikian akan menelan belanja 1,500 rubel. Untuk 500 keping anda akan memberikan 700-800 rubel, dan untuk 25 - 500 rubel.

Semasa membeli glukometer itu sendiri, pastikan bahawa bungkusan itu mengandungi arahan dan jaminan untuk barang tersebut.

Lima tahun peranti ini akan dijamin. Sudah tentu, disarankan untuk membeli peralatan di kedai yang profilnya adalah produk perubatan. Anda boleh membeli glukometer dengan harga yang lebih rendah di iklan, tetapi anda tidak akan mendapat jaminan, dan juga jaminan bahawa peranti itu diberikan kepada anda dalam keadaan baik.

Mengapa kita memerlukan jalur ujian

Bionime, seperti banyak bioanalisis mudah alih lain, menunjukkan hasilnya menggunakan jalur ujian yang disebut. Mereka disimpan dalam tabung peribadi, menggunakannya sangat mudah. Elektrod berlapis disepadukan pada permukaan jalur ini, kerana mungkin terdapat peningkatan kepekaan terhadap glukosa. Ini seterusnya, memastikan ketepatan pengukuran..

Mengapa penyemburan emas digunakan oleh pengeluar model meter ini? Dipercayai bahawa logam mulia memungkinkan untuk mencapai kestabilan elektrokimia semasa tindak balas biokimia. Kestabilan ini mempengaruhi kebolehpercayaan hasil. Anda juga boleh menemui jalur ujian di kedai profil atau di farmasi.

Pilihan Glukometer

Semasa membeli produk perubatan, pastikan peralatannya lengkap, semuanya sudah siap. Anda mungkin tidak memerlukan beberapa senarai, tetapi untuk produk yang berkualiti, setiap elemen yang disediakan oleh pengeluar harus ada di dalam kotak.

Model Bionime merangkumi:

 • Bioanalyzer itu sendiri;
 • Bateri;
 • 10 lancet untuk penindik (steril);
 • 10 jalur ujian;
 • Pen penindik;
 • Pelaburan Pengekodan
 • Kunci pengesahan;
 • Diari nilai rakaman;
 • Kad perniagaan untuk diisi dengan datanya (untuk membantu pengguna dalam kes kecemasan);
 • Waranti, arahan lengkap;
 • Kes.

Sebelum memulakan, anda perlu memasang port pengekodan, tidak begitu sukar. Pastikan untuk melihat kod pada pembungkusan jalur ujian dan nilai digital pada port pengekodan - ia mesti sepadan. Sekiranya peranti mempunyai port pengekodan lama, anda mesti mengeluarkannya. Ini dilakukan dengan peranti dimatikan. Pelabuhan baru dimasukkan ke dalam slot pada alat sehingga terdengar klik khas. Anda perlu memasang port baru setiap kali untuk setiap pembungkusan jalur ujian berikutnya.

Cara melakukan analisis menggunakan glukometer

Di hampir semua alat profil ini, kaedah penggunaannya sama. Mula-mula anda harus mencuci tangan dengan sabun, kemudian lap dengan tuala kertas. Tangan licin, basah dan melekit tidak boleh digunakan..

Arahan penggunaan Glucometer Biomine gm 300:

 1. Pasang lancet dalam pen piercing khas. Pilih tahap kedalaman tusukan. Pertimbangkan perkara ini: untuk kulit yang cukup nipis, kedalaman minimum cukup, untuk yang tebal, hanya diperlukan maksimum. Untuk percubaan pertama, kedalaman tusukan rata-rata disyorkan..
 2. Pasang jalur ujian ke dalam peranti, selepas itu peranti akan hidup sendiri.
 3. Pada paparan anda akan melihat titisan yang berkelip.
 4. Tusuk jari anda. Pastikan untuk mengeluarkan titisan pertama dari tapak tusukan dengan kapas (tanpa alkohol!), Dan bawa titisan seterusnya ke jalur ujian dengan berhati-hati.
 5. Selepas 8 saat, anda akan melihat jawapannya di skrin.
 6. Tanggalkan jalur ujian dari peranti, maka alat akan mati secara automatik.

Lihat juga: Apa yang menentukan harga glukometer dan mana yang lebih baik untuk dipilih

Semuanya sangat sederhana! Kemudahan penggunaan menjadikan peranti ini pilihan utama untuk warga tua..

Mengapa ahli endokrinologi mengesyorkan model tertentu ini?

Doktor perhatikan ketepatan intelektual menguji peranti. Port pengekodan meter mempunyai ciri teknikal dan intelektual yang diperlukan, sehingga peranti dapat dikalibrasi secara automatik. Ini adalah kelebihan teknik yang ketara, kerana penentukuran manual sering menyebabkan kesukaran..

Peranti ini dilengkapi dengan paparan kristal cair yang besar - ini bermakna bahawa pesakit yang cacat penglihatan akan dapat melihat hasil pengukuran dengan tepat.

Meter dengan sendirinya menyala sebaik sahaja jalur uji masuk, dan jalur dilengkapi dengan penyerapan sampel darah secara automatik.

Demi kemudahan pengguna, dia dapat memasukkan / mengeluarkan jalur dari peranti tanpa perlu risau jari-jarinya akan menyentuh sampel darah dan ini akan memberi kesan negatif terhadap pengukuran.

Memori peranti menyimpan hingga 300 hasil, ditunjukkan oleh tarikh pengukuran dan waktu. Melihatnya mudah: cukup gunakan tatal atas dan bawah.

Adalah lebih baik jika pesakit kencing manis dapat mengambil darah bukan hanya dari hujung jari, tetapi juga, misalnya, dari telapak tangannya atau bahkan lengan bawahnya. Semua bacaan yang diambil diperbaiki oleh alat sebagai sampel darah vena..

Ulasan pengguna

Oleh kerana model ini, tanpa keterlaluan, adalah salah satu yang paling popular, ruang Internet penuh dengan ulasan pengguna. Bagi banyak calon pembeli, mereka adalah garis panduan terbaik untuk memilih meter yang sempurna. Berikut adalah beberapa ulasan.

Nina, 41 tahun, Minsk “Kelebihan utama Bionheim adalah mudah digunakan. Anda boleh menyesuaikan kedalaman tusukan, sifat ini jauh dari semua glukometer. Di hospital, di mana saya berbaring dua kali dengan diabetes, kami mempunyai alat Jerman, dan di sana kami tidak perlu memilih kedalamannya. Bukan kali pertama mungkin untuk menusuk jari secara normal. Skrin besar, tidak perlu mencari kacamata untuk melakukan analisis. Tetapi pada masa yang sama, glukometer itu sendiri kecil. Bagi sesetengah orang, ia adalah minus, tetapi saya suka kekompakan seperti itu, saya kadang-kadang membawanya ke tempat kerja. "

Olga, 50 tahun, Kaliningrad “Secara umum, alat yang baik, hanya membingungkan jalur yang mahal. Saya tahu bahawa jalur itu murah dan tidak berlaku, tetapi ia tidak jauh lebih murah daripada meter itu sendiri. Saya telah menggunakannya selama lima tahun, saya tahu sekarang sukar untuk membelinya. "

Vladimir, 27 tahun, Tver “Ketika timbul pertanyaan tentang apa yang harus diberikan kepada nenek untuk ulang tahun, kami disarankan untuk mengambil glukometer. Nenek itu sendiri mengeluarkan wang untuknya, tidak sukar baginya untuk sering pergi ke klinik dan menjalani ujian. Tetapi apabila berlakunya peningkatan diabetes, doktor menasihatinya untuk membeli alat ini. Saya mengajarnya cara menggunakannya, tidak ada yang sangat rumit. Jalur ujian dibeli untuk kegunaan masa depan. Mungkin, hasilnya salah dua kali dalam enam bulan. Dia pasti bernilai wangnya. "

Larisa, 46 tahun, Kaluga “Glukometer ini telah ada bersama kami sejak 2008, satu-satunya masalah ialah hari ini kadang-kadang sukar untuk mendapatkan jalur ujian untuknya. Mungkin tidak lama lagi kita akan membeli sesuatu yang lebih moden untuk mengukur kolesterol, misalnya. Tetapi semasa ia berfungsi, ia tidak pernah hancur sekali pun. "

Hari ini tidak begitu mudah untuk membeli peranti ini: banyak kedai yang menjual peralatan perubatan mudah alih memberitahu bahawa barang tersebut dihentikan. Sekiranya anda tidak dapat menemui model ini dengan tepat, lihat produk Bionheim yang lain.

Glukometer BIONIME GM300 di Blagoveshchensk

Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Glucometer Bionime Kanan GM300

Glukometer Bionime Rightest GM300 adalah meter glukosa darah berketepatan tinggi yang dikembangkan oleh syarikat Switzerland Bionime. Peranti ini sangat diminati oleh penghidap diabetes.

Bagi pesakit diabetes, memantau gula darah adalah bahagian penting dalam kesejahteraan, dan meter Bionime Rightest GM300 dirancang untuk membantu mereka melakukan ini..

Meter mempunyai monitor yang besar untuk memaparkan hasilnya dalam jumlah yang banyak. Juga, skrin memaparkan waktu dan tarikh semasa - ini adalah untuk mengesan dinamika perubahan untuk minggu, bulan, dll..

Jalur ujian untuk glukometer model ini sangat sesuai. Mereka mesti dimasukkan secara eksklusif pada kedudukan yang betul - jika tidak, pengukuran glukosa dalam darah tidak akan bermula. Semasa membeli peranti, terdapat 10 jalur ujian, serta cip untuk pengekodan. Apabila semua jalur ujian dari kit digunakan, maka cip tidak lagi diperlukan, ia akan dibuang. Anda perlu membeli satu set jalur ujian baru.

Glukometer Bionime mempunyai sarung kukuh yang diperbuat daripada plastik tahan lama dengan sisipan getah (agar tidak tergelincir dari tangan anda). Oleh kerana tidak adanya sudut tajam tidak mungkin terluka.

Arahan penggunaan

Untuk mengukur glukosa darah, ikuti prosedur ini:

 1. Perlu mencuci dan mengeringkan tangan dengan baik.
 2. Masukkan jalur ujian ke petak khas meter sehingga anak panah berada di bahagian atas. Sekiranya semuanya baik - meter akan memberikan isyarat bunyi dan menyala dengan sendirinya.
 3. Periksa kod pada tiub dengan jalur ujian dengan kod di skrin peranti. Sekiranya mereka sepadan, teruskan.
 4. Apabila meter siap digunakan, ikon penurunan darah berkelip di skrin - pesakit memerlukan darah untuk dianalisis.
 5. Tusuk jari (lebih baik di sisi di hujungnya) dengan lancet dan peras setetes kecil darah. Tidak perlu mengeluarkan banyak - peranti hanya memerlukan 1.4 μl.
 6. Bawa jari anda ke sampel darah di jalur ujian. Apabila peranti mengambil jumlah darah yang tepat, ia akan memberi isyarat bunyi dan memaparkannya di layar. Sekiranya anda menghadapi masalah, pasang semula jalur ujian.
 7. Setelah mengambil darah, analisis akan bermula, dan peranti di skrin akan memberikan undur. Selepas 8 saat, hasil ujian akan muncul di skrin. Selepas 3 minit tidak aktif, peranti akan dimatikan pada mesin.

Spesifikasi

 • Kaedah Pengukuran - Elektrokimia.
 • Memerlukan darah untuk penyelidikan - 1.4 μl.
 • Masa analisis - 8 saat.
 • Skrin - LCD, dimensi - 39 x 38 mm.
 • Memori - untuk 300 analisis dengan menetapkan tarikh dan masa setiap kajian.
 • Kuasa - 2 bateri AAA, cukup untuk kira-kira 1000 ujian.
 • Dimensi fizikal peranti - 85 x 58 x 23 mm.
 • Berat - 85 gram dengan bateri.

Peralatan

 • Peranti itu sendiri.
 • 10 Jalur Ujian Kanan.
 • 10 lancet.
 • Penindik automatik.
 • Cip pengekodan paling kanan.
 • 2 bateri.
 • Buku harian pesakit untuk mencatat hasil.
 • Arahan penggunaan.
 • Kes Penyimpanan.

Secara amnya, meter glukosa Bionime Rightest GM300 adalah pembantu diabetes yang boleh dipercayai dalam masalah mengawal kadar gula dalam darah. Sangat mudah dan senang digunakan, sesuai untuk pengukuran rumah, dalam perjalanan, dan juga untuk hospital dan ambulans.

Glukometer Bionime

Glukometer Bionime boleh menjadi alat yang sangat diperlukan untuk pesakit diabetes. Lagipun, dengan patologi ini sangat penting untuk mengetahui tahap glisemia anda untuk pembetulan profil glisemik yang betul. Agar tidak berlari ke hospital atau klinik setiap hari, doktor mengesyorkan penggunaan penganalisis gula mudah alih, seperti glukometer Bionime. Hari ini mereka boleh dibeli di hampir semua farmasi. Sehingga kini, pasaran menyajikan sebilangan besar peranti untuk mengukur petunjuk glisemia pelbagai pengeluar (Abbott, One Touch, Bionime) dari pelbagai kategori harga. Pada masa yang sama, menurut ulasan pengguna dan doktor, salah satu yang terbaik dari segi nisbah harga / kualiti adalah glukometer bionime gm 100, gm 300 dan raytest (kanan).

Ciri-ciri peranti

Syarikat perkilangan - syarikat Switzerland yang terlibat dalam pengembangan dan pengeluaran alat pengukur perubatan. Semua glukometer sederhana, yang memudahkan penggunaannya bukan hanya untuk golongan muda moden, tetapi juga untuk pesakit diabetes tua. Ia juga membolehkan pesakit menentukan keadaan glisemia tanpa bantuan profesional perubatan..

Peranti ini juga sangat diperlukan untuk jabatan endokrinologi hospital, apabila anda perlu segera mendapatkan data mengenai keadaan metabolisme karbohidrat. Ia digunakan oleh banyak doktor semasa pemeriksaan perubatan. Glukometer ini mempunyai kelebihan berbanding model lain..

 1. Ketersediaan. Glukometer bionime gm300, gm 100, paling kanan, gs 300 berharga lebih banyak jika dibandingkan dengan peranti yang serupa dengan kualiti dan fungsi. Jalur glukometer juga mempunyai harga yang berpatutan, yang menjadikan peranti ini menjadi kegemaran berbanding pesaing. Ini adalah kelebihan bagi pesakit yang sering memerlukan pengukuran gula..
 2. Analisis kelajuan tinggi. Pengilangnya mendakwa bahawa glukometer tepat bionime, serta banyak model lain, selamat untuk pesakit kerana rendahnya pena tindik yang rendah, yang menusuk kulit dengan sangat mudah dan tidak menyakitkan. Oleh kerana kaedah elektrokimia, ketepatan tinggi dan kepantasan penentuan gula dicapai..

Terdapat sebilangan besar ulasan positif mengenai alat ini oleh doktor dan pesakit yang memerlukan kawalan glisemik setiap hari.

Glucometer BIONIME GM300

Sebelum membeli BIONIME GM300 dengan harga terendah, pelajari spesifikasi, ulasan video, kebaikan dan keburukan model, ulasan pelanggan.

Kedai di mana anda boleh membeli produk ini dan analognya

Ulasan video BIONIME GM300

 • Semua 14
 • Menetapkan 1
 • Ujian 9
 • Ulasan 9

Ciri-ciri BIONIME GM300

* Nyatakan spesifikasi yang tepat dari penjual.

Ciri umum

Jenismeter glukosa darah
Paparanterdapat
Paparkan lampu latarTidak
Mengukur masa8 saat
Ingatan300 ukuran
PemasaTidak
TermometerTidak
Sambungan PCTidak
Teknologi pengukuranelektrokimia
Pengekodanmodul pengekodan
Titisan darah minimum1.4 μl
Jarak mengukur1.2 - 33.3 mmol / l
Bekalan kuasa2 x AAA
Caj bateri1,000 ukuran
Jalur ujian
Jalur ujian terpakaiGS300 25 pcs. GS300 50 pcs. GS300 100 pcs..
Dimensi dan berat
Lebar58 mm
Kedalaman22 mm
Berat85 g
Ketinggian85 mm

* Nyatakan spesifikasi yang tepat dari penjual.

Glucometer BIONIME GM300

janji temu: untuk glukometer, parameter penyelidikan: glukosa

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian BIONIME untuk glukometer GS300 Kanan

Jalur ujian aloi emas untuk meter glukosa darah Bionime GM-300 dan GM-500. Jalur ujian Bionime RightestTM GS300 mempunyai reka bentuk khas yang memberikan kegunaan dan ketepatan maksimum. Kenalan aloi emas memberikan wayar yang sempurna.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime GS300 / 25

Jalur ujian untuk glukometer 25 keping. Bionime Rightest GS300 25 keping (1 botol) Sesuai untuk glukometer GM300 dan GM500 Kenalan aloi emas Reka bentuk menghilangkan sentuhan dengan darah pada masa pengukuran, meninggalkan kawasan kerja...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Uji Bionime untuk Glucometer Kanan GS-300, 25.

Penentukuran glukometer elektrokimia hasilnya: pengekodan plasma tidak diperlukan isipadu darah setiap pengukuran: 1 μl masa ujian: 5 daya ingatan: 500 ukuran berat: 50 g LxWxT: 86x52x16 mm fungsi tambahan: menandakan pengambilan makanan, menyambung ke PC, menyambung.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

OneTouch Select® Plus Flex Meter (+ 50 Jalur Uji).

Pengilang: BIONIME Aksesori: jalur ujian Tujuan: untuk meter

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian untuk glukometer Bionime GS300 (25 keping)

Jalur ujian aloi emas untuk meter glukosa darah Bionime GM-300 dan GM-500. Jalur ujian Bionime RightestTM GS300 mempunyai reka bentuk khas yang memberikan kegunaan dan ketepatan maksimum. Kenalan aloi emas memberikan wayar yang sempurna.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime GS300 / 50

Jalur ujian untuk glucometer 2x25 pcs. Bionime 50 keping (2 botol masing-masing 25 keping) Sesuai untuk sentuhan aloi emas GM300 dan GM500 Glukometer Reka bentuk menghilangkan sentuhan dengan darah pada masa pengukuran, meninggalkan kawasan kerja...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Bionime Rightest Glucose Meter Strip Strips GS-300, 50.

Penentukuran hasil penentukuran glukometer elektrokimia: unit pengukuran glukosa plasma: mmol / lkoding tidak diperlukan isipadu darah per pengukuran: 0.7 μl masa ujian: 6 kapasiti memori: 450 ukuran berat: 79 gDhWhT: 96.40x54x22 mm fungsi tambahan: membilang dengan.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Suara Diacont Glucometer

Pengilang: BIONIME Aksesori: jalur ujian Tujuan: untuk meter

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime Rightest GS300 No. 50

jenis lancet: universal, saiz jarum: 30G

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

BIONIME Lekapan Gauge GL300 Paling Kanan

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: dengan darah, pengekodan automatik, fungsi tambahan: sambungan PC, penutupan automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Putera IME-DC Glucometer

Penentukuran hasil penentukuran glukometer elektrokimia: unit pengukuran glukosa plasma: mmol / lkoding tidak diperlukan isipadu darah setiap pengukuran: 1 μl masa ujian: 5 daya ingatan: 500 ukuran pengukuran: 53 gDxWxT: 101x43x15.60 mm fungsi tambahan: pengiraan.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

OneTouch Select® Plus Meter

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: dengan plasma, tidak diperlukan pengekodan, fungsi tambahan: pengiraan hasil rata-rata, catatan mengenai pengambilan makanan, sambungan ke PC, jam penggera, amaran suara, pemadaman automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer Accu-Chek Performa

Jalur ujian berkualiti tinggi Bionime Rightest GS300 (50 keping). Penerangan: - port pengekodan disertakan; - jangka hayat 24 bulan; - kenalan aloi emas; - dalam bungkusan 50 keping

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime Rightest GS300 No. 50

Meter glukosa darah berketepatan tinggi dengan skrin besar, fungsi amaran mengenai hipoglikemia dan hiperglikemia, port data pada PC dan sistem pengukuran tanpa mengekod jalur ujian. Pengukuran mengambil masa hanya 6 saat, sementara...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glukometer Diacont dalam satu set (lancet, scarifier, test.

Glukometer Aktif Accu-Chek dirancang untuk mengkaji tahap glukosa darah. Ini adalah alat yang boleh dipercayai dalam sarung plastik yang bergaya. Darah untuk analisis dapat diambil bukan hanya dari jari, tetapi juga dari telapak tangan, betis kaki...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer Accu-Check Aktif

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: dengan plasma, unit pengukuran glukosa: mmol / l, pengekodan tidak diperlukan, fungsi tambahan: lampu latar skrin, sambungan ke PC, penutupan automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glukometer OneTouch Verio Pro+

Jalur ujian untuk glukometer 25 keping. Bionime Rightest GS300 25 keping (1 botol) Sesuai untuk glukometer GM300 dan GM500 Kenalan aloi emas Reka bentuk menghilangkan sentuhan dengan darah pada masa pengukuran, meninggalkan kawasan kerja steril Diperbuat daripada kapilari plastik keras.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Uji Bionime untuk Glucometer Kanan GS-300, 25.

Pengilang: BIONIME Aksesori: jalur ujian Tujuan: untuk meter

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime Rightest GS300 No. 25

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: dengan plasma, unit pengukuran glukosa: mmol / l, pengekodan tidak diperlukan, fungsi tambahan: pengiraan hasil rata-rata, nota pengambilan makanan, penutupan automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer Arkray Glucocard Sigma mini

Jalur ujian untuk glucometer 2x25 pcs. Bionime 50 keping (2 botol masing-masing 25 keping) Sesuai untuk glukometer GM300 dan GM500 Kenalan aloi emas Reka bentuk menghilangkan sentuhan dengan darah pada masa pengukuran, meninggalkan kawasan kerja steril Diperbuat daripada kapilari plastik keras.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Bionime Rightest Glucose Meter Strip Strips GS-300, 50.

Jalur uji Bionime Rightest GS300 dirancang untuk menentukan kepekatan glukosa dalam darah kapilari dan digunakan bersamaan dengan glukometer. Memeriksa sendiri kadar glukosa dalam darah membolehkan anda dengan cepat menerima maklumat mengenai kepekatan glukosa dalam darah

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime Rightest GS300 50pcs

Glukometer Accu-Chek mengukur gula darah anda selama 5 saat. Untuk analisis, dia memerlukan sedikit darah (1-2 μl), dan hasilnya akan siap dalam 5 saat. Memori peranti mampu...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Gluometer Aktif Accu-Chek (kit)

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: dengan darah, pengekodan automatik, fungsi tambahan: pengiraan hasil purata, sambungan ke PC, penutupan automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glukometer iCheck iCheck

Peranti Omelon secara serentak melakukan tiga fungsi sekaligus: secara automatik mengukur tekanan darah, denyut nadi dan merupakan petunjuk tahap glukosa tanpa pengambilan sampel darah. Mengapa penyegerakan pengukuran ini sangat penting? Oleh...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Tonometer omelon b-2 meter glukosa darah tidak invasif

Meter OneTouch Select® Plus adalah meter warna pertama di Rusia dengan petua warna. Fungsi meter ini menjadikannya lebih mudah dan cepat untuk memahami hasilnya di skrin meter. Jalur Uji Ketepatan Tinggi Baru Dibangunkan untuk OneTouch Select® Plus Meter

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer VanTouch Select Plus (OneTouch Select Plus)

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

EBsensor Glucometer (Tidak Termasuk)

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: dengan plasma, unit pengukuran glukosa: mmol / l, pengekodan tidak diperlukan, fungsi tambahan: pengiraan hasil rata-rata, tanda pengambilan makanan, lampu latar, lampu latar kawasan input jalur ujian, sambungan ke P.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Meteran OneTouch Verio®IQ

50 tahun jaminan Ciri-ciri Cepat, senang, senang. Pengekodan automatik. Masa pengukuran adalah 5 saat. Paparan besar. Kebolehpercayaan dan keselamatan. Amaran mengenai tarikh luput jalur ujian. Pemeriksaan visual selepas...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer ACCU-CHEK AKTIF ACCU-CHECK Glucometer ACCU-CH.

Jalur ujian Bionime GS300 mempunyai reka bentuk yang dipatenkan khas yang memberikan kegunaan dan ketepatan maksimum. Kenalan Aloi Emas

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Uji Bionime untuk Glucometer GS300 dan G Paling Kanan.

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: dengan plasma, unit pengukuran glukosa: mmol / l, pengekodan tidak diperlukan, fungsi tambahan: pengiraan hasil rata-rata, nota mengenai pengambilan makanan, sambungan ke PC, penutupan automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer Contour Plus

Spesifikasi Keupayaan pengekodan automatik. Masa analisis: 5 saat. Isipadu darah kecil untuk analisis: 1-2 μl. Memori peranti menyimpan sehingga 500 hasil dengan tarikh dan waktu. Peringatan fungsi mengenai...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glukometer "Accu-Chek Aktif"

glukometer elektrokimia, unit pengukuran glukosa: mmol / l, pengekodan automatik, fungsi tambahan: pengiraan hasil purata, amaran mengenai jangka hayat luput jalur ujian, jam penggera, penutupan automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer Biosensor SD Periksa Emas

Pengilang: DiacontJenis: glukometer Kaedah pengukuran: elektrokimia

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Kit diakont glukometer

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: oleh plasma, unit glukosa: mg / dl, mmol / l, pengekodan tidak diperlukan, fungsi tambahan: pengiraan hasil rata-rata, sambungan ke PC, penutupan automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Kontur Glukometer TS

Peranti Omelon secara serentak melakukan tiga fungsi sekaligus: secara automatik mengukur tekanan darah, denyut nadi dan merupakan petunjuk tahap glukosa tanpa pengambilan sampel darah. Kenapa begitu…

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Tonometer glukometer bukan invasif Omelon B-2

Sistem kawalan glukosa darah. Dalam satu set: glucometer, jalur ujian - 10 keping, scarifier automatik (sistem tusukan jari automatik), lancet steril - 10 keping, larutan kawalan, bateri...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Set Diacont Glucometer

Petunjuk: Pengawalan glukosa darah. Hasil: Pengukuran glukosa darah yang tepat dalam 5 saat

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer Accu-Chek Accu-Chek Aktif Glucometer

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: dengan plasma, pengekodan tidak diperlukan, fungsi tambahan: pengiraan hasil rata-rata, sambungan ke PC, penutupan automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glukometer Diacont Tanpa pengekodan (model 2018)

Salah satu peranti jalur ujian harga paling ekonomik. Satu-satunya glukometer yang disyorkan oleh Persatuan Diabetes Rusia

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer Ibisensor (Set Penuh)

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Aime Di Si Glucometer (IME-DC)

glukometer fotometrik, penentukuran hasil: dengan plasma, tidak diperlukan pengekodan, fungsi tambahan: pengiraan hasil rata-rata, catatan mengenai pengambilan makanan, sambungan ke PC, jam penggera, pemadaman automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Meteran glukosa darah Aktif-Chek Aktif tanpa pengekodan

Ciri-ciri utama: - tidak memerlukan pengekodan - paparan besar - spesifikasi teknikal jalur ujian yang besar dan mudah: - isipadu penurunan darah: 1-2 μl - memori: 500 hasil - hasil purata selama 7, 14, 30 dan 90 hari...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Meter / set aset Accu-check /

Penerangan produk: Accu-Chek Asset meter glukosa darah tahap glukosa darah (set) Glukometer Accu-Chek Asset untuk ident. tahap glukosa darah (set) Accu-Chek Asset glukometer - penganalisis ekspres mudah alih untuk menentukan...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Meter aset periksa Accu (set)

Peranti yang direka untuk menentukan tahap kepekatan glukosa dalam darah manusia

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer Accu-Chek Aktif (Accu-Chek Aktif)

Meter OneTouch Select Plus Flex sesuai untuk semua orang yang menghidap diabetes yang memerlukan alat mudah. Meter ini bukan sahaja mudah digunakan, tetapi juga membantu seseorang yang menghidap diabetes dengan mudah memahami hasilnya berkat...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

SATU SENTUH Pilih meter Plus Flex + jalur ujian 25.

glukometer elektrokimia, penentukuran hasil: dengan plasma, pengekodan tidak diperlukan, fungsi tambahan: pengiraan hasil rata-rata, lampu latar skrin, sambungan PC, jam penggera, penutupan automatik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Glucometer IME-DC iDia

Meter OneTouch Select Plus Flex sesuai untuk semua orang yang menghidap diabetes yang memerlukan alat mudah. Meter ini bukan sahaja mudah digunakan, tetapi juga membantu seseorang yang menghidap diabetes dengan mudah memahami hasilnya berkat...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

SATU SENTUH Pilih Glucometer Flex Plus + 50 Jalur Uji.

Glucometer Bionime Kanan GM300

Ketersediaan: tidak
Harga semasa penghantaran: 2145 gosok.

Harga istimewa di pejabat: 2145 gosok.

Anda boleh membeli meter ini untuk pesanan, tetapi kerana permintaan yang sangat rendah, kami mengesyorkan agar anda membeli meter yang lebih moden dan tepat: Kea Sens (Korea) atau Ebsensor (Taiwan). Untuk model ini, jalur ujian lebih berpatutan dan sentiasa tersedia..

Pelanggan yang dihormati, kami memberi perhatian kepada anda glukometer syarikat Bionime (Switzerland) - GM300 paling kanan. Nilai pekali variasi yang lebih baik menjadikan peranti ini salah satu yang paling tepat di dunia. Mempunyai port pengkodan pintar untuk penentukuran automatik mengikut jalur ujian.

Fungsi pengambilan darah alternatif: darah dapat diambil dari ujung jari, lengan bawah atau telapak tangan, semua pembacaan akan disesuaikan secara automatik sebagai petunjuk darah kapilari.

Pada masa ini, glukometer Bionime tidak dihantar ke Rusia buat sementara waktu, dan harga jalur ujian Bionime telah meningkat dengan ketara. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda membeli meter glukosa darah lain yang murah dan berkualiti tinggi dengan jalur ujian yang berpatutan. Maklumat lanjut.

 • Saiz: 85 x 58 x 22 mm
 • Berat: 85g
 • Isipadu Darah: 1.4 μl
 • Masa pengukuran: 8 saat
 • Kapasiti memori: 300 ukuran, hasil purata selama 1, 7, 14 & 30 hari
 • Bateri: 1 sel AAA - 3 Volt
 • Unit: mmol / L
 • Julat Pengukuran: 0.6 -33.3 mmol / L
 • Prinsip Pengukuran: Elektrokimia
 • Penentukuran: Plasma
 • Tetapan Kod Jalur Uji: Pelaburan Pengekodan
 • Suhu operasi - 10

40 ° C

 • Kelembapan relatif - 30-55%
 • Suhu Penyimpanan -10

  60 ° C

 • Auto Power On: Semasa memasukkan jalur ujian ke dalam instrumen
 • Waranti: Tidak terhad
 • Glucometer Bionime Kanan GM300

  Bionime Rightest GM300 Glucometer adalah ketepatan dan ukuran yang selesa. Glukometer Bionime dicipta oleh ahli endokrinologi yang telah hidup dengan diabetes selama lebih dari 25 tahun. Menggabungkan pengalaman peribadi dan kemampuan profesional, glukometer Bionime adalah alat yang sangat baik untuk memantau diabetes. Bionime ketepatan yang sempurna

  1. Kenalan aloi emas memastikan kekonduksian yang sempurna, yang memastikan hasil yang tepat. Jalur ujian tegar yang diperbuat daripada plastik khas tidak mempunyai analog.

  2. Dua milimeter - jalan pendek dari tempat pengambilan darah ke zon tindak balas kimia menghilangkan pengaruh persekitaran luaran.

  3. "Kunci kunci." Glukometer Bionime tidak memerlukan kemasukan kod dan menghilangkan kesilapan pengguna. Ketepatan pengukuran dijamin berkat port pengkodan yang boleh ditanggalkan, yang dihasilkan dan dikalibrasi secara serentak dengan satu set jalur ujian, atau sistem pemilihan kod yang mudah digunakan.

  4. Steril! Reka bentuk jalur ujian yang dipatenkan dirancang supaya anda tidak menyentuh kawasan kerja dengan tangan anda sama ada pada masa penyediaan atau semasa pengukuran - sama sekali tidak ada sentuhan dengan darah! Kawasan kerja tetap steril.!


  Bionime Rightest GM300 adalah port pengkodan yang boleh diganti dan keselesaan pengukuran khas. Port pengkodan yang dapat diganti dihasilkan dan dikalibrasi serentak dengan satu set jalur ujian, yang memastikan keserasian yang sempurna. Pengguna tidak perlu lagi memasukkan kod, menghabiskan masa tambahan. Kemurnian tapak tindak balas dijamin, ketepatan pengukuran tidak berkurang seiring dengan waktu.

  • GM 300 memberikan pengukuran pantas dalam 8 saat.
  • Isipadu darah diperlukan untuk analisis, hanya 1.4 μl.
  • Peranti ini mempunyai paparan besar dengan jumlah besar, casing dengan sisipan sisi anti slip, operasi satu butang yang mudah.
  • Ia dilengkapi dengan memori untuk 300 pengukuran dengan fungsi mengira rata-rata selama 1, 7, 14 dan 30 hari.
  • Bionime Rightest GM300TM sangat sesuai untuk penghidap diabetes jenis 2. Ini adalah alat yang dapat membantu menganalisis secara sederhana dan selesa bahkan orang-orang yang mengalami gangguan penglihatan dan kesukaran dalam kemahiran motor..
  • Jalur Uji yang Tepat dengan Kenalan Alloy Emas Reka bentuk jalur ujian plastik keras yang dipatenkan menghilangkan kontak dengan darah, menjadikan kawasan kerja steril
  • Port pengkodan yang dapat diganti dihasilkan dan dikalibrasi serentak dengan satu set jalur ujian, yang memastikan keserasian yang sempurna. Kebersihan tempat tindak balas terjamin, ketepatan pengukuran tidak menurun dari masa ke masa berkat port pengekodan yang dapat diganti.
  • Kemungkinan Jaminan Sepanjang Hayat.


  Set: Glucometer, 10 jalur ujian Kanan, Port pengkodan kanan, Kunci ujian paling kanan, alat lancet, 10 lancet steril, 2 bateri AAA, buku harian pemantauan diri, kad kecemasan, kes, manual pengguna, prosedur ujian ringkas, arahan ujian -strip dan autolance, pembungkusan


  Spesifikasi:

  • Kaedah b pengukuran - Elektrokimia
  • Julat pengukuran - 0,6 -33,3 mmol / L.
  • Berat -85 gr.
  • Titisan darah (jumlah) 1.4 μl.
  • Dimensi 85 x 58 x 22 mm;
  • Masa analisis 8 saat.
  • Bilangan butang 3.

  Kaedah Penghantaran

  Kaedah penghantaranIstilahHarga
  Kelas Pos Rusia Pertama (bayaran pendahuluan)

  cara bayaran

  • Pemindahan bank
  • Pemindahan pos

  Memperbaiki kerja syarikat secara berterusan dan berusaha untuk memberikan perkhidmatan terbaik, syarikat "New Security Systems"
  menawarkan syarat yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk pertukaran barang yang rosak!
  Sekiranya terdapat kecacatan pembuatan, anda boleh menukar barang yang dibeli dalam masa sebulan selepas pembelian!

  Pengembalian barang dilakukan sepenuhnya sesuai dengan perundangan Persekutuan Rusia, termasuk Undang-Undang tentang Hak Pengguna.

  Kami bekerjasama dengan entiti undang-undang dan menerima pembayaran melalui pindahan wang melalui invois atau kontrak.
  Kami menyediakan pakej lengkap dokumen yang diperlukan: invoice, invoice, invoice. Peruntukkan PPN.

  Arahan glucometer bionime gm300

  Bionime 300 (Bionime Rightest GM 300) adalah model glukometer generasi baru untuk menentukan tahap gula dalam darah. Ia menggabungkan ketepatan, kebolehpercayaan dan kemudahan penggunaan..

  Glukometer Bionheim 300 dibuat dengan mengambil kira pengalaman ahli endokrinologi. Harganya 2000-2500 rubel.

  Syarikat Switzerland BioNime menghasilkan beberapa peranti yang paling tepat. Sejak tahun 2003, ia telah menghasilkan produk berkualiti tinggi yang diiktiraf di seluruh dunia..

  Kenalan pita untuk ujian dibuat menggunakan aloi emas. Ini memastikan ketepatan diagnostik yang tinggi, yang tidak dapat dicapai untuk glukometer tradisional.

  Untuk konfigurasi, pengguna tidak perlu memasukkan kod, yang menghilangkan petunjuk yang salah kerana kesalahan pengguna. Bionime 300 dilengkapi dengan port yang boleh ditanggalkan, yang dikodkan menggunakan jalur untuk ujian.

  Pita ujian itu sendiri dibuat sedemikian rupa sehingga zarah-zarah bahan asing tidak jatuh di kawasan kerja. Apabila pengguna mengambilnya dengan tangannya, kawasan yang digunakan tetap steril.

  Ciri Model

  • Masa pengukuran 8 saat.
  • Untuk kajian ini, anda memerlukan 1.4 μl darah.
  • Julat paparan 0,6 hingga 33,3 mmol / L.
  • Keadaan penyimpanan: dari -10 hingga +60 darjah, kelembapan udara hingga 90%.
  • Memori untuk 300 ukuran.
  • Derivasi hasil purata selama 7, 14 atau 30 hari.
  • Kaedah penyelidikan elektrokimia.
  • Bateri direka untuk 1000 analisis.
  • Matikan automatik selepas 3 minit.

  Peralatan

  Skop bekalan untuk meter Bionime Rightest GM-300 meliputi:

  • Penganalisis.
  • Bateri.
  • 10 jalur ujian.
  • 10 lancet steril.
  • Penindik.
  • Kunci ujian.
  • Port pengekodan.
  • Diari perakaunan.
  • Kad perniagaan untuk rawatan kecemasan.
  • Jaminan, arahan penggunaan dan kes.

  Menetapkan port pengekodan

  1. Periksa kod pada bungkusan pita uji dan nombor di port pengkodan. Sekiranya tidak sesuai, hubungi pengeluar..
  2. Keluarkan port pengekodan lama dari Bionime 300 meter, jika dipasang. Peranti mesti dimatikan.
  3. Masukkan yang baru ke dalam lubang pada meter sehingga ia mengeklik. Ia mesti dimasukkan untuk setiap bungkusan jalur ujian yang baru..

  Arahan Analisis

  1. Basuh dan keringkan tangan.
  2. Masukkan lancet ke dalam tindik. Pilih kedalaman tusukan (untuk kulit normal, tetapkan nilainya menjadi 2-3, untuk kulit kasar, pilih nilai yang lebih tinggi).
  3. Masukkan pita sebelum berbunyi. Peranti akan dihidupkan secara automatik.
  4. Periksa bahawa nombor yang tertera di layar sesuai dengan nombor pada bungkusan.
  5. Tunggu ikon titisan darah muncul.
  6. Menusuk jari. Picit titisan pertama dan padamkan. Sapukan titisan kedua ke jalur untuk analisis.
  7. Selepas 8 saat, hasil ujian akan dipaparkan..
  8. Tanggalkan Jalur Uji.

  Ulasan video

  Glukometer Bionime boleh menjadi alat yang sangat diperlukan untuk pesakit diabetes. Lagipun, dengan patologi ini sangat penting untuk mengetahui tahap glisemia anda untuk pembetulan profil glisemik yang betul. Agar tidak berlari ke hospital atau klinik setiap hari, doktor mengesyorkan penggunaan penganalisis gula mudah alih, seperti glukometer Bionime. Hari ini mereka boleh dibeli di hampir semua farmasi. Sehingga kini, pasaran menyajikan sebilangan besar peranti untuk mengukur petunjuk glisemia pelbagai pengeluar (Abbott, One Touch, Bionime) dari pelbagai kategori harga. Pada masa yang sama, menurut ulasan pengguna dan doktor, salah satu yang terbaik dari segi nisbah harga / kualiti adalah glukometer bionime gm 100, gm 300 dan raytest (kanan).

  Ciri-ciri peranti

  Syarikat perkilangan - syarikat Switzerland yang terlibat dalam pengembangan dan pengeluaran alat pengukur perubatan. Semua glukometer sederhana, yang memudahkan penggunaannya bukan hanya untuk golongan muda moden, tetapi juga untuk pesakit diabetes tua. Ia juga membolehkan pesakit menentukan keadaan glisemia tanpa bantuan profesional perubatan..

  Peranti ini juga sangat diperlukan untuk jabatan endokrinologi hospital, apabila anda perlu segera mendapatkan data mengenai keadaan metabolisme karbohidrat. Ia digunakan oleh banyak doktor semasa pemeriksaan perubatan. Glukometer ini mempunyai kelebihan berbanding model lain..

  1. Ketersediaan. Glukometer bionime gm300, gm 100, paling kanan, gs 300 berharga lebih banyak jika dibandingkan dengan peranti yang serupa dengan kualiti dan fungsi. Jalur glukometer juga mempunyai harga yang berpatutan, yang menjadikan peranti ini menjadi kegemaran berbanding pesaing. Ini adalah kelebihan bagi pesakit yang sering memerlukan pengukuran gula..
  2. Analisis kelajuan tinggi. Pengilangnya mendakwa bahawa glukometer tepat bionime, serta banyak model lain, selamat untuk pesakit kerana rendahnya pena tindik yang rendah, yang menusuk kulit dengan sangat mudah dan tidak menyakitkan. Oleh kerana kaedah elektrokimia, ketepatan tinggi dan kepantasan penentuan gula dicapai..

  Terdapat sebilangan besar ulasan positif mengenai alat ini oleh doktor dan pesakit yang memerlukan kawalan glisemik setiap hari.

  Model

  Rangkaian farmasi dan kedai peralatan perubatan membolehkan anda membeli model yang anda perlukan. Yang paling popular di antaranya ialah gm100, gm 300, gs300, dan juga 210, 550, 110. Mereka sangat serupa antara satu sama lain.

  1. Glukometer bionime gm 100 tidak memerlukan pengekodan jalur ujiannya. Manual tersebut mengatakan bahawa untuk analisis yang betul memerlukan 1.4 mikroliter darah, yang dianggap dalam jumlah besar jika dibandingkan dengan penganalisis lain.
  2. Model glukometer 110 menonjol antara peranti lain kerana kelebihan berbanding rakan sejawatnya. Ini adalah alat yang cukup mudah, yang mudah untuk memeriksa tahap glisemia di rumah. Oleh kerana sensor oksidase elektrokimia, hasil pengukuran yang paling tepat diperoleh..
  3. Bionime gs300 dianggap salah satu model paling popular kerana kekompakannya. Hasil pengukuran tersedia selepas 8 saat..
  4. Model ke-550 dilengkapi dengan memori yang menyimpan 500 ukuran. Pengekodan peranti adalah automatik.

  Semua model dilengkapi dengan paparan besar dengan lampu latar yang terang, di mana terdapat sebilangan besar yang dapat dilihat walaupun pada orang tua yang kurang penglihatan..

  Jalur ujian

  Seperti penganalisis gula mudah alih yang lain, meter Bionime menggunakan jalur ujian. Mereka mudah dikendalikan, disimpan dalam tiub individu.

  Parameter dan kelebihan glukometer Bionheim 300

  Untuk rawatan sendi, pembaca kami telah berjaya menggunakan DiabeNot. Melihat populariti produk ini, kami memutuskan untuk memberikannya kepada perhatian anda.
  Baca lebih lanjut di sini...

  Bionime 300 (Bionime Rightest GM 300) adalah model glukometer generasi baru untuk menentukan tahap gula dalam darah. Ia menggabungkan ketepatan, kebolehpercayaan dan kemudahan penggunaan..

  Glukometer Bionheim 300 dibuat dengan mengambil kira pengalaman ahli endokrinologi. Harganya 2000-2500 rubel.

  Syarikat Switzerland BioNime menghasilkan beberapa peranti yang paling tepat. Sejak tahun 2003, ia telah menghasilkan produk berkualiti tinggi yang diiktiraf di seluruh dunia..

  Kenalan pita untuk ujian dibuat menggunakan aloi emas. Ini memastikan ketepatan diagnostik yang tinggi, yang tidak dapat dicapai untuk glukometer tradisional.

  Untuk konfigurasi, pengguna tidak perlu memasukkan kod, yang menghilangkan petunjuk yang salah kerana kesalahan pengguna. Bionime 300 dilengkapi dengan port yang boleh ditanggalkan, yang dikodkan menggunakan jalur untuk ujian.

  Pita ujian itu sendiri dibuat sedemikian rupa sehingga zarah-zarah bahan asing tidak jatuh di kawasan kerja. Apabila pengguna mengambilnya dengan tangannya, kawasan yang digunakan tetap steril.

  Ciri Model

  • Masa pengukuran 8 saat.
  • Untuk kajian ini, anda memerlukan 1.4 μl darah.
  • Julat paparan 0,6 hingga 33,3 mmol / L.
  • Keadaan penyimpanan: dari -10 hingga +60 darjah, kelembapan udara hingga 90%.
  • Memori untuk 300 ukuran.
  • Derivasi hasil purata selama 7, 14 atau 30 hari.
  • Kaedah penyelidikan elektrokimia.
  • Bateri direka untuk 1000 analisis.
  • Matikan automatik selepas 3 minit.

  Peralatan

  Skop bekalan untuk meter Bionime Rightest GM-300 meliputi:

  • Penganalisis.
  • Bateri.
  • 10 jalur ujian.
  • 10 lancet steril.
  • Penindik.
  • Kunci ujian.
  • Port pengekodan.
  • Diari perakaunan.
  • Kad perniagaan untuk rawatan kecemasan.
  • Jaminan, arahan penggunaan dan kes.

  Menetapkan port pengekodan

  1. Periksa kod pada bungkusan pita uji dan nombor di port pengkodan. Sekiranya tidak sesuai, hubungi pengeluar..
  2. Keluarkan port pengekodan lama dari Bionime 300 meter, jika dipasang. Peranti mesti dimatikan.
  3. Masukkan yang baru ke dalam lubang pada meter sehingga ia mengeklik. Ia mesti dimasukkan untuk setiap bungkusan jalur ujian yang baru..

  Arahan Analisis

  1. Basuh dan keringkan tangan.
  2. Masukkan lancet ke dalam tindik. Pilih kedalaman tusukan (untuk kulit normal, tetapkan nilainya menjadi 2-3, untuk kulit kasar, pilih nilai yang lebih tinggi).
  3. Masukkan pita sebelum berbunyi. Peranti akan dihidupkan secara automatik.
  4. Periksa bahawa nombor yang tertera di layar sesuai dengan nombor pada bungkusan.
  5. Tunggu ikon titisan darah muncul.
  6. Menusuk jari. Picit titisan pertama dan padamkan. Sapukan titisan kedua ke jalur untuk analisis.
  7. Selepas 8 saat, hasil ujian akan dipaparkan..
  8. Tanggalkan Jalur Uji.

  Bionime gm - ciri teknikal meter ini

  • Mengenai spesifikasi teknikal
  • Mengenai ciri lain

  Setiap pesakit diabetes memerlukan glukometer tepat, salah satunya boleh dianggap Bionime. Ia menjamin pengukuran yang tepat, pengiraan kelajuan tinggi dan banyak aspek positif lain yang berkaitan dengan pam insulin. Mengenai semua ciri peranti yang dibentangkan, serta sama ada ia mempunyai kekurangan lebih jauh.

  Mengenai spesifikasi teknikal

  Anda boleh bercakap mengenai ciri teknikal meter yang dibentangkan untuk masa yang sangat lama. Khususnya, perlu diperhatikan kenalan yang terdiri daripada aloi emas, yang merupakan jaminan tahap kekonduksian yang ideal dan, dengan itu, ketepatan hasilnya tinggi. Jalur ujian tegar di GM100 yang diperbuat daripada plastik tertentu tidak mempunyai kebetulan.

  Untuk maklumat mengenai merawat diabetes dengan tampalan Cina, klik di sini.

  Perincian lain yang tidak kurang pentingnya juga perlu diberi perhatian:

  1. jalan pendek - 2 mm - dari sudut pengumpulan darah untuk analisis ke kawasan tindak balas kimia. Ini sepenuhnya menghilangkan kemungkinan kesan minimum dari persekitaran;
  2. Glukometer jenama Bionime tidak memerlukan pengenalan pengkodan, tetapi juga tidak termasuk kesilapan pengguna yang minimum. Ketepatan pengiraan dijamin oleh port pengkodan dan zink yang boleh ditanggalkan. Dialah yang dikembangkan dan dikalibrasi pada masa yang sama dengan satu set jalur ujian. Ia juga mudah kerana sistem pemilihan kod;
  3. Penyelesaian reka bentuk yang dipatenkan untuk jalur ujian dirancang supaya pesakit kencing manis tidak menyentuh kawasan kerja dengan jarinya. Kami bercakap mengenai fasa penyediaan dan tempoh pengukuran. Akibatnya, kemandulan 100% dicapai, yang sangat penting untuk penyakit seperti diabetes mellitus, kerana itu adalah jaminan pengiraan yang tepat walaupun dalam penggunaan mumia.

  Oleh itu, ciri teknikal GM100 berada di luar persaingan, tetapi bagaimana dengan ciri-cirinya?

  Mengenai ciri lain

  Ciri khas Bionime harus dianggap sebagai port pengkodan yang dapat diganti, serta keselesaan pengkomputeran khusus. Yang pertama dari ciri yang dipersembahkan dikembangkan dan dikonfigurasi pada masa yang sama dengan satu set jalur ujian. Ini menjamin tahap keserasian yang ideal, serta faedah maksimum semasa makan pasli.

  Jadi, pengguna tidak perlu lagi menggerakkan kod, yang memerlukan jangka masa tambahan.

  Kemurnian kawasan tindak balas, seperti yang telah dinyatakan di atas, dijamin, dan ketepatan pengiraan tidak berkurang seiring dengan waktu.

  Pada masa yang sama, GM 100 dapat memberikan pengiraan pantas dalam hanya 8 saat. Isipadu darah yang diperlukan untuk pengenalan hanya 1.4 μl.

  Peranti ini mempunyai skrin yang cukup besar dengan jumlah yang besar, casing yang ideal dengan sisipan sisi yang melindungi daripada tergelincir. Juga mustahil untuk menyebut navigasi termudah dengan mengorbankan satu butang.

  Meter dilengkapi dengan kapasiti memori 300 pengiraan dengan fungsi menentukan purata selama 1, 7, 14 dan 30 hari. Ia boleh dilancarkan secara bebas, dan juga dikonfigurasi untuk operasi automatik. Pada masa yang sama, perlu diperhatikan bahawa meter bionime sangat sesuai untuk orang yang menghidap diabetes jenis 2. Bagi mereka yang berhadapan dengan kategori 1 penyakit ini, peranti ini mungkin tidak begitu tepat, memberikan sedikit kesalahan. Walau bagaimanapun, menurut ulasan, ini sangat jarang berlaku.

  Kembali ke kelebihan peranti, perlu diperhatikan bahawa glukometer yang dipersembahkan akan memungkinkan untuk menjalankan analisis tanpa masalah dan sangat mudah walaupun bagi mereka yang mempunyai penglihatan dan kesukaran yang rendah dari segi kemahiran motor halus.

  Mengingat semua ini, perlu diperhatikan sekali lagi bahawa Bionheim adalah glukometer yang sangat baik yang membolehkan anda mengira kadar gula darah dengan cepat dan tepat. Walau bagaimanapun, kerana ciri teknikalnya, ia masih lebih sesuai untuk penghidap diabetes jenis 2. Pada masa yang sama, pesakit diabetes jenis 1 juga menggunakannya tanpa mengalami masalah serius.

  Jalur Ujian Glucometer

  Glukometer adalah alat mudah alih untuk mengukur kadar gula dalam darah, yang selalu digunakan oleh semua pesakit diabetes. Hampir mustahil untuk mengawal kepekatan glukosa dalam darah secara bebas tanpanya, kerana di rumah tidak ada kaedah alternatif untuk menentukan penunjuk ini. Dalam beberapa keadaan, glukometer secara harfiah dapat menyelamatkan kesihatan dan nyawa pesakit diabetes - misalnya, kerana pengesanan hipo- atau hiperglikemia tepat pada masanya, pesakit dapat diberi rawatan kecemasan dan diselamatkan dari akibat yang serius. Bahan habis tanpa alat yang tidak dapat berfungsi adalah jalur ujian di mana setetes darah digunakan untuk analisis.

  Jenis Jalur Uji

  Semua jalur untuk meter boleh dibahagikan kepada 2 jenis:

  • serasi dengan glukometer fotometrik;
  • untuk digunakan dengan glukometer elektrokimia.

  Fotometri adalah kaedah mengukur gula darah, di mana reagen pada jalur berubah warna ketika bersentuhan dengan larutan glukosa dari kepekatan tertentu. Glukometer jenis dan bahan habis ini sangat jarang berlaku, kerana fotometri tidak dianggap sebagai kaedah yang paling dipercayai untuk dianalisis. Peranti sedemikian boleh memberikan kesalahan 20 hingga 50% kerana faktor luaran seperti suhu, kelembapan, sedikit pengaruh mekanikal, dll..

  Peranti moden untuk menentukan gula berfungsi berdasarkan prinsip elektrokimia. Mereka mengukur jumlah arus yang terbentuk semasa tindak balas glukosa dengan bahan kimia pada jalur, dan menerjemahkan nilai ini ke dalam kepekatannya yang setara (paling sering dalam mmol / l).

  Memeriksa meter

  Pengoperasian alat pengukur gula yang betul tidak semestinya penting - perlu, kerana rawatan dan semua cadangan doktor selanjutnya bergantung pada petunjuk yang diperoleh. Periksa seberapa tepat glukometer mengukur kepekatan gula dalam darah menggunakan cecair khas.

  Untuk mendapatkan hasil yang tepat, lebih baik menggunakan cecair kawalan yang dihasilkan oleh pengeluar yang sama yang menghasilkan glukometer. Penyelesaian dan peranti jenama yang sama sangat sesuai untuk memeriksa jalur dan alat pengukur gula. Berdasarkan data yang diperoleh, anda dapat dengan yakin menilai kebolehlaksanaan peranti, dan jika perlu, serahkannya untuk servis ke pusat servis tepat pada waktunya.

  Situasi di mana meter dan jalur perlu diperiksa untuk mengetahui kebenaran analisis:

  • selepas pembelian sebelum penggunaan pertama;
  • selepas peranti jatuh, apabila terkena suhu terlalu tinggi atau rendah, apabila dipanaskan dari cahaya matahari langsung;
  • jika anda mengesyaki kesilapan dan kerosakan.

  Meter dan bahan habis pakai mesti dirawat dengan berhati-hati, kerana ini adalah peralatan yang agak rapuh. Jalur hendaklah disimpan dalam bekas khas atau di dalam bekas di mana ia dijual. Peranti itu sendiri lebih baik disimpan di tempat yang gelap atau menggunakan penutup khas untuk melindungi dari sinar matahari dan debu..

  Bolehkah saya menggunakan jalur yang telah tamat tempoh?

  Jalur ujian untuk glukometer mengandungi campuran bahan kimia yang digunakan pada permukaannya semasa proses pembuatan. Bahan-bahan ini sering tidak stabil, dan lama-kelamaan aktiviti mereka berkurang dengan ketara. Oleh kerana itu, jalur ujian yang telah habis untuk meter boleh memutarbelitkan hasil sebenar dan terlalu tinggi atau memandang rendah nilai paras gula. Adalah berbahaya untuk mempercayai data tersebut, kerana pembetulan diet, dos dan rejimen pengambilan ubat, dll bergantung pada nilai ini..

  Oleh itu, sebelum membeli bahan habis pakai untuk alat yang mengukur glukosa dalam darah, anda perlu memperhatikan tarikh luputnya. Lebih baik menggunakan jalur ujian yang paling murah (tetapi berkualiti tinggi dan "segar") daripada jalur yang sangat mahal tetapi sudah habis masa berlakunya. Tidak kira seberapa mahal barang habis pakai, setelah tempoh jaminan berakhir, anda tidak boleh menggunakannya.

  Dengan memilih pilihan yang murah, anda boleh mempertimbangkan "Bionime gs300", "Bionime gm100", "Gamma mini", "Contour", "Contour ts" ("Contour ts"), "Ime dc", "On call plus" dan "True balance ". Penting agar bahan habis pakai dan syarikat glukometer sepadan. Biasanya, arahan peranti menyenaraikan persediaan yang sesuai dengannya..

  Barang habis pakai dari pengeluar yang berbeza

  Semua pengeluar glukometer menghasilkan jalur ujian yang direka untuk perkongsian. Terdapat banyak nama jenis produk ini dalam rangkaian pengedaran, semuanya berbeza bukan sahaja dari segi harga, tetapi juga dari segi fungsi.

  Contohnya, jalur Akku Chek Aktiv sangat sesuai untuk pesakit yang mengukur tahap gula hanya di rumah. Mereka direka untuk kegunaan dalaman tanpa perubahan suhu, kelembapan dan tekanan persekitaran secara tiba-tiba. Terdapat juga analog jalur yang lebih moden - "Accu-check Performa". Dalam pembuatannya, penstabil tambahan digunakan, dan kaedah pengukuran dibuat berdasarkan analisis zarah elektrik dalam darah.

  Anda boleh menggunakan bahan habis pakai tersebut dalam hampir semua keadaan cuaca, yang sangat sesuai bagi orang yang sering melakukan perjalanan atau bekerja di udara segar. Prinsip pengukuran elektrokimia yang sama digunakan dalam glukometer, yang sesuai untuk jalur "One touch ultra", "One touch select" ("Van touch ultra" dan "Van touch select"), "Saya periksa", "Freestyle optium", " Longevita "," Satelit Plus "," Satelit Ekspres ".

  Sebelum glukometer yang digunakan pesakit pada masa ini, hampir tidak ada alternatif untuk ujian darah di makmal untuk pesakit diabetes. Ini sangat menyusahkan, memerlukan banyak masa dan tidak memungkinkan untuk membuat penyelidikan yang cepat di rumah apabila perlu. Terima kasih kepada jalur gula boleh guna, pemantauan diabetes boleh dilakukan. Semasa memilih meter dan bekalan untuknya, anda perlu mempertimbangkan bukan sahaja kos, tetapi juga kebolehpercayaan, kualiti dan ulasan orang dan doktor yang sebenar. Ini akan membolehkan anda yakin dengan kebolehpercayaan hasilnya, dan oleh itu dalam rawatan yang betul..

  Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes