Apa maksudnya di Instagram... Kami tidak ketinggalan dengan trend baru

Jaringan sosial adalah tempat di mana tren baru mungkin muncul yang melampaui batas Internet. Dan setiap kemas kini sekurang-kurangnya sedikit, tetapi mengubah antara muka aplikasi. Kadang-kadang nampaknya mustahil untuk mengawasi semua perubahan. Tetapi ini tidak begitu. Sekiranya sesuatu tidak jelas bagi anda, cukup untuk mengetahui dan terus menggunakan perkhidmatan ini secara aktif. Semua maklumat baru akan diserap oleh anda secara beransur-ansur dan tanpa rasa sakit. Mari kita bincangkan maksud butang ini di Instagram, singkatan dan item baru yang lain.

p, blokquote 1,0,0,0,0 ->

Instagram - rangkaian sosial yang berkembang pesat

Hanya sedikit orang yang tahu, tetapi pertumbuhannya yang pantas dan efisien memerlukan pengenalan hashtag. Setelah mengoptimumkan penerbitan di rangkaian sosial, dia melihat pertumbuhan pengguna yang belum pernah terjadi sebelumnya. Pada masa ini, perkhidmatan ini mempunyai lebih dari satu bilion halaman berdaftar, dan sekitar 600 juta pengguna aktif. Dan ini menyumbang kepada munculnya sejumlah besar kandungan, pendapat, hashtag baru dan tren yang dibuat, jika tidak setiap hari, tentu sekali setiap bulan..

p, blokquote 2.0,0,0,0 ->

p, blokquote 3,0,0,0,0,0 ->

Pertumbuhan penonton yang pesat disebabkan oleh perkembangan aktif fungsi laman web ini bukan hanya untuk orang biasa, tetapi juga untuk perniagaan. Dan siapa, jika bukan akaun komersial, perlu mengetahui semua fungsi baru, beberapa di antaranya bertujuan untuk memudahkan aktiviti keusahawanan di Insta.

p, blokquote 4,0,0,0,0,0 ->

Penjelasan mengenai butang penting pada antara muka Instagram

Untuk berkesan mempromosikan akaun anda, anda perlu mengetahui antara muka aplikasi dengan sempurna. Dan sekarang kita akan mengetahuinya. Kami akan melihat intinya. Nombor dalam tangkapan skrin, teks di bawahnya. Menyelesaikannya.

p, blokquote 5,0,1,0,0 ->

p, blokquote 6.0,0,0,0,0 ->

 1. Tiga garis mendatar di sudut kanan atas skrin - "helm" kami. Di sini kita dapat mencari item "Tetapan" di mana anda mengawal profil. Kerahsiaan dan keselamatan adalah salah satu bahagian yang paling penting. Dan di bahagian "Akaun" anda boleh mengaktifkan pilihan perniagaan yang akan mengembangkan kemampuan anda, sekurang-kurangnya memberikan akses kepada statistik. Apa maksud tayangan Instagram? Ini adalah salah satu petunjuk utama analisis, dan bermaksud jumlah paparan profil atau penerbitan individu.
 2. Di bawah keterangan profil, kenalan terletak jika anda sudah beralih ke jenis komersial. Di sini anda boleh menguruskan kempen iklan anda. Butang "Edit" akan membantu menyesuaikan penampilan halaman. Apa maksud membuat promosi di Instagram? Baru memulakan iklan.
 3. Kisah semasa adalah bahagian yang agak baru. Di sini anda dapat menyimpan cerita yang diperlukan lebih lama daripada sehari. Pilihan perniagaan yang sangat berguna..
 4. Di bawah item 4, kita mempunyai pilihan bahagian yang ingin kita lihat - di bawah tulisan "sel" di dinding, dan di bawah ikon dengan gambar lelaki kecil di mana anda ditandai.
 5. Butang "Laman Utama" membawa kami ke suapan berita, di mana anda dapat melihat penerbitan baru pengguna yang telah anda langgani. Dan di bahagian atas pita dengan cerita. Di sini anda boleh melihat dan memuat turunnya..

 • Antaramuka kelihatan seperti ini: terdapat tab mod dan "slider" dengan topeng yang berbeza. Tangan Bebas jelas akan memikat anda - ia akan membolehkan anda merakam cerita panjang.
 • Pembesar - carian. Di sini kita dapat memanfaatkan, walaupun sedikit, tetapi kemampuan mencari di Instagram. Juga di bahagian ini disimpan TOP mengikut cadangan.
 • Ikon tambah bermaksud membuat penerbitan. Terdapat tiga tab di sini: video, foto dan galeri. Komen berlebihan. Apabila anda mula merakam video, lingkaran merah akan muncul. Pegang untuk merakam filem.
 • Hati - peristiwa di halaman anda. Semua suka, komen dan jawapan disimpan di sini..
 • Setelah mengklik ikon dengan seseorang, anda pergi ke akaun anda. Sekiranya anda mempunyai beberapa, akan ada avatar halaman aktif.
 • Seperti yang anda perhatikan, tidak ada butang repost di sini, seperti di banyak rangkaian sosial lain. Tetapi masih boleh dilakukan - untuk menyiarkan semula penerbitan, anda boleh memuat turun aplikasi Regram dan menggunakannya.

  p, blokquote 7,0,0,0,0 ->

  Penjelasan singkatan dan prasasti di Instagram

  Banyaknya kontraksi, terutamanya bahasa Inggeris, menjadikan saya gila. Apa maksud GM di Instagram? Bagaimana dengan GN? Apa maksudnya di Instagram? Mari kita analisis singkatan dan konsep yang paling popular..

  p, blokquote 8,0,0,0,0 ->

  1. GM - Selamat Pagi. Maksudnya, selamat pagi.
  2. GN - Selamat Malam. Selamat Malam.
  3. TBT - Buang balik hari Khamis. Tidak jelas? Hashtag ini ditulis semasa menyiarkan gambar yang diambil lebih dari setahun yang lalu..
  4. LB - Singkatan ini mempunyai beberapa makna. Salah satunya adalah Like Back, iaitu suka bersama. Yang kedua ialah Love Bae. Maksudnya, berbicara dengan bahasa gaul kasar dan ketinggalan zaman, itu adalah "cinta, ciuman".
  5. Pautan di Bio - pautan dalam keterangan halaman.
  6. SFS atau SFS - Shout for Shout atau PR bersama.
  7. DM - Mesej Langsung atau seperti "Tulis dalam PM".
  8. F4F - ikuti untuk ikuti, intipati tag ini dalam langganan timbal balik.
  9. VSCO adalah penyunting grafik. Oleh itu, tandakan penerbitan yang diproses dalam aplikasi ini.
  10. K - singkatan OK adalah tegas dalam kehidupan seharian pengguna dari seluruh dunia. Tetapi orang telah mengurangkannya menjadi satu huruf.

  Tidak memalukan untuk menetapkan sendiri potongan bahasa Inggeris?

  Sejujurnya, saya tidak tahu apa itu f4f, dan saya mesti mengetahuinya. Berikut adalah penyelesaian artikel yang menarik yang saya lihat di salah satu laman web.

  p, blokquote 9,0,0,0,0 ->

  p, blokquote 10,1,0,0,0 ->

  Saya sangat marah dengan bagaimana politik ditarik ke topik yang netral, memanggil orang Amerika sebagai perkataan yang terkenal.

  p, blokquote 11,0,0,0,0 ->

  Dalam promosi di Instagram, anda tidak perlu membahagikan pengguna menjadi rakan dan musuh.

  Luaskan geografi anda dan tonton lebih sedikit TV sebanyak mungkin. Gunakan sebarang kaedah untuk meningkatkan liputan. Dan singkatan, termasuk bahasa Inggeris, akan membantu. Lebih-lebih lagi, anda tidak harus mematuhi idea-idea Nazisme dan menganggap rakan senegara anda lebih baik daripada orang lain.

  p, blokquote 13,0,0,0,0 ->

  p, blokquote 14,0,0,0,0 ->

  Apa maksud GM, GN di Instagram, dan apa fungsi mod "Tangan Bebas"? Sekarang kita semua tahu ini, dan pemuda yang sombong tidak akan dapat memanggil kita untuk tidak mengacau orang tua. Sudah tentu saya bergurau. Rangkaian foto berkembang begitu pesat sehingga tidak mungkin mengikuti semua tren baru. Saya sedikit membantu dengan ini, tetapi anda hanya perlu terus mengetahui.

  p, blokquote 15,0,0,1,0 ->

  Soalan dari pembaca kami

  ILY dalam Bahasa Isyarat Amerika I Love You. Pengulas mungkin bermaksud ini.

  p, blokquote 16,0,0,0,0 ->

  Bergantung pada konteksnya, ini diterjemahkan sebagai "timah" dan "kekejian".

  p, blokquote 17,0,0,0,0,0 ->

  Orang asing itu membuat pujian, bermaksud cantik.

  p, blokquote 18,0,0,0,0 ->

  Masih ada soalan atau salah faham? Tulis di komen! Tonton juga video yang berkaitan.

  p, blockquote 19,0,0,0,0 -> p, blockquote 20,0,0,0,1 ->

  Apa itu GM di Instagram? Nilai Hashtag

  Blogger dan juga pengguna biasa menggunakan hashtag #GM di Instagram mereka! Dan kami pasti bahawa sepasang huruf ini menarik perhatian anda lebih dari sekali. Ingin tahu maksudnya? Maka siaran ini betul-betul yang anda perlukan..

  Pertama, katakan beberapa perkataan mengenai kemunculan hashtag. Mereka muncul jauh sebelum munculnya Instagram dan rangkaian sosial yang biasa. Mengapa mereka diperlukan? Sederhana - hashtag memungkinkan untuk mengumpulkan maklumat di Internet mengikut tema umum. Berkat ini, pakar berprofil sempit, misalnya, pereka web, dapat dengan cepat mencari bahan yang tepat.

  Nah, sekarang hashtag telah menjadi bahagian tidak terpisahkan dari Instagram dan rangkaian sosial!

  Sekarang untuk hashtag #GM

  Hashtag gm adalah singkatan daripada frasa Inggeris "Good Morning". Diterjemahkan ke dalam bahasa Rusia bermaksud "Selamat pagi".

  Oleh itu, #GM pada dasarnya adalah harapan biasa kita untuk hari yang baik! Biasanya, gambar-gambar yang disiarkan pada waktu pagi menandakan dengan cara ini. Oleh itu, anda boleh mengucapkan selamat pagi kepada pelanggan anda. By the way, gm paling sering digunakan oleh kanak-kanak perempuan.

  Setuju, singkatan pendek jauh lebih senang daripada "Selamat Pagi" yang panjang. Sekiranya anda mengklik pada tag #GM, anda akan melihat banyak gambar pagi, yang dalam beberapa minit akan menggembirakan anda dan memotivasi anda untuk membuat pencapaian baru!

  Penamaan ini biasanya hanya digunakan untuk foto yang diposkan pada waktu pagi, tetapi tidak sesuai untuk gambar petang di insta. Kecuali, tentu saja, makna lain tersembunyi di bawah singkatan ini.

  Nilai lain

  Dalam kes yang jarang berlaku, GM dapat diuraikan sebagai "General Motors". Foto dengan kereta yang dihasilkan oleh perhatian terbesar AS ditandai dengan hashtag ini..

  Kadang kala singkatannya dapat diuraikan sebagai "Game Master" (secara harfiah - master of the game). Di sini hashtag digunakan untuk menandakan kemampuan yang sangat baik untuk sesuatu atau untuk memuji sesuatu kemahiran. Ia boleh digunakan bukan hanya dalam konteks permainan komputer..

  Dan jika anda ingin mengetahui tentang hashtag lain di Instagram, tonton video ini!

  Sekarang anda tahu apa maksud gm!

  Suka siaran? Jangan lupa memberitahu rakan anda tentang kami!

  gl hf - frasa permainan komputer yang disingkat

  Apa maksud GL HF dan frasa sembang permainan lain?

  Setiap daripada kita menghadapi singkatan dan singkatan yang tidak dikenali dalam permainan sembang. Sebagai contoh, GL HF berpisah sebelum pertandingan, dan GG WP adalah penghormatan kepada permainan yang bagus..

  Buat pertama kalinya berhadapan dengan ungkapan yang tidak dapat difahami, tidak selalu jelas bagaimana bertindak balas terhadapnya, dan adakah berbaloi untuk melakukan apa sahaja. Dalam artikel ini, kami akan membantu anda memahami selok-belok etika permainan mengenai singkatan dan menjawab soalan "gl hf apa maksudnya?".

  Permainan yang kompetitif

  Soalan pertama yang timbul ketika bertemu singkatan baru atau tidak diketahui dalam sembang permainan atau mesej peribadi adalah apa maksud GL HF atau frasa lain? Memandangkan konteks di mana frasa itu diterapkan, pertimbangkan singkatan permainan yang paling popular di Dota 2, CS GO dan permainan lain.

  Permainan Sembang Dota 2

  GL HF - singkatan dua frasa sekaligus, iaitu semoga berjaya bersenang-senang. Ia digunakan bersama dan berasingan. Sebelum permainan, ia sering digunakan dan tidak mempunyai konotasi tersembunyi. Nasib baik mempunyai terjemahan yang menyeronokkan, kedengarannya seperti "good luck and enjoy.

  GG adalah permainan yang bagus, ia adalah permainan yang bagus. Singkatan ditulis pada akhir perlawanan, atau sebagai kekecewaan daripada permainan rakan sepasukan yang buruk / mereka sendiri. GG juga menulis untuk berbual di pusingan / minit pertama permainan, jika mereka memahami bahawa perlawanan bersyarat tidak dapat dimenangi dengan cara apa pun (alasannya mungkin pasukan yang lemah) - dalam kes ini, pengurangan ini sangat negatif.

  AFK - afk, dijauhkan dari papan kekunci, yang asal jauh dari papan kekunci. Singkatan digunakan ketika penulis telah menjauh dari komputer, sering digunakan bersama dengan BRB (segera kembali, saya akan segera kembali).

  GL - semoga berjaya. Ia dikatakan kepada pihak lawan sebelum bermulanya sesi permainan. Ia digunakan bersama-sama dengan HF (lihat nasib baik mempunyai terjemahan yang menyenangkan di atas), dan secara berasingan. Subteks yang ironis mungkin berlaku yang berlaku dalam perlanggaran dua pemain / pasukan yang tidak sama.

  GJ - kerja bagus, kerja bagus. Pengurangan digunakan untuk memuji, menekankan tindakan baik pemain. Subteks tersembunyi mungkin, yang dilengkapi dengan penghinaan, misalnya, "gj noob".

  GH - separuh baik, separuh baik. Pengurangan digunakan pada akhir separuh perlawanan, sebelum peralihan pesta (dalam permainan berpasukan, misalnya Counter-Strike).

  HF - bersenang-senang, ingin bersenang-senang, bersenang-senang. Singkatan biasanya digunakan bersamaan dengan GL (lihat di atas). Ia ditulis pada awal pertandingan / permainan / sampingan / setelah menunggu lama dan disambung semula permainan.

  NT - cubaan bagus, cubaan baik. Pengurangan digunakan untuk memuji usaha yang berjaya untuk melakukan pusingan / menang dalam situasi yang sukar.

  WP - dimainkan dengan baik, dimainkan dengan baik. Singkatan digunakan untuk menekankan permainan yang baik dan untuk menunjukkan rasa hormat kepada lawan pada akhir perlawanan.

  NS - pukulan bagus, pukulan bagus. Singkatan digunakan terutamanya dalam penembak sebagai pujian dari tembakan yang bertujuan baik atau berharga. Jarang sekali terdapat ungkapan dalam MOBA (kecuali anda bermain dengan Yaroslav NS Kuznetsov di Dota 2).

  N1 - bagus, nombor satu, nombor satu, terbaik, bagus. Pengurangan digunakan sebagai pujian universal atau ungkapan rasa hormat. Selalunya digunakan untuk menekankan pengalaman lawan..

  Sembang / Singkatan Umum

  Setelah menangani singkatan yang paling biasa dalam sembang permainan, kami memberikan nilai frasa yang diterima umum. Anda boleh bertemu dengan mereka di mana sahaja, dan sebahagian daripadanya telah lama digunakan dalam transkrip tanpa beralih ke susun atur papan kekunci bahasa Inggeris.

  Situasi yang menyeronokkan dengan potongan

  IMO - pada pendapat saya, pada pendapat saya. Digunakan untuk menekankan pendapat anda sendiri. Selalunya versi yang berbeza digunakan - IMHO (menurut pendapat saya yang rendah hati), yang bermaksud "menurut pendapat saya yang rendah hati".

  OMG - oh my god, oh ya ampun. Pengurangan berlaku di mana sahaja diperlukan untuk menyatakan rasa terkejut, gembira atau menambah warna emosi. Selalunya versi yang berbeza digunakan - OMFG (oh my f *** ng god), di mana perkataan untuk huruf F digunakan sebagai penguat.

  BTW - by the way, by the way, by the way. Digunakan untuk cepat melompat ke topik atau menambah komen / perincian menarik pada sesuatu. Selalunya digunakan untuk membina lawak pendek..

  NP - tidak ada masalah, tidak ada masalah. Menyatakan kekurangan rungutan mengenai apa sahaja. Digunakan dalam permainan komputer untuk melancarkan keadaan yang canggung.

  BB - bye bye, bye. Perpisahan dalam bentuk pendek. Kadang-kadang anda boleh bertemu dalam bentuk yang agresif, dengan tujuan untuk mengucapkan selamat tinggal secepat mungkin.

  KK - ok, okey, bagus. Bentuk persetujuan pendek.

  LOL - ketawa terbahak-bahak, ketawa terbahak-bahak, berteriak. Ekspresi ketawa sangat jarang dilihat sebagai penghinaan, yang merupakan isyarat buta huruf (anda lol tidak setara dengan anda noob).

  ROFL - bergelak ketawa di lantai, bergelek dengan ketawa di lantai. Ekspresi tawa yang diperkuat, yang sekarang sering disebut sebagai keseronokan, digunakan sebagai kata nama.

  STFU, FU, SU - menutup percakapan dengan jarak jauh (STFU), atau tanpanya SU. Kami mengesyorkan agar tidak menggunakannya jika anda tidak mahu dianggap beracun atau kurang ajar.

  Ini bukan senarai singkatan yang lengkap, tetapi kami telah mengenal pasti yang paling biasa. Apabila berhadapan dengan ungkapan-ungkapan ini, anda akan tahu bagaimana bertindak balas dan maksudnya.

  Apa itu GM di Instagram

  Hashtag muncul jauh sebelum munculnya rangkaian sosial secara umum, dan Instagram khususnya. Menggunakannya, adalah mungkin untuk menerapkan mekanisme untuk mengelompokkan informasi pada jaringan topik umum. Namun, jika sebelumnya hanya pakar yang sempit, seperti pereka web, menggunakannya, maka dengan munculnya rangkaian sosial dan Instagram, hashtag mula digunakan oleh pengguna rangkaian biasa. Hashtag #GM adalah salah satu yang paling biasa. Pada masa yang sama, tidak semua pengguna, terutama segmen berbahasa Rusia, memahami apa itu GM di Instagram.

  Kami menganalisis jenis hashtag GM

  Apa maksud hashtag GM?

  Jawapan untuk soalan ini agak mudah. Kedua-dua surat ini adalah singkatan dari ungkapan bahasa Inggeris "Good Morning", yang diterjemahkan ke dalam bahasa Rusia sebagai "Selamat pagi". Dengan kata lain, ini adalah keinginan klasik untuk hari yang berjaya, yang biasa diungkapkan pada awalnya. Di Instagram, ia digunakan dengan cara yang sesuai. Hashtag #GM menandakan foto pagi. Oleh itu, pengguna berkongsi mood pagi mereka, dan mengucapkan selamat tinggal kepada pelanggan mereka. Menggunakan singkatan dan bukannya ungkapan panjang membolehkan anda membuat komunikasi dengan pembaca lebih ringkas dan bermaklumat. Sebagai tambahan, mana-mana pengguna dengan mengklik pada tag ini dapat melihat semua foto pagi dan mendapat caj positif pada awal hari.

  GM tidak sesuai untuk menggambarkan gambar yang diambil pada waktu lain sepanjang hari, kecuali jika ini masuk akal. Saya yakin sekarang anda telah mengetahui apa itu GM mengenai siaran Instagram..

  Variasi dan nilai GM yang lain

  Dengan analogi dengan GM, ada hashtag lain yang mempunyai makna yang serupa dan digunakan untuk tujuan yang sama untuk mempermudah pemindahan maklumat dan kemudahan mencari catatan tematik.

  Hashtag ini merangkumi:

  • Variasi hashtag "Selamat Pagi", yang bermaksud "Selamat malam". Digunakan untuk menandakan siaran malam atau malam di rangkaian sosial, termasuk Instagram;
  • Gg. Hashtag ini paling sering digunakan oleh pemain, lebih jarang oleh atlet. Singkatan dari "Good Game", yang secara harfiah diterjemahkan sebagai "Good Game". Digunakan untuk menunjukkan pesta yang baik dalam permainan atau sukan..

  Singkatan ini digunakan bukan hanya di rangkaian sosial, tetapi juga di dalam permainan pada akhir pertandingan. Ungkapan ini juga menyiratkan rasa hormat terhadap lawan, memberi hormat pada kemahirannya..

  • Gd. Selamat Hari - "Selamat mencuba." Variasi hashtag yang paling luas, boleh digunakan bukan hanya pada waktu pagi, tetapi juga sepanjang hari.

  Di samping itu, hashtag #GM itu sendiri mempunyai makna lain. Dengan kata lain, kedua huruf ini tidak selalu bermaksud "Selamat pagi", walaupun ini adalah penyahkodan yang paling biasa. Mereka mungkin mempunyai makna yang berbeza. Lebih kerap daripada yang lain, penyahsulitan seperti itu boleh digunakan:

   Motor Am. Masalah kenderaan Amerika terbesar yang beroperasi di kebanyakan negara di dunia. Selalunya, gambar-gambar kereta jenama yang dikeluarkan di kilang-kilang syarikat ini ditandakan dengan hashtag #GM;

  Motor Am

 • Guru Permainan. Ini ditunjukkan untuk mengetahui kemahiran yang sangat tinggi dalam perniagaan apa pun. Pada masa yang sama, walaupun penyahsulitan, ia dapat digunakan tidak hanya untuk permainan.
 • Di mana lagi GM digunakan?

  Apa yang dimaksudkan dengan pos Selamat Pagi yang telah kami kaji, sekarang mari kita fikirkan di mana lagi singkatan ini dapat dijumpai di Internet. Akronim GM tidak hanya digunakan sebagai hashtag. Pada mulanya, ia timbul dalam proses pengembangan komunikasi teks di Internet. Bukan rahsia lagi bahawa di Web pengguna sentiasa berusaha untuk penyederhanaan maksimum. Ini disebabkan oleh keperluan untuk mempercepat korespondensi dan membuatnya lebih ringkas. Itulah sebabnya singkatan seperti itu mulai timbul. GM digunakan dalam komunikasi seperti ucapan jika perbualan diadakan pada waktu pagi.

  Apa maksud rn?

  Apa itu GN di eSports?

  Bagaimana istilah itu digunakan??

  GN adalah singkatan untuk nama permainan ekspresi. Istilah ini digunakan semasa berbual jika pemain telah bersetuju untuk memindahkan nama proses baru. Sebagai contoh, jika satu pemain ingin memberitahu peserta lain bahawa permainan baru telah dibuat, dia akan menghantar mesej: "gn and name". Sekiranya pemain permainan berminat dengan nama itu, dia mungkin bertanya: "gn?".

  Kejohanan:
  Kejuaraan Jerman. Bundesliga

  Oleh kerana kejuaraan dan kejohanan Dota 2 diadakan secara berkala,.

  ESports - fenomena yang sama dalam dunia pertaruhan sukan, seperti sukan permainan lain.

  Hanya ada tiga perlumbaan di Starcraft 2, namun, kedalaman analisis kemampuan dan ciri mereka.

  ESports telah memasuki kehidupan kita dengan tegas. Di beberapa negara, seperti Rusia, e-sukan telah dikenali.

  Bagaimana memahami autobahn dalam e-sukan? Untuk apa autobahn diberikan? Apakah syarat autobahn? Autobahn menyekat ahli.

  Bagaimana memahami panduan e-sukan? Dari manakah istilah panduan berasal? Bilakah ungkapan panduan sesuai? Panduan - Ini adalah arahan untuk.

  Bagaimana memahami simbol "rnd" dalam e-sukan? Dalam kes apa istilah ini digunakan? Rnd adalah pengurangan ungkapan slang.

  Bagaimana memahami perisai dalam e-sukan? Apa yang memberi penggunaan peraturan ini? Armor adalah penambahan sifat pelindung tertentu atau.

  Tenis adalah permainan bangsawan. Paling tidak dia dulu begitu. Sekarang.

  Banyak pasukan moden bergantung pada kawalan, tetapi, seperti yang anda ketahui, pemilikan.

  Ramalan dan pertaruhan pada DotA 2 menyerupai seni meramalkan pergerakan petikan.

  Melepasi pemain bola tampar adalah penting. Dia mengawal rentak pertandingan, mencipta.

  Apakah beban glisemik: definisi dan jadual produk GN

  Ketika semua penurunan berat badan menyatakan perang melawan lemak, sebagai salah satu makanan yang paling dilarang, seks yang lebih adil mula aktif makan roti, buah-buahan, nasi dan sayur.

  Tetapi sayangnya, mereka tidak menjadi langsing, dan kadang-kadang bahkan mendapat kesan sebaliknya dan mendapat pound tambahan. Mengapa ia berlaku? Mungkin sebilangan karbohidrat berbeza atau lemak harus dipersalahkan.?

  Untuk memahami perkara ini, anda perlu mempertimbangkan prinsip proses metabolik, serta dua indeks produk, glikemik dan beban glisemik.

  Bagaimana proses pertukaran berlaku

  Untuk memahami punca apa yang berlaku, anda harus bermula dengan anatomi sekolah yang jauh. Salah satu hormon utama yang terlibat dalam proses metabolik adalah insulin..

  Ia dirembeskan oleh pankreas ketika kandungan glukosa darah meningkat. Insulin bertindak sebagai pengatur metabolisme dan glukosa yang diperlukan untuk metabolisme semula jadi karbohidrat, lemak dan protein.

  Hormon menurunkan kandungan glukosa dalam darah, dan juga membebaskannya dan membantunya menembusi sel-sel otot dan lemak, oleh itu, apabila insulin dalam darah rendah, orang itu langsung merasakannya. Ini berfungsi mengikut prinsip berikut:

  1. Pengambilan karbohidrat meningkatkan insulin dan menurunkan hormon glukagon, juga dihasilkan oleh pankreas.
  2. Glukagon mendorong transformasi di hati, di mana glikogen menjadi glukosa.
  3. Semakin besar jumlah glukosa dalam darah, semakin banyak insulin masuk ke dalam darah, yang meningkatkan risiko gula diangkut oleh insulin ke tisu adiposa.
  4. Oleh itu, adalah penting untuk memastikan bahawa jumlah glukosa adalah normal dan tidak meningkat..

  Apakah indeks glisemik?

  Untuk mengetahui kapan tahap glukosa darah meningkat, ada konsep yang disebut glisemik index (GI). Ini menunjukkan bagaimana makanan mempengaruhi gula darah..

  Setiap produk mempunyai indikator tersendiri (0-100), yang bergantung pada seberapa cepat ia dapat meningkatkan kandungan gula, jadual akan disajikan di bawah.

  Glukosa mempunyai GI 100. Ini bermaksud bahawa ia akan memasuki aliran darah dengan serta-merta, oleh itu ia adalah petunjuk utama yang membandingkan semua produk..

  GI benar-benar mengubah prinsip diet yang sihat, membuktikan bahawa kentang dan roti dapat meningkatkan glukosa darah dengan cara yang sama seperti gula tulen. Oleh itu, ini menyebabkan iskemia, pound tambahan dan diabetes.

  Tetapi pada hakikatnya, semuanya jauh lebih rumit, kerana jika anda mematuhi peraturan GI, maka produk yang dilarang termasuk semangka (GI-75), sama dengan indeks donat (GI-76). Tetapi entah bagaimana saya tidak percaya bahawa seseorang akan mendapat jumlah lemak badan yang sama dengan memakan tembikai dan bukannya donat.

  Ini benar, kerana indeks glisemik bukanlah aksioma, jadi anda tidak boleh bergantung padanya dalam segala hal!

  Apakah beban glisemik??

  Terdapat juga petunjuk untuk membantu meramalkan berapa banyak gula darah akan naik dan berapa lama ia akan kekal pada tahap tinggi. Ia dipanggil - beban glisemik..

  Formula untuk mengira GN adalah seperti berikut: GI dikalikan dengan jumlah karbohidrat, dan kemudian dibahagi dengan 100.

  GN = (GI x karbohidrat): 100

  Sekarang, dengan menggunakan contoh formula ini, anda dapat membandingkan GN donat dan tembikai:

  1. Donat GI = 76, kandungan karbohidrat = 38.8. GN = (76 x 28.8): 100 = 29.5 g.
  2. GI semangka = 75, kandungan karbohidrat = 6.8. GN = (75 x 6.8): 100 = 6.6 g.

  Dari sini kita dapat menyimpulkan bahawa setelah makan donat, seseorang akan menerima glukosa 4.5 kali lebih banyak daripada setelah makan sebilangan tembikai yang sama.

  Anda juga boleh memasukkan fruktosa dengan GI 20. Pada pandangan pertama, ia kecil, tetapi kandungan karbohidrat dalam gula buah hampir 100 g, dan GN adalah 20.

  Beban glisemik membuktikan bahawa makan makanan dengan GI yang rendah, tetapi mengandungi banyak karbohidrat untuk menurunkan berat badan sama sekali tidak berkesan. Oleh itu, beban glisemik anda sendiri dapat dikawal secara bebas, anda hanya perlu memilih makanan yang mempunyai GI rendah atau mengurangkan aliran karbohidrat cepat.

  Pakar pemakanan telah mengembangkan skala tahap GN untuk setiap hidangan makanan:

  • minimum adalah tahap GN hingga 10;
  • sederhana - dari 11 hingga 19;
  • meningkat - 20 atau lebih.

  By the way, norma harian GN tidak boleh lebih dari 100 unit.

  Adakah mungkin untuk menukar GN dan GI ?

  Adalah mungkin untuk menipu petunjuk ini kerana bentuk produk tertentu akan digunakan. Pemprosesan makanan dapat meningkatkan GI (misalnya, GI serpihan jagung adalah 85, dan untuk jagung itu sendiri adalah 70, kentang rebus mempunyai indeks glisemik 70, dan haluskan dari sayur yang sama mempunyai GI 83).

  Kesimpulannya adalah lebih baik makan makanan dalam bentuk mentah (mentah).

  Rawatan haba juga boleh menyebabkan peningkatan GI. Buah-buahan dan sayur-sayuran mentah mempunyai sedikit GI sebelum dimasak. Sebagai contoh, wortel mentah mempunyai GI 35, dan wortel rebus mempunyai 85, yang bermaksud beban glisemik meningkat. Jadual terperinci mengenai interaksi indeks akan ditunjukkan di bawah..

  Tetapi, jika anda tidak dapat memasak tanpa memasak, lebih baik merebus produknya. Walau bagaimanapun, serat dalam sayur tidak musnah, dan ini sangat penting.

  Semakin banyak serat yang terkandung dalam makanan, semakin rendah indeks glisemiknya. Lebih-lebih lagi, disarankan untuk makan buah-buahan dan sayur-sayuran tanpa menyerah pada pembersihan awal. Sebabnya terletak bukan hanya pada fakta bahawa kebanyakan vitamin ada di kulit, tetapi juga kerana mengandungi banyak serat.

  Di samping itu, semakin kecil produk tersebut dipotong, semakin banyak indeks glisemiknya. Khususnya, ini berlaku untuk tanaman. Sebagai perbandingan:

  • Muffin GI sama dengan 95;
  • roti panjang - 70;
  • roti yang dibuat dari tepung gandum - 50;
  • nasi dikupas - 70;
  • produk roti tepung gandum - 35;
  • beras perang - 50.

  Oleh itu, menurunkan berat badan, disarankan untuk memakan bijirin dari biji-bijian, serta roti yang dibuat dari tepung utuh dengan penambahan dedak.

  Asid membantu melambatkan proses asimilasi makanan oleh badan. Oleh itu, GI buah yang belum masak kurang daripada produk masak. Jadi, GI makanan tertentu dapat dikurangkan dengan menambahkan cuka dalam bentuk pengasam atau berpakaian kepadanya.

  Semasa menyusun diet anda sendiri, anda tidak boleh percaya hanya indeks glisemik secara membuta tuli, tetapi beban glisemik tidak seharusnya menjadi keutamaan. Pertama sekali, perlu diambil kira kandungan kalori produk, kandungan lemak, garam, asid amino, vitamin dan mineral di dalamnya.

  LOL, ini adalah GG: bagaimana singkatan timbul dan maksudnya

  Adakah mungkin untuk mempermudah hidup anda dengan selalu memandang rendah sesuatu? Ternyata sangat mungkin, kerana banyak perkataan yang kami hantar dan hantar dalam pesanan ringkas adalah pendek untuk pembinaan yang lebih kompleks.

  Bukan memanjakan, tetapi sains


  Semua LOL dan ROFL ini, yang akan dibincangkan kemudian, bukan hanya kata-kata lucu untuk menukar cipher yang tidak akan difahami oleh siapa pun dan setelah menggunakannya anda akan mahu membilas mulut anda dengan sesuatu. Internet memerlukan sejumlah perhatian dari kami untuk membalas mesej dan menyampaikan maklumat, dan sangat sukar untuk mencarinya di antara pekerjaan, pekerjaan rumah tangga dan menatal umpan berita. Oleh itu, bahasa Rusia sangat disukai, yang menyesuaikan diri dengan standard moden dan menerima singkatan dari kata-kata, penyederhanaan ungkapan, pengabaian tanda baca dan teknik peminjaman untuk penulisan dipercepat dari bahasa lain.

  Ini adalah sebahagian daripada mekanisme pembentukan kata. Pada dasarnya kita akan membincangkan kata-kata yang merujuk kepada singkatan - ini adalah pembentukan kata-kata baru dari pengurangan frasa. Maka muncullah kata-kata Uni Soviet, pusat pemeriksaan (pusat pemeriksaan), SMS (khidmat pesanan ringkas), dan bahkan pejabat pendaftaran juga merupakan singkatan (catatan tindakan status sivil). Malah ada yang membuat sebutan mereka sendiri untuk perkataan bilik mayat - "tempat pendaftaran akhir warganegara" - tetapi ini hanya jenaka, dan di sini semuanya serius.

  Penyahkodan Singkatan

  Adalah lucu bahawa sebahagian besar singkatan diteruskan ke dalam bahasa kita dari bahasa Inggeris, iaitu, anda tidak boleh menterjemahkan singkatan ini ke dalam bahasa Rusia jika anda tidak menggunakan khayalan. Banyak dari mereka terlalu mudah untuk anda, tetapi maafkan kami.

  Huruf dalam bahasa Inggeris sering menggantikan angka untuk mengurangkan perkataan. Terutama sekali ini berlaku dengan nombor 2, 4 dan 8. 2 bertukar juga, 4 menggantikan untuk, dan 8 mengubah konstruk konsonan. Hasilnya, kami mendapat "anda 2", "4 anda" dan "h8" (benci).

  AFK (jauh dari papan kekunci) - secara harfiah "bukan di papan kekunci." Ini bermaksud pasangan anda dalam permainan menjauh untuk makan, memotong kuku, atau hanya tertidur. AFC digunakan dalam kehidupan seharian, jika seseorang tergantung di ruang terbiar.
  ASAP (secepat mungkin) - secepat mungkin. Apabila tarikh akhir adalah ketat sehingga versi penuh frasa ini tidak mempunyai masa untuk menulis, maka ASAP akan menjimatkan.
  BTW (by the way) - antara lain, by the way. Sekiranya ASAP jarang digunakan dalam transkripsi bahasa Rusia, maka BTV sering dapat dilihat pada awal kalimat..
  Soalan Lazim (soalan lazim) - soalan lazim. Walaupun secara fonetik kedengarannya seperti ungkapan yang sangat tidak menyenangkan dalam bahasa Inggeris, ia sebenarnya hanya bahagian penting dari laman web di mana pengguna mencari jawapan untuk soalan yang paling popular. Dalam versi Rusia, Soalan Lazim kadang-kadang digunakan mengikut penyahkodan yang sama.
  GG (permainan bagus) adalah permainan yang bagus. Ungkapan itu berasal dari lingkungan permainan: pemain mempunyai etika tertentu, dan mereka menggunakan ungkapan "gg wp" (permainan bagus dimainkan) untuk mengucapkan terima kasih kepada anggota pasukan. Walau bagaimanapun, ungkapan luar talian paling sering digunakan dengan sindiran: mereka mengatakan, semuanya sangat buruk sehingga "gg".
  GTFO (keluarkan f ** k) - "keluar dari sini", tetapi dalam bentuk yang agak kasar.
  IRL (dalam kehidupan sebenar) - dalam kehidupan sebenar. Menggantikan ungkapan mengerikan "bertemu di luar talian".
  IMHO (menurut pendapat saya yang rendah hati) - menurut pendapat saya yang rendah hati. Singkatan yang digunakan untuk menunjukkan pendapat peribadi anda. Dalam versi Rusia, IMHO mempunyai definisi tersendiri: "Saya mempunyai pendapat, *** anda mencabar".
  LOL (ketawa terbahak-bahak) - ketawa yang kuat. Singkatan menggantikan HA asli kita dan banyak emotikon.
  LMAO (ketawa pantat saya) - ketawa yang kuat, yang menyebabkan terputus bahagian atas paha belakang. Apabila lola tidak mencukupi.
  MILF (ibu yang saya ingin f ** k) adalah wanita yang sangat dewasa dan dewasa. Biasanya singkatan ini digunakan untuk merujuk kepada pornografi dengan wanita seperti itu. Lucah pada amnya mempunyai sebilangan besar keseronokan tersendiri, tetapi mungkin ada masa lain mengenai mereka.
  OMG (oh my god) - seruan “oh my god!”, Semuanya mudah.
  ROFL (bergelak ketawa di lantai) - Saya menaiki lantai sambil ketawa. Satu lagi tanda reaksi ganas.
  RIP (berehat dalam damai) - berehat dengan tenang. Ini sering dapat dilihat di kubur, tetapi sekiranya berlaku kegagalan, anda boleh membacanya dalam pesanan peribadi.
  WTF (apa f ** k) - apa-apaan ****?!
  XOXO - cium, peluk. Sekiranya surat cinta diakhiri dengan huruf seperti itu, maka itu tidak bermaksud tawa jahat jiwa anda.

  Singkatan untuk perlindungan negara


  Kami menggunakan semua ungkapan yang disingkat ini dalam kehidupan biasa kami, tetapi kadang-kadang singkatan menggantikan frasa yang lebih panjang - dalam kes di mana masa memainkan peranan yang menentukan. Tentera Amerika mempunyai sistem notasinya sendiri. Sebagai contoh, mereka kadang-kadang menyebut diri mereka hanya GI (Masalah Kerajaan) - "hak milik pemerintah" - atau hanya dengan nama konvensional Joe. Juga disebut barisan tentera mainan tentera Amerika - GI Joe. Sentiasa duduk di pangkalan operasi maju (Pangkalan Operasi Maju), tentera secara tidak sengaja memanggil fobbit dari singkatan FOB dan perkataan "hobbit".

  Terdapat tanda berasingan untuk tentera, yang tidak berjaya menyelesaikan operasi:
  KIA (Dibunuh Dalam Aksi) - dibunuh dalam misi;
  MIA (Missing In Action) - hilang;
  KHA (Dibunuh dalam Tindakan Musuh) - terbunuh dalam pertempuran;
  POW (Prisoner of War) - Tawanan Perang.

  Terdapat beberapa singkatan menarik lain dalam bahasa tentera AS. Contohnya, SNAFU (Situasi Normal: All Fucked Up), yang dapat diterjemahkan sebagai "keadaannya normal: semuanya tidak baik." Begitulah, seolah-olah semuanya hilang, tetapi, omong-omong, tidak ada yang baru. Tetapi TARFU (Perkara Benar-benar Kacau) harus menimbulkan kebimbangan, kerana ini bermaksud bahawa keadaan tidak ada harapan telah datang. Terdapat juga ungkapan yang muncul semasa Perang Dunia Kedua dan tersebar di luar batas tentera - FUBAR (Fucked Up Beyond All Recognition), yang dapat diterjemahkan sebagai "pecah di luar pengiktirafan." Dalam erti kata bebas, ia menggambarkan global dan, tentu saja, n **** yang lengkap. Anda dapat mendengar perkataan ini dalam filem "Saving Private Ryan" ketika Koperal Timothy Upham cuba mengetahui dari rakan-rakannya apa jenis kata yang sering mereka gunakan.

  Lol mengancam nyawa

  Sekarang pasti lelucon itu sudah berakhir - maklumat yang mengejutkan. Para saintis dari OVO Energy telah melaporkan bahawa menggunakan mesej yang tidak berguna adalah berbahaya bagi persekitaran kita.

  Untuk menghantar sebarang mesej, kerja pelayan tertentu yang menggunakan elektrik mesti dilakukan. Para saintis secara kasar menganggarkan bahawa hanya orang Inggeris yang menghantar kira-kira 64 juta mesej yang tidak bernilai setiap hari (seperti LOL, "terima kasih" dan terima kasih formal dan penghargaan bersama) Setelah membuat perhitungan, para saintis melaporkan bahawa jika setiap orang Inggeris mengirim kurang dari satu mesej tersebut setiap hari, ini akan mencegah pelepasan lebih dari 16.433 tan karbon per tahun, yang sama dengan impak 3334 kereta diesel dari segi jumlah pelepasan! Oleh itu, ringkas dan bercakap sahaja.

  Noda pada flora pada wanita: meja dengan norma

  Apa yang ditunjukkan oleh flora pada wanita adalah adanya atau ketiadaan penyakit berjangkit, proses keradangan. Ini adalah kaedah yang mudah dan cepat untuk mengkaji sistem wanita pembiakan di makmal mikroflora..

  Kepada siapa dan dalam apa kes, smear pada flora ditetapkan

  Ini adalah kajian makmal mengenai komposisi mikroflora organ urogenital seorang wanita. Pemburuan pada flora pada wanita adalah salah satu kaedah paling mudah untuk menentukan penyakit kelamin..

  Dalam kes mana seorang wanita diberi smear pada flora:

  • dengan penampilan bau yang tidak menyenangkan;
  • dengan keputihan patologi, pelepasan luar biasa;
  • kekeringan dan ketidakselesaan di faraj;
  • sakit, bercak selepas persetubuhan;
  • dengan kesakitan, sakit semasa kencing;
  • sebelum menjalankan operasi ginekologi, kolposkopi, IVF dan sebarang manipulasi ginekologi yang lain.

  Smear pada flora diresepkan kepada wanita yang sihat pada pemeriksaan rutin oleh pakar sakit puan sekali atau dua kali setahun, ketika merancang kehamilan, semasa kehamilan dan ketika dimasukkan ke hospital.

  Cara membuat persiapan untuk analisis

  Untuk mendapatkan hasil analisis yang boleh dipercayai, anda harus mempersiapkannya..

  Persiapan untuk peperiksaan:

  • antibiotik dan ubat antimikotik dibatalkan dalam dua minggu;
  • dalam tiga hari, semua bentuk ubat vagina dibatalkan;
  • tidak termasuk produk vagina yang bersih (krim, deodoran, gel);
  • dengan kebersihan intim jangan gunakan cara tambahan, kecuali air;
  • tidak termasuk hubungan seksual setiap hari.

  Sebelum anda mengikuti ujian, basuh dengan teliti dengan air masak suam, tanpa produk kebersihan tambahan. Tidak digalakkan membuang air kecil sebelum menjalani ujian.

  Batasan masa analisis: jangan berlalu lebih dari dua hari sebelum permulaan haid, dan tidak lebih awal daripada dua hari selepas haid. Tempoh terbaik untuk mengambil smear adalah dari 10 hingga 20 hari kitaran.

  Cara lulus analisis

  Untuk keselesaan, wanita itu terletak di kerusi ginekologi. Pakar sakit puan memasukkan spekulum pengembang ke dalam faraj.

  Alat apa yang diambil analisis:

  • dari faraj - dengan sapuan steril;
  • dari uretra - dengan gelung bakteria, sitobrush atau sudu Volkman;
  • dari serviks - dengan spatula Eyre.

  Instrumen steril yang terpisah diambil untuk setiap laman web. Sampel yang diambil digunakan pada slaid, dilabel dan dihantar ke makmal..

  Proses analisis mengambil masa beberapa minit, tidak menyebabkan rasa tidak selesa atau sakit (hanya sampel permukaan diambil, selaput lendir tidak cedera).

  Berapa lama menunggu hasilnya

  Masa menunggu hasil analisis bergantung pada beban kerja organisasi perubatan. Di makmal swasta, borang hasil analisis dikeluarkan dalam 24 jam atau sehari selepas penghantaran.

  Di jabatan ginekologi di klinik di tempat kediaman, analisis dilakukan dari 5 hingga 10 hari.

  Menyahkodkan noda pada flora pada wanita

  Pada formulir dengan hasil analisis terdapat huruf, angka, tanda "+++".

  Penetapan zon dari mana bahan diambil:

  • U ("uretra") - uretra;
  • C ("serviks") - serviks;
  • V ("faraj") - faraj.

  Penetapan petunjuk yang mendiagnosis:

  • L atau Le - sel darah putih;
  • Ep - sel epitelium;
  • lendir;
  • Er - sel darah merah;
  • Gn atau Neisseria gonorrhoeae - agen penyebab gonorea (gonococcus);
  • Trich atau Trichomonas SPP - agen penyebab trichomoniasis (Trichomonas);
  • Soor atau Candida, atau Cendawan, atau Ragi - agen penyebab kandidiasis;
  • sel utama;
  • mikroflora.

  Mikroflora dikaji oleh pembantu makmal di bawah mikroskop. Singkatan "dalam p.z." seorang pekerja makmal menyatakan bahawa dia mencatat petunjuk ini hanya di ruang yang dapat dilihat di bawah mikroskop.

  Apakah maksud simbol "+":

  • satu tambah "+" bermaksud sebilangan kecil bakteria telah dikesan;
  • "++" bermaksud jumlah yang sederhana;
  • "+++" - tinggi;
  • "++++" - sangat tinggi.

  Sekiranya tidak ada agen berjangkit yang terdeteksi, letakkan tanda "tidak hadir" atau benar-benar tidak hadir (nyatakan "abs").

  sel darah putih

  Sel darah putih adalah sel darah putih, tujuannya adalah untuk melawan jangkitan. Sel darah putih dapat menyerap bakteria dan mencernanya. Sekiranya analisis mengandungi banyak sel darah putih, ini bermaksud bahawa tubuh sedang bergelut dengan penyakit ini. Sebilangan besar sel darah putih menunjukkan proses keradangan yang ketara.

  Epitelium

  Epitelium yang tinggi menunjukkan proses keradangan. Sekiranya kepekatan epitel tinggi dikesan, pemeriksaan tambahan ditetapkan.

  Sekiranya percambahan epitel silinder dikesan, pesakit dihantar untuk pemeriksaan kolposkopi dan onkositologi serviks untuk mengecualikan penyakit prakanker.

  Jumlah epitel yang berkurangan menunjukkan kekurangan hormon. Gambar ini sering diperhatikan pada wanita pada masa iklim..

  Lendir

  Sekiranya peningkatan jumlah lendir dikesan, anggap keradangan di saluran serviks.

  Tongkat gram positif

  Basil positif gram termasuk lactobacilli, batang Doderlein. Ini adalah komponen mikroflora vagina yang sihat. Penurunan jumlah lactobacilli menunjukkan dysbiosis vagina, yang sering dikaitkan dengan penyakit berjangkit pada organ genital.

  Sel utama

  Sel utama adalah sel skuamosa yang terpisah dari mukosa, dan mikroorganisma gardnerella patogenik kecil terkumpul di atasnya. Biasanya, mereka tidak dijumpai dalam smear..

  Bakteria

  Bentuk tersebut menunjukkan jenis bakteria yang terdapat pada smear. Mikroflora normal wanita yang sihat berbentuk batang (lactobacilli berbentuk batang).

  Bentuk coccal bermaksud bahawa stavilococci atau streptococci mendominasi pada smear.

  Bentuk bercampur diperhatikan dengan vaginosis bakteria, ketika banyak mikroorganisma berbentuk batang dan coccal dijumpai.

  Mikroflora wanita yang sihat merangkumi keseluruhan mikroorganisma. Sebilangan besar dari mereka adalah lactobacilli (batang Doderlein).

  Komposisi mikroflora wanita yang sihat:

  MikroorganismaCFU / ml
  Lactobacillus, atau Doderlein Sticks Lactobacillus spp107-109
  Bifidobacterium Bifidobacterium spp.103-107
  Clostridium Clostridium spp.Sehingga 104
  Propionibacterium Propionibacterium spp.Sehingga 104
  Mobiluncus Mobiluncus spp.Sehingga 104
  Peptostreptococcus Peptostreptococcus spp103-104
  Corynebacterium Corynebacterium spp.104-105
  Staphylococcus Staphylococcus spp.103-104
  Streptococcus Streptococcus spp.104-105
  Enterobacteriaceae Enterobacteria103-104
  Bacteroides Bacteroides spp.103-104
  Prevotella Prevotella spp.Sehingga 104
  Porphyromonas Porphyromonas spp.Sehingga 103
  Fusobacteria Fusobacterium spp.Sehingga 103
  Veilonella spp.Sehingga 103
  Mycoplasmas M.hominisSehingga 103
  Ureaplasma U.urealyticum103
  Candida - Cendawan Ragi104

  Nilai smear normal untuk flora

  Hasil analisis dimasukkan ke dalam jadual kosong. Makmal yang berbeza telah mengembangkan bentuknya sendiri, tetapi semuanya merangkumi set petunjuk yang sama dengan sebutan yang sama.

  Jadual dengan penyahkodan norma pada smear pada wanita.

  IndeksFaraj (V)Terusan Serviks (C)Uretra (U)
  sel darah putih
  (L atau Le)
  0-100-300-5
  Epitelium (Ep)5-105-105-10
  LendirSecara sederhanaSecara sederhana-
  Gonococcus (Gn)TidakTidakTidak
  Trichomonas (Trich)TidakTidakTidak
  Sel utamaTidakTidakTidak
  Candide, yis (Soor atau Candida)TidakTidakTidak

  Kesucian faraj

  Smear pada flora menentukan tahap kemurnian faraj. Terdapat 4 darjah kesucian:

  • 1 darjah (pilihan ideal) - sel darah putih normal, flora sihat, sel lendir dan epitel terdapat dalam jumlah kecil;
  • Gred 2 (versi umum dari norma, di ambang mikroflora yang mengganggu) - sel darah putih dalam had normal, sel lendir dan epitel secara sederhana. Terdapat sebilangan kecil cocci atau cendawan, lactobacilli - dalam jumlah besar;
  • Gred 3 (penyimpangan dari norma, menunjukkan permulaan penyakit) - banyak sel darah putih dan epitelium. Terdapat sedikit lactobacilli yang berguna, terdapat pertumbuhan aktif jamur Candida, mikrob patogen;
  • Gred 4 (menunjukkan penyakit) - banyak sel darah putih, bakteria patogen. Tongkat Doderlein tidak ada (lactobacilli). Banyak lendir dan epitel.

  Jadual petunjuk tahap kesucian faraj.

  Kesuciansel darah putihEpiteliumLendirMikrofloraPenerangan
  1Bujang5-10 p. Sp.Jumlah sederhanaPH - masam, batang Doderlein - sekurang-kurangnya 95%Keadaan mikroflora yang sempurna
  2Sehingga 10 pp.5-10 p. Sp.Jumlah sederhanaPH - berasid, kehadiran sebilangan kecil cocci gram positif, batang doderlein berlakuKeadaan mikroflora normal
  310-30 p. Sp.Lebih daripada 10 pp.Sederhana atau besarPH - neutral atau sedikit alkali, kehadiran cocci gram-negatif dan gram-positif, Doderlein bacillus dalam jumlah kecil atau tidak adaKeradangan vagina, rawatan diperlukan
  4Lebih daripada 30 di sp.Setiap masaSejumlah besarPH - alkali, sebilangan besar bakteria patogen dan patogenik, batang Doderlein tidak hadirProses keradangan teruk yang memerlukan rawatan segera

  Kejutan pada flora wanita hamil

  Sebilangan besar flora diambil walaupun merancang kehamilan, untuk bersiap sedia untuk hamil (untuk menjaga kesihatan anda terlebih dahulu). Di klinik antenatal, ibu mengandung memberikan smear pada flora dengan tujuan pencegahan tiga kali:

  • semasa mendaftar;
  • pada permulaan 2 trimester;
  • pada permulaan 3 trimester;
  • pada 37-38 minggu kehamilan, sebelum melahirkan.

  Pembiakan pada flora wanita hamil adalah kaedah mencegah jangkitan intrauterin pada bayi. Sekiranya jangkitan dikesan, doktor mencadangkan rejimen rawatan yang optimum. Semasa mengandung, norma pada smear pada flora pada wanita sesuai dengan norma untuk wanita yang tidak hamil dengan satu perbezaan: jumlah leukosit di dalam vagina dibenarkan hingga 20 dan kadar epitelium dan batang Doderlein yang lebih tinggi dianggap normal. Perbezaan ini disebabkan oleh hakikat bahawa alam telah memberikan peningkatan reaksi pelindung tubuh ibu masa depan (untuk kejayaan melahirkan bayi).

  Kesahan analisis

  Hasil analisis smear pada flora berlaku selama 10 hari. Pakar sakit puan mengesyorkan agar pesakit mengambil analisis flora dari satu hingga dua kali setahun sebagai profilaksis. Analisis ini memberikan maklumat mengenai kemungkinan perkembangan penyakit ini walaupun wanita itu merasa sihat. Rawatan awal memberikan hasil lebih cepat dan lebih baik daripada rawatan untuk penyakit lanjut.

  Apa maksud rn?

  Selalunya digunakan (semua orang mesti tahu):
  gg - permainan yang baik - permainan yang baik, (biasanya dikatakan pada akhir permainan atau perlawanan, yang kalah biasanya mengatakan yang pertama menunjukkan bahawa dia menyerah). (Dalam Perang 3, kebalikannya biasanya dinyatakan sebelum pertandingan.)
  gl - semoga berjaya - semoga berjaya (beritahu lawan sebelum perlawanan)
  hf - bersenang-senang - bersenang-senang (juga sebelum permainan, sering digunakan bersama atau bukannya gl - gl & hf)
  n1 - bagus atau nombor satu - tidak buruk atau nombor satu
  ns - tembakan bagus - tembakan sejuk!
  ty - Terima kasih - "terima kasih / awak".
  thx - terima kasih - terima kasih
  wp - bermain dengan baik - permainan yang bagus
  ez - senang - senang, ringkas, senang
  rdy - siap - siap - siap
  sry - maaf - maaf
  hai, qq - Salam, hello.
  hp - Titik kesihatan - kesihatan, kehidupan
  drop - ejection senjata - iaitu, rakan sepasukan anda meminta senjata
  ___________________________________________________________________________________

  Kurang biasa digunakan:
  bl - nasib buruk - tidak bernasib baik. sebagai tindak balas kepada frasa Good Luck (gl).
  bg - permainan buruk - permainan buruk (biasanya yang kalah menulis llamaks sebagai alasan)
  gh - perburuan separuh baik atau baik - separuh baik (separuh bermain dengan baik - 15 pusingan di satu sisi) atau perburuan yang berjaya (keinginan digunakan lebih jarang).
  gf - pertarungan yang baik - pertarungan yang baik (sering digunakan selepas pertarungan di lampu, seperti di JK2 atau di JKA)
  gk - bunuh yang baik - bunuh yang baik
  gt - cubaan baik - cubaan baik
  gj - kerja yang baik - kerja yang baik
  wd - dilakukan dengan baik - dilakukan dengan baik - kerja yang baik (rakan sepasukan)
  lmao - mentertawakan ♥♥♥ saya - ketawa liar
  ___________________________________________________________________________________

  Apa maksud rn?

  Bagi kebanyakan pemula untuk belajar bahasa Inggeris, soalan "apa makna preposisi?" Dan ini adalah perkara biasa, kerana di mana dalam bahasa Rusia cukup untuk menggunakan hujung yang sesuai, dalam bahasa Inggeris nombor yang sama tidak berfungsi. Dalam bahasa Inggeris tidak diterima umum untuk mengukir hujung setiap kali jantina atau kes berubah. Ini adalah tepatnya sebab kehadiran preposisi dan seumpamanya..

  Makna utama preposisi

  Pertimbangkan makna utama dari preposisi. Selalunya, kata pendek tetapi jahat ini digunakan untuk menunjukkan bahawa objek atau orang tergolong dalam sesuatu, dan juga untuk menyatakan hubungan antara objek dan komponennya. Ia ditulis dengan bijak, tetapi dalam contoh semuanya kelihatan lebih mudah:

  kawan saya adalah kawan saya

  sejarah kesusasteraan Perancis

  sekeping keju - sekeping keju

  sebiji coklat - sebatang coklat

  setitik hujan

  sepotong roti - sepotong roti

  serpihan pai - pai serpihan

  Sekiranya anda melihat dengan teliti, ternyata bahawa pendahuluan hanya menyampaikan kes genetik Rusia (menjawab soalan "siapa? Mengapa?"). Ia membantu mengesan hubungan antara objek dan muka. Mari bandingkan:

  sekeping kek - sekeping kek

  sekeping _ kek - sekeping kek

  Perbezaannya ketara! Tanpa alasan ternyata apa. Ternyata makna preposisi adalah mustahil untuk terlalu tinggi. Perkataan kecil ini adalah pautan dalam contoh di atas..

  Kata kerja Bahasa Inggeris

  Apa lagi peraturan mengenai topik "preposisi penggunaan bahasa Inggeris"?

  1. Dari akan diperlukan untuk membincangkan komposisi sesuatu. Contohnya: meja yang diperbuat daripada kayu - meja yang diperbuat daripada kayu.

  2. Kata kerja ini adalah pendamping berterusan bagi jenis & jenis kata. Contohnya: lelaki jenis ini

  3. Menghantar isi bekas. Contohnya: segelas jus - segelas jus.

  Cara menggunakan ungkapan dengan awalan?

  Menggunakan ungkapan dengan preposisi tidak ada yang rumit. Perkara yang paling penting adalah untuk memahami bahawa menyampaikan kes genetik Rusia dalam kebanyakan kes. Selalunya terjemahan frasa harfiah dengan dan tanpa dalih membantu (seperti yang kita lakukan dengan potongan kue). Biasakan diri anda untuk tidak menghafal ayat dengan preposisi, tetapi untuk menganalisis maknanya dalam kes tertentu.

  Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes