Glucometer "Contour TS": ulasan, penerangan, arahan

Dalam artikel itu, kami akan mempertimbangkan glukometer "Contour TS" dan mengulas mengenainya.

Pemantauan glukosa secara berterusan merupakan bahagian penting dalam kehidupan setiap orang yang menghidap diabetes. Sehingga kini, pasaran menawarkan banyak alat yang mudah dan padat untuk melakukan analisis cepat terhadap gula, yang juga termasuk glukometer yang disebut "Contour TS". Ini adalah alat Jerman yang cukup baik dari Bayer, yang telah menghasilkan farmaseutikal dan produk perubatan selama bertahun-tahun. Kelebihan alat Contour TS adalah kesederhanaannya yang digabungkan dengan kemudahan penggunaan dengan latar belakang pengkodan automatik, yang memungkinkan untuk tidak memeriksa kod jalur uji sendiri. Anda boleh membeli peranti ini di farmasi dan Internet, membuat penghantaran.

Ulasan mengenai meter Kontur TS kebanyakannya positif.

Penerangan

Peranti ini telah lama berada di pasaran, peranti pertama ini dilancarkan di sebuah kilang Jepun sepuluh tahun yang lalu. Sebenarnya, pengeluar Bayer dianggap sebagai syarikat Jerman, tetapi sehingga hari ini pemasangan produk ini dilakukan di Jepun, dan harganya tidak banyak berubah.

Peranti ini dengan tepat memenangkan hak untuk dipanggil sebagai kualiti tertinggi, kerana dua negara yang bangga dengan teknologinya dan harga peranti tetap mencukupi untuk berpartisipasi secara langsung dalam pengembangan dan pembebasannya.

Dalam terjemahan, singkatan "TS" bermaksud "kesederhanaan mutlak." Konsep penggunaan yang mudah dan mudah dilaksanakan di dalam peranti dengan impak maksimum. Antaramuka yang jelas, bersama bilangan butang minimum dan ukuran maksimumnya, bahkan pesakit tua tidak keliru. Input untuk jalur ujian meter diserlahkan dengan warna jingga terang dan sangat mudah dicari bagi orang yang kurang penglihatan..

Peralatan

Konfigurasi peranti adalah seperti berikut:

 • Kes dilengkapi dengan meter.
 • Juga terdapat pen penindas yang disebut "Microlight".
 • Kehadiran lancet dalam jumlah sepuluh keping.
 • Glukometer Contour TS dijual dengan bateri CR 2032.
 • Ketersediaan arahan dan kad jaminan.

Kebaikan Glucometer

Kontur TS mempunyai kelebihan berikut:

 • Kelebihan utama adalah kekurangan pengekodan. Sebelum ini, pengguna harus memasukkan kod jalur setiap kali, yang sering dilupakan oleh pesakit, dan mereka hilang dengan sia-sia.
 • Minimum darah diperlukan. Untuk menentukan tahap gula sekarang hanya 0.6 mikroliter darah sudah cukup. Ini bermaksud bahawa tidak perlu menusuk jari secara mendalam. Paling tidak trauma memungkinkan untuk menggunakan meter ini setiap hari, walaupun untuk kanak-kanak.
 • Ketepatan maksimum. Peranti ini hanya mengesan glukosa dalam darah. Kehadiran karbohidrat dalam bentuk maltosa dan galaktosa oleh alat tidak diambil kira.
 • Kesan tahan kejutan. Reka bentuk moden menggabungkan kekuatan peranti. Meter ini diperbuat daripada plastik yang kukuh, sehingga tahan terhadap tindakan mekanikal.
 • Pemeliharaan hasil. Dua ratus lima puluh ukuran gula terakhir disimpan dalam ingatan peranti ini..
 • Ketersediaan satu set lengkap. Peranti ini sama sekali tidak dijual secara berasingan, tetapi lengkap dengan scarifier yang direka untuk menusuk kulit. Di samping itu, terdapat juga sepuluh lancet, penutup lapang yang selesa dan kupon jaminan.
 • Fungsi tambahan adalah hematokrit. Penunjuk ini menunjukkan nisbah unsur darah berbentuk (sel darah merah, sel darah putih dan platelet), dan, sebagai tambahan, bahagian cairnya. Biasanya, pada orang dewasa, hematokrit rata-rata empat puluh lima hingga lima puluh peratus. Sekiranya terdapat penurunan atau peningkatan di dalamnya, maka doktor menilai perubahan kelikatan darah.

Adalah lebih baik untuk membiasakan diri dengan ulasan mengenai glukometer Contour TS terlebih dahulu..

Kesalahan dan kekurangan peranti

Dua kelemahan utama meter ini adalah pada waktu penentukuran dan analisis. Hasil pengukuran biasanya dipaparkan di layar setelah hanya lapan saat. Benar, walaupun masa seperti itu tidak buruk secara umum. Tetapi sudah ada peranti dengan selang tetapan glukosa lima saat.

Penentukuran dilakukan dalam plasma, di mana kepekatan gula selalu lebih tinggi sebanyak sebelas persen daripada darah keseluruhan. Kesalahan glukometer "Kontur TS" ini bermaksud bahawa semasa menilai hasilnya, anda harus selalu mengurangkannya dengan sebelas peratus (iaitu, bahagikan dengan 1.11).

Penentukuran plasma tidak dianggap sebagai kekurangan khas, kerana pengeluar telah memastikan bahawa hasil analisisnya sepadan dengan data makmal. Pada masa ini, semua glukometer baru dikalibrasi oleh plasma, pengecualiannya adalah peranti dari syarikat "Satelit".

Jalur ujian untuk "Contour TS"

Satu-satunya komponen yang boleh ditanggalkan untuk peranti ini ialah jalur ujian untuk meter, yang mesti dibeli secara berkala. Ciri penting dari mereka yang akan dinikmati oleh semua orang, tanpa pengecualian, adalah pengambilan darah bebas dari jari sejurus selepas tusukan. Oleh itu, tidak perlu menekan jumlah yang diperlukan.

Di mana dan bagaimana menyimpan bekalan?

Sebagai peraturan, barang habis disimpan dalam pembungkusan terbuka tidak lebih dari tiga puluh hari. Maksudnya, dalam satu bulan disarankan agar semua jalur uji habis digunakan untuk perangkat lain, tetapi tidak dengan meter yang dimaksudkan. Jalurnya boleh disimpan dalam bungkusan terbuka selama enam bulan tanpa kehilangan kualiti. Pengilang memberikan jaminan ketepatan kerja mereka, yang sangat penting bagi mereka yang tidak perlu menggunakan peranti setiap hari. Seterusnya, kami akan mempertimbangkan arahan untuk glukometer Contour TS.

Arahan untuk menggunakan alat ini untuk mengukur gula darah

Sebelum menggunakan alat ini, anda harus memastikan bahawa semua ubat penurun gula dengan insulin telah diambil mengikut jadual yang ditetapkan oleh doktor. Teknik kajian melibatkan lima perkara berikut:

 • Mereka mengeluarkan jalur ujian dan memasukkannya ke dalam port oren sepanjang jalan. Segera setelah perangkat dihidupkan secara otomatis, "tetes" menunggu di layar paparan.
 • Tusukkan kulit menggunakan scarifier dan harapkan setetes muncul (jangan sekali-kali memerah).
 • Jatuhan yang dipisahkan diterapkan ke tepi jalur ujian dan isyarat maklumat diharapkan. Selepas lapan saat, hasilnya muncul di skrin..
 • Keluarkan dan buang jalur ujian yang digunakan. Bagi meter itu sendiri, ia akan mati secara automatik.

Berapakah harga glukometer Contour TS?

Di mana untuk membeli dan berapa kos peranti ini?

Meter ini boleh dibeli di farmasi (sekiranya tidak tersedia, maka boleh membuat pesanan). Anda juga perlu menghubungi mana-mana kedai alat perubatan dalam talian. Kosnya mungkin turun naik, tetapi secara amnya harganya lebih murah jika dibandingkan dengan syarikat pembuatan lain. Rata-rata, harga peranti dengan keseluruhan kit biasanya dari lima ratus hingga tujuh ratus lima puluh rubel. Jalur tambahan dalam jumlah lima puluh keping dapat dibeli dengan harga enam ratus - tujuh ratus rubel.

Penyelesaian kawalan untuk meter glukosa "Contour TS"

Penyelesaian kawalan yang dimaksudkan untuk glukometer selalu dibeli secara individu, bergantung pada jenama penganalisis. Campuran untuk glukometer lain tidak boleh digunakan. Kenyataannya adalah bahawa jika tidak, hasil kajian itu ternyata tidak betul.

Kadang-kadang cecair ini sudah termasuk dalam bungkusan peranti, dan manual penggunaan larutan kawalan untuk "Circuit TS" boleh didapati dalam arahan terlampir dalam bahasa Rusia. Sekiranya tidak ada botol dengan cecair di dalam set, maka anda boleh membelinya di mana-mana farmasi atau di kedai khusus.

Penyelesaian seperti itu digunakan sebagai ganti darah manusia untuk ujian. Mereka mengandungi tahap gula tertentu, yang bertindak balas dengan komponen kimia yang digunakan pada jalur ujian. Hanya beberapa tetes campuran disapukan dengan teliti ke permukaan jalur, kemudian dipasang di soket alat ukur. Botol mesti ditutup rapat.

Setelah beberapa saat, hasil kajian akan dipaparkan di layar peranti Contour TS. Nombor yang diperoleh mesti disahkan dengan data yang ditunjukkan pada bungkusan dengan jalur ujian. Sekiranya indikator bertepatan, ini bermaksud bahawa peranti ini beroperasi sepenuhnya. Sejurus selepas pengukuran, jalur ujian dibuang. Hasil kajian disimpan dalam memori meter atau dihapus.

Lancet apa yang sesuai untuk glukometer Contour TS? Mengenai ini lebih jauh.

Lancet untuk peranti ini yang akan digunakan?

Lancet apa yang sesuai untuk peranti ini? Ini adalah jarum yang disebut "Microlight." Kelebihannya adalah ketahanan mereka dan pematuhan sepenuhnya terhadap peraturan keselamatan. Jarum ini diperbuat daripada keluli khas perubatan, steril dan dilindungi dengan penutup khas. Ciri-ciri Lancet "Microllet" adalah seperti berikut:

 • Setiap jarum dibuat dengan penajaman laser, dengan latar belakang ini, tusukan diperoleh dengan sedikit rasa sakit..
 • Ketebalan jarum tidak lebih daripada 0.36 mm.

Set ini dilengkapi dengan dua ratus lancet. Sebaiknya ganti jarum scarifier sekali pakai ini sebelum setiap pengukuran. Jarum untuk meter ini tidak boleh lama, diperoleh lama dan disimpan dalam keadaan yang tidak sesuai. Kos lancet untuk glukometer ini berkisar antara enam ratus hingga sembilan ratus rubel untuk dua ratus keping.

Ulasan mengenai meter "Contour TS"

Dalam ulasan, anda sering dapat membaca bahawa "Contour TS" adalah glukometer yang sangat baik. Orang menulis bahawa dengan adanya gula biasa, praktikalnya tidak ada perbezaan dibandingkan dengan parameter makmal. Tetapi sekiranya glukosa tinggi, alat ini kadang-kadang boleh memandang rendah hasilnya..

Oleh itu, mereka menulis mengenai peranti ini di rangkaian bahawa ia universal untuk mengukur petunjuk glukosa dan akan sangat berguna bagi sesiapa yang mempunyai diagnosis diabetes. Telah diperhatikan bahawa alat ini membolehkan pesakit melakukan ujian di rumah, mengelakkan peningkatan gula yang tajam atau berlebihan dalam tubuh pesakit diabetes.

Kami meneliti cara menggunakan meter Kontur TS dan mengulas mengenainya.

Glucometer Contour TS Contour TS (termasuk pen + lancet)

 • Teknologi "Tanpa Pengekodan" mengurangkan jumlah langkah ujian dan kesalahan yang berkaitan dengan memasukkan kod yang salah
 • Setitik darah kecil diperlukan untuk analisis - 0,6 μl
 • Jalur ujian itu sendiri menarik darah
 • Paparan besar yang senang dibaca
 • Navigasi dua butang
 • Julat suhu operasi yang luas 5 ° C - 45 ° C
 • Masa singkat yang diperlukan untuk ujian darah adalah 8 saat
 • Pelabuhan oren yang jelas kelihatan untuk memasukkan jalur ujian
 • Ketepatan pengukuran pada pelbagai hematokrit (0-70%)
 • Kurangnya pengaruh maltosa pada hasil analisis
 • Kemungkinan ujian di laman web alternatif
 • Teringat 250 keputusan ujian terakhir
 • Hasil ujian boleh dimuat turun ke perisian Pengurusan Diabetes Bayer,

1. Kontur TS meter dengan bateri CR 2032 3V
2. Pena penindas jari Microlet 2 Microlet2
3. Lancets Microlet Microlet - 10 pcs..
4. sarung nilon lembut
5. manual pengguna
6. panduan ringkas

Sistem CONTOUR ™ TS (Circuit TS) Bayer Software adalah lambang kesederhanaan bagi orang yang lebih suka kawalan glukosa darah berprestasi tinggi. CONTOUR ™ TS (Kontur TS) - gabungan sempurna teknologi canggih dan kesederhanaan dalam mencapai ketepatan keputusan ujian. Teknologi No-Encoding Bayer menghilangkan kesalahan pelanggaran pengekodan. Selama lebih dari 60 tahun, Bayer telah membawa ketepatan dan kebolehpercayaan diabetes..

Glucometer Bayer Contour TS - ulasan

Untuk diagnosis diri dan pemantauan diri, sesuai untuk orang-orang dari segala usia: sederhana, mudah dan murah (foto, kotak, arahan penuh)

Saya membeli meter ini untuk ibu saya tahun lalu, supaya saya selalu berada di rumah dan melakukan pemantauan dan pencegahan diri secara berkala. Saya memilih dalam banyak cara: harga, pengeluar, menu ringkas dan kemudahan penggunaan, dan yang paling penting ialah kos jalur ujian sebagai bahan habis pakai. Pilihan saya bergantung pada model khusus ini, dan saya mula meneliti ulasan dan membaca pendapat pakar pakar mengenai model ini. Kos pada masa pembelian adalah kira-kira 500 rubel. + kira-kira 700 rubel. pembungkusan jalur ujian.

Sebagai tambahan kepada pelbagai "kertas", paket ini termasuk kotak penyimpanan, glukometer itu sendiri, alat penindik (scarifier), 10 lancet ganti (jarum yang dapat ditukar ganti). Tidak ada jalur ujian dalam bungkusan - perhatikan ini, ia perlu dibeli secara berasingan dan hanya dijual dalam bungkusan 50 keping. (jumlah minimum). Ngomong-ngomong, jangka hayatnya agak kecil, oleh itu, jika anda jarang mengukur "gula", anda perlu membuang bahagiannya selepas tarikh luput, jadi saya tidak melihat alasan untuk mengosongkannya.

Selain manual itu sendiri (manual pengguna), ada juga buku kecil untuk merekam data dengan hasil pengukuran.

Itulah bagaimana dia melihat ke dalam.

Sebelum penggunaan pertama, anda perlu mempelajari arahannya dengan teliti, walaupun cukup besar untuk mengelakkan kesalahan biasa (misalnya, semasa mengambil darah, memasukkan jalur ujian, memperoleh hasil, dll.). Peranti itu sendiri bersaiz kecil, mempunyai dua butang besar dan menggunakan kuasa bateri (termasuk, CR2032). Secara luaran, ia mengingatkan saya pada alat pedometer saya..

Skrin berwarna hitam putih, tanpa lampu latar, nombor dan maklumat lain besar dan mudah dikenali. Sebagai tambahan kepada petunjuk yang besar (dalam bentuk buku), terdapat juga buku kecil (buku panduan pengguna pendek) dengan maklumat yang paling penting (sekiranya anda terlupa sesuatu, bagaimana melakukannya).

Pada mulanya, semua ini nampaknya merupakan prosedur yang sukar bagi saya, tetapi setelah beberapa tusukan, saya memahami bahawa tidak ada yang rumit. Sekiranya anda tidak mahu bersusah payah menggunakan scarifier dan lancet, maka anda boleh melakukan tusukan dengan jarum perubatan. Izinkan saya mengingatkan anda bahawa lebih baik merawat lancet sebelum digunakan dengan alkohol, dan juga tempat tusukan. Scarifier adalah mudah kerana anda dapat menyesuaikan kedalaman tusukan, bergantung pada kepekaan terhadap kesakitan dan ketebalan kulit setiap anggota keluarga (walaupun pada kedalaman minimum tusukan anda dapat memperoleh setetes darah yang cukup untuk pengukuran). Anak lelaki itu takut untuk pertama kalinya mengambil darah, tetapi kemudian dia juga menyedari bahawa tidak ada yang perlu dibimbangkan, dan prosedur ini tidak menyakitkan.

Sekiranya anda hanya menggunakan peranti ini (satu), maka tidak perlu menukar lancet setiap kali (anda boleh merawatnya dengan alkohol dan menggunakannya seperti berikut). Jarum di sini nipis.

Sekiranya ada yang tidak kena, peranti akan memaparkan kod ralat (arahannya mengandungi bahagian untuk "mendekripsi" data tersebut). Dalam kes ini, di E 3 anda perlu mengulangi pengukuran (ambil jalur ujian baru, masukkan ke dalam penyambung, dan "tarik" titisan darah anda lagi).

Bercakap mengenai setitik darah. Tapak tusukan jarum praktikal tidak dapat dilihat kemudian, dan seperti yang telah saya tulis, prosedur ini berlaku tanpa rasa sakit.

Peranti dengan cepat menunjukkan hasil pengukuran (hanya 8 saat. Walaupun dalam "dunia" glukometer, ini bukan penunjuk terendah, ada glukometer yang lebih cepat dalam hal ini) dan menyertakannya dengan isyarat yang dapat didengar (boleh dimatikan - lihat manual). Pengukuran disimpan dalam memori, tetapi untuk bahagian anda, anda juga dapat menyimpan "buku harian" tahap glukosa darah (hasil 250 pengukuran disimpan dalam memori, tetapi lebih baik merekamnya di tempat lain, terutama jika seseorang menggunakan perangkat selain Anda). Dalam banyak model lain, sebagai peraturan, lebih mahal, memori jauh lebih besar dan dapat mencapai hingga 2000 rekod yang tersimpan dalam memori, tetapi kami tidak memerlukannya. Bercakap tentang saya secara peribadi, maka saya mempunyai "gula" dengan stabil kira-kira 4.5 atau 4.6, walaupun ketika diukur dalam keadaan makmal (periksa secara berkala). Dianjurkan untuk mengukur "gula" di pagi hari, sambil tidak minum ubat atau vitamin, tidak melakukan latihan, tidak bersarapan (sebenarnya, keperluan yang sama di makmal).

* anda dapat menetapkan tanggal dan waktu pada perangkat (saya tidak melihat keperluan untuk ini, kerana kami melakukan pengukuran semata-mata untuk tujuan maklumat, untuk pemantauan sendiri). Semasa mengeluarkan jalur ujian, peranti akan mematikan dirinya sendiri. Sekiranya anda menghidupkannya, tetapi sejauh ini menangguhkan pengukuran, ia akan dimatikan selepas 3 minit.

- Anda memilih pilihan belanjawan, tetapi tidak dengan mengorbankan kualiti (pengeluarnya sudah biasa, dipercayai dan telah lama wujud di pasaran farmaseutikal);

- Anda tidak mempunyai masalah yang signifikan dengan penglihatan dan pendengaran (peranti tidak membunyikan hasil pengukuran, juga tidak ada lampu latar);

- Anda tidak mahu membelanjakan banyak untuk jalur ujian yang mahal (dari jenama lain, misalnya, OneTouch, ia lebih mahal, lebih dari 1000 rubel). Oleh kerana glukometer ini telah lama dijual, maka jalur ujian masih biasa;

- Pertama sekali, anda menghargai kebolehgunaan dan kemudahan penggunaan, dan bukannya kemampuan membuang data pada tablet atau komputer riba anda (fungsi ini lebih penting untuk orang muda daripada untuk pesara atau orang tua, walaupun itu tidak begitu penting bagi saya sendiri);

- Anda ingin mendapatkan bukan hanya peranti, tetapi juga jaminan "mengagumkan" untuk produk ini (5 tahun). Saya juga perhatikan bahawa peranti ini boleh dipercayai dalam had yang munasabah (butang besar dan mudah, skrin besar, tidak ada yang tergantung dan tidak bergerak).

- Meter ini tidak memerlukan pengekodan - ini juga penting untuk kemudahan dan kesederhanaan pengukuran (tidak perlu memasukkan kod secara manual).

Saya percaya bahawa model ini sama sekali tidak kalah dengan yang muda atau moden (bahkan ada port dengan lampu latar, di mana jalur dimasukkan, kononnya untuk pengukuran pada waktu malam. Persoalannya ialah - adakah orang mempunyai lampu di rumah? Adakah orang akan mengukur darah di jalan?). Secara umum, saya memahami bahawa sebelum pilihan terakhir model, masih memutuskan fungsi apa yang sebenarnya anda perlukan, dan fungsi mana yang hanya "memanjakan" atau perjanjian sekali sahaja. Saya pasti mengesyorkan model ini untuk perbandingan, untuk membuat pilihan yang tepat semasa membeli.

Contour TS (Contour TS) glukometer 1 pc.

Anda akan dapat menerima pesanan anda esok 05/19/2020

Penerangan

kesan farmakologi

Dalam sistem Glucometer Contour TS, tahap glukosa darah ditentukan berdasarkan pengukuran arus elektrik yang disebabkan oleh reaksi glukosa dengan reagen pada elektrod jalur.

Darah diserap ke hujung sampel jalur ujian kerana kesan kapilari. Glukosa yang terkandung dalam sampel bertindak balas dengan FAD-glukosa-dehidrogenase dan kalium ferricyanide. Semasa pemisahan elektron, arus berlaku berkadar dengan tahap glukosa dalam darah.

Kepekatan glukosa dalam sampel yang digunakan ditunjukkan di skrin setelah selesai reaksi. Tidak memerlukan pengiraan.

- Hasil pantas - masa ujian 8 saat.
- Setitik darah kecil - 0,6 μl.
- Port oren yang mudah dilihat untuk jalur ujian.

Petunjuk

- Bermakna untuk memantau sendiri glukosa darah.

Pelantikan

The Contour TS Glucometer adalah meter glukosa darah canggih.

Ciri-ciri

 • Kaedah Pengukuran - Elektrokimia.
 • Jumlah darah untuk analisis - 0,6 μl.
 • Masa analisis - 8 saat.
 • Pengekodan - Automatik.
 • Power meter - 1 bateri jenis CR2032 - cukup untuk kira-kira 1000 ukuran.
 • Memori - 250 analisis dengan paparan masa.
 • Adalah mungkin untuk menyambung ke komputer.
 • Dimensi fizikal - 70 x 60 x 20 mm.
 • Berat - 58 gram dengan bateri.

Ciri-ciri Berfungsi

Glukometer model ini banyak digunakan dalam penggunaan di rumah, di institusi perubatan, di ambulans, semasa pemeriksaan.

Pertama sekali, kemudahan penggunaan TS Kontur terletak pada ketiadaan keperluan untuk mengesahkan kod untuk setiap analisis. Inilah pengekodan pada mesin! Masukkan jalur ujian ke dalam peranti - dan ia menyala dan siap digunakan. Jalur ujian dimasukkan dari bawah - terdapat penunjuk kuning.

Analisis hanya memerlukan 0.6 μl darah. Biasanya, darah kapilari diperlukan - dari jari, tetapi litar TC memungkinkan untuk mengambil darah dari tempat lain - telapak tangan, lengan bawah. Masa menunggu keputusan - 8 saat.

arahan khas

Gunakan litar Glucose Meter TC hanya dengan jalur ujian GC Circuit.

Lancet untuk menindik ditujukan untuk ujian individu hanya satu orang.

Arahan penggunaan

Sebelum menggunakan peranti untuk pertama kalinya, baca dengan teliti manual untuk peranti tersebut. Kemudian teruskan mengukur tahap glukosa dalam darah mengikut algoritma ini:

 1. Pastikan semua aksesori siap digunakan - peranti itu sendiri, jalur ujian, pen tusuk, lancet Ascensia Microlet. Jangan mulakan analisis ketika anda datang ke bilik dalam keadaan sejuk, jika anda membawa meter dari sejuk - juga beri masa untuk memanaskan hingga suhu bilik. Periksa juga tarikh luput jalur ujian..
 2. Anda perlu mencuci tangan dengan sabun, keringkan dengan baik.
 3. Masukkan jalur ujian ke dalam peranti - ia akan menyala. Pada Ascensia Microlet Scarifier, pilih kedalaman tusukan (penurunan kecil) dan lakukan tusukan jari.
 4. Selepas beberapa saat, tekan pada jari anda untuk setetes darah. Bawa setetes ke jalur ujian - peranti akan mengambil jumlah darah yang tepat dan memulakan analisis. Pembuangan darah di seluruh jalur ujian tidak diperlukan! Kami menunggu selama 8 saat - kami melihat skrin dan melihat hasilnya. Hasilnya disimpan dalam memori, serta masa analisis - berguna untuk mengesan dinamika selama seminggu, sebulan, dll..

Sekiranya atas sebab tertentu anda perlu mengambil darah bukan dari jari, tetapi dari tempat lain, anda mesti mematuhi cadangan berikut:

 • Hasilnya mungkin berbeza dengan mengambil darah dari jari - kadar glukosa darah mungkin tidak sama setelah makan atau minum ubat..
 • Tapak tusukan mesti dipilih dengan berhati-hati - tidak boleh ada rambut, tahi lalat, urat besar.
 • Algoritma analisis adalah sama dengan jari.
 • Anda boleh mengambil darah dari tempat lain hanya setelah berunding dengan doktor anda.

Struktur

Kit mengandungi:

- Meter glukosa darah.
- Manual pengguna.
- Panduan Mula Pantas.
- Peranti menindik jari Microlight 2.
- Lancet 10 pcs.
- Sarung untuk peranti.

Peralatan

 • Peranti itu sendiri.
 • 10 Lancet Ascensia Microlet.
 • Pemegang tusukan.
 • Kes simpanan.
 • Manual.

Keadaan simpanan

- Simpan pada suhu 5 ° C hingga 45 ° C dan kelembapan relatif 10-93%.
- Jauhkan dari jangkauan kanak-kanak..
- Jangan gunakan selepas tarikh luput.

Glucometer Contour Plus: ulasan, arahan, harga, ulasan

Syarikat Jerman Bayer menghasilkan bukan sahaja ubat-ubatan yang diketahui oleh banyak orang, tetapi juga peralatan perubatan, di antaranya terdapat glukometer Contour Plus. Peranti ini mematuhi standard ketepatan terbaru ISO 15197: 2013, mempunyai dimensi kompak 77x57x19 mm dan beratnya hanya 47.5 g. Pengukuran dilakukan dengan kaedah elektrokimia. Dengan menggunakan peranti ini, anda dapat memantau bacaan glukosa darah secara bebas dan memastikan ketepatannya..

Spesifikasi

Oleh kerana kekurangan pengekodan dan kemudahan penggunaan, meter boleh disyorkan untuk orang tua. Tidak seperti banyak meter glukosa darah yang lain, Contour Plus mempunyai pilihan "Second Chance", yang memungkinkan anda menggunakan kembali jalur ujian selama 30 saat semasa berada di dalam peranti.

 • kaedah pengukuran elektrokimia;
 • peranti ini mempunyai julat pengukuran glukosa dari 0,6 hingga 33,3 mmol / l;
 • mempunyai memori pada 480 pengukuran terakhir di mana tarikh dan masa ditentukan;
 • penentukuran dilakukan menggunakan plasma darah;
 • peranti mempunyai penyambung khas untuk wayar di mana data dapat dipindahkan ke komputer;
 • masa pengukuran - 5 saat;
 • Glucose meter Contour Plus mempunyai jaminan tidak terhad;
 • ketepatan mematuhi GOST ISO 15197: 2013.

Kontur Plus meter

Peranti dan bahan lain dibungkus dalam kotak yang kukuh, ditutup di atasnya. Ini adalah jaminan bahawa tidak ada yang membuka atau menggunakan meter sebelum pengguna.

Secara langsung dalam pakej adalah:

 • meter itu sendiri dengan 2 bateri dimasukkan;
 • pena yang menusuk dan muncung khas untuk keupayaan mengambil darah dari tempat alternatif;
 • satu set 5 lancet berwarna untuk menusuk kulit;
 • sarung lembut untuk pemindahan bahan habis pakai dan glukometer dengan mudah;
 • manual pengguna.

Kelebihan dan kekurangan

Seperti meter lain, Contour Plus mempunyai kelebihan dan kekurangannya..

Kelebihan:

 • ketepatan tinggi;
 • pelbagai penilaian satu titisan darah;
 • hasilnya tidak dipengaruhi oleh beberapa ubat biasa;
 • Menu dalam bahasa Rusia;
 • amaran bunyi dan animasi;
 • kawalan yang mudah dan intuitif;
 • tiada tempoh jaminan;
 • pengeluar yang boleh dipercayai;
 • paparan besar;
 • sejumlah besar memori;
 • Anda tidak hanya dapat melihat nilai rata-rata untuk jangka waktu tertentu (1 dan 2 minggu, sebulan), tetapi juga nilai yang secara radikal berbeza dari norma;
 • pengukuran pantas;
 • Teknologi "Second Chance" membolehkan anda menjimatkan barang habis;
 • lancet murah;
 • adalah mungkin untuk menusuk bukan sahaja jari.

Kekurangan meter:

 • alat yang cukup mahal dan jalur ujian untuknya;
 • anda tidak boleh membeli pen piercing secara berasingan dari peranti.

Peranti ini mempunyai lebih banyak kelebihan daripada keburukan. Sekiranya kualiti lebih penting daripada kos, anda harus memilihnya..

Jalur Uji untuk Kontur Plus

Hanya jalur dengan nama yang sama yang sesuai untuk peranti ini. Terdapat dalam bungkusan 25 dan 50 keping. Setelah membuka tiub, jangka hayat jalur ujian dikurangkan.

Arahan untuk digunakan

Sebelum pengukuran glukosa bebas pertama kali, disarankan untuk membaca anotasi dengan teliti dan memastikan semua bahan yang diperlukan disediakan.

 1. Pertama sekali, basuh tangan anda dengan air suam dan sabun atau gunakan tuala alkohol. Biarkan jari kering sepenuhnya..
 2. Masukkan lancet ke dalam penusuk sehingga terkunci dengan perlahan dan berhati-hati melepaskan penutup pelindung.
 3. Tanggalkan jalur ujian dari tiub. Anda boleh membawanya ke mana sahaja, yang utama ialah tangan anda kering. Masukkan ke dalam meter. Sekiranya pemasangan berjaya, peranti akan berbunyi.
 4. Tusuk jari anda dan tunggu setetes darah terkumpul, perlahan-lahan mengurutnya dari pangkal ke hujung.
 5. Bawa meter dan sentuh jalur ke darah. Paparan akan menunjukkan undur. Selepas 5 saat, hasil analisis akan dipaparkan di atasnya..
 6. Setelah melepaskan jalur dari peranti, ia akan mati secara automatik.
 7. Rawat tusukan dengan tuala alkohol dan buang bahan yang digunakan - ia bertujuan untuk penggunaan tunggal.

Teknologi "Second Chance" dapat berguna jika pengguna tidak melihat dengan baik atau tangannya gemetar kerana gula rendah. Glukometer Contour Plus sendiri memberitahu tentang kemungkinan menerapkan setetes darah tambahan dengan mengeluarkan isyarat suara, ikon khas akan berkedip di layar. Anda tidak boleh takut dengan ketepatan pengukuran dengan kaedah ini - ia tetap berada pada tahap tinggi.

Anda juga mungkin tidak menusuk jari, tetapi bahagian badan yang lain. Untuk ini, muncung tambahan khas untuk penindik digunakan, yang disertakan. Dianjurkan untuk menembusi kawasan telapak tangan di mana terdapat sedikit urat dan bahagian yang lebih berdaging. Sekiranya gula disyaki terlalu rendah, kaedah ini tidak dapat digunakan..

Meter mempunyai 2 jenis tetapan: standard dan maju.

Yang terakhir merangkumi:

 • Menambah pra-makan, selepas makan, dan buku harian
 • menetapkan peringatan bunyi mengenai pengukuran selepas makan;
 • keupayaan untuk melihat nilai rata-rata selama 7, 14 dan 30 hari, sambil membahagikannya kepada petunjuk terendah dan tertinggi;
 • melihat purata dengan tanda "selepas makan".

Harga meter dan bekalan

Harga peranti itu sendiri mungkin berbeza di pelbagai kawasan di negara ini. Kos anggarannya adalah 1150 rubel..

 • 25 biji - 725 gosok.
 • 50 pcs - 1175 gosok.

Lancet microllet dihasilkan dalam 200 keping setiap pek, harganya sekitar 450 rubel.

Perbezaan "Contour Plus" dari "Contour TS"

Glukometer pertama mempunyai kemampuan untuk berulang kali mengukur setetes darah yang sama, yang hampir menghilangkan kesilapan. Jalur ujiannya mengandungi mediator khas yang membolehkan anda menentukan kepekatan glukosa walaupun pada tahap yang sangat rendah. Kelebihan ketara Contour Plus adalah bahawa kerjanya tidak dipengaruhi oleh bahan yang boleh memutarbelitkan data. Ini termasuk:

Juga, ketepatan pengukuran dapat dipengaruhi oleh:

 • bilirubin;
 • kolesterol;
 • hemoglobin;
 • kreatinin;
 • asid urik;
 • galaktosa dll.

Terdapat juga perbezaan dalam operasi dua glukometer dari segi masa pengukuran - 5 dan 8 saat. Contour Plus menang dalam fungsi canggih, ketepatan, kelajuan dan kemudahan penggunaan.

Ulasan diabetes

Irina. Saya gembira dengan meter ini, mendapatkannya secara percuma dengan menghubungi talian hotline. Jalur ujian tidak begitu murah, tetapi ketepatannya bagus.

Glucometer Contour TS: arahan penggunaan, ulasan dan tempat membeli.

Contour TS adalah glukometer elektrokimia yang sangat mudah digunakan dari Bayer Corporation (Jerman).

Pasar dipenuhi dengan pelbagai penganalisis darah dan di antaranya terdapat wakil-wakil kategori yang sangat menarik, seperti pahlawan kita sekarang.

Dalam pembuatan meter glukosa Contour TS, syarikat Jerman Bayer (Bayer) mematuhi peraturan mudah - lebih mudah, lebih baik!

Moto ini juga tercermin dalam nama meter, kerana singkatan TS (Total Kesederhanaan) diterjemahkan dari Bahasa Inggeris - "mana-mana yang lebih mudah".

Oleh itu, mereka ingin menjangkau sebilangan besar pengguna yang menggunakan alat analisis darah. Tetapi semuanya tidak semudah yang disangka. Jika tidak, mengapa pengeluar mengatur kempen "Dapatkan kontur TS meter litar percuma".

Untuk melakukan ini, anda perlu menghubungi talian "panas" pengeluar melalui nombor telefon:

8-800-200-44-43

(panggilan di Rusia adalah percuma)

Tetapi bagi pesakit diabetes, ketepatan meter dan harga bekalannya tetap penting. Atas sebab inilah beberapa meter yang paling mudah digunakan tetap berdebu di rak farmasi.

Ciri-ciri utama

Kelebihan utamanya selain kekompakan, ketepatan ujian dan reka bentuk ringkas adalah kekurangan pengekodan.

Sekarang, pesakit diabetes tidak perlu memasukkan kod kumpulan jalur ujian semasa membuka pek baru!

Tetapi di pasaran terdapat peranti canggih teknikal lain dari pesaing yang sama sekali tidak memerlukan jalur ujian! Mereka digantikan dengan kaset ujian, seperti pada meter Accu-Chek Mobile.

Mungkin kerana sebab-sebab ini, versi yang lebih baik dari model penganalisis ini diluncurkan ke pasar dunia, yang menerima nama yang tidak rumit "Contour Plus" (Contour Plus) dan perbezaan utamanya dari Contour TS meter adalah seperti berikut:

 • menjadi mungkin untuk memberikan setitik darah tambahan ke jalur ujian jika isipadu tidak mencukupi

Ingat bahawa dalam peranti lain dari syarikat perubatan lain masih belum ada fungsi seperti itu!

Sementara itu, sangat mudah, kerana perlu dilakukan ujian darah (pada tahap yang lebih besar berkaitan dengan pesakit diabetes yang bergantung kepada insulin) dalam pelbagai keadaan. Sangat sukar untuk mendapat setetes darah dalam keadaan sejuk, dan jika ujiannya tidak mencukupi, piring akan sia-sia.

 • masa analisis dikurangkan menjadi 5 saat, sementara mengambil masa 8 saat untuk pendahulunya
 • reka bentuk telah berubah (susun atur butang, warna, bentuk badan, dll.)
 • mengaplikasikan teknologi pengukuran baru yang menunjukkan hasil yang lebih tepat dengan penyimpangan paling sedikit dari nilai glisemik rujukan
 • jalur ujian baru dengan pengantara yang lebih baik digunakan, yang dapat memberikan hasil yang tepat walaupun dengan setitik darah terkecil

Kualiti pengukuran bergantung pada bahan aktif yang digunakan pada jalur ujian. Dalam kes kami, ini adalah enzim FAD-GDH (flavin adenine dinucleotide). Ia lebih tahan terhadap kesan gula non-glukosa yang “agresif”, yang dapat memutarbelitkan hasil ujian dengan ketara. Selain itu, zat yang menstabilkan enzim memasuki larutan, yang juga bertindak balas dengan darah, tetapi sebagai hasilnya, hasilnya diperbaiki dengan mempertimbangkan kadar hematokrit hingga 70%.

 • Contour Plus kini boleh berfungsi dalam mod lanjutan

Anda boleh: menyimpan dan menilai data rata-rata untuk jangka waktu tertentu, menandakan glisemia "sebelum" dan "selepas" makanan, mengukur gula setelah jangka waktu tertentu dengan peringatan dalam bentuk jam penggera, menetapkan had individu untuk gula darah tinggi dan rendah, dll.

Perlu diingat bahawa anda boleh membeli kabel usb untuk masing-masing, menyambungkan glukometer ke PC dan, setelah mencetak jadual glisemik, bawa mereka ke temu janji seterusnya dengan ahli endokrinologi.

Sekiranya anda berpendapat bahawa kemungkinan ini diragukan, maka anda harus membiasakan diri dengan glukometer Accu-Chek Active, yang juga memiliki kemampuan ini, tetapi tidak dapat diselaraskan dengan PC tanpa perisian tambahan.

Selebihnya litar TC mempunyai:

 • penunjuk bateri
 • dimensi dan berat: 71х60х25 mm / 57 gr
 • kaedah pengukuran - elektrokimia
 • jumlah darah yang mencukupi 0.6 μl
 • mengingati 250 keputusan
 • ralat pengukuran rendah (0.2 mmol / l dengan glukosa darah hampir normal; 0.8 mmol / l dengan gula darah tinggi; sekitar 97.9% hampir dengan ujian darah makmal)
 • berkisar antara 0.6 mmol / liter hingga 33.3 mmol / liter

Sekiranya anda menemui watak-watak berikut di skrin,

atau

anda harus segera mendapatkan bantuan doktor!

Pekerjaan semua organ dalaman manusia pada dasarnya terganggu. Oleh kerana metabolisme karbohidrat yang tidak betul, pemusnahan tisu berlaku pada tahap sel, akibatnya sel-sel mulai mengalami "kelaparan" dan mati - proses nekrotik bermula, dan untuk proses regenerasi penuh tidak ada sumber daya yang cukup yang tidak dapat diisi ulang kerana metabolisme terganggu.

Inilah sebab utama mengapa diagnosis diabetes mellitus tipe 2 dibuat pada tahap akhir perkembangan penyakit ini, ketika sudah sangat sukar untuk menghentikan diabetes melalui diet sederhana, dan pesakit memerlukan ubat.

Berbahaya kerana kelebihan glukosa dalam darah, dan kekurangannya. Walau bagaimanapun, kekurangan glukosa jauh lebih berbahaya, kerana keadaan seseorang bertambah buruk dalam beberapa minit. Penting untuk mengetahui bagaimana berkelakuan dengan betul dalam situasi tertentu agar dapat mengambil langkah yang tepat pada waktunya.

Peralatan

 • meter glukosa darah
 • jenis bateri CR2032
 • Pen MICROLET®2 Scarifier
 • Lancets Microlight (5 pcs.)
 • kes
 • arahan untuk digunakan

Jalur ujian dengan nama yang sama tidak termasuk dalam kit. Mereka dibeli secara berasingan. Jangan lupa!

Sebagai aksesori tambahan dibeli:

 • Kawat USB
 • penyelesaian kawalan

Kontur TS boleh terdiri daripada tiga jenis: larutan glukosa yang kuat, normal, dan lemah.

Kelebihan dan kekurangan

Kelebihan:

 • padat
 • senang diuruskan
 • tanpa pengekodan
 • tepat
 • adalah mungkin untuk mendapatkan data purata selama 7, 14 hari, dll..
 • dapat menandakan hasil pada glikemia pasca kelahiran dan puasa
 • harga yang berpatutan baik di farmasi runcit dan di kedai dalam talian
 • senang diselaraskan dengan PC (anda perlu membeli wayar secara berasingan)
 • plastik yang baik
 • terdapat lampu latar port untuk jalur
 • penindik pen yang mudah
 • analisis tidak memerlukan sejumlah besar darah

Kekurangan:

 • kos penggunaan yang tinggi
 • mungkin menunjukkan hasil yang tidak tepat dengan hiperglikemia melebihi 14.0 mmol / l
 • tiada lampu latar dan butang
 • tiada bunyi
 • banyak kerosakan mekanikal dengan cepat muncul di skrin

Malangnya, kita melihat bahawa model penganalisis darah Contour TS ini cukup tepat, tetapi pesakit diabetes akan benar-benar rosak bekalan glukometer!

Harga purata jalur ujian dalam jumlah 50 pcs. dari 600 rubel sementara kos beberapa lancet adalah kira-kira 450 rubel untuk 200 keping setiap bungkus.

Ini adalah nisbah harga peranti dan bekalan untuknya!

Perlu dipertimbangkan beberapa kali untuk membeli unit ini untuk pesakit diabetes tua yang sudah bersara, kerana simpanan mereka mungkin tidak mencukupi untuk penyelenggaraan unit ini dengan mudah. Bagaimanapun, mereka harus membeli bukan sahaja jalur ujian dengan lancet, tetapi juga ubat tambahan untuk diabetes dan penyakit yang berkaitan.

Arteri kecil dan besar boleh terkena kesan serius. Sekiranya kerosakan pada kapal kecil diperhatikan, maka kita berbicara mengenai mikroangiopati, jika yang besar terkena, maka ini sudah menjadi makroangiopati.

Walaupun masalah ini lebih relevan untuk pesakit diabetes yang bergantung kepada insulin, yang terpaksa mengukur glisemia lebih kerap daripada orang yang menghidap diabetes jenis 2.

Arahan penggunaan

Sebelum memulakan kerja, perlu menyediakan pen piercer dengan jarum dan jalur ujian, serta mencuci dan mengeringkan tangan anda dengan teliti.

Pen scarifier

Untuk membuat tusukan hujung jari, perlu memasukkan lancet dengan betul ke mikro-scarifier dan menyesuaikan kedalaman tusukan.

Untuk ini:

 • lepaskan penutup pelindung dari pemegang dengan hanya menariknya ke arah yang bertentangan (ia tidak perlu dipusingkan)
 • ambil jarum dengan penutup pelindung dan putar sedikit ke satu sisi (tetapi jangan keluarkan!)
 • kemudian masukkan scarifier ke dalam pegangan sepanjang jalan
 • maka anda boleh mengeluarkan penutup pelindung dari lancet dan meletakkan muncung kembali pada pemegangnya

Analisis tidak memerlukan sejumlah besar darah, jadi anda dapat menetapkan tahap kedalaman tusukan "2" atau "3" (semakin besar penurunan pada penutup pena kelabu - semakin dalam jarum akan menusuk jari).

Jalur ujian TS Kontur

Jalur dengan nama yang sama boleh dibeli di mana-mana farmasi di bandar tempat anda tinggal. Set ini menjual pinggan 25 dan 50 keping.

Sebelum analisis, perlu memeriksa jangka hayat plat. Selepas tarikh luput mereka tidak boleh digunakan.

Cara memasang jalur ujian di peranti:

 • Keluarkan 1 pinggan dari bekas plastik dan tutup bekas dengan ketat dengan jalur yang tinggal
 • Dengan hujung kelabu, masukkan ke dalam port peranti

Selepas itu, meter akan dihidupkan secara automatik. Tunggu simbol penurunan berkelip dengan jalur untuk menyala di skrin..

Jangan sentuh medan ujian plat yang dimasukkan ke dalam peranti sehingga simbol penurunan berkelip muncul di skrin meter.

 • Kemudian anda boleh menusuk jari dan mengeluarkan setitik darah

Untuk mendapatkan rasa sakit yang paling sedikit, menusuk bahagian hujung jari.

 • Angkat jari anda dengan titisan ke jalur dan sentuh dengan ringan (darah itu sendiri akan ditarik sepanjang panduan ke bahagian pengambilan jalur ujian, oleh itu, anda tidak perlu meneteskan darah ke jalur itu, sentuh saja)
 • Pegang jari anda dalam kedudukan ini sehingga anda mendengar bunyi bip, selepas itu undur bermula
 • Selepas 8 saat, hasil akhir akan dipaparkan di skrin.

Kos

Harga meter Glukosa Kontur TS bermula dari 650 rubel di kedai dalam talian. Di rangkaian farmasi runcit, mungkin sedikit lebih tinggi. Paling tinggi - 1010 rubel untuk satu set standard.

harga belum dijelaskan

Kesimpulan dan maklum balas

Litar TC adalah salah satu glukometer yang paling tepat, tetapi kualiti pengukuran sangat bergantung pada banyak faktor, salah satunya adalah memeriksa penganalisis menggunakan larutan kawalan.

Menemukannya sangat sukar. Ia dibawa ke farmasi dengan pesanan dan sejumlah wang yang besar, dan botolnya mesti diganti enam bulan setelah membuka bekas. Dan ini adalah satu lagi perbelanjaan yang cukup besar.

Bagaimanapun, pengeluar mengesyorkan pengukuran kawalan:

 • semasa menggunakan meter untuk pertama kalinya
 • setiap kali jalur ujian baru dibuka
 • selepas enam bulan operasi berterusan peranti
 • meter jatuh atau rosak teruk
 • bekas dengan jalur ujian tetap terbuka untuk jangka masa yang panjang
 • Terdapat keraguan mengenai ketepatan peranti (hasil analisis tidak sesuai dengan kesejahteraan anda)

Selepas 6 bulan, penyelesaian kawalan mesti diganti dengan yang baru..

Beberapa kedai dalam talian melakukan pemeriksaan glukometer mereka sepenuhnya sebelum penjualan dan sebagai sebahagian daripada penyelenggaraan percuma selanjutnya.

Walaupun terdapat kategori glukometer anggaran yang dinyatakan (seperti yang dijamin oleh Bayer kepada kami) dan disebabkan oleh kos tinggi semua bahan habis pakai, kami tidak dapat mengesyorkan glukometer Kontur TS untuk pembelian untuk menjimatkan wang.

Satu lagi minit penting ialah kekurangan jalur ujian dalam konfigurasi asas. Syarikat perubatan lain, sebagai peraturan, tidak mempunyai "keserakahan" seperti itu.

Jika tidak, unit ini memenuhi semua syarat:

 • dipercayai
 • tepat
 • senang diuruskan
 • menu intuitif (navigasi mudah, bahkan membolehkan orang tua memahami tetapannya)
 • tiada pengekodan
 • penindik pen yang mudah
 • pengukuran pantas
 • bateri yang cukup lama
 • padat
 • senang
 • bekalan yang dijual di mana-mana farmasi
 • menyegerakkan dengan cepat dengan PC tanpa memasang perisian tambahan
 • memori yang cukup besar
 • sokongan pelanggan yang baik teratur

Di Internet anda boleh mendapatkan ulasan negatif mengenai model ini. Ramai yang mengadu bahawa alat ini jauh dari sempurna, kerana pembacaannya terlalu banyak berbeza dengan makmal atau dengan meter lain yang lebih tepat.

Ketepatan pengukuran sangat bergantung pada bagaimana dan kapan anda mengambil darah untuk analisis:

 • dengan ketat semasa perut kosong dan 2 jam selepas makan (atau selepas bersenam)

Aktiviti fizikal, sama ada latihan di gim atau menggali kentang di kebun, meningkatkan pengambilan glukosa darah, dan meter akan menunjukkan glisemia rendah.

 • jangan gementar, seperti tekanan mempengaruhi kesihatan dan juga tabiat buruk
 • jangan minum alkohol
 • periksa peranti tepat pada waktunya dengan penyelesaian kawalan proprietari
 • selalu mengambil darah dari tempat yang sama

Sekiranya anda terbiasa menggunakan jari tengah tangan kiri anda untuk tujuan ini, selalu ambil darah daripadanya. Glikemia boleh menjadi terlalu tinggi atau terlalu rendah jika anda mengambil darah dari jari lain atau AMT.

Jangan lupa tentang kerosakan mudah pada peranti atau kumpulan penganalisis yang awalnya rosak.

Sekiranya peranti rosak, anda berhak mengembalikannya ke kedai walaupun anda belum menyimpan resit tunai.

Pengguna boleh memanfaatkan konsultasi percuma dengan menghubungi nombor telefon:

8 (800) 200-44-43

Menurut pemerhatian kami, bacaan glukometer Contour TS tidak banyak berbeza, hasil akhirnya sangat dekat dengan nilai rujukan glikemia. Kemungkinan perbezaan dari 0.2 hingga 0.4 mmol / L.

Meter mudah digunakan walaupun untuk warga emas. Walau bagaimanapun, pesakit kencing manis yang cacat penglihatan tidak dapat melakukan tanpa bantuan luar pada peringkat pertama bekerja dengan alat ini.

Ia sama sekali tidak sesuai untuk orang buta, kerana fungsi panduan suara tidak disediakan. "Meter glukosa darah bercakap" lain sesuai untuk pesakit diabetes ini..

Perkhidmatan jaminan

Walaupun pengeluar lain dapat memberikan jaminan tanpa had pada alat perubatan mereka, Bayer memberikan anda hanya 5 tahun perkhidmatan jaminan percuma..

Dalam jangka masa ini, pengguna dapat mengganti meter yang rosak dengan yang baru dengan model yang sama secara percuma. Selepas tempoh ini, peluang seperti itu tidak akan ada lagi.

Berikut adalah beberapa syarat yang perlu diingat semasa membeli glukometer:

 • jaminan hanya dikenakan pada alat pengukur itu sendiri, dan bukan untuk barang habis pakai
 • jaminan 90 hari tambahan dikenakan khas untuk bekalan

Syarikat tidak bertanggungjawab dalam kes di mana:

 • peranti itu digunakan untuk tujuan lain
 • semasa operasi, cadangan pengeluar, yang tercermin dalam manual pengguna yang disertakan dengan kit runcit utama, diabaikan, dan reagen pihak ketiga digunakan (contohnya, pengukuran ujian dilakukan dengan penyelesaian kawalan yang berbeza, bukan Contour TS Normal, atau jalur ujian syarikat lain atau dari meter lain)
 • Meter sengaja rosak atau rosak akibat pengendalian yang cuai
 • digunakan pengubahsuaian haram
 • dilakukan penyelenggaraan oleh pakar Diabetes bukan Bayer.
 • Sekiranya meter ternyata rosak, hubungi nombor telefon yang tertera di laman web kami atau cari di manual arahan.

Sebelum memanggil, sediakan:

Glucometer Contour TS Contour TS (termasuk pen + lancet)

 • Teknologi "Tanpa Pengekodan" mengurangkan jumlah langkah ujian dan kesalahan yang berkaitan dengan memasukkan kod yang salah
 • Setitik darah kecil diperlukan untuk analisis - 0,6 μl
 • Jalur ujian itu sendiri menarik darah
 • Paparan besar yang senang dibaca
 • Navigasi dua butang
 • Julat suhu operasi yang luas 5 ° C - 45 ° C
 • Masa singkat yang diperlukan untuk ujian darah adalah 8 saat
 • Pelabuhan oren yang jelas kelihatan untuk memasukkan jalur ujian
 • Ketepatan pengukuran pada pelbagai hematokrit (0-70%)
 • Kurangnya pengaruh maltosa pada hasil analisis
 • Kemungkinan ujian di laman web alternatif
 • Teringat 250 keputusan ujian terakhir
 • Hasil ujian boleh dimuat turun ke perisian Pengurusan Diabetes Bayer,

1. Kontur TS meter dengan bateri CR 2032 3V
2. Pena penindas jari Microlet 2 Microlet2
3. Lancets Microlet Microlet - 10 pcs..
4. sarung nilon lembut
5. manual pengguna
6. panduan ringkas

Sistem CONTOUR ™ TS (Circuit TS) Bayer Software adalah lambang kesederhanaan bagi orang yang lebih suka kawalan glukosa darah berprestasi tinggi. CONTOUR ™ TS (Kontur TS) - gabungan sempurna teknologi canggih dan kesederhanaan dalam mencapai ketepatan keputusan ujian. Teknologi No-Encoding Bayer menghilangkan kesalahan pelanggaran pengekodan. Selama lebih dari 60 tahun, Bayer telah membawa ketepatan dan kebolehpercayaan diabetes..

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes
Glukometer "Kontur TS"
 • dari 650 rubel
Jalur ujian "Contour TS"
  • 25 biji dari 450 gosok.
 • 50 pcs dari 600 gosok.
Pen scarifier "MICROLET"
 • dari 440 gosok.
Lancet "MIKROLET"
 • 200 pcs dari 450 gosok.
wayar USB
 • 1500 gosok.
Penyelesaian kawalan "Kontur TS Normal"