EasyTouch GCU - Ulasan Pemilik

Sebelum membeli sebarang produk, dalam kes ini EasyTouch GCU, lebih baik membaca ulasan mengenainya terlebih dahulu. Lihat apa kata pemilik lain mengenai EasyTouch GCU, buat keputusan dan beli.

Sekiranya anda belum bersedia untuk membeli, maka perhatikan spesifikasinya, baca harga atau baca perbincangan.

Semua ulasan

Penilaian: 5 - Ulasan: 4536559 - Tarikh: 2020-05-13 14:56:49

Kelebihan: Kemudahan penggunaan.

Kekurangan: Penangkapan penusuk pemegang tidak begitu selesa. hujung pada musim bunga ditarik, tetapi hasilnya tidak jelas - tidak ada klik atau tanda lain. Kadang kala prosedur harus diulang. Jangka hayat jalur selepas membuka tin kecil - 2 bulan untuk kolesterol dan asid urik dan 3 bulan untuk glukosa.

Ulasan: Penganalisis membolehkan anda mengukur tahap glukosa darah, kolesterol, asid urik. Peranti itu dibeli untuk mengawal petunjuk ini di rumah, dengan pemahaman bahawa ia tidak dapat menggantikan ujian makmal, ada kesalahan pengukuran tertentu, yang, menurut beberapa laporan, dapat mencapai 20%. Pada prinsipnya, cecair kawalan dan pengukuran khas tersedia untuk dijual, yang mungkin memungkinkan untuk menilai ketepatan meter yang dibeli untuk mengambil kira ralat ini dalam pengukuran masa depan. Sejauh ini, saya dapat menyatakan bahawa proses mengukur tahap asid urik (tujuan memperoleh peranti) telah memenuhi sepenuhnya keperluannya. Sekiranya terdapat ralat, maka pengukurannya kecil, apalagi, pengukuran memungkinkan kita untuk melihat dinamika - pertumbuhan atau penurunan seiring berjalannya waktu. Mengenai kekurangan yang ditulis di atas. Peranti selebihnya sangat mudah digunakan, termasuk untuk orang tua, yang tidak selalu berkawan dengan peralatan. Plat kod yang sesuai dengan pengukuran yang diinginkan ada di dalam balang dengan jalur ujian yang sesuai, dimasukkan dan dikeluarkan tanpa usaha. Adalah mungkin untuk memilih unit pengukuran - mol / l atau mg / dl. Secara lalai adalah pilihan pertama. Tuas shift terletak di slot bateri. Perlu 6 saat untuk mengukur asid urik dan glukosa, kolesterol diukur lebih lama - 150 saat. Dan jalur untuk kolesterol agak berbeza - ia mengambil darah bukan dari akhir, seperti yang lain, tetapi dari sisi. Semasa mengukur kolesterol, alat harus berada dalam kedudukan mendatar. Secara amnya, kami berpuas hati dengan peranti tersebut. Membolehkan anda mengawal parameter badan yang diperlukan di rumah. Kami yakin pemerolehan itu tidak sia-sia.

Penilaian: 4 - Ulasan: 4536558 - Tarikh: 2020-05-13 14:56:49

Kelebihan: Satu-satunya peranti yang dijual secara rasmi di Rusia yang mengukur tahap asid urik
Harga rendah.

Kekurangan: Kumpulan perisian (lihat komen)
Anda tidak boleh membeli lancet dan tali di setiap farmasi, tetapi anda boleh membuat pesanan dalam talian.
Tiada arahan. Banyak yang belum ditulis atau tidak ditulis. Saya tidak dapat memahami bagaimana penindik berfungsi - arahannya menyesatkan.
Sekiranya anda mengukur beberapa parameter sekaligus, maka itu menyusahkan. Dan saya tidak pasti apa yang mungkin berlaku (lihat komen)


Ulasan: Saya memerlukan peranti yang mengukur asid urik. Sebelum membeli, saya membaca ulasan yang mengerikan, tetapi memutuskan untuk mengambil peluang. Pertama, peranti ini murah (harganya 4 ribu dengan potongan harga). Kedua, masih belum ada alternatif. Adakah beberapa cina yang tidak dikenali dan tidak disahkan di aliexpress.

Secara semula jadi, saya segera memeriksa kestabilan hasilnya. Dalam tiga ukuran asid urik berturut-turut, saya mendapat sebilangan bacaan sebanyak 2 kali! Ini tentu saja tidak normal. Saya menghubungi sokongan, bercakap dengan juruteknik dan dia menjelaskan kepada saya bahawa mustahil untuk mengukur secara berturut-turut. Ciri peranti seperti itu. Perlu sekurang-kurangnya 20 minit berlalu, dan lebih baik satu jam.
Saya tidak terlalu mempercayainya, tetapi kemudian saya mengukurnya setiap hari selepas tidur. Dalam mod ini, bacaannya stabil, mencukupi. Ini dapat dilihat bagaimana tahap asid menurun dengan lancar ketika berdiet atau tumbuh dengan cepat jika disalahgunakan.
Setelah saya memeriksa keterangan di makmal. Perbezaannya adalah sekitar 10%
Oleh itu, peranti secara keseluruhan menjalankan fungsinya, tetapi anda perlu mengetahui mengenai ciri ini, yang mana tidak ada perkataan dalam dokumentasi.
Adakah mungkin untuk mengukur beberapa petunjuk sekaligus? Saya tidak tahu. Dengan glukosa, saya juga mempunyai petunjuk yang tidak normal, tetapi saya tidak selalu memantau. Terutama di rumah terdapat glukometer.
Dengan mudah, peranti ini mengingati tarikh, masa, dan nilai semua ukuran. Anda boleh melihat dinamik untuk setiap penunjuk secara retrospektif. Tetapi ada jamb - kadang-kadang nombor yang sedikit berbeza dipaparkan yang dipaparkan. Sebagai contoh, peranti menunjukkan 415, dan mengingat 410. Ini pelik, walaupun tidak kritis.
Penindik itu mudah, tetapi anda perlu menyesuaikannya. Dengan mudah, dia membuang jarum ke luar dan menyesuaikan kedalaman tusukan. Ia mesti dipotong dengan lancar, kemudian ia berfungsi. Arahan itu bukan pembantu - anda perlu memahaminya sendiri.

Terdapat kekurangan lain yang betul ditulis - jangka hayat pendek jalur, tidak selesa untuk menukar cip ketika mengukur penunjuk yang berbeza.
Tetapi, secara amnya, saya meletakkan 4 *. Oleh kerana masih belum ada alternatif. Peranti yang bagus untuk wang.

Penilaian: 5 - Ulasan: 4415591 - Tarikh: 2020-05-13 14:56:49

Tambahan: kebolehgunaan

Kekurangan: Ketepatan yang tidak dapat difahami, mengukur darah pada asid urik sebanyak 3 kali dalam masa 10 minit, bacaannya sangat tersebar: 288,356 dan 398. walaupun pengeluar menjamin ketepatan sekurang-kurangnya 93%

Penilaian: 1 - Ulasan: 4051612 - Tarikh: 2020-05-13 14:56:49

Kekurangan: Ketepatan pengukuran pada sifar.

Ulasan: Mainan tidak berguna

Penilaian: 1 - Ulasan: 3726388 - Tarikh: 2020-05-13 14:56:49

Kekurangan: Ketepatan bacaan glukosa darah. Saya mengukur secara berturut-turut dan kesaksian - 5.4 kemudian 6.7, kemudian 4.8, dan 5.6. Apa yang hendak dipercayai ?? Kesahan jalur tidak luput, disimpan mengikut arahan!

Penilaian: 2 - Ulasan: 3649789 - Tarikh: 2020-05-13 14:56:49

Kelebihan: Saiz kecil peranti dan penutup yang selesa di jalan raya.

Kekurangan: Semasa mengganti bateri, semua tetapan sekali lagi. Susun semula kerepek untuk mengukur gula, kolesterol atau hemoglobin. Anda tidak dapat memasukkannya dengan segera di sana secara konstruktif, tetapi memilih apa yang hendak diukur dengan butang? Untuk orang tua tidak selesa! Dan yang paling penting, penunjuk gula tanpa ampun, dan hemoglobin. itu timah. Diperiksa tepat di makmal dengan rakan! Jalurnya semuanya baru dengan jangka hayat yang baik (((Saya tidak mencadangkan peranti ini!

Penilaian: 5 - Ulasan: 3371925 - Tarikh: 2020-05-13 14:56:49

Ulasan: Pekerja. Mengukur glukosa dengan cepat.

Penilaian: 5 - Ulasan: 2931250 - Tarikh: 2020-05-13 14:56:49

Kelebihan: Ujian darah untuk gula, asid urik dan kolesterol. Kesederhanaan dan kemudahan penggunaan alat dan auto-piercer. Kualiti binaan. Suis unit (MG atau MMol).

Kekurangan: Tidak ada petunjuk tepat mengenai tahap tenaga bateri yang masih ada. Semasa mengganti bateri, anda mesti menetapkan masa dan tarikh sekali lagi.

Ulasan: Ibu saya adalah pengguna kerusi roda. Padagra. Saya memerlukan pemantauan berterusan asid urik. Oleh kerana ibu saya tidak dapat berjalan untuk menderma darah di rumah, saya perlu mendaftar untuk beratur (ini adalah 1-2 minggu). Oleh itu, saya terpaksa membeli alat analisis darah ini..Sangat selesa. Anda tidak perlu berlari ke mana-mana sahaja! Pada bila-bila masa, anda boleh menganalisis ketiga-tiga petunjuk! Terima kasih, anda telah memilih dos Allupurinol yang tepat. Sekiranya anda melakukan analisis melalui hospital dan kerana kami tidak mempunyai pakar rheumatologi di bandar (hanya berjumpa doktor sebulan sekali), maka adalah mungkin untuk memilih dos yang lebih lama kemudian. Penganalisis menggunakan lebih banyak tenaga daripada glukometer, terutama ini harus dipertimbangkan ketika menganalisis darah untuk kolesterol, kerana kolesterol dianalisis dalam 2 menit. (simbol bateri berkelip apabila tenaga tidak mencukupi). Oleh itu, jangan lupa bateri sebelum digunakan..

Glucometer Top Easy Touch GCU 3 dalam 1

Catatan Iklan

Penganalisis biokimia Top Easy Touch GCU 3 in 1 adalah alat untuk mengukur tahap glukosa (gula), kolesterol dan asid urik dalam darah dari syarikat Bioptik (Bioptik). Untuk setiap parameter, penggunaan jalur ujian yang sesuai diandaikan. Direka untuk kegunaan rumah.

Glukosa darah:
Masa analisis 6 saat; titisan darah 0.8 μl.; julat pengukuran 1.1-33 mmol / l; memori untuk 200 hasil.
Pengiraan nilai purata selama 7, 14 dan 28 hari.

Kolesterol darah:
Masa analisis 150 saat; titisan darah 15 μl.; julat pengukuran 2.6–10.4 mmol / l; ingatan untuk 50 keputusan.

Asid urik darah:
Masa analisis 6 saat; titisan darah 2.6 μl.; julat pengukuran 179-190 picomol / l atau 3-20 mg / dl; ingatan untuk 50 keputusan.

Meter menggunakan jalur ujian:
- Jalur ujian EasyTouch untuk menentukan glukosa darah.
- Jalur ujian EasyTouch untuk menentukan kolesterol darah.
- Uji jalur Easy Touch (EasyTouch) untuk menentukan tahap asid urik dalam darah.

Ciri-ciri:
- kos rendah peranti dan jalur ujian;
- saiz dan berat peranti yang kecil;
- keupayaan untuk mengukur 3 parameter menggunakan satu peranti: glukosa, kolesterol dan asid urik.

Nota:
Jalur dan lancet ujian untuk alat penindik automatik pen LELAKI. Sekiranya anda perlu kerap mengukur gula darah atau parameter lain, jangan lupa memesan jumlah bahan habis pakai yang diperlukan dengan alat ini.

Polisi Waranti dan Pemulangan

==== Tentukan KETERSEDIAAN BARANG MENGIKUT TELEFON ====

Vladivostok
Svetlanskaya St. 157 (berhenti di "pusat" "Vanguard")
Red Banner Avenue 44 ("Poplar Alley")
Jalan ulang tahun ke-100 Vladivostok 36 (berhenti dari "pusat" "Abad") *
* Ubat (walker, stroller, katil, dll) tidak dijual di kedai ini

Artyom
40 Frunze St. (kawasan perhentian bas Uglerazvedka)

Waranti untuk semua produk dari pengeluar dari 1 tahun hingga 2 tahun

Penghantaran dan pembayaran

 • Pengambilan:
  • Red Banner Avenue 44
  • Jalan Svetlanskaya 157
  • Jalan ulang tahun ke-100 Vladivostok 36
 • Penghantaran di bandar - 300 r.
 • Penghantaran ke pusat membeli-belah 300 r.
 • Penghantaran oleh syarikat:
  • Talian Perniagaan
  • Ekspedisi Rel
  • Wilayah Kurier
  • PEK
  • SDEC
  • Magadan yang cerah
  • Trans Atlantis
  • Tenaga
  • DPD
  • Perkhidmatan Baikal
  • Troika-DV
  • Kami dari Kamchatka
  • TransTrack DV
  • ZheldorAlliance
  • Barat Timur
  • Berg
  • Altan
  • Benua Transit Byte
  • BAJA
  • Membawa
  • Penghantaran Kepala
  • Ekspres malam
  • Vektor Trans
  • FEC
  • Cupid unggulan
  • Maju
  • Ekspres Auto
  • Kamchatka
  • TK Express-Auto
  • VITEKA
  • Tambang

Alamat pengambilan: Vladivostok, Svetlanskaya St. 157 (berhenti di "pusat" "Vanguard")
Red Banner Avenue 44 ("Poplar Alley")
Jalan ulang tahun ke-100 Vladivostok 36 (berhenti dari "pusat" "Abad") Artem 40 Frunze St. (perhentian stesen bas "Uglerazvedka"),

pembayaran tunai, pemindahan bank, Sberbank, Alfa Bank, pembayaran tunai

EasyTouch GCU - Ulasan Pemilik

Sebelum membeli EasyTouch GCU, saya ingin membaca ulasan pemiliknya, orang-orang yang sudah lama membeli dan menggunakan produk tersebut. Di halaman ini anda dapat berkenalan dengan pendapat pelanggan mengenai produk tersebut. Setelah membaca ulasan, kaji ciri-ciri, lihat harga, baca ulasan video, pilih kedai dalam talian dan beli. Sekiranya anda pemilik peranti ini, hantarkan ulasan anda di halaman forum pemilik.

Kelebihan: Ujian darah untuk gula, asid urik dan kolesterol. Kesederhanaan dan kemudahan penggunaan alat dan auto-piercer. Kualiti binaan. Suis unit (MG atau MMol).

Kekurangan: Tidak ada petunjuk tepat mengenai tahap tenaga bateri yang masih ada. Semasa mengganti bateri, anda mesti menetapkan masa dan tarikh sekali lagi.

Ulasan: Ibu saya adalah pengguna kerusi roda. Padagra. Saya memerlukan pemantauan berterusan asid urik. Oleh kerana ibu saya tidak dapat berjalan untuk menderma darah di rumah, saya perlu mendaftar untuk beratur (ini adalah 1-2 minggu). Oleh itu, saya terpaksa membeli alat analisis darah ini..Sangat selesa. Anda tidak perlu berlari ke mana-mana sahaja! Pada bila-bila masa, anda boleh menganalisis ketiga-tiga petunjuk! Terima kasih, anda telah memilih dos Allupurinol yang tepat. Sekiranya anda melakukan analisis melalui hospital dan kerana kami tidak mempunyai pakar rheumatologi di bandar (hanya berjumpa doktor sebulan sekali), maka adalah mungkin untuk memilih dos yang lebih lama kemudian. Penganalisis menggunakan lebih banyak tenaga daripada glukometer, terutama ini harus dipertimbangkan ketika menganalisis darah untuk kolesterol, kerana kolesterol dianalisis dalam 2 menit. (simbol bateri berkelip apabila tenaga tidak mencukupi). Oleh itu, jangan lupa bateri sebelum digunakan..

Tambahan: kebolehgunaan

Kekurangan: Ketepatan yang tidak dapat difahami, mengukur darah pada asid urik sebanyak 3 kali dalam masa 10 minit, bacaannya sangat tersebar: 288,356 dan 398. walaupun pengeluar menjamin ketepatan sekurang-kurangnya 93%

Ulasan: Pekerja. Mengukur glukosa dengan cepat.

Kelebihan: Kemudahan penggunaan.

Kekurangan: Penangkapan penusuk pemegang tidak begitu selesa. hujung pada musim bunga ditarik, tetapi hasilnya tidak jelas - tidak ada klik atau tanda lain. Kadang kala prosedur harus diulang. Jangka hayat jalur selepas membuka tin kecil - 2 bulan untuk kolesterol dan asid urik dan 3 bulan untuk glukosa.

Ulasan: Penganalisis membolehkan anda mengukur tahap glukosa darah, kolesterol, asid urik. Peranti itu dibeli untuk mengawal petunjuk ini di rumah, dengan pemahaman bahawa ia tidak dapat menggantikan ujian makmal, ada kesalahan pengukuran tertentu, yang, menurut beberapa laporan, dapat mencapai 20%. Pada prinsipnya, cecair kawalan dan pengukuran khas tersedia untuk dijual, yang mungkin memungkinkan untuk menilai ketepatan meter yang dibeli untuk mengambil kira ralat ini dalam pengukuran masa depan. Sejauh ini, saya dapat menyatakan bahawa proses mengukur tahap asid urik (tujuan memperoleh peranti) telah memenuhi sepenuhnya keperluannya. Sekiranya terdapat ralat, maka pengukurannya kecil, apalagi, pengukuran memungkinkan kita untuk melihat dinamika - pertumbuhan atau penurunan seiring berjalannya waktu. Mengenai kekurangan yang ditulis di atas. Peranti selebihnya sangat mudah digunakan, termasuk untuk orang tua, yang tidak selalu berkawan dengan peralatan. Plat kod yang sesuai dengan pengukuran yang diinginkan ada di dalam balang dengan jalur ujian yang sesuai, dimasukkan dan dikeluarkan tanpa usaha. Adalah mungkin untuk memilih unit pengukuran - mol / l atau mg / dl. Secara lalai adalah pilihan pertama. Tuas shift terletak di slot bateri. Perlu 6 saat untuk mengukur asid urik dan glukosa, kolesterol diukur lebih lama - 150 saat. Dan jalur untuk kolesterol agak berbeza - ia mengambil darah bukan dari akhir, seperti yang lain, tetapi dari sisi. Semasa mengukur kolesterol, alat harus berada dalam kedudukan mendatar. Secara amnya, kami berpuas hati dengan peranti tersebut. Membolehkan anda mengawal parameter badan yang diperlukan di rumah. Kami yakin pemerolehan itu tidak sia-sia.

Kelebihan: Satu-satunya peranti yang dijual secara rasmi di Rusia yang mengukur tahap asid urik
Harga rendah.

Kekurangan: Kumpulan perisian (lihat komen)
Anda tidak boleh membeli lancet dan tali di setiap farmasi, tetapi anda boleh membuat pesanan dalam talian.
Tiada arahan. Banyak yang belum ditulis atau tidak ditulis. Saya tidak dapat memahami bagaimana penindik berfungsi - arahannya menyesatkan.
Sekiranya anda mengukur beberapa parameter sekaligus, maka itu menyusahkan. Dan saya tidak pasti apa yang mungkin berlaku (lihat komen)

Ulasan: Saya memerlukan peranti yang mengukur asid urik. Sebelum membeli, saya membaca ulasan yang mengerikan, tetapi memutuskan untuk mengambil peluang. Pertama, peranti ini murah (harganya 4 ribu dengan potongan harga). Kedua, masih belum ada alternatif. Adakah beberapa cina yang tidak dikenali dan tidak disahkan di aliexpress.

Secara semula jadi, saya segera memeriksa kestabilan hasilnya. Dalam tiga ukuran asid urik berturut-turut, saya mendapat sebilangan bacaan sebanyak 2 kali! Ini tentu saja tidak normal. Saya menghubungi sokongan, bercakap dengan juruteknik dan dia menjelaskan kepada saya bahawa mustahil untuk mengukur secara berturut-turut. Ciri peranti seperti itu. Perlu sekurang-kurangnya 20 minit berlalu, dan lebih baik satu jam.
Saya tidak terlalu mempercayainya, tetapi kemudian saya mengukurnya setiap hari selepas tidur. Dalam mod ini, bacaannya stabil, mencukupi. Ini dapat dilihat bagaimana tahap asid menurun dengan lancar ketika berdiet atau tumbuh dengan cepat jika disalahgunakan.
Setelah saya memeriksa keterangan di makmal. Perbezaannya adalah sekitar 10%
Oleh itu, peranti secara keseluruhan menjalankan fungsinya, tetapi anda perlu mengetahui mengenai ciri ini, yang mana tidak ada perkataan dalam dokumentasi.
Adakah mungkin untuk mengukur beberapa petunjuk sekaligus? Saya tidak tahu. Dengan glukosa, saya juga mempunyai petunjuk yang tidak normal, tetapi saya tidak selalu memantau. Terutama di rumah terdapat glukometer.
Dengan mudah, peranti ini mengingati tarikh, masa, dan nilai semua ukuran. Anda boleh melihat dinamik untuk setiap penunjuk secara retrospektif. Tetapi ada jamb - kadang-kadang nombor yang sedikit berbeza dipaparkan yang dipaparkan. Sebagai contoh, peranti menunjukkan 415, dan mengingat 410. Ini pelik, walaupun tidak kritis.
Penindik itu mudah, tetapi anda perlu menyesuaikannya. Dengan mudah, dia membuang jarum ke luar dan menyesuaikan kedalaman tusukan. Ia mesti dipotong dengan lancar, kemudian ia berfungsi. Arahan itu bukan pembantu - anda perlu memahaminya sendiri.

Terdapat kekurangan lain yang betul ditulis - jangka hayat pendek jalur, tidak selesa untuk menukar cip ketika mengukur penunjuk yang berbeza.
Tetapi, secara amnya, saya meletakkan 4 *. Oleh kerana masih belum ada alternatif. Peranti yang bagus untuk wang.

Talian Penganalisis Home Touch Mudah

Glukometer berbeza tahap kepenuhan fungsinya.

Terdapat model dengan antara muka yang sederhana, dan ada pilihan tambahan.

Peranti berteknologi tinggi dan berfungsi merangkumi rangkaian Easy Touch.

Sentuhan Mudah Peranti GCHb

Easy Touch GCHb adalah penganalisis biokimia untuk menentukan beberapa petunjuk. Dengan itu, anda dapat memantau tahap glukosa, hemoglobin dan kolesterol. Peranti ini adalah sejenis makmal mini untuk ujian di rumah..

Disarankan untuk pesakit dengan anemia, hiperkolesterolemia dan diabetes. Ia boleh digunakan di institusi perubatan untuk ujian cepat. Peranti ini tidak bertujuan untuk diagnosis.

Peranti ini mempunyai dimensi yang padat - mudah dipasang di telapak tangan anda. Layar LCD bersaiz besar berukuran 3,5 * 4,5 cm (dalam perbandingan ukuran peranti dengan ukuran paparan). Dua butang kecil yang mengawal penganalisis terletak di sudut kanan bawah.

Butang M digunakan untuk melihat data yang disimpan. Butang S - digunakan untuk menetapkan waktu dan tarikh. Slot jalur ujian terletak di atas.

Peranti ini menggunakan 2 bateri. Hayat bateri dikira untuk kira-kira 1000 ujian. Ia mempunyai kapasiti memori total 300 ukuran dengan menjimatkan masa dan tarikh. Pengekodan pita ujian berlaku secara automatik. Terdapat juga penutupan automatik. Pengguna dapat menetapkan unit untuk ketiga indikator (glukosa dan kolesterol - mmol / l atau mg / dl, hemoglobin - mmol / l atau g / dl).

Pakej Easy Touch GCHb merangkumi:

 • penganalisis;
 • manual pengguna;
 • penindik;
 • kes;
 • buku harian pemantauan diri;
 • lancet;
 • jalur ujian.

Nota! Bahan habis pakai dan penyelesaian kawalan tidak termasuk. Pengguna membelinya secara berasingan.

Untuk ujian, darah kapilari segar digunakan. Kajian dijalankan menggunakan kaedah elektrokimia..

Untuk setiap penunjuk dimaksudkan:

 • Jalur ujian glukosa Sentuhan Mudah;
 • Jalur Ujian Kolesterol Sentuhan Mudah;
 • Jalur ujian Mudah Sentuh Hemoglobin;
 • larutan kawalan glukosa (isipadu - 3 ml);
 • larutan kawalan untuk kolesterol (1 ml);
 • penyelesaian kawalan hemoglobin (1 ml).

Parameter penganalisis kolesterol / hemoglobin / glukosa:

 • dimensi - 8.8 * 6.5 * 2.2cm;
 • berat - 60 gram;
 • memori terbina dalam - hasil 50/50/200;
 • jumlah darah - 15 / 2.6 / 0.8 μl;
 • menahan kelajuan - 150/6/6 saat;
 • julat ukuran glukosa ialah 1.1-33.3 mmol / l;
 • julat pengukuran kolesterol - 2.6-10.4 mmol / l;
 • julat pengukuran untuk hemoglobin - 4.3-6.1 mmol / l.

Kos peranti adalah sekitar 4900 rubel.

Garisan instrumen

Easy Touch GCU dan Easy Touch GC juga terdapat dalam alat pengukur Easy Touch. Secara luaran, mereka sama, model hanya berbeza dari segi fungsi. Penganalisis pertama digunakan untuk menentukan glukosa, kolesterol dan laktat. Easy Touch GC adalah versi mudah dari Easy Touch GCHb. Ia hanya mengukur glukosa dan kolesterol..

EasyTouch GCU

Easy Touch GCU adalah penganalisis mudah alih dari garis Mudah Sentuhan. Sesuai untuk penghidap diabetes, hiperkolesterolemia, patologi sendi, dengan gout, hiperurisemia.

Peranti mempunyai ralat minimum. Untuk pengukuran gula, jumlahnya sekitar 2%, untuk asid urik - 7%, untuk kolesterol - 5%. Pengekodan pita ujian adalah automatik.

Parameter untuk menentukan kolesterol dan glukosa adalah sama.

Ciri-ciri untuk laktat adalah seperti berikut:

 • permulaan pengukuran penunjuk adalah 179 -1190 mmol / l;
 • masa ujian - 6 saat;
 • ingatan - 50 hasil;
 • titisan darah yang diperlukan - dari 0,8 μl.

Kos penganalisis mudah alih adalah 4900 rubel.

EasyTouch GC

Easy Touch GC - Penganalisis Sentuhan Mudah untuk mengukur pelbagai petunjuk.

Dianggap sebagai versi mudah dari Easy Touch GCHb. Ia berguna untuk orang yang perlu mengawal dua petunjuk penting - kolesterol dan gula..

Kumpulan pengguna yang berpotensi termasuk orang yang menghidap diabetes dan hiperkolesterolemia.

Ciri utamanya ialah ia hanya mengandungi fungsi pengukuran yang digunakan seseorang. Sekiranya tidak ada keperluan untuk pengukuran asid laktik dan hemoglobin, maka pengeluar memberikan versi pendek penganalisis.

Jumlah memori peranti adalah 300 kajian. Jumlah memori untuk glukosa adalah 200 hasil, dan untuk kolesterol - 100 hasil. Jika tidak, semua spesifikasi teknikal dan fungsi berfungsi sama seperti Easy Touch GCHb.

Kos Easy Touch GC adalah sekitar 3,500 rubel.

Operasi Instrumen - Cadangan

Keadaan operasi, manual arahan untuk penganalisis multifungsi adalah sama. Semasa mengganti bateri, sistem melakukan penyesuaian automatik. Untuk menetapkan parameter semasa, tekan kekunci "S", kemudian kekunci "M" untuk mengesahkan pilihan sebelumnya. Selepas itu, mereka terus menetapkan bulan, tarikh dan waktu. Setelah menyelesaikan tetapan, mesin mati secara automatik.

Cara menggunakan jalur ujian:

 1. Jalur ujian dimasukkan ke dalam penyambung untuk pita ujian.
 2. Paparan menunjukkan OK - jika ini tidak berlaku, jalur dimasukkan semula.
 3. Ketika anda memaparkan kembali di layar X, pengujian ditangguhkan, dan perangkat dihantar ke pusat servis.

Urutan tindakan semasa penyelesaian kawalan pengesahan:

 1. Masukkan plat kod.
 2. Masukkan pita ujian, selepas itu skrin memaparkan nombor kod.
 3. Sapukan larutan kedua larutan itu perlahan-lahan ke jalur ujian (tepi kawasan ujian),
 4. Setelah masa tertentu (bergantung pada indikator yang sedang dikaji), hasil ujian akan dipaparkan.
 5. Pengguna memeriksa hasilnya dengan jarak yang ditunjukkan pada tiub dengan pita.
 6. Pita ujian dikeluarkan.

Bagaimana glukosa diuji:

 1. Keluarkan pita dari tiub dan tutup dengan cepat.
 2. Masukkan sepenuhnya ke soket peranti.
 3. Setelah munculnya simbol ciri di layar, proseskan jari dan keringkan, tusukan dengan penusuk.
 4. Sapukan darah ke tepi pita ujian.
 5. Setelah bahan ujian menyerap jalur, isyarat dikeluarkan, peranti mula mengira.
 6. Memaparkan hasil yang disimpan secara automatik..

Kajian untuk kolesterol, hemoglobin, asid laktik dijalankan mengikut skema yang serupa. Sebelum analisis, plat kod dimasukkan untuk setiap indikator - ia mengandungi kunci kod.

Video mengenai penggunaan peranti:

Pendapat Pengguna

Ulasan EasyTouch GCU kebanyakannya positif. Pengguna memperhatikan ketepatan tinggi hasil dan kemudahan mengukur beberapa petunjuk sekaligus. Antara kekurangannya - harga barang habis yang tinggi.

Ibu saya menghidap diabetes dan mempunyai kolesterol tinggi. Dia mengambil beberapa ubat untuk merawat dua penyakit. Apabila peranti lama pecah, timbul persoalan membeli yang lain, tetapi lebih berfungsi. Kami mengkaji banyak pilihan dan menentukan penganalisis kolesterol dan hemoglobin Easy Touch GC - ia hanya mengukur petunjuk yang kami perlukan. Peranti ini ternyata cukup mudah, tetapi pada mulanya saya harus menerangkan sedikit cara menggunakannya. Ketepatannya, menurut ibu saya, penganalisisnya sangat tinggi. Semasa bekerja tanpa gangguan.

Lukashevich Stanislav, 46 tahun, Eagle

Saya membeli alat itu semasa mengandung. Saya harus mengawal bukan sahaja gula, tetapi juga hemoglobin. Untuk sebab tertentu, ia dinaikkan atau diturunkan. Peranti berfungsi dengan baik, tidak pernah menghasilkan kesilapan, dan perbezaan dengan ujian makmal pada amnya kecil. Alangkah baiknya jika pengeluar mengeluarkan versi ringkas dari peranti glukosa-hemoglobin. Hanya barang habis yang mahal. Dalam hal ini, tentu saja, lebih baik membeli glukometer domestik.

Valentina Grishina, 33 tahun, St. Petersburg

Rangkaian alat ukur Easy Touch - penganalisis berfungsi untuk mengukur glukosa, hemoglobin, laktat, kolesterol. Ia sangat tepat dan bermaklumat. Digunakan di rumah dan di kemudahan perubatan.

Penerangan terperinci mengenai penganalisis darah Easytouch gchb

Diabetes mellitus adalah penyakit sistemik yang sebenarnya boleh mempengaruhi semua orang, dan risiko mendiagnosis diabetes meningkat seiring bertambahnya usia. Patologi pertukaran sukar dirawat, dan menyingkirkannya hampir mustahil. Oleh itu, anda harus belajar hidup dengan diabetes, dan secara harfiah menyimpan penyakit ini di tangan anda. Baik, atau bukan penyakit, tetapi alat yang membolehkan anda memantau petunjuk kesihatan.

Sistem yang disebut EasyTouch GCHb dirancang untuk memantau kepekatan glukosa, hemoglobin dan kolesterol secara bebas. Ini adalah sistem unik yang tidak mempunyai analog di pasaran domestik. Perbezaan utama antara bioanalyzer ini dan alat pengukur lain adalah fungsi multifungsi. Pada asasnya, anda bekerjasama dengan makmal mini rumah yang dapat menjawab pertanyaan anda setiap hari..

Penerangan peranti EasyTouch GCHb

Peranti sedemikian harus dijelaskan dengan berhati-hati. Ia tidak sesuai untuk memantau parameter biokimia bayi baru lahir. Anda juga tidak dapat dipandu oleh data penguji untuk diagnosis. Di samping itu, maklumat yang diterima oleh pengguna gchb sentuhan mudah tidak boleh dijadikan alasan untuk menukar rejimen rawatan sendiri..

Sebaliknya, hasil ujian yang dilakukan di rumah dengan glukometer berfungsi sebagai maklumat yang diperlukan untuk menyimpan buku harian penyelidikan. Dan ini adalah data penting bagi doktor yang berkonsultasi dengan anda dan bertanggungjawab untuk rejimen terapi.

Item berikut disertakan dengan peranti:

 • 10 jalur penunjuk ujian yang mengesan gula;
 • 2 jalur penunjuk untuk mengukur kolesterol;
 • 5 helai untuk mendedahkan data hemoglobin;
 • Pen menindik secara automatik;
 • 25 lancet;
 • Pita ujian;
 • Bateri.

Ciri Teknikal Alat

Peranti beroperasi menggunakan kaedah elektrokimia. Julat pengukuran adalah dari 1.1 hingga 33.3 mmol / L (ini adalah glukosa), dari 2.6-10.4 mmol / L (kolesterol), 4.3-16.1 mmol / L (hemoglobin). Peratusan kemungkinan kesalahan maksimum tidak lebih tinggi daripada 20.

Baterinya adalah 2 bateri dengan kapasiti 1.5 V. Penguji seberat 59 g.

Apakah glukometer multifungsi untuk:

 • Anda dapat mengawal petunjuk yang paling penting, memberi respons tepat pada masanya terhadap sebarang perubahan dan keadaan yang mengancam;
 • Semua ujian boleh dilakukan di rumah, sangat senang bagi mereka yang sukar untuk mengunjungi klinik;
 • Jalur khas juga akan mengukur tahap trigliserida di dalam badan..

Sudah tentu, peranti multidisiplin seperti itu tidak semestinya murah..

Cara menjalankan penyelidikan menggunakan peranti

Sentuhan mudah berfungsi dengan cara yang sama seperti glukometer standard. Tetapi masih ada beberapa nuansa, oleh itu, adalah perlu untuk membiasakan diri dengan arahannya.

Algoritma penggunaan penganalisis:

 1. Mula-mula anda harus memeriksa ketepatan bacaan, ini dilakukan dengan menggunakan larutan kawalan larutan glukosa berfungsi dan kawalan;
 2. Sekiranya anda melihat bahawa bacaannya sama, dan bertepatan dengan bacaan yang ditunjukkan pada botol dengan jalur ujian, anda boleh melakukan analisis;
 3. Masukkan jalur ujian yang baru dibuka ke dalam peranti;
 4. Masukkan lancet steril ke dalam auto-piercer, tetapkan kedalaman tusukan kulit yang diingini, pasangkan peranti ke jari, tekan pemicu;
 5. Sapukan setetes darah ke jalur;
 6. Setelah beberapa saat, hasil ujian akan dipaparkan di layar..

Mereka tidak boleh menggunakan krim, salap, hanya basuh tangan anda dengan sabun dan keringkan (anda boleh mengeringkan pengering). Sebelum menusuk jari, urut sedikit bantal, anda juga boleh melakukan senam ringan untuk tangan untuk meningkatkan peredaran darah.

Jangan lap hujung jari dengan alkohol. Ini boleh dilakukan jika anda pasti tidak berlebihan dengan larutan alkohol (yang sudah sukar). Alkohol memutarbelitkan hasil analisis, dan peranti tersebut mungkin menunjukkan gula rendah. Titisan darah pertama yang muncul setelah tusukan dikeluarkan dengan kapas. Hanya yang kedua sesuai untuk penguji.

Ciri Penganalisis EasyTouch GCU

Ini adalah alat mudah alih yang sangat mudah yang berjaya memantau penanda asid urik, serta glukosa dan kolesterol total di rumah. Bersama dengan alat, bateri juga disertakan, serta lancet steril, penindik automatik yang mudah, jalur ujian.

Ciri-ciri peranti:

 • 0.8 μl darah cukup untuk analisis;
 • Masa pemprosesan hasil - 6 saat (untuk petunjuk kolesterol - 150 saat);
 • Kesalahan maksimum mencapai 20%.

Penganalisis EasyTouch GCU mengesan tahap asid urik antara 179 dan 1190 mmol / L. Jurang antara glukosa dan kolesterol adalah sama dengan alat gtb easytouch yang dijelaskan di atas..

Anda juga boleh mendapatkan Easytouch GC yang dijual. Ini adalah glukosa darah kompak dan meter kolesterol total. Peranti tambahan, serta jalur ujian, dimasukkan ke dalam kit. Perlu diperhatikan bahawa untuk analisis kepekatan glukosa, 0.8 μl darah diperlukan, dan untuk menentukan tahap kolesterol –15 μl darah.

Apa yang mempengaruhi kepekatan glukosa dalam darah

Tahap gula darah tentu saja berubah. Untuk ketepatan, disarankan untuk melakukan kajian pada waktu pagi, ketika perut kosong, tetapi hanya agar makanan terakhir tidak lebih dari 12 jam yang lalu. Nilai gula biasa adalah dari 3.5 hingga 5.5 (menurut beberapa sumber, 5.8) mmol / l. Sekiranya tahap glukosa turun di bawah 3.5, kita boleh bercakap mengenai hipoglikemia. Sekiranya tanda melebihi 6, cenderung ke 7 dan ke atas, maka ini adalah hiperglikemia.

Hanya satu ukuran, apa pun petunjuk yang dinyatakannya, bukan alasan untuk diagnosis.

Sebarang petunjuk kajian yang membimbangkan perlu diperiksa semula, dan untuk ini, selain melalui ujian semula, anda juga perlu menjalani kajian mendalam tambahan.

Faktor yang Mempengaruhi Tahap Gula:

 • Makanan - karbohidrat di tempat pertama, dan kemudian protein dan lemak: jika dimakan lebih daripada biasa, gula meningkat;
 • Kekurangan makanan, keletihan, kelaparan menurunkan gula;
 • Aktiviti fizikal - menyumbang kepada peningkatan penggunaan gula oleh badan;
 • Tekanan yang kuat dan berpanjangan - meningkatkan gula.

Penyakit dan ubat-ubatan tertentu juga mempengaruhi gula darah. Contohnya, dengan selsema, jangkitan, kecederaan teruk, badan mengalami tekanan. Di bawah pengaruh tekanan, pengeluaran hormon yang meningkatkan gula darah bermula, ini diperlukan untuk mempercepat proses penyembuhan..

Mengapa penting untuk mengetahui tahap gula anda

Diabetes adalah penyakit yang tidak mengenal batas. Dan doktor boleh mengatakan hampir tidak ada yang menenangkan pesakit: tidak ada ubat yang akan menyingkirkannya sepenuhnya. Dan terdapat ramalan yang mengecewakan bahawa selama bertahun-tahun jumlah pesakit dengan patologi metabolik ini akan meningkat dengan ketara.

Gula tinggi adalah disfungsi banyak organ, dan semakin tinggi gula darah, semakin jelas masalahnya..

Diabetes dinyatakan dalam:

 • Obesiti (walaupun dia sering menyebabkannya);
 • Sel gula;
 • Kecacatan saluran darah;
 • Mabuk badan dengan kerosakan pada sistem saraf;
 • Perkembangan penyakit bersamaan, dll..

Terdapat banyak sebab untuk munculnya diagnosis seperti itu, tetapi tidak ada doktor yang dapat mengatakan dengan pasti apa yang menyebabkan penyakit ini. Ya, ada kecenderungan genetik, tetapi ini tidak bermakna jika saudara anda mempunyai diagnosis ini, anda pasti akan menghidapinya. Anda mempunyai risiko penyakit ini, tetapi ada kuasa anda untuk menjadikannya berpotensi, bukan nyata. Tetapi kekurangan zat makanan, ketidakaktifan fizikal dan kegemukan adalah ancaman langsung kepada diabetes..

Mengapa pesakit diabetes menyimpan buku harian pengukuran

Hampir selalu, ahli endokrinologi meminta pesakit untuk mencatatkan hasil kajian, iaitu menyimpan buku harian. Ini adalah amalan lama yang tidak kehilangan kaitannya hari ini, namun sekarang semuanya telah dipermudahkan sedikit..

Sebelumnya, penderita diabetes harus mencatat setiap pengukuran, dengan munculnya glukometer pintar, keperluan untuk mencatat secara harfiah setiap pengukuran hilang. Sebilangan besar alat mempunyai jumlah memori yang mengagumkan, iaitu Pengukuran terkini disimpan secara automatik. Lebih-lebih lagi, hampir semua bioanalisis moden dapat menunjukkan nilai rata-rata data, dan dengan itu pesakit dapat menentukan nilai rata-rata glukosa dalam darah selama seminggu, dua, sebulan.

Tetapi anda masih perlu menyimpan buku harian: tidak begitu penting bagi doktor untuk melihat semua hasil dalam ingatan glukometer, berapa banyak untuk melihat dinamika, untuk menentukan berapa kerap dan selepas itu, jam berapa dan hari gula "melompat". Berdasarkan data ini, terapi juga akan disesuaikan, oleh itu sangat penting.

Selain itu, pesakit itu sendiri dapat melihat gambaran penyakitnya dengan lebih jelas: untuk menganalisis faktor-faktor apa yang memperburuk keadaan, yang memberi kesan positif kepada kesihatan, dll..

Ulasan pengguna

Analisis multivariat di rumah adalah pertolongan yang baik bagi seseorang yang perlu kerap melakukan ujian sedemikian. Tetapi peranti ini tidak murah, oleh itu semuanya penting dalam memilih glukometer yang sesuai, termasuk ulasan pemiliknya.

Pilihan glukometer hari ini begitu hebat sehingga kadang-kadang hanya tipu daya iklan dan daya tarikan harga yang dapat membentuk pendapat bakal pembeli. Kaedah lain untuk membeli glukometer yang sangat sesuai adalah dengan berunding dengan ahli endokrinologi. Kawalan diri mungkin merupakan faktor terpenting dalam pengurusan diabetes..

Ubat-ubatan hanya membetulkan perjalanan penyakit ini, tetapi diet, pemantauan keadaan, akses ke doktor tepat pada masanya, serta aktiviti fizikal menjadikan penyakit itu dapat dikendalikan. Oleh itu, setiap pesakit diabetes biasanya mempunyai glukometer yang tepat dan boleh dipercayai, yang akan menjadi penolong yang tepat untuknya, dan akan membolehkannya mengawal gula, mengelakkan keadaan yang mengancam.

Ulasan Easytouch gcu

EasyTouch - program yang tidak biasa untuk Android, yang membolehkan anda mengakses kemampuan peranti mudah alih dengan beberapa klik di skrin.

Sekiranya sukar bagi pengguna untuk menavigasi fungsi peranti yang luas, maka program ini akan membantu mengatasi semua fungsi telefon pintar atau tablet. Setelah menghidupkan aplikasi, butang kecil muncul di layar yang berfungsi di atas semua proses. Dengannya, anda dapat mengunci peranti, membuat panggilan, membuka aplikasi kamera atau masuk ke aplikasi sistem apa pun.

★★★★★ Apa itu EasyTouch?
- Easy Touch adalah alat pembantu dalam bentuk ikon dengan akses cepat ke tetapan anda, yang akan berada di atas aplikasi anda, dan ini akan membolehkan anda mengakses semua tetapan penting dengan mudah hanya dengan satu sentuhan.
- Anda dapat melihat sesuatu seperti ini pada peranti Apple. Di sini, di Easy Touch, semakin maju. Oleh itu, anda boleh menyesuaikan panel yang anda suka, dan juga dengan mudah menyembunyikan ikon terapung dengan tekan lama.
- Kami juga menyediakan sebuah kedai dengan banyak tema yang akan menjadikan Easy Touch lebih selesa dan berwarna untuk anda..
- Misi kami adalah untuk menjadikan penggunaan peranti Android anda lebih senang, senang, dan yang paling penting, cepat..

★★★★★ Apa Yang Mudah Boleh Dilakukan?
EasyTouch menawarkan cara termudah:
- Terima dan tonton mesej
- Kunci
- Penyediaan pantas (Wifi hidup / mati, dll.)
- Senarai Aplikasi dan Pencarian
- Buka Kegemaran
- Pergi ke tugas terakhir (tekan EasyTouch 2 kali)
- Kembali ke halaman utama
- Titik kawalan (tutup tugas terakhir, anda memerlukan ROOT)
- Kembali (perlukan ROOT)
- Kosongkan semua cache (pengoptimuman RAM)
- Menu (perlu ROOT)
- Masa pertunjukan

★★★★★ Fitur Pergi Cepat ke Tetapan merangkumi:
- Cerah
- Mod senyap
- Bluetooth
- Wifi
- GPS
- APN (2G / 3G / 4G)
- Putaran skrin automatik
- Tanglung
- Mod kapal terbang
- Lampu latar skrin

★★★★★ Tema EasyTouch
- EasyTouch menawarkan pelbagai jenis tema PERCUMA untuk menghiasi ruang kerja telefon anda..
- Setiap tema bukanlah aplikasi yang berasingan, jadi anda tidak perlu memasangnya sebagai APK. Yang anda perlukan hanyalah memuat turun topik kegemaran anda dan klik Ubah.

Memerlukan Android: 2.2 dan lebih tinggi
Antara muka Rusia: Ya

Catatan telah dieditVovanKARPO - 11/05/17, 00:32

Glucometer Top Easy Touch GCU 3 dalam 1

Catatan Iklan

Penganalisis biokimia Top Easy Touch GCU 3 in 1 adalah alat untuk mengukur tahap glukosa (gula), kolesterol dan asid urik dalam darah dari syarikat Bioptik (Bioptik). Untuk setiap parameter, penggunaan jalur ujian yang sesuai diandaikan. Direka untuk kegunaan rumah.

Glukosa darah:
Masa analisis 6 saat; titisan darah 0.8 μl.; julat pengukuran 1.1-33 mmol / l; memori untuk 200 hasil.
Pengiraan nilai purata selama 7, 14 dan 28 hari.

Kolesterol darah:
Masa analisis 150 saat; titisan darah 15 μl.; julat pengukuran 2.6–10.4 mmol / l; ingatan untuk 50 keputusan.

Asid urik darah:
Masa analisis 6 saat; titisan darah 2.6 μl.; julat pengukuran 179-190 picomol / l atau 3-20 mg / dl; ingatan untuk 50 keputusan.

Meter menggunakan jalur ujian:
- Jalur ujian EasyTouch untuk menentukan glukosa darah.
- Jalur ujian EasyTouch untuk menentukan kolesterol darah.
- Uji jalur Easy Touch (EasyTouch) untuk menentukan tahap asid urik dalam darah.

Ciri-ciri:
- kos rendah peranti dan jalur ujian;
- saiz dan berat peranti yang kecil;
- keupayaan untuk mengukur 3 parameter menggunakan satu peranti: glukosa, kolesterol dan asid urik.

Nota:
Jalur dan lancet ujian untuk alat penindik automatik pen LELAKI. Sekiranya anda perlu kerap mengukur gula darah atau parameter lain, jangan lupa memesan jumlah bahan habis pakai yang diperlukan dengan alat ini.

Polisi Waranti dan Pemulangan

==== Tentukan KETERSEDIAAN BARANG MENGIKUT TELEFON ====

Vladivostok
Svetlanskaya St. 157 (berhenti di "pusat" "Vanguard")
Red Banner Avenue 44 ("Poplar Alley")
Jalan ulang tahun ke-100 Vladivostok 36 (berhenti dari "pusat" "Abad") *
* Ubat (walker, stroller, katil, dll) tidak dijual di kedai ini

Artyom
40 Frunze St. (kawasan perhentian bas Uglerazvedka)

Waranti untuk semua produk dari pengeluar dari 1 tahun hingga 2 tahun

Penghantaran dan pembayaran

 • Pengambilan:
  • Red Banner Avenue 44
  • Jalan Svetlanskaya 157
  • Jalan ulang tahun ke-100 Vladivostok 36
 • Penghantaran di bandar - 300 r.
 • Penghantaran ke pusat membeli-belah 300 r.
 • Penghantaran oleh syarikat:
  • Talian Perniagaan
  • Ekspedisi Rel
  • Wilayah Kurier
  • PEK
  • SDEC
  • Magadan yang cerah
  • Trans Atlantis
  • Tenaga
  • DPD
  • Perkhidmatan Baikal
  • Troika-DV
  • Kami dari Kamchatka
  • TransTrack DV
  • ZheldorAlliance
  • Barat Timur
  • Berg
  • Altan
  • Benua Transit Byte
  • BAJA
  • Membawa
  • Penghantaran Kepala
  • Ekspres malam
  • Vektor Trans
  • FEC
  • Cupid unggulan
  • Maju
  • Ekspres Auto
  • Kamchatka
  • TK Express-Auto
  • VITEKA
  • Tambang

Alamat pengambilan: Vladivostok, Svetlanskaya St. 157 (berhenti di "pusat" "Vanguard")
Red Banner Avenue 44 ("Poplar Alley")
Jalan ulang tahun ke-100 Vladivostok 36 (berhenti dari "pusat" "Abad") Artem 40 Frunze St. (perhentian stesen bas "Uglerazvedka"),

pembayaran tunai, pemindahan bank, Sberbank, Alfa Bank, pembayaran tunai

Ulasan EasyTouch GCU

Maklum balas yang terang dari pemilik mengenai EasyTouch GCU, di portal mudah alih Sony Club. Di sini anda bukan sahaja dapat membaca ulasan pelanggan, tetapi juga meninggalkan ulasan anda tanpa pendaftaran.

Saya suka: Satu-satunya peranti yang dijual secara rasmi di Rusia yang mengukur tahap asid urik
Harga rendah. Saya tidak suka: Kumpulan perisian (lihat komen)
Anda tidak boleh membeli lancet dan tali di setiap farmasi, tetapi anda boleh membuat pesanan dalam talian.
Tiada arahan. Banyak yang belum ditulis atau tidak ditulis. Saya tidak dapat memahami bagaimana penindik berfungsi - arahannya menyesatkan.
Sekiranya anda mengukur beberapa parameter sekaligus, maka itu menyusahkan. Dan saya tidak pasti apa yang mungkin berlaku (lihat komen)
Ulasan: Saya memerlukan alat yang mengukur asid urik. Sebelum membeli, saya membaca ulasan yang mengerikan, tetapi memutuskan untuk mengambil peluang. Pertama, peranti ini murah (harganya 4 ribu dengan potongan harga). Kedua, masih belum ada alternatif. Adakah beberapa cina yang tidak dikenali dan tidak disahkan di aliexpress.

Secara semula jadi, saya segera memeriksa kestabilan hasilnya. Dalam tiga ukuran asid urik berturut-turut, saya mendapat sebilangan bacaan sebanyak 2 kali! Ini tentu saja tidak normal. Saya menghubungi sokongan, bercakap dengan juruteknik dan dia menjelaskan kepada saya bahawa mustahil untuk mengukur secara berturut-turut. Ciri peranti seperti itu. Perlu sekurang-kurangnya 20 minit berlalu, dan lebih baik satu jam.
Saya tidak terlalu mempercayainya, tetapi kemudian saya mengukurnya setiap hari selepas tidur. Dalam mod ini, bacaannya stabil, mencukupi. Ini dapat dilihat bagaimana tahap asid menurun dengan lancar ketika berdiet atau tumbuh dengan cepat jika disalahgunakan.
Setelah saya memeriksa keterangan di makmal. Perbezaannya adalah sekitar 10%
Oleh itu, peranti secara keseluruhan menjalankan fungsinya, tetapi anda perlu mengetahui mengenai ciri ini, yang mana tidak ada perkataan dalam dokumentasi.
Adakah mungkin untuk mengukur beberapa petunjuk sekaligus? Saya tidak tahu. Dengan glukosa, saya juga mempunyai petunjuk yang tidak normal, tetapi saya tidak selalu memantau. Terutama di rumah terdapat glukometer.
Dengan mudah, peranti ini mengingati tarikh, masa, dan nilai semua ukuran. Anda boleh melihat dinamik untuk setiap penunjuk secara retrospektif. Tetapi ada jamb - kadang-kadang nombor yang sedikit berbeza dipaparkan yang dipaparkan. Sebagai contoh, peranti menunjukkan 415, dan mengingat 410. Ini pelik, walaupun tidak kritis.
Penindik itu mudah, tetapi anda perlu menyesuaikannya. Dengan mudah, dia membuang jarum ke luar dan menyesuaikan kedalaman tusukan. Ia mesti dipotong dengan lancar, kemudian ia berfungsi. Arahan itu bukan pembantu - anda perlu memahaminya sendiri.

Terdapat kekurangan lain yang betul ditulis - jangka hayat pendek jalur, tidak selesa untuk menukar cip ketika mengukur penunjuk yang berbeza.
Tetapi, secara amnya, saya meletakkan 4 *. Oleh kerana masih belum ada alternatif. Peranti yang bagus untuk wang.

Penganalisis Biokimia EasyTouch GCu

EasyTouch GCu Biochemistry Analyzer - sistem pelbagai fungsi untuk memantau tahap glukosa / kolesterol / asid urik darah.

Penerangan tentang EasyTouch GCu:

- skrin besar;
- jenis jalur ujian yang ditentukan oleh peranti secara bebas;
- hasil selepas 6 saat (glukosa dan asid urik);
- hasil selepas 150 saat (kolesterol);
- memori (200 ujian glukosa / 50 ujian asid urik / 50 ujian kolesterol).

Pilihan EasyTouch GCu:

- Penganalisis biokimia EasyTouch GCu;
- jalur ujian;
- beg tangan;
- bateri (AAA - 2 pcs.);
- penindik automatik;
- lancet (25 biji.);
- jalur ujian glukosa (10 pcs.);
- jalur ujian kolesterol (2 pcs.);
- jalur ujian asid urik (10 pcs.);
- buku harian pemantauan diri;
- manual pengguna;
- kad jaminan;
- penjualan dan cek juruwang.

Bioptik (Bioptik Technology, Inc., Taiwan)

Penganalisis Darah GCU Sentuhan Mudah

Arahan penggunaan

Penerangan:

Alat analisa glukosa / kolesterol / asid urik Easy Touch GCU.

Untuk pemantauan sendiri glukosa darah / kolesterol / asid urik.
Sistem pemantauan pelbagai fungsi ditujukan untuk penggunaan diagnostik in vitro sahaja (untuk penggunaan luaran sahaja).
Sistem ini ditujukan untuk pekerja kesihatan dan penderita diabetes, hiperkolesterolemia atau hiperurisemia, untuk pengukuran kuantitatif glukosa, kolesterol dan asam urat dalam darah kapilari segar dari ujung jari.
Pemantauan glukosa darah, kolesterol, asid urik yang kerap - kebimbangan tambahan bagi penghidap diabetes, hiperkolesterolemia dan hiperurisemia.
Cukup letakkan setetes darah ke jalur ujian, dan hasil glukosa akan ditampilkan di layar setelah 6 saat, kolesterol setelah 150 saat dan asam urat setelah 6 saat.

Sistem EasyTouch GCU pelbagai fungsi sesuai untuk pemantauan diri terhadap diabetes, hiperkolesterolemia atau hiperurisemia di rumah atau untuk kegunaan profesional..

Sistem EasyTouch GCU pelbagai fungsi hanya boleh digunakan dengan jalur ujian glukosa EasyTouch II, jalur ujian kolesterol EasyTouch dan jalur ujian asid urik EasyTouch II. Menggunakan jalur ujian lain boleh menyebabkan keputusan yang salah..

Sebelum menggunakan alat untuk mengukur tahap glukosa, kolesterol dan asid urik dalam darah anda, baca semua arahan dengan teliti. Mereka mengandungi semua maklumat yang anda perlukan untuk mendapatkan hasil glukosa, kolesterol dan asid urik yang tepat..

Jangan ubah rancangan rawatan anda tanpa kebenaran anda. Sistem EasyTouch GCU tidak dapat digunakan untuk mendiagnosis diabetes, hiperkolesterolemia dan hiperurisemia, dan juga tidak dimaksudkan untuk menguji bayi baru lahir.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes