Sweetener Fit Parad - komposisi, kebaikan dan keburukan

Untuk kemudahan dan pelbagai khasiat untuk diabetes, anda boleh menambahkan pengganti gula untuk diet anda. Sebilangan besar daripadanya bebas kalori dan bebas karbohidrat, jadi ia tidak membahayakan kesihatan. Mengenai cara memilih pemanis yang betul, saya menulis lebih awal. Dalam artikel ini saya ingin mengulas salah satu pemanis paling popular - Fit Parad (fit parade).

Pemanis ini tergolong dalam campuran, dan terdiri daripada beberapa komponen. Ia dianggap semula jadi, walaupun mengandung pemanis buatan. Maklumat lanjut...

Komposisi pemanis Fit Parad (fit parade)

Fit Parade mempunyai beberapa jenis produk yang berbeza dari segi komposisi. Pertimbangkan komposisi klasik nombor 7.

Penerangan mengenai komponen utama

 • Erythritol
 • Sukrosa
 • Stevia

Saya sudah menulis mengenai erythritol dalam artikel ini. Ia adalah pemanis sintetik bersyarat. Ia dibuat dari jerami atau jagung. Termostat. Meningkatkan rasa pemanis lain, oleh itu, ia ditambahkan pada kebanyakan campuran. Sekiranya dos harian dilebihi, ia boleh menyebabkan kesan pencahar. Tidak berbahaya, bebas kalori & bebas karbohidrat.

Sucralose adalah pengganti gula sintetik. Termostat dan tidak berbahaya. Ia dihasilkan oleh transformasi kimia molekul gula. Seperti eritritol, ia bersinergi dengan pemanis lain, dan meningkatkan "sifat manis" mereka.

Semua orang mengenali Stevia dengan baik, terima kasih kepada syarikat pengiklanan yang aktif. Sikap saya terhadapnya dijelaskan dalam artikel ini. Fit Parad ditambah untuk penjualan produk yang tinggi. Ini untuk meningkatkan rasa manis stevia yang disertakan dua pemanis sebelumnya. Erythritol juga menghilangkan kepahitannya. Kemungkinan besar, terdapat sedikit stevia dalam perbarisan yang sesuai, kerana ia berada di akhir komposisi.

Manfaat dan kemudaratan fitparad pengganti gula

Oleh itu, tidak ada manfaat dari pemanis Fit Parad, juga tidak berbahaya. Semua bahan dibenarkan dan selamat. Dengan diabetes, ia boleh dimakan, kerana tidak mengandungi karbohidrat. Indeks glisemik dan insulin juga sifar.

Satu-satunya kontraindikasi adalah lebihan dos harian. Ini dari 20 hingga 45 gram, bergantung pada jenis campuran dan berat badan anda. Lebihan boleh menyebabkan kesan pencahar, kerana terdapat komposisi eritritol.

Selain itu, fitparade boleh menyebabkan alahan, jadi ketika pertama kali menggunakannya, anda perlu memperhatikan kesejahteraan dan keadaan kulit.

Jenis campuran pemanis dan perbezaannya

Terdapat 8 jenis campuran Fit Parad di pasaran yang berbeza komposisi.

Fit Parade No. 1 dan No. 10

 • Erythritol
 • Sukrosa
 • Stevia
 • Ekstrak artichoke Yerusalem (mengandungi inulin, yang mengurangkan kandungan karbohidrat dalam hidangan)

Komposisi yang sangat baik, tetapi dijual hanya dalam bentuk serbuk, yang tidak begitu selesa. No 10 ada 60 keping dalam satu sachet.

Perbarisan muat nombor 7

Kami memeriksanya pada awal artikel. Komposisi yang paling serba boleh, dijual dalam bentuk serbuk..

Perbarisan muat nombor 9

Komposisi yang sangat kompleks. Oleh kerana penambahan L-leucine ke pemanis, banyak bahan pengawet dan penstabil terpaksa ditambahkan. Leucine adalah asid amino yang merangsang pengeluaran insulin. Tetapi dalam pemakanan normal, seseorang mengambil cukup banyak asid amino ini, jadi menambahnya dengan minuman dan makanan tidak sesuai.

Komposisi ini dilaksanakan dalam bentuk tablet, jadi senang dibawa ke dalam beg. Oleh itu, tidak mengandungi eritritol, tidak menyebabkan kesan pencahar sekiranya berlaku overdosis.

Komposisi mengandungi laktosa, jadi dengan intoleransi campuran ini dilarang.

 • laktosa
 • sukralosa
 • stevioside
 • asid wain
 • L-Leucine
 • serbuk penaik
 • croscarmellose
 • Ekstrak artichoke Yerusalem
 • silika

Perbarisan yang sesuai nombor 11

 • inulin
 • sukralosa
 • stevioside
 • pekat jus buah pokok tembikai (papain 300 IU)
 • Ekstrak Nanas (Bromelain 300 IU)

Pemanis untuk menurunkan berat badan. Oleh itu, tidak mengandungi eritritol, tidak mempunyai kesan pencahar. Inulin dan ekstrak harus membantu dalam asimilasi makanan, mempercepat metabolisme dan menurunkan berat badan.

Perbarisan Fit №14

 • eritritol
 • stevioside

Komposisi untuk pencinta keindahan semula jadi, kerana ia tidak mengandungi sucralose. Serbuk.

Juga terdapat di bawah jenama Fit Parad adalah eritritol tulen dan stevia tulen.

penemuan

Sweetener Fit Parade mempunyai banyak varietas, sehingga dapat dipilih untuk setiap selera dan pilihan. Ini adalah nilai tambah yang besar, kerana alahan terhadap semua jenis ekstrak. Pengilang juga menawarkan serbuk dan tablet. Ia selesa apabila digunakan untuk keperluan yang berbeza. Contohnya, serbuk lebih senang digunakan untuk memasak. Tetapi di jalan lebih baik mengambil bungkusan dengan tablet.

Pelbagai harga yang berpatutan dan luas menjadikan Fit Parad sebagai salah satu pengganti gula yang paling popular di pasaran..

Apakah perbezaan antara pemanis FitParad dan mana yang lebih baik

Syarikat FitParad menghasilkan beberapa pemanis, yang jenamanya berbeza. Berbagai jenis ini juga mengandungi erythritol dan stevioside (ekstrak ramuan stevia manis) dalam bentuk tulennya, tetapi kebanyakan soalan adalah produk bernombor tepat: apa yang terdiri daripada mereka, apa yang mereka rasa dan jenama mana yang lebih disukai.

Pemanis nombor FitParada adalah pelbagai komponen dan berbeza antara satu sama lain dalam komposisi dan, hingga satu tahap atau rasa lain. Sayangnya, pengeluar tidak memberikan komposisi komposisi lengkap dan terperinci bagi setiap jenama, tetapi komponen utama ditunjukkan, sehingga perbezaannya dapat dikesan.

Fit Parad didasarkan pada pelbagai kombinasi tiga pengganti gula yang popular: stevioside (ekstrak bahagian manis jus stevia), eritritol dan sucralose. Dalam beberapa, pelbagai eksipien juga digunakan..

 • FitParad No. 1 - mengandungi eritritol, stevioside dan sucralose. Eksipien adalah ekstrak kering artichoke Yerusalem.
 • FitParad No. 7 (pembungkusan hijau) - mengandungi eritritol, stevioside dan sucralose.
 • FitParad No. 8 (pakej biru) - mengandungi eritritol dan stevioside.
 • FitParad No. 9 - mengandungi sucralose dan stevioside. Laktosa bertindak sebagai bahan tambahan..
 • FitParad No. 10 (pembungkusan hijau) - mengandungi eritritol, stevioside dan sucralose.
 • FitParad No. 11 (bungkusan oren) - mengandungi stevioside dan sucralose. Eksipien adalah serat makanan chicory (inulin), pekatan jus buah-buahan dari pokok tembikai dan ekstrak nanas.
 • FitParad No. 12 (pembungkusan merah) adalah pemanis eritritol yang agak sederhana. Excipient - Ekstrak Arhat, juga dikenali sebagai Lo Han Guo.
 • FitParad No. 14 (pembungkusan biru) - mengandungi eritritol dan stevioside.
 • FitParad No. 19 - pemanis berdasarkan sukralosa, dengan penambahan inulin L-leucine dan laktosa.
 • FitParad No. 20 - pada dasarnya mengandungi sucralose dan steviositis. Eksipien adalah inulin L-leucine dan laktosa.
 • FitParad No. 21 - pemanis berdasarkan stevioside, dengan penambahan inulin L-leucine dan laktosa.

Parameter penting untuk pemanis adalah kandungan karbohidrat yang dapat dicerna dan kandungan kalori. Dalam hal ini, "nol", yang umumnya tidak mengandungi karbohidrat cepat yang diserap oleh tubuh, boleh dianggap jenama 1, 7, 8, 10, 12, dan 14. Namun, kandungan kalori pemanis lain juga relatif rendah, antara 100 hingga 300 Kcal per 100 gram. Tetapi memandangkan rasa manis relatif tinggi (pengganti 1 sudu besar seperti 5-10 sudu gula biasa), ia masih agak kecil.

Mengenai faedah dan bahaya pemanis tertentu, masih ada perbahasan yang sedang berlangsung. Terdapat pelbagai mitos dan salah tanggapan mengenai ketoksikan dan potensi bahaya kepada kesihatan. Walaupun begitu, hingga hari ini tidak ada satu pun bukti yang meyakinkan mengenai hal ini (jika kita berbicara mengenai makanan tambahan yang disetujui untuk dimakan). Jadi untuk menavigasi ketika memilih jenama harus secara eksklusif sesuai selera.

Jenama Fit Parade No. 7 dan No. 10 boleh dianggap asas. Rasa mereka boleh dianggap paling dekat dengan gula biasa. Walaupun banyak anggota komposisi sucralose mereka tidak percaya. Dalam kes ini, hanya untuk menawarkan sahzam No. 14.

Jenama lain akan menarik bagi mereka yang ingin bereksperimen dengan rasa. Stevivioside murni dan eritritol, misalnya, mempunyai rasa tertentu, yang juga dapat dicari oleh pencinta. Pada akhirnya, walaupun mendapat maklum balas orang lain, hanya melalui percubaan dan kesilapan anda dapat mencari produk yang sangat sesuai untuk anda.

Pemanis "Fit Parade": keterangan

Kemajuan ilmiah tidak berhenti, dan syarikat Piteco adalah pengesahan yang jelas mengenai perkara ini. Dia mengeluarkan pemanis Fit Parade, yang mempunyai sejumlah kelebihan yang tidak dapat disangkal, serta kandungan kalori hampir sifar dan rasa harmoni yang sangat terang.

Apa kata pakar

Pengilang memanggil produk barunya Fit Parade multifungsi dan eksklusif semula jadi. Pemanis, ulasan yang hanya positif, sangat berbeza dalam komposisi dari rakan-rakannya yang lain, dibuat berdasarkan acesulfame, aspartame, cyclamate dan saccharin.

Ahli endokrinologi mengatakan bahawa jauh dari semua pemanis yang melihat rak di kedai menjalani kawalan kualiti yang sesuai. Sebilangan besar daripadanya disintesis secara kimia, yang sangat berbahaya bagi tubuh kita, dan diklasifikasikan sebagai "pemanis kuat". Sayangnya, produk seperti itu sama sekali tidak baik untuk kesihatan, dan sodium siklamat, yang merupakan sebahagian daripadanya, dilarang sama sekali di sejumlah negara maju. Di samping itu, mereka dicirikan oleh ketidakstabilan dalam persekitaran berasid, ketidakstabilan ketika dipanaskan dan tidak menyenangkan, mirip dengan rasa logam.

Penerangan Produk

"Fit Parade" pada asasnya berbeza dari mereka - pengganti gula, komposisi yang merangkumi hanya komponen berguna. Pertama sekali, perlu diperhatikan kandungan kalori rendah produk ini, pengeluar menunjukkan bahawa seratus gram hanya mengandungi dua kalori. Dia sangat manis. Jumlah sedemikian setiap hari hampir mustahil untuk dimakan, namun, elaun harian yang sangat disyorkan adalah empat puluh lima gram. Pelanggan yang telah menguji pemanis ini menunjukkan bahawa sepuluh hingga lima belas gram sehari mencukupi untuk mereka..

Komposisi yang sangat semula jadi

Pada masa ini, beberapa produk serupa syarikat Piteco telah dijual. Ini adalah pengganti gula, Fit Parade No. 14, No. 10, No. 7, No. 9 dan No. 1. Semuanya serupa dalam komposisi dan hanya berbeza dalam jenis ekstrak yang termasuk di dalamnya - artichoke Yerusalem kering atau dogrose. Setiap pemanis mengandungi sejumlah vitamin penting dan penting untuk tubuh setiap hari..

 • Vitamin A - mempunyai pelbagai khasiat bermanfaat. Ia adalah antioksidan yang sangat baik, membantu mengatasi proses keradangan, menguatkan imuniti, mencegah perkembangan barah dan meningkatkan fungsi saluran gastrointestinal.
 • Vitamin F penting untuk jantung, saluran darah, peredaran yang baik, menurunkan kolesterol dan risiko terkena aterosklerosis.
 • Niacin mempunyai kesan positif keseluruhan pada seluruh tubuh, khususnya, ia meningkatkan fungsi otak, meningkatkan nada kardiovaskular, mengatur dan menormalkan proses redoks.
 • Vitamin C - pembantu pertama imuniti, wajib digunakan setiap hari, sebagai perlindungan terbaik terhadap pelbagai jenis jangkitan virus.
 • Vitamin B1 dan B2 - meningkatkan fungsi hati dan kelenjar tiroid, berperanan besar dalam proses metabolisme dan pertumbuhan, diperlukan untuk kesihatan rambut, kuku, kulit.

Unsur surih dalam setiap sudu

Setiap pemanis Fit Parade (No. 1, No. 7, No. 10, No. 14) merangkumi sebilangan besar mineral penting yang mempunyai kesan terapeutik dan profilaksis pada tubuh.

 • Mangan - bertanggungjawab untuk ingatan dan fungsi sistem saraf yang baik.
 • Zat besi - meningkatkan imuniti, mengangkut oksigen ke sel.
 • Tembaga - diperlukan untuk sintesis hemoglobin, pembaharuan tulang rawan dan tulang.
 • Zink - mengambil bahagian dalam kebanyakan proses metabolik tubuh manusia.
 • Silikon - menyumbang kepada pembaharuan kualitatif epidermis, membentuk kolagen, meningkatkan pemakanan kuku, kulit dan rambut dengan elemen yang mereka perlukan.
 • Magnesium - melindungi daripada alahan, menstabilkan kolesterol dan tekanan darah.
 • Fosforus - pembekal tenaga utama untuk badan, meningkatkan fungsi otak, hati, jantung dan organ penting lain.
 • Kalium - bertanggungjawab untuk metabolisme sel, mengatur keseimbangan air.
 • Kalsium adalah asas semua tisu tulang, tanpanya darah tidak membeku, ia bertanggungjawab untuk pengecutan otot dan penghantaran isyarat saraf kepada mereka.

Kesan prebiotik pada badan

Pemanis Fit Parade (No. 10, No. 14, No. 7, dan No. 1) mempunyai manfaat kesihatan yang luar biasa kerana fenilalanin, lisin, arginin, serat, dan komponen lain yang penting untuk kesihatan.

 • Inulin - memberikan fungsi usus yang baik dengan meningkatkan jumlah bifidobakteria di dalamnya, mengurangkan kolesterol, sehingga mencegah perkembangan patologi jantung. Berkat kerjanya, vitamin dan mineral lebih baik diserap oleh badan..
 • Pektin - bertindak lembut pada usus, menyerap dan mengikat bahan berbahaya di dalamnya, menyesuaikan peristalsis dan proses metabolik, memperbaiki dan menormalkan peredaran darah.
 • Asid amino - terdapat dalam jumlah banyak, memastikan penyerapan vitamin yang betul, meningkatkan fungsi otak, bertanggungjawab untuk pembentukan kerangka, organ, otot dan tisu.
 • Serat sangat diperlukan untuk pencernaan yang betul dan fungsi usus yang baik, menormalkan fungsi ini, membuang toksin dan bahan berbahaya yang lain.

Manfaat yang tidak diragukan

Pengilang dengan yakin menyatakan bahawa pengganti gula, Fit Parade No. 7 (dan semua nombor lain) sama sekali tidak berbahaya dan hanya bermanfaat untuk badan. Fakta ini disahkan oleh sejumlah kajian saintifik yang mencadangkannya sebagai agen diabetes, terapi dan profilaksis. Sekiranya anda menghidupkan pembungkusan dengan pemanis, anda boleh membaca komposisinya. Ini termasuk sukralosa, eritritol, steviziod, serta serbuk artichoke Yerusalem atau ekstrak rosehip. Nama-nama komponen ini tidak banyak disebutkan, dan untuk memahami betapa semula jadi produknya, perlu memahaminya dengan lebih terperinci.

Sukrosa

Pada pembungkusan produk seperti pemanis Fit Parade, ditunjukkan bahawa bahan ini terbuat dari gula semula jadi. Tetapi dia diam mengenai kaedah mendapatkannya sekarang. Sebenarnya, tidak begitu mudah menghasilkan sukralosa, ia melalui enam peringkat pra-rawatan, meningkatkan kepekatannya dan membuat tirai kecil semanis mungkin. Semua ini benar-benar mengubah struktur molekul produk semula jadi awal, tetapi data yang boleh dipercayai mengenai bahaya pada badan belum dapat dikenal pasti. Telah ada banyak kajian di berbagai belahan dunia, dan sebagai hasilnya, sucralose diizinkan untuk digunakan sebagai makanan. Tetapi perlu diketahui bahawa sebilangan orang setelah penggunaannya sehari-hari mencatat peningkatan migrain, kemerosotan keadaan umum, sakit perut dan gangguan kencing. Ini adalah kes terpencil, tetapi dos harian yang disarankan sebanyak 45 miligram masih tidak boleh melebihi.

Erythritol

Bahan ini diperoleh dari buah-buahan manis, dan pada skala industri - dari ubi kayu dan jagung. Sangat semula jadi, banyak eritritol terdapat dalam tembikai, anggur, pir dan plum. Berkat kehadirannya, pemanis Fit Parade dapat menahan suhu hingga seratus lapan puluh darjah dan tidak kehilangan kualiti positifnya. Selera kami tidak membezakannya dengan gula sebenar, yang merupakan nilai tambah yang pasti. Selain itu, eritritol mempunyai dua sifat yang menyenangkan: ia tidak melanggar keasidan normal di rongga mulut, dengan itu dapat mengurangkan risiko kerosakan gigi, dan mempunyai satu lagi perbezaan yang istimewa - ketika digunakan, kesegaran yang sedikit terasa di mulut, seperti gusi yang menyegarkan.

Stevisiod

Pemanis yang paling biasa adalah stevia, berdasarkan daunnya mereka membuat steviziod. Di dunia ia adalah yang paling popular dan benar-benar semula jadi. Pemanis "Fit Parade" (lihat foto dalam artikel) memasukkannya ke dalam komposisi terlebih dahulu, sebagai komponen utama dan sesuai dengan semua standard yang dibenarkan. Telah lama terbukti bahawa stevia mempunyai kandungan kalori terendah dan tidak meningkatkan gula darah, yang sangat penting bagi pesakit diabetes. Ia sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mengurangkan jumlah kalori yang diambil setiap hari. Dengan berhati-hati, steviziod harus dimakan, dan lebih baik mengecualikan wanita hamil dan menyusui sepenuhnya dari diet.

Serbuk artichoke Yerusalem

Ini termasuk dalam pemanis No. 1, No. 9 dan No. 10, disarankan untuk pesakit diabetes sebagai ubat semula jadi yang sangat baik untuk menormalkan kadar gula darah, meningkatkan fungsi seluruh sistem pencernaan, membantu menguatkan imuniti.

Ekstrak rosehip

Ini adalah bahagian pengganti gula di nombor tujuh, yang sangat diminati oleh pengguna. Rosehip mengandungi sejumlah besar vitamin C, telah digunakan selama bertahun-tahun di industri ini, untuk pembuatan kosmetik dan ubat-ubatan semula jadi. Anda boleh membincangkan manfaatnya untuk tubuh tanpa henti, ia sangat digalakkan sebagai alat untuk meningkatkan aktiviti jantung dan menguatkan sistem imun..

Mengapa memilih dia

Ia hanya merangkumi komponen sah dan semula jadi produk Fit Parade generasi baru. Pemanis, ulasan yang menunjukkan manfaatnya yang tidak dapat dinafikan bagi orang, tidak meningkatkan kadar insulin, yang bermaksud bahawa ia membolehkan pesakit diabetes menambahkan sedikit rasa manis pada makanan mereka.

 1. Ia memenuhi semua syarat terkini Institut Pemakanan dan Rospotrebnadzor Rusia.
 2. Ia tahan panas dan oleh itu sesuai untuk memasak pelbagai hidangan, tidak mengubah rasanya semasa melakukan rawatan panas.
 3. Oleh kerana komposisi yang seimbang, termasuk vitamin, mineral dan bahan lain yang berguna untuk tubuh, ia mempunyai kesan pencegahan, terapi dan peningkatan kesihatan, memperbaiki keadaan umum seseorang.
 4. Sesuai untuk orang yang melihat berat badan mereka atau merancang untuk mengurangkannya dengan beberapa kilogram dengan mengurangkan kalori.
 5. Tidak berbahaya kepada badan. Hanya terdiri daripada bahan tambahan dan komponen semula jadi.

Ini adalah kompleks inovatif dengan kualiti tertinggi, dikembangkan dengan mempertimbangkan semua keperluan pengguna dan hanya menumpukan pada peningkatan kesihatannya. Semua komponennya telah dikendalikan dengan teliti pada tahap pemprosesan, yang akan berlipat ganda setelah produk dilepaskan dari penghantar.

Kemungkinan kontraindikasi

Keburukan pemanis Fit Parade dibenarkan, tetapi hanya jika melebihi had hariannya. Seperti produk yang sihat, ia hanya boleh digunakan dalam jumlah tertentu. Jika tidak, ia boleh menyebabkan cirit-birit dan sakit perut..

 • Pemanis secara amnya dan produk ini tidak digalakkan untuk digunakan oleh wanita hamil dan ibu menyusu.
 • Pakar dan pakar pemakanan menyatakan bahawa dengan berhati-hati, pemanis tiruan harus merawat bahagian tua penduduk kita, terutama mereka yang sudah melepasi had umur enam puluh tahun.
 • Anda perlu mula menggunakan produk dengan hati-hati mungkin bagi orang yang sering mengalami manifestasi reaksi alergi, malah boleh berlaku pada komponen semula jadi.

Sweetener Fit Parade: harga dan ulasan

Pengambilan gula-gula yang berlebihan berbahaya bagi kesihatan manusia. Pemanis adalah salah satu cara untuk mengelakkan masalah tersebut..

Produk ini boleh mempunyai banyak jenis. Kesemuanya mempunyai ciri-ciri tersendiri, kebaikan dan keburukan mereka. Dalam artikel ini kita akan membincangkan mengenai pengganti gula, Fit Parade.

Maklumat produk, jenis dan harganya

Seperti yang anda ketahui, pemanis wujud sintetik dan semula jadi. Dalam kes pertama, tidak masuk akal untuk membincangkan kandungan bahan berguna di dalamnya. Mereka disyorkan untuk digunakan tidak lebih dari satu tahun..

Kawasan penggunaannya yang biasa adalah pencegahan reaksi alahan. Fit Parade adalah pemanis semula jadi dan merangkumi aspek terbaik dari kelas produk ini.

Ini hampir menggantikan gula dengan sepenuhnya, sambil mengurangkan pengambilan kalori dalam diet, tetapi tanpa menyebabkan kerosakan pada rasa makanan. Khususnya, pesakit diabetes boleh menggunakan produk ini dengan selamat..

Oleh itu, ini memungkinkan untuk menikmati pastri manis tanpa masalah yang mungkin timbul dengan peningkatan penggunaan gula. Produk ini tidak mempunyai ciri-ciri aftertaste yang dimiliki oleh banyak pemanis lain..

Pemanis boleh didapati dalam beberapa versi asas. Mereka dibezakan dengan nombor. Setiap pilihan mempunyai perbezaannya sendiri. Kami akan memberitahu anda lebih banyak mengenai mereka:

 • No. 1 adalah campuran pemanis, termasuk ekstrak artichoke Yerusalem. Kemanisan produk ini adalah lima kali ganda manis gula;
 • No. 7 hampir sama dengan varieti sebelumnya, kecuali bahawa ia tidak mengandungi ekstrak ini;
 • No. 10 sepuluh kali lebih manis daripada gula. Ia mengandungi ekstrak artichoke Yerusalem;
 • No. 14 - campurannya serupa dengan No. 10, tetapi tidak ada bahan tambahan dalam bentuk ekstrak.

Pembungkus gula pengganti Fit Parade No. 10.

Terdapat juga beberapa jenis pemanis lain..

Berapakah kos Fit Parade?

Berikut adalah beberapa pilihan:

 • Pembungkusan 200 gram Fit Parade No. 1 akan berharga 302 rubel;
 • 180 gram No. 10 akan berharga 378 rubel;
 • No. 7, 180 gram dan juga untuk No. 1 mempunyai harga 302 rubel;
 • Fit Parade No. 7, yang mengandungi ekstrak rosehip, 180 gram berharga 250 rubel.

Komposisi pemanis Fit Parade

Pertama, kami menyenaraikan secara ringkas komponen utama yang terdiri daripada pemanis ini:

 1. Erythritis;
 2. Sukrosa;
 3. Stevizoid;
 4. Rosehip, artichoke Yerusalem atau ekstrak lain.

Kami akan memberitahu anda secara terperinci mengenai komponen ini.

Mari mulakan dengan melihat stevoid. Bahan ini mempunyai sifat semula jadi sepenuhnya. Ia diperoleh dari tumbuhan Stevia yang terkenal, yang mempunyai reputasi sebagai pemanis semula jadi terbaik..

Berdasarkan hasil kajian, diperhatikan bahawa bahan ini adalah pemanis yang benar-benar selamat. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa tidak digalakkan menggunakannya secara serentak dengan ubat-ubatan tertentu.

Ini adalah ubat yang menurunkan tekanan darah, menurunkan gula darah, atau yang membantu menormalkan tahap litium darah anda..

Juga, tidak perlu digunakan semasa mengandung atau semasa menyusu. Bahan ini dapat menahan panas hingga 200 darjah. Oleh itu, ia boleh digunakan untuk memanggang..

Sekarang mari kita bincangkan mengenai eritritis. Ia boleh didapati dalam pelbagai produk semula jadi, seperti tembikai..

Dalam keadaan perindustrian, bahan ini diperoleh dari jagung atau ubi kayu. Bahan ini mempengaruhi selera manusia hampir sama seperti gula.

Erythritol dapat menahan suhu tinggi. Semasa menggunakannya, sedikit rasa sejuk akan berlaku..

Keistimewaannya yang lain ialah kemampuannya untuk memberikan keseimbangan pH yang betul di rongga mulut, yang sampai tahap tertentu dapat mencegah perkembangan karies.

Ekstrak rosehip mempunyai sejarah seribu tahun penggunaannya untuk kedua-dua rasa dan perubatan. Ekstraknya sangat kaya dengan vitamin C. Kandungannya ialah 1500 mg per 100 g produk. Malangnya, sebilangan orang mungkin mempunyai reaksi alergi terhadap bahan ini..

Komponen terakhir yang dipertimbangkan adalah sukralosa. Ia berdasarkan gula. Walau bagaimanapun, prosedur pembuatannya agak rumit dan terdiri daripada 5-6 langkah.

Sebagai hasil pemprosesan, gula hampir sepenuhnya mengubah strukturnya. Dalam bentuknya yang murni, bahan ini tidak terdapat di alam, oleh itu ia tidak boleh disebut semula jadi.

Sehubungan dengan keadaan ini, penggunaannya harus ditangani dengan hati-hati. Pada sesetengah orang, ia boleh menyebabkan sakit kepala, ruam, atau komplikasi lain..

Manfaat dan keburukan dari pemanis Fit Parade

Pemanis ini mempunyai ciri tersendiri. Pertama, mari kita bincangkan kelebihannya:

 1. Rasanya hampir sama dengan gula semula jadi;
 2. Ia dapat mentolerir panas dengan baik, yang memungkinkan untuk menggunakannya dalam penyediaan pastri manis;
 3. Ia boleh digunakan dengan berkesan untuk memerangi ketagihan gula. Dengan memakannya selama beberapa bulan, anda dapat meredakan tabiat buruk ini, dan seterusnya meninggalkan gula sepenuhnya. Sebilangan pakar percaya bahawa ini mungkin memakan masa dua tahun;
 4. Harga yang berpatutan dan pelbagai pilihan pemanis ini;
 5. Berguna untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan atau hanya memantau berat badan mereka;
 6. Kandungan kalori rendah;
 7. Tidak berbahaya sepenuhnya;
 8. Membantu badan menyerap kalsium melalui inulin.

Sekarang mari kita bincangkan beberapa kekurangannya:

 • Seperti yang disebutkan di atas, tidak boleh diambil bersamaan dengan jenis obat tertentu. Ini boleh menyebabkan komplikasi;
 • Sucralose bukan produk semula jadi. Bahan ini boleh menjejaskan kesihatan sesetengah orang jika mereka mempunyai intoleransi terhadap produk ini..

Sekiranya musim labu sudah bermula, maka dengan segala cara membelinya untuk memasak hidangan lazat. Artikel ini mempunyai beberapa resipi hebat untuk multicooker. Ia akan menjadi enak dan sihat.!

Dan di sini anda akan mendapat resipi terbaik untuk menyimpan tomato kering matahari untuk musim sejuk.

Ulasan doktor dan pelanggan

Sudah tentu, akan menarik apa yang dikatakan oleh mereka yang sudah mencubanya.

Saya telah menggunakannya sejak sekian lama dan saya sangat gembira dengannya. Saya mempunyai masalah dengan berat badan. Fit Parade dan pemakanan yang betul membantu menyelesaikan masalah saya.

Irina, St. Petersburg

Ibu saya menghidap diabetes. Ibu memerlukan perhatian yang berterusan. Dia menggunakan Fit Parade sendiri dan telah membiasakan saya dengannya. Pemanis ini membantu saya untuk langsing untuk masa yang lama.

Tatyana, Tomsk

Fit Parade No. 1 adalah pengganti gula yang inovatif dari kelas tertinggi. Ia dibuat menggunakan pencapaian terkini sains dan teknologi. Semua komponen menjalani kawalan kualiti yang ketat. Alat ini membolehkan anda meredakan kencing manis dan meningkatkan kualiti hidup anda..

Elena Alexandrovna, ahli endokrinologi, Volzhsky

Kami menawarkan anda untuk menonton video menarik mengenai pemanis berikut:

Sweetener Fit Parad: faedah dan kemudaratan, komposisi, jenis, sifat, diabetes

"Fit Parade" adalah pemanis yang dijual di rak kedai dan diposisikan oleh pengeluar sebagai produk yang benar-benar semula jadi dan sihat. Adakah ini praktik, anda dapat mengetahuinya dengan mengkaji komposisi dengan teliti, dan mengetahui pendapat pakar pemakanan dan pengguna mengenai produk.

Jenis campuran, komposisi dan kandungan kalori

Pengganti gula fit parad diwakili oleh sebilangan besar campuran, yang berbeza dalam komposisi dan rasa, dan mengandung 0 kcal.

Pada masa ini, dijual anda boleh menemui beberapa jenis produk - "Erythritol", "Suite" dan selebihnya dengan nombor 1, 7, 9, 10, 11, 14.

Penerangan terperinci mengenai setiap campuran akan membantu menganalisis sifat dan faedah kesihatannya..

Jadi, pengganti gula "Fit Parade" No. 1 dan 10 merangkumi komponen berikut:

 • eritritol adalah alkohol gula polihidrat, ia dihasilkan dari jagung, ia mempunyai indeks insulin rendah (2) dan kandungan kalori sifar;
 • Ekstrak artichoke Yerusalem - dibuat berdasarkan tanaman akar, yang kaya dengan komposisi vitamin dan mineral;
 • sucralose adalah produk yang berasal dari gula;
 • stevioside - dihasilkan dari stevia.

Dos harian yang disyorkan ditunjukkan pada paket..

Erythritol dan Sweet adalah campuran komponen tunggal. Bahagian pertama mengandungi 100% alkohol gula erythritol, yang kedua hanya mengandungi stevioside. Komposisi komponen terkaya dari gula pengganti Fit Parade No. 9, tersedia dalam bentuk tablet.

Ia termasuk:

 • sucralose adalah turunan sintetik gula yang diperoleh dengan merawatnya dengan klorin;
 • asid tartarik - sebatian semula jadi yang terdapat dalam banyak buah, seperti anggur;
 • serbuk penaik;
 • Ekstrak artichoke Yerusalem;
 • laktosa - karbohidrat yang berasal dari whey;
 • stevioside - glikosida yang diperoleh daripada ekstrak tumbuhan stevia;
 • L-leucine adalah asid amino penting yang digunakan untuk merawat penyakit hati, anemia dan penyakit lain;
 • croscarmellose - digunakan sebagai pemekat;
 • silikon dioksida - pemekat.

Campuran No. 11 termasuk, selain stevioside dan sucralose, inulin (karbohidrat sayuran), ekstrak nanas dan buah pokok tembikai. Ragam di bawah No. 7 adalah tiga komponen, terdiri daripada eritrol, sukralosa dan stevioside. Campuran No. 14 adalah dua komponen, ia tidak mengandungi sucralose sintetik, hanya eritritol - alkohol gula polihidrat dan glikosida stevia.

Penggunaan Sweetener Fit Parade

Pemanis merangkumi bahan-bahan semula jadi, jadi penggunaannya akan membawa manfaat nyata bagi mereka yang mempunyai masalah dengan metabolisme glukosa dalam tubuh.

Gula sangat ketagihan; tubuh memerlukannya untuk menyuburkan sel otak dan organ lain. Oleh itu, meninggalkannya tidak begitu mudah walaupun dalam keadaan kritikal.

Tetapi ada penyakit di mana penggunaan produk makanan ini boleh mengancam nyawa. Contohnya, barah. Sel-sel barah berkembang pesat kerana pengambilan gula dalam tubuh manusia. Oleh itu, onkologi menunjukkan diet bebas karbohidrat..

Gula boleh memberi kesan negatif kepada saluran darah. Beredar dalam darah, glukosa berlebihan menyebabkan ulserasi dinding saluran darah dan pembentukan plak aterosklerotik. Oleh itu, untuk pencegahan penyakit kardiovaskular, perlu meninggalkan pengambilan gula. Pemanis akan berfungsi sebagai pemanis yang selamat dan enak..

Penggunaan diabetes

Sebilangan orang menganggap larangan gula-gula untuk diabetes sangat menyakitkan, mereka merasa terhad. Telah diketahui bahawa rasa manis membangkitkan emosi positif, rasa senang.

Penyelesaian yang ideal dalam situasi seperti ini adalah pemanis Fit Paradise untuk pesakit diabetes. Ia tidak akan meningkatkan glukosa dalam darah, yang tidak dapat diserap oleh badan.

Tidak perlu menjelaskan betapa pentingnya menjaga tahap glukosa yang selamat dalam diabetes. Oleh itu, bahaya atau faedah menggunakan pemanis Fit Parade tidak dibincangkan - sangat penting.

Kelebihan dan Kekurangan Fit Parad Sweetener

"Fit Parade" menyerupai gula tepung dalam penampilan. Ia boleh dibungkus dalam balang dengan penutup tertutup atau sachet berpisah. Rasa pemanis ini menyenangkan, ia tidak menjengkelkan selera dengan rasa logam, seperti produk serupa lainnya.

Komponen pemanis tidak hancur ketika dipanaskan, sehingga dapat digunakan dalam penaik.

Erythritol, yang merupakan bahagian dari Fit Parade, terdapat di dalam pulpa banyak buah-buahan dan sayur-sayuran. Kekurangannya ialah lebih banyak kalori daripada gula, tetapi 1/3 kurang manis. Walau bagaimanapun, kandungan kalori bahan ini tidak akan membahayakan kerana mustahil asimilasinya oleh badan.

Bagi orang yang tidak menghadapi masalah kesihatan, penggunaan pemanis dibenarkan hanya sebagai alternatif sementara. Pengalaman menunjukkan bahawa walaupun kekurangan kalori, "Fit Parade" tidak dapat bermanfaat semasa penurunan berat badan..

Sangat sukar untuk menipu badan, apabila anda merasakan rasa manis, otak menghantar isyarat ke pankreas untuk menghasilkan insulin.

Tetapi setelah pemanis, tahap glukosa dalam darah tidak berubah, akibatnya ada rasa tidak puas hati, kelaparan.

Akibatnya, selera makan meningkat, yang menyebabkan pengambilan makanan dalam jumlah besar.

Kontraindikasi dan kemungkinan bahaya

Lebih baik bagi orang yang ingin beralih ke diet yang sihat untuk benar-benar meninggalkan gula dan pelbagai penggantinya.

Pengganti gula FitParad dikontraindikasikan dalam kes seperti:

 • kecenderungan terhadap alahan makanan;
 • kehamilan dan penyusuan;
 • berumur lebih dari 60 tahun.

Apabila menggunakan produk dalam kuantiti melebihi dos yang disyorkan, kesan pencahar adalah mungkin.

Di hampir semua jenis Fit Parade terdapat sucralose - pemanis buatan, mustahil untuk menemuinya secara semula jadi. Bagi sesetengah orang, ia menimbulkan reaksi negatif setelah dimakan, dapat mengganggu pencernaan, menyebabkan sakit kepala.

Pendapat pakar

Pemanis diciptakan untuk mengalihkan perhatian orang yang mengonsumsi banyak gula, dan mereka yang dikontraindikasikan dengan manis, dari makanan berbahaya.

Sweetener Fit Parade mempunyai kandungan kalori sifar. Mengambil selera lidah, ia menimbulkan rasa manis. Sebilangan besar komponen produk tidak dapat diserap oleh badan, jadi pemanis membuat anda merasa lapar. Ini boleh menyebabkan makan berlebihan dan kenaikan berat badan..

Gula, sebaliknya, menimbulkan rasa kenyang sementara, tetapi tubuh dapat menyerap hanya 10 g karbohidrat ini setiap jam, dengan jumlah yang lebih besar, akibat negatif akan timbul. Ketepuan paling cepat dengan glukosa membawa kepada penggunaan bukan sahaja gula-gula, tetapi juga roti. Pakar pemakanan percaya bahawa 40-50 g karbohidrat yang terdapat dalam sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin cukup untuk seseorang setiap hari. Dengan diet rendah karbohidrat, anda boleh menggunakan pengganti gula untuk sementara waktu, menambahkannya ke minuman, bijirin.

Jadi, penggunaan "Fit Parade" dibenarkan untuk orang yang menghidap diabetes, barah dan penyakit kardiovaskular yang tidak dapat menolak gula-gula..

Serta pemanis dapat berfungsi sebagai pembantu dalam peralihan ke diet yang sihat, di mana tidak ada tempat untuk gula.

Fit perbarisan apa itu

Penerangan: Piteco LLC adalah pengeluar rasmi produk TM FitParad®.

Kami pakar dalam pengeluaran produk makanan inovatif berdasarkan pemanis semula jadi. Dalam pembuatannya, pencapaian sains dan teknologi terkini digunakan. Tunjukkan penuh...

Produk di bawah jenama FitParad® adalah:

Produk inovatif: Penggantian makanan ringan tradisional yang berkesan.
· Makanan fungsional yang ditujukan untuk penggunaan sistematik dalam ransum makanan oleh semua kumpulan umur penduduk yang sihat.
· Produk semula jadi dengan nilai biologi semula jadi yang tinggi.
· Produk yang membolehkan anda menjaga kesihatan, mengekalkan bentuk yang sangat baik tanpa meletihkan diet dan kesan yang merosakkan pada tubuh.
Kawalan kualiti yang ketat.
__________

· Penyokong diet yang sihat.
· Seorang yang ingin menurunkan berat badan.
Pesakit kencing manis dan mereka yang, kerana alasan perubatan, tidak boleh mengambil gula.
Gigi manis.
· Atlet.
· Orang yang hidup dalam irama tegang.

Semua Tentang Pemanis FitParad

Kenyataan bahawa ramai di antara kita sangat gemar dengan gula-gula adalah mustahil. Semua jenis barang dalam jumlah besar boleh didapati di rak kedai. Kadang-kadang mustahil untuk menolak godaan untuk tidak mencuba produk baru. Gula-gula dan kue, pastri dan kek - semua ini sangat lazat, tetapi terlalu buruk untuk kesihatan. Agar tidak mengecualikan gula-gula sepenuhnya dari makanan, produk berdasarkan pemanis dapat membantu. Salah satunya ialah FitParad..

Pengganti gula dibuat untuk mengecualikan "racun putih" dari makanan orang-orang yang menjadi kontraindikasi. Produk organik baru-baru ini menjadi sangat popular, jadi pemanis seperti Fitparad sangat diminati. Dalam artikel ini, kita akan mempertimbangkan betapa berguna produk tersebut, sama ada menyumbang kepada penurunan berat badan dan bagaimana ia berbeza dengan pengganti gula lain seperti itu.

Komposisi FitParada

Produk ini merangkumi empat komponen utama:

 • Stevia - pengganti gula semula jadi, ekstrak tumbuhan yang sama.
 • Erythritol - penstabil manis, ekstrak dari cendawan dan buah-buahan, seperti anggur atau tembikai.
 • Ekstrak rosehip. Campuran Fit Parade No. 7 mengandungi ekstrak artichoke Yerusalem.
 • Sucralose - pemanis buatan yang digunakan dalam pembuatan gula-gula.

Setiap ramuan Fitparad dianggap sebagai makanan tambahan yang tidak berbahaya, disetujui untuk digunakan pada usia berapa pun..

 • Oleh kerana stevia adalah tanaman yang telah digunakan sebagai pengganti gula untuk waktu yang sangat lama dan di negara yang berbeza, faedahnya jelas.
 • Pemanis seperti Erythritol adalah makanan tambahan utama untuk minuman dan makanan bagi penghidap diabetes..
 • Sekiranya masih ada perdebatan mengenai Sucralose yang tidak berbahaya dalam kalangan saintifik, ramuan ini masih digunakan secara aktif untuk pembuatan semua jenis produk untuk pesakit diabetes.

Untuk apa FitParad?

Produk ini dibuat khas untuk orang yang menderita diabetes mellitus atau bagi mereka yang tubuhnya tidak tahan dengan gula. Di samping itu, ia bertujuan untuk pembuatan gula-gula dan makanan bayi dan diposisikan sebagai makanan tambahan yang aktif secara biologi.

Apakah perbezaan antara FitParada dan produk serupa?

Pengganti gula tablet biasa yang hanya terdapat di farmasi bukanlah pemanis semula jadi. Mereka dibuat secara kimia dan tidak disyorkan untuk digunakan dalam jumlah besar. Di samping itu, mereka sama sekali tidak sesuai untuk memasak, kerana produk ini memberikan rasa pahit.

Adapun Fit Parada, komposisinya membolehkan anda menggunakan produk sebagai bahan tambahan makanan, dan juga untuk pembuatan gula-gula. Terdapat campuran khas yang membolehkan anda memasak makanan kegemaran anda, seperti meringue, charlotte, coklat panas atau jeli. Asas produk ini - pengganti gula Fitparad.

Arahan penggunaan

Anda akan melihat "Fitparad" pada bungkusan pengganti gula. Dianjurkan untuk membeli produk serupa di kedai khusus untuk mengelakkan palsu..

Kebaikan

 • Pengganti gula sangat bagus untuk tempoh yang sukar untuk menghilangkan ketagihan gula. Ketagihan gula-gula memudaratkan badan. Oleh itu, Fitparad mungkin menjadi pembantu dalam proses menolak gula-gula.
 • Mana-mana kompleks (No. 1, 7, 10, 14) akan membolehkan anda mewujudkan metabolisme karbohidrat dalam badan, akan menyumbang kepada penurunan glukosa darah.
 • Kelebihan besar produk ini ialah semua komponen mudah dikeluarkan oleh badan. Tiada pemanis yang membentuk Fit Parade yang diserap..
 • Memudahkan perjalanan diabetes, adalah pencegahan gangguan metabolik.
 • GMO percuma.
 • Tidak mempunyai kontraindikasi.

Varieti pemanis

Terdapat beberapa campuran yang dihasilkan oleh pengilang - syarikat "Piteco". Ini adalah campuran Fit Parade 1, 7, 10 dan 14. Terdapat beberapa perbezaan di antara keduanya..

 • Fitparad No. 1 adalah pemanis semula jadi, 200 g produk menggantikan 1 kg. Sahara. Komposisi itu merangkumi ekstrak artichoke Yerusalem.
 • Nombor produk 7 mengandungi ekstrak rosehip.
 • Campuran No. 10 - 1 g produk menggantikan 10 kg. Sahara.
 • Fitparad 14 dapat digunakan sebagai bahan tambahan dalam pembuatan roti dan pembuatan produk untuk pesakit diabetes.

Diet sihat dengan FitParad

Resipi buatan sendiri selalu sangat popular di kalangan suri rumah. Makanan istimewa yang disediakan di rumah selalu lebih dihargai daripada dibeli di kedai. Charlotte biasa yang dibakar dengan pemanis akan lebih enak.

Resipi untuk charlotte makanan: 2-3 epal kecil dicincang halus dan letakkan di bahagian bawah hidangan penaik yang berminyak, 20 g pati kentang, 5-6 g pemanis Fitparad, satu beg serbuk penaik, satu beg gula vanila, 3 sudu besar susu tepung - campurkan semuanya dan pukul dengan 2 biji telur; tuangkan adunan yang dihasilkan ke atas epal dan bakar.

Disiapkan mengikut resipi ini, charlotte cukup sesuai untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan, kerana, berkat ramuannya, ia tidak dapat mempengaruhi berat badan. Selain itu, ini ditunjukkan untuk digunakan oleh penderita diabetes dan orang yang menderita penyakit gastrointestinal.

Terdapat campuran untuk meringue buatan sendiri. Semua orang tahu bahawa asas makanan istimewa ini adalah gula pasir biasa. Walau bagaimanapun, Fit Parade adalah produk separuh siap untuk membakar kek yang disukai ramai orang tanpa gula. Campuran meringue mempunyai rasa yang berbeza - kopi, strawberi, coklat, vanila. Untuk memanggang produk gula-gula adalah mudah dan menyenangkan..

Flax bubur Fitparad adalah hidangan diet yang dapat menggantikan sarapan bagi mereka yang mengikuti diet. Pada masa yang sama, keseronokan menggunakan produk ini tidak kurang daripada bubur susu biasa yang disediakan mengikut resipi standard.

Oleh kerana makanan karbohidrat dicerna dengan lebih baik pada waktu pagi, bubur rami Fitparad akan sangat sesuai untuk sarapan pagi dan sangat sesuai untuk makanan ringan di tempat kerja..

Campuran coklat panas juga akan menjadi tambahan yang baik untuk sarapan pagi. Resipi minumannya mudah: anda hanya perlu menambahkan air mendidih ke dalam campuran yang telah siap dan nikmati rasa vanila atau walnut. Berdasarkan pemanis, coklat panas tidak akan membahayakan badan dan tidak akan mempengaruhi berat badan.

Jeli yang enak dan sihat adalah produk lain yang dihasilkan berdasarkan campuran Fitparad. Dalam pelbagai jenis pengeluar terdapat pelbagai jenis minuman dengan rasa buah-buahan dan buah beri. Kissel sangat mudah dimasak di rumah. Pada masa yang sama, manfaatnya jelas: sifat jeli yang menyelimuti membolehkan anda membuat sensasi yang selesa untuk selesema dan penyakit virus. Selain itu, kissel disarankan untuk digunakan sekiranya terjadi pelanggaran pada saluran pencernaan.

Ulasan video

Ulasan pengguna pemanis

Fitparad sangat berpuas hati dengan produk tersebut. Saya membelinya secara berterusan, saya menggunakan campuran untuk membuat meringue dan sirap manis dengan senang hati. Baru-baru ini saya mencuba jeli - juga minuman yang sangat menyenangkan. Saya menghidap diabetes, jadi saya cuba untuk tidak menyalahgunakan gula-gula. Tetapi anda masih mahu merawat diri sendiri. Fit Parad sangat membantu saya dalam hal ini..

Saya memesan pemanis Fitparad di kedai dalam talian. Pakar mencadangkan bahawa untuk proses menurunkan berat badan, ada baiknya mengganti gula dengan beberapa produk lain. Contohnya, pada stevia. Stevia adalah sebahagian daripada campuran Fit Parad, jadi saya memilihnya. Sangat Berpuas Hati.

Harus diingat bahawa pemakanan yang betul adalah asas kesihatan. Pilihannya selalu menjadi milik anda!

Cara memilih Fit Parade pengganti gula?

Pengganti gula moden Fit Parade berbeza

sedap. Rasa FitParad No. 7 dan No. 10 seperti gula, No. 11 mengandungi inulin prebiotik dan mempunyai sedikit rasa Stevia, dan No. 14 benar-benar semula jadi pada Stevia

borang pelepasan. Terdapat dalam balang, kotak, doypack, sachet

Doypak - pakej filem plastik pelbagai lapisan dengan kunci zip.

Sachet - beg rata kecil yang senang dibawa ke tempat kerja atau lawatan

FitParad No. 7

Sebagai sebahagian daripada eritritol (diperoleh dari jagung atau ubi kayu), sucralose (pemanis buatan yang selamat) dan stevioside (ekstrak daun stevia).

1 kcal per 100 gram, indeks glisemik 0. 5 kali lebih manis daripada gula, 1 gram pemanis menggantikan 5 gram gula.

Rasanya tidak berbeza dengan gula, tidak ada rasa yang luar biasa. Sesuai untuk penaik, jem, bijirin, minuman.

Pemanis Penilaian Diabetes Terbaik.

FitParade №10

Komposisinya sama dengan FitParade No. 7, tetapi 2 kali lebih manis daripadanya.

2 kcal per 100 gram, indeks glisemik adalah 0. 10 kali lebih manis daripada gula, 1 gram pemanis menggantikan 10 gram gula.

FitParade №11

Komposisi inulin (serat makanan chicory, prebiotik semula jadi yang kuat), sucralose (pemanis buatan yang selamat) dan stevioside (ekstrak daun stevia).

Di dalam usus, inulin merangsang pertumbuhan bifidobacteria dan lactobacilli. Menghalang pembentukan gumpalan darah, menurunkan kolesterol, trigliserida dan fosfolipid. Mengurangkan tahap glukosa dalam darah - inulin menyerap sejumlah besar glukosa makanan dalam perut dan tidak diserap ke dalam darah. Aseton dan badan keton lain diikat dan dikeluarkan.

203 kkal per 100 gram, indeks glisemik - 0. Inulin tidak diserap oleh manusia, jadi kalori tidak berperanan dan kadar gula darah tidak meningkat.

10 kali lebih manis daripada gula, 1 gram pemanis menggantikan 10 gram gula.

Rasanya seperti gula, lembut, ada sedikit stevia.

FitParad №14

Pemanis semula jadi - dalam komposisi eritritol (diperoleh dari jagung atau ubi kayu) dan rebaudioside A 98 (ekstrak daun stevia dengan kemurnian tinggi).

0 kcal per 100 gram, indeks glisemik - 0. 10 kali lebih manis daripada gula, 1 gram pemanis menggantikan 10 gram gula.

Rasanya manis dengan rasa stevia (mirip dengan licorice atau licorice), mungkin sedikit pahit. Tidak ada kepahitan dalam penaik atau minuman panas.

Terdapat dalam doypack 200g, dan dalam kotak dengan 60 sachet yang senang dibawa bekerja atau semasa lawatan.

Sebaiknya minum hingga 45 gram pemanis setiap hari. Erythritol, yang terdapat dalam pemanis, mungkin mempunyai kesan pencahar.

Pengganti gula Fit Parad

Perarakan pemanis sesuai digemari ramai. Pengilang menghasilkan pelbagai jenis pemanis, yang berbeza dalam komposisi dan bentuk pelepasannya (sirap, tablet, serbuk). Walau bagaimanapun, adalah penting untuk mengetahui bahawa ketidakpatuhan terhadap dos semasa mengambil pengganti gula dan mengabaikan kontraindikasi penuh dengan kemunculan akibat yang tidak diingini. Anda tidak boleh melakukan perarakan yang sesuai kepada wanita hamil dan menyusui. Kerana keterbatasan tersebut, disarankan agar anda berjumpa dengan doktor anda sebelum membeli makanan tambahan yang manis..

Jenis campuran, komposisi dan kandungan kalori

Produk Fit parade dihasilkan dalam koleksi yang berbeza, yang perbezaannya adalah dalam bahagian dan komposisi bahan utama. Dengan kandungan kalori, parade fit mengandung lebih sedikit gula, akibatnya ia diresepkan kepada orang yang menderita diabetes dan obesiti. Campuran seperti itu dibezakan:

 • Fitparad 1. Terdiri daripada ekstrak erythritol, sucralose, stevioside (stevia) dan artichoke Jerusalem. Terdapat dalam bentuk pek doy (400 gram) dan kotak kadbod (200 gram).
 • Fit parade 7. Termasuk ekstrak erythritol, sucralose, stevioside dan rosehip. Ia dihasilkan dalam bentuk sachet (400 g), kotak kadbod (200 gram), balang (180 gram) dan dalam bentuk sachet dalam jumlah 60 keping..
 • Fitparad 9. Ia dibuat berdasarkan laktosa dan sukralosa, stevioside, asam tartaric dan L-leucine, baking soda, croscarmellose, ekstrak artichoke Yerusalem dan silikon dioksida. Pengganti gula seperti itu mempunyai bentuk pelepasan tablet, yang dibungkus dalam 150 keping..
 • Fitparad 10. Terdiri daripada ekstrak eritritol, sucralose, stevioside dan artichoke Jerusalem. Ia dibuat dalam bentuk paket doy (400 gram), tin (180 gram) dan sachet (60 keping).
 • Fitparad 11. Termasuk inulin, sucralose, stevioside, papain 300 IU dan ekstrak nanas. Terdapat dalam beg 220 gram.
 • Fitparad 14. Ia dibuat berdasarkan eritritol dan stevioside. Pemanis meja seperti itu dibuat dengan pek doy (200 gram) dan dalam bentuk sachet dalam jumlah 60 keping.
 • Fitparad "Erythritol". Ia terdiri daripada eritritol dan boleh didapati dalam bentuk kotak kadbod 200 gram..
 • Fitparad "Suite". Dibuat dari stevioside. Ia dibuat dalam bentuk tin (90 gram).
Kembali ke senarai kandungan

Kelebihan fitparade

Sifat fitparad yang berguna termasuk:

 • Ciri rasa. Fit parad secara praktikalnya tidak berbeza rasa dari gula biasa.
 • Rintangan suhu tinggi, yang merupakan kelebihan ketika menggunakan pemanis ini dalam pastri manis.
 • Fit parade membantu orang mengatasi ketagihan gula dan ditunjukkan untuk diabetes. Pengambilan campuran secara berkala mengurangkan keperluan tubuh untuk gula halus.
 • Ketersediaan dan pelbagai.
 • Kandungan kalori rendah. Hasilnya, perbarisan fit membantu dalam memerangi berat badan berlebihan..
Kembali ke senarai kandungan

Perbarisan pemanis pemanis

Kerosakan pada tubuh manusia setelah melakukan perarakan fit dapat dicapai setelah penggunaan campuran yang tidak terkawal dan jika arahan untuk pemanis tidak dipatuhi. Komposisi pemanis seperti itu termasuk sucralose, yang merupakan bahan sintetik dan boleh menjejaskan status kesihatan orang tertentu (ini berlaku dengan intoleransi sucralose). Juga, jangan mengambil perbarisan pemanis pada masa yang sama dengan ubat-ubatan, teknik seperti itu boleh membahayakan tubuh manusia dan akan menimbulkan akibat yang tidak diingini. Perhatian khusus mesti diambil semasa menggunakan perbarisan yang sesuai untuk kanak-kanak. Penerimaan pemanis seperti ini dikontraindikasikan:

 • semasa kehamilan;
 • dengan penyusuan susu ibu;
 • orang tua dengan patologi di buah pinggang dan hati;
 • orang yang mengalami reaksi alahan (dengan kepekaan terhadap komponen ubat). Slot lesen yang hebat di kasino Argo membawa kemenangan luar biasa. Argo Casino mempesona dengan reka bentuknya yang luar biasa, tidak mungkin hanya bangun dan meninggalkan bilik permainan ini. Pemain suka Argo, mereka cepat membayar dan sering memberi bonus.


Semasa memilih perarakan pengganti gula, perlu mempelajari arahan dengan teliti, terutamanya mempertimbangkan kontraindikasi dan dos dengan teliti. Pengambilan campuran yang tidak betul berbahaya bagi tubuh manusia. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, lebih baik berunding dengan doktor anda yang akan memilih pemanis optimum untuk orang tertentu, dengan mengambil kira ciri individu.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes