Ulasan gaya bebas

Internet penuh dengan tawaran dari individu untuk menjual sistem FreeStyle Libre Flash untuk keuntungan peribadi.

https://yandex.ua/search/?from=chromesearch&clid=2242631&text=%D0%BA%D1%83% D0% BF% D0% B8% D1% 82% D1% 8C% 20Freestyle% 20Libre% 20% D0% B2% 20% D0% BC% D0% BE% D1% 81% D0% BA% D0% B2% D0% B5 & lr = 147

Saya berani mengecewakan semua "perdagangan" ini: mereka semua penjenayah, kerana sistem ini TIDAK DISAHKAN di RUSIA.

Selepas pensijilan, Abbot sendiri dapat menjual sistem di Rusia tanpa perantara - amatur.

Anatoly Mukha
Lihat profil
Cari Lagi Kiriman oleh Анатолий Муха

Di Rusia dan Ukraine, penjenayah berdagang sampah yang tidak diperakui berlipat ganda.

Pejabat pendakwa membawa mereka ke tanggungjawab pentadbiran di bawah Art. 14.45 Kod Pentadbiran Persekutuan Rusia (pelanggaran prosedur penjualan produk yang tertakluk kepada pengesahan pematuhan wajib) dan menghantar bahan untuk pertimbangan ke mahkamah timbang tara.

Kerana melanggar hak pengguna individu "pengusaha" didenda dalam jumlah 20 ribu rubel.

Ini jelas tidak mencukupi, penipu seperti Irenka mesti ditangkap dan dipenjara sehingga lima tahun di zon tersebut.

02/18/2017, 11:45# 8
Anatoly Mukha
Lihat profil
Cari Lagi Kiriman oleh Анатолий Муха

Anatoly, seperti yang saya faham, anda masih jenis dia 2 dan anda pasti tidak memerlukan pemantauan, saya harap ia tidak akan berguna.
Tetapi bagi orang-orang jenis 1, ini, seperti yang anda katakan, "sampah" menjadikan kehidupan seisi penuh mungkin.

Oleh itu, tinggalkan pencerobohan yang tidak perlu dan turun ke perniagaan, dapat dilihat dari catatan sibuk anda bahawa anda mempunyai sesuatu yang perlu dilakukan selain banjir di forum.

Semoga berjaya dalam perniagaan, sains dan kehidupan peribadi.

02/19/2017, 07:32# 9
Irenka
Lihat profil
Cari Lebih Banyak Catatan oleh Ирэнка

Program pendidikan kecil untuk Irenka:

Kos sistem pemantauan gula darah sekitar lima ribu euro setahun! Untuk mainan yang sedikit berguna ini, jumlahnya sangat banyak!
Seperti yang anda ketahui, jumlah pesakit diabetes jenis 1 kurang dari 10% daripada semua pesakit diabetes. Kaya dengan diabetes 1 kurang daripada 0.01%. Semua pesakit diabetes yang lain sangat sukar untuk mencari dana untuk pemantauan rutin (jalur ujian, pena, dll.). Rusia dan Ukraine adalah negara dengan orang miskin mengikut standard negara Barat.
Apa kelebihan sistem - tidak! Pertama, sangat tidak selesa untuk memakai botak di tangan anda, dan mustahil untuk tidur di sebelah sini pada waktu malam. Lebih mudah jika anda ingin ke klinik setiap dua bulan dan mengukur GG anda secara percuma.

Telah lama diketahui bahawa dengan T1DM tidak ada kaedah rawatan alternatif selain terapi insulin - dos yang dipilih dengan betul, pengukuran gula PERIODIK - ini adalah cara untuk gula normal dan jangka hayat yang agak lama.

Tanpa ramuan ramuan herba, soba di kefir, daun kacang, prosedur fizikal, diet dengan sekatan karbohidrat, aktiviti fizikal gila, dll. Hanya insulin dan keinginan untuk mendapatkan gula yang baik.

Pengukuran gula sepanjang masa untuk diabetes 1 adalah bodoh. Dalam diabetes, kemahuan diperlukan untuk mematuhi diet dan terapi insulin. Sekiranya pesakit kencing manis masih muda dan dia mengakui fizikalnya hebat. memuatkan, mendapat hyps biasa, maka pesakit ini bodoh dan tidak akan bertahan lama.

Lebih-lebih lagi, diabetes 1 dan diabetes 2 dilancarkan dalam tubuh manusia pada tahap genetik dan oleh itu hari ini tidak dapat diubati. Telah terbukti bahawa walaupun gula darah dicapai seperti pada orang normal, ia tidak menghambat perkembangan diabetes, patologi meningkat dan mereka tidak menyakitkan pada mulanya. Penyedut berfikir bahawa mereka mempunyai semuanya dengan teratur, tetapi semua ini tidak begitu. Baca di Internet berapa banyak kes amputasi kaki diabetes pada pesakit diabetes dengan diabetes 1.
Dan yang paling penting: percubaan untuk mencapai tahap gula seperti pada orang normal membawa kepada suntikan insulin yang berlebihan, dan hormon yang paling kuat ini adalah racun yang mengerikan yang membunuh pesakit melalui banyak patologi: hipertensi, kegemukan, kehilangan penglihatan, neuropati kaki (diabetes kaki), dll..

Pendapat saya: orang awam yang tamak dan aktif seperti Irenka perlu ditekan keras.

Ulasan gaya bebas

Tidak ada yang selamat dari pemasangan sensor yang tidak berjaya, atau keluarnya dari badan, kerana tekanan mekanikal.

SENSOR adalah:
-mekanik semasa pemasangan,
-elektronik untuk digunakan,
-badan asing, dalam badan selama 14 hari, yang mana tubuh mempengaruhi kerja: otot, penyakit, ubat-ubatan, lemak subkutan, saluran darah, urat, dehidrasi, alergi.

CARA MEMERIKSA sama ada sensor telah memasuki badan?
Menggunakan aplikasi Glimp, pada telefon Android dengan fungsi NFC. Ini dapat dilakukan 5-10 minit selepas pemasangan. Aplikasi mungkin menunjukkan data yang tidak betul, tetapi yang utama adalah tidak ada 0.1-0.2 mmol. Sekiranya aplikasi memberikan 0.1 mmol atau 1.8 yang sangat rendah, dan meternya jauh lebih tinggi. Sensor itu terletak sebahagian atau sepenuhnya pada badan, tetapi tidak pada badan. Maksudnya, kanula sensor tidak melewati dermis ke lapisan lemak subkutan!

PEMASANGAN:
Saya selalu membuat sedikit lipatan pada kulit. Pada masa yang sama, saya memegang tangan saya dengan kuat di belakang, kepada siapa saya meletakkannya. Apa yang akan diberi penekanan. Saya membuat lipatan dengan ibu jari dan jari telunjuk saya. Lebih kerap, ini anak perempuan saya. Kami telah bertaruh sejak 2 tahun, sekarang dia berumur 6.5 tahun. Berat awal 10 kg, sekarang 22.5. Selama 4.5 tahun, lebih daripada 100 sensor, tidak kehilangan satu sensor. Kepada mereka yang saya tetapkan, atau hantar selama ini, akaun yang melebihi ribuan.

MAKLUM BALAS,
membantu saya membuat kesimpulan berdasarkan banyak kes. Apa sebabnya. Peranti mana yang serasi. Cara Menyimpan Sensor.

TIDAK BOLEH MEMBAWA SELEPAS SETIAP HARI:
Sekiranya pernyataan yang tajam tidak bermula pada hari pertama pemasangan.
Pembaca menulis untuk waktu yang lama, tunggu 10 minit, atau LO, tetapi pada glukometer anda sekali lagi mempunyai norma atau kira-kira 10 mmol / l - yang bermaksud: Anda boleh menyentuh tangen secara tidak sengaja dan ia keluar. Tidak kira seberapa baik sensor terpaku.

PEROXIDE:
Variasi dengan peroksida. Tidak kira bagaimana ia diuji dengan Dexcom, FreeStyle Libre kadang-kadang membawa kepada pengurangan yang rendah atau kegagalan sensor. Ia mula digunakan secara relatif baru-baru ini dengan Libra, setelah satu arahan dari Telegram, saya melihat ulasan yang bertentangan (anda boleh membuang saya sandal).
Saya tidak pernah melakukannya dan tidak akan bereksperimen.

ADALAH MUNGKIN MENYEBABKAN PEMENANG DI TINGKAT?
Saya selalu menetapkan dan mengaktifkan sensor dengan segera. Selama bertahun-tahun memantau gula menggunakan FreeStyle Libre, saya mengukur gula darah dengan glukometer pada masa sensor dipasang, dan setelah satu jam, dan pada gula rendah dan tinggi - sebagai peraturan, sensor menunjukkan bacaan yang sama dengan glukometer. Sekiranya maklumat dan perbezaannya, saya hanya menunggu 5-10 minit dan sekali lagi saya kehilangan bacaan meter dan sensor. Dan setiap masa, bacaannya hampir sama.

PENGESAHAN:
Sekiranya anda menentukur melalui aplikasi xDrip, baca arahan penentukuran..
Jangan lakukannya segera selepas pemasangan.
Jangan lakukannya pada insulin aktif, aktiviti fizikal dan makanan.
Di sini, sama ada pembaca atau aplikasi Abbott yang asli akan membantu anda mencari kebenaran..
Sekiranya anda terlalu jauh dengan penentukuran. Selalu boleh dihapuskan sepenuhnya atau selektif..
Saya sama sekali tidak menentukur Libra 2.
Libra 1 Saya mempunyai 1 penentukuran, kira-kira tiga bulan. Ya Ya. Tepat sekali. Letakkan sensor baru, jangan berhenti dan mulakan. Dan datanya sangat baik.
Menyediakan diabetes dan lompatan yang jauh dari kita. Saya mempunyai kebetulan dengan glukometer dalam 90% pengukuran. Selebihnya 10% adalah kenaikan gula, dan semuanya akan normal setelah 10 minit.

ALASAN UNTUK MEMAHAMI tidak berkaitan dengan sensor yang meninggalkan badan:
-Sekiranya pelekat terpaku kuat di bahagian atas.
-Tidur pada sensor.
-Pengukuran pada puncak insulin, aktiviti fizikal, makanan. Ukur, selepas 10 minit.

FISIOTHERAPI
Jangan sekali-kali menggunakan alat elektro dan magnet di kawasan sensor..
Darsonval akan membunuh sensor.
Sekiranya MRI yang dirancang, lakukan perubahan sensor atau rancang untuk memasang semula.

TEMPAT ALTERNATIF:
Mereka adalah individu.
Di mana terdapat lapisan lemak subkutan (di mana anda boleh mencubit, dan lebih baik memperbaikinya dengan alat bantu). Boleh meletakkan.
Ia boleh menjadi pinggul, punggung, perut, lipatan di bawah pinggang.
Pertimbangkan pakaian yang anda pakai.
Tempat terbaik untuk tinggal tangan! Pengecualiannya adalah jika anda memilikinya sangat kurus, walaupun jika saya menurunkan berat badan anak 10 kg, saya rasa ini hanya untuk anak-anak hingga setahun, sebagai peraturan. Pengecualian atlet, lengan - satu otot.
Alergi harus dirawat dengan lapisan tampalan lain, semburan khas dan ubat-ubatan..

PERANTI TAMBAHAN:
Di atas MiaoMiao atau BluCon, tingkatkan risiko menyentuh sensor.

Akan lebih baik jika mereka membantu meletakkan, atau tidak membengkokkan lengan anda pada masa pemasangan. Sebab-sebab selekoh atau keluarnya sensor dari badan: Sukan, pergerakan aktif dan faktor yang sangat banyak!

TANDA-TANDA.
1. Sekiranya sensor menulis untuk masa yang lama kira-kira 10 minit.
2. Sekiranya menunjukkan LO panjang
3. Bacaan yang sangat rendah
4. Telefon memberikan SK 0.2
5. tanda di sini hanyalah telefon yang akan menyelamatkan keadaan.
6. Pembaca selepas permulaan pergi ke bulatan ke-2 atau lebih selama 60 minit.

PASANG semula
1. simpan peranti terpakai dari sensor
2. Tidak takut mengeluarkan sensor
3. Kami cuba meletakkannya di luka yang sama, jika masih belum berlarutan.
4. Ikut arahan, letakkan di tempat baru. Kami betulkan di atas.

Perkahwinan sebenar adalah 1 dari 10,000 dan tidak pasti bahawa perkahwinan itu tidak dapat diselamatkan..
Sebaliknya, ia boleh merosakkan sensor, telefon lama atau pembaca.

SEMUA SENSOR DARI SATU PABRIK!
Jangka hayat selalu sekurang-kurangnya enam bulan, maksimum satu setengah. Pada kumpulan untuk negara China, tanda dua kali ganda: tarikh pengeluaran dan tarikh luput.

EPILOG:
Saya cuba menyelamatkan setiap sensor. Untuk melakukan ini, dan lakukan arahan. Lebih baik memulakannya daripada menggigit siku anda. Lebih mudah bagi setiap orang untuk mengaku bersalah terhadap orang lain daripada diri mereka sendiri. Tetapi orang lain tidak akan bertanggungjawab atas kemalasan dan kebodohan anda. Seperti yang mereka katakan, terdapat banyak maklumat di mana-mana. Masih perlu menunjukkan hak dan bertanggungjawab atas penggunaannya. Tidak ada yang lain yang diberikan. Seperti diabetes pada umumnya.

Sistem Pemantauan Flash FreeStyle Libre

Selamat hari! Sudah lama saya tidak menulis memandangkan beban kerja peribadi. Pertama sekali, saya ingin mengucapkan tahniah kepada anda semua pada tahun 2015 yang akan datang dan mengucapkan lebih banyak alasan untuk kegembiraan dan kebahagiaan. Hari ini saya ingin bercakap mengenai produk baru yang baru muncul di dunia, tetapi belum diperkenalkan ke pasaran Rusia. Mungkin anda pernah mendengar mengenai hibrida glukometer tertentu dan CGMS - sistem pemantauan FreeStyle Libre Flash. Itulah yang saya ingin bincangkan tentangnya dengan lebih terperinci dan membincangkan kelebihan dan kekurangannya.
Seperti yang mungkin anda ketahui, keluarga kami menggunakan sistem pemantauan berterusan Dexcom G4, kami belum mempunyai Libre, tetapi pada masa akan datang kami merancang untuk menggunakan sistem ini dan mencubanya berdasarkan pengalaman kami sendiri, yang pasti akan kami bincangkan. Sementara itu, saya akan memberitahu anda maklumat mengenai peranti yang saya dapati di Internet, dan juga dari kata-kata pengguna sebenar.

Apa itu Freestyle LIBRE dan bagaimana ia berfungsi

Sistem ini dibangunkan oleh syarikat terbesar Abbott, yang menghasilkan glukometer FreeStyle dan jalur ujian untuknya. Keseluruhan peranti terdiri daripada sensor (pembaca, pembaca), yang membaca isyarat sensor dan secara langsung sensor, yang terpasang pada kulit. Sensor dipasang dengan cara yang sama seperti sensor Dexcom.
Ukuran hujung sensor tidak melebihi 5 mm, dan ketebalannya adalah 0,35 mm. Saya menganggap bahawa pemasangannya tidak terlalu menyakitkan. Pembacaan dihantar ke sensor dalam 1 saat, tetapi hanya apabila anda membawanya ke sensor. Gula diukur setiap minit dan disimpan dalam memori sensor, berbanding Dexcom selama 5 minit. Dalam video di bawah ini anda akan melihat bagaimana rupanya.
Monitor dibina ke dalam penerima, di mana grafik dinamika gula dengan anak panah tren ditampilkan, iaitu di mana gula bergerak naik atau turun. Dexcom mempunyai fungsi yang sama, tetapi tidak ada kesan bunyi di Libre dan anda akan melihat grafiknya hanya setelah membaca.
Sekiranya terdapat penurunan darah, Libre tidak akan bertindak balas terhadap hal ini, tidak seperti Dexcom, yang menjaga komunikasi berterusan dengan sensor dan memberi isyarat penggera. Jangka hayat sensor adalah 18 bulan. Satu sensor berharga tepat 14 hari; tidak ada kemungkinan untuk memanjangkan kerja, tidak seperti sensor Dexcom. Kami mempunyai sensor selama maksimum 3 minggu, mungkin lebih lama, tetapi kami sendiri takut.
Karya FreeStyle Libre Flash secara praktikal tidak memerlukan tusukan jari, seperti yang dikatakan pengguna sebenar, sama sekali tidak memerlukan penentukuran. Tetapi kenyataan bahawa rambut sensor terletak di tisu subkutan dan mengukur gula dalam cairan antar sel tidak banyak mempengaruhi indikator, yang secara praktikal tidak tertangguh dibandingkan dengan pengukuran biasa dalam darah. Nampaknya beberapa algoritma berfungsi. Namun, dengan perubahan mendadak dalam dinamika glukosa, masih ada penundaan, mungkin tidak sekuat Dexcom.

Peranti boleh menentukan dalam mmol / l dan mg / dl. Penjual perlu segera menentukan mana yang anda perlukan, kerana unit pengukuran tidak berubah di dalam peranti. Siapa yang peduli, anda boleh memuat turun arahan dalam bahasa Rusia, cara menggunakan peranti. Anda boleh memuat turunnya di sini. Data gula darah disimpan di dalam peranti selama 90 hari.
Menarik bahawa sensor dapat mengumpulkan maklumat selama 8 jam, sehingga membawa sensor ke sensor pada monitor akan memaparkan semua pengukuran sebelumnya dalam grafik. Oleh itu, adalah mungkin untuk menganalisis secara retrospektif tingkah laku gula dan di mana terdapat tusukan yang jelas dalam pampasan.
Fakta penting lain. Sensor ini (pembaca, pembaca) merangkumi kemampuan untuk mengukur dengan cara biasa, iaitu menguji jalur darah. Baginya, jalur ujian pengeluar yang sama, iaitu FreeStyle, yang dijual di mana-mana farmasi atau kedai dalam talian di negara kita, sesuai. Sangat senang anda tidak perlu membawa glukometer dengan anda, kerana anda disyorkan untuk memeriksa glukometer dengan gula yang sangat rendah.
Di samping itu, pengguna perhatikan bahawa perbezaan perbezaan antara meter Libre dan fungsi pemantauan kurang daripada ketika menggunakan meter dari pengeluar lain.
Saya rasa bahawa saya telah menjelaskan semuanya, sekiranya saya terlepas sesuatu, maka mereka yang sudah menggunakan sistem akan menambahkan atau membetulkan saya dalam komen. Dan sekarang saya ingin menunjukkan visi saya mengenai kualiti positif dan negatif FreeStyle Libre Flash.

Kebaikan dan keburukan peranti

Sisi positif

 • Pertama ialah harga. Kos starter libre jauh lebih rendah daripada Dexcom, termasuk penyelenggaraan bulanan selanjutnya.
 • Tidak perlu penentukuran atau tusukan jari. Tetapi sebilangan pengguna tetap mengesyorkan menonton gula sekurang-kurangnya sebelum makan..
 • Sensor yang selesa. Dia lebih rata dan tidak berpakaian. Dimensi: diameter 5 cm, ketebalan 3.5 mm. Sensor itu seperti duit syiling tebal.
 • Tempoh penggunaan sensor (14 hari) yang panjang.
 • Terdapat meter terbina dalam. Tidak perlu membawa peranti tambahan.
 • Kebetulan petunjuk penunjuk dengan glukometer dan ketiadaan kelewatan yang jelas dalam pengukuran.
 • Anda boleh mengukur gula secara langsung melalui jaket, yang menyenangkan pada musim sejuk dan tidak perlu bersusah payah menggunakan jalur.

Sisi negatif

 • Tidak ada komunikasi berterusan dengan sensor untuk mengesan tren dalam masa.
 • Tidak ada penggera mengenai gula yang jatuh atau naik untuk mengambil tindakan.
 • Tidak ada cara untuk mengamati gula dari jarak jauh pada anak kecil, misalnya, ketika melakukan sukan dan menari.
 • Sukar untuk dibeli sekarang.

Pengilang tidak menyangka Libre akan menjadi begitu popular, dan sama sekali tidak mengira peranti dan sekarang tidak ada penjualan peranti ini sehingga mereka membuat yang baru. Oleh itu, kami menunggu bila ia muncul)))
Secara umum, saya suka peranti ini, dan anda juga melihat kelebihannya. Ini adalah alternatif yang bagus untuk sistem pemantauan berterusan Dexcom..

Dengan kehangatan dan perawatan, ahli endokrinologi Lebedeva Dilyara Igizovna

Dengan kehangatan dan perawatan, ahli endokrinologi Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Penafian

Laman FreeStyleLibre.ru untuk produk FreeStyle Libre bertujuan untuk digunakan hanya oleh penduduk Persekutuan Rusia.

Sekiranya anda tinggal di negara lain, sila hubungi pejabat Abbott tempatan anda untuk mendapatkan maklumat produk yang sesuai untuk negara tempat tinggal anda..

Laman web Freestyle Libre ini adalah laman web berorientasi Rusia yang tidak bertujuan untuk penduduk AS. Kandungan web ini ditujukan khusus untuk profesional kesihatan di negara-negara yang mempunyai lesen produk kesihatan yang sesuai..

Sekiranya anda adalah penduduk A.S., lawati www.myfreestyle.com

Sekiranya anda adalah penduduk negara selain Rusia, sila lawati halaman indeks negara kami untuk mendapatkan maklumat yang relevan mengenai produk untuk tinggal di negara ini.

Laman web Freestyle Libre ini adalah laman web berorientasi Rusia yang tidak bertujuan untuk penduduk AS. Kandungan web ini ditujukan khusus untuk profesional kesihatan di negara-negara yang mempunyai lesen produk kesihatan yang sesuai..

Sekiranya anda adalah penduduk A.S., lawati www.myfreestyle.com

Sekiranya anda adalah penduduk negara selain Rusia, sila lawati halaman indeks negara kami untuk mendapatkan maklumat yang relevan mengenai produk untuk tinggal di negara ini.

EROPAH

 • Perancis Perancis
 • Jerman Jerman
 • Itali Itali
 • Belanda Belanda
 • Sepanyol Sepanyol
 • United Kingdom United Kingdom
 • Norway Norway
 • Portugal Portugal
 • Ireland ireland
 • Poland Poland
 • Luxembourg Luxembourg
 • Switzerland Switzerland

Produk

SAYA DAPAT MELAKUKANNYA TANPA PUNCHES

* Mengimbas sensor untuk menentukan glukosa tidak memerlukan lancet. Lancet mungkin diperlukan jika anda perlu mengukur glukosa menggunakan jalur ujian..

Pengukuran tradisional gula berubah menjadi lebih baik

Sekarang, untuk mengukur gula, anda tidak memerlukan lancet dan jalur ujian, serta mendapatkan sampel setetes darah. 1 Kenali Sistem Pemantauan Glukosa Kilat Anda!

Pengimbas dapat menerima data dari sensor, berada pada jarak 1-4 cm dari sensor

Dengan setiap imbasan, anda mendapat bacaan glukosa terkini, maklumat glukosa selama 8 jam terakhir dan anak panah arah aliran.

Kami memberikan beberapa petua untuk membantu anda menyahsulitkan mesej pada pengimbas FreeStyle Libre untuk mengawal tahap glukosa anda dengan lebih baik..

Ketahui profil glukosa pesakit luar (AGP) anda, corak glukosa hari biasa yang menunjukkan arah aliran glukosa dan kemungkinan masalah.

Pengimbas dapat menerima data dari sensor, berada pada jarak 1-4 cm dari sensor

Dengan setiap imbasan, anda mendapat bacaan glukosa terkini, maklumat glukosa selama 8 jam terakhir dan anak panah arah aliran.

Kami memberikan beberapa petua untuk membantu anda menyahsulitkan mesej pada pengimbas FreeStyle Libre untuk mengawal tahap glukosa anda dengan lebih baik..

Ketahui profil glukosa pesakit luar (AGP) anda, corak glukosa hari biasa yang menunjukkan arah aliran glukosa dan kemungkinan masalah.

Becky d.

"Sukan adalah bahagian besar dalam hidup saya tetapi berbasikal terbukti sukar, terutama ketika menyertai kelab berbasikal yang penuh dengan orang asing. Libre berfungsi dengan cemerlang, daripada meminta orang berhenti supaya saya dapat memeriksa gula darah saya, saya hanya menggesekkan lengan saya. "

Eleanor w.

"Saya memulakan FreeStyle Libre kira-kira 6 bulan yang lalu setelah hanya didiagnosis menghidap diabetes jenis 1 selama 10 bulan. Saya telah menggunakan lancet hingga saat itu dan selalu membenci jari saya, tetapi yang paling penting saya tidak tahu tahap saya melakukan pada waktu malam dan antara waktu makan. Setelah didiagnosis baru-baru ini, saya berjuang untuk mengawal hipo waktu malam dan saya tidak selalu bangun. Ia sering bertempur untuk mengetahui sama ada saya mengalami hipo pada waktu malam sehingga saya mendapat gaya bebas. Bukan sahaja saya dapat melihat dari grafik glukosa sama ada saya mengalami hipo atau tidak, saya dapat mengetahui kapan penurunan berlaku dan membantu saya memahami apa yang diperlukan insulin untuk berubah. Bukan sahaja saya dapat melihat hasilnya, sangat mudah untuk menghantarnya kepada jururawat saya untuk menunjukkan kepadanya apa yang telah berlaku dan dia dapat menolong saya mengubah dos insulin dengan berkesan. Sebagai tambahan kepada pertolongan besar yang pernah berlaku untuk hypos pada waktu malam, ia telah membantu saya secara besar-besaran pada waktu siang.Sebagai guru saya perlu h Mengendalikan tahap saya dengan sangat baik kerana boleh menjadi cabaran untuk memeriksa tahap saya dengan tusukan jari jika saya rendah. Kebebasan sekarang bermaksud saya dapat memeriksa tahap saya dengan serta-merta tanpa mengganggu pengajaran saya dan memperlakukannya dengan tindakan yang sesuai. Ini telah membuat perbezaan seperti itu dalam hidup saya dan membuat saya merasa seperti saya mempunyai kawalan dan pemahaman yang lebih baik mengenai tahap saya. Beberapa hari ini sangat mudah sehingga saya hampir lupa bahawa saya menghidap diabetes! "

JOHNNY M.

"Ini adalah anak lelaki saya, 13 tahun, menggunakan Freestyle Libre-nya. Mungkin tidak banyak, hanya seorang budak lelaki yang meneliti dirinya sendiri, sehingga saya memberitahu anda bahawa di samping Diabetes Jenis 1 Johnny juga mengalami autisme yang teruk dan ketidakupayaan pembelajaran yang teruk. Dia mempunyai sangat sedikit ucapan dan tidak dapat memberitahu saya jika dia merasa tidak senang atau dekat dengan hipo berbahaya. Ini adalah gabungan kecacatan yang sangat kejam dan bererti kita telah hidup di tepi pisau. Sistem Freestyle telah mengubah hidup kita secara harfiah: semalam kita membawanya berjalan kaki sejauh 6 batu di tepi laut tanpa bimbang atau berhenti untuk melakukan ujian tusukan jari dan mengujinya di pantai yang sejuk dan berangin. Hari ini saya membawanya berenang untuk rawatan ulang tahunnya, alat pengimbas di saku saya. Ia telah membebaskan hidup kita dan dia. Saya rasa buat pertama kalinya saya dapat berhenti hidup dalam ketakutan. Terima kasih dari kami berdua. "

Jadilah orang pertama yang mengetahui

Dapatkan maklumat sistem terkini dan petua berguna antara yang pertama

Terima kasih kerana berminat. Alamat e-mel anda telah ditambahkan ke senarai buletin kami.!

Ralat Langganan

Alamat e-mel yang anda masukkan sudah ada dalam senarai mel.

ELEMEN SISTEM

Pengimbas

Pengimbas FreeStyle Libre didasarkan pada teknologi sensor moden, yang membolehkan anda membaca data glukosa dan langsung memaparkannya dalam format yang mudah dibaca dan jelas.

Ulasan gaya bebas

Dan bolehkah saya mengetahui apa yang anda lampirkan? sensor saya jatuh dalam satu jam dari tangan ((

Kami memakai Dex. Mula-mula saya menempelkan plaster filem Hydrofilm di atas, kemudian saya mengintip kaedah lain untuk "mengikat" hanya dengan pemilik Libre - pembalut pelekat diri Peha-haft dari Hartmann. Ia mempunyai saiz dan warna yang berbeza. Ia kelihatan sangat kemas dan dipegang rapat. Jadi pergi sekarang

escabar.maria selamat datang. Beritahu saya mengenai pembalut, bagaimana anda menggunakannya? Kami mengenakannya di dexcom semalam dan dia turun bersamanya pada waktu pagi.
terima kasih!

Adakah anda mempunyai pembalut Peha-Haft? Kami membalut semuanya: sensor dan bawah. Dia belum pernah gagal kita. Perkara utama adalah membalut dengan ketat, elastik, ia akan meregangkan sedikit semasa memakai. Mungkin anda mengikatnya terlalu longgar. Apabila anda memakainya lama, ia boleh menggulung dan meluncur, tetapi ini tidak lebih awal daripada selepas stoking seminggu. Cuba balut dengan ketat dan pembalut lebih lebar (kita mempunyai 8 cm untuk dex dan 10 cm untuk bawah)

Dari mana anda mendapat harga tersebut ?? Paling murah yang dijumpai - 7500 untuk satu sensor..

Apa maksud awak? Sensor Dexcom atau Libre. Saya mengambil harga untuk Libre dari laman web rasmi Abbott (harganya dalam euro). Dexcom dibentangkan di laman web Rusia - halaman pertama mesin pencari))) Untuk 7500 tidak melihat.

Sila berikan pautan ke laman web rasmi

Anda boleh memberikan pautan ke laman web di mana anda boleh membeli Libre dan sensor dengan harga 60 euro?

Tidak betul 60 tetapi hampir..)) www.mylibre.ru

Saya membeli di laman web Perancis https://www.abbottdiabetestore.fr

Sebagai pemilik dua peranti, saya dengan yakin dapat mengatakan bahawa ketinggian nilai Libra jauh lebih rendah daripada Dekscom, dan ketepatannya lebih tinggi. Menggunakan sensor bersama dengan telefon pintar adalah sangat mudah. Sekiranya tidak kerana harga sensor, maka banyak pesakit diabetes menjadi lebih bahagia.

Maaf, saya kurang faham. Anda menyenaraikan faedah Libre, dan kemudian membincangkan sensor dengan telefon pintar. Mengenai integrasi dengan iPhone - ini sudah berlaku untuk Dexcom, bukan? Dan sepertinya ini juga mengenai Libre.
Dan harganya adalah ya, tetapi jika dibandingkan dengan kos Dexcom, Libre adalah penembusan sebenar dari segi kebolehcapaian, ia agak setanding dengan harga jalur ujian.

Libra boleh digunakan dengan mana-mana telefon pintar di mana terdapat NFC. Anda tidak boleh membeli pembaca

Diana, ya, anda betul. Saya bercadang untuk menulis catatan berasingan mengenai kemungkinan mengintegrasikan Libre dengan telefon pintar. Semasa saya menulis artikel ini, belum ada inovasi seperti itu)

Diana, "gunakan dengan telefon pintar mana pun yang ada NFC" - di Android'e ?

Terima kasih, artikel yang sangat menarik. Sekiranya tidak sukar, bolehkah anda memberikan pautan ke maklumat rasmi bahawa peranti tersebut harus memasuki pasaran Rusia tidak lama lagi (pada tahun 2016)? Saya tidak dapat mencari sumber berita ini di mana-mana. Terima kasih terlebih dahulu!

Saya memanggil Abbott Rusia, dan mereka menjelaskan kepada saya bahawa peranti itu kini disahkan di Rusia, ia akan mula dijual pada musim gugur. Malah mereka menerima pra-pesanan.

Saya baru sahaja menelefon di Abbott Diabets Care. Mereka mengatakan bahawa sementara pensijilan sedang dijalankan. Ia mengikut jadual dan boleh mula dijual pada akhir tahun, bahkan mungkin pada awalnya. Mereka tidak mengatakan mengenai pra-pesanan, mereka menghubungi, mereka mengatakan bahawa mereka akan menghubungi apabila peranti siap dijual. Mereka mengatakan pada harga bahawa mereka sama sekali tidak lebih tinggi daripada yang ada di Eropah, dengan mengambil kira kursus ini, mungkin sedikit lebih rendah (tetapi boleh), tetapi pasti tidak lebih tinggi.
Buat masa ini di laman Jerman - ini (bulat) 170 euro setiap set, 60 euro setiap sensor.
Di Mylibre.ru, harga pada dasarnya tidak jauh lebih tinggi. 200 euro dan 69 euro, hanya tidak ada sijil, tetapi anda boleh menjadi pemilik lebih awal daripada musim sejuk :)

Aplikasi liapp telah muncul di playmarket, yang membolehkan anda menggunakan telefon pintar anda di android sebagai pembaca. Satu-satunya perkara di dalamnya ialah fungsi pemindahan data NFC

Tolong beritahu saya. Kali pertama mereka memerintahkan kebebasan melalui e2russia (perantara dari Jerman), tetapi bungkusan itu berjalan lama-3 minggu. Sekarang kami mengetahui mengenai mylibre.ru (juga perantara), sensor di sana lebih mahal, tetapi penghantarannya lebih cepat. Adakah ada yang memesan melalui mereka? tidak ada ulasan tertentu di Internet mengenai karya mereka, saya tidak mahu terbang

Banyak kenalan membuat pesanan melalui mylibre - semua orang gembira, tidak ada masalah. Terdapat "pejabat" biasa, malah mereka membuat laman web yang baik untuk perniagaan ini.

Tetapi anda tidak tahu, mungkin negara akan menjual sekurang-kurangnya kepada sensor. Dan kemudian 10.000 sebulan untuk diberikan kerana masih belum boleh dilakukan.

Pertama, Libre masih tidak akan lulus pensijilan di Rusia. Mereka berjanji untuk memulakan penjualan pada bulan September. Kedua, memang ada perbincangan yang ingin dimasukkan Libre dalam perolehan awam. Tetapi walaupun terdapat maklumat yang memberangsangkan di negara kita, tidak perlu membicarakan sebarang perancangan strategik. Hari ini mereka memberi, esok mereka ambil. Dan pegawai selalu betul, bukan pesakit. Oleh itu, saya tidak mempunyai khayalan dalam perkara ini. Perkara utama adalah bahawa orang tidak boleh memakai insulin domestik dan glukometer satelit. Di sini tidak akan ada masa untuk sensor)

selamat petang!
Seperti yang dijelaskan oleh doktor kami dari ESC kepada saya, libra memerlukan penentukuran: setiap 8 atau 9 jam (saya tidak ingat, perbualan sebulan setengah atau dua yang lalu), anda perlu mengukur gula, jika tidak, pembaca akan berhenti menunjukkan nilai. Mungkin dia bermaksud membawa pembaca ke sensor? Saya menyukai idea bahawa gula dapat diukur dengan tepat dengan hanya membawanya ke sensor. Tetapi saya tidak suka anda akan membuat semua pengiraan sendiri. Kami telah berada di pam selama beberapa bulan sekarang, yang sangat mudah, ia melakukan pengiraan insulin (tentu saja, kami menyesuaikan jika perlu), kami hanya memasukkan.
Kami mengikat Deksky di bahu (kanak-kanak berusia 3 tahun 4 bulan, kami memakai sensor di sana sejak tahun 10 bulan). Dekskom mempunyai kelewatan 20 minit dari segi petunjuk.
Suami membeli pemancar khas, memasang program pada telefon pintar: kita, ketika Internet dihidupkan, tunjukkan gula (sudah dan dari jauh), ada juga telefon khas yang menunjukkan gula pada bluetooth. Isyaratnya lebih berfungsi daripada isyarat dexcom. Walaupun dia bekerja dengan menyampaikan isyaratnya. Tidak perlu penentukuran. Tidak ada perkara yang selama dua jam tidak berfungsi semasa menukar / menghidupkan semula sensor - ia selalu berfungsi.

Natalia, apa pam anda? Tetapkan mengikut kuota atau anda sendiri? Kami juga akan beralih ke pam, di pegangan sudah letih. Ia masih normal pada waktu siang, dan pada waktu malam bangun dan memberi suntikan dalam kegelapan sangat menjengkelkan.

Ulasan gaya bebas

Sensor
5 kotak

Hadiah dalam setiap pesanan.

Sensor
1 pc dalam kotak.
Harga adalah untuk 5 kotak.

Sensor ini sesuai untuk semua pembaca Eropah (Jerman, Itali, Perancis, England, Poland).


Sensor yang dapat diganti dengan diameter 5 cm dipasang dengan kuat di bahagian belakang bahu, rambut pengukur yang fleksibel dengan panjang hanya 5 mm diperkenalkan di bawah kulit. Menggunakan sensor tidak menimbulkan rasa sakit, dan ia tidak dapat dilihat sepenuhnya di bawah pakaian. Tahap gula diukur setiap minit, semua data dicatat dalam memori sensor, yang menyimpan pengukuran selama 8 jam terakhir. Sensor membolehkan anda mandi - tahan air pada kedalaman 1 meter dan boleh berada di dalam air hingga 30 minit. Ia juga tidak memerlukan penentukuran awal, seperti yang telah dilakukan oleh pengilang. Tukar sensor setiap 14 hari..

Untuk membaca maklumat, bawa meter ke jarak 1-4 cm ke sensor. Pada masa yang sama, sensor menghantar data walaupun melalui pakaian! Meter akan menerima semua ukuran yang tersimpan dan menunjukkan kepada anda tahap gula semasa, arah aliran (meningkat atau menurun), serta grafik visual perubahan tahap gula selama 8 jam terakhir. Peranti itu sendiri menyimpan data selama 90 hari terakhir, yang membolehkan anda menganalisis tahap gula secara retrospektif dan melihat di mana terdapat kekurangan pampasan.

Setelah 14 hari beroperasi, sensor Freestyle Libra mati secara automatik dari minit ke minit. Hari-hari terakhir bekerja, Pembaca akan mengingatkan anda bahawa akhir akan datang tidak lama lagi, dan anda tidak akan melupakan keperluan untuk mengganti dengan sensor baru. Dan pada jam terakhir, baki minit untuk pemantauan glukosa akan ditunjukkan.

Kit Permulaan Freestyle Libre 2

Kos barang secara langsung bergantung pada kadar Euro.

Perincian

Penerangan

Jenama: FREESTYLE LIBER 2

Kit Permulaan: FreeStyle Libre 2

Set: pembaca + 2 sensor

Kit FreeStyle Libre 2 terdiri daripada dua sensor yang boleh ditukar ganti dan pembaca penggera yang memaparkan bacaan dalam format grafik yang mudah digunakan.

Sensor yang dapat diganti dengan diameter 5 cm dipasang dengan kuat di bahagian belakang bahu, rambut pengukur yang fleksibel dengan panjang hanya 5 mm diperkenalkan di bawah kulit. Menggunakan sensor tidak menimbulkan rasa sakit, dan ia tidak dapat dilihat sepenuhnya di bawah pakaian. Tahap gula diukur setiap minit, semua data dicatat dalam memori sensor, yang menyimpan pengukuran selama 8 jam terakhir. Sensor membolehkan anda mandi - tahan air pada kedalaman 1 meter dan boleh berada di dalam air hingga 30 minit. Ia juga tidak memerlukan penentukuran awal, seperti yang telah dilakukan oleh pengilang. Tukar sensor setiap 14 hari..

Untuk membaca maklumat, bawa meter ke jarak 1-4 cm ke sensor. Pada masa yang sama, sensor menghantar data walaupun melalui pakaian! Meter akan menerima semua ukuran yang tersimpan dan menunjukkan kepada anda tahap gula semasa, arah aliran (meningkat atau menurun), serta grafik visual perubahan tahap gula selama 8 jam terakhir. Peranti itu sendiri menyimpan data selama 90 hari terakhir, yang membolehkan anda menganalisis tahap gula secara retrospektif dan melihat di mana terdapat kekurangan pampasan.

FreeStyle Libre juga berfungsi seperti glukometer biasa - ia mengukur tahap gula menggunakan jalur ujian. Ini sangat mudah, kerana anda tidak perlu membawa peranti tambahan jika anda perlu memeriksa tahap dengan jalur ujian.

Sistem pemantauan glukosa FreeStyle Libre Flash membolehkan anda memantau kadar gula sepanjang masa, termasuk semasa tidur, membolehkan doktor anda melihat dinamika perubahan tahap gula dan menyesuaikan rawatan dengan lebih tepat. Tidak perlu tindikan jari dan penentukuran.

FreeStyle Libre

FreeStyle Libre adalah penemuan terbaru oleh syarikat kesihatan Britain Abbot. Meter terdiri daripada dua bahagian - pembaca dan sensor, mempunyai ukuran kecil dan dilindungi dari kelembapan. Perbezaan asas antara FreeStyle Libre dan glukometer standard ialah anda tidak perlu membuat tusukan untuk mengukur gula darah.

Di samping itu, ubat ini membolehkan anda mengawal kadar glukosa secara berterusan, menjaga pengukuran selama 8 jam terakhir. Nampaknya berguna bahawa ubat itu sendiri menyimpan data selama 90 hari. Untuk mengikuti petunjuk, anda hanya perlu menghubungi pembaca. Sangat mudah untuk membeli Libre dan menjadikan hidup lebih mudah, mereka yang sudah membeli ubat itu pasti.

Sensor tidak memberikan sebarang kesulitan, tetapi sebaliknya, sangat memudahkan kehidupan seseorang yang menderita diabetes. Untuk mengetahui hasilnya, anda perlu membawa pembaca ke sensor, yang dipasang di lengan bawah. Pembaca membaca data pada jarak satu hingga empat sentimeter, setelah itu memberikan maklumat lengkap. Pembaca dan sensor FreeStyle Libre boleh dibeli bersama atau berasingan. Perhatikan bahawa sensor mesti ditukar setiap 14 hari.

Model glukometer Freestyle Libre (Freestyle Libre)

Seorang pesakit diabetes mesti sentiasa memantau gula darah untuk mencegah glikemia..

Untuk menilai keadaan, bacaan glukometer yang tepat diperlukan. Abbott telah mengembangkan alternatif untuk alat pemantauan gula darah tradisional.

Gambaran keseluruhan model glukometer

Glucometers Freestyle dihasilkan oleh syarikat terkenal Abbott. Produk yang dipersembahkan oleh model Freestyle Optium dan Freestyle Libre Flash dengan sensor Freestyle Libre.

Peranti sangat tepat dan tidak perlu diperiksa semula..

Glucometer Freestyle Libre Flash direka untuk pemantauan gula darah secara berterusan. Peranti ini bersaiz kecil, senang digunakan. Pengukuran Freestyle Libre Optium secara tradisional - dengan jalur ujian.

Kedua-dua peranti memeriksa petunjuk yang penting bagi pesakit diabetes - glukosa dan b-keton.

Garis glukometer Abbott Freestyle dipercayai dan membolehkan anda memilih peranti yang mempunyai ciri dan kemudahan untuk digunakan untuk pesakit tertentu.

Flash Gaya Percuma

Freestyle Libre Flash - instrumen inovatif yang mengukur kadar gula secara berterusan menggunakan kaedah invasif minimum.

Kit pemula merangkumi:

 • pembaca dengan paparan yang luas;
 • dua sensor sensor kalis air;
 • Pengecas;
 • mekanisme untuk memasang sensor.

Pembaca - monitor pengimbasan kecil yang membaca hasil dari sensor. Dimensinya: berat - 0,065 kg, dimensi - 95x60x16 mm. Untuk membaca data, perlu mendekatkan peranti ke sensor yang sebelumnya dipasang di kawasan lengan bawah.

Pada skrin sesaat, tahap gula dan dinamika pergerakannya setiap hari dipaparkan. Glikemia diukur secara automatik setiap minit, data tetap dalam ingatan selama tiga bulan. Maklumat yang diperlukan boleh disimpan di komputer atau media elektronik. Dengan bantuan teknologi seperti itu, pemantauan keadaan pesakit menjadi lebih berkesan..

Freestyle Libre Sensor - sensor-sensor kalis air khas, yang terletak di zon lengan bawah. Sensor mempunyai berat lima gram, diameternya 35 mm, tinggi 5 mm. Oleh kerana saiznya yang kecil, sensor melekat pada badan tanpa rasa sakit dan tidak dirasakan selama hayat perkhidmatan.

Jarum terletak di cairan antar sel dan kerana ukurannya yang kecil tidak terasa. Jangka hayat satu sensor adalah 14 hari. Bekerjasama dengan pembaca, dengan mana anda dapat memperoleh hasil.

Ulasan video glukometer Freestyle Libre Sensor:

Optium gaya bebas

Freestyle Optium adalah model glukometer moden yang menggunakan jalur ujian. Peranti ini mempunyai teknologi unik untuk mengukur b-keton, fungsi tambahan dan kapasiti memori untuk 450 ukuran. Direka untuk mengukur badan gula dan keton menggunakan dua jenis jalur ujian.

Kit glukometer merangkumi:

 • Freestyle Optium
 • 10 lancet dan 10 jalur ujian;
 • kes;
 • alat menindik;
 • arahan dalam bahasa Rusia.

Hasil dipaparkan tanpa menekan butang. Ia mempunyai skrin lampu latar besar dan selesa dan pembesar suara terbina dalam yang direka untuk orang-orang dengan penglihatan yang rendah. Dimensinya: 53x43x16 mm, berat 50 g. Meter disambungkan ke PC.

Hasil gula diperoleh setelah 5 saat, dan keton setelah 10 saat. Dengan menggunakan peranti, anda boleh mengambil darah dari kawasan alternatif: pergelangan tangan, lengan bawah. Seminit selepas prosedur, penutupan automatik berlaku.

Arahan penggunaan

Peranti beroperasi pada suhu 0 hingga 45 darjah dengan kelembapan 10-90%. Langkah-langkah dalam mol / l atau mg / dl.

Untuk menentukan tahap glukosa secara tidak invasif menggunakan Freestyle Libre Flash, anda mesti mengikuti arahan:

 1. Pilih tempat untuk sensor di kawasan lengan bawah dan rawat dengan larutan alkohol..
 2. Sediakan aplikator sensor.
 3. Pasang sensor, tekan dengan kuat dan angkat aplikator dengan berhati-hati.
 4. Pada pembaca, tekan "mulakan".
 5. Sekiranya sensor dinyalakan untuk pertama kalinya, anda perlu mengklik "mula", tunggu 60 minit dan kemudian lakukan ujian.
 6. Bawa pembaca ke sensor tidak lebih dari 4 cm.
 7. Sekiranya anda perlu melihat sejarah pengukuran, klik "sejarah pengukuran" dan pilih pilihan.

Untuk mengukur gula dengan Freestyle Optium, ikuti arahan berikut:

 1. Untuk permukaan permukaan dengan larutan alkohol.
 2. Masukkan jalur ke dalam peranti sehingga berhenti, hidupkan secara automatik.
 3. Buat tusukan, bawa jari anda ke jalur, tahan hingga bunyi bip.
 4. Selepas output data, ekstrak jalurnya.
 5. Peranti akan dimatikan secara automatik atau dengan menekan butang.

Tinjauan video pendek mengenai glukometer Freestyle Optium:

Kelebihan dan Kekurangan Freestyle Libre

Ketepatan tinggi penunjuk pengukuran, berat dan dimensi rendah, jaminan kualiti glukometer dari wakil rasmi - semua ini merujuk kepada kelebihan Freestyle Libre.

Kelebihan model Freestyle Optium termasuk:

 • kurang darah diperlukan untuk penyelidikan;
 • keupayaan untuk mengambil bahan dari laman web lain (lengan bawah, pergelangan tangan);
 • penggunaan dua kali - pengukuran keton dan gula;
 • ketepatan dan kepantasan hasil.

Kelebihan model Freestyle Libre Flash:

 • pemantauan berterusan;
 • keupayaan untuk menggunakan telefon pintar dan bukannya pembaca;
 • kemudahan penggunaan meter;
 • kaedah penyelidikan bukan invasif;
 • sensor tahan air.

Antara kelemahan Freestyle Libre Flash adalah harga tinggi model dan jangka hayat sensor yang pendek - mereka mesti disuap secara berkala.

Pendapat Pengguna

Dari tinjauan pesakit yang menggunakan Freestyle Libre, kami dapat menyimpulkan bahawa alatnya cukup tepat dan senang digunakan, tetapi ada harga tinggi untuk barang habis pakai dan ketidaknyamanan pemasangan sensor.

Saya telah lama mendengar tentang peranti Freestyle Libre Flash yang tidak invasif dan tidak lama kemudian membelinya. Secara teknikal, ia sangat mudah digunakan, dan kestabilan sensor pada badan cukup baik. Tetapi untuk menyampaikannya selama 14 hari, perlu membasahi atau merekatkannya lebih sedikit. Bagi indikatornya, saya mempunyai dua sensor yang melebihi 1 mmol. Selagi ada peluang kewangan, saya akan membeli sensor untuk menilai gula - sangat mudah dan tidak trauma.

Saya telah menggunakan Libra selama enam bulan sekarang. Memasang aplikasi pada telefon LibreLinkUp - ia tidak tersedia di Rusia, tetapi anda boleh memotong kunci jika anda mahu. Hampir semua sensor berfungsi pada jangka masa yang dinyatakan, satu bahkan bertahan lebih lama. Dengan bacaan glukosa normal, perbezaannya adalah 0.2, dan pada gula tinggi - satu per satu. Secara beransur-ansur disesuaikan dengan peranti.

Kos purata Freestyle Optium ialah 1200 rubel. Harga satu set jalur ujian untuk penilaian glukosa (50 pcs.) Ialah 1200 p., Satu set untuk penilaian keton (10 pcs.) - 900 p..

Kit pemula Freestyle Libre Flash (2 sensor dan pembaca) berharga 14500 p. Freestyle Libre Sensor kira-kira 5000 rubel.

Anda boleh membeli peranti tersebut di laman web rasmi dan melalui perantara. Setiap syarikat menyediakan syarat dan harga penghantarannya sendiri..

Forum ulasan gaya bebas

Libra berbohong. Saya tidak akan menggunakannya! Perkara ini sering didengar dari pengguna gaya bebas. Kadang-kadang saya juga berpendapat demikian, terutamanya apabila bacaannya berbeza lebih dari satu mmol, tetapi walaupun semuanya, kami masih terus menggunakan gaya bebas. Topik ini juga dibangkitkan dalam komen di laman web ini, anda boleh melihatnya di sini. Idea bahawa bernilai mempercayai libra sama sekali atau tinggal bersama glukometer kadang-kadang datang, tetapi saya terus membandingkan bacaan libra dan glukometer.

Sekiranya anda menggunakan libra seperti yang kami lakukan, maka anda mungkin sering melihat bahawa bacaan meter berbeza dengan bacaan libre. Bukan bahawa mereka berbeza, tetapi praktikal tidak pernah bertepatan Jawapannya cukup mudah: apabila kita mengukur gula dengan glukometer, kita mengukur gula dalam darah, dan sensor mengukur gula dalam cecair eksistensial. Itulah sebabnya tunggakan sensor dari meter adalah sekitar 10-15 minit, walaupun semuanya secara individu. Kami mengukur pembacaan dengan glukometer dalam darah, dan libra dalam cecair yang wujud selama 10-15 minit. Untuk pemahaman yang lebih baik mengapa bacaan libra berbeza dari nilai sensor, tonton video ini. Video diambil dari kumpulan Semyon Keyser (vk.com/saharmonitor).

Walaupun sukar untuk meyakinkan diri sendiri ketika pembaca LO berada di skrin, dan anda berfikir bahawa itu adalah 2 + 2, dan sebenarnya anak itu mempunyai 4 mmol, bukan dua.

Jangan lupa bahawa semasa pemasangan anda boleh masuk ke dalam kapal, atau ke dalam meterai yang muncul dari suntikan.

Sekiranya anda masuk ke dalam kapal, maka sangat mungkin darah mengalir, bilas di bilik mandi di bawah aliran air yang hangat. Ia berlaku sekali bersama kami, walaupun kami mencuci darah, tetapi sensornya harus dipasang semula.

Dan ketika mengukur dengan sensor, selalu perhatikan bahawa angka di layar adalah angka dari masa lalu, iaitu, itu menunjukkan gula kita, yang 10-15 minit yang lalu. Apa yang baik mengenai libra ialah ia menunjukkan trend perubahan glukosa. Oleh itu, jika anda mempunyai bacaan sensor 16.2 dan anak panah ke bawah, sangat mungkin libra "mengejar" dengan meter, kerana nilai yang diberikan oleh sensor selalu terlalu tinggi untuk gula tinggi dan rendah untuk rendah.

Jadi mengapa saya terus menggunakan libra? Pertama, memungkinkan untuk melakukan beberapa pengukuran pada bila-bila masa sepanjang hari, yang sangat mudah, cepat dan tidak menyakitkan. Yang paling penting: anak panah menunjukkan pergerakan glukosa ke atas atau ke bawah, yang secara peribadi menyelamatkan saraf saya. Kedua, kenyataan bahawa nilai yang diberikan oleh sensor selalu terlalu mahal untuk gula tinggi dan diremehkan pada tahap rendah, memungkinkan untuk “takut” dan mengambil langkah tepat pada masanya. Dan ketiga, peranti ini boleh dibawa ke mana sahaja dengan anda (untuk berjalan-jalan, untuk lawatan) dan tanpa memberi perhatian khusus untuk membaca.

FreeStyle Libre adalah sistem untuk pemantauan glukosa darah secara berterusan. Peranti ini muncul di pasaran Eropah baru-baru ini, jadi tidak semua orang tahu apa itu. Freestyle libre diciptakan oleh Abbot, yang kegiatannya bertujuan mengembangkan teknologi baru di sektor penjagaan kesihatan. Produk baru syarikat ini menjadi rebutan di Eropah. Di negara-negara CIS, FreeStyle Libre belum diperakui. Di Rusia dan Ukraine, anda boleh membelinya sekarang, hanya untuk perkhidmatan jaminan produk yang tidak diperakui.

Gambaran Keseluruhan FreeStyle Libre

Peranti terdiri daripada sensor dan pembaca. Kanula sensor berukuran sekitar 5 mm dan tebal 0,35 mm. Kehadirannya di bawah kulit tidak dirasakan. Sensor dipasang dengan mekanisme pemasangan khas, yang mempunyai jarum tersendiri. Jarum penyesuaian hanya diperlukan untuk memasukkan kanula di bawah kulit. Proses pemasangannya cepat dan hampir tidak menyakitkan. Satu sensor berfungsi selama 14 hari.

Pembaca adalah monitor yang membaca data sensor dan menunjukkan hasilnya. Untuk mengimbas data, anda perlu membawa pembaca ke sensor pada jarak dekat tidak lebih dari 5 cm, setelah beberapa saat gula semasa dan dinamika pergerakan tahap glukosa selama 8 jam terakhir dipaparkan di skrin.

Anda boleh membeli pembaca FreeStyle Libre Flash dengan harga sekitar $ 90. Kit ini termasuk pengecas dan arahan. Kos purata satu sensor adalah sekitar $ 90, penghapusan alkohol yang disertakan dan aplikator pemasangan.

Kelebihan Freestyle Libre

 • pemantauan berterusan penunjuk glukosa darah;
 • kekurangan penentukuran;
 • tidak perlu sentiasa menusuk jari anda;
 • dimensi (padat dan tidak mengganggu kehidupan seharian);
 • pemasangan ringkas dan pantas menggunakan aplikator khas;
 • tempoh penggunaan sensor;
 • menggunakan telefon pintar dan bukannya pembaca;
 • ketahanan air sensor selama 30 minit pada kedalaman 1 meter;
 • penunjuk bertepatan dengan glukometer konvensional, peratusan kesalahan peranti adalah 11.4%.

Kekurangan Freestyle Libre

 • tiada penggera yang terdengar untuk gula rendah atau tinggi;
 • tiada komunikasi berterusan dengan sensor;
 • harga;
 • penunjuk kelewatan (10-15 minit).

Arahan Pemasangan Sensor

Gambaran Keseluruhan dan Pemasangan Produk Abbot:

Ulasan

Baru-baru ini, kita bercakap mengenai glukometer bukan invasif, seperti beberapa jenis khayalan. Tidak ada yang percaya bahawa mungkin untuk mengukur glukosa dalam darah tanpa tusukan jari yang berterusan. Fristay Libre diciptakan untuk mengurangkan jumlah manipulasi diabetes dengan ketara. Pesakit kencing manis dan doktor mengatakan bahawa ini memang alat yang sangat berguna dan sangat diperlukan. Malangnya, tidak semua orang mampu membeli peranti ini, mari kita berharap bahawa lama-kelamaan Freestyle Libre akan menjadi lebih berpatutan. Inilah yang dikatakan oleh pemilik peranti ini yang gembira:

Beritahu saya di mana untuk membeli Freestyle Libre Flash di Moscow?

Meter dihantar dari Jerman ke mana sahaja di Rusia dan Ukraine melalui pos. Terdapat banyak kumpulan di rangkaian sosial yang pakar dalam menjual Freestyle Libre.

beritahu saya di mana untuk membeli Freestyle Libre Flash di Moscow dan berapa harganya

apakah ada aplikasi untuk gaya bebas untuk iphone?

Kami telah menggunakan Libra selama setahun sekarang. Barang hebat. Anak perempuan berumur 9 tahun. Nilai gula ketinggalan daripada nilai dalam darah, tetapi disesuaikan dengan peranti. Pada tahap gula biasa, kesalahannya kecil (0.1-0.2), untuk gula besar atau kecil kesalahannya sudah besar (1-2 unit).
Memasang aplikasi (LibreLink) pada anak perempuan telefon pintar. Dan saya memasang aplikasi (LibreLinkUp) di telefon saya. Aplikasi ini tidak tersedia di Rusia, tetapi anda boleh menyelesaikannya: membuat akaun Google baru dengan negara Britain, melampirkan kad bank ke akaun anda (tiada bayaran); Pasang aplikasi tunnelBear tunnel VPN - anda hanya perlu melalui UK sekali untuk memasang aplikasi, menggunakan Internet mudah alih, dan bukan melalui Wi-Fi. Dan untuk pengukuran, anda memerlukan telefon pintar dengan sokongan NFC, anda boleh mendapatkan ukuran di mana-mana telefon. Seorang kanak-kanak di sekolah mengukur gula melalui telefon, dan di tempat kerja saya segera mendapat paras gula di telefon saya. Aplikasi Android sahaja.
Selama tahun ini, hanya satu sensor yang berhenti mengeluarkan pengukuran lebih awal dari yang dijadualkan, selebihnya berfungsi seperti yang diharapkan selama dua minggu. Sekali saya memesan 6 sensor, tetapi mereka menggunakan jangka masa penggunaan yang dekat. 2 sensor digunakan selepas tarikh akhir, berfungsi dengan baik.

Kami juga menggunakannya, SANGAT bagus, tetapi hanya satu `TAPI 'yang besar untuk kami.. Ia tidak tersedia untuk dijual secara percuma di Estonia (di Negara-negara Baltik). Yang membawa banyak masalah, masalah dan saraf dengan pembelian! Kami menanti bila akan dijual secara rasmi!

dan di mana anda membuat pesanan?

Kami menghadapi masalah: sensor jatuh dalam 2-3 hari. Tukar Freestyle Libre ke yang baru - mahal. Anda mesti membeli sensor baru. Kami cuba melekatkan tambalan - ia kurang membantu.

Kami menemui cara ini: anda perlu mengambil pembalut Peh Haft (!) Yang luas dan membalutnya. Beberapa revolusi sudah cukup, pembalut itu melekat sendiri (simpul tidak diperlukan), pembalut lebar di bawah sensor tidak tersumbat. Menjaga seminggu mudah.

Helo! Dan adakah masalah semasa mengeluarkan sensor? Saya tidak mempunyai jarum semasa mengeluarkannya, hanya "pendawaian" fleksibel nipis yang terletak di dalam jarum.

Ini adalah jarum. Harap maklum bahawa pengeposan hanya fleksibel di pangkalan. Ia tidak membengkok sepanjang. Jarum padat kekal apabila sensor dipasang dalam kotak plastik, di "cap".

Kami cuba memperbaiki sensor menggunakan pelekat tambahan, gam khas (mahal), tetapi sensor jatuh dalam satu atau dua hari. Kami tidak tahu apa yang perlu dibuat. Tidak ada masalah seperti itu dengan pam.

Anda perlu lap dengan baik dengan kain alkohol, degrease, kemudian keringkan dengan baik, kemudian teruskan pemasangan. Anak perempuan berusia 11 tahun, kami menggunakan 6 bulan, menjadi lebih mudah untuk hidup

Mungkin ada gunanya untuk mencegah penundaan 1- penunjuk pada 20min-jam, 2- setelah sensor, abses seperti itu tetap sihat dua minggu kemudian (di mana terdapat gam)
Selebihnya ok

selamat petang,
Saya menggunakan Freestyle Libra selama setengah tahun. Sangat berpuas hati, tiada keluhan. Tetapi saya mempunyai soalan dan saya tidak dapat mencari maklumat di mana-mana. Mungkin ada yang tahu, beritahu saya di mana anda boleh memasang sensor, kecuali tangan?
Terima kasih terlebih dahulu

01/24/18 Syarikat Abbot secara rasmi mendaftarkan pengimbas dan sensor FreeStyle Libre, kami sedang menunggu penjualan rasmi di Rusia.

Pada libra 3 bulan, perkara yang baik. menempah 2 pcs. sebulan lebih awal. dan kemudian dolar melonjak di laman web yang mereka pesan tidak tersedia. isteri histeris bagaimana hidup. di sini dan membuat kesimpulan. libra pada anak lelaki 6 tahun. ditambah dengan bluetooth. dalam batu lebih baik daripada menusuk, terutama setelah makan setiap 5 minit.

Freestyle Libre adalah perkara yang sangat senang. Bacaan agak lewat.
Ia akan muncul secara rasmi di Rusia hanya pada musim gugur. Mereka mengatakan bahawa mereka mendapat lesen untuk waktu yang lama (lihat, Kementerian Kesihatan yang tersayang melindungi kita dari semua kerohanian, menawarkan rawatan dengan 10 jalur ujian setiap bulan).
Harga tiba-tiba melonjak ke pembekal, sensornya kini 5,000, 10.000, rompakan yang keterlaluan, kerana mereka mula menjualnya dengan harga 2 unit sebulan, yah, euro melonjak lagi

Di mana dan bagaimana untuk membeli peranti ini?

Di laman web rasmi - https://www.freestylelibre.ru Penjualan akan bermula tidak lama lagi di Rusia.

Tidak lama kemudian?

Tarikh yang tepat tidak diketahui oleh saya. Di laman web rasmi mereka segera menulisnya.

Penjualan bermula pada 10.25.2018

Selamat petang, adakah mungkin untuk memindahkan data dari pembaca FreeStyle Libre standard ke komputer atau telefon?

Ya, anda perlu memuat turun program dengan nama yang sama untuk Windows dari laman web rasmi https://www.freestylelibre.ru

Siapa yang akan memberitahu anda jenis ujian yang dimasukkan ke dalam pembaca dan untuk tujuan apa?

Igor, FreeStyle Optima untuk mengukur glukosa dan keton

Bagaimana saya boleh membeli barang seperti itu? Wilayah Kutulik Irkutsk, bolehkah saya menghantar pengangkutan? [email protected] menunggu jawapan

Beritahu saya di mana untuk membeli Freestyle Libre Flash di Moscow dan berapa harganya?

Saya sedang mengkaji sistem pemantauan berterusan FreeStyle Libre, kebaikan dan keburukan (harga besar), siapa yang menggunakannya, adakah itu bernilai wang sebanyak itu? Terutama untuk kanak-kanak kecil.
Kami menjual 1 sensor 2500 (selama 14 hari), di Jerman saya menemui pembaca kit pemula + 2 sensor 170 euro. Di mana anda membeli?
Saya ingin melihat gambar penuh sekurang-kurangnya secara berkala, kerana kadang-kadang lompatan pelik.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes
02/19/2017, 10:05# 10
Saiz sensor
- tinggi mm
- diameter mm
Bekalan kuasa
Kehidupan Sensor, Hari
Memori sensor, jam
Suhu operasi sensor, ºС
Kelembapan simpanan,%
Sensor tahan air
Hari penyimpanan data
Negara