Pemantauan gaya bebas

Dan bolehkah saya mengetahui apa yang anda lampirkan? sensor saya jatuh dalam satu jam dari tangan ((

Kami memakai Dex. Mula-mula saya menempelkan plaster filem Hydrofilm di atas, kemudian saya mengintip kaedah lain untuk "mengikat" hanya dengan pemilik Libre - pembalut pelekat diri Peha-haft dari Hartmann. Ia mempunyai saiz dan warna yang berbeza. Ia kelihatan sangat kemas dan dipegang rapat. Jadi pergi sekarang

escabar.maria selamat datang. Beritahu saya mengenai pembalut, bagaimana anda menggunakannya? Kami mengenakannya di dexcom semalam dan dia turun bersamanya pada waktu pagi.
terima kasih!

Adakah anda mempunyai pembalut Peha-Haft? Kami membalut semuanya: sensor dan bawah. Dia belum pernah gagal kita. Perkara utama adalah membalut dengan ketat, elastik, ia akan meregangkan sedikit semasa memakai. Mungkin anda mengikatnya terlalu longgar. Apabila anda memakainya lama, ia boleh menggulung dan meluncur, tetapi ini tidak lebih awal daripada selepas stoking seminggu. Cuba balut dengan ketat dan pembalut lebih lebar (kita mempunyai 8 cm untuk dex dan 10 cm untuk bawah)

Dari mana anda mendapat harga tersebut ?? Paling murah yang dijumpai - 7500 untuk satu sensor..

Apa maksud awak? Sensor Dexcom atau Libre. Saya mengambil harga untuk Libre dari laman web rasmi Abbott (harganya dalam euro). Dexcom dibentangkan di laman web Rusia - halaman pertama mesin pencari))) Untuk 7500 tidak melihat.

Sila berikan pautan ke laman web rasmi

Anda boleh memberikan pautan ke laman web di mana anda boleh membeli Libre dan sensor dengan harga 60 euro?

Tidak betul 60 tetapi hampir..)) www.mylibre.ru

Saya membeli di laman web Perancis https://www.abbottdiabetestore.fr

Sebagai pemilik dua peranti, saya dengan yakin dapat mengatakan bahawa ketinggian nilai Libra jauh lebih rendah daripada Dekscom, dan ketepatannya lebih tinggi. Menggunakan sensor bersama dengan telefon pintar adalah sangat mudah. Sekiranya tidak kerana harga sensor, maka banyak pesakit diabetes menjadi lebih bahagia.

Maaf, saya kurang faham. Anda menyenaraikan faedah Libre, dan kemudian membincangkan sensor dengan telefon pintar. Mengenai integrasi dengan iPhone - ini sudah berlaku untuk Dexcom, bukan? Dan sepertinya ini juga mengenai Libre.
Dan harganya adalah ya, tetapi jika dibandingkan dengan kos Dexcom, Libre adalah penembusan sebenar dari segi kebolehcapaian, ia agak setanding dengan harga jalur ujian.

Libra boleh digunakan dengan mana-mana telefon pintar di mana terdapat NFC. Anda tidak boleh membeli pembaca

Diana, ya, anda betul. Saya bercadang untuk menulis catatan berasingan mengenai kemungkinan mengintegrasikan Libre dengan telefon pintar. Semasa saya menulis artikel ini, belum ada inovasi seperti itu)

Diana, "gunakan dengan telefon pintar mana pun yang ada NFC" - di Android'e ?

Terima kasih, artikel yang sangat menarik. Sekiranya tidak sukar, bolehkah anda memberikan pautan ke maklumat rasmi bahawa peranti tersebut harus memasuki pasaran Rusia tidak lama lagi (pada tahun 2016)? Saya tidak dapat mencari sumber berita ini di mana-mana. Terima kasih terlebih dahulu!

Saya memanggil Abbott Rusia, dan mereka menjelaskan kepada saya bahawa peranti itu kini disahkan di Rusia, ia akan mula dijual pada musim gugur. Malah mereka menerima pra-pesanan.

Saya baru sahaja menelefon di Abbott Diabets Care. Mereka mengatakan bahawa sementara pensijilan sedang dijalankan. Ia mengikut jadual dan boleh mula dijual pada akhir tahun, bahkan mungkin pada awalnya. Mereka tidak mengatakan mengenai pra-pesanan, mereka menghubungi, mereka mengatakan bahawa mereka akan menghubungi apabila peranti siap dijual. Mereka mengatakan pada harga bahawa mereka sama sekali tidak lebih tinggi daripada yang ada di Eropah, dengan mengambil kira kursus ini, mungkin sedikit lebih rendah (tetapi boleh), tetapi pasti tidak lebih tinggi.
Buat masa ini di laman Jerman - ini (bulat) 170 euro setiap set, 60 euro setiap sensor.
Di Mylibre.ru, harga pada dasarnya tidak jauh lebih tinggi. 200 euro dan 69 euro, hanya tidak ada sijil, tetapi anda boleh menjadi pemilik lebih awal daripada musim sejuk :)

Aplikasi liapp telah muncul di playmarket, yang membolehkan anda menggunakan telefon pintar anda di android sebagai pembaca. Satu-satunya perkara di dalamnya ialah fungsi pemindahan data NFC

Tolong beritahu saya. Kali pertama mereka memerintahkan kebebasan melalui e2russia (perantara dari Jerman), tetapi bungkusan itu berjalan lama-3 minggu. Sekarang kami mengetahui mengenai mylibre.ru (juga perantara), sensor di sana lebih mahal, tetapi penghantarannya lebih cepat. Adakah ada yang memesan melalui mereka? tidak ada ulasan tertentu di Internet mengenai karya mereka, saya tidak mahu terbang

Banyak kenalan membuat pesanan melalui mylibre - semua orang gembira, tidak ada masalah. Terdapat "pejabat" biasa, malah mereka membuat laman web yang baik untuk perniagaan ini.

Tetapi anda tidak tahu, mungkin negara akan menjual sekurang-kurangnya kepada sensor. Dan kemudian 10.000 sebulan untuk diberikan kerana masih belum boleh dilakukan.

Pertama, Libre masih tidak akan lulus pensijilan di Rusia. Mereka berjanji untuk memulakan penjualan pada bulan September. Kedua, memang ada perbincangan yang ingin dimasukkan Libre dalam perolehan awam. Tetapi walaupun terdapat maklumat yang memberangsangkan di negara kita, tidak perlu membicarakan sebarang perancangan strategik. Hari ini mereka memberi, esok mereka ambil. Dan pegawai selalu betul, bukan pesakit. Oleh itu, saya tidak mempunyai khayalan dalam perkara ini. Perkara utama adalah bahawa orang tidak boleh memakai insulin domestik dan glukometer satelit. Di sini tidak akan ada masa untuk sensor)

selamat petang!
Seperti yang dijelaskan oleh doktor kami dari ESC kepada saya, libra memerlukan penentukuran: setiap 8 atau 9 jam (saya tidak ingat, perbualan sebulan setengah atau dua yang lalu), anda perlu mengukur gula, jika tidak, pembaca akan berhenti menunjukkan nilai. Mungkin dia bermaksud membawa pembaca ke sensor? Saya menyukai idea bahawa gula dapat diukur dengan tepat dengan hanya membawanya ke sensor. Tetapi saya tidak suka anda akan membuat semua pengiraan sendiri. Kami telah berada di pam selama beberapa bulan sekarang, yang sangat mudah, ia melakukan pengiraan insulin (tentu saja, kami menyesuaikan jika perlu), kami hanya memasukkan.
Kami mengikat Deksky di bahu (kanak-kanak berusia 3 tahun 4 bulan, kami memakai sensor di sana sejak tahun 10 bulan). Dekskom mempunyai kelewatan 20 minit dari segi petunjuk.
Suami membeli pemancar khas, memasang program pada telefon pintar: kita, ketika Internet dihidupkan, tunjukkan gula (sudah dan dari jauh), ada juga telefon khas yang menunjukkan gula pada bluetooth. Isyaratnya lebih berfungsi daripada isyarat dexcom. Walaupun dia bekerja dengan menyampaikan isyaratnya. Tidak perlu penentukuran. Tidak ada perkara yang selama dua jam tidak berfungsi semasa menukar / menghidupkan semula sensor - ia selalu berfungsi.

Natalia, apa pam anda? Tetapkan mengikut kuota atau anda sendiri? Kami juga akan beralih ke pam, di pegangan sudah letih. Ia masih normal pada waktu siang, dan pada waktu malam bangun dan memberi suntikan dalam kegelapan sangat menjengkelkan.

Pemantauan gaya bebas

05/15/2020 Halo, kami akhirnya matang untuk pemantauan. Kami memilih Libra 2 untuk anak perempuan saya, kerana saya membaca banyak ulasan positif tentangnya dan juga memilihnya kerana tidak sukar untuk mencari sensor. Dan kebahagiaan itu bertepatan bahawa sekarang anda mempunyai potongan harga untuk seluruh sistem Libra, berkat ini kami segera membeli produk berkaitan yang kami fikir akan ditunda kemudian) Sekarang kami menunggu pada 30 Mei, ketika kami sudah menerima paket kami dan akan memasang sensor. Kemudian kami akan berhenti berlangganan bagaimana keadaannya dan bagaimana rasanya secara keseluruhan)

05/15/2020 Pakej tiba dalam 14 hari, terima kasih banyak. Semuanya dikemas dengan baik dan bahkan dilipat hadiah, kanak-kanak itu berpuas hati, sudah menggunakan sensor dan pelekat yang anda letakkan.

Pilih mata wang

berita

Ulasan terkini

05/15/2020 Halo, kami akhirnya matang untuk pemantauan. Kami memilih Libra 2 untuk anak perempuan saya, kerana saya membaca banyak ulasan positif tentangnya dan juga memilihnya kerana tidak sukar untuk mencari sensor. Dan kebetulan dengan senang hati bahawa sekarang anda mempunyai potongan harga untuk seluruh sistem Libra, berkat ini kami segera membeli produk berkaitan yang kami fikir akan ditunda kemudian) Sekarang kami menunggu pada 30 Mei, ketika kami sudah menerima paket kami dan akan memasang sensor. Kemudian kami akan berhenti berlangganan bagaimana keadaannya dan bagaimana rasanya secara keseluruhan)

05/15/2020 Pakej tiba dalam 14 hari, terima kasih banyak. Semuanya dikemas dengan baik dan bahkan dilipat hadiah, kanak-kanak itu berpuas hati, sudah menggunakan sensor dan pelekat yang anda letakkan.

05/14/2020 Selamat petang! Kami membuat pesanan, saya tidak ingat berapa kali, kami bahkan tidak bimbang untuk menerima bungkusan itu! Kami ingin mengucapkan terima kasih untuk semua pakej kami) Sistem pemantauan yang dinasihatkan oleh pengurus, kami sangat gembira! Kawal gula, selamat malam, dan hanya selesa! Kami juga berterima kasih atas pemberian tersebut. Terima kasih atas kejujuran, kesopanan dan penjagaan anda..

Sistem pemantauan Freestyle Libre (starter kit) FreeStyle Libre

Sistem pemantauan FreeStyle Libre. Direka untuk mereka yang ingin mencuba, tidak mengalami semua kelebihan dan kekurangan sistem untuk memantau glukosa dalam cecair antar sel - FreeStyle Libre

Kit ini terdiri daripada pembaca (pembaca) dan dua sensor.

Direka untuk mereka yang ingin mencuba, tidak mengalami semua kelebihan dan kekurangan sistem untuk memantau glukosa dalam cecair ekstraselular - FreeStyle Libre

Berdaftar untuk digunakan di Rusia. Sesuai dengan sensor yang didaftarkan di Rusia.

Pengimbas Gaya Bebas (RUSIA)

Pengimbas (pembaca) Freestyle Libre (RUSIA)

Penerangan

Pengimbas Gaya Bebas (RUSIA)

Freestyle Libre Flash - sistem pemantauan glukosa.

pembaca dengan fungsi glukometer ketika menggunakan jalur ujian Freestyle Optium Glucose dan Freestyle Optium Ketones). Peranti 3-dalam-1: pemantauan berterusan, meter glukosa darah, pengukuran keton darah.

ARAHAN PEMASANGAN dalam bahasa Rusia:

Mengapa pengguna memilih sistem pemantauan Freestyle Libre Flash?

Dengan senang

Hidup dengan senang dan percuma

Berenang, mandi atau bersenam - Freestyle Libre kalis air dan kekal di badan semasa mandi, mandi, berenang atau latihan.

Sensor kalis air hingga 1 meter air selama maksimum 30 minit.

Tanpa rasa sakit

Pelajari bacaan glukosa tanpa rasa sakit dalam satu saat, anda boleh mengimbas walaupun menggunakan pakaian luar. Pembaca dapat membaca data dari sensor jika jaraknya dari 1 cm hingga 4 cm dari sensor.

Dengan setiap imbasan, anda mendapat nilai glukosa semasa anda, 8 jam terakhir data glukosa dan anak panah arah menunjukkan arah perubahan tahap glukosa. Sensor Freestyle Libre ringkas dan selesa digunakan setiap hari. Ini memperkenalkan teknologi yang dirancang untuk membebaskan anda dari masalah pemantauan glukosa. Dalam kajian diabetes Abbot, 95.7%% pesakit yang diperiksa (n = 30) bersetuju bahawa sistem Freestyle Libre mengurangkan ketidakselesaan pemantauan glukosa.

Tidak memerlukan penentukuran sensor dengan glukometer

Menghilangkan suntikan yang menyakitkan di jari untuk penentukuran dan dirancang untuk kekal di badan sehingga 14 hari.

Tahan air - tidak lebih dari 30 minit.

Mandi, mandi, aktiviti fizikal aktif - Freestyle Libre sensor kalis air dan kekal di badan semasa mandi, mandi, mandi dan bersenam.

Perubahan sensor yang selesa (sensor)

Penggantian sensor diperlukan 2 minggu sekali.

Saiz kecil (35 mm x 5 mm)

Tidak kelihatan di bawah pakaian.

Gaya bebas

Freestyle Libre menerima data dari sensor dan dengan serta-merta memaparkan maklumat dalam bentuk yang mudah diakses dan mudah.

Ringkas dan ringan

Mudah dipegang dan dibawa. Pengimbas berukuran 95 mm x 60 mm x 16 mm dan berat 65 gram..

Skrin sentuh warna lampu latar

Memperluas pengalaman pengguna, boleh digunakan dalam kegelapan

Menyediakan grafik yang mudah dibaca.

Data glukosa 14 hari disimpan

Memberi gambaran lengkap mengenai kadar glukosa dalam 3 bulan. Untuk melihat corak glisemik penuh dalam 3 bulan terakhir, sensor mesti diganti setiap 14 hari dan imbasan mesti dilakukan sekurang-kurangnya sekali setiap 8 jam.

Selamat datang ke era kesederhanaan dan kemudahan baru.

Kecil dan tidak ketara

Sensor terletak di bahagian belakang lengan atas.

Benang sensor yang sangat nipis,

 • semasa kadar glukosa berubah dengan cepat,
 • hipoglikemia;
 • simptom tidak sepadan dengan data pembaca.

Perincian

1 ulasan untuk Freestyle Scanner Libre (RUSSIAN)

Maria - (pemilik yang disahkan) - 02/14/2020

Beberapa petua untuk memasang dan menggunakan libra:

1. Pasang sensor sehari sebelum pengaktifan tetapi jangan mula. Ini akan membolehkan rambut sensor sembuh secara normal dan anda akan mula membaca dengan lancar dan stabil sejak minit pertama selepas memulakan.

2. Segera setelah memasang sensor, tidak kira ada darah atau tidak, bilas dengan peroksida. Ini akan mencuci darah dan membersihkan tempat tusukan. Pertama, bacaan akan menjadi lebih stabil, tidak mungkin ada kegagalan gipu selama beberapa jam setelah bermula. Kedua, setelah 14 hari, apabila anda mengeluarkan sensor, anda tidak akan melihat di mana ia berada. Untuk mencuci, anda memerlukan jarum suntik 5-cc tanpa jarum. Sangat mudah, tidak di bawah tekanan, tuangkan ke lubang sensor sehingga busa muncul. Bilas sehingga darah dicuci atau peroksida dalam jarum suntik berakhir.

3. Letakkan sensor di tempat yang disyorkan, bukan di sisi bahu, tetapi di belakang. Letakkan dengan tangan yang kuat dengan tolak tajam. Jangan tekan perlahan-lahan atau dengan sedikit usaha, jika tidak, mereka akan seperti membengkokkan antena ketika memasang libra ‍♂️

4. Kalibrasi sensor secara pukal tidak lebih awal dari 15 minit selepas pengaktifan.

5. 1-3 hari pertama, sementara rambut sembuh, penentukuran dapat berubah sedikit, maka dari 4 hari hingga akhir perkhidmatan, anda akan mendapat semuanya dengan tepat.

Penafian

FreeStyleLibre.co.uk adalah laman web khusus produk yang ditujukan hanya untuk penduduk UK.

Sekiranya anda adalah penduduk negara lain, sila hubungi sekutu Abbott tempatan anda untuk mendapatkan maklumat produk yang sesuai untuk negara tempat tinggal anda.

Laman web Freestyle Libre ini adalah laman web khusus produk UNITED KINGDOM yang tidak bertujuan untuk A.S. penduduk. Kandungan web ini secara eksklusif disediakan untuk profesional penjagaan kesihatan di negara-negara dengan pendaftaran produk pihak berkuasa kesihatan yang berlaku.

Sekiranya anda A.S. penduduk, sila layari www.myfreestyle.com

Sekiranya anda adalah penduduk negara lain daripada United Kingdom, sila kunjungi halaman indeks negara kami halaman indeks negara kami untuk mendapatkan maklumat produk yang sesuai untuk kediaman negara.

Laman web Freestyle Libre ini adalah laman web khusus produk UNITED KINGDOM yang tidak bertujuan untuk A.S. penduduk. Kandungan web ini secara eksklusif disediakan untuk profesional penjagaan kesihatan di negara-negara dengan pendaftaran produk pihak berkuasa kesihatan yang berlaku.

Sekiranya anda A.S. penduduk, sila layari www.myfreestyle.com

Sekiranya anda adalah penduduk negara lain daripada United Kingdom, sila kunjungi halaman indeks negara kami halaman indeks negara kami untuk mendapatkan maklumat produk yang sesuai untuk kediaman negara.

Eropah

 • Itali Itali
 • Belanda Belanda
 • Jerman Jerman
 • Norway Norway
 • Portugal Portugal
 • Sepanyol Sepanyol
 • Perancis perancis
 • Ireland ireland
 • Poland Poland
 • Luxembourg Luxembourg
 • Switzerland Switzerland

Produk

Pek

MAKLUMAT

MAKLUMAT

MAKLUMAT

& nbsp & nbsp

MENGAPA HARGA APABILA ANDA BOLEH SCAN? -

Sistem pemantauan glukosa kilat FreeStyle Libre dirancang untuk membebaskan pesakit dari gangguan pemantauan glukosa 1.

Sensor kecil secara automatik mengukur dan menyimpan bacaan glukosa secara berterusan siang dan malam. P †

Bacaan glukosa dengan imbasan 1 1 saat tanpa rasa sakit walaupun melalui pakaian. Mengenai ©

Dengan setiap imbasan, anda mendapat bacaan glukosa semasa anda, data glukosa 8 jam terakhir dan anak panah arah aliran Oo menunjukkan arah glukosa anda menuju.

Berenang, mandi atau bersenam - sistem FreeStyle Libre direka agar tahan air dan dipakai ketika mandi, berenang dan bersenam. dalam

Pelbagai laporan memberikan maklumat terperinci mengenai data glukosa anda, membantu anda dan profesional penjagaan kesihatan anda dalam membuat keputusan yang tepat mengenai pengurusan diabetes anda.

Sensor kecil secara automatik mengukur dan menyimpan bacaan glukosa secara berterusan siang dan malam. P †

Bacaan glukosa dengan imbasan 1 1 saat tanpa rasa sakit walaupun melalui pakaian. Mengenai ©

Dengan setiap imbasan, anda mendapat bacaan glukosa semasa anda, data glukosa 8 jam terakhir dan anak panah arah aliran Oo menunjukkan arah glukosa anda menuju.

Berenang, mandi atau bersenam - sistem FreeStyle Libre direka agar tahan air dan dipakai ketika mandi, berenang dan bersenam. dalam

Pelbagai laporan memberikan maklumat terperinci mengenai data glukosa anda, membantu anda dan profesional penjagaan kesihatan anda dalam membuat keputusan yang tepat mengenai pengurusan diabetes anda.

Becky d.

Saya telah menghidap diabetes jenis satu selama 20 tahun sekarang. Suntikan yang saya boleh kendalikan tetapi tusukan jari sangat mengerikan! Saya akan melakukan apa sahaja untuk mengelakkan melakukannya, dan jelas kawalan saya menderita sebagai akibatnya. Saya mendengar tentang Libre dan menganggapnya terlalu baik untuk menjadi kenyataan! Saya membelinya dengan putus asa bahawa ia akan membantu saya dan kebaikan saya melakukannya !! Hba1c saya telah meningkat sebanyak 3% sejak! Saya sangat menyukainya dan saya memilih untuk meneruskannya, pada hari perkahwinan saya! Ibu saya mempunyai pembaca supaya dia dapat mengimbas saya secara diam-diam semasa saya berbual dengan tetamu, saya tidak perlu risau sama sekali dan itu sangat melegakan! Saya sangat gembira kerana tidak melakukan tusukan jari-dan berisiko mendapat darah pada pakaian saya! Libre sangat berguna kerana suami saya dapat mengimbas saya semasa saya tidur dan membangunkan saya jika rendah / tinggi. Lebih penting sekarang daripada memerhatikan gula-gula saya, dan saya secara jujur ​​merasakan bahawa Libre telah memberi saya begitu banyak keyakinan dan kemampuan untuk mencapai perkara-perkara yang saya rasa tidak mungkin. Saya akan hilang tanpanya sekarang!

Eleanor w.

Saya memulakan FreeStyle Libre kira-kira 6 bulan yang lalu setelah hanya didiagnosis menghidap diabetes jenis 1 selama 10 bulan. Saya telah menggunakan lancet hingga saat itu dan selalu benci menusuk jari saya, tetapi yang paling penting saya tidak tahu tahap apa yang saya lakukan pada waktu malam dan antara waktu makan. Setelah didiagnosis baru-baru ini, saya bergelut untuk mengawal hypos waktu malam dan saya tidak selalu bangun. Ia adalah pertempuran yang sering berlaku untuk mengetahui sama ada saya mengalami hipo pada waktu malam sehingga saya mendapat gaya bebas. Bukan sahaja saya dapat melihat dari grafik glukosa sama ada saya mengalami hipo atau tidak, saya dapat mengetahui kapan penurunan berlaku dan membantu saya memahami apa yang perlu diubah. Bukan sahaja saya dapat melihat hasilnya, sangat mudah untuk menghantarnya kepada jururawat saya untuk menunjukkan kepadanya apa yang telah berlaku dan dia dapat membantu saya dengan berkesan. Sebagai tambahan kepada pertolongan besar yang pernah berlaku untuk hipo waktu malam, ia telah membantu saya secara besar-besaran pada waktu siang. Sebagai seorang guru, saya perlu mempunyai kawalan yang sangat baik terhadap tahap saya kerana boleh menjadi satu tahap untuk memeriksa tahap saya dengan tusukan jari jika saya mempunyai tahap rendah. Libre sekarang bermaksud saya dapat memeriksa tahap saya dengan serta-merta tanpa mengganggu pengajaran saya dan memperlakukannya dengan tindakan yang sesuai. Ini telah membuat perbezaan seperti itu dalam hidup saya dan membuat saya merasa seperti saya mempunyai kawalan dan pemahaman yang lebih baik mengenai tahap saya. Beberapa hari ini sangat mudah sehingga saya hampir lupa bahawa saya menghidap diabetes!

JOHNNY M.

"Ini adalah anak lelaki saya, 13 tahun, menggunakan Freestyle Libre-nya. Mungkin tidak banyak, hanya seorang budak lelaki yang meneliti dirinya sendiri, sehingga saya memberitahu anda bahawa di samping Diabetes Jenis 1 Johnny juga mengalami autisme yang teruk dan ketidakupayaan pembelajaran yang teruk. Dia mempunyai sangat sedikit ucapan dan tidak dapat memberitahu saya jika dia merasa tidak senang atau dekat dengan hipo berbahaya. Ini adalah gabungan kecacatan yang sangat kejam dan bererti kita telah hidup di tepi pisau. Sistem Freestyle telah mengubah hidup kita secara harfiah: semalam kita membawanya berjalan kaki sejauh 6 batu di tepi laut tanpa bimbang atau berhenti untuk melakukan ujian tusukan jari dan mengujinya di pantai yang sejuk dan berangin. Hari ini saya membawanya berenang untuk rawatan ulang tahunnya, alat pengimbas di saku saya. Ia telah membebaskan hidup kita dan dia. Saya rasa buat pertama kalinya saya dapat berhenti hidup dalam ketakutan. Terima kasih dari kami berdua. "

Terokai rangkaian Sistem FreeStyle Libre

Rachael hlm

"Saya dengan cepat menyedari betapa tidak ternilainya panah trend dalam merawat tahap gula darah rendah dan tinggi."

TINJAUAN PERPUSTAKAAN

Heidi r

"Hanya selepas sebulan, gula saya lebih terkawal daripada tahun-tahun sebelumnya"

DAPATKAN BACAAN GLUKOSA ANDA DI APP FREESTYLE LIBRELINK dalam - Љ

SOALAN YANG BANYAK DITANYA

Heidi r

"Hanya selepas sebulan, gula saya lebih terkawal daripada tahun-tahun sebelumnya"

Akademi FreeStyle Libre

Lengkapkan modul latihan eksklusif kami, pelajari dan dapatkan satu langkah lebih dekat untuk pembayaran balik!
Baca lebih lanjut

SERTAI SENARAI MAJLIS KAMI

Daftar untuk menjadi yang pertama mengetahui mengenai pelancaran produk, berita, promosi, acara dan maklumat berkaitan produk dan perkhidmatan lain.

Terima kasih. Anda telah ditambahkan ke senarai e-mel kami.

Langganan Gagal

Alamat e-mel ini telah digunakan untuk melanggan.

PRODUK SISTEM FREESTYLE LIBER

KIT PERMULAAN

Cubalah sistem pemantauan glukosa kilat FreeStyle Libre dengan memilih starter pack kami. Ia bernilai tinggi untuk wang dan termasuk pembaca FreeStyle Libre dan dua sensor FreeStyle Libre 14 hari untuk bulan pertama anda.

PRODUK SISTEM FREESTYLE LIBER

APP FREESTYLE LIBRELINK - Љ

Anda boleh mengimbas sensor FreeStyle Libre menggunakan aplikasi FreeStyle LibreLink pada telefon pintar anda. dalam - Љ

PRODUK SISTEM FREESTYLE LIBER

APLIKASI LIBRELINKUP ВҐ, В§

Sekarang, anda boleh berkongsi bacaan glukosa dengan keluarga, rakan, dan profesional penjagaan kesihatan, kapan saja dan di mana sahaja
“Pantau bacaan dan tren glukosa anda dari jauh, siang dan malam P †
"Terima kemas kini apabila bacaan glukosa anda terlalu tinggi atau terlalu rendah
"Tetap berhubung untuk membantu anda menguruskan diabetes anda.

PERLUKAN BANTUAN?

Untuk sokongan produk, petua dan trik, atau tutorial tentang cara menggunakan sistem FreeStyle Libre, kami mempunyai sejumlah sumber yang tersedia untuk membantu anda.

Soalan Lazim dan Tutorial Video

Ketahui lebih lanjut dengan menonton video kami dan melayari halaman FAQ kami

Garis panduan pelanggan

Anda boleh menghubungi kami Isnin hingga Jumaat antara jam 8:00 pagi dan 8:00 malam. Sabtu 9:00 pagi hingga 5:00 petang (tidak termasuk Cuti Bank).

0800 170 1177

Sertai senarai mel kami

Terima kasih. Anda telah ditambahkan ke senarai e-mel kami

Langganan gagal

Alamat e-mel ini telah digunakan

1. Data pada Fail, Penjagaan Diabetes Abbott

* Mengimbas sensor tidak memerlukan lancet.
О | Untuk gambar glisemik yang lengkap, imbas setiap 8 jam sekali.
"Pemanasan 60 minit diperlukan semasa menggunakan sensor

Arahan penuh percuma dalam bahasa Rusia

Hari ini akan menjadi catatan yang sangat pendek.

Di Internet, anda sering dapat mencari arahan untuk libra gaya bebas, tetapi hanya membincangkan pemasangan sensor. Saya telah menyediakan pakej untuk pengguna bebas gaya bebas yang akan membantu anda mengawal gula darah anda dengan lebih baik. Ini akan:

Petunjuk yang dilampirkan pada meter, dalam bahasa Jerman, dalam bahasa Rusia, sayangnya, tidak. Tetapi saya dan pasukan kedai Diatovar.ru telah menyiapkan terjemahan arahan lengkap untuk meter gaya bebas. By the way, petunjuk untuk meter tidak menyebutkan tetapan profesional. Tetapi di laman web kami, dalam artikel “Freometer glukometer freestyle. Penyesuaian ”Anda dapat mencari kod untuk tetapan bebas gaya bebas profesional.

Nah, di sini anda boleh memuat turun apa yang saya janjikan kepada anda

arahan bebas gaya bebas dalam bahasa Rusia

Program untuk menukar tetapan gaya bebas

Mengenai Pengarang

Sergey Safonov

49 komen

Terima kasih banyak atas arahannya. Kesihatan dan yang terbaik, Sergey!

Sama-sama! Saya akan berusaha untuk melayani anda. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai artikel tersebut, maka tulislah! Saya pasti akan menjawab!

Sergey, terima kasih atas arahannya. Saya menghadapi masalah berikut: libra dan sensor dipesan dari Israel. Mereka menghantar apa yang mengejutkan dalam bahasa Rusia dan menu pembaca juga dalam bahasa Rusia. Tetapi pengiraan mengikut standard barat. Anda boleh membuat di dalam program sehingga laporan dicetak sesuai dengan ukuran kami.

Saya dengan senang hati membantu!
Malangnya tidak. Program ini hanya "pembaca", membaca apa yang anda telah wire pada pembaca.
Dan anda telah membuat program sehingga pengukurannya dalam mg / dl.
Oleh itu, anda perlu memindahkan data dari pembaca ke mmol / l sendiri.

Selamat petang, bagaimana saya boleh mendapatkan peranti ini? Saya tinggal di Georgia, Tbilisi, dan apa yang termasuk dalam bungkusan itu, untuk kanak-kanak 2.5 tahun

Selamat petang, jika anda mempunyai rakan di Moscow atau wilayah Moscow, anda boleh membeli di laman web freestylelib.ru

Hello Sergey, beritahu saya Freestyle Liber didaftarkan di Persekutuan Rusia, ada beberapa sijil, jika tidak kami dimasukkan ke hospital dan doktor memerintahkan kami untuk mengambil pengukuran gula setiap tiga jam melalui makmal mereka, kami tidak dapat membuktikan kepada mereka bahawa pada dasarnya indikatornya akan sama dan kami tidak mahu menikam anak itu lagi

Helo Leonid.
Saya tidak dapat menenangkan anda, kerana selama bertahun-tahun berturut-turut libra gaya bebas tidak dapat mendaftar di Persekutuan Rusia dan sijil pematuhan di Persekutuan Rusia belum dikeluarkan.

Sekiranya anda bermaksud data makmal yang sama dengan bebas gaya bebas, maka pembacaannya akan berbeza, libre akan selalu ketinggalan di belakang meter atau dari makmal selama 10 - 15 minit.

Sergey, saya memuat turun arahan, tetapi masih tidak memahami cara menetapkan waktu pada pembaca, sudah setengah hari di belakang saya. Tolonglah!

Selamat petang! Terima kasih banyak atas pertolongan anda. Saya membeli kanak-kanak Libra berusia 10 tahun, diabetes jenis 1. Sensor dari libra menunjukkan gula 16.2, dan glukometer libra 10.2 (perbezaan masa 2 min). Mengapa banyak hasil yang berbeza. Bolehkah saya menyesuaikan sesuatu? Terima kasih terlebih dahulu.

selamat petang!
Berapa banyak kita tidak menggunakan libra, sangat jarang bertepatan dengan glukometer, kerana glukometer mempunyai kesalahannya sendiri, sensornya sendiri. Walaupun dalam satu peranti seperti gaya bebas - glukometer dan sensor, ini adalah dua sistem yang berbeza. Saya mengukur ketika perbezaan antara libra dan glukometer adalah kontur kenderaan, anda dapat lihat dalam kumpulan yang dihubungi di sini.

Dan semasa mengukur, selalu perhatikan bahawa angka di layar ketika mengukur dengan sensor adalah angka dari masa lalu, iaitu, itu menunjukkan gula kita, yang 10-15 minit yang lalu. Semakin baik libra, semakin menunjukkan trend perubahan glukosa. Oleh itu, jika anda mempunyai bacaan dari sensor 16.2 dan anak panah ke bawah, sangat mungkin libra "mengejar" dengan meter, kerana nilai yang diberikan oleh sensor selalu terlalu tinggi untuk gula tinggi dan terlalu rendah untuk rendah.

Tetapi perbezaan 6 mmol masih cukup besar, mungkin anda telah mengaktifkan sensor ketika belum cukup ditutup dengan cecair antar sel, atau pada gula yang tidak rata, anda boleh membaca mengenai pemasangannya di sini. Kami juga pernah mengalami perbedaan besar, dan hanya kerana sensor diaktifkan, setelah suntikan insulin, ketika kadar gula mulai turun.

Malangnya, apabila menggunakan pembaca, mustahil untuk menentukurnya dengan darah. Di sini, tunggu sahaja, mungkin bacaannya akan habis. Dan periksa perbezaan bacaan walaupun pada gula, katakan pada waktu pagi sebelum suntikan insulin, mungkin juga tidak begitu besar. Sekiranya perbezaan gula walaupun besar - cuba kacau sensor atau tuangkan air suam ke dalam bilik mandi, kemungkinan anda masuk ke dalam kapal semasa pemasangan.

Perhatikan juga lokasi pemasangannya, kerana anak itu berusia 10 tahun, dia sangat aktif, dan jika dia kurus, sangat mungkin mereka masuk ke otot dan ia "mengunyah" jarum sensor. Ini berlaku apabila pada mulanya pembacaan dapat dibandingkan dengan glukometer, dan kemudian untuk beberapa sebab, katakanlah setelah sesi latihan aktif, kesilapan bermula.
Cuba, perhatikan, bacaan sensor - walaupun berbeza dari meter, haruslah logik, iaitu, jika anda makan gula, suntikan insulin, tetapi belum dimakan.

Selamat petang, Sergey! Adakah jenis program untuk PC yang akan membaca maklumat dari pembaca?

FreeStyle Libre secara rasmi dijual di Rusia

Sistem pemantauan harian FreeStyle Libre kini dijual secara bebas di Rusia.
Di laman web rasmi https://www.freestylelibre.ru/libre/ anda boleh membeli peranti FreeStyle Libre Reader itu sendiri dan bahan habis pakai - Sensor FreeStyle Libre Sensor.
Menurut data yang belum disahkan, FreeStyle Libre Reader dapat ditolak jika telefon pintar anda dilengkapi dengan teknologi NFC. FreeStyle Libre Sensor - dilengkapi dengan sensor NFC dan dengannya anda dapat memberikan komunikasi dengan telefon pintar anda, tetapi anda harus menghubungi pengilang sebelum membeli, kerana tidak semua sensor NFC pada telefon pintar sesuai untuk membaca data sensor.
Bagaimanapun, memasuki pasaran rasmi Rusia sistem moden untuk pemantauan glukosa dalam darah setiap hari adalah hadiah yang baik untuk pesakit diabetes.
UPD: versi Rusia FreeStyle Libre mempunyai versi firmware sendiri, di mana terdapat sekatan serantau.
UPD: Arahan Perisian FreeStyle Libre

4 Komen

Jangan memberi nasihat di mana untuk memesan apa yang akan berlaku tanpa penipuan

Kami tidak akan memberi nasihat, kerana tak tahu. Tetapi saya boleh menganggap bahawa di kedai rasmi tidak boleh ditipu.

Saya berani menganggap bahawa mereka masih memasang sensor dengan firmware Rusia.
Lebih jauh. Bagaimana anda mengambil data? Sekiranya pembaca, maka apakah firmware pembaca? Kawasan mana pembaca dibeli dan untuk wilayah mana pembaca dibebaskan? mungkin rantau ini tidak sepadan, kerana perlindungan wilayah mungkin. Perlu diperiksa tetapannya.
Di pejabat. Laman web anda juga boleh mengemukakan soalan. sokongan teknikal https://www.freestylelibre.ru/libre/help/contact-us.html cuba ke sana, ini profil mereka, kami, walaupun dalam ujian tidak mempunyai peranti ini.
PS mungkin masih bernilai memeriksa baterinya.

Memasang semester dengan firmware Rusia 2 hari yang lalu. 2 hari terseksa! Pembaca tidak langsung melihat sensornya, kerana dari 3, atom dan ke-5, dalam kes yang jarang berlaku, jika anda bernasib baik, maka segera dari yang kedua! Sebab apa? Sebelumnya, lebih dari setahun, dipesan dari Republik Czech. Semuanya berjalan lancar setakat ini!

Pemantauan gaya bebas

Tidak ada yang selamat dari pemasangan sensor yang tidak berjaya, atau keluarnya dari badan, kerana tekanan mekanikal.

SENSOR adalah:
-mekanik semasa pemasangan,
-elektronik untuk digunakan,
-badan asing, dalam badan selama 14 hari, yang mana tubuh mempengaruhi kerja: otot, penyakit, ubat-ubatan, lemak subkutan, saluran darah, urat, dehidrasi, alergi.

CARA MEMERIKSA sama ada sensor telah memasuki badan?
Menggunakan aplikasi Glimp, pada telefon Android dengan fungsi NFC. Ini dapat dilakukan 5-10 minit selepas pemasangan. Aplikasi mungkin menunjukkan data yang tidak betul, tetapi yang utama adalah tidak ada 0.1-0.2 mmol. Sekiranya aplikasi memberikan 0.1 mmol atau 1.8 yang sangat rendah, dan meternya jauh lebih tinggi. Sensor itu terletak sebahagian atau sepenuhnya pada badan, tetapi tidak pada badan. Maksudnya, kanula sensor tidak melewati dermis ke lapisan lemak subkutan!

PEMASANGAN:
Saya selalu membuat sedikit lipatan pada kulit. Pada masa yang sama, saya memegang tangan saya dengan kuat di belakang, kepada siapa saya meletakkannya. Apa yang akan diberi penekanan. Saya membuat lipatan dengan ibu jari dan jari telunjuk saya. Lebih kerap, ini anak perempuan saya. Kami telah bertaruh sejak 2 tahun, sekarang dia berumur 6.5 tahun. Berat awal 10 kg, sekarang 22.5. Selama 4.5 tahun, lebih daripada 100 sensor, tidak kehilangan satu sensor. Kepada mereka yang saya tetapkan, atau hantar selama ini, akaun yang melebihi ribuan.

MAKLUM BALAS,
membantu saya membuat kesimpulan berdasarkan banyak kes. Apa sebabnya. Peranti mana yang serasi. Cara Menyimpan Sensor.

TIDAK BOLEH MEMBAWA SELEPAS SETIAP HARI:
Sekiranya pernyataan yang tajam tidak bermula pada hari pertama pemasangan.
Pembaca menulis untuk waktu yang lama, tunggu 10 minit, atau LO, tetapi pada glukometer anda sekali lagi mempunyai norma atau kira-kira 10 mmol / l - yang bermaksud: Anda boleh menyentuh tangen secara tidak sengaja dan ia keluar. Tidak kira seberapa baik sensor terpaku.

PEROXIDE:
Variasi dengan peroksida. Tidak kira bagaimana ia diuji dengan Dexcom, FreeStyle Libre kadang-kadang membawa kepada pengurangan yang rendah atau kegagalan sensor. Ia mula digunakan secara relatif baru-baru ini dengan Libra, setelah satu arahan dari Telegram, saya melihat ulasan yang bertentangan (anda boleh membuang saya sandal).
Saya tidak pernah melakukannya dan tidak akan bereksperimen.

ADALAH MUNGKIN MENYEBABKAN PEMENANG DI TINGKAT?
Saya selalu menetapkan dan mengaktifkan sensor dengan segera. Selama bertahun-tahun memantau gula menggunakan FreeStyle Libre, saya mengukur gula darah dengan glukometer pada masa sensor dipasang, dan setelah satu jam, dan pada gula rendah dan tinggi - sebagai peraturan, sensor menunjukkan bacaan yang sama dengan glukometer. Sekiranya maklumat dan perbezaannya, saya hanya menunggu 5-10 minit dan sekali lagi saya kehilangan bacaan meter dan sensor. Dan setiap masa, bacaannya hampir sama.

PENGESAHAN:
Sekiranya anda menentukur melalui aplikasi xDrip, baca arahan penentukuran..
Jangan lakukannya segera selepas pemasangan.
Jangan lakukannya pada insulin aktif, aktiviti fizikal dan makanan.
Di sini, sama ada pembaca atau aplikasi Abbott yang asli akan membantu anda mencari kebenaran..
Sekiranya anda terlalu jauh dengan penentukuran. Selalu boleh dihapuskan sepenuhnya atau selektif..
Saya sama sekali tidak menentukur Libra 2.
Libra 1 Saya mempunyai 1 penentukuran, kira-kira tiga bulan. Ya Ya. Tepat sekali. Letakkan sensor baru, jangan berhenti dan mulakan. Dan datanya sangat baik.
Menyediakan diabetes dan lompatan yang jauh dari kita. Saya mempunyai kebetulan dengan glukometer dalam 90% pengukuran. Selebihnya 10% adalah kenaikan gula, dan semuanya akan normal setelah 10 minit.

ALASAN UNTUK MEMAHAMI tidak berkaitan dengan sensor yang meninggalkan badan:
-Sekiranya pelekat terpaku kuat di bahagian atas.
-Tidur pada sensor.
-Pengukuran pada puncak insulin, aktiviti fizikal, makanan. Ukur, selepas 10 minit.

FISIOTHERAPI
Jangan sekali-kali menggunakan alat elektro dan magnet di kawasan sensor..
Darsonval akan membunuh sensor.
Sekiranya MRI yang dirancang, lakukan perubahan sensor atau rancang untuk memasang semula.

TEMPAT ALTERNATIF:
Mereka adalah individu.
Di mana terdapat lapisan lemak subkutan (di mana anda boleh mencubit, dan lebih baik memperbaikinya dengan alat bantu). Boleh meletakkan.
Ia boleh menjadi pinggul, punggung, perut, lipatan di bawah pinggang.
Pertimbangkan pakaian yang anda pakai.
Tempat terbaik untuk tinggal tangan! Pengecualiannya adalah jika anda memilikinya sangat kurus, walaupun jika saya menurunkan berat badan anak 10 kg, saya rasa ini hanya untuk anak-anak hingga setahun, sebagai peraturan. Pengecualian atlet, lengan - satu otot.
Alergi harus dirawat dengan lapisan tampalan lain, semburan khas dan ubat-ubatan..

PERANTI TAMBAHAN:
Di atas MiaoMiao atau BluCon, tingkatkan risiko menyentuh sensor.

Akan lebih baik jika mereka membantu meletakkan, atau tidak membengkokkan lengan anda pada masa pemasangan. Sebab-sebab selekoh atau keluarnya sensor dari badan: Sukan, pergerakan aktif dan faktor yang sangat banyak!

TANDA-TANDA.
1. Sekiranya sensor menulis untuk masa yang lama kira-kira 10 minit.
2. Sekiranya menunjukkan LO panjang
3. Bacaan yang sangat rendah
4. Telefon memberikan SK 0.2
5. tanda di sini hanyalah telefon yang akan menyelamatkan keadaan.
6. Pembaca selepas permulaan pergi ke bulatan ke-2 atau lebih selama 60 minit.

PASANG semula
1. simpan peranti terpakai dari sensor
2. Tidak takut mengeluarkan sensor
3. Kami cuba meletakkannya di luka yang sama, jika masih belum berlarutan.
4. Ikut arahan, letakkan di tempat baru. Kami betulkan di atas.

Perkahwinan sebenar adalah 1 dari 10,000 dan tidak pasti bahawa perkahwinan itu tidak dapat diselamatkan..
Sebaliknya, ia boleh merosakkan sensor, telefon lama atau pembaca.

SEMUA SENSOR DARI SATU PABRIK!
Jangka hayat selalu sekurang-kurangnya enam bulan, maksimum satu setengah. Pada kumpulan untuk negara China, tanda dua kali ganda: tarikh pengeluaran dan tarikh luput.

EPILOG:
Saya cuba menyelamatkan setiap sensor. Untuk melakukan ini, dan lakukan arahan. Lebih baik memulakannya daripada menggigit siku anda. Lebih mudah bagi setiap orang untuk mengaku bersalah terhadap orang lain daripada diri mereka sendiri. Tetapi orang lain tidak akan bertanggungjawab atas kemalasan dan kebodohan anda. Seperti yang mereka katakan, terdapat banyak maklumat di mana-mana. Masih perlu menunjukkan hak dan bertanggungjawab atas penggunaannya. Tidak ada yang lain yang diberikan. Seperti diabetes pada umumnya.

Model glukometer Freestyle Libre (Freestyle Libre)

Seorang pesakit diabetes mesti sentiasa memantau gula darah untuk mencegah glikemia..

Untuk menilai keadaan, bacaan glukometer yang tepat diperlukan. Abbott telah mengembangkan alternatif untuk alat pemantauan gula darah tradisional.

Gambaran keseluruhan model glukometer

Glucometers Freestyle dihasilkan oleh syarikat terkenal Abbott. Produk yang dipersembahkan oleh model Freestyle Optium dan Freestyle Libre Flash dengan sensor Freestyle Libre.

Peranti sangat tepat dan tidak perlu diperiksa semula..

Glucometer Freestyle Libre Flash direka untuk pemantauan gula darah secara berterusan. Peranti ini bersaiz kecil, senang digunakan. Pengukuran Freestyle Libre Optium secara tradisional - dengan jalur ujian.

Kedua-dua peranti memeriksa petunjuk yang penting bagi pesakit diabetes - glukosa dan b-keton.

Garis glukometer Abbott Freestyle dipercayai dan membolehkan anda memilih peranti yang mempunyai ciri dan kemudahan untuk digunakan untuk pesakit tertentu.

Flash Gaya Percuma

Freestyle Libre Flash - instrumen inovatif yang mengukur kadar gula secara berterusan menggunakan kaedah invasif minimum.

Kit pemula merangkumi:

 • pembaca dengan paparan yang luas;
 • dua sensor sensor kalis air;
 • Pengecas;
 • mekanisme untuk memasang sensor.

Pembaca - monitor pengimbasan kecil yang membaca hasil dari sensor. Dimensinya: berat - 0,065 kg, dimensi - 95x60x16 mm. Untuk membaca data, perlu mendekatkan peranti ke sensor yang sebelumnya dipasang di kawasan lengan bawah.

Pada skrin sesaat, tahap gula dan dinamika pergerakannya setiap hari dipaparkan. Glikemia diukur secara automatik setiap minit, data tetap dalam ingatan selama tiga bulan. Maklumat yang diperlukan boleh disimpan di komputer atau media elektronik. Dengan bantuan teknologi seperti itu, pemantauan keadaan pesakit menjadi lebih berkesan..

Freestyle Libre Sensor - sensor-sensor kalis air khas, yang terletak di zon lengan bawah. Sensor mempunyai berat lima gram, diameternya 35 mm, tinggi 5 mm. Oleh kerana saiznya yang kecil, sensor melekat pada badan tanpa rasa sakit dan tidak dirasakan selama hayat perkhidmatan.

Jarum terletak di cairan antar sel dan kerana ukurannya yang kecil tidak terasa. Jangka hayat satu sensor adalah 14 hari. Bekerjasama dengan pembaca, dengan mana anda dapat memperoleh hasil.

Ulasan video glukometer Freestyle Libre Sensor:

Optium gaya bebas

Freestyle Optium adalah model glukometer moden yang menggunakan jalur ujian. Peranti ini mempunyai teknologi unik untuk mengukur b-keton, fungsi tambahan dan kapasiti memori untuk 450 ukuran. Direka untuk mengukur badan gula dan keton menggunakan dua jenis jalur ujian.

Kit glukometer merangkumi:

 • Freestyle Optium
 • 10 lancet dan 10 jalur ujian;
 • kes;
 • alat menindik;
 • arahan dalam bahasa Rusia.

Hasil dipaparkan tanpa menekan butang. Ia mempunyai skrin lampu latar besar dan selesa dan pembesar suara terbina dalam yang direka untuk orang-orang dengan penglihatan yang rendah. Dimensinya: 53x43x16 mm, berat 50 g. Meter disambungkan ke PC.

Hasil gula diperoleh setelah 5 saat, dan keton setelah 10 saat. Dengan menggunakan peranti, anda boleh mengambil darah dari kawasan alternatif: pergelangan tangan, lengan bawah. Seminit selepas prosedur, penutupan automatik berlaku.

Arahan penggunaan

Peranti beroperasi pada suhu 0 hingga 45 darjah dengan kelembapan 10-90%. Langkah-langkah dalam mol / l atau mg / dl.

Untuk menentukan tahap glukosa secara tidak invasif menggunakan Freestyle Libre Flash, anda mesti mengikuti arahan:

 1. Pilih tempat untuk sensor di kawasan lengan bawah dan rawat dengan larutan alkohol..
 2. Sediakan aplikator sensor.
 3. Pasang sensor, tekan dengan kuat dan angkat aplikator dengan berhati-hati.
 4. Pada pembaca, tekan "mulakan".
 5. Sekiranya sensor dinyalakan untuk pertama kalinya, anda perlu mengklik "mula", tunggu 60 minit dan kemudian lakukan ujian.
 6. Bawa pembaca ke sensor tidak lebih dari 4 cm.
 7. Sekiranya anda perlu melihat sejarah pengukuran, klik "sejarah pengukuran" dan pilih pilihan.

Untuk mengukur gula dengan Freestyle Optium, ikuti arahan berikut:

 1. Untuk permukaan permukaan dengan larutan alkohol.
 2. Masukkan jalur ke dalam peranti sehingga berhenti, hidupkan secara automatik.
 3. Buat tusukan, bawa jari anda ke jalur, tahan hingga bunyi bip.
 4. Selepas output data, ekstrak jalurnya.
 5. Peranti akan dimatikan secara automatik atau dengan menekan butang.

Tinjauan video pendek mengenai glukometer Freestyle Optium:

Kelebihan dan Kekurangan Freestyle Libre

Ketepatan tinggi penunjuk pengukuran, berat dan dimensi rendah, jaminan kualiti glukometer dari wakil rasmi - semua ini merujuk kepada kelebihan Freestyle Libre.

Kelebihan model Freestyle Optium termasuk:

 • kurang darah diperlukan untuk penyelidikan;
 • keupayaan untuk mengambil bahan dari laman web lain (lengan bawah, pergelangan tangan);
 • penggunaan dua kali - pengukuran keton dan gula;
 • ketepatan dan kepantasan hasil.

Kelebihan model Freestyle Libre Flash:

 • pemantauan berterusan;
 • keupayaan untuk menggunakan telefon pintar dan bukannya pembaca;
 • kemudahan penggunaan meter;
 • kaedah penyelidikan bukan invasif;
 • sensor tahan air.

Antara kelemahan Freestyle Libre Flash adalah harga tinggi model dan jangka hayat sensor yang pendek - mereka mesti disuap secara berkala.

Pendapat Pengguna

Dari tinjauan pesakit yang menggunakan Freestyle Libre, kami dapat menyimpulkan bahawa alatnya cukup tepat dan senang digunakan, tetapi ada harga tinggi untuk barang habis pakai dan ketidaknyamanan pemasangan sensor.

Saya telah lama mendengar tentang peranti Freestyle Libre Flash yang tidak invasif dan tidak lama kemudian membelinya. Secara teknikal, ia sangat mudah digunakan, dan kestabilan sensor pada badan cukup baik. Tetapi untuk menyampaikannya selama 14 hari, perlu membasahi atau merekatkannya lebih sedikit. Bagi indikatornya, saya mempunyai dua sensor yang melebihi 1 mmol. Selagi ada peluang kewangan, saya akan membeli sensor untuk menilai gula - sangat mudah dan tidak trauma.

Saya telah menggunakan Libra selama enam bulan sekarang. Memasang aplikasi pada telefon LibreLinkUp - ia tidak tersedia di Rusia, tetapi anda boleh memotong kunci jika anda mahu. Hampir semua sensor berfungsi pada jangka masa yang dinyatakan, satu bahkan bertahan lebih lama. Dengan bacaan glukosa normal, perbezaannya adalah 0.2, dan pada gula tinggi - satu per satu. Secara beransur-ansur disesuaikan dengan peranti.

Kos purata Freestyle Optium ialah 1200 rubel. Harga satu set jalur ujian untuk penilaian glukosa (50 pcs.) Ialah 1200 p., Satu set untuk penilaian keton (10 pcs.) - 900 p..

Kit pemula Freestyle Libre Flash (2 sensor dan pembaca) berharga 14500 p. Freestyle Libre Sensor kira-kira 5000 rubel.

Anda boleh membeli peranti tersebut di laman web rasmi dan melalui perantara. Setiap syarikat menyediakan syarat dan harga penghantarannya sendiri..

Pemantauan berterusan glukosa darah FreeStyle Libre 1 dan 2. Mana yang harus dipilih?

Libra mana yang hendak dipilih? Soalan yang sangat biasa sekarang adalah dalam kumpulan dia. Untuk membuat pilihan yang tepat, anda perlu memahami kelebihan dan kekurangan masing-masing. Saya akan berusaha menolong anda dalam hal ini

Jadi, perkara pertama yang perlu kita ketahui mengenai pemantauan Libra ialah anda memerlukan telefon dengan nfc atau Reader untuk mengaktifkan sensor. Saya cadangkan menggunakan telefon dengan nfc, kerana ia mempunyai beberapa kelebihan (tidak ada pengikatan wilayah, paparan dalam mmol dan dalam mg / dll, kemampuan untuk menentukur dan mengkonfigurasi akses jauh dan bekerja secara langsung dengan sensor Libre 2 tanpa peranti tambahan). Pada masa ini, telefon paling bajet yang dapat saya alami dengan Libre 2 secara langsung - Penghormatan 8A dan Samsung A20.

Apakah perbezaan antara Libre 2 dan Libre 1

➡️Saiz. Sensornya sama sahaja, begitu juga kaedah untuk memasangnya..

➡️Harga. Sensor Libra 1 berharga lebih kurang $ 20 lebih murah daripada Libra 2.

➡️Jangka masa kerja. Kedua-dua sensor berfungsi selama 2 minggu, TETAPI, jika pembacaan dilakukan melalui telefon atau pemancar (Miao, bubble, blukon) setelah 2 minggu, tambahan pula sensor dapat berfungsi hingga 12 jam.

➡️ Makluman. Libra 2, walaupun dengan pembaca atau aplikasi LibreLink asli (muat turun dari wilayah Jerman), dapat memberitahu anda mengenai gula tinggi / rendah dan keluar dari kawasan amaran. Libra 1, fungsi ini hanya tersedia dengan pemancar tambahan (Miao, bubble, black).

➡️ Demonstrasi gula darah masa nyata dan amaran gula rendah / tinggi. Tanpa peningkatan tambahan, Libra pertama tidak dapat melakukan ini. Libra 2 hanya akan memberitahu, tetapi tidak menunjukkan SK. Untuk Libra 1, anda memerlukan pemancar, Libra 2 dapat dikonfigurasikan tanpanya, tetapi penerima telefon mesti berada di OS Android dan memiliki nfc di dalamnya.

➡️ Akses jauh. Sekiranya Libra 1 akan dibaca menggunakan telefon nfc, program Xdrip + dapat dikonfigurasi sehingga data setelah membaca segera dipindahkan ke telefon ibu bapa.

Mengapa Libra 2 masih belum menakluk pasaran, dengan banyak kelebihan?!

Ia juga mempunyai kelemahan yang mengganggu ini:

 • harga sensor pada tahap Dex G6;
 • sensor hanya dijual di Jerman dan oleh itu tidak banyak terdapat di pasaran;
 • banyak sensor Libre 2 tidak bertahan 14 hari.
Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes
Berat10 g
Pengilang