Cara menggunakan meter iCheck?

Pengendalian glisemia membolehkan orang yang menderita diabetes jenis apa pun untuk memperbaiki keadaan mereka dan mencegah perkembangan komplikasi berbahaya.

Untuk melakukan pemantauan tahap glukosa di rumah, disarankan untuk menggunakan alat khas - glukometer. Pesakit sering memilih iCheck antara pelbagai peranti.

Untuk apa iCheck dimaksudkan??

Glukometer iCheck adalah alat sejagat yang direka untuk mengukur tahap gula dalam darah. Ia sangat mudah dan senang digunakan, sehingga dapat dengan mudah digunakan untuk menguji indikator pada orang dewasa dan anak-anak.

Ciri dan prinsip kerja:

 1. Peranti ini berdasarkan teknologi biosensor. Pengoksidaan gula dalam darah berlaku di bawah pengaruh enzim alat glukosa oksidase. Hasil daripada proses ini, arus dihasilkan yang dapat menentukan kepekatan glukosa dan menunjukkan nilainya pada paparan dalam mmol / l.
 2. Setiap paket jalur ujian mempunyai cip yang menghantar maklumat dari bahan habis pakai ke meter menggunakan pengekodan.
 3. Kenalan yang dipasang pada jalur tidak memulakan operasi peranti pada masa pemasangan yang salah.
 4. Plat ujian ditutup dengan lapisan perlindungan khas, yang membolehkan pesakit tidak peduli dengan sentuhan yang tepat dan tidak bimbang mendapat hasil yang salah.
 5. Medan kawalan yang dilengkapi dengan jalur, setelah menyerap jumlah darah yang diperlukan untuk mengukur, mengubah warnanya, sehingga melaporkan analisis yang berjaya.

Meter telah menjadi popular di Rusia tidak lama dahulu, tetapi telah berjaya memenangi banyak pengguna dan mendapatkan kepercayaan mereka. Di samping itu, alat ini sering disyorkan oleh doktor, kerana dalam kerangka sokongan negara untuk penderita diabetes, mereka memberikan jalur ujian percuma di klinik, yang merupakan hujah berat bagi banyak pesakit.

Keuntungan peranti

Peranti kawalan glisemik iCheck berbeza dengan pesaingnya dalam ciri teknikalnya dan kos kedua-dua peranti itu sendiri dan penggunaannya.

 1. Jalur untuk mengukur darah dijual dengan harga yang rendah berbanding dengan kos bahan habis pakai untuk peranti lain. Untuk masa yang lama, plat ujian dihasilkan bersama dengan lancet, yang sangat menguntungkan. Hampir semua lot baru dijual tanpa jarum untuk membuat tusukan. Mereka hanya boleh dibeli dengan bayaran..
 2. Peranti ini mempunyai jaminan seumur hidup.
 3. Peranti yang berguna.
 4. Nilai pengukuran dipaparkan di layar dengan huruf besar, yang sangat berharga bagi orang dengan ketajaman penglihatan yang rendah.
 5. Mudah mengoperasikan peranti ini berkat dua butang besar yang terdapat di atasnya.
 6. Peranti dimulakan secara automatik setelah memasang jalur ujian.
 7. Peranti dimatikan 3 minit selepas penggunaan terakhir.
 8. Memori yang dibina ke dalam meter membolehkan anda menyimpan hingga 180 ukuran.
 9. Hasil ujian boleh dipindahkan ke komputer peribadi menggunakan kabel khas untuk tujuan ini. Fungsi ini membolehkan anda merekodkan glisemia dalam jadual. Hasil pengukuran dapat dicetak dan dianalisis bersama dengan doktor yang hadir untuk menyesuaikan rejimen rawatan semasa jika perlu..
 10. Darah diserap oleh jalur ujian dalam 1 saat.
 11. Setitik kecil sudah cukup untuk kajian ini.
 12. Peranti ini ringkas, jadi senang digunakan di mana sahaja.
 13. Peranti ini menyediakan keupayaan untuk mengira glisemia purata selama seminggu, 14 hari, sebulan dan seperempat.

Spesifikasi dan peralatan teknikal

Peranti ini mempunyai spesifikasi berikut:

 • masa yang diperlukan untuk memaparkan hasil pengukuran pada paparan peranti adalah 9 saat.
 • 1.2 μl darah diperlukan untuk menyelesaikan pengukuran.
 • julat nilai glukosa yang dikeluarkan oleh peranti adalah dari 1.7 hingga 41.7 mmol / l.
 • pengukuran berlaku dengan kaedah elektrokimia.
 • memori peranti direka untuk 180 ukuran.
 • penentukuran peranti berlaku pada darah keseluruhan.
 • pengekodan glukometer dilakukan dengan memasang cip khas yang merupakan sebahagian daripada setiap pembungkusan jalur ujian baru.
 • bateri memerlukan CR2032.
 • berat peranti 50 g.

Pakej instrumen merangkumi:

 1. ICheck meter glukosa.
 2. Peranti untuk melakukan tusukan.
 3. 25 lancet.
 4. Cip kod yang digunakan untuk mengaktifkan setiap bungkusan plat ujian baru.
 5. Jalur untuk glukometer (25 keping).
 6. Sarung diperlukan untuk mengangkut peranti.
 7. Bateri.
 8. Arahan penggunaan peranti (dalam bahasa Rusia).

Jalur ujian tidak selalu disertakan. Kadang kala ia mesti dibeli secara berasingan. Jangka hayat jalur tidak melebihi 18 bulan dari tarikh pembuatan, dan pembungkusan yang dimulakan harus digunakan dalam masa 90 hari. Bahan habis pakai untuk meter harus disimpan di dalam bilik dengan kelembapan udara tidak lebih dari 85% dan suhu dalam lingkungan 4 hingga 32 darjah. Jalur ujian tidak boleh terkena cahaya matahari..

Arahan penggunaan

Ujian darah menggunakan glukometer iCheck dilakukan dalam beberapa peringkat:

 1. Latihan.
 2. Persampelan darah.
 3. Proses mengukur dan menyahkod nilai.

Penyediaannya hendaklah seperti berikut:

 1. Tangan hendaklah dibasuh menggunakan produk khas..
 2. Jari harus diregangkan dengan urutan ringan..
 3. Pasang plat kod di meter (jika anda merancang untuk menggunakan pembungkusan jalur baru).
 4. Ganti lancet pada alat menindik dan tetapkan kedalaman yang diinginkan di atasnya. Untuk ini, pengatur khas digunakan..

Peraturan untuk mendapatkan darah:

 1. Rawat jari dengan alkohol.
 2. Pasang alat tusukan dan tekan butang rana.
 3. Dapatkan cukup darah yang diperlukan untuk melakukan pengukuran.

Peraturan untuk analisis:

 1. Pasang jalur baru di perkakas..
 2. Pasang jari dengan jatuhan ke bidang yang sesuai pada jalur sehingga darah diserap.
 3. Tunggu sehingga hasil pengukuran.

Perlu diingat bahawa jalur ujian yang telah habis masa berlakunya tidak boleh digunakan untuk penyelidikan, kerana boleh menghasilkan hasil yang tidak tepat..

Cip dengan kod hanya sesuai untuk pembungkusan plat ujian yang digunakan. Setelah helai selesai, ia mesti dibuang. Sekiranya anda menggunakan cip kod yang sama, nilai glisemia mungkin tidak boleh dipercayai.

Arahan video terperinci mengenai penggunaan peranti iCheck:

Pendapat pengguna

Dalam ulasan pesakit mengenai meter iCheck, harga barang habis-habisan sering berpatutan, yang merupakan kelebihan mutlak, namun ada juga yang memperhatikan bahawa peranti tersebut memberikan hasil pengukuran yang tidak tepat..

Saya menerima glukometer iCheck di klinik daerah secara percuma sebaik sahaja diabetes dikesan. Sangat senang bahawa jalur ujian boleh dibeli di hampir mana-mana farmasi. Kosnya jauh lebih rendah daripada bekalan untuk meter glukosa darah yang lain, jadi saya mampu membelinya setiap bulan. Saya sangat gemar menggunakan peranti ini.

Saya membeli glukometer iCheck atas nasihat seorang rakan saya yang telah lama menderita diabetes dan berjaya menukar beberapa alat. Saya boleh mengatakan bahawa saya terkejut dengan harga jalur ujian. Sayang sekali bahawa mereka hanya dijual dalam bungkusan 50 keping dan tanpa lancet. Sebelum ini, ternyata lancet ada di dalam kit, tetapi sekarang ia harus dibeli secara berasingan. Beberapa kali saya membandingkan hasil pengukuran pada peranti ini dengan nilai makmal. Kesalahannya adalah 2 unit. Saya rasa ini terlalu banyak. Saya menggunakan peranti ini hanya kerana harga jalur yang rendah, kerana nilai glukosa di atasnya tidak selalu boleh dipercayai.

Anda boleh membeli glucometer dan membekalkannya di mana-mana farmasi, termasuk perkhidmatan dalam talian, atau di kedai khusus.

Kos glukometer Icheck adalah kira-kira 1200 rubel. Jalur ujian dijual dalam bungkusan 50. Harga setiap kotak adalah kira-kira 750 rubel. Lancet dijual secara berasingan, dengan harga sekitar 400 rubel untuk 200 keping. Di beberapa kedai, anda boleh menemui satu set jalur bersama dengan lancet untuk 1000 rubel.

Ciri dan kelebihan glukometer Ai Chek

Kira-kira 90% orang yang didiagnosis menghidap diabetes mempunyai diabetes jenis 2. Ini adalah penyakit yang meluas yang belum dapat diatasi oleh ubat. Memandangkan kenyataan bahawa bahkan pada zaman Kerajaan Rom, penyakit dengan gejala serupa telah dijelaskan, penyakit ini wujud sejak sekian lama, dan para saintis memahami mekanisme patologi hanya pada abad ke-20. Dan mesej mengenai kewujudan diabetes jenis 2 sebenarnya hanya muncul pada 40-an abad yang lalu - dalil mengenai kewujudan penyakit itu adalah milik Himsworth.

Ilmu pengetahuan telah membuat, jika bukan revolusi, merupakan satu kejayaan yang serius dan kuat dalam rawatan diabetes, tetapi hingga kini, setelah hidup selama hampir seperlima abad ke-21, para saintis tidak tahu bagaimana dan mengapa penyakit itu berkembang. Setakat ini, mereka hanya menunjukkan faktor-faktor yang akan "menolong" penyakit itu nyata. Tetapi pesakit diabetes, jika diagnosis seperti itu dibuat kepada mereka, pastinya tidak boleh putus asa. Penyakit ini dapat dikawal, terutama jika ada pembantu dalam perniagaan ini, misalnya glukometer.

Meter Ai Chek

Glukometer Icheck adalah alat mudah alih yang direka untuk mengukur glukosa darah. Ini adalah alat yang sangat mudah dan mesra navigasi..

Prinsip radas:

 1. Hasil kerja teknologi berdasarkan teknologi biosensor adalah berdasarkan. Pengoksidaan gula, yang terkandung dalam darah, dilakukan oleh tindakan enzim glukosa oksidase. Ini menyumbang kepada kemunculan kekuatan arus tertentu, yang dapat mengesan kandungan glukosa dengan menunjukkan nilainya di layar..
 2. Setiap pek jalur ujian mempunyai cip yang memindahkan data dari jalur itu sendiri ke penguji menggunakan pengekodan.
 3. Kenalan pada helai tidak membenarkan penganalisis mula berfungsi sekiranya jalur penunjuk tidak dimasukkan dengan betul.
 4. Jalur ujian mempunyai lapisan pelindung yang boleh dipercayai, jadi pengguna tidak boleh bimbang tentang sentuhan sensitif, jangan bimbang kemungkinan hasil yang tidak tepat.
 5. Medan kawalan pita penunjuk setelah menyerap dos perubahan warna darah yang diinginkan, dan dengan itu pengguna diberitahu mengenai analisisnya.

Saya mesti mengatakan bahawa glukometer Aychek cukup popular di Rusia. Dan ini juga disebabkan oleh fakta bahawa, sebagai sebahagian daripada sokongan perubatan negeri, orang dengan penyakit diabetes diberi bahan habis pakai percuma untuk glukometer ini di klinik. Oleh itu, tentukan sama ada sistem sedemikian beroperasi di klinik anda - jika ya, maka ada lebih banyak alasan untuk membeli Aychek.

Kelebihan Penguji

Sebelum membeli peralatan ini atau itu, anda harus mengetahui kelebihan yang ada, mengapa perlu membelinya. Ayanek bioanalyzer mempunyai banyak kelebihan yang ketara.

10 kelebihan glukometer Aychek:

 1. Harga rendah untuk jalur;
 2. Waranti tanpa had;
 3. Watak besar di skrin - pengguna dapat melihat tanpa cermin mata;
 4. Dua butang besar untuk kawalan - navigasi mudah;
 5. Kapasiti memori hingga 180 ukuran;
 6. Penutupan automatik peranti setelah 3 minit penggunaan tidak aktif;
 7. Keupayaan untuk menyegerakkan data dengan PC, telefon pintar;
 8. Penyerapan darah yang cepat ke jalur ujian Aychek - hanya 1 saat;
 9. Keupayaan untuk memperoleh nilai purata - selama seminggu, dua, sebulan dan seperempat;
 10. Peranti padat.

Adalah wajar, secara adil, untuk mengatakan mengenai kekurangan peranti. Kekurangan bersyarat - masa pemprosesan data. Ini adalah 9 saat, yang kehilangan kelajuan glukometer paling moden. Rata-rata, pesaing Ai Chek menghabiskan 5 saat untuk menafsirkan hasilnya. Tetapi adakah sangat penting adalah tolak - terpulang kepada pengguna.

Spesifikasi penganalisis lain

Titik penting dalam pemilihan boleh dianggap sebagai kriteria seperti dos darah yang diperlukan untuk analisis. Pemilik glukometer saling memanggil beberapa wakil teknik ini "vampir", kerana mereka memerlukan sampel darah yang mengagumkan untuk menyerap jalur penunjuk. 1.3 μl darah cukup untuk penguji membuat pengukuran yang tepat. Ya, ada penganalisis yang berfungsi dengan dos yang lebih rendah, tetapi nilai ini optimum.

Ciri-ciri teknikal penguji:

 • Julat nilai yang diukur adalah 1.7 - 41.7 mmol / l;
 • Penentukuran dilakukan pada seluruh darah;
 • Kaedah penyelidikan elektrokimia;
 • Pengekodan dilakukan dengan pengenalan cip khas, yang terdapat di setiap paket kumpulan ujian baru;
 • Berat peranti hanya 50 g.

Pakej ini merangkumi meter itu sendiri, penusik automatik, 25 lancet, cip dengan kod, 25 jalur penunjuk, bateri, manual dan penutup. Jaminan, sekali lagi perlu membuat aksen, peranti tidak memilikinya, kerana jelas tidak terhad.

Kebiasaannya jalur ujian tidak selalu terdapat dalam konfigurasi, dan jalur itu perlu dibeli secara berasingan.

Dari tarikh pembuatan, helai ini sesuai untuk satu setengah tahun, tetapi jika anda sudah membuka bungkusannya, maka anda tidak boleh menggunakannya selama lebih dari 3 bulan.

Simpan helai dengan berhati-hati: tidak boleh terkena cahaya matahari, suhu dan kelembapan yang rendah atau sangat tinggi.

Harga glukometer Aychek rata-rata 1300-1500 rubel.

Cara bekerja dengan alat Ay Chek

Hampir semua kajian menggunakan glukometer dilakukan dalam tiga peringkat: penyediaan, pengambilan sampel darah, dan proses pengukuran itu sendiri. Dan setiap peringkat berjalan mengikut peraturannya sendiri..

Apa itu persediaan? Pertama sekali, ini adalah tangan yang bersih. Sebelum prosedur, basuh dengan sabun dan keringkan. Kemudian lakukan urutan jari dengan cepat dan ringan. Ini diperlukan untuk meningkatkan peredaran darah..

Algoritma Gula:

 1. Masukkan jalur kod ke penguji sekiranya anda telah membuka pembungkusan jalur baru;
 2. Masukkan lancet ke dalam penusuk, pilih kedalaman tusukan yang diingini;
 3. Pasang pemegang tindik ke hujung jari, tekan butang rana;
 4. Lap titisan darah pertama dengan pelapik kapas, dan bawa kedua ke medan penunjuk pada jalur;
 5. Tunggu hasil pengukuran;
 6. Tanggalkan jalur bekas dari alat, buangkannya..

Melincirkan jari dengan alkohol sebelum menusuk atau tidak adalah titik pertengkaran. Di satu pihak, ini perlu, setiap analisis makmal disertakan dengan tindakan ini. Sebaliknya, tidak sukar untuk berlebihan, dan anda akan mengambil lebih banyak alkohol daripada yang diperlukan. Ini boleh memutarbelitkan hasil analisis ke bawah, kerana kajian semacam itu tidak akan dapat dipercayai.

Glukometer Bersalin Ai Check Percuma

Memang, di beberapa institusi perubatan, penguji Aychek diberikan kepada kategori wanita hamil tertentu secara percuma, atau dijual kepada pesakit wanita dengan harga yang sangat rendah. Kenapa begitu? Program ini bertujuan untuk mencegah diabetes kehamilan.

Selalunya, penyakit ini menampakkan diri pada trimester kehamilan ketiga. Kesalahan patologi ini adalah gangguan hormon di dalam badan. Pada masa ini, pankreas ibu masa depan mula menghasilkan tiga kali lebih banyak insulin - ini secara fisiologi diperlukan untuk mengekalkan tahap gula yang optimum. Dan jika badan wanita tidak dapat mengatasi jumlah yang berubah-ubah, maka ibu hamil mengalami diabetes kehamilan.

Sudah tentu, seorang wanita hamil yang sihat tidak boleh mempunyai penyimpangan seperti itu, dan sejumlah faktor dapat memprovokasinya. Ini adalah kegemukan pesakit, dan prediabetes (nilai gula ambang), dan kecenderungan genetik, dan kelahiran kedua selepas kelahiran anak sulung dengan berat badan tinggi. Terdapat juga risiko diabetes kehamilan yang tinggi pada ibu hamil dengan polyhydramnios yang didiagnosis.

Sekiranya diagnosis dibuat, ibu mengandung mesti mengambil gula darah sekurang-kurangnya 4 kali sehari. Dan di sini timbul masalah: tidak sedikit peratusan ibu mengandung tanpa kesungguhan berkaitan dengan cadangan tersebut. Cukup banyak pesakit yang pasti: diabetes wanita hamil akan berlalu dengan sendirinya setelah melahirkan, yang bermaksud bahawa tidak perlu melakukan kajian harian. "Doktor selamat," kata pesakit ini. Untuk mengurangkan trend negatif ini, banyak institusi perubatan membekalkan glukometer ibu hamil, dan selalunya ini adalah glukometer Aychek. Ini membantu memperkuat pemantauan keadaan pesakit diabetes kehamilan, dan dinamika positif untuk mengurangkan komplikasinya.

Cara memeriksa ketepatan Ai Chek

Untuk memastikan sama ada meter berbohong, anda perlu membuat tiga ukuran kawalan berturut-turut. Seperti yang anda fahami, nilai yang diukur tidak boleh berbeza. Sekiranya mereka sama sekali berbeza, intinya adalah teknik yang tidak berfungsi. Pada masa yang sama, pastikan bahawa prosedur pengukuran mengikuti peraturan. Contohnya, jangan ukur gula dengan tangan anda, di mana krim itu disapu sehari sebelumnya. Anda juga tidak dapat menjalankan penyelidikan sekiranya anda baru sahaja demam, dan tangan anda belum panas.

Sekiranya anda tidak mempercayai pengukuran berganda, lakukan dua kajian serentak: satu di makmal, yang kedua sebaik sahaja meninggalkan bilik makmal dengan glukometer. Bandingkan hasilnya, mereka harus setanding.

Ulasan pengguna

Apa kata pemilik alat yang diiklankan seperti itu? Maklumat yang tidak berpatutan boleh didapati di Internet..

Glukometer Aychek adalah salah satu meter gula yang paling popular di segmen harga dari 1000 hingga 1700 rubel. Ini adalah penguji yang mudah digunakan yang perlu dikodkan dengan setiap siri jalur baru. Penganalisis dikalibrasi dengan darah penuh. Pengilang memberikan jaminan seumur hidup pada peralatan tersebut. Peranti ini mudah dilayari, masa pemprosesan data - 9 saat. Tahap kebolehpercayaan penunjuk yang diukur adalah tinggi.

Penganalisis ini sering diedarkan di institusi perubatan Rusia dengan harga yang dikurangkan atau benar-benar percuma. Selalunya, kategori pesakit tertentu mendapat jalur ujian percuma untuknya. Ketahui semua maklumat terperinci di klinik bandar anda.

Ai periksa penerangan dan ulasan mengenai glukometer aychek

Kami menawarkan anda untuk membaca artikel mengenai topik ini: "periksa perihalan dan ulasan mengenai glukometer aychek" dengan komen daripada profesional. Sekiranya anda ingin mengemukakan soalan atau menulis komen, anda boleh melakukannya dengan mudah di bawah ini selepas artikel. Pakar endoprinologi pakar kami pasti akan menjawab anda.

Video (klik untuk bermain).

Pengendalian glisemia membolehkan orang yang menderita diabetes jenis apa pun untuk memperbaiki keadaan mereka dan mencegah perkembangan komplikasi berbahaya.

Untuk melakukan pemantauan tahap glukosa di rumah, disarankan untuk menggunakan alat khas - glukometer. Pesakit sering memilih iCheck antara pelbagai peranti.

Glukometer iCheck adalah alat sejagat yang direka untuk mengukur tahap gula dalam darah. Ia sangat mudah dan senang digunakan, sehingga dapat dengan mudah digunakan untuk menguji indikator pada orang dewasa dan anak-anak.

Ciri dan prinsip kerja:

 1. Peranti ini berdasarkan teknologi biosensor. Pengoksidaan gula dalam darah berlaku di bawah pengaruh enzim alat glukosa oksidase. Hasil daripada proses ini, arus dihasilkan yang dapat menentukan kepekatan glukosa dan menunjukkan nilainya pada paparan dalam mmol / l.
 2. Setiap paket jalur ujian mempunyai cip yang menghantar maklumat dari bahan habis pakai ke meter menggunakan pengekodan.
 3. Kenalan yang dipasang pada jalur tidak memulakan operasi peranti pada masa pemasangan yang salah.
 4. Plat ujian ditutup dengan lapisan perlindungan khas, yang membolehkan pesakit tidak peduli dengan sentuhan yang tepat dan tidak bimbang mendapat hasil yang salah.
 5. Medan kawalan yang dilengkapi dengan jalur, setelah menyerap jumlah darah yang diperlukan untuk mengukur, mengubah warnanya, sehingga melaporkan analisis yang berjaya.
Tidak ada video tematik untuk artikel ini..
Video (klik untuk bermain).

Meter telah menjadi popular di Rusia tidak lama dahulu, tetapi telah berjaya memenangi banyak pengguna dan mendapatkan kepercayaan mereka. Di samping itu, alat ini sering disyorkan oleh doktor, kerana dalam kerangka sokongan negara untuk penderita diabetes, mereka memberikan jalur ujian percuma di klinik, yang merupakan hujah berat bagi banyak pesakit.

Peranti kawalan glisemik iCheck berbeza dengan pesaingnya dalam ciri teknikalnya dan kos kedua-dua peranti itu sendiri dan penggunaannya.

Peranti ini mempunyai spesifikasi berikut:

 • masa yang diperlukan untuk memaparkan hasil pengukuran pada paparan peranti adalah 9 saat.
 • 1.2 μl darah diperlukan untuk menyelesaikan pengukuran.
 • julat nilai glukosa yang dikeluarkan oleh peranti adalah dari 1.7 hingga 41.7 mmol / l.
 • pengukuran berlaku dengan kaedah elektrokimia.
 • memori peranti direka untuk 180 ukuran.
 • penentukuran peranti berlaku pada darah keseluruhan.
 • pengekodan glukometer dilakukan dengan memasang cip khas yang merupakan sebahagian daripada setiap pembungkusan jalur ujian baru.
 • bateri memerlukan CR2032.
 • berat peranti 50 g.

Pakej instrumen merangkumi:

 1. ICheck meter glukosa.
 2. Peranti untuk melakukan tusukan.
 3. 25 lancet.
 4. Cip kod yang digunakan untuk mengaktifkan setiap bungkusan plat ujian baru.
 5. Jalur untuk glukometer (25 keping).
 6. Sarung diperlukan untuk mengangkut peranti.
 7. Bateri.
 8. Arahan penggunaan peranti (dalam bahasa Rusia).

Jalur ujian tidak selalu disertakan. Kadang kala ia mesti dibeli secara berasingan. Jangka hayat jalur tidak melebihi 18 bulan dari tarikh pembuatan, dan pembungkusan yang dimulakan harus digunakan dalam masa 90 hari. Bahan habis pakai untuk meter harus disimpan di dalam bilik dengan kelembapan udara tidak lebih dari 85% dan suhu dalam lingkungan 4 hingga 32 darjah. Jalur ujian tidak boleh terkena cahaya matahari..

Ujian darah menggunakan glukometer iCheck dilakukan dalam beberapa peringkat:

 1. Latihan.
 2. Persampelan darah.
 3. Proses mengukur dan menyahkod nilai.

Penyediaannya hendaklah seperti berikut:

 1. Tangan hendaklah dibasuh menggunakan produk khas..
 2. Jari harus diregangkan dengan urutan ringan..
 3. Pasang plat kod di meter (jika anda merancang untuk menggunakan pembungkusan jalur baru).
 4. Ganti lancet pada alat menindik dan tetapkan kedalaman yang diinginkan di atasnya. Untuk ini, pengatur khas digunakan..

Peraturan untuk mendapatkan darah:

 1. Rawat jari dengan alkohol.
 2. Pasang alat tusukan dan tekan butang rana.
 3. Dapatkan cukup darah yang diperlukan untuk melakukan pengukuran.

Peraturan untuk analisis:

 1. Pasang jalur baru di perkakas..
 2. Pasang jari dengan jatuhan ke bidang yang sesuai pada jalur sehingga darah diserap.
 3. Tunggu sehingga hasil pengukuran.

Perlu diingat bahawa jalur ujian yang telah habis masa berlakunya tidak boleh digunakan untuk penyelidikan, kerana boleh menghasilkan hasil yang tidak tepat..

Cip dengan kod hanya sesuai untuk pembungkusan plat ujian yang digunakan. Setelah helai selesai, ia mesti dibuang. Sekiranya anda menggunakan cip kod yang sama, nilai glisemia mungkin tidak boleh dipercayai.

Arahan video terperinci mengenai penggunaan peranti iCheck:

Dalam ulasan pesakit mengenai meter iCheck, harga barang habis-habisan sering berpatutan, yang merupakan kelebihan mutlak, namun ada juga yang memperhatikan bahawa peranti tersebut memberikan hasil pengukuran yang tidak tepat..

Saya menerima glukometer iCheck di klinik daerah secara percuma sebaik sahaja diabetes dikesan. Sangat senang bahawa jalur ujian boleh dibeli di hampir mana-mana farmasi. Kosnya jauh lebih rendah daripada bekalan untuk meter glukosa darah yang lain, jadi saya mampu membelinya setiap bulan. Saya sangat gemar menggunakan peranti ini.

Saya membeli glukometer iCheck atas nasihat seorang rakan saya yang telah lama menderita diabetes dan berjaya menukar beberapa alat. Saya boleh mengatakan bahawa saya terkejut dengan harga jalur ujian. Sayang sekali bahawa mereka hanya dijual dalam bungkusan 50 keping dan tanpa lancet. Sebelum ini, ternyata lancet ada di dalam kit, tetapi sekarang ia harus dibeli secara berasingan. Beberapa kali saya membandingkan hasil pengukuran pada peranti ini dengan nilai makmal. Kesalahannya adalah 2 unit. Saya rasa ini terlalu banyak. Saya menggunakan peranti ini hanya kerana harga jalur yang rendah, kerana nilai glukosa di atasnya tidak selalu boleh dipercayai.

Svetlana, 48 tahun

Anda boleh membeli glucometer dan membekalkannya di mana-mana farmasi, termasuk perkhidmatan dalam talian, atau di kedai khusus.

Kos glukometer Icheck adalah kira-kira 1200 rubel. Jalur ujian dijual dalam bungkusan 50. Harga setiap kotak adalah kira-kira 750 rubel. Lancet dijual secara berasingan, dengan harga sekitar 400 rubel untuk 200 keping. Di beberapa kedai, anda boleh menemui satu set jalur bersama dengan lancet untuk 1000 rubel.

Saya diabetes jenis 1 dengan pengalaman 3 tahun, selama ini saya telah mencuba beberapa glukometer. Hasilnya, pilihan jatuh pada iCheck, sebagai nilai terbaik untuk wang. Kelebihan dan kekurangannya adalah seperti berikut..

1. Harga jalur ujian. Harga, harga dan harga lagi. Jalur yang lebih murah hanya untuk Satelit, tetapi lancet tidak termasuk dalam kit, dan kualiti pengukuran Satelit menyebabkan banyak keluhan. Harga pembungkusan 100 jalur ujian + 100 lancet untuk iCheck hanya 750 rubel.

2. Lancet - lengkap dengan helai. Tidak perlu membeli secara berasingan, semuanya disertakan, jadi boleh dikatakan.

3. Lancet adalah standard dan sesuai dengan banyak penusuk.

4. Penentukuran mudah. Ia dikalibrasi sekali pada semua jalur satu siri dengan satu nombor. Cukup masukkan cip yang terpasang dengan nombor ke dalam meter dan anda sudah selesai!

5. Jumlah besar pada paparan.

6. gigih. Dijatuhkan dari ketinggian yang cukup tinggi pada jubin - hanya calar.

7. Mengukur kepekatan plasma, bukan darah utuh. Menurut kajian baru-baru ini, kepekatan glukosa dalam plasma tepat menggambarkan glukosa.

8. Pengukuran kualiti. Berbanding dengan AccuCheck Performa - hasilnya bertepatan dengan margin kesalahan.

9. Waranti seumur hidup 50 tahun. Dan tidak kurang pentingnya, tidak ada pembaikan, sekiranya berlaku kegagalan, akan diganti (ini telah ditentukan oleh pengedar).

10. Terdapat cadangan semasa anda membeli 4-6 bungkus helai, dan meternya percuma.

1. Masa pengukuran adalah 9 saat, ada yang kurang (5 saat). Tetapi ini tidak mengganggu: sementara dia mengukur, anda hanya mempunyai masa untuk mengeluarkan lancet bekas dari penusuk.

2. Lancet besar. Apabila anda tertidur sebungkus 25 keping di dalam poket casing, beg itu membengkak sedikit. Tetapi dengan harga seperti itu adalah dosa untuk mengeluh. Lancet berbentuk revolver AccuCheck Performa yang sama - drum 6 jarum, tetapi harganya mahal.

3. Pencucuk sederhana. Walaupun sesuai dengan saya, dan jika anda mahu, anda boleh mendapatkan yang lain, itu murah.

4. Paparan LCD ringkas, sangat minimalis. Tetapi, sebenarnya, apa yang diperlukan dari meter, kecuali tsifiri (ada ingatan untuk hasil masa lalu).

5. Jalur besar, kasut bast. Tetapi bagi saya itu tidak penting.

6. Mungkin satu-satunya kelemahan sebenarnya ialah anda memerlukan sedikit darah, tetapi lebih banyak daripada glukometer yang mahal (contohnya, AccuCheck Performa yang sama). Sekiranya darah tidak mencukupi, hasilnya akan dipandang rendah. Ini diselesaikan dengan kebiasaan dan ketepatan, dengan harga sehelai itu tidak buruk.

7. Tidak biasa di farmasi biasa. Anda tidak boleh lari ke farmasi pada waktu malam dan membeli kedai. Tetapi, kerana saya membeli untuk masa depan, ini tidak mengganggu saya.

Jumlah. Saya bertaruh 5, kerana iCheck sangat sesuai dengan harga dan kualiti saya. Dan berapa pun harganya - empat yang kukuh. Optimum bagi mereka yang ingin hidup dengan diabetes dengan senang hati, menjejaki gula mereka dengan baik, tetapi tidak mahu membayar banyak untuk jenama hebat seperti AccuCheck (jalur 2-2.5 kali lebih mahal, tidak termasuk lancet, yang juga sangat mahal).

Kira-kira 90% orang yang didiagnosis menghidap diabetes mempunyai diabetes jenis 2. Ini adalah penyakit yang meluas yang belum dapat diatasi oleh ubat. Memandangkan kenyataan bahawa bahkan pada zaman Kerajaan Rom, penyakit dengan gejala serupa telah dijelaskan, penyakit ini wujud sejak sekian lama, dan para saintis memahami mekanisme patologi hanya pada abad ke-20. Dan mesej mengenai kewujudan diabetes jenis 2 sebenarnya hanya muncul pada 40-an abad yang lalu - dalil mengenai kewujudan penyakit itu adalah milik Himsworth.

Ilmu pengetahuan telah membuat, jika bukan revolusi, merupakan satu kejayaan yang serius dan kuat dalam rawatan diabetes, tetapi hingga kini, setelah hidup selama hampir seperlima abad ke-21, para saintis tidak tahu bagaimana dan mengapa penyakit itu berkembang. Setakat ini, mereka hanya menunjukkan faktor-faktor yang akan "menolong" penyakit itu nyata. Tetapi pesakit diabetes, jika diagnosis seperti itu dibuat kepada mereka, pastinya tidak boleh putus asa. Penyakit ini dapat dikawal, terutama jika ada pembantu dalam perniagaan ini, misalnya glukometer.

Glukometer Icheck adalah alat mudah alih yang direka untuk mengukur glukosa darah. Ini adalah alat yang sangat mudah dan mesra navigasi..

Prinsip radas:

 1. Hasil kerja teknologi berdasarkan teknologi biosensor adalah berdasarkan. Pengoksidaan gula, yang terkandung dalam darah, dilakukan oleh tindakan enzim glukosa oksidase. Ini menyumbang kepada kemunculan kekuatan arus tertentu, yang dapat mengesan kandungan glukosa dengan menunjukkan nilainya di layar..
 2. Setiap pek jalur ujian mempunyai cip yang memindahkan data dari jalur itu sendiri ke penguji menggunakan pengekodan.
 3. Kenalan pada helai tidak membenarkan penganalisis mula berfungsi sekiranya jalur penunjuk tidak dimasukkan dengan betul.
 4. Jalur ujian mempunyai lapisan pelindung yang boleh dipercayai, jadi pengguna tidak boleh bimbang tentang sentuhan sensitif, jangan bimbang kemungkinan hasil yang tidak tepat.
 5. Medan kawalan pita penunjuk setelah menyerap dos perubahan warna darah yang diinginkan, dan dengan itu pengguna diberitahu mengenai analisisnya.

Saya mesti mengatakan bahawa glukometer Aychek cukup popular di Rusia. Dan ini juga disebabkan oleh fakta bahawa, sebagai sebahagian daripada sokongan perubatan negeri, orang dengan penyakit diabetes diberi bahan habis pakai percuma untuk glukometer ini di klinik. Oleh itu, tentukan sama ada sistem sedemikian beroperasi di klinik anda - jika ya, maka ada lebih banyak alasan untuk membeli Aychek.

Sebelum membeli peralatan ini atau itu, anda harus mengetahui kelebihan yang ada, mengapa perlu membelinya. Ayanek bioanalyzer mempunyai banyak kelebihan yang ketara.

10 kelebihan glukometer Aychek:

 1. Harga rendah untuk jalur;
 2. Waranti tanpa had;
 3. Watak besar di skrin - pengguna dapat melihat tanpa cermin mata;
 4. Dua butang besar untuk kawalan - navigasi mudah;
 5. Kapasiti memori hingga 180 ukuran;
 6. Penutupan automatik peranti setelah 3 minit penggunaan tidak aktif;
 7. Keupayaan untuk menyegerakkan data dengan PC, telefon pintar;
 8. Penyerapan darah yang cepat ke jalur ujian Aychek - hanya 1 saat;
 9. Keupayaan untuk memperoleh nilai purata - selama seminggu, dua, sebulan dan seperempat;
 10. Peranti padat.

Adalah wajar, secara adil, untuk mengatakan mengenai kekurangan peranti. Kekurangan bersyarat - masa pemprosesan data. Ini adalah 9 saat, yang kehilangan kelajuan glukometer paling moden. Rata-rata, pesaing Ai Chek menghabiskan 5 saat untuk menafsirkan hasilnya. Tetapi adakah sangat penting adalah tolak - terpulang kepada pengguna.

Titik penting dalam pemilihan boleh dianggap sebagai kriteria seperti dos darah yang diperlukan untuk analisis. Pemilik glukometer saling memanggil beberapa wakil teknik ini "vampir", kerana mereka memerlukan sampel darah yang mengagumkan untuk menyerap jalur penunjuk. 1.3 μl darah cukup untuk penguji membuat pengukuran yang tepat. Ya, ada penganalisis yang berfungsi dengan dos yang lebih rendah, tetapi nilai ini optimum.

Ciri-ciri teknikal penguji:

 • Julat nilai yang diukur adalah 1.7 - 41.7 mmol / l;
 • Penentukuran dilakukan pada seluruh darah;
 • Kaedah penyelidikan elektrokimia;
 • Pengekodan dilakukan dengan pengenalan cip khas, yang terdapat di setiap paket kumpulan ujian baru;
 • Berat peranti hanya 50 g.

Pakej ini merangkumi meter itu sendiri, penusik automatik, 25 lancet, cip dengan kod, 25 jalur penunjuk, bateri, manual dan penutup. Jaminan, sekali lagi perlu membuat aksen, peranti tidak memilikinya, kerana jelas tidak terhad.

Kebiasaannya jalur ujian tidak selalu terdapat dalam konfigurasi, dan jalur itu perlu dibeli secara berasingan.

Dari tarikh pembuatan, helai ini sesuai untuk satu setengah tahun, tetapi jika anda sudah membuka bungkusannya, maka anda tidak boleh menggunakannya selama lebih dari 3 bulan.

Simpan helai dengan berhati-hati: tidak boleh terkena cahaya matahari, suhu dan kelembapan yang rendah atau sangat tinggi.

Harga glukometer Aychek rata-rata 1300-1500 rubel.

Hampir semua kajian menggunakan glukometer dilakukan dalam tiga peringkat: penyediaan, pengambilan sampel darah, dan proses pengukuran itu sendiri. Dan setiap peringkat berjalan mengikut peraturannya sendiri..

Apa itu persediaan? Pertama sekali, ini adalah tangan yang bersih. Sebelum prosedur, basuh dengan sabun dan keringkan. Kemudian lakukan urutan jari dengan cepat dan ringan. Ini diperlukan untuk meningkatkan peredaran darah..

Algoritma Gula:

 1. Masukkan jalur kod ke penguji sekiranya anda telah membuka pembungkusan jalur baru;
 2. Masukkan lancet ke dalam penusuk, pilih kedalaman tusukan yang diingini;
 3. Pasang pemegang tindik ke hujung jari, tekan butang rana;
 4. Lap titisan darah pertama dengan pelapik kapas, dan bawa kedua ke medan penunjuk pada jalur;
 5. Tunggu hasil pengukuran;
 6. Tanggalkan jalur bekas dari alat, buangkannya..

Melincirkan jari dengan alkohol sebelum menusuk atau tidak adalah titik pertengkaran. Di satu pihak, ini perlu, setiap analisis makmal disertakan dengan tindakan ini. Sebaliknya, tidak sukar untuk berlebihan, dan anda akan mengambil lebih banyak alkohol daripada yang diperlukan. Ini boleh memutarbelitkan hasil analisis ke bawah, kerana kajian semacam itu tidak akan dapat dipercayai.

Memang, di beberapa institusi perubatan, penguji Aychek diberikan kepada kategori wanita hamil tertentu secara percuma, atau dijual kepada pesakit wanita dengan harga yang sangat rendah. Kenapa begitu? Program ini bertujuan untuk mencegah diabetes kehamilan.

Selalunya, penyakit ini menampakkan diri pada trimester kehamilan ketiga. Kesalahan patologi ini adalah gangguan hormon di dalam badan. Pada masa ini, pankreas ibu masa depan mula menghasilkan tiga kali lebih banyak insulin - ini secara fisiologi diperlukan untuk mengekalkan tahap gula yang optimum. Dan jika badan wanita tidak dapat mengatasi jumlah yang berubah-ubah, maka ibu hamil mengalami diabetes kehamilan.

Sudah tentu, seorang wanita hamil yang sihat tidak boleh mempunyai penyimpangan seperti itu, dan sejumlah faktor dapat memprovokasinya. Ini adalah kegemukan pesakit, dan prediabetes (nilai gula ambang), dan kecenderungan genetik, dan kelahiran kedua selepas kelahiran anak sulung dengan berat badan tinggi. Terdapat juga risiko diabetes kehamilan yang tinggi pada ibu hamil dengan polyhydramnios yang didiagnosis.

Sekiranya diagnosis dibuat, ibu mengandung mesti mengambil gula darah sekurang-kurangnya 4 kali sehari. Dan di sini timbul masalah: tidak sedikit peratusan ibu mengandung tanpa kesungguhan berkaitan dengan cadangan tersebut. Cukup banyak pesakit yang pasti: diabetes wanita hamil akan berlalu dengan sendirinya setelah melahirkan, yang bermaksud bahawa tidak perlu melakukan kajian harian. "Doktor selamat," kata pesakit ini. Untuk mengurangkan trend negatif ini, banyak institusi perubatan membekalkan glukometer ibu hamil, dan selalunya ini adalah glukometer Aychek. Ini membantu memperkuat pemantauan keadaan pesakit diabetes kehamilan, dan dinamika positif untuk mengurangkan komplikasinya.

Untuk memastikan sama ada meter berbohong, anda perlu membuat tiga ukuran kawalan berturut-turut. Seperti yang anda fahami, nilai yang diukur tidak boleh berbeza. Sekiranya mereka sama sekali berbeza, intinya adalah teknik yang tidak berfungsi. Pada masa yang sama, pastikan bahawa prosedur pengukuran mengikuti peraturan. Contohnya, jangan ukur gula dengan tangan anda, di mana krim itu disapu sehari sebelumnya. Anda juga tidak dapat menjalankan penyelidikan sekiranya anda baru sahaja demam, dan tangan anda belum panas.

Sekiranya anda tidak mempercayai pengukuran berganda, lakukan dua kajian serentak: satu di makmal, yang kedua sebaik sahaja meninggalkan bilik makmal dengan glukometer. Bandingkan hasilnya, mereka harus setanding.

Apa kata pemilik alat yang diiklankan seperti itu? Maklumat yang tidak berpatutan boleh didapati di Internet..

Glukometer Aychek adalah salah satu meter gula yang paling popular di segmen harga dari 1000 hingga 1700 rubel. Ini adalah penguji yang mudah digunakan yang perlu dikodkan dengan setiap siri jalur baru. Penganalisis dikalibrasi dengan darah penuh. Pengilang memberikan jaminan seumur hidup pada peralatan tersebut. Peranti ini mudah dilayari, masa pemprosesan data - 9 saat. Tahap kebolehpercayaan penunjuk yang diukur adalah tinggi.

Penganalisis ini sering diedarkan di institusi perubatan Rusia dengan harga yang dikurangkan atau benar-benar percuma. Selalunya, kategori pesakit tertentu mendapat jalur ujian percuma untuknya. Ketahui semua maklumat terperinci di klinik bandar anda.

Ikhtisar ICheck Glucose Meter dengan Tutorial Video

Glukometer Aychek dibandingkan dengan pesaingnya, baik dari segi spesifikasi teknikal dan kosnya.

IChek glucometer dihasilkan oleh Diamedical, sebuah syarikat yang berpangkalan di UK.

Harga kit itu ialah 1380 rubel, satu set jalur ujian (50 pcs.) Kos sekitar 450 rubel..

Set Aychek merangkumi:

 • Peranti itu sendiri
 • Jalur uji dalam jumlah 25 keping
 • Bar pengekodan
 • Tusukan Auto
 • Lancet percuma untuk auto-piercer (5 keping)
 • Barateyka (2032)
 • Kes padat
 • Arahan dalam bahasa Rusia.
 • Jalur uji cukup murah + termasuk lancet percuma.
 • Terdapat jaminan tanpa had untuk setiap peranti..
 • Peranti terletak di tangan dengan senang dan senang.
 • Hasil ujian dipaparkan di layar besar dengan cetakan yang jelas.
 • Operasi mudah: 2 butang besar digunakan.
 • Meter akan menyala secara automatik apabila anda memasukkan pita untuk diuji. Port untuknya terletak di bahagian bawah peranti, kodnya dapat diatur dengan pita kod khas.
 • Matikan automatik selepas 3 minit tanpa menggunakan.
 • Memori terbina dalam untuk 180 kajian terkini dengan masa dan tarikh setiap ujian.
 • Penentukuran ujian darah.

Spesifikasi

Meteran glukosa darah yang tepat dan murah Ay Chek: arahan penggunaan, harga dan ulasan

Penyakit seperti diabetes telah diketahui sejak zaman Kerajaan Rom. Tetapi bahkan pada hari ini, pada abad ke-21, para saintis tidak dapat mengetahui sebab sebenar perkembangan penyakit ini.

Namun, ini tidak bermaksud bahawa orang yang mendapat keputusan perubatan sedemikian harus putus asa. Penyakit ini dapat dikawal dan dicegah daripada berkembang..

Untuk ini, perlu menggunakan ubat-ubatan dan setiap hari menggunakan alat khas untuk memantau kadar gula darah - glukometer.

Hari ini dijual terdapat sebilangan besar peranti yang direka untuk kegunaan rumah. Kami menumpukan perhatian pada meter Ai Chek.

Glukometer Ai Chek bertujuan untuk diagnostik in vitro (penggunaan luaran). Peranti ini boleh digunakan oleh pakar dan pesakit di rumah.

Penguji berdasarkan teknologi biosensor, ketika enzim glukosa oksidase digunakan sebagai sensor utama. Unsur ini memberikan pengoksidaan glukosa. Proses tersebut menyebabkan kemunculan arus. Dengan mengukur kekuatannya, anda boleh mendapatkan maklumat yang boleh dipercayai mengenai tahap zat dalam darah.

Sekumpulan jalur ujian dilekatkan pada alat itu sendiri (seterusnya, kit ini boleh didapati secara percuma di klinik daerah). Setiap pek penguji dilengkapi dengan cip khas yang dirancang untuk memindahkan data ke peranti menggunakan pengekodan.

Penguji dilengkapi dengan lapisan pelindung, sehingga tidak akan terjadi penyimpangan data semasa pengukuran, walaupun anda menyentuh jalur secara tidak sengaja.

Setelah jumlah darah yang tepat jatuh pada penunjuk, warna permukaan berubah, dan hasil akhir dipaparkan di layar peranti. [Ads-mob-1]

Ciri-ciri berikut adalah antara kelebihan yang dimiliki oleh peranti I-Chek:

Menggunakan meter Ai Chek memerlukan persiapan. Ini mengenai tangan yang bersih. Basuh dengan sabun dan lakukan urutan jari ringan. Tindakan sedemikian akan membersihkan mikroba dari tangan, dan tindakan mengurut akan memastikan aliran darah ke kapilari..

Mengenai pengukuran itu sendiri, lakukan semua tindakan yang diperlukan dalam urutan berikut:

 1. masukkan jalur ujian ke dalam meter;
 2. masukkan lancet ke pen penindik dan pilih kedalaman tusukan yang diingini;
 3. pasangkan pen ke hujung jari anda dan tekan butang rana;
 4. Keluarkan titisan darah pertama dengan sapu kapas, dan yang kedua - pasangkan jalur;
 5. tunggu hasilnya, kemudian keluarkan jalur dari peranti dan buangkannya.

Sekiranya jalur telah habis, jangan gunakannya, kerana hasil pengukuran akan diputarbelitkan. Oleh kerana terdapat lapisan pelindung, penguji dilindungi daripada sentuhan tidak sengaja, yang mungkin mengganggu proses pengukuran data..

Jalur ujian untuk meter Ai Chek

Jalur untuk Ai Chek dicirikan oleh daya serap yang baik, jadi anda tidak perlu mendapatkan sejumlah besar darah untuk mendapatkan hasil yang tepat. Satu penurunan sudah mencukupi. [Ads-mob-2]

Soalan ini menarik bagi banyak pesakit diabetes. Sebilangan daripada mereka cuba memeriksa ketepatan peranti mereka dengan membandingkan hasil pengukuran dengan bilangan glukometer lain.

Sebenarnya, kaedah ini salah, kerana beberapa model menentukan hasilnya dengan darah penuh, yang lain - dengan plasma, dan lain-lain - menggunakan data campuran.

Untuk mendapatkan hasil yang tepat, lakukan tiga pengukuran berturut-turut dan bandingkan datanya. Hasilnya hampir sama..

Anda juga boleh membandingkan nombor dengan kesimpulan yang diperoleh di makmal rujukan. Untuk melakukan ini, lakukan pengukuran menggunakan glukometer sejurus selepas menjalani ujian di kemudahan perubatan. [Ads-mob-1]

Harga meter iCheck berbeza dari satu penjual dengan penjual yang lain.

Bergantung pada ciri penghantaran dan dasar harga kedai, kos peranti boleh berkisar antara 990 hingga 1300 rubel.

Untuk menjimatkan pembelian alat, lebih baik membuat pembelian di kedai dalam talian.

Ulasan mengenai glukometer iCheck:

 • Olya, 33 tahun. Saya didiagnosis menghidap diabetes semasa mengandung (pada minggu ke-30). Malangnya, saya tidak mendapat program pilihan. Oleh itu, saya membeli meter Ai Chek di farmasi berhampiran. Seperti kenyataan bahawa ia ringkas dan mudah digunakan. Selepas kelahiran, diagnosis dikeluarkan. Sekarang nenek saya menggunakan meter;
 • Oleg, 44 tahun. Operasi mudah, dimensi padat dan penindik yang sangat mudah. Saya juga mahu helai disimpan lebih lama;
 • Katya, 42 tahun. Ai Chek adalah alat pengukur gula yang sempurna untuk mereka yang memerlukan ukuran tepat dan yang tidak mahu membayar lebih banyak untuk jenama.

Arahan penggunaan meter Ai Chek:

Setelah meneliti maklumat di atas, anda dapat membuat kesimpulan penuh mengenai ciri operasi peranti dan memutuskan sendiri apakah meter tersebut sesuai untuk anda.

 • Menstabilkan kadar gula dalam jangka masa yang lama
 • Mengembalikan pengeluaran insulin pankreas

Berita dunia diabetes, perkembangan baru, produk.

Dihantar oleh gennadiy23 pada 05.22.2010, 18:27

Dihantar oleh SANhist »22/05/2010 19:19

Dihantar oleh ik-a pada 05/23/2010, 02:53 PM

Dihantar oleh gennadiy23 pada 05.23.2010, 15:55

Dihantar oleh SANhist »23/05/2010 5:30 PM

makmal?
Saya sering tidak mempercayai mereka.
Dan makmal tahu bahawa meter menunjukkan?
Dan bagaimana ia boleh bertepatan? Makmal menunjukkan keseluruhan, gangguan sekarang - dalam plasma.
Jadi meter sekarang harus menunjukkan lebih tinggi.
Dan semakin tinggi gula - semakin banyak ia akan berlebihan.
Atau makmal plasma anda melakukan analisis?

Mesejnya adalah Masya "05/24/2010, 10:25 PM

Post Falcon »26/05/2010, 9:55 pagi

Mesej UM »26/05/2010, 11:12

Saya, sebagai jurutera elektronik, sangat tertarik dengan jenis kesan apa yang dapat dimiliki oleh orang di kabel

Mengenai perisian, kini SiDiary versi retak telah muncul di rangkaian - program yang waras, pilihannya termasuk mengendalikan data yang dimuat turun dari meter: analisis, grafik, pengiraan glikasi dan penyimpangan.
Apa lagi yang perlu diselesaikan oleh pesakit diabetes lanjut sekarang? (jangan tawarkan pam)

Mesej ke Malka »26/05/2010 11:52 AM

Mesej UM »05.26.2010, 12:22

Dihantar oleh Yur pada 26 Mei 2010 2:57 p.m.

Dihantar oleh Yur pada 26 Mei 2010 3:08 PM

Dihantar oleh Yur pada 26 Mei 2010 3:15 p.m.

Dihantar oleh SANhist »05/27/2010, 15:05

Yura
Berkomunikasi dengan perkhidmatan sokongan)))
ya, ditulis bahawa semuanya utuh. Tetapi sebenarnya dalam plasma. Mereka berjanji untuk memperbaiki kecacatan ini dalam arahan..

Ini menunjukkan saya satu-satu dengan Ultra.
Tetapi Sat sangat sensitif terhadap ukuran setetes darah)))

Dihantar oleh gennadiy23 pada 05.27.2010, 18:59

Mesejnya adalah falcon »05/28/2010, 12:04

Akan menerangkan.
Pertama, semua peranti, walaupun mereka dari syarikat yang sama dan jenama yang sama, berbeza, seperti LED kami, jadi dengan mudah boleh ada satu dari seribu yang tidak tepat.
Kedua, dan saya katakan ini setiap kali timbul persoalan mengenai ketepatan gangguan, tidak penting seberapa tepat kesalahan tertentu, tetapi bagaimana anda menikmatinya. Sekiranya saya tahu bahawa, menurut kesaksian kesalahan saya, 6.6 adalah norma, dan 5.5 sudah hipo, maka pada dasarnya, saya tidak memerlukan apa-apa untuk pampasan saya.
Tetapi hanya sekumpulan kesalahan + perisian + kabel + kompilasi yang dapat memberikan gambaran yang tepat mengenai korelasi pembacaan kesalahan saya dengan pembacaan, katakanlah, makmal, atau apa yang anda anggap sebagai rujukan.

Jumlah pengguna yang sedang melihat forum ini: tiada pengguna berdaftar dan 1 tetamu

Glucometer Icheck: harga dan arahan, arahan penggunaan

Glukometer Icheck adalah meter gula darah serbaguna yang senang dan senang digunakan. Walaupun kosnya rendah, ia menggabungkan ketepatan makmal dan kebolehpercayaan yang tinggi.

Jalur ujian dan bekalan untuk alat ini juga dianggap paling murah di pasaran domestik produk perubatan untuk pesakit diabetes. Set lengkap terdiri daripada glukometer, satu set lancet, penutup lembut yang mudah digunakan, bateri dan arahan berbahasa Rusia. Berbanding dengan peranti serupa, meter Ai Chek mempunyai 25 jalur ujian.

Peranti moden terbaru ini diperkenalkan ke pasaran Rusia baru-baru ini, dan selama ini ia telah berjaya memperoleh banyak ulasan positif. Pengilang peranti ini adalah Diamedical ltd di UK, yang telah merancang penganalisis sebagai anggaran, berpatutan untuk sebilangan besar instrumen.

Meter tidak mempunyai fungsi yang tidak perlu, ia dibezakan dengan kesederhanaan, operasi mudah, kepraktisan dan kualiti tinggi.

Glukometer dari syarikat Diamedical LTD sering dipilih oleh orang tua dan pesakit dengan penglihatan yang rendah, kerana ia mempunyai paparan besar dengan watak jelas yang besar. Pengurusan dijalankan dengan menggunakan dua butang. Arahan dalam bahasa Rusia mengandungi manual arahan. Unitnya adalah mg / dl dan mmol / liter.

Kelebihan peranti ini merangkumi ciri berikut:

 • Glukometer Icheck Icheck mempunyai bentuk yang mudah dan saiz yang padat, kerana mudah dipegang di telapak tangan anda.
 • Hasil kajian dapat diperoleh sembilan saat setelah permulaan meter, data dapat dilihat di layar.
 • Hanya satu titisan darah diperlukan untuk analisis.
 • Selain peranti, pegangan tindik dan satu set jalur ujian juga disertakan..
 • Lancet yang dimasukkan ke dalam kit cukup tajam, sehingga penggunaannya dilakukan oleh penderita diabetes tanpa rasa sakit dan usaha tambahan.
 • Jalur uji berukuran besar, sehingga dipasang dan dikeluarkan dengan senang.
 • Jalur ujian dapat menyerap secara bebas jumlah bahan biologi yang diperlukan berkat kawasan khas untuk pengambilan sampel darah.

Setiap pembungkusan tes-strip baru mempunyai pengekodan individu. Alat untuk mengukur gula darah dapat menyimpan 180 ukuran dalam memori, yang menunjukkan waktu dan tarikh penerimaan hasil kajian. Pengguna juga berpeluang mendapatkan pengiraan nilai purata gula darah selama 7, 14, 21 atau 30 hari.

Secara umum, penganalisis dianggap sebagai alat yang sangat tepat, datanya dapat dibandingkan dengan hasil kajian yang diperoleh dalam keadaan makmal. Kerana adanya kabel khas, pesakit dapat memindahkan semua data kapan saja ke komputer peribadi, seperti glukometer tanpa jalur ujian.

Jalur ujian dilengkapi dengan kenalan khas, yang, jika tidak digunakan dengan betul, tidak akan memulakan operasi peranti. Jalur ini juga mempunyai medan kawalan yang, setelah menerima jumlah bahan biologi yang diperlukan, berubah warna dan menunjukkan bahawa proses penyerapan darah berjaya.

Semasa pengukuran, ia dibenarkan menyentuh permukaan jalur secara bebas, kerana lapisan pelindung khas digunakan pada mereka.

Penyerapan bahan biologi secara harfiah satu saat, selepas itu analisis bermula.

Sumber


 1. Bliss Michael Penemuan Insulin. 1982, 304 p. (Michael Bliss Penemuan insulin; buku itu tidak diterjemahkan ke dalam bahasa Rusia).

 2. Buku masakan diet; Universal Scientific Publishing House UNIZDAT - M., 2015. - 366 c.

 3. Rakhim Khaitov, Leonid Alekseev und Ivan Dedov Imunogenetik diabetes jenis 1; Penerbitan Akademik LAP Lambert - M., 2013.-- 116 c.

Biar saya perkenalkan diri saya. Nama saya Elena. Saya telah bekerja sebagai ahli endokrinologi selama lebih dari 10 tahun. Saya percaya bahawa saya sekarang ini adalah profesional dalam bidang saya dan saya ingin membantu semua pelawat laman web ini untuk menyelesaikan tugas yang rumit dan tidak begitu. Semua bahan untuk laman web dikumpulkan dan diproses dengan teliti untuk menyampaikan seberapa banyak mungkin semua maklumat yang diperlukan. Sebelum menggunakan apa yang dijelaskan di laman web, anda mesti selalu berunding dengan pakar.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes