Glukometer untuk kanak-kanak dan orang tua

Sesiapa yang mempunyai masalah dengan gula darah, metabolisme, didiagnosis menghidap diabetes, glukometer diperlukan. Mereka membolehkan anda mengenal pasti penyakit ini sejak awal, jika mereka digunakan untuk memantau tahap glukosa dalam darah secara bebas. Glukometer diperlukan untuk kumpulan warganegara berikut:

 • pesakit dengan diabetes mellitus yang bergantung kepada insulin (jenis 1) dan bukan insulin (jenis 2);
 • orang tua;
 • kanak-kanak.

Setiap orang dari kategori ini perlu memilih glukometer sesuai dengan keperluan mereka. Pesakit kencing manis terpaksa memantau gula darah seumur hidup. Oleh itu, adalah penting untuk memiliki peranti berkualiti tinggi untuk mengelakkan akibat negatif dan mencegah serangan.

Glucometer untuk pesakit dengan diabetes jenis 1 dan jenis 2

Pesakit dengan diabetes yang bergantung kepada insulin harus diuji sekitar lima kali sehari, kadang-kadang lebih kerap. Oleh itu, memilih glukometer, anda perlu mengira harga jalur ujian, bilangannya yang diperlukan. Sekiranya ubat ini diberikan secara serentak dengan insulin, maka anda harus berjumpa dengan doktor anda yang mana meter glukosa yang sesuai untuk jalur ujian dan membelinya. Ketepatan pilihan alat untuk pesakit diabetes jenis 1 menentukan sekumpulan ciri penting dan perlu di dalamnya, seperti berikut:

 1. Sekiranya pilihan dibuat antara glukometer fotometrik atau elektrokimia, anda harus sedar bahawa menggunakan alat kedua lebih mudah melakukan pengukuran, dan kurang darah diambil dalam analisis. Kedua-dua peranti dengan ketepatan yang setanding.
 2. Bagi kanak-kanak, orang tua, jumlah bahan untuk penyelidikan adalah penting. Sebaiknya mereka memilih alat yang membuat kedalaman tusukan jari terkecil - prosedur untuk mengeluarkan setetes darah kurang menyakitkan.
 3. Fungsi suara. Pilihannya penting bagi pesakit dengan penglihatan yang lemah. Memandangkan diabetes mellitus memperburuknya, pengumuman hasil penyelidikan dengan suara sangat mudah.
 4. Masa pengukuran. Meter yang baik memberikan hasil ujian dalam 10 saat.
 5. Tandakan mengenai makanan. Dengan menggunakan fungsi ini, anda dapat memantau jumlah glukosa sebelum dan selepas makan.

Untuk memantau diabetes yang tidak bergantung kepada insulin dengan penyakit jenis 2, banyak glukometer diperlukan, yang diperlukan untuk menentukan kadar kolesterol darah dan trigliserin. Orang yang menderita aterosklerosis, penyakit jantung dan vaskular, dan kecenderungan kegemukan perlu mengetahui petunjuk ini. Accutrend Plus sangat sesuai untuk kes seperti itu. Ia mempunyai kos yang tinggi, tetapi dengan diabetes jenis ini, penggunaan jalur menjimatkan, kerana pengukuran berterusan tidak diperlukan.

Glukometer untuk orang tua

Bagi kumpulan umur penghidap diabetes, meter glukosa darah mudah alih biasanya dibeli. Penting bagi mereka bahawa peranti yang dipilih untuk mereka adalah:

 • mudah untuk digunakan;
 • dipercayai, dengan ukuran yang tepat;
 • menjimatkan.
 • mekanisme kawalan yang boleh dipercayai dan selesa.

Kemudahan penggunaan adalah penting bagi orang tua yang sakit, oleh itu mereka membeli alat tanpa pengekodan, mempunyai skrin besar, jalur ujian yang besar. Harga barang habis dan kemungkinan pembeliannya di farmasi juga penting. Pilih model yang paling terkenal, lebih mudah untuk mencari "barang habis pakai". Bagi orang tua, glukometer tepat jenama ini sesuai:

 • Pilih Ringkas - dengan prosedur ujian yang dipermudahkan, dengan kelajuan pengukuran yang tinggi, tanpa kod;
 • Accu-Chek Mobile - dengan jalur ujian dengan 50 jalur, dilengkapi dengan pemegang yang mudah untuk tusukan jari;
 • Kontur TS - dengan jangka hayat enam bulan, tanpa pengekodan.

Glukometer untuk kanak-kanak

Untuk kanak-kanak, glukometer dipilih mengikut kriteria seperti rasa sakit pada tusukan dan kedalamannya. Accu-Chek Multikliks dikenali sebagai pemegang tusukan yang sangat baik. Kos glukometer kanak-kanak berkisar antara 700 hingga 3 ribu rubel, bergantung pada set pilihan dan pengeluarnya. Untuk peranti yang mengukur beberapa petunjuk secara serentak, kosnya meningkat.

Kesimpulannya

Peralatan standard biasanya merangkumi pen piercing, lancet, sepuluh jalur ujian. Semasa membeli peranti, anda mesti segera membeli bekalan dengan margin yang diperlukan oleh pesakit diabetes untuk selalu.

TOP 5 glukometer terbaik di Rusia

Perbezaan di wilayah negara ditentukan oleh meter yang habis digunakan habis. Tetapi secara keseluruhan, pemimpin keyakinan telah menetapkan kedudukan mereka, yang menjadikannya lebih mudah untuk memilih meter glukosa darah yang baik.

Tempat pertama - Meter satelit

ELTA pengeluar domestik berfungsi tanpa gangguan bekalan dan dengan harga yang stabil untuk barang habis pakai. Pilihan yang paling popular ialah Satellite Express. Dia adalah yang terpantas dalam barisannya. Ulasan purata pada peranti adalah baik.

Kelebihan:

Meter tepat.
Ringkas dan senang digunakan..
Satelit Express memberikan hasilnya secepat meter glukosa darah yang bersaing - 7 saat.

Pengguna untuk glukometer siri satelit mengeluarkan secara percuma lebih kerap daripada semua model lain.

Satu siri glukometer tergolong dalam kumpulan anggaran. Jalur ujian agak murah.

Sangat sesuai untuk penghidap diabetes jenis 2 yang kurang kerap gula: setiap jalur ujian dibungkus secara individu, yang menghilangkan masalah penyimpanan yang tidak betul.

Kekurangan:

Model Satelit Plus lambat. Anda perlu menunggu 20 saat..
Aduan utama adalah pen penindik - selalunya scarifier dibandingkan dengan jackhammer.

Dengan jumlah penurunan darah yang diperlukan untuk pengukuran, glukometer ini boleh diklasifikasikan sebagai haus darah - 1 μl.

Sekiranya anda memutuskan untuk membeli meter satelit, anda harus bersiap sedia untuk kurang bekerja: tidak ada memori pengukuran yang sangat luas, sambungan ke PC atau kod warna jika gula berada dalam julat tinggi atau rendah. Tetapi dengan fungsi utama - pengukuran glisemia yang tepat, dia mengatasi. pengedaran yang luas dan harga yang rendah juga menjadikan meter ini salah satu kegemaran orang manis di Rusia.

Tempat ke 2 - Glukometer Diacont

Diacont mempunyai dua model hari ini - asas dan padat. Ketepatannya sama. Kajian klinikal mengesahkan ketepatan tinggi dan ralat rendah, jadi ini adalah meter yang dipercayai.
Perbezaan reka bentuk: model asasnya mempunyai layar besar, kompaknya kecil, sesuai di dalam poket anda adalah model mendaki. Meter glukosa darah satu butang dikawal.

Kelebihan:

Meter glukosa darah yang tepat dan tepat.
Model ringkas boleh disambungkan ke komputer.

Jalur ujian adalah anggaran, sesuai untuk kedua-dua model.

Meter pantas - 6 saat.

Tidak haus darah - setetes 0.7 μl darah diperlukan untuk pengukuran

Kekurangan:

Fungsi dan kapasiti memori yang lebih sederhana daripada model bersaing yang lebih mahal.

Sudahkah anda memutuskan untuk membeli meter Diacont? Anda akan berpuas hati dengan emoticon yang muncul di layar setelah pengukuran gula, dan harga barang habis pakai serta banyaknya tawaran promosi yang kerap muncul di kedai diabetes juga akan menggembirakan anda.

Anda boleh mengambil dua model dengan selamat - untuk rumah (asas) dan pilihan berjalan (padat), semua jalur ujian yang sama sesuai dengan kedua-duanya.

Tempat ke-3 - Glukometer Accu-Chek Performa (Accu-Chek Performa)

Meter ini mempunyai sebilangan besar peminat. Percayai kualiti Jerman, selain itu, ia adalah yang paling berpatutan dari barisan Accu-Chek. Ia tergolong dalam glukometer berketepatan tinggi dan mempunyai senarai fungsi tambahan yang paling luas dari semua model yang ditunjukkan dalam TOP.

Kelebihan:

Pengukuran glisemia pantas dalam 5 saat.

Keperluan darah rendah - 0,6 μl.

Fungsi yang luas: memori untuk 500 ukuran, menunjukkan nilai rata-rata glisemia selama 7, 14, 30 dan 90 hari (yang tiga kali lebih tinggi daripada peranti yang bersaing), tanda untuk hasil makanan "sebelum dan sesudah", peringatan tentang keperluan untuk mengukur selepas makanan, penyesuaian pelaporan gula rendah. ada fungsi penggera (4 isyarat).

Termasuk alat menindik kulit Accu-Chek Softclix - salah satu alat pencerah yang paling popular
Jalur ujian glukometer adalah universal untuk glukopult pam Comu Accu-Chek.

Kekurangan:

Ini adalah segmen harga tertinggi. Kosnya rata-rata 2 kali lebih tinggi daripada kebanyakan peranti belanjawan.

Glukometer Accu-Chek Performa berlaku apabila pengguna bersedia membayar tambahan untuk fungsi.
Sekiranya anda pengguna pam Accu-Chek, jalur ujian Accu-Chek Performa sangat sesuai untuk anda. Syarikat ini sering mendapat promosi apabila saudara-mara memberikan jalur ujian glukopult kepada bahan habis pakai di pam.

Tempat ke-4 - Glukometer Kontur Plus (Kontur Plus)

Meter glukosa darah berketepatan tinggi yang murah. Harga peranti adalah yang paling rendah dari semua yang ditunjukkan dalam TOP. Kos jalur ujian - segmen harga purata.

Kelebihan:

Glucometer Haus Darah Kurang: keperluan darah untuk analisis - 0,6 μl.

Masa pengukuran - 5 saat.

Fungsi tambahan: memori untuk 480 ukuran, label "Before Meal" dan "After Meal", memaparkan nilai glisemia rata-rata, maklumat ringkas mengenai nilai tinggi dan rendah selama 7 hari, peringatan ujian yang dapat disesuaikan, ada sambungan ke komputer menggunakan kabel khas.

Terdapat muncung untuk menerima darah dari tempat alternatif

Sekiranya darah tidak mencukupi, ada 30 saat untuk menambahkan lebih banyak pada jalur ujian..

Kekurangan:

Jalur ujian rata-rata 30-45% lebih mahal daripada yang paling murah.

Reka bentuk yang cukup sederhana.

Contour Plus adalah gabungan teknologi dan kesederhanaan. Fungsi canggih, reka bentuk yang tidak bersahaja, permintaan darah rendah, pengukuran pantas dan harga yang rendah untuk barang habis pakai. Mengapa peranti ini terletak di 4 langkah TOP adalah misteri. Kami seolah-olah memandang rendah terhadap sedikit huru-hara ini.!

Tempat ke-5 - Glukometer Satu Sentuhan (Satu Sentuhan)

Dari model yang paling baru, meter One Touch Select Plus dan Select Plus Flex paling kerap dibeli. Mempunyai fungsi yang maju.

Kelebihan:

Glukometer mempunyai banyak ciri tambahan. Contohnya, kemampuan meletakkan tanda "sebelum makan", "selepas makan", petua warna untuk kualiti penunjuk, skrin lampu latar, kemampuan untuk melakukan ujian darah dari tempat alternatif (bukan hanya dari jari), memperoleh nilai glisemia rata-rata.

Glukometer pantas - 5 saat untuk mendapatkan hasilnya.

Memori yang luas untuk 500 ukuran - 500.

Dalam kit pemula glukometer ini adalah salah satu pen penindik OneTouch Delica yang paling popular dan "halus".

Kekurangan:

Rata-rata, jalur ujian 2 kali lebih mahal daripada Satelit dan Diacont.

Glukometer yang haus darah - 1 μl darah diperlukan untuk analisis

Adakah anda telah memutuskan untuk beralih ke glukometer One Touch? Selamat datang ke kelab peminat glukometer terkenal di dunia. LifeScan Johnson & Johnson selalu menjaga reputasi, jadi ini adalah jenis perlindungan kualiti dan ketepatan. Dan fungsi canggih - roti tambahan yang bagus.

Sekiranya anda ingin membeli glukometer yang sesuai untuk gaya hidup anda, anda perlu memberi tumpuan kepada kriteria pemilihan utama: adakah anda mencari glukometer murah, jalur ujian yang murah atau ciri lanjutan peranti itu penting bagi anda. Walau apa pun, semua orang dapat mencari kegemaran mereka.
Yang melucukan adalah bahawa biasanya orang manis di gudang mempunyai beberapa glukometer dari segmen harga yang berbeza sekaligus. Anda boleh mendapatkan peranti tambahan dengan menyertai promosi dari pengeluar dan kedai diabetes, serta dalam pelbagai pertandingan di rangkaian sosial.

Diabeton juga sering memberi hadiah. Oleh itu, nantikan sc-diabeton.ru, serta kumpulan VKontakte, Instagram, Facebook dan Odnoklassniki.

Peringkat tersebut berdasarkan pembelian di kedai dalam talian Diabeton, dan juga di kedai runcit Diabeton di Moscow, Saratov, Samara, Volgograd, Penza dan Engels.

Ingin mengetahui lebih lanjut? Perkara paling penting dalam buletin! Langgan dan dapatkan pilihan artikel dan kod promosi yang paling relevan dan menarik untuk diskaun diatom! Untuk melanggan klik> di sini

Meter glukosa darah tidak invasif - mitos atau kenyataan?

Glukometer bukan invasif - mengukur glukosa darah tanpa merosakkan kulit. Kini seseorang yang menghidap diabetes tidak perlu terus menusuk jarinya dan menghabiskan banyak wang untuk mendapatkan jalur ujian. Adalah cukup untuk membeli peranti sekali dan menggunakannya untuk kesenangan anda. Seperti yang ditunjukkan oleh latihan, orang tua jarang menggunakan glukometer. Adakah anda pernah terfikir mengapa? Pembungkusan jalur ujian berharga purata 400 UAH. atau 1200 rubel., tidak setiap pesara mampu membelinya. Alangkah baiknya mempunyai peranti yang berfungsi tanpa bekalan.

Mengapa kita memerlukan peranti ini?

Di rumah, anda memerlukan glukometer, jalur ujian dan lancet untuk mengukur gula. Jari dicucuk, darah dilekatkan pada jalur ujian dan setelah 5-10 saat kita mendapat hasilnya. Kerosakan kekal pada kulit jari bukan hanya rasa sakit, tetapi juga risiko terkena komplikasi, kerana luka pada penderita diabetes tidak sembuh dengan cepat. Glukometer bukan invasif menghilangkan diabetes dari semua siksaan ini. Ia boleh berfungsi tanpa kegagalan dan dengan ketepatan sekitar 94%. Pengukuran glukosa dilakukan dengan pelbagai kaedah:

 • optik;
 • termal;
 • elektromagnetik;
 • ultrasonik.

Aspek positif glukometer bukan invasif - anda tidak perlu selalu membeli jalur ujian baru, anda tidak perlu menusuk jari anda untuk penyelidikan. Di antara kekurangannya, dapat dibezakan bahawa alat ini direka untuk pesakit diabetes jenis 2. Untuk diabetes jenis 1, disyorkan untuk menggunakan glukometer konvensional pengeluar terkenal, sebagai contoh, One Touch atau TC Circuit.

Gambaran Keseluruhan Glukometer Non-Invasif

Gluco Track DF-F

Meter glukosa bebas jari buatan Israel yang menggunakan tiga teknologi pengukuran pada masa yang sama: pemeriksaan elektromagnetik, ultrasonik, dan terma. Berkat ini, pengeluar menyelesaikan masalah hasil yang tidak tepat. Ujian klinikal GlucoTrack DF-F dilakukan di Honey. pusat dinamakan Moshe Magpies. Lebih dari 6.000 pengukuran dilakukan di sana, hasilnya hampir sepenuhnya bertepatan dengan kaedah tradisional untuk mengukur glukosa darah.

Perangkat ini berukuran kecil, memiliki layar yang menampilkan data dan klip sensor yang melekat pada cuping telinga. GlucoTrack DF-F dicas menggunakan port USB, adalah mungkin untuk menyegerakkan dengan komputer. Tiga orang boleh menggunakan peranti pada masa yang sama, masing-masing dengan sensornya sendiri. Meter ini akan dijual di negara-negara EU, dalam masa terdekat penjualan tersebut dirancang di Amerika.

Kekurangan GlucoTrack DF-F - setiap enam bulan sekali anda perlu menukar klip sensor, sebulan sekali anda perlu menjalani penentukuran semula (anda boleh melakukannya di rumah, memerlukan masa kira-kira 30 minit), anda tidak boleh membelinya dengan harga biasa, ia sangat mahal.

TCGM Simfoni

Meter glukosa darah yang tidak invasif yang mengukur tahap gula darah secara transderma (melalui kulit). Untuk memasang sensor dengan betul dan peranti menunjukkan hasil yang tepat, anda perlu merawat kulit dengan alat khas - Prelude SkinPrep System. Ia memotong bola atas kulit. Prosedurnya tidak menyakitkan, hanya sebiji bola keratinized dengan ketebalan 0,01 mm yang dikeluarkan. Ini diperlukan untuk meningkatkan kekonduksian terma kulit..

Sensor dipasang pada kulit yang disiapkan, yang akan melakukan ujian cairan antar sel dan mengukur tahap glukosa dalam darah, sementara tidak akan ada tusukan yang menyakitkan. Sensor tidak mendatangkan rasa tidak selesa kepada seseorang. Peranti secara automatik mengukur tahap glukosa dalam darah setiap 20 minit. Menghantar hasil penyelidikan ke telefon bimbit anda.

Kesalahan B2

Medel peranti Omelon A-1 yang dipertingkatkan. Ini adalah alat unik yang tidak invasif yang dapat mengukur glukosa secara serentak tanpa merosakkan kulit, tekanan darah dan nadi. Peranti ini dibangunkan oleh syarikat Omelon bersama dengan saintis Universiti yang diberi nama Bauman dan Akademi Sains Rusia. Pengilang - Voronezh OJSC "Electrosignal".

Laman web rasmi menerangkan prinsip operasi glukometer Omelon B2. Para saintis telah mengenal pasti pergantungan tekanan darah, nada vaskular dan nadi dengan tahap glukosa. Semua pengetahuan saintis ada dalam alat ini. Omelon B2 ditujukan hanya untuk orang yang sihat dan pesakit dengan diabetes jenis 2. Pembangun tidak mengesyorkan menggunakan peranti ini untuk diabetes jenis 1.

Spesifikasi

 • Ukuran peranti ialah 155x100x45 mm, berat 0,5 kg tanpa sumber kuasa.
 • Julat pengukuran tekanan darah adalah dari 0 hingga 180 mm RT. Seni. untuk kanak-kanak dan 20 - 280 mm RT. Seni. untuk orang dewasa.
 • Glukosa diukur dalam julat dari 2 hingga 18 mmol / l, kesalahannya berada dalam lingkungan 20%.

Glucowise

Terdapat maklumat di Internet bahawa syarikat Britain MediWise sedang mengembangkan glukometer non-invasif yang disebut Glucowise. Glukosa darah diukur pada tahap kapilari, tanpa tusukan satu jari.

Di Glucowise akan ada sensor khas yang melewati gelombang frekuensi tinggi melalui kawasan kulit tertentu (cuping telinga atau lipatan kulit antara ibu jari dan jari telunjuk). Sensor kedua menerima isyarat dan membandingkannya dengan gelombang radio yang asal. Berdasarkan algoritma, tahap glukosa darah akan dikira.

Analisis akan mengambil masa hanya 10 saat. Semua hasil pengukuran dapat dipindahkan ke telefon pintar melalui aplikasi khas atau Smart Cloud (cloud server).

Glukovize dirancang untuk dimasukkan ke dalam produksi bersiri selepas ujian klinikal pada 2018. Sudah 2019, dan tidak ada yang terdengar mengenai meter, nampaknya, ada yang tidak kena.

Glukometer Minimum invasif

Flash Gaya Percuma

Freestyle Libre adalah sistem khas untuk pemantauan glukosa darah yang berterusan dan berterusan dari Abbott. Ia terdiri daripada sensor (penganalisis) dan pembaca (pembaca dengan skrin di mana hasilnya dipaparkan). Sensor biasanya dipasang di lengan bawah dengan mekanisme pemasangan khas selama 14 hari, proses pemasangan hampir tidak menyakitkan.

Untuk mengukur glukosa, anda tidak perlu lagi menusuk jari, membeli jalur ujian dan lancet. Anda boleh mengetahui petunjuk gula pada bila-bila masa, bawa pembaca ke sensor dan selepas 5 saat. semua petunjuk dipaparkan. Anda boleh menggunakan telefon dan bukannya pembaca, untuk ini anda perlu memuat turun aplikasi khas di Google Play.

 • sensor kalis air;
 • siluman;
 • pemantauan glukosa berterusan;
 • invasif minimum.

Dexcom g6

Dexcom G6 - model baru sistem untuk memantau tahap glukosa darah dari sebuah syarikat pembuatan Amerika. Ini terdiri dari sensor, yang dipasang di badan, dan penerima (pembaca). Meter glukosa darah yang minimum invasif boleh digunakan oleh orang dewasa dan kanak-kanak berumur lebih dari 2 tahun. Peranti ini dapat disatukan dengan sistem suntikan insulin automatik (pam insulin).

Berbanding dengan model sebelumnya, Dexcom G6 mempunyai beberapa kelebihan:

 • peranti mengalami penentukuran automatik di kilang, jadi pengguna tidak perlu menusuk jarinya dan menetapkan nilai glukosa awal;
 • pemancar telah menjadi 30% lebih nipis;
 • masa operasi sensor meningkat kepada 10 hari;
 • pemasangan peranti dilakukan tanpa rasa sakit dengan menekan satu butang;
 • Amaran telah ditambahkan yang mencetuskan 20 minit sebelum penurunan gula darah yang diharapkan kurang dari 2.7 mmol / L;
 • peningkatan ketepatan pengukuran;
 • pengambilan paracetamol tidak mempengaruhi kebolehpercayaan nilai yang diperoleh.

Untuk kemudahan pesakit, ada aplikasi mudah alih yang menggantikan penerima. Anda boleh memuat turunnya di App Store atau di Google Play.

Ulasan peranti yang tidak invasif

Sehingga kini, peranti bukan invasif adalah cakap kosong. Oleh itu, glukometer tanpa jalur ujian tidak wujud. Inilah bukti:

 1. Mistletoe B2 boleh dibeli di Rusia, tetapi menurut dokumen itu adalah tonometer. Ketepatan pengukuran sangat diragukan, dan disarankan hanya untuk diabetes jenis 2. Secara peribadi, dia tidak dapat mencari orang yang akan memberitahu secara terperinci keseluruhan kebenaran mengenai peranti ini. Harga - 7000 rubel.
 2. Ada orang yang ingin membeli Gluco Track DF-F, tetapi mereka tidak dapat menghubungi penjualnya.
 3. Mereka mula bercakap mengenai simfoni tCGM pada tahun 2011, sudah pada tahun 2018, tetapi masih belum dijual.
 4. Glucowise tidak pernah dimasukkan ke dalam pengeluaran besar-besaran..
 5. Sehingga kini, sistem pemantauan glukosa darah secara bebas dan bebas gaya bebas popular. Mereka tidak boleh disebut glukometer bukan invasif, tetapi jumlah lesi kulit diminimumkan..

15 meter glukosa darah terbaik

Bagi orang yang sudah didiagnosis menghidap diabetes mellitus atau untuk pencegahan penyakit ini, meter menjadi pembantu rumah yang sangat diperlukan. Terima kasih kepada alat mudah alih, tidak perlu mengunjungi klinik untuk melakukan pengukuran yang kerap, dan untuk pembetulan terapi, anda dapat memberi petunjuk kepada doktor untuk menjalani ujian diri.

Menggunakan meter cukup mudah: anda perlu meletakkan setitik darah pada indikator dan setelah beberapa saat, paparan akan menunjukkan maklumat mengenai analisis bahan. Hasil yang hampir seketika membolehkan pesakit mengambil ubat tepat pada masanya untuk memperbaiki keadaan mereka.

Persaingan di pasaran untuk peranti ini sangat besar, jadi pertimbangkan parameter yang harus anda perhatikan ketika memilih:

 • Kaedah pengukuran. Sebilangan besar glukometer mempunyai jenis kerja fotometrik atau elektrokimia. Instrumen fotometrik menganalisis perubahan warna kerana tindak balas glukosa dalam reagen jalur kimia. Peranti elektrokimia lebih popular, ia mengukur arus yang terbentuk ketika darah bersentuhan dengan reagen. Analisis coulometric memeriksa plasma dan lebih sesuai untuk makmal.
 • Ketepatan ujian. Analisis bahan harus dilakukan dengan ketepatan yang tinggi, jika tidak, pembelian glukometer tidak masuk akal. Ketepatan bacaan ditunjukkan dalam ciri produk, pastikan untuk mempertimbangkan parameter ini.
 • Isipadu darah untuk ujian. Orang yang berumur dan kanak-kanak memerlukan tusukan yang cetek, kerana ini kurang menyakitkan. Semakin sedikit jumlah darah yang diperlukan untuk analisis, semakin baik.
 • Masa pengukuran. Parameter ini menunjukkan berapa lama anda akan menerima hasil ujian, biasanya hanya beberapa saat. Sekiranya anda merancang untuk membeli peranti pelbagai fungsi yang melakukan analisis komprehensif terhadap beberapa petunjuk, masa ujian mungkin akan meningkat.
 • Fungsi ingatan. Membolehkan anda menyimpan hasil ujian untuk analisis lebih lanjut. Semakin kerap anda perlu melakukan pengukuran, semakin banyak hasil yang perlu anda ingat. Nilai 10-20 mencukupi untuk analisis data, tetapi pilih lebih banyak memori untuk menampilkan statistik yang lebih tepat.
 • Pengekodan. Instrumen perlu menentukan julat kepekaan pengukuran. Prosedur ini diperlukan sebelum memulakan kerja dengan pembungkusan jalur baru untuk diuji, kodnya ditunjukkan pada pembungkusan. Pengekodan dapat dilakukan secara manual (dalam hal ini, kesalahan input mungkin terjadi), automatik (menggunakan cip yang dimasukkan ke dalam perangkat dan termasuk dalam paket setiap paket jalur ujian) dan bebas (peranti menentukan kod itu sendiri).
 • Pilihan tambahan. Menandakan ujian sebelum dan sesudah makan, menunjukkan hasil rata-rata untuk jangka masa yang ditentukan, menyambung ke PC untuk analisis data yang lebih lengkap, fungsi suara, kemampuan untuk mengatur peringatan tentang pengukuran dan fungsi lain yang memungkinkan anda memilih peranti untuk keperluan anda. Di sini anda perlu memberi tumpuan kepada keperluan tambahan, agar tidak membayar lebih untuk pilihan yang tidak akan digunakan.

Kami membentangkan penilaian glukometer 2019. 15 model teratas yang dipilih oleh pakar kami mengikut ulasan dan penilaian pengguna.

Terdapat kontraindikasi, pastikan anda berjumpa doktor!

Penilaian (2019)Harga, ₽Negara
Glukrometer murah terbaik
1. TS konturdari 750₽Jerman, Jepun
2. OneTouch Select Plusdari 700₽USA
3. Diacont Tanpa pengekodandari 700₽Taiwan
4. Kontur Plusdari 480₽Switzerland
5. Accu-Chek Performadari 550₽Switzerland, Jerman
Glukometer terbaik segmen harga pertengahan
1. Satelit Ekspres (PKG-03)dari 1100₽Rusia
2. Satelit Plus (PKG-02.4)dari 930₽Rusia
3. Satelit ELTA (PKG-02)dari 990₽Rusia
4. Putera IME-DCdari 800₽Jerman
5. Suara Diacontdari 850₽Taiwan
Glukometer pelbagai fungsi terbaik
1. MultiCare-in MultiCare-indari 4000₽Itali
2. Accu-Chek Mudah Alihdari 3800₽Jerman
3. EasyTouch GCUdari 5000₽Taiwan
4. EasyTouch GCdari 3700₽Taiwan
5. OneTouch Verio IQdari 1500₽Switzerland

Glukrometer murah terbaik

Banyak pilihan model yang ditawarkan pengeluar membolehkan anda memilih peranti dengan parameter yang optimum untuk anda dan dalam pelbagai kategori harga. Glukometer murah agak popular, kerana di antaranya anda dapat menemui peranti berfungsi dan mudah digunakan yang mempunyai ketepatan ujian yang tinggi dan mudah dikendalikan..

Mari pertimbangkan model terbaik di antara glukometer murah yang sesuai untuk kegunaan rumah..

5 Accu-Chek Performa


Baris kelima peringkat ditempati oleh glukometer Accu-Chek Performa yang murah. Peranti ini mudah digunakan - tidak memerlukan pengekodan, dan penyesuaian dilakukan hanya dengan dua butang. Fon paparannya cukup besar, malah orang yang cacat penglihatan dapat melihat hasil pengukuran.

Peranti elektrokimia mengkalibrasi hasil dalam plasma, 0.6 μl darah diperlukan setiap pengukuran, dan masa ujian adalah 5 saat.

Memori peranti menyimpan 500 hasil pengukuran terakhir, ada pilihan untuk menunjukkan nilai rata-rata, tanda sebelum dan sesudah dan makan. Sekiranya perlu, meter boleh disambungkan ke PC dan memuat naik data ke buku harian elektronik atau program analisis. Penyesuai USB Accu-Chek SmartPix diperlukan untuk sambungan inframerah.

Perhatikan kemungkinan menetapkan penggera (hingga 4 markah), yang akan memberitahu anda dengan isyarat suara mengenai perlunya melakukan ujian. Meter ini juga dilengkapi dengan pilihan isyarat audio jika hasil pengukuran lebih tinggi atau lebih rendah daripada norma yang ditetapkan.

Berat model 56 gram, dimensi 94x52x21 milimeter. Jenis bateri CR2032, ada pilihan untuk mematikan secara automatik 2 minit setelah menggunakan perangkat. Pakej ini termasuk glukometer, pen untuk tusukan jari, jalur ujian (10 keping), lancet (10 keping), kotak dan arahan dalam bahasa Rusia.

 • Kos rendah.
 • Mudah untuk digunakan.
 • Masa ujian 5 saat.
 • Memori untuk 500 hasil.
 • Pilihan output purata.
 • Sambungan PC.
 • Auto dimatikan.
 • Saiz padat.
 • Menandakan sebelum dan selepas makan.
 • Isyarat suara.
 • Jam loceng.

4 Kontur Plus


Meter Contour Plus berada di kedudukan keempat dalam ranking. Peranti secara automatik menentukan kod ketika anda mula bekerja dengan jalur ujian baru, jadi tidak memerlukan pengekodan manual.

Peranti elektrokimia menentukurkan hasil dalam plasma; unit glukosa adalah mmol / L. Setiap ujian memerlukan 0.6 μl darah, dan hasilnya ditentukan dalam 5 saat. Perhatikan ketepatan tinggi pengukuran, setanding dengan makmal, yang dicapai melalui penilaian berulang bahan untuk analisis. Anda boleh memilih salah satu daripada dua mod, lanjutan atau asas, menilai hasilnya sebelum dan sesudah makan, dan isyarat bunyi akan memberitahu anda jika nilainya tidak sepadan dengan optimum.

Memori peranti dapat menyimpan hasil pengukuran 480, pilihan untuk mengira nilai rata-rata akan membantu menampilkan indikator untuk jangka waktu yang ditentukan pengguna. Sekiranya perlu, meter boleh disambungkan ke PC. Setelah ujian selesai, peranti mati secara automatik.

Berat model 47.5 gram, dimensi 77x57x19 milimeter, jenis bateri CR2032 (memerlukan dua keping). Pakej ini merangkumi: glucometer, pen untuk tusukan jari (dilengkapi dengan hujung untuk menerima darah dari tempat alternatif), lancet (5 keping), penutup, arahan dalam bahasa Rusia. Jalur ukuran dijual secara berasingan.

 • Kos rendah.
 • Mudah untuk digunakan.
 • Masa ujian 5 saat.
 • Ingatan untuk 480 hasil.
 • Pilihan untuk memaparkan hasil purata.
 • Auto dimatikan.
 • Berat ringan.
 • Saiz padat.
 • Menandakan sebelum dan selepas makan.
 • Isyarat bunyi.
 • Sambungan PC.
 • Jalur ujian menjadi pilihan.

3 Diacont Tanpa pengekodan


Baris ketiga penarafan dihuni oleh glukometer Diacont yang murah Tanpa pengekodan. Peranti ini cukup mudah digunakan, kerana tidak memerlukan pengekodan, hasilnya dikalibrasi oleh plasma (jenis elektrokimia).

Memori peranti memegang 250 pengukuran terakhir, menggunakan fungsi menghasilkan hasil rata-rata, anda dapat membuat pengiraan yang diperlukan untuk doktor atau pembetulan terapi. Satu pengukuran memerlukan 0.7 μl darah, dan masa ujian adalah 6 saat, lebih lama 1 saat daripada model lain dalam penilaian.

Berat meter ialah 56 gram, dimensi 99x62x20 milimeter. Jenis bateri yang diperlukan untuk mengendalikan peranti ini adalah CR2032. Fungsi mematikan automatik menjimatkan kuasa bateri.

Model ini dilengkapi dengan isyarat suara yang akan memberi amaran sekiranya keputusan ujian di atas atau di bawah norma. Pakej ini mengandungi arahan dalam bahasa Rusia, yang sangat memudahkan pengenal meter dan tetapannya.

 • Kos rendah.
 • Mudah untuk digunakan.
 • Memori untuk 250 hasil.
 • Pilihan untuk memaparkan hasil purata.
 • Auto dimatikan.
 • Berat ringan.
 • Saiz padat.
 • Isyarat suara.
 • Jalur ujian menjadi pilihan.

2 OneTouch Select Plus


Glukometer Elektrokimia OneTouch Select Plus berada di kedudukan kedua dalam penarafan. Peranti tidak memerlukan pengekodan, menu dan arahan ditulis dalam bahasa Rusia, yang menambah keselesaan semasa operasi.

Peranti pertama di Rusia dengan petua warna (biru, hijau dan merah) memudahkan untuk menilai hasilnya dan, jika perlu, membuat keputusan dengan cepat. Tahap glukosa ditentukan oleh plasma, unit pengukurannya adalah mmol / L. Setiap pengukuran memerlukan 1 μl darah, dan waktu ujian adalah standard 5 saat.

Memori meter dapat menyimpan 500 pengukuran terakhir, fungsi mengira hasil rata-rata akan membantu membuat pengiraan untuk doktor yang menghadiri atau pembetulan terapi. Sekiranya perlu, peranti boleh disambungkan ke PC, kami juga memperhatikan kemampuan untuk menandakan hasilnya sebelum dan sesudah makan.

Peranti tidak tergelincir di tangan, walaupun permukaannya licin dan bentuk bujur. Lampu latar akan berguna dalam cahaya rendah dan bagi orang yang kurang penglihatan. Jenis bateri yang diperlukan untuk operasi meter, CR2032 (dua elemen). Pilihan mematikan secara automatik menjimatkan kuasa bateri.

Ukuran peranti ialah 101x43x15.60 mm, berat 53 gram. Pakej ini merangkumi glukometer, jalur ujian (10 keping), lancet steril (10 keping), pen untuk menindik, kotak dan arahan.

 • Petunjuk warna.
 • Menandakan sebelum dan selepas makan.
 • Lampu latar skrin.
 • Kos rendah.
 • Mudah untuk digunakan.
 • Masa ujian 5 saat.
 • Memori untuk 250 hasil.
 • Pilihan untuk memaparkan hasil purata.
 • Sambungan PC.
 • Auto dimatikan.
 • Berat ringan.
 • Saiz padat.

1 Kontur TS


Baris pertama dalam ranking adalah meter Contour TS murah, yang sangat mudah digunakan dan sangat dipercayai..

Peranti elektrokimia menentukurkan hasil dalam plasma; unit pengukurannya adalah mg / dl, mmol / l. Satu pengukuran memerlukan 0.6 μl darah, dan masa ujian adalah 5 saat. Sampel boleh diambil dari tempat yang berbeza - dari jari, telapak tangan atau lengan bawah.

Memori peranti mampu menahan hingga 250 hasil; ada fungsi untuk menampilkan hasil rata-rata, bergantung pada semua nilai yang tersimpan.

Perhatikan bahawa meter tidak memerlukan pengekodan, kerana secara automatik menentukan kod ketika bekerja dengan jalur ujian baru. Menyambung ke PC membolehkan anda memindahkan data ke buku harian elektronik atau program analisis. Jenis bateri yang diperlukan untuk mengendalikan model adalah CR2032. Pilihan mematikan secara automatik memanjangkan hayat bateri.

Berat peranti ialah 56.7 gram, dimensi 71x60x19 milimeter. Pakej ini termasuk glukometer, pen piercing, beberapa lancet, penutup dan arahan dalam bahasa Rusia. Jalur ujian menjadi pilihan.

 • Kos rendah.
 • Reka bentuk yang bergaya.
 • Sangat senang digunakan..
 • Masa ujian 5 saat.
 • Memori untuk 250 hasil.
 • Pilihan untuk memaparkan hasil purata.
 • Sambungan PC.
 • Auto dimatikan.
 • Berat ringan.
 • Saiz padat.
 • Jalur ujian menjadi pilihan.

Glukometer terbaik segmen harga pertengahan

Model segmen harga menengah mempunyai ciri maju dan mempunyai ciri tersendiri, dan beberapa daripadanya sangat dipercayai sehingga mereka mempunyai jaminan seumur hidup dari pengilang.

Mari kita lihat lebih dekat kebaikan dan keburukan glukometer terbaik dalam kategori ini untuk membantu anda memilih model terbaik untuk keperluan anda..

5 Suara Diacont


Glukometer Diacont Voic mengambil baris kelima penarafan. Peranti ini mempunyai reka bentuk ergonomik, mudah digunakan, tidak memerlukan pengekodan dan sesuai untuk orang cacat penglihatan.

Kaedah pengukuran elektrokimia menentukurkan hasil dalam plasma; 0.7 μl darah cukup untuk satu analisis. Ujian bahan mengambil masa 7 saat, glukosa diukur dalam mmol / L. Sistem AST membolehkan anda mengambil darah bukan sahaja dari hujung jari, tetapi juga dari telapak tangan, lengan bawah, bahu, kaki bawah dan paha.

Fungsi memori dapat menyimpan hasil 450 pengukuran, ditambah dengan pilihan untuk menampilkan hasil rata-rata dan kemampuan untuk menyambung ke PC untuk analisis yang lebih teliti. Perbezaan yang ketara dari analog adalah mesej suara hasilnya, yang optimum untuk pengguna yang cacat penglihatan.

Berat model ialah 79 gram, ukuran 96.4x54x22 milimeter. Untuk operasi, diperlukan dua bateri AAA, untuk menjimatkan kuasa bateri, peranti ini dimatikan secara automatik. Meter ini sangat dipercayai dan mempunyai jaminan seumur hidup..

Pakej ini merangkumi: glukometer, jalur ujian (10 keping), pen tusukan, lancet (10 keping), penyelesaian kawalan, kes, manual pengguna dalam bahasa Rusia.

 • Reka bentuk ergonomik.
 • Mudah untuk digunakan.
 • Ingatan untuk 450 hasil.
 • Pilihan output purata.
 • Sambungan PC.
 • Auto dimatikan.
 • Watak besar dipamerkan.
 • Mesej Hasil yang didengar.
 • Peralatan yang baik.

4 Putera IME-DC


Di kedudukan keempat dalam ranking adalah meter Prince IME-DC. Ketepatan pengukuran tinggi dicapai berkat teknologi biosensor moden, dan paparan LCD besar memudahkan persepsi visual terhadap data.

Peranti elektrokimia dilengkapi dengan pengekodan automatik, sehingga mudah digunakan. Hasil analisis dikalibrasi oleh darah, untuk satu pengukuran diperlukan 2 μl bahan, kecepatan pemprosesan data adalah 10 saat. Sekiranya selepas ujian anda lupa mematikan peranti, ia akan mati secara automatik setelah satu minit.

Memori meter dirancang untuk merakam 100 pengukuran; sambungan ke PC disediakan untuk analisis atau pemprosesan data.

Berat model ialah 56.5 gram, ukuran casing 88x62x22 milimeter. Peranti memerlukan bateri CR2032. Pakej ini merangkumi: glucometer, pen untuk menindik, kotak penyimpanan, arahan dalam bahasa Rusia.

 • Mudah untuk digunakan.
 • Sambungan PC.
 • Auto dimatikan.
 • Saiz padat.
 • Watak besar dipamerkan.
 • Ketepatan pengukuran tinggi.
 • Kualiti yang baik.
 • Jalur ujian menjadi pilihan.
 • Masa ujian 10 saat.
 • Memori untuk 100 hasil.
 • Tidak terlalu berfungsi.

3 Satelit ELTA (PKG-02)


Glucometer Satelit ELTA (PKG-02) mengambil baris ketiga penarafan. Model ini mempunyai casing yang bergaya dengan paparan di mana hasil ujian ditampilkan dalam bentuk cetakan besar, oleh itu sesuai untuk pengguna dengan penglihatan rendah.

Peranti elektrokimia menentukur hasilnya dengan darah, unit pengukurannya adalah mmol / L. Untuk satu ujian, diperlukan 2 μl darah, masa untuk menilai dan mengeluarkan hasilnya adalah 40 saat. Untuk mengendalikan peranti, anda mesti memasukkan kod secara manual (semasa anda mula bekerja dengan jalur ujian baru).

Memori meter mengandungi hasil 40 pengukuran tanpa menunjukkan tarikh dan waktu, ada fungsi untuk mematikan peranti secara automatik untuk menjimatkan tenaga bateri.

Modelnya mempunyai berat 70 gram, dimensi 110x60x25 milimeter, jenis bateri CR2032. Pakej ini merangkumi: glukometer, bekas plastik, jalur ujian (10 keping dan 1 jalur kawalan), manual pengguna dalam bahasa Rusia.

Perhatikan bahawa peranti mempunyai kebolehpercayaan yang tinggi dan tempoh jaminan pengeluar tidak terhad.

 • Reka bentuk yang bergaya.
 • Auto dimatikan.
 • Saiz padat.
 • Tempoh Jaminan Tanpa Had.
 • Masa ujian 40 saat.
 • Ingatan untuk 40 keputusan.
 • Tidak terlalu berfungsi.
 • Pengekodan diperlukan.

2 Satelit Plus (PKG-02.4)


Kedudukan kedua dalam ranking diambil oleh meter Satelit Plus (PKG-02.4). Ketepatan hasil yang tinggi membolehkan alat ini digunakan di rumah dan juga dalam amalan klinikal..

Peranti elektrokimia menentukan tahap glukosa dalam darah, 4 μl darah diperlukan untuk setiap pengukuran. Masa ujian adalah 20 saat, dan unit pengukuran adalah mmol / L.

Memori meter mengandungi 60 hasil pengukuran, pengeluar menyediakan untuk mematikan peranti secara automatik setelah melakukan ujian untuk menjimatkan kuasa bateri. Sebelum memulakan kerja, pengekodan diperlukan - kemasukan manual kod yang ditunjukkan pada pembungkusan jalur ujian.

Berat model 70 gram, dimensi 110x60x25 milimeter. Peranti memerlukan bateri CR2032. Pakej ini merangkumi: glucometer, jalur ujian (25 keping), lancet (25 keping), pena untuk menindik, kotak plastik, manual pengguna dalam bahasa Rusia.

 • Reka bentuk yang bergaya.
 • Auto dimatikan.
 • Saiz padat.
 • Hasil ketepatan tinggi.
 • Peralatan yang baik.
 • Masa ujian 20 saat.
 • Ingatan untuk 60 keputusan.
 • Tidak terlalu berfungsi.
 • Pengekodan diperlukan.

1 Ekspres Satelit (PKG-03)


Baris pertama ialah meter Ekspres Satelit (PKG-03). Peranti ini menjalankan ujian dengan ketepatan tinggi, oleh itu, alat ini dapat digunakan tidak hanya di rumah, tetapi juga di klinik, jika tidak ada kaedah pengukuran makmal.

Peranti elektrokimia menentukan tahap glukosa dalam darah dalam 7 saat, 1 μl bahan diperlukan untuk satu pengukuran, unit pengukuran adalah mmol / l.

Hingga 60 hasil ujian terbaru dapat disimpan dalam memori meter, pemadaman automatik peranti setelah pengukuran selesai, yang dapat menjimatkan bateri secara signifikan.

Berat model 60 gram, dimensi 97x53x16, jenis bateri CR2032. Pakej ini merangkumi: glukometer, penanda, jalur ujian (25 keping dan 1 kawalan), lancet (25 keping), kotak dan arahan dalam bahasa Rusia.

 • Mudah untuk digunakan.
 • Auto dimatikan.
 • Saiz padat.
 • Hasil ketepatan tinggi.
 • Jalur dan lancet disertakan.
 • Masa ujian 7 saat.
 • Ingatan untuk 60 keputusan.
 • Tidak terlalu berfungsi.

Glukometer pelbagai fungsi terbaik

Glukometer moden bukan sahaja dapat menentukan tahap glukosa dalam darah, tetapi dapat menggantikan beberapa alat sekaligus. Penarafan kami untuk model terbaik termasuk penganalisis yang, selain glukosa, mengukur kolesterol, asid urik, trigliserida per setetes darah, dan juga mempunyai ciri-ciri yang luar biasa dan fungsi yang hebat. Berat peranti yang agak kecil dan dimensi padat tetap tidak berubah, yang menjadikan peranti mudah untuk perjalanan.

5 OneTouch Verio IQ


Di tempat ke-5 penarafan adalah glukometer OneTouch Verio IQ. Peranti ini mempunyai ketepatan tinggi dan tidak memerlukan pengekodan, jadi mudah digunakan.

Kaedah pengukuran elektrokimia menentukurkan hasil dalam plasma, unit pengukurannya adalah mmol / L. Untuk satu ujian, 0.4 μl darah sudah mencukupi, dan masa analisis hanya 5 saat. Selepas pengukuran, peranti mati secara automatik untuk menjimatkan kuasa bateri..

Untuk operasi yang lebih selesa, pengeluar telah memberikan lampu latar untuk skrin dan sorotan untuk kawasan input jalur ujian, sehingga pengukuran dapat dilakukan tanpa pencahayaan. Peranti ini juga memantau hasil analisis yang dilakukan setiap hari pada masa yang sama, dan mengenal pasti kelainan.

Memori meter mencukupi untuk merakam 750 ukuran. Menggunakan fungsi mengira hasil rata-rata, catatan mengenai pengambilan makanan dan kemampuan untuk menyambung ke PC, mudah untuk menganalisis hasil ujian dan, jika perlu, sesuaikan terapi.

Modelnya cukup ringan, beratnya hanya 47 gram, dimensi 87.9x47x11.9 milimeter. Perhatikan kehadiran bateri yang membolehkan anda mengecas peranti melalui USB atau penyesuai rangkaian. Pakej ini merangkumi: glukometer, pen untuk menindik, lancet (10 keping), kabel USB mini, penyesuai untuk mengecas bateri, jalur ujian (10 keping), sarung tahan lama dan arahan dalam bahasa Rusia.

 • Mudah untuk digunakan.
 • Masa ujian 5 saat.
 • Ingatan untuk 750 hasil.
 • Pilihan output purata.
 • Sambungan PC.
 • Auto dimatikan.
 • Berat ringan.
 • Saiz padat.
 • Menandakan sebelum dan selepas makan.
 • Lampu latar skrin.
 • Peralatan yang baik.
 • Bateri penumpuk.
 • Tidak memerlukan pengekodan.

4 EasyTouch GC


Penganalisis darah EasyTouch GC berada di baris keempat peringkat. Peranti multifungsi ini dapat menentukan tahap glukosa dan kolesterol dalam darah di rumah..

Peranti elektrokimia mudah dikendalikan, kerana secara automatik menentukan kod untuk jalur ujian baru. Paparan besar dengan watak besar memaparkan hasil analisis, yang dilakukan pada plasma. Untuk satu pengukuran, 0.8 μl darah diperlukan, masa ujian adalah 6 saat. Peranti mati secara automatik beberapa minit selepas operasi.

Memori peranti menahan 200 ukuran dan ditambah dengan fungsi mengira hasil rata-rata.

Modelnya seberat 59 gram, ukurannya cukup padat - 88x64x22 milimeter. Penganalisis memerlukan 2 bateri AAA. Peranti ini sangat dipercayai, tempoh jaminan adalah 2 tahun, dan ketika mendaftar di laman web pengeluar, jaminan seumur hidup diberikan.

Kit ini merangkumi: penganalisis, pen untuk menindik, jalur ujian (10 keping untuk glukosa dan 2 keping untuk kolesterol), lancet (25 keping), penutup dan arahan dalam bahasa Rusia.

 • Mudah untuk digunakan.
 • Masa ujian 6 saat.
 • Memori untuk 200 hasil.
 • Pilihan output purata.
 • Auto dimatikan.
 • Saiz padat.
 • Peralatan yang baik.
 • Kebolehpercayaan yang tinggi.
 • Jaminan Sepanjang Hayat Pengilang.
 • Tidak memerlukan pengekodan.

3 EasyTouch GCU


Peringkat ketiga diduduki oleh penganalisis darah EasyTouch GCU. Sistem pemantauan pelbagai fungsi membolehkan anda menentukan tahap glukosa, kolesterol dan asid urik, oleh itu ia dapat menggantikan tiga peranti sekaligus.

Kaedah analisis elektrokimia mengkalibrasi hasilnya dengan darah, 0.8 µl bahan diperlukan untuk pengujian, unit pengukuran adalah mmol / l, dan waktu untuk menentukan dan mengeluarkan hasilnya adalah 6 saat.

Fungsi memori mampu menyimpan 200 petunjuk untuk analisis data seterusnya. Perangkat ini mudah digunakan, kerana tidak memerlukan pengekodan manual, dan pilihan untuk mematikan secara automatik setelah digunakan akan menjimatkan tenaga bateri.

Berat model adalah 59 gram, ukuran 88x64x22 mm, jenis bateri AAA. Pakej ini merangkumi: penganalisis, jalur ujian (10 keping untuk glukosa dan asid urik, 2 keping untuk kolesterol), pena untuk menindik, lancet (25 keping), kotak penyimpanan dan arahan dalam bahasa Rusia.

 • Mudah untuk digunakan.
 • Masa ujian 6 saat.
 • Memori untuk 200 hasil.
 • Auto dimatikan.
 • Saiz padat.
 • Peralatan yang baik.
 • Tidak memerlukan pengekodan.
 • 3 in 1 peranti.

2 Mudah Alih Accu-Chek


Pada baris kedua penarafan adalah glukometer Accu-Chek Mobile. Peranti ini terkenal kerana jalur ujian tidak diperlukan untuk pengukuran, diganti dengan kaset ujian, ini adalah sistem pertama analisis tahap glukosa dalam darah jenis ini.

Teknologi inovatif menggunakan kaedah fotometrik untuk menentukan hasilnya dengan setetes darah. Satu pengukuran memerlukan 0.3 μl bahan, masa analisis adalah 5 saat. Sekiranya nilai yang diterima lebih tinggi atau lebih rendah daripada nilai yang ditetapkan, peranti akan memberitahu anda dengan isyarat suara. Agar pengguna tidak melupakan pengukuran, disediakan jam penggera yang membolehkan anda memprogram hingga 7 peringatan sehari.

Perangkat ini mudah digunakan, kerana tidak memerlukan pengekodan, dan jika terjadi kesalahan, muncul petunjuk dalam pesan teks. Hasil ditunjukkan pada paparan dengan lampu latar yang berbeza..

Memori meter mengandungi sejumlah hasil catatan - 2000, ada fungsi untuk menampilkan hasil rata-rata, tanda sebelum dan sesudah makan. Peranti boleh disambungkan ke PC untuk menganalisis hasilnya atau mencetaknya, firmware Accu-Chek 360 berisi laporan siap pakai.

Berat model 129 gram, saiz 121x63x20 milimeter. Peranti memerlukan dua bateri AAA, dan ada juga bateri yang dapat dicas semula untuk dicas melalui port USB atau penyesuai rangkaian. Pakej ini merangkumi: glukometer, pen untuk menindik, gendang dengan jalur ujian (50 keping di dalamnya), gendang dengan lancet (6 keping di dalamnya), tali mini USB, manual pengguna dalam bahasa Rusia.

 • Mudah untuk digunakan.
 • Masa ujian 5 saat.
 • Memori untuk keputusan 2000.
 • Pilihan output purata.
 • Sambungan PC.
 • Auto dimatikan.
 • Menandakan sebelum dan selepas makan.
 • Paparkan lampu latar.
 • Isyarat suara.
 • Peralatan yang baik.
 • Teknologi inovatif.
 • Jam loceng.
 • Bateri penumpuk.
 • Tidak memerlukan pengekodan.

1 MultiCare-in MultiCare-in


Penganalisis darah MultiCare-in MultiCare-in adalah peneraju dalam ranking. Peranti padat ini dapat menentukan tahap glukosa, kolesterol dan trigliserida pada setetes darah di rumah..

Peranti memaparkan hasilnya dalam 5-30 saat, 0.5-1.0 μl bahan diperlukan untuk analisis. Penganalisis akan mati secara automatik selepas pengukuran untuk menjimatkan kuasa bateri. Pengekodan adalah automatik, jadi pengoperasian modelnya mudah dan mudah.

Pilihan memori membolehkan anda menyimpan hingga 500 jumlah, fungsi mengira hasil rata-rata akan membantu menampilkan indikator untuk jangka waktu yang ditentukan. Sekiranya perlu, peranti boleh disambungkan ke PC.

Kami perhatikan kemungkinan menetapkan beberapa penggera untuk mengingatkan anda tentang ujian, dengan hanya melepaskan jalur ujian menggunakan butang "Reset", bahagian casing yang dapat ditanggalkan untuk membersihkan elemen-elemen peranti.

Berat model adalah 55 gram, ukurannya 97x49x20.5 milimeter, jenis bateri adalah CR2032 (2 keping diperlukan). Pengekodan dilakukan secara automatik. Pakej ini merangkumi: penganalisis, alat penindik, jalur ujian (kolesterol - 5 keping), lancet (10 keping), cip kod (1 keping), kotak penyimpanan, arahan dalam bahasa Rusia dilengkapi dengan kursus video latihan.

 • Mudah untuk digunakan.
 • Masa ujian dari 5 saat.
 • Memori untuk 500 hasil.
 • Pilihan output purata.
 • Sambungan PC.
 • Auto Hidup / Mati.
 • Berat ringan.
 • Peralatan yang baik.
 • Tidak memerlukan pengekodan.
 • 3 in 1 peranti.

Meter yang mana lebih baik untuk dibeli

Peringkat tersebut merangkumi model yang mempunyai nisbah harga-kualiti yang baik, mempunyai set fungsi yang mencukupi, sesuai untuk penggunaan individu dan sangat dipercayai. Tidak ada model glukometer yang ideal, masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangannya sendiri. Pertimbangkan perkara penting yang boleh mempengaruhi pemilihan model..

Umur pengguna. Meter untuk orang tua mestilah mudah dikendalikan, mempunyai skrin besar, sesuai dengan selesa di tangan anda dan sarung yang kukuh. Tidak mungkin anda memerlukan kemampuan untuk menyambung ke PC, sejumlah besar memori, output rata-rata dan kelajuan pemeteran yang tinggi. Perhatikan ukuran jalur ujian yang besar, sehingga mudah dijumpai di tangan anda, dan ketersediaannya di farmasi berhampiran rumah. Semasa membeli glukometer untuk kanak-kanak atau haiwan kesayangan, fokus pada jumlah darah untuk ujian - semakin sedikit yang diperlukan, semakin tidak menyakitkan tusukan..

Keadaan fizikal pengguna. Orang cacat penglihatan boleh menggunakan model dengan paparan, lampu latar dan mesej suara yang besar. Sekiranya anda perlu mengukur bukan hanya glukosa, perhatikan model pelbagai fungsi.

Kos. Hitung anggaran penggunaan bulanan lancet dan jalur ujian sebelum memilih model glukometer tertentu, kerana bahan-bahan ini boleh guna dan anda perlu membelinya secara berterusan. Sekiranya doktor mengesyorkan sebarang alat yang menunjukkan jenama dan tempat pembelian, jangan tergesa-gesa ke farmasi. Periksa kos di laman web farmasi dalam talian, sebagai peraturan, harganya jauh lebih rendah.

Bateri Kos operasi juga dipengaruhi oleh kekerapan penggantian bateri. Manual pengguna menunjukkan berapa banyak ukuran bateri yang dipasang dengan cukup, pertimbangkan parameter ini sebelum membeli. Juga, mereka harus tersebar luas sehingga tidak ada kesulitan dengan pembelian.

Peralatan. Glukometer yang ditunjukkan dalam penilaian sudah mempunyai bateri dan kotak untuk menyimpan peranti. Beberapa model dalam starter kit mempunyai sebilangan kecil lancet dan helai untuk diuji, jadi anda dapat menggunakan perangkat tersebut segera setelah membeli.

Jaminan. Pengilang menawarkan tempoh jaminan yang berbeza untuk glukometer. Perhatikan parameter ini, beberapa peranti sangat dipercayai sehingga mempunyai jaminan seumur hidup..

Faktor luaran (suhu, cahaya, kelembapan, dan lain-lain) sama sekali tidak mempengaruhi hasil analisis di mana-mana meter.

Kami berharap penilaian kami dapat membantu memilih peranti yang paling sesuai untuk keperluan anda. Selamat membeli-belah!

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes