Glucometer One Touch Ultra

Alat untuk mengukur glukosa darah dari pengilang Scotland Lifescan yang disebut glukometer Van Touch Ultra akan menjadi pembantu yang boleh dipercayai bagi setiap orang yang menghidap diabetes. Mudah dikendalikan, pelbagai fungsi, dan senang - "One Touch" pasti memenuhi harapan pelanggan dengan harga yang sangat terhad iaitu $ 60. Anda boleh membeli barang di kedai peralatan perubatan khas, dan di laman rasmi di kedai dalam talian.

Penerangan dan Spesifikasi

Dari keseluruhan siri glukometer, ia adalah model One Touch yang paling mudah dan senang digunakan di kalangan semua peringkat umur. Peranti ini berfungsi dengan perbelanjaan hanya dengan 2 butang, jadi sukar untuk dikelirukan dalam kawalan, dan arahan hanya diperlukan untuk pembiasaan umum. Meteran dapat menyimpan hasil dari 500 ujian terakhir, yang menunjukkan tarikh dan masa operasi. Pesakit juga dapat memindahkan hasil dari instrumen ke komputer untuk membuat statistik data. Peranti ini berfungsi kerana ujian jalur ekspres dan hanya 1 tetes darah, dan hasilnya dapat diketahui dalam masa 10 saat.

Set lengkap meter glukosa "Van Touch Ultra"

Kini pesakit dapat mengawal kadar glukosa di mana sahaja. Peranti ini sangat ringan dan mudah, jadi anda boleh membawanya ke dalam beg anda dan menggunakannya bila-bila masa anda memerlukan. Glukometer ultra sentuh sepenuhnya boleh menggantikan ujian makmal lengkap, jadi permintaan ramai di kalangan pembeli dan doktor.

Peralatan asas:

 • radas dan pengecas;
 • jalur ekspres;
 • set lancet;
 • pemegang menindik;
 • satu set penutup untuk pengumpulan darah tambahan dari lengan bawah dan telapak tangan;
 • penyelesaian kerja;
 • kes padat untuk glukometer;
 • jaminan;
 • arahan penggunaan dan operasi dalam bahasa Rusia.
Kembali ke senarai kandungan

Apa kelebihannya?

Kit instrumen merangkumi jalur khas yang secara bebas menyerap dan mengukur bahagian darah yang diperlukan untuk analisis. Sekiranya perlu, tambahkan darah ke alat ujian yang memberikan isyarat bunyi. Oleh kerana alat ini mempunyai ketepatan hasil yang tinggi, cukup bagi penderita diabetes untuk melakukan beberapa pengukuran sehari, dan tidak ramai yang beratur di hospital. Untuk menjalankan diagnostik, alat ini hanya memerlukan 1 μl darah, yang merupakan kelebihan sebenar di kalangan pesaing.

Dengan menggunakan pen khas untuk tusukan kulit, pesakit kencing manis dapat melakukan ujian rumah tanpa rasa sakit yang mungkin tanpa bantuan orang lain. Selain menderma darah dari jari, alternatifnya adalah dengan mengambil darah dari telapak tangan dan lengan bawah. Jalur ujian ditutup dengan lapisan pelindung khas, jadi anda tidak boleh takut menyentuhnya dengan jari anda.

Mekanisme kerja

Glukometer ultra merujuk kepada peranti generasi ketiga untuk menentukan tahap glukosa. Mekanisme kerja didasarkan pada prinsip penampilan arus elektrik yang lemah setelah operasi bersama jalur reagen ujian dan glukosa dalam darah manusia. Peranti secara automatik mengesan arus ini dan memaparkan kepekatan glukosa total dalam badan. Data yang diperoleh dari parameter elektrokimia jauh lebih tepat daripada semua diagnostik lain..

Peranti tidak memerlukan pengaturcaraan khas untuk pelbagai jenis jalur ujian. Parameter automatik dimasukkan ke dalam peranti terlebih dahulu..

Arahan penggunaan

Untuk mendapatkan hasil yang paling tepat dan tidak merosakkan Onetouch ultra, anda mesti membaca dengan teliti arahan penggunaannya, yang disertakan dalam kit. Sebelum memulakan kerja, basuh tangan anda dengan sabun dan air untuk mengelakkan kemungkinan jangkitan semasa tusukan. Seterusnya, anda harus melakukan tindakan berikut:

 • Pra konfigurasi peranti sebelum pengambilan darah.
 • Sediakan semua alat perubatan yang diperlukan untuk prosedur terlebih dahulu: bulu kapas, alkohol, pen untuk menusuk kulit dan jalur ujian. Jangan buka jalur sebelum ini.
 • Sekiranya operasi dilakukan dengan orang dewasa, perlu memasang spring spring untuk menusuk pada 7-8 bahagian.
 • Bulu kapas basah dalam alkohol dan merawat kulit..
 • Buat tusukan sebelum pembentukan titisan darah.
 • Tutup sepenuhnya kawasan kerja jalur ujian peranti dengan darah, masukkan jari ke laman web ini.
 • Selepas prosedur, hentikan darah dengan menggunakan pelapik kapas yang dibasahkan dengan alkohol ke kawasan tusukan.
 • Hasil gula darah selesai dipaparkan di skrin..
Kembali ke senarai kandungan

Cara persediaan?

Untuk menggunakan sepenuhnya peranti ini, anda mesti mengkonfigurasi parameter operasi. Menyiapkan satu sentuhan ultra adalah proses mudah yang tidak memerlukan banyak masa. Untuk melakukan ini, anda perlu memasukkan tarikh dan masa yang sah supaya peranti dapat merakam saat analisis. Sebagai peraturan, analisis kadar gula dilakukan pada waktu pagi dengan perut kosong, dan jika perlu, ulangi hasilnya setelah beberapa saat. Antara lain, anda perlu membuat pra-konfigurasi tombol tusukan, tetapkan spring spring pada bahagian yang dikehendaki. Peranti tidak memerlukan penjagaan tambahan, oleh itu, tidak perlu dihapuskan, dan lebih-lebih lagi dengan penyelesaian alkohol.

Menentukan glukosa darah menggunakan meter One Touch Ultra mengikut arahan penggunaan

Bagi pesakit diabetes, sangat penting untuk mengikuti peraturan tertentu. Ini juga berlaku untuk rawatan ubat, dan diet, dan gaya hidup secara umum. Ini memerlukan perhatian pada aspek-aspek tertentu dan usaha fizikal untuk mengekalkan bentuknya. Mungkin petunjuk utama adalah tahap gula dalam darah. Teknologi moden telah membolehkan orang biasa mengukur indikator ini secara bebas tanpa menghubungi institusi khusus.

Salah satu peranti popular yang dapat anda ketahui parameter glisemik anda ialah meter One Touch Ultra Easy. Arahan dalam bahasa Rusia selalu dilampirkan pada kit peranti, tersedia untuk pengguna Rusia.

Ciri-ciri

Glucometer "Van touch ultra" dirancang untuk mengukur kepekatan glukosa dalam darah kapilari. Dengan itu, anda dapat mengesan keberkesanan rawatan komplikasi diabetes dengan mudah. Peranti ini boleh digunakan di klinik dan di rumah. Walaupun tujuannya adalah untuk memantau keadaan glisemik pesakit diabetes, alat itu sendiri tidak sesuai untuk mendiagnosis penyakit ini..

Dalam glukometer ini, mekanisme untuk mengukur gula dibina berdasarkan prinsip elektrokimia, apabila kekuatan arus elektrik yang berlaku semasa interaksi glukosa larut dalam darah dan zat khas yang disimpan pada jalur ujian diukur. Oleh kerana teknologi terkini ini, pengaruh faktor luar pada proses pengukuran diminimumkan, sehingga meningkatkan ketepatan data yang diperoleh. Hasil sampel yang diambil ditampilkan pada layar kecil dan ditampilkan dalam format standard untuk pengukuran tersebut (mmol / L atau mmo / dL).

Penentuan petunjuk selepas pengambilan sampel darah mengambil masa 5 saat. Sistem ini dapat menghafal hingga 500 hasil sampel dengan waktu diambil - data dapat dipindahkan ke semua jenis media yang popular, yang berguna untuk analisis selanjutnya mengenai dinamika glisemik oleh doktor yang hadir. Di laman web pengeluar LifeScan, tersedia perisian yang membantu operasi dengan data yang diterima. Di samping itu, anda boleh mengira nilai purata untuk satu, dua minggu atau sebulan, juga berdasarkan kadar glukosa sebelum dan sesudah makan. Satu bateri cukup untuk 1000 ukuran. Peranti ini cukup padat (berat - 185 g) dan senang digunakan. Semua fungsi dipantau hanya dengan dua butang..

Peralatan

Kit ini terdiri daripada:

 • meter glukosa "OneTouch UltraEasy";
 • jalur untuk analisis;
 • pemegang menindik;
 • lancet steril;
 • topi untuk mengambil sampel dari pelbagai tempat;
 • bateri
 • kes.

Selain itu, sebotol dengan larutan kawalan tersedia untuk dibeli, yang direka untuk membandingkan hasil ujian dan memeriksa tahap kesihatan meter.

Mekanisme kerja dan penalaan

Seperti disebutkan di atas, kaedah elektrokimia terlibat dalam bioanalyzer. Jalur ujian dilapisi dengan bahan yang menyerap sejumlah darah. Glukosa yang dilarutkan di dalamnya bertindak balas dengan elektrod enzim yang mengandungi dehidrogenase. Enzim dioksidakan dengan pelepasan reagen perantaraan (ion ferrocyanide, osmium bipyridyl atau derivatif ferrocene), yang juga, pada gilirannya, dioksidakan, yang menghasilkan arus elektrik. Jumlah cas yang melalui elektrod berkadar dengan jumlah dekstrosa yang telah bertindak balas..

Menyiapkan meter harus dimulakan dengan menetapkan tarikh dan waktu semasa. Sebelum penggunaan langsung, instrumen tersebut dikalibrasi dengan cek atau kod cek yang dilekatkan pada jalur ujian. Prosedur pengesahan kod diulang apabila anda membeli set jalur baru. Semua manipulasi yang diperlukan dijelaskan secara terperinci dalam manual yang dilampirkan..

Arahan penggunaan

Sebelum meneruskan prosedur, disarankan untuk mencuci tangan dan tempat tusukan yang dimaksudkan. Cara termudah untuk mendapatkan setetes darah adalah dari jari, telapak tangan, atau lengan bawah anda. Pagar itu dilakukan dengan menggunakan pen-piercer dan lancet yang dimasukkan ke dalamnya. Peranti ini dapat disesuaikan dengan kedalaman tusukan (dari 1 hingga 9). Dalam kebanyakan kes, mestilah kecil - yang besar diperlukan untuk orang yang mempunyai kulit tebal. Walau bagaimanapun, untuk memilih kedalaman individu, anda perlu memulakan dengan nilai kecil.

Letakkan pen dengan kuat pada jari anda (jika darah diambil daripadanya) dan klik butang pelepas rana. Menekan jari kelingking, peras setitik darah. Sekiranya ia merebak, tetes lain akan dikeluarkan atau tusukan baru dibuat. Untuk mengelakkan munculnya jagung dan berlakunya kesakitan kronik untuk setiap prosedur berikutnya, anda perlu memilih tapak tusukan baru.

Setelah mengeluarkan setetes darah, dengan hati-hati, tidak mengikis, dan tidak mengotorkan, gunakan jalur ujian ke dalam bioanalyzer. Sekiranya medan kawalan di atasnya diisi sepenuhnya, sampel diambil dengan betul. Setelah waktu yang ditentukan, hasil ujian akan muncul di layar, yang secara otomatis dimasukkan ke dalam memori perangkat. Selepas analisis, lancet dan jalur yang digunakan dikeluarkan dan dibuang dengan selamat..

Semasa prosedur, perhatian harus diberikan kepada beberapa kemungkinan keadaan. Jadi, sebagai contoh, jika ujian pada tahap glisemik tinggi pada diabetes dilakukan pada suhu 6-15 ° C, data akhir mungkin diremehkan jika dibandingkan dengan keadaan sebenar. Kesalahan yang sama boleh berlaku dengan dehidrasi yang teruk pada pesakit. Pada suhu yang sangat rendah (10.0 mmol / L), anda mesti segera mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk menormalkan tahap dekstrosa dalam darah. Sekiranya anda berulang kali menerima data yang tidak bertepatan dengan petunjuk biasa, periksa penganalisis dengan penyelesaian kawalan. Sebaiknya berjumpa doktor untuk mengetahui gambaran klinikal sebenar..

Harga dan ulasan

Kos peranti berkisar antara 600-700 rubel, tetapi harganya dibenarkan sepenuhnya.

Sebilangan besar pesakit yang membeli peranti ini memberi respons positif tentangnya:

Saya berpuas hati dengan peranti ini, perlu diperhatikan beberapa ciri: ketepatan penunjuk, kelajuan penentuan yang tinggi, kemudahan penggunaan.

Saya 100% berpuas hati dengan pembelian tersebut. Semua yang diperlukan, semuanya ada. Hasil yang tepat dalam jangka waktu yang singkat, kemudahan penggunaan, yang sangat penting bagi orang usia, layar yang mudah digunakan dengan jumlah yang besar. Dengan kata lain, pembantu yang boleh dipercayai!

Kesimpulannya

Peranti untuk menentukan tahap glisemik "Van Touch" telah mendapat banyak ulasan positif. Menilai ketidakmampuan mereka, pengguna mencatat ketepatan bacaan dan kestabilan dalam operasi. Penganalisis ringan dan padat cukup sesuai digunakan setiap hari dan boleh bertahan selama beberapa tahun. Berdasarkan angka tersebut, anda boleh mendapatkan rawatan diabetes secara individu dan berkesan.

Glukometer sentuhan Van: gambaran keseluruhan model dan ciri perbandingan

LifeScan telah menghasilkan produk OneTouch selama lebih dari 30 tahun. Pada tahun 1986, LifeScan menjadi sebahagian daripada Johnson & Johnson, sebuah syarikat induk Amerika yang terkenal. Meter glukosa darah pertama dilancarkan pada tahun 1987. Ia mudah digunakan dan menunjukkan hasil yang cukup tepat. Kemunculan glukometer di pasar dunia memungkinkan untuk meningkatkan kompensasi diabetes mellitus, kerana tidak perlu selalu pergi ke makmal dan melakukan ujian gula, semua kajian kini dapat dilakukan di rumah secara bebas. Sehingga kini, kira-kira 19 juta orang di seluruh dunia menggunakan meteran dan barang keperluan Van Touch..

Glucometer Van Sentuhan

OneTouch Select® Plus

Glukometer baru syarikat Johnson & Johnson, yang didaftarkan di Rusia pada bulan September 2017. Kelebihan utama peranti antara model lain adalah mematuhi kriteria ketepatan ISO 15197: 2013. Ia mudah digunakan, adalah mungkin untuk mengira nilai glukosa purata selama 7, 14, 30 hari. Kit ini termasuk pen penindas OneTouch® Delica® yang hampir tidak menyakitkan.

Ciri-ciri Van Touch Select Plus:

 • ketepatan tinggi;
 • skrin kontras yang besar dan selesa;
 • petunjuk warna untuk hasilnya;
 • tanda "sebelum" dan "selepas makan";
 • alat dan bekalan yang agak murah;
 • menu dalam bahasa Rusia, navigasi yang mudah;
 • sarungnya diperbuat daripada plastik tidak licin yang tahan lama;
 • memori untuk 500 hasil.

OneTouch Verio® IQ

Pada bulan April 2016, glukometer moden dengan skrin warna dan menu berbahasa Rusia mula dijual. Ciri ciri peranti ini ialah kehadiran bateri terbina dalam. Adalah mungkin untuk menandakan makanan (sebelum atau selepas), anda boleh mengira nilai purata gula selama 7, 14, 30 dan 90 hari. Peranti ini mempunyai ciri baru dan menarik - "laporkan tren ke tahap glukosa rendah atau tinggi".

 • skrin warna besar;
 • ketepatan tinggi;
 • jumlah darah yang diperlukan hanya 0.4 μl;
 • bateri terbina dalam, yang dicas melalui penyambung USB;
 • Pena penindik OneTouch Delica dengan jarum nipis;
 • Menu berbahasa Rusia;
 • ramalan hiper / hipoglikemia.

OneTouch Select Simple®

Model "Sederhana" dari alat Van Tach Select (tidak menyimpan ukuran sebelumnya dalam memori). Badan peranti diperbuat daripada plastik berkualiti tinggi. Terima kasih kepada sudut bulat dan dimensi yang padat, ia memegang dengan selesa di tangan anda. Meter ini sesuai untuk orang tua, kerana tidak ada butang pada peranti, ia tidak memerlukan pengekodan, jalur ujian dijual pada harga yang berpatutan. Bateri tahan lebih kurang 1000 ukuran.

 • skrin besar;
 • pemberitahuan yang baik dengan gula tinggi atau rendah;
 • tiada pengekodan;
 • ketepatan yang baik;
 • harga berpatutan bagi peranti dan barang habis pakai.

OneTouch Ultra

Model ini dihentikan. Jalur uji masih dijual di farmasi, harganya sekitar 1300 rubel. Meter glukosa Van Touch Ultra mempunyai jaminan seumur hidup, jadi di masa depan ia dapat ditukar dengan model Johnson & Johnson yang baru.

 • jumlah darah yang diperlukan - 1 μl;
 • masa pengukuran - 5 saat;
 • dikalibrasi oleh plasma darah;
 • kaedah analisis - glukosa oksidase;
 • ingatan 150 hasil;
 • berat - kira-kira 40 g.;

OneTouch UltraEasy

Peranti yang ringkas, tepat, bergaya dan mudah digunakan untuk mengukur glukosa darah. Saya telah menggunakan meter ini selama lebih kurang 4 tahun, jadi saya akan memberikan ulasan.

Selama 4 tahun penggunaan, saya menukar bateri hanya sekali (diukur gula rata-rata 1-2 kali sehari). Peranti sentiasa menunjukkan hasil yang tepat. Jalur ujian diberikan secara percuma di hospital, tetapi kadangkala mereka terpaksa membeli dengan perbelanjaan mereka sendiri. Harga yang digunakan bukanlah yang paling murah, tetapi kesihatan masih lebih penting. Model ini juga dihentikan, jadi saya terpaksa menukar meter Van Touch Ultra Easy ke Accu-Chek Performa Nano.

Ciri utama peranti:

 • masa untuk mendapatkan hasilnya - 5 saat;
 • julat pengukuran - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l;
 • kaedah analisis - glukosa oksidase;
 • dimensi - 10.8 x 3.20 x 1.70 cm;
 • ingatan - 500 hasil;
 • jaminan tanpa had.

Ciri perbandingan glukometer Van Touch

Jadual tidak termasuk model yang dihentikan.

Ciri-ciriOneTouch Select PlusOneTouch Verio IQPilih Satu Sentuhan
Isipadu darah1 μl0.4 μl1 μl
Mendapat hasilnya5 saat5 saat5 saat
Ingatan500750350
Skrinskrin kontraswarnahitam dan putih
Kaedah pengukuranelektrokimiaelektrokimiaelektrokimia
Standard ketepatan terkini++-
Sambungan USB++-
Harga instrumen650 gosok.1750 gosok.750 gosok.
Harga jalur ujian 50 pcs.990 gosok.1300 gosok.1100 gosok.

Ulasan diabetes

Kos glukometer OneTouch sedikit lebih tinggi berbanding pesaing. Model yang paling popular di kalangan pesakit diabetes adalah Van Touch Select. Kebanyakan orang memberikan ulasan positif sahaja, tentu ada yang tidak berpuas hati dengan produk Johnson & Johnson. Sebab utama pesakit diabetes membeli meter glukosa darah lain adalah harga jalur ujian dan lancet yang tinggi. Inilah yang ditulis oleh orang:

Petua untuk memilih model yang tepat

Sebelum membeli peranti, anda perlu melakukan beberapa langkah:

 1. Untuk mengkaji ulasan model ini atau itu.
 2. Lihat spesifikasi dan standard ketepatan terkini.
 3. Lihat harga peranti dan bekalan.

Pada pendapat saya:

 • model yang paling sesuai untuk warga tua - One Touch Select Simpl;
 • Van Touch Verio sangat sesuai untuk golongan muda dan kaya dari segi kewangan;
 • Select Plus adalah meter universal yang sesuai dengan semua orang.

Glucometer satu sentuhan sangat mudah

Sama ada anda mencari meter glukosa darah, jalur ujian, atau pen tusuk, kami mempunyai apa yang anda perlukan untuk mengawal diabetes anda. Pilih produk yang diingini dari rangkaian kami di bawah atau gunakan penapis di sebelah kiri untuk mencari.

OneTouch Select® Plus Meter

Bagi pesakit yang memerlukan glukometer, yang akan membantu memahami hasilnya dan mengambil tindakan yang betul. Hanya untuk memahami. Bertindak betul!

OneTouch Verio® IQ Meter

Bagi pesakit yang ingin mengenal pasti tren glukosa darah dengan mudah. Menganalisis, memberi maklumat, memberi amaran!

Pemegang Punca OneTouch®

Direka untuk ujian yang selesa tanpa rasa sakit

Jalur Ujian OneTouch Verio®

Jalur Ujian OneTouch Verio® - Hasil yang Tepat Yang Anda Boleh Percayai.

Jalur Ujian OneTouch Select® Plus

Jalur Uji OneTouch Select® Plus untuk OneTouch Select® Plus Meter untuk Mengukur Tahap Glukosa dalam Darah Seluruh Kapiler.

Kawal penyelesaian

Penyelesaian Kawalan OneTouch®

OneTouch Select Plus Flex® Meter

OneTouch Select Plus Flex® Meter

© Johnson & Johnson LLC 2018.
121614, Moscow, st. Krylatskaya, d.17, bldg. 2.

Reg. rentak RZN 2017/6190 bertarikh 09/04/2017, Reg. rentak RZN 2017/6149 bertarikh 08/23/2017, Reg. rentak RZN 2017/6144 bertarikh 08/23/2017, Reg. rentak Perkhidmatan Keselamatan Persekutuan No. 2012/12448 bertarikh 09/23/2016, Reg. rentak Perkhidmatan Keselamatan Persekutuan No. 2008/00019 bertarikh 09/29/2016, Reg. rentak FSZ No. 2008/00034 bertarikh 09/23/2018, Reg. rentak RZN 2015/2938 bertarikh 08/08/2015, Reg. rentak FSZ No. 2012/13425 mulai 09.24.2015, Reg. rentak FSZ No. 2009/04923 dari 09/23/2015, Reg.ud. RZN 2016/4045 bertarikh 11.24.2017, Reg. rentak RZN 2016/4132 bertarikh 05/23/2016, Reg. rentak FSZ No. 2009/04924 bertarikh 04/12/2012.

Laman web ini ditujukan khas untuk warga Persekutuan Rusia. Dengan menggunakan laman web ini, anda bersetuju dengan Dasar Privasi dan Peruntukan Undang-undang kami. Laman web ini dimiliki oleh Johnson & Johnson LLC, yang bertanggungjawab sepenuhnya terhadap kandungannya..

KONTRAINDIKASI TERSEDIA.
PERUNDING SEORANG SPESIALIS

Jalur ujian untuk glukometer: adakah mungkin untuk mengganti One Touch dengan generik?

Diabetes mellitus adalah penyakit endokrin yang serius, yang intinya adalah pelanggaran peraturan metabolisme glukosa dalam tubuh. Hingga kini, tidak ada teknik yang dapat menyembuhkan diabetes sepenuhnya. Usaha doktor dikurangkan terutamanya untuk memastikan penyakit ini tidak terkawal. Normalisasi gula darah memungkinkan pesakit menjalani kehidupan yang penuh, serta mencegah perkembangan komplikasi diabetes: neuropati, retinopati, penyakit vaskular.

Untuk mengekalkan glukosa darah pada tahap norma fisiologi, suntikan insulin (untuk diabetes jenis 1 yang bergantung pada insulin) dan ubat penurun gula (untuk diabetes jenis 2, tidak bergantung pada insulin) digunakan. Walau bagaimanapun, normalisasi metabolisme glukosa adalah mustahil tanpa pemantauan gula darah secara berterusan. Ia cenderung berubah-ubah bukan hanya setelah makan, tetapi juga setelah tekanan fizikal dan emosi, jadi penting untuk menentukannya secara berkala, menyesuaikan terapi pemakanan dan menurunkan gula sesuai dengan angka yang diperoleh..

Sudah tentu, mustahil untuk mengunjungi makmal beberapa kali setiap hari untuk melakukan ujian darah untuk tahap glukosa di dalamnya. Dan tidak perlu: untuk pemantauan setiap hari, glukometer mudah alih telah dikembangkan yang dapat mengukur glukosa darah pada bila-bila masa yang diperlukan. Glukometer berkualiti tinggi membolehkan anda dengan cepat menentukan tahap gula dalam darah kapilari pesakit dengan ketepatan tinggi. Walau bagaimanapun, penting untuk memahami bahawa ketepatan pengukuran tidak hanya bergantung pada meter itu sendiri, tetapi juga pada kualiti jalur ujian yang digunakan untuk analisis.

Jalur Uji Ultra Satu Sentuhan

Jalur Uji Satu Sentuhan Ultra adalah bahan habis pakai khas untuk meter One Touch Ultra dan One Touch UltraEasy. Struktur khas jalur ujian membolehkan anda menentukan tahap glukosa darah kapilari secara bebas dan seketika menggunakan glukometer. Ketepatan analisis tidak kalah dengan penyelidikan yang dilakukan di makmal profesional..

Prinsip operasi glukometer One Touch adalah elektrokimia. Maksudnya, tahap glukosa dikesan dengan menentukan intensiti arus elektrik yang dihasilkan dari interaksi reagen yang merupakan bahagian jalur ujian dengan glukosa yang dilarutkan dalam plasma darah. Kekuatan arus elektrik sedemikian sangat kecil, tetapi alat yang sangat sensitif menentukannya dan, dengan pengiraan mengikut formula yang diprogramkan, memaparkan angka yang menunjukkan tahap glukosa darah. Dalam hal ini, ketepatan pengukuran sangat bergantung pada kualiti jalur ujian, pada reagen yang digunakan pada mereka. Peranti jalur ujian cukup mudah: di bahagian tengahnya terdapat kapilari mekanikal, ke dalam lumen yang mana darah dikumpulkan semasa analisis. Di atas bahagian kerja jalur ujian ditutup dengan lapisan pelindung khas, yang mengelakkan pencemaran jalur uji, bakteria, air dan sinar ultraviolet di permukaannya. Ini menghalang pengaruh sebarang faktor yang boleh menyebabkan penyelewengan hasil akhir pada jalur ujian. Jalur ini juga dilengkapi dengan cip, di mana meter menentukan kekuatan arus yang dihasilkan daripada tindak balas pada jalur untuk pengiraan dan analisis seterusnya.

Parameter Teknikal Ultra Touch One Touch

 • analisis memerlukan jumlah darah minimum: 0.4 μl sudah mencukupi;
 • darah boleh disapu di kedua-dua sisi jalur ujian;
 • jalur berfungsi pada 25 kod;
 • ketepatan pengukuran sangat tinggi, tidak kalah dengan penyelidikan makmal yang menggunakan peralatan moden;
 • kajian dapat dijalankan walaupun dengan tahap glukosa dalam darah yang sangat rendah - kurang dari 1 mmol / l;
 • satu bungkusan mengandungi 50 jalur ujian, jangka hayat dari saat membuka bungkusan adalah 6 bulan, selepas itu penggunaannya tidak dapat diterima.

Jalur ujian analog Van Touch Ultra: adakah boleh menggunakannya?

Sebilangan pengeluar menghasilkan jalur ujian generik yang sesuai dengan satu jenis glukometer, tetapi lebih murah daripada jalur asal pengeluar glukometer. Jalur One Touch juga mempunyai yang generik: Jalur UniStrip, yang menurut pengeluarnya serasi sepenuhnya dengan glukometer One Touch. Adakah begitu?

Sekiranya kita mengingat prinsip operasi glukometer, menjadi jelas bahawa penyimpangan sedikit pun dalam komposisi reagen, kuantitinya, susunan jalur dapat mempengaruhi ketepatan kajian. Peranti ini mengambil sedikit penyimpangan dalam kekuatan arus yang dihasilkan dari tindak balas elektrokimia dan menghitungnya semula menjadi petunjuk tahap gula dalam darah, dan pengukuran sedemikian sangat sensitif terhadap faktor yang paling tidak signifikan. Sehubungan dengan keadaan ini, jalur yang belum digunakan dalam waktu enam bulan sejak pembukaan kemasan harus dibuang: hasil kajiannya diputarbelitkan, yang dalam beberapa kes dapat mengakibatkan akibat yang fatal. Untuk jalur Unistrip, jangka hayat lebih pendek: 3 bulan, selepas itu kestabilan dan ketepatan kajian tidak dapat dijamin.

Parameter Teknikal Jalur UniStrip

 • analisis memerlukan sekurang-kurangnya 0.7 ml darah;
 • ujian boleh dilakukan dengan pelbagai turun naik glukosa dari 1,1 hingga 33,3 mmol / l;
 • jalur berfungsi pada 49 kod;
 • tarikh luput - 3 bulan dari saat pembukaan pakej.

Memang, hasil ujian dengan jalur Unistrip dibaca dan ditafsirkan oleh sensor Van Touch, tetapi ketepatan tafsiran seperti itu lebih rendah, yang boleh menyebabkan pesakit menafsirkan hasilnya dengan tidak betul dan menimbulkan akibat yang serius. Di samping itu, di antara kekurangan jalur UniStrip, tahap glukosa yang lebih kecil di mana kajian dilakukan harus diperhatikan. Jalur reagen tidak dapat menentukan tahap glukosa pada kandungan darah yang sangat rendah atau tinggi. Kajian ini memerlukan hampir dua kali lebih banyak daripada ketika menggunakan jalur asli, jumlah darah, yang memerlukan tusukan kulit yang lebih dalam dan lebih menyakitkan.

Glukometer dan jalur ujian One Touch dikembangkan sebagai satu sistem - kombinasi mereka optimum untuk hasil ujian yang paling tepat. Sekiranya anda ingin mengganti jalur ujian One Touch dengan jalur Unistrip, anda perlu ingat bahawa meter mesti diprogramkan semula tanpa gagal, tetapkan kod 49. Dalam kes ini, meter tidak boleh "lebih tua" daripada Oktober 2012.

Pengilang glukometer One Touch tidak dapat menjamin ketepatan pengukuran yang dibuat dengan jalur ujian Unistrip kerana beberapa sebab. Khususnya, penyelesaian kawalan Unistrip tidak dijual di wilayah Rusia, sebab itulah tidak mustahil untuk mengesahkan ketepatan peranti dengan jalur ujian ini di rumah. Tidak ada kemungkinan menjalankan sokongan jaminan meter dari One Touch meter ketika menggunakan jalur Unistrip.

Dalam penghasilan generik, pengurangan kosnya biasanya dilakukan melalui penggunaan komponen kimia yang lebih murah atau dengan mempermudah komposisi. Diabetes mellitus adalah penyakit yang penuh dengan akibat berbahaya bagi kesihatan dan kehidupan pesakit, oleh itu, ketepatan tinggi ujian gula darah rutin sangat penting, dan penjimatan dengan menggunakan jalur ujian generik, tanpa berlebihan, berbahaya. Dengan membeli jalur ujian Unistrip, pesakit memikul tanggungjawab untuk hasil pengukuran yang mungkin tidak tepat, dan kemungkinan komplikasi penyakit yang timbul akibatnya.

Meter OneTouch ® UltraMini ®

Meter ini tidak lagi diedarkan. Kami akan terus memberikan sokongan perkhidmatan pelanggan dan penggantian jaminan.

Cara cepat dan mudah untuk diuji.

Cukup kecil untuk beg tangan atau poket anda.

Jalur ujian OneTouch ® Ultra ® mempunyai copay terendah pada rancangan kesihatan paling banyak. *

Sentiasa dilindungi pada Medicare Tradisional Bahagian B - $ 0 dengan kebanyakan rancangan kesihatan tambahan. **

Tawaran meter OneTouch ®

Lihat apakah anda layak mendapatkan meter percuma dan naik taraf ke meter OneTouch Verio Flex ®.

Sebelum menggunakan meter OneTouch ® UltraMini ® untuk menguji glukosa darah anda, baca dengan teliti Panduan Pengguna dan sisipan yang disertakan dengan komponen sistem.

Untuk melakukan ujian, masukkan jalur ujian sejauh mana yang diperlukan. Paparan akan menyala dan meter akan melakukan pemeriksaan sistem secara ringkas.

Untuk melihat hasil yang lalu, mulakan dengan meter mati, kemudian tekan dan lepaskan ∨.

Setiap kali anda menghidupkan meter, skrin permulaan akan muncul selama dua saat. Semua segmen paparan akan muncul sebentar di skrin ujian permulaan untuk memberitahu anda bahawa meter berfungsi dengan baik. Lihat Bahagian Mengenal Sistem Anda dalam Panduan Pengguna anda untuk contoh seperti apa paparan skrin.

Sekiranya meter tidak menyala, cuba ubah bateri meter.

PERHATIAN: Sekiranya ada maklumat yang hilang dari skrin ujian permulaan, mungkin ada masalah dengan meter. Hubungi Khidmat Pelanggan di 1-800-227-8862.

Nombor kod digunakan untuk menentukur meter anda dengan jalur ujian yang anda gunakan untuk mendapatkan hasil gula darah yang tepat. Anda mesti mengodkan meter sebelum menggunakannya untuk kali pertama dan kemudian setiap kali anda menukar ke botol ujian yang lain.

Meter OneTouch ® UltraMini ® anda menggunakan satu bateri lithium 3.0 Volt CR 2032 (atau setara). Meter anda dilengkapi dengan bateri yang sudah terpasang.

Meter menyimpan hasil ujian glukosa darah 500 terbaru anda dan memaparkannya mengikut urutan ujian dilakukan.

Sekiranya meter anda mati, tekan dan lepaskan ∨ untuk menghidupkannya. Selepas skrin ujian permulaan, hasil ujian terbaru anda akan muncul di paparan. "M" juga muncul untuk menunjukkan mod memori.

Sekiranya anda baru sahaja menyelesaikan ujian, tinggalkan jalur ujian di meter dan tekan ∨ untuk memasuki mod memori.

Tekan ∨ untuk beralih ke hasil sebelumnya yang disimpan dalam meter. Kemudian, tekan ∧ atau ∨ untuk bergerak maju atau mundur melalui semua hasil anda. Lihat Panduan Pengguna anda untuk mendapatkan arahan lengkap.

Perlu lebih banyak jawapan yang tidak berkaitan dengan produk khusus ini?

Ketahui lebih lanjut di bahagian Soalan Lazim laman web!

Glucometer One Touch Ultra Easy: ulasan, harga, arahan Van Touch Ultra Easy

One Touch Ultra Sugar Meter adalah alat kecil dan padat untuk mengukur gula darah pada orang yang menghidap diabetes. Peranti ini mempunyai reka bentuk bergaya moden, mengingatkan pada penampilan pemacu kilat konvensional atau pemain MP3, dan tidak kelihatan seperti alat perubatan. Oleh itu, meter ini sangat menggemari orang muda yang berusaha untuk tidak membicarakan fakta bahawa mereka menghidap diabetes.

Life Scan One Touch Ultra Glucometer - Johnson & Johnson, Amerika Syarikat mempunyai paparan kristal cecair berkualiti tinggi, yang mempunyai gambar yang terang dan jelas, bahkan pesakit tua dan penglihatan rendah dapat melihat simbol-simbol di layar dengan jelas. Hasil ujian darah ditunjukkan dengan masa dan tarikh kajian..

Peranti ini mempunyai antara muka yang jelas dan mudah digunakan. Meter berfungsi dengan jalur ujian Van Touch Ultra, dan ia menggunakan kod tunggal dan tidak memerlukan penukaran. Peranti ini dianggap cukup pantas, kerana memberikan hasil ujian lima saat setelah penyerapan darah. Termasuk glukometer dapat menyimpan dalam ingatan 500 ukuran terakhir, yang menunjukkan waktu dan tarikh analisis.

Bentuk yang mudah, saiz kecil dan ringan membolehkan anda membawa peranti One Touch Ultra dengan beg tangan anda dan melakukan ujian pada bila-bila masa anda memerlukan di rumah atau di tempat lain.

Untuk penyimpanan dan pembawaan, anda boleh menggunakan sarung lembut yang sesuai, yang termasuk dalam set meter OneTouch Ultra Easy. Anda bahkan boleh menggunakan peranti ini tanpa mengeluarkannya dari casing.

Di kedai khusus anda boleh membeli model peranti ini dengan harga yang berpatutan, pelanggan ditawarkan pelbagai pilihan casing. Tidak perlu membersihkan meter.

Kelebihan onetouch ultra

Ramai pengguna memilih model meter ini kerana kualiti positif polinomial yang dimiliki oleh peranti ini.

 • Peranti ini mempunyai reka bentuk bergaya moden. apa yang disukai oleh ramai pengguna.
 • Peranti ini berukuran kecil 108x32x17 dan berat 32 gram, yang membolehkan anda membawanya dan menggunakannya pada bila-bila masa sepanjang hari, tidak kira di mana pesakit berada.
 • Van Touch Ultra Izi melakukan penentukuran plasma, yang menunjukkan ketepatannya yang tinggi.
 • Peranti ini mempunyai paparan jelas yang jelas dan watak besar yang terang.
 • Peranti ini mempunyai menu intuitif untuk mengawal meter OneTouch Ultra Easy. Pengurusan dijalankan dengan menggunakan dua butang.
 • Hasil ujian darah dapat diperoleh dalam masa lima saat setelah menggunakan meter.
 • Van Touch Ultra Easy sangat tepat. Hasil kajian hampir sama dengan ujian makmal..
 • Kit glukometer Ultra Touch Ultra termasuk kabel USB khas, dengan mana anda dapat memindahkan hasil kajian ke komputer peribadi, setelah itu data dapat dicetak dengan cepat pada pencetak dan ditunjukkan kepada doktor sambil mengambil dinamika perubahan gula darah.

Glucometer Van Touch dan spesifikasi

Semasa melakukan ujian darah untuk glukosa di dalamnya, kaedah pengukuran elektrokimia digunakan. Peranti ini dikalibrasi oleh plasma darah, kerana kajian ini hanya memerlukan 1 μl darah, yang cukup kecil jika dibandingkan dengan alat serupa pengeluar ini. Bagaimanapun, diabetes harus diuji secara rutin untuk diabetes.

Sebagai meter kuasa bateri One Touch Ultra Easy menggunakan bateri lithium CR 2032 pada 3.0 volt, yang cukup untuk 1000 ukuran. Pen penindas khas disertakan dalam kit peranti dan membolehkan anda menusuk kulit tanpa rasa sakit dan cepat.

akan mencatatkan beberapa perkara teknikal:

 1. Unit pengukuran adalah mmol / liter..
 2. Peranti boleh dihidupkan secara automatik semasa memasang jalur ujian dan mematikan dua minit setelah selesai ujian.
 3. Meter glukosa untuk mengukur gula One Touch Ultra Easy dapat digunakan pada suhu sekitar 6 hingga 44 darjah, kelembapan relatif dari 10 hingga 90 peratus.
 4. Ketinggian yang dibenarkan adalah sehingga 3048 meter.
 5. Anda boleh melakukan pengukuran dengan meter Van Touch Ultra Easy dalam jarak antara 1,1 hingga 33,3 mmol / liter.
 6. Peranti ini adalah versi ringan, sehingga tidak berfungsi menyusun statistik selama seminggu, dua minggu, sebulan atau tiga bulan.
 7. Tanda makanan juga tidak disediakan di unit ini..
 8. Peranti ini mempunyai jaminan tanpa had dari pengeluar, yang mengesahkan kualitinya yang tinggi.

Arahan penggunaan onetouch ultra

Untuk melakukan ujian darah untuk gula, anda memerlukan jalur ujian Van Touch Ultra atau Van Touch Ultra Easy, yang dipasang di soket khas pada peranti sehingga berhenti. Penting untuk memastikan bahawa kenalan jalur menghadap ke atas. Jalur ujian dilindungi dengan lapisan khas, jadi anda boleh menyentuhnya di mana sahaja.

Setelah jalur ujian dipasang, kod akan dipaparkan pada paparan peranti. Ia mesti disahkan bahawa pembungkusan jalur mempunyai pengekodan yang sama. Selepas itu, anda boleh memulakan pengambilan sampel darah. Tusukan mono yang perlu dilakukan pada jari, telapak tangan atau lengan bawah. Hampir sama sikap memerlukan satu sentuhan ultra, arahan penggunaannya serupa. jadi prinsip asas penggunaan peranti serupa.

Sebelum prosedur, penting untuk membersihkan tangan anda, membasuhnya dengan sabun dan lap dengan tuala dengan teliti. Tusukan pada kulit dilakukan menggunakan pen piercing dan lancet baru. Selepas ini, anda perlu sedikit mengurut tapak tusukan dan mendapatkan jumlah darah yang diperlukan untuk analisis.

Jalur ujian dibawa ke setetes darah dan tahan sehingga titisan itu benar-benar memenuhi kawasan yang diinginkan. Keanehan jalur ujian ini adalah bahawa mereka secara bebas menyerap jumlah darah yang betul.

Sekiranya darah tidak mencukupi, anda mesti menggunakan jalur ujian baru dan mulakan analisisnya sekali lagi.

Setelah glucometer memeriksa penurunan darah, hasil ujian akan muncul di paparan yang menunjukkan waktu, tarikh analisis, dan unit pengukuran. Sekiranya perlu, peranti akan menunjukkan dengan simbol pada paparan jika terdapat masalah dengan meter atau jalur ujian. Termasuk alat akan memberi isyarat sekiranya pesakit mempunyai glukosa darah yang terlalu tinggi.

Satu sentuhan sangat mudah

Satu sentuhan ultra mudah adalah yang terkecil daripada siri satu sentuhan ultra. Ini adalah meter glukosa darah moden, boleh dipercayai, seperti semua glukometer LifeScan.

Memori meter yang besar (mengingat 500 hasil) membantu memantau perubahan gula, jika pada saat analisis tidak ada buku harian kawalan diri.

Satu sentuhan ultra mudah - dijual di Rusia, jalur ujian sesuai dari siri ultra sentuh
UPD *

 • Prinsip Pengukuran - Mengukur gula plasma
 • Ukuran setetes darah - 1.0 mlk
 • Masa analisis - 5 saat
 • Julat pengukuran - 1.0-33.3 mmol / L
 • Kaedah Kemasukan Kod - Manual
 • Memori - 500 hasil dengan masa dan tarikh yang tepat
 • Pengiraan nilai purata:
 • 7 hari - Tidak
 • 14 hari - Tidak
 • 30 hari - Tidak
 • Ukuran peranti ialah 108 mm x 32 mm x 17 mm
 • Berat Instrumen - 35g
 • Negara Asal - Amerika Syarikat
 • Waranti - Tidak terhad

Catatan: jalur ujian yang dilindungi - anda boleh menyentuh mana-mana kawasan pada jalur ujian.

Glucometer OneTouch Ultra Easy (One Touch Ultra Easy) (sebagai kad hadiah 50 helai.)

Di Moscow dari 199 rubel *
Di Rusia dari 249 rubel *

Penerangan

Meter OneTouch Ultra Easy sangat mudah digunakan. Jalur ujian OneTouch Ultra sesuai untuknya. Meter bukan sahaja kecil, tetapi juga sangat mudah digunakan. Anda akan mengetahui hasil sebenar gula darah dalam 5 saat. Reka bentuk moden peranti dan casing ini membolehkan anda sentiasa menggunakan alat ukur dan melakukan analisis pada bila-bila masa, di mana sahaja.
Meter OneTouch Ultra Easy (Mudah) dicirikan oleh reka bentuknya yang mudah sehingga peranti sangat senang dipegang di tangan anda. Skrin besar - sejumlah besar hasil ditunjukkan bersama dengan tarikh dan masa mengukur gula darah. Sarung meter kecil tetapi sangat praktikal sesuai dengan mudah di dalam poket seluar atau beg tangan anda.

Meter menggunakan jalur ujian yang sama dengan One Touch Ultra

Kit pemula merangkumi semua yang anda perlukan untuk analisis:

 • Peranti "Van Touch Ultra Easy" (dengan bateri terpasang);
 • Arahan penggunaan dalam bahasa Rusia, prosedur ujian ringkas dan kad jaminan;
 • Jalur ujian "One Touch Ultra" - 10 keping + 50 jalur ujian sebagai hadiah;
 • Penyelesaian kawalan "One Touch Ultra";
 • "Mini" pen untuk menindik "One Touch";
 • Cap yang boleh diganti untuk menerima sampel dari lengan bawah atau telapak tangan;
 • 10 lancet steril;
 • Kes;
 • Arahan dalam bahasa Rusia.
Spesifikasi:
 • Kaedah Pengukuran: Elektrokimia;
 • Masa pengukuran: 5 saat;
 • Jumlah darah yang diperlukan: 1 μl.;
 • Kapasiti memori: untuk 500 keputusan ujian;
 • Kalibrasi jalur: kod yang dimasukkan secara manual;
 • Van Touch Ultra Mudah
 • Bekalan kuasa: 1x 3.0 Volt CR2032 litium;
 • Dimensi: 108x32x17 mm;
 • Berat: 35g.

Berat dan dimensi pakej

Berat300 gr
Panjang70 mm
Lebar115 mm
Ketinggian185 mm

Maklumat mengenai spesifikasi teknikal, ruang lingkup bekalan, negara pembuatan, penampilan dan warna produk adalah untuk tujuan maklumat dan boleh diubah oleh pengeluar tanpa kehilangan fungsi produk.

Menentukan glukosa darah menggunakan meter One Touch Ultra mengikut arahan penggunaan

Bagi pesakit diabetes, sangat penting untuk mengikuti peraturan tertentu. Ini juga berlaku untuk rawatan ubat, dan diet, dan gaya hidup secara umum. Ini memerlukan perhatian pada aspek-aspek tertentu dan usaha fizikal untuk mengekalkan bentuknya. Mungkin petunjuk utama adalah tahap gula dalam darah. Teknologi moden telah membolehkan orang biasa mengukur indikator ini secara bebas tanpa menghubungi institusi khusus.

Salah satu peranti popular yang dapat anda ketahui parameter glisemik anda ialah meter One Touch Ultra Easy. Arahan dalam bahasa Rusia selalu dilampirkan pada kit peranti, tersedia untuk pengguna Rusia.

Ciri-ciri

Glucometer "Van touch ultra" dirancang untuk mengukur kepekatan glukosa dalam darah kapilari. Dengan itu, anda dapat mengesan keberkesanan rawatan komplikasi diabetes dengan mudah. Peranti ini boleh digunakan di klinik dan di rumah. Walaupun tujuannya adalah untuk memantau keadaan glisemik pesakit diabetes, alat itu sendiri tidak sesuai untuk mendiagnosis penyakit ini..

Dalam glukometer ini, mekanisme untuk mengukur gula dibina berdasarkan prinsip elektrokimia, apabila kekuatan arus elektrik yang berlaku semasa interaksi glukosa larut dalam darah dan zat khas yang disimpan pada jalur ujian diukur. Oleh kerana teknologi terkini ini, pengaruh faktor luar pada proses pengukuran diminimumkan, sehingga meningkatkan ketepatan data yang diperoleh. Hasil sampel yang diambil ditampilkan pada layar kecil dan ditampilkan dalam format standard untuk pengukuran tersebut (mmol / L atau mmo / dL).

Penentuan petunjuk selepas pengambilan sampel darah mengambil masa 5 saat. Sistem ini dapat menghafal hingga 500 hasil sampel dengan waktu diambil - data dapat dipindahkan ke semua jenis media yang popular, yang berguna untuk analisis selanjutnya mengenai dinamika glisemik oleh doktor yang hadir. Di laman web pengeluar LifeScan, tersedia perisian yang membantu operasi dengan data yang diterima. Di samping itu, anda boleh mengira nilai purata untuk satu, dua minggu atau sebulan, juga berdasarkan kadar glukosa sebelum dan sesudah makan. Satu bateri cukup untuk 1000 ukuran. Peranti ini cukup padat (berat - 185 g) dan senang digunakan. Semua fungsi dipantau hanya dengan dua butang..

Peralatan

Kit ini terdiri daripada:

 • meter glukosa "OneTouch UltraEasy";
 • jalur untuk analisis;
 • pemegang menindik;
 • lancet steril;
 • topi untuk mengambil sampel dari pelbagai tempat;
 • bateri
 • kes.

Selain itu, sebotol dengan larutan kawalan tersedia untuk dibeli, yang direka untuk membandingkan hasil ujian dan memeriksa tahap kesihatan meter.

Mekanisme kerja dan penalaan

Seperti disebutkan di atas, kaedah elektrokimia terlibat dalam bioanalyzer. Jalur ujian dilapisi dengan bahan yang menyerap sejumlah darah. Glukosa yang dilarutkan di dalamnya bertindak balas dengan elektrod enzim yang mengandungi dehidrogenase. Enzim dioksidakan dengan pelepasan reagen perantaraan (ion ferrocyanide, osmium bipyridyl atau derivatif ferrocene), yang juga, pada gilirannya, dioksidakan, yang menghasilkan arus elektrik. Jumlah cas yang melalui elektrod berkadar dengan jumlah dekstrosa yang telah bertindak balas..

Menyiapkan meter harus dimulakan dengan menetapkan tarikh dan waktu semasa. Sebelum penggunaan langsung, instrumen tersebut dikalibrasi dengan cek atau kod cek yang dilekatkan pada jalur ujian. Prosedur pengesahan kod diulang apabila anda membeli set jalur baru. Semua manipulasi yang diperlukan dijelaskan secara terperinci dalam manual yang dilampirkan..

Arahan penggunaan

Sebelum meneruskan prosedur, disarankan untuk mencuci tangan dan tempat tusukan yang dimaksudkan. Cara termudah untuk mendapatkan setetes darah adalah dari jari, telapak tangan, atau lengan bawah anda. Pagar itu dilakukan dengan menggunakan pen-piercer dan lancet yang dimasukkan ke dalamnya. Peranti ini dapat disesuaikan dengan kedalaman tusukan (dari 1 hingga 9). Dalam kebanyakan kes, mestilah kecil - yang besar diperlukan untuk orang yang mempunyai kulit tebal. Walau bagaimanapun, untuk memilih kedalaman individu, anda perlu memulakan dengan nilai kecil.

Letakkan pen dengan kuat pada jari anda (jika darah diambil daripadanya) dan klik butang pelepas rana. Menekan jari kelingking, peras setitik darah. Sekiranya ia merebak, tetes lain akan dikeluarkan atau tusukan baru dibuat. Untuk mengelakkan munculnya jagung dan berlakunya kesakitan kronik untuk setiap prosedur berikutnya, anda perlu memilih tapak tusukan baru.

Setelah mengeluarkan setetes darah, dengan hati-hati, tidak mengikis, dan tidak mengotorkan, gunakan jalur ujian ke dalam bioanalyzer. Sekiranya medan kawalan di atasnya diisi sepenuhnya, sampel diambil dengan betul. Setelah waktu yang ditentukan, hasil ujian akan muncul di layar, yang secara otomatis dimasukkan ke dalam memori perangkat. Selepas analisis, lancet dan jalur yang digunakan dikeluarkan dan dibuang dengan selamat..

Semasa prosedur, perhatian harus diberikan kepada beberapa kemungkinan keadaan. Jadi, sebagai contoh, jika ujian pada tahap glisemik tinggi pada diabetes dilakukan pada suhu 6-15 ° C, data akhir mungkin diremehkan jika dibandingkan dengan keadaan sebenar. Kesalahan yang sama boleh berlaku dengan dehidrasi yang teruk pada pesakit. Pada suhu yang sangat rendah (10.0 mmol / L), anda mesti segera mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk menormalkan tahap dekstrosa dalam darah. Sekiranya anda berulang kali menerima data yang tidak bertepatan dengan petunjuk biasa, periksa penganalisis dengan penyelesaian kawalan. Sebaiknya berjumpa doktor untuk mengetahui gambaran klinikal sebenar..

Harga dan ulasan

Kos peranti berkisar antara 600-700 rubel, tetapi harganya dibenarkan sepenuhnya.

Sebilangan besar pesakit yang membeli peranti ini memberi respons positif tentangnya:

Saya berpuas hati dengan peranti ini, perlu diperhatikan beberapa ciri: ketepatan penunjuk, kelajuan penentuan yang tinggi, kemudahan penggunaan.

Saya 100% berpuas hati dengan pembelian tersebut. Semua yang diperlukan, semuanya ada. Hasil yang tepat dalam jangka waktu yang singkat, kemudahan penggunaan, yang sangat penting bagi orang usia, layar yang mudah digunakan dengan jumlah yang besar. Dengan kata lain, pembantu yang boleh dipercayai!

Kesimpulannya

Peranti untuk menentukan tahap glisemik "Van Touch" telah mendapat banyak ulasan positif. Menilai ketidakmampuan mereka, pengguna mencatat ketepatan bacaan dan kestabilan dalam operasi. Penganalisis ringan dan padat cukup sesuai digunakan setiap hari dan boleh bertahan selama beberapa tahun. Berdasarkan angka tersebut, anda boleh mendapatkan rawatan diabetes secara individu dan berkesan.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes