Glucometer One Touch Ultra

Alat untuk mengukur glukosa darah dari pengilang Scotland Lifescan yang disebut glukometer Van Touch Ultra akan menjadi pembantu yang boleh dipercayai bagi setiap orang yang menghidap diabetes. Mudah dikendalikan, pelbagai fungsi, dan senang - "One Touch" pasti memenuhi harapan pelanggan dengan harga yang sangat terhad iaitu $ 60. Anda boleh membeli barang di kedai peralatan perubatan khas, dan di laman rasmi di kedai dalam talian.

Penerangan dan Spesifikasi

Dari keseluruhan siri glukometer, ia adalah model One Touch yang paling mudah dan senang digunakan di kalangan semua peringkat umur. Peranti ini berfungsi dengan perbelanjaan hanya dengan 2 butang, jadi sukar untuk dikelirukan dalam kawalan, dan arahan hanya diperlukan untuk pembiasaan umum. Meteran dapat menyimpan hasil dari 500 ujian terakhir, yang menunjukkan tarikh dan masa operasi. Pesakit juga dapat memindahkan hasil dari instrumen ke komputer untuk membuat statistik data. Peranti ini berfungsi kerana ujian jalur ekspres dan hanya 1 tetes darah, dan hasilnya dapat diketahui dalam masa 10 saat.

Set lengkap meter glukosa "Van Touch Ultra"

Kini pesakit dapat mengawal kadar glukosa di mana sahaja. Peranti ini sangat ringan dan mudah, jadi anda boleh membawanya ke dalam beg anda dan menggunakannya bila-bila masa anda memerlukan. Glukometer ultra sentuh sepenuhnya boleh menggantikan ujian makmal lengkap, jadi permintaan ramai di kalangan pembeli dan doktor.

Peralatan asas:

 • radas dan pengecas;
 • jalur ekspres;
 • set lancet;
 • pemegang menindik;
 • satu set penutup untuk pengumpulan darah tambahan dari lengan bawah dan telapak tangan;
 • penyelesaian kerja;
 • kes padat untuk glukometer;
 • jaminan;
 • arahan penggunaan dan operasi dalam bahasa Rusia.
Kembali ke senarai kandungan

Apa kelebihannya?

Kit instrumen merangkumi jalur khas yang secara bebas menyerap dan mengukur bahagian darah yang diperlukan untuk analisis. Sekiranya perlu, tambahkan darah ke alat ujian yang memberikan isyarat bunyi. Oleh kerana alat ini mempunyai ketepatan hasil yang tinggi, cukup bagi penderita diabetes untuk melakukan beberapa pengukuran sehari, dan tidak ramai yang beratur di hospital. Untuk menjalankan diagnostik, alat ini hanya memerlukan 1 μl darah, yang merupakan kelebihan sebenar di kalangan pesaing.

Dengan menggunakan pen khas untuk tusukan kulit, pesakit kencing manis dapat melakukan ujian rumah tanpa rasa sakit yang mungkin tanpa bantuan orang lain. Selain menderma darah dari jari, alternatifnya adalah dengan mengambil darah dari telapak tangan dan lengan bawah. Jalur ujian ditutup dengan lapisan pelindung khas, jadi anda tidak boleh takut menyentuhnya dengan jari anda.

Mekanisme kerja

Glukometer ultra merujuk kepada peranti generasi ketiga untuk menentukan tahap glukosa. Mekanisme kerja didasarkan pada prinsip penampilan arus elektrik yang lemah setelah operasi bersama jalur reagen ujian dan glukosa dalam darah manusia. Peranti secara automatik mengesan arus ini dan memaparkan kepekatan glukosa total dalam badan. Data yang diperoleh dari parameter elektrokimia jauh lebih tepat daripada semua diagnostik lain..

Peranti tidak memerlukan pengaturcaraan khas untuk pelbagai jenis jalur ujian. Parameter automatik dimasukkan ke dalam peranti terlebih dahulu..

Arahan penggunaan

Untuk mendapatkan hasil yang paling tepat dan tidak merosakkan Onetouch ultra, anda mesti membaca dengan teliti arahan penggunaannya, yang disertakan dalam kit. Sebelum memulakan kerja, basuh tangan anda dengan sabun dan air untuk mengelakkan kemungkinan jangkitan semasa tusukan. Seterusnya, anda harus melakukan tindakan berikut:

 • Pra konfigurasi peranti sebelum pengambilan darah.
 • Sediakan semua alat perubatan yang diperlukan untuk prosedur terlebih dahulu: bulu kapas, alkohol, pen untuk menusuk kulit dan jalur ujian. Jangan buka jalur sebelum ini.
 • Sekiranya operasi dilakukan dengan orang dewasa, perlu memasang spring spring untuk menusuk pada 7-8 bahagian.
 • Bulu kapas basah dalam alkohol dan merawat kulit..
 • Buat tusukan sebelum pembentukan titisan darah.
 • Tutup sepenuhnya kawasan kerja jalur ujian peranti dengan darah, masukkan jari ke laman web ini.
 • Selepas prosedur, hentikan darah dengan menggunakan pelapik kapas yang dibasahkan dengan alkohol ke kawasan tusukan.
 • Hasil gula darah selesai dipaparkan di skrin..
Kembali ke senarai kandungan

Cara persediaan?

Untuk menggunakan sepenuhnya peranti ini, anda mesti mengkonfigurasi parameter operasi. Menyiapkan satu sentuhan ultra adalah proses mudah yang tidak memerlukan banyak masa. Untuk melakukan ini, anda perlu memasukkan tarikh dan masa yang sah supaya peranti dapat merakam saat analisis. Sebagai peraturan, analisis kadar gula dilakukan pada waktu pagi dengan perut kosong, dan jika perlu, ulangi hasilnya setelah beberapa saat. Antara lain, anda perlu membuat pra-konfigurasi tombol tusukan, tetapkan spring spring pada bahagian yang dikehendaki. Peranti tidak memerlukan penjagaan tambahan, oleh itu, tidak perlu dihapuskan, dan lebih-lebih lagi dengan penyelesaian alkohol.

Menentukan glukosa darah menggunakan meter One Touch Ultra mengikut arahan penggunaan

Bagi pesakit diabetes, sangat penting untuk mengikuti peraturan tertentu. Ini juga berlaku untuk rawatan ubat, dan diet, dan gaya hidup secara umum. Ini memerlukan perhatian pada aspek-aspek tertentu dan usaha fizikal untuk mengekalkan bentuknya. Mungkin petunjuk utama adalah tahap gula dalam darah. Teknologi moden telah membolehkan orang biasa mengukur indikator ini secara bebas tanpa menghubungi institusi khusus.

Salah satu peranti popular yang dapat anda ketahui parameter glisemik anda ialah meter One Touch Ultra Easy. Arahan dalam bahasa Rusia selalu dilampirkan pada kit peranti, tersedia untuk pengguna Rusia.

Ciri-ciri

Glucometer "Van touch ultra" dirancang untuk mengukur kepekatan glukosa dalam darah kapilari. Dengan itu, anda dapat mengesan keberkesanan rawatan komplikasi diabetes dengan mudah. Peranti ini boleh digunakan di klinik dan di rumah. Walaupun tujuannya adalah untuk memantau keadaan glisemik pesakit diabetes, alat itu sendiri tidak sesuai untuk mendiagnosis penyakit ini..

Dalam glukometer ini, mekanisme untuk mengukur gula dibina berdasarkan prinsip elektrokimia, apabila kekuatan arus elektrik yang berlaku semasa interaksi glukosa larut dalam darah dan zat khas yang disimpan pada jalur ujian diukur. Oleh kerana teknologi terkini ini, pengaruh faktor luar pada proses pengukuran diminimumkan, sehingga meningkatkan ketepatan data yang diperoleh. Hasil sampel yang diambil ditampilkan pada layar kecil dan ditampilkan dalam format standard untuk pengukuran tersebut (mmol / L atau mmo / dL).

Penentuan petunjuk selepas pengambilan sampel darah mengambil masa 5 saat. Sistem ini dapat menghafal hingga 500 hasil sampel dengan waktu diambil - data dapat dipindahkan ke semua jenis media yang popular, yang berguna untuk analisis selanjutnya mengenai dinamika glisemik oleh doktor yang hadir. Di laman web pengeluar LifeScan, tersedia perisian yang membantu operasi dengan data yang diterima. Di samping itu, anda boleh mengira nilai purata untuk satu, dua minggu atau sebulan, juga berdasarkan kadar glukosa sebelum dan sesudah makan. Satu bateri cukup untuk 1000 ukuran. Peranti ini cukup padat (berat - 185 g) dan senang digunakan. Semua fungsi dipantau hanya dengan dua butang..

Peralatan

Kit ini terdiri daripada:

 • meter glukosa "OneTouch UltraEasy";
 • jalur untuk analisis;
 • pemegang menindik;
 • lancet steril;
 • topi untuk mengambil sampel dari pelbagai tempat;
 • bateri
 • kes.

Selain itu, sebotol dengan larutan kawalan tersedia untuk dibeli, yang direka untuk membandingkan hasil ujian dan memeriksa tahap kesihatan meter.

Mekanisme kerja dan penalaan

Seperti disebutkan di atas, kaedah elektrokimia terlibat dalam bioanalyzer. Jalur ujian dilapisi dengan bahan yang menyerap sejumlah darah. Glukosa yang dilarutkan di dalamnya bertindak balas dengan elektrod enzim yang mengandungi dehidrogenase. Enzim dioksidakan dengan pelepasan reagen perantaraan (ion ferrocyanide, osmium bipyridyl atau derivatif ferrocene), yang juga, pada gilirannya, dioksidakan, yang menghasilkan arus elektrik. Jumlah cas yang melalui elektrod berkadar dengan jumlah dekstrosa yang telah bertindak balas..

Menyiapkan meter harus dimulakan dengan menetapkan tarikh dan waktu semasa. Sebelum penggunaan langsung, instrumen tersebut dikalibrasi dengan cek atau kod cek yang dilekatkan pada jalur ujian. Prosedur pengesahan kod diulang apabila anda membeli set jalur baru. Semua manipulasi yang diperlukan dijelaskan secara terperinci dalam manual yang dilampirkan..

Arahan penggunaan

Sebelum meneruskan prosedur, disarankan untuk mencuci tangan dan tempat tusukan yang dimaksudkan. Cara termudah untuk mendapatkan setetes darah adalah dari jari, telapak tangan, atau lengan bawah anda. Pagar itu dilakukan dengan menggunakan pen-piercer dan lancet yang dimasukkan ke dalamnya. Peranti ini dapat disesuaikan dengan kedalaman tusukan (dari 1 hingga 9). Dalam kebanyakan kes, mestilah kecil - yang besar diperlukan untuk orang yang mempunyai kulit tebal. Walau bagaimanapun, untuk memilih kedalaman individu, anda perlu memulakan dengan nilai kecil.

Letakkan pen dengan kuat pada jari anda (jika darah diambil daripadanya) dan klik butang pelepas rana. Menekan jari kelingking, peras setitik darah. Sekiranya ia merebak, tetes lain akan dikeluarkan atau tusukan baru dibuat. Untuk mengelakkan munculnya jagung dan berlakunya kesakitan kronik untuk setiap prosedur berikutnya, anda perlu memilih tapak tusukan baru.

Setelah mengeluarkan setetes darah, dengan hati-hati, tidak mengikis, dan tidak mengotorkan, gunakan jalur ujian ke dalam bioanalyzer. Sekiranya medan kawalan di atasnya diisi sepenuhnya, sampel diambil dengan betul. Setelah waktu yang ditentukan, hasil ujian akan muncul di layar, yang secara otomatis dimasukkan ke dalam memori perangkat. Selepas analisis, lancet dan jalur yang digunakan dikeluarkan dan dibuang dengan selamat..

Semasa prosedur, perhatian harus diberikan kepada beberapa kemungkinan keadaan. Jadi, sebagai contoh, jika ujian pada tahap glisemik tinggi pada diabetes dilakukan pada suhu 6-15 ° C, data akhir mungkin diremehkan jika dibandingkan dengan keadaan sebenar. Kesalahan yang sama boleh berlaku dengan dehidrasi yang teruk pada pesakit. Pada suhu yang sangat rendah (10.0 mmol / L), anda mesti segera mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk menormalkan tahap dekstrosa dalam darah. Sekiranya anda berulang kali menerima data yang tidak bertepatan dengan petunjuk biasa, periksa penganalisis dengan penyelesaian kawalan. Sebaiknya berjumpa doktor untuk mengetahui gambaran klinikal sebenar..

Harga dan ulasan

Kos peranti berkisar antara 600-700 rubel, tetapi harganya dibenarkan sepenuhnya.

Sebilangan besar pesakit yang membeli peranti ini memberi respons positif tentangnya:

Saya berpuas hati dengan peranti ini, perlu diperhatikan beberapa ciri: ketepatan penunjuk, kelajuan penentuan yang tinggi, kemudahan penggunaan.

Saya 100% berpuas hati dengan pembelian tersebut. Semua yang diperlukan, semuanya ada. Hasil yang tepat dalam jangka waktu yang singkat, kemudahan penggunaan, yang sangat penting bagi orang usia, layar yang mudah digunakan dengan jumlah yang besar. Dengan kata lain, pembantu yang boleh dipercayai!

Kesimpulannya

Peranti untuk menentukan tahap glisemik "Van Touch" telah mendapat banyak ulasan positif. Menilai ketidakmampuan mereka, pengguna mencatat ketepatan bacaan dan kestabilan dalam operasi. Penganalisis ringan dan padat cukup sesuai digunakan setiap hari dan boleh bertahan selama beberapa tahun. Berdasarkan angka tersebut, anda boleh mendapatkan rawatan diabetes secara individu dan berkesan.

Glucometer One Touch Ultra: kelebihan dan ciri

Meter glukosa darah multifungsi One Touch Ultra menggabungkan reka bentuk moden, kekompakan dan kemudahan penggunaan. Dengan bantuannya, anda dapat menganalisis tahap glukosa dalam darah secara bebas dan cepat. Alat ini harus digunakan dalam diabetes mellitus untuk terus memantau keadaan dan mencegah komplikasi..

Ciri-ciri

One Touch Ultra - pengembangan syarikat Scotland LifeScan, wakil syarikat Johnson & Johnson antarabangsa. Meter boleh dipesan di salun khusus atau di kedai dalam talian.

 • masa menunggu keputusan - 5 minit;
 • jumlah darah untuk analisis - 1 μl;
 • penentukuran - analisis dilakukan pada darah kapilari keseluruhan;
 • memori - 150 pengukuran terkini dengan tarikh dan masa;
 • berat - 185 g;
 • hasilnya adalah mmol / l atau mg / dl;
 • bateri - bateri CR 2032, direka untuk 1000 ukuran.

Kebaikan

Hasil disimpan secara automatik. Data dapat dilihat atau diselaraskan dengan media luaran menggunakan port inframerah. Peranti mengira purata selama 2 dan 4 minggu.

Glukometer mengukur kepekatan kolesterol dan tahap trigliserida dalam darah. Ciri ini sangat berguna untuk pesakit diabetes jenis 2, terdedah kepada berat badan berlebihan atau obes. Ketepatan penunjuk adalah minimum.

Sarung peranti diperbuat daripada plastik tahan lama. Oleh kerana permukaannya berkepadatan tinggi dan licin, alat ini tidak tersumbat; darah atau zarah asing tidak menembusi ke dalam.

Skrin kontras tinggi dan besar. Bilangannya besar. Pengurusan dijalankan dengan menggunakan 2 butang. Ini menjadikan meter tersedia walaupun untuk orang tua dan cacat penglihatan..

Peralatan

One Touch Ultra dilengkapi dengan:

 • meter glukosa darah;
 • bateri tambahan untuk kuasa;
 • set jalur ujian;
 • penyelesaian kawalan (direka untuk mengesahkan ketepatan dan menentukan ketepatan peranti);
 • Peranti menindik;
 • lancet steril boleh guna;
 • petua untuk pengambilan sampel darah dari bahagian badan yang lain - telapak tangan atau lengan bawah;
 • Kes padat. Direka untuk penyimpanan dan pengangkutan yang mudah. Ia sesuai dengan senang pada beg tangan anda. Berkat ini, anda sentiasa dapat menggunakan penganalisis yang tepat..

Mekanisme kerja

Van Touch Ultra tergolong dalam glukometer generasi ketiga. Analisis dilakukan melalui kajian biokimia. Hasil kerja berdasarkan prinsip penampilan arus elektrik yang lemah selepas interaksi jalur ujian dengan glukosa. Peranti secara automatik mengesan arus dan menentukan tahap gula dalam darah. Diagnostik sedemikian jauh lebih tepat daripada kaedah lain..

Penyesuaian

Sebelum memulakan kerja, anda perlu melakukan tetapan meter yang sesuai.

Laraskan tombol tindik dengan menentukan kedalaman tusukan yang diperlukan menggunakan spring dan kunci khas. Tahap 7-8 disyorkan untuk pengambilan darah orang dewasa.

Tetapkan tarikh dan masa. Ini akan membolehkan pemeteran tepat..

Enkripsi peranti menggunakan jalur kod jalur ujian. Ia mesti dimasukkan ke dalam penyambung yang dimaksudkan dan mengesahkan kod yang muncul di layar dengan nombor pada bungkusan. Penting untuk mengulangi prosedur ketika menggunakan jalur dari setiap bungkusan baru..

Arahan manual

Sebelum menggunakan meter, baca dengan teliti arahan yang dilampirkan. Untuk mengelakkan jangkitan, analisis harus dilakukan dalam keadaan steril. Atas sebab kebersihan, disyorkan untuk menggunakan peranti ini secara individu..

Kajian gula darah paling baik dilakukan pada waktu pagi ketika perut kosong: setelah makan, kepekatan glukosa meningkat.

 1. Untuk meter, jalur ujian asal digunakan. Mereka ditutup dengan filem pelindung, jadi anda boleh menyentuh pita. Tanggalkan lapisan di bahagian kenalan dan masukkan jalur ke penyambung yang sesuai. Kemudian keluarkan filem yang tinggal.
 2. Rawat kulit dengan larutan alkohol 70% sebelum tusukan..
 3. Buat tusukan.
 4. Urut perlahan-lahan kawasan yang diinginkan untuk meningkatkan peredaran darah. Apabila darah muncul, sapukan ke seluruh permukaan jalur ujian.
 5. Setelah 5 minit, hasilnya dengan tarikh dan waktu yang ditunjukkan akan dipaparkan di skrin. Peranti mungkin memberi isyarat glukosa darah tinggi atau rendah. Data disimpan dan direkodkan secara automatik dalam carta. Ini diperlukan untuk mengira purata selama 14 dan 30 hari..

Kesalahan meter glukosa adalah mungkin, tetapi jarang berlaku. Antara sebabnya ialah kerosakan peranti itu sendiri, kerosakan pada jalur ujian atau kekurangan bahan untuk penyelidikan. Dalam kes ini, cuba ganti jalur ujian dengan yang baru dan ulangi tindakannya. Anda boleh mengambil darah dari kawasan alternatif. Sekiranya anda tidak dapat menentukan punca kesalahan, hubungi pusat khidmat untuk mendapatkan bantuan..

Penjagaan Peranti

Anda disyorkan untuk membersihkan peranti secara berkala. Gunakan kain lembap dengan beberapa tetes pencuci. Jangan mengendalikan peranti dengan bahan yang mengandungi alkohol. Untuk memanjangkan jangka hayat jalur ujian, simpan dalam bungkusan tertutup rapat..

One Touch Ultra - meter glukosa darah yang ditingkatkan yang membolehkan anda menentukan tahap glukosa dalam darah dengan cepat dan selesa. Ketepatan tinggi, skrin besar dan kawalan berpatutan membezakan peranti dari peranti serupa yang lain. Berkat reka bentuknya yang menarik dan dimensi kecil, meter ini praktikal dan senang digunakan setiap hari..

Glukometer ultra rendah

Sama ada anda mencari meter glukosa darah, jalur ujian, atau pen tusuk, kami mempunyai apa yang anda perlukan untuk mengawal diabetes anda. Pilih produk yang diingini dari rangkaian kami di bawah atau gunakan penapis di sebelah kiri untuk mencari.

OneTouch Select® Plus Meter

Bagi pesakit yang memerlukan glukometer, yang akan membantu memahami hasilnya dan mengambil tindakan yang betul. Hanya untuk memahami. Bertindak betul!

OneTouch Verio® IQ Meter

Bagi pesakit yang ingin mengenal pasti tren glukosa darah dengan mudah. Menganalisis, memberi maklumat, memberi amaran!

Pemegang Punca OneTouch®

Direka untuk ujian yang selesa tanpa rasa sakit

Jalur Ujian OneTouch Verio®

Jalur Ujian OneTouch Verio® - Hasil yang Tepat Yang Anda Boleh Percayai.

Jalur Ujian OneTouch Select® Plus

Jalur Uji OneTouch Select® Plus untuk OneTouch Select® Plus Meter untuk Mengukur Tahap Glukosa dalam Darah Seluruh Kapiler.

Kawal penyelesaian

Penyelesaian Kawalan OneTouch®

OneTouch Select Plus Flex® Meter

OneTouch Select Plus Flex® Meter

© Johnson & Johnson LLC 2018.
121614, Moscow, st. Krylatskaya, d.17, bldg. 2.

Reg. rentak RZN 2017/6190 bertarikh 09/04/2017, Reg. rentak RZN 2017/6149 bertarikh 08/23/2017, Reg. rentak RZN 2017/6144 bertarikh 08/23/2017, Reg. rentak Perkhidmatan Keselamatan Persekutuan No. 2012/12448 bertarikh 09/23/2016, Reg. rentak Perkhidmatan Keselamatan Persekutuan No. 2008/00019 bertarikh 09/29/2016, Reg. rentak FSZ No. 2008/00034 bertarikh 09/23/2018, Reg. rentak RZN 2015/2938 bertarikh 08/08/2015, Reg. rentak FSZ No. 2012/13425 mulai 09.24.2015, Reg. rentak FSZ No. 2009/04923 dari 09/23/2015, Reg.ud. RZN 2016/4045 bertarikh 11.24.2017, Reg. rentak RZN 2016/4132 bertarikh 05/23/2016, Reg. rentak FSZ No. 2009/04924 bertarikh 04/12/2012.

Laman web ini ditujukan khas untuk warga Persekutuan Rusia. Dengan menggunakan laman web ini, anda bersetuju dengan Dasar Privasi dan Peruntukan Undang-undang kami. Laman web ini dimiliki oleh Johnson & Johnson LLC, yang bertanggungjawab sepenuhnya terhadap kandungannya..

KONTRAINDIKASI TERSEDIA.
PERUNDING SEORANG SPESIALIS

Meter OneTouch ® UltraMini ®

Meter ini tidak lagi diedarkan. Kami akan terus memberikan sokongan perkhidmatan pelanggan dan penggantian jaminan.

Cara cepat dan mudah untuk diuji.

Cukup kecil untuk beg tangan atau poket anda.

Jalur ujian OneTouch ® Ultra ® mempunyai copay terendah pada rancangan kesihatan paling banyak. *

Sentiasa dilindungi pada Medicare Tradisional Bahagian B - $ 0 dengan kebanyakan rancangan kesihatan tambahan. **

Tawaran meter OneTouch ®

Lihat apakah anda layak mendapatkan meter percuma dan naik taraf ke meter OneTouch Verio Flex ®.

Sebelum menggunakan meter OneTouch ® UltraMini ® untuk menguji glukosa darah anda, baca dengan teliti Panduan Pengguna dan sisipan yang disertakan dengan komponen sistem.

Untuk melakukan ujian, masukkan jalur ujian sejauh mana yang diperlukan. Paparan akan menyala dan meter akan melakukan pemeriksaan sistem secara ringkas.

Untuk melihat hasil yang lalu, mulakan dengan meter mati, kemudian tekan dan lepaskan ∨.

Setiap kali anda menghidupkan meter, skrin permulaan akan muncul selama dua saat. Semua segmen paparan akan muncul sebentar di skrin ujian permulaan untuk memberitahu anda bahawa meter berfungsi dengan baik. Lihat Bahagian Mengenal Sistem Anda dalam Panduan Pengguna anda untuk contoh seperti apa paparan skrin.

Sekiranya meter tidak menyala, cuba ubah bateri meter.

PERHATIAN: Sekiranya ada maklumat yang hilang dari skrin ujian permulaan, mungkin ada masalah dengan meter. Hubungi Khidmat Pelanggan di 1-800-227-8862.

Nombor kod digunakan untuk menentukur meter anda dengan jalur ujian yang anda gunakan untuk mendapatkan hasil gula darah yang tepat. Anda mesti mengodkan meter sebelum menggunakannya untuk kali pertama dan kemudian setiap kali anda menukar ke botol ujian yang lain.

Meter OneTouch ® UltraMini ® anda menggunakan satu bateri lithium 3.0 Volt CR 2032 (atau setara). Meter anda dilengkapi dengan bateri yang sudah terpasang.

Meter menyimpan hasil ujian glukosa darah 500 terbaru anda dan memaparkannya mengikut urutan ujian dilakukan.

Sekiranya meter anda mati, tekan dan lepaskan ∨ untuk menghidupkannya. Selepas skrin ujian permulaan, hasil ujian terbaru anda akan muncul di paparan. "M" juga muncul untuk menunjukkan mod memori.

Sekiranya anda baru sahaja menyelesaikan ujian, tinggalkan jalur ujian di meter dan tekan ∨ untuk memasuki mod memori.

Tekan ∨ untuk beralih ke hasil sebelumnya yang disimpan dalam meter. Kemudian, tekan ∧ atau ∨ untuk bergerak maju atau mundur melalui semua hasil anda. Lihat Panduan Pengguna anda untuk mendapatkan arahan lengkap.

Perlu lebih banyak jawapan yang tidak berkaitan dengan produk khusus ini?

Ketahui lebih lanjut di bahagian Soalan Lazim laman web!

Glukometer ultra Onetouch yang popular dan selesa

Diabetes mellitus adalah penyakit yang memerlukan perhatian, kawalan dan terapi yang berterusan. Seseorang yang telah didiagnosis dengan penyakit ini sering mengubah hidupnya secara dramatik. Dietnya, aktiviti fizikalnya berubah, beberapa penderita diabetes bahkan terpaksa mengubah pekerjaan agar dapat menyesuaikan diri dengan kondisi yang ditentukan oleh penyakit ini. Selain minum ubat, serta menjaga diet, pasien disarankan untuk membeli glukometer.

Glukometer adalah alat mudah alih moden, padat dan mudah digunakan, yang tugasnya adalah dengan cepat dan tepat menganalisis kepekatan glukosa dalam darah. Terdapat banyak peranti seperti itu: tentunya jenama, model, pilihan dan harga yang berbeza. Salah satu alat yang paling popular dalam siri ini ialah One meter ultra meter..

Penerangan Produk

Produk ini merupakan cetusan idea syarikat Lifescan utama. Peranti ini mudah digunakan, pelbagai fungsi, cukup mudah, tidak besar. Anda boleh membelinya di kedai peralatan perubatan (termasuk laman web dalam talian), dan juga di laman web utama wakil.

Peranti Van Touch Ultra berfungsi hanya dengan dua butang, jadi risiko terkeliru dalam navigasi adalah minimum. Kita boleh mengatakan bahawa arahan ke objek hanya diperlukan untuk pembiasaan awal. Meter mempunyai memori yang cukup besar: ia dapat menjimatkan hingga 500 hasil terkini. Pada masa yang sama, tarikh dan masa analisis disimpan di sebelah hasilnya.

Maklumat dari alat boleh dipindahkan ke PC. Perkara ini juga berguna sekiranya ahli endokrinologi anda melakukan pengurusan pesakit jauh, dan data dari meter anda masuk ke komputer peribadi doktor.

Peralatan

Operasi peranti ini setanding dengan keberkesanan ujian makmal. Sudah tentu, setelah mengambil sampel darah di makmal, anda boleh mengharapkan hasil yang paling tepat. Tetapi kesilapan maklumat yang diberikan oleh meter sama sekali tidak besar, ia berubah-ubah dalam lingkungan 10%. Kerana anda boleh mempercayai makmal rumah ini tanpa risau.

Kotak yang anda beli termasuk:

 • Penganalisis itu sendiri;
 • Pengecas kepadanya;
 • Satu set lancet steril;
 • Bar penunjuk untuk analisis ujian;
 • Pen penindik;
 • Satu set penutup untuk mengambil sampel darah dari tempat alternatif;
 • Penyelesaian kerja;
 • Kad jaminan;
 • Arahan;
 • Kes yang selesa.

Jalur ujian adalah elemen yang diperlukan untuk glukometer ultra sentuh Van. Anda akan menemui beberapa helai dalam konfigurasi, tetapi pada masa akan datang ia mesti dibeli.

Harga glukometer dan jalur penunjuk

Anda boleh membeli meter glukosa darah dengan potongan harga - selalunya di kedai biasa, pegun, terdapat promosi dan penjualan. Laman web internet juga menetapkan potongan hari, dan pada masa ini anda dapat menjimatkan banyak. Harga purata meter Van Tach Ultra Easy ialah 2000-2500 rubel. Sudah tentu, jika anda membeli peranti terpakai, harganya akan jauh lebih rendah. Tetapi dalam kes ini, anda kehilangan kad jaminan dan keyakinan bahawa peranti berfungsi.

Jalur ujian untuk peranti berharga banyak: sebagai contoh, untuk bungkusan 100 keping rata-rata anda harus membayar sekurang-kurangnya 1,500 rubel, dan petunjuk pembelian dalam jumlah terbesar adalah menguntungkan. Jadi, untuk satu set 50 helai, anda akan membayar sekitar 1200-1300 rubel: penjimatannya jelas. Pakej 25 lancet steril akan menelan belanja kira-kira 200 rubel.

Kebaikan Bioanalyzer

Dalam kit, seperti yang telah disebutkan, terdapat jalur, mereka sendiri menyerap bahagian darah yang diperlukan untuk kajian ini. Sekiranya penurunan yang anda letakkan di jalur tidak mencukupi, penganalisis akan memberi isyarat.

Pena khas digunakan untuk menarik darah dari jari. Lancet sekali pakai dimasukkan di sana, yang cepat dan tanpa rasa sakit menusuk. Sekiranya atas sebab tertentu anda tidak dapat mengambil darah dari jari anda, maka dibenarkan menggunakan kapilari di telapak tangan atau kawasan di lengan bawah.

Bioanalyzer tergolong dalam peranti generasi ke-3 untuk ujian glukosa darah di rumah.

Prinsip pengoperasian peranti adalah pembentukan arus elektrik yang lemah setelah reagen utama memasuki reaksi kimia dengan gula darah pengguna.

Alat tetapan mencatat masa ini, dan dengan cepat menunjukkan jumlah glukosa dalam darah.

Perkara yang sangat penting: peranti ini tidak memerlukan pengaturcaraan berasingan untuk pelbagai jenis jalur penunjuk, kerana parameter automatik sudah dimasukkan ke dalam peranti oleh pengeluar.

Cara membuat ujian darah

One Touch Ultra dilengkapi dengan arahan. Itu selalu disertakan: terperinci, dapat difahami, dengan mempertimbangkan semua kemungkinan pertanyaan yang mungkin timbul dari pengguna. Sentiasa simpan di dalam kotak, jangan dibuang.

Bagaimana analisis dijalankan:

 1. Siapkan peranti sehingga darah diambil.
 2. Sediakan semua yang anda perlukan terlebih dahulu: lancet, pen piercing, bulu kapas, jalur ujian. Tidak perlu segera membuka petunjuk.
 3. Betulkan pegas penusuk pada bahagian 7-8 (ini adalah norma rata-rata untuk orang dewasa).
 4. Basuh tangan anda dengan sabun, keringkan (anda juga boleh menggunakan pengering rambut).
 5. Tusukan jari yang tepat. Keluarkan titisan darah pertama dengan bulu kapas, untuk analisis anda memerlukan sedetik.
 6. Tutup kawasan kerja penunjuk yang dipilih dengan darah - angkat jari anda ke kawasan tersebut.
 7. Selepas prosedur, pastikan untuk menghentikan darah, sapukan kapas yang dibasahi sedikit dengan larutan alkohol ke zon tusukan.
 8. Anda akan melihat jawapan selesai pada monitor dalam beberapa saat.

Seperti yang disebutkan di atas, pertama-tama anda perlu mengkonfigurasi alat agar berfungsi. Proses ini cepat dan mudah. Masukkan tarikh dan masa supaya instrumen mencatat parameter analisis dengan betul. Selaraskan juga tombol tusukan dengan menetapkan spring spring ke bahagian yang dikehendaki. Biasanya selepas beberapa sesi pertama anda akan memahami bahagian mana yang paling selesa untuk anda. Dengan kulit yang nipis, anda boleh tinggal di 3, dengan cukup tebal 4.

Bioanalyzer tidak memerlukan penjagaan tambahan; anda tidak perlu menghapusnya. Lebih-lebih lagi, jangan cuba membuat pembasmian kuman dengan larutan alkohol. Simpan di tempat tertentu, bersih dan kemas..

Alternatif

Ramai yang telah mendengar bahawa glukometer telah menjadi lebih maju, dan sekarang teknik mudah alih ini di rumah juga dapat mengukur kolesterol, asid urik, dan bahkan hemoglobin. Setuju, ini hampir merupakan kajian makmal sebenar di rumah. Tetapi untuk setiap kajian, anda perlu membeli jalur penunjuk, dan ini adalah kos tambahan. Peranti itu sendiri adalah beberapa kali lebih mahal daripada glukometer sederhana - anda perlu menghabiskan kira-kira 10,000 rubel.

Malangnya, pesakit kencing manis sering menghidap penyakit bersamaan, termasuk aterosklerosis. Dan pesakit seperti itu hanya perlu memantau tahap kolesterol. Dalam kes ini, pemerolehan pelbagai peranti lebih menguntungkan: lama-kelamaan, kos yang tinggi akan dibenarkan.

Siapa yang memerlukan glukometer

Sekiranya pesakit kencing manis hanya mempunyai alat seperti itu di rumah? Memandangkan harganya (kami mengambil kira model sederhana), maka hampir semua orang dapat gadget. Peranti ini tersedia untuk warga emas dan keluarga muda. Sekiranya anda mempunyai pesakit kencing manis dalam keluarga, anda harus memberi perhatian khusus kepada kesihatan anda. Termasuk menggunakan glukometer. Membeli peranti dengan tujuan pencegahan juga merupakan keputusan yang wajar..

Terdapat konsep seperti "diabetes hamil", dan alat mudah alih akan diperlukan untuk mengawal keadaan ini. Dengan kata lain, anda boleh membeli alat penganalisis yang murah, dan ia pasti akan berguna untuk hampir semua isi rumah.

Sekiranya meter rosak

Selalu ada kad jaminan di dalam kotak dengan peranti - sekiranya berlaku, periksa ketersediaannya semasa pembelian. Biasanya tempoh jaminan adalah 5 tahun. Sekiranya peranti rosak dalam tempoh ini, bawa semula ke kedai, bersikeras untuk servis.

Tetapi jika anda mematahkan alat itu, atau "tenggelam", dengan kata-kata, menunjukkan sikap tidak terlalu berhati-hati, jaminan itu tidak berdaya. Hubungi farmasi, mungkin mereka akan memberitahu anda di mana lagi glukometer diperbaiki dan adakah ia benar. Membeli peranti dengan tangan anda, anda akan benar-benar kecewa dalam pembelian dalam beberapa hari - anda tidak mempunyai jaminan bahawa peranti tersebut dalam keadaan berfungsi, dan ia benar-benar beroperasi. Oleh itu, lebih baik meninggalkan peranti terpakai.

maklumat tambahan

Sekiranya peranti beroperasi pada bateri, maka sudah cukup untuk menjalankan ribuan diagnostik. Berat ringan - 0.185 kg. Dilengkapi dengan port untuk pemindahan data. Mampu melakukan pengiraan purata: selama 2 minggu dan selama sebulan.

Anda boleh memanggil kelebihan glucometer ini dengan populariti. Model ini adalah salah satu yang paling disukai, kerana lebih mudah untuk menanganinya, dan lebih mudah untuk mencari aksesori untuknya, dan doktor akan mengetahui peranti yang anda gunakan.

Ngomong-ngomong, semestinya perlu berjumpa doktor mengenai pilihan glukometer. Tetapi akan berguna untuk berkenalan dengan ulasan pengguna sebenar, dan mudah didapati di Internet. Hanya untuk maklumat yang lebih benar, cari ulasan bukan di laman pengiklanan, tetapi di platform maklumat.

Ulasan

Terdapat banyak ulasan: terdapat juga ulasan terperinci mengenai peranti dengan arahan gambar dan video yang memperkenalkan bakal pemilik operasi operasi peranti.

Menentukan glukosa darah menggunakan meter One Touch Ultra mengikut arahan penggunaan

Bagi pesakit diabetes, sangat penting untuk mengikuti peraturan tertentu. Ini juga berlaku untuk rawatan ubat, dan diet, dan gaya hidup secara umum. Ini memerlukan perhatian pada aspek-aspek tertentu dan usaha fizikal untuk mengekalkan bentuknya. Mungkin petunjuk utama adalah tahap gula dalam darah. Teknologi moden telah membolehkan orang biasa mengukur indikator ini secara bebas tanpa menghubungi institusi khusus.

Salah satu peranti popular yang dapat anda ketahui parameter glisemik anda ialah meter One Touch Ultra Easy. Arahan dalam bahasa Rusia selalu dilampirkan pada kit peranti, tersedia untuk pengguna Rusia.

Ciri-ciri

Glucometer "Van touch ultra" dirancang untuk mengukur kepekatan glukosa dalam darah kapilari. Dengan itu, anda dapat mengesan keberkesanan rawatan komplikasi diabetes dengan mudah. Peranti ini boleh digunakan di klinik dan di rumah. Walaupun tujuannya adalah untuk memantau keadaan glisemik pesakit diabetes, alat itu sendiri tidak sesuai untuk mendiagnosis penyakit ini..

Dalam glukometer ini, mekanisme untuk mengukur gula dibina berdasarkan prinsip elektrokimia, apabila kekuatan arus elektrik yang berlaku semasa interaksi glukosa larut dalam darah dan zat khas yang disimpan pada jalur ujian diukur. Oleh kerana teknologi terkini ini, pengaruh faktor luar pada proses pengukuran diminimumkan, sehingga meningkatkan ketepatan data yang diperoleh. Hasil sampel yang diambil ditampilkan pada layar kecil dan ditampilkan dalam format standard untuk pengukuran tersebut (mmol / L atau mmo / dL).

Penentuan petunjuk selepas pengambilan sampel darah mengambil masa 5 saat. Sistem ini dapat menghafal hingga 500 hasil sampel dengan waktu diambil - data dapat dipindahkan ke semua jenis media yang popular, yang berguna untuk analisis selanjutnya mengenai dinamika glisemik oleh doktor yang hadir. Di laman web pengeluar LifeScan, tersedia perisian yang membantu operasi dengan data yang diterima. Di samping itu, anda boleh mengira nilai purata untuk satu, dua minggu atau sebulan, juga berdasarkan kadar glukosa sebelum dan sesudah makan. Satu bateri cukup untuk 1000 ukuran. Peranti ini cukup padat (berat - 185 g) dan senang digunakan. Semua fungsi dipantau hanya dengan dua butang..

Peralatan

Kit ini terdiri daripada:

 • meter glukosa "OneTouch UltraEasy";
 • jalur untuk analisis;
 • pemegang menindik;
 • lancet steril;
 • topi untuk mengambil sampel dari pelbagai tempat;
 • bateri
 • kes.

Selain itu, sebotol dengan larutan kawalan tersedia untuk dibeli, yang direka untuk membandingkan hasil ujian dan memeriksa tahap kesihatan meter.

Mekanisme kerja dan penalaan

Seperti disebutkan di atas, kaedah elektrokimia terlibat dalam bioanalyzer. Jalur ujian dilapisi dengan bahan yang menyerap sejumlah darah. Glukosa yang dilarutkan di dalamnya bertindak balas dengan elektrod enzim yang mengandungi dehidrogenase. Enzim dioksidakan dengan pelepasan reagen perantaraan (ion ferrocyanide, osmium bipyridyl atau derivatif ferrocene), yang juga, pada gilirannya, dioksidakan, yang menghasilkan arus elektrik. Jumlah cas yang melalui elektrod berkadar dengan jumlah dekstrosa yang telah bertindak balas..

Menyiapkan meter harus dimulakan dengan menetapkan tarikh dan waktu semasa. Sebelum penggunaan langsung, instrumen tersebut dikalibrasi dengan cek atau kod cek yang dilekatkan pada jalur ujian. Prosedur pengesahan kod diulang apabila anda membeli set jalur baru. Semua manipulasi yang diperlukan dijelaskan secara terperinci dalam manual yang dilampirkan..

Arahan penggunaan

Sebelum meneruskan prosedur, disarankan untuk mencuci tangan dan tempat tusukan yang dimaksudkan. Cara termudah untuk mendapatkan setetes darah adalah dari jari, telapak tangan, atau lengan bawah anda. Pagar itu dilakukan dengan menggunakan pen-piercer dan lancet yang dimasukkan ke dalamnya. Peranti ini dapat disesuaikan dengan kedalaman tusukan (dari 1 hingga 9). Dalam kebanyakan kes, mestilah kecil - yang besar diperlukan untuk orang yang mempunyai kulit tebal. Walau bagaimanapun, untuk memilih kedalaman individu, anda perlu memulakan dengan nilai kecil.

Letakkan pen dengan kuat pada jari anda (jika darah diambil daripadanya) dan klik butang pelepas rana. Menekan jari kelingking, peras setitik darah. Sekiranya ia merebak, tetes lain akan dikeluarkan atau tusukan baru dibuat. Untuk mengelakkan munculnya jagung dan berlakunya kesakitan kronik untuk setiap prosedur berikutnya, anda perlu memilih tapak tusukan baru.

Setelah mengeluarkan setetes darah, dengan hati-hati, tidak mengikis, dan tidak mengotorkan, gunakan jalur ujian ke dalam bioanalyzer. Sekiranya medan kawalan di atasnya diisi sepenuhnya, sampel diambil dengan betul. Setelah waktu yang ditentukan, hasil ujian akan muncul di layar, yang secara otomatis dimasukkan ke dalam memori perangkat. Selepas analisis, lancet dan jalur yang digunakan dikeluarkan dan dibuang dengan selamat..

Semasa prosedur, perhatian harus diberikan kepada beberapa kemungkinan keadaan. Jadi, sebagai contoh, jika ujian pada tahap glisemik tinggi pada diabetes dilakukan pada suhu 6-15 ° C, data akhir mungkin diremehkan jika dibandingkan dengan keadaan sebenar. Kesalahan yang sama boleh berlaku dengan dehidrasi yang teruk pada pesakit. Pada suhu yang sangat rendah (10.0 mmol / L), anda mesti segera mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk menormalkan tahap dekstrosa dalam darah. Sekiranya anda berulang kali menerima data yang tidak bertepatan dengan petunjuk biasa, periksa penganalisis dengan penyelesaian kawalan. Sebaiknya berjumpa doktor untuk mengetahui gambaran klinikal sebenar..

Harga dan ulasan

Kos peranti berkisar antara 600-700 rubel, tetapi harganya dibenarkan sepenuhnya.

Sebilangan besar pesakit yang membeli peranti ini memberi respons positif tentangnya:

Saya berpuas hati dengan peranti ini, perlu diperhatikan beberapa ciri: ketepatan penunjuk, kelajuan penentuan yang tinggi, kemudahan penggunaan.

Saya 100% berpuas hati dengan pembelian tersebut. Semua yang diperlukan, semuanya ada. Hasil yang tepat dalam jangka waktu yang singkat, kemudahan penggunaan, yang sangat penting bagi orang usia, layar yang mudah digunakan dengan jumlah yang besar. Dengan kata lain, pembantu yang boleh dipercayai!

Kesimpulannya

Peranti untuk menentukan tahap glisemik "Van Touch" telah mendapat banyak ulasan positif. Menilai ketidakmampuan mereka, pengguna mencatat ketepatan bacaan dan kestabilan dalam operasi. Penganalisis ringan dan padat cukup sesuai digunakan setiap hari dan boleh bertahan selama beberapa tahun. Berdasarkan angka tersebut, anda boleh mendapatkan rawatan diabetes secara individu dan berkesan.

Sistem pemantauan glukosa darah mudah alih OneTouch Ultra, OneTouch UltraEasy

Nombor dalam SRSF RF:26247-12
Pengilang / Pemohon:LifeScan, Inc., syarikat Johnson & Johnson, Amerika Syarikat

Untuk mengukur kandungan glukosa (gula) dalam darah kapilari seluruh manusia dan digunakan di institusi perubatan untuk kawalan ekspres, serta untuk penggunaan individu, mereka tidak dirancang untuk mengukur tahap glukosa (gula) dalam darah anak-anak yang baru lahir (berumur hingga 4 minggu).

Muat turun

26247-12: Penerangan Jenis SIMuat turun552.5 KB
Jenis Perakuan KelulusanBuka.

Maklumat mengenai Daftar Negeri

Data asas
Nyatakan nombor pendaftaran26247-12
NamaSistem pemantauan glukosa darah mudah alih
ModelOneTouch Ultra, OneTouch UltraEasy
Kelas SI39
Tahun Pendaftaran2012
Kaedah Pengesahan / Maklumat PengesahanMI 3138-2008
Selang minat / Kekerapan pengesahan3 tahun
Negara pengeluarUSA
Nota06/01/2012 perubahan nama pengeluar 04/23/2012 diluluskan dan bukannya 26247-06
Maklumat Sijil
Kesahan Sijil04/23/2017
Nombor sijil46275
Jenis Sijil (C - Siri / E - Lot)C
Tarikh ProtokolPerintah 397 ms 01 dari 06/01/2012 Perintah 277 ms 18 dari 04/23/2012 10 dari 09/14/06 ms 127
Pengilang / Pemohon

Flextronics Inc. (Shen Zhen) Co., Ltd., China (LifeScan Inc., Syarikat Johnson & Johnson, Amerika Syarikat)

1000 Gibraltar Drive, Milpitas, CA 95035-6312, Amerika Syarikat, tel. 1 (408) 956-4821, faks 1 (408) 956-4122

Pelantikan

Sistem pemantauan glukosa darah mudah alih OneTouch Ultra, OneTouch UltraEasy (selepas ini disebut sebagai sistem) direka untuk mengukur kepekatan glukosa dalam darah dengan kaedah glukosa oksidase.

Penerangan

Prinsip pengoperasian sistem didasarkan pada mengukur potensi arus elektrik yang disebabkan oleh reaksi glukosa dalam sampel darah dengan enzim glukosa oksidase. Potensi arus elektrik yang diukur sebanding dengan kepekatan glukosa dalam sampel darah yang dianalisis. Hasil pengukuran diproses oleh peranti mikroprosesor dan ditampilkan di layar paparan kristal cair terpadu dalam unit mmol / l (mg / dl), dan juga direkam dalam memori sistem.

Pembungkusan dengan sistem ditutup dengan filem pelindung dengan logo "OneTouch Lifescan". Penggunaan alat dilarang sekiranya filem pelindung rosak atau hilang.

Perisian

Sistem menggunakan perisian tertanam yang dipasang oleh pengeluar secara langsung dalam sistem ROM.

Perisian ini dirancang untuk mengendalikan sistem, pengawal penggerak dalaman dan alat pengukur dan tetapannya, serta untuk memastikan fungsi antara muka, memproses maklumat yang diterima dari alat pengukur semasa pengukuran.

Data pengenalan (tanda) bahagian sistem perisian yang signifikan secara metrologi ditunjukkan dalam jadual 1.

Nama Pengenalan Perisian

Nombor Versi Perisian (Nombor Pengenalan)

Pengecam perisian digital (checksum kod boleh laku)

Algoritma Pengiraan Pengecam Digital Perisian

Perisian Pengurusan Diabetes OneTouch®

Data adalah hak milik pengeluar dan dilindungi untuk diakses oleh peniaga dan pengguna.

Perlindungan perisian daripada perubahan yang tidak disengaja dan disengaja sesuai dengan tahap "A" menurut MI 3286-2010.

Spesifikasi

Ciri-ciri metrologi dan teknikal sistem ditunjukkan dalam Jadual 3. Jadual 3

Julat pengukuran kepekatan glukosa darah, mmol / l

Had komponen rawak relatif ralat dalam mengukur kepekatan glukosa dalam julat pengukuran, tidak lebih daripada,%

Glucometer Van Touch (Satu Sentuhan)

Setiap orang yang menghidap diabetes tahu apa itu glukometer. Ini adalah alat kecil yang memberikan pertolongan yang tidak dapat diganti kepada seseorang yang mempunyai patologi metabolik. Glucometer adalah mekanisme terkawal khas, mudah digunakan, menunjukkan hasil yang tepat..

Kelebihan utama glukometer adalah bahawa mereka tidak berbeza dengan hasil yang dapat diperoleh dengan ujian darah makmal. Oleh itu, seseorang yang mempunyai alat sedemikian tidak perlu kerap mengunjungi institusi perubatan, sekiranya terdapat kecurigaan peningkatan glukosa dalam badan.

Seiring berjalannya waktu, perkembangan baru muncul, berkat glukometer yang sesuai telah muncul, yang dijual dalam bentuk tampalan atau klip. Walau bagaimanapun, kos peralatan tersebut bukanlah yang paling rendah, di samping itu, perlu menukar sensor dan sensor secara berkala. Tetapi, bagaimanapun, glukometer yang menyederhanakan kehidupan pesakit diabetes, yang membolehkan anda sentiasa memantau gula darah.

Yang paling berpatutan dan tepat adalah meter sentuh. Satu siri glukometer dari syarikat ini mempunyai beberapa subtipe peranti yang mudah digunakan, tersedia secara komersial dan membolehkan anda menentukan tahap glukosa dengan cepat.

Pilih Satu Sentuhan Glucometer

Peranti yang paling terkenal untuk diagnostik ekspres adalah glukometer pilih sentuh van. Peranti ini membantu menentukan tahap glukosa dalam badan. Penting untuk diingat bahawa norma kepekatannya pada perut kosong mestilah 3.3 - 5.5 mmol / l. Sudah tentu, mungkin terdapat sedikit penyimpangan, tetapi hanya berdasarkan ciri-ciri individu badan setiap orang.

One Touch Select berfungsi dengan jalur ujian. Mereka mesti dipasang di penganalisis. Peranti itu sendiri menyerap darah dari jari. Apabila darah mencukupi memasuki zon penunjuk, meter akan menukar warna jalur. Peranti ini sangat mudah digunakan dan praktikal, sebab itulah ia sangat popular di kalangan pesakit kencing manis yang perlu mengawal peraturan gula dalam badan..

Faedah menggunakan meter Satu Sentuhan:

 • dilengkapi dengan skrin lebar, yang menunjukkan watak yang jelas dan besar;
 • peranti mengingat petunjuk yang diperoleh sebelum dan selepas makan;
 • jalur ujian untuk glukometer sentuhan van bersaiz padat;
 • julat pengukuran ialah 1.1 - 33.3 mmol / l;
 • peranti ini mempunyai memori terbina dalam untuk 350 hasil;
 • 1.4 ml darah sudah cukup untuk mendapatkan hasilnya.

Hayat peranti direka untuk 1000 pengukuran darah. Itulah sebabnya, peralatan jenis ini dianggap menjimatkan. Semasa menjual, peranti mesti disertakan dengan petunjuk langkah demi langkah, supaya sesiapa sahaja dapat mengetahui sistemnya dengan cepat. Kit ini menjual jalur ujian, lancet untuk glukometer van touch (10 pcs.), Sarung khas.

Glucometer One Touch Select Plus

Wakil lain dari siri ini ialah meter Van Touch Select Plus. Unit ini dihasilkan oleh syarikat Amerika LifeScan. Dialah, salah satu yang pertama di Rusia, yang mempunyai analog berbahasa Rusia. Dengan prinsip operasi, peranti ini cukup mudah, menyerupai telefon bimbit. Alat boleh menghasilkan laporan setelah setiap pengukuran, dan berdasarkan nilai rata-rata.

Untuk melakukan analisis pada alat sedemikian, satu tetes darah sudah cukup. Jalur ujian yang dijual di dalam kit dengan cepat menyerap cecair biologi dan menghasilkan hasilnya. Glukosa, yang ada di dalam darah, bertindak balas dengan enzim penunjuk itu sendiri. Akibatnya, arus elektrik yang lemah berlaku, yang membolehkan anda mengira tahap gula.

Menurut teknik penggunaan, peranti ini cukup difahami, selain itu, ia mempunyai kelebihan berikut:

 • dilengkapi dengan skrin besar;
 • Menu berbahasa Rusia;
 • membolehkan anda mengira petunjuk purata;
 • berat dan dimensi ringan;
 • hanya ada tiga butang untuk kawalan;
 • membolehkan anda merakam hasil pengukuran sebelum dan selepas makan makanan;
 • kos rendah jika dibandingkan dengan glukometer lain.

Satu-satunya kelemahan peranti adalah bahawa ia tidak mempunyai lampu latar dan sistem pemberitahuan suara untuk hasilnya. Walau bagaimanapun, dalam banyak kes, parameter ini tidak menjadi masalah, jadi versi glukometer Van Touch ini popular.

Glucometer One Touch Select Simple

Pemilihan sentuhan van glukometer sederhana adalah yang paling ringan dan padat. Kosnya rendah, jadi orang yang mempunyai anggaran terhad mampu membeli jenis peranti ini. Walau bagaimanapun, satu-satunya negatif peranti sedemikian dapat mempengaruhi pilihannya dengan ketara semasa membeli. Glukometer One Touch Select Simple tidak menyegerakkan data dengan komputer, kerana keputusan ujian tidak diingati (hanya nilai terakhir yang tersisa).

Tetapi, walaupun ini, peranti ini cukup popular, kerana ia memungkinkan pengukuran darah secara berkala pada orang yang bergantung kepada insulin. Di antara ciri utama glukometer, perlu diperhatikan bahawa ia memenuhi semua keperluan standard sebanyak 97.6%, termasuk kepekatan glukosa yang rendah secara patologi.

Kelebihan utama unit ini adalah seperti berikut:

 • Kemudahan penggunaan kerana kekurangan butang, tetapan menu dan kod. Untuk mendapatkan hasilnya, anda perlu memasukkan jalur ujian ke dalam indikator, bawa darah ke dalamnya dan tunggu 5 saat. Hasil dipaparkan..
 • Kekurangan pengekodan. Memasuki bar, meter pintar menentukur secara automatik.
 • Kehadiran arahan di skrin, isyarat bunyi.
 • Sistem amaran untuk penyimpangan dari norma. Dalam kes ini, anak panah, yang dipaparkan di layar, menunjuk ke salah satu dari dua titik (biru - untuk gula rendah, merah - tinggi).
 • Penggunaan biosensor glukosa oksidase, yang memberikan hasil ketepatan tinggi.
 • Hasil kelajuan tinggi (5 saat).

Semasa menjual, meter diletakkan di dalam kotak plastik khas yang melindungi peranti daripada kesan persekitaran luaran. Jalur ujian juga dimasukkan ke dalam casing..

Glucometer One Touch Ultra

Dengan glukometer VanTouch Ultra, anda dapat mengawal tahap glukosa anda di mana sahaja. Oleh kerana kemudahan dan kemudahan penggunaannya, alat ini dapat dibawa ke dalam beg sehingga Anda dapat mengukur jumlah gula dalam tubuh pada waktu yang tepat.

Apabila dijual dalam pakej One Touch Ultra, terdapat pengecas, helai, lancet, pemegang tusukan, penutup untuk mengumpulkan darah dari telapak tangan atau lengan bawah, penutup, penyelesaian dan arahan kerja.

Antara kelebihan utama peranti ini, perlu diperhatikan ciri-ciri berikut:

 • Isyarat suara.
 • Ketepatan hasil yang tinggi.
 • Untuk analisis, 1 μl darah sudah mencukupi.
 • Pegangan tusukan yang terdapat di dalam kit membolehkan anda melakukan ujian di rumah dengan selamat.
 • Jalur yang digunakan untuk ujian mempunyai lapisan pelindung khas..

Glukometer adalah peranti generasi ketiga yang dapat menentukan jumlah glukosa dalam badan. Peranti ini menyediakan data yang tepat, merakam arus elektrik yang lemah, menunjukkan kepekatan glukosa.

Semasa menjual kepada pembeli, arahan yang jelas akan dikeluarkan sesuai dengan yang seseorang dapat mengkonfigurasi parameter yang diperlukan agar proses kawalan glukosa tidak memakan banyak waktu. Analisis harus dilakukan pada waktu perut kosong pada waktu pagi. Sekiranya ada keperluan mendesak, ia dapat dilakukan lagi.

Glucometer One Touch Ultra Mudah

Peranti dengan kemampuan menyimpan hingga 500 ukuran - meter glukosa darah, mempunyai kos yang berpatutan dan hasil penyelidikan yang sangat baik. Terima kasih kepada pemasa bawaan dan pengekodan automatik, hasilnya dapat diperoleh setelah 5 saat setelah menyerap darah dengan jalur.

Unit ini juga mempunyai ciri khas berikut:

 • saiz padat;
 • dilaksanakan dalam pelbagai warna;
 • analisis menggunakan kaedah elektrokimia;
 • penentukuran serupa dengan pengiraan plasma darah;
 • julat pengukuran 1.1 - 3.3 mmol / l.

Ia dijual dengan arahan dan casing, sehingga memungkinkan untuk memindahkan peranti ke tempat lain. Ini adalah pilihan yang baik untuk orang muda dan orang dewasa yang harus sentiasa memantau tahap gula mereka..

Glucometer Van Touch Verio

Meter ini berfungsi dengan teknologi terkini, yang membolehkan anda memeriksa gula dalam 5 saat (pada masa ini lebih dari 1000 ukuran diambil). Hasil daripada begitu banyak kajian, hasil yang tepat ditunjukkan. Jalur ujian terpakai dijual sebagai satu set. Juga di dalam peranti terdapat:

 • lampu latar;
 • tanda glukosa sebelum dan selepas makan;
 • bateri;
 • pen piercing (jarum khas untuk glukometer sentuhan van).

Ciri khas peranti ini adalah parameter berikut:

 • output tepat;
 • kekurangan bateri (bateri boleh berfungsi tanpa gangguan selama 2 bulan atau lebih);
 • mengekalkan analisis terkini untuk meramalkan hiper dan hipoglikemia;
 • kehadiran tanda sebelum dan selepas makan;
 • julat kerja 1.1 - 33.3 mmol / l.

Dalam parameter luaran, peranti ini setanding dengan iPod. Peranti ini cukup senang, ia boleh digunakan di luar rumah. Berkat perkembangan moden seperti itu, pesakit diabetes mempunyai kemampuan untuk memantau kadar gula darah di mana sahaja dan selamat.

Arahan penggunaan

Sebelum anda mula mengukur glukosa darah, anda perlu mengkaji dengan teliti cara menggunakan alat ini!

Pengilang memasukkan arahan ke dalam setiap peranti, yang mana penyelidikan harus dilakukan mengikut algoritma tindakan berikut:

 • Basuh tangan dengan air suam dan sabun, lap sehingga bersih.
 • Pemanasan jari, tusukan bantal jari manis dilakukan.
 • Jalur ujian dimasukkan ke dalam meter.
 • Lancet dimasukkan ke dalam penusuk, yang membuat tusukan.
 • Titisan darah pertama dihapus dengan kapas, dan yang kedua dibawa ke jalur ujian.
 • Penunjuk secara bebas menyerap darah, setelah itu, setelah 5 saat, hasilnya muncul di layar peranti.

Ketepatan glukometer VanTouch adalah 10%. Oleh itu, analisis mesti diulang (tiga kali) dengan perbezaan 2-3 minit. Jangan menganggap hasil glukometer sebagai kesalahan, yang dibandingkan dengan pengukuran pada peranti lain. Masing-masing mempunyai kalibrasi yang tidak sesuai dengan sampel darah tertentu..

Jangka hayat meter glukosa Van Touch

Glukometer dijual dengan jaminan. Peranti itu sendiri tidak mempunyai tarikh luput yang tepat. Lebih banyak perhatian perlu diberikan kepada lancet dan jalur ujian. Yang kedua boleh disimpan setelah dibuka selama 6 bulan. Selepas kelewatan, dilarang menggunakannya.

Penting untuk mengikuti arahan dan cadangan pengeluar dan menyimpan meter dan bekalan di tempat dengan kelembapan rendah dan dalam kes yang tertutup rapat.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes