Insumol apa itu

Dari semasa ke semasa, maklumat muncul di televisyen dan di media mengenai pelbagai kaedah kononnya revolusi untuk merawat diabetes. Pada tahun 2011, penderita diabetes ditawarkan "insumol" tertentu untuk menyembuhkan diabetes sepenuhnya. Pada satu nama, hampir semua maklumat mengenai insumol berakhir.

Apa itu? Ubat (tablet, serbuk), teknik atau alat tidak diketahui. Tidak ada maklumat yang serupa dengan kebenaran. Pakar bersetuju mengenai penipuan.

Tindakan terapeutik

Ringkasnya - insumol tidak mempunyai kesan terapeutik pada diabetes. Dalam kes sia-sia (dan tidak berbahaya) kaedah, kesan psikologi tetap mungkin berlaku. Ini adalah plasebo atau dummy, tetapi kesan positif dari cadangan automatik dapat berfungsi. Walau bagaimanapun, sebarang peningkatan kesejahteraan mungkin tidak disahkan oleh kajian klinikal dan petunjuk objektif. Adalah perlu untuk mengetahui semua mekanisme tindakan agen terapi. Bukti klinikal dan saintifik.

Boleh dikatakan bahawa kaedah rawatan alternatif yang dicadangkan juga tidak mempunyai kajian pengesahan, tetapi mereka tidak mengaku sebagai kategori kaedah rawatan utama. Keselamatan mereka telah terbukti dari segi sejarah dan harganya cukup mencukupi..

Perubatan tidak berhenti (dan ini bagus), teknologi dan kaedah rawatan baru sentiasa muncul dan berkembang. Tetapi untuk penyebaran metodologi yang meluas, pendapat seseorang atau bahkan sekumpulan orang tidak mencukupi. Memerlukan pangkalan data penyelidikan dan hasil yang mengesahkan.

Konservatisme adalah ciri perubatan. Kadang-kadang banyak masa berlalu sehingga sekurang-kurangnya terbukti kesan terapi kaedah atau bahan rawatan tertentu. Ini adalah sejenis perlindungan daripada cadangan berbahaya atau tidak berguna..

Jauh lebih mudah untuk menjelaskan kehausan sederhana untuk mendapatkan keuntungan. Penipuan biasa orang sakit dan orang tersayang. Semua media massa memperoleh keuntungan yang cukup sah dengan mengiklankan ubat. Cukup bagi mereka untuk membuat pernyataan bahawa pengiklan bertanggungjawab sepenuhnya. Orang yang menghidap diabetes hanya membayar harapan pemulihan dan menghabiskan sejumlah besar wang, sementara penipu membuat keuntungan. Dan keuntungannya selalu lebih besar, semakin biasa penyakitnya. Ia khas untuk diabetes..

Pengilang dan harga

Semua dikelaskan. Kedua-dua pengeluar dan kosnya. Selalunya, selain nombor telefon, tidak ada maklumat lain. Alamat pengilang dan penjual No. Harganya mencecah kira-kira sepuluh ribu rubel. Pelbagai produk dan jangka hayat pasaran tidak diketahui.

Keputusan untuk membeli seseorang selalu membuat keputusan mereka sendiri. Ini adalah tindakan sukarela dan sekiranya tiada dokumen yang mengesahkan pembelian, mustahil untuk membuktikan penipuan dalam bentuk apa pun. Lebih baik membelanjakan wang ini untuk amal (sekali lagi, jangan menjadi penipu).

Kesan

Pertama sekali, membazirkan wang. Tetapi kemungkinan kerosakan kesihatan dari teknik yang tidak diketahui dan waktu yang hilang tanpa rawatan yang mencukupi. Kadang-kadang orang sendiri, ketika membeli barang yang meragukan, menyumbang kepada perkembangan penipuan.

BIO CORRECTOR MUNGKIN DIABETES PADA UMUR 70 TAHUN

kaki mula membeku, dan kami memasukkannya ke dalam madu untuk diperiksa. Pusat. Di sana mereka memeriksa gula 3 kali sehari - pada waktu pagi itu normal, dan meningkat pada waktu petang - ada pilihan yang menyarankan bahawa beberapa produk tidak sesuai.


Pada masa ini (bulan 2), bukannya mengambil diabetes
Tab Glidiab MV 2. pagi sebelum makan
Siofor 850 1 tab pada waktu pagi selepas makan sebiji pada waktu petang pada 21 jam.
Kami membeli alat untuk mengukur gula; doktornya memeriksa analisis selari gula 13, 11 atau 9.5.
Jelasnya, persediaan yang ditetapkan tidak mencukupi. Pembetulan rejimen rawatan tidak mungkin dilakukan, kerana anda tidak menunjukkan pada saat apa hasil ujian gula diperoleh - apa pada perut kosong, apa setelah makan, apa sebelum tidur.

Adakah menggunakan Biocorrector atau peranti Insumol akan memperbaiki keadaan? adakah ia tidak berbahaya?

Sekiranya anda tidak memahami jawapan saya, anggap tidak lengkap atau ada soalan tambahan - tulis di komen untuk soalan anda di laman web ini dan saya akan berusaha membantu (jangan tuliskannya dalam pesanan peribadi).

Sekiranya anda ingin menjelaskan sesuatu, tetapi anda bukan pengarang soalan ini, maka tulislah soalan anda di halaman https://www.consmed.ru/add_question/, jika tidak, soalan anda akan tetap tidak dijawab. Soalan perubatan dalam mesej peribadi tidak akan dijawab.

Laporan kemungkinan konflik kepentingan: Saya menerima pampasan material dalam bentuk geran penyelidikan bebas dari Servier, Sanofi dan Kementerian Kesihatan Persekutuan Rusia.

Apa yang dirindui?

Hari ini, bank, syarikat insurans dan organisasi kewangan lain menawarkan pelbagai perkhidmatan. Tidak begitu mudah untuk memahami ciri-ciri tawaran yang ada secara bebas, dan menjadi mangsa Misseling itu mudah.

Untuk meninjau banyaknya perkhidmatan kewangan yang ditawarkan syarikat, pelanggan biasanya meminta nasihat. Pengurus menolong mereka membuat pilihan, tetapi tidak semuanya berhati-hati menjalankan tugas mereka. Sebilangan pekerja organisasi kewangan sengaja menyesatkan warganegara dan menjual orang yang berbeza dengan kedok satu perkhidmatan. Apa yang tidak betul dan bagaimana tidak menjadi mangsa, kata AiF.ru.

Apa maksud misel??

Misselling - dari bahasa Inggeris "misselling", yang secara harfiah dapat diterjemahkan sebagai "penjualan yang salah." Sebenarnya, Misseling adalah penipuan pembeli, penyalahgunaan yang disengajakan. Ini adalah nama kes apabila pelanggan menjual sesuatu yang lain dengan alasan barang atau perkhidmatan yang telah digunakannya. Penjual yang tidak bertanggungjawab tidak melaporkan ciri-ciri utama produk, menjadikannya sebagai keperluan yang diharapkan oleh pembeli. Pada masa yang sama, produk itu sendiri boleh menjadi cukup bagus, tetapi jika ia dijual dengan kedok sesuatu yang lain, ia masih dianggap tidak tepat.

Anda dapat bertemu dengan misel dalam bidang apa pun, tetapi yang paling sering menjadi mangsa adalah pelanggan organisasi kewangan: bank, syarikat insurans, syarikat broker, dll. Menurut statistik dari Bank Pusat Persekutuan Rusia, kebanyakan aduan diajukan khusus kepada organisasi kredit. Pada tahun 2019, aduan terhadap bank berjumlah 57.4% daripada jumlah keseluruhan.

Selalunya, organisasi kredit bertindak sebagai ejen syarikat insurans atau pembrokeran, dana pencen swasta, dan lain-lain. Dalam kes ini, dengan menjual perkhidmatan syarikat rakan kongsi, bank menerima komisen. Oleh itu, dengan alasan sumbangan yang lebih menguntungkan, bukannya produk kewangan perbankan, pelanggan mungkin ditawarkan sesuatu yang lain, misalnya, polisi insurans hayat pelaburan (LIF), saham dana pelaburan bersama (UIF), pelaburan dalam sekuriti (termasuk bank itu sendiri atau syarikat rakan kongsi), perjanjian pencen swasta. Akibatnya, pendapatan produk ini mungkin lebih besar daripada deposit, namun risiko dalam kes ini lebih tinggi: tidak ada faedah yang dijamin, dan deposit tidak masuk ke dalam sistem insurans negara.

Merelakan adalah haram?

Menurut Undang-Undang tentang Perlindungan Pengguna, pelanggan berhak mendapatkan informasi lengkap tentang produk sebelum membuat keputusan pembelian. Kesalahan sepertinya melanggar undang-undang ini. Walau bagaimanapun, ciri-ciri barang dan perkhidmatan kewangan, sebagai peraturan, dijelaskan secara terperinci dalam kontrak. Selain itu, dokumen tersebut secara berasingan menyatakan bahawa pelanggan menyedari kemungkinan risiko dan menyedari mereka. Selalunya orang memeriksa dan menandatangani kontrak, mempercayai pengurus dengan sepatah kata dan tidak membaca perinciannya.

Sebenarnya, kesalahan ejaan tidak melanggar undang-undang, tetapi pendekatan ini dianggap tidak bertanggungjawab. Walaupun pelanggan itu benar-benar disesatkan, namun dia menandatangani perjanjian, akan sangat sukar untuk membuktikan niat jahat syarikat.

Bagaimana untuk tidak menjadi mangsa miselling?

Agar tidak terjebak dalam perangkap ejaan, anda harus ingat peraturan utamanya: selalu baca kontrak dengan teliti dan pelajari semua lampiran padanya. Perlu juga mengemukakan soalan penjelasan sekiranya perlu. Dokumen hanya boleh ditandatangani jika semuanya jelas dan tidak ada klausa kontrak yang diragukan.

Bank Pusat Persekutuan Rusia dan para peserta pasaran kewangan domestik yang bertanggungjawab berusaha menangani kesalahan ejaan. Oleh itu, pada tahun 2018, Kesatuan Penanggung insurans All-Russian menggunakan satu standard profesional untuk penjualan polisi. Dan pada tahun 2019, Bank Pusat mengeluarkan arahan dengan syarat untuk syarikat insurans dan ejennya.

Oleh itu, semasa membuat kontrak insurans hayat, pelanggan diminta untuk mengeluarkan memo pendek dan difahami dengan maklumat yang paling penting dan komprehensif mengenai perkhidmatan tersebut. Antara lain, memo tersebut harus menunjukkan bahawa polisi insurans bukanlah deposit dan pelaburan di atasnya tidak dilindungi oleh negara. Kerana melanggar standard profesional dan kehendak Bank Pusat Persekutuan Rusia, syarikat insurans boleh dikenakan denda, penggantungan atau pembatalan lesen.

Gommage

Perkataan "gommage" agak membingungkan bagi pengguna kecantikan: baik itu scrub dalam bahasa Perancis, atau sebutan produk khas untuk pengelupasan. Soalan timbul: apa yang istimewa tentangnya, mengapa diperlukan dan apakah itu diperlukan sama sekali? Kami akan menerangkan semuanya sekarang.

Eka Inauri Pengarang

Pakar Dermatologi Maria Nevskaya

Apa itu gommage

Gommage adalah salah satu jenis pengelupasan kulit (mengelupas). Ia mempunyai kesan ringan dan ditujukan terutamanya kepada pemilik kulit sensitif, yang mudah terluka oleh zarah kasar dan oleh itu memerlukan pengendalian yang halus.

Sekiranya kita bercakap mengenai gommage klasik yang diciptakan oleh pakar kosmetik Perancis pada abad yang lalu, maka ia adalah gel dengan enzim atau asid, yang disapukan pada wajah selama beberapa minit, dan setelah pengeringan, gulungan itu bergelombang bersama dengan kotoran dan sel mati. Zarah kasar tidak disediakan dalam gommage ini..

Gelanggang skating pengelupasan seperti ini dapat dijumpai hari ini dalam pelbagai pengeluar Korea, yang menyatakan produk ini hampir menjadi kata terakhir dalam penjagaan kosmetik, sehingga membuktikan bahawa semua yang baru sudah lama dilupakan.

Asalnya dipanggil gommazh peeling-rolling. © Lancôme

Pencipta alat moden tidak hanya melupakan gommage lama yang baik (gomme dalam bahasa "penghapus" Perancis, "pemadam"), tetapi memperbaikinya dengan mengambil kira kemampuan teknikal baru dan kemajuan kecantikan.

Tetapi ciri utama dari gommage - kelembutan, kelembutan, kemungkinan penggunaan untuk kulit sensitif - tetap tidak tergoyahkan.

Jadi, apa penghormatan dari sampel baru?

Komposisi gommages

Rumusan gommage moden harus berdasarkan tiga "paus".

Enzim dan / atau asid (dalam kepekatan kecil) adalah agen yang melembutkan stratum korneum epidermis dan membantu sel mati terpisah dari permukaan kulit.

Zarah kasar untuk pengelupasan dan urutan mekanikal. Sintetik atau semula jadi, mestilah lembut dan kecil. Undang-undang utama gommage adalah tidak menggaru atau mencederakan kulit.

Komponen penjagaan. Selalunya ini adalah emolien, yang memberikan "penggulungan" zarah pengelupasan yang lebih lembut.

Untuk apa gommage?

Sebarang prosedur pengelupasan (pengelupasan, gommage, scrub) membebaskan kulit dari lapisan sel mati bersama dengan zarah-zarah kecil (tidak kelihatan) kotoran dan sebum. Kerana gabungan dua jenis pengelupasan (kimia dan mekanikal), penghormatan dengan semua kelembutannya cukup berkesan. Di samping itu, kerana kelazatannya, ia boleh digunakan lebih kerap daripada scrub standard.

Gommage menggabungkan dua jenis pengelupasan. © Skin.ru

Hasil daripada penggunaan gommages secara berkala:

kulit menjadi lebih halus, berseri, sekata;

terima kasih untuk mengurut nada suaranya bertambah baik;

keberkesanan penjagaan seterusnya meningkat;

bahan tambahan melembutkan dan melembapkan kulit.

Apakah perbezaan antara gommage dan scrub

Dalam realiti kecantikan moden, gommage dan scrub menjadi produk yang lebih berkaitan daripada sebelumnya, kerana dalam kedua-dua kes ini kita berurusan dengan pengelupasan mekanikal. Tetapi!

Dalam gosok, zarah kasar boleh menjadi cukup besar, keras (biji aprikot tanah, tanah diatom, gula, dan lain-lain), yang tidak buruk bagi pemegang kulit tebal, berpori, tetapi tidak sesuai untuk sensitif dan kering.

Dalam gommage, zarah-zarah pelelas lebih lembut (selalunya polimer berbentuk bulat, lilin, dll.), Lebih kecil.

Scrub sering ditujukan pada kulit berminyak dengan kecenderungan untuk membentuk titik hitam..

Gommages bersifat universal dan boleh digunakan untuk pembersihan intensif dan pengelupasan kulit yang halus, nipis, sensitif, dan juga kulit tua.

Jenis Gommages

Matlamat mana-mana gommage adalah mengelupas sel kulit mati dengan lembut dan berkesan. Gommazhi boleh berbeza-beza dalam tekstur, komposisi, bahan dari mana zarah pelelas dibuat, bahan tambahan. Semuanya bergantung pada tujuan dan kemampuan pengeluar..

Komposisi gommage mungkin merangkumi pelbagai bahan, misalnya air mawar. © Lancôme

Tekstur

Krim - format yang mudah untuk memasukkan sebarang bahan: asid dan enzim, hidrat dan minyak.

Gel seperti gel boleh memberi kesan pemanasan, biasanya mengandungi ekstrak tumbuhan dan air bunga untuk melembutkan kulit.

Minyak membolehkan anda menggabungkan pengelupasan yang kuat dengan melembutkan dan menyuburkan kulit.

Kawasan aplikasi

Muka

Badan

Gommazh untuk badan adalah scrub yang tidak agresif. Pada masa yang sama, ia boleh dipanggil gommage (versi Perancis) atau scrub. Walau apa pun, scrub badan yang lembut adalah perkara yang berguna dalam gudang kecantikan. Lagipun, badan memerlukan pengelupasan dan juga wajah.

Cara menggunakan face gommage

Seperti scrub, ia digunakan pada wajah yang bersih dan lembap. Dan anda perlu bertindak seperti ini:

tunggu 1-3 minit;

dengan gerakan bulat yang lembut mengurut wajah dari pusat ke pinggir, melancarkan zarah pengelupasan kulit;

bilas dengan banyak air.

Ciri-ciri penggunaan gommazha untuk badan

Berdasarkan fakta bahawa gommage untuk badan pada dasarnya adalah scrub, anda perlu menggunakan produk ini dengan sewajarnya. Cara melakukannya dengan betul dijelaskan secara terperinci dalam artikel kami..

7 Pengelupas Kulit Lembut Teratas

Dalam pilihan kami, anda akan menemui gommages dan scrub untuk pengelupasan kulit yang selesa dan menyeluruh.

Exfoliant Gommage dengan zarah gula dan air mawar Rose Sugar Scrub, Lancôme

Contoh hebat generasi baru gommages: pelelas lembut, yang mencairkan butiran gula, bertanggungjawab untuk mengelupas dan membersihkan kulit. Rumusannya diperkaya dengan air mawar dan madu. Tekstur gel sedikit dipanaskan pada kulit, yang menyumbang kepada kesan komponen aktif yang lebih mendalam. Pengguna yang bersemangat, kami turut serta.

Scrub Muka Nanas Pepaya, Scrub Muka Kiehl dengan Ekstrak Nanas, Papain, Minyak Biji Wijen dan Serbuk Biji Aprikot

Jangan keliru dengan nama produk - scrub berkrim ini oleh semua akaun adalah gommage. Kulit bebas dari sel mati kerana kerjasama ekstrak buah dan serbuk terbaik dari biji aprikot. Minyak wijen bertanggungjawab untuk kesan pelembutan.

Scrub lembut, La Roche-Posay

Produk ini berhak dimasukkan dalam penilaian kami, walaupun tidak mempunyai komponen enzim asid. Ciri pembezaan penting dari gommage adalah kesannya yang halus. La Roche-Posay untuk kulit sensitif mengandungi zarah kasar yang sangat baik dan memenuhi syarat ini..

Gosok muka gula, berkhasiat, melembutkan, L'Oréal Paris

Gula muka dan gosok bibir, menyegarkan, tiga gula dan kopi semula jadi, L'Oréal Paris

Satu lagi scrub gula lembut yang mengelupas dengan tiga jenis gula dan biji kopi tanah adalah cara yang baik untuk mengatasi rasa kusam dan tanda-tanda keletihan..

Lulur muka aprikot yang membersihkan dan memberi cahaya pada kulit, untuk semua jenis kulit, Garnier

Bukan hanya cara yang berkesan, tetapi juga cara yang baik untuk menghilangkan kulit sel mati: campuran yang lazat ini mempunyai tekstur yang tebal dan pada masa yang sama dengan penambahan zarah kasar (kernel aprikot, perlit), dan formula menggabungkan asid salisilik dan sitrik dengan minyak aprikot organik.

Body scrub "Precious Beauty Scrub", berkhasiat, Garnier

Formula pemakanan diperkaya dengan minyak (mawar, macadamia, argan, badam) dan komponen pelembab, dan zarah pengelupasan kecil yang menggilap kulit dengan lembut termasuk dalam tekstur.

Langkah berjaga-jaga

Gommage atau scrub adalah kaedah rutin kecantikan yang biasa. Biasanya ia digunakan seminggu sekali. Dengan kulit yang lebih berminyak, anda boleh melakukannya lebih kerap, dengan kulit yang sangat kering - lebih jarang. Jangan lupa periksa produk untuk toleransi individu - sebelum digunakan, sapukan pada kulit pergelangan tangan dan pastikan tidak ada reaksi alergi.

Pengewangan asas: apa itu?

Hari ini di Internet cukup kerap anda dapat mengetahui pengumuman mengenai kursus "Base Monetizer". Ini adalah program latihan di mana orang harus memperoleh pengetahuan baru dan mempelajari profesion baru yang akan membolehkan mereka memperoleh wang yang baik dari jarak jauh.

Sekiranya anda melayari laman web rasmi, anda dapat melihat bahawa pembesar suara projek itu adalah Svetlana Dyomina tertentu - wanita cantik yang mengaku mempunyai pengalaman selama tujuh tahun dalam bidang pemasaran Internet dan akan membantu pelajar memahami intipati kemahiran utama yang pelanggan akan sanggup bayar dengan mahal..

Kelebihan wanita ini merangkumi penciptaan sebilangan besar program untuk pemasar dan penciptaan pangkalan pengetahuan terbesar mengenai pemasaran e-mel.

Sekiranya anda menyemak maklumat ini di mesin pencari, sebahagiannya akan disahkan.

Svetlana Demina juga mempunyai program, halaman dan kumpulan di rangkaian sosial - juga.

Walau bagaimanapun, jika anda melihat aktiviti di dalamnya, maka kami dapat menyimpulkan bahawa untuk pakar yang sangat sejuk, indikatornya kecil:

 • 37.2 ribu pengikut di Instagram;
 • 4,406 ahli dalam kumpulan VKontakte;
 • seramai 1341 orang - di Facebook.

Apa yang dijamin kepada pengguna setelah menyelesaikan kursus "Base Monetizer"?

Sebenarnya, maklumatnya agak kabur, bahkan tidak memberikan pemahaman yang jelas tentang apa jenis profesion ini dan apa yang harus anda lakukan.

Tetapi ada senarai faedah yang akan diberikan kepada seseorang setelah menamatkan kursus. Sudah tentu, kita bercakap mengenai:

 • tahap pendapatan yang tinggi (sekurang-kurangnya 150,000 rubel sebulan);
 • kesejagatan kerja;
 • pekerjaan hanya beberapa jam sehari;
 • fleksibiliti jadual kerja;
 • peluang untuk belajar profesion dari awal;
 • peluang untuk bekerja di negeri ini (yang masih perlu anda cari, tetapi ini, tentu saja, tidak dinyatakan) atau dari jauh;
 • kekurangan pesaing.

Dan "ceri di atas kek" adalah peringatan bahawa, sebenarnya, hanya sedikit orang yang tahu mengenai profesion ini, tetapi sangat diminati.

Walau bagaimanapun, jika anda mencari dengan baik di Internet, anda dapat mengetahui bahawa kos program ini adalah sekitar 20,000 rubel, tetapi tidak ada ulasan yang masuk akal mengenainya, yang menunjukkan bahawa, kemungkinan besar, orang berhenti untuk mendapatkan pengetahuan teori.

Keputusan No. 2-3581 / 2015 2-3581 / 2015

M-3491/2015 M-3491/2015 pada 29 Oktober 2015 dalam kes No. 2-3581 / 2015

Kes No. 2- 3581 2015

R E SH E N I E (dalam keadaan tidak hadir)

Atas nama Persekutuan Rusia

Mahkamah Daerah Krasnoarmeysky di Volgograd

terdiri daripada: hakim ketua Ozayeva O.V..,

semasa Setiausaha Niyazova D.R..,

dengan penyertaan wakil plaintif Manushkina V.M.,

"29 Oktober", 2015 di kota Volgograd, setelah memeriksa di mahkamah terbuka kes sivil di bawah tuntutan Puzin N.AND. kepada LLC "Kesihatan" pada penamatan kontrak penjualan, pemulihan jumlah, kehilangan, pampasan untuk kerosakan bukan wang,

U S T A N O V I L:

Penuntut Puzin N.AND. Dia mengajukan tuntutan terhadap defendan LLC "Health" pada penamatan kontrak penjualan, pemulihan jumlah, kehilangan, pampasan untuk kerosakan bukan-wang.

Untuk menyokong tuntutan itu, dia menunjukkan bahawa dia telah membeli alat fisioterapi untuk mikropolarisasi biokontrol "Biocorrector Suite" untuk DD.MM.YYYY tahun ini. Peranti dihantar melalui kurier dan wang tunai dalam jumlah rubel telah dipindahkan kepadanya. Kad jaminan dilampirkan ke peranti tanpa alamat dan maklumat penjual, arahan dari pengubahsuaian peranti yang lain. Dalam proses penggunaan alat tersebut, kesehatan penggugat bertambah buruk, dan oleh itu, dia berpaling kepada perwakilan, dia dianjurkan untuk membeli peralatan Insumol lain, setelah membayar sejumlah rubel. DD.MM.YYYY dalam alamat ketua LLC "Health" Puzin I.V. menulis tuntutan di mana dia dimaklumkan bahawa Puzin I.V. Namun, saya menghubungi syarikat itu, orang yang dengannya dia bercakap sekarang tidak berfungsi. Menganggap bahawa defendan dengan tidak betul memenuhi kewajibannya: tidak memberikan maklumat yang diperlukan mengenai produk tersebut.

Dia meminta untuk menamatkan kontrak penjualan peranti, untuk mendapatkan kembali sejumlah dalam jumlah rubel, denda dalam jumlah rubel, berdasarkan pengiraan (x x), pampasan moral dalam jumlah rubel.

Penuntut Puzin N.AND. semasa perbicaraan tidak muncul, hari persidangan diberitahu, diberi kepercayaan untuk mewakili kepentingan mereka V. Manushkina..

Pada perbicaraan itu, wakil plaintif Manushkina V.M., dengan bertindak melalui proksi, menyokong tuntutan tersebut dan meminta mereka untuk memuaskan.

Defendan - wakil LLC Health, yang diberitahu dengan tepat mengenai masa dan tempat perbicaraan dengan mengirim saman melalui pos, tidak muncul pada persidangan, tidak mengemukakan keberatan atas dasar pertikaian tersebut.

Artikel Bahagian II. Prosiding di mahkamah perbicaraan> Subseksyen II. Prosiding tuntutan> Bab 15. Pengadilan> Artikel 167. Akibat daripada kegagalan untuk hadir pada pendengaran orang yang terlibat dalam kes tersebut, wakil mereka 'target =' _ blank '> 167 Kanun Prosedur Sipil Persekutuan Rusia memperuntukkan pengadilan untuk memiliki hak untuk mempertimbangkan kes tersebut jika tidak ada terdakwa yang diberitahu waktu dan tempat sesi pengadilan, jika dia tidak memberitahu mahkamah tentang alasan-alasan yang baik untuk kegagalan itu muncul dan tidak meminta untuk mempertimbangkan kes itu sekiranya dia tidak hadir.

Menurut Art. Bahagian II. Prosiding di mahkamah perbicaraan> Subseksyen II. Prosiding tuntutan> Bab 22. Dalam proses ketidakhadiran> Artikel 233. Alasan untuk prosiding ketidakhadiran 'target =' _ blank '> 233 Kanun Prosedur Sivil Persekutuan Rusia sekiranya gagal hadir pada pendengaran defendan, diberitahu masa dan tempat perbicaraan, tidak melaporkan alasan yang baik untuk kegagalan itu muncul dan tidak yang meminta pertimbangan kes dalam ketiadaannya, kes itu dapat dipertimbangkan dalam proses ketidakhadiran.

Oleh kerana terdakwa, yang diberitahu dengan tepat, tidak hadir pada persidangan dan tidak melaporkan alasan kegagalannya untuk hadir, pengadilan menemukan alasan kegagalannya tidak menghormati. Memandangkan persetujuan penggugat untuk pertimbangan kes dalam proses ketidakhadiran, serta ketidakhadiran terdakwa pada persidangan dengan alasan yang tidak berasas, pengadilan menganggap mungkin untuk mempertimbangkan kes sipil ini jika tidak terdakwa dengan pengesahan penghakiman gagal dalam kes tersebut..

Setelah mendengar wakil penggugat, setelah memeriksa bukti yang dikemukakan oleh para pihak, pengadilan sampai pada kesimpulan berikut.

Menurut Art. Bahagian IV Jenis kewajiban tertentu> Bab 30. Pembelian dan penjualan> § 1. Peruntukan am jual beli> Artikel 454. Perjanjian jual beli 'target =' _ blank '> 454 Kanun Sivil Persekutuan Rusia di bawah perjanjian jual beli yang satu pihak (penjual) bersetuju untuk memindahkan sesuatu (produk) yang dimiliki oleh pihak lain (pembeli), dan pembeli bersetuju untuk menerima produk ini dan membayar sejumlah wang (harga) untuknya.

Sesuai dengan Art. Bahagian IV Jenis kewajiban tertentu> Bab 30. Penjualan dan pembelian> § 1. Peruntukan umum mengenai penjualan dan pembelian> Artikel 455. Terma dan syarat kontrak pada produk 'target =' _ blank '> 455 Kanun Sivil Persekutuan Rusia; setiap item yang tertakluk pada kontrak penjualan dapat diperhatikan peraturan yang diperuntukkan dalam Artikel 129 Kod ini.

Kontrak dapat disimpulkan untuk penjualan barang yang tersedia dari penjual pada saat berakhirnya kontrak, serta barang yang akan dibuat atau diperoleh oleh penjual pada masa akan datang, kecuali jika ditentukan oleh undang-undang atau berikut dari sifat barang.

Syarat kontrak penjualan barang dianggap dipersetujui sekiranya perjanjian tersebut membolehkan anda menentukan nama dan kuantiti barang.

Kecuali jika dinyatakan sebaliknya oleh kontrak penjualan, penjual wajib menyerahkan barang itu secara serentak kepada pembeli aksesori, serta dokumen yang berkaitan dengannya (pasport teknikal, sijil kualiti, arahan operasi, dll.) Yang disediakan oleh undang-undang, tindakan undang-undang lain atau perjanjian.

Pada persidangan tersebut telah ditetapkan bahawa DD.MM.YYYY Puzin N.AND. alat fisioterapi untuk mikropolarisasi biokontrol "Biocorrector Lux" telah dibeli.

Peranti yang ditentukan dihantar oleh kurir, kepada siapa penggugat memindahkan wang tunai dalam jumlah rubel. Kad jaminan dilampirkan ke peranti tanpa alamat dan maklumat penjual, arahan dari pengubahsuaian peranti yang lain.

Dalam proses menggunakan radas, kesejahteraan Puzin N.I. bertambah buruk, sehubungan dengan itu, dia beralih kepada wakil penjual, di mana dia dianjurkan untuk membeli peralatan Insumol lain, membayar sejumlah rubel dalam jumlah tersebut. Dari perkhidmatan yang dicadangkan Puzin N.I. menolak.

Menurut perenggan 2 Art. Bahagian III. Bahagian umum undang-undang kewajiban> Subseksyen 2. Ketentuan umum kontrak> Bab 29. Pengubahsuaian dan penamatan kontrak> Artikel 450. Alasan pindaan dan penamatan kontrak 'target =' _ blank '> 450 Kanun Sivil Persekutuan Rusia atas permintaan salah satu pihak, kontrak dapat dipinda atau ditamatkan dengan keputusan mahkamah, hanya sekiranya berlaku pelanggaran kontrak yang signifikan oleh pihak lain, sementara pelanggaran kontrak salah satu pihak diakui sebagai signifikan, yang menyebabkan kerosakan kepada pihak lain sehingga sebahagian besarnya dilucutkan dari apa yang berhak dipercayai ketika menyimpulkan kontrak.

Perenggan 5 Seni. Bahagian III. Bahagian umum undang-undang kewajiban> Subseksyen 2. Ketentuan umum kontrak> Bab 29. Pengubahsuaian dan penamatan kontrak> Artikel 453. Akibat dari pindaan dan penamatan kontrak 'target =' _ blank '> 453 Kanun Sivil Persekutuan Rusia menetapkan bahawa jika dasar untuk pindaan atau penamatan kontrak pelanggaran kontrak yang ketara oleh salah satu pihak, pihak lain berhak menuntut pampasan atas kerugian yang disebabkan oleh pindaan atau penamatan kontrak.

Menurut perenggan 2 Art. Bahagian III. Bahagian umum undang-undang kewajiban> Subseksyen 2. Ketentuan umum kontrak> Bab 29. Pengubahsuaian dan penamatan kontrak> Artikel 452. Prosedur untuk pindaan dan penamatan kontrak 'target =' _ blank '> 452 Kanun Sipil, permintaan untuk pindaan atau penamatan kontrak dapat dibuat pihak ke pengadilan hanya setelah menerima penolakan pihak lain terhadap cadangan untuk meminda atau menamatkan kontrak atau tidak menerima tanggapan dalam waktu yang ditentukan dalam proposal atau ditetapkan oleh undang-undang atau kontrak, dan jika tidak ada - dalam tiga puluh hari.

DD.MM.YYYY dalam alamat ketua LLC "Health" Puzin I.V. mengirim aduan ke laporan yang dia diberitahu bahawa dia menghubungi syarikat itu, namun, orang yang dengannya dia pernah berkomunikasi sebelumnya tidak bekerja dengan defendan.

Sesuai dengan Art. (seperti yang diubah pada 24 April 2020)> "Tentang Perlindungan Hak Pengguna"> Bab II. Perlindungan hak pengguna ketika menjual barang kepada pengguna> Artikel 22. Syarat-syarat untuk memenuhi keperluan pengguna individu 'target =' _ blank '> 22 Undang-Undang Persekutuan Rusia "Tentang perlindungan pengguna" syarat pengguna untuk penurunan yang setara dalam harga pembelian barang, penggantian biaya untuk pembetulan kecacatan barang oleh pengguna atau sepertiga seseorang yang mengembalikan jumlah wang yang dibayarkan untuk barang tersebut, serta tuntutan pampasan atas kerugian yang ditanggung oleh pengguna akibat penjualan barang dengan kualiti yang tidak mencukupi atau pemberian maklumat yang tidak mencukupi mengenai barang tersebut, mesti dipuaskan oleh penjual (pengilang, organisasi yang diberi kuasa atau pengusaha individu yang sah, pengimport) dalam tempoh sepuluh hari dari pada hari tuntutan dibuat.

Berdasarkan Art. (seperti yang diubah pada 24 April 2020)> "Tentang Perlindungan Hak Pengguna"> Bab II. Perlindungan hak pengguna ketika menjual barang kepada pengguna> Artikel 23. Tanggungjawab penjual (pengeluar, organisasi yang diberi kuasa atau pengusaha individu yang berwenang, pengimport) untuk menunda pemenuhan persyaratan pengguna 'target =' _ blank '> 23 Undang-undang Persekutuan Rusia "Tentang Perlindungan Hak Pengguna" untuk pelanggaran artikel 20, 21 dan 22 Undang-Undang ini, dan juga untuk ketidakpatuhan (penundaan pemenuhan) kehendak pengguna untuk memberikannya produk serupa untuk pembaikan (penggantian), penjual (pengeluar, organisasi yang diberi kuasa atau pengusaha individu yang sah, pengimport) yang telah melakukan pelanggaran tersebut akan membayar kepada pengguna untuk setiap hari kelewatan denda (penalti) dalam jumlah satu peratus dari harga barang.

Oleh kerana tanggapan terhadap tuntutan membayar denda kerana melanggar masa penghantaran barang oleh penggugat kepada defendan telah diterima DD.MM.YYYY, oleh itu, tempoh penangguhan adalah hari.

Menurut perhitungan, yang dikemukakan oleh penggugat, hukuman kerana melanggar tarikh akhir untuk memenuhi syarat adalah rubel - rubel x% x hari.

Oleh kerana jumlah penalti yang dikumpulkan oleh mahkamah melebihi jumlah pembayaran untuk barang, pengadilan mengumpulkan denda dalam jumlah rubel dari terdakwa yang memihak kepada penggugat.

Menurut Art. (seperti yang diubah pada 24 April 2020)> "Tentang Perlindungan Hak Pengguna"> Bab I. Peruntukan Umum> Artikel 15. Pampasan kerosakan moral 'target =' _ blank '> 15 Undang-Undang Persekutuan Rusia "Tentang Perlindungan Hak Pengguna", kerusakan bukan-uang yang disebabkan oleh pengguna kerana pelanggaran oleh pengilang (kontraktor, penjual) atau organisasi yang menjalankan fungsi pengeluar (penjual) berdasarkan perjanjian dengan dia, hak pengguna yang diperuntukkan oleh undang-undang dan tindakan undang-undang Persekutuan Rusia yang mengatur hubungan dalam bidang perlindungan pengguna, akan diberi ganti rugi oleh pemberi bahaya jika dia bersalah. Jumlah pampasan untuk kerosakan moral ditentukan oleh mahkamah dan tidak bergantung pada jumlah pampasan untuk kerosakan harta benda.

Berdasarkan Art. Bahagian I. Peruntukan Am> Subseksyen 3. Objek Hak Sivil> Bab 8. Barang Tidak Berwujud dan Perlindungannya> Artikel 151. Pampasan kerosakan moral 'target =' _ blank '> 151 Kanun Sivil Persekutuan Rusia jika kerosakan moral disebabkan oleh warganegara (penderitaan fizikal atau moral) tindakan yang melanggar hak bukan milik peribadinya atau menceroboh barang tidak ketara milik warganegara, serta dalam kes lain yang diperuntukkan oleh undang-undang, pengadilan dapat mengenakan kepada pesalah kewajiban pampasan wang untuk kerosakan ini.

Dalam menentukan jumlah pampasan untuk kerosakan bukan wang, mahkamah mengambil kira tahap kesalahan pesalah dan keadaan lain yang perlu diperhatikan. Mahkamah juga mesti mengambil kira tahap penderitaan fizikal dan mental yang berkaitan dengan ciri individu orang yang cedera..

Jumlah pampasan untuk kerosakan bukan-wang ditentukan oleh pengadilan bergantung pada sifat penderitaan fizikal dan moral yang ditimpakan kepada mangsa, serta tahap rasa bersalah atas kerugian yang ditimbulkan dalam kes-kes di mana rasa bersalah menjadi asas untuk pampasan.

Dalam menentukan jumlah pampasan untuk bahaya, syarat-syarat kewajaran dan keadilan harus diambil kira.

Sifat penderitaan fizikal dan moral dinilai oleh pengadilan, dengan mengambil kira keadaan fakta di mana kerosakan bukan wang itu disebabkan dan ciri-ciri individu mangsa.

Menentukan jumlah pampasan untuk kerosakan bukan wang, mahkamah menganggap perlu untuk memuaskan penggugat sebahagian, dalam bahagian 3.000 rubel, jumlah ini, menurut pengadilan, adalah wajar dan adil dan sesuai dengan tahap rasa bersalah defendan.

Berdasarkan perenggan 1 Art. Bahagian I. Ketentuan Umum> Bab 7. Biaya Pengadilan> Artikel 103. Pengembalian biaya pengadilan yang ditanggung oleh pengadilan sehubungan dengan pertimbangan kasus 'target =' _ blank '> 103 Kod Prosedur Sipil Persekutuan Rusia biaya yang ditanggung oleh pengadilan sehubungan dengan pertimbangan kes, dan tugas negara, dari pembayaran yang mana penggugat dibebaskan, akan dipulihkan dari terdakwa, tidak dikecualikan dari pembayaran biaya pengadilan, sebanding dengan bagian tuntutan yang dipenuhi. Dalam kes ini, jumlah yang dikumpulkan dikreditkan ke anggaran, dengan perbelanjaan yang diganti, dan tugas negara - kepada anggaran yang sesuai sesuai dengan standard pemotongan yang ditetapkan oleh undang-undang anggaran Persekutuan Rusia.

Oleh itu, dengan LLC "Zdorovye", bayaran negeri dalam jumlah rubel akan dikembalikan dalam pendapatan belanjawan perbandaran kota pahlawan daerah kota Volgograd.

Dengan syarat seperti itu, mahkamah mempertimbangkan tuntutan Puzina N.AND. berpuas hati sebahagiannya.

Tuntutan Puzina N.AND. kepada LLC "Kesihatan" semasa penamatan kontrak penjualan, pemulihan jumlah, kehilangan, pampasan untuk kerosakan bukan wang - sebahagian memuaskan.

Menamatkan kontrak penjualan alat fisioterapi "Biocorrector Lux" dari DD.MM.YYYY yang disimpulkan antara N. Puzin. dengan LLC Health.

Kumpulkan dari LLC "Health" yang memihak kepada Puzin N.AND. sejumlah wang dalam jumlah rubel, denda dalam jumlah rubel, kerosakan bukan wang dalam jumlah rubel, dan jumlah rubel.

Syarat selebihnya Puzin N.I. - menolak.

Defendan berhak untuk mengemukakan kepada pengadilan, yang mengadopsi keputusan tersebut secara tidak hadir, permohonan untuk membatalkan keputusan pengadilan ini dalam waktu tujuh hari dari tanggal penyerahan salinan keputusan ini.

Keputusan yang tidak hadir juga dapat diajukan banding oleh pihak-pihak yang mengajukan banding ke Mahkamah Daerah Volgograd melalui Mahkamah Daerah Krasnoarmeysky, Volgograd dalam waktu sebulan setelah batas waktu terdakwa mengajukan permohonan untuk membatalkan keputusan ini, dan jika permohonan semacam itu diajukan, dalam waktu sebulan dari hari keputusan itu dibuat mahkamah menolak penyataan sedemikian.

Mempengerusikan: Oh. The. Ozayev

Keputusan korespondensi bermotivasi dibuat pada 2 November 2015.

Konsumsi - apa itu, pandangan pasif dan aktif, apa itu perkahwinan habis-habisan?

Tidak semua orang tahu istilah "penyempurnaan". Orang-orang tua tersipu ketika mereka berfikir: Kesempurnaan adalah apa adanya, keliru mengelirukan profesion ini dengan pekerjaan gadis-gadis yang mudah menjual badan mereka dengan wang. Gadis-gadis yang bekerja di kelab dengan pengguna memperoleh wang dari kemampuan untuk menarik minat lelaki, untuk menjadi pendengar yang penuh perhatian, dengan siapa mereka ingin menghabiskan waktu petang dengan perbualan yang menyenangkan.

Penggunaan - apa itu?

Kata aneh yang datang kepada kita dari barat adalah penyempurnaan. Dari bahasa latin, “eato” diterjemahkan sebagai “consume”. Segala hubungan berdasarkan keinginan untuk makan boleh disebut sebagai kesempurnaan. Pada dasarnya, penyempurnaan adalah kemampuan untuk membuat pelanggan kelab malam atau restoran meninggalkan wang sebanyak mungkin di dalamnya. Gadis-gadis yang dilatih khas mendapat minat yang baik untuk setiap pesanan pelanggan mereka. Mereka mesti kelihatan baik dan mengetahui peraturan permainan - tidak ada hubungan seks.

Apakah perkahwinan pengguna?

Istilah ini biasa berlaku pada Zaman Pertengahan. Perkahwinan yang dibuat bukan dengan cinta, tetapi dengan perhitungan pada masa itu bukanlah perkara biasa. Kebetulan pasangan dipilih untuk anak sebaik sahaja dia dilahirkan. Setelah mencapai usia tertentu, anak itu harus melangsungkan perkahwinan dengan yang dipilih oleh ibu bapanya. Perkahwinan boleh disebut perkahwinan yang sempurna jika syarat-syarat tertentu dipenuhi.

 1. Malam perkahwinan pertama pasti berakhir dengan pemutihan bunga pengantin perempuan, seperti yang dibuktikan oleh ciri-ciri bintik-bintik darah pada kepingan putih salji.
 2. Tidak ada pertanyaan tentang perlindungan kehamilan, pengantin baru seharusnya memahami bahawa mereka tidak menikah untuk menikmati seks, dan hanya untuk meneruskan jenisnya, hanya perkahwinan yang sempurna itu dianggap ideal.
 3. Kelahiran anak adalah barang perkahwinan wajib.

Apa itu penyempurnaan kelab malam?

Kini penyempurnaan adalah perkara biasa di kelab malam dan restoran yang mahal. Tugas kanak-kanak perempuan yang memperoleh pendapatan di Thailand, di Turki dan negara-negara lain di institusi tersebut adalah untuk mempromosikan pelanggan untuk membayar sebanyak mungkin wang, kerana jumlah ini mereka mendapat minat mereka. Para tetamu kelab dan restoran seperti itu adalah lelaki kaya yang ingin berehat setelah seharian bersantai di sebuah syarikat yang menyenangkan, mereka tahu peraturannya, dan mereka tidak keberatan membayar pembicara yang penuh perhatian dan indah. Ramai yang keliru mengelirukan penyempurnaan dengan pelacuran, tetapi ini adalah dua profesi yang berbeza. Dalam kes pertama, sebarang hubungan seksual dengan pelanggan adalah dilarang.

Penggunaan Pasif

Terdapat beberapa jenis aktiviti tersebut. Memahami masalahnya, penyempurnaan pasif - apa sebenarnya, anda perlu membayangkan sebuah kelab malam: muzik yang menyenangkan, koktel alkohol, gadis-gadis cantik dalam pakaian yang mendedahkan melakukan tarian plastik. Tetamu boleh menjemput salah seorang penari ke mejanya dan memesan koktel untuk gadis itu. Konsumsi bermaksud komunikasi dengan tetamu, di mana dia, untuk tinggal lebih lama dengan penari, akan memesan hidangan, makanan ringan dan pencuci mulut barunya. Mengikut kemampuan gadis itu untuk menarik minat lawan bicara, peratusannya bergantung.

Penyempurnaan aktif

Perbezaan utama antara pemakaian aktif dan pasif adalah bahawa gadis itu sendiri aktif dalam berpacaran, dia adalah orang pertama yang mendekati lelaki itu, duduk di mejanya, menawarkan untuk memesan koktel atau segelas sampanye. Belajar untuk makan itu mudah, ini adalah pekerjaan biasa, yang, dengan motivasi yang tepat, dapat memastikan keberadaan yang layak. Perkara utama bagi kanak-kanak perempuan yang ingin bekerja di bar dengan pengguna adalah dapat memulakan perbualan santai, mendengar dengan teliti, merasakan saat anda perlu meninggalkan meja anda.

Penggunaan - apa jenis profesion?

Penyelesaian jarang berlaku di bar Rusia, tetapi perniagaan ini berkembang pesat. Adalah bermanfaat bagi pemilik kelab dan restoran untuk menarik gadis-gadis ke tempat kerja mereka, yang dapat membawa keuntungan yang besar kepada institusi tanpa melakukan perkara yang tercela. Terdapat syarat khas untuk pemohon yang ingin bekerja di sektor perkhidmatan ini, anda perlu mengetahui tentang ini, cuba mengetahui bahawa ini adalah kesempurnaan dengan seorang gadis. Seks yang adil, yang ingin mendapatkan pekerjaan di bar dengan penyempurnaan, seharusnya dapat:

 1. Seperti pelanggan, untuk ini anda perlu tampil cantik, mempunyai sosok langsing, manicure, penampilan rapi, gaya rambut yang cantik.
 2. Bercakap dengan betul, mengelakkan kata-kata parasit dan frasa cabul.
 3. Dengarkan dengan teliti dan mempunyai kemahiran dalam psikologi agar dapat menarik minat seseorang dalam pose dan frasa tertentu.
 4. Fahami mood pelanggan, dan berkelakuan berbeza: bergurau dengan satu, berdiam diri dengan yang lain.

Cara mengerjakan penyempurnaan - petua

Seperti pekerjaan apa pun, yang ini mempunyai rahsia tersendiri, yang tujuannya adalah untuk membantu gadis-gadis dengan cepat "memproses" pelanggan. Memahami, menyempurnakan - apa itu, kaedah apa yang dapat digunakan, bagaimana menjaga kesihatan dan fikiran yang jernih, minum alkohol setiap hari, adalah perlu bagi semua wanita yang ingin bekerja di institusi tersebut. Anda perlu memberi perhatian kepada petua yang berguna, penyempurnaan bukanlah suatu pekerjaan yang sederhana seperti yang kelihatannya pada pandangan pertama.

 1. Minuman boleh beralkohol atau tidak beralkohol, para tetamu tidak menyukainya ketika gadis itu sama sekali tidak minum, kerana menghormati sekurang-kurangnya menghirup dari kaca.
 2. Perlu berkawan dengan bartender, dengan kekuatannya untuk mencairkan koktel dengan air atau soda, sehingga dia hanya mempunyai bau alkohol.
 3. Sekiranya tetamu memesan sebotol sampanye, anda boleh memanggil rakan untuk membantunya berurusan dengan alkohol, menjemput seorang lelaki untuk menari, atau memberi tanda kepada bartender untuk membuang minuman.
 4. Pengunjung ke kelab terbiasa dengan peraturan penubuhan dengan sempurna, dan tidak ada yang memalukan apabila memanggil gadis-gadis itu di meja mereka, meminumnya, memberi makan dan menikmati syarikat mereka, tidak.

Penggunaan: apa itu?

Kesempurnaan dan penyempurnaan: apa maksud kata-kata ini dan bagaimana maksudnya berbeza? Sering kali anda dapat mendengar ungkapan seperti "penyempurnaan perkahwinan." Apa itu?

Untuk memulakan, pertimbangkan konsep yang ditulis dengan dua huruf M. Dari bahasa Latin, perkataan itu diterjemahkan sebagai "penyelesaian". Dalam perkahwinan, ini menandakan permulaan kehidupan seksual setelah berkahwin. Lebih-lebih lagi, sebelumnya dipercayai bahawa perkahwinan adalah untuk kelahiran pewaris, kelahiran. Itulah sebabnya tindakan seksual boleh dilakukan tanpa kontrasepsi. Ternyata perkataan itu bermaksud hubungan penuh antara pasangan dengan konsepsi anak.

Sebenarnya, tidak ada perkara ghaib dalam hal ini. Perkahwinan yang normal antara orang yang penyayang haruslah penuh, berhubungan seks dan mempunyai anak.

Mengapa kepentingan itu diberikan kepada penyempurnaan?

Pertimbangkan apakah kesempurnaan perkahwinan. Pada Zaman Pertengahan, untuk menikahi keluarga dan klan, berkahwin dengan perhitungan. Selalunya bayi itu baru dilahirkan, dan dia sudah berkahwin. Tetapi dalam perjanjian pranikah, jelas dinyatakan bahawa ketika pengantin lelaki atau perempuan mempelai dewasa, perkahwinan itu akan berlangsung. Sekiranya penyempurnaan itu tidak berlaku dalam pernikahan, maka itu dapat dibubarkan kapan saja, dan bahkan gereja tidak ikut campur. Pada Abad Pertengahan, dipercayai bahawa hubungan seksual mesti ada dalam perkahwinan, kerana mereka berfungsi untuk meneruskan keluarga, dan bukan untuk kesenangan. Perkahwinan tanpa adanya hubungan seksual ditamatkan walaupun oleh kerabat diraja.

Penyempurnaan kadang-kadang merangkumi keseluruhan ritual. Dengan darah di cadar pengantin baru, ditentukan bahawa perbuatan itu telah berlaku dan pengantin perempuan itu masih dara sebelum menikah. Kadang-kadang di pintu orang muda ditinggalkan pengawal atau mata-mata, yang seharusnya melindungi persetubuhan pengantin baru dan memastikan bahawa penyempurnaan telah berlaku.

Penggunaan - apa itu?

Oleh itu, kami telah memutuskan untuk mencapai kesempurnaan, tetapi apa itu penyempurnaan? Kesempurnaan mempunyai makna yang berbeza - penggunaan. Oleh itu, perkataan ini merujuk kepada tindakan yang sama sekali berbeza. Di negara kita, ia mula digunakan baru-baru ini, dan maknanya tidak jelas bagi banyak orang. Mendengarnya, ramai yang bingung. Jadi, penyempurnaan - apa itu?

Selalunya, penyempurnaan dilakukan di bar dan restoran mahal. Terlibat dalam gadis-gadis menarik yang diupah khasnya. Tugas mereka adalah untuk mempromosikan pelanggan untuk membeli minuman beralkohol mahal. Gadis berkenalan dengan lelaki di restoran, duduk di meja bersama mereka dan minum bersama mereka. Kemudian mereka dibayar faedah kontrak atas pesanan pelanggan. Di Rusia, karya ini hanya mendapat momentum, tetapi di luar negara sudah lama berlatih. Pelanggan mengetahui segalanya, dan mereka bersetuju untuk membayar untuk menghabiskan malam di syarikat yang baik..

Penggunaan: Kebaikan dan Keburukan

Sekarang kita tahu apa itu kesempurnaan. Apa yang diberikannya? Perhatikan kebaikan dan keburukan. Di satu pihak, nampaknya ini adalah pendapatan yang cukup lumayan. Gadis itu bersenang-senang, makan, minum minuman mahal, berkomunikasi. Setelah berkenalan, dia kadang-kadang berjaya berkahwin. Tetapi ada juga kekurangannya. Seseorang mabuk ketika bekerja, seseorang meletakkan hati dan ginjal dan sampai ke hospital. Penggunaan alkohol yang kerap memberi kesan buruk kepada penampilan kulit.

Ramai yang memahami istilah seperti penyempurnaan. Apa itu pelacuran? Kemungkinan besar tidak daripada ya. Sudah tentu, seseorang boleh memberikan perkhidmatan seksual untuk mendapatkan wang, tetapi ini tidak perlu..

Mereka yang bepergian untuk bekerja dengan penggunaan mesti memahami: mereka harus belajar bahasa asing, tetapi ini juga merupakan kelebihan.

Penggunaan: ulasan

Sekiranya anda membaca ulasan mengenai penyempurnaan, maka mereka cukup berotot. Gadis-gadis yang memberikan perkhidmatan sedemikian mengatakan bahawa ini adalah tugas yang sangat sukar, walaupun sangat menguntungkan. Promosi alkohol sesuai dengan wanita yang suka minum dan boleh menjadi syarikat yang menyeronokkan. Kadang-kadang pelanggan sengaja menyolek seorang gadis, kerana seronok menonton percakapan yang sangat mabuk, atau mereka berharap di negeri ini dia akan memberikan perkhidmatan seks percuma.

Gadis pengguna, penari dan penari telanjang nampaknya dapat diakses oleh pelanggan, dan kadangkala mereka tidak mencukupi. Oleh itu, ini adalah pekerjaan yang sangat berbahaya..

Penggunaan dan penyempurnaan. Ternyata kata-kata itu berbeza dalam satu huruf, dan perbezaan makna besar.

Apa itu ISEE dan mengapa ia diperlukan?

Kami memberitahu anda apa maksud singkatan ISEE, apakah petunjuk keadaan ekonomi semasa dan bagaimana menghitungnya.

ISEE (indicatore della situazione economya equale, penunjuk keadaan ekonomi semasa) adalah sijil pendapatan keluarga, yang termasuk dalam senarai dokumen yang diminta oleh pihak berkuasa Itali untuk memberi orang asing berpendapatan rendah dengan faedah dan perkhidmatan sosial, seperti, misalnya, bantuan material untuk anak-anak, potongan harga pengajian universiti, dll. Ringkasnya, ISEE "mengukur" kekayaan setiap keluarga yang tinggal di Itali.

Sijil ISEE yang dikeluarkan oleh INPS, Institut Keselamatan Sosial Nasional.

Untuk mendapatkan faedah dari institusi perbandaran, adalah mustahak nilai indikator ISEE berada dalam nilai maksimum yang ditentukan, yang berbeza dari tahun ke tahun dan bahkan sering kali berbeza dari kota ke kota. Namun, ada syarat ISEE yang ditetapkan oleh negara, yang di semua wilayah dan kota tidak berubah dan hanya bergantung pada ukuran minimum sosial yang ditetapkan.

Jenis-jenis Sijil ISEE

Bergantung pada faedah yang diminta, pelbagai jenis sijil ISEE dapat dikeluarkan:

 • ISEE ordinario: sijil standard diperlukan untuk mengira petunjuk keadaan ekonomi keluarga ketika meminta pembayaran kebanyakan faedah sosial;
 • ISEE sociosanitario: jenis sijil yang diperlukan semasa meminta bantuan perubatan dan sosial jika orang kurang upaya tinggal dalam keluarga;
 • ISEE minorenni: sijil yang dikeluarkan kepada keluarga dengan satu pencari nafkah (jika ibu bapa kedua tidak tinggal dalam keluarga dan fakta itu didokumentasikan) dan anak-anak tanggungan. Tujuan dokumen ini adalah untuk memantau keadaan ekonomi ibu bapa yang tidak tinggal bersama keluarga, dan bagaimana fakta ini mempengaruhi kesejahteraan anggota keluarga yang tinggal;
 • ISEE corente: sijil yang menunjukkan ukuran pendapatan keluarga sepanjang tahun lalu dan mengesan keadaan ekonomi sebenar keluarga;
 • ISEE universit?: Sijil yang diperlukan oleh pelajar yang memohon pertolongan dalam membayar yuran universiti dari negeri ini;
 • ISEE integrativo: sijil tambahan yang diminta dalam beberapa kes oleh Agenzia delle Entrate atau INPS.

Bagaimana pengiraan ISEE?

 1. Pertama sekali, ISR (indicatore della situazione reddituale) dikira - penunjuk keadaan pendapatan, yang terdiri daripada pendapatan yang diterima oleh semua ahli keluarga, serta potensi pendapatan - keuntungan yang dijangkakan dari pertumbuhan harga saham, sekuriti, deposit, dll..
  Sekiranya keluarga menyewa rumah, maka jumlah sewa tahunan harus dikira mengikut petunjuk ini.
 2. Kemudian, dikira ISP (indicatore della situazione patrimoniale) - petunjuk keadaan kewangan keluarga; semasa menghitungnya, nilai semua harta tanah yang dimiliki keluarga diambil kira (dengan pengecualian kos perumahan di mana dia tinggal, atau dengan pengecualian pinjaman tertunggak untuknya).
 3. Berdasarkan dua indikator ini, hitung ISE (indicatore della situazione economica), satu petunjuk keadaan ekonomi, yang diperoleh dengan menjumlahkan indikator Isr dan 20% Isp.
 4. Akhirnya, ISE diselaraskan menggunakan parameter Vse (valore della scala diivalenza), yang mengambil kira komposisi kuantitatif dan kualitatif keluarga (bilangan orang yang terdiri daripada keluarga, termasuk kanak-kanak bawah umur, orang dewasa pemeliharaan, orang kurang upaya, dll.).

Di mana untuk mendapatkan sijil pendapatan keluarga ISEE?

Untuk mendapatkan sijil pendapatan keluarga ISEE, anda mesti mengemukakan borang pengisytiharan Dsu yang lengkap (dichiarazione sostitutiva unica) kepada salah satu organisasi berikut:

Pejabat-pejabat ini akan mengirimkan semua data yang diberikan ke ibu pejabat INPS, di mana Ise dan Isee akan dihitung. Selepas itu, sijil ISEE yang telah siap akan dihantar kepada orang yang membuat permintaan untuk penerimaannya..

Pengewangan asas: apa itu?

Hari ini di Internet cukup kerap anda dapat mengetahui pengumuman mengenai kursus "Base Monetizer". Ini adalah program latihan di mana orang harus memperoleh pengetahuan baru dan mempelajari profesion baru yang akan membolehkan mereka memperoleh wang yang baik dari jarak jauh.

Sekiranya anda melayari laman web rasmi, anda dapat melihat bahawa pembesar suara projek itu adalah Svetlana Dyomina tertentu - wanita cantik yang mengaku mempunyai pengalaman selama tujuh tahun dalam bidang pemasaran Internet dan akan membantu pelajar memahami intipati kemahiran utama yang pelanggan akan sanggup bayar dengan mahal..

Kelebihan wanita ini merangkumi penciptaan sebilangan besar program untuk pemasar dan penciptaan pangkalan pengetahuan terbesar mengenai pemasaran e-mel.

Sekiranya anda menyemak maklumat ini di mesin pencari, sebahagiannya akan disahkan.

Svetlana Demina juga mempunyai program, halaman dan kumpulan di rangkaian sosial - juga.

Walau bagaimanapun, jika anda melihat aktiviti di dalamnya, maka kami dapat menyimpulkan bahawa untuk pakar yang sangat sejuk, indikatornya kecil:

 • 37.2 ribu pengikut di Instagram;
 • 4,406 ahli dalam kumpulan VKontakte;
 • seramai 1341 orang - di Facebook.

Apa yang dijamin kepada pengguna setelah menyelesaikan kursus "Base Monetizer"?

Sebenarnya, maklumatnya agak kabur, bahkan tidak memberikan pemahaman yang jelas tentang apa jenis profesion ini dan apa yang harus anda lakukan.

Tetapi ada senarai faedah yang akan diberikan kepada seseorang setelah menamatkan kursus. Sudah tentu, kita bercakap mengenai:

 • tahap pendapatan yang tinggi (sekurang-kurangnya 150,000 rubel sebulan);
 • kesejagatan kerja;
 • pekerjaan hanya beberapa jam sehari;
 • fleksibiliti jadual kerja;
 • peluang untuk belajar profesion dari awal;
 • peluang untuk bekerja di negeri ini (yang masih perlu anda cari, tetapi ini, tentu saja, tidak dinyatakan) atau dari jauh;
 • kekurangan pesaing.

Dan "ceri di atas kek" adalah peringatan bahawa, sebenarnya, hanya sedikit orang yang tahu mengenai profesion ini, tetapi sangat diminati.

Walau bagaimanapun, jika anda mencari dengan baik di Internet, anda dapat mengetahui bahawa kos program ini adalah sekitar 20,000 rubel, tetapi tidak ada ulasan yang masuk akal mengenainya, yang menunjukkan bahawa, kemungkinan besar, orang berhenti untuk mendapatkan pengetahuan teori.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes