Penilaian glukometer untuk kegunaan rumah pada ulasan dan harga

Di dunia sekarang, sebilangan besar orang yang penting untuk mengawal gula darah walaupun di rumah. Tetapi meter mana yang lebih baik untuk dipilih jika terdapat lebih banyak pesaing untuk jenama? Mana yang terbaik dan tepat? Untuk menjawab soalan-soalan ini, kami mengumpulkan penilaian glukometer terbaik pada tahun 2019, yang mengandungi inovasi terkini dan model berkualiti tinggi tetapi murah, sehingga anda dapat membuat pilihan untuk diri sendiri. Penarafan dibuat berdasarkan ulasan pelanggan yang disahkan dan daftar disusun berdasarkan kemudahan, kualiti, harga dan ketepatan pengukuran.

No. 10 - iCheck iCheck

Harga: 840 rubel

Glucometer iCheck iCheck - model dari pengeluar Britain, dilengkapi dengan pengekodan automatik, mengira hasil purata untuk jangka masa satu hingga empat minggu dan kemampuan untuk memindahkan data ke komputer peribadi anda untuk kemudahan. Mengambil pengukuran dalam 9 saat.

Apa yang anda perlukan untuk mengukur gula darah sudah ada di dalam kit - dua puluh lima lancet, bilangan jalur yang sama, penutup meter. Selalunya, pengekodan menyukarkan penggunaan meter, tetapi dengan iCheck iCheck ia cukup mudah. Untuk pengekodan, anda hanya perlu memasukkan jalur. Jalur untuk peranti juga tidak mahal, yang merupakan nilai tambah yang pasti. Jaminan tanpa had, penentukuran plasma mudah dengan tergesa-gesa untuk menyenangkan pembeli.

Petunjuk pengukuran tidak selalu tepat, terdapat ralat.

No 9 - Diacont Tanpa pengekodan

Harga: 572 rubel

Model Diacont tanpa pengekodan adalah meter elektrokimia bebas penyulitan dengan kapasiti memori 250 ukuran dan fungsi amaran tambahan yang dapat didengar. Masa ujian hanya memerlukan 6 saat, setelah itu peranti memaparkan maklumat di layar sama ada hasil yang diperoleh adalah norma. Dalam satu set lengkap 10 jalur ujian, 10 lancet, kad jaminan, scarifier.

Model yang layak dengan harga yang sangat rendah. Selesa, beroperasi berdasarkan prinsip menarik darah ke jalur ujian. Semasa melakukan reaksi dengan protein, kesalahan glukometer dikurangkan. Penting untuk diperhatikan nisbah harga-kualiti Diacont, kerana peranti ini dihasilkan di Rusia, tetapi ketepatan pengukurannya tidak kalah dengan rakan sejawat yang lebih mahal. Jalur untuk glukometer ini tidak akan menyentuh poket anda: satu set 50 keping akan berharga hingga 500 rubel.

Kekurangan pencahayaan di dalam alat, jadi pada waktu malam adalah tidak selesa untuk mengukur gula.

No. 8 - Diacont Tanpa pengekodan (model 2018)

Harga: 585 rubel

Prinsip operasi model ini adalah elektrokimia. Mengukur gula darah dalam 6 saat dan dengan jumlah darah yang diperlukan, hanya 0.7 μl.

Satu set lengkap model tidak boleh: tali, lancet, dan penyelesaian ujian disertakan dalam kotak, yang juga dilengkapi dengan casing dan 2 bateri Maxell Jepun. Dari sisi, meter kelihatan bergaya. Peranti ini dilengkapi dengan port USB untuk memindahkan data ke komputer dan kabel USB standard. Fungsi tambahan ditunjukkan oleh kehadiran masa dan tarikh dalam peranti.

Perlu diperhatikan bahawa memori peranti kurang daripada analognya, hanya 120 ukuran.

No. 7 - Accu-Chek Performa

Harga: 649 rubel

Accu-Chek Performa Elektrokimia terus memberi peringkat meter glukosa darah rumah untuk kegunaan rumah. Hanya mengambil masa 5 saat untuk mengira hasilnya. Mengambil 0,5 μl darah untuk menunjukkan hasilnya, ia mempunyai fungsi penentukuran plasma yang sama.

Peranti automatik sepenuhnya, terdapat 9 butang pada panel untuk ini. Tertakluk kepada cadangan dalam arahan penggunaan, yang termasuk dalam pakej, ia memberikan petunjuk yang tepat dengan kesalahan yang dibenarkan sebanyak 20 peratus. Lancet membuat tusukan yang sangat tepat, kerana glukometer memerlukan sejumlah kecil darah untuk menentukan gula. Juga, model ini sangat selesa di tangan.

Jalur ujian mahal, dan harga semua barang habis pakai Accu-Chek Performa tinggi.

No. 6 - TS Kontur

Harga: 677 rubel

Kontur TS yang murah, tetapi berkualiti tinggi dari pengeluar Jerman Bayer, dalam 8 saat menunjukkan hasil yang boleh dipercayai. Peranti ini mempunyai isyarat bunyi mengenai penyelesaian pengukuran, penutupan automatik, sambungan ke komputer peribadi.

Ulasan pelanggan menyatakan kebolehgunaan kerana bentuk ergonomik dan kekurangan pengekodan. Tahan pada suhu rendah, jadi anda boleh menggunakannya pada musim sejuk, semasa berada di luar rumah. Ketepatan yang sangat tinggi disokong oleh tusukan lancet yang selamat. Ia boleh digunakan untuk kanak-kanak, kerana kanak-kanak mempunyai kulit yang lebih halus daripada orang dewasa.

Peralatannya lemah pada lancet, yang hanya ada 5 keping, dan jalur uji mesti dibeli secara berasingan.

No 5 - OneTouch Select® Plus

Harga: 677 rubel

Wakil yang sangat layak dari syarikat Amerika OneTouch. Ia memerlukan masa 5 saat yang diperlukan untuk pengukuran, penutupan automatik, sambungan ke PC, serta lampu latar skrin dan nota makan.

Terima kasih kepada skrin lampu latar yang besar, ia sangat sesuai untuk orang tua dan mereka yang kurang penglihatan. Dia mempunyai kapasiti memori 500 ukuran, anda juga dapat melihat hasilnya rata-rata dalam beberapa minggu. Dalam bungkusan anda mendapat scarifier, pemegang untuk meter dan jalur ujian.

Setelah menggunakan jalur ujian yang lengkap, anda perlu membeli yang baru yang tidak selalu dijual.

No. 4 - Kontur Plus

Harga: 812 rubel

Glukometer elektrokimia untuk 480 ukuran. Ia hanya memerlukan 0.6 μl darah untuk mengukur gula darah dalam 5 saat. Terdapat 25 jalur ujian dalam starter kit.

Peranti ini dilengkapi dengan teknologi "Second Chance", yang membolehkan anda menerapkan penurunan tambahan pada jalur ujian (jika sampel darah pertama tidak mencukupi untuk menjalankan ujian) selama 30 saat. Berdasarkan ulasan pelanggan, petunjuk yang sangat tepat kerana prinsip operasi elektrokimia. Juga, sistem itu sendiri mengekod jalur ujian, tanpa memerlukan kerumitan dalam operasi. Tambahan pula, layarnya besar, sesuai untuk orang tua.

Model ini mempunyai bekalan yang agak mahal.

No. 3 - Satelit Plus (PKG-02.4)

Harga: 958 rubel

Model pengeluaran Rusia ini akan baik untuk orang-orang yang berumur. Glukometer Plus Meter besar mempunyai pengekodan manual, pemadaman automatik, pengukuran glukosa dalam 20 saat, mengambil 4 μl darah dari pesakit.

Reka bentuk minimalis dengan hanya satu kunci di panel depan, tidak ada cara untuk mencederakan sesuatu dan menyalahgunakan peranti secara tidak sengaja. Tusukan lancet tidak menyakitkan dan selamat sepenuhnya. Kit mengandungi semua yang anda perlukan untuk 25 pengukuran pertama, serta jalur "UJIAN" tambahan, yang memungkinkan untuk memeriksa glukometer untuk kemudahan penggunaan.

Pengukuran yang cukup lama dan sejumlah besar darah untuk memeriksa glukosa.

No. 2 - Accu-Chek Aktif dengan pengekodan automatik

Harga: 1080 rubel

Memeriksa tahap glukosa dengan model ini dilakukan dalam 5 saat, dan mungkin mengambil darah bukan hanya dari jari, tetapi juga dari bahu, lengan bawah, betis.

Ia sangat senang digunakan, terletak di tangan berkat sarung plastik yang kukuh. Ia mati setelah satu minit tidak aktif, dan juga mempunyai pemberitahuan yang baik mengenai perlunya menukar jalur ujian. Terdapat fungsi hasil rata-rata selama berminggu-minggu, yang disajikan di layar dalam bentuk grafik.

Usaha mesti dilakukan untuk memasukkan jalur ke dalam meter dengan cepat..

No. 1 - Ekspres Satelit (PKG-03)

Harga: 1185 rubel

Satelit syarikat Rusia menawarkan antara produknya sebagai meter ekspres satelit (PKG-03). Ia mengkalibrasi hasil darah dan memaparkan bacaan glukosa di layar dalam 7 saat..

Oleh kerana ini adalah produk domestik, jalur akan jauh lebih murah daripada rakan sejawat asing. Setiap jalur dibungkus secara berasingan, yang merupakan nilai tambah yang pasti, kerana jika anda tidak sengaja merosakkan jalur, misalnya, menyentuhnya dengan tangan basah, maka anda tidak akan merosakkan pembungkusannya dengan segera. Tidak memerlukan jumlah darah untuk analisis: setetes 1 μl akan mencukupi untuk peranti ini.

Tidak senang menyimpan buku harian elektronik, anda mesti memasukkan hasilnya secara manual.

Meter yang mana untuk dibeli untuk kegunaan rumah pada tahun 2019-2020? Model, ulasan, harga terbaik

Orang yang menghidap diabetes mellitus, tidak cukup hanya untuk menyesuaikan diet dan kerap mengunjungi ahli endokrinologi - anda mesti sentiasa memantau tahap glukosa yang larut dalam darah. Untuk ini, terdapat glukometer - alat yang boleh anda diagnosis tanpa meninggalkan rumah anda. Mereka sentiasa diperbaiki dan diubah, jadi kami akan mempertimbangkan meter mana yang akan dibeli untuk kegunaan rumah, ulasan pelanggan dan harga untuk model popular.

Kandungan:

Apa itu glukometer dan mengapa ia diperlukan?

Glukometer adalah alat ringkas untuk diagnostik ekspres tahap gula. Pada asasnya, alat ini diperlukan oleh orang yang menderita diabetes jenis 1. Dengan penyakit ini, jumlah insulin - hormon yang mengatur metabolisme karbohidrat - menurun dengan mendadak, dan seseorang terpaksa menyuntik insulin. Oleh itu, lakukan pengukuran glukosa sekurang-kurangnya 5 kali sehari.

Semua peranti mempunyai peralatan yang hampir sama: instrumen, jalur ujian, pen dan lancet. Menurut prinsip operasi, meter dibahagikan kepada dua kumpulan: fotometrik dan elektrokimia. Peranti fotometrik menunjukkan hasil menggunakan jalur ujian yang berubah warna setelah bersentuhan dengan setetes darah. Mewarnakan dan menunjukkan anggaran kandungan gula. Glukometer elektrokimia berfungsi sedikit berbeza: pada jalur terdapat bahan khas yang bertindak balas dengan darah, mengukur glukosa dengan jumlah arus yang dijalankan. Ketepatan dan kebolehgunaan kedua-dua jenis hampir setara, kesalahannya adalah sekitar 20%. Pada asasnya, peranti berbeza dari segi reka bentuk, saiz, harga untuk peranti itu sendiri dan untuk barang habis pakai, jumlah yang diperlukan untuk mengukur darah, ketebalan lancet - jarum tusukan.

Glukometer tidak mendiagnosis penyakit, dan mampu menghasilkan kesalahan. Penting untuk difahami bahawa alat ini diperlukan untuk mengawal penyakit bagi orang yang didiagnosis oleh doktor selepas ujian klinikal. Glucometer adalah alat bantu, menggunakannya anda tidak boleh melupakan keperluan untuk kerap mengunjungi institusi perubatan untuk mendapatkan gambaran yang lebih lengkap.

Penarafan 10 meter glukosa darah rumah terbaik

Walaupun terdapat persamaan dan kesamaan semua peranti, ada yang menonjol untuk kualiti yang lebih baik, yang lain dengan harga yang berpatutan, dan yang lain mudah digunakan. Pertimbangkan beberapa meter glukosa darah rumah terbaik pada 2019-2020.

Accu-Chek Performa

Peranti elektrokimia dengan reka bentuk yang sederhana dan antara muka yang sangat jelas. Paparannya cukup besar dan berbeza, yang akan membolehkan orang tua melihat nilai dengan jelas. Laman web pengeluar mempunyai arahan video. Untuk analisis, anda memerlukan setetes darah kecil, dan jarum nipis dengan kemampuan untuk mengawal kedalaman tusukan menjadikan prosedurnya senyaman mungkin. Sesuai untuk orang tua.

Harga: dari 590 rubel seunit, bungkusan 50 helai berharga 950 rubel.

"Glukometer yang sangat sederhana dan mudah difahami, tusukan secara praktikal tidak terasa, dan seiring dengan berjalannya waktu, anda akan terbiasa. Ini mengganggu bahawa harga jalur adalah dua kali ganda daripada glukometer itu sendiri. Petunjuk yang cukup tepat. "

Mikhail, 44 tahun (Bandar Stavropol).

Nasihatkan glukometer.

Gadis, beritahu saya yang menggunakan meter mana yang hendak dibeli. Terdapat Horizon Satu Sentuhan. Tidak ada jalur ujian yang dijual dalam jangka masa yang lama..

Apa yang perlu diambil, sehingga dalam beberapa tahun lagi saya tidak perlu tinggal tanpa tali. Harga kelihatan berbeza. Dan perbezaannya adalah?

Pilihan kami

Dalam usaha ovulasi: folikulometri

Disyorkan oleh

Tanda-tanda kehamilan yang pertama. Undian.

Sofya Sokolova menerbitkan artikel dalam Gejala Kehamilan, 13 September 2019

Disyorkan oleh

Wobenzym meningkatkan kemungkinan konsepsi

Disyorkan oleh

Urut ginekologi - kesan hebat?

Irina Shirokova menerbitkan artikel dalam Ginekologi, 19 September 2019

Disyorkan oleh

AMG - Hormon Anti Muller

Sofya Sokolova menerbitkan artikel dalam Analisis dan Tinjauan, 22 September 2019

Disyorkan oleh

Topik popular

Dihantar oleh: Lara`
Dibuat 14 jam yang lalu

Dihantar oleh: Tupai Hamil
Dicipta 15 jam yang lalu

Dihantar oleh: Fox Patrication
Dibuat 14 jam yang lalu

Dihantar oleh: Ketenangan
Dicipta 23 jam yang lalu

Dihantar oleh: London-london
Dicipta 15 jam yang lalu

Dihantar oleh: Валюшка1994
Dibuat 12 jam yang lalu

Dihantar oleh: Mamba
Dibuat 14 jam yang lalu

Dihantar oleh abyrvalg
Dicipta 13 jam yang lalu

Dihantar oleh: Галина1205
Dicipta 19 jam yang lalu

Dihantar oleh: Veronika1201
Dicipta 16 jam yang lalu

Mengenai laman web

Pautan pantas

Bahagian Popular

Bahan yang disiarkan di laman web kami adalah untuk tujuan maklumat dan bertujuan untuk tujuan pendidikan. Jangan gunakannya sebagai nasihat perubatan. Menentukan diagnosis dan pilihan kaedah rawatan tetap menjadi hak eksklusif doktor anda!

6 glukometer terbaik 2020-2021

Untuk mengelakkan masalah kesihatan dan sentiasa memantau keadaan mereka sendiri, orang yang menghidap diabetes harus mengukur gula darah mereka setiap hari. Baru-baru ini, peranti seperti glukometer telah muncul dalam kehidupan kita. Mereka sangat mempermudah kehidupan pesakit tersebut dan menjadi keperluan utama pesakit diabetes, kerana alat ini diperlukan sepanjang hayat.

Menggunakan alat sedemikian agak mudah: cukup letakkan setetes darah pada indikator dan dapatkan paras gula di paparan, sementara di makmal memerlukan sekurang-kurangnya satu jam untuk menganalisis dan mendapatkan transkrip. Paparan gula darah dengan segera membolehkan pesakit mengambil ubat yang tepat pada waktunya dan memperbaiki keadaan mereka.

Ciri-ciri glukometer dari pelbagai jenis

Glukometer terdiri daripada dua jenis: fotometrik dan elektrokimia. Prinsip instrumen fotometrik didasarkan pada analisis perubahan warna di zon ujian, yang berlaku sebagai reaksi glukosa darah terhadap reagen kimia jalur ujian. Teknik ini digunakan untuk membuat penganalisis rumah pertama. Walaupun teknologi analisis fotometrik dianggap usang, banyak syarikat menghasilkan glukometer yang memberikan kesalahan tidak lebih dari 15%. Di dunia, standard kesalahan pengukuran ditetapkan pada 20%

Peranti elektrokimia sangat diminati oleh pesakit diabetes, yang seterusnya dibahagikan kepada dua jenis:

 1. Prinsip tindakan coulometric
 2. Prinsip tindakan amperometrik

Untuk penyelidikan di rumah, penganalisis coulometric diperlukan, sementara penganalisis amperometrik lebih sesuai untuk makmal, kerana mereka membenarkan kajian plasma.

Glukometer elektrokimia sangat popular, kerana prinsip pengoperasiannya sangat mudah. Faktor luaran seperti suhu, cahaya, kelembapan tinggi tidak mempengaruhi hasil yang ditunjukkan pada paparan.

Peraturan untuk memilih glukometer

Parameter tertentu yang harus anda perhatikan ketika memilih peranti:

 • Umur pesakit
 • Data mengenai keadaan fizikal seseorang
 • Dalam keadaan apa yang akan diukur
 • Kaedah penentukuran
 • Terdapat paparan besar untuk penglihatan, fungsi tambahan untuk menjalankan analisis ringkas, iringan suara dan paparan warna kontras

Baru-baru ini, fungsi telah kerap dipasang di peranti yang membolehkan anda membuang hasil ujian yang diperoleh ke komputer, yang membolehkan pesakit memberikannya kepada doktor yang hadir untuk memahami gambaran lengkap mengenai keadaan pesakit. Pada alat seperti itu, tidak hanya jumlah gula dalam darah ditentukan, tetapi juga kandungan trigliserida, serta kolesterol.

Harga alat sedemikian cukup tinggi, tetapi dibenarkan oleh fakta bahawa tidak perlu selalu menggunakan jalur ujian.

Dianjurkan untuk membeli alat prinsip prinsip coulometric untuk orang yang menderita diabetes jenis 2, kegemukan..

Glukometer amperometrik disyorkan untuk pesakit diabetes jenis 1, kerana dalam situasi seperti itu, perlu memeriksa plasma sekurang-kurangnya enam kali sehari.

Faktor lain yang mempengaruhi pemilihan glukometer

Dalam bentuk diabetes yang kompleks, yang sering disertai dengan komplikasi, perlu memilih alat dengan faktor yang relevan, seperti:

 • Volume Turun Darah: Ukuran penurunan darah adalah parameter penting. Kanak-kanak dan orang tua memerlukan tusukan yang paling dalam - ini tidak menyakitkan. Meter glukosa darah terbaik adalah yang memerlukan titisan darah terkecil untuk analisis..
 • Masa yang diperlukan untuk pengukuran. Output hasil dalam waktu sesingkat mungkin (hingga 10 saat) adalah khas untuk penganalisis generasi terkini
 • Memori peranti: Keupayaan untuk menyimpan hasil pengukuran terbaru dalam memori peranti sangat penting jika log kawalan gula dipelihara..
 • Menandakan makanan: Banyak glukometer dapat menandakan hasil pengukuran sebelum dan sesudah makan, yang memungkinkan untuk menilai glukosa pada perut kosong dan setelah makan secara berasingan.
 • Menu dalam bahasa Rusia. Oleh kerana terdapatnya menu dalam bahasa Rusia, meter ini sangat mudah digunakan untuk setiap pesakit.
 • Data statistik.Pilihan ini boleh digunakan jika buku harian elektronik pemantauan kendiri tidak dikendalikan dengan pengiraan indikator rata-rata, yang akan membantu doktor yang menghadiri dengan lebih tepat menilai keadaan pesakit dan mengembangkan strategi untuk mengambil ubat.
 • Kehadiran jalur ujian ke peranti. Banyak instrumen termasuk jalur ujian. Keutamaan harus diberikan kepada penganalisis dengan sebilangan besar jalur dalam bungkusan dengan harga yang sama. Setiap kumpulan jalur ujian diberi kodnya sendiri, yang ditetapkan secara berbeza dalam glukometer yang berbeza: menggunakan cip yang disertakan dengan jalur ujian atau secara manual, serta dalam mod automatik
 • Fungsi tambahan.

Ciri yang sangat penting untuk penggunaan peranti jangka panjang adalah jaminannya..

Komunikasi dengan komputer membolehkan anda memasukkan semua statistik ke dalam komputer, jika ada program analisis khas. Meter adalah kabel khas untuk komunikasi dengan komputer.

Fungsi suara penganalisis direka khas untuk orang yang mempunyai penglihatan yang lemah atau sama sekali..

6 glukometer terbaik 2020

Berdasarkan perkara di atas, anda boleh membuat penilaian glukometer, yang paling sering dipilih oleh pesakit diabetes. Petunjuk statistik berdasarkan fungsi kerja peranti, ketepatan dan kosnya.

Nama meterKelebihan daya saing
Glukometer murah terbaik: sehingga 1000 rubel
Accu-Chek PerformaWang lucu dengan kualiti tinggi
Kontur TSKetepatan dan Kebolehpercayaan Pengukuran
Accu - Chek AktiveKapasiti memori yang besar (hingga 350 ukuran)
Glukometer "maksud emas"
Pilih satu sentuhanKetepatan tinggi

Jumlah memori yang besarMeter glukosa darah berteknologi tinggi terbaikAccu-Chek MobileMeter glukosa darah pelbagai fungsi yang paling sesuaiBioptik Technoloqy Sentuhan MudahSistem pemantauan darah pelbagai fungsi

Accu-Chek Performa

Negara asal - Jerman.

Glukometer elektrokimia ini memerlukan sedikit wang, dan sangat senang digunakan. Ujian hanya mengambil masa 5 saat. Peranti dapat mengingat 500 pengukuran, yang membantu mengesan dinamika pembacaan. Model Accu-Chek Performa harus diberi perhatian kerana fungsinya yang baik dengan harga yang rendah. Untuk mendapatkan bacaan yang lebih tepat, cadangan yang ditunjukkan dalam arahan dari pengilang harus diterapkan..

Faedah:

 • kos rendah;
 • penentukuran hasilnya dilakukan oleh plasma (bacaan yang lebih tepat);
 • sejumlah kecil darah untuk pengukuran - hanya 0,6 μl;
 • ujian pantas (5 saat.);
 • kekompakan dan berat peranti yang rendah (59 g);
 • memori 500 ukuran;
 • dapat mengira hasil purata;
 • mengambil kira pengambilan makanan;
 • paparan yang cukup besar dengan kecerahan yang baik;
 • kehadiran jam penggera;
 • matikan automatik;
 • keupayaan untuk menyambung ke komputer;
 • peranti ini dikelaskan;
 • amaran yang baik untuk orang yang cacat penglihatan;
 • kemudahan penggunaan;
 • kualiti lancet;
 • tusukan kecil;
 • kebersihan;
 • jangka hayat untuk jalur ujian tidak bergantung pada tarikh bungkusan dibuka.

Kekurangan:

 • tahap petunjuk penyimpangan yang tinggi;
 • jalur ujian yang mahal.

Kontur TS

Kebolehpercayaan dan ketepatan pada harga yang berpatutan.

Negara asal - Jerman

Kelebihan besar peranti ini adalah kekurangan pengekodan, kerana terdapat kesalahan dalam hasil analisis kerana pengenalan kod yang salah.

Setelah membeli perisian dan kabel, anda boleh menyambung ke PC untuk memindahkan hasil pengukuran. Fungsi ini sangat sesuai untuk menyimpan dan menganalisis maklumat..

Kelebihan peranti:

 • Jalur ujian tidak disertakan, tetapi dijual secara berasingan. Dalam bungkusan 50 keping, harganya sekitar 700 rubel.
 • Hasil analisis akan dapat dilihat di layar dalam 8 saat
 • Memori terbina dalam peranti untuk 250 ukuran
 • Isyarat suara akan memberitahu anda apabila analisis selesai.
 • Putus hubungan berlaku secara automatik selepas 3 minit

Kekurangan:

 • Kelemahan utama peranti ini adalah penentukuran, yang dilakukan pada seluruh darah (diambil dari jari) atau pada plasma (dari urat). Ini mempengaruhi hasil analisis, kerana kadar gula plasma selalu melebihi kandungannya dalam darah kapilari sekitar 11%. Dan ini bermaksud bahawa semua hasil yang diperoleh (angka di skrin) mesti dibahagi dengan 1.12.

Accu - Chek Aktif

Negara asal - Jerman

Baru-baru ini, meter Aktif-cek Aktif menjadi sangat popular di kalangan pengguna. Paling sering diperhatikan adalah kemudahan penggunaannya, ketepatan hasil pengukuran, dan yang paling penting, kemampuan membeli jalur ujian dengan harga yang berpatutan.

Faedah:

 • Sebilangan kecil darah untuk analisis - hanya 0.2 μl
 • Masa untuk ujian darah untuk penunjuk gula - 5 saat
 • Gula darah dapat diukur bukan hanya dari jari, tetapi juga dari tempat alternatif lain..
 • Terdapat fungsi untuk mengingatkan anda untuk melakukan analisis setelah makan.
 • Peranti ini mempunyai memori untuk 350 ukuran. Masa dan tarikh analisis ditunjukkan..
 • Sekiranya perlu, peranti mengira nilai purata data selama 7 hari, 14 hari dan sebulan.
 • Terdapat port inframerah untuk memindahkan data analisis ke PC
 • Meter dikodkan secara automatik
 • Terdapat fungsi amaran dengan isyarat mengenai ketidaksesuaian jalur ujian jika tarikh luputnya telah tamat.
 • Bateri direka untuk 1000 analisis..
 • Meteran Accu-Chek Active mempunyai paparan kristal cecair berkualiti tinggi, yang mempunyai lampu latar yang terang. Layar mempunyai watak yang besar dan jelas, menjadikannya sesuai untuk orang cacat penglihatan dan orang tua

Kekurangan:

Jalur ujian tidak begitu mudah untuk mengumpulkan darah, jadi kadang-kadang anda perlu menggunakan semula jalur baru.

Pilih satu sentuhan

Negara pengeluar USA

Glukometer One Touch Select memaksimumkan kualiti, ketepatan pengukuran tinggi dan kemudahan operasi..

Faedah:

 • Ketepatan peranti sangat tinggi.
 • Menu yang selesa. Tidak ada simbol yang tidak jelas. Arahan dalam bahasa Rusia
 • Menunjukkan fungsi hubungan antara makanan, dos insulin dan gula darah
 • Masa analisis 5 saat
 • Fungsi amaran hipoglikemia Sekiranya gula darah tinggi atau rendah, meter memberikan bunyi khas.
 • Memori peranti besar - hingga 350 hasil
 • Fungsi Reset PC
 • Pengiraan purata kadar gula selama seminggu, 2 minggu dan sebulan
 • Peluang. gunakan darah dari tempat alternatif
 • Penentukuran plasma (hasilnya akan 12% lebih tinggi daripada penentukuran darah keseluruhan)
 • Satu kod digunakan untuk mengekod pembungkusan jalur ujian baru. Kodnya berubah jika berbeza pada pembungkusan baru.

Kekurangan:

 • Kos jalur ujian agak mahal..

Oleh kerana meter memiliki layar yang besar, dan huruf dan simbol yang terpampang di atasnya cukup besar, terutama di kalangan pesakit tua.

Accu-Chek Mobile

Pengilangnya adalah Roche, yang menjamin pengoperasian peranti ini selama 50 tahun.

Glukometer Accu-Chek Mobile adalah peranti berteknologi tinggi di pasaran sekarang. Ia tidak memerlukan pengekodan; penentukuran dilakukan oleh plasma. Jalur ujian tidak digunakan, tetapi kaset ujian digunakan..

Faedah:

 • Pensampelan darah hampir tidak menyakitkan kerana adanya 11 kedudukan tusukan, dengan mengambil kira perbezaan jenis kulit
 • Hasil analisis hanya dalam 5 saat
 • Memori yang besar untuk 2 ribu ukuran. Setiap pengukuran dipaparkan dengan masa dan tarikh.
 • Menetapkan penggera untuk memberitahu anda mengenai analisis
 • Sambungan dengan PC, termasuk kabel untuk sambungan
 • Melaporkan dalam tempoh sembilan puluh hari
 • Pakej ini juga merangkumi dua gendang dengan lancet dan kaset ujian untuk 50 ukuran
 • Menu dalam bahasa Rusia

Kekurangan

 • Harga tinggi
 • Perlu membeli kaset ujian yang harganya lebih mahal daripada jalur ujian

Bioptik Technoloqy Sentuhan Mudah

Pengilang - Bioptik Technoloqy Taiwan

Fungsi terbaik antara analog. Glukometer sesuai untuk orang dengan pelbagai penyakit, kerana dapat melakukan ujian darah tidak hanya untuk gula, tetapi juga untuk kolesterol dengan hemoglobin.

Faedah:

 • Glucometer Bioptik Technology berfungsi berdasarkan prinsip pengekodan
 • Hasil ujian darah untuk glukosa dan hemoglobin - 6 saat, untuk kolesterol - 2 minit
 • Jumlah darah yang agak kecil untuk analisis - 0.8 μl
 • Kapasiti memori hingga 200 ukuran gula, 50 untuk hemoglobin dan 50 untuk kolesterol
 • LCD besar - paparan, fon dan simbol besar, terdapat lampu latar
 • Peranti ini tahan kejutan, sarungnya diperbuat daripada plastik tahan lama
 • Set ini merangkumi 10 jalur ujian untuk glukosa, 5 untuk hemoglobin dan 2 untuk kolesterol

Kekurangan:

 • Kos jalur ujian yang tinggi
 • Kurangnya komunikasi dengan komputer untuk menyegerakkan data analisis

penemuan

Tidak ada model glukometer yang ideal di dunia. Masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri. Penilaian glukometer 2020 kami akan membantu anda memilih peranti yang memenuhi semua keperluan pesakit, mempunyai ketepatan tinggi dan nisbah harga dan fungsi yang optimum. Walau bagaimanapun, berunding dengan doktor anda sebelum membeli.

Penarafan glukometer terbaik TOP 2020: ulasan dan harga pada model paling popular

Saiz kecil dan kemudahan penggunaan membolehkan anda mengukur gula darah dalam apa jua keadaan

Bagaimana meter berfungsi dan diklasifikasikan dengan kaedah pengukuran

Untuk mengukur kandungan glukosa dalam tubuh manusia, perlu meneteskan setetes darah yang diambil dari kapilari kulit ke plat indikator yang dimasukkan ke dalam glukometer.

Selepas itu, peranti memberitahu pengguna mengenai nilai yang diterima di skrinnya. Plat penunjuk dibekalkan lengkap dengan meter dan boleh dibeli secara berasingan..

Skop standard pengukuran meter meliputi:

 • peranti elektronik yang dilengkapi dengan paparan LCD;
 • bateri penumpuk;
 • pisau scarifier yang digunakan untuk menusuk kulit;
 • jalur penunjuk yang dihasilkan untuk alat atau model peranti tertentu.

Alat untuk mengukur gula dalam darah dengan kaedah menentukan nilainya dikelaskan seperti berikut:

 • Peranti fotokimia - adalah alat usang, jumlah gula dalam darah ditentukan dengan mengubah warna reagen.

Pasar alat perubatan mempunyai banyak pilihan model untuk berbagai meter glukosa darah

 • Peranti elektrokimia - melakukan pengukuran dengan menentukan kekuatan semasa yang dihasilkan semasa analisis.
 • Peranti optik - pengukuran berdasarkan pada resonans plasma permukaan.
 • Spektrometrik - di mana laser digunakan. Dia melakukan analisis spektrum darah.

Selalunya, penduduk biasa menggunakan glukometer jenis elektrokimia.

Ia cukup mudah digunakan, berpatutan dan tepat. Pengukuran gula di dalam tubuh manusia dalam alat jenis ini berlaku kerana pelepasan elektrik kecil di mana setetes darah digunakan, digunakan pada jalur ujian.

Peranti ini berbeza dari segi bentuk, lebar jalur ujian, serta seperangkat fungsi tambahan. Walau bagaimanapun, tahap ujiannya hampir sama dan secara praktikalnya tidak berbeza pada peranti dari pelbagai jenis. Prosedur ujian menggunakan glukometer dapat dilihat di bawah..

Urutan dan urutan pengukuran menggunakan glukometer

Ciri teknikal alat pengukur gula darah, fungsi utama dan tambahan

Fungsi utama semua glukometer adalah untuk menentukan kandungan glukosa dalam darah manusia. Di samping itu, beberapa model moden mempunyai fungsi yang diperluas; mereka boleh:

 • mengukur tahap badan keton dan kepekatan kolesterol, serta jumlah trigliserida dan laktat;
 • simpan bacaan terakhir dalam ingatan dan maklumkan kepada pesakit mengenai keperluan melakukan pengukuran;
 • mempunyai penyambung yang diperlukan untuk menyambung ke komputer peribadi dan menganalisis ukuran.

Ciri teknikal utama alat pengukur gula darah adalah:

 • julat dan ketepatan pengukuran;
 • kelajuan operasi;
 • jenis sumber kuasa dan ciri-cirinya (saiz, voltan);
 • keadaan operasi (suhu, kelembapan, dll.);
 • dimensi dan berat keseluruhan.

Ketepatan, kebolehgunaan dan fungsi pengukuran adalah tiga petunjuk asas yang menentukan permintaan untuk glukometer. Fakta bahawa peranti jenis ini mudah dikendalikan dibuktikan oleh gambar berikut:

Cara menggunakan meter

Cara melakukan pengukuran, urutan tindakan, prosedur pengumpulan bahan dijelaskan secara terperinci dalam arahan penggunaan. Dan untuk setiap model dia boleh menjadi wanita itu.

Peraturan umum untuk analisis dapat dirumuskan sebagai berikut:

 1. Sebelum memulakan pengukuran, perlu menyediakan alat dan semua komponen yang diperlukan (jalur ujian, lancet).
 2. Tangan hendaklah dibasuh dan dikeringkan dengan tuala, serbet atau pengering elektrik.
 3. Seterusnya, hidupkan meter dan masukkan jalur ujian ke dalam lubang khas yang terletak di badannya.
 4. Tangan untuk mengambil analisis mesti digoncang dan menusuk kulit pada pad jari yang dipilih.
 5. Setetes darah terbentuk setelah tusukan digunakan pada jalur ujian..
 6. Setelah menerima hasilnya, jalur yang digunakan dibuang, dan peranti dimasukkan ke dalam simpanan.

Mengambil Pengukuran Menggunakan Meter

Bagaimana memilih glukometer untuk rumah - nasihat editorial

Oleh kerana terdapat banyak jenis glukometer yang terdapat di pasaran alat perubatan, kadang-kadang sukar bagi pengguna sederhana untuk memilih model yang tepat secara bebas yang memenuhi semua syarat untuk peranti ini.

Kakitangan editorial akan berusaha membantu dalam memilih glukometer dan inilah yang mereka nasihatkan:

 • ciri teknikal adalah kriteria utama untuk memilih peranti, menentukan fungsinya dan kemungkinan penggunaannya dalam keadaan tertentu;
 • Sebelum membeli, anda mesti mengkaji prosedur penyediaan alat untuk pengukuran (pengekodan manual atau automatik);
 • jumlah darah yang diperlukan untuk analisis adalah petunjuk penting, terutama bagi orang tua, dan kemungkinan menambahkannya ke jalur ujian akan memastikan simpanan mereka semasa pengukuran;

Glukometer "Satu Sentuhan" menikmati populariti yang pantas di kalangan pengguna

 • sejumlah besar memori dan kemampuan untuk melakukan analisis pengukuran, serta kemampuan untuk menyambung ke komputer peribadi membolehkan anda mempelajari dan mensistematiskan hasilnya;
 • kemudahan penggunaan bergantung pada ukuran butang kawalan dan paparan;
 • semakin banyak fungsi tambahan yang tersedia pada model tertentu, semakin tinggi harganya, jadi apabila memilih peranti, anda perlu memahami ukuran apa yang harus digunakan dengannya, agar tidak membayar lebih banyak semasa membeli.

Inovasi dan penemuan terkini - glukometer tanpa jalur ujian

Selama 3-5 tahun yang lalu, "teknologi pintar" semakin yakin memasuki kehidupan orang moden. Ini berlaku untuk berbagai bidang kehidupan: hiburan dan rekreasi, bekalan tenaga dan perkhidmatan dalam kehidupan sehari-hari, serta memantau kesihatan manusia. Salah satu bidang di mana peranti pintar muncul adalah peralatan perubatan untuk penggunaan sehari-hari dan pencegahan penyakit..

Meter glukosa tidak invasif "Omelon"

PENTING!

Diabetes adalah penyakit berbahaya yang berkaitan dengan gangguan metabolik dalam tubuh manusia, yang memerlukan pemantauan berterusan terhadap proses yang berlaku di dalamnya..

Perhatian khusus harus diberikan kepada meter gula darah..

Kebaruan di pasaran alat yang mengukur glukosa darah adalah alat elektronik yang membolehkan anda mengukur tanpa menusuk jari dan, dengan itu, tanpa menggunakan jalur ujian. Glukometer elektronik adalah alat yang tidak invasif, yang menentukan prinsip operasi mereka - tanpa penggunaan darah pesakit. Operasi peranti jenis ini didasarkan pada menentukan keadaan saluran darah pengguna, tekanan darah dan nadi pada masa pengukuran. Model jenis ini dihasilkan di negara kita dan di luar negara. Di antara domestik, yang paling terkenal adalah glukometer Omelon. Satu lagi kebaharuan dalam barisan peranti bukan invasif adalah alat syarikat Amerika "Cygnus Inc", yang menghasilkan jam tangan pintar dengan fungsi glukometer "Glucowatch".

Glucowatch Smart Watch dan Auto Touch Unit

Kelebihan Glucowatch adalah petunjuk berikut:

 • kemungkinan pengukuran sepanjang masa di mana-mana lokasi pesakit (di rumah, di jalan raya, bercuti, dll.);
 • ketepatan tinggi pengukuran yang dapat dilakukan dengan frekuensi tinggi (hingga 3 kali per jam);
 • kehadiran unit sensor, serta kemampuan untuk berpasangan dengan telefon pintar, membolehkan anda mengawal analisis, mengingatkan pengguna mengenai tarikh akhir untuk diselesaikan;
 • Paparan lampu latar LCD dan penempatan tali - senang digunakan dan dijaga.

Meter glukosa darah rumah terbaik - penilaian populariti dalam pelbagai kategori

Peringkat populariti terdiri daripada kedua-dua pengeluar barang dan organisasi perdagangan, serta syarikat lain yang berminat dengan permintaan pengguna. Dalam kes ini, populariti model tertentu ditentukan oleh ulasan pengguna dalam kategori yang berbeza.

Ini dapat menjadi perbandingan dari segi "harga dan kualiti", "harga dan kebolehpercayaan", serta ketepatan pengukuran dan popularitas dalam julat harga yang berbeza.

Model Aktif AccuChek

Berikut adalah penilaian populariti yang dikumpulkan oleh Tehno.guru berdasarkan ulasan pengguna yang disiarkan di pelbagai sumber dalam talian.

Penarafan model kos rendah

Satelit Plus (Rusia)

"CLEVER CHEK TD-4209" (Taiwan)

AccuChek Active (Jerman)

Diacont OK (Rusia)

Kontour TS (Jerman)

GambarCiri khasHarga, sapu.
 • dimensi - 11 × 6 × 2.5 cm;
 • berat - 70 g;
 • kelajuan pengukuran - 20 saat;
 • jumlah darah - 0.15 μl.
900
 • dimensi - 8 × 5.9 × 2.1 cm;
 • berat - 48.5 g;
 • kelajuan pengukuran - 10 saat;
 • jumlah darah - 0.2 μl.
600
 • dimensi - 9.7 × 4.7 × 1.8 cm;
 • berat - 50 g;
 • kelajuan pengukuran - 5 saat;
 • jumlah darah - 1 μl.
1,000
 • dimensi - 9.8 × 6.2 × 2 cm;
 • berat - 56 g;
 • kelajuan pengukuran - 6 saat;
 • jumlah darah - 0,7 μl.
700
 • dimensi - 7 × 6 × 1.5 cm;
 • berat - 58 g;
 • kelajuan pengukuran - 8 saat;
 • jumlah darah - 0,6 μl.
700

Penarafan model glukometer yang paling tepat

Bioptik Easytouch GCU (Taiwan)

"ICheck" (Britain)

“Onetouch Select Simple” (Switzerland)

AccuChek Performa Nano (Jerman / Rusia)

Satelit Ekspres (Rusia)

GambarCiri khasHarga
 • dimensi - 8,8 × 6,4 × 2,2 cm;
 • berat - 59 g;
 • kelajuan pengukuran - 6 saat;
 • jumlah darah - 0,8 μl.
700
 • dimensi - 8 × 5.8 × 1.9 cm;
 • berat - 50 g;
 • kelajuan pengukuran - 9 saat;
 • jumlah darah - 0.12 μl.
700
 • dimensi - 8.6 × 5.1 × 1.5 cm;
 • berat - 43 g;
 • kelajuan pengukuran - 5 saat;
 • jumlah darah - 0,7 μl.
1,000
 • dimensi - 6.9 × 4.3 × 2 cm;
 • berat - 50 g;
 • kelajuan pengukuran - 4 saat;
 • jumlah darah - 0,6 μl.
2,500
 • dimensi - 9.7 × 4.8 × 1.9 cm;
 • berat - 60 g;
 • kelajuan pengukuran - 7 saat;
 • jumlah darah - 1 μl.
700

Glukometer mana yang paling tepat adalah soalan yang menarik minat banyak pesakit diabetes, kerana dos insulin dan jumlah tablet yang diambil untuk menormalkan metabolisme bergantung pada nilai yang diperoleh. Sebagai tambahan kepada model di atas, peranti berteknologi tinggi dan paling berfungsi sangat popular, termasuk peranti Bioptik Easytouch GCU dan Accu-Chek Mobile yang sudah dipertimbangkan.

Accu-Chek Mobile

Jenama ini dimiliki oleh syarikat Jerman Roche Diagnostics GmbH, dan pengeluaran peranti terdapat di banyak negara di dunia (China, negara-negara EEC, dll.), Dan juga di negara kita.

Ciri khas model Accu-Chek Mobile adalah:

 • dimensi keseluruhan - 12 × 6,3 × 2 cm;
 • berat - 120 g;
 • kelajuan pengukuran - 5 saat;
 • jumlah darah yang diperlukan untuk pengukuran - 0,3 μl.

Glucometer "Accu-Chek Mobile"

Meter mana yang lebih baik - ulasan mengenai pesakit kencing manis sebenar

Oleh kerana Internet telah memasuki kehidupan orang moden dengan tegas, menjadi mungkin untuk mengkaji ulasan pengguna mengenai model tertentu dari mana-mana peranti. Anda dapat mengetahui meter mana yang lebih baik untuk dibeli, kerana ulasan orang yang menghidap diabetes yang selalu menggunakan alat ini sangat berguna ketika membeli peranti pertama.

Berikut adalah ulasan pengguna yang diambil dari laman web Otzovik.com untuk model yang dibincangkan dalam artikel ini:

 1. Satelit Ekspres.
 2. AccuChek Performa Nano.
 3. "Onetouch Pilih Ringkas".
 4. Kontour TS.
 5. "Diacont OK".
 6. "AccuChek Aktif".

Berapa glukometer - ulasan harga di farmasi

Glukometer dijual di kedai peralatan perubatan, organisasi yang mengkhususkan diri dalam penjualan peralatan perubatan, dan juga di farmasi dari pelbagai peringkat. Di organisasi khusus, kos glukometer sedikit lebih tinggi daripada di farmasi, kerana orientasi profilnya yang sempit dan fokus pada profesional, dan juga kemudahan perubatan. Di rangkaian farmasi, kosnya sedikit lebih rendah, dan sebilangan besar model untuk kegunaan domestik disajikan. Sebagai tambahan kepada tempat tradisional untuk memperoleh alat pengukur gula darah, ada alternatif - ini adalah pembelian melalui sumber dalam talian. Pilihan ini kurang dipercayai, tetapi pada masa yang sama lebih murah..

Farmasi adalah tempat paling popular untuk pemerolehan glukometer

Jadual berikut menunjukkan kos model yang dipertimbangkan dalam artikel ini apabila dijual melalui rangkaian farmasi.

KategoriModelKos, rubel
Model belanjawanKontour TS870
"Diacont OK"890
"AccuChek Aktif"990
"CLEVER CHEK TD-4209"850
Satelit Plus800
Model yang paling tepatSatelit Ekspres1,250
AccuChek Performa Nano1,650
"Onetouch Pilih Ringkas"1.100
ICheck1,000
Model berteknologi tinggi"Bioptik Easytouch GCU"4.000
Accu-Chek Mobile.3,500
Model tidak invasif"Kesalahan"6 500
Glucowatch12,000

Oleh kerana pasaran peralatan perubatan mempunyai banyak pilihan pelbagai model meter glukosa darah, setiap pengguna dapat memilih alat untuk dirinya sendiri sesuai dengan persyaratan untuk itu dan dengan harga yang terjangkau. Bagaimana memilih model dan apa yang harus diberi tumpuan semasa membeli, video di bawah akan memberitahu.

Bantu memilih glukometer!

Memerlukan nasihat daripada orang yang memahami masalah ini.
Ibu menghidap diabetes, memerlukan pemantauan gula darah secara berkala.
Dia mahu mendapatkan glukometer, tetapi tidak dapat memutuskan model.
Saya cuba membantunya, saya mencari maklumat di Internet, tetapi terdapat banyak model dengan ulasan yang sangat bertentangan. Seseorang memuji "Accu Check", seseorang "Van Touch" (ini, seperti yang saya faham, yang paling banyak dibeli).
Saya ingin mendengar pendapat mereka yang sudah menggunakan model, atau yang bekerja di bidang peralatan perubatan. Sesuatu yang tidak terlalu murah, tetapi tidak terlalu mahal (saya tidak mahu menjimatkan kesihatan ibu, saya akan membeli glukometer sebagai hadiah)

Tiada pendua ditemui

Saya akan menambah. isteri saya menghidap diabetes. dari awal mereka dikukus dengan cek ak. kemudian mereka sendiri membeli cek model lain, tetapi mereka berhenti menghantar helai jenis itu ke hospital.

mencari di internet - menemui Satelit pilihan yang bagus. model pertama menentukan tahap gula dalam 20 saat, tetapi jalurnya murah dan tidak ada cip khas, yang juga senang.

Kemudian kami melihat iklan untuk Satellite Express, ia disertakan dengan 3 bungkus helai untuk 600 rubel - mereka mengambilnya dan tidak menyesal - beg tangan yang mudah digunakan, alat penekan dan ujian selama 6 saat, nampaknya. umumnya tinggal bersamanya. Ya, dan di hospital mereka hanya mempunyai helai dan tidak mahal untuk membelinya sendiri. di sini

Juga dengan semua tangan untuk Satellite Express. Sebungkus jalur rata-rata di St Petersburg berharga 400 rubel, tidak seperti Accu Check yang sama, di mana harganya 2 kali lebih banyak :(

Dan kualiti kesalahan itu sendiri tidak lebih buruk.

ambil satelit, sekarang ada jalur yang terus menerus

Z.Y. secara amnya, dengan memberi bantuan kepada ahli endokrinologi, mereka memberi arahan untuk mendapatkan glukometer, dan kemudian mereka juga menulis preskripsi untuk jalur dan insulin, kedua-dua jenis

Saya mempunyai Accu Chek Performa, saya tidak mempunyai masalah dengannya)

Saya telah menggunakannya selama kira-kira 3-4 tahun, ia berfungsi, pada pendapat saya saya tidak pernah menukar bateri. Menurut perasaan peribadi saya, sedikit (kira-kira 10%) meremehkan prestasi, baik, menurut saya. Kenapa? Dan berdasarkan analisis di klinik. Dia secara khusus mengukur dirinya sebelum menderma darah di sana. Tetapi darahnya berbeza (vena dan dari jari), mungkin normal kerana terdapat percanggahan.

Tetapi darahnya berbeza (vena dan dari jari), mungkin normal kerana terdapat percanggahan.

Di Vienna, kepekatannya lebih tinggi. Anda perlu membandingkan dengan darah dari satu sumber.

Saya mempunyai satu sentuhan yang sangat mudah, dan model pertama masih tanpa pilihan warna. Sudah 10 tahun berfungsi, hanya saya menukar bateri. Dihancurkan dengan cat kuku sepenuhnya. Paparannya seperti, bagus, tetapi tanpa lampu latar dan jumlahnya tidak mungkin yang paling besar. Menunjukkan plasma, tidak berbohong. Kit berisi cecair untuk diperiksa, setelah 7 tahun digunakan dan tanpa penentukuran, indikatornya masih tepat. Jalur dalam kotak yang selesa 25 keping dalam rama-rama.

Penanda disertakan, tetapi menyakitkan, baterinya mempunyai pemeriksaan softclix, jauh lebih baik, boleh dibeli secara berasingan.

Baiklah, di klinik saya tidak pernah menjadi masalah untuk mendapatkan saya jalur seperti itu. Di sini.

Terima kasih banyak atas nasihat. Saya memesan "Satellite Express", saya rasa ibu akan gembira.

Saya menasihati anda untuk mengambil yang diimport, kerana penyebaran pembacaan tahap glisemia dan kecepatan mendapatkan hasilnya jauh lebih baik daripada rakan sejawat Rusia.

Pemeriksaan Akku dan Van Tachi hampir sama, dengan ibu saya sentiasa berubah bergantung pada jalur mana yang akan dibawa ke perkhidmatan sosial. sebuah farmasi. Saya mendapat Accu (prestasi nano) selama 7 tahun, semuanya baik-baik saja. Saya sangat menyayanginya, walaupun tali untuknya telah lama hilang. Dan anda tidak perlu mengoleskan darah ke jalur itu, bawa sahaja ke atas dan ia "masuk". Ia tidak berjaya untuk saya hanya dengan Kontur, saya memeriksanya secara khusus selama sebulan, ia menunjukkan sama seperti yang lain, maka ia akan berlebihan oleh satu (yang lebih kerap), di pusat diabetes mereka mengatakan bahawa mereka boleh memeriksa, tetapi, kemungkinan besar, semuanya tunjukkan dengan betul, kerana kesalahan sehingga 15 seperti suka dibenarkan.

Saya belum mencuba satelit, tetapi nampaknya memutarbelit ke beberapa arah, walaupun saya boleh mengelirukan.

Dia mengambil 2 keping Accu Chek Performa Nano - dirinya dan ibunya. Menurut hasilnya, mereka tidak berbohong, pengambilan sampel darahnya kecil, cukup mudah digunakan. Sekiranya terdapat keraguan mengenai kebenaran hasilnya, ada penyelesaian kawalan khas untuk memeriksa glukometer dan jalur ini. Saya memeriksa kedua-dua glukometer, indikasinya sama. Satu-satunya negatif ialah jalurnya agak mahal (kira-kira 800 rubel untuk 50 keping) dan pada akhir tarikh luput, anda tidak mempunyai masa untuk menghabiskan semuanya, kerana kami bukan pesakit diabetes dan tidak menggunakannya setiap hari. Tetapi jika kita mengambilnya untuk dua, seperti kita, maka norma-norma keluar baik dari segi waktu dan harga.

Terdapat yang tidak invasif. Ia tidak mahal dan lebih menyenangkan - tidak ada jarum. Tetapi anda perlu membuat pesanan di ebay.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes