Novopen 4 jarum

Jenama: Novopen

Nama bukan milik antarabangsa: -

Bentuk dos: pen jarum suntik

Bahan aktif: insulin

Kumpulan farmakoterapi: alat suntikan

Sifat farmakologi:

Alat yang dapat meningkatkan kehidupan pesakit diabetes dengan ketara adalah pen jarum suntik. Novopen echo, 3 dan 4, adalah model penyuntik yang banyak digunakan, masing-masing mempunyai kelebihannya sendiri. Pena insulin Novo Nordisk dari Denmark menempati posisi teratas kerana kualiti produk dan penyelidikan selama bertahun-tahun untuk memperbaikinya, berdasarkan pengalaman aplikasi. Diabetes adalah kawalan berterusan terhadap setiap pergerakan dan komponen menu, dan juga: suntikan insulin setiap hari, tanpanya pesakit tidak dapat hidup. Suntikan menakutkan banyak orang, terutamanya pesakit muda. Untuk mengatasi masalah ini, pen jarum suntik dikembangkan yang membantu membuat suntikan harian trauma minimum dan membolehkan pesakit menjalani gaya hidup yang biasa. Salah satu alat yang paling popular untuk pentadbiran insulin Novopen dari syarikat Novo Nordisk. Peranti ini membolehkan anda memasukkan dos hormon yang diingini di mana-mana lokasi yang diinginkan, walaupun melalui pakaian. Novo Nordisk telah mengembangkan jenis penyuntik ini untuk pesakit dengan keperluan yang berbeza. Pena jarum suntik "Novopen 3" adalah alat yang mudah dan praktis untuk memperkenalkan dos insulin yang tepat, yang dipaparkan di sisi pen pada skrin. Sistem pendailan yang selesa dengan kenaikan 1 unit. dengan keupayaan untuk mengubah jumlah dos tanpa kehilangan ubat. Daripada minus - permulaan pembahagian dengan 2 unit. dan skrin gambaran kecil, kemampuan untuk menggunakan kartrij untuk mengisi bahan bakar hanya dari pengeluar. Pena jarum suntik "Novopen echo" adalah salah satu perkembangan terkini syarikat, sesuai untuk pesakit kecil. Ukuran dail adalah 0.5 unit dan maksimum 60 unit. Fungsi memori dos terakhir yang terkumpul disediakan, serta paparan di layar waktu pentadbiran terakhir dan isipadu. Pen jarum suntik "Novopen 4". Semasa mengembangkan, komen mengenai model sebelumnya dipertimbangkan. Skrin besar di mana dos ditunjukkan. Mungkin perubahannya tanpa kehilangan insulin. Pengenalan keseluruhan hormon ditunjukkan dengan klik khas, selepas itu jarum dapat dikeluarkan.

Petunjuk untuk digunakan:

Pena jarum suntik Novopen membantu membuat suntikan insulin setiap hari trauma minimum dan membolehkan pesakit diabetes menjalani gaya hidup yang biasa. Pena jarum suntik membolehkan anda mengukur dan memasukkan dos insulin yang dikehendaki - dari 1 hingga 70 unit dalam satu plumbum.

Kontraindikasi:

Penyuntik suntikan insulin Novopen hanya boleh digunakan bersama dengan produk yang sesuai dengannya dan memastikan pengoperasiannya selamat dan cekap..

Dos dan pentadbiran:

Pen insulin Novopen mudah digunakan dan disesuaikan untuk kegunaan harian oleh pesakit dengan penglihatan yang lemah. Ciri-ciri pengenalan hormon menggunakan jarum pena: mula-mula periksa lengan dengan insulin untuk integriti, kemudian isikan pen mengikut arahan. Untuk setiap suntikan baru, jarum steril baru digunakan. Sebelum disuntik, ia disekat ke tepi terbuka dan penutup pelindung dikeluarkan, menjaga bahagian atas agar pembuangan jarum selamat. Pegang jarum ke atas, goncangkan ke atas dan ke bawah hingga 15 kali untuk keseragaman cecair yang disuntik, kemudian lepaskan udara. Mereka membersihkan lipatan kulit dengan tangan yang bersih dan membuat suntikan. Pegang jarum sekurang-kurangnya 6 saat, sehingga klik khas berlaku. Selepas prosedur, jarum dikeluarkan, menutupnya dengan penutup, dan penyuntik diletakkan dalam bekas untuk penyimpanan yang selamat. Pena jarum suntik membolehkan anda mengukur dan memasukkan dos insulin yang diingini - dari 1 hingga 70 unit setiap plumbum, langkah dosnya adalah 1 atau 0.5 unit.

Kesan sampingan:

Tidak dianjurkan untuk menggunakan kembali jarum, kerana ini boleh menyebabkan kesakitan dan penyelewengan dos.

Interaksi dengan ubat lain:

Tarikh luput: 5 tahun

Syarat cuti farmasi: di kaunter

Pen Pen Syringe Novopen 4 - Penyuntik Insulin

Pena jarum suntik NovoPen 4 adalah alat pilihan untuk orang yang memerlukan suntikan insulin. Selama sembilan puluh tahun sejak penemuan insulin, kaedah pentadbirannya telah berubah. Sebilangan besar "penderita diabetes" yang menerima terapi insulin masih mempunyai akses ke jarum suntikan insulin sekali pakai. Tetapi secara beransur-ansur dalam beberapa tahun terakhir, jarum suntik telah menggantikan pen jarum suntik, pengenalan ubat yang sederhana, mudah dan tidak menimbulkan rasa sakit.

Penyesuaian untuk suntikan insulin pen jarum suntik NovoPen Echo dan pen jarum suntik NovoPen 3 bahagian pesakit diabetes mellitus dihargai. Ramai pesakit diabetes mempunyai impian untuk menyuntik dengan pena yang serupa dengan HumaPen MEMOIR, yang mengingati tarikh, waktu, dos enam belas suntikan terakhir anda. Ada kemungkinan bahawa pada masa akan datang...

Maklumat Berguna Mengenai Syringe Pens

Pena jarum suntik adalah alat mudah dan mudah digunakan yang kelihatan seperti bolpoin. Butang tekan dipasang di satu hujung peranti ini, dan jarum muncul dari ujung yang lain. Pena jarum suntik dirancang dengan rongga dalaman di mana bekas insulin, yang disebut kartrij, atau penfill yang berisi 3 ml ubat diletakkan.

Dari komen di forum. "Anak lelaki saya yang berusia lima belas tahun, yang menderita diabetes sejak berusia sebelas tahun, dengan tegas tidak mahu menggunakan pen jarum suntik, menjelaskan ini dengan fakta bahawa jarum, walaupun lebih tipis, tetapi mereka ditusuk dengan banyak kesakitan. Ini membawa kepada insulin, menjadi tidak jelas berapa banyak ubat yang diberikan, dan berapa banyak yang telah tumpah. Dia menggunakan jarum suntik sekali pakai, yang selama dua bulan diberikan 100 keping + 100 keping jarum. "

Reka bentuk pen jarum suntik merangkumi semua tuntutan yang dinyatakan dalam komen sebelumnya. Peranti ini, diisi dengan penfill, berfungsi dengan cara yang sama seperti jarum suntik, hanya insulin yang dapat mengandung banyak sehingga dapat diberikan selama beberapa hari. Jumlah ubat yang diperlukan untuk setiap suntikan disesuaikan dengan memutar dispenser yang terletak di bahagian belakang pemegang, dengan ketat pada jumlah unit dos.

Pengaturan dos insulin yang betul tidak betul dapat diperbaiki. Tanpa kehilangannya. Kepekatan insulin dalam kartrij adalah berterusan: 100 unit. dalam 1 ml. Sekiranya katrij (atau penfill) diisi sepenuhnya dengan 3 ml, maka dalam ubat yang terdapat di dalamnya akan ada 300 unit. insulin Setiap model pen jarum suntik hanya dapat berfungsi dengan insulin dari pengeluar biasa..

Reka bentuk pen jarum suntik (ketika dipasang) menyediakan perlindungan jarum dengan sarung ganda dari sentuhan tidak sengaja dengan permukaan lain. Ini memberi keselesaan, kerana kemandulan jarum tidak ada penggera ketika pemegang berada di dalam poket atau beg anda. Hanya pada masa ini memerlukan suntikan sahaja jarum itu terdedah. Dijual hari ini ada pen jarum suntik yang ditujukan untuk suntikan dos yang berbeza dengan langkah yang merupakan gandaan satu unit langkah dan untuk kanak-kanak - 0,5 unit.

Penerangan dan ciri pena insulin NovoPen 4

Sebelum membeli dan menggunakannya, disyorkan untuk berjumpa dengan pakar.

Kami menawarkan anda untuk menonton video "Novopen" 4

Pena jarum suntik NovoPen 4 yang dibeli dikumpulkan sebelum digunakan:

 • Masukkan kartrij Penfill dengan penutup berkod warna ke hadapan ke dalam pemegang kartrij,
 • bahagian mekanikalnya disekat rapat ke pemegang kartrij dengan satu putaran sehingga terkunci,
 • jarum baru dimasukkan,
 • kedua penutup jarum dikeluarkan, penyuntik melekat pada kedudukan jarum ke atas,
 • gelembung udara dilepaskan dari kartrij.

Ulasan pengguna mengenai model jarum pena ini. "Kesulitannya adalah bahawa dos hanya berlipat ganda dari 1. Prosedur untuk merekrut dan menjatuhkan dos lebih baik dibandingkan dengan Flex, Demi dan Troika".

Tetapi maklumat apa yang diterbitkan oleh sumber iklan syarikat farmasi Denmark Novo Nordisk:

 1. Penunjuk dengan nombor meningkat 3 kali, nombor genap - besar, ganjil - lebih kecil.
 2. Giliran seperempat diperlukan untuk melepaskan pemegang kartrij..
 3. Menekan butang dos tidak mudah.
 4. Akhir dos dikawal dengan mengklik.
 5. Pena picagari NovoPen 4 kelihatan serupa dengan NovoPen 3 dengan sarung logam dan isian yang diperbuat daripada plastik. Terdapat dalam dua warna - perak dan biru - untuk pelbagai jenis insulin.
 6. Jaminan ketepatan dos yang dijamin adalah 5 tahun.
 7. Mengembalikan piston ke kedudukan awalnya apabila mengganti kartrij dapat dicapai dengan mudah - tanpa memutar roda, menekan jari sehingga terkunci.
 8. Butang rana mempunyai pukulan yang lebih pendek.
 9. Roda dail dos berputar ke arah yang bertentangan.
 10. Satu set dos dilakukan dengan kenaikan satu unit dalam julat 1 unit. - 60 unit.

Pengguna. "Banyaknya dos 1 unit adalah pen tolak. Tidak mungkin memutar dos, seperti 0. 25. Kerana kemungkinan mempunyai harga pembahagian 0. 5 unit. kerana dos, orang sangat berminat untuk membeli NovoPen 3 dan Demi. "

Penilaian peranti yang sama yang disiarkan di rangkaian:

Kate. "Ia berfungsi secara normal dalam kasus-kasus ketika, sebelum setiap suntikan insulin baru, saya menukar jarum yang digunakan menjadi yang baru. Digunakan untuk menyimpan, tidak berubah. Ternyata insulin tetap berada di dalam jarum terpakai, yang menyumbat jarum kerana penghabluran. "Saya menyelesaikan masalah dengan pen - jangan simpan jarum, buang jarum lama, letakkan yang baru sebelum suntikan."

Valery. "Pena yang sangat buruk. Semasa memasang kartrij baru, seperti yang disyaratkan oleh arahan, anda perlu memaparkan (set) 4 unit dan membuangnya agar dos normal berterusan. TIDAK PERNAH BERLAKU! Insulin berlaku TIGA EMPAT KALI LEBIH BANYAK DIPERLUKAN. Pena benar-benar menimbulkan ancaman bagi kehidupan! "

Jarum Micro Fine Plus untuk NovoPen 4

Jarum apa yang perlu saya gunakan untuk menyuntik insulin? Kami memberitahu anda secara ringkas mengenai jarum Micro-Fine Plus, kelebihannya tidak dapat dinafikan:

 • Untuk mengurangkan kecederaan - apabila tertusuk - titik jarum melewati penajam laser trihedral dan lapisan permukaan dua kali dengan pelincir.
 • Pelepasan jarum meningkat kerana penggunaan teknologi pembuatan berdinding nipis, yang mengurangkan kesakitan dengan pengenalan insulin.
 • Keserasian jarum dan picagari dengan benang skru.
 • Senarai jarum besar berdiameter: 31, 30, 29 G dan panjangnya: 5; 8; 12, 7 mm dan menyumbang kepada pilihan kaedah suntikan mengikut umur, indeks jisim badan dan jantina.
 • Jarum 5 mm sangat sesuai untuk suntikan untuk kanak-kanak dengan diabetes, untuk orang dewasa dan remaja yang kurus.

Kesimpulannya

Pena jarum suntik NovoPen 4 boleh disuntik dengan insulin dari syarikat farmasi Denmark Novo Nordisk - Novomiks, Actrapid NM, Protofan NM, Novorapid, Mikstard 30 NM, Levemir, dll..

Orang cacat penglihatan akan diberi suntikan dengan dos yang diperlukan pada Novopen 4 dengan maklum balas getaran. Pengguna pasti akan merasakan sama ada dia memperkenalkan atau gagal, dos insulin.

Gabungan dengan semua jarum untuk sebarang pen jarum suntik.

NovoPen Syringe Pen 4 Langkah 1 Unit.

Yang utama
Negara pengeluarUSA

NovoPen 4 adalah alat moden untuk menyuntik insulin, adalah versi pena picagari yang lebih baik NovoPen 3.

NovoPen 4 adalah alat suntikan insulin moden, adalah versi pen pen NovoPen 3 yang lebih baik - pen picagari yang paling biasa di dunia.

Pen jarum suntik NovoPen 4 membolehkan anda menetapkan dos dari 1 hingga 60 unit dengan langkah 1 unit.

Pen jarum suntik NovoPen 4 mempunyai beberapa kelebihan berbanding dengan pen NovoPen 3:
Skala dail 3 kali diperbesar untuk menetapkan dos insulin yang tepat.
Isyarat bunyi yang lebih kuat yang mengesahkan pemberian dos insulin yang diperlukan sepenuhnya.
Menekan butang mula memerlukan 50% lebih sedikit usaha.
Batang omboh kembali ke kedudukan asalnya dengan hanya menekan kepala rod omboh - tidak perlu memutar mekanisme pemulangan.
Keupayaan untuk membatalkan dos.
Ia dibuat dalam kotak besi yang dapat menahan beban yang besar.
Penampilan bergaya.
Kotak pensel dengan ruang simpanan tambahan untuk penyuntik NovoPen 4 yang lain, kartrij penfill blister dan jarum NovoFine.

Dos dan pentadbiran

Pena jarum suntik NovoPen 4 hanya ditujukan untuk digunakan dengan insulin Novo Nordisk - kartrij Penfill 3 ml (larutan Actrapid HM Penfill, dalam., Penyelesaian NovoRapid Penfill, d / in. 100 IU / ml troli. ml dos tunggal 5 NovoNordisk A / O, Novomiks 30 Penfill susp.d.in.p..

Pena jarum suntik NovoFen 4 direka untuk digunakan dengan jarum NOVOFINE hingga 8 mm: Jarum NOVOFINE 31G 0.25x6 mm pek. 100 NovoNordisk A / O.

Sebelum digunakan, pen jarum suntik NovoPen 4 dipasang dengan memasukkan kartrij Penfill ke dalam pemegang kartrij dengan penutup dengan kod warna ke hadapan dan skru bahagian mekanikal dengan ketat ke pemegang kartrij dengan satu gerakan putaran sehingga ia mengeklik; pasangkan jarum baru, lepaskan penutup luar dan dalam jarum, sebelum setiap suntikan memegang penyuntik dengan jarum ke atas, keluarkan gelembung udara dari kartrij.

Semasa menetapkan dos, pertama-tama pastikan bahawa pemilih berada di kedudukan sifar, dan kemudian dedahkannya ke jumlah unit yang diperlukan untuk suntikan (nombor ganjil ditunjukkan dengan pukulan panjang antara nombor genap).

Masukkan dos dengan menekan butang perlahan-lahan sehingga klik. Selepas suntikan, jarum harus berada di bawah kulit selama 6 saat, yang memastikan pentadbiran insulin lengkap. Sekiranya tidak ada cukup insulin yang tersisa di dalam kartrij, maka jumlah unit yang hilang untuk dimasukkan dari kartrij Penfill yang baru akan ditunjukkan di tetingkap penunjuk dos.

Selepas suntikan, letakkan penutup pelindung luar pada jarum dengan hati-hati, lepaskan jarum dengan memutarnya, pasangkan penutup pen injektor. Hanya buang jarum di penutup pelindung..

Kit pen jarum suntik NovoPen 4 merangkumi:
Pen picagari.
Kotak pensel dengan ruang simpanan tambahan untuk penyuntik NovoPen 4 yang lain, kartrij penfill blister dan jarum NovoFine.

Dalam pakej 1 set dengan arahan penggunaan.

Alat jarum suntikan Novopen 4 di Blagoveshchensk

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena jarum suntikan Humapen Luxura DT (Humapen Luxura HD) 3 ml.

Jarum sejagat untuk semua jenis pen jarum suntik buatan Jerman. Ciri-ciri Teknologi jarum berdinding nipis yang unik dengan peningkatan pelepasan dalaman Salutan dalaman dan luaran silikon untuk suntikan tanpa rasa sakit...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum untuk pen jarum suntik SFM 31G 0.25x5 mm 100pcs Jarum untuk w.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen Jarum Suntikan ROCHE Novopen Echo

Pen jarum suntik Novopen 4 (NovoPen 4) bertujuan untuk pengenalan insulin. Digunakan dengan kartrij Penfil 3 ml. Dispenser membolehkan anda memasukkan insulin pada satu masa dari 1 hingga 60 unit dengan kenaikan 1 unit

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen jarum suntik NovoPen 4 (NovoPen 4)

Direka untuk pentadbiran insulin subkutan, digunakan dengan pen jarum suntik. Pembungkusan luar dibuat menggunakan lapisan pelindung dari kertas perubatan, sambil mengekalkan kemandulan jarum suntikan. Bahagian dalam jarum berwarna dengan kod warna mengikut antarabangsa.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum untuk jarum suntik 32G (0.23x4mm) 100pcs / pek

Reka bentuk jarum suntik: Tiga Komponen

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum suntikan insulin 1.0ml dengan jarum 0.4x12mm (27g) serebrum.

NovoPen 4 Insulin Syringe Pen - Pena jarum suntikan adalah untuk pen insulin Novo Nordisk. Penerangan dan ciri: Insulin - Actrapid NM, Mikstard 30 NM, Novomiks, Novorapid, Kepekatan Protafan NM...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena jarum suntik "NovoPen 4"

Pena picagari Novopen Echo ditujukan untuk pemberian insulin dari kartrij Penfil 3 ml. Dispenser membolehkan anda memasukkan insulin dalam jumlah dari 0,5 hingga 30 unit dengan kenaikan 0,5 unit. Kelebihan unik adalah fungsi memori.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena picagari NovoPen Echo (NovoPen Echo)

Jarum insulin sekali pakai NovoFine dari Novo Nordisk digunakan dalam pena suntikan insulin dari hampir semua pengeluar. Panjang jarum ialah 8 mm, diameter 30G (0.30 mm). Jarum...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum untuk pen jarum suntik "Novofine", 0,30 mm (30G.

Jarum yang paling sesuai untuk jarum suntik. Benang skru universal membolehkan anda menggunakannya dengan semua pena jarum suntik pengeluar Rusia dan asing, yang dibentangkan di Rusia (keserasian disahkan oleh ujian bebas khas): * Eli Lilly (HumaPen E.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Akti-fayn 4mm No. 100

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen jarum suntik NovoPen 4 (NovoPen 4) langkah 1 unit

Jenis: jarum; Panjang jarum: 8 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Novofine (Novofayn) untuk pen jarum suntik 3x8 mm. 100 keping.

Panjang Jarum: 30mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Micro-fine + 30G jarum 0.30mm x 8mm No. 100 d / sprat-pen

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen Jarum Suntik ROCHE NovoPen4

Jarum InsuPen 32G sekali pakai direka untuk memberi insulin menggunakan pen picagari automatik. Jarum ini serasi dengan semua model pen jarum suntik pengeluar Rusia dan asing

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum untuk pen jarum suntik Insupen 4 mm (Insupen 4mm 32G) 100.

Panjang jarum: 4mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

BECTON DICKINSON Micro Fine Needles Plus untuk Syringe Pen 3.

NovoPen Echo® Injector adalah sistem suntikan terbaru Novo Nordisk yang direka khas untuk kanak-kanak. Apakah kelebihan NovoPen Echo®? Ini, pertama sekali, kemampuan untuk memberi dos sebanyak 0.5 unit, yang sangat penting bagi anak kecil..

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena picagari Novopen Echo

Jarum sekali pakai untuk menyuntik insulin ke dalam pen jarum suntik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum mikrofon 4 mm

Panjang jarum: 5mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum mikro-plus BECTON DICKINSON BD untuk pen jarum suntik.

Panjang jarum: 4mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Denda Mikro 4 mm (0.23) No. 100

Pena jarum suntik adalah alat khas (penyuntik) untuk pemberian ubat subkutan, selalunya insulin. Ciri khas Rinsapen®II adalah kompositnya yang ringan dan ringan...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Rinsa Pen Syringe Pen II

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen insulin Novopen 4 (novopen 4)

Jenis: jarum; Panjang jarum: 6 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum ke jarum suntik mengendalikan Novo Fine 6 mm (Novo Fine)

Jenis: jarum; Panjang jarum: 4 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum halus mikro + pen 32G d / jarum suntik 0.23x4mm 100

Panjang jarum: 4mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Insupen 4 mm, 0,23 mm / 32G No. 100

Jarum sejagat untuk semua jenis pen jarum suntik buatan Jerman. Ciri-ciri Teknologi jarum berdinding nipis yang unik dengan peningkatan pelepasan dalaman Salutan dalaman dan luaran silikon untuk suntikan tanpa rasa sakit...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum untuk pen jarum suntik SFM 29G 0.33x12.7mm 100pcs Jarum untuk.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

ROCHE Novopen Echo Syringe Pen Merah

Jarum INSUPEN (Insupen) sesuai untuk banyak jenis pen jarum suntik insulin, seperti: Novopen 3/3, Demi / 4 / Junior, Optipen Pro 1/2, OptiKlik, Humapen Ergo / Ergo2 / Luxura / Luxura DT / Luxura Eich Di / Memoir...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum sekali pakai INSUPEN untuk pen jarum suntik 31G (0.25mm x 5m.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen jarum suntik Novo Nordisk NovoPen 4 kelabu 3 ml

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen picagari Novopen 4 3ml n1

Penyuntik NovoPen® 4 adalah alat yang boleh dipercayai dan mudah digunakan untuk mentadbir insulin. Kesederhanaan. Mudah dan senang digunakan sejak pertama kali. Ketahanan dan ketepatan. Ketepatan dos sekurang-kurangnya 5 tahun...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen jarum suntik NOVO NORDICK NovoPen4 pen jarum suntik Pen jarum suntik.

Jarum universal untuk sebarang pen jarum suntik - Humapen Luxura, Humapen Children's, Humapen Ergo, Novopen 3, Novopen 3 Demi, Novopen 4, Novopen Echo, OptipenPro 1, Optiklik dan lain-lain. Panjang jarum hanya 4 mm, diameter 0.23 mm (32G...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Jarum Micro-Fine 4 mm BD Micro-Fine, 100 keping

Pena jarum suntik NovoPen4 direka untuk memberi insulin yang dihasilkan oleh Novo Nordisk. Kesinambungan siri pen insulin yang paling popular di dunia. Pena jarum suntik mempunyai reka bentuk yang bergaya dan...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen Jarum Suntik ROCHE NovoPen4

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen jarum suntik Rosinsulin Comfort Pen (boleh digunakan semula)

Jarum pen BD Micro-Fine Plus digunakan untuk pemberian insulin subkutan menggunakan pen jarum suntik automatik (penyuntik insulin). Jarum untuk pen jarum suntik steril, untuk penggunaan sekali sahaja. Mereka mempunyai benang skru universal, yang.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum jarum suntik Micro-Fine Plus 32G (0.23 x 4.0 mm).

Jenis: jarum; Panjang jarum: 8 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Micro-Fine Plus BD (BD) untuk Pen Syringe 0.3x8 mm.

Pena jarum suntik yang boleh digunakan semula Rosinsulin Comfort Pen untuk kartrij Rosinsulin. Jarum suntik - pen digunakan untuk memberi insulin yang dihasilkan oleh Ros-insulin, dalam kartrij 3 ml. Mempunyai sarung plastik ringan; Langkah - 1 unit...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena jarum suntik Rosinsulin Pen pena rosinsul jarum suntik.

Penggunaan picagari yang mengejutkan

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena jarum suntik (Hijau)

Jenis: jarum suntik Reka bentuk jarum suntik: Jarum tiga komponen panjang: 40 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum suntik Kanpo 3 comp 5 ml dengan jarum 22g 0,7 x 40 mm No. 10

Jarum INSUPEN (Insupen) sesuai untuk banyak jenis pen jarum suntik insulin, seperti: Novopen 3/3, Demi / 4 / Junior, Optipen Pro 1/2, OptiKlik, Humapen Ergo / Ergo2 / Luxura / Luxura DT / Luxura Eich Di / Memoir...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum sekali pakai INSUPEN untuk pen jarum suntik 32G, 0.23mm x 4m.

Pena jarum suntikan NovoPen Echo adalah pen jarum suntik mekanikal Novo Nordisk dengan paparan yang menunjukkan dos yang anda masukkan dan mengingat dos terakhir insulin dan waktunya. Langkah pena hanya setengah unit (0,5 unit) insulin, kerana ia semula.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena jarum suntik "NovoPen Echo"

Pen jarum suntikan dihentikan. Sebagai ganti pen jarum suntik Humapen Luxura - pen jarum suntikan Humapen Savvio dibuat - pergi ke produk Ditujukan untuk pentadbiran insulin Eli Lilly: Humulin N, Humulin R, Humulin M3, Humalog. Kepekatan insulin dalam kartrij U100.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Humapen Luxura Syringe Pen

Jarum jenis sekali pakai: untuk pengancing jarum suntik jarum: Panjang jarum loker Luer: 4 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Pic penyelesaian Insupen 32G 4mm 32G

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Novopen Echo Syringe Pen: 3 ml dalam kenaikan 0.

Jarum suntik sekali pakai steril dengan jarum, 3 ml

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum suntik sekali pakai 3 komponen 3 ml dengan jarum 23 g 1 /.

Ini ditujukan untuk digunakan dengan insulin Novo Nordisk dalam kartrij penfill 3 ml (Novorapid, Novomiks, Aktrapid, Protafan, Levemir, Mikstard). Membolehkan anda menetapkan dos dari 1 hingga 60 unit dengan kenaikan 1 unit. Dos boleh diubah dengan mudah tanpa kehilangan insulin..

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen jarum suntik Novopen 4

KDM KD-JECT (KD Dzhekt) III - satu jarum jarum steril perubatan sekali pakai Janet dengan hujung jenis kateter, tiga komponen produk KD Medical (KDM) GmbH Hospital, Germany. Isipadu (ml): 150 ml jarum suntik tiga komponen...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Syringe 150ml KDM, Janet dengan hujung kateter.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum ARTSANA INSUPEN untuk pen jarum suntik 31G (0.25mm x 5mm).

Jarum jenis sekali pakai: untuk pengancing jarum suntik jarum: Panjang jarum loker Luer: 6 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Pic penyelesaian Insupen 31G 6mm 31G

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum ARTSANA INSUPEN untuk pen jarum suntik 30G (0.30mm x 8mm).

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena Syringe Novonordisk NovoPen-4

Jarum INSUPEN (Insupen) sesuai untuk banyak jenis pen jarum suntik insulin, seperti: Novopen 3/3, Demi / 4 / Junior, Optipen Pro 1/2, OptiKlik, Humapen Ergo / Ergo2 / Luxura / Luxura DT / Luxura Eich Di / Memoir...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum sekali pakai INSUPEN untuk pen jarum suntik: 31Gх1 / 4 ".

Panjang jarum: 5mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Denda Mikro 5 mm (0.25) No. 100

Beg untuk aksesori glukometer dan dia - direka untuk penyimpanan, pengangkutan yang selamat dan berhati-hati: glukometer, jalur ujian, penusuk, lancet dan aksesori diabetes lain. Beg itu menyediakan...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Sarung Termal untuk Pen Syringe, Insulin dan Aksesori Dia.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena jarum suntikan pena HumaPen Ergo II untuk suntikan. insu.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen jarum suntik NovoPen 4 (NovoPen 4) 3 ml. (unit langkah 1)

Pena jarum suntikan Humapen Ergo 3ml Eli Lilly Germany ditujukan untuk pentadbiran insulin Eli Lilly - humalog, humulin R, humulin N, humalog dicampur 70/30, humulin dicampur 70/30. Anda boleh memasukkan 1 hingga 60 unit insulin Humulin atau Humalog...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena Syringe Humapen Ergo II ELI LILLY Pena Syringe Humapen.

Jarum insulin sekali pakai NovoFine dari Novo Nordisk digunakan dalam pena suntikan insulin dari hampir semua pengeluar. Panjang jarum 6 mm, diameter 31G (0.25 mm); Jarum...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum untuk pen jarum suntik "Novofine", 0,25 mm (31G.

Jenis: jarum suntik Reka bentuk jarum suntik: Jarum tiga komponen panjang: 13 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum suntik insulin Kanpo 3 komp 1 ml u100 dengan jarum 29g.

Jenis: jarum; Lekapan jarum: Kunci Luer; Panjang jarum: 6 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum ARTSANA INSUPEN untuk pen jarum suntik 31G (0.25mm x 6mm).

Jarum INSUPEN (Insupen) sesuai untuk banyak jenis pen jarum suntik insulin, seperti: Novopen 3/3, Demi / 4 / Junior, Optipen Pro 1/2, OptiKlik, Humapen Ergo / Ergo2 / Luxura / Luxura DT / Luxura Eich Di / Memoir...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum untuk pen jarum suntik INSUPEN Jarum pakai buang untuk jarum suntik-r.

Pena jarum suntik yang boleh digunakan semula dibuat untuk kemudahan memperkenalkan Rosinsulin dalam kartrij. Pena jarum suntik mempunyai mekanisme unik yang dipatenkan untuk mengembalikan dos yang tidak betul. Skala dengan harga pembahagian 1 unit, jumlah jarum suntik adalah pen untuk 60 unit. Peranti d.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Syringe pen Rosinsulin Comfort

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena picagari berwarna merah

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pen picagari Novopen 4 untuk insulin vv

Reka bentuk jarum suntik: Tiga Komponen

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Syringe Progress tiga komponen 1 ml 0,4 * 12 mm

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum Novofine (Novofayn) untuk pen jarum suntik 0.25x6 mm. 100.

Picagari steril solo Omnifix dengan pemegang aspirasi mempunyai kedudukan kanula tengah yang sesuai dengan hujung kateter. Termasuk juga penyesuai luer. Ciri-ciri Omnifix jarum suntik besar dengan pemegang aspirasi: Jarum suntik tiga komponen dari.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum suntik tiga komponen - Omnifix (100 ml) dengan aspirasi.

Direka untuk pentadbiran insulin subkutan, digunakan dengan pen jarum suntik. Pembungkusan luar dibuat menggunakan lapisan pelindung dari kertas perubatan, sambil mengekalkan kemandulan jarum suntikan. Bahagian dalam jarum berwarna dengan kod warna mengikut antarabangsa.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum untuk pen jarum suntik 29G (0.33x12.7mm) 100pcs / pek

Jarum sekali pakai untuk pen jarum suntik. Jarum insulin serba boleh dan sesuai untuk semua jenis pen jarum suntik. Panjang jarum ialah 8 mm. Ketebalan Jarum 0.30mm (30G

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum untuk pen jarum suntik "BD Micro-Fine Plus", 0.

Jenis: jarum suntik Jenis jarum suntik: insulin

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Kotak pensel termal dialay untuk jarum suntik dan insulin

NovoPen 4 Insulin Syringe Pen - Pena jarum suntikan adalah untuk pen insulin Novo Nordisk. Penerangan dan ciri: Insulin - Actrapid NM, Mikstard 30 NM, Novomiks, Novorapid, Kepekatan Protafan NM...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pena jarum suntik "NovoPen 4"

Jarum INSUPEN (Insupen) sesuai untuk banyak jenis pen jarum suntik insulin, seperti: Novopen 3/3, Demi / 4 / Junior, Optipen Pro 1/2, OptiKlik, Humapen Ergo / Ergo2 / Luxura / Luxura DT / Luxura Eich Di / Memoir...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jarum pakai INSUPEN untuk pen jarum suntik 31G, 0.25mm x 6m.

Penyuntik NovoPen 4

Arahan penggunaan

Penerangan:

NovoPen 4 Insulin Syringe Pen adalah alat yang boleh dipercayai dan mudah digunakan yang akan membantu anda mengurangkan rasa tidak selesa yang berkaitan dengan suntikan dan membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya rawatan anda.

Membolehkan anda menetapkan dos dari 1 hingga 60 kenaikan 1 unit, yang boleh diubah dengan mudah tanpa kehilangan insulin.
Mempunyai skala dos yang mudah dan senang dibaca.
Mengeluarkan klik pada akhir suntikan, mengesahkan pentadbiran penuh dos insulin yang diperlukan.
Ia mempunyai sarung logam yang kuat, tahan terhadap pelbagai faktor luaran.

Insulin mana yang sesuai untuk pen jarum suntik Novopen 4

Pesakit diabetes sering ditakdirkan untuk "duduk" pada insulin. Keperluan untuk suntikan berterusan sering menekan pesakit kencing manis, kerana kesakitan berterusan dari suntikan bagi kebanyakan mereka menjadi tekanan berterusan. Walau bagaimanapun, lebih dari 90 tahun kewujudan insulin, kaedah pentadbirannya telah berubah secara radikal.

Penemuan sebenar bagi pesakit kencing manis adalah penemuan picagari yang paling mudah dan selamat dari pen Novopen 4. Model ultra moden ini bukan sahaja bermanfaat dalam kemudahan dan kebolehpercayaan, tetapi juga membolehkan anda mengekalkan tahap insulin dalam darah tanpa rasa sakit.

Apakah inovasi ini dalam dunia produk perubatan, cara menggunakannya, dan untuk jenis insulin apa yang dilakukan jarum suntik seperti pen baru 4.

Bagaimana pen jarum suntik

Pena jarum suntik muncul di rantai farmasi dan kedai peralatan perubatan kira-kira 20 tahun yang lalu. Sebilangan besar "keajaiban teknologi" ini dihargai oleh mereka yang harus "duduk di atas jarum" seumur hidup - pesakit diabetes.

Secara luaran, jarum suntik seperti ini kelihatan mengagumkan dan lebih menyerupai pena piston. Kesederhanaannya sangat luar biasa: butang dipasang di satu hujung piston, dan jarum keluar dari ujung yang lain. Kartrij (bekas) dengan 3 ml insulin dimasukkan ke dalam rongga dalaman jarum suntik.

Satu pengisian semula insulin sering kali cukup untuk pesakit selama beberapa hari. Putaran dispenser di bahagian ekor jarum suntik menyesuaikan jumlah ubat yang diinginkan untuk setiap suntikan.

Adalah sangat penting bahawa kartrij sentiasa mempunyai kepekatan insulin yang sama. 1 ml insulin mengandungi 100 PIECES ubat ini. Sekiranya anda mengisi semula kartrij (atau penfill) dengan 3 ml, maka ia akan mengandungi 300 PIECES insulin. Ciri penting dari semua jarum pena ialah kemampuan mereka menggunakan insulin dari satu pengeluar sahaja..

Satu lagi sifat unik dari semua pen jarum suntik adalah perlindungan jarum dari sentuhan tidak sengaja dengan permukaan yang tidak steril. Jarum pada model jarum suntik ini terdedah hanya pada masa suntikan.

Reka bentuk pen jarum suntik mempunyai prinsip struktur elemen yang sama:

 1. Perumahan yang kuat dengan sarung insulin dimasukkan ke dalam lubang. Badan picagari terbuka di satu sisi. Di hujungnya terdapat butang yang menyesuaikan dos ubat yang diinginkan.
 2. Untuk memberi 1ED insulin, anda perlu melakukan satu klik butang pada badan. Skala pada jarum suntik reka bentuk ini sangat jelas dan mudah dibaca. Ini penting untuk orang cacat penglihatan, orang tua dan kanak-kanak..
 3. Di badan jarum suntik terdapat lengan di mana jarum sesuai. Setelah digunakan, jarum dikeluarkan, dan penutup pelindung diletakkan pada jarum suntik.
 4. Semua model pen jarum suntik pastinya disimpan dalam kes khas untuk pemeliharaan terbaik dan pengangkutan yang selamat.
 5. Reka bentuk jarum suntik ini sangat sesuai untuk digunakan di jalan, di tempat kerja, di mana banyak kesulitan dan kemungkinan kebersihan biasanya dikaitkan dengan jarum suntik konvensional.

Secara ringkas mengenai Novopen 4

Novopen 4 merujuk kepada pen jarum suntik generasi baru. Dalam penjelasan untuk produk ini dikatakan bahawa pen pen insulin novopen 4 dicirikan oleh kepemilikan:

 • Kebolehpercayaan dan kemudahan;
 • Ketersediaan untuk digunakan walaupun oleh kanak-kanak dan orang tua;
 • Penunjuk digital yang jelas kelihatan, 3 kali lebih besar dan lebih tajam daripada model lama;
 • Gabungan ketepatan dan kualiti yang tinggi;
 • Jaminan pengeluar untuk sekurang-kurangnya 5 tahun operasi berkualiti tinggi model jarum suntik ini dan ketepatan dos insulin;
 • Pengeluaran Denmark;
 • Masalah di Eropah dalam versi dua warna: biru dan perak, untuk penggunaan pelbagai jenis insulin (picagari perak tersedia di Rusia, dan pelekat digunakan untuk menandainya);
 • Kapasiti kartrij yang tersedia sebanyak 300 unit (3 ml);
 • Peralatan dengan pemegang logam, dispenser mekanikal dan roda untuk menetapkan dos yang diingini;
 • Menyediakan model dengan butang untuk input dos dan keturunan dengan kelancaran maksimum dan pukulan pendek;
 • Dengan satu langkah dengan jumlah 1 unit dan kemungkinan memperkenalkan 1 hingga 60 PIECES insulin;
 • Dengan kepekatan insulin U-100 yang sesuai (sesuai untuk insulin dengan kepekatan 2.5 kali lebih tinggi daripada kepekatan standard U-40).

Banyak kualiti positif penyuntik Novopen 4 membolehkannya meningkatkan kualiti hidup pesakit diabetes.

Mengapa pena jarum suntik novopen 4 pesakit diabetes

Kami akan memahami mengapa pen jarum suntik novopen 4 lebih baik daripada jarum suntik biasa.

Dari sudut pandang pesakit dan doktor, model pen jarum suntik ini mempunyai kelebihan berikut daripada model lain yang serupa:

 • Reka bentuk yang bergaya dan kemiripan maksimum dengan pemegang omboh.
 • Skala besar dan mudah dilihat tersedia untuk digunakan oleh orang tua atau penglihatan.
 • Setelah suntikan dos insulin yang diberikan, model jarum pena ini segera menunjukkan ini dengan mengklik.
 • Sekiranya dos insulin tidak dipilih dengan betul, anda boleh menambah atau memisahkan bahagiannya dengan mudah..
 • Selepas isyarat bahawa suntikan telah dibuat, anda boleh mengeluarkan jarum hanya selepas 6 saat.
 • Hanya kartrij berjenama khas (dihasilkan oleh Novo Nordisk) dan jarum pakai buang khas (syarikat Novo Fine) yang sesuai untuk model ini..

Hanya orang yang terus-menerus terpaksa menanggung masalah akibat suntikan yang dapat sepenuhnya menghargai semua kelebihan model ini.

Insulin yang sesuai untuk pen jarum suntik Novopen 4

Pen jarum suntik novopen 4 "mesra" dengan jenis insulin yang dihasilkan hanya oleh syarikat farmasi Denmark Novo Nordisk:

Syarikat Denmark Novo Nordisk ditubuhkan pada tahun 1923. Ia adalah yang terbesar dalam industri farmaseutikal dan mengkhususkan diri dalam pengeluaran ubat untuk rawatan penyakit kronik yang serius (hemofilia, diabetes mellitus, dll.) Syarikat ini mempunyai perusahaan di banyak negara, termasuk dan di Rusia.

Beberapa perkataan mengenai insulin syarikat ini yang sesuai untuk penyuntik Novopen 4:

 • Ryzodeg adalah gabungan dua insulin pendek dan berpanjangan. Kesannya boleh bertahan lebih dari sehari. Gunakan sekali sehari sebelum makan.
 • Tresiba mempunyai tindakan yang lebih panjang: lebih dari 42 jam.
 • Novorapid (seperti kebanyakan insulin syarikat ini) adalah analog insulin manusia dengan tindakan pendek. Ia diperkenalkan sebelum makan, paling kerap di perut. Dibolehkan untuk digunakan oleh wanita hamil dan menyusui. Selalunya komplikasi oleh hipoglikemia..
 • Levomir mempunyai kesan yang berpanjangan. Digunakan untuk kanak-kanak dari 6 tahun.
 • Protafan merujuk kepada ubat-ubatan dengan tempoh tindakan rata-rata. Untuk wanita hamil.
 • Actrapid NM adalah ubat bertindak pendek. Selepas penyesuaian dos, ia boleh diterima untuk hamil dan menyusu.
 • Ultralente dan Ultralent MS adalah ubat yang bertindak panjang. Dibuat berdasarkan insulin daging lembu. Corak penggunaan ditentukan oleh doktor. Dibolehkan untuk digunakan oleh ibu hamil dan menyusu.
 • Ultratard mempunyai kesan biphasic. Sesuai untuk diabetes yang stabil. Pada kehamilan atau penyusuan, penggunaannya mungkin..
 • Mikstard 30 NM mempunyai kesan biphasic. Di bawah pengawasan doktor, ia digunakan oleh wanita hamil dan menyusui. Skema penggunaan dikira secara individu.
 • NovoMix merujuk kepada insulin biphasic. Terhad untuk digunakan oleh wanita hamil, dibenarkan untuk menyusui.
 • Monotard MS dan Monotard NM (dua fasa) tergolong dalam insulin dengan jangka masa tindakan purata. Tidak sesuai untuk pentadbiran iv. Monotard NM boleh diresepkan untuk hamil atau menyusu.

Novopen 4 - arahan rasmi untuk digunakan

Kami menawarkan arahan langkah demi langkah untuk menyediakan picagari pen Novopen 4 untuk pentadbiran insulin:

 1. Basuh tangan sebelum suntikan, dan kemudian lepaskan penutup pelindung dan tutup penutup kartrij dari pemegang.
 2. Tekan butang hingga ke bawah sehingga batang berada di dalam jarum suntik. Melepaskan kartrij membolehkan batang bergerak dengan mudah dan tanpa tekanan dari omboh.
 3. Periksa integriti dan kesesuaian kartrij untuk jenis insulin. Sekiranya ubat itu keruh, ia mesti dicampurkan.
 4. Masukkan kartrij ke dalam pemegang sehingga penutup menghadap ke hadapan. Skru kartrij ke pemegang sehingga terkunci.
 5. Tanggalkan filem pelindung dari jarum pakai buang. Kemudian pasangkan jarum ke penutup jarum suntik, di mana terdapat kod warna.
 6. Kunci pemegang jarum suntik pada kedudukan jarum ke atas dan buang udara dari kartrij. Penting untuk memilih jarum pakai buang dengan mengambil kira diameter dan panjangnya bagi setiap pesakit. Untuk kanak-kanak, anda perlu mengambil jarum yang paling nipis. Selepas itu, pen jarum suntik siap untuk disuntik.
 7. Pena jarum suntik disimpan pada suhu bilik dalam kes khas, jauh dari kanak-kanak dan haiwan (lebih baik di kabinet tertutup).

Kekurangan Novopen 4

Sebagai tambahan kepada banyak kelebihan, kebaruan bergaya dalam bentuk pen jarum suntik novopen 4 mempunyai kekurangannya.

Antara yang utama, anda boleh menamakan ciri-ciri:

 • Ketersediaan harga yang agak tinggi;
 • Kekurangan kemudahan pembaikan;
 • Ketidakupayaan untuk menggunakan insulin dari pengeluar lain;
 • Kurangnya pembahagian "0.5", yang tidak membenarkan semua orang menggunakan picagari ini (termasuk kanak-kanak);
 • Kes kebocoran ubat dari alat;
 • Keperluan untuk mempunyai bekalan beberapa jarum suntikan, yang mahal dari segi kewangan;
 • Kesukaran mengembangkan jarum suntikan ini untuk beberapa pesakit (terutamanya kanak-kanak atau orang tua).

Pena insulin untuk menyuntik insulin novopen 4 boleh dibeli di rangkaian farmasi, kedai peralatan perubatan, atau dipesan secara dalam talian. Sebilangan besar orang memesan model jarum suntikan ini untuk insulin menggunakan kedai atau platform dalam talian, kerana tidak semua 4 bandar raya Rusia menjual Novopen 4.

Sebagai kesimpulan, kita dapat mengatakan bahawa pen jarum suntik insulin Novopen 4 layak mendapat banyak tinjauan bagus dan sangat diminati oleh pesakit. Perubatan moden telah lama tidak menganggap diabetes sebagai hukuman, dan model yang diubah suai ini menjadikan hidup lebih mudah bagi pesakit yang telah menggunakan insulin selama beberapa dekad.

Sebilangan kekurangan model jarum suntik ini dan harganya yang mahal tidak dapat membayangi kemasyhuran mereka yang layak.

Ciri-ciri jenis insulin yang dimaksudkan dengan pen jarum suntik Novopen 4, harga, kekurangan, kelebihan dan prinsip operasi dan ulasan

Insulin adalah hormon yang terlibat dalam metabolisme karbohidrat, protein dan lemak, dan juga digunakan dalam terapi penggantian diabetes. Dalam artikel itu kita akan menganalisis apa itu pen jarum suntik "Novopen 4" - jenis insulin yang digunakan.

Perhatian! Dalam klasifikasi anatomi-terapeutik-kimia (ATX), bahan hormon ditunjukkan dengan kod A10AB01.

Cara jarum pena disusun: ciri

Pena jarum suntik digunakan untuk memberikan satu dos ubat. Khususnya, ia dirancang supaya suntikan dapat dibuat sendiri oleh pesakit. Reka bentuk pena serupa dengan jarum suntik konvensional, tetapi jarum suntikan agak tipis.

Sekiranya pesakit memerlukan insulin dengan segera, dia mesti mengarahkan pena ke tempat yang betul dan menekan butang khas. Mekanisme spring menusuk jarum ke kawasan badan yang sesuai dan menyuntik ubat.

Secara ringkas mengenai Novopen 4

"Novopen 4" adalah pena mekanikal yang mempunyai paparan yang menunjukkan selepas pemberian insulin dos dan masa yang berlalu sejak suntikan terakhir (hingga 12 jam). Dos maksimum kit pada satu masa ialah 60 unit. Langkah dos minimum hormon insulin adalah 1 unit.

Peranti ini mempunyai skala dos ubat yang mudah dibaca dan besar, kemampuan untuk menyesuaikan dos dan ketahanan yang salah. Hanya insulin dari syarikat farmasi Novo Nordisk yang dapat ditaip ke dalam pena.

Kesan sampingan semasa digunakan

Menggunakan pena dengan pemegang kartrij yang rosak boleh menyebabkan dos insulin yang lebih rendah daripada yang dijangkakan. Ini seterusnya boleh menyebabkan hiperglikemia yang teruk. Risiko hiperglikemia akibat penggunaan pena yang rosak kurang daripada 0.1%. Ini bermaksud bahawa 1 daripada 1000 pesakit mempunyai risiko hiperglikemia..

Novopen 4 - arahan rasmi

Arahan penggunaan:

 1. Sekiranya anda memerlukan kartrij baru, keluarkan dari peti sejuk tepat pada masanya agar insulin mencapai suhu bilik;
 2. Tanggalkan filem pelindung dari penutup luar jarum. Kemudian tanggalkan penutup jarum luar dan dalam. Setelah mengganti kartrij, pegang pena tegak dengan jarum ke atas. Putar kenop sehingga setitik insulin keluar dari hujung jarum.
 3. Gunakan jarum segar untuk setiap suntikan; ia melindungi kulit dan mencegah hematoma yang melambatkan penyerapan insulin dari tisu subkutan ke dalam darah;
 4. Sekiranya anda menggunakan NPH atau insulin campuran, putar pen sekurang-kurangnya 20 kali sehingga kandungan kartrij dicampur;
 5. Jangan goncangkan pen, kerana ini boleh merosakkan insulin dan menyebabkan gelembung udara terbentuk;
 6. Uji pena setiap hari sebelum suntikan. Pastikan tiada gelembung udara di dalam peranti. Kemudian tetapkan satu hingga dua unit insulin dan tekan butang. Sekiranya insulin mencapai hujung jarum: semuanya teratur. Sekiranya tidak: ulangi prosedur ini sehingga insulin muncul;
 7. Gunakan butang dos untuk menetapkan jumlah insulin yang diperlukan. Sekiranya dos terlalu tinggi, disyorkan untuk menyesuaikannya..
 8. Sebelum melakukan suntikan subkutan, diperlukan nasihat doktor. Tusukan hendaklah berserenjang dengan permukaan kulit. Anda juga disyorkan untuk membincangkan dengan doktor anda tentang cara menukar tempat suntikan secara berurutan. Sentiasa gunakan tempat suntikan yang berbeza. Selepas tusukan, perlahan-lahan tekan butang. Tunggu 10 saat sebelum mengeluarkan jarum. Jika tidak, insulin boleh kembali;
 9. Selepas pemberian ubat, klik yang kuat harus berlaku. Sekiranya tidak ada klik, disarankan untuk memeriksa kesihatan teknikal peranti dan menghubungi pengilang jika ada aduan.

Pesakit tidak boleh mengganggu rawatan insulin tanpa terlebih dahulu berjumpa doktor. Pesakit diminta untuk meminta kartrij baru di laman web. Sebagai alternatif, mereka boleh menghubungi Sokongan Pelanggan Novo Nordisk. Pesakit harus memantau tahap glisemia mereka dengan berhati-hati. Pesakit yang mengalami hiperglikemia yang teruk kerana penggunaan pena tidak betul harus menghubungi doktor mereka. Pesakit harus melaporkan sebarang reaksi buruk kepada penyedia penjagaan kesihatan atau ahli farmasi mereka..

Kekurangan Novopen 4

Sekiranya pena diangkut dalam keadaan tidak terkawal untuk jangka masa tertentu, ini boleh menyebabkan kerosakan mekanikal. Sekiranya ragu-ragu, insulin tidak digalakkan..

Nilai pasaran purata Novopen ialah 2,000 rubel Rusia. Penyuntik dilengkapi dengan kartrij 3 ml dan jarum khas. Penting untuk difahami bahawa hanya jarum dari syarikat Novofine yang dapat dimasukkan ke dalam pena. Jarum lain tidak sesuai untuk terapi insulin dengan pen ini..

Menurut kajian baru-baru ini, pena Novopen tidak menyebabkan ketidakselesaan tempatan dengan ketara dan dicirikan oleh kadar ralat yang lebih rendah berbanding dengan peranti lain. Sebelum pengenalan hormon, adalah mustahak untuk menjalani latihan khas yang akan membantu mencegah perkembangan kesan buruk yang mengancam nyawa. Dilarang keras menggunakan ubat secara ibu bapa dan tanpa berjumpa doktor..

Ulasan

Pendapat doktor dan pesakit yang cekap.

Fountain pen meningkatkan kualiti hidup pesakit dan membantu menguruskan insulin dengan cekap, selamat dan tanpa rasa sakit. Prosedur suntikan tidak dicirikan oleh risiko jangkitan yang tinggi dan boleh digunakan pada bila-bila masa sepanjang hari..

Valery Alexandrovich, pakar diabetes

Saya telah menggunakan pena ini selama 3 tahun: Saya tidak menyedari kesan atau komplikasi yang tidak menyenangkan. Kekurangan dalam set bahan insulin dengan mudah diperbaiki, jadi anda tidak perlu menggunakan picagari baru. Saya akan terus menggunakan.

Nasihat! Sebelum menggunakan ubat insulin, anda perlu berjumpa pakar yang berkelayakan. Sebelum pemberian ubat secara subkutan, pesakit mesti menjalani latihan khas di pusat diabetes khusus. Dilarang keras melakukan rawatan diri, kerana ini boleh mengakibatkan akibat yang tidak dapat diramalkan..

Pena jarum suntik "NovoPen 4"

Penerangan

Pen jarum suntik Novopen 4 (modifikasi lanjut Novopen 3) dirancang untuk menyuntik insulin. Penyuntik ini dicirikan oleh paparan yang diperbesar yang menunjukkan dos yang terkumpul; isyarat bunyi yang menyertai proses pendailan semasa; mekanisme omboh yang bertambah baik yang menjadikan penghantaran insulin kelihatan kurang menyakitkan.

Ciri-ciri utama:

• Mekanik yang lebih maju yang memerlukan tekanan lebih sedikit dengan insulin.
• Bilangan penunjuk dail dos meningkat khusus untuk orang yang mengalami masalah penglihatan.
• Klik kuat pada akhir suntikan mengesahkan pemberian dos insulin yang diperlukan sepenuhnya
• Pena jarum suntik dipasang dengan kualiti tinggi dari bahan paling moden dan mempunyai reka bentuk yang bergaya

Spesifikasi:

Isipadu Kartrij: 3 ml
Dos maksimum yang diberikan: 60 unit.
Langkah pengumpulan dos: 1 unit.
Dispenser: mekanikal
Paparan: mekanikal
Kawalan dos: visual dan suara
Kawalan dos: visual dan suara
Keupayaan untuk membatalkan dos: ya

Peralatan:

1. Pen picagari
2. Kes
3. Arahan

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes