Kategori - Komplikasi

Hypodynamia: gejala, akibatnya dan pencegahannya

Aktiviti fizikal yang kerap diperlukan untuk semua orang, tanpa mengira usia dan jantina. Latihan sistematik menguatkan sistem otot, termasuk miokardium, berfungsi sebagai pencegahan kesesakan di paru-paru, meningkatkan peredaran darah di saluran.

Penggunaan halva untuk kolesterol tinggi

Bolehkah saya makan halva dengan kolesterol tinggi? Penyakit ini memerlukan diet. Senarai makanan yang dilarang merangkumi banyak gula-gula. Apa yang harus dilakukan kepada orang yang tidak dapat membayangkan hidup mereka tanpa pencuci mulut?

1 ml - berapa gram dan titis?

1 ml - berapa gram dan titisan? Mengapa anda perlu mengetahui jawapan untuk soalan ini? Arahan untuk ubat-ubatan, resipi, atau hanya keperluan sehari-hari sering menyebabkan keperluan untuk mengukur jumlah cecair dan pepejal pukal dalam unit yang berbeza - mililiter, gram, atau penurunan.

Meteospasmil untuk pankreatitis

Selama bertahun-tahun, tidak berjaya dengan gastritis dan ulser.? Ketua Institut: “Anda akan kagum betapa mudahnya menyembuhkan gastritis dan bisul hanya dengan minum setiap hari.

Penggunaan glukosa: perubatan, sukan, industri

Glukosa dalam sukan, perubatan, industri. Fungsi organisma atau teknik hidup memerlukan tenaga. Tanpa itu, kereta akan segera berhenti, peralatan elektrik akan berhenti berfungsi.

ALT dan AST

AST dan ALT (dalam beberapa sumber, AsAT dan ALAT) adalah petunjuk penting analisis biokimia darah manusia, secara tidak langsung mencerminkan keadaan organ dalaman. Ini adalah transaminase (enzim) yang mengambil bahagian aktif dalam metabolisme.

Bayer ag - sejarah jenama

Bayer AG adalah syarikat kimia dan farmaseutikal Jerman yang berpusat di Barman (kini merupakan sebahagian daripada Wuppertal, Jerman) pada tahun 1836. Ibu pejabatnya berada di Leverkusen, North Rhine-Westphalia (Jerman).

Memerangi diabetes: adakah pantas membeli ubat Fobrinol?

Dalam kerangka artikel ini kita akan membincangkan mengenai diabetes, dan secara khusus - mengenai salah satu kaedah untuk merawat penyakit ini. Di sekitar diabetes terdapat banyak mitos dan legenda, tidak semua orang memandang serius penyakit ini.

Perubatan Korea Selatan

Fakta bahawa perubatan di Korea mempunyai kemungkinan praktikal yang tidak terhad dalam hal memulihkan kesihatan diketahui di seluruh dunia. Negara ini selalu dibezakan oleh sikap istimewa terhadap kesihatan warganya, dan masing-masing dari mereka diwajibkan menjalani pemeriksaan perubatan tahunan.