Kategori - Punca

100 gram karbohidrat adalah berapa banyak

Pakar pemakanan telah mengesyorkan diet yang sangat sederhana tetapi berkesan ini selama bertahun-tahun. Kerana ia berfungsi untuk semua orang: baik untuk pembina badan yang dipompa, dan untuk seorang guru tadika.

Puasa gula darah dari urat

Gula darah sangat penting bagi tubuh. Apabila penunjuknya normal, proses metabolik berlaku dengan betul di dalam tubuh manusia. Walau bagaimanapun, tahap peningkatan atau penurunannya mungkin menunjukkan pelbagai patologi.

LIKBEZ - MG, ML, CUBE DAN. ©

Nilaikan artikel ini
Bosan selalu menjawab soalan bodoh yang sama seperti - dan 300 mg berapakah bilangan kubus? dan 50 mg adalah berapa banyak tablet?Untuk anda yang bodoh semuanya tertulis di bungkusan.

Penyebab menghitamkan kuku pada jari kaki pada diabetes

Pesakit kencing manis sering menghadapi kenyataan bahawa warna plat kuku di kawasan kaki berubah. Pelbagai kecederaan dan luka, penambahan proses kulat, serta permulaan keadaan gangren boleh dianggap faktor yang menyebabkan jari menjadi hitam.

Cara mengira karbohidrat: peraturan pengiraan

Helo pembaca sekalian. Untuk rawatan diabetes yang berkesan, keupayaan untuk mengira karbohidrat adalah syarat yang diperlukan. Mengira protein, lemak dan karbohidrat berguna bukan sahaja untuk diabetes, tetapi juga untuk menurunkan berat badan.

Diet nombor 5 menurut Pevzner

Diet nombor 5 menurut Pevzner adalah sistem pemakanan yang diresepkan oleh ahli gastroenterologi untuk penyakit hati atau pundi hempedu. Pesakit yang menderita hepatitis, sirosis, pankreatitis, cholecystitis atau cholelithiasis harus mematuhi diet ini untuk mengurangkan beban dari organ yang sakit dan sakit.

Uji - Jalur untuk Glukometer Accu - Chek Performa untuk Mengukur Glukosa Darah - Ulasan

Pembantu kesihatan saya Saya tidak pernah menyangka bahawa masalah endokrinologi boleh membimbangkan saya dan konsep seperti "tahap gula darah", "indeks glisemik produk", "ketergantungan insulin jenis I dan jenis II" akan menjadi jelas bagi saya, dan saya harus belajar bagaimana menangani mata separuh tertutup lebih awal dengan glukometer pada waktu pagi dalam 10 saat, tetapi keadaannya begitu sahaja.

Alanine aminotransferase (ALT)

Alanine aminotransferase (ALT) adalah enzim yang terdapat di semua sel tubuh, terutamanya di hati dan ginjal, kurang daripada di jantung dan otot. Kebiasaannya, aktiviti ALT dalam darah sangat rendah.

Bolehkah saya makan timun untuk diabetes

Sayuran seperti timun adalah produk semula jadi yang mungkin terdapat dalam menu diabetes harian. Ini kerana kandungan kalori yang cukup rendah dan kandungan sejumlah unsur surih berguna yang diperlukan untuk kerja baik semua organ dan sistem tubuh manusia.

Arahan penggunaan Phlebodia 600 (Phlebodia 600)

Pemilik sijil pendaftaran:Ia dibuat:Kenalan untuk panggilan:Bentuk dos

pendaftaran No: П N016081 / 01 dari 11/18/09 - Tarikh pendaftaran semula tanpa had: 02/28/18
Phlebodia 600
Bentuk pelepasan, pembungkusan dan komposisi ubat Flebodia 600Tablet bersalut filem merah jambu, bulat, biconvex.