Kategori - Pencegahan

Glucometer Diacont

Untuk tujuan kawalan peribadi terhadap diabetes mellitus, meter glukosa "Diacon" dibangunkan. Peranti ini dimaksudkan untuk digunakan di rumah, di hospital dan klinik. Kelajuan, ketersediaan, kebolehpercayaan adalah keistimewaan alat berfungsi.

Glukometer Ibisensor (eBsensor)

Lelaki dengan Diabetes

Zlata Qi 17 Jun, 2015
Adakah anda pasti bahawa ahli endokrinologi tidak menerima peratusan penjualan peranti ini? Saya tidak percaya dengan kebaikan ini.

Sistem Pemantauan Libre Gaya Percuma

Laman Utama ┬╗Abbott┬╗ Sistem Pemantauan Libre Gaya PercumaAbott melancarkan sistem Free Style Libre untuk pemantauan tahap glukosa darah sepanjang masa di pasaran diabetes produk Rusia.

Meter glukosa darah tidak invasif

Meter glukosa darah tidak invasif lainSelain peranti Glucotrack DF F, ada meter glukosa darah elektronik yang juga tidak memerlukan pengambilan sampel darah dari pesakit.

Analisis penyahkodan untuk hemoglobin glikasi

Hemoglobin glikosilasi adalah kompleks pigmen pernafasan dan glukosa yang terbentuk semasa glycation. Menguraikan analisis untuk hemoglobin glikasi dapat memberitahu tentang perkembangan keadaan prediabetik atau mengenai keberkesanan terapi dengan diagnosis yang telah ditetapkan.

Penggunaan insulin isofana

Diabetes adalah penyakit yang tidak dapat disembuhkan sepenuhnya. Doktor mengesyorkan penyediaan berkesan "Insulin-isofan", yang merupakan suspensi semi-sintetik untuk pentadbiran di bawah kulit.

Apa itu diabetes? Mekanisme kejadian, gejala, pencegahan

Diabetes mellitus adalah penyakit yang disebabkan terutamanya oleh pengeluaran insulin yang tidak mencukupi oleh alat pulau pankreas atau kerosakan pada beberapa kaitan lain dalam rantai neuroendokrin kompleks yang mengatur metabolisme karbohidrat.