Boleh digunakan untuk pam insulin Accu Chek

Katalog Diabeton mengandungi banyak pilihan bahan habis pakai untuk digunakan dengan pam insulin Accu-Chek. Di sini anda dapat membeli jarum untuk sistem infusi Accu-Chek FlexLink Cannula, jarum Link Accu-Chek Rapid-D, set infusi (kanula + kateter) Accu-Chek FlexLink dan Accu-Chek Rapid-D Link, takungan plastik ringan untuk pam Accu Chek Spirit, tali sambungan untuk sistem infusi, penyesuai. Anda boleh memesan bahan habis pakai untuk pam Accu-Chek dengan harga yang berpatutan di kedai dalam talian kami atau di kedai peralatan perubatan di Saratov, Engels, Balakovo, Volgograd, Penza, Samara, Ufa. Penghantaran barang boleh dilakukan di mana-mana kawasan di Rusia dan CIS.

Bahan habis pakai pam percuma

Pada 31 Disember 2018, Pemerintah Persekutuan Rusia dengan keputusan No. 3053-r menetapkan senarai alat perubatan yang dikeluarkan dengan alat perubatan ketika menyediakan satu set perkhidmatan sosial. Ini termasuk set infus untuk pam insulin, takungan untuk pam insulin.

YANG MEMPUNYAI HAK MEREKA?

Kategori warganegara yang ditubuhkan di Art. 6.1 Undang-undang Persekutuan 17.07.1999 N 178-ФЗ (seperti yang dipinda pada 12.27.2018) "Mengenai Bantuan Sosial Negeri". Kemungkinan besar bahawa dengan diabetes ini adalah kategori: kanak-kanak kurang upaya dan orang kurang upaya.

ADAKAH KOMISEN PERUBATAN PERLU?

Kanak-kanak kurang upaya - tidak, kerana bahan habis pakai pam termasuk dalam standard rawatan perubatan kanak-kanak.

Orang dewasa - lebih baik. Tanpa keputusan lembaga perubatan, sukar untuk mendapatkan kembali wang untuk bahan habis pakai yang dibeli sendiri mulai 01.01.2019, tetapi anda boleh mencuba.

SYARAT PENGGUNA

Sejak penerbitan Perintah Kerajaan Persekutuan Rusia. Kekurangan wang dalam anggaran, melaksanakan prosedur perolehan adalah alasan. Ya, menurut undang-undang tentang perolehan, ada tanggal-tanggal tertentu untuk melaksanakan prosedur perolehan, tetapi Perintah Pemerintah tidak mengandung prosedur untuk mulai berlaku, yang berarti wajib bagi semua entitas, termasuk dokter, klinik, dan badan pemerintah.

Anda boleh mempercayai alasan ini, atau anda boleh meminta resep, walaupun kekurangan bahan habis pakai. Dengan resipi, walaupun kadang-kadang tidak diservis, lebih mudah untuk mendapatkan kembali kos penggunaan. Bagaimanapun, dalam tempoh ini anda harus membelinya dengan perbelanjaan anda sendiri.

Dalam susunan apa barang habis ditulis?

Dengan cara yang ditentukan oleh Perintah Kementerian Kesihatan dan Pembangunan Sosial 29 Disember 2004 No. 328 "Setelah mendapat persetujuan Prosedur penyediaan satu set perkhidmatan sosial kepada kategori warganegara tertentu"

Secara ringkas - doktor klinik menuliskan preskripsi, farmasi mempunyai masa 10 hari untuk perkhidmatan preskripsi.

Selepas 10 hari bekerja - pembelian bahan habis pakai secara bebas dengan pembayaran balik kos bahan habis dalam proses kehakiman.

ADA PILIHAN UNTUK KEBEBASAN DAERAH?

Saya tidak suka perkataan - penerima manfaat wilayah, kerana konsep ini tidak ada dalam perundangan. Ringkasnya, pesakit diabetes tanpa kecacatan - untuk memberikan bahan habis pakai ke pam secara percuma, anda perlu menulis permohonan ke dewan perubatan yang menerangkan semua faedah berada di pam. Malangnya, saya tidak mempunyai amalan seperti itu. Tetapi jika anda sudah bersedia untuk menyelesaikan perkara ini, hingga ke mahkamah yang mempertikaikan keputusan komisen perubatan - tulislah, saya benar-benar bebas untuk membantu anda menyusun semua dokumen dan menyokong sikap anda untuk berhenti dalam memutuskan sama ada untuk menulis habis bahan habis untuk pam secara percuma.!

Langgan 9111.ru di Yandex.News

Kementerian Kesihatan: penyediaan bekalan untuk pam insulin dengan perbelanjaan insurans kesihatan wajib tidak dilakukan

Kementerian Kesihatan mengeluarkan cadangan mengenai organisasi yang menyediakan pesakit diabetes pam insulin, bahan habis pakai untuk mereka.

Selaras dengan Program Jaminan Negara untuk pemberian rawatan perubatan secara percuma kepada warganegara untuk tahun 2019 dan untuk tempoh perancangan 2020 dan 2021, rawatan terapi diabetes mellitus dan komplikasi vaskularnya, termasuk terapi insulin penggantian dengan sistem infus subkutan berterusan (termasuk pemasangan pam insulin, dilakukan dengan mengorbankan insurans perubatan wajib ketika memberikan rawatan perubatan berteknologi tinggi. Walau bagaimanapun, penyediaan bulanan untuk pam insulin dengan perbelanjaan insurans kesihatan wajib tidak diperuntukkan dalam penyediaan rawatan perubatan di hospital 24 jam dan harian, kata Kementerian Kesihatan..

Beberapa kategori warganegara, termasuk orang kurang upaya dan kanak-kanak kurang upaya, mempunyai hak untuk memohon sekumpulan perkhidmatan sosial, termasuk menyediakan preskripsi alat perubatan yang diperlukan untuk alat perubatan dengan perbelanjaan belanjawan persekutuan. Senarai produk perubatan preskripsi untuk pelbagai perkhidmatan sosial termasuk bekalan untuk pam insulin anda.

Semasa menulis preskripsi untuk bekalan untuk pam insulin, perlu mengambil kira dokumentasi teknikal dan operasi pengilang (pengilang) pam insulin yang dihantar kepada warganegara, serta keperluan tahunan untuk persediaan pam insulin untuk 1 pesakit.

Ingat: pada pertengahan bulan Mac, Wakil Perdana Menteri Tatyana Golikova mengarahkan Kementerian Kesihatan untuk menganalisis keperluan dan menyiapkan cadangan untuk menyediakan pam insulin kepada anak-anak yang memerlukan dan untuk menghantar penjelasan kepada subjek mengenai prosedur penyediaan pam untuk warga negara, termasuk sebagai bagian dari penyediaan rawatan perubatan sepanjang masa dan hospital harian.

Menurut angka rasmi, di Persekutuan Rusia terdapat 4.5 juta pesakit diabetes. Pakar yakin bahawa angka sebenar sekurang-kurangnya dua kali lebih besar.

Bekalan penting untuk pam insulin: berapa harganya dan di mana membelinya?

Diabetes mellitus - penyakit yang secara dramatik mengubah cara hidup yang biasa.

Setelah mendapat diagnosis, pesakit endokrinologi mesti mendengar dengan teliti doktornya dan mematuhi semua cadangannya.

Penting untuk diperhatikan bahawa untuk membekalkan insulin penting ke tubuh pesakit, anda perlu mendapatkan alat khas yang disebut pam insulin. Peranti ini dianggap sebagai pengganti yang berpatutan untuk pen jarum suntik dan jarum suntik..

Ia berfungsi dan memberikan ubat secara berterusan, yang merupakan kelebihan utamanya berbanding suntikan hormon pankreas buatan.

Berikut adalah maklumat mengenai produk ini. Oleh itu, adakah bekalan untuk pam insulin diperlukan atau tidak?

Sistem Infusi Terhadap Komplikasi Diabetes

Adalah perlu untuk memperhatikan fakta bahawa pemberian ubat intravena dalam rawatan diabetes sering digunakan dalam keadaan yang teruk dan mengancam kesihatan di mana kadar pembaharuan glukosa dalam darah ditentukan oleh tanda-tanda penting. Seperti yang anda ketahui, keadaan yang mengancam nyawa diperhatikan dengan koma hipoglikemik, ketoasidotik, hiperosmolar.

Penetes untuk gangguan berbahaya metabolisme karbohidrat juga diresepkan sebagai persediaan untuk intervensi yang dapat dijalankan dan untuk pemakanan parenteral dalam rawatan intensif.

Terapkan terapi infus untuk mencegah dan merawat komplikasi mengenai prestasi saluran darah. Sebilangan besar ini berlaku untuk penyakit-penyakit yang muncul dengan latar belakang diabetes dari kedua-dua jenis tersebut.

Penyakit ini merangkumi polyneuropathy, retinopathy, serta penampilan plak kolesterol di arteri. Rawatan infusi diperlukan untuk mencegah trombosis, serta beberapa jenis angiopati.

Kelebihan utama pam insulin termasuk yang berikut:

 1. pengenalan ringkas hormon pankreas tiruan dalam jumlah minimum;
 2. tidak ada keperluan mendesak untuk memberi suntikan insulin tindakan yang berpanjangan.
 • pam - pam yang dipanggil, yang memberikan sebahagian hormon pankreas asal buatan dalam kombinasi dengan komputer;
 • kartrij yang diletakkan di dalam peranti - takungan ubat;
 • satu set infusi, yang terdiri daripada kanula untuk dimasukkan ke bawah kulit dan beberapa tiub untuk hubungannya dengan takungan;
 • bateri.

Perlu diperhatikan bahawa peranti inovatif berukuran kecil, dan ukurannya menyerupai pager. Hormon pankreas sintetik secara beransur-ansur diperkenalkan ke dalam badan melalui selang kecil..

Ini adalah yang terakhir yang menjadi penghubung antara takungan dengan insulin di dalam peranti dengan lemak subkutan. Kawasan produk, yang merangkumi takungan dan kateter, disebut "sistem infusi".

Pesakitnya dikehendaki berubah setiap tiga hari. Pada masa yang sama, dengan perubahan sistem infusi, tempat penyediaan hormon mesti sentiasa berubah.

Kanula plastik mesti diletakkan secara subkutan di kawasan yang sama di mana hormon dibekalkan dengan kaedah suntikan yang mudah dan berpatutan..

Pengganti insulin bertindak pendek diperkenalkan menggunakan pam. Tetapi dalam beberapa kes, insulin bertindak pendek juga digunakan. Hormon dihasilkan dalam jumlah yang sangat rendah, kira-kira dalam dos 0,025 U.

Jumlah ubat bergantung pada model peranti. Untuk rawatan gangguan metabolisme karbohidrat menggunakan alat yang dimaksudkan, hanya analog ultra pendek hormon pankreas manusia yang digunakan.

Lebih-lebih lagi, larutan dari pam dimasukkan ke dalam sistem peredaran darah dengan kerap, tetapi dengan jumlah minimum. Sedutan berlaku dengan segera.

Perlu diperhatikan fakta bahawa pada pesakit endokrinologi, turun naik kadar gula sering terjadi tepat kerana perubahan pada kadar penyerapan insulin yang berpanjangan.

Pam mampu menghilangkan masalah ini dengan berkesan, yang dianggap sebagai kelebihan utamanya. Insulin bertindak pendek yang diperlukan untuk pam sedemikian mempunyai kesan stabil..

Antara kelebihan lain menggunakan pam insulin ini:

 1. Ketepatan pemeteran sempurna dan nada minimum. Satu set dos seterusnya dalam pam model moden ditandai dengan langkah 0,2 PIECES, sementara pen jarum suntik memiliki harga pembagian 0,5 - 1 PIECES. Kadar pengenalan insulin basal dapat diubah jika dikehendaki;
 2. bilangan tusukan dikurangkan kira-kira beberapa kali, kerana sistem infusi memerlukan perubahan kira-kira sekali setiap beberapa hari;
 3. pam membolehkan anda mengira dos insulin dengan tepat. Untuk ini, pesakit endokrinologi mesti menentukan parameter peribadinya secara bebas: kepekaan terhadap hormon pankreas asal buatan, bergantung pada waktu, pekali karbohidrat, peratusan sasaran glukosa. Dia mesti memasukkan mereka ke dalam program. Hanya selepas ini, sistem secara bebas mengira jumlah insulin yang diperlukan, bergantung pada hasil tahap glukosa sebelum makan secara langsung dan berapa banyak karbohidrat yang dirancang untuk dimakan dalam masa terdekat;
 4. jika dikehendaki, pam dapat disesuaikan sehingga dos bolus ubat tidak diberikan dengan segera, tetapi diedarkan dalam jangka waktu tertentu. Fungsi ini diperlukan sekiranya pesakit diabetes mengambil terlalu banyak karbohidrat yang diserap dengan perlahan. Selalunya ia akan berguna dalam perayaan besar;
 5. pemantauan gula dalam badan secara berkala dalam masa nyata. Sekiranya penunjuk melebihi semua had yang diperlukan, maka pam semestinya memberi isyarat ini kepada pesakit. Model peranti terkini dapat mengira kelajuan pemberian ubat dengan sendirinya untuk mengembalikan gula menjadi normal. Sebagai contoh, dengan penurunan tajam penunjuk ini, alat ini menghentikan aliran ubat sepenuhnya.

Kit untuk Bekalan Pam Insulin

Buat masa ini, ini adalah yang paling popular:

 1. Kombo Accu-Chek Spirit. Set ini adalah dari pengeluar Switzerland. Ia terdiri daripada: satu penutup bateri, satu penyesuai, kunci dan bateri. Penyesuai diperlukan untuk menyambungkan kartrij. Ia perlu diubah dua bulan sekali;
 2. Paradigma Medtronic. Untuk peranti ini, sistem infusi siri PARADIGM digunakan. Sistem pakai buang bertujuan untuk pemberian insulin subkutan. Set ini terdiri daripada kanula lembut sepanjang 9 mm, tiub dengan elemen penghubung dan palam;
 3. Paradigma Medtronic MiniMed. Kit ini merangkumi takungan insulin dan set infus untuk bekalan hormon pankreas;
 4. Paradigma Medtronic Veo. Sensor cahaya dan glukosa terlibat, yang terpaku pada badan menggunakan peranti input dan berfungsi bersama dengan pemancar (pemancar);
 5. Medtronic MiniMed Paradigm REAL-Time. Untuk peranti ini, tidak perlu membeli pakej khas untuk mandi.

Terma dan syarat penyimpanan

Semasa membeli bahan untuk pam insulin, anda perlu ingat bahawa anda tidak boleh menggunakan produk yang telah habis tempoh. Penting untuk memperhatikan tarikh pembuatannya.

Harga barang habis pakai, tempat untuk membuat pesanan dan membeli

Seperti yang anda ketahui, kos bahan habis jauh lebih rendah daripada harga pam insulin. Kosnya berbeza dari 100 hingga 800 rubel.

Jarum, set infusi, kartrij, tiub sambungan sistem infusi - semua ini dapat diakses oleh setiap pesakit diabetes.

Anda boleh membeli peranti dan barang habis pakai di kedai dalam talian dan di farmasi.

Video-video yang berkaitan

Gambaran keseluruhan sistem infusi Medtronic dalam video:

Pam insulin adalah alat moden yang dapat memudahkan kehidupan pesakit diabetes yang sukar. Penampilan mereka telah merevolusikan rawatan diabetes. Tetapi, anda perlu memberi perhatian bahawa peranti ini agak mahal.

Atas sebab inilah tidak semua pesakit endokrinologi dapat memperoleh alat yang mudah dan berguna ini. Terima kasih kepada pelbagai produk dan bahan habis pakai untuk mereka, sesiapa sahaja boleh memilihnya mengikut kemampuan kewangan mereka.

 • Menstabilkan kadar gula dalam jangka masa yang lama
 • Mengembalikan pengeluaran insulin pankreas

Untuk belajar lebih lagi. Bukan ubat. ->

Boleh digunakan untuk pam insulin Medtronic

Laman Utama »Katalog» Boleh digunakan untuk pam insulin Medtronic

Disusun mengikut:Senarai jadualTunjukkan oleh:

Peranti untuk memasang sensor seperti One-Press Serter MMT 7512

MMT 7008 ENLITE SENSOR UNTUK PEMANTAUAN

Peranti Penyisipan Sensor Serter MMT 7510 Enlite

Peranti Penyisipan Kateter MMT-305 (Set Infusi Quick-set), pcs

MMT-385 Sil-Serter ust.d / pengenalan kateter

35 °) * akses ke pintu masuk yang terletak di badan

Cap untuk petak bateri MMT-638

Cepat-serter®-MMT395

Peranti infusi MiniMed Sure-T MMT-864

Peranti infusi MiniMed Mio, kanula 6mm, kateter 60, cm, MMT 923, merah jambu

Set Infusi MiniMed mio ™ MMT-923 (Pink)
• Pemasang kotak individu

• Panjang kanula (jarum) - 6mm

• Panjang tiub - 60cm

Peranti infusi MiniMed Mio, kanula 6mm, kateter 60cm, MMT 943, biru

Set Infusi MiniMed mio ™ MMT-943 (Biru)
• Pemasang kotak individu

• Panjang kanula (jarum) - 6mm

• Panjang tiub - 60cm

Peranti infusi MiniMed Mio, kanula 6mm, kateter 46cm, MMT 921, merah jambu

Set Infusi MiniMed mio ™ MMT-921 (Pink)

• Panjang kanula (jarum) - 6mm

• Panjang tiub - 46cm

Peranti untuk infus MiniMed Quick-set, MMT-387

Peranti untuk infus MiniMed Quick-set, MMT-386

DISKAUN. Peranti infus MiniMed Quick-set, MMT-399

Peranti infusi MiniMed Silhouette MMT 381

Peranti infusi MiniMed Quick-set, MMT-397

Unit Infusi MiniMed Mio ™ MMT-925 - 6mm / 80cm (Pink)

Set Infusi MiniMed mio ™ MMT-925 (Pink)

• Panjang kanula (jarum) - 6mm

• Panjang tiub - 80cm

• Pembungkusan - 10 pcs.

Peranti infusi siluet MMT-383, kanula 13 mm, saluran 80 cm

Peranti infusi MiniMed Sure-T MMT-866

Peranti untuk jenis infus shua-ti MMT-866 digunakan untuk pemberian insulin subkutan yang dibekalkan dari takungan pam untuk mengimbangi diabetes.

Terdiri daripada kanula keluli sepanjang 6 mm dengan jarum yang dilengkapi dengan pita pelekat,
dua tiub dengan panjang keseluruhan 80 cm dengan elemen penghubung
batang pokok

Peranti infusi siluet MMT-368, kanula 13 mm, tiub 46 cm

Katalog

Bandingkan Produk

Senarai produk perbandingan kosong..

Simpan Berita

Kami mengumumkan pelancaran Pertandingan Pengiktirafan Pesakit "Terima kasih, Doktor!"

Matlamat utama pertandingan: Untuk menentukan doktor terbaik di Novosibirsk dan wilayah Novosibirsk, menurut pesakit.
Mana-mana pesakit boleh mencalonkan doktor kegemaran untuk menyertai pertandingan ini!

Acara ini akan diadakan dalam format baru - penyaringan terbuka dan perbincangan mengenai persembahan dokumentari "Bersama kita dapat melakukan semuanya!" mengenai topik: Masalah diabetes dan perkongsian sosial. Di atas pentas Pelakon diabetes akan menunjukkan kepada penonton bagaimana mereka mengatasi kesukaran hidup dengan diabetes. Orang yang menghidap diabetes sering bercakap dengan orang ketiga, dan mereka tidak benar-benar membayangkan bagaimana seseorang yang menghidap diabetes. Bolehkah dia hidup di dunia moden setanding dengan semua orang? Kita akan lihat. Bincangkan.
Format acara ini adalah platform yang unik untuk berunding dengan pihak berkuasa di mana anda boleh mengemukakan soalan dan mendapatkan jawapan daripada pegawai atasan, serta menyoroti masalah diabetes dari luar..

Memperoleh pam insulin dan bahan habis pakai di bawah program jaminan kerajaan secara PERCUMA

Hello semua!

Kami ingin berkongsi dengan anda sejarah konfrontasi kami dengan cabang eksekutif kerajaan dalam bidang kesihatan awam.

Kami akan gembira sekiranya kisah ini berfungsi sebagai insentif yang mungkin bagi anda untuk mengambil langkah aktif untuk menegakkan hak anda untuk hidup, dengan mengambil kira jaminan yang ada dalam perundangan Persekutuan Rusia.

"GULA Pahit"

Kami telah menulis mengenai perintah Pemerintah Persekutuan Rusia bertarikh 29 Disember 2014 No. mengikut preskripsi untuk alat perubatan sambil menyediakan satu set perkhidmatan sosial ”yang ditandatangani oleh Ketua Kerajaan Persekutuan Rusia.

Berdasarkan pesanan ini, pesakit dengan diabetes jenis 1 dan jenis 2 dipindahkan ke terapi penggantian insulin menggunakan pam insulin, di bawah program jaminan negara (menyediakan rawatan perubatan khusus berteknologi tinggi dari insurans perubatan wajib), secara percuma.

Anda dengan serta-merta mempunyai pertanyaan bagaimana dan di mana untuk menghidupkan masalah ini?

Anda perlu menghubungi doktor anda di ahli endokrinologi di tempat kediaman, kami boleh mengatakan bahawa 60% doktor endokrinologi akan menjawab anda bahawa mereka belum mendengar apa-apa mengenainya! Dalam kes ini, anda perlu mengadakan kelas induk untuk doktor dalam bidang perundangan Persekutuan Rusia. Cetak dan biasakan doktor dengan dokumentasi undang-undang peraturan berikut:

 • - Perintah Pemerintah Persekutuan Rusia No. 2762-r pada 29 Disember 2014, "Mengenai Menyetujui Senarai Produk Perubatan yang Ditanamkan ke dalam Tubuh Manusia Ketika Memberi Bantuan Perubatan di bawah Program Jaminan Negara untuk Bantuan Perubatan Percuma kepada Warganegara, serta Daftar Resep Produk Perubatan untuk Peranti Perubatan semasa menyediakan satu set perkhidmatan sosial ".
 • - Keputusan Pemerintah Persekutuan Rusia pada 28 November 2014 N 1273 "Mengenai Program Jaminan Negara Bantuan Perubatan Percuma untuk Warga Negara untuk 2015 dan untuk Periode Perancangan 2016 dan 2017".

Dokumen peraturan ini mengandungi maklumat mengenai pemindahan ke terapi penggantian insulin menggunakan pam insulin pesakit diabetes jenis 1 dan tipe 2.

!PENTING! Kami mengesyorkan agar anda membiasakan diri dengan dokumen undang-undang peraturan ini sebelum menunjukkan kepada doktor yang hadir dan berdialog dengannya!

Dan inilah langkah pertama anda menuju pam insulin

Doktor mungkin menjawab bahawa dia tidak tahu bagaimana mengatur semua ini dan ke mana harus diarahkan.

Dan dalam kes ini, tugas anda adalah untuk membantu doktor anda menyelesaikan masalah ini:

- Perintah Kementerian Kesihatan Persekutuan Rusia pada 29 Disember 2014 N 930н "Atas persetujuan organisasi penyediaan rawatan perubatan berteknologi tinggi menggunakan sistem maklumat khusus".

Pesanan ini mempunyai semua yang diperlukan untuk doktor anda yang hadir untuk menangani reka bentuk dan pengumpulan dokumen perubatan anda untuk pertimbangan lebih lanjut dan peruntukan kuota untuk penyediaan VMP dari dana insurans perubatan wajib oleh Kementerian Kesihatan anda atau Jabatan Kesihatan (di kawasan yang berlainan).

Pertimbangkan situasi di mana doktor anda tidak mahu, tidak boleh, tidak tahu, tidak membenarkan, mereka akan menolak saya kerana ini, dll. dan sebagainya.

Tugas anda adalah untuk membantu doktor anda, membuat satu-satunya keputusan yang tepat, kerana ini anda:

 • - tulis rayuan kepada Kementerian Kesihatan atau Departemen Kesihatan di wilayah Anda (anda mempunyai semua maklumat peraturan yang diperlukan mengenai masalah ini dan anda telah mempelajarinya) dengan merujuk kepada perundangan yang kami tetapkan di atas.
 • - tulis semua yang sama, hanya atas nama pendakwa wilayah anda ke pejabat pendakwa wilayah atau wilayah.

Jangka waktu pertimbangan permohonan anda adalah 30 hari dalam rangka Undang-Undang Persekutuan Persekutuan Rusia bertarikh 05/02/2006 No. 59 "Mengenai prosedur pertimbangan permohonan warganegara Persekutuan Rusia".

Seperti yang ditunjukkan oleh praktik mengenai isu ini, doktor akan membantu anda mengetahui cara membuat dan menghantar dokumen anda ke Kementerian Kesihatan atau Jabatan Kesihatan di wilayah anda, untuk memutuskan sama ada memperuntukkan kuota untuk anda memasang pam dengan perbelanjaan belanjawan wilayah (wilayah), atau dengan perbelanjaan insurans perubatan wajib ( tetapi dalam hal ini adalah perlu untuk mendapatkan pendapat doktor wilayah endokrinologi, mendapatkan ekstrak dari kad pesakit luar, keputusan VC untuk memasang pam insulin, dan juga merujuk kepada institusi perawatan kesihatan, yang, sesuai dengan lesen untuk aktiviti perubatan, berhak memberikan rawatan perubatan khusus berteknologi tinggi). Pilihan ini lebih mudah kerana tidak perlu lagi membuat kuota, dan penginapan di hospital anda dibayar bukan dari anggaran daerah dalam kuota yang diperuntukkan, tetapi dari dana insurans perubatan wajib.

Dan kemudian tiba hari yang ditunggu-tunggu apabila anda mendapat kuota untuk memasang pam insulin.

Apa yang perlu anda perhatikan.

- Untuk kod dan keterangan kuota (yang termasuk dalam senarai) yang diberikan melalui VMP dari kaedah insurans perubatan wajib.

Setelah kuota yang diperuntukkan, anda berada di jabatan terapi insulin pam, sangat penting untuk memahami bahawa tanpa latihan, sukar bagi anda untuk menangani alat ini, sementara melalui sekolah diabetes adalah penting dan penting.

Seperti yang ditunjukkan oleh amalan, anda akan dibenarkan menandatangani kertas yang menyatakan bahawa anda diberi amaran bahawa bahan habis pakai untuk pam insulin tidak termasuk dalam senarai produk perubatan yang dijual secara preskripsi (paramedik) secara percuma, dan anda bersetuju dengan pembelian bahan habis pakai dengan perbelanjaan anda sendiri.

!PERHATIAN! Kertas ini tidak patut ditandatangani kerana pada masa akan datang adalah lebih sukar untuk mendapatkan bekalan bahan habis-habisan percuma, atau menulis sesuatu seperti:

- Saya mengetahui syarat untuk menyediakan bahan habis pakai untuk pam insulin sebagai sebahagian daripada rawatan pesakit dalam saya semasa menyediakan VMP.

Pam telah dipasang untuk anda, anda telah dikeluarkan dari hospital, dan anda telah dikeluarkan epikrisis pembuangan, di mana taktik rawatan pesakit luar lebih lanjut mesti dijelaskan, dengan petunjuk ubat-ubatan dan cara kawalan diri, serta bekalan untuk pam insulin berdasarkan keperluan bulanan. (PERHATIAN untuk ini adalah perkara yang sangat penting). Penting bahawa bekalan ke pam (kateter) mesti ditukar 3 hari sekali untuk mengelakkan komplikasi akibat jangkitan pada tempat suntikan (penyusupan, fibrosis), penyumbatan kateter dengan unsur sel darah, yang menyebabkan peningkatan gula darah yang mendadak.

"JENIS KEWANGAN"

Setelah semua langkah yang anda ambil untuk memasang pam insulin, anda tiba-tiba akan mempunyai soalan mengenai bahan habis pakai. kos purata, berdasarkan keperluan bulanan, akan lebih kurang 10-12 ribu rubel! (tidak termasuk kos jalur ujian, kami harap anda mendapatkan alat kawalan diri secara percuma, sesuai dengan undang-undang yang berlaku) Dan dalam kes ini, anda mempunyai dua pilihan untuk pengembangan acara:

 • - beli bekalan untuk dana peribadi (ini adalah pilihan yang mudah tetapi mahal).
 • - untuk mencapai bekalan barang habis secara percuma (ini adalah cara yang sukar dan panjang).

Sekiranya anda telah memilih pilihan pertama untuk diri sendiri dan bersedia untuk berpisah dengan wang hasil susah payah anda, maka di sinilah kisah kami berakhir untuk anda).

Kami ingin membincangkan sedikit mengenai versi kedua pengembangan acara dengan bahan habis pakai percuma untuk pam insulin, bagi mereka yang memutuskan untuk mencapai kejayaan!

Cagaran untuk tujuan ini bergantung pada anggaran wilayah, dan wilayah tersebut tidak akan bersedia membantu anda ke arah ini.

Perkara pertama yang anda perlukan adalah mendapatkan lembaga perubatan untuk membuat keputusan dalam menyediakan bekalan pam insulin anda. Dalam kes ini, ini adalah keputusan VC di tempat rawatan pesakit luar anda (klinik di tempat kediaman).

- masalah sebelum komisen adalah: menyediakan produk perubatan TIDAK termasuk dalam senarai ubat-ubatan penting dan penting dan produk perubatan (ini benar-benar tugas yang sukar, tetapi anda boleh mencapainya!)

Sekiranya anda enggan mengadakan mesyuarat VK, adalah sukar untuk mencapainya dengan cara apa pun (ketua doktor, ketua pengawas, pejabat pendakwa, Roszdravnadzor).

Sekiranya keberuntungan tersenyum kepada anda dan VK diadakan, anda menuju ke garisan penamat.

Kumpulkan semua dokumen dan mahkamah untuk membantu anda!

Sekiranya ada keputusan komisen perubatan, pengadilan akan berada di pihak anda, tetapi anda tidak boleh melakukannya tanpa bantuan peguam yang kompeten!

Keseluruhan cerita ini berdasarkan peristiwa sebenar yang dikumpulkan dari pengalaman dan amalan peribadi dalam perkara ini.!

Percayalah pada diri sendiri, berjuang untuk hak anda..

Yang benar, Dmitry g. Rostov-on-Don dan Mikhail g. Murom

Insulin Pump & Medtronic Consumables

DIABETES?
POMP INSULIN!

Selama 30 tahun, pam insulin telah membuktikan diri sebagai kaedah terapi insulin yang paling berkesan untuk mencapai kawalan glisemik yang berkesan sambil meminimumkan risiko hipoglikemia.
Tunjukkan penuh...

Prinsip asas:
Insulin bertindak pendek.
Pentadbiran insulin basal dan bolus.
Fungsi kalkulator adalah "bolus Assistant"
Pemantauan berterusan dan menghentikan penghantaran insulin.

Bahan habis pakai untuk pam insulin Medtronic

Potongan harga: dari 10pcs - 170 gosok.

Medtronic yang boleh digunakan

Bagi orang dengan Diabetes jenis 1, disyorkan untuk menggunakan pam insulin, yang merangkumi kateter Medtronic dan komponen lain.

Sekiranya anda menghidap diabetes dan memerlukan produk seperti itu, hubungi kedai dalam talian kami Diatex, yang menawarkan pelbagai jenis bekalan tersebut.

Apa itu Medtronic Consumables?

Set infusi Medtronic adalah komponen yang diperlukan untuk pam insulin MMT-715 atau Medtronic Veo MMT-754. :

 • Kateter. Dipersembahkan dalam bentuk tiub plastik. Perlu menghubungkan jarum ke takungan.
 • Cannula. Jarum yang dimasukkan secara subkutan. Sebagai peraturan, panjangnya 6 hingga 10 milimeter (berdasarkan model).

Komponen tambahan adalah tangki khas yang membolehkan anda mengepam insulin (contohnya, dari botol, jarum suntik dan lain-lain), ia mempunyai kapasiti yang berbeza dari 1.8ml hingga 3ml. (MMT-326a 1.8ml dan MMT-332a 3ml)

Perbezaan habis pakai Medtronic

Bahan habis pakai Medtronic dengan tiub Teflon MMT-399 dan MMT-397 boleh dimasukkan sama ada secara manual (yang tidak begitu mudah), atau menggunakan peranti untuk memasuki set infusi MMT-395, peranti ini disertakan semasa membeli pam

Terdapat juga bahan habis pakai medtronic yang tidak diperlukan peranti hotel untuk input, mereka mempunyai pemasangan automatik setiap kateter - Medtronic Mio MMT-941

Terdapat juga set infus Shua-Ti 864 dengan kanula logam, yang mudah digunakan dalam kes pergerakan tinggi, kanula Medtronic Shua-Ti MMT-860 juga merupakan kelebihan kateter ini, berkat kanula yang boleh ditukar ganti, anda dapat mengurangkan kos penggunaan pam

Perbezaan struktur utama set infusi ialah panjang kateter dan sudut kemasukan kanula. Set ini mesti dipilih berdasarkan ciri-ciri individu masing-masing.

Faktor apa yang harus dipertimbangkan semasa memilih set infus?

Bayangkan anda membeli set infus yang tidak sesuai dengan "Tubuh Anda". Ini boleh menyebabkan kesakitan dan kerengsaan. Oleh itu, untuk membuat pilihan yang tepat dan kemudian tidak menyesal, disarankan untuk memperhatikan perkara berikut:

 • Jisim lemak. Oleh itu, semakin tinggi nilai (ketebalan) ini, semakin besar panjang kanula..
 • Lokasi pam. Berdasarkan ini, panjang kateter berubah.

Untuk rawatan yang berkesan, anda mesti mengikuti cadangan berikut - kateter tidak boleh dimasukkan di tempat yang sama, kerana ini boleh menyebabkan risiko jangkitan. Jangan masukkan kateter ke tempat yang sakit.

Ingat bahawa penggunaan medtronic adalah komponen penting untuk mengekalkan keadaan normal pesakit dan memelihara nyawanya. Dan disarankan untuk mengubahnya sekerap mungkin.

Set infus dan pam disyorkan:

 • Bagi mereka yang mengalami sindrom subuh pagi.
 • Bagi mereka yang merancang untuk hamil atau semasa mengandung janin.
 • Untuk kanak-kanak dan remaja.
 • Bagi orang yang menjalani gaya hidup aktif.
 • Bagi mereka yang hipersensitif terhadap insulin.

Untuk mengelakkan akibat yang berkaitan dengan pemasangan dan penggunaan yang tidak betul, perlu mengikuti cadangan untuk menukar kanula dan kateter.

Kanula lembut berubah setiap 2 atau 3 hari

Di mana saya boleh membeli barang habis pakai Medtronic?

Sekiranya anda mencari kedai dalam talian khusus di mana anda boleh membeli bekalan untuk pam anda, maka anda berada di landasan yang betul. Kedai Diatex menawarkan jenis produk berikut:

 • Kereta kebal.
 • Kateter.
 • Set infusi.
 • Peranti untuk pengenalan.
 • Cannula dan komponen lain.

Beralih kepada kami, anda boleh yakin dengan kualiti tertinggi, serta pelbagai pilihan untuk barang habis pakai. Memang, untuk setiap pesakit diabetes, komponen tertentu dipilih - kanula dan kateter dengan panjang yang tepat.

BAHAN TERBELANJA

Sekiranya anda menggunakan pam insulin, anda memerlukan bekalan:

Semua tangki MiniMed dan set infusi berfungsi dengan pam sebagai sistem tunggal berkat reka bentuk unik yang menyediakan sambungan yang lebih selamat.

Komponen utama sistem penghantaran insulin adalah sebatian MiniMed * yang dipatenkan yang dilengkapi dengan setiap set infusi.

Sambungan MiniMed:

 • Ergonomik - kawasan cengkaman besar disediakan untuk kemudahan anda
 • Selamat - Reka bentuk sambungan hampir menghilangkan risiko penyumbatan, kemasukan dan kebocoran insulin secara tidak sengaja
 • Memberi keyakinan - klik yang dapat didengar! berfungsi sebagai pengesahan sambungan yang betul dan penyekat semua komponen

Sambungan selamat dalam dua langkah mudah

2 langkah mudah untuk menyambungkan kit infusi, takungan dan pam insulin MiniMed.

Sebagai sebahagian daripada kajian ini, pesakit diabetes diberi peluang untuk menggunakan sebatian MiniMed dan sebatian Lewer standard. Menurut hasilnya, peserta berkemungkinan 3 kali lebih banyak menggunakan sambungan MiniMed. **

Menurut data pesakit diabetes dari seluruh dunia, MiniMed adalah sistem yang boleh dipercayai: setiap tahun, pesakit diabetes menggunakan lebih dari seratus juta set infus MiniMed dan takungan. **

Memilih kit infus dan takungan yang boleh dipercayai yang sesuai dengan anda dan gaya hidup anda adalah bahagian penting dalam terapi pam. Mereka adalah bahagian yang tidak terpisahkan dari proses pengurusan diabetes dan harus dipilih dengan berhati-hati..

Berapa kerap saya perlu menukar bekalan??

Bahan habis pakai untuk pam insulin mesti ditukar setiap 2-3 hari!

Mulai 1 Januari, mereka berjanji akan menyediakan bekalan untuk pam insulin secara percuma

Kabinet Menteri telah mengemas kini senarai alat perubatan pilihan yang disediakan secara percuma di bawah program jaminan sosial, dengan menambahkan dua item: "kit ambulatori untuk menguruskan insulin" dan "takungan untuk pam infusi insulin rawat jalan". Dokumen itu, bertarikh 31 Disember 2018, diterbitkan di laman web rasmi kerajaan pada 10 Januari.

Undang-undang "Bantuan Sosial Negara" menyediakan beberapa kategori warga negara (termasuk orang kurang upaya dan anak-anak kurang upaya) dengan satu set layanan sosial, termasuk menyediakan produk perubatan untuk mereka dengan resep secara percuma. Senarai alat perubatan ini dikemas kini sekurang-kurangnya dua tahun sekali. Seperti yang ditunjukkan dalam catatan yang disertakan pada daftar untuk tahun 2019, perubahan terhadapnya dibuat atas inisiatif Kementerian Kesihatan.

Suntikan insulin diperlukan untuk diabetes. Di Rusia, menurut anggaran pengarah Institut Diabetes Pusat Penyelidikan Perubatan Nasional untuk Endokrinologi Kementerian Kesihatan Persekutuan Rusia Marina Shestakova, jumlah pesakit menghampiri 8 juta, 20 juta lagi mungkin mempunyai prediabetes.

Rusfond telah membantu kanak-kanak dengan diabetes jenis 1 dalam rangka program Rusfond.Diabetes sejak 2010. Program ini melibatkan pembelian pam insulin dan bekalan untuk wilayah-wilayah di mana peruntukan dengan perbelanjaan dana anggaran tidak disediakan. Pada tahun 2017, 110 kanak-kanak mendapat bantuan di bawah program ini dengan jumlah keseluruhan 17,945,653 rubel.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes