Kategori - Resepi

Memasak selai quince dan khasiat berguna

Buah quince sangat keras dan keras, ia mesti disimpan hingga matang sepenuhnya.Dan jem quince sangat sedap dan harumnya mengejutkan.Tetapi anda perlu memasaknya sambil mengekalkan semua khasiat buah yang bermanfaat.

Glucometer Accu Chek Asset: Syarat Penggunaan

Penting bagi penderita diabetes untuk memantau kadar glukosa darah mereka secara berkala. Dengan bantuan glucometer yang tepat, anda boleh menjalankan analisis sendiri, dengan mudah dan cepat.

Kaset ujian mudah alih Accu check

Minta bilangan baki ujianSekiranya meter dimatikan:
Terus tekan butang Up sehingga meter dihidupkan (lebih lama dari 2 saat).Paparan akan menunjukkan jumlah ujian yang tinggal..

Menu untuk pesakit diabetes jenis 2

Pengabaian nutrisi dalam diabetes boleh menyebabkan kecacatan dalam waktu yang singkat, dan dalam beberapa kes bahkan mengorbankan nyawanya. Dengan jenis penyakit kedua, terapi diet adalah satu-satunya cara untuk mengawal patologi dan mencegah perkembangan komplikasi awal.

Asid silikat yang diaktifkan

Asid silikat adalah sebatian silikon oksida dengan air, asid larut yang sangat lemah. Nisbah silikon oksida dan air berbeza, formula umum adalah nSiO2MH2O, asid mudah tersekat antara satu sama lain.

Kamus Ubat (2005)
AKTRAPID MS

Insulin larut [monokomponen babi] * (Insulin larut [monokomponen babi] *)A10AB03 Insulin babiKlasifikasi nosologi (ICD-10) E10 diabetes mellitus yang bergantung kepada insulin

ALT dalam darah

Apa yang menunjukkan ALT dalam darah?Alanine aminotransferase atau disingkat ALT adalah enzim endogen khas. Ia termasuk dalam kumpulan transferase dan subkumpulan aminotransferases. Sintesis enzim ini berlaku secara intraselular.