Glucometer Satelit ekspres

Selamat hari kepada semua! Seperti yang anda faham dari tajuk artikel, hari ini kita akan memfokuskan pada glukometer Satelit Ekspres buatan Rusia. Syarikat "Elta", yang menghasilkan glukometer ekspres satelit, juga menghasilkan glukometer lain - Satelit dan Satelit Plus. Sudah ada artikel di blog mengenai glucometer dengan laser piercer, glucometer untuk yang malas - Accu-Chek Mobile, serta peranti Contour TS syarikat Jerman Bayer. Mengapa saya memilih glukometer Satelit Ekspres untuk artikel itu, dan bukan yang lain dari syarikat yang sama? Faktanya adalah bahawa ia diberikan kepada kami oleh ahli endokrinologi anak-anak kami, sehingga kami mengujinya, mengujinya dan menyatakan pendapat kami yang bebas.

Oleh itu, kami mengujinya, mengujinya dan bersedia untuk memberikan keputusan kami. Izinkan saya mengingatkan anda bahawa kami selalu menggunakan One Touch Ultra Easy (LifeScan Johnson dan Johnson), jadi saya membandingkannya dengan peranti ini. Setiap kali saya perlu memeriksa gula darah saya, saya melakukannya dengan kedua-dua glukometer dan membandingkan indikatornya. Tetapi perkara pertama yang pertama.

Glucometer Satellite Express dan kesan pertama saya

Semasa saya membuka kotak, sejujurnya, saya langsung tidak menyukai glukometer. Seperti yang mereka katakan, mereka disambut dengan pakaian... Oleh itu, saya fikir, mungkin dia akan memukau saya dengan kualiti yang lain. Saya akan memberitahu anda mengapa saya tidak menyukai reka bentuk meter.

Pertama, kotak pensel sangat tidak praktikal di mana meter itu sendiri disimpan. Saya sudah biasa dengan bekas pensel yang serupa. Nenek saya mempunyai model Accu-Chek Asset lama dalam kotak plastik yang sama, hanya plastik yang jauh lebih baik. Jadi, di tempat selekoh, kotak pensel seperti itu pecah dengan cepat, dan kami mendapat dua bahagian yang terpisah, yang kami lekatkan bersama pita dan pelekat. Kini meter ini dilepaskan dalam sarung kain dengan ritsleting.

Oleh itu, jika anda merancang untuk menggunakan alat ini sebulan sekali atau kurang, anda boleh memilih glukometer ini, tetapi untuk diabetes jenis 1, apabila glisemia dipantau dengan kerap, glukometer ekspres satelit akan cepat habis.

Kedua, plastik yang tidak menyenangkan dengan kualiti yang agak buruk. Sarung peranti licin, lebih dari satu kali jatuh dari tangan. Di permukaan bawah tidak ada benda silikon seperti itu (saya tidak tahu hendak memanggil apa) yang tidak membenarkan meter meluncur di permukaan meja, misalnya.

Ketiga, penindik. Ini adalah lagu yang berasingan. Pada pendapat saya, ia dibuat dengan kasar, menembak dengan sangat keras dan mendalam, walaupun ada penyesuaian. Sama sekali tidak untuk jari anak kecil dengan kulit halus. Dalam satu set 25 keping. lancet.

Secara umum, nampaknya peranti itu dipotong dengan kapak, seperti semua peralatan Rusia, termasuk kereta. Kepercayaan tidak menambah.

Kerja meter ekspres satelit

Teruskan. Tambahan boleh dianggap hakikat bahawa semua jalur ujian terdapat dalam pembungkusan individu (mungkin pengeluar sudah menyangka bahawa mereka jarang menggunakan peranti ini dan memutuskan untuk membuatnya dalam pembungkusan individu supaya jalur itu tidak merosot setelah membuka tiub :)). Sekali lagi, ini adalah kelebihan bagi mereka yang mengukur gula darah sangat jarang. Tetapi bagi mereka yang sering melakukan ini, tambahnya diragukan. Selain itu, jalurnya sendiri keras dan cukup besar, yang memudahkan orang yang mempunyai kemahiran motor yang lemah untuk mengatasinya..

Kelebihan lain dari meter adalah skrin besar dengan bilangan besar. Bagi orang yang mempunyai penglihatan yang rendah, itu saja. Sangat tidak menyenangkan memasukkan jalur ujian ke dalam peranti. Kita perlu berusaha mendorongnya ke sana. Kali pertama saya tidak meletakkannya sepenuhnya, walaupun saya fikir saya melakukan semuanya dengan betul.

Mengesan gula darah selama 7 saat. Ini adalah purata 2 saat lebih perlahan daripada meter kami. Dan dalam meter satelit - biasanya 45 saat, iaitu, anda boleh mencurahkan camar sendiri selama ini. Jalur ujian mempunyai kemunculan kapilari, iaitu darah itu sendiri cepat diserap setelah menyentuh setetes. Oleh itu, diperlukan jumlah darah yang cukup kecil (kira-kira 1 μl), sama dengan glukometer kami, tetapi ada alat dan bukan penghisap darah seperti itu, tetapi mengenai perkara ini pada waktu yang lain, berlangganan kemas kini agar tidak ketinggalan.

Peranti ini tidak mempunyai memori yang sangat besar, hanya 60 ukuran, sementara One Touch Ultra Easy memiliki 500 daripadanya. Kalibrasi meter kalibrasi dapat dianggap satu tambah lagi. Peranti ini dikalibrasi oleh darah kapilari, oleh itu, setelah menentukan gula darah, tidak perlu mengurangkan hasilnya sebanyak 11%.

Memeriksa peranti juga berlaku dengan sangat cepat. Set ini mempunyai jalur kawalan plastik, memasukkan yang anda dapat fahami dengan hasilnya bagaimana peranti berfungsi. Sekiranya penunjuk berada dalam lingkungan 4.2 hingga 4.6 mmol / l, maka peranti berfungsi dengan baik. Foto di bawah (maaf atas kualitinya, tetapi tidak mahu memberi tumpuan sama sekali) menunjukkan bahawa jalur ujian kawalan ini dimasukkan dan hasilnya ditunjukkan dalam julat yang boleh diterima, dan bahkan emotikon tersenyum di bawah.

Sebelum menggunakan peranti, anda perlu memasukkan kod jalur ujian dengan bantuan jalur ujian plastik pengekodan, seperti alat kawalan. Kod ini akan dipertimbangkan secara automatik, selepas itu anda boleh menggunakan meter Satelit Ekspres dengan selamat.

Bagaimana dengan ketepatan peranti? Meter telah diuji ketepatannya sebelum memasuki pasar meter glukosa darah. Menurut peraturan, kesalahan 20% dianggap sebagai kesalahan yang dapat diterima untuk semua glukometer. Semakin tinggi tahap gula, semakin besar ralat..

Oleh itu, saya mempunyai 25 jalur ujian meter Satelit Ekspres. Saya menggunakan semuanya selari dengan jalur ujian One Touch Ultra Easy dan membandingkan hasilnya. Kami merosakkan beberapa, tetapi gambaran keseluruhannya jelas. Petunjuk berbeza, tetapi terutamanya tidak lebih dari 1 mmol / l. Setelah perbezaannya melebihi 3 mmol / L. Oleh itu, saya dapat membuat kesimpulan bahawa pembacaan glukometer ini dapat berdasarkan pembetulan glisemia.

Satu lagi eksperimen dapat dilakukan ketika beberapa pengukuran diambil dari setetes darah yang sama. Tetapi saya kehabisan jalur, terutamanya kerana saya menjumpai klip video di mana eksperimen ini dijalankan. Anda boleh melihat.

Berapakah harga meter dan bekalan satelit ekspres

Dan sekarang kita sampai ke bahagian yang paling penting. Bukan rahsia lagi bahawa harga selalu penting, persoalannya ialah berapa banyak yang anda mampu. Saya tergesa-gesa untuk memberitahu bahawa glukometer ini boleh dipanggil alat anggaran. Dan walaupun peranti itu sendiri berharga sekitar 1300 rubel, jalur ujian untuknya cukup murah - kira-kira 390 rubel untuk 50 buah., Berbanding dengan jalur ujian glukometer lain. Jalur kami, misalnya, berharga 800 rubel untuk 50 keping..

Ngomong-ngomong, harganya lebih murah daripada jalur ujian untuk Satelit atau Satelit Plus yang sama (430 rubel setiap 50 pcs.), Walaupun harganya sendiri dari 1000 dan lebih rendah rubel. Sebagai tambahan kepada jalur ujian, anda perlu mengganti lancet, tetapi tidak terlalu mahal, hanya 170 rubel untuk 50 keping.

Hasilnya bukanlah perkhidmatan yang sangat mahal, kecuali, tentu saja, ia pecah lebih awal, kerana pengeluar memberikan jaminan hanya 5 tahun, terhadap jaminan seumur hidup One Touch Ultra Easy.

Secara amnya, meternya tidak teruk, cukup tepat, dan dalam beberapa kes, walaupun senang. Sangat sesuai untuk orang yang berpendapatan rendah atau orang yang biasa menabung, tidak mengejar produk baru. Sasaran penonton untuk meter ini adalah pesara atau keluarga berpendapatan rendah. Mereka yang mempunyai pilihan yang lebih mahal dengan sekumpulan fungsi tambahan (komunikasi dengan komputer, fungsi suara, kaunter bolus, penukul bawaan, nota makanan, dll.), Terutamanya bagi golongan muda, meteran Satelit Ekspres kemungkinan besar tidak menarik.

Untuk mendapatkan kredibiliti dengan kategori warganegara diabetes ini, pengeluar harus bekerja keras, walaupun saya sangat meragukan bahawa mereka mencapai tujuan tersebut. Mungkin, peranti ini pada asalnya dibuat untuk kategori tertentu, dan peningkatannya tidak dirancang..

Peringkat saya adalah tiga yang kukuh. Adakah anda suka meter ekspres satelit?

Saya cadangkan membaca:

Dengan kehangatan dan perawatan, ahli endokrinologi Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Satelit glukometer: tinjauan model dan ulasan

ELTA adalah syarikat Rusia yang mengeluarkan peralatan perubatan. Sejak tahun 1993, ia mula menghasilkan glukometer dengan nama "Satelit". Peranti pertama mempunyai sejumlah kekurangan, yang dari masa ke masa dihilangkan dalam model baru. Peranti terbaik dalam pelbagai jenis syarikat adalah meter Satelit Ekspres. Oleh kerana standard kualiti yang tinggi dan harga yang berpatutan, ia bersaing dengan semua analog asing. CRTA memberikan jaminan berterusan pada meter glukosa darahnya.

Model dan peralatan

Tidak kira apa pun modelnya, semua peranti beroperasi mengikut kaedah elektrokimia. Jalur ujian dibuat berdasarkan prinsip "kimia kering". Peranti darah kapilari dikalibrasi. Tidak seperti glukometer Kontur TS Jerman, semua peranti ELTA memerlukan kemasukan manual kod jalur ujian. Pelbagai jenis syarikat Rusia terdiri daripada tiga model:

Peralatan:

 • meter glukosa darah dengan bateri CR2032;
 • pen scarifier;
 • kes;
 • jalur ujian dan lancet 25 pcs.;
 • arahan dengan kad jaminan;
 • jalur kawalan;
 • pembungkusan kadbod.

Satelit Express lembut dalam kit, pada model lain plastik. Lama kelamaan, plastik retak, jadi ELTA kini hanya menghasilkan sarung lembut. Walaupun dalam model satelit hanya ada 10 jalur ujian, selebihnya - 25 pcs..

Ciri perbandingan glukometer satelit

Ciri-ciriSatelit EkspresSatelit PlusSatelit ELTA
julat pengukurandari 0,6 hingga 35 mmol / ldari 0,6 hingga 35 mmol / l1.8 hingga 35.0 mmol / L
Isipadu darah1 μl4-5 μl4-5 μl
Masa pengukuran7 saat20 saat40 saat
Ingatan60 bacaan60 keputusan40 bacaan
Harga instrumendari 1080 gosok.dari 920 gosok.dari 870 gosok.
Harga jalur ujian (50pcs)440 gosok.400 gosok.400 gosok.

Dari model yang dibentangkan, pemimpin yang jelas adalah meteran Satelit Ekspres. Ia sedikit lebih mahal, tetapi anda tidak perlu menunggu hasilnya selama 40 saat.

Kebaikan

Semua peranti dicirikan dengan ketepatan tinggi, dengan kadar glukosa dalam darah dari 4,2 hingga 35 mmol / L, kesalahannya dapat 20%. Berdasarkan ulasan pesakit diabetes, adalah mungkin untuk menonjolkan kelebihan utama glukometer Rusia:

 1. Jaminan Sepanjang Hayat pada Semua Model Peranti ELTA.
 2. Harga peralatan dan bekalan yang berpatutan.
 3. Kesederhanaan dan kemudahan.
 4. Masa pengukuran 7 saat (dalam satelit Express meter).
 5. Skrin besar.
 6. Hingga 5,000 ukuran setiap bateri.

Jangan lupa bahawa peranti harus disimpan di tempat kering pada suhu -20 hingga +30 darjah. Meter tidak boleh terkena cahaya matahari langsung. Penyelidikan boleh dilakukan pada suhu + 15-30 darjah dan kelembapan tidak melebihi 85%.

keburukan

Kelemahan utama peranti satelit:

 • sedikit memori;
 • dimensi besar;
 • tidak dapat menyambung ke komputer.

Pengilang mendakwa bahawa ketepatan meter memenuhi semua piawaian, namun, banyak pesakit diabetes mengatakan bahawa hasilnya sangat berbeza dibandingkan dengan rakan import.

Arahan penggunaan

Sebelum penggunaan pertama, pastikan bahawa peranti berfungsi dengan baik. Jalur kawalan mesti dimasukkan ke dalam soket peranti yang dimatikan. Sekiranya "senyuman lucu" muncul di layar dan hasilnya dari 4.2 hingga 4.6, maka peranti berfungsi dengan betul. Jangan lupa mengeluarkannya dari meter.

 1. Masukkan jalur ujian kod ke soket meter yang dimatikan.
 2. Kod tiga digit muncul di paparan, yang sesuai dengan bilangan siri jalur ujian.
 3. Tanggalkan jalur ujian kod dari slot.
 4. Basuh tangan anda dengan sabun dan keringkan..
 5. Kunci lancet di pen.
 6. Masukkan jalur ujian dengan kenalan ke dalam peranti, sekali lagi periksa kesesuaian kod di skrin dan pada pembungkusan jalur..
 7. Apabila setitik darah berkelip muncul, kami menusuk jari dan mengoleskan darah ke tepi jalur ujian.
 8. Selepas 7 saat. hasilnya akan muncul di layar (Dalam model lain 20-40 saat).

Arahan terperinci boleh didapati di video ini:

Jalur dan lancet ujian

ELTA menjamin ketersediaan barang habis pakai. Anda boleh membeli jalur ujian dan lancet di mana-mana farmasi di Rusia dengan harga yang berpatutan. Penggunaan glukometer satelit mempunyai satu ciri - setiap jalur ujian terdapat dalam pakej individu yang berasingan.

Untuk setiap model peranti ELTA, terdapat pelbagai jenis jalur:

 • Satelit Glucometer - PKG-01
 • Satelit Plus - PKG-02
 • Satelit Ekspres - PKG-03

Sebelum membeli, pastikan untuk memeriksa tarikh luput jalur ujian.

Apa-apa jenis lancet tetrahedral sesuai untuk pen piercing:

Ulasan

Saya berjaya bersosial dengan pemilik peranti Sattellit di rangkaian sosial, itulah yang mereka katakan:

Berdasarkan ulasan, kami dapat menyimpulkan bahawa peranti berfungsi dengan baik, tepat, memberikan jalur ujian secara percuma. Cacat kecil adalah pen scarifier yang tidak selesa.

Peranti yang bagus, terdapat banyak ulasan positif di Internet, saya menggunakannya selama setahun, kesalahannya menyedihkan dengan bacaan makmal, minus, masa sering hilang dan bateri tidak senang diganti, dan saya gembira.

Satelit Ekspres. Beberapa tahun, seperti yang diserahkan dan bukannya jalur ujian kepada Accu-Chek. Ia terletak 30-40 peratus, berantakan. Perkara ini hanya membuat saya marah. Nampaknya semacam... di oblzdrav menjaringkan mereka untuk mundur. Semasa membuka bungkusan baru saya cuba menguji jalur ujian untuk mengukur gula darah tanpa menukar jalur kod, dan kemudian dengan transkoding... hasilnya sama. Diulang dengan pakej yang berbeza. Tidak masuk akal. Fiksyen. Fungsi ini tidak diperlukan dan jalur kod dapat dibuang ketika bungkusan dibuka, atau pengeluar meniru kerumitan "peranti" ini dengan sengaja. Tanpa mengganti kunci pada Accu-Chek yang sama, penggunaan jalur ujian dari kumpulan lain memberikan ralat, dan satelit terus meruncing dengan kesalahan 30-40%. Sekiranya menarik, saya rasa Rossinsulin juga sesuai untuk euthanasia yang menyakitkan. Terima kasih, Tanah Air.

Saya telah menggunakan Express selama 2.5 tahun. Dan inilah dia. Ini adalah glukometer yang paling mudah dan tepat yang saya ada. Di sekolah, diabetes diukur dua kali di makmal. Kali pertama perbezaannya ialah 2.5 peratus dengan kadar makmal, kali kedua 5%. Ini adalah hasil yang sangat baik. Dan anda tidak memahami maksud jalur kod dengan betul. Sekiranya kodnya berbeza, maka ini tidak bermaksud bahawa pembacaan akan berbeza sebanyak 30-40% untuk kod yang berbeza. Ini adalah kod yang mengambil kira spesifik proses pengeluaran pada masa yang berlainan dan untuk keadaan peralatan yang berbeza. Pampasan bagi kesalahan yang diperkenalkan mungkin sifar.
Accu-Chek juga. Hanya untuknya barang habis pakai yang sangat mahal (perbezaan tiga kali ganda), tidak ada kemudahan. Dan di sini dia hanya 2 pengukuran berturut-turut dapat menunjukkan hasil yang sangat berbeza.
Periksa sendiri - 2 ukuran berturut-turut untuk Accu-Chek dan Satelit.

Satelit Satelit Ekspres - ulasan pemilik

Sebelum membeli Satelit Ekspres Satelit, saya ingin membaca tentang ulasan pemiliknya, orang-orang yang sudah lama membeli dan menggunakan produk tersebut. Di halaman ini anda dapat berkenalan dengan pendapat pelanggan mengenai produk tersebut. Setelah membaca ulasan, kaji ciri-ciri, lihat harga, baca ulasan video, pilih kedai dalam talian dan beli. Sekiranya anda pemilik peranti ini, hantarkan ulasan anda di halaman forum pemilik.

Ulasan: Berfungsi hebat! Bahan habis pakai lebih murah, tetapi saya tidak dapat membeli lancet di farmasi dalam talian. Tidak ada.

Kelebihan: Saya suka setiap jalur dibungkus. Harga helai boleh diterima..

Kelebihan: Harga jalur ujian. Setiap jalur dibungkus secara berasingan. Suhu penyimpanan jalur ujian.

Kekurangan: Tidak ada cara untuk menyambungkan meter ke telefon atau komputer. Tiada sebungkus besar jalur ujian.

Ulasan: Saya mempunyai beberapa glukometer, tetapi yang paling diminati dalam negeri. Sebilangan besar, tentu saja, kerana hakikat bahawa helai itu adalah separuh harga daripada yang asing. Setiap jalur dibungkus secara individu. Ada saat - aset itu hancur oleh helai, masuk ke dalam balang dengan jari basah. Dengan ini, seseorang boleh merosakkannya, tetapi tidak sekaligus. Saya, sebagai jenis diabetes pertama, mesti kerap mengukur. Pada musim sejuk, helai aset yang sama mesti dilindungi dengan baik agar tidak merosot ketika sejuk. Di ekspres, mereka dapat menahan fros hingga -20.
Daripada kekurangan, adalah tidak menyenangkan untuk menyimpan buku harian elektronik, anda harus memasukkan hasilnya secara manual, meter tidak memiliki kemampuan untuk memindahkan bacaan ke komputer atau telefon.

Kelebihan: seperti peranti, ketepatan dan kesederhanaan, dan reka bentuknya cantik.

Komen: Saya menasihati semua orang.

Ulasan: Ia berfungsi dengan baik. Tidak ada kecacatan yang diperhatikan. Kesaksian itu betul. Mudah dikendalikan. Tidak sukar untuk difahami. Nilai tambah yang besar, ini bukan jalur mahal berbanding syarikat lain.

Kelebihan: Model ini disyorkan oleh doktor yang hadir.
Ringkas.
Secara relatifnya tidak mahal.

Minus: belum dikenalpasti.

Ulasan: Model yang agak murah. Adalah penting bahawa ia disyorkan oleh doktor yang merawat.
Setakat ini, sangat sedikit yang digunakan. Tidak ada yang istimewa untuk diperkatakan mengenai perkara ini..

Plus: domestik (lihat komen)
helai murah
helai individu masing-masing (!)
model di pasaran bertahan lama

Kekurangan: domestik (lihat komen)
titisan darah yang besar (lihat komen)

Ulasan: lama dibeli (sudah pada tahun 2015). kerana Saya tidak menyukai ketepatan semua model satelit hingga versi ini - ia adalah mimpi ngeri dan saya harus menggunakan peranti bayer Jerman (sebelum pertumbuhan kadar pertukaran dolar, bahkan harga yang biasanya dikenakan). Dia menyokong pengilangnya, yang selama bertahun-tahun tidak dapat menjalankan perniagaan di wilayah kami - jika meter pada hari cuti dapat dibeli di suatu tempat, maka jalurnya hilang. dan sekarang di farmasi anda tidak dapat mencari peranti. Tetapi apakah alternatif di rak? Betul, tipu muslihat dan lelaki Amerika adalah neraka dan Israel, di mana darah diukur dalam plasma (dan selain itu, tidak ada yang tahu mengenai sistem seperti itu). model berubah setiap enam bulan (pasti setiap tahun) dan untuk pencuci mulut! harga panik mereka. hanya alat bayer yang tetap menjadi alternatif yang baik.
apa salahnya. setetes darah yang besar (ini adalah satu-satunya perkara yang tidak dapat diukur oleh pesakit kencing manis - tidak ada cukup darah untuk pagar 3-9 kali sehari), ya, lebih kecil daripada model sebelumnya, tetapi jauh lebih banyak daripada semua alat bayer moden. lancet besar - Saya menggunakan kecil kuno dari seorang lelaki.
helai dan kurang boleh dilakukan sebanyak 30 peratus - pengeluar akan menjimatkan bahan, dan kami akan mendapat kos yang rendah. pengilang tidak menjual jalur dari kilang dan tidak bekerjasama dengan syarikat logistik (saya ingin memesan saya di laman web ini dan menerima sekurang-kurangnya pos Rusia, boxberry / pickpoint, dll., atau beberapa penghantaran yang murah), tetapi saya dapat menjana lebih banyak pendapatan sendiri dan kepada kami lebih senang diterima - kerana di MO kami hanya satu farmasi dalam talian yang melakukan ini dan jalurnya telah berhenti sekarang pada tahun 2018 (saya membelinya sendiri - doktor tidak dapat menyediakan satu pek yang tahan selama seminggu). mengapa anda memberi makan kepada peniaga parasit ini? Saya sedia bayar..

Ulasan glukometer satelit Rusia

© dari koleksi "Diabetes mengenai Diabetes"

Satelit Glucometer - penjana nombor rawak.
%
Saya berminat - peminat Satelit menyedari bahawa jalur ujian satelit (satu-satunya dari semua pengeluar) tidak menjalani pemeriksaan dan kajian wajib, satu-satunya yang tidak mempunyai sijil kesihatan Inspektorat Kesihatan Rusia.
Tunjukkan penuh...
Semua orang memilikinya - untuk akk-chek, garis besar, van tach, kleverchek dan sebagainya
Tetapi satelit tidak :) apa yang ada di jalur ini - mungkin bahan radioaktif - hanya Tuhan yang tahu.
Di negara kita, seolah-olah oleh undang-undang, produk perubatan yang belum menjalani pendaftaran wajib dilarang untuk diedarkan. Walau bagaimanapun, jalur ujian ini dijual secara senyap-senyap secara borong dan runcit..
bagi mereka yang meragukan: Selamat datang ke laman web Roszdravnadzor, di mana semua sijil pendaftaran diposkan, dan dalam Artikel 38 323-ФЗ
%
Satelit - glukometer yang paling dahsyat, penghantaran langsung dari Neraka.
%
Di Satelit, saya "menyukai" penindik. Semasa anda memberikannya - sudah bertiup dari kerusi
%
Saya tidak mempercayai satelit, ada saat-saat tidak menyenangkan dengannya. Peranti ini terletak pada saya yang paling hitam, contohnya perang (TTT, Tuhan melarang).
%
Satelit kelihatan seperti Lada benar - murah, saya tidak membantah. Tetapi saya tidak mahu memandu, hidup lebih mahal :)
%
Petunjuknya (Satelit, kira-kira) Bergantung pada jumlah darah yang anda menitikkan ke jalur. semakin kurang / lebih banyak darah, semakin kurang / lebih banyak SC. Saya berasa tidak enak, ambulans datang dan mencuba satelit saya. SK berusia 7.8 dan ketika dibawa ke rawatan intensif berusia 35 tahun dengan sesuatu. Mereka tidak dapat meneteskan setitik dan mereka terkejut mengapa, dengan SC yang baik, saya merasa tidak enak.
%
Saya tidak keberatan untuk menyokong pengeluar domestik (meter satelit, kira-kira), tetapi. Saya tidak faham mengapa saya harus membiayai pengeluaran produk berkualiti rendah, yang secara peribadi saya tidak perlukan. Dan semakin kita masing-masing akan menyumbang kepada pembiayaan pengeluar sampah, semakin lama mereka akan belajar bagaimana menghasilkan produk yang berkualiti, sekiranya mereka akan belajar.
%
Meter mungkin bukan apa-apa tetapi bukan satelit.
Saya hampir membunuh cucu saya. Bekerja sebagai penjana nombor rawak.
%
Secara amnya, satelit itu sendiri bukanlah meter terbaik, dalam beberapa aspek ia tidak memenuhi syarat. ada baiknya menggunakannya hanya demi ekonomi, jadi jika kita berjimat, ini bermakna kita mengalami sejumlah kesulitan. Atau kita tidak menyimpan dan menggunakan peranti berkualiti tinggi.
%
Dari pengalaman peribadi, ekspres tidak suka. Biasanya mereka mengatakan bahawa gangguan sering terletak pada gula tinggi, tetapi yang ini menunjukkan 5.4 pada 11.2. Beberapa wabak seperti itu dan menghapusnya.
%
Persembahan! Pada gangguan lain terdapat kesalahan seperti itu yang menjadi perawatan intensif dengan gula yang sangat baik dan 15 tahun pada akhirnya. Sehingga hutan menyelamatkan dan satelit.
%
Satelit mempunyai minus kerana mereka memandang rendah pada suhu udara rendah. Pada +16 di jalan, mereka tidak dapat mengukur lagi.
%
Saya menolak ekspres satelit.
Satelit Express menghasilkan tekanan.
Penyebaran menjadi sangat kuat dengan dua ukuran berturut-turut, saya tidak suka ini

Ulasan Glucometer ELTA Satellite Express (PKG-03)

 • Dengan sebarang penilaian
 • 5 ulasan
 • Ulasan dinilai 1

Keperluan untuk mengukur gula darah bagi saya timbul baru-baru ini, semasa kehamilan kedua. Anda berjumpa doktor 1 kali sebulan atau 1 kali dalam 3 minggu. Darah menderma pada frekuensi yang sama. Gula yang tinggi semasa mengandung adalah fenomena berbahaya bagi bayi dan ibu. Atas sebab inilah saya menderma darah untuk gula setiap minggu di makmal berbayar. Acara ini menelan belanja 46,000 rubel Belarus. untuk analisis. Tetapi dalam kes saya, ia sangat jarang berlaku dan tidak sesuai. Dan anda perlu menderma darah (!) Setiap hari. Secara amnya, ia mahal dan menyusahkan. Saya dan suami mula menyelesaikan masalah ini..
Anda boleh membeli glukometer. Kami fikir ia terlalu mahal. Tetapi betapa salahnya kita.
Pilihan jatuh pada 2 peranti: bionime rightest gm100 dan Satellite Express.
Memihak kepada sampel Rusia melebihi:
1. Pengekodan jalur
Bionime tidak mempunyai peranti pengekodan dan, seperti yang saya fahami (saya mungkin salah), peranti itu sendiri bersentuhan dengan darah (video dari laman rasmi). Tidak ada perkara seperti itu di satelit (hanya jalur yang bersentuhan dengan darah), sementara pengekodan dilakukan menggunakan cip (! Tidak perlu memasukkan kod secara manual!)
2. Pakej
Bionime: glucometer, pen untuk menindik, jalur ujian 10pcs., Lancet 10pcs., Case, petunjuk. Satelit Ekspres: glucometer, pen untuk menindik, 25 jalur ujian, 25 lancet, case, strip control, instruksi.
3. harga untuk jalur ujian
25 keping. Bionime 112.000, Satelit 60.000. Harga peranti itu sendiri hampir sama. Lebih kurang 120,000-130,000 rubel Belarus. (harga untuk peranti tanpa tawaran promosi!)
4. mengemas jalur ujian
bionime dibungkus dalam balang bersama-sama, iaitu jika anda tiba-tiba jatuh dan taburkan, maka kenalan boleh bersentuhan dengan apa sahaja, dan jangka hayat pembungkusan yang dibuka adalah sekitar 1 bulan, iaitu mereka tidak bermanfaat untuk pemantauan pencegahan (bagaimanapun, semakin besar bungkusannya, semakin murah unitnya).
Di Satelit, semua jalur ujian dibungkus secara individu dan jangka hayat lebih dari setahun.
5. satelit tidak perlu dikonfigurasikan terlebih dahulu (kecuali untuk tarikh dan masa, dan kemudian pilihan)
6. Satelit Express dikalibrasi dengan darah penuh, seperti di klinik.
7. Video maklumat terperinci di laman web bagaimana mengukur.
8. Masa ujian Satelit Ekspres 7 saat
9. Sebilangan kecil darah (sesuai untuk penggunaan yang kerap, kerana tidak ada tusukan yang dalam)
10. Ketepatan (diperiksa oleh 3 ukuran berturut-turut. Semua petunjuk 4.9)

Peranti ini beroperasi selama sebulan. Selama bulan ini, kedua-dua sisi positif dan negatif peranti ini muncul.
Plus sama seperti dulu.

Sekarang kontra:
1. penutup yang tidak dipikirkan dengan baik (seperti yang anda lihat di foto tidak ada petak untuk lancet, mereka hanya berbaring di atas)
2. sedikit kelihatan membebankan (berbanding bionime)
3. kualiti pelaksanaan (sepertinya semakin murah, ada "burr" pada kes itu). Walaupun ini tidak mempengaruhi kerja
4. pen untuk tusukan (saya tidak suka pelaksanaannya yang canggung, walaupun jika anda memilih kedalaman tusukan dengan betul, ia tidak akan menyakitkan sama sekali)

Dan sekarang saya tidak lari ke klinik pada waktu pagi (dengan kanak-kanak berusia 1.5 tahun masih senang), tetapi saya menunjukkan kepada glukometer saya dengan hasil pengukuran kepada doktor. Sangat mengesyorkan!
peranti yang patut diberi perhatian

Glukometer "Satelit": ulasan, arahan. Glukometer "Satelit Plus"

Diabetes mellitus adalah penyakit yang sangat biasa yang menyerang orang dewasa dan kanak-kanak. Sekiranya anda sentiasa memantau prestasi anda, anda boleh mengelakkan akibat seperti koma gula. Monitor gula darah disebut meter glukosa darah. Banyak syarikat pembuatan peralatan perubatan menawarkan pilihan mereka untuk peranti ini. Antaranya ialah meter satelit dari syarikat "ELTA".

Punca diabetes dan simptomnya

Diabetes mellitus berlaku kerana kerosakan sistem endokrin badan (pankreas). Gejala utama penyakit ini adalah peningkatan kadar glukosa dalam cairan organik, yang berlaku kerana kekurangan insulin, yang bertanggungjawab untuk penyerapan glukosa oleh sel-sel tubuh dan penukarannya menjadi glikogen.

Diabetes mellitus adalah penyakit sistemik, dan akibatnya mempengaruhi hampir semua organ manusia. Sekiranya tiada rawatan yang betul dan pemeliharaan tahap glukosa yang berterusan di dalam badan, terdapat komplikasi serius seperti infark miokard, strok, kerosakan pada saluran ginjal, retina, dan organ lain.

Cara memilih glukometer dan tempat membeli?

Glukometer adalah alat yang memeriksa tahap gula dalam cairan tubuh (darah, cecair serebrospinal). Petunjuk ini digunakan untuk mendiagnosis metabolisme penderita diabetes..

Terdapat beberapa pilihan untuk peranti ini. Sebagai contoh, meter glukosa darah mudah alih membolehkan anda merakam bacaan walaupun di rumah. Peranti sedemikian adalah alat yang sangat diperlukan untuk penghidap diabetes, kerana lebih mudah untuk mengawal dos insulin yang diperlukan dengannya..

Meter glukosa darah mudah alih dijual di farmasi dan kedai peralatan perubatan khusus. Semasa memilih peranti, perlu mengambil kira ciri setiap model dan memeriksa semua fungsinya dengan teliti. Adalah berguna untuk mengetahui ulasan mengenai peranti yang akan membantu mengambil kira semua aspek positif dari peranti tertentu dan kekurangannya..

Kaedah penyelidikan

Kaedah yang paling biasa untuk mengukur glukosa adalah penggunaan peranti dengan biosensor optik. Model glukometer sebelumnya menggunakan kaedah fotometrik berdasarkan penggunaan jalur ujian, yang berubah warnanya kerana reaksi interaksi glukosa dengan bahan khas. Teknologi ini ketinggalan zaman dan jarang digunakan kerana pembacaan yang tidak tepat..

Kaedah dengan biosensor optik lebih maju dan memberikan hasil yang cukup tepat. Di satu sisi, cip biosensor mempunyai lapisan emas yang nipis, tetapi penggunaannya tidak ekonomik. Daripada lapisan emas, cip generasi baru mengandungi zarah sfera yang meningkatkan kepekaan glukometer dengan faktor 100. Teknologi ini masih dalam pembangunan, tetapi mempunyai hasil penyelidikan yang menjanjikan dan sudah diperkenalkan..

Kaedah elektrokimia didasarkan pada mengukur besarnya arus yang timbul daripada tindak balas bahan khas pada jalur ujian dengan glukosa dalam cecair badan. Kaedah ini meminimumkan pengaruh faktor luaran terhadap hasil yang diperoleh semasa pengukuran. Ia dianggap salah satu yang paling tepat pada masa ini dan digunakan dalam glukometer pegun..

Peranti untuk mengukur tahap glukosa "Satelit"

Glucometer "Satelit" menyimpan 60 ukuran terakhir mengikut urutan yang diambil, tetapi tidak memberikan data mengenai tarikh dan waktu hasilnya diterima. Pengukuran dilakukan pada darah penuh, yang mendekatkan nilai yang diperoleh lebih dekat dengan penyelidikan makmal. Ia mempunyai kesalahan kecil, namun memberikan gambaran mengenai tahap glukosa dalam darah dan memungkinkan anda mengambil langkah-langkah yang sesuai.

Dalam satu set dengan model peranti ini dalam kotak kadbod juga terdapat jalur ujian untuk meter satelit dalam jumlah 10 keping, arahan penggunaan dan kad jaminan. Juga disertakan alat untuk menebuk dan mendapatkan sampel darah, jalur kawalan, penutup untuk peranti.

Glukometer "Satelit Plus"

Peranti ini, dibandingkan dengan pendahulunya, melakukan pengukuran lebih cepat, dalam masa kira-kira 20 saat, yang lebih sesuai untuk orang yang sibuk.

Ia mempunyai fungsi mematikan automatik untuk menjimatkan kuasa bateri. Dikuasakan oleh bateri 3 V, yang mampu bertahan selama 2,000 pengukuran. Menjimatkan 60 ukuran terkini. Glucometer "Satelit Plus" dijual lengkap dengan:

 • jalur ujian (25 keping);
 • pegangan menindik dan 25 lancet;
 • sarung untuk menyimpan peranti dan aksesori;
 • jalur kawalan;
 • manual arahan dan kad jaminan.

Peranti beroperasi dalam lingkungan 0,6-35 mmol / liter. Jisimnya hanya 70 g, ia mempunyai dimensi padat. Casing yang sesuai untuk aksesori membolehkan anda membawanya di jalan raya, tanpa kehilangan apa-apa.

Glukometer "Satelit ekspres"

Masa pengukuran dalam instrumen ini dikurangkan menjadi tujuh saat. Seperti model sebelumnya, peranti ini menyimpan 60 ukuran terkini, tetapi tarikh dan masa masing-masing dipaparkan. Hayat bateri hingga 5000 ukuran.

Glucometer "Satellite Express" adalah alat moden untuk menentukan tahap glukosa dalam darah kapilari. Tertakluk pada cadangan penggunaan, hasilnya mempunyai ketepatan yang mencukupi untuk mengendalikan petunjuk. Termasuk dengan peranti ini adalah:

 • jalur meter glukosa ekspres satelit dalam jumlah 25 keping;
 • tongkat jari;
 • 25 lancet pakai buang;
 • jalur kawalan;
 • arahan dan kad jaminan;
 • kes simpanan keras.

Untuk kegunaan harian, meteran Satelit Ekspres adalah yang paling sesuai. Ulasan mereka yang telah lama menggunakan peranti ini mengandungi data mengenai kebolehpercayaannya. Kelebihan utama model ini adalah gabungan ketepatan dan kos yang berpatutan.

Aksesori tambahan

Jalur ujian adalah individu untuk setiap model peranti, kerana mereka menggunakan bahan khas. Semasa membeli jalur ujian tambahan, selalu perlu menunjukkan model peranti tertentu. Kos yang berpatutan adalah kelebihan utama jalur ujian untuk peranti satelit. Perlu diperhatikan bahawa masing-masing mempunyai pakej individu. Ini menghilangkan kemasukan bahan lain di dalamnya dan penyelewengan hasilnya. Jalur dijual dalam set 25 dan 50 keping. Setiap set mempunyai jalur sendiri dengan kod, yang mesti dimasukkan ke dalam alat untuk pengukuran sebelum memulakan kerja dengan jalur baru. Ketidakcocokan kod pada paparan dengan apa yang ditunjukkan pada bungkusan menunjukkan bahawa tidak layak melakukan pengukuran. Dalam kes ini, perlu memasukkan kod dari bungkusan ke dalam peranti "Satelit" (glukometer). Arahan penggunaan mengandungi maklumat mengenai cara melakukannya dengan betul.

Prosedur Pengukuran

Sebelum memulakan pengukuran, perlu menghidupkan peranti dan memeriksa kebolehoperasiannya (88.8 akan muncul di skrin). Tangan harus dibasuh dengan bersih, dan hujung jari harus dibasmi kuman dengan alkohol dan tunggu sehingga kering sepenuhnya..

Lancet dimasukkan ke dalam pegangan dan dengan gerakan tajam dimasukkan ke hujung jari sedalam mungkin. Titisan darah yang dihasilkan digunakan pada jalur ujian, yang dimasukkan ke dalam alat yang disertakan sebelumnya dengan kenalan ke atas. Setelah memaparkan hasilnya selama beberapa detik (bergantung pada model, dari 7 hingga 55 saat), jalur uji mesti dilepaskan dan dibuang, kerana penggunaannya tidak dapat diterima. Jalur ujian yang sudah habis juga tidak boleh digunakan..

Keadaan simpanan

Bagaimana cara menyimpan glukometer satelit? Ulasan mengenai peranti dan manual arahannya mengandungi maklumat mengenai cara menggunakan peranti dan di mana menyimpannya agar dapat bertahan lama. Ia mesti disimpan di ruangan kering, dengan pengudaraan yang baik, tanpa cahaya matahari langsung pada peranti, pada suhu dari -10 ° C hingga +30 ° C dan kelembapan tidak lebih dari 90%.

Pengoperasian peranti yang betul mesti diperiksa sekiranya penggunaan awal dan dengan setiap penggantian bateri. Manual arahan mengandungi maklumat mengenai cara memeriksa peranti..

Ulasan mengenai glukometer "Satelit"

Sebelum membeli peranti, anda harus membiasakan diri dengan ulasan mereka yang telah menggunakan meter satelit. Ulasan membantu mengenal pasti semua kekurangan peranti sebelum membuat pembelian dan untuk mengelakkan pembaziran sumber kewangan yang tidak perlu. Pesakit mengetahui bahawa dengan kos rendah, alat ini dapat mengatasi fungsi utamanya dengan baik dan membantu mengawal tahap glukosa..

Model peranti satelit plus mempunyai kelebihan tambahan - proses pengukuran yang lebih pantas. Bagi sebilangan orang yang aktif, ini penting..

Peranti yang paling tepat dan pantas mengikut ciri yang dinyatakan adalah glukometer ekspres satelit. Ulasan pelanggan mengesahkan fakta bahawa peranti memenuhi parameter operasi yang ditentukan. Oleh itu, selalunya mereka memperoleh model tertentu ini. Sisi positifnya adalah kos rendah lancet dan set jalur ujian..

Syarikat Glucometer "ELTA" Satelit Express - ulasan

Ulasan negatif

Manfaatnya, hanya harga jalur.
Dia mengukur harga kayu bakar di Paris. Perbezaan antara jalur lebih besar daripada satu. Dengan pemeriksaan aset, aset lebih daripada dua.
Cara menggunakan peranti sedemikian, saya tidak dapat bayangkan.

Helo. Saya ada dengan. Diabetes jenis 1 selama lebih dari 30 tahun. Saya telah menggunakan peranti Satellite Express selama lebih dari satu tahun. Saya secara berkala memperhatikan bahawa bacaan peranti tidak sesuai dengan sensasi saya, tetapi tidak mementingkan perkara ini, saya bergantung pada pembacaan glukometer. Semasa pemeriksaan di hospital, saya secara tidak sengaja mendapati bahawa bacaan meter glukosa darah saya sama sekali tidak bertepatan dengan bacaan meter glukosa darah hospital (Van Touch Pro plus). Dalam seminggu saya mula membandingkan. Hasilnya selalu berbeza, Satelit menunjukkan tahap 1 - 3 mmol / l lebih sedikit, dan semakin tinggi SC, semakin besar perbezaannya.
Satelit menunjukkan 7.6, Van touch 8.8, satelit menunjukkan 9.9, Van Touch 13.6! Pembacaan Van touch dengan aset cek Accu juga dibandingkan, perbezaannya tidak melebihi 0.2 mmol / L.
Apa yang hendak dikatakan. Meter sama sekali tidak sesuai untuk mengira dos insulin. Mungkin bagi orang tua dengan jenis 2 ia akan berlaku, dan walaupun begitu, diragukan bahawa ia boleh berguna dalam apa sahaja. Terima kasih kepada syarikat ELTA kerana kesihatan yang merosakkan. Memerintahkan Akchek. Setakat diabetes, saya tidak akan menyentuh bahasa Rusia. Orang yang menghidap diabetes, fikirkanlah. Sekiranya ada yang berpendapat bahawa semakan pesanan dibuat, anda boleh menyemak cara saya melakukannya.

Kelebihan:

Kekurangan:

Bagaimana peranti seperti itu dapat dibuat? Dia mengecewakan saya. Adakah ia benar-benar pecah? Masalahnya adalah ini, saya rasa baterinya sudah mati, tetapi simbol bateri tidak muncul di skrin. Pada masa yang sangat penting, bateri ini sudah mati atau apa, dan ia hanya menghabiskan masa sebulan! Secara amnya, saya memasukkan bateri baru dan tidak ada hasilnya, peranti ini biasanya hanya bodoh. Sekiranya aset bateri telah berjalan pada bateri ini selama sebulan, yang satu ini masih tidak dapat dihidupkan. Dan bagaimana saya boleh mendapatkan bateri jika saya tidak mempunyai objek tajam, bagaimana saya boleh ?? Sungguh tidak senang. Memalukan para pemaju, saya terkejut dengan pengeluarnya, seperti di teknologi Moscow yang telah lama maju, tetapi begitu menjijikkan. Saya agak bingung, sangat marah dengan saya. Lebih-lebih lagi, setelah sebulan, dan tidak setengah tahun atau setahun, biasa saja, menghitung wang, dan bahkan bukan wang, tetapi hakikat bahawa pada saat yang paling penting ini berlaku, dan bahkan pada waktu malam, saya tidak Saya tahu apa gula yang saya ada, tetapi saya berasa sangat teruk dan tidak faham, dan peranti gagal.

Kelebihan:

Kekurangan:

Berbohong seperti Trotsky

Hasil pengukuran tidak bertepatan dengan ujian makmal. Menunjukkan 2-3 unit kurang daripada di klinik. Lebih-lebih lagi, saya cuba mengukur secara berturut-turut dua kali. Darah diambil dari satu lubang di jari. Kali pertama menunjukkan 7.4, yang kedua - 5.7. Bagaimana ini boleh berlaku?
Pada masa yang sama, jalur ujian (baik untuk peranti itu sendiri dan yang dilampirkan dalam bungkusan dengan jalur analisis) menunjukkan bahawa semuanya sesuai dengan peranti.

Kelebihan:

Kekurangan:

Saya menghidap diabetes lebih dari 20 tahun menggunakan glukometer yang berbeza, bergantung pada kehadiran jalur. Pemeriksaan Accu, litar kenderaan. Kemudian mereka mengeluarkan satelit. Dan sehingga dia membandingkan kesaksian itu, dia seolah-olah tidak mengesyaki apa-apa. Tetapi ketika itu anak perempuan saya sakit dan mula minum banyak air. Saya memutuskan untuk memeriksa gula dengan meter ini dan hasilnya menunjukkan peningkatan gula dari norma. Berapa banyak rambut kelabu yang muncul di kepala saya tidak akan saya katakan. Saya rasa tidak perlu menjelaskan apa itu diabetes pada seorang kanak-kanak dan apa yang saya rasakan ketika itu. Mereka menyerahkan gula di makmal dan mengukurnya di sini dengan satelit. Dia menaikkan gula sebanyak 2 unit. Anak perempuan saya mempunyai gula darah normal. Meter ini mempunyai satu-satunya kelebihan harga; yang lain adalah keburukan.

Ulasan positif

Ini memberikan petunjuk kadar gula darah yang betul, prosedur pengukurannya sangat mudah, bukan analog yang paling murah, tetapi harganya mahal.

Saya bukan meter glukosa satelit pertama, saya menemui diabetes selama tiga tahun, tetapi saya perhatikan bahawa saya berhenti di sana, kerana terdapat banyak kelebihan. Pertama betul, kesalahan adalah yang paling kecil. Kedua, senang, cepat memberi petunjuk, helai dalam bungkusan individu, dan jika anda beli, harganya cukup berpatutan. Tetapi saya tidak menemui kekurangan selama setengah tahun penggunaan, jadi glukometer ini pasti bernilai.

Kelebihan:

Jalur ujian yang murah berbanding dengan meter glukosa darah yang lain.

Kekurangan:

Buruk di tangan.

Komen:

Hasil yang cukup tepat untuk kawalan gula.

Kelebihan:

Kekurangan:

Komen:

Sebelum itu, paus mempunyai syarikat lain, tetapi dengan cepat gagal. Saya membeli pilihan yang lebih murah, tetapi ternyata, tidak lebih buruk. Terdapat ingatan hasil terkini - tidak perlu merakam secara berasingan untuk mengawal tahapnya. Terdapat banyak helai di dalam kit, dan secara amnya tidak mahal untuk membeli lebih banyak.

Kelebihan:

Belanjawan, hasil yang tepat

Kekurangan:

Komen:

Saya memesan glukometer ini untuk ibu saudara saya, dia memerlukan yang sederhana dan anggaran, supaya dia mempunyai fungsi yang paling diperlukan dan mudah digunakan. Secara amnya, saya rasa glukometer ini dapat mengatasi segala-galanya dengan sempurna. Hasilnya tepat dan cukup cepat, murah, sehingga setiap keluarga mampu membelinya, dan ia bertahan lama. Sekiranya anda memerlukan sesuatu yang berkualiti tinggi dan dengan harga yang mencukupi, maka inilah yang anda perlukan.

Plus: Murah. Jalur ujian kesederhanaan murah.

Kelebihan: + harga jalur, pembungkusan bertebat masing-masing, lebih senang menanggalkan jalur, memasukkannya ke dalam meter tanpa risiko menimbulkan pencemaran + sedikit darah untuk analisis, lebih senang mengambil setetes darah + pembungkusan yang mudah + lebih senang memasukkan jalur rujukan

Kekurangan: - alat untuk menusuk sesuatu ukuran dan reka bentuk abad pertengahan - reka bentuk produk yang ketinggalan zaman, saya ingin menjadi lebih moden

Ulasan: Saya memecahkan peranti kerana menusuk ketika cuba membongkar, ternyata saya tidak perlu menarik perlindungan, tetapi melepaskannya, sangat ketat sehingga saya tidak dapat meneka contoh meter, hanya setelah membeli peranti baru, saya faham bagaimana membongkarnya

Saya memutuskan untuk memberi glukometer baru kepada kakek saya dan setelah lama mencari, saya memilih model Satellite Express. Antara kelebihan utama saya ingin perhatikan ketepatan tinggi pengukuran dan kemudahan penggunaan. Kakek tidak perlu menerangkan bagaimana menggunakannya untuk waktu yang lama, dia memahami semuanya pada kali pertama. Selain itu, harganya cukup sesuai dengan anggaran saya. Sangat gembira dengan pembelian tersebut!

Meter glukosa darah berkualiti tinggi untuk jumlah itu. Saya beli sendiri. Sangat senang digunakan, menunjukkan hasil yang tepat. Saya suka semua yang diperlukan disertakan dalam bungkusan, kehadiran kotak untuk penyimpanan juga senang. Saya pasti menasihati anda untuk mengambil!

Meteran ekspres satelit yang sangat sesuai. Tersandung di Internet, dan segera memesan untuk rakan. Dia selalu naik gula darah, dia memeriksa hanya basah, tetapi tidak ada data yang tepat untuk diperoleh. Dan inilah alat kecil, tetapi mengukur gula darah. Lebih-lebih lagi, kita memerlukan titisan kecil, yang mendapat jalur ekspres itu sendiri. Dan hanya dalam 7 saat memberikan jawapan.

Saya membeli satelit plus meter, baru-baru ini. Ibu meminta saya mencarinya glukometer yang baik dan murah, kerana yang lama berhenti bekerja. Model itu dinasihatkan kepada saya oleh doktor yang biasa yang menetapkannya kepada pesakitnya. Ibu mengatakan bahawa jauh lebih baik dan lebih senang digunakan, dan petunjuk pada meter bertepatan dengan analisis di klinik selepas lawatannya.

Peranti ini sangat diperlukan untuk orang yang memantau tahap gula dalam darah. Diuji pada ibu. Saya sendiri seorang paramedik, ibu saya adalah seorang pesara dan, ketika saya membeli glucometer, saya tahu apa sebenarnya yang harus diambil. Ibu berusia 57 tahun dan telah mengawal gula selama kira-kira 4 tahun, kerana terdapat peningkatan paras darahnya yang tajam. Perkara yang paling penting adalah mengukur penunjuk sedemikian dengan sederhana, dalam beberapa saat peranti menghasilkan hasil. Secara amnya, bagi saya, alat yang sangat dipercayai dan perlu dan senang digunakan.

Ini mungkin salah satu glukometer kegemaran saya. Ini menunjukkan hasil yang nyata dengan mengukur glukosa darah (bukan plasma, seperti kebanyakan yang lain). Masa pengukuran hanya 7 saat, sangat singkat. Setetes darah yang besar tidak diperlukan, yang boleh disebut kelebihan model ini. Namun, ada satu kelemahan: jika sedikit darah tidak mencukupi untuknya, pengukuran tidak akan dilakukan, kesalahan akan berlaku. Jalur itu boleh dibuang. Kerana lebih baik segera mengeluarkan sedikit lebih banyak darah.

Pengikat meter bukanlah yang terbaik, tetapi cukup bertoleransi. Kit ini termasuk alat menusuk jari, yang secara langsung saya ganti dengan Accu-Chek yang lebih mudah. Penusuk asli, menurut saya, sedikit merobek kulit di jari. Selak untuk jalur ujian bukanlah yang paling senang, kerana keseluruhan pek tidak sesuai dengannya. anda harus membahagikannya kepada dua bahagian. Walau bagaimanapun, ada ruang untuk melampirkan jalur kod sehingga selalu ada di tangan. Sebuah petak kecil juga disediakan, yang dapat digunakan, misalnya, untuk lancet ganti atau jalur uji terpakai..

Jalur ujian untuk glukometer ini boleh disebut salah satu yang paling murah. Selain itu, mereka diberikan kepada penderita diabetes secara percuma, nampaknya dengan alasan yang sama. Perkakasnya kecil, senang. Ada memori hasil. Ia menyala secara automatik setelah memasukkan jalur, selepas itu anda dapat mengukur dengan segera. Ia juga akan dimatikan secara automatik jika anda melepaskan jalurnya. Penutupnya adalah plastik. Di satu pihak, tidak begitu senang, kerana kerja yang besar dan kekok jelas. Sebaliknya, alat ini dapat melindungi meter dari kerosakan..

Satelit Domestik dikalibrasi dengan darah utuh, dan semua glukometer asing dikalibrasi dengan plasma, glukosa plasma 12-15% lebih tinggi daripada dalam darah utuh. Diyakini bahawa pengukuran plasma kurang dipengaruhi oleh ubat-ubatan. Tetapi alat makmal mengambil pengukuran pada seluruh darah, jadi kesaksian Sattelita lebih dekat dengan pengukuran makmal.

Jalur ujian untuk glukometer yang diimport disimpan dalam balang, yang mesti ditutup rapat, kerana jalur teroksida akan menunjukkan hasil yang diremehkan, jangka hayat jalur ini dikurangkan. Dan di "Sattelita" helai dibungkus secara individu.

Kelebihan:

Kekurangan:

Perincian:

Saya perlu mengawal gula darah saya. Saya rasa sekarang adalah normal jika mempunyai alat pengukur glukosa darah satelit di rumah. Walaupun tidak ada penyakit, diabetes, saya percaya bahawa jika ada peluang, belilah alat ini. Saya mendapatkannya secara percuma, secara warisan. Dan sekarang saya memeriksa tahap glukosa darah seminggu sekali. Saya mahu menerangkan sedikit peranti itu sendiri. Dibungkus dalam kotak plastik. Semuanya begitu padat. Anda juga boleh membawanya jika perlu. Tidak banyak yang memerlukan ruang. Kedua, kesaksian hampir sama dengan makmal. Pada panel semuanya ditunjukkan apa yang hendak diaktifkan dan bagaimana mengaktifkannya. Dalam manual, secara umum, semuanya dijelaskan secara terperinci. Panel menetapkan tarikh dan masa. Anda dapat melihat hasil analisis sebelumnya, walaupun mengikut tarikh. Dan membandingkan peningkatan gula darah atau tahap. Kit itu mengandungi pensel yang dipanggil. Dengan mana kita menusuk jari, untuk pengambilan sampel darah. Jalur dengan jarum dalam jumlah 25 keping juga dilekatkan. Segala-galanya diputuskan serta-merta. Kami memasukkan jalur ke dalam teka-teki pada peranti dan menempelkan jari dengan setetes darah ke jalur. Beberapa saat dan analisis sudah siap. Cukup cantik. Saya cadangkan, sekarang saya tahu gula saya selalu.

Kelebihan:

mudah untuk digunakan

Kekurangan:

memerlukan titisan darah yang besar

Perincian:

Meteran diberikan kepada suaminya di klinik, kerana dia menghidap diabetes pada usia yang cukup muda. Sebelum itu, mereka menggunakan jenama terkenal lain. Peranti ini mudah digunakan, bateri tahan lama, alat ini menentukan tahap glukosa dalam darah dengan tepat, jalur ujian relatif murah, alat penusuk dengan jarum ganti dipasang pada peranti, anda sendiri dapat mengawal kedalaman tusukan. Perkara yang baik.

Kelebihan:

senang digunakan

Kekurangan:

Perincian:

Sistem pemantauan glukosa darah Elta Satellite Express adalah alat yang baik untuk mengukur gula darah manusia. Ramai orang yang menderita diabetes mellitus sudah menggunakan alat ini untuk tujuan peribadi, kerana pada bila-bila masa, jika mereka mahu, mengukur berapa banyak gula dalam tubuh manusia tanpa meminta bantuan doktor khas. Untuk mengukur gula, pesakit hanya perlu menusuk jarinya sehingga setetes darah muncul dan menjatuhkannya pada pinggan pakai buang khas yang sebelumnya dimasukkan di atas unit ini dan dia akan lebih jauh mengira berapa banyak gula dalam darah anda dan hasilnya akan muncul di skrin. Sudah tentu, peranti ini memerlukan banyak wang, harganya berbeza di mana-mana, tetapi harganya rata-rata berbeza dalam 300 hryvnias, tetapi jika anda menganggap bahawa dengan setiap pengukuran, anda perlu menghubungi doktor dan hanya pada waktu siang, maka anda perlu membeli dan sentiasa tenang, dan jangan makan ubat untuk menurunkan gula tanpa kawalan. Plat pengukur dijual secara berasingan dari peranti itu sendiri, jadi anda hanya perlu membeli peranti ini sekali dan kemudian hanya membeli plat pengukur. Semua orang, tanpa mengira penyakitnya, dapat menggunakan sistem pemantauan glukosa darah Elta Satellite Express ini, anda dapat menggunakannya hanya untuk mengawal gula untuk memastikan kesihatan anda. Baru saja seorang rakan saya merasa sakit di tempat kerja dan ambulans membawanya ke hospital, mereka mengukur gula darah, merasa ngeri, dan kemudian mereka menyuntik insulin. Kemudian, seiring berjalannya waktu, doktor lain menjelaskan kepada kami bahawa tidak perlu menyuntik insulin ke dalam pesakit, tetapi mungkin menurunkan gula dengan ubat yang berbeza, dan sekarang walaupun insulin disuntik ke seseorang sekali, dia langsung bergantung kepadanya, kerana tubuh manusia langsung terbiasa dengannya dan anda tidak boleh mengganggu suntikan.

Kelebihan:

Hebat, ia berfungsi tanpa kegagalan, kes, skrin, fungsi, dll..

Kekurangan:

Baiklah, mungkin bateri dalam casing itu tidak dapat dipegang dengan baik. Selesai sekali.

Saya menghidap diabetes jenis 1, berpengalaman selama 23 tahun. Mengukur gula pada glukometer asing terlalu mahal. Semasa saya membeli satelit, irama kehidupan telah berubah secara harfiah. Saya mula mengukur gula apabila perlu dan ia tidak bernilai wang yang tidak siuman. Satelit membolehkan anda mengukur gula pada 8-9 rubel pada satu masa, berbanding 25-30 untuk rakan sejawat yang diimport. Saya menggunakannya setiap hari, beberapa kali sehari selama 4-5 tahun. Ketepatan membolehkan anda menyesuaikan dos insulin dengan secukupnya, bagaimanapun, saya tidak dapat memperoleh hasil yang lebih baik dengan glukometer yang lebih mahal. Tanpa pilihan, dengan harga yang berkualiti, seperti diabetes yang berpengalaman, saya memilih glukometer, yang dapat difahami dengan harga jalur, selain domestik.
Sekurang-kurangnya sekali sehari saya mengukur gula sebelum tidur, pilih dos insulin untuk tidur lena. Sudah tentu 4 tahun, tidak ada satu jurang atau masalah kerana kerosakan meter. Sekarang adalah contoh kedua.

Kelebihan:

Bahan habis pakai yang selesa, cepat dan tidak mahal, anda boleh mendapatkannya secara percuma

Kekurangan:

Pada gula yang besar dapat mengubah hasilnya, sepertinya tidak ada tahap bateri

Ringkasnya, pengalaman saya menggunakan peranti ini dalam dua tahun adalah 4 minggu. Secara amnya, di rumah saya gunakan

Kontur TX untuk memantau glukosa darah. Dan kali ini terbaring

pihak hospital mendapat tahu mengenai kewujudan alat yang dinyatakan.
Mereka membuatnya di negara kita, jalurnya murah dan oleh itu mampu dibeli untuk orang miskin dan warga emas. Mereka juga dikeluarkan dalam poliklinik lebih mudah daripada pilihan asing. Kit ini biasanya dilengkapi dengan sejumlah bahan habis pakai, arahan terperinci dan alat penindik. Ukurannya agak besar, abu-abu dan biru, waktu yang diperlukan untuk memaparkan hasilnya adalah 5 saat. Ketepatan pada waktu siang jika dibandingkan dengan peranti lain hampir sama, tetapi pada waktu malam dan tahap glukosa yang tinggi akan sangat berbeza. Bahan itu sendiri terutamanya plastik, operasi bateri.
Kesimpulannya baik, murah, dan ia akan menjadi diabetes utama untuk kehidupan yang berjaya dan agak sihat. Oleh itu, saya boleh mengesyorkan membeli.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes