Accu-Chek Performa

Syarikat farmaseutikal Jerman Roche Diagnostics telah lama tidak memerlukan iklan - pengguna telah menghargai produknya selama lebih dari 120 tahun. Alat perubatan untuk diagnostik sangat diminati, khususnya glukometer untuk mengukur tahap glukosa plasma di rumah. Antara perkembangan terkini, kualiti dan keselamatannya disahkan oleh doktor dan pengguna, peranti Accu-Chek Performa dan Accu-Chek Performa Nano.

Penerangan mengenai Accu-Chek Performa

Accu-Chek Performa - peranti dengan fungsi diagnostik lanjutan.

Kelebihan peranti canggih:

 1. Kesederhanaan dan kemudahan penggunaan - hasilnya dapat diperoleh secara automatik tanpa menggunakan butang; skrin besar dan cetakan besar akan membantu masalah penglihatan; kaedah kapilari pengambilan darah memungkinkan pengukuran di rumah.
 2. Fungsi - penanda dipasang yang memperbaiki hasil pengambilan sampel darah sebelum dan selepas makan; isyarat yang didengar disediakan untuk mengawal hipoglikemia; terdapat fungsi penggera peringatan (1-4 kali sehari); Anda boleh mengira purata selama seminggu, dua atau sebulan; memproses data dengan mudah pada PC; memori mencatat hasil 500 pengukuran dengan tarikh dan masa.
 3. Keselamatan - peranti ini mempunyai jaminan tanpa had dan jangka hayat penggunaan yang stabil; hasilnya dipantau pada tahap yang berbeza.
 4. Ketepatan - teknologi inovatif struktur jalur ujian menjamin kawalan hasilnya secara menyeluruh; sistem ini mematuhi sepenuhnya standard kualiti DIN EN ISO 15 197: 2003.

Jalur ujian apa yang sesuai dengan meter Accu-Chek Perform Nano? Model ini akan berfungsi dengan sempurna hanya dengan bahan habis pakai yang sama dengan Accu-Chek Performa. Tetapi untuk ketepatan hasilnya, bukan sahaja kemampuan peralatan itu penting, tetapi juga operasinya yang kompeten.

Peranti dan prinsip operasi jalur Accu-Chek Performa

Struktur jalur adalah pelbagai lapisan, dikembangkan oleh teknologi inovatif. Lapisan pelindung dan plastik keras akan melindungi bahan habis pakai yang mahal dari kerosakan yang memutarbelitkan hasilnya. Jalur untuk analisis gula dalam siri ini sebenarnya bukan dari segmen anggaran, kerana mereka mempunyai 6 kenalan emas dalam reka bentuk mereka! Bahan inilah yang memberikan ketepatan dan kebolehpercayaan kepada sistem..

Omong-omong, adalah mungkin untuk menilai kebolehpercayaan dan tahap penyimpangan dari norma menurut grafik yang menunjukkan kebarangkalian hasil 100 pengukuran jatuh dalam julat normal (ditunjukkan oleh pembagi). Menurut EN ISO 15197, 95% bacaan mestilah dalam julat ± 0.83 mmol / L. Sekiranya gula darah pada masa analisis berada di bawah 4.2 mmol / L, dan ± 20% jika indikator berada di atas tahap yang ditentukan.

Prinsip operasi glukometer Accu-Chek Perform dan Accu-Chek Perform Nano menggunakan jalur ujian Accu-Chek Perform adalah elektrokimia. Setelah melancarkan darah, ia bersentuhan dengan glukosa dehidrogenase, enzim khas yang memastikan kemunculan dorongan elektrik akibat reaksi.

Ia melewati 6 kenalan emas ke peranti, di mana hasilnya ditukar ke format digital yang dipaparkan di paparan.

Adakah kenalan emas penting dalam jalur ujian??

 • Mereka membantu memeriksa aktiviti reagen bahan habis pakai;
 • Sesuaikan sistem dengan perubahan suhu dan kelembapan;
 • Periksa integriti kenalan;
 • Tentukan jumlah darah yang dikehendaki;
 • Sesuaikan sistem ke hematokrit.

Ciri-ciri bahan habis pakai

Dalam konfigurasi peranti baru, anda boleh menemui cip kod hitam. Ia bertujuan untuk pengekodan glukometer satu kali. Cip mesti diletakkan di slot sisi peranti. Mereka tidak pernah kembali ke prosedur ini, walaupun setelah menukar bungkusan helai. Periksa hanya tarikh luput barang habis sebelum setiap prosedur pengukuran. Adalah tidak realistik untuk melupakan pengekodan pembungkusan baru, seperti pada model sebelumnya.

Ini bermaksud bahawa setelah membuka tiub, anda hanya perlu memusatkan perhatian pada satu tarikh yang ditunjukkan pada pembungkusan kadbod dan pada balang plastik. Dengan syarat anda akan menyimpan barang habis pakai, seperti penganalisis itu sendiri, dalam keadaan yang sesuai.

Pada kotak pensel dan kotak kadbod terdapat gambar kotak hijau, yang bermaksud bahawa bahan habis pakai tidak bebas (tidak membiarkan gangguan maltosa).

Jalur kalibrasi siri ini dalam plasma darah. Anda dapat melihat hasilnya sesuai dengan norma yang disarankan oleh WHO pada tahun 1999, menurut jadual.

Tahap glukosa, mmol / lPenentukuran Darah Seluruh
BiasaDari uratDari jari
Pada perut kosong3.3 - 5.53.3 - 5.5
Dengan muatan karbohidrat (2 jam selepas makan)Keluarkan cadangan

Pada awal pengoperasian kit baru, ketika mengganti bateri atau barang habis pakai, serta jika perangkat dijatuhkan, disarankan untuk menguji kinerjanya menggunakan penyelesaian CONTROL 1 dan CONTROL 2 khusus, yang dijual secara terpisah di rangkaian farmasi.

Anda tidak perlu menyandikan kemasan jalur baru atau menekan butang mana-mana: peranti dihidupkan setelah memasukkan bahan habis pakai ke dalam penyambung, menentukurnya sendiri dan mati setelah melepaskan jalur. Sekiranya peranti tidak menerima biomaterial dalam masa tiga minit, ia akan mati secara automatik.

 1. Pastikan bahawa semua yang diperlukan untuk prosedur disediakan: alas alkohol dan kapas, glukometer dan pen piercing, tiub dengan jalur dan lancet pakai buang. Anda tidak perlu risau tentang tahap pencahayaan - hasilnya dipaparkan dalam bentuk cetak besar dengan lampu latar hijau terang di paparan, anda dapat melihat angka tanpa kacamata.
 2. Masukkan lancet sekali pakai ke dalam pen scarifier. Untuk melakukan ini, lepaskan dari bungkusan individu, lepaskan hujung dari pemegang dan tekan lancet sepanjang jalan. Setelah klik khas dengan gerakan memutar, anda boleh mengeluarkan cakera pelindung dari jarum dan mengganti penutup pemegang. Pastikan potongan pada casing sesuai dengan tanda pada penutup. Untuk tusukan pertama, cukup untuk menetapkan tahap 2, secara eksperimen anda dapat mencapai kedalaman optimum untuk ketebalan kulit anda. Oleh kerana alat ini tidak "haus darah", maka tusukan yang mendalam dan kecederaan jari yang berlebihan tidak diperlukan. Menekan butang di hujung pemegang, tekan penusuk. Anda boleh mengesahkan kesediaan alat dengan penunjuk kuning yang muncul di tetingkap.
 3. Jaga kebersihan: di rumah, lebih baik membasmi kuman tapak tusukan bukan dengan alkohol, tetapi dengan air sabun hangat. Pengeringan semula jadi (mungkin dengan pengering rambut) lebih disukai daripada tuala rawak.
 4. Ambil satu jalur ujian dari tiub dan masukkan ke soket meter, tutup balang. Tidak perlu mengesahkan kod di layar dan pada bungkusan, seperti pada model lain dari garis Accu Chek, jika peranti ini mempunyai cip hitam. Gambar penurunan yang berkelip mengesahkan bahawa peranti tersebut siap untuk pengambilan darah.
 5. Untuk tusukan, jari paling kerap digunakan (tapak tangan dan lengan bawah boleh digunakan). Tukar jari anda dengan kerap untuk mengelakkan rasa tidak selesa. Lebih mudah menusuk kulit dari sisi dengan menggunakan pegangan dengan ketat dan menekan butang mula.
 6. Sebelum ini, anda boleh mengurut jari dengan ringan untuk meningkatkan aliran darah. Tidak perlu memerah darah dengan usaha: cairan antar sel memutarbalikkan hasilnya. Atas sebab yang sama, penurunan kedua digunakan untuk analisis. Yang pertama disapu dengan swab steril..
 7. Setetes, jika anda boleh menyebutnya penurunan darah 0.6 μl lengkap, diperlukan untuk analisis oleh glukometer Accu-Chek Perform dan Accu-Chek Perform Nano (untuk perbandingan, Accu-Chek Asset memerlukan 1-2 μl darah, dan model domestik dari siri Sattelit - kesemuanya 4 µl), jangan terpakai pada jalur. Ini boleh merosakkannya tanpa putus asa. Cukup dengan membawa jari ke hujung plat uji dan alat itu sendiri menarik semula biomaterial untuk pemeriksaan di sepanjang alur kuning berbentuk corong.
 8. Buang tempat tusukan dengan kapas yang direndam dalam alkohol dan tunggu hasil pengukuran. Imej jam pasir di paparan mengesahkan bahawa peranti memproses maklumat.
 9. Peranti pintar memerlukan sedikit masa untuk berfikir: maksimum 5 saat kemudian, hasilnya akan muncul di layar yang setanding dengan ketepatannya dengan penyelidikan makmal. Sekiranya darah tidak mencukupi untuk peranti ini, isyarat dan gambar yang sesuai akan memberi anda peluang untuk mengisi kelantangannya pada jalur yang sama dalam masa 5 saat.
 10. Bahan habis pakai Glucometer boleh guna dan mesti dibuang selepas prosedur. Tanggalkan penutup dari penindik. Dengan memindahkan perumahan di bahagian tengah, lancet dapat dilemparkan secara automatik ke tong sampah. Tanggalkan jalur dari meter dan hantar ke sana..

Bagi pengguna dewasa yang terbiasa menyimpan catatan tradisional, hasilnya dapat dicatat dalam buku harian pemantauan diri. Lebih mudah bagi pengguna maju untuk memantau profil glikemik mereka di komputer, kemampuan untuk menyambungkan PC dalam model ini disediakan (port inframerah).

Peranti dapat mengira nilai rata-rata pengukuran selama seminggu, dua atau sebulan.

Ingatan glukometer Accu-Chek Performa dan Accu-Chek Performa Nano menyimpan hingga 500 pengukuran, tetapi menduplikasi hasil untuk pemantauan kendiri sangat penting. Mengandalkan ingatan anda untuk keselamatan anda adalah tidak berguna. Muat turun dengan lebih baik dengan maklumat penting dari segi strategi..

Dengan persetujuan dengan ahli endokrinologi, ada kemungkinan untuk menunjukkan dalam ingatan peranti penunjuk kritikal yang menunjukkan pendekatan keadaan hipoglikemik, dan peranti itu sendiri akan memberi amaran akan bahaya.

Tidak semua penderita diabetes dibezakan oleh disiplin diri besi dalam hal tersebut, jam penggera yang dapat mengatur hingga 4 isyarat sehari akan diingatkan tentang perlunya prosedur selanjutnya.

Keadaan penyimpanan dan operasi untuk bahan habis pakai

Tarikh pengeluaran jalur Accu-Chek Performa ditunjukkan pada bungkusan; jangka hayatnya adalah 18 bulan. Dengan syarat anda akan menyimpannya (seperti semua komponen sistem) dari ambang tingkap dan cahaya matahari yang terang, bateri pemanasan panas, peti sejuk dengan kelembapan tinggi dan mengikut arahan pengeluar:

 • Suhu penyimpanan optimum ialah + 2-30 ° C, tempat yang kering dan gelap, misalnya almari di bilik tidur, tidak dapat diakses oleh perhatian kanak-kanak. Kelembapan, wap panas di bilik mandi atau dapur boleh merosakkan bahan habis pakai.
 • Biarkan helai di bungkusan asalnya. Keluarkan pinggan lain segera sebelum digunakan dan tutup bekas pensel dengan segera.
 • Sebelum setiap prosedur, tentukan tarikh luput - jalur yang sudah habis, kotor, cacat dan bekas mesti dibuang. Instrumen ini juga mengingatkan tentang akhir hayat barang habis pakai.
 • Anda tidak boleh meletakkan setetes di piring sehingga dimasukkan ke dalam bioanalyzer, dan dia tidak memberi isyarat kesediaan untuk analisis.
 • Jangan gunakan kekuatan semasa memasang jalur. Hati-hati: ia direka sedemikian rupa sehingga dapat memasuki sarang hanya pada satu hujung dengan warna keemasan.
 • Untuk mengangkut meter dan barang habis pakai, gunakan sarung tekstil keras yang direka khusus untuk menyimpan kit..
 • Gunakan jalur ujian Accu-Chek Performa hanya untuk meter dengan nama yang sama dan analognya Accu-Chek Performa Nano.

Untuk jalur ujian untuk glukometer Accu-Chek Perform, harganya bukan dari kategori anggaran: 1000-1500 rubel. untuk 50 pcs.

Tidak kira sama ada anda pernah menggunakan penganalisis untuk mengawal glisemia, atau pertama kali menemui prosedur ini, anda harus mempelajari manual penggunaannya dengan teliti. Ini akan memaksimumkan penggunaan sistem untuk mendapatkan hasil yang tepat dan pemantauan glisemik yang mudah..

Jalur Ujian Accu-Chek Performa di Blagoveshchensk

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Penjual dalam talian boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Nombor 8-800 percuma boleh didapati di laman web penjual.
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Di laman web penjual tersedia "Pesanan satu klik".
Untuk pergi ke laman web, klik "Untuk berbelanja"

Jalur ujian ACKU-CHEK PERFORM (Accu-Chek Performa)

Gambar 3D

Keadaan penyimpanan jalur ujian AKKU-CHEK PERFORM

Jauhkan dari jangkauan kanak-kanak.

Harga di farmasi di Moscow

Nama ubatHarga untuk 1 unit.Harga sebungkus, sapu.Farmasi
Jalur ujian ACKU-CHEK PERFORM

menguntungkan
1202.00 Di farmasi
1734.00 Di farmasi
1746.00 Di farmasi
Jalur ujian ACKU-CHEK PERFORM

menguntungkan
680.00 Di farmasi
1036.00 Di farmasi

Tinggalkan komen anda

Laman web rasmi syarikat RLS ®. Laman Utama Ensiklopedia ubat-ubatan dan pelbagai jenis ubat-ubatan Internet Rusia. Katalog ubat Rlsnet.ru memberi pengguna akses kepada petunjuk, harga dan perihalan ubat, makanan tambahan, alat perubatan, alat perubatan dan produk lain. Panduan farmakologi merangkumi maklumat mengenai komposisi dan bentuk pelepasan, tindakan farmakologi, petunjuk penggunaan, kontraindikasi, kesan sampingan, interaksi ubat, kaedah penggunaan ubat, syarikat farmaseutikal. Direktori ubat mengandungi harga ubat-ubatan dan produk farmaseutikal di Moscow dan bandar-bandar Rusia yang lain.

Dilarang menghantar, menyalin, menyebarkan maklumat tanpa kebenaran LLC RLS-Patent.
Semasa memetik bahan maklumat yang diterbitkan di halaman laman web www.rlsnet.ru, pautan ke sumber maklumat diperlukan.

Banyak lagi perkara menarik

© PENDAFTARAN Ubat-ubatan RUSIA ® RLS ®, 2000-2020.

Hak cipta terpelihara.

Penggunaan bahan secara komersial tidak dibenarkan..

Maklumat tersebut ditujukan untuk profesional perubatan..

Glucometer Accu-Chek Performa: ulasan, arahan, harga, ulasan

Glukometer Accu-Chek Performa dihasilkan oleh syarikat Jerman terkenal Roche. Ketepatan keputusan yang tinggi disahkan oleh standard antarabangsa ISO 15197: 2013. Kaedah pengukuran elektrokimia membolehkan anda mengawal glukosa di bawah pencahayaan keamatan apa pun, berbeza dengan kaedah fotometrik. Peranti ini mempunyai saiz kompak yang kecil dan tidak perlu dikodkan. Peranti ini mempunyai jaminan tanpa had, yang mana sekiranya berlaku kerosakan, anda boleh mendapatkan yang baru secara percuma.

Spesifikasi

Meter mempunyai dimensi padat - 94 x 52 x 21 mm, dan mudah dipasang di telapak tangan anda. Praktisnya tidak terasa di tangan, kerana praktis tidak berat - hanya 59 g, dan ini dengan mengambil kira bateri. Untuk melakukan pengukuran, peranti hanya memerlukan satu tetes darah dan 5 saat sebelum memaparkan hasilnya. Kaedah pengukurannya adalah elektrokimia, ia memungkinkan untuk tidak menggunakan pengekodan.

 • hasilnya ditunjukkan dalam mmol / l, julat nilai adalah 0,6 - 33,3;
 • kapasiti memori adalah 500 ukuran, tarikh dan masa yang tepat ditunjukkan kepada mereka;
 • pengiraan nilai purata selama 1 dan 2 minggu adalah mungkin; bulan dan 3 bulan;
 • ada jam penggera yang boleh disesuaikan dengan keperluan anda;
 • adalah mungkin untuk menandakan hasil yang dibuat sebelum dan selepas makan;
 • glukometer itu sendiri memberitahu mengenai hipoglikemia;
 • memenuhi kriteria ketepatan ISO 15197: 2013;
 • pengukuran tetap sangat tepat jika anda menggunakan peranti ini dalam julat suhu dari +8 ° C hingga +44 ° C, hasilnya mungkin salah di luar had ini;
 • menu terdiri daripada watak intuitif;
 • Ia boleh disimpan dengan selamat pada suhu dari -25 ° C hingga +70 ° C;
 • jaminan tidak mempunyai had masa.

Glukometer Accu-Chek Performa

Semasa membeli glukometer Accu-Chek Performa, anda tidak perlu risau untuk segera membeli sesuatu yang lain - semua yang anda perlukan disertakan dalam pek permulaan.

Kotak hendaklah mengandungi:

 1. Peranti itu sendiri (bateri segera dipasang).
 2. Jalur ujian 10 keping.
 3. Pen menindik Softclix.
 4. Jarum untuknya - 10 pcs..
 5. Kes pelindung.
 6. Arahan penggunaan.
 7. Kad jaminan.

Kelebihan dan kekurangan

Di dunia terdapat banyak glukometer, setiap orang mempunyai sisi positif dan negatifnya. Sebilangan orang yang pertama kali didiagnosis menghidap diabetes memilih berdasarkan prinsip "murah - tidak buruk". Tetapi anda tidak dapat menyelamatkan kesihatan anda. Untuk mengetahui peranti mana yang sesuai dengan semua keperluan individu seseorang, anda perlu membaca dengan teliti ciri-ciri masing-masing dan mengenal pasti kelebihan dan kekurangannya..

Kelebihan Accu-Chek Perform glukometer:

 • tidak memerlukan pengekodan;
 • satu titisan darah kecil sudah cukup untuk diukur;
 • masa pengukuran tidak melebihi 5 saat;
 • paparan besar yang membolehkan anda menggunakan meter dengan selesa walaupun untuk orang yang kurang penglihatan;
 • sejumlah besar memori dengan keupayaan untuk mengira nilai purata;
 • ada jam penggera yang mengingatkan pengukuran seterusnya;
 • peranti dikonfigurasikan untuk memberitahu hipoglikemia;
 • menu watak;
 • jaminan tanpa had dan keupayaan untuk mengganti peranti dengan yang baru secara percuma.

Kekurangan:

 • kos jalur ujian;
 • tidak dapat memindahkan data ke PC melalui USB.

Jalur Ujian untuk Accu-Chek Performa

Untuk mendapatkan jalur yang betul, anda perlu ingat bahawa Accu-Chek menghasilkan beberapa jenis daripadanya: Aset dan Performa. Terdapat juga kartrij kartrij, Bergerak, tetapi walaupun dengan penampilannya, anda dapat memahami bahawa peranti tersebut tidak akan berfungsi.

Hanya jalur ujian Performa yang sesuai untuk peranti ini. Mereka dihasilkan dalam 50 dan 100 keping setiap pek. Jangka hayat jalur ujian tidak berkurang semasa membuka tiub.

Arahan penggunaan

Sebelum penggunaan pertama, anda mesti membaca arahan dengan teliti, jika perlu, menonton video di rangkaian dan memastikan bahawa anda mempunyai semua alat yang diperlukan dan tarikh luputnya agar.

 1. Mula-mula anda perlu mencuci tangan dengan sabun dan mengeringkannya dengan bersih - jalur ujian tidak bertolak ansur dengan tangan yang basah. Catatan: lebih baik menggunakan air suam, jari sejuk merasa sakit lebih tajam.
 2. Sediakan lancet sekali pakai, masukkan ke dalam alat penindik, lepaskan penutup pelindung, pilih kedalaman tusukan dan pasangkan pegangan menggunakan butang. Sekiranya semuanya dilakukan dengan betul, mata kuning harus menerangi casing tersebut.
 3. Keluarkan dengan tangan kering jalur ujian baru dari tiub, masukkan ke dalam meter dengan hujung emas ke hadapan. Ia dihidupkan secara automatik.
 4. Pilih jari untuk tusukan (lebih baik permukaan sisi pad), tekan pemegang tindik dengan kuat, tekan butang.
 5. Anda harus menunggu sebentar sehingga setitik darah dikumpulkan. Sekiranya tidak mencukupi, anda boleh mengurut sedikit tempat berhampiran tusukan.
 6. Bawa glukometer dengan jalur ujian, sentuh sedikit darah dengan hujungnya.
 7. Semasa peranti memproses maklumat, pegang sepotong kapas dengan alkohol untuk menusuk.
 8. Setelah 5 saat, Accu-Chek Performa akan memberikan hasilnya, anda dapat memberi tanda "sebelum" atau "setelah" makanan. Sekiranya nilainya terlalu rendah, peranti akan memberitahu mengenai hipoglikemia.
 9. Buangkan jalur ujian dan jarum terpakai keluar dari penusuk. Anda tidak boleh menggunakannya semula!
 10. Setelah mengeluarkan jalur ujian dari peranti, ia akan mati secara automatik.

Harga meter dan bekalan

Harga set itu ialah 820 rubel. Ia merangkumi glucometer, pen piercing, lancet dan strip test. Kos bahan habis pakai individu ditunjukkan dalam jadual:

TajukHarga jalur ujian Performa, gosokKos lancet softclix, sapu
Glucometer Accu-chek Performa50 pcs - 1100;

100 pcs - 1900.

25 keping - 130;

200 pcs - 750.

Perbandingan dengan Accu-Chek Performa Nano

Accu-Chek Performa

Accu-Chek Performa Nano

Ciri-ciri
Harga glukometer, sapu820900
PaparanBiasa tanpa lampu latarSkrin hitam kontras tinggi dengan watak putih dan lampu latar
Kaedah pengukuranElektrokimiaElektrokimia
Masa pengukuran5 saat5 saat
Ingatan500500
PengekodanTidak dikehendakiDikehendaki semasa penggunaan pertama. Cip hitam dimasukkan dan tidak lagi ditarik keluar.

Ulasan diabetes

Igor, 35 tahun: Saya menggunakan glukometer dari pengeluar berbeza, Accu-chek Performa setakat ini. Dia tidak meminta pengekodan, jalur ujian dan lancet selalu boleh dibeli di farmasi terdekat tanpa masalah, kelajuan pengukurannya tinggi. Kebenaran belum dapat mengesahkan ketepatannya dengan parameter makmal, saya harap tidak ada penyimpangan yang besar.

Inna, 66 tahun: Sebelumnya, untuk mengukur gula, dia selalu meminta pertolongan daripada saudara-mara atau jiran - saya tidak nampak dengan baik, dan secara amnya saya tidak pernah memahami cara menggunakan meter. Cucu itu membeli Accu-chek Performa, sekarang saya boleh mengatasinya sendiri. Semua ikon jelas, saya melihat nombor di skrin, malah saya mempunyai penggera sehingga saya tidak terlepas pengukurannya. Dan tidak memerlukan kerepek, saya selalu keliru di dalamnya.

Test Strip Accu Periksa Prestasi

Nama Jenama: Accu-chek

Nama bukan milik antarabangsa: Tiada

Bentuk dos: Penganalisis ekspres (glukometer) mudah alih

Bahan aktif (Komposisi): - Peranti aktif Accu-Chek untuk mengukur glukosa darah dalam lingkungan 0,6-33,3 mmol / l;

- peranti penebat jari Accu-Chek Softclix;

- 10 jalur ujian Accu-Chek Asset untuk penentuan kuantitatif glukosa dalam darah;

- 10 lancet Accu-Chek Softclix pakai steril;

Kumpulan farmakoterapi: Ujian diagnostik

Sifat farmakologi: Kaedah fotometrik untuk menentukan glukosa dalam darah keseluruhan.

Petunjuk untuk digunakan: Alat Accu-Chek Asset digunakan untuk menentukan tahap glukosa darah pesakit:

- untuk kegunaan individu;

- di institusi perubatan dan diagnostik;

- perkhidmatan ambulans;

Kontraindikasi: tiada data

Interaksi dengan ubat lain: Tidak ada data

Dos dan pentadbiran: Pengaktifan bateri

Sekiranya anda menggunakan peranti ini untuk pertama kalinya, anda akan melihat filem yang menonjol dari ruang bateri di bahagian atas di bahagian belakang peranti Accu-Chek Active. Tarik filem secara menegak ke atas. Tidak perlu membuka penutup bateri.

Semasa membuka paket baru dengan jalur ujian, perlu memasukkan plat kod yang terdapat di dalam bungkusan ini dengan jalur ujian ke dalam peranti. Sebelum membuat pengekodan, peranti mesti dimatikan. Plat kod berwarna oren dengan jalur ujian mesti dimasukkan dengan teliti ke dalam slot plat kod. Pastikan plat kod dimasukkan sepenuhnya. Untuk menghidupkan peranti, masukkan jalur ujian ke dalamnya. Nombor kod yang dipaparkan di paparan mesti sepadan dengan nombor yang dicetak pada label tiub dengan jalur ujian.

Glukosa darah

Pemasangan jalur ujian secara automatik menghidupkan peranti dan memulakan mod pengukuran pada peranti.

Pegang jalur uji dengan medan ujian ke atas dan anak panah di permukaan jalur uji menghadap ke arah anda, ke arah instrumen. Apabila jalur ujian dipasang dengan betul mengikut arah anak panah, sedikit klik akan berbunyi.

Penggunaan setetes darah ke jalur ujian yang terletak di dalam alat

Simbol penurunan darah yang berkedip di paparan menunjukkan bahawa setetes darah (1-2 µl sudah cukup) harus digunakan pada bahagian tengah medan ujian oren. Semasa menggunakan setetes darah ke medan ujian, anda boleh menyentuh.

Memohon setetes darah di luar alat

Setelah memasukkan jalur ujian dan simbol kapilari berkedip muncul di paparan, keluarkan jalur uji dari peranti.

Sapukan setetes darah ke jalur ujian selama 20 saat. Masukkan semula jalur ujian ke dalam perkakas..

Hasilnya akan muncul di paparan dan akan disimpan secara automatik dalam memori peranti bersama dengan tarikh dan waktu analisis.

Perbandingan hasil pengukuran dengan skala warna

Untuk kawalan tambahan yang ditunjukkan pada paparan hasil, anda dapat membandingkan warna tetingkap kawalan bulat di bahagian belakang jalur uji dengan sampel warna pada label tabung jalur uji.

Penting bahawa pemeriksaan ini dilakukan dalam masa 30-60 saat (!) Setelah memberikan setetes darah ke jalur ujian.

Mengambil Hasil dari Memori

Peranti Accu-Chek Asset secara automatik menyimpan 350 hasil terakhir dalam memori peranti, termasuk waktu, tarikh dan penandaan hasil (jika diukur).

Untuk mendapatkan hasil dari memori, tekan butang "M". Paparan menunjukkan hasil terakhir yang disimpan. Untuk mendapatkan hasil lama dari memori, tekan butang S.

Melihat nilai rata-rata selama 7, 14, 30 hari dilakukan dengan menekan pendek berturut-turut pada butang "M" dan "S".

Jalur Uji Aktif-Jalur Aktif Accu-Chek

- tiub dengan 50 jalur ujian;

Setiap jalur ujian mempunyai zon ujian yang mengandungi reagen penunjuk. Penerapan darah ke zon ujian ini menyebabkan reaksi mediator glukosa-di-oksidoreduktuktase dan, sebagai akibatnya, perubahan warna zon ujian. Peranti membaca perubahan warna dan, berdasarkan isyarat yang diterima, menentukan tahap glukosa darah.

Cadangan penggunaan

Jalur ujian Assu-Chek Asset untuk penentuan kuantitatif glukosa dalam:

- darah kapilari segar;

- darah vena yang dirawat dengan litium heparin atau ammonium heparin, atau EDTA;

- darah arteri dan dalam darah bayi yang baru lahir (dalam neonatologi), jika darah digunakan pada jalur ujian di luar alat.

Digunakan dengan alat Accu-Chek Asset, Accu-Chek Plus, Glukotrend dalam julat pengukuran 0.6-33.3 mmol / l.

Anda boleh menggunakannya untuk memantau sendiri glukosa darah.

Pengukuran glukosa darah

Untuk menentukan tahap glukosa, 1-2 µl darah sudah cukup untuk alat ini. Sekiranya darah diberikan ke jalur ujian yang dimasukkan ke dalam alat, hasil analisis akan diperoleh dalam masa 5 saat.

Sekiranya darah diberikan pada jalur ujian di luar alat, masa analisis akan menjadi sekitar 10 saat.

Periksa sebelum mengambil ukuran

Sebelum menggunakan setetes darah, warna tetingkap bulat kawalan di bahagian belakang jalur uji harus sesuai dengan sampel warna atas (0 mmol / L) pada skala warna tiub.

Periksa selepas mengambil ukuran

30-60 saat selepas menggunakan darah ke jalur ujian, warna tetingkap kawalan bulat di bahagian belakang jalur ujian dibandingkan dengan skala warna. Perlu untuk mengetahui tahap glukosa darah yang paling hampir dengan hasil yang ditunjukkan.

Bacaan glukosa darah ditunjukkan di sebelah sampel warna..

Sekiranya warnanya hampir sama, hasilnya dianggap disahkan, dan ujiannya berjaya.

Terma dan syarat penyimpanan

Simpan jalur uji dalam tiub tertutup asal pada suhu + 2 ° hingga + 30 ° C di tempat yang kering, terlindung dari cahaya matahari langsung. Jangan keluarkan jalur ujian dari tiub dengan tangan yang basah..

Anda perlu menutup rapat tiub dengan jalur ujian dengan penutup asal sebaik sahaja melepaskan jalur ujian. Penutup tiub mengandungi bahan pengering yang melindungi jalur ujian daripada kelembapan. Semasa mengangkut jalur ujian, selalu berada dalam tiub tertutup.

Gunakan jalur ujian sebelum tarikh luput. Tarikh luput ditunjukkan pada pembungkusan dan label tiub jalur ujian. Apabila disimpan dan digunakan dengan betul, jalur ujian dari tiub baru yang belum dibuka, serta jalur uji dari tiub yang sudah dibuka, dapat digunakan hingga tarikh yang tertera pada bungkusan..

Peranti menindik jari Accu-Chek Softclix (Accu-ChekSoftclix)

Membolehkan anda mendapatkan setitik darah hampir tanpa rasa sakit untuk pengukuran glukosa.

Peranti ini bertujuan untuk kegunaan individu..

Produk ini memenuhi kehendak Arahan 93/42 / EEC 14 Jun 1993 berkaitan dengan alat perubatan.

- saiz dan reka bentuk yang sesuai dalam bentuk pen;

- kesederhanaan dan kemudahan bekerja dengan peranti (mengongkong peranti dilakukan dengan menggunakan butang, klik yang dapat didengar ketika mengaitkan peranti dan penunjuk visual untuk mengunci peranti);

- 11 kemungkinan kedudukan kedalaman tusukan, yang membolehkan anda menyesuaikan kedalaman tusukan sesuai dengan ketebalan kulit individu;

- kelajuan tinggi pergerakan lancet, memberikan kelajuan dan ketepatan prosedur untuk menerima setetes darah.

Hanya lancet Accu-Chek Softclix yang digunakan dengan peranti ini.

Lancet Accu-Chek Softclix (Accu-ChekSoftclix)

Hanya untuk kegunaan individu.

Produk ini memenuhi kehendak Arahan 93/42 / EEC 14 Jun 1993 berkaitan dengan alat perubatan.

lancet No. 25, arahan;

lancet No. 200, arahan.

Lancet Accu-Chek Softclix mempunyai hujung trihedral yang direka khas untuk mudah masuk ke dalam kulit. Potongan lancet yang tepat dijamin oleh kawalan kualiti yang ketat semasa proses pengeluaran. Diameter lancet ialah 0.4 mm.

Lancet Accu-Chek Softclix hanya digunakan dengan alat menindik jari Accu-Chek Softclix.

Arahan khas: tiada data

Kesan sampingan: Tidak ada data

Overdosis: Tidak ada data

Tarikh luput: 18 bulan

Syarat cuti farmasi: di kaunter

Pengeluar: "Roche Diabetes Kea Rus", Switzerland (4015630065073, 4015630064236, 4015630064137, 4015630048601, 4015630063260, 4015630064762, 4015630063598, 4015630982615, 4015630981991, 4015630046041, 4015630006779, 4015630018239, 4015630882755, 4015630883103, 4015630058501, 4015630058518, 4015630065585, 4015630884421, 4015630885088, 4015630885008, 4015630006700, 4015630006724, 4015630065371, 4015630065370, 4015630046027, 4015630046034, 4015630046089, 4015630046072, 4015630018277, 4015630887965, 4015630883110, 4015630446195, 4015630446198, 5705244008502, 5705244005099, 4015630882816, 4015630049912, 4017610049905, 4015630049820, 4015630049837, 4015630884452, 4015630884469, 4015630884391, 4015630884407, 4015630884438, 4015630882946, 4015630882939)

Jalur ujian Accu-Chek Performa di Blagoveshchensk

Glukometer Diacont dalam satu set (lancet, scarifier, strip test, counter counter, case)

10 bungkus jalur ujian Accu-Chek Performa N50

Jalur ujian One Touch Select plus No. 100

Kaset Uji Mudah Alih Accu-Chek

jalur ujian accu-chek performa n100 meter

Jalur ujian ACCU-CHEK Aktive Glukosa 100 pcs ACCU-CHECK Jalur ujian ACCU-CHEK Aktive Glukosa 100 pcs

3 pek jalur ujian Accu-Chek Performa N100

3 bungkus jalur ujian Clover Check No. 50 (universal)

Jalur Ujian Accu-Chek Performa N100

Kontur plus jalur ujian untuk glukometer n50

Jalur Ujian Accu-chek Performa (Accu-Chek Performa) 50pcs

ujian Accu-Chek Accu-Chek Asset strip

Lancets ROCHE Accu-Chek Softclix No. 25

Jalur Ujian Accu-Chek Performa

Lancets Accu-Chek Fastclix (Accu-Chek Fastclix) No. 24 24 pcs..

Jalur ujian Accu-Chek Performa 50 pcs.

Lancet universal ime-dc untuk glukometer 100 pcs.

Jalur Ujian Accu-Chek Performa No. 50

Jalur Ujian Accu-chek Performa (Accu-Chek Performa) 100 pcs. No. 100

Jalur ujian Aset Accu-Chek No. 100

Jalur ujian Accu-Chek Performa No. 50

Jalur ujian Accu-Chek Performa, 50 pcs.

Accu-Chek Lakukan jalur ujian, 100 keping.

Uji jalur Accu-Chek Aset No. 50 + No. 50

Accu-Chek Softclix Lancets No. 200

5 bungkus jalur ujian Accu-Chek Performa N50

Glucometer Accu-Chek Performa

Jalur ujian BIONIME untuk glukometer GS300 Kanan

Jalur ujian Accu-Chek Mobile No. 50

Jalur ujian ROCHE Accu-Chek Performa No. 50

Lancet Softclix 25 (28G) untuk Accu-Chek Active dan Performa Nano ACCU-CHECK menempel lancet Softclix 25 (28G) untuk Accu-Chek Active dan Performa Nano glucometer

Memuatkan '.

Perkenalkan diri anda sebelum menghantar

Sekiranya anda mendaftar di salah satu perkhidmatan, log masuk melalui:

Saya menerima syarat-syarat perjanjian pengguna dan bersetuju untuk memproses data peribadi sesuai dengan polisi.

Rangkaian sosial

Laman web ini mengandungi maklumat mengenai produk yang dibuat untuk khalayak luas, dan mungkin termasuk maklumat yang dilarang untuk akses atau pengedaran orang ramai di negara anda. Kami memberi amaran kepada anda bahawa kami tidak bertanggungjawab untuk penerbitan maklumat yang tidak mematuhi undang-undang negara anda.

Terdapat kontraindikasi. Sebelum digunakan, anda mesti berjumpa doktor dan membaca arahannya.

Accu-Chek Performa

Manual pengguna

Arahan video

akku-chek_performa

akku-chek_performa_ispolzovanie_pribora

akku-chek_performa_nastroyka_vremeni_i_daty

Lihat Maklumat Keselamatan

Lihat Maklumat Keselamatan

 • Mengandungi bahagian-bahagian kecil yang boleh menyebabkan serangan asma jika tertelan. Jauhkan dari kanak-kanak di bawah umur 3 tahun..
 • Jauhkan bateri baru dan terpakai dari jangkauan kanak-kanak. Pengingesan atau pengingesan boleh mengakibatkan luka bakar kimia, pecah tisu lembut dan kematian. Luka bakar yang teruk boleh berlaku dalam masa 2 jam selepas pengambilan. Sekiranya anda mengesyaki bahawa bateri telah ditelan atau memasuki bahagian badan yang lain, berjumpa doktor.
 • Sekiranya ruang bateri tidak ditutup rapat, hentikan penggunaan produk dan jauhkan dari jangkauan kanak-kanak. Hubungi Pusat Maklumat.
Tidakkah anda menjumpai apa yang anda cari?

Accu-Chek Performa

 • Setitik darah kecil untuk diukur
 • Peringatan Pengukuran
Arahan

Paparan LCD

0.6 μl

59 g dengan bateri

5 saat

94 x 52 x 21 mm

Hanya ukur

 • Tidak memerlukan pengekodan
 • Setitik darah kecil
 • Jalur ujian pengisian pantas
 • Paparan besar yang mudah dibaca
 • 3 langkah untuk melakukan pengukuran tanpa menggunakan menu atau butang

Hanya percaya

 • Ketepatan yang terbukti yang boleh dipercayai oleh doktor dan pesakit adalah selaras dengan ISO 15197: 2013
 • Jaminan pengeluar untuk sepanjang hayat peranti dan kemungkinan penggantian tanpa had percuma

Hanya melatih

 • Panduan memulakan pantas dengan ilustrasi untuk memulakan anda.
 • Tidak diperlukan pra-persediaan atau latihan khas untuk memulakan pengukuran
 • Tutorial video latihan selalu tersedia dalam talian.

Urus saja

 • Memori untuk 500 pengukuran dan nilai purata selama 7, 14, 30 dan 90 hari
 • Peringatan Pengukuran
 • Menandakan sebelum dan selepas makan
 • Mesej Hipoglikemia

Percayakan kawalan glukosa darah anda dengan meter Accu-Chek Perform yang ringkas, dipercayai dan tepat

 • Jangka hayat jalur ujian tidak bergantung pada saat bungkusan dibuka
 • Titisan darah 0.6 μl

1 Data rujukan. ISO 15197: 2013 menetapkan syarat untuk sistem yang digunakan oleh pesakit untuk memantau tahap glukosa darah secara bebas dalam rawatan diabetes. Piawaian ini memerlukan syarat ketepatan yang ketat dan kriteria baru untuk hematokrit dan gangguan lain.

Jalur ujian Accu-Chek Performa No. 50 -28%

Jalur ujian Accu-Chek Perform digunakan bersamaan dengan Accu-Chek Perform, Glucometer Accu-Chek Perform Nano.

PengilangNegara
Diagnostik RocheJerman

Peralatan

Tiub plastik1 PC.
Jalur ujian50 keping.
Arahan penggunaan1 PC.

Di kedai dalam talian kami, anda boleh membeli jalur ujian Accu-Chek Performa No. 50 dengan penghantaran ke Moscow, St. Petersburg, Kotlas, Kazan, Belgorod, Chelyabinsk, Podolsk, Yekaterinburg, Ufa, Voronezh, Barnaul, Zheleznodorozhny, Perm, Krasnogorsk, Rostov-on-Don, Omsk, Tyumen, Korolev, Abakan, Lipetsk, Kirov, Krasnoyarsk, Kemerovo, Nizhny Tagil, Murmansk, Krasnodar, Stavropol, Oryol, Sergiev Posad, Novosibirsk, Simferopol, Tomsk, Naryan-Maress, Orenburg, Chrenburg Chita, Kaliningrad, Zhukovsky, Balashikha, Noginsk, Yaroslavl, Pushkino, Ruza dan penempatan lain di Rusia. Penghantaran barang dilakukan melalui kurir (Saratov, Engels, Volgograd, Penza, Samara), Syarikat Pos atau pengangkutan Rusia.

Ciri-ciri

Saiz titisan darah

0.6 μl

dari + 2 ° С hingga + 30 ° С, di tempat yang kering, terlindung dari cahaya matahari langsung

Jangka hayat selepas membuka tiub

gunakan sebelum tarikh luput yang dicetak pada bungkusan

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes