Penganalisis Accutrend Plus Express

Wajib dalam program rawatan diabetes adalah pengukuran gula menggunakan penganalisis ekspres. Pilihan peranti ini didekati secara menyeluruh - kemudahan dan kualiti ujian harian bergantung padanya.

Terdapat banyak peranti di pasaran, salah satunya adalah Accutrend plus..

Pilihan dan spesifikasi

Accutrend plus adalah glukometer moden dengan ciri canggih. Pengguna dapat mengukur kolesterol, trigliserida, laktat dan glukosa.

Peranti ini ditujukan untuk pengguna diabetes, gangguan metabolisme lipid dan sindrom metabolik. Pemantauan penunjuk secara berkala akan membolehkan anda mengawal rawatan diabetes, mengurangkan komplikasi aterosklerosis.

Pengukuran tahap laktat diperlukan terutamanya dalam perubatan sukan. Dengan pertolongannya, risiko kerja berlebihan dikawal, dan kadar kecederaan yang berpotensi dikurangkan..

Penganalisis digunakan di rumah dan di institusi perubatan. Tidak bertujuan untuk diagnosis. Hasil yang diperoleh menggunakan penganalisis ekspres sebanding dengan data makmal. Sedikit penyimpangan dibenarkan - dari 3 hingga 5% berbanding dengan petunjuk makmal.

Peranti menghasilkan semula pengukuran dengan baik dalam jangka masa yang pendek - dari 12 hingga 180 saat, bergantung pada indikator. Pengguna berpeluang untuk menguji operasi peranti menggunakan bahan kawalan.

Ciri utama - tidak seperti model sebelumnya di Accutrend Plus, anda dapat mengukur keempat-empat indikator. Untuk mendapatkan hasilnya, kaedah pengukuran fotometrik digunakan. Peranti ini berfungsi dari 4 bateri merah jambu (jenis AAA). Hayat Bateri Direka untuk 400 Ujian.

Modelnya diperbuat daripada plastik kelabu. Ia memiliki layar bersaiz sederhana, penutup berengsel dari ruang pengukur. Terdapat dua butang - M (memori) dan Hidup / Mati terletak di panel depan.

Di permukaan sisi terdapat butang Set. Ini digunakan untuk mengakses pengaturan perangkat, yang diatur oleh tombol M.

 • dimensi - 15.5-8-3 cm;
 • berat - 140 gram;
 • jumlah darah yang diperlukan - hingga 2 μl.

Pengilang memberikan jaminan 2 tahun.

Pakej ini merangkumi:

 • peranti;
 • manual;
 • lancet (25 keping);
 • alat menindik;
 • kes;
 • cek jaminan;
 • -4 biji bateri.

Nota! Kit ini tidak termasuk pita ujian. Pengguna perlu membelinya secara berasingan..

Semasa mengukur, ikon berikut dipaparkan:

 • LAC - laktat;
 • GlUC - glukosa;
 • KOL - kolesterol;
 • TG - trigliserida;
 • BL - asid laktik dalam darah keseluruhan;
 • PL - asid laktik dalam plasma;
 • codenr - paparan kod;
 • am - petunjuk sebelum tengah hari;
 • pm - petunjuk petang.

Setiap indikator mempunyai pita uji tersendiri. Mengganti satu dengan yang lain adalah dilarang - ini akan menyebabkan penyelewengan hasilnya.

Keluaran Accutrend Plus:

 • Jalur ujian gula Glucose Accutrend - 25 keping;
 • jalur ujian untuk mengukur kolesterol Accutrend Cholesterol - 5 keping;
 • jalur ujian untuk trigliserida Accutrend Triglycerid - 25 keping;
 • Pita uji asid laktat Accutrend Lactat - 25 keping.

Setiap bungkusan dengan pita ujian mempunyai plat kod. Semasa menggunakan pakej baru, penganalisis dikodkan dengan bantuannya. Setelah menyimpan maklumat, plat tidak lagi digunakan. Tetapi mesti dipelihara sebelum menggunakan sekumpulan helai..

Ciri-ciri Berfungsi

Ujian memerlukan sejumlah kecil darah. Peranti memaparkan indikator dalam jarak yang luas. Untuk gula ia menunjukkan dari 1,1 - hingga 33,3 mmol / l, untuk kolesterol - 3,8-7,75 mmol / l. Nilai laktat berbeza dalam kisaran 0,8 hingga 21,7 m / l, dan kepekatan trigliserida adalah 0,8-6,8 m / l.

Meter dikendalikan oleh 3 butang - dua daripadanya terletak di panel depan, dan yang ketiga di sebelah. 4 minit selepas operasi terakhir, pemadaman automatik berlaku. Penganalisis mempunyai amaran yang dapat didengar.

Pengaturan peranti merangkumi yang berikut: menetapkan format waktu dan waktu, menyesuaikan format tarikh dan tarikh, menetapkan perkumuhan laktat (dalam plasma / darah).

Peranti ini mempunyai dua pilihan untuk memberi darah ke kawasan ujian jalur. Dalam kes pertama, pita ujian ada di dalam peranti (kaedah penggunaannya dijelaskan di bawah dalam arahan). Ini mungkin dilakukan dengan penggunaan peranti secara individu. Di kemudahan perubatan, kaedah ini digunakan apabila pita ujian terletak di luar alat. Aplikasi biomaterial dilakukan dengan menggunakan pipet khas.

Pengekodan pita ujian berlaku secara automatik. Peranti ini mempunyai log memori terpasang, yang dirancang untuk 400 ukuran (100 hasil disimpan untuk setiap jenis kajian). Setiap keputusan menunjukkan tarikh dan masa ujian..

Untuk setiap petunjuk, tempoh ujian adalah:

 • untuk glukosa - sehingga 12 s;
 • untuk kolesterol - 3 minit (180 s);
 • untuk trigliserida - 3 minit (174 s);
 • untuk laktat - 1 minit.

Kelebihan dan kekurangan

Kelebihan glukometer merangkumi:

 • ketepatan penyelidikan - perbezaan tidak lebih daripada 5%;
 • kapasiti memori untuk 400 ukuran;
 • kelajuan pengukuran;
 • multifungsi - mengukur empat petunjuk.

Antara kelemahan peranti memperuntukkan kos penggunaan yang tinggi.

Harga untuk meter dan barang habis pakai

Accutrend Plus - kira-kira 9000 rubel.

Ujian Accutrend Glucose 25 keping - kira-kira 1000 rubel

Accutrend Cholesterol 5 keping - 650 rubel

Accutrend Triglycerid 25 keping - 3500 rubel

Accutrend Lactat 25 keping - 4000 rubel.

Arahan penggunaan

Sebelum memulakan penganalisis, anda mesti melakukan langkah-langkah berikut:

 1. Masukkan bateri - bateri ke-4.
 2. Tetapkan masa dan tarikh, tetapkan penggera.
 3. Pilih mod paparan data yang diperlukan untuk asid laktik (dalam plasma / darah).
 4. Masukkan plat kod.

Dalam proses pengujian menggunakan alanizer, anda mesti mematuhi urutan tindakan:

 1. Semasa membuka pakej baru dengan pita uji, kodkan peranti.
 2. Masukkan jalur ke dalam slot sehingga berhenti.
 3. Setelah memaparkan panah yang berkelip di layar, buka penutupnya.
 4. Setelah tetesan berkedip muncul di layar, sapukan darah.
 5. Mulakan ujian dan tutup penutupnya..
 6. Baca hasilnya.
 7. Tanggalkan jalur ujian dari peranti.

Bagaimana kemasukan:

 1. Tekan butang kanan peranti.
 2. Periksa ketersediaan - paparan semua ikon, bateri, masa dan tarikh.
 3. Matikan peranti dengan menekan dan menahan butang kanan.

Arahan video untuk digunakan:

Pendapat pengguna

Ulasan pesakit mengenai Accutrend Plus banyak positif. Mereka menunjukkan fleksibiliti peranti, ketepatan data, log memori yang luas. Dalam komen negatif, sebagai peraturan, harga barang habis yang tinggi ditunjukkan.

Saya mengambil glukometer dengan fungsi lanjutan untuk ibu saya. Sehingga selain gula, juga mengukur kolesterol dan trigliserida. Dia baru-baru ini mengalami serangan jantung. Terdapat beberapa pilihan, saya memutuskan untuk tinggal di Accutrend. Pada mulanya terdapat keraguan mengenai ketepatan dan kelajuan output data. Seperti yang ditunjukkan oleh masa, tidak ada masalah yang timbul. Ya, dan ibu dengan cepat belajar menggunakan peranti itu. Dengan kekurangan belum ditemui. Mengesyorkan!

Svetlana Portanenko, 37 tahun, Kamensk-Uralsky

Saya membeli alat analisis untuk mengukur gula dan kolesterol dengan segera. Pada mulanya, saya sudah terbiasa dengan fungsi dan tetapan untuk masa yang lama. Sebelum itu, ia adalah peranti paling mudah tanpa memori - hanya menunjukkan gula. Apa yang saya tidak suka ialah harga jalur untuk Accutrend Plus. Sangat mahal. Sebelum membeli peranti itu sendiri, saya tidak memperhatikannya.

Victor Fedorovich, 65 tahun, Rostov

Saya membeli ibu saya Accutrend Plus. Dia tidak dapat terbiasa dengan fungsi peranti untuk waktu yang lama, pada mulanya dia malah mengelirukan helai, tetapi kemudian dia menyesuaikan diri. Dia mengatakan bahawa ia adalah alat yang sangat tepat, berfungsi tanpa gangguan, ia memaparkan hasilnya tepat mengikut waktu yang dinyatakan dalam pasport.

Stanislav Samoilov, 45 tahun, Moscow

AccutrendPlus adalah penganalisis biokimia yang sesuai dengan senarai kajian yang diperluas. Ini mengukur tahap gula, trigliserida, laktat, kolesterol. Ia digunakan untuk kegunaan rumah dan juga untuk bekerja di kemudahan perubatan.

Nilai tambah untuk mengukur kolesterol: harga alat dan jalur ujian

Accutrend adalah alat pelbagai fungsi yang berasal dari Jerman untuk mengukur kolesterol dan gula darah. Dengan itu, anda dapat mengukur petunjuk ini di rumah, prosesnya agak mudah dan tidak akan memakan banyak masa..

Peranti menunjukkan penunjuk gula dengan lebih cepat - selepas 12 saat.

Sedikit lebih banyak masa diperlukan untuk menentukan tahap kolesterol - 180 saat, dan untuk trigliserida - 172.

Kaedah penyelidikan fotometrik membolehkan anda mendapatkan nilai yang paling tepat. Penggunaannya mempunyai kelebihan yang jelas /

Sekiranya mengambil ubat khas yang menyumbang kepada normalisasi metabolisme lipid, adalah mungkin untuk selalu memantau keadaan kesihatan, untuk memantau dinamika rawatan.

Kajian ini membantu menjalankan diagnosis awal gangguan metabolisme lipid. Kolesterol yang diturunkan tepat waktu mencegah terjadinya aterosklerosis.

Meter kolesterol Accutrendplus sangat sesuai untuk pesakit diabetes, orang yang menderita penyakit kardiovaskular, dan juga sukan.

Doktor menggunakannya sekiranya terdapat kecederaan, kemerosotan kesihatan dan kejutan. Juga sesuai hanya untuk orang yang memantau kesihatan mereka, kerana lebih baik mencegah penyakit daripada mengobatinya. Dengan bantuannya, anda dapat melihat dinamika penunjuk, kerana ia dapat menyimpan hingga 100 hasil penyelidikan terbaru dalam memori.

Agar peranti berfungsi, anda perlu menggunakan jalur ujian khas untuk memenuhi kolesterol no 25. Anda boleh membelinya di kedai syarikat atau di farmasi. Mereka digunakan untuk:

 • pengukuran glukosa darah;
 • mengukur kolesterol;
 • pengukuran trigliserida;
 • mengukur jumlah asid laktik dalam badan.

Untuk menentukan petunjuk ini, anda hanya memerlukan sedikit darah dari jari. Ketepatan penggunaan dijamin untuk lelaki dan wanita..

Kebarangkalian penyimpangan dari nilai sekarang adalah minimum, kerana analisis semacam itu setanding dengan pemeriksaan di makmal khas. Di samping itu, penggunaannya disetujui oleh pakar terkemuka dalam bidang perubatan.

Pembelian dan persediaan peranti

Anda boleh membeli meter di kedai khas dengan peralatan perubatan. Kelemahan kaedah pembelian ini adalah bahawa di institusi seperti itu, peranti jenis ini tidak selalu ada. Oleh itu, kaedah alternatif adalah pembelian dalam talian. Kadang-kadang alat seperti itu juga terdapat di farmasi, tetapi ini tidak selalu berlaku..

Kos meter sedemikian di Rusia pada masa ini ialah 9 ribu rubel. Untuk peranti seperti accoutrend plus, anda perlu membeli jalur ujian untuk mengukur kolesterol, harganya sekitar 1000 rubel. Untuk peranti berkualiti, harga ini dapat diterima dengan baik, memandangkan ulasan pelanggan, ia akan membuahkan hasil.

Setelah membuat pembelian, anda boleh mula menggunakannya. Sebagai permulaan, peranti mesti dikalibrasi. Kalibrasi adalah penyesuaian ubat ke jalur ujian yang dikehendaki dalam bungkusan baru. Pengaturan mesti dilakukan sekiranya memori peranti tidak menampilkan kod yang diinginkan. Fenomena ini diperhatikan sekiranya peranti digunakan untuk pertama kalinya dan jika ia terputus dari bekalan kuasa selama lebih dari dua minit. Ia dilakukan dengan cara ini:

 1. Mula-mula anda perlu membuka bungkusan, tarik meter Accutrend Plus dan jalur dengan kodnya.
 2. Tudung peranti mesti ditutup.
 3. Jalur dengan kod digital dimasukkan ke dalam slot khas dan dipandu sehingga berhenti, sesuai dengan tanda khas. Jalur hitam mestilah lengkap di dalam peranti, dan bahagian depannya mesti diangkat ke atas.
 4. Selepas beberapa saat, anda perlu menarik jalur keluar dari lubang. Selama ini, peranti akan menerima kodnya.
 5. Sekiranya berjaya, perangkat akan memberikan pemberitahuan suara dan kod digital peranti akan ditampilkan di layar.
 6. Sekiranya pemberitahuan ralat ditampilkan di layar peranti, tutup dan buka penutup, dan kemudian ulangi prosedur.

Jalur disimpan sehingga jalur ujian habis digunakan, secara berasingan dari mereka, supaya lapisannya tidak melanggar permukaan jalur uji. Sekiranya ini berlaku, mereka akan kehilangan kesesuaian dan perlu membeli kit baru.

Persediaan Kajian

Sebelum melakukan analisis untuk kolesterol, anda perlu mempelajari petunjuk untuk menggunakan peranti dengan betul dan menyimpannya, kerana ketepatan indikator bergantung padanya.

Peranti ini membolehkan anda menunjukkan dengan tepat nilai zat walaupun semasa kehamilan, dan dalam tempoh ini, pengetahuan yang tepat mengenai keadaan kesihatan sangat penting.

Agar kajian itu setepat mungkin, anda perlu mengetahui semua perincian prosedur.

Untuk melakukan ini, anda mesti mematuhi beberapa cadangan yang dapat membantu menganalisis kolesterol tanpa masalah:

 • Sebelum menganalisis kolesterol, basuh tangan anda dengan sabun dan keringkan dengan tuala.
 • Tarik jalur ujian keluar dari casing. Selepas itu, sarung mesti ditutup untuk mengelakkan kesan luaran pada jalur yang tinggal.
 • Hidupkan peranti dengan menekan butang.
 • Simbol yang diperlukan dipaparkan di skrin; pastikan semua orang hadir. Jika tidak, hasilnya akan diputarbelitkan..
 • Selepas ini, anda perlu memeriksa kebenaran digit kod yang dipaparkan di paparan, serta tarikh kajian terakhir, jika ada.

Prosedur analisis itu sendiri mudah. Kita hanya perlu mematuhi manual dan semuanya akan berjalan lancar. Anda perlu memperhatikan setiap perincian, kerana dapat mempengaruhi hasilnya..

Algoritma analisis adalah seperti berikut:

 1. Jalur ujian mesti dipasang di lubang khas yang terletak di bahagian bawah peranti. Dalam kes ini, peranti mesti dihidupkan dan penutup mesti ditutup. Tunggu bunyi bip yang mengesahkan bacaan kod..
 2. Kemudian anda perlu membuka penutup meter, simbol yang sesuai akan dipaparkan di skrin.
 3. Dengan menggunakan alat penoreh khas, anda harus mendapatkan bahan untuk analisis, sedikit menusuk jari anda. Titisan darah pertama harus disapu dengan penyapu dari jari, yang kedua harus disapu pada permukaan khas. Permukaan ini berada di bahagian atas jalur dan ditandakan dengan warna kuning. Sentuhan jari ke jalur tidak termasuk.
 4. Setelah menyerap setetes darah sepenuhnya, pengguna mesti menutup penutup meter. Selepas itu, anda perlu menunggu hasilnya. Prestasi yang diremehkan boleh disebabkan oleh bahan mentah yang tidak mencukupi, jadi ini mesti dipantau dengan sangat teliti. Sekiranya keadaan seperti itu berlaku, analisis harus diulang, hanya dengan jalur baru.

Selepas kajian, anda perlu mematikan peranti, membuka penutup, menanggalkan jalur, menutup. Sebagai tambahan kepada prosedur standard, terdapat prosedur penentuan visual. Setelah darah disapu ke jalur, warna permukaannya akan berubah. Jadual dilampirkan ke peranti yang menentukan petunjuk untuk warna jalur.

Accutrend meter dijelaskan dalam video dalam artikel ini..

Penganalisis Darah Biokimia Mudah Alih Accutrend Plus

Accutrend Plus adalah penganalisis biokimia mudah alih dan mudah digunakan untuk penentuan kuantitatif tahap glukosa, kolesterol, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari.

Rujukan: 05050499023

Tempoh jaminan: 5 tahun

Negara Asal: Jerman

Ciri khas

Tepat
Ketepatan pengukuran tinggi (dari ± 3% hingga ± 5% berbanding kaedah makmal).

Pelbagai fungsi
Accutrend Plus mempunyai rentang pengukuran yang luas:

 • untuk glukosa - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
 • untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
 • untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
 • untuk asid laktik - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l.

Pantas
Masa pengukuran glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat, asid laktik - hingga 60 saat.

Buku log terbina dalam untuk 400 ukuran
Accutrend Plus menyimpan hingga 100 ukuran setiap jenis, dengan tarikh dan waktu ujian.

Tidak meruap
Dikuasakan oleh 4 bateri "kecil" (1.5 V, jenis AAA).

Ringkas
Dimensi - 154 x 81 x 30 mm.

Berkesan
Bagi pesakit diabetes mellitus, dengan gangguan metabolisme lipid dan sindrom metabolik, pemantauan berkala terhadap kepekatan glukosa, kolesterol dan trigliserida darah dapat mengurangkan kekerapan komplikasi aterosklerosis - infark miokard dan strok iskemia.

Memantau tahap asid laktat (laktat) dalam darah membolehkan jurulatih, doktor sukan dan atlet mengurangkan kecederaan dan risiko kerja berlebihan, untuk memilih tahap aktiviti fizikal yang optimum ketika merancang latihan.

Arahan video

Terdapat kontraindikasi. Sebelum digunakan, anda mesti berjumpa doktor dan membaca arahannya.

Perakuan pendaftaran: No. FSZ 2008/02119 bertarikh 02.07.2008.

Ujian Accutrend®

Penganalisis biokimia mudah alih Accutrend Plus membolehkan anda mengukur 4 ujian: glukosa, kolesterol, trigliserida, laktat. Di bawah ini kita akan membahas 2 ujian: kolesterol dan trigliserida.

 • Jalur Uji Kolesterol Accutrend: Digunakan untuk menentukan jumlah kolesterol darah, digunakan dengan Accutrend Plus Express Analyzer. Ujian ini membolehkan anda menentukan risiko menghidap penyakit kardiovaskular dan aterosklerosis. Masa pengukuran hingga 180 s. Terdapat dua pembungkusan:
 • pembungkusan Accutrend Cholesterol No. 5 - untuk digunakan di rumah,
 • kemasan Accutrend Cholesterol No. 25 - untuk digunakan di hospital, klinik, hospital, makmal.
 • Pakej ini mengandungi 5 atau 25 jalur ujian dan satu jalur kod. Maklumat tambahan: Tarikh luput tidak bergantung pada tarikh pembukaan tiub. Jalur ujian disimpan pada suhu bilik, penting untuk menutup penutup tiub dengan ketat untuk melindungi jalur ujian dari kelembapan.
 • Accutrend Test Strips Triglycerides: dirancang untuk mengesan trigliserida dalam darah, digunakan dengan Accutrend Plus Express Analyzer. Ujian ini membolehkan anda menentukan risiko penyakit jantung koronari dan aterosklerosis. Masa pengukuran hingga 180 s.
 • 25 jalur ujian dan satu jalur kod setiap pek.
 • Maklumat tambahan: Tarikh luput tidak bergantung pada tarikh pembukaan tiub. Jalur ujian disimpan pada suhu bilik, penting untuk menutup penutup tiub dengan ketat untuk melindungi jalur ujian dari kelembapan.

Pengukuran selari parameter seperti kolesterol dan trigliserida membolehkan doktor dan pesakit mendapatkan maklumat yang lebih jelas dan lengkap mengenai keadaan metabolisme lipid dalam darah.

Untuk mengukur satu parameter, anda perlu menggunakan ujian yang berasingan. Contohnya. jika anda memutuskan untuk mengukur kolesterol, maka anda perlu menggunakan kemasan jalur ujian Accutrend Cholesterol.

 • Jalur ujian Accutrend kolesterol No. 5 atau No. 25
 • Jalur kod
 • Arahan dalam bahasa Rusia
 • Jalur ujian Accutrend trigliserida No. 25
 • Jalur kod
 • Arahan dalam bahasa Rusia
Ketepatan:Ketepatan pengukuran tinggi (dari ± 3% hingga ± 5% berbanding kaedah makmal).
 • untuk glukosa - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
 • untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
 • untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
 • untuk asid laktik - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l.
Masa pengukuran:glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat, asid laktik - hingga 60 saat.
Accutrend Plus menyimpan hingga 100 ukuran setiap jenis, dengan tarikh dan waktu ujian.
berfungsi dari 4 bateri "kecil" (1,5 V, jenis AAA), termasuk dalam pakej.

Kaedah mudah untuk mengukur kolesterol dan trigliserida di rumah.

Sebelum menggunakan peranti untuk pertama kalinya, lakukan perkara berikut:
1 Masukkan bateri.
2 Tetapkan tarikh, masa dan bunyi bip.
3 Masukkan plat kod (anda perlu mengekodkan peranti sekali sehingga kod kumpulan jalur ujian disimpan dalam memori peranti).

3 LANGKAH MUDAH UNTUK MENGAMBIL PENGUKURAN.

Jalur ujian akan berkelip di skrin instrumen. Oleh itu, peranti sudah siap. Setelah memasukkan jalur ujian, setetes darah akan berkelip di skrin.

Tambahkan sampel darah ke jalur ujian.


Setelah memasukkan jalur ujian, tunggu isyarat bunyi khas dan buka penutupnya. Anda mempunyai 1 minit untuk memerah titisan darah yang menggantung ke kawasan kuning jalur ujian. Awas: Seluruh kawasan ujian harus ditutup dengan sampel darah. Ini mungkin memerlukan antara 15-40 μl darah.

Tunggu keputusan - 3 minit

Setelah menggunakan sampel darah, tutup penutup dan tunggu 180 saat. atau 3 minit. Jangan menggerakkan instrumen atau membuka penutup semasa pengukuran. Selepas 3 minit, anda akan melihat hasil kolesterol atau trigliserida di skrin..

Parameter berikut dapat diukur pada instrumen Accutrend Plus:

 • glukosa (untuk kegunaan profesional),
 • kolesterol,
 • trigliserida,
 • laktat (asid laktik).

Kolesterol adalah salah satu zat penting dalam badan. Ia adalah sebahagian daripada semua membran sel dalam tisu dan organ, dan diperlukan untuk pembentukan banyak hormon. Juga, badan secara bebas menghasilkan kolesterol dalam jumlah yang lebih dari cukup untuk memenuhi keperluannya sendiri. Walau bagaimanapun, seseorang menerima kolesterol juga dengan makanan. Apabila kolesterol dalam tubuh, pertama sekali, dalam darah seseorang menjadi terlalu banyak, ia berubah dari rakan menjadi musuh yang mematikan, yang membawa kepada pembentukan plak kolesterol di dinding saluran darah dan akibatnya malapetaka kardiovaskular (strok, serangan jantung, tromboemboli, dll..).
Perlu diingat bahawa kolesterol bukan satu-satunya faktor yang harus dikawal untuk mengelakkan bencana kardiovaskular. Trigliserida adalah satu lagi petunjuk bebas yang memerlukan perhatian anda..

Trigliserida adalah lemak, salah satu sumber tenaga utama untuk sel-sel badan. Peningkatan tahap mereka meningkatkan risiko penyakit jantung dan vaskular.
Oleh kerana trigliserida tidak larut dalam air, mereka diangkut dalam darah dengan protein dalam bentuk kompleks yang disebut lipoprotein. Lipoprotein "buruk" (lipoprotein berketumpatan rendah atau LDL) mampu menetap di dinding saluran darah dan membentuk lapisan plak yang menutupi lumen saluran darah, menyebabkan kegemukan awal, aterosklerosis, penyakit jantung dan kelainan lain.
Lipoprotein yang baik (lipoprotein berketumpatan tinggi atau HDL) berbeza dengan yang buruk dari segi struktur dan fungsinya. Ia membersihkan dinding saluran darah dari lipoprotein "buruk" dan menghantar bahan berbahaya ke hati untuk diproses.
Oleh itu, pemantauan kadar trigliserida dan kolesterol secara berkala membantu mengenal pasti atau mencegah risiko CVD..
Frekuensi pengukuran lipid yang disyorkan sekurang-kurangnya 1 kali sebulan, terutama bagi pesakit yang mengambil ubat penurun lipid

Penganalisis biokimia Accutrend Plus (Accutrend Plus)

Peranti Accu-Trend Plus dirancang untuk menentukan tahap kolesterol, glukosa, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari.

Bagi pesakit diabetes mellitus, gangguan metabolisme lipid dan sindrom metabolik, pemantauan berkala terhadap kepekatan glukosa, kolesterol dan trigliserida dalam darah dapat mengurangkan kekerapan komplikasi aterosklerosis - infark miokard dan strok iskemia.

Memantau tahap asid laktat (laktat) dalam darah membolehkan jurulatih, doktor sukan dan atlet mengurangkan kecederaan dan risiko kerja berlebihan, untuk memilih tahap aktiviti fizikal yang optimum ketika merancang latihan.

Ciri-ciri:

 • Ketepatan pengukuran tinggi (dari ± 3% hingga ± 5% berbanding kaedah makmal).
 • Pelbagai fungsi. Accutrend Plus mempunyai rentang pengukuran yang luas:

untuk glukosa - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
untuk laktat - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l.

 • Masa pengukuran glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat, laktat - hingga 60 saat.
 • Memori untuk 400 ukuran.
 • Dikuasakan oleh 4 bateri "kecil" (1.5 V, jenis AAA).

Spesifikasi:

Kemungkinan kawalan visual tambahan setelah menerima hasil analisis glukosa

Penganalisis Accutrend Plus sedang beroperasi (arahan video):

Peralatan:

 • Penganalisis Biokimia Accutrend Plus
 • Bateri AAA - 4 pcs..
 • Arahan terperinci
 • Kad jaminan

Jalur ujian, autolancet dan lancet tidak termasuk.

Peranti Accu-Trend Plus dirancang untuk menentukan tahap kolesterol, glukosa, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari.

Bagi pesakit diabetes mellitus, gangguan metabolisme lipid dan sindrom metabolik, pemantauan berkala terhadap kepekatan glukosa, kolesterol dan trigliserida dalam darah dapat mengurangkan kekerapan komplikasi aterosklerosis - infark miokard dan strok iskemia.

Memantau tahap asid laktat (laktat) dalam darah membolehkan jurulatih, doktor sukan dan atlet mengurangkan kecederaan dan risiko kerja berlebihan, untuk memilih tahap aktiviti fizikal yang optimum ketika merancang latihan.

Ciri-ciri:

 • Ketepatan pengukuran tinggi (dari ± 3% hingga ± 5% berbanding kaedah makmal).
 • Pelbagai fungsi. Accutrend Plus mempunyai rentang pengukuran yang luas:

untuk glukosa - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
untuk laktat - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l.

 • Masa pengukuran glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat, laktat - hingga 60 saat.
 • Memori untuk 400 ukuran.
 • Dikuasakan oleh 4 bateri "kecil" (1.5 V, jenis AAA).

Spesifikasi:

Jenis perantiAlat untuk menentukan tahap kolesterol, glukosa, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari
ModelAccutrend plus
Kaedah pengukuranFotometrik
Jenis penentukuranDarah utuh (laktat - seluruh darah dan plasma)
Jenis ContohDarah kapilari segar
Jarak mengukur:
Glukosa: 1.1 - 33.3 mmol / L;
Kolesterol: 3,8 - 7,75 mmol / L;
Trigliserida: 0.80 - 6.86 mmol / L;
Laktat: 0,8 - 21,7 mmol / L (dalam darah), 0,7 - 26 mmol / L (dalam plasma);
Isipadu penurunan darah minimum1-2 μl
Tempoh Pengukuran:

Glukosa: 12 saat
Kolesterol: 180 saat
Trigliserida: 174 saat
Laktat: 60 saat
PaparanKristal cecair
Ingatan:400 ukuran (100 ukuran setiap jenis)
Bateri4 bateri litium 1.5 V (AAA)
Hayat BateriLebih kurang 400 ukuran
Matikan automatikSelepas 4 min
Port PCPelabuhan inframerah
Pengekodan Jalur UjiAutomatik
Berat140 gr
Dimensi154 x 81 x 30 mm
Fungsi tambahan:
Jaminan

Kemungkinan kawalan visual tambahan setelah menerima hasil analisis glukosa

Penganalisis Accutrend Plus sedang beroperasi (arahan video):

Peralatan:

 • Penganalisis Biokimia Accutrend Plus
 • Bateri AAA - 4 pcs..
 • Arahan terperinci
 • Kad jaminan

Jalur ujian, autolancet dan lancet tidak termasuk.

Penganalisis Express Accutrend Plus

Analisis darah Accutrend PLUS memungkinkan untuk melakukan ujian kolesterol darah, ujian glukosa darah, ujian trigliserida darah, dan juga dapat digunakan sebagai Lactatometer (melakukan ujian laktat (asam laktat) dalam darah). Perunding kedai dalam talian kami, mengajar anda cara menggunakan Accutrend plus, dan perkhidmatan penghantaran memastikan anda menerima Accutrend plus anda dengan penghantaran di Moscow dan surat ekspres ke seluruh Rusia.

RU bertarikh 28 Disember 2015 No. FSZ 2008/02119

Alat pengukur kolesterol Accutrend Plus banyak digunakan di rumah dan di makmal. Sebagai tambahan kepada glukosa dalam darah dan kolesterol darah Accutrend plus - Lactatometer mengukur laktat dalam darah kapilari (asid laktik), yang telah digunakan dalam sukan, untuk menilai keadaan atlet semasa latihan, dan trigliserida dalam darah kapilari, peningkatan nilai yang menyebabkannya penyakit seperti hipertensi, aterosklerosis, penyakit jantung koronari, kegagalan buah pinggang kronik, sirosis hati, pankreatitis, gout, obesiti, diabetes, hipotiroidisme, anoreksia neurotik, alkoholisme. Penganalisis Accutrend Plus hadir dalam kotak ringkas dan hanya bateri yang disertakan. Beli Jalur ujian untuk kolesterol dalam darah, jalur ujian glukosa dalam darah, jalur ujian laktat dalam darah, jalur ujian trigliserida dalam darah, serta tusukan automatik untuk tusukan jari, anda boleh juga di kedai dalam talian norma-life.ru Anda perlu melakukan ujian darah bukan sahaja sudah uzur orang yang perlu mengawal ubat menggunakan ujian darah untuk kolesterol dan trigliserida, serta sihat, untuk diagnosis awal banyak penyakit, seperti diabetes, penyakit jantung, darah tinggi, penyakit organ dalaman, aterosklerosis, dan banyak penyakit lain, yang membawa kepada pelanggaran metabolisme lipid. Dalam beberapa kes, diagnosis awal dengan ujian darah membolehkan anda mula menghentikan penyakit pada peringkat awal dan mengelakkan komplikasi.

Jalur ujian kolesterol dihantar dalam bungkusan 5 buah. Terdapat juga bungkusan 25 buah..
Jalur ujian glukosa boleh didapati dalam bungkusan 25..
Jalur ujian untuk BM-Lactate dihantar dalam pek 25 keping..
Jalur ujian untuk trigliserida dibekalkan dalam 25 keping..

Alat mudah alih untuk menentukan kepekatan glukosa, kolesterol, trigliserida dan laktat dalam darah. Boleh digunakan oleh doktor dan pesakit.

 • Memori hingga 100 pengukuran untuk setiap ujian dengan penentuan masa dan tarikh pengukuran Pengindeksan suara
 • Dikuasakan oleh 4 bateri AAA pinky
 • Julat pengukuran glukosa adalah dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
 • untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
 • untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
 • untuk asid laktik (per laktat) - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l
 • Masa pengukuran dari 12 hingga 180 saat
 • Penganalisis Accutrend Plus
 • Kes
 • Bateri 4 bateri AAA
 • Arahan penggunaan
 • Manual

Penganalisis Accutrend Plus

Kebaikan

Accutrend® Plus

Penganalisis kolesterol, trigliserida dan glukosa yang mudah alih dan mudah digunakan. Peranti ini mempunyai rentang pengukuran yang luas - untuk glukosa - dari 1,1 hingga 33,3 mmol / l, untuk kolesterol - dari 3,88 hingga 7,75 mmol / l, untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l.

• Bateri dikendalikan.

• Masa pengukuran glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat.

• Memori peranti menyimpan hingga 100 nilai setiap parameter dengan waktu dan tarikh pengukuran.

Peranti ini membolehkan anda memantau tahap glukosa, kolesterol dan trigliserida dalam darah secara berkala, yang mengurangkan kekerapan komplikasi aterosklerosis - infark miokard dan strok iskemia, dan juga ditunjukkan untuk penggunaan yang kerap oleh pesakit diabetes mellitus, dengan metabolisme lipid dan sindrom metabolik yang terganggu.

Peralatan

 • Penganalisis Biokimia Accutrend Plus - 1 pc..
 • Bateri AAA - 4 pcs..
 • Arahan dalam bahasa Rusia
 • Kad jaminan
 • Beg
 • Jalur ujian dan pen piercing tidak termasuk

Ciri-ciri utama

Tepat
Ketepatan pengukuran tinggi (dari ± 3% hingga ± 5% berbanding kaedah makmal).

Pengekodan automatik dan pengecaman ujian

 • Pengecaman automatik jalur ujian
 • Pengekodan automatik apabila jalur ujian pengekodan dimasukkan

Pelbagai fungsi

Accutrend Plus mempunyai rentang pengukuran yang luas:

 • untuk glukosa - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
 • untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
 • untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
 • untuk asid laktik - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l.

Pantas
Masa pengukuran glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat, asid laktik - hingga 60 saat.

Memori terbina dalam untuk 400 ukuran
Accutrend Plus menyimpan hingga 100 ukuran setiap jenis, dengan tarikh dan waktu ujian.

Mod jimat tenaga
Dikuasakan oleh 4 bateri "kecil" (1.5 V, jenis AAA), pemadaman automatik.

Ringkas
Dimensi - 154 x 81 x 30 mm.

Permohonan

Anda boleh menonton arahan video terperinci mengenai peranti ini di pautan:

Anda boleh membaca arahan terperinci pada perantimulakan di sini

Maklumat tambahan

Spesifikasi

Jenis perantiAlat untuk menentukan tahap kolesterol, glukosa, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari
ModelAccutrend plus
Kaedah pengukuranFotometrik
Jenis penentukuranDarah utuh (laktat - seluruh darah dan plasma)
Jenis ContohDarah kapilari segar
Jarak mengukur:
Glukosa: 1.1 - 33.3 mmol / L;
Kolesterol: 3,8 - 7,75 mmol / L;
Trigliserida: 0.80 - 6.86 mmol / L;
Laktat: 0,8 - 21,7 mmol / L (dalam darah), 0,7 - 26 mmol / L (dalam plasma);
Isipadu penurunan darah minimum1-2 μl
Tempoh Pengukuran:

Glukosa: 12 saat
Kolesterol: 180 saat
Trigliserida: 174 saat
Laktat: 60 saat
PaparanKristal cecair
Ingatan:400 ukuran (100 ukuran setiap jenis)
Bateri4 bateri litium 1.5 V (AAA)
Hayat BateriLebih kurang 400 ukuran
Matikan automatikSelepas 4 min
Port PCPelabuhan inframerah
Pengekodan Jalur UjiAutomatik
Berat140 gr
Dimensi154 x 81 x 30 mm
Fungsi tambahan:
Jaminan

Inframerah (untuk penggunaan dalaman sahaja)

Jenis perantiAlat untuk menentukan tahap kolesterol, glukosa, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari
ModelAccutrend plus
Kaedah pengukuranFotometrik
Jenis penentukuranDarah utuh (laktat - seluruh darah dan plasma)
Jenis ContohDarah kapilari segar
Jarak mengukur:
- Glukosa
- Kolesterol
- Trigliserida
- Laktat

1.1 - 33.3 mmol / l;
3.8 - 7.75 mmol / l;
0,80 - 6,86 mmol / l;
0,8 - 21,7 mmol / L (dalam darah), 0,7 - 26 mmol / L (dalam plasma);
Isipadu penurunan darah minimum1-2 μl
Tempoh Pengukuran:
- Glukosa
- Kolesterol
- Trigliserida
- Laktat

12 saat
180 saat
174 saat
60 saat
PaparanKristal cecair
Ingatan:
- Glukosa
- Kolesterol
- Trigliserida
- Laktat

100 ukuran
100 ukuran
100 ukuran
100 ukuran
Bateri4 bateri litium 1.5 V (AAA)
Hayat BateriLebih kurang 400 ukuran
Matikan automatikSelepas 4 min
Port PC
Pengekodan Jalur UjiAutomatik
Berat140 gr
Dimensi154 x 81 x 30 mm
Fungsi tambahan:- Kemungkinan kawalan visual tambahan setelah menerima hasil analisis glukosa

Kit Reagen dan Boleh Digunakan

Jalur ujian

 • Accutrend® Glucose No. 25
 • Kolesterol Accutrend® No. 25
 • Accutrend® Cholesterol No. 5
 • Accutrend® Trigliserida No. 25
 • Accutrend® Lactate No.25

Kawal penyelesaian

 • Penyelesaian Kawalan Glukosa Accutrend®
 • Penyelesaian Kawalan Kolesterol Accutrend®
 • Penyelesaian Kawalan Trigliserida Accutrend®
 • Penyelesaian Kawalan Laktat Accutrend®

Peranti menindik

 • Peranti sekali pakai Accu-Chek® Safe T-Pro Plus No. 200
 • Peranti Accu-Chek® Softclix dengan lancet Accu-Chek® Softclix No. 25
 • Lancets Accu-Chek® Softclix No. 25, No.50

Penganalisis Accutrend Plus

Kalibrasi instrumen sebelum digunakan

Penentukuran peranti diperlukan untuk mengkonfigurasi meter untuk ciri-ciri yang terdapat pada jalur ujian ketika menggunakan paket baru. Ini akan memungkinkan ketepatan dalam pengukuran masa depan, jika anda perlu mengesan tahap kolesterol apa.

Penentukuran juga dilakukan jika nombor kod tidak ditunjukkan dalam memori peranti. Ini mungkin kali pertama anda menghidupkan peranti atau jika tidak ada bateri selama lebih dari dua minit.

 1. Untuk menentukur meter Accutrend Plus, anda perlu menghidupkan peranti dan mengeluarkan jalur kod dari bungkusan.
 2. Pastikan penutup peranti ditutup..
 3. Jalur kod dimasukkan dengan lancar ke dalam lubang khas pada meter sehingga berhenti mengikut arah yang ditunjukkan oleh anak panah. Penting untuk memastikan bahagian depan jalur menghadap ke atas dan jalur hitam masuk sepenuhnya ke dalam instrumen.
 4. Selepas itu, selepas dua saat, anda perlu mengeluarkan jalur kod dari peranti. Kod akan dibaca semasa pemasangan dan pembuangan jalur.
 5. Sekiranya kod berjaya dibaca, meter akan memberitahu anda dengan isyarat bunyi khas dan paparan akan menunjukkan nombor yang dibaca dari jalur kod.
 6. Sekiranya peranti melaporkan ralat penentukuran, buka dan tutup penutup meter dan ulangi keseluruhan prosedur penentukuran sekali lagi..

Jalur kod mesti disimpan sehingga semua jalur ujian dari casing telah habis..

Ia mesti disimpan secara berasingan dari jalur ujian, kerana bahan yang disimpan di atasnya boleh merosakkan permukaan jalur uji, akibatnya data yang tidak tepat akan diperoleh setelah analisis kolesterol.

Cara melakukan bioanalisis

Pasang jalur ujian ke dalam alat dengan penutup ditutup, tetapi peranti dihidupkan. Anda memasukkannya ke soket yang ditentukan, ia terletak di bahagian bawah objek. Pengenalan mengikuti anak panah. Jalur dimasukkan ke hujungnya. Setelah membaca kod anda akan mendengar bunyi ciri.

Buka penutup unit. Di layar, anda akan melihat simbol yang berkedip, sesuai dengan jalur yang dimasukkan ke dalam alat.

Pen penindik khas disertakan bersama peranti. Ia membolehkan anda menusuk jari anda dengan cepat dan selamat untuk mengambil darah untuk dianalisis. Titisan darah pertama yang muncul di kulit mesti dikeluarkan dengan pelapik kapas bersih. Titisan kedua digunakan pada serpihan khas jalur ujian. Dalam kes ini, ingat bahawa jumlah darah harus mencukupi. Anda tidak dapat menambahkan penurunan lain di atas yang pertama ke jalur, lebih mudah untuk dianalisis lagi. Cuba jangan menyentuh permukaan jalur dengan jari anda..

Apabila darah meresap ke dalam jalur, tutup penutup alat dengan cepat, tunggu hasil pengukuran. Kemudian peranti harus dimatikan, buka penutupnya, lepaskan jalur dan tutup penutupnya. Sekiranya anda tidak menyentuh objek, selepas satu minit ia akan mati dengan sendirinya.

Penerangan

Kebaikan

Accutrend Plus

Penganalisis kolesterol, trigliserida dan glukosa yang mudah alih dan mudah digunakan. Peranti ini mempunyai rentang pengukuran yang luas - untuk glukosa - dari 1,1 hingga 33,3 mmol / l, untuk kolesterol - dari 3,88 hingga 7,75 mmol / l, untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l.

• Bateri dikendalikan.

• Masa pengukuran glukosa - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat.

• Memori peranti menyimpan hingga 100 nilai setiap parameter dengan waktu dan tarikh pengukuran.

Peranti ini membolehkan anda memantau tahap glukosa, kolesterol dan trigliserida dalam darah secara berkala, yang mengurangkan kekerapan komplikasi aterosklerosis - infark miokard dan strok iskemia, dan juga ditunjukkan untuk penggunaan yang kerap oleh pesakit diabetes mellitus, dengan gangguan metabolisme lipid dan sindrom metabolik..

Peralatan

 • Penganalisis Biokimia Accutrend Plus - 1 pc..
 • Bateri AAA - 4 pcs..
 • Arahan dalam bahasa Rusia
 • Kad jaminan
 • Beg
 • Jalur ujian dan pen piercing tidak termasuk

Ciri-ciri utama

Ketepatan pengukuran tinggi yang tepat (± 3% hingga ± 5% berbanding kaedah makmal).

Pengekodan automatik dan pengecaman ujian

 • Pengecaman automatik jalur ujian
 • Pengekodan automatik apabila jalur ujian pengekodan dimasukkan

Pelbagai fungsi

Accutrend Plus mempunyai rentang pengukuran yang luas:

 • untuk glukosa - dari 1.1 hingga 33.3 mmol / l,
 • untuk kolesterol - dari 3.88 hingga 7.75 mmol / l,
 • untuk trigliserida - dari 0,8 hingga 6,9 mmol / l,
 • untuk asid laktik - dari 0,8 hingga 21,7 mmol / l.

Masa pengukuran glukosa cepat - 12 saat, kolesterol dan trigliserida - hingga 180 saat, asid laktik - hingga 60 saat.

Memori terbina dalam untuk 400 ukuran Accutrend Plus menyimpan hingga 100 ukuran setiap jenis, menunjukkan tarikh dan waktu ujian.

Mod penjimatan tenaga Dikuasakan oleh 4 bateri "kecil" (1.5 V, jenis AAA), pemadaman automatik.

Dimensi Instrumen Ringkas - 154 x 81 x 30 mm.

Permohonan

Anda boleh menonton arahan video terperinci mengenai peranti ini di pautan:

Arahan video Accutrend Plus

Anda boleh menerima arahan terperinci mengenai peranti ini

Maklumat tambahan

Spesifikasi

Jenis perantiAlat untuk menentukan tahap kolesterol, glukosa, trigliserida dan laktat dalam darah kapilari
ModelAccutrend plus
Kaedah pengukuranFotometrik
Jenis penentukuranDarah utuh (laktat - seluruh darah dan plasma)
Jenis ContohDarah kapilari segar
Julat pengukuran: - Glukosa - Kolesterol - Trigliserida - Laktat1.1 - 33.3 mmol / l; 3.8 - 7.75 mmol / l; 0,80 - 6,86 mmol / l; 0,8 - 21,7 mmol / L (dalam darah), 0,7 - 26 mmol / L (dalam plasma);
Isipadu penurunan darah minimum1-2 μl
Tempoh pengukuran: - Glukosa - Kolesterol - Trigliserida - Laktat12 saat 180 saat 174 saat 60 saat.
PaparanKristal cecair
Kapasiti ingatan: - Glukosa - Kolesterol - Trigliserida - Laktat100 ukuran 100 ukuran 100 ukuran 100 ukuran
Bateri4 bateri litium 1.5 V (AAA)
Hayat BateriLebih kurang 400 ukuran
Matikan automatikSelepas 4 min
Port PCInframerah (untuk penggunaan dalaman sahaja)
Pengekodan Jalur UjiAutomatik
Berat140 gr
Dimensi154 x 81 x 30 mm
Fungsi tambahan:- Kemungkinan kawalan visual tambahan setelah menerima hasil analisis glukosa

Kit Reagen dan Boleh Digunakan

Jalur ujian

 • Accutrend Glucose №25
 • Accutrend Cholesterol No. 25
 • Accutrend Kolesterol No. 5
 • Trigliserida Accutrend No. 25
 • Accutrend Lactate No. 25

Kawal penyelesaian

 • Penyelesaian glukosa Accutrend Control
 • Penyelesaian Kolesterol Accutrend Control
 • Penyelesaian Kawalan Accrigend Trigliserida
 • Penyelesaian Kawalan Laktat Accutrend

Peranti menindik

 • Peranti pakai pakai Accu-Chek Safe T-Pro Plus No. 200
 • Peranti Accu-Chek Softclix dengan lancet Accu-Chek Softclix No. 25
 • Lancets Accu-Chek Softclix No. 25, No.50

Jalur ujian

Agar peranti berfungsi, jalur ujian khas dibeli untuknya. Mereka perlu dibeli di farmasi atau kedai servis glukometer. Untuk menggunakan sepenuhnya peranti ini, anda mesti membeli beberapa jenis jalur seperti itu.

Lihat juga: Kelebihan menggunakan glukometer Bionime gm 300

Jalur apa yang diperlukan untuk meter:

 • Accutrend Glucose - ini adalah jalur yang secara langsung menentukan kepekatan glukosa;
 • Accutrend Triglycerides - mereka mendedahkan nilai trigliserida darah;
 • Accutrend Cholesterol - tunjukkan nilai kolesterol dalam darah;
 • Accutrend BM-Lactate - memberi isyarat kepada jumlah asid laktik badan.

Untuk mendapatkan hasil yang tepat, anda memerlukan darah segar dari tempat tidur kapilari, ia diambil dari jari.

Julat kemungkinan nilai yang ditunjukkan adalah besar: untuk glukosa akan menjadi 1,1 - 33,3 mmol / L. Untuk kolesterol, julat hasilnya adalah seperti berikut: 3.8 - 7, 75 mmol / L. Julat nilai dalam mengukur tahap trigliserida akan berada dalam kisaran 0,8 - 6,8 mmol / L, dan asam laktat - 0,8 - 21,7 mmol / L (hanya dalam darah, bukan dalam plasma).

Penentukuran peranti

Mengkalibrasi meter glukosa darah adalah suatu keharusan sebelum menggunakan alat perubatan. Peranti terlebih dahulu harus ditetapkan pada nilai yang ditentukan oleh jalur ujian (sebelum menggunakan paket baru). Ketepatan pengukuran yang akan datang bergantung pada ini. Penentukuran masih penting sekiranya nombor kod dalam memori peralatan tidak ditunjukkan. Ini berlaku semasa anda menghidupkan meter untuk pertama kalinya atau ketika tidak ada bekalan kuasa lebih dari dua minit..

Cara menentukur diri anda:

 1. Hidupkan alat, keluarkan jalur kod dari bungkusan.
 2. Pastikan penutup perkakas ditutup..
 3. Masukkan jalur kod dengan perlahan dan hati-hati ke dalam slot pada peranti, ini mesti dilakukan sepanjang arah yang ditunjukkan oleh anak panah. Pastikan bahagian depan jalur kelihatan ke atas, dan jalur hitam masuk sepenuhnya ke dalam peranti.
 4. Kemudian, setelah beberapa saat, keluarkan jalur kod dari peranti. Kod itu sendiri dibaca semasa memasukkan dan mengeluarkan jalur..
 5. Sekiranya kod dibaca dengan betul, maka teknik ini akan bertindak balas dengan isyarat suara, di layar anda akan melihat data berangka yang telah dibaca dari jalur kod itu sendiri.
 6. Alat boleh memberitahu anda tentang kesalahan penentukuran, kemudian anda membuka dan menutup cawan peranti dan dengan tenang, sesuai dengan peraturan, lakukan prosedur penentukuran lagi.

Simpan jalur kod ini sehingga semua jalur ujian dari satu casing digunakan. Tetapi simpan secara berasingan dari jalur ujian biasa: hakikatnya bahan pada struktur kod secara teori boleh merosakkan permukaan jalur ujian, dan ini akan memberi kesan negatif terhadap hasil pengukuran.

Aplikasi penganalisis

Sebelum menggunakan peranti, arahan penggunaan harus dipelajari dengan teliti. Ini disebabkan oleh fakta bahawa dengan setiap bungkusan baru ujian Accutrend menghilangkan 25 kolesterol. penentukuran instrumen diperlukan.

Ini adalah satu-satunya cara untuk mencapai hasil yang paling tepat, terutamanya jika seseorang memerlukan pemantauan berkala:

 • kolesterol;
 • trigliserida;
 • glukosa
 • asid laktik.
 1. Sebelum menjalankan kajian ini, anda perlu mencuci tangan anda dengan sabun, mengeringkannya dengan tuala pakai buang atau kertas dan menusuk jari anda dengan pen tindik khas.
 2. Titisan darah pertama harus dikeluarkan dengan kapas, dan yang kedua harus digunakan pada kawasan khas jalur ujian.
 3. Isipadu darah harus mencukupi, jika tidak, hasilnya akan diremehkan dengan sengaja.
 4. Dilarang menambahkan bahan biologi, lebih baik melakukan analisis lagi.

Jalur ujian hendaklah disimpan dalam bekas yang tertutup rapat. Cahaya matahari dan kelembapan langsung tidak boleh dibiarkan. Ini boleh menyebabkan hasilnya tidak sesuai dan tidak betul..

Penganalisis Accutrend untuk menentukan tahap kolesterol darah hanya mempunyai tinjauan positif. Peranti pelbagai fungsi yang tepat, mudah dan berguna akan membantu mengawal petunjuk penting dalam darah, walaupun secara bebas di rumah.

Apa itu glukometer

Untuk membeli glukometer adalah perkara mudah. Sekiranya anda datang ke farmasi, maka anda akan ditawarkan beberapa model sekaligus, dari pengeluar, harga, ciri pekerjaan yang berbeza. Dan tidak begitu mudah bagi seorang pemula untuk memahami semua kehalusan pilihan ini. Sekiranya masalah wang menjadi serius, dan ada tugas untuk disimpan, maka anda boleh membeli mesin termudah. Tetapi jika boleh, anda harus membeli peranti yang sedikit lebih mahal: anda akan menjadi pemilik glukometer dengan sejumlah fungsi tambahan yang berguna.

Glukometer boleh:

 • Dilengkapi dengan simpanan memori - jadi, beberapa ukuran terakhir akan disimpan dalam memori peranti, dan pesakit dapat memeriksa nilai semasa dengan yang baru;
 • Diperbaiki oleh program yang mengira nilai glukosa rata-rata untuk sehari, minggu, bulan (anda sendiri menetapkan tempoh tertentu, tetapi peranti menganggapnya);
 • Dilengkapi dengan isyarat suara khas yang memberi amaran akan ancaman hiperglikemia atau hipoglikemia (ini akan berguna untuk orang yang cacat penglihatan);
 • Dilengkapi dengan fungsi selang indikator individu normal yang dapat disesuaikan (ini penting untuk menjaga tingkat tertentu, di mana peralatan akan bertindak balas dengan isyarat suara peringatan).

Adalah menjadi kesalahan untuk berfikir bahawa ketepatan glukometer murah tidak setinggi harta yang sama dengan alat yang lebih mahal.

Pertama sekali, harganya dipengaruhi oleh fungsi peranti multikompleks, serta jenama pengeluarnya.

Penerangan Penganalisis

Alat pengukur Accutrend Plus sangat sesuai untuk pesakit kencing manis, penderita penyakit sistem kardiovaskular, atlet dan doktor untuk mendiagnosis pesakit semasa mengambil.

Meter boleh digunakan untuk mengenal pasti keadaan umum kecederaan atau kejutan..

Penganalisis mempunyai memori untuk 100 pengukuran, dan tarikh dan masa analisis ditunjukkan. Untuk setiap jenis kajian, anda mesti mempunyai jalur ujian khas yang dijual di mana-mana farmasi.

 • Jalur ujian Accutrend Glucose digunakan untuk mengesan gula darah;
 • Jalur ujian Accutrend Cholesterol menentukan tahap kolesterol darah;
 • Trigliserida dikesan dengan menggunakan jalur ujian Accutrend Triglycerides;
 • Jalur ujian Accutrend BM-Lactate akan diperlukan untuk mengetahui asid laktik..

Analisis dilakukan menggunakan darah kapilari segar, yang diambil dari jari. Pengukuran glukosa dapat dilakukan dalam kisaran 1.1-33.3 mmol / liter, julat kolesterol adalah 3.8-7.75 mmol / liter.

Dalam ujian darah untuk tahap trigliserida, indikator dapat berada dalam kisaran 0,8-6,8 mmol / liter, dan dalam menilai tahap asid laktik dalam darah biasa, 0,8-21,7 mmol / liter.

 1. Untuk penyelidikan perlu mendapatkan 1.5 mg darah. Penentukuran dilakukan pada darah keseluruhan. Empat bateri AAA digunakan sebagai bateri. Penganalisis mempunyai dimensi 154x81x30 mm dan berat 140 g. Port inframerah disediakan untuk memindahkan data yang disimpan ke komputer peribadi.
 2. Kit instrumen, selain meter Accutrend Plus, termasuk satu set bateri dan instruksi berbahasa Rusia. Pengilang memberikan jaminan pada produk mereka sendiri selama dua tahun.
 3. Anda boleh membeli peranti ini di kedai perubatan atau farmasi khusus. Oleh kerana model seperti itu tidak selalu tersedia, disarankan untuk membeli peranti tersebut di kedai dalam talian yang dipercayai.

Pada masa ini, kos penganalisis adalah kira-kira 9000 rubel. Selain itu, jalur ujian dibeli, satu bungkusan dalam jumlah 25 keping berharga kira-kira 1000 rubel.

Semasa membeli, penting untuk memperhatikan ketersediaan kad jaminan..

Peranti untuk memeriksa kolesterol di rumah

Lemak semulajadi, yang berlebihan mampu menyumbat saluran darah dan mengancam pelbagai masalah kardiovaskular, dapat dikendalikan dengan mengetahui cara memeriksa kolesterol di rumah. Ujian darah makmal adalah petunjuk yang lebih tepat mengenai kandungan pelbagai jenis lemak dalam darah, tetapi bagi orang yang sibuk pergi ke klinik terdekat tidak selalu selesa.

Sasarkan khalayak atau yang perlu memeriksa kolesterol

Tidak setiap orang mempunyai peluang dan keinginan untuk menjalani ujian darah setiap minggu, mengunjungi klinik.

Pemantauan untuk pencegahan dan pengendalian keadaan dapat dilakukan di rumah dengan menggunakan instrumen kompak. Tentukan kepekatan kolesterol hari ini menggunakan alat mudah alih dengan antara muka yang mudah..

Siapa yang memerlukan pengukuran kolesterol biasa di rumah?

Penonton ini merangkumi:

 • orang dengan BMI tinggi (berat badan berlebihan), serta semua orang yang mengabaikan gaya hidup sihat: makan makanan berlemak, lebih suka makanan goreng, alkohol, mempunyai tabiat buruk;
 • pesakit tua;
 • setiap orang yang sejarahnya mengandungi patologi kardiovaskular;
 • orang yang mempunyai kecenderungan untuk hiperkolesterolemia, ditentukan secara genetik;
 • pesakit dengan masalah hormon dalam badan (dengan diabetes).

Doktor mengesyorkan agar semua orang yang telah mencapai usia 25 tahun mengambil peraturan: tiga tahun sekali, tanpa mengira jantina, menderma darah untuk kolesterol.

Peraturan untuk memilih peranti

Untuk melindungi diri dan orang yang anda sayangi dari aterosklerosis, perkembangan penyakit berbahaya, alat yang membantu mengukur kolesterol, serta menggabungkan fungsi memeriksa jumlah glukosa dan zat lain dalam darah, memungkinkan.

Sebelum mengukur kolesterol di rumah, anda mesti membeli mana-mana alat ini, tetapi perlu diingat:

 1. Kemudahan penggunaan dan kemudahan penggunaan. Kehadiran satu set pengukuran yang berbeza membawa padatnya jadual penyelenggaraan dan penggantian bateri yang kerap.
 2. Lengkap dengan jalur ujian yang fleksibel untuk belajar yang selesa. Kadang-kadang cip plastik dimasukkan ke dalam kit, memudahkan kerja dengan peranti, tetapi meningkatkan kosnya dengan ketara.
 3. Untuk memeriksa kolesterol, harus ada pen lancet untuk tusukan di tempat pengambilan sampel darah untuk mengawal kedalamannya dan menguji hasilnya.
 4. Ketepatan dan penyimpanan data.
 5. Kebolehpercayaan pengeluar dan perkhidmatan jaminan di pusat servis terdekat.

Model penganalisis ekspres popular: 3 terbaik

Peranti yang paling popular untuk mengukur kolesterol darah adalah:

 • Sentuhan Mudah atau Sentuhan Mudah.
 • MultiCare-in atau "Multi Care In".
 • Accutrend Plus atau Accutrend Plus.

Peranti pelbagai fungsi sangat senang digunakan, arahan menerangkan secara terperinci peraturan untuk menanganinya, yang bahkan pelajar akan faham.

Easy Touch membolehkan anda memantau tahap darah: kolesterol, gula, hemoglobin, di mana terdapat tiga jalur ujian yang berbeza. Sekiranya anda perlu mengetahui tahap trigliserida, maka ini akan berlaku "Multi Care In".

Alat pelbagai, mengukur semua parameter di atas ditambah tahap laktat, adalah Accutrend Plus. Pemimpin peluang menghubungkan ke komputer atau monitor (kabel disertakan), mengingat hingga ratusan hasil.

Sebelum melakukan analisis di rumah, anda perlu mengikuti syarat yang sama seperti sebelumnya di makmal. Selepas mencuci tangan dengan sabun, anda perlu menghidupkan alat penganalisis dan menusuk kulit dengan menggunakan lancet. Letakkan biomaterial yang diperoleh di permukaan ujian jalur atau letakkan di lubang khas.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes