Jalur ujian murah untuk meter glukosa Van Touch Ultra Easy (One Touch Ultra Easy)

Helo pembaca Gula yang dikasihi! Anda mungkin berfikir ke mana saya pergi dan mengapa tidak ada artikel panjang. Hari ini saya akan memberitahu anda secara ringkas apa yang telah saya lakukan selama ini, dan kemudian anda akan mengetahui jalur ujian baru untuk meter gula darah, yang 2 kali lebih murah daripada yang asal dan pada masa yang sama tidak kalah kualiti pengukurannya.

Apa yang saya buat pada bulan Mei

Baiklah, pertama, pada bulan Mei terdapat banyak hari cuti dan cuti, musim menyemai, dan kedua, sejak 2 minggu yang lalu saya sedang bersiap untuk acara amal - percutian untuk kanak-kanak diabetes.
Anda semua tahu bahawa 1 Jun adalah Hari Kanak-kanak dan sebab itulah saya menganjurkan acara amal untuk kanak-kanak dengan diabetes di bandar kami dengan perbelanjaan saya sendiri. Percutian itu diadakan di Leonardo Kids Club, dan program tematik animasi Harry Potter dan Hermione dipesan untuk anak-anak..
Terdapat juga bar buah dengan buah, jus jika berlaku gipsum dan air jika dahaga)). Pada akhirnya, semua anak-anak disajikan dengan buku baru yang baru dikeluarkan mengenai penyihir terkenal "Harry Potter and the Cursed Child". Festival ini dihadiri oleh 20 kanak-kanak dan ibu bapa mereka.


Semasa anak-anak bersenang-senang dan bersenang-senang, ibu bapa juga tidak duduk diam. Bagi mereka, saya mengadakan kelas induk selama dua jam "Kesalahan dan kesukaran mengawal diabetes pada kanak-kanak". Selama dua jam kami membincangkan faktor-faktor apa yang mempengaruhi gula darah, bagaimana mengatasinya, banyak berkongsi pengalaman pampasan peribadi, termasuk saya.
Suasana di rumah dan penuh semangat. Saya sangat menyukai ibu bapa, nampaknya, juga dinilai berdasarkan ulasan di sembang Watts kumpulan Almetyevsk ibu bapa kanak-kanak dengan diabetes. Foto dan ulasan di atas. Laporan penuh gambar dan video dalam kumpulan VK kami.

Jalur Ujian Baru untuk Meteran Van Touch Ultra Mudah

Dan hari ini saya ingin memberitahu anda mengenai perkara ini. Kira-kira beberapa bulan yang lalu, saya mendapat tahu bahawa terdapat jalur ujian yang murah untuk glukometer Van Touch Ultra Easy. Ini bukan jalur ujian asli Van Tach Ultra No. 50 dan No. 100, tetapi generik disebut Unistrip. 50 keping setiap pek.
Mereka dibuat khusus untuk glukometer jenama ini, kerana jalur ujian asli sangat mahal. Saya tidak dapat melalui berita ini dan memutuskan untuk menguji sendiri bahan habis pakai baru. Dan Unistrip sangat mengejutkan saya. Kami menggunakan beberapa bungkusan dan mendapat hasil yang hebat..


Dalam 90% kes, perbezaan antara jalur ujian Van Touch Ultra dan Unistrip adalah kurang dari 0.7 mmol / L. Sudah tentu, pada gula tinggi, melebihi 10 mmol / l, perbezaan ini sedikit lebih tinggi, beberapa kali 2 mmol / l pada gula 17 mmol / l. Tetapi ini adalah kes terpencil dan saya tidak menganggapnya sebagai halangan yang kuat untuk tidak menggunakan platinum diagnostik, terutamanya jika anda menghadapi masalah kewangan.
Perhatian! Jalur ujian unistrip mempunyai pengekodan yang berbeza, dan oleh itu, sebelum digunakan, anda perlu menukar kod dalam tetapan meter ke yang ditunjukkan pada tiub. Jika tidak, meter tidak akan dipaparkan dengan betul.

Perbandingan harga

Tetapi berapa harganya berbanding Ulra asli? Kos Van Tach Ulra No. 50 adalah 1 200 rubel, dan No. 100 - 1 970 rubel. Kos Unistrip No. 50 hanya 620 rubel, yang 2 kali lebih murah daripada Van Tachevsky. Hasilnya, anda boleh membeli 100 keping Unistrip lebih murah daripada 100 helai helai asli. Menggoda bukan?
Bagi saya sendiri, saya sudah memutuskan untuk mengambil jalur ujian Unistrip. Mengapa perlu membayar lebih jika hasilnya sama? Untuk membuktikan kata-kata saya, saya menawarkan beberapa gambar, dan lebih banyak lagi foto-foto ini yang saya siarkan dalam album kumpulan kami VKontakte. By the way, jika orang lain belum bergabung dengan kami, sudah tiba masanya untuk melakukannya.

Di mana saya boleh membeli

Saya menjaga pembaca saya dan memastikan bahawa jalur ujian ini selalu ada di kedai dalam talian kami. Sekarang anda tidak perlu berlari di laman web lain dan memesan dengan bahaya dan risiko anda sendiri. Anda boleh mempercayai penghantaran kepada saya. Sebagai tambahan, saya memberikan hadiah kepada setiap pembeli, serta perhatian dan perhatian saya! Dan juga perundingan mini: anda mengemukakan 3 soalan, dan saya menjawabnya.
Anda boleh memesan jalur ujian di sini. Jangan lupa tentang produk penting lain, contohnya ubat hipoglikemia atau jarum suntik.
Bulan Jun ini, saya menyatakan bulan perlindungan kanak-kanak, dan untuk setiap pembeli, dengan pesanan lebih dari 5,000 rubel, saya memberikan buku "Harry Potter and the Cursed Child", dan saya akan memberikannya secara PERCUMA.
Saya mempunyai semua berita mengenai perkara ini. Beritahu saya bagaimana bulan Mei anda, apa yang anda lakukan, ke mana anda pergi? Sehingga berjumpa lagi!

Dengan kehangatan dan perawatan, ahli endokrinologi Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Dengan kehangatan dan perawatan, ahli endokrinologi Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Jalur ujian untuk glukometer: adakah mungkin untuk mengganti One Touch dengan generik?

Diabetes mellitus adalah penyakit endokrin yang serius, yang intinya adalah pelanggaran peraturan metabolisme glukosa dalam tubuh. Hingga kini, tidak ada teknik yang dapat menyembuhkan diabetes sepenuhnya. Usaha doktor dikurangkan terutamanya untuk memastikan penyakit ini tidak terkawal. Normalisasi gula darah memungkinkan pesakit menjalani kehidupan yang penuh, serta mencegah perkembangan komplikasi diabetes: neuropati, retinopati, penyakit vaskular.

Untuk mengekalkan glukosa darah pada tahap norma fisiologi, suntikan insulin (untuk diabetes jenis 1 yang bergantung pada insulin) dan ubat penurun gula (untuk diabetes jenis 2, tidak bergantung pada insulin) digunakan. Walau bagaimanapun, normalisasi metabolisme glukosa adalah mustahil tanpa pemantauan gula darah secara berterusan. Ia cenderung berubah-ubah bukan hanya setelah makan, tetapi juga setelah tekanan fizikal dan emosi, jadi penting untuk menentukannya secara berkala, menyesuaikan terapi pemakanan dan menurunkan gula sesuai dengan angka yang diperoleh..

Sudah tentu, mustahil untuk mengunjungi makmal beberapa kali setiap hari untuk melakukan ujian darah untuk tahap glukosa di dalamnya. Dan tidak perlu: untuk pemantauan setiap hari, glukometer mudah alih telah dikembangkan yang dapat mengukur glukosa darah pada bila-bila masa yang diperlukan. Glukometer berkualiti tinggi membolehkan anda dengan cepat menentukan tahap gula dalam darah kapilari pesakit dengan ketepatan tinggi. Walau bagaimanapun, penting untuk memahami bahawa ketepatan pengukuran tidak hanya bergantung pada meter itu sendiri, tetapi juga pada kualiti jalur ujian yang digunakan untuk analisis.

Jalur Uji Ultra Satu Sentuhan

Jalur Uji Satu Sentuhan Ultra adalah bahan habis pakai khas untuk meter One Touch Ultra dan One Touch UltraEasy. Struktur khas jalur ujian membolehkan anda menentukan tahap glukosa darah kapilari secara bebas dan seketika menggunakan glukometer. Ketepatan analisis tidak kalah dengan penyelidikan yang dilakukan di makmal profesional..

Prinsip operasi glukometer One Touch adalah elektrokimia. Maksudnya, tahap glukosa dikesan dengan menentukan intensiti arus elektrik yang dihasilkan dari interaksi reagen yang merupakan bahagian jalur ujian dengan glukosa yang dilarutkan dalam plasma darah. Kekuatan arus elektrik sedemikian sangat kecil, tetapi alat yang sangat sensitif menentukannya dan, dengan pengiraan mengikut formula yang diprogramkan, memaparkan angka yang menunjukkan tahap glukosa darah. Dalam hal ini, ketepatan pengukuran sangat bergantung pada kualiti jalur ujian, pada reagen yang digunakan pada mereka. Peranti jalur ujian cukup mudah: di bahagian tengahnya terdapat kapilari mekanikal, ke dalam lumen yang mana darah dikumpulkan semasa analisis. Di atas bahagian kerja jalur ujian ditutup dengan lapisan pelindung khas, yang mengelakkan pencemaran jalur uji, bakteria, air dan sinar ultraviolet di permukaannya. Ini menghalang pengaruh sebarang faktor yang boleh menyebabkan penyelewengan hasil akhir pada jalur ujian. Jalur ini juga dilengkapi dengan cip, di mana meter menentukan kekuatan arus yang dihasilkan daripada tindak balas pada jalur untuk pengiraan dan analisis seterusnya.

Parameter Teknikal Ultra Touch One Touch

 • analisis memerlukan jumlah darah minimum: 0.4 μl sudah mencukupi;
 • darah boleh disapu di kedua-dua sisi jalur ujian;
 • jalur berfungsi pada 25 kod;
 • ketepatan pengukuran sangat tinggi, tidak kalah dengan penyelidikan makmal yang menggunakan peralatan moden;
 • kajian dapat dijalankan walaupun dengan tahap glukosa dalam darah yang sangat rendah - kurang dari 1 mmol / l;
 • satu bungkusan mengandungi 50 jalur ujian, jangka hayat dari saat membuka bungkusan adalah 6 bulan, selepas itu penggunaannya tidak dapat diterima.

Jalur ujian analog Van Touch Ultra: adakah boleh menggunakannya?

Sebilangan pengeluar menghasilkan jalur ujian generik yang sesuai dengan satu jenis glukometer, tetapi lebih murah daripada jalur asal pengeluar glukometer. Jalur One Touch juga mempunyai yang generik: Jalur UniStrip, yang menurut pengeluarnya serasi sepenuhnya dengan glukometer One Touch. Adakah begitu?

Sekiranya kita mengingat prinsip operasi glukometer, menjadi jelas bahawa penyimpangan sedikit pun dalam komposisi reagen, kuantitinya, susunan jalur dapat mempengaruhi ketepatan kajian. Peranti ini mengambil sedikit penyimpangan dalam kekuatan arus yang dihasilkan dari tindak balas elektrokimia dan menghitungnya semula menjadi petunjuk tahap gula dalam darah, dan pengukuran sedemikian sangat sensitif terhadap faktor yang paling tidak signifikan. Sehubungan dengan keadaan ini, jalur yang belum digunakan dalam waktu enam bulan sejak pembukaan kemasan harus dibuang: hasil kajiannya diputarbelitkan, yang dalam beberapa kes dapat mengakibatkan akibat yang fatal. Untuk jalur Unistrip, jangka hayat lebih pendek: 3 bulan, selepas itu kestabilan dan ketepatan kajian tidak dapat dijamin.

Parameter Teknikal Jalur UniStrip

 • analisis memerlukan sekurang-kurangnya 0.7 ml darah;
 • ujian boleh dilakukan dengan pelbagai turun naik glukosa dari 1,1 hingga 33,3 mmol / l;
 • jalur berfungsi pada 49 kod;
 • tarikh luput - 3 bulan dari saat pembukaan pakej.

Memang, hasil ujian dengan jalur Unistrip dibaca dan ditafsirkan oleh sensor Van Touch, tetapi ketepatan tafsiran seperti itu lebih rendah, yang boleh menyebabkan pesakit menafsirkan hasilnya dengan tidak betul dan menimbulkan akibat yang serius. Di samping itu, di antara kekurangan jalur UniStrip, tahap glukosa yang lebih kecil di mana kajian dilakukan harus diperhatikan. Jalur reagen tidak dapat menentukan tahap glukosa pada kandungan darah yang sangat rendah atau tinggi. Kajian ini memerlukan hampir dua kali lebih banyak daripada ketika menggunakan jalur asli, jumlah darah, yang memerlukan tusukan kulit yang lebih dalam dan lebih menyakitkan.

Glukometer dan jalur ujian One Touch dikembangkan sebagai satu sistem - kombinasi mereka optimum untuk hasil ujian yang paling tepat. Sekiranya anda ingin mengganti jalur ujian One Touch dengan jalur Unistrip, anda perlu ingat bahawa meter mesti diprogramkan semula tanpa gagal, tetapkan kod 49. Dalam kes ini, meter tidak boleh "lebih tua" daripada Oktober 2012.

Pengilang glukometer One Touch tidak dapat menjamin ketepatan pengukuran yang dibuat dengan jalur ujian Unistrip kerana beberapa sebab. Khususnya, penyelesaian kawalan Unistrip tidak dijual di wilayah Rusia, sebab itulah tidak mustahil untuk mengesahkan ketepatan peranti dengan jalur ujian ini di rumah. Tidak ada kemungkinan menjalankan sokongan jaminan meter dari One Touch meter ketika menggunakan jalur Unistrip.

Dalam penghasilan generik, pengurangan kosnya biasanya dilakukan melalui penggunaan komponen kimia yang lebih murah atau dengan mempermudah komposisi. Diabetes mellitus adalah penyakit yang penuh dengan akibat berbahaya bagi kesihatan dan kehidupan pesakit, oleh itu, ketepatan tinggi ujian gula darah rutin sangat penting, dan penjimatan dengan menggunakan jalur ujian generik, tanpa berlebihan, berbahaya. Dengan membeli jalur ujian Unistrip, pesakit memikul tanggungjawab untuk hasil pengukuran yang mungkin tidak tepat, dan kemungkinan komplikasi penyakit yang timbul akibatnya.

Jalur ujian One Touch Ultra No. 100 DIHASILKAN SEBELUMNYA

100 keping setiap pek (2 tiub 50 keping)

Jalur Ujian OneTouch Ultra digunakan untuk Glukometer Darah Siri Ultra OneTouch (OneTouch Ultra dan OneTouch UltraEasy) untuk mengukur tahap glukosa dalam darah keseluruhan.

100 keping setiap pek (2 tiub 50 keping)

Jalur Ujian OneTouch Ultra digunakan untuk Glukometer Darah Siri Ultra OneTouch (OneTouch Ultra dan OneTouch UltraEasy) untuk mengukur tahap glukosa dalam darah keseluruhan.

Jalur ujian VanTouch Ultra (OneTouch Ultra) No. 50

# 50 OneTouch Ultra Test Strips digunakan untuk mengukur tahap glukosa dengan meter OneTouch Ultra. Mereka dibuat sedemikian rupa sehingga hampir mustahil untuk merosakkan jalur secara tidak sengaja..

Untuk penyerapan darah yang cepat, jalur ujian mempunyai struktur kapilari. Masa ujian adalah catatan 5 saat, yang sangat memudahkan proses pengambilan sampel darah untuk dianalisis. Analisis kesalahan dengan kaedah Parks menunjukkan bahawa dalam 99.9% kes, jalur ujian Ultra # 50 menunjukkan hasil yang tepat.

Dengan tahap glukosa yang tinggi dan rendah, ujian akan sama dipercayai. Untuk analisis menggunakan jalur ujian Ultra, jumlah darah minimum hanya 1 mikroliter diperlukan..

Set lengkap: 50 jalur ujian dalam dua botol, arahan

Jangka hayat: sehingga 1 April 2019, setelah membuka botol, jalur ujian boleh digunakan selama 6 bulan

Pengilang: LifeScan, Inc. - USA

OneTouch bergerak ke jalur ujian baru dan meter glukosa darah

OneTouch® mengucapkan terima kasih kepada pengguna kerana memilih produk mereka!
Ramai yang pernah mendengar mengenai peralihan ke Jalur Ujian dan Glukometer Seri OneTouch Select® Plus yang baru dan mengemukakan sejumlah soalan..
Dalam artikel ini kami ingin menjawab yang paling umum dari mereka.

Seperti yang anda ketahui, ketepatan adalah salah satu ciri terpenting sistem pemantauan diri (glukometer dengan jalur ujian). Baru-baru ini, syarat ketepatan diperketat, mereka dirumuskan dalam standard nasional GOST R ISO 15197-2015.
Menyedari tanggungjawab terhadap pengguna produknya, OneTouch® membuat peralihan yang dirancang dari glukometer OneTouch Ultra® dan OneTouch Select® ke glukometer OneTouch Select® Plus yang lebih baru dan lebih maju.

Glukometer Seri OneTouch Select® Plus mempunyai kelebihan
Sebagai tambahan kepada ketepatan yang lebih baik, meter glukosa darah baru mudah digunakan dan mempunyai petua warna yang lebih mudah untuk memahami hasilnya dan menguruskan diabetes. Meter itu sendiri memberitahu anda sama ada hasilnya rendah, tinggi atau apa yang anda perlukan.!

Kempen peralihan ke glukometer dan jalur ujian baru, termasuk tawaran promosi khas, akan berlangsung sepanjang 2019.
Dengan membeli jalur ujian OneTouch Select® Plus baru dari farmasi, dan bukannya yang anda gunakan sekarang, anda akan segera menerima peranti baru. Untuk tujuan ini, kit khas telah dikembangkan, yang merangkumi 50 jalur ujian OneTouch Select® Plus dan meter glukosa OneTouch Select Plus Flex®.
Untuk peralihan yang lebih selesa, kami menetapkan harga kit dengan 50 jalur ujian dan peranti baru setanding dengan kos 50 jalur ujian OneTouch Select®.

Harga jualan pengeluar untuk jalur ujian OneTouch Select® Plus tidak lebih tinggi daripada harga jalur ujian OneTouch Select® dan jauh lebih rendah daripada jalur ujian OneTouch Ultra®. Meter glukosa darah OneTouch Select® Plus Series adalah berpatutan, dan anda boleh memilih dari dua model yang lebih sesuai untuk anda.

Uji jalur One Touch Ultra (One Touch Ultra) 100 keping setiap pek

Dalam satu bungkusan 100 jalur ujian - 2 tiub 50 jalur! +200 rubel dalam program kesetiaan!

Dalam dua pek 100 jalur ujian - 4 tiub 50 jalur! + 400 rubel dalam program kesetiaan

Jalur Uji OneTouch Ultra digunakan untuk One Touch Ultra dan One Touch Ultra Easy

Set khas jalur sentuh ultra diabetes "terkawal" satu sentuhan membolehkan anda mengurangkan kos pemantauan diri sebanyak 20%!

Salah satu ujian terpantas, mengukur masa hanya 5 saat.

 • Isipadu darah yang diperlukan hanya 1 μl
 • Kapilari jalur ujian itu sendiri menarik jumlah darah yang diperlukan, yang menghilangkan keperluan penggunaan darah ke jalur dengan tepat, yang mengurangkan ralat pengukuran.
 • Mengubah warna medan kawalan akan mengesahkan bahawa terdapat cukup darah untuk analisis
 • Jalur ujian boleh disentuh di mana sahaja - semua elemen sensitif dilindungi
 • Struktur pelbagai lapisan unik khusus untuk jalur ujian One Touch Ultra memberikan ketepatan yang luar biasa.

Jalur Ujian OneTouch Ultra Digunakan dengan One Touch Ultra, LifeScan

Syarikat Amerika LifeScan, yang terdiri daripada Johnson & Johnson, menghasilkan meter glukosa One Touch Ultra, yang telah lama dikenali dan sangat terkenal di negara kita. Wakil keluarga mereka yang terang, One Touch Ultra Easy, adalah alat miniatur, sangat mudah digunakan. Anda bahkan dapat mengukur tahap glukosa tanpa mengeluarkan alat dari casing yang disertakan dengannya, bersama dengan jalur ujian (tarikh luputnya ditunjukkan pada bungkusan), lancet, dan pen mini untuk dicucuk.

Jalur ujian VanTouch Ultra (OneTouch Ultra) No. 50

# 50 OneTouch Ultra Test Strips digunakan untuk mengukur tahap glukosa dengan meter OneTouch Ultra. Mereka dibuat sedemikian rupa sehingga hampir mustahil untuk merosakkan jalur secara tidak sengaja..

Untuk penyerapan darah yang cepat, jalur ujian mempunyai struktur kapilari. Masa ujian adalah catatan 5 saat, yang sangat memudahkan proses pengambilan sampel darah untuk dianalisis. Analisis kesalahan dengan kaedah Parks menunjukkan bahawa dalam 99.9% kes, jalur ujian Ultra # 50 menunjukkan hasil yang tepat.

Dengan tahap glukosa yang tinggi dan rendah, ujian akan sama dipercayai. Untuk analisis menggunakan jalur ujian Ultra, jumlah darah minimum hanya 1 mikroliter diperlukan..

Set lengkap: 50 jalur ujian dalam dua botol, arahan

Jangka hayat: sehingga 1 April 2019, setelah membuka botol, jalur ujian boleh digunakan selama 6 bulan

Pengilang: LifeScan, Inc. - USA

Jalur ujian untuk glucometer van touch ultra

Jenama: One Touch Select, One Touch Ultra

Nama bukan milik antarabangsa: Tiada.

Bentuk dos: Jalur ujian untuk glukometer.

Kumpulan farmakoterapi: Peranti perubatan.

Sifat farmakologi:

Jalur ujian One Touch memerlukan setetes darah kecil (1 μl), yang dapat diperoleh dengan tusukan yang cetek.

Jalur ujian One Touch itu sendiri mengambil jumlah darah yang diperlukan untuk analisis dan menunjukkan sama ada cukup untuk mendapatkan hasil yang tepat.

Jalur ujian kapilari membolehkan anda memilih tapak tusukan. Ia juga mudah bagi anda untuk membuat analisis dari bahu / lengan bawah atau telapak tangan, yang akan membolehkan anda melindungi jari anda dari tusukan berulang.

Anda boleh menyentuh jalur ujian One Touch di mana sahaja - semua elemen sensitif dilindungi. Itu membolehkan anda tidak memikirkan cara mengambil jalur ujian. Anda boleh menganalisis tanpa perlu risau faktor luaran (kotoran, habuk, air) akan mempengaruhi keputusan ujian anda..

Kawalan ketepatan berganda - struktur dua elektrod memberikan perbandingan dua elektrod berfungsi.

Lapisan pelindung khas - membolehkan anda menyentuh mana-mana bahagian jalur ujian.

Jalur ujian kapilari menghasilkan penurunan jumlah hanya dalam 1 saat untuk analisis.

Jalur hubungan khas - menghapuskan kemungkinan kesalahan.

Sekiranya jalur ujian dimasukkan dengan tidak betul, peranti tidak akan menyala.

Medan kawalan khas - menukar warna dan menunjukkan jika terdapat cukup darah untuk ujian.

Jalur ujian OneTouch Ultra memerlukan setetes darah kecil, yang dapat diperoleh dengan tusukan yang cetek.

Hanya serasi dengan One Touch Ultra Series.

Tarikan darah secara automatik ke kawasan ujian jalur ujian.

Ciri-ciri jalur ujian OneTouch Ultra:

Hasil analisis pantas - 5 saat.

Setetes darah yang agak kecil (1 mikroliter).

Jalur ujian kapilari sendiri menarik darah.

Medan kawalan pada jalur ujian membantu menentukan bila terdapat cukup darah pada jalur tersebut..

Jalur ujian hanya dalam satu kod "25".

Petunjuk untuk digunakan:

Jalur Uji OneTouch direka untuk digunakan dengan Siri Glukometer Darah OneTouch Ultra (OneTouch Ultra dan OneTouch UltraEasy) untuk pengukuran kuantitatif glukosa dalam darah keseluruhan.

Kontraindikasi:

Jangan gunakan setelah tarikh luput, mungkin tidak menunjukkan hasil yang betul.

Dos dan pentadbiran:

Sebelum anda mula menguji tahap gula dalam darah, anda perlu mencuci tangan dengan sabun dan mengeringkannya dengan tuala.

Seterusnya, hidupkan meter dan pasangkan jalur ujian pada peranti.

Tusukan kecil dibuat di jari dengan bantuan pen penindik. Untuk meningkatkan peredaran darah, disarankan untuk mengurut jari anda dengan ringan.

Setelah simbol penurunan darah muncul di layar meter, anda boleh mula memasukkan darah ke jalur ujian. Anda tidak boleh takut menyentuh kawasan ujian..

Tidak perlu berusaha memerah darah sebanyak mungkin dari jari. Untuk mendapatkan hasil glukosa darah yang tepat, hanya 2 μl darah diperlukan. Setetes darah harus diletakkan dengan teliti di zon berwarna yang bertanda pada jalur ujian.

5 saat selepas memberi darah ke jalur ujian, hasil pengukuran akan ditunjukkan pada paparan peranti. Data disimpan secara automatik dalam memori peranti dengan cap waktu dan tarikh. Sekiranya anda menggunakan setetes darah dengan jalur ujian yang tidak dinyatakan, hasil analisis dapat diperoleh setelah 8 saat.

Arahan khas:

Jangan gunakan 6 bulan selepas membuka tiub.

Botol atau penutup mengandungi penyerap kelembapan.

Tutup penutup sebaik sahaja mengeluarkan jalur ujian dari botol..

Simpan botol ujian di tempat yang sejuk dan kering pada suhu tidak melebihi 30 ° C. Elakkan cahaya matahari dan panas terik. Jangan simpan di dalam peti sejuk.

Simpan jalur ujian secara eksklusif dalam kotak asal, jangan pindahkan ke bekas atau bekas lain.

Apabila anda mengeluarkan satu jalur OneTouch Ultra dari casing, tutup penutup dengan segera.

Gunakan jalur sebaik sahaja anda mengeluarkannya dari casing.

Setelah anda membuka bungkusan, tandakan tarikh luput pada label. Enam bulan selepas anda membuka casingnya, buang jalur ujian yang tidak digunakan..

Jauhkan kotoran atau darah dari tepi putih bahagian atas jalur..

Jangan gunakan jalur selepas tarikh luput yang tertera pada bungkusan..

Jangan membengkokkan, memotong, atau memanipulasi jalur ujian OneTouch Ultra..

Tarikh luput: 2 tahun.

Syarat cuti farmasi: Kaunter di kaunter.

Pengeluar: "Johnson dan Johnson" (Amerika Syarikat)

Glucometer One Touch Ultra: harga, arahan penggunaan, ulasan dan helai Van Touch

Glukometer One Touch Ultra digunakan untuk mengukur glukosa darah pada diabetes dan kecenderungan penyakit ini. Juga, alat moden, yang merupakan penganalisis biokimia, menunjukkan adanya kolesterol dan trigliserida.

Data sedemikian sangat diperlukan bagi mereka yang menderita kegemukan selain diabetes. Kepekatan gula ditentukan oleh plasma, ujian glukometer Van Touch Ultra dan memberikan hasil dalam mmol / liter atau mg / dl.

Peranti ini dihasilkan oleh syarikat Scotland terkenal LifeScan, yang mewakili keprihatinan terkenal Johnson & Johnson. Secara amnya, meteran Onetouch Ultra mempunyai banyak ulasan positif dari pengguna dan doktor. Ia mempunyai ukuran miniatur yang mudah, kualiti tinggi dan ciri teknikal canggih, kerana kebanyakan pesakit memilihnya.

Maklumat Glucometer Ultra Sentuh

Anda boleh membeli alat untuk mengukur gula darah di mana-mana kedai khusus atau di halaman kedai dalam talian. Harga peranti dari Johnson & Johnson adalah sekitar $ 60, di Rusia ia boleh dibeli dengan harga sekitar 3 ribu rubel.

Kit ini termasuk glukometer itu sendiri, jalur ujian untuk glukometer One Touch Ultra, pen penindik, set lancet, arahan penggunaan, penutup untuk membawa alat dengan mudah. Kuasa dibekalkan oleh bateri terpadu padat.

Berbanding dengan alat pengukur glukosa darah lain, glukometer One Touch Ultra mempunyai kelebihan yang sangat menarik, jadi ia mempunyai ulasan yang baik.

 • Analisis ujian gula darah dalam plasma darah dilakukan dalam lima minit.
 • Peranti mempunyai ralat minimum, oleh itu, indikator ketepatan dapat dibandingkan dalam hasil ujian makmal.
 • Hanya 1 µl darah diperlukan untuk mendapatkan hasil yang tepat..
 • Anda boleh melakukan ujian darah menggunakan alat ini bukan hanya dari jari, tetapi juga dari bahu.
 • Meteran One Touch Ultra mempunyai keupayaan untuk menyimpan 150 ukuran terakhir.
 • Peranti dapat mengira hasil purata selama 2 minggu atau 30 hari terakhir..
 • Untuk memindahkan hasil kajian ke komputer dan menunjukkan kepada doktor tentang dinamika perubahan, peranti ini mempunyai port untuk mengirimkan data digital.
 • Rata-rata, satu bateri CR 2032 untuk 3.0 volt sudah cukup untuk melakukan 1 ribu pengukuran darah.
 • Meter tidak hanya dimensi miniatur, tetapi juga berat kecil, yang hanya 185 g.

Cara menggunakan meter One Touch Ultra

Sebelum mula menggunakan peranti, anda harus mempelajari manual arahan langkah demi langkah.

Langkah pertama adalah mencuci tangan dengan sabun, mengelapnya dengan tuala, dan kemudian pasangkan meter mengikut arahan yang dilampirkan. Sekiranya menggunakan instrumen untuk pertama kalinya, penentukuran diperlukan..

 1. Jalur ujian untuk meter One Touch Ultra dipasang di slot yang direka khas sehingga berhenti. Oleh kerana mereka mempunyai lapisan pelindung khas, anda boleh menyentuh tangan anda dengan selamat dengan mana-mana bahagian jalur.
 2. Perhatian mesti dilakukan untuk memastikan bahawa kenalan pada jalur menghadap ke atas. Setelah memasang jalur uji pada layar peranti harus memaparkan kod numerik, yang harus disahkan dengan pengekodan pada paket. Dengan petunjuk yang betul, pengambilan sampel darah bermula.
 3. Tusukan menggunakan pen-piercer dilakukan di lengan bawah, telapak tangan, atau di hujung jari. Kedalaman tusukan yang sesuai ditetapkan pada pemegang dan pegasnya dipasang. Untuk mendapatkan jumlah darah yang diinginkan dengan diameter 2-3 mm, disarankan untuk mengurut kawasan tusukan dengan teliti untuk meningkatkan aliran darah ke lubang.
 4. Jalur ujian dibawa ke setetes darah dan ditahan sehingga titisan diserap sepenuhnya. Jalur semacam itu mempunyai tinjauan positif, kerana ia mampu menyerap jumlah plasma darah yang diperlukan secara bebas.
 5. Sekiranya peranti melaporkan kekurangan darah, anda perlu menggunakan jalur ujian kedua, dan buang yang pertama. Dalam kes ini, pengambilan sampel darah dilakukan sekali lagi..

Sekiranya berlaku ralat semasa menggunakan jalur ujian atau glukometer, peranti juga akan memberitahu pengguna mengenai perkara ini. Dalam kes ini, gula darah diukur bukan sekali, tetapi dua kali. Sekiranya anda mendapat glukosa darah tinggi, meter akan melaporkannya dengan isyarat khas.

Jalur Ujian OneTouch Ultra 50 pcs

Terdapat di 66 farmasi

Jenama:Satu sentuhan
Pengilang:Glukometer JOHNSON
Pengilang kilang:Johnson dan Johnson, Amerika Syarikat
Borang pelepasan:jalur ujian
Jumlah dalam pakej:50 keping

Beli jalur ujian OneTouch Ultra 50 pcs di farmasi Planet Health

Harga jalur ujian OneTouch Ultra sebanyak 50 keping di farmasi Planet Health adalah dari 1,613 rubel

Petunjuk penggunaan untuk jalur ujian OneTouch Ultra 50 pcs

Penerangan

Struktur

Penerangan:
Jalur Uji OneTouch Select® digunakan untuk meter glukosa OneTouch UltraEasy® atau OneTouch Ultra® untuk mengukur glukosa (gula) dalam sampel darah kapilari jari segar yang segar.

Ciri-ciri:
• Hasil ujian pantas - 5 saat • Jalur ujian kapilari itu sendiri menarik darah • Jalur ujian hanya dalam satu kod "25" • Medan kawalan pada jalur ujian membantu menentukan bila terdapat cukup darah pada jalur

Borang pelepasan:
Dalam bungkusan 1 botol dengan 50 jalur ujian.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes