OneTouch bergerak ke jalur ujian baru dan meter glukosa darah

OneTouch® mengucapkan terima kasih kepada pengguna kerana memilih produk mereka!
Ramai yang pernah mendengar mengenai peralihan ke Jalur Ujian dan Glukometer Seri OneTouch Select® Plus yang baru dan mengemukakan sejumlah soalan..
Dalam artikel ini kami ingin menjawab yang paling umum dari mereka.

Seperti yang anda ketahui, ketepatan adalah salah satu ciri terpenting sistem pemantauan diri (glukometer dengan jalur ujian). Baru-baru ini, syarat ketepatan diperketat, mereka dirumuskan dalam standard nasional GOST R ISO 15197-2015.
Menyedari tanggungjawab terhadap pengguna produknya, OneTouch® membuat peralihan yang dirancang dari glukometer OneTouch Ultra® dan OneTouch Select® ke glukometer OneTouch Select® Plus yang lebih baru dan lebih maju.

Glukometer Seri OneTouch Select® Plus mempunyai kelebihan
Sebagai tambahan kepada ketepatan yang lebih baik, meter glukosa darah baru mudah digunakan dan mempunyai petua warna yang lebih mudah untuk memahami hasilnya dan menguruskan diabetes. Meter itu sendiri memberitahu anda sama ada hasilnya rendah, tinggi atau apa yang anda perlukan.!

Kempen peralihan ke glukometer dan jalur ujian baru, termasuk tawaran promosi khas, akan berlangsung sepanjang 2019.
Dengan membeli jalur ujian OneTouch Select® Plus baru dari farmasi, dan bukannya yang anda gunakan sekarang, anda akan segera menerima peranti baru. Untuk tujuan ini, kit khas telah dikembangkan, yang merangkumi 50 jalur ujian OneTouch Select® Plus dan meter glukosa OneTouch Select Plus Flex®.
Untuk peralihan yang lebih selesa, kami menetapkan harga kit dengan 50 jalur ujian dan peranti baru setanding dengan kos 50 jalur ujian OneTouch Select®.

Harga jualan pengeluar untuk jalur ujian OneTouch Select® Plus tidak lebih tinggi daripada harga jalur ujian OneTouch Select® dan jauh lebih rendah daripada jalur ujian OneTouch Ultra®. Meter glukosa darah OneTouch Select® Plus Series adalah berpatutan, dan anda boleh memilih dari dua model yang lebih sesuai untuk anda.

Glucometer, Van Touch Pilih Sederhana

OneTouch Select Simple adalah meter yang boleh dipercayai dan senang digunakan. Sangat mudah digunakan, kerana tidak memerlukan pengekodan, dan tidak mempunyai butang.

Sekiranya tahap glukosa berbahaya atau tinggi, meter akan memberi amaran mengenai perkara ini dengan isyarat bunyi khas, dan kad yang disertakan dalam kit - memo akan memberitahu anda apa yang harus dilakukan sekiranya berlaku hipoglikemia.

Saiz ringkas OneTouch Select Simple menjadikannya pendamping yang sempurna untuk perjalanan apa pun..

Kit itu mengandungi: Glukometer Satu Sentuhan Pilih Sederhana, bateri, jalur ujian One Touch Select, pen piercing, lancet steril, casing, manual pengguna, peringatan isyarat suara untuk tahap glukosa tinggi / rendah, kad jaminan. 1 set setiap pek.

 • Julat nilai yang diukur adalah 1.1-33.3 mmol / L.
 • Penentukuran - setara dengan pengiraan plasma.
 • Contoh - Darah Kapiler Seluruh Segar.
 • Masa analisis - 5 saat.
 • Kaedah Analisis - Glukosa Oksidase Biosensor.
 • Bekalan Kuasa - Satu bateri litium CR 2032 (3.0 V) yang diganti (atau bateri setara).
 • Unit ukuran - mmol / l.
 • Ingatan hanyalah hasil ujian glukosa atau penyelesaian kawalan terakhir.
 • Matikan automatik - 2 minit selepas tindakan terakhir.
 • Saiz - 86 mm x 51 mm x 15.5 mm.
 • Berat - kira-kira 43 g dengan bateri.
 • Julat operasi - suhu: 10–44 ° C.
 • Ketinggian - sehingga 3,048 meter.
 • Kelembapan relatif - 10-90%.
 • Hematokrit - 30–55%.
 • Bateri - Bawah 3.0 VDC arus, 3 mA (satu bateri CR 2032) arus terus.

Glucometer VanTach Pilih Ringkas

Glucometer One Touch Select Simple (OneTouch Select Simple) dibuat untuk mereka yang menghargai kesederhanaan.

Ini adalah meter glukosa darah keluarga yang sempurna bagi mereka yang mementingkan kesihatan mereka. Mengendalikannya semudah mungkin! Simbol-simbol di skrin memudahkan penggunaannya. Ini hanya menunjukkan hasil ujian terakhir, yang cukup untuk mereka yang jarang mengukur gula darah.

 • Ukur hanya dalam 5 saat;
 • Hanya 1 μl darah diperlukan untuk ujian ini..

Mudah diuruskan:

 1. Ketiadaan butang mempermudah pengoperasian peranti ini untuk semua golongan umur, terutamanya warga tua, yang lebih gemar menggunakan alat teknikal yang mudah; dan juga untuk pesakit yang pertama kali mengakses diagnosis diabetes.
 2. Model ini tidak memerlukan pra-pengekodan (tanpa teknologi pengekodan). Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu memasukkan kod khas untuk jalur ujian atau memasukkan cip pengkodan. Semuanya jauh lebih mudah: pengekodan setiap jalur ujian berlaku secara automatik - setelah dipasang di peranti.
 3. Untuk ujian, kurang dari 1 μl setetes darah sudah cukup - dan setelah 5 saat hasil pengukuran sudah siap.
 4. Hasil ujian dipaparkan pada paparan besar. Selepas 2 minit dari tindakan terakhir, meter itu sendiri mati secara automatik (rawatan tambahan untuk orang tua atau orang yang cacat penglihatan, yang biasanya memerlukan lebih banyak usaha untuk menghidupkan dan mematikan peranti, dan mereka memerlukan lebih banyak masa untuk mengetahui maklumat tersebut).

Mudah didiagnosis:

 • Meter secara automatik akan memproses hasilnya dan memberikannya ke nilai rendah atau tinggi: jika glukosa berbahaya atau tinggi, peranti akan memberitahu anda dengan amaran suara khas (mengenai kemungkinan hipoglikemia atau hiperglikemia).
 • Sistem pemberitahuan tambahan juga disediakan - menggunakan anak panah di skrin.

Penggera warna dan suara ini mengenai nilai gula dalam darah memungkinkan untuk segera mengambil langkah-langkah yang sesuai untuk meningkatkan kesejahteraan. Yang mana, - memo maklumat akan memberitahu anda, yang dilampirkan pada kit dengan meter.

Peranti SIMPL UAN TACH SELECT tergolong dalam kelas peranti dengan set fungsi minimum (khususnya, hanya hasil pengukuran terakhir yang tersimpan dalam ingatannya; pemindahan data ke komputer tidak disediakan).
Sebaliknya, saiz kompak dan reka bentuk ergonomik moden menjadikan meter sebagai "pembantu bergerak" yang mudah: anda boleh memegangnya dengan mudah dan anda boleh membawanya ke pejabat, ke kelas, latihan, semua jenis perjumpaan, untuk berjalan-jalan, di jalan raya, dll..

Peranti "bercakap", yang menganggap tidak adanya manipulasi yang rumit untuk diuji, memenuhi keperluan kebanyakan pesakit tua dengan diabetes tipe II yang mengambil ubat dan memantau kadar gula darah mereka secara berkala. SATU TACH SELECT SIMPL akan membantu mereka mengawal diabetes kapan saja, di mana sahaja, dengan cepat dan tepat memberi amaran mengenai nilai berbahaya.

OneTouch Select Simple dijual lengkap dengan jalur ujian OneTouch Select (10 keping), lancet dan pen khas untuk tusukan jari yang selesa. Sebagai tambahan, setiap paket mengandungi arahan terperinci dan memo tindakan untuk hipoglikemia. Orang yang baru saja didiagnosis menghidap diabetes sering mula panik apabila mendapati tahap glukosa mereka berada di luar lingkungan normal. Mereka keliru dan membuat kesilapan, tetapi memo di tangan memungkinkan untuk bertindak mengikut rancangan yang telah disusun sebelumnya.

Set glukometer One Touch Select Simple merangkumi:

 1. Glucometer One Touch Select Simple dengan bateri
 2. 10 OneTouch Pilih Jalur Ujian Mudah
 3. Pemegang Punca OneTouch
 4. 10 Lancet Steril OneTouch
 5. Sarung plastik
 6. Manual pengguna
 7. Memo Suara Bunyi
 8. Kad jaminan

Glucometers Van Touch Select Simple dan Select Plus: jalur ujian mana yang sesuai dan berapa harganya?

Semua penipuan penyakit ini terletak pada kenyataan bahawa pesakit tidak merasa pada tahap fizikal perubahan kritikal dalam komposisi darah, yang dapat mengakibatkan akibat yang buruk.

Alat yang sangat diperlukan untuk pengukuran jumlah glukosa dalam darah secara berkala adalah glukometer. Peranti hanya boleh digunakan dengan jalur ujian khas..

Perlu diingat bahawa pelbagai jenis glukometer memerlukan penggunaan jalur khas yang direka hanya untuk jenis peranti ini. Pengilang glukometer juga menghasilkan bahan habis pakai untuknya. Model Van Touch Select Simple dan Select plus menerima sebaran terhebat.

Jalur ujian apa yang sesuai untuk glukometer Van Touch Select

Ringkas

Mereka mempunyai tahap ketepatan yang sangat tinggi. Kajian ini melibatkan lebih 12,000 sukarelawan. Ujian jalur komprehensif dilakukan selama tujuh tahun.

Hasil kajian ini membuktikan: 97.6% memenuhi Piawaian Antarabangsa untuk Ketepatan. Tunjukkan kepekatan yang sangat rendah.

Kelebihan:

 • struktur dua elektrod memberikan kawalan dua kali. Untuk membandingkan hasilnya, petunjuk dari masing-masing digunakan;
 • penggunaan satu kod semasa pemasangan. Dalam proses penggunaan hanya pengesahan kod yang diperlukan;
 • tahap perlindungan zon kawalan yang unik dari lonjakan suhu, perubahan kelembapan, dan pelbagai pelepasan. Ketepatan hasil yang dijamin jika anda menyentuh kawasan kawalan dengan tangan anda;
 • kehadiran tanda dalam bentuk jalur memastikan operasi yang betul: menghidupkan hanya berlaku apabila jalur dipasang dengan betul. Kemungkinan memutarbelitkan hasilnya jika jalur tidak dipasang dengan betul dihapuskan sepenuhnya;
 • sedikit penurunan cukup untuk analisis;
 • penarikan automatik isipadu darah yang dikehendaki ke kapilari jalur ujian yang digunakan. Perubahan warna medan kawalan memberi isyarat jumlah darah yang diperlukan untuk analisis. Skrin akan segera melaporkan ralat sekiranya jumlah yang diperlukan tidak mencukupi untuk analisis;
 • keupayaan untuk memeriksa di mana sahaja, di luar rumah, bila-bila masa.

Pilih Plus

Hanya boleh digunakan dengan meter ini. Setiap bungkusan mengandungi jalur ujian dan arahan..

OneTouch Select Plus Meter

Ciri-ciri:

 • memerlukan 5 saat untuk mendapatkan hasilnya;
 • analisis boleh dilakukan dengan hanya 1 μl darah;
 • pelbagai ukuran;
 • tanpa pengekodan;
 • pelindung luar pelindung (anda boleh memegang tangan anda di mana-mana tepi jalur).

Kemudahan penggunaan:

 • pertama anda perlu membasuhnya dengan baik dan kemudian, setelah dirawat dengan antiseptik, lap tangan anda sehingga kering. Prosedur ini menghilangkan kemasukan zarah asing ke dalam darah, yang dapat memutarbelitkan hasilnya dengan ketara;
 • jalur ujian hendaklah diletakkan di port meter, anak panah putih akan membantu melakukan ini dengan betul;
 • dari tusukan di permukaan sisi jari anda perlu mengeluarkan titisan darah pertama;
 • titisan seterusnya digunakan terus ke jalur, darah akan bergerak ke dalam alat;
 • hanya 5 saat, dan peranti memaparkan ukuran;
 • kehadiran glukosa oksidase dalam ujian enzim memungkinkan untuk menggunakan darah yang diambil dari beberapa tempat alternatif (kawasan bahu);
 • penggunaan semula mustahil.

Berapakah jalur ujian untuk glukometer Van Tach Select: harga purata

Dikeluarkan dalam bungkusan yang mengandungi 2 tiub, 25 pcs. Pada masa yang sama, beberapa kedai dalam talian menawarkan untuk membeli satu set dua atau lebih pakej yang sesuai. Dalam kes ini, pembelian akan jauh lebih murah.

Jalur Ujian OneTouch Select Plus

Cadangan seperti ini sangat relevan bagi penderita diabetes jenis 1, yang sering terpaksa mengukur kadar gula - beberapa kali sehari. Anda boleh membeli di kebanyakan farmasi atau membuat pesanan.

Nuansa penggunaan dan penyimpanan

Perlu juga diingat bahawa pelindung tiub tidak menjamin keselamatan apabila terkena cahaya matahari atau suhu dan kelembapan yang terlalu tinggi..

Lebih-lebih lagi, dilarang sama sekali untuk memaparkan helaian pada ubah bentuk, atau memecahkannya.

Video-video yang berkaitan

Gambaran keseluruhan meter OneTouch Select:

 • Menstabilkan kadar gula dalam jangka masa yang lama
 • Mengembalikan pengeluaran insulin pankreas

Untuk belajar lebih lagi. Bukan ubat. ->

Van Touch (Satu Sentuhan) Pilih Glukometer sederhana 1 pc.

Anda boleh menerima pesanan anda esok 05/18/2020

Penerangan

Pelantikan

Sistem Pemantauan Glukosa Darah.

Ciri-ciri

 • Julat nilai yang diukur adalah 1.1-33.3 mmol / L.
 • Penentukuran - setara dengan pengiraan plasma.
 • Contoh - Darah Kapiler Seluruh Segar.
 • Masa analisis - 5 saat.
 • Kaedah Analisis - Glukosa Oksidase Biosensor.
 • Bekalan Kuasa - Satu bateri litium CR 2032 (3.0 V) yang diganti (atau bateri setara).
 • Unit ukuran - mmol / l.
 • Ingatan hanyalah hasil ujian glukosa atau penyelesaian kawalan terakhir.
 • Matikan automatik - 2 minit selepas tindakan terakhir.
 • Saiz - 86 mm x 51 mm x 15.5 mm.
 • Berat - kira-kira 43 g dengan bateri.
 • Julat operasi - suhu: 10–44 ° C.
 • Ketinggian - sehingga 3,048 meter.
 • Kelembapan relatif - 10-90%.
 • Hematokrit - 30–55%.
 • Bateri - Bawah 3.0 VDC arus, 3 mA (satu bateri CR 2032) arus terus.

arahan khas

Peranti ini bertujuan untuk pengukuran kuantitatif glukosa dalam darah kapilari keseluruhan..

 • Tiada butang.
 • Tanpa pengekodan.
 • Isyarat bunyi untuk glukosa darah tinggi / rendah.
 • Perbezaan watak di skrin untuk glukosa tinggi dan rendah.
 • Memo dalam set ini membolehkan anda merakam cadangan doktor.

Digunakan dengan Jalur Uji Pilih Satu Sentuhan dan Penyelesaian Kawalan Pilih Satu Sentuhan.

OneTouch Select Simple adalah meter yang boleh dipercayai dan senang digunakan. Sangat mudah digunakan, kerana tidak memerlukan pengekodan, dan tidak mempunyai butang.

Sekiranya tahap glukosa berbahaya atau tinggi, meter akan memberi amaran mengenai perkara ini dengan isyarat bunyi khas, dan kad yang disertakan dalam kit - memo akan memberitahu anda apa yang harus dilakukan sekiranya berlaku hipoglikemia.

Saiz ringkas OneTouch Select Simple menjadikannya pendamping yang sempurna untuk perjalanan apa pun..

Arahan penggunaan

 1. Masukkan jalur ujian.
 2. Bawa setetes darah ke kapilari.
 3. Selepas 5 saat, ketahui hasilnya.

Peralatan

Kit itu mengandungi: Glukometer Satu Sentuhan Pilih Sederhana, bateri, jalur ujian One Touch Select, pen piercing, lancet steril, casing, manual pengguna, peringatan isyarat suara untuk tahap glukosa tinggi / rendah, kad jaminan. 1 set setiap pek.

Keadaan simpanan

Perkhidmatan jaminan tanpa had masa.

Jauhkan dari jangkauan kanak-kanak..

Jangan gunakan selepas tarikh luput.

Glucometer One Touch SelectSimple - ulasan

Pembantu saya untuk diabetes. Apakah kategori warganegara yang lebih sesuai dan pada tahap yang lebih rendah? Baca ulasan saya dengan sebilangan besar foto dan analisis terperinci.

Setiap orang mempunyai sejarah diabetes mereka sendiri, tetapi saya tidak mahu mendalam dan akan menulis secara ringkas perkara utama dari saya:

 • satu set berat badan yang tajam - selama 3 minggu 15 kg (saya tidak hidup dengan prinsip PP, tetapi juga tidak makan makanan segera dan makanan ringan setiap hari);
 • 4 tahun rawatan dan percubaan untuk hamil - diagnosis ovari polikistik dan gangguan kitaran (masing-masing, ketiadaan ovulasi);
 • kehamilan menggunakan inseminasi buatan;
 • melahirkan anak pada 7 bulan kehamilan kerana membuang air kerana alasan yang tidak diketahui;
 • kapsul kontraseptif di tangan untuk mengelakkan kehamilan yang mungkin berlaku (sekiranya berlaku);
 • selepas setahun, kemerosotan hasil ultrasound ovari, penyingkiran kapsul dari tangan dan rujukan ke doktor oleh ahli endokrinologi;
 • penentuan diagnosis - kecenderungan diabetes (ini adalah ketika petunjuk puasa baik, dan dua jam selepas pengambilan glukosa gula turun sedikit);
 • tujuan rawatan adalah minum tablet Glucophage Long selama 3 bulan, pemakanan yang betul, bersukan, dan mengukur gula darah seminggu sekali;
 • hasilnya - tidak ada polikistik, tolak 10 kg selama 3 bulan rejimen (kadang-kadang mengganggu diet), kesejahteraan dan pemulihan kitaran yang sangat baik.

Kemudian saya merancang untuk membuat tinjauan terperinci lengkap mengenai rawatan saya, tetapi sekarang kita akan bercakap mengenai pembantu utama - One Touch SelectSimple glucometer. Saya membelinya dari pautan ini dengan harga kira-kira 750 rubel. (Saya tidak ingat sebenarnya). Di sini, dalam kotak seperti itu dia dijual.

1. Glukometer

Sarungnya diperbuat daripada plastik berkualiti tinggi. Senang memegangnya di tangan - ia tidak mempunyai sudut tajam dan di panel depan terdapat kemurungan kecil di bawah ibu jari. Ia sangat ringan dan sederhana. Ia tidak mempunyai satu butang - hanya layar dan dua lingkaran berwarna, yang ditunjukkan oleh anak panah di layar pada kadar gula darah rendah atau tinggi. Lubang pemasangan jalur ujian ditandakan dengan anak panah hitam.

Pencipta meter melakukan beberapa kajian dan mendapati bahawa ternyata ada pengguna yang sering lupa melihat hasil pengukuran gula darah. Mereka menumpahkan darah dan menjalankan perniagaan mereka. Bagi orang-orang seperti itu, glukometer VanTouch Select Simple mempunyai fungsi isyarat suara yang terpasang dalam kes-kes di mana gula berada di atas atau di bawah normal, iaitu dengan keadaan hiperglikemia atau hipoglikemia. Mungkin, banyak pesakit diabetes biasa dengan keadaan ketika, kerana kadar gula cenderung menjadi sifar, seseorang ingin melakukan sebanyak mungkin perkara. mempunyai masa untuk semuanya. Mereka mengukur gula - rendah, ya, tetapi kepala tidak lagi memahami dan pergi melakukan pekerjaan rumah tangga. Glukometer VanTouch Select Simple tidak akan membiarkan anda pergi dengan mudah! Dengan itu, anda bukan sahaja dapat mengukur gula dengan tepat, tetapi juga akan sentiasa mengetahui gula darah tinggi atau rendah!

Hanya terdapat petunjuk yang paling diperlukan yang dipaparkan di layar:

 • penunjuk hasil pengukuran terakhir
 • penunjuk kesediaan meter
 • penunjuk bateri rendah (memberi amaran terlebih dahulu)
 • penunjuk bateri penuh

Jalur ujian satu sentuhan pilih sederhana

One Touch® Select Simple ™ adalah meter glukosa darah terbaru Lifescan untuk menentukan glukosa darah anda di rumah dengan cepat dan tepat. Ini adalah glukometer termudah untuk digunakan, sesuai untuk mereka yang tidak setuju untuk mengubah irama hidup mereka yang biasa kerana diagnosis diabetes.

Peranti ini begitu padat dan mudah digunakan sehingga dapat dengan mudah dibawa bersama anda dalam situasi kehidupan biasa - dalam perjalanan, perjumpaan perniagaan, semasa bersukan, atau hanya ketika anda berada dalam lingkungan rakan anda. Tidak perlu lagi pengekodan - Pilih meter glukosa Simple ™ memberi amaran kepada anda akan gula darah tinggi atau rendah.

OneTouch® SelectSimple ™ Meter memenuhi Keperluan Pesakit.

Jalur Uji Pilih Satu Sentuhan - Penggunaan yang Disyorkan

Kualiti hidup pesakit diabetes tidak hanya bergantung pada ubat yang boleh dipercayai - hingga tahap tertentu, pengubahsuaian gaya hidup mempengaruhi hasil rawatan. Pemakanan rendah karbohidrat, kawalan tekanan fizikal dan emosi, pemantauan kadar gula darah secara berkala membantu ubat memanjangkan usia aktif pesakit.

Hari ini anda dapat mengawal glisemia di rumah. Glukometer OneTouch Select dan jalur ujian dengan nama yang sama, yang dapat melakukan analisis dengan tepat dan cepat dalam apa jua keadaan - di rumah, di tempat kerja, di jalan raya, mengatasi masalah penting ini.

Ciri-ciri bahan ujian Van Touch Select

Jalur ujian OneTouch Select serasi dengan OneTouch Select dan OneTouch Select Simple. Kedua-dua model ini dihasilkan oleh syarikat farmasi Lifescan, bahagian Johnson & Johnson..

Dalam pembungkusan jalur ujian One Touch Select No. 50, masing-masing dapat melihat 2 tiub dengan 25 jalur. Oleh itu, dalam kotak 100 atau 150 keping kotak pensel akan 2-3 kali lebih banyak. Ini membolehkan anda memanjangkan jangka hayat pakej jika pengukuran tidak dilakukan setiap hari..

Adalah penting bahawa semua jalur yang dihantar ke Rusia dikodkan dengan satu kod biasa - 25, yang bermaksud bahawa ketika mengganti bungkusan, memasukkan cip ke dalam peranti untuk menukar kod tidak perlu: apabila meter dihidupkan, ini berlaku secara automatik. Setuju, kelebihan penting bagi pengguna yang sudah dewasa yang tersebar.

Sekiranya keadaan penyimpanan dilanggar (apabila tiub dibiarkan dalam cuaca beku atau di bawah sinar matahari), peranti mungkin mengeluarkan mesej Er 9, yang menunjukkan bahawa sensor telah mengesan ketidakcocokan antara julat suhu operasi peranti dan persekitaran.

Oleh kerana jaminan pada bioanalisis yang sesuai dengan jalur ujian Van Toytch Select adalah seumur hidup, maksimum yang boleh berlaku semasa pengukuran adalah kegagalan bateri (ia dirancang untuk 1000-1500 ukuran, bergantung pada model).

Peranti itu sendiri mengingatkan masalah: gambar bateri dipaparkan pada paparan di sudut. Penting untuk memilih bateri pengganti dengan model yang sama.

Semasa mengganti bateri yang habis, atau ketika membeli peranti baru atau mengemas jalur ujian sekali lagi, peranti mesti diperiksa ketepatannya menggunakan cecair kawalan OneTouch Verio khas, yang dapat dibeli secara terpisah. Ujian serupa juga diperlukan sekiranya peranti jatuh dari ketinggian atau disimpan dalam keadaan tidak betul..

Selain pengekodan automatik, kelebihan jalur OneTouch Select termasuk penarikan automatik penurunan cecair, struktur plat pelbagai lapisan, memastikan kualiti dan kebolehpercayaan bahan, pemprosesan data yang cepat (tidak lebih dari 5 saat).

Di Rusia, barang tersebut diperakui (perakuan pendaftaran FSZ No. 2008/00034 dari 09/23/2015), ia boleh dibeli secara bebas di rangkaian farmasi. Pada jalur ujian One Touch Select No. 50, harga purata ialah 760 rubel.

Cadangan Jalur Uji

Tidak kira sama ada anda menggunakan bioanalis sebelum atau mengambil meter untuk kali pertama, baca dengan teliti arahan untuk bahan habis pakai dan peranti sebelum membuka tiub dengan jalur ujian OneTouch Select. Bukan hanya anggaran operasi peranti yang bergantung pada ini (bagaimanapun, jalur yang rosak oleh pengendalian yang tidak betul tidak dapat dipulihkan), tetapi juga ketepatan pengukuran, dan, oleh itu, kualiti hidup pesakit diabetes.

Kalibrasi sistem Van Touch Select dilakukan dengan plasma. Ini adalah kaedah ujian darah yang paling moden, yang bermaksud bahawa pembacaan meter akan sepenuhnya mematuhi hasil ujian darah untuk gula yang dibuat di makmal.

Lebih senang menyimpan bungkusan helai di bilik tidur, misalnya, di dalam kabinet yang gelap, tidak dapat diakses oleh kanak-kanak. Peti sejuk dengan kelembapannya yang tinggi, ambang tingkap dengan ultraviolet yang agresif atau meja di sebelah katil dengan bateri pemanasan pastinya tidak sesuai untuk tujuan ini.

Sekiranya casing atau jalur rosak (kotor, cacat), atau balang telah lama dibuka bersentuhan dengan udara, walaupun dengan jangka hayat yang normal, bahan habis pakai tersebut tidak dapat digunakan.

Semasa membuka tiub untuk pertama kalinya, tarikh mesti ditandakan pada bungkusan, kerana sekarang jangka hayat bahan (6 bulan) mesti dikira dari hari kebocoran.

Jalur ini mempunyai lapisan pelindung, jadi anda boleh menyentuhnya di mana sahaja.

Tetapi tangan harus bersih, kerana darah atau bahan cemar lain tidak dibenarkan di bahagian atas plat putih.

Jangan tolak jalur ke dalam penyambung dengan kuat sehingga ia cacat, jangan memotong bahagiannya - manipulasi sedemikian akan menyebabkan penyelewengan hasil.

Bahan habis pakai - bahan boleh guna. Walaupun anda mencuci kesan darah atau larutan kawalan, reagen yang digunakan pada bahagian kerja telah bertindak balas, dan analisis kualitatif tidak akan berfungsi.

Sebelum mengukur, periksa tarikh luput dan suhu jalur dan meter. Kedudukannya hampir sama jika disimpan pada suhu bilik..

Arahan penggunaan

Untuk melakukan pengukuran dengan cepat dan tanpa rasa sakit, penting untuk mengikuti semua peringkat algoritma prosedur. Arahan terperinci dalam kit juga terdapat dalam bahasa Rusia.

 1. Pastikan semua alat dan bahan yang anda perlukan untuk pengukuran berada di hujung jari anda. Kit sistem disimpan dalam bekas khas - dengan cara ini lebih baik disimpan, senang dibawa ke jalan raya. Semua aksesori yang diperlukan diperbaiki, ini membolehkan anda melakukan pengukuran tanpa mengeluarkan peranti atau tiub dari casing. Terdapat dudukan untuk pen piercing, serta poket untuk menyimpan lancet pakai buang. Untuk prosedur, anda juga memerlukan alkohol dan bulu kapas untuk membasmi kuman luka. Sekiranya anda memerlukan cermin mata atau pencahayaan tambahan, jaga ini terlebih dahulu. Walaupun dimensi ringkas peranti, layarnya besar dan fonnya besar, tetapi tidak ada lampu latar.
 2. Setetes darah dapat diperoleh dengan menggunakan pen Van Touch, yang mesti disiapkan terlebih dahulu. Lepaskan lancet steril dari bungkusan, buka penutup piercer dan masukkan jarum ke dalam sarang. Ia sangat nipis dan tajam, jadi anda tidak akan merasa sakit semasa tusukan. Tanggalkan kepala pelindung dari lancet dan tutup penutupnya. Pusingkan bahagian bawah casing untuk menetapkan kedalaman tusukan mengikut jenis kulit anda. Semakin besar bilangannya di dalam kotak, semakin besar tusukannya. Pen siap.
 3. Sekarang anda perlu menyiapkan tangan anda. Sekiranya mereka dalam keadaan sejuk, ini akan memperburuk aliran darah, memutarbalikkan hasilnya. Basuh di dalam air suam dengan sabun dan keringkan sehingga bersih. Daripada tuala rawak, lebih baik mengambil pengering rambut.
 4. Tanggalkan jalur uji dari tiub dan tutup rapat dengan segera. Ia ditutup dengan lapisan pelindung, jadi ia juga dapat dipegang oleh zona penunjuk (tentu saja dengan tangan yang bersih dan kering). Masukkan jalur ke dalam meter sehingga kenalan hitam-putih menghadap ke atas. Peranti dengan serta-merta menyala secara automatik dan menunjukkan kod jalur ujian - 25. Selepas 5 saat, gambar jalur muncul dengan penurunan yang berkelip dan tulisan yang menyertainya "berlumuran darah". Peranti untuk prosedur sudah siap.
 5. Siapkan tapak tusukan dengan mengurut jari anda dengan perlahan untuk meningkatkan peredaran darah. Tekan penindas dengan kuat ke atas pad, tekan butang rana. Berhati-hati membentuk titisan tanpa banyak tekanan (cairan antar sel memutarbalikkan hasilnya), pastikan ia tidak meleleh dan tidak merebak.
 6. Anda tidak perlu meletakkan jari anda - ini boleh merosakkan ujian. Bawa hujung jalur dengan alur ke bawah, tahan selama beberapa saat, dan secara automatik ia akan menarik jumlah darah yang diperlukan ke dalam alat. Pastikan kawasan kawalan penuh dengan darah.
 7. Sekarang di paparan anda dapat melihat undur: 5,4,3,2,1. Pada detik kelima, hasil pengukuran muncul di skrin..
 8. Rawat tempat tusukan dengan alkohol.
 9. Tanggalkan penutup pemegang dan lepaskan lancet yang telah digunakan. Untuk melakukan ini, tutup jarum dengan penutup pelindung dan tekan butang yang melepaskan scarifier. Ia mesti dibuang dengan jalur. Masih boleh memasukkan penutup pemegang ke tempatnya dan meletakkan semua aksesori ke dalam kotak simpanan.
 10. Jangan bergantung pada memori instrumen (menjimatkan hingga 350 ukuran) dan, lebih-lebih lagi, pada kemampuan anda sendiri. Catat hasil pengukuran dalam buku harian pemantauan kendiri atau komputer. Peranti ini juga memberi peluang seperti itu..

Apabila anda perlu mengukur gula darah

Situasi apa yang memerlukan pengukuran gula darah tambahan?

 • Latar belakang tekanan tinggi, penyakit;
 • Kerosakan kesejahteraan;
 • Penyesuaian dos ubat;
 • Memandu kenderaan;
 • Kecurigaan hipoglikemia nokturnal;
 • Aktiviti sukan;
 • Menambah produk baru ke menu;
 • Menukar mod kerja dan rehat.

Hanya pemahaman mengenai semua proses yang berlaku di dalam badan pesakit diabetes yang akan membantu mendekati masalah ini secara bertanggungjawab. Apabila anda perlu melakukan analisis yang jelas, apa yang harus anda perhatikan?

Bila hendak mengambil ukuranUntuk tujuan apa
Pada waktu pagi, semasa perut kosong, setelah bangunBagaimana ubat dan badan mengatur glukosa pada waktu malam?
Sebelum setiap hidanganBagaimana pilihan pinggan dan ukuran bahagian mempengaruhi pembacaan meter, adakah perlu pembetulan? Bagi pesakit diabetes yang bergantung kepada insulin, penting untuk menilai kecukupan dos insulin pendek sebelumnya untuk mengimbangi beban karbohidrat dalam makanan sebelumnya. Adakah gula kembali normal beberapa jam selepas makan?
Selepas makan (selepas 2 jam)Bagaimana pilihan makanan, ukuran hidangan, dan dos insulin mempengaruhi pampasan glisemik?
Sebelum bersenamAdakah saya memerlukan makanan ringan tambahan, adakah mungkin untuk bersukan atau bekerja keras sekarang atau lebih baik menangguhkan?
Semasa bekerja dan selepas beban ototBagaimana beban mempengaruhi gula darah? Adakah ia memberi kesan tertunda pada penunjuk ini? Adakah terdapat hipoglikemia??
Tekanan, berasa sakitAdakah faktor-faktor ini mempengaruhi gula darah?
Sebelum tidurAdakah saya memerlukan makanan ringan tambahan?
Pukul 3 pagiAdakah hipoglikemia pada waktu malam?
Bila-bila masa (atas nasihat doktor)Bagaimana terapi terpilih mempengaruhi gula?
Sebelum anda memanduAdakah bacaan glukometer sesuai untuk keselamatan pemandu?

Sudah tentu, semasa menyusun rejimen rawatan, ahli endokrinologi lebih mengutamakan petunjuk HbA1c. Tetapi bilangan hemoglobin yang terglikasi tidak menggambarkan perubahan berterusan yang berlaku di dalam badan selepas tekanan karbohidrat, otot atau emosi. Oleh itu, meter glukosa dengan jalur ujian adalah kaedah terbaik untuk mengawal glisemia hari ini. Hasil ujian pantas membolehkan anda segera mengambil langkah-langkah untuk membetulkan diet dan dos ubat. Buku harian pemantauan diri anda akan membantu doktor menilai keberkesanan rejimen terapi yang dipilih..

Strip ujian ONE TOUCH untuk ONE Touch Select meter No. 50

Pelanggan yang dihormati, laman web ini tidak menjual produk, tetapi menawarkan laman web farmasi dalam talian di mana anda boleh membeli ubat yang anda perlukan dengan harga yang kompetitif.

Arahan penggunaan

Jalur Ujian OneTouch Ultra digunakan untuk Glukometer Darah Siri Ultra OneTouch (OneTouch Ultra dan OneTouch UltraEasy) untuk mengukur tahap glukosa dalam darah keseluruhan.

 • Kawalan ketepatan berganda - struktur dua elektrod memberikan perbandingan dua elektrod berfungsi.
 • Lapisan pelindung khas - membolehkan anda menyentuh mana-mana bahagian jalur ujian.
 • Jalur ujian kapilari menghasilkan penurunan jumlah hanya dalam 1 saat untuk analisis.
 • Jalur hubungan khas - menghapuskan kemungkinan kesalahan.
 • Sekiranya jalur ujian dimasukkan dengan tidak betul, peranti tidak akan menyala.
 • Medan kawalan khas - menukar warna dan menunjukkan jika terdapat cukup darah untuk ujian.
 • Jalur ujian OneTouch Ultra memerlukan setetes darah kecil, yang dapat diperoleh dengan tusukan yang cetek.
 • Hanya serasi dengan One Touch Ultra Series.
 • Tarikan darah secara automatik ke kawasan ujian jalur ujian.

Ciri-ciri jalur ujian OneTouch Ultra:

 • Hasil analisis pantas - 5 saat.
 • Setetes darah yang agak kecil (1 mikroliter).
 • Jalur ujian kapilari sendiri menarik darah.
 • Medan kawalan pada jalur ujian membantu menentukan bila terdapat cukup darah pada jalur tersebut..
 • Jalur ujian hanya dalam satu kod "25".

Untuk memeriksa kehamilan.

Jalur ujian One Touch memerlukan setetes darah kecil (1 μl), yang dapat diperoleh dengan tusukan yang cetek.
Jalur Uji OneTouch direka untuk digunakan dengan Siri Glukometer Darah OneTouch Ultra (OneTouch Ultra dan OneTouch UltraEasy) untuk pengukuran kuantitatif glukosa dalam darah keseluruhan.
Jalur ujian One Touch itu sendiri mengambil jumlah darah yang diperlukan untuk analisis dan menunjukkan sama ada cukup untuk mendapatkan hasil yang tepat.
Jalur ujian kapilari membolehkan anda memilih tapak tusukan. Ia juga mudah bagi anda untuk membuat analisis dari bahu / lengan bawah atau telapak tangan, yang akan membolehkan anda melindungi jari anda dari tusukan berulang.
Anda boleh menyentuh jalur ujian One Touch di mana sahaja - semua elemen sensitif dilindungi. Itu membolehkan anda tidak memikirkan cara mengambil jalur ujian. Anda boleh menganalisis tanpa perlu risau faktor luaran (kotoran, habuk, air) akan mempengaruhi keputusan ujian anda..

Gunakan jalur sebaik sahaja anda mengeluarkannya dari casing.

Jangan gunakan setelah tarikh luput, mungkin tidak menunjukkan hasil yang betul.

Jangan gunakan 6 bulan selepas membuka tiub.

Botol atau penutup mengandungi penyerap kelembapan.

Tutup penutup sebaik sahaja mengeluarkan jalur ujian dari botol..

Simpan botol ujian di tempat yang sejuk dan kering pada suhu tidak melebihi 30 ° C. Elakkan cahaya matahari dan panas terik. Jangan simpan di dalam peti sejuk.

Simpan jalur ujian secara eksklusif dalam kotak asal, jangan pindahkan ke bekas atau bekas lain.

Apabila anda mengeluarkan satu jalur OneTouch Ultra dari casing, tutup penutup dengan segera.

Gunakan jalur sebaik sahaja anda mengeluarkannya dari casing.

Setelah anda membuka bungkusan, tandakan tarikh luput pada label. Enam bulan selepas anda membuka casingnya, buang jalur ujian yang tidak digunakan..

Jauhkan kotoran atau darah dari tepi putih bahagian atas jalur..

Jangan gunakan jalur selepas tarikh luput yang tertera pada bungkusan..

Van Touch (Satu Sentuhan) Pilih Glukometer sederhana 1 pc.

Anda boleh menerima pesanan anda esok 05/18/2020

Penerangan

Pelantikan

Sistem Pemantauan Glukosa Darah.

Ciri-ciri

 • Julat nilai yang diukur adalah 1.1-33.3 mmol / L.
 • Penentukuran - setara dengan pengiraan plasma.
 • Contoh - Darah Kapiler Seluruh Segar.
 • Masa analisis - 5 saat.
 • Kaedah Analisis - Glukosa Oksidase Biosensor.
 • Bekalan Kuasa - Satu bateri litium CR 2032 (3.0 V) yang diganti (atau bateri setara).
 • Unit ukuran - mmol / l.
 • Ingatan hanyalah hasil ujian glukosa atau penyelesaian kawalan terakhir.
 • Matikan automatik - 2 minit selepas tindakan terakhir.
 • Saiz - 86 mm x 51 mm x 15.5 mm.
 • Berat - kira-kira 43 g dengan bateri.
 • Julat operasi - suhu: 10–44 ° C.
 • Ketinggian - sehingga 3,048 meter.
 • Kelembapan relatif - 10-90%.
 • Hematokrit - 30–55%.
 • Bateri - Bawah 3.0 VDC arus, 3 mA (satu bateri CR 2032) arus terus.

arahan khas

Peranti ini bertujuan untuk pengukuran kuantitatif glukosa dalam darah kapilari keseluruhan..

 • Tiada butang.
 • Tanpa pengekodan.
 • Isyarat bunyi untuk glukosa darah tinggi / rendah.
 • Perbezaan watak di skrin untuk glukosa tinggi dan rendah.
 • Memo dalam set ini membolehkan anda merakam cadangan doktor.

Digunakan dengan Jalur Uji Pilih Satu Sentuhan dan Penyelesaian Kawalan Pilih Satu Sentuhan.

OneTouch Select Simple adalah meter yang boleh dipercayai dan senang digunakan. Sangat mudah digunakan, kerana tidak memerlukan pengekodan, dan tidak mempunyai butang.

Sekiranya tahap glukosa berbahaya atau tinggi, meter akan memberi amaran mengenai perkara ini dengan isyarat bunyi khas, dan kad yang disertakan dalam kit - memo akan memberitahu anda apa yang harus dilakukan sekiranya berlaku hipoglikemia.

Saiz ringkas OneTouch Select Simple menjadikannya pendamping yang sempurna untuk perjalanan apa pun..

Arahan penggunaan

 1. Masukkan jalur ujian.
 2. Bawa setetes darah ke kapilari.
 3. Selepas 5 saat, ketahui hasilnya.

Peralatan

Kit itu mengandungi: Glukometer Satu Sentuhan Pilih Sederhana, bateri, jalur ujian One Touch Select, pen piercing, lancet steril, casing, manual pengguna, peringatan isyarat suara untuk tahap glukosa tinggi / rendah, kad jaminan. 1 set setiap pek.

Keadaan simpanan

Perkhidmatan jaminan tanpa had masa.

Jauhkan dari jangkauan kanak-kanak..

Jangan gunakan selepas tarikh luput.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes