Kelebihan penggunaan glukometer Bionime gm 300

Banyak cara dan cara untuk mengawal kesihatan mereka terbuka kepada orang moden, yang membolehkan mereka tidak meninggalkan rumah mereka untuk tujuan ini. Ini merujuk kepada pengenalan aktif pelbagai alat mudah alih yang menganalisis petunjuk kesihatan biokimia penting. Peranti ini mudah didapati dijual dan menggunakan peralatan perubatan di rumah seperti itu tanpa banyak kesukaran, bahkan orang tua akan belajar.

Salah satu alat perubatan yang paling banyak dibeli untuk produk perubatan adalah glukometer. Bagi orang yang didiagnosis menghidap diabetes, alat ini adalah pembantu utama dalam memantau keadaan mereka. Kejayaan terapi yang ditetapkan harus dipantau dengan cara objektif, hanya meter yang bermaksud.

Penerangan mengenai glucometer Bionime gm 300

Peranti Bionheim adalah sebilangan model. Khususnya, peranti Bionime 100, Bionheim 300 dan Bionheim 500 adalah yang paling terkenal. Ramai pembeli berpotensi berminat untuk membeli glukometer Bionime gm 300. Model ini dilengkapi dengan port pengkodan yang boleh ditanggalkan, ia membolehkan peranti ini menjadi teknologi yang tepat dan boleh dipercayai.

Kenalan pita untuk ujian dibuat menggunakan aloi emas.

Fakta ini juga mempengaruhi ketepatan tindak balas dan jangka hayat peralatan yang panjang. Kelebihan lain dari alat ini adalah bahawa tidak perlu memasukkan kod, dan ini, seterusnya, mengurangkan risiko memaparkan petunjuk yang salah.

Kemudahan lain yang jelas dari Bionheim adalah kepantasannya. Anda dapat mengetahui kandungan glukosa dalam darah dalam 8 saat. Begitu banyak masa yang diperlukan untuk peranti memberikan jawapan yang boleh dipercayai.

Perhatikan ciri penganalisis berikut:

 • Julat nilai yang diukur adalah besar - dari minimum hingga 33.3 mmol / l;
 • Peranti mempunyai jumlah memori yang besar - anda boleh menyimpan sekurang-kurangnya 300 hasil dalam memori dalaman alat dengan selamat;
 • Peranti menyokong fungsi mengira hasil purata - selama 7, 14 dan 30 hari;
 • Peranti ini tidak takut dengan kelembapan tinggi, oleh itu, walaupun petunjuk 90% kelembapan udara tidak akan mempengaruhi kesannya.

Alat ini berfungsi menggunakan kaedah penyelidikan elektrokimia. Bateri dalam peranti direka untuk sekurang-kurangnya seribu analisis. Perlu diperhatikan bahawa peranti dapat dimatikan secara automatik setelah 3 minit setelah perangkat berhenti digunakan.

Mengapa pesakit mempercayai Bionime gm 300

Walaupun terdapat persaingan yang tinggi, produk Bionheim mendapat pelanggan mereka sehingga kini. Pada tahun 2003, syarikat ini terlibat dalam pengeluaran peralatan perubatan mudah alih; dalam pembuatan peranti, penciptanya bergantung pada cadangan ahli endokrinologi.

Ngomong-ngomong, produk Swiss bukan sahaja sesuai untuk kegunaan rumah. Selalunya, glukometer ini dibeli untuk jabatan endokrinologi hospital, di mana pesakit diabetes perlu kerap memeriksa tahap glukosa mereka..

Mengapa orang lain memilih produk ini? Ia boleh didapati dari segi harga. Ia lebih murah daripada banyak analog dan, seperti yang dicatat oleh beberapa pengguna peranti, lebih mudah untuk bekerja dengannya. Persoalan logik timbul, mengapa alat ini agak murah? Ini adalah monoanalyzer: hanya mengesan tahap glukosa dalam darah, tidak mengukur, misalnya, kolesterol yang sama. Oleh itu, pilihan tambahan tidak termasuk dalam harga.

Kos meter

Ini adalah peranti yang berpatutan, ia boleh didapati dijual dalam julat harga 1500-2000 rubel. Peranti moden, ergonomik, tepat dan pantas dibeli dengan baik, kerana harga seperti itu berpatutan untuk pesara dan orang dengan gaji rendah.

Ramai pembeli prihatin dengan soalan: Jalur ujian Bionime 300 - berapakah harga terendah? Kos peralatan yang diperlukan bergantung pada jumlah helai dalam bungkusan.

Sekiranya anda membeli 100 keping, maka secara purata pembelian sedemikian akan menelan belanja 1,500 rubel. Untuk 500 keping anda akan memberikan 700-800 rubel, dan untuk 25 - 500 rubel.

Lima tahun peranti ini akan dijamin. Sudah tentu, disarankan untuk membeli peralatan di kedai yang profilnya adalah produk perubatan. Anda boleh membeli glukometer dengan harga yang lebih rendah di iklan, tetapi anda tidak akan mendapat jaminan, dan juga jaminan bahawa peranti itu diberikan kepada anda dalam keadaan baik.

Mengapa kita memerlukan jalur ujian

Bionime, seperti banyak bioanalisis mudah alih lain, menunjukkan hasilnya menggunakan jalur ujian yang disebut. Mereka disimpan dalam tabung peribadi, menggunakannya sangat mudah. Elektrod berlapis disepadukan pada permukaan jalur ini, kerana mungkin terdapat peningkatan kepekaan terhadap glukosa. Ini seterusnya, memastikan ketepatan pengukuran..

Mengapa penyemburan emas digunakan oleh pengeluar model meter ini? Dipercayai bahawa logam mulia memungkinkan untuk mencapai kestabilan elektrokimia semasa tindak balas biokimia. Kestabilan ini mempengaruhi kebolehpercayaan hasil. Anda juga boleh menemui jalur ujian di kedai profil atau di farmasi.

Pilihan Glukometer

Semasa membeli produk perubatan, pastikan peralatannya lengkap, semuanya sudah siap. Anda mungkin tidak memerlukan beberapa senarai, tetapi untuk produk yang berkualiti, setiap elemen yang disediakan oleh pengeluar harus ada di dalam kotak.

Model Bionime merangkumi:

 • Bioanalyzer itu sendiri;
 • Bateri;
 • 10 lancet untuk penindik (steril);
 • 10 jalur ujian;
 • Pen penindik;
 • Pelaburan Pengekodan
 • Kunci pengesahan;
 • Diari nilai rakaman;
 • Kad perniagaan untuk diisi dengan datanya (untuk membantu pengguna dalam kes kecemasan);
 • Waranti, arahan lengkap;
 • Kes.

Sebelum memulakan, anda perlu memasang port pengekodan, tidak begitu sukar. Pastikan untuk melihat kod pada pembungkusan jalur ujian dan nilai digital pada port pengekodan - ia mesti sepadan. Sekiranya peranti mempunyai port pengekodan lama, anda mesti mengeluarkannya. Ini dilakukan dengan peranti dimatikan. Pelabuhan baru dimasukkan ke dalam slot pada alat sehingga terdengar klik khas. Anda perlu memasang port baru setiap kali untuk setiap pembungkusan jalur ujian berikutnya.

Cara melakukan analisis menggunakan glukometer

Di hampir semua alat profil ini, kaedah penggunaannya sama. Mula-mula anda harus mencuci tangan dengan sabun, kemudian lap dengan tuala kertas. Tangan licin, basah dan melekit tidak boleh digunakan..

Arahan penggunaan Glucometer Biomine gm 300:

 1. Pasang lancet dalam pen piercing khas. Pilih tahap kedalaman tusukan. Pertimbangkan perkara ini: untuk kulit yang cukup nipis, kedalaman minimum cukup, untuk yang tebal, hanya diperlukan maksimum. Untuk percubaan pertama, kedalaman tusukan rata-rata disyorkan..
 2. Pasang jalur ujian ke dalam peranti, selepas itu peranti akan hidup sendiri.
 3. Pada paparan anda akan melihat titisan yang berkelip.
 4. Tusuk jari anda. Pastikan untuk mengeluarkan titisan pertama dari tapak tusukan dengan kapas (tanpa alkohol!), Dan bawa titisan seterusnya ke jalur ujian dengan berhati-hati.
 5. Selepas 8 saat, anda akan melihat jawapannya di skrin.
 6. Tanggalkan jalur ujian dari peranti, maka alat akan mati secara automatik.

Mengapa ahli endokrinologi mengesyorkan model tertentu ini?

Doktor perhatikan ketepatan intelektual menguji peranti. Port pengekodan meter mempunyai ciri teknikal dan intelektual yang diperlukan, sehingga peranti dapat dikalibrasi secara automatik. Ini adalah kelebihan teknik yang ketara, kerana penentukuran manual sering menyebabkan kesukaran..

Peranti ini dilengkapi dengan paparan kristal cair yang besar - ini bermakna bahawa pesakit yang cacat penglihatan akan dapat melihat hasil pengukuran dengan tepat.

Meter dengan sendirinya menyala sebaik sahaja jalur uji masuk, dan jalur dilengkapi dengan penyerapan sampel darah secara automatik.

Demi kemudahan pengguna, dia dapat memasukkan / mengeluarkan jalur dari peranti tanpa perlu risau jari-jarinya akan menyentuh sampel darah dan ini akan memberi kesan negatif terhadap pengukuran.

Memori peranti menyimpan hingga 300 hasil, ditunjukkan oleh tarikh pengukuran dan waktu. Melihatnya mudah: anda hanya perlu menggunakan tatal atas dan bawah.

Adalah lebih baik jika pesakit kencing manis dapat mengambil darah bukan hanya dari hujung jari, tetapi juga, misalnya, dari telapak tangannya atau bahkan lengan bawahnya. Semua bacaan yang diambil diperbaiki oleh alat sebagai sampel darah vena..

Ulasan pengguna

Oleh kerana model ini, tanpa keterlaluan, adalah salah satu yang paling popular, ruang Internet penuh dengan ulasan pengguna. Bagi banyak calon pembeli, mereka adalah garis panduan terbaik untuk memilih meter yang sempurna. Berikut adalah beberapa ulasan.

Hari ini tidak begitu mudah untuk membeli peranti ini: banyak kedai yang menjual peralatan perubatan mudah alih memberitahu bahawa barang tersebut dihentikan. Sekiranya anda tidak dapat menemui model ini dengan tepat, lihat produk Bionheim yang lain.

Jalur Ujian Bionime No. 25 (Bionime GS300) untuk Glucometer GM300 dan GM500

Jalur Uji Bionime No. 25 (GS300) sesuai untuk glukometer GM300 dan GM500. Setelah menusuk tanpa rasa sakit, sampel darah kecil 1.4 μl dengan cepat dan automatik memasuki jalur ujian, dimasukkan dengan ketat ke dalam port. Apabila darah memasuki peranti, reaksi kimia berlaku, yang mengakibatkan pembentukan arus elektrik dengan skala kecil. Oleh itu, adalah penting bahawa tidak ada kerugian atau gangguan dalam perjalanan dari tindak balas kimia ke peranti - bagaimanapun, ketepatan pengukuran bergantung padanya. Telah diketahui bahawa emas adalah konduktor yang hampir sempurna, tidak tertakluk kepada pengaruh persekitaran. Oleh kerana elektrod jalur ujian dan kenalan port pengekodan diperbuat daripada aloi emas, dan jarak dari zon tindak balas kimia ke tempat pengukuran adalah minimum - hanya 2-3 mm, ini semua membantu menghilangkan pengaruh kerugian dan gangguan, dan, oleh itu, untuk mencapai ketepatan maksimum. Selepas hanya 8 saat, paparan akan menunjukkan hasil yang tepat dari tahap glukosa darah. Teknologi pembuatan jalur ujian, iaitu cetakan suntikan, memastikan kualiti produk yang stabil. Jalur ujian tegar yang diperbuat daripada plastik khas sangat sesuai digunakan oleh orang yang menghidap diabetes. Reka bentuk jalur menghalang hubungan dengan darah dan mencegah pencemaran sampel darah. Elektrod aloi emas digunakan, yang mempunyai kestabilan elektrokimia yang sangat baik, kerana sinyal dapat dihantar dengan cepat dengan ralat minimum. Berkat reka bentuk tanpa wayar, pelemahan isyarat dihapuskan. Jarak minimum dari zon reaksi ke tempat pengukuran membantu mengelakkan pengaruh persekitaran luaran pada darah. Ujian hanya memerlukan sampel darah dalam jumlah yang sangat kecil - kurang dari 1.4? Darah diserap secara automatik. Reagen berasaskan glukosa oksidase memberikan hasil yang tepat dengan kehadiran gula lain dalam darah bersamaan dengan glukosa.

GM300

Meter glukosa paling kanan

GM300

Reka bentuk yang tidak licin Membiarkan Anda Mudah Dikendalikan

Sebagai tambahan kepada ketepatan pengukuran glukosa darah, kami berharap dapat menggunakan anda dengan lebih mudah melalui reka bentuk yang baik.

Jalur Hak milik ™ Proprietary

Dengan reka bentuk jalur Validus Technology ™, jalur Rightest ™ memastikan ketepatan dan ketepatan tinggi dalam bacaan.

Pencegahan hubungan darah

Jalur ujian yang lebih besar dan tebal membantu masalah ketangkasan. Reka bentuk sisipan sampingan yang inovatif memastikan kebersihan yang lebih baik.

Paparan yang senang dibaca

Paparan dan teks yang besar mudah dibaca.

Pemegang kod pintar yang boleh diganti

Pemegang kod pintar secara automatik menentukur meter untuk memberi anda ketepatan untuk setiap kotak jalur baru.

Glucometer Bionime Kanan GM300

Bionime Rightest GM300 Glucometer adalah ketepatan dan ukuran yang selesa. Glukometer Bionime dicipta oleh ahli endokrinologi yang telah hidup dengan diabetes selama lebih dari 25 tahun. Menggabungkan pengalaman peribadi dan kemampuan profesional, glukometer Bionime adalah alat pemantau diri diabetes yang sangat baik..

Kawasan kerja tetap steril.!

Ciri-ciri The Bionime Rightest GM300TM adalah port pengkodan yang boleh ditanggalkan dan keselesaan pengukuran khas. Port pengkodan yang dapat diganti dihasilkan dan dikalibrasi serentak dengan satu set jalur ujian, yang memastikan keserasian yang sempurna. Pengguna tidak perlu lagi memasukkan kod, menghabiskan masa tambahan. Kemurnian tapak tindak balas dijamin, ketepatan pengukuran tidak berkurang seiring dengan waktu.

GM 300 memberikan pengukuran pantas dalam 8 saat. Isipadu darah diperlukan untuk analisis, hanya 1.4 μl.
Peranti ini mempunyai paparan besar dengan jumlah besar, casing dengan sisipan sisi anti slip, operasi satu butang yang mudah. Ia dilengkapi dengan memori untuk 300 pengukuran dengan fungsi mengira rata-rata selama 1, 7, 14 dan 30 hari. Bionime Rightest GM300TM sangat sesuai untuk penghidap diabetes jenis 2. Ini adalah alat yang dapat membantu menganalisis secara sederhana dan selesa bahkan orang-orang yang mengalami gangguan penglihatan dan kesukaran dalam kemahiran motor..

Tepat

 • Jalur Uji Aloi Emas
 • Reka bentuk jalur ujian plastik keras yang dipatenkan menghilangkan hubungan darah, menjadikan kawasan kerja steril
 • Port pengkodan yang dapat diganti dihasilkan dan dikalibrasi serentak dengan satu set jalur ujian, yang memastikan keserasian yang sempurna
 • Kebersihan tempat reaksi dijamin, ketepatan pengukuran tidak berkurang dari masa ke masa berkat port pengekodan yang dapat diganti

Pengeluar: Bionime, Switzerland

Waranti - 5 tahun
Kemungkinan Jaminan Sepanjang Hayat

Glucometer Bionime GM100 - ulasan

Pendapat pengguna paksa, dengan pengetahuan minimum dalam bidang perubatan

Selamat siang dan malam!

Saya tidak suka menyakiti dan tidak suka dilayan. Di rumah, saya selalu melanggar jadual minum ubat, tidak ada waktu, kemudian waktu "terlewat". Pada masa muda, tidak ada apa-apa, kecuali 40 dan memukul. hai. Gula darah tinggi.

Saya datang ke klinik setiap pagi, indikatornya tinggi dan tidak stabil dari 9.4 hingga 6.3. Hanya analisis Glycated Hemoglobin yang membantah hasilnya, menghasilkan purata tiga bulan 5.3. Diagnosis diabetes mellitus belum disahkan. Hanya untuk mengandaikan bahawa semasa analisis umum mereka melakukan kesalahan, melanggar syarat kebersihan, atau saya sangat gugup di dinding institusi. Sekiranya tekanan darah saya melonjak ke sana, mengapa tidak juga gula. Suasana yang memerintah di kalangan orang-orang yang sakit dan menderita. Walau apa pun yang berlaku, keraguan tetap ada dan agar tidak berkeliaran di klinik dan kekurangan dalam barisan, saya membeli glukometer Bionime GM100.

Syarikat farmasi Switzerland Bionime Corp terlibat dalam pengembangan dan pengeluaran peralatan perubatan. Satu siri glukometernya Bionime GM tepat, berfungsi, mudah digunakan. Penganalisis bio digunakan di rumah untuk mengawal gula darah, dan ia juga berguna untuk pekerja perubatan di hospital, sanatorium, rumah jagaan, jabatan kecemasan untuk ujian cepat glukosa dalam darah kapilari pada temu janji awal atau pada pemeriksaan fizikal.

 1. Kelajuan pemprosesan biomaterial yang tinggi - dalam masa 8 saat peranti memaparkan hasilnya di paparan;
 2. Penindas minimal invasif - pen dengan jarum paling tipis dan pengatur kedalaman menusuk menjadikan prosedur pengambilan darah yang tidak menyenangkan hampir tidak menyakitkan;
 3. Ketepatan yang mencukupi - kaedah pengukuran elektrokimia yang digunakan dalam glukometer garis ini dianggap paling maju sehingga kini;
 4. Paparan kristal cecair besar (39 mm x 38 mm) dan cetakan besar - untuk pesakit diabetes dengan retinopati dan gangguan penglihatan yang lain, ciri ini membolehkan anda melakukan analisis sendiri, tanpa bantuan orang luar;
 5. Dimensi padat (85 mm x 58 mm x 22 mm) dan berat (985 g dengan bateri) memberikan keupayaan untuk menggunakan peranti mudah alih dalam apa jua keadaan - di rumah, di tempat kerja, di jalan;
 6. Jaminan Sepanjang Hayat - pengeluar tidak mengehadkan jangka hayat produknya, jadi anda boleh bergantung pada kebolehpercayaan dan ketahanannya.

Sebagai teknologi pengukuran, peranti ini menggunakan sensor elektrokimia teroksidasi. Penentukuran dilakukan pada darah kapilari keseluruhan. Julat ukuran yang dibenarkan adalah dari 0,6 hingga 33,3 mmol / L. Semasa pengambilan sampel darah, hematokrit (nisbah eritrosit ke plasma) mestilah dalam lingkungan 30-55%.

Saya membeli tanpa cadangan khas, memberi tumpuan kepada harga dan maklumat yang terdapat pada bungkusan. Pada masa pembelian, promosi Tahun Baru berlaku, tawaran itu nampaknya menguntungkan bagi saya. Peranti ini tidak mahal, tetapi untuk jalur ujian dan jarum tambahan, anda mesti mengeluarkannya. Nasib baik, kit itu merangkumi 25 jalur ujian, dan 10 jarum (mengapa, tepatnya, 10, dan tidak semua 25). Cukup untuk pertama kalinya.

Sebagai tambahan kepada tujuan utama, peranti ini mempunyai sejumlah ciri tambahan yang akan sangat berguna bagi orang yang mempunyai diagnosis. Sebagai contoh, ia menyimpan dalam ingatan hasil 300 pengukuran terkini, menetapkan tarikh dan waktu prosedur. Mengira purata selama seminggu atau sebulan. Peranti ini tidak memerlukan tempat perlindungan yang banyak untuk dianalisis. Peranti ini beroperasi pada dua bateri AAA dengan kapasiti 1.5 V. Penggunaan tenaga adalah menjimatkan, cukup untuk 1000 ukuran. Secara automatik dimatikan setelah tiga minit tidak aktif.

Julat suhu operasi cukup luas - dari +10 hingga + 40 ° С pada kelembapan relatif

 1. Siapkan tangan anda dengan mencuci dengan air suam dan sabun dan mengeringkannya dengan pengering rambut atau secara semula jadi. Dalam kes ini, bulu alkohol akan berlebihan: kulit dari alkohol kasar, mungkin memutarbelitkan hasilnya.
 2. Selalunya, jari tengah atau jari manis digunakan untuk pengambilan sampel darah, tetapi jika perlu, anda boleh mengambil darah dari telapak tangan atau lengan bawah, di mana tidak ada rangkaian vena. Menekan pegangan dengan kuat ke sisi pad, tekan butang untuk tusukan. Urut jari anda dengan perlahan, anda perlu mengeluarkan darah. Penting untuk tidak berlebihan, kerana cairan antar sel memutarbalikkan hasil pengukuran.
 3. Lebih baik tidak menggunakan titisan pertama, tetapi membuangnya dengan lembut dengan kapas. Bentuk bahagian kedua (instrumen hanya memerlukan 1.4 μl untuk analisis). Sekiranya anda membawa jari anda dengan ujung ke hujung jalur, ia akan secara automatik masuk darah. Countdown bermula di skrin dan setelah 8 saat hasilnya muncul.
 4. Semua peringkat disertai dengan isyarat bunyi. Selepas pengukuran, keluarkan jalur ujian dan matikan peranti.

Saya membaca cadangannya dan terkejut dengan item nombor 1. Bulu alkohol tidak sesuai - mengapa digunakan di institusi perubatan, maka mereka harus tahu, seperti tidak ada orang lain mengenai ciri analisis seperti itu. Walaupun pengganti digunakan, kebanyakannya mengandungi alkohol. Secara logiknya, sebarang penyelesaian boleh mempengaruhi analisis akhir.

Di Internet saya membaca mengenai ciri-ciri jarum logam.

Tidak perlu merawat kulit dengan alkohol - logam dari mana lancet dibuat mempunyai sifat pembasmi kuman, dan menjatuhkan alkohol ke dalam darah dapat memutarbelitkan hasilnya. Alkohol digunakan hanya apabila tidak ada cara untuk mencuci tangan. Sebaiknya lakukan ini sekerap mungkin, kerana di bawah pengaruh alkohol kulit secara beransur-ansur menebal dan kasar, dan tusukan pada masa yang sama menjadi lebih menyakitkan.

Sekarang saya faham, perkara utama adalah mencuci tangan anda dengan sabun dan air suam.

Permukaan jalur ujian ditutup dengan elektrod berlapis emas khas, yang tidak dapat mempengaruhi kosnya. Tetapi ciri ini membolehkan anda mendapatkan hasil yang boleh dipercayai dengan penyimpangan minimum..

Peranti memberikan hasilnya dalam masa 8 saat, memberitahu isyarat bunyi.

Untuk menilai kesilapan dalam kesaksian, saya memeriksa hasil analisis yang dilakukan di klinik dengan keterangan alat saya. Jangka masa antara dua sampel darah adalah 4-5 minit. Angka menari sebanyak plus / minus 0.3; minimum 0.1; Bukti serupa tidak dapat dicapai. Memandangkan keperluan subjektif saya untuk operasi peranti, ralat tidak ketara dan intinya tidak akan berubah.

Jalur ujian BIONIME untuk glukometer GS300 Kanan

janji temu: untuk glukometer, parameter penyelidikan: glukosa

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian BIONIME untuk glukometer GS300 Kanan

Pengilang: BIONIME Aksesori: jalur ujian Tujuan: untuk meter

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian untuk glukometer Bionime GS300 (25 keping)

Jalur ujian Bionime GS300 mempunyai reka bentuk yang dipatenkan khas yang memberikan kegunaan dan ketepatan maksimum. Kenalan Aloi Emas

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Uji Bionime untuk Glucometer GS300 dan G Paling Kanan.

Jalur ujian untuk glucometer 2x25 pcs. Bionime 50 keping (2 botol masing-masing 25 keping) Sesuai untuk sentuhan aloi emas GM300 dan GM500 Glukometer Reka bentuk menghilangkan sentuhan dengan darah pada masa pengukuran, meninggalkan kawasan kerja...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Bionime Rightest Glucose Meter Strip Strips GS-300, 50.

Pengilang: Arkray; Aksesori: jalur ujian; Tujuan: untuk meter

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian untuk glucometer glucocardum N25

Pengilang: BIONIME Aksesori: jalur ujian Tujuan: untuk meter

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime Rightest GS300 No. 50

Jalur ujian untuk glukometer 25 keping. Bionime Rightest GS300 25 keping (1 botol) Sesuai untuk glukometer GM300 dan GM500 Kenalan aloi emas Reka bentuk menghilangkan sentuhan dengan darah pada masa pengukuran, meninggalkan kawasan kerja...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Uji Bionime untuk Glucometer Kanan GS-300, 25.

Jalur ujian berkualiti tinggi Bionime Rightest GS300 (50 keping). Penerangan: - port pengekodan disertakan; - jangka hayat 24 bulan; - kenalan aloi emas; - dalam bungkusan 50 keping

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime Rightest GS300 No. 50

Direka untuk diagnostik in vitro (di luar badan). Untuk kawalan diri dan penggunaan profesional

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian "Bionim" No. 50

Jenama: OneTouch; Baris: Pilih; Aksesori: Jalur Uji

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Ujian Lifescan, Johnson & Johnson "One To.

Pengilang: BIONIME Aksesori: jalur ujian Tujuan: untuk meter

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime Rightest GS300 No. 25

Jangka hayat semasa jalur ujian: 11/01/20 Jalur Uji iHealth Jalur ujian EGS-2003 direka khas untuk glukometer iHealth. Pakej ini merangkumi 50 Jalur Uji iHealth; Semua produk iHealth...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian untuk glucometer IHealth EGS-2003 (50 pcs)

janji temu: untuk glukometer, parameter penyelidikan: glukosa

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Ujian Accu-Chek Performa

Jalur uji Bionime Rightest GS300 dirancang untuk menentukan kepekatan glukosa dalam darah kapilari dan digunakan bersamaan dengan glukometer. Memeriksa sendiri kadar glukosa dalam darah membolehkan anda dengan cepat menerima maklumat mengenai kepekatan glukosa dalam darah

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime Rightest GS300 50pcs

Jalur ujian untuk glukometer 25 keping. Bionime Rightest GS300 25 keping (1 botol) Sesuai untuk glukometer GM300 dan GM500 Kenalan aloi emas Reka bentuk menghilangkan sentuhan dengan darah pada masa pengukuran, meninggalkan kawasan kerja steril Diperbuat daripada kapilari plastik keras.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Uji Bionime untuk Glucometer Kanan GS-300, 25.

Direka untuk mengukur gula darah. Masa ujian hanya 10 saat, yang membolehkan anda melakukan analisis ekspres dalam masa sesingkat mungkin.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian untuk meter glukosa IME-DC PRINCE 50 pcs.

Jalur ujian untuk glucometer 2x25 pcs. Bionime 50 keping (2 botol masing-masing 25 keping) Sesuai untuk glukometer GM300 dan GM500 Kenalan aloi emas Reka bentuk menghilangkan sentuhan dengan darah pada masa pengukuran, meninggalkan kawasan kerja steril Diperbuat daripada kapilari plastik keras.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Bionime Rightest Glucose Meter Strip Strips GS-300, 50.

Kuantiti glukosa dalam darah kapilari segar menggunakan SD Check Gold

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian SD Periksa Emas No. 50

Set jalur ujian "Unistrip1", direka untuk pemantauan sendiri tahap glukosa darah. Set ini merangkumi 50 helai - ini sesuai dengan keperluan minimum bulanan pesakit. Mereka sesuai untuk glukometer:...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian "Unistrip1" ke sistem kawalan.

Jalur ujian aloi emas untuk meter glukosa darah Bionime GM-300 dan GM-500. Jalur ujian Bionime RightestTM GS300 mempunyai reka bentuk khas yang memberikan kegunaan dan ketepatan maksimum. Kenalan aloi emas memberikan wayar yang sempurna.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime GS300 / 25

Jalur ujian aloi emas untuk meter glukosa darah Bionime GM-300 dan GM-500. Jalur ujian Bionime RightestTM GS300 mempunyai reka bentuk khas yang memberikan kegunaan dan ketepatan maksimum. Kenalan aloi emas memberikan wayar yang sempurna.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime GS300 / 50

Jalur ujian untuk meter VanTouch Select Plus (OneTouch Select Plus). Pakej ini mengandungi 100 jalur ujian. Hanya sesuai untuk meter Select Plus

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian ONETOUCH Select Plus 100 pcs ONE TOUCH Test.

• Hasilnya siap dalam 5 saat • Hanya 1 µl darah yang mencukupi • Mematuhi standard ketepatan terkini ISO 15197: 2013

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Van Touch Select Plus 100 keping

50 keping (2 botol masing-masing 25 keping) Sesuai untuk glukometer GM300 dan GM500 Kenalan yang diperbuat daripada aloi emas Reka bentuk menghilangkan sentuhan dengan darah pada masa pengukuran, meninggalkan kawasan kerja steril Diperbuat daripada plastik keras Kaedah kapilari pengambilan darah Umur simpan 24 bulan.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Bionime Rightest GS300 2x25 pcs.

Jalur ujian untuk meter VanTouch Select Plus (OneTouch Select Plus)

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian One Touch Select plus No.50

janji temu: untuk glukometer, parameter penyelidikan: glukosa

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Ujian CareSens POP / II

Jalur ujian IME-DC 50 keping untuk meter IME-DS. Ketepatan pengukuran yang tinggi membolehkan anda mengesyorkan jalur ujian dan glukometer untuk pemilik pam insulin

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian untuk glukometer IME-DC (50 pcs.)

Jalur ujian One Touch Verio (OneTouch Verio) digunakan untuk mengukur glukosa darah dengan glukometer: One Touch Verio Pro plus (OneTouch Ultra Verio Pro +) Ciri-ciri: o 0.4 µl darah digunakan o jalur kapilari o setelah membuka penggunaan tiub untuk.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian "OneTouch Verio", 50 pcs.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian unistrip 1 generik No. 50

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Ime-dc 50 pcs putera

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian kontur untuk litar glukometer TC N50x3

Keadaan penyimpanan Uji jalur aset periksa bateri Jauhkan dari jangkauan kanak-kanak

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Accu-Chek Accu-Chek Asset Strips Asset N50

janji temu: untuk glukometer, parameter penyelidikan: glukosa

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian untuk meter VanTouch Select Plus (OneTouch Select Plus)

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian One Touch Select plus No. 100

janji temu: untuk glukometer, parameter penyelidikan: glukosa

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian glukosa Sentuhan Mudah

Ujian ini berdasarkan reaksi bahan: Kolesterol oksidase / Kolesterol esterase, Peroksidase / Kromogen. Keamatan warna sebatian berwarna yang dihasilkan dari tindak balas sebanding dengan kepekatan kolesterol total dalam darah. Ciri-ciri: Komposisi: Kromogen.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian kolesterol MultiCare-in, 5 pcs..

Ujian ini berdasarkan reaksi bahan: Kolesterol oksidase / Kolesterol esterase, Peroksidase / Kromogen. Keamatan warna sebatian berwarna yang dihasilkan daripada tindak balas sebanding dengan kepekatan jumlah...

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian kolesterol MultiCare-in, 5 pcs..

janji temu: untuk glukometer, parameter penyelidikan: glukosa

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur Uji Kontur Plus

janji temu: untuk glukometer, parameter penyelidikan: glukosa

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

jalur ujian untuk glucometer ak-chek melakukan 50 pcs

Jalur ujian untuk glukometer OneTouch Select Plus. Terdapat 50 jalur ujian dalam bungkusan. Ia sesuai dan eksklusif untuk meter Select Plus.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian One Touch Select Plus No. 50

Jalur ujian untuk meter VanTouch Select Plus (OneTouch Select Plus). Terdapat 50 jalur ujian dalam bungkusan. Hanya sesuai untuk meter Select Plus

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian ONETOUCH Select Plus 50 pcs ONE TOUCH Test-.

Jalur ujian "One Touch Select" digunakan bersama dengan glucometer "One Touch Select" dan "Watch Select Simple"

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Pilih Satu Sentuhan (Pilih Satu Sentuhan) No. 50

Penentuan kuantitatif glukosa dalam darah kapilari segar menggunakan glukometer Contour TS

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Kontur TS No. 50 (Kontur TS)

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

jalur ujian untuk satu sentuhan glukometer pilih N100

Petunjuk: Pengukuran kuantitatif glukosa darah. Hasil: Pengukuran glukosa darah yang tepat dalam 5 saat

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

menguji jalur Ujian OneTouch Van Touch Select Plus

Pengilang: IME-DC Jenis: glukometer Kaedah pengukuran: elektrokimia

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian ime-dc idia 50 pcs.

Pickup, Pos Rusia, Kurier, syarikat Logistik

Jalur ujian Unistrip (UniStrip) No. 50 - generik (analog.

Pasangan uji Bionime GS300, 50 pcs.

Kupon ujian Bionime Rightest GS 300 (50 pcs.)

 • Firmovі test-zumki dengan elektrod dari logam mulia
 • Reka bentuk eksklusif dengan permukaan yang luas untuk dilaksanakan di Rusia
 • Suami ujian itu sendiri mesti memerlukan darah untuk dianalisis
 • Analisis robot shvidkiy dengan ujian darah: 1.4 μl

Pasangan uji Bionime mempunyai elektrod logam yang dipatenkan, dipatenkan, mahal, dan juga menjamin kekuatan ajaib dan kesan pemangkin. Emas indah untuk tenaga elektrik dan kestabilan elektrik, jadi saya ingin menyimpan wang saya dalam hasil vimiryuvan. Meter glukosa darah GM 300 sekaligus dengan pasangan ujian GS 300 membolehkan anda memilih glukosa darah dengan lebih tepat, dan juga menjaga kesihatan anda.

Beli kupon ujian Bionime Rightest GS 300 di Odessa dan Ukraine, anda boleh zrobovshy zavovlennya di laman web kami, tetapi telefon dan telefon untuk nombor telefon +38 (066) 849 30 66; +38 (063) 632 03 75.

Glucometer Bionime Kanan GM300

Bionime Rightest GM300 Glucometer adalah ketepatan dan ukuran yang selesa. Glukometer Bionime dicipta oleh ahli endokrinologi yang telah hidup dengan diabetes selama lebih dari 25 tahun. Menggabungkan pengalaman peribadi dan kemampuan profesional, glukometer Bionime adalah alat pemantau diri diabetes yang sangat baik..

Kawasan kerja tetap steril.!

Ciri-ciri The Bionime Rightest GM300TM adalah port pengkodan yang boleh ditanggalkan dan keselesaan pengukuran khas. Port pengkodan yang dapat diganti dihasilkan dan dikalibrasi serentak dengan satu set jalur ujian, yang memastikan keserasian yang sempurna. Pengguna tidak perlu lagi memasukkan kod, menghabiskan masa tambahan. Kemurnian tapak tindak balas dijamin, ketepatan pengukuran tidak berkurang seiring dengan waktu.

GM 300 memberikan pengukuran pantas dalam 8 saat. Isipadu darah diperlukan untuk analisis, hanya 1.4 μl.
Peranti ini mempunyai paparan besar dengan jumlah besar, casing dengan sisipan sisi anti slip, operasi satu butang yang mudah. Ia dilengkapi dengan memori untuk 300 pengukuran dengan fungsi mengira rata-rata selama 1, 7, 14 dan 30 hari. Bionime Rightest GM300TM sangat sesuai untuk penghidap diabetes jenis 2. Ini adalah alat yang dapat membantu menganalisis secara sederhana dan selesa bahkan orang-orang yang mengalami gangguan penglihatan dan kesukaran dalam kemahiran motor..

Tepat

 • Jalur Uji Aloi Emas
 • Reka bentuk jalur ujian plastik keras yang dipatenkan menghilangkan hubungan darah, menjadikan kawasan kerja steril
 • Port pengkodan yang dapat diganti dihasilkan dan dikalibrasi serentak dengan satu set jalur ujian, yang memastikan keserasian yang sempurna
 • Kebersihan tempat reaksi dijamin, ketepatan pengukuran tidak berkurang dari masa ke masa berkat port pengekodan yang dapat diganti

Pengeluar: Bionime, Switzerland

Waranti - 5 tahun
Kemungkinan Jaminan Sepanjang Hayat

Glucometer Bionime GM: arahan penggunaan, cara penggunaan, ulasan

Penganalisis gula darah Swiss Bionime diakui sebagai sistem rawatan perubatan yang boleh dipercayai dan dipatenkan untuk pesakit dari mana-mana usia..

Instrumen pengukuran untuk penggunaan profesional atau bebas didasarkan pada nanoteknologi, dicirikan oleh kawalan automatik sederhana, mematuhi standard kualiti Eropah dan standard ISO antarabangsa.

Arahan untuk glukometer Bionheim menunjukkan bahawa hasil pengukuran bergantung pada kepatuhan terhadap keadaan dasar. Algoritma operasi alat berdasarkan kajian tindak balas elektrokimia glukosa dan reagen.

Glukometer Bionime dan spesifikasinya

Peranti berkelajuan tinggi yang selamat dan selamat berfungsi melalui jalur ujian. Peralatan standard penganalisis bergantung pada model yang sesuai. Produk menarik dengan reka bentuk laconic digabungkan dengan paparan intuitif, pencahayaan mudah, bateri berkualiti tinggi.

Dalam penggunaan berterusan, bateri tahan lama. Selang purata untuk menunggu hasilnya adalah dari 5 hingga 8 saat. Pelbagai model moden membolehkan anda memilih peranti yang diperakui berdasarkan pilihan dan keperluan individu..

Sub-spesies yang tidak dapat dilupakan berikut sangat popular:

 • GM 100. Biosensor padat dengan jaminan seumur hidup sangat mudah dikendalikan, berfungsi tanpa pengekodan, dan dikalibrasi oleh plasma. Pengiraan nilai purata diberikan selama satu, dua dan empat minggu. Penutupan automatik berlaku tiga minit selepas akhir ujian;
 • GM 110. Peranti yang dicipta oleh jurutera Switzerland, sesuai untuk kegunaan rumah dan profesional. Hasil ujian selaras dengan ujian makmal. Peranti ini digunakan oleh kakitangan perubatan sebagai alternatif penyelidikan makmal. Ia mempunyai operasi mudah, dikendalikan oleh satu butang. Lancet diekstrak secara automatik;
 • GM 300. Model ringkas generasi baru dengan port pengkodan berubah-ubah. Ketiadaan cipher mengurangkan kemungkinan memaparkan petunjuk yang salah. Fungsi hasil rata-rata dirancang selama 7, 14 dan 30 hari. Meter tidak takut kelembapan tinggi, secara automatik dimatikan tiga minit setelah jeda, mempunyai memori terbina dalam, disambungkan ke komputer;
 • GM 500. Peranti tidak memerlukan pengenalan cipher, yang menghilangkan kesilapan semasa penggunaan. Ketepatan pengukuran memberikan penentukuran automatik. Reka bentuk jalur ujian dirancang supaya seseorang tidak menyentuh kawasan kerja. Kekurangan hubungan dengan darah menjadikan laman utama steril. Tempoh yang singkat dari tempat pengambilan darah ke kawasan tindak balas kimia menghilangkan pengaruh persekitaran yang tidak diingini;
 • GM 550 yang paling kanan. Biosensor RAM untuk 500 pengukuran memungkinkan untuk mengawal dinamika rawatan, membuat perubahan yang diperlukan. Penentukuran automatik plat ujian menghilangkan keperluan untuk penyekat untuk setiap ujian berikutnya. Peranti memaparkan penyaringan purata selama 1, 7, 14, 30, 90 hari. Dimatikan secara automatik selepas 2 minit tidak aktif.

Set lengkap glucometer Bionime Rightest GM 550

Model dilengkapi dengan jalur ujian yang diperbuat daripada plastik tebal. Plat diagnostik mudah dikendalikan, disimpan dalam tiub individu.

Berkat lapisan berlapis emas khas mereka mempunyai kepekaan elektrod yang tinggi. Komposisi ini menjamin kestabilan elektrokimia mutlak, ketepatan bacaan maksimum.

Pengilang mendakwa bahawa penganalisis mudah alih benar-benar selamat kerana minimum penceroboh. Teknologi khas membolehkan pen menembusi kulit tanpa rasa sakit dan mengurangkan rasa tidak selesa. Kaedah elektrokimia menjamin ketepatan dan kepantasan pengukuran penyaringan..

Semasa penggunaan biosensor, kemungkinan kemasukan jalur yang salah dikecualikan. Sebilangan besar pada paparan adalah untuk orang yang cacat penglihatan.

Lampu latar menjamin pengukuran yang selesa dalam keadaan cahaya rendah. Kemungkinan pengambilan sampel darah di luar rumah. Sisipan sisi getah menghalang gelinciran yang tidak bijaksana.

Cara menggunakan glukometer Bionime: arahan penggunaan

Penyediaan penganalisis ekspres dilakukan dengan mengambil kira panduan tindakan yang dilampirkan. Sejumlah model dikonfigurasikan secara bebas; beberapa di antaranya dikalibrasi secara manual..

Ujian mudah terdiri daripada beberapa peringkat:

 • basuh tangan dan keringkan;
 • tapak pengambilan darah dirawat dengan antiseptik;
 • Masukkan lancet ke dalam pemegang, atur kedalaman tusukan. Untuk kulit biasa, nilai 2 atau 3 mencukupi, untuk unit padat - lebih tinggi;
 • sebaik sahaja jalur ujian diletakkan di dalam peranti, sensor akan dihidupkan secara automatik;
 • setelah ikon dengan penurunan muncul di skrin, mereka menusuk kulit;
 • titisan darah pertama dikeluarkan dengan kapas, yang kedua disapu ke kawasan ujian;
 • setelah jalur ujian menerima jumlah bahan yang mencukupi, isyarat bunyi yang sesuai muncul;
 • setelah 5-8 saat, hasilnya dipaparkan di skrin. Jalur terpakai dilupuskan;
 • penunjuk disimpan dalam memori peranti.

Glukometer Bionime memerlukan penggunaan bahan pakai buang pengeluarnya sendiri. Penggunaan pelat atau lancet asing merosakkan peranti atau memutarbelitkan nilai yang diperoleh.

Satu set lengkap produk ditunjukkan dalam arahan yang dilampirkan. Kemudian periksa biosensor itu sendiri untuk kerosakan mekanikal. Skrin, bateri dan butang harus ditutup dengan filem pelindung khas.

Untuk menguji prestasi, pasangkan bateri, tekan butang kuasa atau masukkan jalur ujian. Apabila penganalisis berada dalam keadaan baik, gambar yang jelas muncul di skrin. Sekiranya kerja diperiksa dengan larutan kawalan, permukaan jalur ujian ditutup dengan cecair khas.

Fungsi yang betul memastikan hasil analisis cepat.

Untuk mengesahkan ketepatan pengukuran, mereka lulus analisis makmal dan mengesahkan maklumat yang diperoleh dengan petunjuk peranti. Sekiranya data berada dalam julat yang dapat diterima, peranti berfungsi dengan betul. Untuk mendapatkan unit yang salah memerlukan pengukuran kawalan yang lain..

Dengan gangguan petunjuk yang berulang, kaji manual operasi dengan teliti. Setelah memastikan prosedur yang dilakukan sesuai dengan arahan yang dilampirkan, cuba cari punca masalahnya.

Berikut adalah kemungkinan kerosakan fungsi peranti dan pilihan untuk membetulkannya:

 • kerosakan pada jalur ujian. Masukkan plat diagnostik lain;
 • operasi peranti yang tidak betul. Ganti bateri;
 • Peranti tidak mengenali isyarat yang diterima. Ukur lagi;
 • Isyarat bateri rendah muncul. Penggantian segera;
 • kesalahan yang disebabkan oleh faktor suhu muncul. Pergi ke bilik yang selesa;
 • tanda darah tergesa-gesa dipaparkan. Tukar jalur ujian, lakukan pengukuran kedua;
 • kerosakan teknikal. Sekiranya meter tidak menyala, buka ruang bateri, lepaskan, tunggu lima minit, pasang sumber kuasa baru.

Harga dan ulasan

Walaupun Bionime adalah kegemaran dalam kaitannya dengan industri pesaing, kos produknya relatif rendah, berjumlah 3,000 rubel.

Harga penganalisis mudah alih berkadar dengan ukuran paparan, jumlah peranti penyimpanan, dan jangka masa jaminan. Memperolehi glukometer menguntungkan melalui rangkaian.

Kedai dalam talian menjual produk syarikat secara lengkap, memberikan sokongan perundingan kepada pelanggan biasa, menyampaikan alat pengukur, jalur ujian, lancet, alat promosi dalam masa yang singkat dan dengan syarat yang baik.

Menurut ulasan pengguna, glukometer Bionime dianggap sebagai alat mudah alih terbaik dari segi harga dan kualiti. Ulasan positif mengesahkan bahawa biosensor sederhana membolehkan anda menjaga tahap gula di bawah kawalan yang boleh dipercayai, tanpa mengira tempat dan masa pemeriksaan glisemik.

Ketepatan peranti padat dibenarkan oleh peningkatan populariti penganalisis di kalangan kakitangan perubatan.

Cara memasang Bionime Rightest GM 110 meter:

Membeli Bionime bermaksud memperoleh pembantu yang pantas, boleh dipercayai, selesa untuk memantau profil glisemik sendiri. Pengalaman luas dan kelayakan tinggi pengeluar ditunjukkan di seluruh barisan produk.

Kerja berterusan syarikat dalam bidang sains kejuruteraan dan penyelidikan perubatan menyumbang kepada reka bentuk sistem dan aksesori pemantauan kendiri baru yang diiktiraf di seluruh dunia..

Glukometer Bionime: model, arahan, ciri

Glukometer Bionime boleh menjadi alat yang sangat diperlukan untuk pesakit diabetes. Lagipun, dengan patologi ini sangat penting untuk mengetahui tahap glisemia anda untuk pembetulan profil glisemik yang betul. Agar tidak berlari ke hospital atau klinik setiap hari, doktor mengesyorkan penggunaan penganalisis gula mudah alih, seperti glucometer Bionime.

Hari ini mereka boleh dibeli di hampir semua farmasi. Sehingga kini, pasaran menyajikan sebilangan besar peranti untuk mengukur petunjuk glisemia pelbagai pengeluar (Abbott, One Touch, Bionime) dari pelbagai kategori harga.

Pada masa yang sama, menurut ulasan pengguna dan doktor, salah satu yang terbaik dari segi nisbah harga / kualiti adalah glukometer bionime gm 100, gm 300 dan raytest (kanan).

Ciri-ciri peranti

Syarikat perkilangan - syarikat Switzerland yang terlibat dalam pengembangan dan pengeluaran alat pengukur perubatan. Semua glukometer sederhana, yang memudahkan penggunaannya bukan hanya untuk golongan muda moden, tetapi juga untuk pesakit diabetes tua. Ia juga membolehkan pesakit menentukan keadaan glisemia tanpa bantuan profesional perubatan..

Peranti ini juga sangat diperlukan untuk jabatan endokrinologi hospital, apabila anda perlu segera mendapatkan data mengenai keadaan metabolisme karbohidrat. Ia digunakan oleh banyak doktor semasa pemeriksaan perubatan. Glukometer ini mempunyai kelebihan berbanding model lain..

 1. Ketersediaan. Glukometer bionime gm 300, gm 100, paling kanan, gs 300 berharga lebih banyak jika dibandingkan dengan peranti yang serupa dengan kualiti dan fungsi. Jalur glukometer juga mempunyai harga yang berpatutan, yang menjadikan peranti ini menjadi kegemaran berbanding pesaing. Ini adalah kelebihan bagi pesakit yang sering memerlukan pengukuran gula..
 2. Analisis kelajuan tinggi. Pengilangnya mendakwa bahawa glukometer tepat bionime, serta banyak model lain, selamat untuk pesakit kerana rendahnya pena tindik yang rendah, yang menusuk kulit dengan sangat mudah dan tidak menyakitkan. Oleh kerana kaedah elektrokimia, ketepatan tinggi dan kepantasan penentuan gula dicapai..

Baca juga Peringkat Glucometer 2017

Terdapat sebilangan besar ulasan positif mengenai alat ini oleh doktor dan pesakit yang memerlukan kawalan glisemik setiap hari.

Model

Rangkaian farmasi dan kedai peralatan perubatan membolehkan anda membeli model yang anda perlukan. Yang paling popular di antaranya ialah gm100, gm 300, gs300, dan juga 210, 550, 110. Mereka sangat serupa antara satu sama lain.

 1. Glukometer bionime gm 100 tidak memerlukan pengekodan jalur ujiannya. Manual tersebut mengatakan bahawa untuk analisis yang betul memerlukan 1.4 mikroliter darah, yang dianggap dalam jumlah besar jika dibandingkan dengan penganalisis lain.
 2. Model glukometer 110 menonjol antara peranti lain kerana kelebihan berbanding rakan sejawatnya. Ini adalah alat yang cukup mudah, yang mudah untuk memeriksa tahap glisemia di rumah. Oleh kerana sensor oksidase elektrokimia, hasil pengukuran yang paling tepat diperoleh..
 3. Bionime gs300 dianggap salah satu model paling popular kerana kekompakannya. Hasil pengukuran tersedia selepas 8 saat..
 4. Model ke-550 dilengkapi dengan memori yang menyimpan 500 ukuran. Pengekodan peranti adalah automatik.

Semua model dilengkapi dengan paparan besar dengan lampu latar yang terang, di mana terdapat sebilangan besar yang dapat dilihat walaupun pada orang tua yang kurang penglihatan..

Jalur ujian

Seperti penganalisis gula mudah alih yang lain, meter Bionime menggunakan jalur ujian. Mereka mudah dikendalikan, disimpan dalam tiub individu.

Arahan itu mengatakan bahawa permukaan jalur ditutup dengan elektrod berlapis emas khas. Oleh kerana itu, peningkatan kepekaan terhadap gula darah dicapai, yang membawa kepada hasil yang tepat..

Pengilang menggunakan penyemburan emas kerana logam ini memungkinkan untuk mencapai kestabilan elektrokimia semasa tindak balas kimia..

Dialah yang paling mempengaruhi ketepatan hasil yang diperoleh semasa analisis gula melalui penggunaan penganalisis profil glisemik mudah alih.

Jalur ujian boleh dibeli di farmasi atau kedai peralatan perubatan..

Baca juga Apakah rupa aseton dalam kencing manis

Manual pengguna ini menyatakan bahawa hasilnya tersedia dalam 5-8 saat. Model peranti mempengaruhi masa analisis. Untuk mendapatkan hasilnya, perlu dari 0,3 hingga 1,4 mikroliter darah. Jumlah cecair biologi juga disebabkan oleh model meter.

Persampelan darah

Manual pengguna untuk menentukan tahap gula di hampir semua peranti adalah serupa.

 1. Tahap pertama adalah rawatan tangan dengan larutan antiseptik atau sabun.
 2. Memasang lancet di pen penindik. Kemudian kedalaman tusukan dipilih. Penting untuk dipertimbangkan bahawa untuk kulit nipis, anda memerlukan minimum, untuk kulit tebal maksimum yang sesuai. Pesakit diminta untuk menetapkan kedalaman rata-rata untuk memulakannya..
 3. Jalur ujian dipasang di meter, selepas itu secara automatik dihidupkan.
 4. Titisan berkedip akan muncul di skrin.
 5. Jari ditusuk. Titisan pertama disapu dengan kapas tanpa alkohol, kerana ia mempengaruhi hasilnya. Titisan kedua dibawa ke jalur ujian.
 6. Hasilnya akan dipaparkan di layar setelah waktu yang ditentukan dalam arahan meter.
 7. Tanggalkan jalur ujian dari peranti, selepas itu peranti akan mati secara automatik.

Sebelum membeli glukometer, anda harus berjumpa doktor untuk menentukan pilihan terbaik.

Glucometer Bionime

Glukometer Bionime-110 akan membantu anda memantau tahap gula darah di rumah setiap hari. Peranti ini dihasilkan oleh syarikat Switzerland dan sesuai untuk pesakit diabetes dari segala usia. Bersama dengan peranti anda boleh membeli bekalan. Pelbagai model akan membolehkan anda memilih peranti seakurat mungkin untuk keperluan individu pesakit.

IA PENTING UNTUK TAHU! Malah diabetes "lanjut" dapat disembuhkan di rumah, tanpa operasi dan hospital. Baca sahaja apa yang dikatakan Marina Vladimirovna baca cadangannya...

Penerangan mengenai meter Bionime

Glukometer elektrokimia Bionheim adalah kotak plastik dengan paparan. Peranti ini berfungsi dengan jalur ujian yang dimasukkan ke dalam lubang khas.

Peralatannya berbeza-beza bergantung pada model, tetapi setiap perangkat memiliki bateri dan dilengkapi dengan layar besar dengan jumlah yang besar, memungkinkan penglihatan cacat menggunakan perangkat.

Glukometer Bionime-300 mempunyai memori terbina dalam dan boleh disambungkan ke komputer.

Gula dikurangkan serta-merta! Diabetes dari masa ke masa boleh menyebabkan banyak penyakit, seperti masalah penglihatan, keadaan kulit dan rambut, bisul, gangren dan juga tumor barah! Orang yang telah belajar pengalaman pahit untuk menormalkan tahap gula mereka menikmati... baca lebih lanjut...

Model apa yang ada?

Banyak pilihan konfigurasi untuk peranti yang membolehkan anda memilih yang terbaik untuk pesakit diabetes jenis 1 dan jenis 2, orang cacat penglihatan dan orang tua. Semua peranti mempunyai parameter penentukuran yang berbeza, memerlukan jumlah darah yang berlainan untuk ujian, dan kepekaan yang berbeza, serta waktu hasilnya dikeluarkan. Selalunya, model berikut dibeli dari siri ini:

Model GM-110 berada dalam kategori harga yang berpatutan dan sangat sesuai untuk penggunaan bebas..

 • "Bionheim-100". Kelebihan peranti dalam penentukuran plasma, minus - 1.4 μl bahan darah diambil untuk diuji.
 • Glucometer Bionime GM-110. Peranti ini mempunyai ciri-ciri kos dan kualiti yang optimum, ia paling disesuaikan untuk ujian di rumah. Untuk meningkatkan ketepatan hasilnya, sensor oksidase juga dapat digunakan..
 • Model Bionime GM300. Penguji yang mudah dan pantas memberikan hasil dalam 8 saat, mempunyai paparan yang besar.
 • Bionime GS-550. Ia mempunyai pengekodan automatik. Memori terbina dalam memberi akses kepada 500 hasil terkini, skrin diserlahkan.

Arahan penggunaan

Mengkonfigurasi meter GM Bionime Rightest dan model lain dalam siri ini dilakukan secara bebas. Arahan untuk penggunaan yang disertakan bersama peranti akan membantu untuk menunaikannya..

Sebilangan model mempunyai penentukuran automatik, beberapa perlu dikalibrasi secara manual. Waktu menunggu rata-rata untuk hasil berbeza dari 5 hingga 8 saat. 0.3-0.5 μl darah diambil untuk analisis.

Prosedur ujian adalah tipikal dan terdiri daripada beberapa peringkat:

 1. Tapak pengambilan darah dibasmi kuman dengan antiseptik.
 2. Lancet dimasukkan ke dalam pen jarum suntik dan kedalaman tusukan kulit disesuaikan..
 3. Jalur ujian dimasukkan ke dalam peranti, selepas itu secara automatik akan dihidupkan.
 4. Apabila penanda dengan penurunan pada layar menyala, tusukan kulit dibuat.
 5. Titisan darah pertama disapu, yang kedua disapu pada jalur ujian.
 6. Selepas beberapa saat, peranti menghasilkan hasil, setelah itu jalur yang digunakan dikeluarkan.
 7. Jawapannya tercatat dalam memori peranti.

Bahan yang boleh dibelanjakan

Jalur ujian untuk peranti hanya perlu dibeli dari pengeluar yang sama.

Glukometer Bionime Rightest dan jenis peranti lain memerlukan bahan pakai buang pengeluar yang sama. Sekiranya penggunaan penguji atau lancet luar, peranti mungkin tersasar, pecah, atau memberikan hasil yang memutarbelitkan. Anda boleh membeli bahan di farmasi, ia dijual tanpa preskripsi. Sebelum digunakan, disarankan untuk memeriksa integriti pembungkusan dan kesesuaian tarikh pelepasan..

Jalur ujian bersalut emas menjadikan keputusan ujian seakurat mungkin..

Ujian jalur

Bahan habis pakai biasanya disertakan dengan peranti pada pembelian pertama, kemudian mereka perlu dibeli. Jalur ujian untuk model lain dibungkus secara individu dan mudah digunakan..

Permukaan penguji ditutup dengan aloi bersalut nipis, yang memberikan kepekaan maksimum jalur terhadap komposisi kimia darah yang diambil, yang memungkinkan meter memberikan hasil yang sangat tepat. Biasanya dijual pada harga 100 keping setiap pek..

Semasa membeli, anda harus memperhatikan tarikh pembuatan dan ketatnya bungkusan.

Lancet instrumen

Alat penanda jarum suntik boleh guna dan tidak digalakkan menggunakannya semula. Anda boleh membelinya di farmasi khusus tanpa preskripsi. Pakej ini mengandungi 50 lancet, terdapat bungkusan ekonomi yang besar sebanyak 200 keping. Diameter jarum adalah 0.3 mm, yang menjadikan prosedur pengambilan darah tidak menyakitkan mungkin.

Berdasarkan fakta bahawa anda membaca baris ini sekarang, kemenangan dalam memerangi gula darah tinggi belum ada di pihak anda...

Dan adakah anda sudah memikirkan rawatan hospital? Ini dapat difahami, kerana diabetes adalah penyakit yang sangat berbahaya, yang, jika tidak dirawat, boleh mengakibatkan kematian. Haus berterusan, buang air kecil yang cepat, penglihatan kabur... Semua gejala ini sudah biasa anda ketahui secara langsung.

Tetapi adakah mungkin untuk merawat penyebabnya daripada kesannya? Kami mengesyorkan agar anda membaca artikel mengenai rawatan diabetes semasa... Baca artikel >>

Arahan penggunaan glukometer Bionime GM-100 dan kelebihannya

Syarikat farmasi Switzerland Bionime Corp terlibat dalam pengembangan dan pengeluaran peralatan perubatan. Glukometer siri Bionime GMnya tepat, berfungsi, mudah digunakan..

Bioanalyzer digunakan di rumah untuk mengawal gula darah, mereka juga berguna untuk pekerja perubatan di hospital, sanatorium, rumah jagaan, jabatan kecemasan untuk ujian cepat glukosa dalam darah kapilari pada awal pengambilan atau pada pemeriksaan fizikal.

Peranti tidak digunakan untuk membuat atau menarik diagnosis diabetes. Kelebihan penting dari glukometer Bionime GM 100 adalah kebolehaksesannya: kedua-dua peranti dan barang habis pakai dapat dikaitkan dengan segmen harga anggaran. Bagi pesakit diabetes yang mengawal glisemia setiap hari, ini adalah hujah yang meyakinkan untuk mendapatkannya, dan bukan satu-satunya.

Faedah Model

Bionheim adalah pengeluar bioanalisis yang terkenal menggunakan teknologi inovatif yang memberikan ketepatan dan kebolehpercayaan instrumen yang tinggi.

 1. Kelajuan pemprosesan biomaterial yang tinggi - dalam masa 8 saat peranti memaparkan hasilnya di paparan;
 2. Penindas minimal invasif - pen dengan jarum paling tipis dan pengatur kedalaman menusuk menjadikan prosedur pengambilan darah yang tidak menyenangkan hampir tidak menyakitkan;
 3. Ketepatan yang mencukupi - kaedah pengukuran elektrokimia yang digunakan dalam glukometer garis ini dianggap paling maju sehingga kini;
 4. Paparan kristal cecair besar (39 mm x 38 mm) dan cetakan besar - untuk pesakit diabetes dengan retinopati dan gangguan penglihatan yang lain, ciri ini membolehkan anda melakukan analisis sendiri, tanpa bantuan orang luar;
 5. Dimensi padat (85 mm x 58 mm x 22 mm) dan berat (985 g dengan bateri) memberikan keupayaan untuk menggunakan peranti mudah alih dalam apa jua keadaan - di rumah, di tempat kerja, di jalan;
 6. Jaminan Sepanjang Hayat - pengeluar tidak mengehadkan jangka hayat produknya, jadi anda boleh bergantung pada kebolehpercayaan dan ketahanannya.

Spesifikasi

Sebagai teknologi pengukuran, peranti ini menggunakan sensor elektrokimia teroksidasi. Penentukuran dilakukan pada darah kapilari keseluruhan. Julat ukuran yang dibenarkan adalah dari 0,6 hingga 33,3 mmol / L. Semasa pengambilan sampel darah, hematokrit (nisbah eritrosit ke plasma) mestilah dalam lingkungan 30-55%.

Peranti menyimpan dalam ingatan hasil 300 pengukuran terbaru, mencatat juga tarikh dan waktu prosedur.

Anda boleh mengira purata selama seminggu, dua, sebulan. Peranti bukan yang paling haus darah: 1.4 mikroliter biomaterial cukup untuk analisis.

Peranti ini beroperasi pada dua bateri AAA dengan kapasiti 1.5 V

Potensi ini cukup untuk 1000 ukuran. Penutupan automatik peranti setelah tiga minit tidak aktif memberikan penjimatan tenaga. Julat suhu operasi cukup luas - dari +10 hingga + 40 ° С pada kelembapan relatif

Arahan untuk meter Bionime GM-110. Glucometer bionime gm 100 ulasan

Pada masa ini, pasaran menawarkan banyak model glukometer moden berkualiti tinggi, yang diperlukan bagi pesakit diabetes untuk memantau keadaan mereka. Mereka berbeza dalam fungsi, ketepatan, pengeluar dan harga tambahan. Selalunya, memilih yang betul dari semua aspek bukanlah sesuatu yang mudah. Sebilangan pesakit lebih suka peranti Bionime model tertentu.

Model dan Kos

Selalunya dijual anda boleh menemui model GM300 dan GM500. Beberapa tahun sebelumnya, bionime gm 110 dan 100 juga dilaksanakan secara aktif.Namun, pada masa ini mereka tidak mendapat permintaan tinggi, kerana model GM 300 dan 500 mempunyai fungsi dan ketepatan yang hebat, dengan harga yang sama. Ciri perbandingan peranti ditunjukkan dalam jadual di bawah..

Peralatan

Glukometer Bionime 300 dan analognya yang lain, dihasilkan oleh jenama yang sama, mempunyai konfigurasi yang agak luas. Namun, ia mungkin berbeza-beza bergantung pada titik dan wilayah penjualan, serta model perangkat (tidak semua model memiliki set pengiriman yang sama). Di samping itu, kelengkapan konfigurasi secara langsung mempengaruhi harga. Selalunya komponen berikut dimasukkan dalam pakej:

 1. Sebenarnya meter dengan bateri (bateri jenis "tablet" atau "jari";
 2. Jalur ujian untuk peranti (berbeza bergantung pada model peranti) 10 keping;
 3. Lancet steril untuk menusuk kulit ketika mengambil sampel darah -10 keping;
 4. Scarifier - peranti dengan mekanisme khas yang membolehkan tusukan kulit cepat dan tidak menyakitkan;
 5. Port pengekodan, kerana tidak perlu mengekodkan peranti tambahan setiap kali anda membuka pakej jalur ujian baru;
 6. Kekunci kawalan;
 7. Buku harian untuk pembacaan meter untuk memberi doktor laporan mengenai keadaan kesihatan;
 8. Arahan penggunaan sesuai untuk peranti tertentu;
 9. Kad jaminan untuk perkhidmatan sekiranya berlaku kerosakan;
 10. Kes untuk menyimpan meter dan bekalan yang berkaitan.

Pakej ini dilengkapi dengan glukometer gm300 bionime paling kanan dan mungkin sedikit berbeza dari model lain..

Ciri-ciri dan manfaat

 • Tempoh kajian adalah 8 saat;
 • Isipadu sampel untuk analisis ialah 1.4 μl;
 • Definisi indikasi dalam lingkungan dari 0,6 hingga 33 mmol seliter;
 • Arahan glukometer bionime gm 100 membolehkan anda menyimpan pada suhu -10 hingga +60 darjah;
 • Ia dapat menyimpan hingga 300 pengukuran terbaru dalam memori, dan juga mengira nilai purata untuk sehari, seminggu, dua minggu dan sebulan;
 • Bionime gm100 membolehkan sehingga 1000 pengukuran menggunakan hanya satu bateri;
 • Peranti dihidupkan dan dimatikan secara automatik (menyala semasa memasang pita, memutuskan sambungan - tiga minit selepas memasang pita secara automatik);
 • Tidak perlu mengekod semula peranti sebelum setiap pembukaan pita ujian seterusnya.

Sebagai tambahan kepada ciri-ciri teknikal, banyak pengguna juga memperhatikan berat peranti yang rendah dan dimensi kecil, yang memudahkan anda membawanya di jalan atau ke tempat kerja.

Menggunakan

Bionime gm 110 mesti dimatikan. Buka paket jalur ujian, lepaskan port kawalan dari dalamnya dan pasangkan ke dalam penyambung di bahagian atas peranti sehingga berhenti. Sekarang anda perlu mencuci tangan dan memasukkan lancet ke dalam glukometer bionime. Tetapkan kedalaman tusukan untuk orang dewasa menjadi sekitar 2 - 3. Seterusnya, teruskan mengikut algoritma:

 • Masukkan pita ke dalam gm300 meter paling kanan bionime. Bip akan berbunyi dan peranti akan hidup secara automatik;
 • Tunggu sehingga glukometer gm300 bionime paling kanan memaparkan ikon penurunan pada paparan;
 • Ambil scarifier dan tusukan kulit. Picit dan hapuskan titisan darah pertama;
 • Tunggu tetesan kedua muncul dan sapukan pada pita ujian yang dimasukkan dalam meter Bionime 300;
 • Tunggu 8 saat sehingga bionime gm100 atau model lain menyelesaikan analisis. Selepas itu, hasilnya akan dipaparkan di skrin..

Sekiranya anda menggunakan glukometer bionime gm 100, arahan penggunaannya hanya mengesyorkan urutan penggunaan seperti itu. Tetapi ia juga berlaku untuk peranti lain jenama ini.

Jalur ujian

Untuk glukometer, anda perlu membeli dua jenis bahan habis pakai - jalur ujian dan lancet. Bahan-bahan ini mesti diganti secara berkala. Pita ujian boleh guna.

Lancet yang digunakan untuk menusuk kulit tidak boleh digunakan, tetapi juga memerlukan penggantian berkala ketika kusam.

Lancet untuk gs300 atau model lain agak universal dan tidak sukar untuk mencari yang sesuai untuk scarifier tertentu.

Keadaan lebih rumit dengan jalur. Ini adalah bahan khusus yang mesti dibeli untuk model meter tertentu (tetapan peranti untuk jalur sangat tipis sehingga perlu membuat kod semula beberapa peranti semasa membuka pembungkusan jalur baru), oleh itu, anda tidak boleh menggunakan yang tidak sesuai - ini penuh dengan memperoleh bacaan yang terdistorsi.

 1. Tutup bungkusan sebaik sahaja mengeluarkan pita;
 2. Simpan pada kelembapan biasa atau rendah;
 3. Jangan gunakan selepas tarikh luput.

Pelanggaran peraturan ini ketika menggunakan gs 300 atau pita uji lain akan mengakibatkan pembacaan yang salah.

Glucometer Bionime GM-100 - alat untuk menyaring pengukuran tahap glukosa darah. Ini adalah meter glukosa darah kompak generasi baru. Mereka sama-sama sesuai untuk semua peringkat umur. Paparan besar sangat selesa bagi mereka yang menderita penglihatan rendah..

Pengilang memberikan jaminan seumur hidup pada meter Bionime GM-100.

Glukometer dibuat oleh pakar syarikat Bionheim, yang merupakan salah satu pengeluar biosensor terkemuka. Syarikat ini menggunakan teknologi yang paling moden untuk memastikan kebolehpercayaan dan ketepatan bacaan yang tinggi..

Fungsi dan peralatan

Model ini dilengkapi dengan jalur ujian plastik keras. Mereka mempunyai kawasan khas yang perlu anda pegang agar tidak mengotorkan kawasan kerja. Elektrod berlapis emas diletakkan di jalur ujian, memberikan hasil pengukuran yang paling tepat..

Teknologi khas mengurangkan rasa tidak selesa semasa menusuk kulit.

Harga purata meter Bionime GM-100 di Rusia ialah 3,000 rubel.

 • Penentukuran plasma darah.
 • Analisis glukosa 8 saat.
 • Ingatan untuk 150 ujian terakhir.
 • Ukuran antara 0,6 hingga 33,3 mmol / L.
 • Kaedah analisis elektrokimia digunakan..
 • Analisis memerlukan 1.4 μl darah kapilari.
 • Pengiraan nilai purata selama 7, 14 atau 30 hari.
 • Matikan automatik selepas 2 minit.
 • Suhu operasi adalah dari +10 hingga +40 darjah Celsius. Kelembapan operasi tidak melebihi 90%.
 • Glukometer Bionime GM-100 dengan bateri.
 • 10 jalur ujian.
 • 10 lancet.
 • Penindik.
 • Membaca diari.
 • Kad nama - direka untuk memberitahu orang lain mengenai penyakit sekiranya berlaku kecemasan.
 • Arahan penggunaan glukometer Bionime GM-100.
 • Kes.

Glukometer Bionime gs 100

Glucometer Bionime GM-100 - alat untuk menyaring pengukuran tahap glukosa darah. Ini adalah meter glukosa darah kompak generasi baru. Mereka sama selesa untuk orang dari semua peringkat umur..

Paparan besar sangat selesa bagi mereka yang menderita penglihatan rendah..

Pengilang memberikan jaminan seumur hidup pada meter Bionime GM-100.

Glukometer dibuat oleh pakar syarikat Bionheim, yang merupakan salah satu pengeluar biosensor terkemuka. Syarikat ini menggunakan teknologi yang paling moden untuk memastikan kebolehpercayaan dan ketepatan bacaan yang tinggi..

Fungsi dan peralatan

Model ini dilengkapi dengan jalur ujian plastik keras. Mereka mempunyai kawasan khas yang perlu anda pegang agar tidak mengotorkan kawasan kerja. Elektrod berlapis emas diletakkan di jalur ujian, memberikan hasil pengukuran yang paling tepat..

Teknologi khas mengurangkan rasa tidak selesa semasa menusuk kulit.

Harga purata meter Bionime GM-100 di Rusia adalah RUB.

 • Penentukuran plasma darah.
 • Analisis glukosa 8 saat.
 • Ingatan untuk 150 ujian terakhir.
 • Ukuran antara 0,6 hingga 33,3 mmol / L.
 • Kaedah analisis elektrokimia digunakan..
 • Analisis memerlukan 1.4 μl darah kapilari.
 • Pengiraan nilai purata selama 7, 14 atau 30 hari.
 • Matikan automatik selepas 2 minit.
 • Suhu operasi adalah dari +10 hingga +40 darjah Celsius. Kelembapan operasi tidak melebihi 90%.
 • Glukometer Bionime GM-100 dengan bateri.
 • 10 jalur ujian.
 • 10 lancet.
 • Penindik.
 • Membaca diari.
 • Kad nama - direka untuk memberitahu orang lain mengenai penyakit sekiranya berlaku kecemasan.
 • Arahan penggunaan glukometer Bionime GM-100.
 • Kes.

Untuk mengukur tahap gula anda dengan glukometer, ikuti arahan mudah:

 1. Tanggalkan jalur ujian dari bungkusan. Masukkan ke dalam perkakas di zon oren. Titisan berkelip akan muncul di skrin..
 2. Basuh dan keringkan tangan anda. Menusuk jari (lancet sekali pakai, dilarang menggunakannya berulang kali).
 3. Sapukan darah ke kawasan kerja jalur. Countdown akan muncul di skrin..
 4. Selepas 8 saat, hasil analisis akan muncul di paparan. Tanggalkan jalur.

Pra-pengekodan meter glukosa Bionime GM 100 tidak diperlukan.

dan ulasan

Bionime 100 digunakan oleh nenek saya, mengatakan bahawa peranti ini adalah yang paling mudah dari semua yang dimilikinya. Anda boleh membeli pada promosi apabila kit itu menyertakan 50 jalur ujian sebagai hadiah.

Bionime GM 100 - model terbaru dari pengeluar Bionime. Saya suka bahawa peranti ini tidak berkod - iaitu tidak perlu memasukkan kod dari pakej setiap masa. + Saya suka penampilannya, sepertinya iPod, kelihatan moden.

Sebagai pesakit diabetes yang berpengalaman, saya boleh mengesyorkan syarikat glucometer Bionime. Sekiranya farmasi anda tidak mempunyai bahan habis pakai, anda boleh memesannya secara dalam talian, malah akan lebih murah. Di mana sebenarnya ia dijual, lihat laman web rasmi syarikat.

Peranti yang tepat, ringkas dan boleh dipercayai, terpaksa melakukan ujian 2-3 kali sehari, saya menggunakannya lebih dari satu tahun - setakat ini saya tidak pernah gagal. Saya suka kemudahan penggunaan dan kemudahan pengurusan. Jalur untuk Bionime GM-100 agak murah, ditambah dengan jaminan sepanjang hayat.

Ngomong-ngomong, skrip pasca ini adalah khusus alamat, terutama untuk pengulas kosong. Jangan membawa dosa kepada jiwa - anda tidak boleh bercakap dengan bijak, dengan jelas, dalam kes ini, menilai ubat tanpa ubat, berdiam diri - lebih baik berdiam diri!

Sekiranya anda menulis sorakan anda (disebut ulasan positif) bukan untuk apa-apa, tetapi untuk rasuah tertentu, maka berhenti! Baiklah anda adalah algojo, anda yang sedang sakit sedang berusaha untuk menyelesaikan penghasil kesedihan. Sungguh keji...

Saya melayari seluruh laman internet dan luar negara. Saya melihat ciri perbandingan

Saintis Jerman. Di laman web Jerman. Peranti adalah yang terbaik dari semua. Ketepatan adalah yang tertinggi. Model lain syarikat ini mempunyai ketepatan yang lebih teruk.

Beritahu saya. Bacaan glukometer ini perlu diterjemahkan.

Beritahu saya tusukan 3 kali dengan segera pada jari yang berlari berlari 3.5 6.3 5.3 bagaimana memahami? Gula ibu dan sama sepanjang hari dan pada waktu perut kosong dan pada waktu petang dan pada waktu tidur sama? Mungkin anda boleh memeriksa peranti ke mana hendak pergi? Tolong beritahu saya.

Dari balang 25 keping 11 sama sekali tidak menunjukkan hasilnya. Adakah jaminan dan adakah mungkin untuk menukar yang baik. Saya telah menggunakan glukometer untuk pertama kalinya selama 5 tahun. Di mana di Minsk saya berkahwin.

 • Dia berbohong setelah menukar bateri, tetapi saya ketawa dan percaya
 • dan jika setelah mengukurnya ditulis misalnya 105 mg / dL ini adalah berapa banyak gula?
 • Sekiranya bilangan jalur ujian tidak sesuai dengan yang dipasang pada meter, adakah ia akan mengukur dengan betul

Tinggalkan Balasan Batalkan balasan

Kami berada di rangkaian sosial:

Menyalin bahan hanya dibenarkan jika terdapat pautan ke laman web ini.

Pada masa ini, pasaran menawarkan banyak model glukometer moden berkualiti tinggi, yang diperlukan bagi pesakit diabetes untuk memantau keadaan mereka. Mereka berbeza dalam fungsi, ketepatan, pengeluar dan harga tambahan. Selalunya, memilih yang betul dari semua aspek bukanlah sesuatu yang mudah. Sebilangan pesakit lebih suka peranti Bionime model tertentu.

Model dan Kos

Selalunya dijual anda boleh menemui model GM300 dan GM500. Beberapa tahun sebelumnya, bionime gm 110 dan 100 juga dilaksanakan secara aktif.Namun, pada masa ini mereka tidak mendapat permintaan tinggi, kerana model GM 300 dan 500 mempunyai fungsi dan ketepatan yang hebat, dengan harga yang sama. Ciri perbandingan peranti ditunjukkan dalam jadual di bawah..

Ciri perbandingan peranti GM300 dan GM500

Arahan dan dokumentasi teknikal Glucometer bionime gm 100 juga hampir sama. Kedua-dua GM100 dan GM110 mempunyai ciri yang serupa..

Peralatan

Glukometer Bionime 300 dan analognya yang lain, dihasilkan oleh jenama yang sama, mempunyai konfigurasi yang agak luas. Namun, ia mungkin berbeza-beza bergantung pada titik dan wilayah penjualan, serta model perangkat (tidak semua model memiliki set pengiriman yang sama). Di samping itu, kelengkapan konfigurasi secara langsung mempengaruhi harga. Selalunya komponen berikut dimasukkan dalam pakej:

 1. Sebenarnya meter dengan bateri (bateri jenis "tablet" atau "jari";
 2. Jalur ujian untuk peranti (berbeza bergantung pada model peranti) 10 keping;
 3. Lancet steril untuk menusuk kulit ketika mengambil sampel darah -10 keping;
 4. Scarifier - peranti dengan mekanisme khas yang membolehkan tusukan kulit cepat dan tidak menyakitkan;
 5. Port pengekodan, kerana tidak perlu mengekodkan peranti tambahan setiap kali anda membuka pakej jalur ujian baru;
 6. Kekunci kawalan;
 7. Buku harian untuk pembacaan meter untuk memberi doktor laporan mengenai keadaan kesihatan;
 8. Arahan penggunaan sesuai untuk peranti tertentu;
 9. Kad jaminan untuk perkhidmatan sekiranya berlaku kerosakan;
 10. Kes untuk menyimpan meter dan bekalan yang berkaitan.

Pakej ini dilengkapi dengan glukometer gm300 bionime paling kanan dan mungkin sedikit berbeza dari model lain..

Ciri-ciri dan manfaat

Bionime gm100 atau peranti lain dari barisan ini mempunyai sejumlah ciri dan kelebihan yang menjadikan pesakit lebih memilih meter dari pengeluar ini. Ciri-ciri bionime gm100 adalah seperti berikut:

 • Tempoh kajian adalah 8 saat;
 • Isipadu sampel untuk analisis ialah 1.4 μl;
 • Definisi indikasi dalam lingkungan dari 0,6 hingga 33 mmol seliter;
 • Arahan glukometer bionime gm 100 membolehkan anda menyimpan pada suhu -10 hingga +60 darjah;
 • Ia dapat menyimpan hingga 300 pengukuran terbaru dalam memori, dan juga mengira nilai purata untuk sehari, seminggu, dua minggu dan sebulan;
 • Bionime gm100 membolehkan sehingga 1000 pengukuran menggunakan hanya satu bateri;
 • Peranti dihidupkan dan dimatikan secara automatik (menyala semasa memasang pita, memutuskan sambungan - tiga minit selepas memasang pita secara automatik);
 • Tidak perlu mengekod semula peranti sebelum setiap pembukaan pita ujian seterusnya.

Sebagai tambahan kepada ciri-ciri teknikal, banyak pengguna juga memperhatikan berat peranti yang rendah dan dimensi kecil, yang memudahkan anda membawanya di jalan atau ke tempat kerja.

Sarung plastik yang tahan lama menjadikan meter tidak rapuh - tidak akan pecah ketika dijatuhkan, tidak akan retak apabila ditekan ringan, dll..

Menggunakan

Bionime gm 110 mesti dimatikan. Buka paket jalur ujian, lepaskan port kawalan dari dalamnya dan pasangkan ke dalam penyambung di bahagian atas peranti sehingga berhenti. Sekarang anda perlu mencuci tangan dan memasukkan lancet ke dalam glukometer bionime. Tetapkan kedalaman tusukan untuk orang dewasa menjadi sekitar 2 - 3. Seterusnya, teruskan mengikut algoritma:

 • Masukkan pita ke dalam gm300 meter paling kanan bionime. Bip akan berbunyi dan peranti akan hidup secara automatik;
 • Tunggu sehingga glukometer gm300 bionime paling kanan memaparkan ikon penurunan pada paparan;
 • Ambil scarifier dan tusukan kulit. Picit dan hapuskan titisan darah pertama;
 • Tunggu tetesan kedua muncul dan sapukan pada pita ujian yang dimasukkan dalam meter Bionime 300;
 • Tunggu 8 saat sehingga bionime gm100 atau model lain menyelesaikan analisis. Selepas itu, hasilnya akan dipaparkan di skrin..

Sekiranya anda menggunakan glukometer bionime gm 100, arahan penggunaannya hanya mengesyorkan urutan penggunaan seperti itu. Tetapi ia juga berlaku untuk peranti lain jenama ini.

Jalur ujian

Untuk glukometer, anda perlu membeli dua jenis bahan habis pakai - jalur ujian dan lancet. Bahan-bahan ini mesti diganti secara berkala. Pita ujian boleh guna.

Lancet yang digunakan untuk menusuk kulit tidak boleh digunakan, tetapi juga memerlukan penggantian berkala ketika kusam.

Lancet untuk gs300 atau model lain agak universal dan tidak sukar untuk mencari yang sesuai untuk scarifier tertentu.

Keadaan lebih rumit dengan jalur. Ini adalah bahan khusus yang mesti dibeli untuk model meter tertentu (tetapan peranti untuk jalur sangat tipis sehingga perlu membuat kod semula beberapa peranti semasa membuka pembungkusan jalur baru), oleh itu, anda tidak boleh menggunakan yang tidak sesuai - ini penuh dengan memperoleh bacaan yang terdistorsi.

Terdapat beberapa peraturan untuk mengendalikan jalur ujian untuk bionime gm 110 atau model lain:

 1. Tutup bungkusan sebaik sahaja mengeluarkan pita;
 2. Simpan pada kelembapan biasa atau rendah;
 3. Jangan gunakan selepas tarikh luput.

Pelanggaran peraturan ini ketika menggunakan gs 300 atau pita uji lain akan mengakibatkan pembacaan yang salah.

Dengan mengklik butang "Kirim", anda menerima syarat-syarat dasar privasi dan memberikan persetujuan anda untuk memproses data peribadi mengenai syarat-syarat dan untuk tujuan yang ditentukan di dalamnya.

Syarikat farmasi Switzerland Bionime Corp terlibat dalam pengembangan dan pengeluaran peralatan perubatan. Glukometer siri Bionime GMnya tepat, berfungsi, mudah digunakan..

Bioanalyzer digunakan di rumah untuk mengawal gula darah, mereka juga berguna untuk pekerja perubatan di hospital, sanatorium, rumah jagaan, jabatan kecemasan untuk ujian cepat glukosa dalam darah kapilari pada awal pengambilan atau pada pemeriksaan fizikal.

Peranti tidak digunakan untuk membuat atau menarik diagnosis diabetes. Kelebihan penting dari glukometer Bionime GM 100 adalah kebolehaksesannya: kedua-dua peranti dan barang habis pakai dapat dikaitkan dengan segmen harga anggaran. Bagi pesakit diabetes yang mengawal glisemia setiap hari, ini adalah hujah yang meyakinkan untuk mendapatkannya, dan bukan satu-satunya.

Faedah Model

Bionheim adalah pengeluar bioanalisis yang terkenal menggunakan teknologi inovatif yang memberikan ketepatan dan kebolehpercayaan instrumen yang tinggi.

 1. Kelajuan pemprosesan biomaterial yang tinggi - dalam masa 8 saat peranti memaparkan hasilnya di paparan;
 2. Penindas minimal invasif - pen dengan jarum paling tipis dan pengatur kedalaman menusuk menjadikan prosedur pengambilan darah yang tidak menyenangkan hampir tidak menyakitkan;
 3. Ketepatan yang mencukupi - kaedah pengukuran elektrokimia yang digunakan dalam glukometer garis ini dianggap paling maju sehingga kini;
 4. Paparan kristal cecair besar (39 mm x 38 mm) dan cetakan besar - untuk pesakit diabetes dengan retinopati dan gangguan penglihatan yang lain, ciri ini membolehkan anda melakukan analisis sendiri, tanpa bantuan orang luar;
 5. Dimensi padat (85 mm x 58 mm x 22 mm) dan berat (985 g dengan bateri) memberikan keupayaan untuk menggunakan peranti mudah alih dalam apa jua keadaan - di rumah, di tempat kerja, di jalan;
 6. Jaminan Sepanjang Hayat - pengeluar tidak mengehadkan jangka hayat produknya, jadi anda boleh bergantung pada kebolehpercayaan dan ketahanannya.

Spesifikasi

Sebagai teknologi pengukuran, peranti ini menggunakan sensor elektrokimia teroksidasi. Penentukuran dilakukan pada darah kapilari keseluruhan. Julat ukuran yang dibenarkan adalah dari 0,6 hingga 33,3 mmol / L. Semasa pengambilan sampel darah, hematokrit (nisbah eritrosit ke plasma) mestilah dalam lingkungan 30-55%.

Anda boleh mengira purata selama seminggu, dua, sebulan. Peranti bukan yang paling haus darah: 1.4 mikroliter biomaterial cukup untuk analisis.

Potensi ini cukup untuk 1000 ukuran. Penutupan automatik peranti setelah tiga minit tidak aktif memberikan penjimatan tenaga. Julat suhu operasi cukup luas - dari +10 hingga + 40 ° С pada kelembapan relatif

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes