Kategori - Jenis-Jenis

Hipoglikemia pada bayi baru lahir

Hipoglikemia bermaksud gula darah rendah pada bayi baru lahir.Sekiranya tahap gula bayi rendah dan ibu bapa tidak merawat bayi yang baru lahir, ini boleh membahayakan kesihatan bayi.

Pancreatin untuk diabetes jenis 2

Pankreatitis dan diabetes sering berkembang secara serentak. Yang terakhir adalah penyakit endokrin kompleks, yang dicirikan oleh pelanggaran semua jenis proses metabolik.

Nombor diet 1: jenis, petunjuk, produk dan hidangan

Diet nombor 1 menurut Pevzner mempunyai tiga jenis: jadual utama nombor 1, nombor jadual 1A dan jadual nombor 1B. Tugas menentukan diet adalah mengurangkan beban dan mengurangkan kerengsaan membran mukus saluran pencernaan.

Vitamin D dalam darah

6 minit Dihantar oleh Lyubov Dobretsova 1099Tubuh mula menghasilkan vitamin D apabila terkena sinar ultraviolet pada kulit. Kekurangan calciferol dapat diatasi dengan menyesuaikan diet, dan juga dengan mengambil persediaan multivitamin.

Penyelesaian Glukosa Farmak untuk infusi 40% 10ml

ciri umumNama antarabangsa: glukosa; (+) - D-glucopyranose monohydrateSifat fizikokimia asastidak berwarna atau sedikit kekuningan, cecair jernihStruktur1 ml 0.4 g glukosa dari segi glukosa anhidrat;

Laman tidak dijumpai

Laman web "Farmasi di Rusia - www.apteki.su": pencarian ubat-ubatan di semua wilayah di Persekutuan Rusia.Mungkin dia terlantar atau tidak pernah wujud.
Sekiranya anda yakin bahawa halaman itu mesti ada, beritahu kami.

Bolehkah saya minum kopi dengan diabetes?

Kebanyakan orang yang tidak menyedari menganggap kopi untuk pesakit kencing manis adalah buruk. Dalam praktiknya, ketika mempelajari komposisi biji kopi, dapat diperhatikan bahawa kopi dianggap tidak hanya enak, tetapi juga minuman yang sihat.

Alanine aminotransferase (ALT)

Alanine aminotransferase (ALT) adalah enzim yang terdapat di semua sel tubuh, terutamanya di hati dan ginjal, kurang daripada di jantung dan otot. Kebiasaannya, aktiviti ALT dalam darah sangat rendah.

Parameter dan kelebihan glukometer Bionheim 300

Bionime 300 (Bionime Rightest GM 300) adalah model glukometer generasi baru untuk menentukan tahap gula dalam darah. Ia menggabungkan ketepatan, kebolehpercayaan dan kemudahan penggunaan..

Syarikat Almamed adalah pembekal rasmi B.WELL di Rusia

Peranti syarikat dapat dikenali - di dalamnya semua komponen adalah utama dan tidak ada yang berlebihan. Dari segi kualiti, reka bentuk laconic, ergonomik yang dipikirkan dengan baik, peranti ini setanding dengan sampel produk perubatan terbaik.