Kategori - Jenis-Jenis

Glucometer Contour TS: arahan, harga, ulasan

Pemantauan tahap glukosa secara berterusan adalah bahagian penting dalam kehidupan seseorang dengan diabetes. Hari ini, pasaran menawarkan alat yang lebih mudah dan ringkas untuk analisis gula darah yang cepat, termasuk meter glukosa Contour TS, alat yang baik oleh syarikat Bayer German, yang telah menghasilkan bukan sahaja ubat-ubatan, tetapi juga produk perubatan selama bertahun-tahun.

FitoHeel - Singkirkan Tumit Tumit

Sepanjang hidup, seseorang terdedah kepada kesan berbahaya dari pelbagai penyakit. Salah satu penyakit yang paling tidak menyenangkan dan biasa adalah penyakit kulit dan sakit sendi.

Pemanis "Fit Parade": keterangan

Kemajuan ilmiah tidak berhenti, dan syarikat Piteco adalah pengesahan yang jelas mengenai perkara ini. Dia mengeluarkan pemanis Fit Parade, yang mempunyai sejumlah kelebihan yang tidak dapat disangkal, serta kandungan kalori hampir sifar dan rasa harmoni yang sangat terang.

Jadual kadar hemoglobin glikasi pada wanita dan lelaki

Hemoglobin gliser dianggap, norma pada wanita mengikut usia, jadual di bawah.Hemoglobin glikasi adalah kompleks molekul spesifik yang dihasilkan dari reaksi menggabungkan glukosa dengan hemoglobin sel darah merah (reaksi Maillard bukan enzim).

Penyakit Sd adalah

Hiperglikemia - peningkatan glukosa darah, berlaku kerana gangguan pengangkutan glukosa ke dalam sel, penurunan sintesis glikogen, pengoksidaan glukosa terganggu dalam kitaran TCA dan fosfat pentosa, peningkatan glukoneogenesis dan glikogenolisis, gangguan fungsi ginjal dalam perkembangan nefropati diabetes.

Kolesterol - Lipoprotein Berkepadatan Rendah (LDL)

Lipoprotein berketumpatan rendah adalah pembawa utama kolesterol (kolesterol) dalam badan. Kolesterol mereka dianggap "berbahaya," kerana kolesterol berlebihan meningkatkan risiko plak di arteri, yang dapat menyebabkan penyumbatan dan menyebabkan serangan jantung atau stroke..

Apa itu kolesistitis kronik dan bagaimana merawatnya

Klinik XX (kolesistitis kronik) dicirikan oleh lesi keradangan yang berpanjangan pada tisu struktur takungan pundi hempedu dan sistem salurannya. Ia disertai dengan lesi progresif otot sista dan sfingter obstruktif, peredaran hempedu terjejas dan perubahan sifat biokimia rembesan hempedu (dyscholy).

Kepentingan l carnitine untuk gaya hidup sihat

Pada tahun 1905, saintis Krimberg dan Gulevich menemui bahan asal semula jadi, l karnitin, tanpa hari ini diet orang-orang yang secara aktif terlibat dalam sukan dan menyaksikan sosok mereka tidak.

Cara pengambilan L-Carnitine

Selamat datang pembaca yang dikasihi. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda tentang cara mengambil L-carnitine untuk penurunan berat badan, dalam program membina otot, dll.