Pagi Bumi Subuh adalah Bumi Subuh

"Morning Earth Dawn adalah Bumi Fajar Planet"

Pada masa ini, banyak orang di planet ini menerangkan fenomena alam semula jadi.
konsep mistik yang berbeza. Saya menganggap perlu memperkenalkan konsep yang betul
fenomena semulajadi. Saya menganggap penyimpangan penjelasan fenomena alam kepada sisi mistik adalah tidak masuk akal dan tidak dapat diterima oleh kesedaran manusia. Lagipun, tiada di antara kamu ibu
memanggil nama binatang yang dahsyat - jadi mengapa anda membiarkan kesedaran anda
fenomena daratan semula jadi dari Buaian Manusia untuk melengkung dengan konsep
mistik? Saya meminta semua konsep mengenai planet Bumi seperti Pagi Subuh Planet
ada Bumi Fajar Planet tidak boleh dipanggil dengan pelbagai nama mistik!
Anda tidak boleh mengejek fenomena alam duniawi yang terang yang menghidupkan semua dan
ringan - setiap ujaran negatif membawa kesan negatif, dan
setelah kehancuran, kita terkejut dan mencari punca kemarahan alam.

Subuh Pagi - Subuh Planet berlaku hanya sebelum matahari terbit, beruang
kehidupan dan Cahaya, Cahaya, Cahaya seluruh Planet!

Catatan: semua gambar diambil secara peribadi oleh pengarang..

Maksud frasa "subuh pagi"

Menjadikan Peta Kata Lebih Baik Bersama

Helo! Nama saya Lampobot, saya adalah program komputer yang membantu membuat Word Map. Saya tahu cara mengira, tetapi setakat ini saya tidak faham bagaimana dunia anda berfungsi. Bantu saya mengetahuinya!

Terima kasih! Saya menjadi sedikit lebih baik dalam memahami dunia emosi.

Soalan: mencuri adalah sesuatu yang neutral, positif atau negatif?

Sinonim untuk frasa "subuh pagi & raquo

Kalimat dengan frasa "subuh pagi"

  • Dia mengenakan gaun panjang warna subuh pagi, dan sandal dengan tali nipis, memeluk kakinya dengan cara memakai sandal Yunani.
  • Sekiranya perkara di atas tidak dapat dilakukan, konspirasi dapat diucapkan pada waktu subuh di ruangan, dengan tingkap terbuka menghadap ke timur.
  • Anda boleh menyembuhkannya selama tiga pagi subuh.
  • (semua tawaran)

Petikan dari klasik Rusia dengan frasa "fajar pagi"

  • Berendey // Kami tidak akan melupakan musim sejuk ini, // Itu gembira; matahari menari // Dari sejuk pada waktu subuh, // Dan pada waktu petang saya bangun dengan telinga selama sebulan.

Konsep yang berkaitan dengan frasa "subuh pagi"

hantar komen

Selain itu

Kalimat dengan frasa "subuh pagi":

Dia mengenakan gaun panjang warna subuh pagi, dan sandal dengan tali nipis, memeluk kakinya dengan cara memakai sandal Yunani.

Sekiranya perkara di atas tidak dapat dilakukan, konspirasi dapat diucapkan pada waktu subuh di ruangan, dengan tingkap terbuka menghadap ke timur.

Anda boleh menyembuhkannya selama tiga pagi subuh.

Sinonim untuk frasa "subuh pagi & raquo

Peta perkataan dan ungkapan bahasa Rusia

Tesaurus dalam talian dengan keupayaan untuk mencari persatuan, sinonim, pautan kontekstual dan contoh ayat ke perkataan dan ungkapan bahasa Rusia.

Latar belakang maklumat mengenai penurunan kata nama dan kata sifat, konjugasi kata kerja, serta struktur kata morfem.

Laman web ini dilengkapi dengan sistem carian yang kuat dengan sokongan morfologi Rusia.

Subuh sebagai dewa

Fajar - cahaya langit sebelum matahari terbit dan selepas matahari terbenam, disebabkan oleh pantulan cahaya matahari dari atmosfera atas. Waktu di mana fajar muncul di surga dianggap dalam tradisi Slavia sebagai salah satu waktu yang paling baik untuk melakukan tindakan ajaib ("Petak diucapkan, sebagai peraturan, pada waktu pagi atau petang subuh, berubah pada waktu pagi ke timur dan pada waktu petang di barat.

Pada saat yang sama, plot menggambarkan momen ketika matahari sudah muncul, tetapi bulan dan bintang-bintang tidak hilang dan hanya secara beransur-ansur memudar di langit: "Saya akan naik (nama), pada waktu subuh, pada waktu subuh, pada waktu matahari terbit, pada waktu matahari terbenam, saat matahari terbenam dan untuk penutup Bintang... " https://vk.com/wall-67741956_14061).

Sekiranya kita perlu melakukan ritual, ritual, untuk melakukan sesuatu yang "ajaib" secara bersyarat - maka kita hampir tidak dapat menemukan waktu yang lebih baik untuk ini daripada pada waktu subuh (pagi). Walau bagaimanapun, dalam artikel ini kita akan membincangkan sesuatu yang lain - mengenai Dawn yang dipersonifikasikan, mengenai gambar Dawn sebagai dewa.

Lebih-lebih lagi, Subuh yang dipersonifikasikan (selepas ini, Subuh akan difahami terutama sebagai fajar pagi, kecuali dinyatakan lain), Subuh sebagai dewa bukanlah penemuan orang kafir baru. Dalam budaya rakyat, Zarya dipersonifikasikan secara eksplisit dan tanpa kompromi, dan daya tarik tradisional "Zarya-zaryadychnika, gadis merah" itu tidak asing lagi bagi mereka yang jauh dari budaya kafir. Penyembahan Fajar diketahui oleh kami terutama dari cerita rakyat (konspirasi, lagu dan cerita). Sumber kuno diam tentang Dia (ada, by the way, anggapan menarik bahawa "dewi dengan cincin / hryvnia" pada salah satu wajah berhala Zbruch mewakili tepat Zarya https://vk.com/wall-67741956_17689), tetapi keseluruhan data rakyat Bersama dengan data mitologi perbandingan mengenai dewa-dewa fajar di antara pelbagai bangsa Indo-Eropah (Eos, Aurora, Aushrin, Ushas, ​​dll.), Ini meyakinkan kita bahawa kultus ini wujud dalam paganisme Slavia kuno.

Secara etimologi, perkataan Slavia "Dawn" dikaitkan dengan dr. lihat "lihat, lihat" ("Pembentukan Jeneral Slav. suf (akhir. -j-) dari Zara, dalam bahasa Rusia lain dan bahasa mulia lain yang masih terkenal. Zara adalah turunannya (dengan mutasi l / a ) dari zьrěti "untuk melihat." Fajar secara harfiah - "yang membolehkan anda melihat, cahaya." dari sini). Namun, visi, pada gilirannya, dikaitkan dengan idea mengenai cahaya yang terpancar dari mata. Menurut Fasmer, serupa dengan lit. žarijà, jamak žarýjos "arang panas", dr.-Prusia. sari w. "Panas", menyala žarà "fajar", žėrė́ti, žėriù "berkilau, bersinar", žėrúoti "membara, bercahaya". Secara umum, saya hampir tidak keliru jika saya menerjemahkan namanya sebagai "bersinar, cemerlang, berkilau." itu, secara umum, dan secara semula jadi.

Kemunculan Subuh. Fajar dengan cara semula jadi (kerana kata itu feminin) dipersonifikasikan dalam bentuk wanita (walaupun, secara adil, saya perhatikan bahawa di sini, seperti pada umumnya dengan keperibadian, pilihan masih mungkin dilakukan; jadi dalam mitologi juga diketahui watak lelaki yang berkaitan dengan fajar - lih. Baltik Usins atau (menurut V.N. Toporov) Usen / Avsen Rusia, tetapi ini sudah di luar ruang lingkup artikel ini). Sekurang-kurangnya jika untuk mitologi Slavia Matahari dan Bulan itu mungkin maskulin dan feminin, maka Zarya - Dia selalu feminin. Lambang Dawn yang stabil adalah Red Maiden, tetapi status ini untuk Dawn bukanlah aksioma. Dia dapat dipahami baik sebagai pasangan (Matahari dalam jantina maskulin) dan sebagai Ibu (lih. Hubungan dekat dalam konspirasi Fajar dengan Perawan): "Bagi kami, pemerhatian oleh A.N. Afanasyev menarik:" Dalam pujian Veda dan kisah mitos orang Yunani Zarya ia digambarkan sama ada oleh ibu, atau oleh saudari, atau oleh pasangan atau kekasih Matahari. Dia sepertinya ibunya kerana dia selalu mendahului terbitnya Matahari, membawanya keluar setelah dirinya sendiri, dan dengan demikian, sebagaimana adanya, melahirkannya setiap pagi ”https://vk.com/wall-67741956_19835. Walaupun mendukung pemuda Zarya, persepsi tentang masa penampilannya sebagai sesuatu yang 'awal' berbicara (rujuk "pada awal kehidupan" - tentang masa kecil). Saya berpendapat bahawa akar persepsi Dawn sebagai gadis muda terletak tepat dalam hal ini (rujuk juga berkaitan langsung dengan Dawn (Moravian Krasopani) Venus dan Aphrodite sebagai dewi cinta yang selamanya muda (iaitu, Dawn mungkin menempati ceruk yang sama dengan banyak Rodnovers masih diduduki oleh Lada fiksyen).

By the way, gambar Pembantu di Pulau, yang banyak dikaitkan dengan Zarya (kerana pengaruh tradisi konspirasi, di mana di pulau Buyan (di batu Alatyr) duduk Gadis Merah, yang dikenali dengan Zarya), sebenarnya tidak berkaitan dengan Dia. Seperti yang ditunjukkan oleh L.I. Gornitskaya dan M.Ch. Larionova, dalam mitologi Slavia, Gadis di Pulau bukanlah penguasa, tetapi, pertama sekali, tawanan https://vk.com/wall-67741956_8552.

Pada pendapat saya, julukan fajar adalah "merah" (lihat tentang "merah" sebagai warna pengantin https://vk.com/wall-67741956_6627) - ini tidak semestinya menunjukkan warna merah langit pada waktu subuh, walaupun keadaan ini tidak dapat diabaikan, dan, seperti dalam kasus "matahari merah," kemungkinan besar dalam arti "indah, indah": "Dalam cerita rakyat, fajar pagi biasanya disebut" cerah ", dan malam -" gelap ". Menurut seorang legenda, pada waktu petang matahari menjadi gelap dari perenungan perbuatan manusia yang berdosa, dan pada waktu malam ia dicuci di laut dan pada waktu pagi terbit bersih dan cerah. Dalam miniatur Rusia kuno, fajar pagi dan malam digambarkan dalam gambar dua wanita - merah dan hijau yang berapi-api (rujuk Vecherka. Zorka dan Midnight dalam dongeng Rusia). " https://vk.com/wall-67741956_14061.

Tiga model utama yang berkaitan dengan gambar Dawn dapat dibezakan:

1. Subuh - satu-satunya dewi (contohnya, dalam dongeng Rusia - "Solntseva Sister");
2. Two Sisters-Dawn - Pagi dan Petang;

3. Three Fajar ("Tiga subuh disebut dalam konspirasi Rusia dan Poland: pagi, siang, dan petang" https://vk.com/wall-67741956_16750). Lebih-lebih lagi, bilangan "Subuh" boleh meningkat dan lebih dari tiga, yang, menurut pendapat saya, berasal dari pengenalan fajar dengan bintang, tetapi lebih banyak lagi di bawah).

Lebih-lebih lagi, model ketiga kemungkinan besar berasal dari yang kedua. V.N. Toporov memetik data tipologi "..." berikut. sekurang-kurangnya pasangan Veda pada waktu subuh pagi dan malam dalam bentuk keperibadian mereka sebagai dua gadis-saudari usasa-nakta, dua orang. ‘Ushas dan Nakta’ atau naktosa, dua. 'Nakta dan Ushas', rujuk: samano adhva svasror anantas tam anyanya carato devasiste na methete na tasthatuh sumeke ndktosasa samanasa virupe. RV I, 113, 3 “Jalan biasa dari dua saudara perempuan itu tidak berkesudahan. Mereka bersiar-siar di sana, satu demi satu, diajar oleh Tuhan. | Mereka tidak bertengkar, tidak berhenti, (kedua) ini berkadar baik, Malam dan Usha mempunyai satu semangat, (tetapi) dari jenis yang berbeza ”; - nana cakrate yamya vapunsi tayor anyad rocate krsnam anyat syavi ca yad arusi ca svasaran. RV III, 55, 11 “Saudara kembar mempunyai warna yang berbeza: salah satu dari mereka memiliki berkilau, yang lain memiliki warna hitam. | Hitam dan merah adalah dua saudara perempuan. " Sebenarnya, prototaip kisah dongeng Rusia yang terkenal "Zorka, Vecherka dan Midnight" (Afanasyev, No. 140) dalam pembinaan semula seolah-olah menunjukkan sesuatu yang dekat dengan situasi Veda, iaitu hubungan dua saudara perempuan (dan bukan saudara !, seperti dalam kisah dongeng) Zorka ( : Ushas) dan Tengah Malam (: Nakta), rujuk keperempuanan. jantina nama-nama lelaki ini], serta idea-idea rakyat Rusia mengenai kaitan subuh pagi dengan petang, lebih-lebih lagi, mengenai hubungan mereka, memberi alasan untuk mempercayai bahawa konspirasi dalam beberapa cara mencerminkan idea yang serupa tentang subuh / subuh, rujuk tiga kali menjelang tiga subuh: pagi, petang dan pagi /? / [No. 27], di mana pengulangan itu kelihatan secara logik tidak sah melainkan subuh pagi kedua difahami sebagai malam-tengah malam atau dalam formula di atas sesuatu yang serupa dengan dua pasang Veda Ushas (pagi subuh) & Nakta (subuh malam atau malam) dan Nakta (malam) & Ushas (subuh pagi). ”https://vk.com/wall-67741956_3553

Dalam mitologi, Fajar berkaitan langsung dengan Matahari. "A.N. Afanasyev menyatakan: terdapat dua fajar di antara watak mitologi Serbia. "Menurut kisah mereka, raja matahari tinggal di kerajaan surya, duduk di atas tahta ungu tenunan emas, dan di sebelahnya ada dua anak dara - Subuh Pagi dan Subuh Petang." Pandangan serupa, menurut Afanasyev, adalah ciri orang Ukraine, dan orang Estonia, dan orang-orang Eropah dan Asia yang lain. "Subuh itu dipersonifikasikan oleh orang Slavia dalam gambar dewi dan disebut saudara perempuan Matahari, seperti yang dapat dilihat dari lagu yang menarik baginya: Dawn, Zorinka saya, Dawn, saudari matahari. Menurut petunjuk alam semula jadi yang berulang-ulang, mitos itu mengetahui dua saudara perempuan ilahi - Subuh Pagi dan Subuh Petang; yang satu mendahului matahari terbit, yang lain mengantarnya untuk berehat pada waktu petang, dan kedua-duanya dengan itu selalu dengan ketuhanan yang terang pada waktu itu dan melayani dia. "Pagi Subuh membawa kuda putihnya ke lengkungan surga, dan malam membawa mereka ketika, setelah menyelesaikan kereta hariannya, bersembunyi di barat." https://vk.com/wall-67741956_19835

Fajar - dan dalam dongeng, dan dalam lagu, dan dalam konspirasi - menjahit dan berputar, tetapi saya belum dapat mengambil kesimpulan yang jauh dari ini. Pada pendapat saya, ini boleh menjadi petunjuk sederhana mengenai pekerjaan khas watak mitologi wanita. Namun, Dawn mempunyai atribut lain (lebih-lebih lagi stabil) - ini adalah kunci. "Dawn Keys" dalam teka-teki disebut embun. "Subuh pengecas, gadis merah, mengunci pintu gerbang, berjalan melintasi ladang, kehilangan kunci, melihat sebulan, dan matahari bersembunyi (embun)." - Kamus V. Dahl https://vk.com/wall-67741956_16750. Ini menghubungkan Zarya dengan Air dan memerlukan renungan yang lebih mendalam dan teliti. Pada saat yang sama, Zarya, sebagai fenomena sebelum terbitnya Matahari dan awal perjalanannya melalui langit, dikaitkan dengan motif 'Membuka Gerbang' dan secara umum, motif 'Jalan': "Pada malam hari matahari bermain, jalan yang bagus diperlihatkan. Hari ini fajar telah diambil, ia mengambil kunci, pintu terbuka, kanopi terbit, matahari terik keluar, ia melintasi jalan yang baik "(Provinsi Minsk, konspirasi" Di jalan yang baik. "- Klaus, hal.194)...." https://vk.com/ dinding-67741956_13849

Fungsi Subuh. Oleh karena fajar dianggap waktu yang baik untuk tindakan magis, maka dalam tradisi, Dia menarik, mungkin, secara umum dengan permintaan apa pun. Perlindungan (termasuk dari atasan), lokasi orang, pertolongan, penyembuhan dari pelbagai penyakit (kerana skema warna Subuh, semuanya disoroti di sini yang berkaitan dengan pendarahan atau bahkan kemerahan semasa proses keradangan (contohnya, dari penyakit mata (lihat mengenai sambungan fajar = penglihatan di atas) - "Dawn-zorenitsa, gadis merah, ambil matamu merah, dan biarkan aku melihat matamu jernih." https://vk.com/wall-67741956_16884) Mereka juga berpaling kepada-Nya untuk kecantikan (dan sangat kerap https://vk.com/wall-67741956_17789) untuk mendapatkan bantuan dalam meminta cinta seseorang (lihat di atas mengenai hubungan Subuh dengan Dewi Cinta).

Sebagai tambahan kepada semua ini, satu tema khusus yang ada pada Dia adalah berkaitan dengan Zorya. Ini adalah insomnia (kanak-kanak). Dan dalam kes ini, ini bukan "permulaan yang baik - dawn mengalahkan kejahatan - insomnia." Ada indikasi tertentu bahawa Zarya sendiri adalah insomnia: "Kadang-kadang gambar anak subuh muncul dalam konspirasi dari insomnia masa kecil, yang mendekati gambaran anak yang mereka minta tidur atau yang diminta untuk tidak menyentuh:" Subuh, gadis merah, anda mahu berjalan untuk anak anda, saya ingin tidur untuk anak saya "[3]," Petir subuh, gadis merah, anda mempunyai pengantin lelaki (nama), dan saya mempunyai pengantin perempuan (nama). Mari kita tidurkan sebelum subuh putih, sebelum matahari merah ”[4]... Selalunya dalam konspirasi gambaran penyakit mendekati gambaran fajar, yang diminta untuk menyingkirkan penyakit ini atau menukar insomnia untuk tidur. Ini menimbulkan nama-nama insomnia yang sama dengan nama-nama fajar: subuh-fajar, fajar merah, fajar Mary, subuh Daria, fajar Katerina, dll. Penyakit ini diakibatkan oleh julukan negatif: terkutuk, kotor, berbahaya, dan julukan yang berkaitan dengan waktu, - siang, petang, malam, tengah malam, dan lain-lain... Insomnia muncul dalam konspirasi dalam bentuk seorang gadis atau wanita yang datang ke bayi dan berdiri sama ada di kepala tempat tidurnya atau di kaki. Kadang-kadang dalam teks terdapat petunjuk bahawa ini adalah wanita cantik muda... Dalam konspirasi, selalunya watak ini muncul sebagai orang yang menyendiri. Pada dasarnya, insomnia bersentuhan dengan fajar, dan kadang-kadang bahkan dikenal pasti dengannya. Seorang lelaki meminta waktu subuh untuk mengambil insomnia, membawanya ke padang yang bersih, di atas laut biru, membuang, membuang, menarik diri. Kadang-kadang seseorang dapat memahami dari teks bahawa penyakit mematuhi fajar, dapat dihantar olehnya dan, dengan itu, ditarik. Pertukaran juga boleh ditawarkan ketika fajar diminta untuk tidur, istirahat, tenang, dan fajar diberikan untuk insomnia.... Asal penyakit dari konspirasi tidak sepenuhnya jelas: ia dapat dikirim ke subuh... "https://vk.com/wall-67741956_4506

. DYBVFYBT. PERHATIAN.

Sekiranya anda mengamalkan paganisme Slavic (baru), maka apa yang telah diperkatakan sudah cukup. Dan kemudian - beberapa masalah sudah bermula, hanya menarik bagi mereka yang ingin sampai ke bawah. Untuk apa? Bagaimanapun, sama sekali, jangan menggali lebih dalam... Secara umum, perhatikan sendiri -

Oleh kerana Subuh - berada dalam kedudukan antara antara siang dan malam - beberapa fungsinya berpunca dari hubungan dengan yang pertama, beberapa - dari hubungan dengan yang kedua. Jadi, dapat diperhatikan bahawa banyak permintaan tradisional untuk Subuh mirip dengan permintaan yang sama yang ditujukan kepada Matahari. Insomnia adalah manifestasi sisi "malam" yang berbeza dari Subuh, dan ini membawa kita kepada persoalan berikut:

Subuh dan bintang
Mengkaji gambar Dawn dalam mitologi Slavia, kita pasti menghadapi satu masalah - imej Fajar sebagai cahaya langit sebelum matahari terbit / setelah matahari terbenam, praktikalnya mustahil untuk memisahkan dari gambar bintang Pagi / Petang - planet Venus.

Dalam kesedaran moden, konsep-konsep ini dipisahkan dengan jelas, tetapi adakah tradisi Slavik membaginya??

Bahan cerita rakyat nampaknya tidak membenarkan kita menjawab soalan ini secara afirmatif. Apa yang patut disebut dengan nama bintang - "fajar" (rujuk "Bintang fajar", fajar ", Bulgaria. Subuh" bintang pagi, fajar pagi "). Masalah ini diperburuk semasa menggunakan model set (tiga atau lebih) Subuh. Oleh itu A. V. Yudin, dalam Onomasticon asasnya mengenai konspirasi Rusia, secara langsung memanggil semua watak konspirasi seperti "... Dawn of Ogrofen: rkp. kurun ke 17 dari olon. g., Srezn. 13, 482; Mary pertama, Praskovya kedua, Eris ketiga: b. m., Shchapov, 58; kilat subuh, gadis merah, Crixa, Fox: b. m. Derunov, 326; empat bintang kakak: Mary, Martha, Marina, Makrida: Arch. bandar, Terlupa., 311;...; pagi subuh Mary, petang Maremia: ibid., 388; fajar Marya, fajar Meremyaniya: ibid., 313; Morning Dawn Mary, Marmanie Vechernia: Tar. bandar, Dobr., 202; Marya Matins, Nastasya Vecern: Olon. Mansikka, 194; subuh pagi Marya, Anastasia petang, tengah malam Barbara: Volog. kira-kira., Cherepan., 77; tiga subuh:.. ”- BINTANG. https://vk.com/wall-67741956_17789. Sebenarnya, konspirasi biasanya diucapkan di perbatasan siang dan malam, dan ini, termasuk waktu hilangnya / munculnya bintang di langit. Secara umum, fakta bahawa dalam tradisi Slavia sangat sukar, dan kadang-kadang mustahil untuk memisahkan bintang dan fajar, adalah fakta. Satu soalan masih ada:

Kesatuan seperti itu dan gambar Dawn and Star yang tidak dapat dibezakan dalam mitologi Slavia adalah campuran kedua gambar tersebut, atau, sebaliknya, kuno?

Saya akui, buat masa ini saya tidak mempunyai jawapan yang jelas untuk soalan ini. Contohnya, A.L. Toporkov berpegang pada sudut pandang bahawa "dua makna kata nama. "Subuh / subuh": "fajar, fenomena cahaya" dan "fajar, fajar, bintang pagi, Venus" https://vk.com/wall-67741956_16674.

Saya meminta untuk membantu saya memahami masalah ini dengan penyelidik terkenal budaya tradisional Belarus Dmitry Skvorchevsky, pengarang kajian "Planet Venus dalam perwakilan tradisional Belarus". Ini memisahkan "Zarnitsa" ("Vespers") - planet Venus dari Fajar langsung (pagi / malam). Hujah-hujahnya (mengenai bahan Belarus) adalah sebagai berikut:

"Fenomena cahaya di langit" dan planet Venus mempunyai nama mereka sendiri. Subuh - Zara, bintang pagi dan malam - Zaranka, Zarnitsa, Vechernitsa, dll. Artinya, teks cerita rakyat sudah memisahkannya;
2. Bintang-bintang dalam barisan teks disebut anak-anak Bulan dan Subuh;
3. Dalam teks Zarnitsa dan Vechernitsa sering disebut secara langsung sebagai "binatang", "zoranks" - yaitu, bintang, tetapi persepsi Fajar tidak dapat disebut "berbintang" berdasarkan teks (dalam teks Belarus Dawn tidak disebut bintang, tidak seperti Zarnitsa, secara langsung disebut bintang, Zarnitsa dengan yakin disebut bintang. Tidak ada fajar. Tidak ada pengenalan seperti itu. Tetapi Subuh dibawa lebih dekat ke Matahari. Ini bermaksud bahawa sifat mereka dibezakan.
);
4. Subuh dalam teks kadang-kadang bertindak secara bergantian dengan Zarnitsa (sebagai contoh, sebagai beberapa Bulan). Itu bukan sahaja berbicara mengenai kedekatan gambar, tetapi juga mengenai kenyataan bahawa gambar ini masih berbeza.

Pada pendapat saya, semua perkara di atas pasti memerlukan perhatian yang paling dekat. Sesungguhnya, dalam imej "Subuh" tidak ada yang "luar biasa". Seperti yang saya tulis di atas, Ia dihubungkan dengan Matahari (misalnya, ia membuka pintu syurga, melepaskan Matahari ke langit, dll.). Zarnitsa tidak mempunyai kaitan dengan Matahari.

"Zarnitsa dengan yakin dipanggil bintang. Subuh No. Tidak ada pengenalan seperti itu. Tetapi Zarya didekatkan dengan Matahari. Dan ini bermaksud bahawa sifat mereka dibezakan "

Namun, saya tidak akan, mengikuti Dmitry, mengatakan bahawa Zarya (fenomena cahaya) "lebih tinggi secara hierarki" daripada Zarnitsa / Vespers (planet Venus). Ini adalah planet Venus yang merupakan anggota salah satu mitos Slavik utama - yang disebut. "Perkahwinan surgawi": Matahari ingin menikah Bulan, tetapi dia menipu dia dengan Bintang Pagi, kerana perkahwinan itu tidak berlangsung. Dan tepatnya planet Venus, sebagai benda langit ketiga yang paling terang yang berpartisipasi dalam mitos ini, dan bukan "fenomena cahaya di langit", yang tidak akan ke desa, atau ke kota... Maksudnya, planet Venus adalah watak salah satu daripada Mitos Slavik, yang sama dengan Matahari dan Bulan, sebaliknya, harus lebih tinggi dalam hierarki daripada sejenis "fenomena cahaya di langit", yang fungsinya dalam mitologi Slavik, pada dasarnya, hanya dikurangkan untuk melayani Matahari :-).

Walaupun begitu, di sisi Dmitry, nampaknya, seperti mitologi perbandingan dan, yang lebih penting lagi, sifat itu sendiri. Di sini, mungkin, mengikuti logik pagan baru kami, pertama sekali, adalah wajar melihat alam semula jadi: pada waktu matahari terbit dan terbenam Venus. Dan dari kedudukan ini ternyata Venus masih mendahului Fajar, iaitu, ia tidak sama dengan Dia. Sebagai contoh, di antara orang Yunani, Eosphorus (Venus) adalah, bagaimanapun, pertanda Fajar (Eos). Iaitu, Venus pertama, kemudian - Subuh. Pertama Subuh, kemudian Matahari. Tentunya orang Slav juga mempunyai semacam hierarki seperti "ibu-anak perempuan..."... Namun, ini sudah mulai spekulasi. Saya menggesa anda untuk kembali ke kerangka kerja kami. Sangat mudah untuk membincangkan perkara yang berlaku. Tetapi untuk kultus kita sendiri, yang tidak - sekali ada, tetapi, sebaliknya - ada - di sini dan sekarang - adakah saya bersedia menumpuk semua struktur kompleks ini dalam kultus saya sendiri? Untuk benar-benar beribadah, dan tidak hanya membincangkan masa lalu... Secara umum, persoalannya adalah retorik.

Mengenai bahan Rusia, kami tidak mungkin dapat memisahkan Zarya dari Zar (e). Dalam konspirasi Rusia, "Dawn of Zarenitsa", jika dilihat dari segalanya, itu hanyalah julukan konspirasi khas yang dibentuk dengan mengurangkan nama - seperti "Bulan Mesyatsovich" atau "Vikhor Vikhorevich". Di samping itu, dalam tradisi Rusia, watak seperti Dennitsa juga muncul sebagai planet Venus (kemudian digunakan dalam terjemahan Alkitab Rusia untuk nama Lucifer). Bertentangan dengan pengenalan lewat dengan "tengah hari" (mirip dengan "tengah malam") Subuh, Nama ini mencerminkan kuno kuno (lih., dan hanya selepas itu, matahari terbit) - https://vk.com/wall-67741956_16776). Lihat juga kemudian, dibandingkan dengan ini, nama Matine (jutrzenka Polandia), - sebagai kebalikan dari "Vespers".

PS: Oleh kerana semua masalah ini telah hilang (maafkan saya, omong-omong, ini adalah suku kata orang biasa saya - dengan sengaja saya tidak akan mengambil apa yang saya tulis) dengan Nama, maka mari kita ingat satu petikan dari artikel "Air sebagai Dewa" ":" Akar watak mitologi ini adalah * mor—, terkait dengan kematian dan air-laut ("root * mog-, di satu pihak, berkorelasi dengan nama umum takungan, dan di sisi lain, mewujudkan mitologi kematian sebagai jalan keluar dari penghalang air. "

Oleh itu, Zorya juga mempunyai ini (bandingkan "dalam konspirasi, zoryas diberi nama, memanggil Maremyana petang, dan Maria pagi". Https://vk.com/wall-67741956_14061 atau "ibu bumi, ayah surga, fajar Maria, fajar Maremyaniya (formula yang sangat kuno): Arch. G., Forgot., 378 "https://vk.com/wall-67741956_17789), secara umum, lihat Yudin mengenai nama-nama Bintang:" Berdasarkan graviti tertentu dalam paradigma pelbagai fonem konsonan dan memandangkan lokasi relatifnya, adalah mungkin untuk membina semula urutan konsonan arketipe secara hipotetis: * m... (f / t) p... n / f / s / j, yang sesuai dengan urutan vokal: *... a / o (...) p dan / e … Dan. Kedekatan arketipe yang dicipta semula dengan nama watak mitologi wanita, yang diketahui oleh orang-orang Slavia dengan nama-nama yang mengelompokkan kombinasi fonem yang serupa * m... r... (k) dan * m... k... r, lih. Mara, Mo / arena, Markita, Makrina... "(Ivanov, Toporov 1983, 156)." https://vk.com/wall-67741956_17789

Hanya ada logik di beberapa Rodnovers seperti "Ada beberapa alasan untuk mempercayai bahawa Marena dikhaskan untuk salah satu bintang paling terang di langit... Dalam konspirasi Rusia, dua atau tiga fajar (bintang!), Pagi, petang dan malam, yang namanya dapat dikaitkan dengan Marena, sering disebutkan - "Subuh Pagi Morea, Vechern Morevyan" (Moskvina, No. 79, 127), "dengan bintang pagi Mary, dengan malam - Marianne" (RZZ, No. 1403), blr. "Subuh Awal Maryianna, Subuh Malam Maryia" (Zamov 2009, No. 472); sedangkan nama biasa untuk Slavia Timur Venus adalah: Pesta malam, Petir / kilat / fajar / bintang Petang, Zarenitsa, Zaritsa, Zarnitsa, Zarnichka, Zaryanka, Zorka, Zorya, Pagi pagi, Pagi / bintang pagi (Ruth, S. 24). T.O. konspirasi jelas menunjukkan bahawa Venus (Fajar) digabungkan dengan nama dari akar * mar- / * mor-. Oleh kerana bintang ini memiliki beberapa penjelmaan dalam kultus (seperti Ishtar, Astarte, dan Venus yang bersinar), adalah wajar untuk memberikan maklumat ini dalam bab yang sesuai... "- jangan buat seperti ini. Tidak secara peribadi mencela pengarang teks itu, tuhannya V. bersamanya - tetapi, yang paling penting, anda sendiri - jangan berfikir demikian. Sama-sama. Ini adalah penalaran khas "dari nama" - logik seperti "Venus disebut mirip dengan nama Maren bermaksud Venus berkaitan dengan Maren". Dan saya akan mengatakan bahawa kerana Marena dan Venus mempunyai salah satu nama yang serupa dengan * mar-, ada kemungkinan bahawa ini dan yang berdasarkan pada satu Gambar yang sama. Secara umum, masuk akal untuk berfikir, bukan dengan Nama..

Pada waktu subuh adalah ketika?

Anak perempuan saya bertanya kepada saya: "Ma, apa fajar? Adakah ketika matahari terbit atau terbenam?" Saya menjawab: "Tentunya pada waktu matahari terbit." Tapi, saya rasa, biarkan google sekiranya berlaku, saya akan jelaskan. Ternyata waktu subuh adalah pada waktu matahari terbit dan terbenam. Tetapi ketika mereka mengatakan "fajar," mereka selalu, selalu bermaksud pagi, bukan? Letupan otak.

Tiada pendua ditemui

sebelum subuh - petang

malah ada lagu Cossack "Before the Dawn"

"Under the Fawn" - Saya tidak pernah mendengar.

Ya, saya mengaku, saya mula-mula googled setelah posting anda semua yang dipelajari :))

kadang-kadang anda tertanya-tanya bagaimana bahasa ibunda yang pelbagai.

Namun, hakikatnya tetap ada ekspresi dan lagunya begitu.

Subuh pagi adalah ketika

Arti kata Fajar menurut Ephraim:
Fajar - 1. Pewarnaan cahaya cakrawala sebelum matahari terbit dan terbenam. // Masa muncul di cakrawala pencahayaan seperti itu.
2. trans. Permulaan, kelahiran smth. (biasanya gembira, cerah). 1. Upacara ketenteraan.
2. Isyarat ketenteraan yang dilakukan oleh orkestra atau trumpeter, bugler, drummer selepas pengesahan petang. Tumbuhan abadi tinggi dengan daun dan bunga berkilat lebat, dikumpulkan dalam bentuk payung; cinta.

Makna kata Zarya menurut Ozhegov:
Zarya - Kemunculan sesuatu yang baru, kegembiraan Zarya Cahaya terang di cakrawala sebelum matahari terbit atau selepas matahari terbenam

Fajar dalam Kamus Ensiklopedik:
Dawn - kapal layar-motor dari ekspedisi Artik Rusia Tol E.V. (1900-02) di kawasan Kepulauan Novosibirsk. Pada bulan September 1902 dilemparkan ke kiri oleh anggota ekspedisi. perubahan biasa dalam warna langit yang menyertai terbenam dan terbitnya Matahari. isyarat ketenteraan dilakukan oleh trompet (dengan pemain dram) atau orkestra selepas pengesahan petang.

Maksud kata Zarya dalam kamus Ushakov:
ZARYA
subuh, wain. subuh dan (jarang) subuh, pl. subuh, w. 1. Warna cahaya cakrawala sebelum matahari terbenam dan matahari terbit (tanpa definisi - terutamanya mengenai warna cakrawala pagi). Pagi, subuh petang. Subuh (pagi) bertunang. Subuh (petang) keluar. Subuh, subuh! buka kanopi anda, terang harapan timur! F. Sologub. || Waktu pencahayaan ini muncul di cakrawala (tanpa definisi, terutama sekitar pagi). Pada waktu subuh, jangan bangunkannya: pada waktu subuh, dia tidur dengan lena. Fet. Supaya subuh tidak akan menangkap anda di rumah di sini! Griboedov. Bangun dari subuh. 2. trans. Permulaan, asal usul smth. (gembira, terang; buku.).

Maksud kata Dawn dalam kamus Dahl:
Subuh
zaryanka, air mata, dan lain-lain melihat cahaya.

Definisi perkataan "Dawn" oleh TSB:
Fajar - sekumpulan fenomena cahaya berwarna di atmosfer ketika matahari terbenam atau sebelum terbit; mewakili perubahan biasa dalam warna langit, yang bergantung pada kedudukan Matahari relatif terhadap garis cakrawala (Gbr.). Ketika matahari condong ke arah ufuk dan tidak ada awan, langit di atas cakrawala berubah menjadi kuning atau oren-kemerahan, kadang-kadang dengan warna coklat. Ini disebabkan oleh fakta bahawa ketika sinar matahari menempuh jalan serong yang panjang di atmosfer, sinar biru dan ungu menjadi lemah disebabkan oleh penyerakan cahaya, sinar yang tersisa, dan pada masa yang sama suasana yang diterangi oleh mereka, menjadi kekuningan dan kemerahan. Setelah matahari terbenam di ufuk di timur, bayangan Bumi mula naik, pinggir atasnya dicat dengan warna kelabu-biru akibat kenyataan bahawa sinar cahaya yang melintas pada ketinggian 15-25 km jatuh ke atmosfera ozon yang menyerap sinar kuning. Apabila matahari sudah berada di bawah cakrawala, tempat terang terang muncul di sebelah barat - yang disebut. fajar bersinar, dan di timur garis-garis merah dan oren muncul di atas bayangan kebiruan Bumi, warnanya secara beransur-ansur mengambil warna kehijauan dan biru.
Apabila Matahari terbenam 2-3 ° di bawah ufuk, titik merah jambu yang disebut cahaya ungu, yang menjadi lebih terang (hingga matahari terbenam 5 °) dan secara beransur-ansur mengambil bentuk segmen yang terletak di atas matahari terbenam dan menerangi pemandangan (terutama bersalji) dengan cahaya merah jambu. Nampaknya, muncul di mana sinar Matahari kemerahan jatuh ke atmosfer berdebu, baru-baru ini ditemui pada ketinggian kira-kira 20 km. Kemudian, cahaya ungu semakin pudar, tetapi bar warna oren atau merah di atas ufuk menjadi lebih terang. Titik keputihan atau kebiruan cahaya subuh perlahan-lahan turun dan pudar. Bersamaan dengan cahaya ungu yang semakin pudar, ia menjadi semakin gelap. Ketika Matahari tenggelam pada suhu 7 °, seseorang tidak lagi dapat membaca tanpa sumber cahaya buatan (akhir senja sipil). Bayangan Bumi di timur dan sempadan warnanya kabur dan hampir tidak dapat dilihat dengan latar belakang langit yang gelap. Apabila matahari turun 12 °, garis-garis berwarna di barat berubah kehijauan, dan pada 18 ° mereka hilang sepenuhnya, bintang-bintang yang samar-samar dapat dilihat, malam jatuh.
Pagi Z. berkembang sama, tetapi dalam urutan terbalik.
Lit.: Minnart M., Cahaya dan warna semula jadi, trans. [dengan dek.], M., 1969.
A.H. Khrgian.
Warna langit semasa matahari terbenam. Angka-angka di sebelah menunjukkan kedudukan pusat matahari berbanding dengan cakrawala (di atas cakrawala dengan tanda +, di bawah cakrawala dengan tanda -). Subuh - upacara ketenteraan dan isyarat ketenteraan dilakukan pada waktu yang ditentukan pada gendang, tungku (sangkakala) atau orkestra. Z. muncul di pelbagai tentera pada abad ke-18. Di Angkatan Bersenjata Soviet, ketika berada di pusat latihan dan kem, Z. dilakukan setiap hari setelah pengesahan akhir malam, dan ketika pasukan berada di barak, setelah berakhirnya batalion umum atau pengesahan malam resimen. Muzik Z., kini dipersembahkan, ditulis oleh komposer S. A. Chernetsky. Semasa tentera ditempatkan di kem selama hari cuti negara USSR, cuti cawangan Angkatan Bersenjata, cawangan tentera, cuti tahunan unit (formasi), dan ketika orang-orang mengunjungi perkhemahan perkhemahan, senarai yang ditentukan oleh Piagam perkhidmatan dalaman Angkatan Bersenjata USSR, Z yang penting diadakan. Untuk ini, semua peribadi komposisi kem perkhemahan dibina di tempat yang ditunjukkan oleh ketua kem perkhemahan. Pada waktu tertentu untuk Z., 3 peluru berpandu isyarat dilancarkan satu demi satu dan bateri artileri yang ditugaskan melepaskan tembakan kosong, orkestra gabungan memainkan Z., dan kemudian melakukan lagu kebangsaan Kesatuan Soviet, selepas itu pasukan melintas di bawah orkestra.
Lit.: Piagam perkhidmatan dalaman Angkatan Bersenjata USSR, M., 1969.
I. I. Andronov.
Rajah. kepada Seni. Subuh. "Subuh",
Jurnal ilmiah dan politik Marxis; Ia diterbitkan pada tahun 1901-02 di Stuttgart oleh para editor akhbar Iskra. 4 terbitan diterbitkan (3 buku): No. 1 - pada bulan April 1901 (sebenarnya 23 Mac mengikut gaya baru), No. 2-3 - pada bulan Disember 1901, No. 4 - pada bulan Ogos 1902. Tugas
"Z." ditakrifkan dalam "Draf pernyataan penyunting Iskra dan Dawn," yang ditulis oleh V. I. Lenin (lihat Poln. sobr. soch., edisi ke-5, jilid 4, ms 322-33). Majalah itu mempromosikan idea-idea revolusi Marxisme, mengkritik populisme,
"Marxisme Undang-Undang", Bernsteinisme dan arus oportunisme antarabangsa yang lain. Dalam "Z." diterbitkan karya Lenin "Penganiaya Zemstvo dan Annibals liberalisme", "Program Agraria Demokrasi Sosial Rusia",
"G. G. kritikan dalam pertanyaan agraria "," Kajian Dalaman "," Catatan Rawak ", dan juga karya G. V. Plekhanov" Kritikan terhadap pengkritik kita. P. Struve sebagai pengkritik teori perkembangan sosial Marxis ”,
"Cant v. Kant, atau bukti rohani Mr. Bernstein" dan penulis lain.
Lit.: Lenin V.I., Poln. Sobr. Op., Edisi ke-5 (lihat Volume Bantuan, bahagian 1, hlm. 162).
Sampul majalah "Dawn." No. 2-3. "Subuh",
1) kapal layar motor ekspedisi Artik Rusia (1900-02) di bawah komando Tol E.V. Pemindahan 443 tan. Ekspedisi ini bekerja di kawasan Kepulauan Novosibirsk. Setelah 2 musim sejuk di pulau Taimyr dan di pulau Kotelny 8 September 1902
"Z." datang ke Teluk Tiksi, di mana ia dilemparkan ke hadapan dan ditinggalkan oleh anggota ekspedisi. 2) Skooner pelayaran bermotor, dibina pada tahun 1953 di Finland untuk kajian sistematik medan magnet Bumi. Sarung kayu, bahagian logam dari bahan bukan magnet. Panjang 52 m, lebar 9 m, anjakan 605 t Sejak 1953, saintis Soviet di
"Z." penyelidikan sedang dijalankan di Lautan Atlantik, India dan Pasifik. Menjelang tahun 1970, 16 penerbangan ekspedisi dengan panjang 270 ribu batu telah selesai..

Pagi Bumi Subuh adalah Bumi Subuh

"Morning Earth Dawn adalah Bumi Fajar Planet"

Pada masa ini, banyak orang di planet ini menerangkan fenomena alam semula jadi.
konsep mistik yang berbeza. Saya menganggap perlu memperkenalkan konsep yang betul
fenomena semulajadi. Saya menganggap penyimpangan penjelasan fenomena alam kepada sisi mistik adalah tidak masuk akal dan tidak dapat diterima oleh kesedaran manusia. Lagipun, tiada di antara kamu ibu
memanggil nama binatang yang dahsyat - jadi mengapa anda membiarkan kesedaran anda
fenomena daratan semula jadi dari Buaian Manusia untuk melengkung dengan konsep
mistik? Saya meminta semua konsep mengenai planet Bumi seperti Pagi Subuh Planet
ada Bumi Fajar Planet tidak boleh dipanggil dengan pelbagai nama mistik!
Anda tidak boleh mengejek fenomena alam duniawi yang terang yang menghidupkan semua dan
ringan - setiap ujaran negatif membawa kesan negatif, dan
setelah kehancuran, kita terkejut dan mencari punca kemarahan alam.

Subuh Pagi - Subuh Planet berlaku hanya sebelum matahari terbit, beruang
kehidupan dan Cahaya, Cahaya, Cahaya seluruh Planet!

Catatan: semua gambar diambil secara peribadi oleh pengarang..

Pada waktu subuh adalah ketika?

Anak perempuan saya bertanya kepada saya: "Ma, apa fajar? Adakah ketika matahari terbit atau terbenam?" Saya menjawab: "Tentunya pada waktu matahari terbit." Tapi, saya rasa, biarkan google sekiranya berlaku, saya akan jelaskan. Ternyata waktu subuh adalah pada waktu matahari terbit dan terbenam. Tetapi ketika mereka mengatakan "fajar," mereka selalu, selalu bermaksud pagi, bukan? Letupan otak.

Tiada pendua ditemui

sebelum subuh - petang

malah ada lagu Cossack "Before the Dawn"

"Under the Fawn" - Saya tidak pernah mendengar.

Ya, saya mengaku, saya mula-mula googled setelah posting anda semua yang dipelajari :))

kadang-kadang anda tertanya-tanya bagaimana bahasa ibunda yang pelbagai.

Namun, hakikatnya tetap ada ekspresi dan lagunya begitu.

Makna "MORNING Dawn" dalam Kamus Penjelasan Moden, TSB

koleksi hasil karya murid-murid dari Moscow University Noble Guesthouse, yang diterbitkan di Moscow pada tahun 1800-08 (6 buku diterbitkan). Antara pengarang - V. A. Zhukovsky, A. I. dan N. I. Turgenev, A. F. Merzlyakov.

kapal layar armada saudagar Rusia (anjakan 50 tan). Dibuat pada tahun 1877 pelayaran komersial pertama dari sungai. Yenisei ke St Petersburg (kapten D.I. Schwanenberg) di seberang laut Zap. Artik di sekitar Scandinavia dalam 100 hari.

TSB. Kamus Huraian Moden, TSB. 2003

Subuh pagi adalah ketika

ZARYA. Pencahayaan cakrawala yang terang sebelum matahari terbit atau selepas matahari terbenam. Mengenai warna, tahap ketumpatan. Scarlet, crimson, crimson, white (usang), pucat, ceri, tebal, berasap, cair, emas, keemasan, merah, merah-kuning, berdarah, berair, cahaya, berseri (penyair usang), raspberry, emas kusam, kuning pucat, berapi-api, berapi-api, merah, ungu, ungu, berkobar, merah jambu, bermata merah jambu (penyair usang), kemerahan (penyair usang), kemerah-merahan, abu gunung, gelap, ungu gelap, merah tua (usang. ), safron, ambar, kuning ambar, kuning terang, ungu terang, jelas (nar-penyair). Mengenai waktu subuh; mengenai tempohnya, sifat. Musim semi, malam, musim semi, matahari terbenam, pagi, dingin, musim panas, muda, tidak luntur, musim gugur, terlambat, panjang, awal pagi, awal, utara, lemah, hangat, tenang, pudar, pagi, sejuk, bersih. Karang, lemon, poppy, lembut, megah, pemalu, sayap kelabu, rata-rata, cair.

Lihat lebih banyak perkataan dalam Kamus Epithet

Lihat apa ZARYA dalam kamus lain:

Fajar (2) 1. Warna cahaya langit ketika matahari terbenam: Untuk malam yang panjang, gelap, fajar matahari telah tenggelam, ladang-ladang telah ditutup, menggelitik kemuliaan tepat pada waktunya, memberitahu saya untuk menjadi ubud. menonton

107 Subuh (2) 1. Warna cahaya langit saat matahari terbenam: Untuk malam yang panjang, gelap, fajar matahari telah tenggelam, padang telah ditutup, gelitik kemuliaan tepat pada waktunya, kata-kata itu gali. menonton

Empat kali di S. kita bercakap tentang pagi dan petang Z.: "Malam yang panjang akan gelap. Fajar cahaya terbenam, padang ditutup dengan kegelapan ”(S. 10); "Hari-hari lain Velmy berdarah lebih awal. menonton

kata nama cas., w. rujuk selalunya Morfologi: (tidak) apa? subuh, kenapa? subuh, (lihat) apa? subuh daripada? subuh, bagaimana pula? mengenai subuh; banyak apa? subuh, (tidak). menonton

fajar merah (Blok, Krylov, L. Tolstoy, Fofanov); Crimson (Kozlov); kelim (Kruglov, Fedorov); pucat (blok); merah jambu pucat (Sologub); lucu (Fofan. menonton

Pada waktu awal pemuda berkabus. Tempah Besi. Pada tahun-tahun awal remaja (dengan sentuhan penyesalan tentang masa lalu). BMS 1998, 201. Dan waktu subuh di sini sepi. Zharg. lengan., menonton

-dan pl. fajar, subuh, cas dan fajar, g. 1. Pencahayaan cakrawala yang terang sebelum matahari terbit dan selepas matahari terbenam.Pagi subuh. Subuh petang. □ Caj Ruddy menonton

ZARYA, sekumpulan fenomena cahaya berwarna di atmosfer ketika matahari terbenam atau sebelum matahari terbit; mewakili perubahan semula jadi dalam warna langit. menonton

g.1) aurore f, aube f; crépuscule m du matin (pagi) subuh malam - lueurs f pl du soleil sofa pada waktu subuh, dengan subuh - au petit jour, à l'aube, au po. menonton

Zarya, wanita Derivatif Baru: Zarka; Subuh. Asal: (Penggunaan kata nama biasa sebagai nama peribadi.) Kamus nama peribadi. Jam tangan ZARYA Z.

- pantulan sinar matahari di udara sebelum matahari terbit dan terbenam (Kejadian 32:26). Fenomena subuh pagi dan petang, indah di mana-mana, di Timur bekas. menonton

ritual ketenteraan Angkatan Bersenjata USSR yang disertai dengan muzik. Itu berasal dari "fajar yang telah dipukul", yang telah tersebar di Rusia pada abad ke-15-16. menonton

şafak * * * W1) şafak (-ğı) sibuk - şafak söküyor pada waktu subuh - şafak sökerken pada waktu subuh - gün kavuşurken dengan subuh - şafakla beraber dari fajar. menonton

g1) subuh pagi - Morgenrot n, subuh petang Morgenröte - Abendrot n, subuh Abendröte bertunang - der Morgen graut, es dämmert pada waktu subuh, dengan subuh - frü. menonton

1) 霞光 xiáguāng; (pagi) 曙光 shǔguāng, 朝霞 zhāoxiá; (petang) 晩 霞 wǎnxiá berdiri dengan subuh - 黎明 即 起;天亮 就 起来 pada waktu subuh - 黎明 时; Start 拂晓 2) (permulaan) 开端 kāiduān, 初期 chūq. menonton

subuh pada waktu subuh, tidak cahaya atau fajar, satu fajar mengusir, yang lain mengusir.. Kamus sinonim Rusia dan serupa dalam ungkapan makna. - bawah. ed. N. Abramova, M.: Kamus Rusia, 1999. fajar asal, isyarat, hesper, permulaan, zimzerl, eos, fajar, tempoh awal, cahaya, fajar, aurora, fajar, kuda jantan, sayang Kamus sinonim Rusia. subuh 1. subuh; cahaya (waktu buka); subuh (terbuka.); zorenka (penyair rakyat.); Aurora, stallion (trad. Poet) / sebagai simbol fajar: Eos (trad. Poet) 2. lihat awal Kamus sinonim bahasa Rusia. Panduan praktikal. - M.: Bahasa Rusia.Z. E. Alexandrova. 2011. kata nama fajar, bilangan sinonim: 23 • Aurora (10) • Squeamish (4) • Hesper (5) • Dennitsa (7) • Asal (13) • Pengecas (3) • Zimmer (3) • Emas (1) • subuh (3) • subuh (13) • subuh (2) • subuh (6) • subuh (2) • pasukan (163) • cinta (5) • permulaan (92) • tempoh permulaan (5) • subuh (10 ) • tumbuhan (4422) • cahaya (64) • cahaya (5) • isyarat (53) • eos (5) Kamus sinonim ASIS.В. Trishin. 2013.. Sinonim: Aurora, Brezg, Hesper, Dennitsa, asal, zaryzler, Zolotka, Zorenka, Zorka, Zoryushka, Zorya, Zoryanka, team, cinta, permulaan, tempoh awal, fajar, tanaman, cahaya, cahaya, isyarat, eon Antonim: matahari terbenam. menonton

g. 1) aurore f, aube f; crépuscule m du matin (pagi) subuh petang - pelayan f pl du soleil sofa pada waktu subuh, dengan subuh - au petit jour, à l'aube, au. menonton

g. (wain ms zoryu) 1) aurora f, alba m, alborada f; crepúsculo matutino (pagi); fajar crepúsculo vespertino (petang) bertunang - apunta el día on zar. menonton

subuh n.a.ne. (9) unit Tetapi agar waktu subuh tidak akan menangkap anda di rumah di sini GoU 4.12. Subuh menjemput C3. unit vin. Subuh dimainkan oleh Put3. ed. Semua orang boleh mendengar, dan. menonton

ZARYA, seorang saintis politik Marxis. majalah; diterbitkan pada tahun 1901-02 di Stuttgart oleh para editor gas. "Percikan api". 4 terbitan (3 buku) dikeluarkan: No. 1- pada bulan April. 1901 (sebenarnya. Tonton

Fajar adalah pantulan sinar matahari di udara sebelum matahari terbit dan terbenam (Kejadian 32:26). Fenomena subuh pagi dan petang, indah di mana-mana, sangat megah di Timur. Subuh sering disebut dalam Kitab Suci, dan terutama mengenai fajar pagi. "Biarkan aku pergi, kata orang yang berjuang sepanjang malam dengan Yakub, kerana fajar telah terbit" (Kejadian 32:26). "Sama ada aku mengambil sayap fajar, pemazmur berseru, dan aku akan bergerak ke pinggir laut, sehingga tanganmu akan menuntunku" (Mazmur 139: 9, 10). Subuh disebut dalam pelbagai kes lain, misalnya, Kejadian 19:15, Ayub 38:12, Nav.6: 15, dan lain-lain. Dengan subuh di · buku. Song of Songs membandingkan pengantin lelaki yang dikasihi dari Pengantin lelaki misterius: Siapa yang bersinar seperti fajar? dan sebagainya. (Lagu 6: 10) penulis berseru buku. Peristiwa yang menggembirakan dari pertobatan sejati kepada Tuhan juga dibandingkan dengannya. Kemudian cahaya anda akan terungkap, seperti fajar, Yesaya (Yes. 58: 8). Fajar, fajar siang, bintang pagi diumpamakan dengan kata kenabian di hati orang-orang percaya sehubungan dengan cahaya Injil (2 Ptr. 1:19) In. Pekerjaan (Ayub 3: 9) disebut fajar - bulu mata kotak. menonton

Zorka, Zorenka, Zoryushka Zorya, Svitova Zorya. - pagi pagi - Zorya Svitova, Vranіshnya, Zagrava Vranіshnya, (petang) Zorya Vveіrnya, Vecherova, Zagrava Vіvernya. [Api yang dinyalakan telah tenggelam, kerana dia tidak merobek fajar (L. Ukr.). Anda tidak dapat mengalahkan rosacea zor vin (Grinch.). Tetapi yang muda tidak sihat, fajar suci menunggu (Пісня). Petang masih belum subuh, tetapi cahaya siang sudah terisi (Petikan). Vecherny zagrava zgasla i nacha nicha (Kraina Slipikh)]. Di sungai - ke svіtanku, udosvіta, hingga subuh. [Udosvіta naik, halaman gelap (Kulіsh). Melontar subuh (Kvіtka)]. Smth. - kepada svіtanku dari siapa. [Yake, penulisan bulo yang kita miliki Todi, pada ulang tahun kehidupan kebangsaan kita (Єfr.)]. -Rya bertunangan, dia bertunangan - svitaє, fajar з, zoryєєєєє,, berkat dalam cahaya, malu, berkat dalam cahaya. [Terlalu awal untuk menggerutu, ini juga untuk hari terakhir (M. Vovch.) Lebihan itu tersekat - saya berdiri dan menulis (Kam. P.)]. Terlibat dalam - untuk apa - svitaє, menjelang scho. [Pochalo bulo svіtati sesuka hati]. Baik cahaya, maupun rya - tidak ada cahaya pada cahaya. menonton

Pencahayaan cakrawala yang terang sebelum matahari terbit atau selepas matahari terbenam. Mengenai warna, ketumpatan. Merah, merah, merah, putih (usang), pucat, ceri, padat, berasap, cair, emas, emas, merah, merah-kuning, berdarah, cumacean, cahaya, berseri (penyair usang), raspberry, emas mendung, pucat rona, berapi, berapi-api, berapi-api, merah muda, ungu, ungu, bercahaya, merah jambu, opera mawar (penyair usang), berwajah merah jambu (penyair usang), kemerah-merahan, abu gunung, gelap, ungu gelap, merah tua (usang.), safron, kuning, amber-berapi-api, kuning terang, ungu terang, jelas (nar-penyair). Mengenai waktu subuh; kira-kira tempohnya, alam semula jadi. Musim bunga, malam, musim bunga, matahari terbenam, pagi, sejuk, musim panas, muda, tidak luntur, musim gugur, terlambat, panjang, awal pagi, awal, utara, lemah, hangat, tenang, pudar, pagi, sejuk, bersih. Karang, lemon, poppy, lembut, megah, malu-malu, bersayap kelabu, rata-rata, cair. menonton

subuh saya subuh I. (pagi, petang), juga subuh, pl. subuh, cahaya yang sama, penerangan, Ukraine subuh, kemuliaan senior. caj bersama dengan daw αѩγλη, ἀκτίς, bulg. h. menonton

upacara ketenteraan dalam unit (di kapal) Angkatan Bersenjata USSR, yang terdiri dalam persembahan oleh orkestra nli di TRBZ (tempa) serpihan muzik khas. Pada. menonton

Saya subuh I. (pagi, petang), juga subuh, pl. subuh, inilah cahaya, cahaya, Ukraine subuh, kemuliaan senior. zar bersama dengan zor,, bulg. subuh "sinar, cahaya, subuh pagi", Slovenia. zarja, Czech zare "cahaya, cemerlang, terang", Poland lain zarza; bersama dengan ini: Ukraine. subuh "bintang, fajar", Bolg. Zora "bintang pagi, subuh pagi", Serbochor. Zora, wain. Zora "fajar", Slovenia. zorja, Czech ZORE, SLV. Zoro, orang Poland zorza, n. zora "glow". Bercahaya yang berkaitan. zarija, pl. zaryjos "arang panas", dr.-Prusia. sari w. "panas", menyala. zara "fajar", zereti, zeriu "berkilau, bersinar", zeruoti "membara, bercahaya", zirstu, zirti "tuangkan bunga api", razaras "kilau fajar", mungkin juga bahasa Yunani. "berseri"; lihat I. Schmidt, KZ 25, 133; Bug, RFV 75, 155; Trautman, BSW 366; M.–E. 4, 691; Persson, Beitr. 121. Rujuk pandangan, matang.IIII. "rumput", n. (Bar). Perkataan gelap. menonton

kata nama isteri jenis 1. cahaya cakrawala sebelum matahari terbit atau selepas matahari terbenam 2. trans. permulaan, asal sesuatu libosvіtanok, svіtannya3. lelaki tentera. pagi menonton

subuh 1.: subuh pagi Morgenrot n 1, Morgenröte f fajar fajar Abendrot n 1, fajar Abendröte menunaikan der Morgen graut, es dämmert pada waktu subuh, dengan subuh früh morgens, bei Tages | anbruch 2. trans. (permulaan) Morgen m 1 3. ketenteraan. Wecken n 1 (pagi); Zapfenstreich m 1 (petang) bermain fajar malam (subuh) den Zapfenstreich blasen * dan dari fajar hingga subuh die ganze Nacht hindurch
Sinonim:

subuh g.1. (pagi) subuh, subuh; (petang) senja, cahaya malam; matahari terbenam pada waktu subuh - pada waktu subuh, pada waktu subuh fajar bertunang - hari sedang berbuka menonton

hajnal * * * g1) hajnalpír 2) (fajar) pirkadat, virradat pada waktu subuh - pirkadatkor3) peren hajnal Sinonim: aurora, squeamish, hesper, dennitsa, origin, untuk. menonton

ZARYA, dan wain. subuh dan (usang) subuh, pl. subuh, subuh, subuh dan (usang) subuh, g. 1. Pencahayaan cakrawala yang terang sebelum matahari terbit atau selepas matahari terbenam. 3. bertunang (pagi). Subuh petang Dari subuh hingga subuh (sepanjang malam atau sepanjang hari; perbualan). Baik cahaya atau fajar (sangat awal pagi; perbualan). Bangun dari subuh (sangat awal). 2. trans. Kemunculan sesuatu yang baru, menggembirakan. Pada fajar kehidupan. 3. kebebasan. 3. Isyarat ketenteraan pagi atau petang dilakukan oleh orkestra atau bugler, trumpeter, drummer. Main subuh (subuh). Tatu. || berkurang zorenka, dan, baik. (hingga 1 nilai) dan subuh, -dan, g. (hingga 1 nilai). || cahaya kata sifat, th, th (to 1 makna). 3. matahari terbenam. menonton

ZARYA, dan wain. subuh dan (usang) subuh, pl. subuh, subuh, subuh dan (usang) subuh, g. 1. Pencahayaan cakrawala yang terang sebelum matahari terbit atau selepas matahari terbenam. 3. bertunang (pagi). Subuh petang Dari subuh hingga subuh (sepanjang malam atau sepanjang hari; perbualan). Baik cahaya atau fajar (sangat awal pagi; perbualan). Bangun dengan subuh (sangat awal). 2. trans. Kemunculan sesuatu yang baru, menggembirakan. Pada fajar kehidupan. 3. kebebasan. 3. Isyarat ketenteraan pagi atau petang dilakukan oleh orkestra atau bugler, trumpeter, drummer. Main subuh (subuh). Tatu. || berkurang zorenka, dan, baik. (hingga 1 nilai) dan subuh, -dan, g. (hingga 1 nilai). || cahaya kata sifat, th, th (to 1 makna). 3. matahari terbenam. menonton

subuh, subuh, dan arak. n. subuh dan (usang) subuh, pl. h. Subuh, subuh, subuh dan (usang.)

m, g.1. Pencahayaan cakrawala yang terang sebelum matahari terbit atau selepas matahari terbenam menonton

ZARYA, dan wain. subuh dan (usang) subuh, pl. subuh, subuh, subuh dan (usang) subuh, g. 1. Pencahayaan cakrawala yang terang sebelum matahari terbit atau selepas matahari terbenam. 3. bertunang (pagi). Petang h. Dari subuh hingga subuh (menghabiskan sepanjang malam sepanjang hari; buka.). Baik cahaya mahupun h. (sangat awal pagi; buka.). Bangunlah szarya (sangat awal). 2. trans. Asal smth. baru, gembira. Pada zarezni. 3. kebebasan. 3. Isyarat ketenteraan pagi atau petang yang dilakukan oleh orkestra atau bugler, trumpeter, drummer. Main subuh (subuh). Beatzoru. II penurunan zorenka, dan, baik. (hingga 1 nilai) dan subuh, -dan, zh. (hingga 1 nilai). glow, th, th (nilai 1 hingga). 3. matahari terbenam. menonton

ZARYA, dan wain. subuh dan (usang) subuh, pl. subuh, subuh, subuh dan (usang) subuh, g. 1. Pencahayaan cakrawala yang terang sebelum matahari terbit atau selepas matahari terbenam. 3. bertunang (pagi). Petang h. Dari subuh hingga subuh (menghabiskan sepanjang malam sepanjang hari; buka.). Baik cahaya mahupun h. (sangat awal pagi; buka.). Untuk bangun szarya (sangat awal). 2. trans. Asal smth. baru, gembira. Pada zarezni. 3. kebebasan. 3. Isyarat ketenteraan pagi atau petang yang dilakukan oleh orkestra atau bugler, trumpeter, drummer. Main subuh (subuh). Beatzoru. II penurunan zorenka, dan, baik. (hingga 1 nilai) dan subuh, -dan, zh. (hingga 1 nilai). glow, th, th (nilai 1 hingga). 3. matahari terbenam. menonton

Jeneral Slav. Suf. pendidikan (Suf. -j-) dari Zara, dalam bahasa Rusia lain. lang dan kemuliaan lain. lang masih terkenal. Zara - derivatif (dengan mutasi b / a) dari zьrěti “melihat. menonton

caj, dan; subuh; bertemu dengan ringan: pukul (bermain) subuh; banyak Subuh, subuh, subuh Sinonim: aurora, penghinaan, hesper, kuda jantan, asal, zaryanichka, zimets. menonton

subuh שַחַר ז '; אַייֶלֶת הַשַחַר נ '* * * עמוד-השחרצפירהשחר Sinonim: Aurora, Squeamish, Hesper, Dennitsa, asal, zaryanichka, zimzerla, gold, zorenka, zo. menonton

ZARYA Subuh, wain. subuh dan (jarang) subuh, pl. subuh, w. 1. Warna cahaya cakrawala sebelum matahari terbenam dan matahari terbit (tanpa definisi - terutamanya mengenai warna cakrawala pagi). Pagi, subuh petang. Subuh (pagi) bertunang. Subuh (petang) keluar. Subuh, subuh! buka kanopi anda, terang harapan timur! F. Sologub. || Waktu pencahayaan ini muncul di cakrawala (tanpa definisi, terutama sekitar pagi). Pada waktu subuh, jangan bangunkannya: pada waktu subuh, dia tidur dengan lena. Fet. Supaya subuh tidak akan menangkap anda di rumah di sini! Griboedov. Bangun dari subuh. 2. trans. Permulaan, asal usul smth. (gembira, terang; buku.).

perubahan biasa dalam warna langit, disertai matahari terbenam dan matahari terbit. "ZARYA", penyelidikan bermotor kayu yang tidak bermagnet. kapal Institut Bumi jam tangan

Fajar adalah jumlah fenomena cahaya di atmosfera yang mengiringi terbenam dan terbitnya Matahari. Disebut oleh sinar matahari, tidak sampai langsung ke n. menonton

jalva f; ao raiar do Sol; pr o despontar, aurora f-petang muatan fajar Sinonim: aurora, squeamish, hesper, dennitsa, nucleation, zaryanichka, zimzerla, s. menonton

g. 1) aurora, alba subuh petang - tramonto m, crepuscolo m 2) trans. alba, aurora di awal kehidupan - all'alba della vita 3) tentera. diana main subuh - suonare la diana •• dari subuh hingga subuh. - giorno e notte; da tunggal sebatang - la mattina presto; allo spuntar del giorno Kamus Itali-Rusia. 2003. Sinonim: Aurora, Brezg, Hesper, Dennitsa, asal, zaryzler, Zolotka, Zorenka, Zorka, Zoryushka, Zorya, Zoryanka, team, cinta, permulaan, tempoh awal, fajar, tanaman, cahaya, cahaya, isyarat, eon Antonim: matahari terbenam. menonton

1. cas, fajar, subuh, subuh, subuh, caj, subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, caj, subuh, subuh, muatan 2. subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, subuh, fajar, subuh (Sumber: "Paradigma Tertekan Lengkap oleh A. A. Zaliznyak"). Sinonim: Aurora, Brezg, Hesper, Dennitsa, asal, zaryzler, Zolotka, Zorenka, Zorka, Zoryushka, Zorya, Zoryanka, team, cinta, permulaan, tempoh awal, fajar, tanaman, cahaya, cahaya, isyarat, eon Antonim: matahari terbenam. menonton

g. (subuh jamak) 1. shool (kүndүn zharygy tyigen ertemenenki sama asch ketchy); subuh pagi ta zharygy, ta; subuh malam ketchka iirdin aldy; fajar dihuni oleh ta'gara bastada, ta kulan өөk sala bastada; pada awal kehidupan baru Cik Turmushtun Bashtalyshinda; berdiri dengan taң fajar, ata turuu; dari subuh hingga subuh pertempuran kүnү, рrteden kechke cheyin; cahaya atau fajar taң atpay, үrү-baraңda, үrүl-bүrүldө; 2. Wain Dawning. ketenteraan. askerdi chogultuuga signal berүү ertemenen jean kechinda; Main Zorya Surnay Tartu. menonton

1) Ejaan perkataan: fajar 2) Tekanan dalam perkataan: subuh 3) Pembahagian kata menjadi suku kata (pemindahan kata): subuh 4) Transkripsi fonetik perkataan fajar. menonton

subuh, 'dan wain. subuh dan (ketinggalan zaman) z'oryu, pl. h. Z'ori, Dawn, Z'Oryam Sinonim: Aurora, Squeamish, Hesperus, Dennitsa, asal, zaryanichka, Zimmer, Zolok, Zo. menonton

jurnal ilmiah-sastera dan politik arah patriotik, yang diterbitkan di St Petersburg pada tahun 1869-72. Dia melakukan perjuangan yang konsisten melawan ideologi kosmopolitan dan revolusi liberal, untuk pembentukan prinsip-prinsip sejarah rakyat Rusia dan kesatuan Slavia. Penerbit-Editor - V.V. Kashpirev. Jurnal tersebut dihadiri oleh N.Ya. Danilevsky, N.M. Pogodin, A.F. Pisemsky, D.V. Averkiev, V.G. Avseenko, A.D. Gradovsky, V.I. Kelsiev, V.P. Klyushnikov et al. Tonton

subuh 1. f. 1) a) Pewarnaan cahaya cakrawala sebelum matahari terbit dan terbenam. b) Masa kemunculan pencahayaan sedemikian di kaki langit. 2) trans. Permulaan, kelahiran smth. (biasanya gembira, cerah). 2. g. 1) Upacara ketenteraan. 2) Isyarat ketenteraan yang dilakukan oleh orkestra atau trumpeter, bugler, drummer selepas pengesahan petang. 3.g. Tumbuhan abadi tinggi dengan daun dan bunga berkilat lebat, dikumpulkan dalam bentuk payung; cinta.

Rzeczownik subuh f zorza f Przenośny zaranie n Militarny pobudka f

(1 g); banyak Zo / ri, R. fajar Sinonim: Aurora, Brezg, Hesper, Dennitsa, asal, zaryanitsa, Zimmer, Zolotka, Zorenka, Zorka, Zoryushka, Zorya, Zoryanka, co. menonton

• Dawn of money memberi (3) • Dawn of money memberi (3) • Dawn of money memberi (3) Sinonim wang memberi (3) Sinonim: Aurora, Brezg, Hesper, stallion, origin, zaryancer, zimmer, gold, fajar. menonton

caj || ide 1. ἡ αὐجنگ, ἡ υυυγήγή,, τό, τό χά χά χάραμαραμα (pagi) τό σούρουπο (petang): pada

طالبν αὐجنگ, τά χαريματα

terlibat dalam πήρε νά ξημε · · 2.peren (awal) ἡ ἔναρξη <-ις>, ἡ ἀρχή, ἡ (χαρτιά) αυγή: on

e kehidupan baru νὐῆὐῆῆ νέ νέαςαςας military military · tentera: bermain fajar a) (pagi) σαλπίζω ἐγερτήριο, b) (malam) σαλπίζω σιωπητήριο · ◊ tidak ada cahaya atau

πολύ νωρίς, τάξη ξημερώματα

th ἀπό مقام αρχί ὡς τόلδι. menonton

Dawn (Diva, Divia) - dewi, dianggap sebagai saudari matahari. Dalam mitos, ia membelah dan mewakili dua saudara perempuan Morning Dawn dan Evening Dawn, yang sentiasa menemani matahari dan memenuhi kehendaknya. Oleh kerana matahari adalah kuda emas yang terbang melintasi langit, saudari-saudari yang subuh menemuinya pada waktu pagi dan membawanya keluar ke peti besi langit (pagi) dan mengantarnya ke barat pada penghujung hari (petang). menonton

- Bersinar, bersinar Sinonim: Aurora, Brezg, Hesper, Dennitsa, asal, zaryanichka, Zimzerla, Zolotka, Zorenka, Zorka, Zoryushka, Zorya, Zoryanka, team, Liu. menonton

akar - ZAR; berakhir - Saya; Asas perkataan: ZAR Cara yang dihitung untuk membentuk perkataan: Tidak betul atau lain∩ - ZAR; ⏰ - Saya; Kata Subuh mengandungi jejak. menonton

isteri Zara, wanita Zolak, man., Dosvak, man., Svitanne, Rabu pada waktu subuh - untuk emas, untuk dosvitka, untuk svіtannіvstat dengan fajar - ditetapkan pada emas (untuk dosvitka. Menonton

glow Sinonim: aurora, squeamish, hesper, stallion, origin, zaryancer, zimmer, gold, zorenka, fajar, zoryushka, subuh, zoryanka, team, lovage, bermula. menonton

cahaya atau fajar Sinonim: aurora, squeamish, hesper, dennitsa, origin, zaryanichka, zimzerla, gold, zorenka, fajar, sayang, fajar, zoryanka, team, love. menonton

subuh = w. 1. (pagi) subuh; (petang) selepas kejadian; bangun dengan subuh * dengan subuh; pada waktu subuh pada waktu subuh; 2. (permulaan, asal) subuh; fajar kehidupan baru fajar kehidupan baru; 3. ketenteraan. (isyarat) berundur; mainkan suara subuh sebagai tempat berundur; dari subuh hingga subuh (dari petang hingga pagi) dari senja hingga subuh; (pagi hingga malam) dari subuh hingga senja.

Sinonim: aurora, squeamish, hesper, dennitsa, origin, zarichnitsa, zimtserla, gold, zorenka, zorka, zoryushka, zorya, zoryanka, team, lovage, awal menonton

perubahan biasa dalam warna langit semasa matahari terbenam dan matahari terbit. Kamus Astronomi. EdwART. 2010. Sinonim: Aurora, Brezg, Hesper, Dennitsa, asal, zaryzler, Zolotka, Zorenka, Zorka, Zoryushka, Zorya, Zoryanka, team, cinta, permulaan, tempoh awal, fajar, tanaman, cahaya, cahaya, isyarat, eon Antonim: matahari terbenam. menonton

1) tañ, şefaq, tañ qızarıntısı, tañ yarığı subuh pagi - tañ şefağı pada waktu subuh - tañ ağarğanda, saba tañda2) (trans. Permulaan, asal) başlanuv, tañot z. menonton

Isteri subuh, zolak, pada waktu subuh - hingga zolka, hingga subuh, hingga subuh, berdiri hingga subuh - jatuh ke zolka (hingga subuh, hingga subuh) maju, subuh, subuh kehidupan baru - kemajuan hidup di awal pagi muda - untuk menguap, fajar subuh (subuh) - fajar tidak cahaya, atau fajar - cahaya chuch, yashche saya tidak terlibat dalam Zen. menonton

frusko, koi subuh pagi aamurusko, fajar petang aamunkoi - iltarusko pada waktu subuh - aamun koittaessa

astr., meteor. fajar, zagra - subuh pagi Sinonim: aurora, brezg, hesper, stallion, origin, fajar, zimmer, gold, fajar, fajar, subuh, subuh, subuh, team, cinta, permulaan, tempoh awal, fajar, tanaman, cahaya, cahaya, isyarat, eos Antonim: matahari terbenam. menonton

Zaryakucha, macheo pl., Makungu pl., Mapambazuko pl., Uchechea ed., Alfajiri (-), penyair bukurata (-).

Mimpi matahari subuh bermaksud peralihan ke kehidupan baru yang menggembirakan dan bahagia. Subuh malam menjanjikan perubahan besar secara harfiah dalam segala hal, dan positif, kecuali penyakit ini. Subuh pagi menggambarkan berita baik, kemakmuran, dan hadiah yang murah hati. menonton

Dibentuk dari kata nama lama Rusia yang mempunyai makna yang sama. Zara, pada gilirannya, dibentuk dengan mengubah vokal akar dari pandangan - "tonton, lihat." Oleh itu, fajar kembali ke asas yang sama seperti jam tangan <>, <>, penglihatan, dan lain-lain

1) tan, shefak, tan kyzaryntsy, tan yarygy morning fajar tan shefagy pada awal tan agargyanda, saba tanda 2) (trans. Permulaan, asal) bashlanuv, tan dari subuh hingga subuh sabadan akshamgya kadadzhamabad. menonton

• budíček • svítání • večerka • zář • záře • úsvit • čepobití • červánky

Wanita yang ada subuh (subuh, subuh) shuҫӑm, shurӑm puҫ; subuh pagi shurӑm puҫ; subuh petang kaҫhy shuҫӑm; pada waktu subuh Kӑvak Kutla ♦ dari subuh hingga subuh, ir puҫlasa kachen; fajar kehidupan baru sӗnӗ purnӑҫ puҫlamӑӑӗ. menonton

ZARYA, penggerak motor pelayaran ekspedisi Artik Rusia Toll E.V (1900-02) di kawasan Kepulauan Novosibirsk. Pada bulan September 1902 diserang dan ditinggalkan oleh anggota ekspedisi.

1. tan srr, hatқ; - subuh malam keshkі hatі; - fajar terlibat dalam tңapaғy bіlіndі; - pada fajar taңәіrіde; - bangkit dari fajar taңәәіrіden tұru; 2. trans. pada awal kehidupan baru, Jaңa іmіrdің taңynda. menonton

"ZARYA" - kapal layar motor ekspedisi Artik Rusia Toll E.V. (1900-02) di kawasan Kepulauan Novosibirsk. Pada bulan September 1902 diserang dan ditinggalkan oleh anggota ekspedisi.
. menonton

Baiklah 1.taң, shәfәk; berdiri dengan subuh taңnan toru; h. taң belenep kilә bertunang; pada awal kehidupan baru, yaa tormysh tainda; h. kebebasan Irek taң △ dari fajar hingga subuh taңnan taңgacha. menonton

Tekanan dalam perkataan: charge; Stress jatuh pada huruf: I; Vokal tidak tertekan dalam perkataan: charge

s.s matahari terbit- fajar petang- subuh pagi

asal fajar, isyarat, hesper, permulaan, zimzerl, eos, fajar, tempoh awal, cahaya, fajar, aurora, fajar, kuda jantan, sayang

شفق ، سپي صبح; عنفوان ، طليعه ، سرآغاز

akhbar harian, diterbitkan di St Petersburg. sejak tahun 1900, V.V. Yarmonkin dalam semangat memusuhi gerakan progresif.

1. agu2. koidik3. koit

ZARYA, isyarat ketenteraan yang dilakukan oleh sangkakala (dengan pemain dram) atau orkestra selepas pengesahan petang.

ZARYA - isyarat ketenteraan yang dilakukan oleh pemain trompet (dengan pemain dram) atau orkestra selepas pengesahan petang.

ZARYA, isyarat ketenteraan yang dilakukan oleh sangkakala (dengan pemain dram) atau orkestra selepas pengesahan petang.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes