--> Skopina Larisa Viktorovna ->,

Borang perundingan percuma terdapat di bawah dan di sebelah kiri (borang soal jawab pendek). Di laman web ini, anda selalu boleh mendapatkan bantuan pakar mengenai masalah endokrin. Tidak seperti laman web lain, laman web ini memberikan jawapan yang lengkap dan terperinci, pertolongan diberikan mengikut piawai perubatan berasaskan bukti dalam dan luar negara yang tertinggi. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, selamat datang! Untuk ini, anda akan memerlukan untuk mendaftar. Selepas pendaftaran, anda boleh mengemukakan soalan anda forum, yang dilihat oleh saya beberapa kali sehari, jadi soalan anda tidak akan dijawab. Laman web ini juga menyediakan perundingan doktor peribadi, yang membolehkan anda mendapatkan perundingan penuh dengan yakin. Sekiranya anda mempunyai cadangan atau komen, kongsi maklumat dengan kami di buku tetamu. Lihat dokumen pendidikan saya boleh di sini

Pelawat yang dihormati! Selamat datang ke laman web kami! Pada tahun 2018, 5 tahun telah berlalu sejak pembukaannya - 5 tahun kerja aktif untuk memberikan perawatan menyeluruh kepada pesakit dengan penyakit endokrin. Sepanjang masa terakhir projek kami, saya menyimpulkan bahawa ia adalah mustahak, kerana laman web ini memberikan bantuan sebenar kepada banyak orang yang memerlukan perundingan ahli endokrinologi, tetapi yang tidak berpeluang untuk mendapatkannya pada tahap yang betul. Mana-mana pelanggan yang meminta pertolongan dijamin sulit, sangat berkelayakan baik dalam diagnosis dan rawatan penyakit sistem endokrin, dan dalam waktu sesingkat mungkin (sehingga 24 jam setelah rawatan). Pelanggan kami memanfaatkan peluang untuk menerima jawapan untuk soalan mereka secara percuma di bahagian "Soalan-Jawapan Pantas", dan mereka juga dapat menerima perundingan lengkap terperinci untuk pembayaran sederhana (300 rubel) di bahagian "Perundingan Doktor Peribadi". Pada masa ini, jawapannya terdiri daripada jawapan utama yang terperinci, serta jawapan saya kepada dua soalan pesakit tambahan. Baca lebih lanjut "

Helo, pengguna laman web kami yang dikasihi! Selama hampir satu setengah tahun kerja projek kami, saya membuat kesimpulan mengenai perlunya keberadaannya, kerana laman web ini memberikan bantuan yang nyata kepada banyak orang yang memerlukan perundingan ahli endokrinologi, tetapi yang tidak dapat membuatnya sampai tahap yang betul. Ini disahkan oleh peningkatan populariti laman web yang berterusan setiap bulan dengan tidak adanya iklan sepenuhnya dari pihak kami. Grafik pertumbuhan populariti laman web kami ditunjukkan dalam gambar, data yang disediakan oleh perkhidmatan L iveInternet.

Perundingan ahli endokrinologi dalam talian

Diabetes mellitus, hypo- and hyperthyroidism, diffuse and nodular goiter - penyakit ini telah lama didengar oleh semua orang, tetapi rawatannya tidak selalu bermula tepat pada masanya. Dan ada beberapa sebab untuk ini:

1. Diagnosis lewat kerana kepatuhan rendah terhadap ujian biasa.

2. Kekurangan pakar atau barisan panjang untuk rakaman.

3. Hormonofobia besar - takut terapi penggantian hormon.

Sebilangan besar penyakit pada masa ini, termasuk penyakit endokrinologi, didiagnosis setelah timbulnya gejala yang teruk yang menyebabkan kesulitan kepada pesakit. Gejala apa yang menjadi ciri penyakit endokrinologi: peningkatan degupan jantung, kulit berkeringat atau kering, keletihan, mudah marah, dahaga, peningkatan kencing, perubahan warna kulit, disfungsi haid, masalah kehamilan, kelewatan perkembangan mental, fizikal dan seksual pada seorang kanak-kanak. Kehadiran sekurang-kurangnya salah satu gejala ini adalah alasan untuk melakukan ujian darah untuk hormon, untuk melakukan ultrasound kelenjar tiroid dan kelenjar adrenal. Daftar untuk berunding dalam talian dengan ahli endokrinologi kami, kirimkan ujian anda kepadanya, dan berdasarkannya, dan berdasarkan tinjauan, dia akan dapat mengesyorkan rawatan yang sesuai dengan anda atau untuk menyesuaikan terapi yang ditetapkan oleh doktor lain.

Ahli endokrinologi Blagoveshchensk

Ahli endokrinologi di Blagoveshchensk (penilaian nasional): 24 doktor, 5 ulasan, janji temu, alamat, maklumat terperinci. Cari ahli endokrinologi yang baik di Blagoveshchensk dengan kos janji temu awal dan daftar untuk berunding dengan dua klik. Di Blagoveshchensk terdapat juga 6 doktor yang mempunyai kepakaran yang serupa: ahli endokrinologi pediatrik, ahli diabetes.

Peringkat endokrinologi

Ulasan mengenai ahli endokrinologi Blagoveshchensk

Saya tidak menasihati - diberhentikan, rawatan tidak berkesan! Tidak pasti menetapkan rawatan. Di kaunter penerimaan tetamu, mengambil kupon selama sebulan, tidak mungkin masuk - anda duduk dan menunggu satu jam lagi. Sikap menjijikkan. Saya tidak menasihati anda untuk pergi ke ya.

Hanya kesan positif dari N. V. Utkina. Ahli endokrinologi pakar berkelas. Berkompeten, memperhatikan pesakit, menyimpan sejarah perubatan di kepalanya. Menerangkan dengan jelas dan jelas hasil analisis, dll..

Helo. Saya ingin memberikan ulasan mengenai ahli endokrinologi Novik N.V. Lebih dahsyat daripada doktor yang belum pernah saya temui di klinik. Sebenarnya, sebagai doktor - angka sifar, tidak ada cadangan, dan lain-lain. Saya mahu memberi surat.

Pakar yang sangat cekap dan bijaksana! Saya sangat gembira kerana kes ini membawa doktor cantik ini, Natalya Viktorovna Utkina, untuk membantu dalam rawatan, baik.

Saya telah diperhatikan oleh doktor yang hebat ini selama bertahun-tahun. Terima kasih banyak atas kepekaannya, memahami masalah saya dan rawatan yang berkualiti..

Perundingan ahli endokrinologi dalam talian

Syarat Pemindahan Maklumat

Saya mengesahkan persetujuan saya untuk penghantaran maklumat dalam bentuk soal selidik elektronik (termasuk data peribadi) melalui saluran komunikasi Internet terbuka. Saya mengesahkan persetujuan saya untuk penghantaran maklumat dalam bentuk soal selidik elektronik (termasuk data peribadi) melalui saluran komunikasi Internet terbuka. Saya mengesahkan persetujuan saya untuk penghantaran maklumat dalam bentuk soal selidik elektronik (termasuk data peribadi) melalui saluran komunikasi Internet terbuka.

Saya mengesahkan persetujuan saya untuk penghantaran maklumat dalam bentuk soal selidik elektronik (termasuk data peribadi) melalui Internet.

Saya mengesahkan persetujuan saya untuk penghantaran maklumat dalam bentuk soal selidik elektronik (termasuk data peribadi) melalui saluran komunikasi Internet terbuka. Saya mengesahkan persetujuan saya untuk penghantaran maklumat dalam bentuk soal selidik elektronik (termasuk data peribadi) melalui saluran komunikasi Internet terbuka.

Perundingan ahli endokrinologi

Rundingan ahli endokrinologi ditunjukkan untuk kenaikan berat badan secara tiba-tiba atau penurunan berat badan, gangguan tidur, peningkatan dahaga, kulit kering, kencing yang kerap dan berlebihan, sakit kepala berkala dan sakit otot.

Semua soalan mengenai rawatan diabetes mellitus, osteoporosis, menopaus, kemandulan dan sebarang penyakit tiroid dan kelenjar adrenal juga memerlukan bantuan doktor. Oleh sebab itulah, kami memberi anda peluang untuk mengajukan soalan kepada ahli endokrinologi secara dalam talian dan dengan mudah dan pantas menerima jawapannya..

Dalam beberapa keadaan, misalnya, dengan menopaus atau kemandulan, diperlukan bantuan pakar sakit puan-endokrinologi. Di laman web kami, anda juga boleh memanfaatkan perundingan pakar ini secara dalam talian..

Keletihan, gangguan tidur muncul, badan pulih untuk masa yang lama. Ujian hormon dilakukan dan ultrasound tiroid dilakukan. Saya lampirkan analisis.

Suhu badan tetap - 35.5. Tekanan 120 hingga 50/60.

Sila komen mengenai ujian dan apa yang harus dilakukan untuk menyembuhkannya. Terima kasih banyak!

Berapa tahun seseorang boleh bertambah panjang? Saya berumur 22 tahun dan pertumbuhan semasa berhenti, pada tahap ini, pada tahap 171 cm. Saya menjalani gaya hidup sihat sepanjang hidup saya, telah diuji hormon: pada mulanya, hanya tahap Somatomedin-C yang berada di bawah sempadan; setelah mengambil semula hormon yang sama setelah enam bulan, saya mendapat tahu bahawa tahapnya telah meningkat dan kini termasuk dalam norma. Selama enam bulan ini saya minum kursus penyediaan zink dan omega-3 (minyak ikan). Saya berlatih di bar mendatar setiap hari, dan baru-baru ini saya aktif menggunakan basikal pegun. Ibu bapa saya mempunyai ketinggian yang hampir sama dengan saya, tetapi terdapat orang tinggi dalam keluarga saya. Rentang lengan saya adalah 177 cm, iaitu, terdapat backlog 6 cm. Apa lagi yang boleh saya lakukan dalam keadaan saya? Cara mengatasi masalah anda?

Ajukan soalan kepada pakar IMC "ON CLINIC"

Moscow, st. B. Molchanovka 32, bangunan 1

Moscow, st. Zubovsky Boulevard, bangunan 35, bangunan 1

Moscow, st. Vorontsovskaya d.8 hlm.6

Moscow, st. B. Molchanovka 32, bangunan 1

Moscow, st. Trekhgorny Val d.12 hlm.2

Moscow, st. Zubovsky Boulevard, bangunan 35, bangunan 1

Moscow, st. Vorontsovskaya 8, bangunan 5

Petersburg, St. Marata 69-71, Pusat Perniagaan "Renaissance Plaza"

St. Petersburg, Jalan Tengah Pulau Vasilyevsky, 36/40

Ryazan, st. Kudryavtseva d. 56

Moscow, st. Tsvetnoy Boulevard d.30 k.2

Moscow, st. B. Molchanovka 32, bangunan 1

Moscow, st. Zubovsky Boulevard, bangunan 35, bangunan 1

Moscow, st. Vorontsovskaya d.8 hlm.6

Moscow, st. B. Molchanovka 32, bangunan 1

Moscow, st. Trekhgorny Val d.12 hlm.2

Moscow, st. Zubovsky Boulevard, bangunan 35, bangunan 1

Moscow, st. Vorontsovskaya 8, bangunan 5

St. Marata 69-71, Pusat Perniagaan "Renaissance Plaza"

Jalan Tengah Pulau Vasilyevsky, 36/40

Ryazan, st. Kudryavtseva d. 56

Moscow, st. Tsvetnoy Boulevard d.30 k.2

Moscow, st. B. Molchanovka 32, bangunan 1

Moscow, st. Zubovsky Boulevard, bangunan 35, bangunan 1

Moscow, st. Vorontsovskaya d.8 hlm.6

Moscow, st. B. Molchanovka 32, bangunan 1

Moscow, st. Trekhgorny Val d.12 hlm.2

Moscow, st. Zubovsky Boulevard, bangunan 35, bangunan 1

Moscow, st. Vorontsovskaya 8, bangunan 5

St. Marata 69-71, Pusat Perniagaan "Renaissance Plaza"

Jalan Tengah Pulau Vasilyevsky, 36/40

Perundingan ahli endokrinologi

Ahli endokrinologi adalah doktor yang pakar dalam pelbagai penyakit sistem endokrin, mendiagnosis dan merawat kelenjar tiroid dan kelenjar paratiroid.

Perundingan ahli endokrinologi diperlukan sekiranya: kerap haus, kulit kering, sakit kepala yang kerap, menyebabkan kenaikan berat badan, kencing berlebihan dan gejala lain.

Di portal kami, anda boleh memilih pakar dari klinik terbaik di Moscow dan mendaftar untuk perundingan ahli endokrinologi, harga, jadual dan ulasan pesakit tersedia di profil doktor.

Perundingan ahli endokrinologi (1512)

Ahli endokrinologi adalah doktor yang pakar dalam pelbagai penyakit sistem endokrin, mendiagnosis dan merawat kelenjar tiroid dan kelenjar paratiroid.

Perundingan ahli endokrinologi diperlukan sekiranya: kerap haus, kulit kering, sakit kepala yang kerap, menyebabkan kenaikan berat badan, kencing berlebihan dan gejala lain.

Di portal kami, anda boleh memilih pakar dari klinik terbaik di Moscow dan mendaftar untuk perundingan ahli endokrinologi, harga, jadual dan ulasan pesakit tersedia di profil doktor.

Soalan Lazim:

Di mana untuk mencari ahli endokrinologi yang baik?

Anda boleh menemui ahli endokrinologi yang baik di DocDoc.ru. Di sini anda boleh membuat janji temu untuk perundingan ahli endokrinologi di Moscow berdasarkan kriteria yang penting bagi anda..

Perlukan ahli endokrinologi yang baik, menasihati seseorang.

Anda dapat melihat ulasan pesakit mengenai ahli endokrinologi dan memilih pakar yang tepat. Juga perlu diperhatikan pendidikan dan pengalaman kerja doktor yang ditunjukkan dalam soal selidik.

Nota! Maklumat di halaman ini adalah untuk rujukan sahaja. Rujuk doktor untuk menetapkan rawatan.

Portal Perubatan Ambulans Internet

Mengenai kekurangan yang terdapat, tuliskan [email protected]

Statistik
10 soalan ditambah setiap hari, 14 jawapan ditulis, 2 jawapan dari 2 pakar dalam 2 persidangan.

Sejak 4 Mac 2000, 375 pakar telah menulis 511 756 jawapan untuk 2,329,486 soalan

ahli endokrinologi - artikel.

 • "Tentukan hasil analisis", "apa pendapat anda mengenai hasil analisis", "bantu untuk mengetahuinya", "rujuk hasil analisis"
  Mengapa tidak ada jawapan yang tidak hadir untuk soalan seperti itu
 • Hipotiroidisme Hipotiroidisme subklinikal. TSH di atas normal
  Anda melakukan analisis mengenai TTG, tetapi memutuskan untuk mencari jawapan di Internet dan bukannya perundingan tatap muka - maka anda memerlukan.
 • Hilang Tyreotom. Apa nak buat?
  Jawapan untuk soalan yang sering berlaku baru-baru ini
 • Bagaimana mengemukakan soalan mengenai pembetulan terapi penurunan gula
  Adakah anda fikir anda perlu mengubah rawatan diabetes anda? Baca artikel ini sebelum mengemukakan soalan..
 • Rindu Maninil. Apa nak buat?
  Jawapan untuk soalan yang sering berlaku baru-baru ini
Semua artikel.

Peringkat Aduan

 1. Thyroxine48
 2. Diabetes39
 3. Hormon32
 4. Berkongsi28
 5. Ujian darah26
 6. Insulin22
 7. Glukosa20
 8. Kortisol19
 9. Isthmus17
 10. Gula Darah17
 11. Kehamilan16
 12. Kolesterol15
 13. Kelenjar tiroid14
 14. Hormon perangsang tiroid13
 15. Kanser13
 16. Diabetes mellitus11
 17. Diet11
 18. Berpeluh 10
 19. Tiroiditis9
 20. Tachycardia8

Penarafan Dadah

 1. L-tiroksin48
 2. Eutyrox46
 3. Insulin C22
 4. Glukosa-E20
 5. Glukosa20
 6. Tyrosol18
 7. Iodin15
 8. Anti-E12
 9. Glukofag 11
 10. Progesteron10
 11. Metformin9
 12. Galvus7
 13. Selenium6
 14. Humalog ™ 5
 15. Kordaron4
 16. Aquadetrim4
 17. Levothyroxine 4
 18. Siofor 10004
 19. Bisoprolol4
 20. Merkazolil4

ahli endokrinologi (48255 laporan)

Pakar dalam kategori ini: Alexander

Helo. Saya sakit dengan tirotoksikosis selama 7 bulan. Baru-baru ini, dia mengambil Tyrosol 10 mg, L-tiroksin 25 mg. Setelah menjalani ujian, doktor mengurangkan dos L-tiroksin... terbuka

Helo, Doktor! Tolong bantu saya mengetahuinya! Gadis, 14 tahun. Prolaktin 32.92 ng / ml, ujian dihantar semula ke makmal lain. Hasilnya ialah 647 mIU / L. Terima kasih terlebih dahulu kerana... terbuka

Helo.
Faktor penukaran dari ng / ml ke mIU / L = 21.
Artinya, hasil analisis yang diperoleh adalah setanding (691 dan 647 mIU / L).
Nyatakan apa yang anda mahu fahami. menonton

semalam pada 19:16 / @ tanpa nama

Terima kasih banyak atas sambutannya! Mengapa prolaktin begitu tinggi, apakah ini norma? Apa maksud kenaikan itu? Tiroid berada dalam keadaan teratur. Dan apa jenis peperiksaan yang perlu... tonton

Selamat Malam! Saya mengidap terapi penyakit autoimun. Saya telah mengambil l-tiroksin 100 selama 2 tahun tanpa rehat. Pada masa yang sama, saya minum pil hormon yang diresepkan oleh pakar sakit puan setelah... dibuka

Helo. Kedua-dua pilihan itu mungkin. Perlu menjalani ujian, jika tidak, ia tidak jelas. Namun, jika anda mula mengambil levothyroxine, maka ujian akan masuk akal setelah 2 bulan... menonton

15 Mei 2020 / Miros1ava

Halo, saya mempunyai benjolan di kerongkong saya selama kira-kira sebulan, terdapat nod pada kelenjar tiroid, yang kanan adalah 25 x23x50, yang kiri adalah 20x13x43, pada musim luruh TSH adalah normal, calcetamine tiga bulan yang lalu juga normal. Hormon apa... terbuka

Helo.
Sekiranya ultrasound dilakukan sebelum benjolan muncul, maka anda perlu mengulang ultrasound.
Daripada ujian, TTG sudah cukup, saya rasa. menonton

Telapak tangan dan kaki kanak-kanak berpeluh dengan kuat

Helo. Huraian yang sangat pendek ini tidak secara langsung menunjukkan penyakit endokrin, kerana berpeluh mempunyai banyak sebab. Anda boleh memohon temu janji secara langsung... menonton

Helo. Diabetes jenis 2. Doktor menetapkan untuk mengambil Benfotiamine dan Thioctacid BV dalam kursus 2 kali setahun. Adakah mungkin untuk membawa mereka bersama, kerana mereka bertindak... terbuka

Helo. Mereka boleh diambil bersama. Terdapat skema apabila ubat bergantian setiap hari: satu ubat sehari, ubat lain sehari. Sekiranya rejimen itu kronik... awas

Helo. Diabetes jenis 2. Adakah mungkin untuk mengambil thioctacid BV dan benfotiamine bersama-sama pada waktu pagi? buka

Helo. Ada kemungkinan, jika ditetapkan oleh doktor anda yang menghadiri sepenuh masa. menonton

Helo! Saya berumur 36 tahun. Hipotiroidisme disampaikan sejak 25 tahun. Saya minum euthyrox - 100. Sejak 19 tahun saya menderita kitaran yang tidak teratur dan secara berkala mengambil (selama setengah tahun) hormon (sehingga 30 tahun - zhanin,... terbuka

Helo. Boleh meningkatkan keperluan levothyroxine, iaitu dos Eutirox yang diperlukan. Ini tidak perlu, tetapi kadang-kadang ia berlaku. Oleh kerana T4 adalah normal, masih diragukan... menonton

Helo! Saya mempunyai soalan seperti itu, adakah saya perlu diteliti lebih lanjut mengenai endokrinologi? Saya mengalami keletihan kronik selama beberapa tahun, saya tidak toleran terhadap sebarang beban, saya... terbuka

Helo. Sekiranya "semuanya normal," kemungkinan ini bukan penyebab endokrin. Sama ada ujian tidak normal atau ujian tidak / tidak apabila diperlukan. Serahkan... jam tangan

Selamat petang! Tiroiditis autoimun didiagnosis, Eutirox 50 mcg diresepkan selama dua bulan. Terdapat simpul jinak di kelenjar tiroid (0,9 * 1 cm, Bethesda 2). Klinikal... terbuka

29 April 2020 / Alexander

Selamat petang. Mereka tidak menjalani ujian, tetapi pesakit. Dengan TSH dari 4 hingga 10, janji temu atau tidak temu janji rawatan tetap mengikut budi bicara doktor sepenuh masa dan bergantung terutamanya pada ketersediaan atau... lihat

14 Mei 2020 / Olga

Alexander, Terima kasih atas komen! Ia bermula sebagai hasil dari Eutiroks) Dengan janji temu, darah juga dikirim untuk biokimia, ferrotypia -3.8, zat besi serum - 4.6; transferrin, v9, v12-v... jam tangan

Olga, tidak, tidak bersambung. Sekiranya zat besi berada dalam mikromol / l, iaitu di bawah normal, ini adalah penyebab yang boleh menyebabkan gejala yang sama dengan hipotiroidisme, tetapi ia diperlakukan secara berbeza. Ferritin rendah... jam tangan

Ahli endokrinologi

Ahli endokrinologi adalah doktor yang tugasnya adalah untuk mendiagnosis dan merawat penyakit sistem endokrin: kelenjar tiroid dan paratiroid, kelenjar adrenal, kelenjar pituitari, hipotalamus, bahagian pulau pankreas, bahagian endokrin sistem pembiakan, serta pencegahannya.

 • kediaman
 • Klinik dewasa
 • Endokrinologi
 • Ahli endokrinologi

Masalah kerja dan penyakit kelenjar endokrin dialami oleh lebih daripada separuh penduduk metropolis.

Senarai penyakit dan keadaan yang ditangani oleh ahli endokrinologi kami:

Sekiranya anda terganggu oleh rasa mengantuk, kelesuan, kenaikan berat badan atau penurunan, degupan jantung yang kerap, berpeluh, ketidakstabilan emosi, atau mata anda menjadi "membonjol", maka anda mesti pergi ke ahli endokrinologi untuk diperiksa dan menjalani pemeriksaan yang sesuai untuk mengecualikan patologi tiroid. Kerap membuang air kecil, dahaga yang teruk boleh menjadi gejala diabetes (gula dan bukan gula), jadi dalam kes ini, anda juga perlu berjumpa pakar endokrinologi.

Walau bagaimanapun, harus diingat bahawa gejala yang disenaraikan di atas tidak selalu menjadi tanda penyakit endokrin. Sebagai contoh, kelesuan, kelemahan umum juga dapat diperhatikan dengan anemia (penurunan kadar hemoglobin darah); kekejangan dan kebas pada bahagian bawah kaki memerlukan pengecualian patologi neurologi, dan penurunan berat badan boleh berlaku pada banyak penyakit saluran.

Tugasnya adalah untuk mengenal pasti sama ada pesakit mempunyai penyakit endokrin dan menetapkan rawatan yang berkesan.

Penerimaan di klinik swasta Dawn di Moscow terdiri daripada beberapa perkhidmatan:

Pakar dalam endokrinologi klinik kami akan menolong penyakit yang sangat serius dan sudah diabaikan, dan akan "melihat" masalah yang akan datang walaupun pada peringkat awalnya. Oleh itu, ahli endokrinologi klinik "Dawn" akan mula menjaga anda walaupun pada peringkat perundingan awal dan, jika perlu, akan melakukan pemeriksaan pencegahan untuk kemungkinan patologi.

Diagnosis penyakit sistem endokrin

Bermula dengan pemeriksaan visual, ahli endokrinologi kami boleh menetapkan ujian dan pemeriksaan instrumental (contohnya, radiografi, ultrasound, CT dan MRI).

Selanjutnya, berdasarkan data makmal dan klinikal yang diperoleh, Dawn akan membuat kesimpulan, membuat diagnosis dan mengusulkan rancangan untuk rawatan yang sesuai.

Rawatan endokrinologi

Tugas kami adalah untuk menormalkan sistem endokrin anda, mencegah dan mencegah penyakitnya di masa depan.

Untuk melakukan ini, kami menggunakan kaedah rawatan moden dan berkesan:

 • pesakit diabetes diberi ubat penurun gula dalam tablet atau suntikan (contohnya, insulin);
 • sekiranya berlaku kerosakan fungsi kelenjar tiroid - persediaan hormon tiroid atau ubat yang menyekat sintesis hormonnya;
 • pada penyakit kelenjar adrenal, kelenjar pituitari dan hipotalamus - ubat yang membetulkan fungsi kelenjar endokrin ini atau rawatan pembedahan.

Sebagai tambahan, pesakit boleh disyorkan:

 • terapi diet mengikut rancangan individu yang disusun oleh ahli endokrinologi kami sesuai dengan diagnosis dan keadaan fizikal pesakit;
 • gimnastik dan sukan. Gaya hidup aktif adalah salah satu kaedah asas untuk melawan obesiti dan diabetes..

Juga, klinik kami akan membantu jika perlu rawatan pembedahan untuk patologi kelenjar tiroid, kelenjar adrenal, sistem dan organ endokrin lain.

Apa yang anda dapat daripada ahli endokrinologi di Klinik Dawn

Perkhidmatan ahli endokrinologi di Klinik Dawn merangkumi pemeriksaan doktor, diagnostik makmal dan ultrasound pada peralatan kelas atas (Esaote dan GE) dan pelantikan satu-satunya rawatan berkesan yang anda perlukan selepas pemeriksaan. Tambahan, tentu saja, perhatian dan nasihat yang baik..

Ahli endokrinologi - perundingan dalam talian

Jumlah rundingan: 61 631

Rambut dagu

No 55 893 Ahli Endokrinologi 04/22/2020

Selamat petang! Kira-kira setahun yang lalu, rambut tunggal muncul di dagu, setengah tahun yang lalu dia mula menjalani penyingkiran rambut laser dan untuk ini perlu mencukur rambutnya. Dan di dagu terdapat kek keluli dari rambut hitam dan diameternya hanya bertambah. Penyingkiran rambut laser tidak begitu membantu. Lulus ujian: Testosteron 2.73;
SHGG 59.1;
Indeks androgen bebas 4.6;
LH 16.21;
FSH 7.47;
DHEA 1 2.03;
Estradiol 9.5. Lebih jauh

Adakah ujian itu normal??

No 55 839 Ahli Endokrinologi 04/11/2020

Saya ingin tahu sama ada ujian itu normal, kerana saya tidak pasti, semua orang mengatakan perkara yang berbeza. Glukosa 5. 0 Insulin 15. 5 μIU / ml mmol / L kolesterol 3. 3 mmol / L bilirubin jumlah 40.4 mmol / L zat besi serum 38.8
mmol / l OZHSS 60. 7 mmol / l Transferrin 3. 03 g / l Jumlah protein 73. 3 g / l bilirubin langsung 11. 6 mmol / l AMG 16. 9 Testosteron 0. 86 selanjutnya

T4 percuma ditingkatkan. Cara rawatan

No 55 789 Ahli Endokrinologi 04/02/2020

Selamat petang! Berkaitan dengan karantina saya tidak dapat menghubungi ahli endokrinologi, saya mengharapkan bantuan anda. Saya mempunyai tekanan darah rendah, hampir selalu pada bulan terakhir 90/60, insomnia, berdebar-debar, sesak dada seperti serangan (pada awalnya seperti sesak nafas), sakit dada setelah serangan, (semua gejala hampir sebulan). Semasa serangan, buang air kecil lebih kurang setiap 15 minit. Ujian: hemoglobin-144 adalah normal, air kencing normal, kalsium-2. 38, Vitamin D-9, Magnesium-0. 89, TSH-1. 86 (0.27-4. Selanjutnya

Stella Mikayelyan, erevan

Tolong bantu saya mengetahuinya

No 55 699 Ahli Endokrinologi 03.16.2020

Saya sakit diabetes, jenis pertama, saya bekerja, saya tidak merasakan gula rendah, saya menghidap diabetes selama tiga tahun, untuk tahun pertama saya hampir 13 kali ganda, sekarang saya tidak merasakan gula 2.2, sekarang lutut dan betis saya membengkak pada waktu pagi, saya menjalani semua pemeriksaan rutin, Saya berada di hospital dengan ubat penitis, doktor saya menyedari masalah saya, tetapi belum ada jawapan apa yang harus dilakukan, berjalan dengan gula tinggi tidak menyakitkan mata saya dan tekanan meningkat, berhenti kerja adalah kewujudan saya dalam hidup, saya tidak berada dalam kumpulan, h. Lebih jauh

Adakah mungkin untuk berehat di laut selepas rawatan kelenjar tiroid dengan iodin radioaktif?

No 55 647 Ahli Endokrinologi 03/06/2020

Adakah mungkin untuk berehat di laut selepas rawatan kelenjar tiroid dengan iodin radioaktif? Bolehkah saya berjemur? Adakah terdapat sekatan? Rawatan itu dilakukan pada tahun 2014. Saya menerima L-tiroksin 75. lebih

Kelenjar tiroid, hormon. Adakah ia berkaitan dengan keinginan seksual?

No 55 628 Ahli Endokrinologi 03/02/2020

Helo. Tiroid dikeluarkan. Saya berumur 37. Saya mengambil hormon tiroid. Mungkinkah ini disebabkan oleh dorongan seks yang kuat? Apa pil untuk diminum, ubat-ubatan yang akan menjadikan keadaan badan lebih mudah? Bolehkah dos hormon dikurangkan, meningkat? Lebih jauh

Adakah mungkin untuk mengurut tulang belakang serviks setelah mengeluarkan satu cuping kelenjar tiroid?

No 55 623 Ahli Endokrinologi 03/02/2020

Adakah mungkin untuk mengurut tulang belakang serviks setelah mengeluarkan satu cuping kelenjar tiroid?

Toleransi glukosa terganggu?

No 57 579 Ahli Endokrinologi 02.20.2020

Helo. Saya berumur 29 tahun, seorang lelaki yang mempunyai fizikal. Pada pertengahan Oktober, saya tiba-tiba mengalami simptom-simptom ini: buang air kecil yang cepat (biasanya air kencing jernih), mulut kering dan kaki gatal. Saya segera mengesyaki sesuatu yang berkaitan dengan diabetes. Tetapi tahap glukosa saya meningkat, saya juga berasa sihat, dan beberapa ujian adalah normal, dan beberapa tidak. 2 analisis berbayar di Helix dengan selang 20 hari di antara mereka menunjukkan 5. 5 mmol pada perut kosong dan ketahanan insulin 3. 68 dengan norma hingga 2. 7. Bandingkan bacaan dengan. Lebih jauh

Perundingan ahli endokrinologi dalam talian

Ahli endokrinologi adalah doktor yang terlibat dalam diagnosis dan rawatan penyakit sistem endokrin (diabetes mellitus, penyakit kelenjar tiroid, kelenjar pituitari, hipotalamus, dll.). Anda boleh mengemukakan soalan kepada ahli endokrinologi anda mengenai rawatan dan gejala diabetes, disfungsi tiroid, ketidakseimbangan hormon dan banyak lagi. Doktor yang berpengalaman akan membantu anda memahami data pemeriksaan dan, berdasarkannya, akan menasihati anda untuk mengambil langkah-langkah yang diperlukan. Anda boleh mendapatkan pendapat pakar mengenai gejala ini dan mendapatkan nasihat mengenai cara menghilangkannya. Ahli endokrinologi juga akan menjawab soalan mengenai pemberian pelbagai ubat untuk rawatan penyakit tiroid atau langkah-langkah untuk mencegahnya..
Tanya soalan ahli endokrinologi dalam talian

Perhatian! Ingat bahawa perundingan dalam talian yang berjaya tidak mencukupi. Konsultasi kami adalah langkah pertama untuk lawatan sendiri ke doktor dan permulaan prosedur perubatan, atau untuk mendapatkan cadangan alternatif dari doktor profesional.

18+ Konsultasi dalam talian adalah untuk tujuan maklumat dan bukan pengganti untuk perundingan doktor secara bersemuka. Syarat penggunaan

Data peribadi anda dilindungi. Pembayaran dan operasi laman web dilakukan dengan menggunakan SSL selamat.

Ahli endokrinologi

Ahli endokrinologi mengetahui segala-galanya mengenai fungsi tiroid dan pankreas yang betul, kelenjar adrenal, kelenjar pituitari, hipotalamus.

Anda harus menghubunginya sekiranya anda terganggu:

 • Kesakitan berterusan, sakit tekak, perubahan suara. Ini adalah bagaimana kerosakan fungsi tiroid.
 • Peningkatan berat badan atau penurunan berat badan secara tiba-tiba. Bercakap mengenai masalah endokrin dalam badan..
 • Mengantuk, keletihan, penurunan tumpuan perhatian. Ini adalah tanda-tanda hipotiroidisme..
 • Perubahan mood, air mata, mudah marah. Ini menunjukkan ketidakseimbangan hormon..
 • Rambut mula tumbuh atau gugur secara aktif. Ketidakseimbangan hormon.
Penyakit yang dapat diturunkan oleh ahli endokrinologi:
 • Diabetes;
 • Hipotiroidisme;
 • Diabetes insipidus;
 • Hyperandrogenisme;
 • Kekurangan testosteron yang berkaitan dengan usia pada lelaki.
 • Penyakit kelenjar adrenal, penyakit Itsenko-Cushing;
 • Gondok meresap, tiroiditis autoimun;
 • Hiperprolaktinemia;
 • Obesiti;
 • Acromegali;
 • Perkembangan seksual pramatang dan kelewatannya pada kanak-kanak;
 • Pseudohypoparathyroidism.
Petua utama ahli endokrinologi, yang lebih baik untuk didengarkan dan diikuti, untuk mengelakkan banyak masalah kesihatan:
 1. 1. Tidur penuh, sukan dan pemakanan yang betul akan menyokong dan menguatkan badan anda.
 2. 2. Menghilangkan tabiat buruk (merokok, alkohol).
 3. 3. Pengambilan mandatori produk yang mengandungi yodium.
 4. 4. Mengelakkan tekanan.
 5. 5. Cuba elakkan panas dan sejuk yang melampau..
 6. 6. Lawati ahli endokrinologi setiap tahun.
Di Pusat Perubatan Keluarga EvaMaria, pakar kami menjalankan diagnostik dan rawatan moden penyakit tiroid dan diabetes.

Di klinik kami, dalam masa sesingkat mungkin anda boleh menjalani pemeriksaan untuk mengenal pasti bentuk penyakit yang tersembunyi dan mempelajari profil hormon. Pakar kami menetapkan pemeriksaan menyeluruh untuk menentukan diagnosis seakurat mungkin dan menetapkan rawatan yang sesuai. Juga, doktor dari kawasan lain mengambil bahagian dalam diagnosis. Klinik ini mempunyai peralatan terkini dan berteknologi tinggi, serta doktor berpengalaman dengan kelayakan profesional yang tinggi. Anda boleh membuat janji temu dalam talian di laman web atau dengan menghubungi talian 33-64-64.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes