Ulasan mengenai ahli endokrinologi di Moscow

9 minit dari metro VDNH
Temujanji terdekat dengan doktor: 19 Mei, 11:30, harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi adalah 1 850 ₽ 925 ₽ Ulasan:

Pada temujanji doktor pada 8 Mei. Elena Yurievna adalah profesional sejati dalam bidangnya! Doktor mendengar dengan teliti, menjelaskan semuanya dengan cara yang mudah dicapai, memerintahkan penghantaran ujian. Mereka berjaya lulus ujian dengan segera, segera setelah janji awal. Pada hari yang sama, rawatan ditetapkan. Saya gembira dengan penerimaan, keramahan dan kecekapan doktor. Mengesyorkan!

1 minit. dari metro Baumanskaya
harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi ialah 1,500 ₽ Ulasan:

 • Elena
 • 05/15/2020
 • sangat baik (10 daripada 10)

Tatyana Ivanovna adalah doktor yang sangat baik dan penuh perhatian. Dia menjelaskan semuanya kepada saya dengan cara yang mudah dicapai, menjalankan diagnostik tambahan dan rawatan yang ditetapkan. Saya gembira!

9 minit dari stesen metro Buninskaya
harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi ialah 1,500 ₽ Ulasan:

 • Elizabeth
 • 05/15/2020
 • sangat baik (10 daripada 10)

Ekaterina Alexandrovna adalah doktor yang agak prihatin, betul dan sangat menyenangkan dalam komunikasi. Dia memberi kami banyak masa dan memerintahkan penghantaran ujian tambahan. Kami akan pergi ke temujanji dia.

2 jam dari metro Salaryevo
harga kemasukan - 1,500 ₽ Daerah "Klinik Medok Solntsevo" di Solntsevo, st. Pilot Gritsevets d.5
- Kedudukan klinik 8.73 dari 10 berdasarkan 37 ulasan

 • Oksana
 • 05/15/2020
 • sangat baik (10 daripada 10)

Doktor yang sangat sopan dan penuh perhatian. Victoria Viktorovna menjelaskan segalanya mengenai masalah saya dan memerintahkan penghantaran ujian yang diperlukan. Tiada apa-apa tambahan yang ditawarkan kepada saya. Saya gembira!

19 minit dari stesen metro Baltiyskaya
Temujanji terdekat dengan doktor: 19 Mei 17:30, harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi adalah 1 950 ₽ 1 000 ₽ "Pusat Perubatan SM-Clinic di Volgogradsky Prospekt (metro Tekstilshchiki)", daerah Pechatniki, Volgogradsky pr. T. 42, h. 12
- Kedudukan klinik 8.98 daripada 10 berdasarkan 3,817 ulasan

3 min dari metro Tekstilshchiki
harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi ialah 1 950 ₽ 1 000 ₽ Ulasan:

 • Anna
 • 05/14/2020
 • baik (8 daripada 10)

Doktor mengatasi fungsinya. Dia menulis saya rujukan untuk penyelidikan untuk menjelaskan diagnosis dan tindak lanjut..

 • Alla
 • 05/14/2020
 • sangat baik (10 daripada 10)

Seorang yang profesional, penuh perhatian, sopan dan ramah yang dapat menenangkan anda dengan kata-kata. Dia melakukan penerimaan yang teliti, teliti, menatap saya, mempertimbangkan semua penyakit yang bersamaan, dengan berhati-hati menjadualkan pemeriksaan tambahan dan mengatakan kapan akan datang lain kali. Saya sangat gembira dan saya ingin pergi sekarang hanya ke doktor ini!

12 minit dari metro Kakhovskaya
harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi ialah 1 950 ₽ 1 000 ₽ Ulasan:

 • Darya
 • 05/12/2020
 • sangat baik (9 daripada 10)

Doktor memberi saya ujian, cadangan, pil dan vitamin yang ditetapkan. terima kasih!

1 minit. dari metro Belyaevo
Waktu temu janji terdekat dengan doktor: 19 Mei, 16:00, harga kemasukan - 2.300 ₽ Ulasan:

 • Karina
 • 05/12/2020
 • sangat baik (10 daripada 10)

Layak, tegas dan jelas bahawa doktor pintar. Dia mempunyai rundingan yang sangat baik, melantik semuanya dan dikatakan akan datang dalam sebulan. Cuma saya terpaksa menunggu lama, doktor terlambat 30 minit.

8 minit dari metro Baumanskaya
Temujanji terdekat dengan doktor: 18 Mei, 11:00, harga kemasukan adalah 2 100 ₽ Ulasan:

 • Valentine
 • 05/12/2020
 • sangat baik (9 daripada 10)

Doktor yang ramah, penuh perhatian dan menyenangkan. Dia memeriksa saya, meyakinkan saya, membuat cadangan dan dihantar untuk pemeriksaan lebih lanjut..

58 minit dari metro Planernaya
harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi ialah 2 200 ₽ Ulasan:

 • Tamara
 • 05/12/2020
 • sangat baik (10 daripada 10)

Doktor yang sangat baik, baik dan profesional. Dia dengan jelas menerangkan segala-galanya, ujian yang ditetapkan dan ujian. Saya akan berjumpa doktor ini lagi!

 • Vadim
 • 05/12/2020
 • sangat baik (10 daripada 10)

Doktor yang sopan dan sopan. Irina Valerianovna mendedahkan masalah saya, menjelaskan segala-galanya dan menetapkan rawatan. Saya akan pergi ke temujanji dia lagi.

2 minit. dari stesen metro Baltiyskaya
Temujanji terdekat dengan doktor: 23 Mei 09:30, harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi adalah 2 600 ₽ 1 000 ₽ "SM-Doktor di jalan Cosmonaut Volkova »kawasan Voikovsky, Cosmonaut Volkova d. 9/2
- Kedudukan klinik 8.79 daripada 10 berdasarkan 109 ulasan

15 minit. dari stesen metro Voikovskaya
Temujanji terdekat dengan doktor: 22 Mei, 11:30, harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi adalah 2 600 ₽ "SM-Doctor in Maryina Roscha", Maryina Roscha District, petikan Maryina Roscha yang ke-3, 41
- Kedudukan klinik 8.78 daripada 10 berdasarkan 236 ulasan

7 minit dari metro Maryina Roshcha
Temujanji terdekat dengan doktor: 20 Mei 11:00, harga kemasukan sebagai ahli endokrinologi adalah 2 600 ₽ Ulasan:

 • Svetlana
 • 05/11/2020
 • sangat baik (10 daripada 10)

Oksana Grigoryevna adalah doktor yang sangat ramah. Saya mengandung. Doktor menjelaskan semuanya kepada saya dan memberikan cadangan yang tepat untuk rawatan.

Pakar

Semua maklumat di laman web ini bukan tawaran umum, tetapi adalah maklumat rujukan. Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi pendaftaran melalui tel. 22-22-03. Diagnosis dan rawatan dijalankan hanya setelah berunding dengan doktor.

Persetujuan untuk memproses data peribadi.
Sesuai dengan Undang-undang Persekutuan No. 152-ФЗ "Pada Data Peribadi" bertarikh 27 Julai 2006, anda dengan ini mengesahkan persetujuan anda untuk memproses data peribadi: pengumpulan, sistematisasi, pengumpulan, penyimpanan, penjelasan (pengemaskinian, pindaan), penggunaan, pemindahan secara eksklusif untuk tujuan pendaftaran perisian atas nama anda, seperti yang dijelaskan di bawah ini, menyekat, menyekat, merosakkan. Kami menjamin kerahsiaan maklumat yang kami terima. Pemprosesan data peribadi dilakukan untuk memenuhi pesanan, kontrak dan tanggungjawab lain dengan berkesan.

Pakar sakit puan-endokrinologi terbaik

Pakar ginekologi-endokrinologi - doktor yang terlibat dalam diagnosis, rawatan, pencegahan patologi ginekologi yang diprovokasi oleh kerosakan sistem endokrin. Sekiranya perlu, pakar melantik pemeriksaan dengan pakar dari profesion yang berkaitan - pakar imunologi, ahli urologi.

Apa yang merawat ahli endokrinologi-pakar sakit puan pada wanita

Sijil pakar sakit puan-endokrinologi memberikan hak untuk mendiagnosis dan merawat gangguan endokrin ginekologi. Keadaan latar belakang hormon tercermin dalam kerja tubuh wanita, keadaan fizikal, psiko-emosi seks yang lebih adil, kemampuan untuk mengandung dan melahirkan anak. Kerosakan keseimbangan hormon menimbulkan penyakit pada alat kelamin, gangguan pada tubuh wanita.

Bantuan pakar ginekologi-endokrinologi diperlukan dalam beberapa kes:

 1. Mengubah sifat kitaran haid - jarang atau terlalu banyak, kerap. Sindrom pramenstruasi yang diucapkan (PMS).
 2. Berjaya melawan myoma, endometriosis, radang pelengkap.
 3. Ketidakupayaan untuk hamil dalam jangka masa yang lama.
 4. Permulaan menopaus awal.
 5. Akil baligh Awal atau Akhir.
 6. Ciri seksual lelaki sekunder muncul.
 7. Kegemukan yang tidak diketahui.
 8. Gangguan endokrin semasa kehamilan.

Untuk pemilihan kaedah kontrasepsi individu, anda juga harus menghubungi pakar sakit puan-endokrinologi.

Bagaimana sambutan di pakar sakit puan-endokrinologi - apa yang dia lakukan

Pada perundingan awal, doktor mendengar keluhan, memeriksa pesakit di kerusi ginekologi, menulis arahan untuk ujian darah, diagnostik ultrasound (jika perlu) pelvis, dada, tiroid dan kelenjar adrenal.

Untuk penentuan status kesihatan wanita yang lebih tepat, pakar sakit puan endokrinologi dipandu oleh hasil diagnostik diabetes mellitus, jangkitan Torch, gangguan tiroid, dan organ pelvis. Senarai kajian yang diperlukan dalam situasi tertentu ditentukan oleh doktor yang menghadiri, dengan mengambil kira sifat patologi, tahap perkembangan penyakit, faktor tambahan.

Maklumat yang diperoleh membantu pakar mendapatkan gambaran terperinci mengenai sistem endokrin, latar belakang hormon badan, membuat keputusan yang tepat dan menetapkan terapi yang betul.

Dalam beberapa kes, pakar sakit puan-endokrinologi menghantar pesakit untuk berunding dengan doktor lain, memastikan kerumitan dan keberkesanan rawatan.

Cara memilih pakar sakit puan-endokrinologi yang betul

Terdapat banyak kriteria untuk memilih doktor:

 1. Kelayakan. Pakar di klinik swasta atau awam mesti mempunyai diploma kelulusan, diploma magang, kursus pendidikan lanjutan (setiap lima tahun), dan sijil pakar sakit puan-endokrinologi.
 2. "Dari mulut ke mulut." Biasanya, pakar yang baik mempunyai ulasan positif di rangkaian, menawarkan untuk membuat janji temu selama beberapa hari kerana jadual yang sibuk.
 3. Keyakinan. Tugas doktor adalah untuk menjelaskan secara terperinci dan jelas perlunya pemeriksaan atau rawatan dengan mengambil kira ciri-ciri tubuh, untuk menerangkan perjalanan kejadian dan kemungkinan akibatnya. Juga, pakar sakit puan-endokrinologi berhak mendapat kepercayaan daripada pesakit, yang bersedia menjawab sepenuhnya soalan pesakit.
 4. Kriteria tambahan. Memimpin majlis resepsi, pakar sakit puan-endokrinologi tidak akan terburu-buru, tertidur dalam keadaan tenang, terganggu oleh perbualan dengan jururawat. Dia akan memeriksa badan dengan lembut: jika prosedurnya tidak menyenangkan, dia akan memberi amaran terlebih dahulu dan memberi petua untuk mengurangkan rasa tidak selesa..

Seorang doktor yang baik melakukan manipulasi berdasarkan persetujuan bertulis dari pesakit, dengan jelas dan jelas menetapkan tarikh lawatan, dan menyusun rancangan pemeriksaan. Doktor yang baik menghormati pesakit, menghargai masa dan menyelamatkan saraf.

TOP 10 pakar sakit puan-endokrinologi terbaik di Moscow - penarafan 2020

Kedudukan pakar sakit puan-endokrinologi membolehkan anda meminta bantuan doktor terbaik di Moscow, doktor dan calon sains perubatan, pengarang makalah ilmiah. Pekerja berpengalaman di klinik swasta dan awam terus meningkatkan pengetahuan mereka di persidangan dan simposium antarabangsa, menggunakan kaedah terapi yang inovatif.

1. Marchenko Larisa Andreevna

Laman web rasmi: https://ncagp.ru/index.php?_t8=3&pr_p_object_doc=559

Alamat: Moscow, jalan Akademika Oparina, 4

Harga kemasukan awal: 2500 rudders

Marchenko Larisa Andreevna menumpukan lebih dari 30 tahun untuk aktiviti perubatan. Pada tahun 1972 dia lulus dari Sechenov Primary University State Medical University, sejak 1977 dia bekerja sebagai penyelidik di Akademik Institusi Belanjawan Negeri Persekutuan Kulakov. Semasa menjalankan aktiviti profesional, pakar sakit puan-endokrinologi sentiasa meningkatkan pengetahuan. Larisa Andreyevna dianugerahkan status Doktor Sains Perubatan, profesor, pengarang lebih daripada 150 makalah ilmiah. Doktor mempunyai kategori kelayakan tertinggi dalam bidang obstetrik dan ginekologi. Di bawah bimbingan pakar sakit puan-endokrinologi terkemuka, 5 calon sains perubatan telah dilatih. Sejak 1992, Marchenko - Naib Presiden Persatuan Pakar Sakit Puan-Endokrinologi Persekutuan Rusia, ahli Persatuan Eropah.

Larisa Andreevna pakar dalam rawatan penyakit ginekologi, menyiasat kerosakan sistem pembiakan, sistem endokrin, melakukan campur tangan pembedahan kecil. Pesakit FGBU beralih kepada pakar sakit puan-endokrinologi terkemuka untuk diagnosis dan rawatan jangkitan virus dan bakteria. Marchenko menggunakan taktik pengarang untuk merawat bentuk jangkitan herpes genital yang teruk di luar kehamilan. Ia menyebabkan pesakit terdedah kepada lesi distrofik pada vulva dan faraj, sehingga menimbulkan rasa gatal, terbakar, dan rembesan lendir serviks. Pakar sakit puan-endokrinologi juga memberikan konsultasi di pusat ilmiah-poliklinik "Kesihatan Wanita setelah 40 tahun".

2. Yureneva Svetlana Vladimirovna

Laman web rasmi: https://ncagp.ru/index.php?_t8=3&pr_p_object_doc=563

Alamat: Moscow, jalan Akademika Oparina, 4

Harga: 2500 rubel

Lulusan fakulti perubatan Institut Pergigian bernama Semashko (1986), dia belajar tempat tinggal klinikal di bidang obstetrik, ginekologi di SC AHP RAMS, dan menamatkan pengajian pascasiswazah di jabatan ginekologi dan endokrin Pusat. Pada tahun 1994, dia menjalani disertasi mengenai terapi penggantian hormon setelah melakukan spaying..

Sejak 1994, dia bekerja sebagai pakar sakit puan-endokrinologi di Pusat Penyelidikan Ilmiah Institusi Belanjawan Negeri untuk Pembedahan yang diberi nama Kulakov. Pada tahun 2004, dia menulis karya doktoral mengenai topik menopaus pembedahan pada usia melahirkan anak. Svetlana Vladimirovna bekerja selama 29 tahun sebagai pakar obstetrik-ginekologi kategori tertinggi, memberi nasihat mengenai ginekologi, endokrinologi estetik, ubat anti-penuaan.

Penting! Yureneva - ahli Persatuan Antarabangsa Ginekologi-Endokrinologi, pengarang 160 makalah ilmiah mengenai pencegahan dan rawatan rawatan perubatan.

Kegiatan pakar sakit puan-endokrinologi merangkumi diagnosis, pencegahan, terapi sistem pembiakan wanita selepas pembedahan pada rahim dan ovari, menopaus, perubahan atropik pada vagina dan menopaus. Pakar sakit puan-endokrinologi juga menggunakan pendekatan peribadi untuk pilihan rawatan kontraseptif, hormon dan bukan hormon. Mendiagnosis patologi ginekologi, melakukan campur tangan pembedahan kecil.

3. Andreeva Elena Nikolaevna

Laman web rasmi: https://www.endocrincentr.ru/doctors/andreeva-elena-nikolaevna

Alamat: Moscow, Dmitry Ulyanov, 11

Harga: 1.600 rubel

Andreeva Elena Nikolaevna memiliki sijil dalam bidang kebidanan, ginekologi, yang dikeluarkan oleh Institut Pendidikan Belanjawan Pendidikan Tinggi Profesional Persekutuan "Universiti Perubatan Evdokimov". Terdapat juga sijil pakar "endokrinologi" yang dikeluarkan oleh Sechenov SBEI HPE. Berjaya mendiagnosis, merawat kemandulan, keradangan organ kelamin wanita luaran, faraj, sariawan, hakisan serviks. Ia menggunakan kaedah yang berkesan untuk memerangi adenomiosis, gangguan hormon dan menopaus, disfungsi ovari, kerosakan kitaran haid, endometriosis. Dia pakar dalam merancang kehamilan, melahirkan, memimpin pesakit dalam tempoh selepas bersalin. Juga berkaitan dengan pengguguran spontan.

Pakar sakit puan-endokrinologi mendapat pendidikan di Institut Perubatan Riga (1998) ke arah "perniagaan perubatan". Setahun kemudian, Elena Nikolaevna lulus dari kediaman klinikal RAM NTsAGiP di Moscow, di fakulti kebidanan dan ginekologi. Pada tahun 1992, 1997 dia mempertahankan disertasi, menjadi calon, kemudian doktor sains perubatan. Sejak tahun 2001, dia bekerja sebagai ketua jabatan ginekologi endokrin Institut Belanjawan Negeri Persekutuan ENT Kementerian Kesihatan Persekutuan Rusia.

4. Melnikova Natalya Sergeevna

Laman web rasmi: http://presidentclinic.ru/

Alamat: Klinik Pengurusan Hal Ehwal Presiden Persekutuan Rusia, Moscow, jalan Losinoostrovskaya, 45

Harga: 1100 rubel

Melnikova Natalya Sergeevna - pakar sakit puan-endokrinologi, pakar obstetrik dengan pengalaman 17 tahun. Mendiagnosis dan merawat gangguan yang memprovokasi:

 • kemandulan;
 • keradangan (vulvitis, vaginitis);
 • gonorea, klamidia dan trikomoniasis;
 • sariawan;
 • hakisan serviks.

Menjalankan profilaksis, diagnosis, dan rawatan tumor.

Dia telah belajar praktik perubatan Natalia Melnikova sejak tahun 2002. Diploma pertama diperoleh di Universiti Perubatan-Pergigian, kemudian doktor mengikuti kursus penyegaran semula di Universiti Perubatan Penyelidikan Kebangsaan Pirogov dengan topik "Onkologi". Dia berlatih melakukan pemeriksaan profesional di institusi negara - sebuah hospital klinik Pejabat Presiden Persekutuan Rusia. Lulus kursus mengenai masalah kontemporari dan ginekologi kontemporari, pembedahan laser, obstetrik dan ginekologi.

5. Zhilenko Marina Ivanovna

Laman web rasmi: https://proandro.ru/ginekology/item/zhilenko-marina-ivanovna

Alamat: Moscow, Butyrskaya, 4, bangunan 2

Harga: 4,500 rubel

Zhilenko Marina Ivanovna - lulusan Institut Perubatan Tver, belajar bidang obstetrik, ginekologi (tempat tinggal). Pada tahun 1987, Zhilenko menjadi calon, pada tahun 1993 - doktor sains perubatan. Pada tahun 2010, dia menjalani latihan di bidang endokrinologi. Setelah mengumpulkan pengalaman yang luas (35 tahun), dia mendapat jawatan sebagai pegawai utama Jabatan Patologi Kehamilan. Marina Ivanovna juga merupakan anggota Institut Penyelidikan Obstetrik dan Ginekologi Wilayah Moscow, dan mengetuai jabatan ginekologi.

Marina Ivanovna berjaya menggabungkan profesi pakar sakit puan-endokrinologi dengan pembedahan plastik. Melakukan peremajaan wanita secara intim. Ketidakselesaan semasa persetubuhan, kekeringan, sakit, gatal-gatal dan terbakar di kawasan intim, haid, pelepasan tidak wajar - pelbagai isu utama yang ditangani oleh pakar. Zhilenko juga merawat jangkitan kulat, penyakit kelamin, melakukan diagnostik ultrasound di obstetrik dan ginekologi, menetapkan ubat kawalan kelahiran dan terapi penggantian hormon.

6. Kalashnikova Marina Fedorovna

Laman web rasmi: https://www.sechenov.ru/univers/about_lecturer/3987/

Alamat: Moscow, Bolshaya Pirogovskaya, 2, bangunan 4

Harga: 2 390 rubel

Kalashnikova Marina Fedorovna bekerja sebagai penolong profesor di Jabatan Endokrinologi di Universiti Sechenovskiy, ahli endokrinologi-pakar sakit puan di Klinik Pengurusan Kesihatan. Lulus persijilan sukarela di bawah program ginekologi endokrin, diabetesologi. Kepentingan klinikal dan saintifik doktor merangkumi endokrinologi umum, penyakit heterogen, ginekologi. Rundingan awal dengan pakar sakit puan-endokrinologi harus direkodkan sekiranya berlaku kerosakan kitaran haid, endometriosis, mastopati, kelebihan hormon lelaki di dalam badan wanita. Untuk kontraseptif - untuk temu janji dengan Marina Fedorovna.

Kalashnikova adalah penolong profesor endokrinologi, calon sains perubatan. Dia mendapat pendidikan di Akademi Perubatan Sechenov (1993) dalam bidang perubatan, dan menyelesaikan kursus residensi dalam bidang endokrinologi. Dia telah menulis 34 penerbitan ilmiah, termasuk monograf Polycystic Ovary Syndrome, artikel oleh Doktor, dan Masalah Sistem Endokrin. Pengalaman perubatan pakar sakit puan-endokrinologi berjumlah 13 tahun, pedagogi - 9 tahun.

7. Grigoryan Olga Rafaelievna

Laman web rasmi: https://www.endocrincentr.ru/doctors/grigoryan-olga-rafaelevna

Alamat: Moscow, Dmitry Ulyanov, 11

Harga: 4000 rubel

Grigoryan Olga Rafaelievna - pakar sakit puan-endokrinologi jabatan ENC. Pengalaman kerja - 25 tahun. Minat perubatannya adalah penyakit ginekologi yang disebabkan oleh gangguan hormon tubuh wanita, endometriosis, myoma sista ovari, tumor jinak. Doktor mendiagnosis, merawat kemandulan, vulvitis, vaginitis, sariawan, hakisan serviks. Membantu merancang kehamilan, melahirkan anak, memimpin pesakit dalam tempoh selepas bersalin.

Dalam bidang sains, Olga Rafaelievna juga terkenal. Grigoryan memulakan kariernya sebagai pakar sakit puan-endokrinologi pada tahun 1994, lulus dari Institut Pergigian Semashko di Moscow, kemudian tempat tinggal dan sekolah siswazah dalam "Endokrinologi". Bidang minat dikhaskan untuk 200 artikel dalam penerbitan dalam dan luar negara, 30 monograf dan manual praktikal telah diterbitkan. Olga Rafaelievna memberikan kursus kuliah kepada kadet jabatan, doktor kepakaran lain, merangkumi kontrasepsi wanita dan kehamilan dalam kombinasi dengan diabetes, menopaus.

8. Donina Elena Yuryevna

Laman web rasmi: https://www.endocrincentr.ru/doctors/donina-elena-yurevna

Alamat: Moscow, Dmitry Ulyanov, 11

Harga: 1,500 rubel

Doktor Donina Elena Yuryevna bekerja di jabatan ginekologi endokrin ENC. Pengalaman kerja - 38 tahun. Dia mempunyai sijil terkini dalam bidang pakar kandungan-pakar sakit puan, pakar sakit puan-endokrinologi, doktor ultrasound.

Dalam aktiviti ilmiah, Elena Yurievna meraih gelaran calon sains perubatan. Pada tahun 1981, dia menamatkan pengajian perubatannya di Institut Pergigian Perubatan. Menerima latihan selama setahun di hospital bersalin N11, Moscow. Sehingga 1995, dia bekerja sebagai pakar obstetrik-ginekologi di wad bersalin dan klinik antenatal dengan 70 hospital, selama 2 tahun berikutnya dia mengetuai "Pusat Perancangan Keluarga" di Hospital Damai dan Rahmat Spaso-Perovskaya. Dari tahun 1997 hingga sekarang, beliau memegang jawatan sebagai pakar sakit puan-endokrinologi di ESC. Juga menyediakan perkhidmatan di Pusat Rakaman Bersatu untuk MRI / CT / ultrasound. Latihan semula profesional di bawah program ultrasound Elena Yuryevna diadakan pada tahun 2010 di Universiti RUDN.

9. Dumanovskaya Madina Ravilevna

Laman web rasmi: https://ncagp.ru/index.php?_t8=3&pr_p_object_doc=5588

Alamat: Moscow, jalan Akademika Oparina, 4

Harga: 1,500 rubel

Dumanovskaya Madina Ravilevna PhD, pakar sakit puan-endokrinologi dengan pengalaman 11 tahun. Pada tahun 2008, dia menamatkan pengajian di Akademi Perubatan Sechenov Moscow, menjalani kediaman klinikal berdasarkan akademik Institusi Belanjawan Negeri Persekutuan Kulakov, kemudian pengajian pascasiswazah sepenuh masa di bahagian endokrinologi ginekologi. Pada tahun 2015 dia memperoleh gelaran calon sains perubatan, secara berkala meningkatkan kelayakannya, menghadiri seminar, kongres, persidangan ilmiah.

Di Moscow, Dumanovskaya menjadikan dirinya sebagai pakar ginekologi-endokrinologi yang baik, dengan kemahiran pakar obstetrik-ginekologi, pakar dalam kajian dan rawatan penyakit ginekologi, dan kerosakan pada fungsi endokrin sistem pembiakan. Menjalankan ultrasound pelvis, kolposkopi, pembedahan (histeroskopi, penyingkiran mukosa serviks, polip).

10. Yarovaya Irina Sergeevna

Laman web rasmi: https://www.endocrincentr.ru/doctors/yarovaya-irina-sergeevna

Alamat: Moscow, Dmitry Ulyanov, 11

Harga: 1,500 rubel

Yarovaya Irina Sergeevna - pakar sakit puan-endokrinologi kategori tertinggi dengan pengalaman lebih dari 40 tahun, calon sains perubatan. Mengambil di Pusat Endokrinologi di Dmitry Ulyanov. Kepentingan saintifik dan praktikal doktor merangkumi:

 • terapi ubat untuk gangguan akil baligh;
 • rawatan ubat sindrom ovarium polikistik, tumor jinak pada alat kelamin, menopaus dan menopaus;
 • kesihatan pembiakan kanak-kanak dan orang dewasa yang menderita diabetes, patologi kelenjar tiroid dan kelenjar adrenal, adenoma.

Irina Sergeevna menyelesaikan latihan asas di Institut Pergigian Negeri Semashko (1972-1978), selama 10 tahun berikutnya dia mendapat tempat tinggal klinikal dalam endokrinologi, dan menjalani latihan vokasional dalam bidang obstetrik dan ginekologi. Yarovaya secara aktif menulis penerbitan ilmiah: 25 bahan yang disiapkan untuk penerbitan di Persekutuan Rusia, 3 bab dalam monograf, 4 manual pengajaran, 63 artikel untuk persidangan ilmiah, termasuk yang asing.

Pakar sakit puan-endokrinologi Irina Sergeyevna berlatih di poliklinik No. 132, FSBI ESC (dari tahun 1986 hingga sekarang).

Soalan Lazim

Apakah perbezaan antara pakar sakit puan-endokrinologi dan pakar sakit puan?

Perbezaan utama antara pakar sakit puan-endokrinologi dan pakar sakit puan diberikan oleh hak untuk merawat penyakit sistem pembiakan wanita dengan ketidakseimbangan hormon. Pakar sakit puan-endokrinologi mempunyai pengetahuan luas dalam endokrinologi dan ginekologi.

Ujian apa yang boleh dilakukan sebelum melawat pakar sakit puan-endokrinologi?

Untuk memberikan diagnosis yang betul, anda mesti melalui beberapa siri kajian:

 • analisis untuk diabetes mellitus jenis 1.2;
 • Diagnostik obor;
 • pemeriksaan tiroid;
 • swab faraj, serviks, uretra untuk menentukan flora;
 • vaginosis bakteria;
 • Mycoplasma DUO.

Ujian apa yang dilakukan oleh ahli endokrinologi pakar sakit puan?

Untuk mengkaji status pembiakan wanita, ujian hormon diperlukan: prolaktin, estradiol, FSH, testosteron dan protein.

Maklumat mengenai pakar sakit puan-endokrinologi bukanlah tawaran umum, maklumat terperinci diterbitkan di laman web rasmi.

Ahli endokrinologi yang baik di Moscow dan Wilayah Moscow

Kanak-kanak dan remaja yang mengalami kelewatan dalam perkembangan seksual dan fizikal dibawa ke ahli endokrinologi. Orang dewasa memilih untuk berunding dengan doktor untuk kerosakan fungsi hormon dan pembiakan.

Dijumpai 834 ahli endokrinologi dengan kos kemasukan dari 1000 r. hingga 6000 r. 3152 doktor pakar yang berkaitan di Moscow dan Moscow: pakar diabetes, pakar sakit puan, pakar pemakanan.

Ok saya suka semuanya.

Saya sangat menyukai doktor, dan penerimaannya berjalan lancar.

Doktor Mashkova Tatyana Vladimirovna - ahli endokrinologi dengan pengalaman 29 tahun. Harga kemasukan awal 2 000 ₽

Semuanya berjalan dengan baik. Doktor memberi perhatian. Dia menjawab semua soalan. Saya akan pergi kepadanya.

Doktor Pavlovsky Leonid Igorevich - ahli endokrinologi dengan pengalaman 27 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 000 ₽

Doktor Torshkhoeva Hyadi Magametovna - ahli endokrinologi, profesor bersekutu dengan pengalaman 27 tahun. Harga kemasukan awal 2 800 ₽

Semua doktor saya sebelum ini tidak dapat mengetahui punca masalah kesihatan saya. Pakar ini dengan cepat mengarahkan dirinya, menetapkan ujian yang diperlukan dan sudah tahu apa yang harus dibayar.

Doktor Shupenko Irina Valentinovna - ahli endokrinologi dengan 25 tahun pengalaman. Harga kemasukan awal 1 900 ₽

Doktor adalah profesional dalam bidangnya. Dia menjelaskan semuanya kepada saya..

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih. Saya gembira kerana mempercayai kesihatan saya kepada pakar yang berpengalaman.

Doktor Tishova Julia Alexandrovna - ahli endokrinologi, profesor bersekutu dengan pengalaman 15 tahun. Harga kemasukan awal 6 000 ₽

Doktor Arkhangelskaya Anna Arkadyevna - pakar ultrasound, ahli endokrinologi dengan pengalaman 19 tahun. Harga kemasukan awal 2 210 ₽

Doktor Arar Irina Borisovna - ahli endokrinologi dengan pengalaman selama 25 tahun. Harga kemasukan awal 2 100 ₽

Doktor Binatova Elvina Elimkhanovna - pakar pemakanan, ahli endokrinologi, dengan pengalaman selama 6 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 000 ₽

Doktor Anishchenko Dmitry Yuryevich - seorang ahli endokrinologi dengan pengalaman 8 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 800 ₽

Doktor Evdokimova Elena Viktorovna - pakar pemakanan, ahli endokrinologi dengan pengalaman 11 tahun. Harga kemasukan awal 5 200 ₽

Doktor Delgado Carmen Domingovna adalah ahli endokrinologi dengan pengalaman selama 40 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 000 ₽

Semua tersusun. Adakah di banyak ahli endokrinologi, saya rasa saya menemui doktor saya.

Segala-galanya sangat baik di penerimaan tetamu! Saya sangat mengesyorkannya! Penerimaan masuk tepat pada waktunya, sangat bagus.

Doktor Ter-Pogosova Elena Gagikovna - pakar pemakanan, ahli endokrinologi dengan pengalaman 10 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 000 ₽

Isnin-Jumaat:08:00 - 22:00
Sabtu:08:00 - 21:00
matahari:08:00 - 21:00
Isnin-Jumaat:08:00 - 18:00
Sabtu:09:00 - 15:00
matahari:09:00 - 15:00
Skintigrafi tiroid- 6 100 ₽
Reseksi tiroid subtotal- 146 880 ₽
Isnin-Jumaat:08:00 - 21:00
Sabtu:09:00 - 20:00
matahari:10:00 - 18:00
Isnin-Jumaat:09:00 - 22:00
Sabtu:09:00 - 21:00
matahari:09:00 - 21:00
Isnin-Jumaat:08:00 - 21:00
Sabtu:08:00 - 21:00
matahari:09:00 - 20:00

Cari ahli endokrinologi berhampiran rumah anda

Ulasan mengenai ahli endokrinologi

Gejala dalam endokrinologi

Sebab-sebab untuk melawat doktor adalah:

 • sikap tidak peduli,
 • menggeletar,
 • berat badan berubah,
 • gangguan ingatan,
 • insomnia,
 • perubahan emosi,
 • sembelit,
 • gangguan haid,
 • loya berterusan.

Di kaunter penerimaan tetamu, doktor merasakan lehernya untuk anjing laut, memeriksa kelenjar getah bening, mengukur tekanan, ketinggian, nadi.

Sekiranya anda mengesyaki penyakit, doktor melakukan pemeriksaan ultrasound, ujian hormon, diagnostik imunologi dan ujian darah makmal.

Apa yang dirawat oleh ahli endokrinologi?

 • diabetes,
 • tiroiditis autoimun,
 • metabolisme,
 • patologi Itsenko-Cushing,
 • strumite,
 • osteoporosis,
 • hiperprolaktinemia,
 • akomegali,
 • gondok tiroid,
 • gigantisme,
 • kegemukan,
 • hiperaldosteronisme,
 • hipogodanisme.

Untuk menghilangkan ketidakseimbangan hormon, doktor menggunakan terapi berbayar. Ahli endokrinologi menetapkan terapi diet, terapi insulin, kemoterapi, penggantian hormon, terapi penekanan, atau radiasi. Doktor juga mengamalkan kaedah rawatan pembedahan. Klinik melakukan pembedahan endoskopi, laparoskopi, tamponade, skleroterapi, enukleasi dan pembedahan pintasan.

Selepas pencerobohan, ahli endokrinologi mengembangkan program pemulihan di hospital Moscow.

Endokrinologi

Terdapat hubungan dalam kerja semua kelenjar endokrin, dan sekiranya disfungsi sekurang-kurangnya satu organ endokrin, banyak yang lain menderita. Akibatnya, kita mungkin ada keluhan. Ahli endokrinologi dapat menjelaskan bukan sahaja alasannya, tetapi juga dapat menghilangkan rasa tidak selesa anda. Kelenjar tubuh kita sentiasa menghasilkan bahan kimia khas (hormon) yang mempengaruhi proses kimia dalam sel. Sekiranya kelenjar terganggu, akibatnya boleh menjadi sangat serius..

Ahli endokrinologi akan membantu mencegah penyakit endokrin dan menghentikan perkembangannya.

Sebab-sebab untuk menghubungi pakar ini adalah: peningkatan gula darah, kulit kering, dahaga, penurunan berat badan, kelemahan umum, penurunan kemampuan bekerja, sakit kepala, mudah marah, kurang tidur, berdebar-debar, tangan gemetar, berpeluh, dll..

Ahli endokrinologi terlibat dalam diagnosis dan rawatan diabetes, penyakit kelenjar tiroid dan organ endokrin lain. Ahli endokrinologi juga mengetahui punca kemandulan, gangguan pertumbuhan dan perkembangan seksual. Selalunya, perundingan ahli endokrinologi diperlukan untuk pesakit yang menderita penyakit organ dalaman (jantung, usus, ginjal).

Di pusat perubatan kami, ahli endokrinologi menjalankan diagnosis dan rawatan penyakit-penyakit berikut.

 • pembesaran kelenjar tiroid yang meresap;
 • gondok toksik meresap;
 • oftalmopati endokrin;
 • goiter nodular, multinodular; tusukan biopsi nodul tiroid;
 • hipotiroidisme primer, hipotiroidisme sekunder;
 • tiroiditis autoimun kronik;
 • tiroiditis subakut;
 • gangguan metabolisme fosforus-kalsium;
 • hiperparatiroidisme, hipoparatiroidisme;
 • osteoporosis primer, sekunder;
 • sindrom metabolik, kegemukan;
 • diabetes.

Terdapat sekolah diabetes, di mana pesakit mendapat pengetahuan mengenai:

 • peraturan pemakanan
 • aktiviti fizikal
 • kaedah penentuan nasib sendiri untuk gula di rumah
 • penjagaan kaki
 • Kemungkinan komplikasi diabetes
 • Teknik pentadbiran insulin.

Pelajaran individu: masing-masing 6 pelajaran 60 minit.

Pastikan anda melawat ahli endokrinologi jika anda mempunyai:

 • mudah marah, mood tertekan, mengantuk, kelesuan, gangguan ingatan dan perhatian, penurunan kecerdasan, sakit kepala yang kerap, bengkak di sekitar mata dan umum, penurunan ketajaman penglihatan, sejarah patah tulang;
 • penyakit berjangkit dan katarrhal yang kerap, kelemahan dan sakit otot pada anggota badan, kekejangan, dahaga dan pengeluaran air kencing yang berlebihan, berat badan berlebihan atau keletihan.

Sobyanina Lyudmila Pavlovna

Pendidikan profesional tinggi - Institut Perubatan Negeri Tyumen, 1988, kelayakan sebagai doktor dalam "perniagaan perubatan" khusus.
Sijil khas "Endokrinologi", sah sehingga 02.28.2023.
Sijil khas "Dietologi", sah sehingga 12/25/2019.

Pendidikan dan sijil lanjutan

Jadual penerimaan tetamu

18 Mei Isnin

24 Mei Ahad

18 Mei Isnin

24 Mei Ahad

Penerimaan (pemeriksaan, perundingan) doktor pakar endokrinologi, pakar pemakanan, pakar pemakanan (Sobyanin) 1000 ₽

Penerimaan (pemeriksaan, perundingan) ahli diet 1000 ₽

Soalan jawapan

Selamat petang! Adakah mungkin membuat janji temu dengan doktor ENT? Saya mula mengalami alergi dan pada masa yang sama ada masalah dengan suara saya (saya bercakap di hidung). pada waktu petang suhu mula kelihatan 37 (tidak lebih tinggi dan tidak setiap hari)

Helo! Sekiranya anda tidak melakukan perjalanan di luar wilayah Tyumen dalam 14 hari terakhir, tidak menghubungi pesakit dengan penyakit COVID-19 yang disahkan, tidak mempunyai keperluan untuk melindungi diri, anda boleh membuat janji bertemu doktor secara dalam talian, atau dengan menghubungi pendaftaran.

Helo! Muka terbakar, telinga, sensasi terbakar, sakit kepala, tidak ada suhu. Doktor mana yang harus dihubungi ?!

Helo! Kepada pengamal am!

Selamat petang! Tolong beritahu saya bahawa anda sedang melakukan ujian untuk COVID-19?

Helo! Ya. Kami memperuntukkan dua unit berasingan kami untuk penerimaan pesakit yang ingin lulus ujian ini. Ujian boleh dilakukan oleh orang yang tidak bersentuhan dengan pesakit dengan coronavirus dan tanpa tanda-tanda SARS. Mereka yang ingin menerima kajian mengenai coronavirus hanya menghubungi jabatan di alamat berikut: ul. Y.-R.G. Hervier 16, bangunan 1/10 dan st. Latitudinal 104, bangunan 5. Perkhidmatan perubatan lain tidak disediakan di alamat ini. Telefon Pendaftaran Tunggal: 500-617

Selamat hari! Beritahu saya, anda boleh melakukan ECG dengan beban (VERM), ada kemungkinan?

Pakar

Semua maklumat di laman web ini bukan tawaran umum, tetapi adalah maklumat rujukan. Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi pendaftaran melalui tel. 22-22-03. Diagnosis dan rawatan dijalankan hanya setelah berunding dengan doktor.

Persetujuan untuk memproses data peribadi.
Sesuai dengan Undang-undang Persekutuan No. 152-ФЗ "Pada Data Peribadi" bertarikh 27 Julai 2006, anda dengan ini mengesahkan persetujuan anda untuk memproses data peribadi: pengumpulan, sistematisasi, pengumpulan, penyimpanan, penjelasan (pengemaskinian, pindaan), penggunaan, pemindahan secara eksklusif untuk tujuan pendaftaran perisian atas nama anda, seperti yang dijelaskan di bawah ini, menyekat, menyekat, merosakkan. Kami menjamin kerahsiaan maklumat yang kami terima. Pemprosesan data peribadi dilakukan untuk memenuhi pesanan, kontrak dan tanggungjawab lain dengan berkesan.

Ahli endokrinologi yang baik

Kami telah mengumpulkan untuk anda penilaian mengenai ahli endokrinologi terbaik dari klinik Moscow. Profil profesional dengan maklumat mengenai pengalaman kerja, pendidikan, dan 9380 ulasan pesakit yang disahkan akan membantu anda mencari doktor yang tepat..

Delgado Carmen Domingovna

Dia menerima pesakit dengan patologi endokrin seperti penyakit hipofisis, diabetes insipidus, penyakit kelenjar tiroid, kelenjar paratiroid, penyakit adrenal, diabetes mellitus jenis 1 dan jenis 2. Terlibat dalam pemeriksaan dan rawatan pesakit dengan berat badan berlebihan, dengan pelanggaran kepadatan tulang, pasien dengan. →

Aksenova Alisa Aleksandrovna

Ahli Diabetologi • Pakar Pemakanan • Ahli endokrinologi

Pengalaman 20 tahun / Doktor dari kategori tertinggi, Calon Sains Perubatan

Ahli endokrinologi, ahli endokrinologi pediatrik. Ia menganjurkan orang dewasa dan kanak-kanak. Mendiagnosis dan merawat hipotiroidisme, diabetes, gondok, obesiti, osteoporosis, tiroiditis, gangguan metabolisme kalsium, sindrom metabolik dan penyakit kelenjar tiroid, pankreas, kelenjar adrenal, kelenjar pituitari, dll. Mengkhususkan diri dalam menarik diri dan. →

Ahli endokrinologi yang baik di Moscow dan Wilayah Moscow

Kanak-kanak dan remaja yang mengalami kelewatan dalam perkembangan seksual dan fizikal dibawa ke ahli endokrinologi. Orang dewasa memilih untuk berunding dengan doktor untuk kerosakan fungsi hormon dan pembiakan.

Dijumpai 834 ahli endokrinologi dengan kos kemasukan dari 1000 r. hingga 6000 r. 3152 doktor pakar yang berkaitan di Moscow dan Moscow: pakar diabetes, pakar sakit puan, pakar pemakanan.

Saya sangat menyukai segala-galanya. Doktor yang sangat prihatin. Saya memilihnya melalui Internet berhampiran rumah saya.

Saya sangat menyukai doktor, dan penerimaannya berjalan lancar.

Doktor Mashkova Tatyana Vladimirovna - ahli endokrinologi dengan pengalaman 29 tahun. Harga kemasukan awal 2 000 ₽

Seorang doktor yang mengetahui pekerjaannya.

Doktor Pavlovsky Leonid Igorevich - ahli endokrinologi dengan pengalaman 27 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 000 ₽

Doktor Torshkhoeva Hyadi Magametovna - ahli endokrinologi, profesor bersekutu dengan pengalaman 27 tahun. Harga kemasukan awal 2 800 ₽

Semua doktor saya sebelum ini tidak dapat mengetahui punca masalah kesihatan saya. Pakar ini dengan cepat mengarahkan dirinya, menetapkan ujian yang diperlukan dan sudah tahu apa yang harus dibayar.

Doktor Shupenko Irina Valentinovna - ahli endokrinologi dengan 25 tahun pengalaman. Harga kemasukan awal 1 900 ₽

Doktor adalah profesional dalam bidangnya. Dia menjelaskan semuanya kepada saya..

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih. Saya gembira kerana mempercayai kesihatan saya kepada pakar yang berpengalaman.

Doktor Tishova Julia Alexandrovna - ahli endokrinologi, profesor bersekutu dengan pengalaman 15 tahun. Harga kemasukan awal 6 000 ₽

Doktor Arkhangelskaya Anna Arkadyevna - pakar ultrasound, ahli endokrinologi dengan pengalaman 19 tahun. Harga kemasukan awal 2 210 ₽

Doktor Arar Irina Borisovna - ahli endokrinologi dengan pengalaman selama 25 tahun. Harga kemasukan awal 2 100 ₽

Doktor Binatova Elvina Elimkhanovna - pakar pemakanan, ahli endokrinologi, dengan pengalaman selama 6 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 000 ₽

Doktor Anishchenko Dmitry Yuryevich - seorang ahli endokrinologi dengan pengalaman 8 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 800 ₽

Doktor Evdokimova Elena Viktorovna - pakar pemakanan, ahli endokrinologi dengan pengalaman 11 tahun. Harga kemasukan awal 5 200 ₽

Doktor Delgado Carmen Domingovna adalah ahli endokrinologi dengan pengalaman selama 40 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 000 ₽

Doktor yang baik. Segala-galanya mengenai dia sesuai dengan saya. Ini bukan lawatan pertama saya kepadanya.

Saya terpaksa berjumpa doktor kerana penyakit tiroid, tetapi saya berjumpa doktor yang sangat baik.

Doktor Ter-Pogosova Elena Gagikovna - pakar pemakanan, ahli endokrinologi dengan pengalaman 10 tahun. Harga kemasukan awal ialah 1 000 ₽

Isnin-Jumaat:08:00 - 22:00
Sabtu:08:00 - 21:00
matahari:08:00 - 21:00
Isnin-Jumaat:08:00 - 18:00
Sabtu:09:00 - 15:00
matahari:09:00 - 15:00
Skintigrafi tiroid- 6 100 ₽
Reseksi tiroid subtotal- 146 880 ₽
Isnin-Jumaat:08:00 - 21:00
Sabtu:09:00 - 20:00
matahari:10:00 - 18:00
Isnin-Jumaat:09:00 - 22:00
Sabtu:09:00 - 21:00
matahari:09:00 - 21:00
Isnin-Jumaat:08:00 - 21:00
Sabtu:08:00 - 21:00
matahari:09:00 - 20:00

Cari ahli endokrinologi berhampiran rumah anda

Ulasan mengenai ahli endokrinologi

Gejala dalam endokrinologi

Sebab-sebab untuk melawat doktor adalah:

 • sikap tidak peduli,
 • menggeletar,
 • berat badan berubah,
 • gangguan ingatan,
 • insomnia,
 • perubahan emosi,
 • sembelit,
 • gangguan haid,
 • loya berterusan.

Di kaunter penerimaan tetamu, doktor merasakan lehernya untuk anjing laut, memeriksa kelenjar getah bening, mengukur tekanan, ketinggian, nadi.

Sekiranya anda mengesyaki penyakit, doktor melakukan pemeriksaan ultrasound, ujian hormon, diagnostik imunologi dan ujian darah makmal.

Apa yang dirawat oleh ahli endokrinologi?

 • diabetes,
 • tiroiditis autoimun,
 • metabolisme,
 • patologi Itsenko-Cushing,
 • strumite,
 • osteoporosis,
 • hiperprolaktinemia,
 • akomegali,
 • gondok tiroid,
 • gigantisme,
 • kegemukan,
 • hiperaldosteronisme,
 • hipogodanisme.

Untuk menghilangkan ketidakseimbangan hormon, doktor menggunakan terapi berbayar. Ahli endokrinologi menetapkan terapi diet, terapi insulin, kemoterapi, penggantian hormon, terapi penekanan, atau radiasi. Doktor juga mengamalkan kaedah rawatan pembedahan. Klinik melakukan pembedahan endoskopi, laparoskopi, tamponade, skleroterapi, enukleasi dan pembedahan pintasan.

Selepas pencerobohan, ahli endokrinologi mengembangkan program pemulihan di hospital Moscow.

Ahli endokrinologi Sevastopol

Kedudukan bandar doktor Sevastopol. Kedudukan tersebut mengandungi maklumat mengenai 22 doktor yang pakar dalam Endokrinologi yang berlatih di klinik dan pusat perubatan di bandar ini. Setiap pakar diberikan kuesioner individu, yang mengandungi biografi doktor, maklumat mengenai pengkhususan, pendidikan, kualiti profesional, pencapaian dan pengalaman kerja.

Dalam profil anda juga akan menemui 198 ulasan pesakit. Anda boleh berkongsi tanggapan anda mengenai lawatan ke doktor dengan memberikan ulasan mengenai janji temu.

Beberapa soal selidik memberikan maklumat mengenai kos kemasukan dan rundingan awal dengan pakar pilihan anda. Maklumat dalam soal selidik akan membantu anda memilih doktor yang baik oleh profesion Endokrinologi di bandar Sevastopol.

Baca Mengenai Faktor Risiko Diabetes